Dodaj do ulubionych

Po co Rydzykowi krew ks. Jerzego

• annika.h ŚREDNIOWIECZNY HANDEL RELIKWIAMI ? 10.05.05, 15:20
      COŚ MI TO PRZYPOMINA.CIEMNY LUD NABIERAŁ SIĘ NA TEN PROCEDER W GŁĘBOKIM
      ŚREDNIOWIECZU.ALE HISTORIA LUBI SIĘ POWTARZAĆ.JUŻ WIDZĘ TE PIELGRZYMKI NA KOLANACH
      I OSKUBYWANE Z OSTATNICH GROSZY BABULINY ZANOSZĄCE MODŁY DO FILIŻANEK ,SZMATEK
      ITP.BAŁWOCHWALSTWO MONSTRUALNE!
    • an9991 Re: Po co Rydzykowi krew ks. Jerzego 10.05.05, 15:24
      krew ks. popiełuszki w muzeum osiągnięć narodu? jeżeli zamordownie człowieka to
      osiągnięcie to gratuluję dobrego samopoczucia
      • paraklet No,Jadowity,wszystko jasne.Należysz do Legionu 10.05.05, 15:31
        Moherowych Beretów i do Samogwałtu.Można było się tego domyślać mając na uwadze
        Twoją znajomość ortografii i stylistyki oraz prymitywne ( wskazujące na brak
        wykształcenia) wypowiedzi na tym i innych forach.
        Tak nawiasem dodam,że w zdaniu:"Prawdziwi patrioci są z RM z prostego i
        banalnego powodu RM jest Polskie,niezależne i mówi co się już
        prawie nie zdarza prawdę" -pomijając już wątpliwą stylistykę i trafność tej
        wypowiedzi-słowo "polskie" należało napisać z małej litery. Poza tym, co to jest
        "eutanacja"? Nieudolne spolszczenie, mieszanego, grecko-łacińskiego określenia
        "dobry naród"? {eu- gr. dobry,natio-łac.lud,naród. Nie pchaj się,Jadowity,
        między mądrzejszych od siebie z Twoimi "przemyśleniami".Pozostań w rezerwacie
        przeznaczonym dla sympatyków Ryjowego Radia i Samogwałtu.
        • sneeper Re: No,Jadowity,wszystko jasne.Należysz do Legion 10.05.05, 15:38
          Tysię chyba bardzo żle czujesz!
      • sneeper Re: Po co Rydzykowi krew ks. Jerzego 10.05.05, 15:34
        Po wypadku RH+,grupa B,
        GW ratuje Honor i Ojczyznę
    • hehenio Może będzie klonować? 10.05.05, 15:33
      A poważnie: jest popyt - jest podaż. Taka jest wiara maluczkich. Nie pogłebiony dyskurs teologiczny, ekumenizm itp tylko cudowne obrazy, święte źródełka, dobra Bozia z medalika i maca z "krwią chrześcijańską". To my.
      • sneeper Re: Może będzie klonować? 10.05.05, 15:44
        Fundamentem poprawnej wiary,jest wyrazanie się z szacunkiem,
        o wiernych,rytuałach,sakramentach...
    • sneeper Re: Po co Rydzykowi krew ks. Jerzego 10.05.05, 16:01
      Tytuł art. sugeruje,że "Rydzyk" nie jest księdzem,
      panie redaktorze
    • fnoll a po śmierci Rydza do muzeum trafi - jego mumia 10.05.05, 16:03
      i wszyscy będą mogli oddawać mu cześć równą tej, którą zdobył sobie tow. Lenin
      • wet3 Re: Przeczytalem wszystkie wypowiedzi. 10.05.05, 16:22
        Poziom ich (poza niektorymi)jest zenujacy. Widac, ze 45 lat PRL i 15 lat PRL-
        bis pozadnie wypralo ludziskom mozgi. A swoja droga ten Rydzyk musi odstawiac
        dobra robote - skoro takie rzesze na niego i jego zwolennikow ujadaja. Bo gdyby
        byl partaczem i wrogiem Polski to GW pialaby na jego czesc peany.
      • sneeper Re: a po śmierci Rydza do muzeum trafi - jego mum 10.05.05, 16:23
        a może pamiętnik "nienawiści wiejącej od radia Maryja'/albo odwrotnie/?
    • majual Re: Po co Rydzykowi krew ks. Jerzego 10.05.05, 16:29
      Rzygać sie chce,jak takie coś się słyszy. A dopiero jak czyta to już szkoda
      mówić.Nie rozumiem dlazcego tak mocno wybija się parszywość naszych przywar
      NARODOWYCH.I to na każdym kroku. Choćby niedawno ile złośliwości, wrogości i
      sobiepaństwa wypowiedziano z okazji obchodów Dnia Zwycięztwa, jakie odbyły się
      w MOSKWIE.Ale nikt z tych "przemiłych" adwersaży słowem nie wspomniał o
      przywódcy USA, [który wypowiedział się po dokonaniu kolejnego rozbioru POLSKI
      przez Niemcy i ZSRR] że oto wreszcie przestał istniec w środku EUROPY kraj tak
      bardzo usilnie mieszający w porządku europejskim. To oczywiście jest przez tych
      pożal sie Boże polskich patriotów niezauważalne. Myślę że dopóki nie zmieni się
      w nas pogląd na szere spraw, dopóty będzie tak jak jest - czyli nijak.A szkoda,
      bo przecież jesteśmy już w WIELKIEJ RODZINIE EUROPEJSKIEJ.
    • jachoo85 Re: Po co Rydzykowi krew ks. Jerzego 10.05.05, 16:29
      No to rzeczywiście temat ważny, wręcz sensacyjny, dziwię się że nie dano go na
      pierwszą stronę w papierowej Wyborczej , pisano tylko o jakiejś Rosji czy cos.
      Jak tak dalej pójdzi to będziemy się dowiadywac ,że o.Rydzyk wczoraj wieczorem
      obciął sobie paznokcie. Informacja o krwi popiełuszki to jednak nic takiego ,
      jak bowiem chodzą słuchy po Toruniu, o.Rydzyk niedawano kupił sobie wehikuł
      czasu , podobno też na tyłach Radia Maryja buduje kosmodrom do swojego
      prywatnego promu kosmicznego .Jak myślicie po co? No a jak inaczej doleci do
      swoich prywatnych pół golfowych na Marsie i do oddziału Telewizji Trwam na
      Księżycu? Te informacje to naszczersza prawda, niestety mój informator -
      pracownik Radia Maryja - pragnął zachować anonimowośc ,aby nie utracić miejsca
      pracy. Jednak żródło jest wiarygodne!! zaklinam się na mój odbiornik radiowy!
      • sneeper Re: ;)_ 10.05.05, 16:43
        Nie zaklinaj,bo jeszcze prądu nam zabraknie i co?
        • sneeper Re: ;)_ 10.05.05, 16:46
          Kompy przestaną dziaać i będzie koniec świata!
    • alexandersson Re: Po co Rydzykowi krew ks. Jerzego 10.05.05, 17:05
      Relikwie to relikwie a co tam - zawsze po Świętych Pozostają RELIKWIE.... niech
      buduje i gromadzi Ojciec Rydzyk Muzeum..... Jednak czy jego dar będzie BOGU
      miły i TYM ŚWIĘTYM? Ja przekazuję ampułkę wiatru ze stajenki Betlejemskiej oraz
      szczebel z drabiny, która przyśniła się Jakubowi:)... Potrzeba nam bardziej
      postaw niż relikwi, bardziej być niż mieć:)Brakuje nakarmienia i napojenia
      złaknionych a nie zamykania w złotej klatce naczyń stołowych:) Ale cóż tam....
      Nie mnie to sądzić, nie mnie oceniać.... Nadzy na świat przychodzimy i nadzy
      odchodzimy - grunt to się nie kaleczyć a w przypadku zauważenia kaleki obok
      siebie- pomóc mu. .Ojciec Święty i święty Ksiądz Popiełuszko śmigają już w
      Królestwie Niebieskim i na to wszystko patrzą z góry.... Może nawet mówią do
      nas : GODNOŚĆ KAŻDEGO CZŁOWIEKA, GODNOŚĆ KAŻDEGO POLAKA JEST NAJWYŻSZYM
      ZADANIEM DLA WSZYSTKICH MIESZKAŃCÓW TEJ ZIEMI. CHLEB POWSZEDNI, CHLEB PRAWDY,
      CHLEB SPRAWIEDLIWOŚCI BEZ NAJMNIEJSZEJ PYCHY . MUZEUM BYĆ MOZE BĘDZIE OKAZAŁE
      ALE CZY DUCH ŚWIETY W NIM ZAMIESZKA? Z drugiej strony co GW do tego co robi
      Rydzyk.... Niemniej informacja co do treści, chociaż zmanipulowana, wywołała u
      mnie uśmiech:)
      • sneeper Re: Po co Rydzykowi krew ks. Jerzego 10.05.05, 17:37
        Z pewnością Duch Św. zamieszka,ale nie wiem,czy zamieszka też w nas,jeśli tak
        będziemy w to wątpić.
        Żeby nie pozostało z nas jedynie puste muzeum.
    • sneeper Re: Procezasrsgon 10.05.05, 17:29
      "Im bliżej Cezara,tym więkrzy strach".
    • zbigski Re: Po co Rydzykowi krew ks. Jerzego 10.05.05, 17:30
      RYDZYK-WAMPIREM!!!!, SUPERRR!!!! a siac, siac trzeba ojczulku !!! i nie spijac
      krwi ludzi, ktorym przenigdy nie dorownasz...
      • sneeper Re: Po co Rydzykowi krew ks. Jerzego 10.05.05, 17:45
        na bank
    • henryk.log Wspomóżmy modlitwą zbożne przedsięwzięcia O. R.!! 10.05.05, 18:28
      ====MMÓÓÓDLLLMMYYY SIĘĘĘĘĘ====
      ..za wszysktich oszustow, klamcow i zlodzieji...no
      i oczywiscie za ojca dyrektora
      • davidmors Re: Żałosny obraz pracy mózgów pranych lekturąGW ! 10.05.05, 18:35
        Żegnam towarzycho wyborcze zgromadzone na forum.
        • meraviglioso Re: Żałosny obraz pracy mózgów pranych lekturąGW 10.05.05, 18:43
          My Ciebie również.Odpoczniemy od twoich żałosnych wypocin.
        • henryk.log Witam!:) towarzycho pozostałe na forum, uff!! :)) 10.05.05, 19:18
          Poszły sobie nareszczie niektóre rycykowe przyzwoitki.
          Hulaj!- więc dusza,- piekła z,,jękiem Paetza w refektarzu'' - nie ma :))))))))
          • malaszaramysz Tu piekłem straszą Panie Henryku:-))) 10.05.05, 20:23
            Straszyli piekłem i bić myszkę małą szarą chcieli...Mysz tak się wystraszyła,
            ze aż internet ze strachu uciekł i przez 3 godziny się chował:-)))
            • henryk.log Re: Tu piekłem straszą Panie Henryku:-))) 10.05.05, 23:32
              No te " z piekła rodem" przechrzty żadnego umiłowania dla Bożych stworzonek,
              nijak, w sobie nie mają ;-(
              Zaiste - ich "moce", piekłem wspierane, inernetowi biednemu nawet nie odpuszczą ;-(.
              Wyobraź sobie Pani Małaszaramyszko, że i mnie dosięgł "zły" dzisiaj,raz
              pochlastał Fk(to jednak drobiazg),drugie: nie pozwolił mi uciąć popołudniowej
              drzemki a to z racji przeraźliwych wrzasków czy może ,,jęk(ów) Paetza w
              refektarzu''<gosc.z.korony> - dobiegających z głębi "czeluści"-FK
              Dłuuga jest lista bezeceństw tego.. nno tego...ee(c)h słów mi brakuje. :)))
        • 18261826www [...] 12.05.05, 02:37
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • vicioso Re: Po co Rydzykowi krew ks. Jerzego 10.05.05, 18:38
      Ja mam wiatr ze stajenki betlejemskiej i szczebel z drabiny Jakubowej.
    • ixion5 [...] 10.05.05, 18:45
    • marco345 Coś dla oszołomów z Pd (czutaj UW+SLD) 10.05.05, 18:54
      Tak tak drodzy koledzy, usiąść do klawiaturek, trochę popluć na wierzących...
      fajnie...
    • dawid.kingloff hmmm... i co w tym zlego? ukradli komus? 10.05.05, 19:04
      kolejny durny artykul wybiorczej. jak wam sie nie podoba to tam nie idziee, z
      panstowej kasy nie bierze. ja np. za rydzykiem nie przepadam i sie tam nie
      wybieram w najblizszym czasie.
    • hrabia.m.c Re: Po co Rydzykowi krew ks. Jerzego 10.05.05, 19:49
      Pewnie myśli??? że jak transwuzje sobie zrobi to św zostanie
    • ptaskiewicz Re: Po co Rydzykowi krew ks. Jerzego 10.05.05, 19:51
      Jak to po co krew Tadziowi? Przecież on jest wampirem Rydzulą!!!
      • henryk.log Re: Po co Rydzykowi krew ks. Jerzego 10.05.05, 20:31
        :)))))
    • jurwal Po co Rydzykowi krew ks. Jerzego 10.05.05, 21:31
      Rydzyk przypomina mi handlarza świętościami z "Krzyżaków". Myśle że również ma
      kołdrę, która przyśniła sę Ojcu Świętemu gdy w czasie wojny ciężko pracował i
      czasami marzł.
      Teraz daje do zrozumienia, że Jan Paweł II darzył go czymś w rodzaju przyjaźni.
      Czy nikt nie zaważa, że Rydzyk jest oszustem ?
      • qglarz Re: Po co Rydzykowi krew ks. Jerzego 10.05.05, 23:43
        jurwal napisał:
        > Czy nikt nie zaważa, że Rydzyk jest oszustem ?

zdaje mi się,że O przed nazwiskiem właśnie to znaczy
    • martin.luther chusteczka papieza 10.05.05, 21:55
      Ciekawe, czy chusteczka papieza jest wyprana, czy nie. Bo jak nie, to moze
      Rydzyk ewentualne "kozy" powyskubuje i w zlotych relikwiarzach porozsyla po
      biurach Radia Maryja.
      • sneeper Re: chusteczka papieza 15.05.05, 00:06
        twoja morda z pewmnością nie
    • adam0001 [...] 10.05.05, 22:46
      • 10ii [...] 11.05.05, 03:21
    • radiomaryja13 Re: Po co Rydzykowi krew ks. Jerzego 23.05.05, 18:59
      na stronie emigranci.net powieliliśmy ten wspaniły artykuł (jak wiele innych -
      dzięki Gazetko) i wymodziliśmy przy tym pasującą do tematu grafikę z podobizną
      wielebnego ojca - udostępniamy ją internautom za friko, mając nadzieję, że
      podadzą źródełko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka