Dodaj do ulubionych

Przekret przy przekazaniu autostrady a2 Kulczykowi

20.03.05, 20:30
Czy podczas przekazania odcinka autostrady a2 z Konina do Wrzesni we wladanie
firmy nalezacej do pana Kulczyka doszlo do naruszenia prawa? Odcinek ten
zostal pobudowany jeszcze za tzw. komuny i byl w momencie tego tzw.
przekazania wlasnoscia panstwa. Co to znaczy tzw. przekazanie? Kto jest teraz
formalnym wlascicielem tego odcinka? Dlaczego nie bylo przetargu? Kto zyskal a
kto stracil? Czy zostalo naruszone prawo?
Obserwuj wątek
    • genefski Re: Przekret przy przekazaniu autostrady a2 Kulcz 20.03.05, 22:03
      A co ma zostawic w rekach panstwowych, to przeciez nieodpowiedzialni ludzie! Ten czlowiek
      dorobil sie sporych pieniedzy legalnie, a teraz wszyscy ze to ktos z Palacu mu pomagal ...
      Polacy to zawistni ludzie!
      • pan.nikt Re: Przekret przy przekazaniu autostrady a2 Kulcz 20.03.05, 22:08
        Jestes pewny, że dorobił się legalnie??

Bo ja jestem pewny, że co najwyżej "półlegalnie", a niektóre znaki na niebie i
        ziemi wskazują, że całkiem nielegalnie.

Poczekajmy n wyniki śledztw rzetelnych prokuratur.
        • genefski Re: Przekret przy przekazaniu autostrady a2 Kulcz 20.03.05, 22:31
          pan.nikt napisa?:

> Jestes pewny, z˙e dorobi? sie˛ legalnie??
          >
          > Bo ja jestem pewny, z˙e co najwyz˙ej "pó?legalnie", a niektóre znaki na niebie i
          > ziemi wskazuja˛, z˙e ca?kiem nielegalnie.

Jesli masz dowody to zrob doniesienie. No chyba, ze jestes za krotki ... Mr. Nobody, hehe!
    • szatek100 Prawo szatka :) 20.03.05, 23:09
      "Wszedzie tam , gdzie w Polsce pojawiaja się wielkie interesy ,wraz z nimi
      pojawia sie korupcja"

koszt wybudowanie 1km autostrady to ok 3-5 mln euro.Podejrzewam , ze wszsystkie
      duze umowy na tworzenie infrastruktury drogowej sa w mniejszym lub wiekszym
      stopniu narazone na działanie przekreciarzy.Wystarczy zawyzyć zakładane koszty
      budowy 1km o np. drobne 500 tys. euro i juz na niepozornym 100km odcinku
      autostrady zarabia się na czysto 50mln.Proste?

PS:Spodziewam sie prostestów w zwiazku ze sformułowanym przeze mnie prawem ,
      gdyz , jak wszyscy powiedza ,"to było wiadome od zawsze" :)

pzdr
    • skorpionx Re: Przekret przy przekazaniu autostrady a2 Kulcz 21.03.05, 07:38
      Obecnie kierowcy jadacy tym odcinkiem autostrady nabijaja kabze pana Kulczyka. A
      byc moze panstwo placi dodatkowo tzw wyrownanie jezeli tych placacych kierowcow
      jest za malo...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka