Dodaj do ulubionych

Biedronka: żadnej ugody z byłymi pracownikami

16.03.05, 17:48
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • mckk Re: Biedronka: żadnej ugody z byłymi pracownikami 16.03.05, 18:02
      ja kupuję kiełbasę zwyczajną z biedronki, mięso mielone z biedronki i inne
      podroby z tego zwierzęcia :-)
      • quasimdo W 90% prywatnych firm jest jak w Biedronce 17.03.05, 09:02
    • artone Re: Biedronka: żadnej ugody z byłymi pracownikami 16.03.05, 18:03
      Proponuję bojkot. To działa skoro publiczne napiętnowanie nie przynosi efektów
      to trzeba wykreślić sklepy Biedronka z własnego repertuaru.
      • doodieman Re: Biedronka: żadnej ugody z byłymi pracownikami 16.03.05, 18:12
        A ja proponuję oprócz bojkotu oczywiście, popierać rodzime polskie sklepy, jak
        np. "Piotr i Paweł" oraz lokalny handel.

www.doodie.com
        • paczka111 Re: Biedronka: żadnej ugody z byłymi pracownikami 16.03.05, 18:20
          Można jeszcze delikatnie zasugerować PUBLICZNEJ telewizji, że nie musi
          koniecznie reklamować tej firmy, choćby nie wiem ile płaciła. Nie ma gadania że
          pieniądz nie śmierdzi, bo ten akurat śmierdzi. Ciekawe czy Jeronimo pozwala
          sobie na takie rzeczy w Portugalii?
        • magdzik-m Re: Biedronka: żadnej ugody z byłymi pracownikami 16.03.05, 18:23
          Odpowiadasz na :
          doodieman napisał:

> A ja proponuję oprócz bojkotu oczywiście, popierać rodzime polskie sklepy,
          jak np. "Piotr i Paweł" oraz lokalny handel.
          Oczywiście jeżeli ma to rece i nogi !!! W "Piotrze i Pawle" pracownicy też mogą
          być wykorzystywani, mało tego zapewne część pracuje na czarno, a mój
          osiedlowy "Piotr i Paweł" ma takie marże na produktach ( np. mleko 1 l kosztuje
          2,80) że mimo wszystko wolę iść 500m dalej do supermarketu i kupić
          u "Francuza". W końcu dla mnie to żadna różnica komu napycham kieszenie a to
          państwo nasze powinno się zatroszczyć o swoje podatki. Ja akurat na podatki nie
          mam wpływu.
      • zbychuk Re: Biedronka: żadnej ugody z byłymi pracownikami 16.03.05, 18:28
        Niestety to raczej nie zadziala. Ludzie jak maja wybor taniej lub drozej, to
        wybieraja taniej, chocby od diabla :)
        • fritz.fritz Postawa Biedronki jest "zasluga" sadu polskiego 17.03.05, 00:30
          stawiajacego zupelnie idiotyczne i nierealistyczne rzadania co do dokumentacji.
          Te rzadania sa oczywistym idiotyzmem poniewaz wlasnie oficjalne podkladki byly
          falszowane.

Wszystko wskazuje na to, ze sad zostal po prostu skorumpowany.

Jestem ciekawy, czy sad nastepnej instancji rowniez bedzie w tym samym "duchu"
          dzialac, innymi slowy, czy poprze istnienie nowoczesnych obozow
          koncentracyjnych w Polsce?

Co za potworne dziadostwo!

Mam nadzieje, ze nastepny sejm z wiekszascia POPiSu odbierze sedziom imunitet i
          zyciwa posade na papierach wariata. Moga popelniec praktycznie bezkarnie kazde
          przestepstwo.
          • desspo57 Re: hahah przeciez skorumpowani sedziowie 17.03.05, 00:35
            popieraj PO i PiS
            to dla nich jest krew z krwi i kosc z kosci
            :-P
    • ant777 oglądam te zabawne reklamy Biedronki i.. 16.03.05, 18:22
      ..jakoś mi nie jest do śmiechu. Pozostaje przywitać firmę JM w gronie firm
      stosujących XIX wieczne zasady kapitalizmu. Tak jest, żadnej ugody. A jak co to
      poszczuć psami.
      • jkowal999 Re: oglądam te zabawne reklamy Biedronki i.. 16.03.05, 19:21
        Alez to powod do dumy. Przydalby nam sie obecnie taki XIX wieczny kapitalizm
        zamiast socjalizm XXI wieku rodem z Jewropejskowo Sojuza.

Psy? Nie trzeba. Wystarczy rozstrzygnac spor przed sadem.
        Poza tym bardzo dobre podejscie wlascicieli tj. indywidualnie a nie kolektywnie.

Precz z KOMUNA!!!
        • nfn Re: oglądam te zabawne reklamy Biedronki i.. 16.03.05, 21:17
          a gdzie ty ta komune czlowieku masz? przyjedz do ktoregos z panstw skandynawskich to zobaczysz
          prawdziwy socjalizm. polska w swojej drodze do komunizmu nigdy az tak daleko nie zaszla. lepiej
          zajmij sie czyms pozytecznym zamiast powtarzac cos czego nawet sam nie wymysliles
    • doradca1 Biedronka: żadnych zakupów 16.03.05, 18:26
      Debili to niech sobie szukają w Portugalii. Najlepiej niech zaczną jeszcze
      polecać piłkarzy z tego kraju. Powtarzam, żadnych zakupów. Jeszcze nikt nie
      wymyślił lepszego bata jak bat ekonomiczny.
      • longin_paskudziak Re: Biedronka: żadnych zakupów 16.03.05, 18:58
        To w tej Biedronce to Murzynów biją? Jestem ciekaw czy to prawda. To wyglada na
        nagonkę-kampanię. Może Biedronka odpowiednim kolesiom łapówek nie daje?
        • doradca1 Re: Biedronka: żadnych zakupów 17.03.05, 08:36
          Jak taki Murzyn wkłada łapy tam gdzie nie powinien to może po mordzie dostać i
          nie ma to nic wspolnego z rasizmem.
          Może łapówek nie daje, może nie daje łapówek odpowiednim kolesiom. Nie mnie to
          oceniać. Oceniam to co widze i to o czym wiem.
      • jkowal999 Re: Biedronka: żadnych zakupów 16.03.05, 19:03
        Debili? Alez my Polacy zjedlismy wszystkie rozumy! Jesli nie bedziesz kupowal
        to wszystkich zwolnia. Czy na tym polega ten bat. A moze "pracownikom" woda
        sodowa uderzyla do glowy. Niestety pomylili branze to nie gornictwo nie rusza
        na Warszawe za malo ich i za slaby maja lobbing.
        Popieram wlascicieli jesli sa jakies zarzuty niech sad rozstrzygnie. Oczywiscie
        dla ludu "najlepsze" sa takie sady, ktore sie z nim zgadzaja.

Niech w tym kraju wreszcie skonczy sie panowanie "LUDZIÓW" PRACY. Socjalizm
        wlasny w polaczeniu z unijnym zżeraja ten kraj.

Proponuje kazdemu sprobowania chleba na wlasny rachunek wtedy zacznie
        dostrzegac "pracowitosc" u innych.
        • marzier BIEDRONKA JAK BIEDRONKA POPATRZMY NA SPRAWĘ Z INNE 16.03.05, 21:02
          > Proponuje kazdemu sprobowania chleba na wlasny rachunek wtedy zacznie
          > dostrzegac "pracowitosc" u innych.
          Z tym to sie zgadzam!
          Socjalizm Polski i Unijny też fajne stwierdzenie!
          A biedronka cóż, takie sa realia i myślę że ten protest nie pójdzie na marne!
          Jedno wiem że społeczeństwo obywatelskie rodzi sie długo i w boleściach,
          niczego na siłę wszystko musi samo !
          Szkoda ludzi ale nic nie poradzisz!
          Moim zdaniem Tvn zrobiło dobrze i źle - dało zadużo nadzieji że wszystko jest
          jak w raju, a tu gó.. trzeba walić głowa w mur!
          Mozna by powiedzieć że winni sa sobie sami rodacy bo polak polakowi to zawsze i
          wszedzie wilkiem jest a nie człowiekiem, jak zostanie kierownikiem to rozumy
          wszystkie zjada w pare sekund no i potrafi w miejscu pracy wojskowe metody
          wprowadzać (sam kiedys ofiarą takiej nagonki padłem ale ja dałem sobie rade
          delikatnie "przetłumaczyłem" - prosty sposób ale "strachem "powiało i z drógiej
          strony!
          Oczywiście PIP i polskie prawo pracy pozwala na "coś" takiego no to sie i żle
          dzieje!

• kbaggins Re: Biedronka: żadnych zakupów 16.03.05, 23:40
          Oj, chłopie. Jaki socjalizm, jakie panowanie "ludziów pracy"?
          Chodzi zwyczajnie o to, by za wykonaną pracę płacono zgodnie z umową. Umowa to
          taki dokument, który zwykle obowiązuje obie strony. W tym przypadku pracownika
          i pracodawcę.
          Nie ma tu co szukać socjalizmu.
          Każdy z nas pracuje na własny rachunek - zarówno pracownik najemny, jak i
          samodzielny przedsiębiorca. Z tym, że ten drugi, jeśli zawiera z kimś umowę o
          pracę, dodatkowo musi pamiętać o warunkach jej wykonania i zapłacie za nią.
          Jeśli tego nie robi, mimo że pracownik wykonuje pracę rzetelnie, to jest
          zwyczajnym... no, wszyscy wiedzą, kim. Na pewno nie kapitalistą.
        • doradca1 Re: Biedronka: żadnych zakupów 17.03.05, 08:39
          Pracuje na własny rachunek i doskonale wiem jaka jest wartość pieniądza.
          Pozdrawiam.
      • jkowal999 Re: Biedronka: żadnych zakupów 16.03.05, 19:17
        Moze Ci sie to nie podobac ale jesli mimo wszystko logujesz sie i piszesz to
        widac Ci to nie przeszkadza. Mi tez ten pomysl sie nie podoba ale wpisanie
        falszywych danych i brak pocztowego potwierdzenia zalozenia konta jakos
        przezyje. Problem bedzie jesli jeli bedzie to wstep do dalszej "inwigilacji"
        wtedy "Zydorcza" niech sie pocaluje w nos. Podsumowujac pierwszym etapem bylo
        donoszenie na "brzydkie" posty, drugi logowanie a trzeci ...? zobaczymy.

Nie kupuje tego brukowca ale traktuje czasami jego forum jako mozliwosc
        oswiecania co niektorych umyslow powtarzajacych zaslyszane banialuki w TV lub
        przeczytane w "Gazecie". Musza przyznac ze wiele jeszcze pracy u podstaw aby
        ludzie zaczeli myslec prokapitalistycznie a nie prosocjalnie. Bez zmiany
        mentalnosci bedziemy ciagle w ogonie i rozne agentury zagraniczne beda sobie
        rzadzic tubylcami.
        • doooom Biedny oszolom... 16.03.05, 23:37
          I jeszcze pewnie sadzisz, ze ktos powinien byc ci wdzieczny za twoja misje?
          Wydaje ci sie ze neisiesz kaganek oswiaty, by nam, maluczkim tlumaczyc
          zawilosci swiata? Ty? Pieprzony poslki antysemita? "nie kupujacy brukowca"?
          szukajacy inwigilacji w "spolecznej" moderacji forum? Wydaje ci sie, ze admin
          powinien wychwycic kazdego debila piszacego na forum? Otoz nie! Sa was setki
          tysiecy, jezeli nie miliony.
          • desspo57 Re:hehe jeden wart drugiego a obaj idioci z gw 17.03.05, 00:39
    • jb777 I wszystko w rękach ślepej temidy i mozna 16.03.05, 18:49
      mieć tylko nadzieję że nie głuchej na argumenty pokrzywdzonych. Śmieszy mnie
      sytuacja w której odpowiedzialność kończy się na stanowisku kierownika sklepu.
      A gdzie odpowiedzialność z tytułu nadzoru? Czy w tej firmie nie ma organizacji,
      zarządzeń, walidacji dokumentów i co najważniejsze controlingu wewnętrznego?
      Pracodawcą jest JM a nie kierowniczka sklepu jak sądzę. Rozumiem interes
      ekonomiczny, rentowność. Ale jest tez prawo pracowników do pewnego minimum
      ekonomicznej "godności".
      A bojkot popieram bo i tak tam nie kupuję :) Jeżeli zbańczy jedna sieć to
      przynajmniej inne zaczną doceniać wartość społecznego wizerunku. Co się stanie
      jeżeli w tym sporze przegrają pracownicy? W następstwie wyborów typowo
      antysocjaliostyczne a katolickie partie uchwalą takie zmiany w prawie pracy że
      pracodawcom szczenka opadnie.
      • jkowal999 Re: I wszystko w rękach ślepej temidy i mozna 16.03.05, 19:08
        Zdefiniuj termin:
        "minimum ekonomicznej godnosci"? Jestem niezmiernie ciekaw? Czy zycie ponizej
        minimum jest mozliwe? (z logicznego punktu widzenia)

Typowo antysocjalistyczne a katolickie partie? Ktore? Jakis slaby z Ciebie
        obserwator. Jedyna prawdziwa partia prawicowa, od zawsze antysocjalistyczna
        oraz uznajaca i przestrzegajaca wartosci chrzescijanskich jest UPR.
        Zadnych zmian w KODEKSIE PRACY byc nie powinno. Nalezy go zlikwidowac.
        • nfn Re: I wszystko w rękach ślepej temidy i mozna 16.03.05, 21:10
          a ty jkowal999 pozjadales wszystkie rozumy widze. to moze bys tak skoczyl byznesmanie i popracowal
          z tydzien w takiej biedronce a potem wyglaszal swe osady na temat lenistwa innych i glupoty innych.
          • desspo57 Re: jkowa jest zwyczajnym przyglupem ktory 17.03.05, 00:47
            nie przeczytal obowiazkowych lektur szkolnych
            wiec nie rozumie co zapisano w kodeksie cywilnym
            niestety tak jak zreszta wiekszosc
            synkow i corek prl-owskiego bolszewizmu ktorzy zostali sedziami
            i doskonale opanowali tylko makiawelizm prawny wladzy despotycznej
            ot takie skutki wychowania w prl-owskim zydokomunistycznym "salonie"
        • gnago Re: I wszystko w rękach ślepej temidy i mozna 16.03.05, 21:16
          ludeczkowie z UPR z komunistami mają wiele wspólnego, naiwnie wierzą w człowieka :
          Komuniści : człowiek jest z gruntu dobry , dobre środowisko i jest cool.
          UPR-owcy człowiek kieruje się logiką , dobre środowisko i jest cool.
          Co do chrześcijaństwa nasz prawicowy towarzysz jest na bakier z BIBLIĄ.
          CZłowiek to bestia, jeśli słaby znajdzie słabszego od siebie, to pastwi się nad nim lub wykorzystuje tak jak w BIedronce . Potrzebny jest bat!! . A po to płacimy podatki aby bat ten trzymało państwo. Ścierwo przśladować kontrolami Inspekcji Pracy, podstawionymi pracownikami do chwili gdy zacznie przestrzegać prawa. Zwinie interes - pies go trącał zg. z regułami kapitalizmu jego nisza zostanie szybko zapełniona przez uczciwszych . Przykład działa odstraszająco

KODEKS PRACY istniał już w starożytności . PATRZ paragrafy u Hamurabiego regulujące odgórnie stawki za pracę (jaki z niego przebrzydły socjalista , ojciec Marxa dziad Lenina) KOMUNISTA z liberalnymi ciągotami( liberał będzie gdy dochody >5000 euro miesięcznie)
        • kbaggins Re: I wszystko w rękach ślepej temidy i mozna 16.03.05, 23:30
          No tak, kolejny "biznesmen". Ciekawi mnie, czy aby na pewno płacisz na czas za
          wykonaną pracę i zapewniasz pracownikom odpowiednie warunki tejże pracy. To
          jest - pewnie się zdziwisz - jedna z cech właściwego myślenia
          prokapitalistycznego. Niestety, wielu "biznesmenów" myli ją z tzw. socjałem.
          Wyniki są podobne jak w Biedronce. Macie szczęście, że rynek pracy słabo
          przędzie i ludzie godzą się na byle jakie warunki - zwłaszcza w
          takich "branżach", jak np. korespondencyjne składanie długopisów.
          Co do Kodeksu Pracy - nie jest on doskonały, ale dobrze, że jest. Bez
          tego "biznesmenom" do reszty by się w głowach poprzewracało. A tak wisi nad
          nimi, przynajmniej teoretycznie, jakiś bat.
          Wierz dalej w utopie UPR, na pewno wyjdziesz na swoje.
    • davy Zgadza sie, syfiasty sklep jakich malo! 16.03.05, 19:30
      > A WOGOLE KUPUJE KTOS COKOLWIEK W TYM SYFIASTYM SKLEPIE ???

Dla mnie to hurtownia. Tam jest szpaler maki, cukru i kolorowych napojow
      ulozony na paletach. Dno kompletne. Nie rozumiem jak mozna z przyjemnoscia
      robic zakupy w takim syfie.
    • ooiram BOJKOTUJMY BIEDRONKE 16.03.05, 19:36
      wzywam do bojkotu
    • dropoflight Sqrwysyństwo! Sqrwysyństwo! Sqrwysyństwo! 16.03.05, 19:57
      Zamiast przyznać się, będą teraz rżnąć głupa i kręcić, licząc na to, że zawsze
      znajdzie się wystarczająco dużo durnych klientów, którym jest wszystko jedno i
      którzy I TAK TAM KUPIĄ. Zaletą tego jest to, że świat uległ pewnemu
      uproszczeniu i teraz jeśli usłyszę, że ktoś mówi "Ja kupuję w Biedronce, a bo
      co?" to będę wiedział, że to jest równoznaczne z "Jestem cynicznym palantem,
      któremu nie przeszkadza, że komuś dzieje się coś złego. Trzymaj się ode mnie z
      daleka.".

A zatem:
      "Prędzej zjem robaka w zupie niż w Biedronce coś zakupię!"
      "Lepiej pieszo pójść na Słońce niż kupować coś Biedronce."
      • indianski Mlodziez wszecpolska zalatwi 16.03.05, 20:32
        Moze by tak bardzo patriotyczne stowarzyszenie "Gietrych jugent" wzielo sie za
        bojkotowanie marketow . przynajmniej na cos sie przydadza .
    • kasyopeya Re: Biedronka: żadnej ugody z byłymi pracownikami 16.03.05, 20:29
      trzeba pokazać tym portugalskim pamponiom że nie są w Brazylii, a jak nie to
      koktajle Mołotowa zawsze czekają na tych krzywdzą polskie kobiety
      • indianski Re: Biedronka: żadnej ugody z byłymi pracownikami 16.03.05, 20:33
        Jestes smieszny . 99% kasy idzie do polskich poslow .
    • szczesny.pawel powiedzmy stanowcze nie wyzyskowi 16.03.05, 20:56
      nie będzie Portugalczyk pluł nam w twarz
    • niebieskozielony taka karma - Chinczyki tez zapierdzielaja 16.03.05, 21:02
      lisle napisał:
      > A WOGOLE KUPUJE KTOS COKOLWIEK W TYM SYFIASTYM SKLEPIE ???

Tak, ja kupuje, bo tam jest tanio i leje na to, ze pracownicy zapierdzielaja
      kilkanascie godzin dziennie za marne grosze, bo wlasnie dzieki temu jest tanio,
      czyli tak jak lubie! Chinczyki tez zasuwaja prawie za darmo, zebym ja mogl
      kupic tanio, widac taka maja karme, moze kiedys sie zamienimy?
      • marzier Re: taka karma - Chinczyki tez zapierdzielaja 16.03.05, 21:06
        niebieskozielony napisał:

> lisle napisał:
        > > A WOGOLE KUPUJE KTOS COKOLWIEK W TYM SYFIASTYM SKLEPIE ???
        >
        > Tak, ja kupuje, bo tam jest tanio i leje na to, ze pracownicy zapierdzielaja
        > kilkanascie godzin dziennie za marne grosze, bo wlasnie dzieki temu jest
        tanio,
        >
        > czyli tak jak lubie! Chinczyki tez zasuwaja prawie za darmo, zebym ja mogl
        > kupic tanio, widac taka maja karme, moze kiedys sie zamienimy?

NIE PPODNIECAJ SIE GOŚCIU BO OD TAKIEGO ZARCIA TO WIESZ CO NA 17.30 STAJE??
        HI HI!
        TO ŻE TANIO TO NIE ZASŁUGA TYCH LUDZI, ....A NA HANDLU TO SIE ZNASZ!?
        • niebieskozielony Re: taka karma - Chinczyki tez zapierdzielaja 16.03.05, 21:11
          marzier napisał:
          > TO ŻE TANIO TO NIE ZASŁUGA TYCH LUDZI, ....A NA HANDLU TO SIE ZNASZ!?

Wystarcza mi swiadomosc, ze gdyby ci, co tam zapierdzielaja dostawali wiecej
          kasy za prace w lepszych warunkach - ja musialbym placic wiecej!!!
          • marzier Re: taka karma - Chinczyki tez zapierdzielaja 16.03.05, 21:22
            JESTEŚ W BŁEDZIE CZŁOWIEKU!
            "DOBRZE KUPUJA TO I DOBRZE SPRZEDAJĄ"
            Maja silne atuty w rękach.......zorientuj sie po ilu dniach płacą za towar
            dostawcom .........włos na głowie się jeży!
            Tam był i długi czs bedzie wyzysk i kropka!
            Płaca to jest koszt ale przy tych obrotach i zyskach to nie sa sprawy
            decydujace o cenie produktu na półce napewno nie w takim stopniu w jakim sobie
            to wyobrażasz! Tam srednia marza uzyskana na produktach nie schodzi ponizej
            30%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A to jest zajebisty zysk jak na te czasy!
            Spytaj u swojego "sąsiada " który jest sklepikarzem co to znaczy maża 30% to
            wyłozy ci kawę na ławę!!!

• kasyopeya Re: taka karma - Chinczyki tez zapierdzielaja 16.03.05, 22:23
              ale my nie chińczyki i zapierdzielać nie będziemy na innych bez względu na
              marże jaką uzyskują bo wszystko i wszyscy działają tak by tylko obcy kapitał
              robił kasę na polskim garbie bo w Portugali przegraliby sprawę nie tylko w
              sądzie ale na kazdej linii a tutaj nasi "uzdrowiciele stworzyli dla nich takie
              warunki i kropka.
      • franekxy Re: taka karma - Chinczyki tez zapierdzielaja 16.03.05, 21:24
        > Tak, ja kupuje, bo tam jest tanio i leje na to, ze pracownicy zapierdzielaja
        > kilkanascie godzin dziennie za marne grosze, bo wlasnie dzieki temu jest
        tanio,
        > czyli tak jak lubie! Chinczyki tez zasuwaja prawie za darmo, zebym ja mogl
        > kupic tanio, widac taka maja karme, moze kiedys sie zamienimy?

niech Ci się taka karma jeszcze w tym życiu trafi głupi ..ujku
        • niebieskozielony Re: taka karma - Chinczyki tez zapierdzielaja 17.03.05, 03:19
          franekxy napisał:
          > niech Ci się taka karma jeszcze w tym życiu trafi głupi ..ujku

franekxy, ja tez ci zycze duzo szczescia, ale przedtem - niech no cie trafi
          taki atak wielotygodniogo lenistwa, podczas gdy wszyscy wokol beda zasuwac jak
          woly, zeby wykarmic dzieciarnie i samemu zarobic na dekoder - zobaczymy jak
          wtedy zaspiewasz. bez odbioru.
      • kbaggins Re: taka karma - Chinczyki tez zapierdzielaja 16.03.05, 23:53
        Ja z kolei wolę nieco dopłacić, niż kupować spożywkę na granicy terminu
        używalności (czasem po), w budzie o wyglądzie obskurnego magazynu, w tłoku i
        koszmarnej kolejce do wszystkich dwóch czynnych kas.
        Swoją drogą, to fajne masz o sobie mniemanie - nie tylko "biedronkarze", ale i
        Chińczycy zasuwają za marne grosze, żeby jaśnie pan niebieskozielony mógł kupić
        tanio! Dla jednego facia z cienkim portfelem tyle zachodu, no, no.
        • niebieskozielony Re: taka karma - Chinczyki tez zapierdzielaja 17.03.05, 03:14
          kbaggins, mozesz zaplacic kilka zlotych wiecej za niestanie w kolejce, ok, nie
          wszystkich jednak stac na to, by podobny produkt kupowac drozej w milszym
          otoczeniu lepiej zarabiajacej obslugi.

przeciez bezlitosnie wyzyskiwane Chinczyki i Polaczki nie haruja po 16 godzin
          tylko dla mnie, ale i dla Ciebie, spojrz swoje na buty, koszule, komorke,
          rozejrzyj sie wokol - wiele z tych przedmiotow zrobily istoty innego chyba
          rodzaju niz my, bo urodzily sie po to, by pracowac dla nas!

pozostaje z szacunkiem i dobrym samopoczuciem
          niebieskozielony
    • robinko Re: Biedronka: żadnej ugody z byłymi pracownikami 16.03.05, 21:11
      Ja ich rozwalilem na rozprawie. Wygralem z Ta padalczą firma bez adwokata sam
      sie bronilem i atakowalem. Wszystko zależy od sędziego . Przecież nie można
      komus udowadniac ze biale to biale do jasnej holery . byl wyzysk i koniec.
      a jak mozna udowodnic cos co bylo oszukiwane mataczone?? Sady niektórych miast
      poprostu się osmieszają. Niech sie pracownicy spytaja sedziego jak moglismy
      prowadzic duzy sklep we 2 osoby bo tak bylo. To wy zadawajcie sadowi pytania i
      niech sedzia sam liczy o ile jeszcze potrafi. Kto siedzial na kasie kto
      rozladowal towar a kto sprzatal sklep??? Moc jest z wami ....
      WYGRACIE JAK JA. TO JA BYLEM 1 CO WYGRAL Z JEROMINO :)
      • marzier Re: Biedronka: żadnej ugody z byłymi pracownikami 16.03.05, 21:25
        jezeli to jest prawda co mówisz to ci "chwała" za to!
        Ale liczy sie sposób myslenia który pochwalam i kultywuje!
        Narka !
        • ekstyrpator Głupoty prawisz Robinko i zniechęcasz ludzi 16.03.05, 21:59
          do dochodzenia swoich roszczeń twierdząc, że wynik procesu zależy od przypadku
          (widzi mi się sędziego).Faktycznie wyrok zależy wyłacznie od tego czy pracownik
          potrafi udowodnić zasadność swoich roszczeń ( przede wszystkim,że rzeczywiście
          praca była wykonywana w godzinach nadliczbowych, a jeżeli tak-w jakim zakresie.
          Twój wdzięk osobisty nie miał żadnego znaczenia.
          A tak na marginesie - " cholera" pisze się właśnie tak a nie "holera"
          • desspo57 Re: to na pracodawcy spoczywa obowiazek udowodnien 17.03.05, 01:03
            czasu pracy pracownika
            to pracodawca jako
            zawodowo zajmujacy sie zatrudnianiem musi
            zadbac aby rejestracja pracy byla wiarygodna
            i aby nie mozna bylo jej falszowac
            jesli takiego dowodu nie dostarczy sad musi
            wyplacic odszkodowanie
            pracownik jest tu swiadkiem w sprawie
            nierzetelnego wywiazywania sie z umowy o prace
            niestety sedziowie czesto w polsce stosuja ochrone wszelkiej wladzy przed
            odpowiedzialnoscia
            chroniac koryto z ktorego zyja
            nie mowiac o korupcji z radcami prawnymi firm
            czesto gdy bylo to w pierwszej instancji dzieki lawnikom sprawy sa wygrywane
            w wyzszych instancjach poczucie wiezi korytowej jest najwazniejsze
            • pnd Re: to na pracodawcy spoczywa obowiazek udowodnie 17.03.05, 02:15
              Odpowiadasz na :

desspo57 napisała:

> czasu pracy pracownika
              > to pracodawca jako
              > zawodowo zajmujacy sie zatrudnianiem musi
              > zadbac aby rejestracja pracy byla wiarygodna
              > i aby nie mozna bylo jej falszowac
              > jesli takiego dowodu nie dostarczy sad musi
              > wyplacic odszkodowanie
              > pracownik jest tu swiadkiem w sprawie
              > nierzetelnego wywiazywania sie z umowy o prace

Wreszcie ktoś rozsądny wyłuszczył sedno sprawy. O to właśnie chodzi. To nie
              pracownik ma udowadniać, ze jest zle, tylko pracodawca ma dowiesc, ze jest cacy,
              a jak ma balagan w papierach, jak falszuje dokumentacje, to za to tez odpowiada
              karnie. Czy sedziowie i Gazeta tego nie rozumieja?
              • desspo58 Re: hehe oni doskonale to rozumieja tyle 17.03.05, 04:43
                ze nie chca aby rozumiala oszukiwana w mediach publika

falszowanie to jest to co gazecie wybiorczej udalo sie najlepiej

zamiast cennego zlotego kruszcu ideii oswieconiowych wypuscili podrobki w postaci
                falszywego banknotu papierowego
                i w mysl zasady kopernika zly pieniadz wypiera skutecznie dobry
                :-(

• brynk ZABIC BIEDRONKE ! NIE KUPUJE W BIEDRONCE ... 16.03.05, 22:15
      NIENAWIDZĘ BIEDRONKI , OMIJAM BIEDRONKE , WOLE MÓJ SKLEPIK OSIEDLOWY .TO JEST
      RADA NA ZŁODZIEJI
      • kaemi A ja nie kupuje w Dronce, bo tam po prostu nic 16.03.05, 22:49
        nie ma... wielkie hale a towar żaden - ostatnio byłem zmuszony do wejścia do
        Biedronki jak byłem w Tomaszowie Mazowieckim, po prostu po drodze na żagle
        chciałem kupić piwo - i co? były tylko jakieś "noł-nejmy", fakt, tanie ale
        ktoto pije? żadej normalnej marki, i to tylko przykład z piwem, ale z tego co
        widziałem to pozostały asortyment w jeszcze gorszym stanie - przy artykułach z
        Dronki-Stonki firma ARO to Calvin Clein wśród ciuchów sprzedawanych na
        odpustach w zapadłych wsiach...:)
        • kbaggins Re: A ja nie kupuje w Dronce, bo tam po prostu ni 16.03.05, 23:58
          Przecież to dyskont, to co ma tam być - sama reguła narzuca towar trzeciego
          sortu.
          Ale są tu na forum wielcy zwolennicy tego typu "supermarketów" - przykładem
          choćby niebieskozielony parę postów wyżej. Jemu pewnie pasuje piwko no-name a
          la Ferdek Kiepski. Tudzież inny asortyment "wyprodukowany specjalnie dla
          Biedronki"
          • kropekuk Yellow packs wszedzie w swiecie ratuja biednych 17.03.05, 00:49
            przed smiercia glodowa. To "jasniepanu" przeszkadza?
        • niebieskozielony Re: A ja nie kupuje w Dronce, bo tam po prostu ni 17.03.05, 03:31
          kaemi, to proste - kupuja tam ludzie, ktorzy np. chca napic sie piwa, a nie
          chca bulic za marke.

Ty zas placisz wlasnie za marke i skojarke: pije piwo X, jestem spoko kolo i
          wlasnie se jade na zagle - placisz za wyobrazenie, piwo tu jest niewazne.

Co by sie stalo, gdybys kupil nonejma??? Stalbys sie nikim, a tak to jestes
          gosc, he, he.

pozdrawiam, nie daj sie wiesniakom ;-)
    • karol113 Re: Biedronka: żadnej ugody z byłymi pracownikami 16.03.05, 22:42
      Nie kupuje w Biedronce. Przez takich ludzi jak oni, zwolenników zbiera lewactwo
      w rodzaju SLD czy Freasyniuka.
    • terespolska Re: Biedronka: żadnej ugody z byłymi pracownikami 17.03.05, 00:05
      No tak, to swietnie jesli mozemy kupic sobie w osiedlowym sklepiku, lepsza
      jakosc i przyjemniej robic zakupy. Co innego jesli liczysz sie z kazdym
      groszem, wtedy trudno Ci sie przylaczyc do bojkotow.
      • desspo57 Re: bo bojkotowac trzeba sedziow i wladze :-P 17.03.05, 01:08
    • jer.jes LUDZIE NIE KUPUJCIE TAM!!! 17.03.05, 08:21
      Jeżeli Polskie sądy nie mogą wydać odpowioedniego wyroku niech go zatem wyda
      społeczeństwo. Nie potrafimy obronić się przed zapyziałym sklepikiem z
      Portugalii. Niech wysuwa stąd jak mu źle!!! NIE KUPUJMY W BIEDRONKACH I TYLE!!!
    • tenare Stonka, a nie biedronka 17.03.05, 13:23
      Podpie..nie batona w markecie jest mniej szkodliwe niż wyłudzanie przez
      market świadczenia pracy.
      Tylko to pierwsze jest bardziej karalne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka