annika.h ŚREDNIOWIECZNY HANDEL RELIKWIAMI ? 10.05.05, 15:20 COŚ MI TO PRZYPOMINA.CIEMNY LUD NABIERAŁ SIĘ NA TEN PROCEDER W GŁĘBOKIM ŚREDNIOWIECZU.ALE HISTORIA LUBI SIĘ POWTARZAĆ.JUŻ WIDZĘ TE PIELGRZYMKI NA KOLANACH I OSKUBYWANE Z OSTATNICH GROSZY BABULINY ZANOSZĄCE MODŁY DO FILIŻANEK ,SZMATEK ITP.BAŁWOCHWALSTWO MONSTRUALNE! Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: Po co Rydzykowi krew ks. Jerzego 10.05.05, 15:24 krew ks. popiełuszki w muzeum osiągnięć narodu? jeżeli zamordownie człowieka to osiągnięcie to gratuluję dobrego samopoczucia Odpowiedz Link Zgłoś
paraklet No,Jadowity,wszystko jasne.Należysz do Legionu 10.05.05, 15:31 Moherowych Beretów i do Samogwałtu.Można było się tego domyślać mając na uwadze Twoją znajomość ortografii i stylistyki oraz prymitywne ( wskazujące na brak wykształcenia) wypowiedzi na tym i innych forach. Tak nawiasem dodam,że w zdaniu:"Prawdziwi patrioci są z RM z prostego i banalnego powodu RM jest Polskie,niezależne i mówi co się już prawie nie zdarza prawdę" -pomijając już wątpliwą stylistykę i trafność tej wypowiedzi-słowo "polskie" należało napisać z małej litery. Poza tym, co to jest "eutanacja"? Nieudolne spolszczenie, mieszanego, grecko-łacińskiego określenia "dobry naród"? {eu- gr. dobry,natio-łac.lud,naród. Nie pchaj się,Jadowity, między mądrzejszych od siebie z Twoimi "przemyśleniami".Pozostań w rezerwacie przeznaczonym dla sympatyków Ryjowego Radia i Samogwałtu. Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper Re: No,Jadowity,wszystko jasne.Należysz do Legion 10.05.05, 15:38 Tysię chyba bardzo żle czujesz! Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper Re: Po co Rydzykowi krew ks. Jerzego 10.05.05, 15:34 Po wypadku RH+,grupa B, GW ratuje Honor i Ojczyznę Odpowiedz Link Zgłoś
hehenio Może będzie klonować? 10.05.05, 15:33 A poważnie: jest popyt - jest podaż. Taka jest wiara maluczkich. Nie pogłebiony dyskurs teologiczny, ekumenizm itp tylko cudowne obrazy, święte źródełka, dobra Bozia z medalika i maca z "krwią chrześcijańską". To my. Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper Re: Może będzie klonować? 10.05.05, 15:44 Fundamentem poprawnej wiary,jest wyrazanie się z szacunkiem, o wiernych,rytuałach,sakramentach... Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper Re: Po co Rydzykowi krew ks. Jerzego 10.05.05, 16:01 Tytuł art. sugeruje,że "Rydzyk" nie jest księdzem, panie redaktorze Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll a po śmierci Rydza do muzeum trafi - jego mumia 10.05.05, 16:03 i wszyscy będą mogli oddawać mu cześć równą tej, którą zdobył sobie tow. Lenin Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Przeczytalem wszystkie wypowiedzi. 10.05.05, 16:22 Poziom ich (poza niektorymi)jest zenujacy. Widac, ze 45 lat PRL i 15 lat PRL- bis pozadnie wypralo ludziskom mozgi. A swoja droga ten Rydzyk musi odstawiac dobra robote - skoro takie rzesze na niego i jego zwolennikow ujadaja. Bo gdyby byl partaczem i wrogiem Polski to GW pialaby na jego czesc peany. Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper Re: a po śmierci Rydza do muzeum trafi - jego mum 10.05.05, 16:23 a może pamiętnik "nienawiści wiejącej od radia Maryja'/albo odwrotnie/? Odpowiedz Link Zgłoś
majual Re: Po co Rydzykowi krew ks. Jerzego 10.05.05, 16:29 Rzygać sie chce,jak takie coś się słyszy. A dopiero jak czyta to już szkoda mówić.Nie rozumiem dlazcego tak mocno wybija się parszywość naszych przywar NARODOWYCH.I to na każdym kroku. Choćby niedawno ile złośliwości, wrogości i sobiepaństwa wypowiedziano z okazji obchodów Dnia Zwycięztwa, jakie odbyły się w MOSKWIE.Ale nikt z tych "przemiłych" adwersaży słowem nie wspomniał o przywódcy USA, [który wypowiedział się po dokonaniu kolejnego rozbioru POLSKI przez Niemcy i ZSRR] że oto wreszcie przestał istniec w środku EUROPY kraj tak bardzo usilnie mieszający w porządku europejskim. To oczywiście jest przez tych pożal sie Boże polskich patriotów niezauważalne. Myślę że dopóki nie zmieni się w nas pogląd na szere spraw, dopóty będzie tak jak jest - czyli nijak.A szkoda, bo przecież jesteśmy już w WIELKIEJ RODZINIE EUROPEJSKIEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
jachoo85 Re: Po co Rydzykowi krew ks. Jerzego 10.05.05, 16:29 No to rzeczywiście temat ważny, wręcz sensacyjny, dziwię się że nie dano go na pierwszą stronę w papierowej Wyborczej , pisano tylko o jakiejś Rosji czy cos. Jak tak dalej pójdzi to będziemy się dowiadywac ,że o.Rydzyk wczoraj wieczorem obciął sobie paznokcie. Informacja o krwi popiełuszki to jednak nic takiego , jak bowiem chodzą słuchy po Toruniu, o.Rydzyk niedawano kupił sobie wehikuł czasu , podobno też na tyłach Radia Maryja buduje kosmodrom do swojego prywatnego promu kosmicznego .Jak myślicie po co? No a jak inaczej doleci do swoich prywatnych pół golfowych na Marsie i do oddziału Telewizji Trwam na Księżycu? Te informacje to naszczersza prawda, niestety mój informator - pracownik Radia Maryja - pragnął zachować anonimowośc ,aby nie utracić miejsca pracy. Jednak żródło jest wiarygodne!! zaklinam się na mój odbiornik radiowy! Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper Re: ;)_ 10.05.05, 16:43 Nie zaklinaj,bo jeszcze prądu nam zabraknie i co? Odpowiedz Link Zgłoś
alexandersson Re: Po co Rydzykowi krew ks. Jerzego 10.05.05, 17:05 Relikwie to relikwie a co tam - zawsze po Świętych Pozostają RELIKWIE.... niech buduje i gromadzi Ojciec Rydzyk Muzeum..... Jednak czy jego dar będzie BOGU miły i TYM ŚWIĘTYM? Ja przekazuję ampułkę wiatru ze stajenki Betlejemskiej oraz szczebel z drabiny, która przyśniła się Jakubowi:)... Potrzeba nam bardziej postaw niż relikwi, bardziej być niż mieć:)Brakuje nakarmienia i napojenia złaknionych a nie zamykania w złotej klatce naczyń stołowych:) Ale cóż tam.... Nie mnie to sądzić, nie mnie oceniać.... Nadzy na świat przychodzimy i nadzy odchodzimy - grunt to się nie kaleczyć a w przypadku zauważenia kaleki obok siebie- pomóc mu. .Ojciec Święty i święty Ksiądz Popiełuszko śmigają już w Królestwie Niebieskim i na to wszystko patrzą z góry.... Może nawet mówią do nas : GODNOŚĆ KAŻDEGO CZŁOWIEKA, GODNOŚĆ KAŻDEGO POLAKA JEST NAJWYŻSZYM ZADANIEM DLA WSZYSTKICH MIESZKAŃCÓW TEJ ZIEMI. CHLEB POWSZEDNI, CHLEB PRAWDY, CHLEB SPRAWIEDLIWOŚCI BEZ NAJMNIEJSZEJ PYCHY . MUZEUM BYĆ MOZE BĘDZIE OKAZAŁE ALE CZY DUCH ŚWIETY W NIM ZAMIESZKA? Z drugiej strony co GW do tego co robi Rydzyk.... Niemniej informacja co do treści, chociaż zmanipulowana, wywołała u mnie uśmiech:) Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper Re: Po co Rydzykowi krew ks. Jerzego 10.05.05, 17:37 Z pewnością Duch Św. zamieszka,ale nie wiem,czy zamieszka też w nas,jeśli tak będziemy w to wątpić. Żeby nie pozostało z nas jedynie puste muzeum. Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper Re: Procezasrsgon 10.05.05, 17:29 "Im bliżej Cezara,tym więkrzy strach". Odpowiedz Link Zgłoś
zbigski Re: Po co Rydzykowi krew ks. Jerzego 10.05.05, 17:30 RYDZYK-WAMPIREM!!!!, SUPERRR!!!! a siac, siac trzeba ojczulku !!! i nie spijac krwi ludzi, ktorym przenigdy nie dorownasz... Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Wspomóżmy modlitwą zbożne przedsięwzięcia O. R.!! 10.05.05, 18:28 ====MMÓÓÓDLLLMMYYY SIĘĘĘĘĘ==== ..za wszysktich oszustow, klamcow i zlodzieji...no i oczywiscie za ojca dyrektora Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Żałosny obraz pracy mózgów pranych lekturąGW ! 10.05.05, 18:35 Żegnam towarzycho wyborcze zgromadzone na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
meraviglioso Re: Żałosny obraz pracy mózgów pranych lekturąGW 10.05.05, 18:43 My Ciebie również.Odpoczniemy od twoich żałosnych wypocin. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Witam!:) towarzycho pozostałe na forum, uff!! :)) 10.05.05, 19:18 Poszły sobie nareszczie niektóre rycykowe przyzwoitki. Hulaj!- więc dusza,- piekła z,,jękiem Paetza w refektarzu'' - nie ma :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Tu piekłem straszą Panie Henryku:-))) 10.05.05, 20:23 Straszyli piekłem i bić myszkę małą szarą chcieli...Mysz tak się wystraszyła, ze aż internet ze strachu uciekł i przez 3 godziny się chował:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Tu piekłem straszą Panie Henryku:-))) 10.05.05, 23:32 No te " z piekła rodem" przechrzty żadnego umiłowania dla Bożych stworzonek, nijak, w sobie nie mają ;-( Zaiste - ich "moce", piekłem wspierane, inernetowi biednemu nawet nie odpuszczą ;-(. Wyobraź sobie Pani Małaszaramyszko, że i mnie dosięgł "zły" dzisiaj,raz pochlastał Fk(to jednak drobiazg),drugie: nie pozwolił mi uciąć popołudniowej drzemki a to z racji przeraźliwych wrzasków czy może ,,jęk(ów) Paetza w refektarzu''<gosc.z.korony> - dobiegających z głębi "czeluści"-FK Dłuuga jest lista bezeceństw tego.. nno tego...ee(c)h słów mi brakuje. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
18261826www [...] 12.05.05, 02:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
vicioso Re: Po co Rydzykowi krew ks. Jerzego 10.05.05, 18:38 Ja mam wiatr ze stajenki betlejemskiej i szczebel z drabiny Jakubowej. Odpowiedz Link Zgłoś
ixion5 [...] 10.05.05, 18:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
marco345 Coś dla oszołomów z Pd (czutaj UW+SLD) 10.05.05, 18:54 Tak tak drodzy koledzy, usiąść do klawiaturek, trochę popluć na wierzących... fajnie... Odpowiedz Link Zgłoś
dawid.kingloff hmmm... i co w tym zlego? ukradli komus? 10.05.05, 19:04 kolejny durny artykul wybiorczej. jak wam sie nie podoba to tam nie idziee, z panstowej kasy nie bierze. ja np. za rydzykiem nie przepadam i sie tam nie wybieram w najblizszym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Po co Rydzykowi krew ks. Jerzego 10.05.05, 19:49 Pewnie myśli??? że jak transwuzje sobie zrobi to św zostanie Odpowiedz Link Zgłoś
ptaskiewicz Re: Po co Rydzykowi krew ks. Jerzego 10.05.05, 19:51 Jak to po co krew Tadziowi? Przecież on jest wampirem Rydzulą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jurwal Po co Rydzykowi krew ks. Jerzego 10.05.05, 21:31 Rydzyk przypomina mi handlarza świętościami z "Krzyżaków". Myśle że również ma kołdrę, która przyśniła sę Ojcu Świętemu gdy w czasie wojny ciężko pracował i czasami marzł. Teraz daje do zrozumienia, że Jan Paweł II darzył go czymś w rodzaju przyjaźni. Czy nikt nie zaważa, że Rydzyk jest oszustem ? Odpowiedz Link Zgłoś
qglarz Re: Po co Rydzykowi krew ks. Jerzego 10.05.05, 23:43 jurwal napisał: > Czy nikt nie zaważa, że Rydzyk jest oszustem ? zdaje mi się,że O przed nazwiskiem właśnie to znaczy Odpowiedz Link Zgłoś
martin.luther chusteczka papieza 10.05.05, 21:55 Ciekawe, czy chusteczka papieza jest wyprana, czy nie. Bo jak nie, to moze Rydzyk ewentualne "kozy" powyskubuje i w zlotych relikwiarzach porozsyla po biurach Radia Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
adam0001 [...] 10.05.05, 22:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
10ii [...] 11.05.05, 03:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
radiomaryja13 Re: Po co Rydzykowi krew ks. Jerzego 23.05.05, 18:59 na stronie emigranci.net powieliliśmy ten wspaniły artykuł (jak wiele innych - dzięki Gazetko) i wymodziliśmy przy tym pasującą do tematu grafikę z podobizną wielebnego ojca - udostępniamy ją internautom za friko, mając nadzieję, że podadzą źródełko. Odpowiedz Link Zgłoś