yossarian18 13.05.05, 20:20 Kiła przegania syfilis. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oszolom.z.radia.maryja Re: PO znów przegania PiS 13.05.05, 20:29 znów badania ograniczyli do Warszawy i okolic..takie wyniki były w czasie eurowyborów w okręgu warszawskim..a Warszawa to nie cały kraj! Odpowiedz Link Zgłoś
mbishop Re: PO znów przegania PiS 13.05.05, 21:28 oszolom.z.radia.maryja napisał: > znów badania ograniczyli do Warszawy i okolic. Chciałbyś. Odpowiedz Link Zgłoś
john_wayne Dwa pierdzące węże na czele 14.05.05, 05:47 ...bo tak chce "wiceprezydent" i jego Pytia, którą pospolicie zwie się "Wyborczą". Mam ochotę zwymiotować. Hieny budzą we mnie odrazę. Odpowiedz Link Zgłoś
archi-tect a mi sie marzy KOALICJA SLD SDLP PD SAMOOBRONA 14.05.05, 08:56 Dlaczego ma wygrac centro-prawica, skoro lewica ma tak wiele cennych postaci: Geremek, Mazowiecki, Frasyniuk, Miller, Oleksy, Sobotka, Jagiello, Kwasniewski i tak dalej, i tak dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
chlodwig Proponuję koalicję LPR + Samoobrona + SLD + PD + S 14.05.05, 10:16 A na czele przyjaciel Macieja Giertycha, Adama Michnika, Leszka Millera, Aleksandra Kwaśniewskiego, autorytet Jurka Urbana - WOjciech Jaruzelski! Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Wyniki sondazy CBOS za niezwykle egzotyczne... 13.05.05, 21:56 bardzo czesto. UWAGA! To nie jest komplement ani uznanie dla jakosci CBOSu. PiS zrobil olbrzymi skok z okolo 13-14% do 19-20%. Mam nadzieje jeszcze pare razy podskoczy, nie spadajac w miedzyczasie, oczywiscie! Odpowiedz Link Zgłoś
pralinka.pralinka Re: PO znów przegania PiS 13.05.05, 20:44 oczywiście, a potem budzik zadzwoni i kroczak się obudzi Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: PO znów przegania PiS 13.05.05, 21:42 Gdzie ta meta i jakie tam wódki można nabyc? Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.lepicki Re: PO znów przegania PiS 13.05.05, 20:36 Przyjdzie Rokita i wyrówna.... "jak ja was k**** nienawidze..." :) Odpowiedz Link Zgłoś
borbali Re: PO znów przegania PiS 13.05.05, 21:33 Jak PO prowadzi to żadna wiadomość dla jej wrogów.Zaledwie kilka głupich postów w wątku. Jak prowadziło PIS,a partie oszołomskie zyskiwały to była to wiadomość tak ciekawa jak pogryzienie psa przez ogrodnika i kilkaset postów w tej sprawie. Wrogowie PO mają nadzieję,że nie wygra ona najbliższych wyborów parlamentarnych i nie wiedzą,że nadzieja to matka głupich. --------------------------- Będę głosował na PO,bo ma najwięcej uczciwych i kompetentnych polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: Czy PO czy PiS na czele sondaży 13.05.05, 21:47 to nie ma większej różnicy. Ważne jest żeby obie partie mogły samodzielnie utworzyć koalicję zdolną do wyłonienia rządu. I tak PO weżmie resorty "gospodarcze", a PiS "polityczne". Odpowiedz Link Zgłoś
