imagistyk 06.04.05, 15:11 Podobno Maciej Zalewski zgłosił się do więzienia i już odbywa zasądzoną karę.Czy w ramach solidarności sprawców także bracia Kaczyńscy dołączą do niego ? Przecież Zalewski tych pieniędzy nie wziął dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lortea Re: Zalewski już,a Kaczory kiedy ? 06.04.05, 15:18 Nigdy mój panie, nigdy. ale dla oszolomstwa z pzpr i sld miejsca w zakladach karnych już szykują. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Zalewski już,a Kaczory kiedy ? 06.04.05, 15:25 A wiesz za co został skazany? Odpowiedz Link Zgłoś
she8 Re: Zalewski już,a Kaczory kiedy ? 06.04.05, 15:26 Podaje złe prognozy pogody. Chyba o tego chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Zalewski już,a Kaczory kiedy ? 06.04.05, 15:33 she8 napisała: > Podaje złe prognozy pogody. Chyba o tego chodzi? Nie, nie tego. Chodzi o człowieka rzeczywiście związanego wówczas z Kaczyńskimi i PC, także z kancelarią prezydenta, którego akurat skazano za przywłaszczenie i oszustwo. Z tego co wiem, Kaczyńscy byli poza podejrzeniem, nie było nawet podstaw żeby ich przesłuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Aleś Pan jest "małej wiary" i wiedzy :))) 06.04.05, 22:38 -"Z tego co wiem, Kaczyńscy byli poza podejrzeniem, nie było nawet podstaw żeby ich przesłuchać" ogarnia mnie rozległość tematu-?:) Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Aleś Pan jest "małej wiary" i wiedzy :))) 06.04.05, 22:44 Podziel się Pan swoją wielką wiedzą. Oczywiście konkretami, a nie jeno wielką wiarą. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Aleś Pan jest "małej wiary" i wiedzy :)))" 06.04.05, 22:50 -"Z tego co wiem," - to Pan niewiele wiesz o poczynaniach, "swego czasu" "swych kaczych" ulubieńców.;))) Więdzę, zaś , się zdobywa przeważnie samemu osobiście i często w niemałym trudzie - P. "ayranie" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Aleś Pan jest "małej wiary" i wiedzy :)))" 06.04.05, 22:52 henryk.log napisał: > -"Z tego co wiem," - to Pan niewiele wiesz o poczynaniach, "swego czasu" "swych > kaczych" ulubieńców.;))) > Więdzę, zaś , się zdobywa przeważnie samemu osobiście i często w niemałym trud > zie - P. "ayranie" :))) Dzięki za konkrety. Tak jak się spodziewałem, nawiasem mówiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
she8 Re: Aleś Pan jest "małej wiary" i wiedzy :)))" 06.04.05, 22:55 Wiedzy zlogowanego, tematów zgłębionych przez niego - nie ogarniesz, o nieeeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Kurdeee!-P."she8", ja Pani nie jestem w stanie??? 06.04.05, 22:59 - nie lubić?? :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log O?- P."ayranie", P wiedzy wiem niewiele, szybkości 06.04.05, 22:56 zaś w odpowiadaniu na "niewygodne" posty, nie sposób P, odmówić :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: O?- P."ayranie", P wiedzy wiem niewiele, szyb 06.04.05, 22:59 henryk.log napisał: > zaś w odpowiadaniu na "niewygodne" posty, nie sposób P, odmówić :))) To jeszcze jedno, skromne pytanie. Odnoszę wrażenie, że w przekonaniu własnym jest pan osobą dowcipną i elokwentną. Czy moje wrażenie jest trafne, a jeśli tak, to na czym je pan opierasz? Bo na konkrety już nie liczę. Zdaję sobie sprawę, że łatwiej sobie pobluzgać niż podać jakieś (prawdziwe) fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
she8 Re: O?- P."ayranie", P wiedzy wiem niewiele, szyb 06.04.05, 23:01 nie przyciskaj tak chłopa, ayranie, bo znów na schodach upadnie.Z wrażenia tak robi i kto nas potem uświadomi co i jak? Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log W jaki sposób jeszcze mogę, Pani-Panii "she8" 06.04.05, 23:23 wyrazić swoją dla Pani atencję, bez Pani "życzliwych" konotacji, moje w sygnaturkach wyrażane "stany?", przechodziłyby bez(forumowego) echa :))) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log I ja odnoszę wrażenie, 06.04.05, 23:10 -"że w przekonaniu własnym jest(em).. osobą dowcipną i elokwentną.". :)))). Nie liczysz P. "ayranie" na konkrety?- i słusznie :)), mnie osobiście strasznie sie podoba rola "obśmiewania" nadętych forumowiczów, poważnie traktujących swoje(FORUMOWE) misje. "))) ogarnia mnie rozległość tematu-?:) Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: I ja odnoszę wrażenie, 06.04.05, 23:12 henryk.log napisał: > -"że w przekonaniu własnym jest(em).. osobą dowcipną i elokwentną.". :)))). Obawiam się, że jesteś w tym przekonaniu cokolwiek odosobniony. > Nie liczysz P. "ayranie" na konkrety?- i słusznie :)), mnie osobiście strasznie > sie podoba rola "obśmiewania" nadętych forumowiczów, poważnie traktujących sw > oje(FORUMOWE) misje. "))) Nie ma to jak nabluzgać, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Obawiam się, że jestem w tym przekonaniu cokolwiek 06.04.05, 23:28 odosobniony :)) Patrz Pan "ayranie"?:)) - niby sie różnimy a jednak jesteśmy zgodni :)) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log A! - bluzgać"?? to "Wy"! - nie my!, my wyznajemy- 06.04.05, 23:33 zasadę, że: Zyje tylko ta drobna otucha i nadzieja ze my umiemy smiac sie. A durnie nie umieja. Marian Hemar Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: A! - bluzgać"?? to "Wy"! - nie my!, my wyznaj 06.04.05, 23:36 henryk.log napisał: > zasadę, że: > > Zyje tylko ta drobna > otucha i nadzieja > ze my umiemy smiac sie. > A durnie nie umieja. Polecam sitcomy. Śmiech w tle dobrze tłumaczy "nie durniom", co jest zabawne, tak samo jak emotikony. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: A! - bluzgać"?? to "Wy"! - nie my!, my wyznaj 06.04.05, 23:46 > Polecam sitcomy. Śmiech w tle dobrze tłumaczy "nie durniom", co jest zabawne, > tak samo jak emotikony. I tu?? - w swej, jakżeś to P. raczył zauważyć, mojej wyimaginowanej skłonności do "bluzgania", poczułem się "baranem" nie tylko zodiakalnym :))) Ps. P. "she8"- (ws)pomóż mi Pani ogarnąć rozległość "tego" tematu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ayran odsyłam do literatury 06.04.05, 23:47 Dobrze jest (choćby mniemaną) elokwencję podeprzeć erudycją. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Kupuję P. "ayranie"- :)))) 06.04.05, 23:58 "Mniemana elokwencja podparta erudycją" :))))))) Wwoww!! - P. "ayranie"! - P. jesteś chyba nawet ode mnie lepszy w tych "ogórc?kowych" zagrywkach(słownych):))) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: odsyłam do literatury 07.04.05, 00:09 Pańska uwaga do mojego "mi", obawiam się:)), - "wykwitła" czymś tak "ogarniającym rozległością tematu" jak ""Mniemana elokwencja podparta erudycją" Ps. Może głupio zabrzmi - za tą słowną ekwiblistrykę- chyba zacznę P. "ayranie" bardziej "lubić" niż moją od dawna "ulubioną" P. "she8" :)))) ogarnia mnie rozległość tematu-?:) Odpowiedz Link Zgłoś
imagistyk Re: Zalewski już,a Kaczory kiedy ? 06.04.05, 15:34 Kaczyńscy będą zawiedzeni,że ich fanka nie zna ich osiągnięć gospodarczych.Będziesz ofiarą rewolucji moralnej. Do ayrana ! Czym się różniło działanie "Telegrafu" od działania mafii ? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Zalewski już,a Kaczory kiedy ? 06.04.05, 15:37 imagistyk napisał: Do > ayrana ! Czym się różniło działanie "Telegrafu" od działania mafii ? Sugerujesz, że Jarosław Kaczyński to polski Al Capone? Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony_borsuk Re: Zalewski już,a Kaczory kiedy ? 06.04.05, 15:58 chyba ALA Capone tylko który robiz a Ale a który za Capone ?? Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: Zalewski już,a Kaczory kiedy ? 06.04.05, 16:01 Al Capone? Bez megalomanii! Odpowiedz Link Zgłoś
imagistyk Re: Zalewski już,a Kaczory kiedy ? 06.04.05, 17:37 A jaka jest różnica w działaniu mafii i "Telegrafu" ? Wcale nie potrzeba pistoletu by ściągać haracze od firm . Odpowiedz Link Zgłoś
she8 Re: Zalewski już,a Kaczory kiedy ? 06.04.05, 18:05 Nie mówiąc już o haraczach ściąganych przez fundację Jolki. Chyba to miałes na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Zalewski już,a Kaczory kiedy ? 06.04.05, 19:38 Ponieważ nie odpowiedziałeś na moje pytanie "za co skazano Zalewskiego" i zrobiłem to sam (za zagarnięcie mienia i za oszustwo), to pytanie uzupełniające: czyje pieniądze zagarnął Zalewski i kogo oszukał? Tylko nie odpowiadaj pytaniem zaczynającym się od "a jaka jest różnica..." Odpowiedz Link Zgłoś
imagistyk Re: Zalewski już,a Kaczory kiedy ? 07.04.05, 15:23 Chodzi mi o metodę działania spółki "Telegraf" polegającą na wymuszaniu pieniędzy od firm państwowych i prywatnych.To prawdziwy "cud",że na konto firmy nie mającej żadnych osiągnięć gospodarczych(a nawet działań w tym kierunku)napływają szerokim strumieniem pieniądze.Moim zdaniem to działanie typowo mafijne.Działania innych( komuchów,oszustów,fundacji Kwaśniewskiej) nie są jakimkolwiek usprawiedliwieniem dla Kaczorów i ich otoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
she8 Re: Zalewski już,a Kaczory kiedy ? 06.04.05, 16:03 fanka to chyba za duże słowo. Zwolenniczka. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Zalewski już,a Kaczory kiedy ? 06.04.05, 21:16 zostal skazany na 2,5 roku za oszustwa i łapownictwo,wyrok jest prawomocny i 29.03br.zglosil sie do odbywania kary w pierdlu na Kłobuckiej w Warszawie.Koledzy powinni go teraz odwiedzic w ramach milosierdzia i kampanii wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Zalewski już,a Kaczory kiedy ? 06.04.05, 18:41 jak lewa reka kradnie to sensacja i jest be,jak prawa reka kradnie to cacy i jest cisza.Obludnicy.Latwiej zdzbło w oku blizniego zobaczyc,niz belke we wlasnym. Odpowiedz Link Zgłoś
she8 Re: Zalewski już,a Kaczory kiedy ? 06.04.05, 18:43 Belki chyba już za dużo wszędzie, nie sądzisz?Chyba , że ci się podoba ten pan. Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Zalewski już,a Kaczory kiedy ? 06.04.05, 18:55 Co ty jesz żeś taka dowcipna? Za dużo w mediach to ja wiem kogo jest ale nie napiszę bo mnie wytną, aż strach lodówkę czy puszke otworzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
she8 Re: Zalewski już,a Kaczory kiedy ? 06.04.05, 19:14 Wiem, wiem, o leninie to było. Zero własnej inicjatywy, wszystko zerżnięte . Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Zalewski już,a Kaczory kiedy ? 06.04.05, 19:16 Nie o Leninie, ale blisko, też o szefie totalitarnej i niedemokratycznej instytucji Odpowiedz Link Zgłoś
she8 Re: Zalewski już,a Kaczory kiedy ? 06.04.05, 19:22 Mylisz się, sięgnęłam do źródła. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Zalewski już,a Kaczory kiedy ? 06.04.05, 19:03 W porownaniu z Kaczynskimi to Belka jest Mister Universum. Odpowiedz Link Zgłoś
jan2005 Jak tylko Glapiński zacznie "śpiewać" ! 06.04.05, 19:07 Na razie Kaczory trzymają go dobrze schowanego. (Ale chyba żyje ... ?) Odpowiedz Link Zgłoś
she8 Re: Jak tylko Glapiński zacznie "śpiewać" ! 06.04.05, 19:18 Łapiński już zaczął.. Ale to chyba niewygodny dla ciebie temat? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Jak tylko Glapiński zacznie "śpiewać" ! 06.04.05, 19:39 jan2005 napisał: > Na razie Kaczory trzymają go dobrze schowanego. > > (Ale chyba żyje ... ?) Pracuje na uczelni i prowadzi zajęcia ze studentami. To taka forma ukrycia, ma się rozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Nieezłeee!:)) - "ukryte niewielkie kaczorrki" :))) 06.04.05, 22:45 -"To taka forma ukrycia" ogarnia mnie rozległość tematu-?:) Odpowiedz Link Zgłoś
major.dudek kaczory forsowały Rzemka na prezia NBP 06.04.05, 19:24 prezio FOZZ ,finansita.wtedy młody ,zdolny światowiec. nadawał się na prezia NBP. Odpowiedz Link Zgłoś
she8 prezio jest jeden:to Mutant Pierwszy,więc 06.04.05, 19:52 nie zawłaszczaj jego ksywki ! Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: prezio jest jeden:to Mutant Pierwszy,więc 06.04.05, 20:51 obrazasz najwyzszy urzad w panstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
she8 Re: prezio jest jeden:to Mutant Pierwszy,więc 06.04.05, 22:26 O matko, to o kimś na stolcu, i to najwyższym, tak mówią? Nie godzi się, nie godzi.. Ja tylko cytowałam Pana Prezydenta. On o jakichś z jakiejś gazety coś podobnie mówił, to ja tak , głupia, za nim. Sorry! Odpowiedz Link Zgłoś
jeremiaszpolak [...] 06.04.05, 19:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
xyzt21 Re: Zalewski już,a Kaczory kiedy ? 06.04.05, 20:24 > kaczki z zonami Chcialeś chyba napisać: z mężami. Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Zalewski już,a Kaczory kiedy ? 06.04.05, 20:25 xyzt21 napisał: > > kaczki z zonami > > Chcialeś chyba napisać: z mężami. Jedna z żoną druga z mężem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
major.dudek wpisujcie kogo pamietacie z PC 06.04.05, 20:43 - Orzeł - taki jeden z Ryk .nazwisko zapomnialem. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: wpisujcie kogo pamietacie z PC 06.04.05, 21:02 Czy w PC to niepamietam,ale Telegraf zalozyli Jaroslaw Kaczynski,Marian Parchowski,Maciej Zalewski /to ten co siedzi/.Czlonkami zarzadu byli;Andrzej Urbanski,Jacek Maziarski,Krzysztof Czabanski,i wlasnie Jozef Orzeł.Lech Kaczynski byl w radzie nadzorczej. Odpowiedz Link Zgłoś
jeremiaszpolak czerwona cenzura dziala 06.04.05, 21:25 wycina sie niewygodne watki Odpowiedz Link Zgłoś
jagnieszkaa Sęk w tym, że ŻADNEJ afery Telegrafu nie było. 06.04.05, 21:34 Żadnej! To tylko fałszywe plotki, rozpowszechniane przez zawistnych, zazdrosnych i śmiertelnie przerażonych perspektywą utraty monopolu na prawdę członków ROAD, UD i UW oraz - przede wszystkim - tzw. towarzystwa "Gazety Wyborczej". Nikt nigdy nigdzie nie dostarczył najskromniejszego nawet dowodu na łamanie prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej105 Re: Sęk w tym, że ŻADNEJ afery Telegrafu nie było 06.04.05, 22:01 a za co od paru dni siedzi Zalewski ? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej105 Re: czyzby? 06.04.05, 22:03 wanda43 napisała: > to za co poszedl siedziec Zalewski? === wandeczko ! aleśmy zgodni :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zdybex [...] 06.04.05, 22:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: czyzby? 06.04.05, 22:34 wanda43 napisała: > to za co poszedl siedziec Zalewski? No właśnie. Ciekawe czy Państwo wiedzą. Co znalazło się w wyroku. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Się lubi o bratkach tematy-nieprawdaż P. "she8"?:) 06.04.05, 22:32 ogarnia mnie rozległość tematu-?:) Odpowiedz Link Zgłoś
jp2jp2 Re: Zalewski już,a Kaczory kiedy ? 06.04.05, 23:03 Koczora trzeba przymknąć za kłamstwo w TV powiedział,ze ma 168 cm wzrostu (jeden na drugim owszem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
she8 p2j2p2, 06.04.05, 23:09 ty podobno tyle masz w pasie! Gratulacje! Uwielbiam takich facetów.Inne kobiety też to lubią, zapewniam.No, w końcu każdy imponuje tym, co ma. Dobrej nocy, dobrze, że jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log "jeden na drugim .. ;-)"-Jakoś nie ładnie brzmi ;( 07.04.05, 00:21 i na dodatek, w świetle na(po)uczań "tych" mądrych od KK ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Taka mala ciekawostka - "Wydziobani" 06.04.05, 23:07 [...] Na stronie 16 i 17 rocznicowego dziełka zamieszczonoreprodukcje artykułów z gazet (m.in. "Gazety Wyborczej" oraz "Głosu Wybrzeża" z 31 lipca 1990 r.) opisujących strzelisty akt podpisania dokumentów powołujących do życia fundację mającą zakładać i rozwijać SKOK-i. Jakież może być zdumienie czytelnika, jeśli dostrzeże, że z reprodukowanych artykułów ktoś brutalnie za pomocą niechlujnej obróbki komputerowej dokonał skreśleń. Co zostało wykreślone? – zapyta dociekliwy czytelnik. Sprawdzenie w pierwszej lepszej czytelni archiwalnych numerów gazet upewnia, że w książce zastosowano metodę Ministerstwa Prawdy z książki Orwella – wykreślono nazwiska niektórych historycznych założycieli fundacji. Obok Lecha Kaczyńskiego zakładali ją bowiem panowie Przemysław Hniedziewicz, Sławomir Siwek, Maciej Zalewski, czyli ówcześni polityczni kumple Kaczorów, którzy na początku lat 90. wspólnie nie tylko rozkręcali oszczędnościowo-kredytowy biznes, ale zawiadywali całym Porozumieniem Centrum. Hniedziewicz i Siwek w 1992 r. weszli w konflikt z Kaczorami i poparli Jana Olszewskiego. Od tamtej pory popadli w polityczną niełaskę. Nazwisko Zalewskiego jest bardziej znane, bo pojawiło się przy okazji głośnych procesów tzw. afery FOZZ, Art B i spółki Telegraf. Wydawcy książki postanowili pozbyć się ich z historii. Dzięki temu nie będziemy Lecha Kaczyńskiego, ojca i patrona SKOK-u, łączyć z ludźmi nielojalnymi i podejrzanymi. [...]. Link: www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=3506&zaznacz=SKOK Odpowiedz Link Zgłoś
jagnieszkaa Czytelnicy "Nie" ORAZ Nieczytelnicy "Nie" 06.04.05, 23:56 Ludzie dzielą się na tych, którzy czytają redagowany przez Jerzego Urbana tygodnik "Nie" ORAZ tych, którzy tego pisma nie czytają. Czytelnicy zaś "Nie" dzielą się na tych, którzy tego czytania się wstydzą ORAZ tych, którzy tego czytania się nie wstydzą. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Czytelnicy "Nie" ORAZ Nieczytelnicy "Nie" 07.04.05, 00:40 A co to ma wspolnego z faktami podanymi przez Waldka Kuchannego w jego tekscie? Zareczam tobie, ze wszystko co jest tam napisane (pomijajac metaforyke tekstu) jest zgodne z prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
antoni.goczal Na razie trwają poszukiwania Glapińskiego ! 07.04.05, 09:59 Kaczory się wyłżą. Jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
wan4 Re: Na razie trwają poszukiwania Glapińskiego ! 07.04.05, 10:24 antoni.goczal napisał: > Kaczory się wyłżą. Jak zwykle. Na razie! Chora prokuratura ściga przekręty ustępujących "możnowładców" IIIRP ale nie tyka wstępujących IVRP. Dlatego Kaczorom zalezy na ręcznym sterowaniu a nie rzeczywistej naprawie, reformie prokuratury (a wymiaru sprawiedliwości ogólnie). Cała para w gwizdek, czyli hasła wyborcze. Ale do czasu. Za 4 lata, przed kolejnymi wyborami będziemy mieli kolejne komisje śledcze i tym razem będą kaczorków ścigać... Oj, ostro będą ścigać! Takich numerów jakie oni wykręcają nikt im nigdy nie zapomni. I dołączą do kolesia Zalewskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
imagistyk Re: Czytelnicy "Nie" ORAZ Nieczytelnicy "Nie" 07.04.05, 19:33 Ks.prof.Tischner powiedział,że optyka "NIE" to patrzenie na noworodka poprzez zawartość pieluszki.Otóż każdy rodzic reaguje,gdy ta zawartość jest niewłaściwa.Gdyby były odpowiednie reakcje odpowiednich władz i organów państwa,to Urban pisywałby kawałki kryminalno-obyczajowe.To,że tak nie jest spowodowali właśnie rządzący Polską po 1989r. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Taka mala ciekawostka - "Wydziobani" 07.04.05, 10:08 Piekna sprawa,tego niewiedzialam,przyznaje ze wstydem. Odpowiedz Link Zgłoś
imagistyk Wyjaśnienie moich intencji : 07.04.05, 15:34 Żadne rewolucje moralne nie pomogą, jeżeli nie będzie przestrzegane i egzekwowane PRAWO : jednakowe i jednakowo dla WSZYSTKICH OBYWATELI RP.Tylko i wyłącznie nieuchronność ukarania może powstrzymać rozwój przetępczości w Polsce.Wpisy na tym forum są kolejnym dowodem społecznego przyzwolenia na przestępstwa dokonywane przez "NASZYCH".Powszechna jest chęć karania INNYCH.Wielkim był Sienkiewicz opisując moralność Kalego.W genialnym skrócie zawarł uniwersalną prawdę o człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej105 Re: Taka mala ciekawostka - "Wydziobani" 07.04.05, 19:52 w zsrr wykadrowywało sie ze zdjęć z leninem nieslusznego lwa trockiego. a wkadrowywalo się w zamian np stalina :))) to stare metody. Odpowiedz Link Zgłoś