oszolom.z.radia.maryja 19.04.05, 18:09 mamy nowego papieża!! szkoda że musimy czekać jeszcze dobre pól godziny by dowiedzieć się kto nim zostal...... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kropekuk Dysgrafia dysgrafia ale mozesz zaczac uzywac 19.04.05, 18:11 automatycznego slownika... Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_polak_katolik Re: Dysgrafia dysgrafia ale mozesz zaczac uzywac 19.04.05, 18:13 kropekuk napisał: > automatycznego slownika... Nie zmieniaj tematu, masonie! Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Hehehe...I tak cie giwi wyciela BEZ SLADU 19.04.05, 19:06 twej nedznej ortograficznej egzystencji w tymze watku... Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Gratuluje Gratuluje panie Benedykcie Gondku 19.04.05, 19:15 Jeszcze raz gratuluje panu panie Benedykcie Gondku z Toronto wyboru panskiego wojka na Papieza tak jak panu obiecal przyjmnie imie BENEDYKT. Odpowiedz Link Zgłoś
maaax Re: Habemus papam!!!!! Oby 19.04.05, 18:15 tradycjonalistę !!!!!!!! ALe niech Towja wola Panie, nie moja sie stanie. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Habemus papam!!!!! 19.04.05, 18:15 Oby to nie byl Dannelees..z Belgi ... Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: Niewiarygodne 19.04.05, 18:35 Wiecej jak pewne po wczorajszym kazaniu Ritzinger,chwalic boga panowanie zlodziejskiego zakonu Oblackiego w Polskich kosciolach w Kanadzie chyli sie ku upadkowi.AMEN Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Habemus papam!!!!! Ratzinger Benedyktem XVI!!! 19.04.05, 18:49 Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 Re: Habemus papam!!!!! Ratzinger Benedyktem XVI!! 19.04.05, 19:03 Chwała Bogu, że to On! To konserwatysta i bliski współpracownik Jana Pawła II! Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Habemus papam!!!!! Ratzinger Benedyktem XVI!! 19.04.05, 19:21 To dobry znak dla chrzescijan i wszystkich ludzi wiary i dobrej woli. Alleluja! Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Habemus papam!!!!! Ratzinger Benedyktem XVI!! 19.04.05, 22:04 A jakby był powiedzmy ów Belg, to byłby zły znak? Ej panoweie:) Cieszę się że Ratzinger został papieżem. Konserwatysta wprawdzie, ale mądry i zapewne będzie zajmował jasne stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus7 Zdjecie do twojego brewiarza rydzykowy kleszko 19.04.05, 22:56 info.onet.pl/19004,0,3,1,galeria.html Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_polak_katolik Re: Habemus papam!!!!! Ratzinger Benedyktem XVI!! 20.04.05, 16:50 yossarian18 napisał: > Chwała Bogu, że to On! To konserwatysta i bliski współpracownik Jana Pawła II! I zasrany działacz Hitlerjugend od dziecka! Wypisał sie dopiero jak juz było na 100% wiadomo rze Niemcy przegrajom Drugom Wojne Światowom!!! Brunatne i czarne koszule znuw podnoszom głowe! Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Habemus papam!!!!! 19.04.05, 19:12 no moze w koncu o.Rydzyk dostosuje sie do przykazan wiary: serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34280,2622799.html Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Habemus papam!!!!! 19.04.05, 21:43 o Rydzyk zawsze sie do tych przykazań stosował czego nie mozna powiedzieć 100% owo o bp-ie Pieronku..mam nadzieję ze Benedykt XVI obłoży Pieronka ekskomuniką Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Habemus papam!!!!! 19.04.05, 21:48 Oszolom widze, ze nie przeczytales tego co podane w linku wiec skrot dla Ciebie: Podkreślił, że Chrystus cierpi w swoim Kościele, gdzie zapomina się o nim. "Jak wiele brudu jest w Kościele i to pośród tych, którzy poprzez swe kapłaństwo powinni należeć całkowicie do Chrystusa, ile jest pychy i samowystarczalności" - napisał kardynał Ratzinger, nazywając Kościół "tonącą łodzią". "Brudne szaty i oblicze Twojego Kościoła budzą w nas strach. Ale to my sami je brudzimy! To my zdradzamy Cię mimo naszych wielkich słów i wielkich gestów" - dodał niemiecki purpurat, a rozważania na temat upadku Kościoła zakończył modlitwą: "ratuj i uświęć Twój Kościół, ratuj i uświęć wszystkich nas". Odpowiedz Link Zgłoś
oscholom.von.rundfunk.maria Re: Habemus papam!!!!! 19.04.05, 21:51 dobra, dobra! hahaha! nie tacy nas chcieli załatwić! i co? jajco! maybach stoi sobie! Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Habemus papam!!!!! 19.04.05, 22:08 A ja mam nadzieję zę pogodzi strony tego sporu. Nie tobie Oszołomie sądzić kto ma rację. Zresztą twojemu dyskutantowi zapewne również nie. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Habemus papam!!!!! 19.04.05, 22:18 humbak napisał: > A ja mam nadzieję zę pogodzi strony tego sporu. Nie tobie Oszołomie sądzić kto > ma rację. Zresztą twojemu dyskutantowi zapewne również nie. tu nie chodzi o to kto ma racje, tylko jaka jest prawda, kto ma odwage prawde te wypowiedziec i kto pozbedzie pyszalkowatosci, ignorancji szkodzac temu spolecznosci, ktorej powinien sluzyc. zerknij rowniez na wklejony wywiad naz Ratzingerem na tym forum. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Habemus papam!!!!! 19.04.05, 22:22 "Ale nadal istnieje silna pokusa przekształcenia Kościoła w utopijny ruch, służący - jak to się mówi - przyszłości Królestwa interpretowanego w sensie politycznym" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=22937054 i oczywiscie, ze jestem za pogodzeniem ale pogodzenia nie da sie osiagnac dekretem ktos musi wykazac dobra wole, zrozumiec bledy itd. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Habemus papam!!!!! 19.04.05, 22:30 Oby Ratzinger, jeśli zajmie się tą sprawą (a mam nadzieje że wcześniej, czy później tak będzie), podjął tę decyzje, która jest właściwą... alme mądrośc palnął:D ;) Odpowiedz Link Zgłoś
oscholom.von.rundfunk.maria Re: Habemus papam!!!!! 19.04.05, 21:45 "o Rydzyk zawsze sie do tych przykazań stosował czego nie mozna powiedzieć 100% owo o bp-ie Pieronku..mam nadzieję ze Benedykt XVI obłoży Pieronka ekskomuniką" so, das bin ich aber 100% sicher! Odpowiedz Link Zgłoś
polonus9 Re: Habemus onaturtwa !!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.04.05, 22:11 habemus Gawlaska !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Korupcja w kosciele na rozstajach drog 20.04.05, 15:38 BenedyktxvI rozpocznie od uporzadkowania finansow Watykanu,po tym wyborze Benedykt Gondek z Toronto latwiej sobie poradzi ze skorumpowanym Zakonem Oblackim,majac za swoimi plecami imiennika w Watykanie. Odpowiedz Link Zgłoś