pixelp Re: Czy PO czy PiS na czele sondaży 14.05.05, 01:41 faktycznie, jako taki podzial gabinetu jest wyobrazalny. to o co sie natomiast obawiam jest zwiazane z pewna akceptacja, pojsciem na kompromis. mniej sie przejmuje awanturami na dole - warszawa, gdansk (choc nie ukrywam, ze daje to duzo do zastanowienia), ale bardziej szczegolami takimi jak wypowiedz posla chlebowskiego tuz po pierwszsym sondazu w ktorym prowadzil pis. material pojawil sie w telexpresie, posel w troszke przerazonym stylu wydusil szybko tylko jedno zdanie - "to bardzo zle dla Polski", zajawka z ta wypowiedzia nie zostala wiecej puszczona. trzeba caly czas pamietac, ze mimo iz teki sa ogolnie rozdane, to jednak pozostaje wybor premiera. tak czy inaczej, mam nadzieje na dobra wspolprace, i umiejetnosc pojscia na kompromisy przyszlych koalicjantow, to aktualnie jedyna nadzieja dla tego kraju. oczywiscie, sobie zycze przewagi pisu :). Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: Czy PO czy PiS na czele sondaży 14.05.05, 02:20 Pozostaje więc pytanie, kto premierem? Na 90% bedzie to Rokita, nawet jak wygra PiS (to tylko moja kalkulacyjka) Oczywiście J.K. będzie wówczas wicepremierem i min.spr.wew.i adm. Odpowiedz Link Zgłoś
pixelp Re: Czy PO czy PiS na czele sondaży 14.05.05, 08:38 > Pozostaje więc pytanie, kto premierem? > Na 90% bedzie to Rokita, nawet jak wygra PiS (to tylko moja kalkulacyjka) > Oczywiście J.K. będzie wówczas wicepremierem i min.spr.wew.i adm. jestem podobnego zdania, choc moze byc tez tak, ze w przypadku wygranej pisu to zamiast rokity - mimo elastycznosci kaczynskiego - moze byc tez jakas inna postac. ciekawie zapowiada sie nam przyszlosc, aws to byla nauczka na przyszlosc, sld jeszcze gorsza...jak zmarnuja szanse i pojda w styl poprzednikow, to czeka nas chyba rewolucja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
interr Re: Czy PO czy PiS na czele sondaży 14.05.05, 23:17 pixelp napisał: > > Pozostaje więc pytanie, kto premierem? > > Na 90% bedzie to Rokita, nawet jak wygra PiS (to tylko moja kalkulacyjka) > > Oczywiście J.K. będzie wówczas wicepremierem i min.spr.wew.i adm. > > jestem podobnego zdania, choc moze byc tez tak, ze w przypadku wygranej pisu to > > zamiast rokity - mimo elastycznosci kaczynskiego - moze byc tez jakas inna > postac. > ciekawie zapowiada sie nam przyszlosc, aws to byla nauczka na przyszlosc, sld > jeszcze gorsza...jak zmarnuja szanse i pojda w styl poprzednikow, to czeka nas > chyba rewolucja ;) I nie zal Ci tego niedzwiedzia (Polske) z ktorego juz sciagacie i dzielicie skore? Oni juz rzadzili... i nie jeden Polak placze. I Ty bedziesz plakal jesli nie otworzysz sie na prawde. Odpowiedz Link Zgłoś
tishbite PO-PiS przed wyborczy... 13.05.05, 21:58 ...z malej po-chmury duzy piss... Odpowiedz Link Zgłoś
pat_i_kot Re: PO znów przegania PiS 13.05.05, 22:11 Sytuacja wraca do normy, ale i tak wolę PIS i życzę im zwycięstwa. Myślałam kiedyś że z PO "wyrośnie" porządna prawicowa partia, ale za bardzo skręcili w lewo. Za dużo karierowiczów przysło do tej partii, szczególnie w mniejszych i średnich miast, pewnie jeszcze przed wyborami będa mieli kilka mini-Starachowic w przeciwieństwie do PIS-u który ma karnych i pewnych członków. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: PO znów przegania PiS 13.05.05, 22:38 PiS ma przede wszystkim mało członków. Taką kanapę łatwiej kontrolować. Chociaż w lubuskiem się ze sobą pogryźli. Jeśli PiS nawet nie robi przekrętów, to przecież ja znam wielu uczciwych ludzi, którym bym jednak losów nawet klatki schodowej nie powierzył. Do rządzenia krajem potrzeba jeszcze wizji, doświadczenia, inteligencji, wyczuwania nastrojów i klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
tajak Re: PO znów przegania PiS 14.05.05, 07:42 Mało członków ,mało przekrętasów.Dużo członków (patrz SLD) duzo przekretów. Taka norma. Odpowiedz Link Zgłoś
borbali Re: PO znów przegania PiS 13.05.05, 22:42 Twoja argumentacja Kocie o wyższości PIS-u nad PO jest powalająca z nóg. "Myślałem,że z PO wyrośnie porządna partia prawicowa,ale za bardzo skręcili w lewo". Mam uwierzyć,że socjalistyczny PIS jest na prawo od PO?. --------------------- Będę głosował na PO,bo ma najwięcej uczciwych i kompetentnych polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
pat_i_kot Re: PO znów przegania PiS 13.05.05, 23:06 Poczytaj sobie o tym jakie jest rozwarstwienie w Polsce, jakie niebezpieczeństwa to stwarza, jaki jest do tego stosunek prawicy na zachodzie. Potem rzucaj oskarżenia o socjalizm wobec PIS-u. Fajnie że Smith coś napisał kilkaset lat temu, tylko co to ma wspólnego z dzisiejszą polską sytuacją. Odpowiedz Link Zgłoś
borbali Re: PO znów przegania PiS 13.05.05, 23:39 W sprawie socjalistycznego PIS-u rozwarstwienie ma takie znaczenie jak zeszłoroczny śnieg.PIS nie tylko jest socjalistyczny[o czym się tu powszechnie mówi],ale ma znamiona prostytutki politycznej,która każdemu wszystko daje, jeżeli ten zapłaci kartką wyborczą. Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z PO na liście zakazanych 13.05.05, 22:16 Dlaczego należy wystrzegać się organizacji niosących w nasze życie obce ideologie, czego przykładem jest działalność Fundacji Batorego. Panie profesorze, z instytucją Fundacji Batorego wiąże się ściśle nazwisko George'a Sorosza - amerykanina, milionera, Żyda węgierskiego pochodzenia, człowieka w zasadzie z etykietką, który chciałby wszystko kupić za dolary i o którym mówi się jako o genialnym finansiście. Więc może jedna poprawka - nie milionera tylko multimiliardera. To jest niesamowicie bogaty człowiek. Może właśnie parę słów o jego życiorysie. Jest to człowiek, który wyemigrował z Węgier w 1947 roku i znalazł się w Anglii. Studiował w elitarnej, politycznej Londyńskiej Szkole Ekonomii z której wywodzi się bardzo wielu wybitnych polityków. Po studiach zaczął pracować jako makler specjalizujący się w arbitrażu złotem. W oparciu o to doświadczenie jakie zdobył w Londynie, wyjechał w roku 1956 do Stanów Zjednoczonych i tam pracował jako analityk udzielający porad różnym organizacjom finansowym. Są to informacje, które wyczytałem w piśmie Najwyższy Czas z września 1996 roku. I może tyle jeśli chodzi o jego taką osobistą biografię. Jego sława polega na tym, że jest on niesamowicie skuteczny jako człowiek grający na giełdzie. Prowadzi on cały szereg tzw. funduszy unikowych. Są to fundusze, które prowadzą operacje giełdowe startując z terenów gdzie nie płaci się podatków - jakieś wyspy na Antylach lub jakieś małe państewka, które stwarzają wygodne warunki dla różnego rodzaju działalności. Sorosz jest mistrzem w organizowaniu tego rodzaju funduszy. Prowadzi grę na giełdzie na najwyższym poziomie. (..) i potrafił osiągnąć wielki majątek dzięki tego rodzaju operacjom. Warto w tym momencie podkreślić, że ludzie, którzy dorabiają się na giełdzie niczego nie produkują. To nie jest działalność polegająca na tym, że się inwestuje w jakąś gałąź produkcji, jakąś powiedzmy stocznię, produkcję samochodów, czy coś takiego i żeby związać swój życiorys z jakąś działalnością produkcyjną. Nie - jest to tylko działanie polegające na kupnie i sprzedaży akcji różnych firm. Człowieka, który gra na giełdzie nie interesuje na jakiej działalności gospodarczej opiera swoją zamożność. Interesuje go tylko zysk i wobec tego on nie jest twórczy, zarabia on tylko w sytuacji gdy ktoś inny traci. Wspominał pan, że udało mu się w ciągu jednego dnia zarobić... Tak, cały świat o tym pamięta. To było w dniu 15 września 1992 roku. Sorosz wygrał wtedy na giełdzie miliard dolarów. Gazeta Bankowa określiła to jako wygraną potyczkę Sorosza z Bankiem Anglii. Od tego czasu wszyscy patrzą na jego palce bo wiedzą, że to co on robi jest jakąś wskazówką co się będzie działo na giełdach. Jego ruch śledzi cały świat. Uchodzi on za największego inwestora na świecie. Jest podziwiany, ludzie mu zazdroszczą. Jednego dnia potrafi on wydać sumę 700 czy 500 milionów dolarów i jest to normalna codzienna operacja. Pytano go kiedyś czy operuje na polskiej giełdzie. Powiedział, że polska giełda jest za mała, on ma za duże operacje, on tak małymi giełdami się nie interesuje.(..) Zatem były to główne czynniki, które wskazywały na sukcesy finansowe Sorosza. Panie profesorze, to wyjaśnia nam skąd Sorosz ma pieniądze. Chciałabym abyśmy teraz przeszli do zasadniczego tematu dzisiejszej audycji dotyczącego naszego kraju ojczystego - do Fundacji Stefana Batorego. Sorosz mając te wielkie pieniądze, ażeby niejako usprawiedliwić siebie w oczach świata, że on takie wielkie pieniądze zarabia kosztem tych, którzy te pieniądze tracą, zajął się filantropią. Ubiera się w szatę Robin'a Hood'a czy Janosika, który na giełdach zarabia pieniądze ale łoży je na zbożne cele. Jakie to są cele? Otóż zakłada różne fundacje głównie w Europie Wschodniej. Pierwszą założył na Węgrzech skąd pochodzi, potem w Rumunii, potem w Rosji. Założył również taką fundację w Polsce. Jest to Fundacja Stefana Batorego.(..) Negocjacje w sprawie tej Fundacji przeprowadzał w jego imieniu Zbigniew Pełczyński z Oxford'u, a akt założycielski został podpisany w Waszyngtonie, w Ambasadzie Polski 5 listopada 1987 roku - to jeszcze w czasach PRL'u. Fundusz założycielski był niewielki - 100 tys. dolarów. Pieniądze te dostarczył Sorosz a celem tej fundacji jest udzielanie stypendiów dla obywateli postępowych i otwartych ( tak to się określa ) i z dużą dyskrecją Fundacja Batorego zaczęła działać. Ale jeszcze zanim do tego doszło. Był to czas stanu wojennego, Zachód bardzo interesował się Polską i bardzo chciał Polsce pomagać. Na terenie Oxford'u powstało coś co się nazywało w tłumaczeniu “program gościny Oxford'skich College dla polskich uczonych”. College, mając podczas wakacji nie wykorzystane miejsca w akademikach, a różnego rodzaju stołówki musiały i tak funkcjonować, ponieważ mimo wakacji między-semestralnych jest jednak trochę ludzi, zapraszały polskich uczonych, naukowców na krótki pobyt w Oxford'zie na koszt College. Profesor Pełczyński, który to organizował zorganizował również kieszonkowe dla tych ludzi którzy przyjeżdżali. To kieszonkowe dostarczał Sorosz. Były tam również pieniądze z Brytyjskiego Ministerstwa Spraw Zagranicznych. Wszyscy ci, którzy wyjeżdżali tam latach 80 tych, w ramach tego pobytu mieli spotkania ze stale tam mieszkającym prof. Leszkiem Kołakowskim. O formule tych wizyt wiedziałem już wtedy. Kontakt z prof. Kołakowskim sugerował, że są tu jakieś intencje polityczne. W roku 1991 w Przeglądzie Akademickim znalazłem ogłoszenie o tym, że Fundacja Batorego oraz Brytyjskie Ministerstwo Spraw Zagranicznych oferują stypendia nazwane Sorosz - FCO dla polskich studentów czy młodych naukowców. Była tu jakaś współpraca Brytyjskiego MSZ i Sorosza w finansowaniu tego przedsięwzięcia. Później, kiedy już rozwinęła się Fundacja Stefana Batorego, udzielanie kredytów i przyznawanie funduszy na pobyt młodych naukowców za granicą stało się już jej podstawową działalnością. Z jakimi siłami politycznymi w Polsce wiąże się ta organizacja? No więc właśnie na jakich ludziach w Polsce oparł się Sorosz budując tą fundację?. Prezesem Fundacji jest Aleksander Smolar z Paryża. Dużą rolę odgrywa prof. Pełczyński. Na terenie Kraju, istotną wskazówką polityczną o jakie środowiska chodzi, jest informacja, że 10 lutego 1992 roku w siedzibie Fundacji na tzw. “neutralnym gruncie” (tak to było określane) na zaproszenie prezesa Fundacji Aleksandra Smolara odbyło się spotkanie trzech ugrupowań politycznych: Unii Demokratycznej, Porozumienia Centrum i Kongresu Liberalno Demokratycznego. Była to próba montowania bloku solidarnościowego, który uległ rozbiciu po pierwszych wyborach - po roku 1991). Dziś wiemy, że niewiele różniło te ugrupowania, dzisiaj są one w “jednym worku” . Kto sprawuje główną władzę w Fundacji? Oczywiście Sorosz, który jest fundatorem, jest on członkiem honorowym, trzyma rękę na pulsie i pilnuje spraw związanych z tą fundacją. Warto by przytoczyć kilka innych nazwisk osób, które są we władzach. Otóż Fundacja ma Radę, jej przewodniczącym jest Jerzy Turowicz - Redaktor Naczelny Tygodnika Powszechnego. Lista członków jest dość długa, wymienię tu kilka nazwisk z listownika Fundacji z 1992 roku: Bronisław Geremek, Leszek Kołakowski, Olga Krzyżanowska, Zbigniew Pełczyński, Adam Michnik, Anna Radziwiłł, Andrzej Szczypiorski, ks. Józef Tichner. Obecny skład Rady, niedawno opublikowany przez Naszą Polskę jest następujący: Przewodniczącym jest Jerzy Turowicz są również Jan Krzysztof Bielecki, Bronisław Gieremek, Leszek Kołakowski, Olga Krzyżanowska, Andrzej Olechowski, Zbigniew Pełczyński, Anna Radziwiłł, Hanna Suchocka, ks. Józef Tiszner. Prezesem jest nadal Aleksander Smolar, wice prezesi to Zbigniew Janas, Ziabicki. Dyrektorem programu reformy administracyjnej był przez pewien czas Jan Maria Rokita a reformy Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: PO na liście zakazanych 13.05.05, 22:56 A zatem nieżyjący od kilku lat Tischner jest w Radzie Fundacji? Nie ma też Turowicza. Jest m.in.: Soros (honorowo), Borusewicz, Fibak, Bielecki, Kołakowski, Pieronek, Krzyżanowska. Członków zarządu jest 7, ale nie ma wśród nich Janasa. Nie podawaj więcej takich zabytkowych danych. Można przecież sprawdzić raz na kilka lat dane. Odpowiedz Link Zgłoś
13sw Re: PO na liście zakazanych 13.05.05, 23:37 Sprawdzenie danych wymaga myślenia, a twój przedmówca ma z tym problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: PO na liście zakazanych 14.05.05, 00:00 dzięki za aktualizację, pandada myślę, że nic wielkiego się jednak nie stało, bo warto znać i nazwiska tych osób, które juz nie żyją, tym bardziej jeżeli media kreowały/ują je na osoby mające być dla nas autorytetami Odpowiedz Link Zgłoś
aditer Re: PO na liście zakazanych 14.05.05, 16:07 -y-z napisała: > > Dlaczego należy wystrzegać się organizacji niosących w nasze życie obce > ideologie, czego przykładem jest działalność Fundacji Batorego. Wkurzają mnie ludzie, którzy do perfekcji opanowali tylko dwie kombinacje klawiszy: Ctrl-C i Ctrl-V Może trochę wysilić mózgownicę i coś od siebie napisac? Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: PO na liście zakazanych 14.05.05, 22:12 Niestety aditer, historii tworzyć nie zamierzam, więc podaję ją jako przedruk .... im więcej ludzi to usłyszy, tym dla Nas lepiej .... ciebie to denerwuje i rozumiem to, ale naprawdę wcale nie musisz Tu siedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
slovas Re: PO znów przegania PiS 13.05.05, 22:59 i niech tak zostanie. Może wtedy Tusk i koledzy zajmą się poważnymi sprawami a nie prawicową demagogią. Tylko coś mi za dużo partii ponad progiem. O dwie za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: PO znów przegania PiS 13.05.05, 23:06 > Kiła przegania syfilis. To prawda, SdPl wyprzedziło SLD Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: PO znów przegania PiS 14.05.05, 14:08 :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: PO znów przegania PiS 13.05.05, 23:08 SdPl - 6 lub 9. SLD 7 lub 3. PSL 5 lub 8. Zatem wiarygodność zbliżona do wróżenia z fusów. A teraz moje "badania". PO 21, PiS 18, SO 14, LPR 11, SLD 8, PSL 7, SdPl 6, PD 5, inne 10. Jest 100%? jest. Pasują mi takie wyniki? Ujdą. Przeprowadzone drogą losowo-zmyślaczą. Rozkład miejsc w parlamencie: Posłowie mocni w gębie blisko mównicy, posłowie o słabym pęcherzu blisko wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: PO znów przegania PiS 13.05.05, 23:13 Coś słabo PD pedałuje w tym wyścigu :) Więcej smaru na łańcuch. Wszak wiadome jest, że kto nie smaruje nie jedzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
slovas Re: PO znów przegania PiS 13.05.05, 23:13 pandada napisał: > SdPl - 6 lub 9. > SLD 7 lub 3. > PSL 5 lub 8. > Zatem wiarygodność zbliżona do wróżenia z fusów. Raczej w granicach błędu, który wynosi 3%. Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: PO znów przegania PiS 13.05.05, 23:42 pandada napisał: > A teraz moje "badania". > PO 21, PiS 18, SO 14, LPR 11, SLD 8, PSL 7, SdPl 6, PD 5, inne 10. Jest 100%? j Zbyt optymistycznie spojrzenie na lewicę postkomunistyczną. Z tej lewicy wejdzie tylko jedna partia. Większe szanse daję SLD niż SdPl. Ludzie, przed ankieterem wstydzą się optować za SLD, więc śmietanka spada na SdPl PD natomiast łańchuch zleciał już na starcie. Teraz to mogą pedałować w powietrzu o 4% góra. Stracili część zwolenników UW, a nie zyskali nowych. Natomiast nie chciałbym obecności PSL w sejmie. To szkodnik polityczny gorszy od stonki na kartoflisku. Odpowiedz Link Zgłoś
slovas Re: PO znów przegania PiS 14.05.05, 00:09 A ja wierzę, że panowie z PD coś jeszcze wymyślą. Może też pomóc niska frekfencja, kampania referendalna i prezydencka (jeśli PD wystawi jakiego kandydata kojarzonego z UW/PD). Z resztą Twej diagnozy jestem w stanie się zgodzić. Jest jeszcze jedna istotna zmienna: ordynacja. Można w niej pomajstrować (SLD SdPL i PSL chętnie by to oczyniły). Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: PO znów przegania PiS 14.05.05, 12:25 PD raczej próg przekroczy. Wystarczy trochę regionalnych kompromitacji polityków SLD i PO. A o to zadbają niektóre media. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_dywity NIE POPISujmy SIĘ AMNEZJĄ ? WYBIERAM SAMOOBRONĘ 13.05.05, 23:26 Dyletanctwo,niekompetencja,kolesiostwo,tumiwisism, totalny nepotyzm,wskaźniki Gus odzwierciedlające upadek gospodarczy,statystyki penitencjarne ,wieszczące państwo policyjne.To niekompletny lecz prawdziwy obraz Polskich tzw. reform a faktycznie uzurpacji jedynie słusznej drogi przez mękę do wyimaginowanego dobrobytu.Udział powyższych formacji notujących jakoby pierwsze miejsca w rankingach poparcia jest niezaprzeczalny,a dokonania odczuwalne empirycznie przez 16 straconych lat ,niedostatku i niepokoju o chleb powszedni.Dlatego Ludzie stanowiący sól tej ziemi poprą Samoobronę! Odpowiedz Link Zgłoś
borbali Tylko PO 14.05.05, 00:00 Na Samoobronę nie będę głosował,bo się nie myje i czuć od niej gnojówką. Odpowiedz Link Zgłoś
create Wybierasz Amnestię dla kryminalistów 14.05.05, 00:37 Którzy linczują innych ludzi, robią blokady drogowe i fałszują listy wyborcze. Gratuluje wyboru. Samoobrona=elektorat składający się z kryminalistów. Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: Wybierasz Amnestię dla kryminalistów 14.05.05, 03:18 create, waż ciężar gatunkowy przestępstw porównaj uczynki Leppera z uczynkami Olechowskiego, Lewandowskiego, Piskorskiego i innych POwców Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Porównajmy 14.05.05, 10:09 Nic mi nie wiadowo aby W.cz. Piskorskiemu, Lewandowskiemu, czy Olechowskiemu jakakolwiek prokuratura zarzuciła jakiś czyn karalny. A Lepperowi legion takich czynów ( w tym pobicia i rozboje, nie tylko pyskówki, te ostatnie nie powinny byc traktowane jak przestepstwa). A więc porównanie wypada jasno: czyny Leppera maja nieproporcjonalnie wiekszy ciężar kryminalny Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: Porównajmy 14.05.05, 12:54 svetomir napisał: >Nic mi nie wiadowo aby W.cz. Piskorskiemu, Lewandowskiemu, czy Olechowskiemu > jakakolwiek prokuratura zarzuciła jakiś czyn karalny. > A Lepperowi legion takich czynów ( w tym pobicia i rozboje, nie tylko pyskówki, śmieszny jesteś ... zadaj sobie pytanie w jakim celu Lepper to robił? dla obrony nas wszystkich A w jakim celu Piskorki, Lewandowski, olechowski? dla nabicia sobie kieszeni i zdobyciu nowych układów, z których w przyszłości mogliby czerpać korzyści Ocen to raczej z tej perspektywy! Bo tylko wtedy możemy uchwycić interes społeczny Odpowiedz Link Zgłoś
platformiak Re: NIE POPISujmy SIĘ AMNEZJĄ ? WYBIERAM SAMOOBRO 14.05.05, 10:50 nie sol ale gnoj Odpowiedz Link Zgłoś
jola_dywity Re: NIE POPISujmy SIĘ AMNEZJĄ ? WYBIERAM SAMOOBRO 14.05.05, 22:21 Platfusiak jak zwykle ,na prochach. Odpowiedz Link Zgłoś
platformiak Re: NIE POPISujmy SIĘ AMNEZJĄ ? WYBIERAM SAMOOBRO 14.05.05, 22:47 Ha juz niedługo sesja to sie w takie rzeczy nie bawimy, u was chyba sie oranie zaczyna???? Odpowiedz Link Zgłoś
jola_dywity Re: NIE POPISujmy SIĘ AMNEZJĄ ? WYBIERAM SAMOOBRO 15.05.05, 10:26 Przyszłość narodu ,dewianci umysłowi,gloryfikatorzy trawy i haluscynacji,biedny nasz kraj jak taki pltfusiak i jemu podobni są forpocztą przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
breve W naszym interesie narodowym jest... 14.05.05, 07:29 ...glosowac na PO. SLD i jego klony moga nie wejsc do Sejmu i lepiej, aby rzad tworzyla jedna partia. A z dwojga zlego wole PO, bo rzady jakobinow z PiS-u, z ich planami permanentnej komisji sledczej jakos mi nie leza. Rzady egzotycznych koalicji juz przerabialismy i czas wyciagac wnioski. Jedyna koalicja jaka dostrzegam to PO-Demokraci.pl, a wiec polaczenie liberalnego myslenia w gospodarce, planu tworzenia klasy sredniej z elementami wrazliwosci spolecznej. Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: W naszym interesie narodowym jest... 14.05.05, 12:57 breve, BREDZISZ.... współczuje ci, bo to stan nadzwyczaj ostry i do leczenia się nie nadaje.... stoisz na straconej pozycji i przyszlości przed Tobą nie widzę .... na leczenie niestety za poźno Odpowiedz Link Zgłoś
vlad.palownik o niej tylko marzę, o niej tylko śnię 14.05.05, 08:19 a co dzieje się z mą wybranką panią Jarugą. te sondaże kłamią !!! Odpowiedz Link Zgłoś
okarol59 Re: o niej tylko marzę, o niej tylko śnię 15.05.05, 08:44 Ma sie dobrze. Ale nieco troski nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jdk Re: PO znów przegania PiS 14.05.05, 10:35 I bardzo dobrze! Dobrze ze zapowiada sie koalicja PO-PIS, ale lepiej, zeby to PO byla zwyciezca wyborow, a premierem JMR, a prezydentem Lech Kaczynski Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: PO znów przegania PiS 14.05.05, 14:15 ja wolalbym: JMR - premier, Tusk - prezydent. mimo wszystko jest bardziej wywazony (co nie umniejsza stanowczosci) - chodzi o sposob wyrazania swojego stanowiska, co w swiecie jest wazne, bo emocjami i unoszeniem sie, mozna latwo dac pole przeciwnikowi i oslabic argumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_polak_katolik yossarian przegania oszołoma! wyścig imbecyli! 14.05.05, 12:11 yossarian18 napisał: > Kiła przegania syfilis. Czy piszesz o kolejności wpisywania komentarzy w tym wątku? Znaczy, że faktycznie podjąłeś pracę nad sobą i zdobyłeś się na autoreflekscję! Jednak niesprawiedliwym jest nazywać Oszołoma syfilisem i stawiać go na drugim miejscu po sobie! To takie samolubne, a poza tym Oszołom raczej przypomina trąd albo gangrenę niż syfilis. Ty natomiast faktycznie jesteś jak kiła. Gratuluję samooceny! Alleluja i do przodu! Odpowiedz Link Zgłoś
sempiasty Re: PO znów przegania PiS 14.05.05, 16:48 a w wyborach dostaną po dupie jak ludzie zobaczą kto jest na listach w okręgach wyborczych to na pewno nie będą głosować tak masowo na PiS i PO liderzy są kumaci ich otoczenie już nie bardzo a na dole tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
hydros Czy ktoś zna tę grupę reprezentatywną Polaków 16.05.05, 01:25 przyjmowaną (losowaną?) do sondaży? Jakie są kryteria ustalania takiej grupy? Takie sondaże to jednak manipulacja nastrojami i często powtarzane, działają tak jak reklama towarów. Ważne też jest na czyje zamówienie sondaż jest dokonywany. Odpowiedz Link Zgłoś