Dodaj do ulubionych

Konwencja Wyborcza Samoobrony

02.07.05, 11:00
A jak Andy będzie już premierem, to tak samo będzie się ta ich spółdzielnia
nazywać? (Wiem, startuje na prezydenta, ale przecież w międzyczasie wygra
wybory do sejmu i nie będzie miał wyboru - będzie musiał wziąć władzę.)
Obserwuj wątek
    • blazik SAMOOBRONA się KAPITALIZUJE ;-) 02.07.05, 12:01
      Znak czasu... salę kongresową w PKiN zamienili na halę EXPO. Wspólna koalicja
      rządowa z PO blisko ;-)
      • davidmors Pomysł z wekslami jest całkiem niezły. 02.07.05, 17:58
        Naprzód Samoobrono, rozpędź zydokomunę na cztery wiatry.
        • pantanal Kretyn Davidmors jak juz cos powie, to glowa odpad 02.07.05, 18:08
          • blazik ... I TEGO WŁAŚNIE SIE OBAWIAM... LISTA SAMOOBRONY 02.07.05, 19:51
            Samoobrona będzie rządzić Polską... i tego własnie najbardziej sie obawiam.
            Nawet nie samego Leppera ale tych bezideowych spadów co to teraz jak Zdrojewski
            wskoczą na listy... W kolejce jest jeszcze paru niechcianych... Tak w
            przybliżeniu będzie wyglądać wyborcza lista Samoobrony:
            1. Lepper Andrzej
            2. Oleksy Józef
            3. Miller Leszek
            4. Jakubowska Aleksandra
            5. Gilowska Zyta ;-)
            6. ...
            Powodzenia! Jacyś chętni...?
            • jaa_ga Re: A gdzie ŻONA? Lepperowa? 02.07.05, 20:49
              Nigdzie Jej i dzieci nie pokazuje.
              Jak tak można elektorat traktować?!
              Lepper! Pochwal się rodziną!
              • rechott Re: A gdzie ŻONA? Lepperowa? 03.07.05, 10:08
                Pewnie na solarium:))
                A tak na poważnie (o ile się da) to niezły kabaret:)
            • sluczyn Re: ... I TEGO WŁAŚNIE SIE OBAWIAM... LISTA SAMOO 02.07.05, 21:06
              blazik napisał:

> Samoobrona będzie rządzić Polską... i tego własnie najbardziej sie obawiam.
              > Nawet nie samego Leppera ale tych bezideowych spadów co to teraz jak
              Zdrojewski
              >
              > wskoczą na listy... W kolejce jest jeszcze paru niechcianych... Tak w
              > przybliżeniu będzie wyglądać wyborcza lista Samoobrony:
              > 1. Lepper Andrzej
              > 2. Oleksy Józef
              > 3. Miller Leszek
              > 4. Jakubowska Aleksandra
              > 5. Gilowska Zyta ;-)
              > 6. ...
              > Powodzenia! Jacyś chętni...?
              Przerąbałeś z Panią Zytą Gilowską, przy niej to cała Samoobrona to surowce
              wtórne PRL i gnojowicy.
              A tak ogólnie jest plama i trzeba być mądrym, aby zakończyc malowanie , nie
              balowanie i żarcie jak u Leppieja.

-I co słychać?
              Kalafior wymalowany.
              Wiesz zawsze marzyłem wymalować ogromną plamę na ścianie.
              -I zrobiłeś?
              Można ją zawsze przemalować na kalafior.
              Jasne wymalowałem ogromną plamę.
              -A jaki teraz ma kolor?
              W zasadzie dwie, sufit i ściany. Wychodzi na to, że jak coś się robi od
              początku do końca, to nie daje się plamy, a jest ładnie pomalowane.
              -E tam ,kręcisz.
              Dywagacje z Kubusia Puchatka , jak w Sejmie, od której strony zaczyna się
              osioł, od której poseł Leppiej?
              On się kończy , a nie zaczyna.
              - Idę spać!
              Śpij spokojnie!

Zajrzałem do portfela, przeczytałem instrukcję,
              twoje ego zaangażowało się w korupcję!

Chcą wygrać władzę (mają już baronów z SLD), dadzą Ci w skośne pasy krawat ,
              tzn. zaznaczenie miejsca gdzie tnie się łeb za prawdzę i sprawiedliwość oraz
              mostka, do którego się strzela, abyś się nie wychylał. Już rozumiesz dlaczego
              wygląda ten krawat jak taśma ostrzegawcza przed zbiorową mogiłą.
        • x-y-z Re: Pomysł z wekslami jest całkiem niezły. 02.07.05, 23:03
          davidmors napisał:

> Naprzód Samoobrono, rozpędź zydokomunę na cztery wiatry.

NAPRZÓD SAMOOBRONO !!! NAPRZÓD .... jest nas wielu
    • t-800 Re: Konwencja Wyborcza Samoobrony 02.07.05, 12:05
      Lepper dalej nie w więzieniu?
      • doktor.1 Re: Do t-800 !!! po raz kolejny 02.07.05, 13:31
        Re: Do t-800 !!! » Autor: doktor.1 Data: 01.07.2005 10:38

Nie jestem z Samoobrony, nie jestem także ich sympatykiem, ani też nie wpełni
        zgadzam się z ich programem. Także słucham z przymrużeniem oka (ucha ?) tego,
        co mówi A. Lepper.Ale podaj mi chociaż jeden powód, dla którego chciałbyś
        widziećlidera tej partii w pierdlu.Czas: START.Masz pole do popisu, krytykancie
        (nie myl prawdziwej krytyki z krytykanctwem !.

Re: Do t-800 !!! » Autor: t-800 Data: 01.07.2005 10:42

Sporo tego było. Ja pamiętam blokowanie dróg, pobicie jakiegoś sołtysa(?)
        iwysypywanie cudzego zboża na tory.

Re: Do t-800 !!! » Autor: t-800 Data: 01.07.2005 10:45

I jeszcze bezpodstawne pomawianie polityków o przestępstwa z trybuny sejmowej.

Re: Do t-800 !!! » Autor: www.twojenazwisko.pl Data: 01.07.2005 11:29

t-800 napisał: > I jeszcze bezpodstawne pomawianie polityków o przestępstwa
        z trybuny sejmowej.Ależ Andrzej L. nie pomawiał!!!On się tylko pytał,
        a czy słyszał ktoś o pomawiających pytaniach? :-)))

Re: Do t-800 !!! - "Cienko" wytężasz umysł !!! » Autor: doktor.1
        Data: 01.07.2005 13:08

Prosiłem cię o konkretne zarzuty, a ty piszesz: - "sporo tego było", "pobicie
        jakiegoś sołtysa".Nie wiesz, co to jest konkretny zarzut ?Przestań się
        posługiwać ogólnikami i pomówieniami.Działasz po prostu wku........co.

Re: Do t-800 !!! - "Cienko" wytężasz umysł !!! » Autor: t-800
        Data: 01.07.2005 13:37

Od stawiania zarzutów jest prokurator. A wysypywanie zboża widziałem w TV
        live. ;-)Wyluzuj czapkę.

Re: Do t-800 !!! -Jeśli nie jesteś prokuratorem » Autor: doktor.1
        Data: 01.07.2005 16:12

Jeśli nie jesteś prokuratorem, to ..... dziub w kubeł prostaczku.
        Lepiej oglądaj tę swoją TV live, niechaj dalej robi ci "wodę z mózgu".
        Bo jak do tej pory pokazała tylko, że Lepper wysypał zboże na tory, ale
        dokładnie nie pokazała i nie wyjaśniła społeczeństwu MOTYWÓW takiego
        postąpienia. A one były kluczowe w sprawie.Radzisz, bym "wyluzował czapkę" ?
        No właśnie, - ty wyluzowałeś do tego stopnia, że nie odróżniasz dobra od zła.
        Stałeś się bezmyślną masą, - która tylko jest zdolna do produkcji g....... ,
        i do niczego więcej, bo akurat do tego zajęcia nie jest potrzebny mózg.

I jak z tobą prowadzić dyskusję ???
        Dwa dni temu pisałeś dokładnie to samo na temat A. Leppera, ale do dziś
        nie postarałeś się o konkrety ! Ale z ciebie niereformowany "egzemplarz" !!!

Jeśli dyskusja jest konstruktywna, w której strony na poparcie swych tez
        stosują argumenty, to z całą pewnością taka dyskusja jest potrzebna.
        Jeśli natomiast proszę mojego rozmówcę o konkrety, a ten nie potrafi ich
        przytoczyć, a dalej posługuje się stereotypami zaczerpniętymi z libertyńskich
        mediów, uprawia demagogię i ucieka się do oszczerstw (obojętnie pod czyim
        adresem), to nie traktuję takiego człowieka jako partnera w dyskusji.
        Ktoś, kto nie potrafi prowadzić dyskusji na argumenty, nie potrafi stosować
        starorzymskiej zasady : "audiatur et altera pars" (wysłuchaj drugą stronę),
        nie powinien tu pisać !!!Daleki jestem od "produkowania nienawiści", jednakże
        gdy czytam takie brednie na forum, to wówczas reaguję dość ostro, jednocześnie
        wskazuję, iż nie można wyrabiać światopoglądu i opinii (dot. ludzi ze świata
        polityki, faktów, itd.)w oparciu o "jedynie słuszne" źródła informacji takie
        jak : GW, Rzeczpospolita, Wprost, Newsweek, TVP, TVN, Polsat, Polskie Radio
        pr. III, Zet, RMF FM, TOK FM. Bo oto na polskim rynku medialnym są także inne
        media, które codziennie wskazują na sprawy, które w w/w mediach a priori muszą
        być przemilczane. Są to media o charakterze narodowym. Ale o nich może napiszę
        innym razem.Tymczasem tu i teraz dopiszę, że GW czytam jako jeden z czterech
        dzienników po to, by porównać opisywane fakty, newsy z opisującymi te same
        wydarzenia innymi gazetami. I okazuje się, że są duże rozbieżności. Podobnie
        z tv i radiem. Jeśli ktoś pozyskuje z jednego źródła informacje i uważa,
        że ma "monopol na wiedzę", to niech ma świadomość, że jest po prostu
        zmanipulowany. I taki "ktoś" zawsze będzie przeze mnie traktowany jako
        indolent, a nawet (jeśli się będzie upierał przy swojej racji) będzie nazwany
        prostaczkiem lub niereformowalną fabryką g ..... a.
        Każdy powinien wiedzieć, gdzie jest jego miejsce w szeregu.
        Kończę przeważnie takim oto mottem :
        "Pisz, co uważasz ale uważaj, co piszesz, albowiem wolność także ma swoją
        odpowiedzialność".
        • mbishop doktorze.1, niezły z Ciebie hipokryta.... 02.07.05, 14:01
          Leppera bronisz, mimo że wszyscy na własne oczy widzieli przestępstwa, które
          popełniał, a polityków dawnej UW wsadzałbyś do paki bez sądu, mimo że jedyne
          "dowody" przeciwko nim opierają się na dość mocno naciąganych teoriach spiskowych...
          Zadziwiający brak prawniczej konsekwencji.
          • doktor.1 Re: mbishop !!! - Jakbym czytał tekst libertyna !! 02.07.05, 14:24
            I nie wciskaj mi, że uprawiam spiskowa teorię dziejów, bo :
            1. To określenie wymyśliliście wy libertyni,
            2. Moje teksty oparte są na anlitycznym myśleniu i odnajdywaniu związków
            przyczynowo - skutkowych. A te nie są żadną teorią, a szczególnie spiskową.

Przestań podburzać i jątrzyć. Lepiej poczytaj wszystkie przeczytaj wszystkie
            moje teksty na forach GW i zacznij myśleć.
            Myślenie nie kosztuje i nie boli.
            • tim7 Re: mbishop !!! - Jakbym czytał tekst libertyna ! 02.07.05, 16:14
              Dleczego chciałbym widziec tego czlowieka w pierdlu ? (Dobry temat na esej
              maturalny...) Poniewaz chociazby:
              1. Za wielokorotne popełnianie przestępstw, namawianie do popelniania
              przestepstw i kierowanie akcjami noszacymi znamiona przestepstwa, (niszczenie
              zboza prywatmej wlasnosci, niszczenie sprzetu bedacego wlasnoscia PKP Cargo,
              namawianie do tego innych - patrz: Łyzwinski itp, kierowanie tego typu akcjami).
              2. Unikanie i lekcewazenie polskich sadow i polskiego prawa (wielokrotne
              niestawianie sie na rozprawy)
              3. Pomaganie w uchylaniu sie od odpowiedzialnosci innym zrzeszonym w ruchu
              zwnaym "Samoobrona" (samoobrona przed kim/czym ? ...komornikiem...?) - patrz:
              wystawianie usprawiedliwien za niestawienie sie na rozprawy pani Hojarskiej,
              panu Łyżwińskiemu i innym...
              4. Stosowanie sosjotechniki (zreszta na miernym poziomie) w sposob majacy na
              celu rzucenie pomowien na osoby publiczne (slynne "ja sie pytam...!").

i tak dalej, i tak dalej...

Niestety musze wyjsc i nie mam czasu wymieniac przestepstw.
              Dodac jedynie moge, ze czestosc popelniania powyzszych nosi juz
              znamiona "recydywy".

Polecam kazdemu zwolennikowi Andrzeja L. aby artykul tu komentowany wydrukowal
              i przykleil sobie na scianie w ramkach, uprzednio wrózniwszy zółtym markerem
              wszystkie OBIETNICE ktore sklada pan L. Popierajacy Andrzeja L. - na prawde nie
              widzicie ze te obietnice sa puste i bez pokrycia ??? Zauwazcie: "partia
              GWARANTUJE !" Co proponuje Andrzej L. w przypadku niedotrzymania umowy ? Co
              jest gwarantem ? Prawdopodobnie w momencie porazki bedzie jak zwykle, Andrzej
              L. zrobi krowie oczy i powie ze nie on obiecywał, ale PARTIA, wiec walcie sie
              obywatele... No, ale to tylko rozwazania, Andrzej L. doskonale wie, ze moze
              obiecywac co mu sie zywnie podoba, i tak nie bedzie musial nawet udawac ze
              spelnia obietnice, bo nikt mu ralnie takie szansy nie da.

Pozdrawiam, zwolenniko Andrzeja L. zycze dobrego samopoczucia.
            • sceptyk40 Re: mbishop !!! - Jakbym czytał tekst libertyna ! 02.07.05, 17:05
              Zadziwiająca jest Twoja wiara doktorze 1 w swój umysł a jeszcze lepsze
              twiardzenie, że wszyscy którzy się z Tobą nie zgadzają - podburzają i jątrzą.
              Myślę też, że kłamiesz, mówiąc , iż nie jesteś sympatykiem Samoobrony. Ja nie
              jestem, chociaż potrafię docenić niektóre jego wywody gospodarcze, które są
              przekazywane w sposób logiczny i przystępny, ma w nich sporo racji. Trochę to
              jednak za mało, aby przejąć władzę tym bardziej, że pojmowanie roli prawa przez
              tę formację jest conajmniej dyskusyjne.
            • zibi661 Do doktora1 02.07.05, 19:02
              Doktorku przytoczyles rzymskie powiedzenie "wysluchaj druga strone" tylko
              powiedz mi jedno jak wysluchac a wedlug twojego toku myslenia jak bronic sie ma
              ten KRETYN Lepper skoro ma sady w d...e i nie stawia sie na kolejne
              rozprawy.Czy to nie lamanie prawa?
              • doktor.1 Re: Do zibi661 !!! 02.07.05, 19:45
                Jak już podkreślałem wielokrotnie, nie jestem obrońcą
                lidera Samoobrony. Jeśli piszę na jego temat, to dlatego,
                iż w III RP każda osoba publiczna, która nie jest
                "poprawna politycznie", - a priori musi być wyśmiewana,
                poniżana, deprecjonowana publicznie, a co najgorsze, -
                organa ścigania i wymiar sprawiedliwości przyglądają się
                "przez lupę" takim osobom, by znaleźć na niego "haka".
                Jak już znajdą odpowiednio preparując dowody, wyolbrzymiając
                znaczenie czynu zabronionego, poprzez odpowiednie rozdmuchanie
                w mediach, - dołują faceta totalnie, aż do jego zejścia
                ze sceny politycznej.

Natomiast te same organa ścigania i wymiaru sprawiedliwości
                zupełnie inaczej podchodzą do osób, które są "poprawne politycznie".
                Wtedy "znikoma szkodliwość czynu" jest argumentem do umożenia
                postępowania i nie nadawania sprawie rozgłosu.

Jak zlustrują palestrę, zmienią kadrę w sądach na taką, która
                w każdej sprawie będzie pamiętać o niezawisłości sądu, to niewątpliwie
                A. Lepper nie będzie lekceważył wymiaru (nie)sprawiedliwości.
                • ganjin Re: Do zibi661 !!! 02.07.05, 22:01
                  doktor.1 jestes cool. Niewielu ludzi widzi jak polskie tzw. elity leja im w uszy i oczy. Wiekszosci szczyna zaczela przeciekac juz do mozgow tak, ze nie sa w stanie sami za siebie myslec i w miejsce myslenia zajmuja sie powtarzaniem za "zlotoustymi" szmakami "poprawnych politycznie" bzdur. Tez nie jestem zwolennikiem Samoobrony ale gdy slucham "innopartyjnej" skorumpowanej choloty z tytulami profesorskimi to czesto mysle, ze te chamy w gronostajach powinny sie doczekac swojego A.Pinochet'a, ktory ich zlustruje nowa poprawnoscia tak az zaboli. Polska to kraj, w ktorym nigdy jesze nie bylo wzburzenia spolecznego, ktore doprowadziloby do urwania lbow oszustom u wladzy. Moze to dlatego kazda wladza czuje sie tutaj bezkarnie. Problem jaki ma Andy kandydujac na prezydenta to brak charyzmy, wyrafinowania i wiary w to co mowi. Wiele z tego co slyszalem z jego ust jest prawdziwe i szczere choc czasami naiwne. Wiekszosc politykow traktuje ludzi jak glupkow i zawsze w ich wypowiedziach czuje sie ten dystans majacy ich odseparowac jako elite. Dystans, tak naprawde, trzymaja tylko po to zeby nie wylazlo na wierzch jakimi idiotami sami sa. Andy tak nie czyni i doceniam to w przeciwienstwie do wiekszosci Polakow, ktorzy lubia miec jakas zlotousta szlachte nad soba, niewazne czy czarna czy czerwona, co to bedzie zawsze dawala im kopa w tylek ciemiezac i kradnac. Wiekszosc nie potrafi pojac roznicy miedzy turniejem krasomowczym zwanym "poprawnoscia polityczna" a szczerym przedstawieniem spraw i konstruktywna dyskusja, ktora czesto proponuje wlasnie Andy, zwykle przy glupawych usmieszkach na mordkach politycznych i ekonomicznych "aficionados" z innych partii. Mysle, ze przyjdzie czas kiedy dobierzecie sie do karkow waszej tzw. inteligencji za to co z Polakami robi. Nie sluchajcie tych debili,myslcie za siebie i uczcie sie matematyki. Jak tylko bedziecie umieli dobrze liczyc to domagajcie sie kazdego projektu was dotyczacego przedstawionego w postaci jak najbardziej skwantyfikowanej. W sytuacji gdy wasza wladza nie bedzie tak chciala robic opracujcie procedury, ktore pozwola sie jej natychmiast pozbyc. Rozwalcie zasrane korporacje adwokackie i inne tak aby byla prawdziwa konkurencja pozwalajaca na wytworzenie w Polsce merytokracji. Nie zapominajcie, ze dyplom nie czyni z was inteligentnej osoby. Soihiro Honda mowil, ze dyplom jest dla niego wart tyle co bilet do kina i zrobil kilka dobrych silnikow bez zawracania sobie glowy formalnymi stopniami naukowymi. Dzis Honda produkuje silniki kopiace tylek praktycznie kazdemu producentowi samochodow. Jak jakis polityk mowi, ze jest inteligent to zawsze pytajcie co ma na poparcie swoich slow oprocz dyplomu. Nie deprecjonujcie Andy'ego,czy innego czlowieka,tylko dlatego, ze jest ze wsi i nie ma papieru z uczelni.
                  • feldkurat Lepper: mitoman, czy oszust? 03.07.05, 00:49
                    > Nie dep
                    > recjonujcie Andy'ego,czy innego czlowieka,tylko dlatego, ze jest ze wsi i nie ma papieru z uczelni.

Mylisz się, nie deprecjonujemy Leppera za jego wiejskie pochodzenie, tylko za to, że jest potężnym zagrożeniem dla nas wszystkich. Żyję w tym kraju i tak jak wszystkich wkurzała mnie niekompetencja i korupcja znacznej części ekipy AWS, i wkurzała mnie niekompetencja i korupcja większości ekipy SLD. Ale przy tym, co rozpętałoby się w Polsce po dojściu do władzy Leppera (co na szczęście nigdy nie stanie), przestępstwa obydwu tych ekip to dziecinada. Po dojściu do władzy Leppera i jego frakcji parlamentarnej oszustów i wyłudzaczy, dopiero poznalibyśmy znaczenie słów: korupcja i głupota.
                    Ja co do Leppera mam tylko jedną wątpliwość: Czy ten facet naprawdę wierzy, że jest w stanie zrobić dla Polski cokolwiek dobrego, czy też jest wyłącznie cynicznym karierowiczem, który łże w żywe oczy. I dlaczego Polacy tak łatwo wierzą każdemu, który mówi: tamci to złodzieje, tylko ja jestem uczciwy?
                    • ganjin Re: Lepper: mitoman, czy oszust? 03.07.05, 01:12
                      Po dojściu do władzy L
                      > eppera i jego frakcji parlamentarnej oszustów i wyłudzaczy, dopiero poznalibyśm
                      > y znaczenie słów: korupcja i głupota.
                      Nie powiem tego dobrze po polsku tak wiec uzyje innego jezyka: You must run it to know it.
                      I dlaczego Polacy tak łatwo wierzą k
                      > ażdemu, który mówi: tamci to złodzieje, tylko ja jestem uczciwy?
                      Bo w Polsce nie ma kultury kwantyfikacji zjawisk i przejrzystosci w dzialaniu wladzy. Pomysl w jakim innym kraju mozna dopuscic do tego aby za pieniadze podatnika utrzymywac taki IPN sluzacy kolejnym rzadom do potencjalnej kompromitacji niewygodnych ludzi? Jak mozna za pieniadze publiczne urzadzac jakies tajne przesluchania w sprawach, ktore tajnosci nie wymagaja a jezeli juz to chyba tylko po to aby sie dogadac i uzyskac z tego jakies profity. Ludy wy s uma soszli.
            • estera111 Re: mbishop !!! - Jakbym czytał tekst libertyna ! 02.07.05, 23:07
              Stwierdzam, że użytkownik 'doktor1' powinien natychmiast udać się do doktora,
              najlepiej psychiatry.
              Załaduj sobie kolego coś na uspokojenie. I złóż akces do samoobrony.
              Będzie miał tam doborowe towarzystwo, naprawdę. Dziś w TV był niezły wywiad z
              kandydatką samoobrony na posła. Na pytanie dziennikarza o program partii,
              chichotała jak na wiejskiej dyskotece
          • ganjin Re: doktorze.1, niezły z Ciebie hipokryta.... 02.07.05, 22:18
            Czesto bywa, ze spiskowe teorie to wlasnie te prawdziwe teorie. Co wczoraj bylo przestepstwem jutro moze byc czynem heroicznym. Dziala to oczywiscie w druga strone. "Heroiczne" czyny UW sa godne kary a dowodem na to jest gnoj w jakim Polacy sie znajduja po 16 latach tzw. transformacji. Mysle, ze niedawni "herosi" beda niedlugo nazwani swoim prawdziwym imieniem. Brzmi ono nastepujaco: skorumpowane nieuki.
        • t-800 Re: Do t-800 !!! po raz kolejny 02.07.05, 14:01
          28.11.1999 r.

Rok i trzy miesiące dla Zagórnego za wysypywanie zboża

Na rok i trzy miesiące więzienia skazał w piątek Sąd Rejonowy w Jastrzębiu
          Zdroju (Śląskie) Mariana Zagórnego - przywódcę rolniczych protestów z lipca
          ubiegłego roku - za wysypanie 12 wagonów zboża w Zebrzydowicach.
          Prokurator żądał jednego roku pozbawienia wolności. "Sąd nie ma prawa oceniać
          polityki rządu. Zrozumiałbym wysypanie symbolicznej ilości zboża, ale nie
          zniszczenie mienia o tak znacznej wartości" - powiedział w uzasadnieniu sędzia
          Mirosław Płysa.

Sędzia podkreślił, że nie jest to wyrok w zawieszeniu z powodu zachowania
          oskarżonego, który mówił już po wysypaniu zboża, że nie czuje się winny i
          zapowiadał, że będzie dalej je wysypywał.

"To wyrok jednostronny, nie brano w ogóle pod uwagę wniosków mojego obrońcy,
          opinii biegłych. Mówi się, że sądy w Polsce są niezawisłe, ja myślę, że ten sąd
          jest pod wpływem lobby importerów i przemytników. Komuś zależy na tym, żebym
          siedział w więzieniu" - uważa Marian Zagórny. Wyrok nie jest prawomocny. Obrońca
          Zagórnego zapowiedział apelację.

Prokuratura zarzucała Zagórnemu, że w ubiegłym roku, kierując zorganizowaną
          przez siebie akcją protestacyjną rolników zrzeszonych w związku, doprowadził do
          wysypania na torowisku w Zebrzydowicach (Śląskie), przez nieustalonych
          uczestników protestu, 12 wagonów importowanej pszenicy.
          PKP wyceniła wielkość szkody na ponad 211 tys. zł, niezależny biegły - na 108
          tys. zł.

Zagórny już siedział (ale wypuścili ze względu na "zły stan zdorowia"). A kiedy
          Lepper pójdzie do więzienia?
          • doktor.1 Re: Do t-800 !!! po raz kolejny 02.07.05, 14:14
            > "To wyrok jednostronny, nie brano w ogóle pod uwagę wniosków mojego obrońcy,
            opinii biegłych. Mówi się, że sądy w Polsce są niezawisłe, ja myślę, że ten sąd
            jest pod wpływem lobby importerów i przemytników. Komuś zależy na tym, żebym
            siedział w więzieniu" - uważa Marian Zagórny. Wyrok nie jest prawomocny.
            Obrońca Zagórnego zapowiedział apelację".

W Polsce jest armia ludzi, którzy podobnie jak Zagórny twierdzą dokładnie
            to samo na temat "sztamy" grupy trzymającej władzę z aparatem sprawiedliwości.
            To jest celowe upodlenie narodu.
            I nie wcikaj mi za chwilę, że uprawiam spiskowa teorię dziejów, bo :
            1. To określenie wymyśliliście wy libertyni,
            2. Moje teksty oparte są na anlitycznym myśleniu i odnajdywaniu związków
            przyczynowo - skutkowych. A te nie są żadną teorią, a szczególnie spiskową.

Wiesz co ? Mam już ciebie "po kokardy" !!!
            Przestań podburzać i jątrzyć. Lepiej przeczytaj mój tekst pod twoim adresem i
            zacznij myśleć.
            Myślenie nie kosztuje i nie boli.
            • t-800 Re: Do t-800 !!! po raz kolejny 02.07.05, 14:21
              Blokowanie dróg, niszczenie cudzego mienia (wysypwanie zboża) jest przestępstwem.
            • kralik1 Re: Do t-800 !!! po raz kolejny 02.07.05, 17:54
              doktor.1 napisał:

> > "To wyrok jednostronny, nie brano w ogóle pod uwagę wniosków mojego obroń
              > cy,
              > opinii biegłych. Mówi się, że sądy w Polsce są niezawisłe, ja myślę, że ten
              sąd
              > jest pod wpływem lobby importerów i przemytników. Komuś zależy na tym, żebym
              > siedział w więzieniu" - uważa Marian Zagórny. Wyrok nie jest prawomocny.
              > Obrońca Zagórnego zapowiedział apelację".
              >
              > W Polsce jest armia ludzi, którzy podobnie jak Zagórny twierdzą dokładnie
              > to samo na temat "sztamy" grupy trzymającej władzę z aparatem sprawiedliwości.
              > To jest celowe upodlenie narodu.
              > I nie wcikaj mi za chwilę, że uprawiam spiskowa teorię dziejów, bo :
              > 1. To określenie wymyśliliście wy libertyni,
              > 2. Moje teksty oparte są na anlitycznym myśleniu i odnajdywaniu związków
              > przyczynowo - skutkowych. A te nie są żadną teorią, a szczególnie spiskową.
              >
              > Wiesz co ? Mam już ciebie "po kokardy" !!!
              > Przestań podburzać i jątrzyć. Lepiej przeczytaj mój tekst pod twoim adresem i
              > zacznij myśleć.
              > Myślenie nie kosztuje i nie boli.

WIESZ CO TY DOKTORKU? TY I TE TWOJE PRZEMYLENIE SA GOWNO WARTE, I TO WLASNNIE
              WSZYSCY NA TYM FORUM STARAJA CI SIE WYTLUMACZYC.
              • doktor.1 Re: KRALIK1 !!! 02.07.05, 18:22
                Jacy "wszyscy" kralik próbują mi tłumaczyć ? To po pierwsze, a po drugie, gdzie
                jest argumenacja tych mi "tłumaczących" ???
                Przeczytaj w trzech częściach "Panie Lepper ! Balcerowicz musi odejść ?
                Wtedy zrozumiesz, dlaczego Lepper jest tak cięty na Balcerowicza.

Przestań mnie obrażać prostaku, bo jak widzę, do pięt nie dorastasz ze swą
                wiedzą.
                • kralik1 Re: KRALIK1 !!! 02.07.05, 18:27
                  doktor.1 napisał:

> Jacy "wszyscy" kralik próbują mi tłumaczyć ? To po pierwsze, a po drugie,
                  gdzie
                  >
                  > jest argumenacja tych mi "tłumaczących" ???
                  > Przeczytaj w trzech częściach "Panie Lepper ! Balcerowicz musi odejść ?
                  > Wtedy zrozumiesz, dlaczego Lepper jest tak cięty na Balcerowicza.
                  >
                  > Przestań mnie obrażać prostaku, bo jak widzę, do pięt nie dorastasz ze swą
                  > wiedzą.

TO TY MNIE BYDLAKU PODLY OBRAZASZ, JESTES GLIPI JAK BUT I KAZDY TO WIDZI, JA CI
                  TEPAKU NIE MAM ZAMIARU NICZEGO TLUMACZYC, BO NIE JESTES W STANNIE NICZEGO
                  ZROZUMIEC A CO DO ARGUMETACJI, TO Z TAKIMI PALANTAMI JAK TY, POPROSTU JEJ NIE
                  MA.
                  • doktor.1 Re: KRALIK1 !!! 02.07.05, 18:43
                    Twoje słownictwo po prostu jest na poziomie rynsztoka - co potwierdza moje
                    zdanie, iż jesteś .... prostaczkiem!
                    • kralik1 Re: KRALIK1 !!! 02.07.05, 18:46
                      doktor.1 napisał:

> Twoje słownictwo po prostu jest na poziomie rynsztoka - co potwierdza moje
                      > zdanie, iż jesteś .... prostaczkiem!

DO CIEBIE ZADNE INNE SLOWNICTWO NIE TRAFIA, CZEGO DOWODEM SA WSZYSTKIE POLEMIKI
                      FORUMOWICZOW Z TOBA, BURAKU.
        • zhk He He 02.07.05, 16:00
          Przeciwnikiem jakich poglądów? Przecież to badziwie (ale niebezpieczne
          społecznie) takowych nie posiada, jak i elementarnego wykształcenia. To jest
          bełkot jak - "moja walka".
        • zulus3 Re: Do t-800 !!! po raz kolejny 02.07.05, 16:25
          za samo blokowanie drog,odstrzelil bym mu makowke.
        • adiolus Re: Do t-800 !!! po raz kolejny 02.07.05, 17:41
          Cała ta dyskusja jest trochę mijająca się z celem i irytująca. Niby ostatni
          komentarz dość rzeczowy ale po co ta "fabryka gówna" i podobne? Pan Lepper
          powinien ponieść karę za wysypywanine zboża niezależnie jakie pobudki nim
          kierowały i powiniem również być stosownie przez prawo ukarany za ciągłe
          aroganckie i wulgarne pomówienia. które bez opamiętania uprawia na forum
          publicznym. Absolutnie nie sądzę by było wskazane osadzanie go w więzieniu za
          jego poglady polityczne. Jego popularności jest winna część społeczeństwa, która
          nie chce sobie zdać sprawy, że nie da się dobrobytu nikomu ot tak po prostu dać,
          że trzeba na niego bardzo ciężko zapracować. Jeśli chodzi o stronniczość mediów
          to prawdą jest że media bezstronne nigdy nie istniały i istnieć nie będę
          niezależnie czy są "narodowe" czy jakiekolwiek inne. Absolutna bezstoronność jest
          po prostu taką samą utopią jak komunizm. Po prostu każdy z nas powinien starać
          się być możliwie blisko środka i czerapać informacje z różnych źródeł właczjąc
          zagraniczne.
        • kralik1 Re: Do t-800 !!! po raz kolejny 02.07.05, 17:46
          doktor.1 napisał:

> Re: Do t-800 !!! » Autor: doktor.1 Data: 01.07.2005 10:38
          >
          > Nie jestem z Samoobrony, nie jestem także ich sympatykiem, ani też nie wpełni
          > zgadzam się z ich programem. Także słucham z przymrużeniem oka (ucha ?) tego,
          > co mówi A. Lepper.Ale podaj mi chociaż jeden powód, dla którego chciałbyś
          > widziećlidera tej partii w pierdlu.Czas: START.Masz pole do popisu,
          krytykancie
          >
          > (nie myl prawdziwej krytyki z krytykanctwem !.
          >
          >
          > Re: Do t-800 !!! » Autor: t-800 Data: 01.07.2005 10:42
          >
          > Sporo tego było. Ja pamiętam blokowanie dróg, pobicie jakiegoś sołtysa(?)
          > iwysypywanie cudzego zboża na tory.
          >
          >
          > Re: Do t-800 !!! » Autor: t-800 Data: 01.07.2005 10:45
          >
          > I jeszcze bezpodstawne pomawianie polityków o przestępstwa z trybuny sejmowej.
          >
          >
          > Re: Do t-800 !!! » Autor: www.twojenazwisko.pl Data: 01.07.2005 11:29
          >
          > t-800 napisał: > I jeszcze bezpodstawne pomawianie polityków o przestępstwa
          >
          > z trybuny sejmowej.Ależ Andrzej L. nie pomawiał!!!On się tylko pytał,
          > a czy słyszał ktoś o pomawiających pytaniach? :-)))
          >
          >
          > Re: Do t-800 !!! - "Cienko" wytężasz umysł !!! » Autor: doktor.1
          > Data: 01.07.2005 13:08
          >
          > Prosiłem cię o konkretne zarzuty, a ty piszesz: - "sporo tego było", "pobicie
          > jakiegoś sołtysa".Nie wiesz, co to jest konkretny zarzut ?Przestań się
          > posługiwać ogólnikami i pomówieniami.Działasz po prostu wku........co.
          >
          >
          > Re: Do t-800 !!! - "Cienko" wytężasz umysł !!! » Autor: t-800
          > Data: 01.07.2005 13:37
          >
          > Od stawiania zarzutów jest prokurator. A wysypywanie zboża widziałem w TV
          > live. ;-)Wyluzuj czapkę.
          >
          >
          > Re: Do t-800 !!! -Jeśli nie jesteś prokuratorem » Autor: doktor.1
          > Data: 01.07.2005 16:12
          >
          > Jeśli nie jesteś prokuratorem, to ..... dziub w kubeł prostaczku.
          > Lepiej oglądaj tę swoją TV live, niechaj dalej robi ci "wodę z mózgu".
          > Bo jak do tej pory pokazała tylko, że Lepper wysypał zboże na tory, ale
          > dokładnie nie pokazała i nie wyjaśniła społeczeństwu MOTYWÓW takiego
          > postąpienia. A one były kluczowe w sprawie.Radzisz, bym "wyluzował czapkę" ?
          > No właśnie, - ty wyluzowałeś do tego stopnia, że nie odróżniasz dobra od zła.
          > Stałeś się bezmyślną masą, - która tylko jest zdolna do produkcji g....... ,
          > i do niczego więcej, bo akurat do tego zajęcia nie jest potrzebny mózg.
          >
          >
          > I jak z tobą prowadzić dyskusję ???
          > Dwa dni temu pisałeś dokładnie to samo na temat A. Leppera, ale do dziś
          > nie postarałeś się o konkrety ! Ale z ciebie niereformowany "egzemplarz" !!!
          >
          > Jeśli dyskusja jest konstruktywna, w której strony na poparcie swych tez
          > stosują argumenty, to z całą pewnością taka dyskusja jest potrzebna.
          > Jeśli natomiast proszę mojego rozmówcę o konkrety, a ten nie potrafi ich
          > przytoczyć, a dalej posługuje się stereotypami zaczerpniętymi z libertyńskich
          > mediów, uprawia demagogię i ucieka się do oszczerstw (obojętnie pod czyim
          > adresem), to nie traktuję takiego człowieka jako partnera w dyskusji.
          > Ktoś, kto nie potrafi prowadzić dyskusji na argumenty, nie potrafi stosować
          > starorzymskiej zasady : "audiatur et altera pars" (wysłuchaj drugą stronę),
          > nie powinien tu pisać !!!Daleki jestem od "produkowania nienawiści", jednakże
          > gdy czytam takie brednie na forum, to wówczas reaguję dość ostro,
          jednocześnie
          > wskazuję, iż nie można wyrabiać światopoglądu i opinii (dot. ludzi ze świata
          > polityki, faktów, itd.)w oparciu o "jedynie słuszne" źródła informacji takie
          > jak : GW, Rzeczpospolita, Wprost, Newsweek, TVP, TVN, Polsat, Polskie Radio
          > pr. III, Zet, RMF FM, TOK FM. Bo oto na polskim rynku medialnym są także inne
          > media, które codziennie wskazują na sprawy, które w w/w mediach a priori
          muszą
          > być przemilczane. Są to media o charakterze narodowym. Ale o nich może
          napiszę
          > innym razem.Tymczasem tu i teraz dopiszę, że GW czytam jako jeden z czterech
          > dzienników po to, by porównać opisywane fakty, newsy z opisującymi te same
          > wydarzenia innymi gazetami. I okazuje się, że są duże rozbieżności. Podobnie
          > z tv i radiem. Jeśli ktoś pozyskuje z jednego źródła informacje i uważa,
          > że ma "monopol na wiedzę", to niech ma świadomość, że jest po prostu
          > zmanipulowany. I taki "ktoś" zawsze będzie przeze mnie traktowany jako
          > indolent, a nawet (jeśli się będzie upierał przy swojej racji) będzie nazwany
          > prostaczkiem lub niereformowalną fabryką g ..... a.
          > Każdy powinien wiedzieć, gdzie jest jego miejsce w szeregu.
          > Kończę przeważnie takim oto mottem :
          > "Pisz, co uważasz ale uważaj, co piszesz, albowiem wolność także ma swoją
          > odpowiedzialność".

CZY KTOS MOZE TO WYTLUMACZYC?????:-O
          • doktor.1 Re: No widzisz kralik1, dla ciebie za trudne !!! 02.07.05, 18:25
      • aniaczepiel Pożądam koalicji PO+Samoobrona. 02.07.05, 14:57
        Koalicji w więzieniu.
      • opelek44 Re: Konwencja Wyborcza Samoobrony 02.07.05, 15:51
        Co ty piszesz ty oszolomie,dubku pieprzony ciebie do wiezienia a nie
        Leppera .Moze wtedy bedzie sprawiedliwiej jak oni by rzadzili? Przeciez te
        ku.. juz tyle narobili swindli i balaganu ze trzeba wierzyc i oddac wladze
        Jedrkowi napewno on juz takich przekretów nie zrobi!!!! Ty nie pisz o
        wiezieniu dla samoobrony bo to zle swiadczy o twoim rozumie!!!
        • zhk Uuuuu 02.07.05, 16:03
          Wstyd mi za takich Rodaków pod każdym względem. Umiesz pisać, czytać i masz
          takie poglądy? Rozpacz i żal d. ściska.
    • pro.filutek1 Re: Konwencja Wyborcza Samoobrony 02.07.05, 12:06
      A takie haslo: Maupy tez ludzie?
    • dzyndzelbaum TYLKO SAMOOBRONA NAPRAWI POLSKĘ ! 02.07.05, 12:24
      Trzeba jasno powiedzieć ,że Polskie elity solidarnościowe oszukały i ograbiły
      kraj razem z tymi postkomunistami z którymi ponoć walczyły.Postawa Wałęsy
      polegająca na wzmacnianiu lewej nogi to nihilizm umysłowy.Tego prostaka ciężko
      było zrozumieć,więc nawet mu można wybaczyć.Lecz jak wybaczyć tym którzy w
      obronie robotników ,zafundowali tej naszej Ojczyźnie ,tak dramatyczny okres
      ,zarówno nędzy jak też upadku wszelkich norm etycznych.Czy ludzie naprawdę
      wyedukowani,zniszczyli by Polski przemysł.górnictwo,rolnictwo,hutnictwo
      rozsprzedali by za grosze majątek wypracowany rękami pokoleń,by teraz młodzież
      emigrowała za przesłowiowym chlebem. I dlatego dziękuję za pragmatyczną
      Samoobronę ,dla której prozaiczna prawda że dobrobyt Polski można zbudować tylko
      Polskimi rękami ,jest oczywista.
      • t-800 Re: TYLKO SAMOOBRONA NAPRAWI POLSKĘ ! 02.07.05, 12:30
        Witaj Jolu! Tamten nick bardziej mi się podobał. :-]
        • dzyndzelbaum Re: TYLKO SAMOOBRONA NAPRAWI POLSKĘ ! 02.07.05, 13:14
          Jola jest na konwencji.
          • t-800 Re: TYLKO SAMOOBRONA NAPRAWI POLSKĘ ! 02.07.05, 13:55
            OK. Buziaki dla Joli!
            • mbishop Re: TYLKO SAMOOBRONA NAPRAWI POLSKĘ ! 02.07.05, 14:03
              t-800 napisał:

> OK. Buziaki dla Joli!

Ode mnie też! Serdeczne uściski... no i oczywiście dla p. Przewodniczącego
              proszę przekazać!
              • kralik1 Re: TYLKO SAMOOBRONA NAPRAWI POLSKĘ ! 02.07.05, 18:29
                mbishop napisał:

> t-800 napisał:
                >
                > > OK. Buziaki dla Joli!
                >
                > Ode mnie też! Serdeczne uściski... no i oczywiście dla p. Przewodniczącego
                > proszę przekazać!

WARA OD JOLI!!!!!
                JOLA JEST MOJA!!!!
            • jestemzewsi Re: Do "jola_dywity" 02.07.05, 17:45
              Jolka, Jolka, pamiętasz? :-)))))))))
              • jestemzewsi Re: Do "jola_dywity" 03.07.05, 06:37
                Po obejrzeniu migawek z Konwencji Samoobrony RP jestem pod ogromnym wrażeniem
                Twojej partyjnej koleżanki, Barbary Dziuby, która będzie kandydować i zasiądzie
                (?) w Sejmie RP.
                "Boże, dopomóż nam!"
              • jola_dywity Re: POLACY MUSZĄ ZAUFAĆ SAMOOBRONIE 03.07.05, 10:06
                Z bardzo prostej przyczyny,czas się kończy a Samoobrona ma najlepszy
                program,mimo ataków medialnych i prób zdyskredytowania. Wyniki holokaustu
                ekonomicznego w wykonaniu przestępczych opcji o prowiniencji liberalnej
                zrujnowały i zdegradowały kraj gospodarczo i politycznie.DŁUGI PONAD 444 MLD/ZL
                GUS faktycznie większe i niespłacalne ,demografia jak podczas pandemii.I tylko
                Samoobrona może nadrobić stracony czas !!!! Inne opcje to kontynuacja marazmu
                ,niemocy i dzisiejszych patologii.
                • jestemzewsi Re: Jolu... 03.07.05, 10:10
                  ...widzę, że od rana masz dobry humor!-:)))))))))))))))))
                  • jola_dywity Re: Jolu... 03.07.05, 10:17
                    Od rana do pracy u podstaw świadomości narodu,i z humorem bo wszak znam pewne dane.
                    • jestemzewsi Re: Jolu... 03.07.05, 10:19
                      Ho, ho, i jeszcze bardziej...
      • pe1 Re: TYLKO SAMOOBRONA NAPRAWI POLSKĘ ! 02.07.05, 14:11
        > Trzeba jasno powiedzieć ,że Polskie elity solidarnościowe oszukały i ograbiły
        > kraj razem z tymi postkomunistami z którymi ponoć walczyły. [...]

TRZEBA JASNO POWIEDZIEĆ?

• pe1 Re: TYLKO SAMOOBRONA NAPRAWI POLSKĘ ! 02.07.05, 14:17

Trzeba jasno powiedzieć, że powtarzasz brednie chorych na schizofrenię
        oszołomów. Brednie wyssane z palca. To co napisałe(a)ś ma się so faktów jak
        pięść do nosa. Same wierutne łgarstwa wymyślane po to, żeby podżegać ludzi
        zawiedzionych nagłym brakiem parasola ochronnego, które roztaczała nad nimi
        komuna. Ludzi nierobów, śmierdzących leni, na których przez wszystkie lata
        musiała płacić reszta społeczeństwa. A teraz, kiedy każdy dostaje to, na co sam
        zapracuje - czy to fizycznie, czy umysłowo, czy to wysiłkiem własnych rąk czy
        sprytem i innymi umiejętnościami - teraz te nieroby domagają się kasy. A na ich
        żądaniach, niezadowoleniu i ciemnocie spryciarze tacy jak Lepper i inne oszołomy
        pną się do władzy.
        • lukasito Re: TYLKO SAMOOBRONA NAPRAWI POLSKĘ ! 02.07.05, 15:09
          Hej. Co do Twojej mysli przewodniej sie zgadzam. Oskarzenia wobec wszystkich o
          wszystko, bez zwiazku z rzeczywistoscia i bezkarne, to u nas chleb powszedni.
          Najbardziej oczywiscie to boli, gdy pojawiaja sie w ustach ludzi uwazajacych
          siebie za chrzescijan, a sa pierwszymi do rzucania kamieniami, pomimo, iz z
          pewnoscia nie sa bez grzechu... Ale nie wolno takze dokonywac takich
          generalizacji, jak ta w Twym tekscie :"Ludzi nierobów, śmierdzących leni, na
          których przez wszystkie lata musiała płacić reszta społeczeństwa." Nie wszyscy
          byli tacy leniwi, czesc z nich to po prostu ludzie bezbronni, czesc to ludzie
          nie wyksztalceni itd. Nie mozna winic ludzi, ktorzy mieli pecha, czy stali sie
          ofiarami przestepstw, w tym rowniez popelnianych przez urzednikow. Oczywiscie
          patologie istnialy takze za komuny, ale nie byly tak widoczne, bo o czym dzis
          sie chetnie zapomina, wtedy prawie wszyscy byli biedni i w pewnym stopniu zyli
          w wielkiej patologii. Teraz populisci najchetniej atakuja tych, ktorzy proboja
          cos zmienic albo w swoim zyciu, albo w zyciu calego kraju. Najbardziej narazeni
          sa Ci, ktorzy decyduja sie zaistniec w zyciu publicznym. Ale to na dluzsza
          dyskusje. Pozdrawiam.
        • dzyndzelbaum Re: TYLKO SAMOOBRONA NAPRAWI POLSKĘ ! 02.07.05, 16:18
          O tym że są chorzy na schizofrenię ,powiedz w Polsce 2.2 mil głodujących
          dzieci,0,5 mil bezdomnych ,5 mil bezrobotnych ,emigrantom głodowym pomiatanym i
          poniżanym z powodu swej przemusowej sutuacji zafundowanej przez 16 lat rządów
          ludzi o moralności kapo,lansujących tezę że pierwszy milon trzeba ukraść,tylko
          nie powiedziamo komu.I ci co im owe miliony zawłaszczono,oszukano i sprowadzono
          do roli w twojej wypowiedzi schizofreników,upominają się o prawo do życia z
          godnością.I naiwnością jest sądzić że ten proces można kanalizować waszą
          propagandą sukcesu.Rzeczywisty stan gospodarki, finansów ,to tragedia z 2 % PKB
          upadkiem inwestycji i marazmem jesteśmy daleko za takimi "potęgami
          gospodarczymi" jak np: Białoruś.Dla wielu jest to konstatacja śmieszna ? Po
          bilansie ,niestety prawdziwa!!!!!
          • pe1 Re: TYLKO SAMOOBRONA NAPRAWI POLSKĘ ! 02.07.05, 16:35
            > O tym że są chorzy na schizofrenię ,powiedz w Polsce 2.2 mil głodujących
            > dzieci,0,5 mil bezdomnych ,5 mil bezrobotnych ,emigrantom głodowym pomiatanym i
            > poniżanym z powodu swej przemusowej sutuacji zafundowanej przez 16 lat rządów
            > ludzi o moralności kapo,lansujących tezę że pierwszy milon trzeba ukraść,tylko
            > nie powiedziamo komu.I ci co im owe miliony zawłaszczono,oszukano i sprowadzono
            > do roli w twojej wypowiedzi schizofreników,upominają się o prawo do życia z
            > godnością. [...]

przeczytaj jeszcze raz, bo najwyraźniej w swoim ograniczeniu nic nie
            zrozumiałeś. Nie wyzywam od schizofrenii ludzi bezrobotnych i "głodujących". Od
            schizofreników wyzywam takich oszołomów jak ty, którzy wypisują wierutne bzdury
            na tym forum i podburzają głupich ludzi, manipulując nimi w bezczelny sposób.

Nakręcasz oszołomie jeden spiralę żądań opierając się na wyssanych z palca
            statystykach, powtarzane za innymi oszołomami z radia maryja. Poziom bezrobocia
            w Polsce nie jest znacząco większy niż w innych krajach, a u wielu naszych
            sąsiadów jest gorzej niż w Polsce. Jeśli zaś chodzi o "głodujących", to lepiej
            zobacz jaka jest sytuacja w Afryce i przestań tu opowiadać farmazony, że w
            Polsce ktoś głoduje.

Większość żądań bezrobotnych ludzi wynika z tego, że im się wciąż wydaje, że coś
            im się od państwa należy (przypominam stare powiedzonko z czasów komuny: "czy
            się stoi czy się leży ..."). Tymczasem pracy dla wszystkich jest pod dostatkiem,
            tylko że oczywiście nie jest to najbardziej atrakcyjna praca. Moja znajoma
            prowadzi stragany z warzywami i od pół roku bezskutecznie szuka pomocników.
            Nikomu z tych tzw. "bezrobotnych" po prostu się nie chce, oni gardzą taką pracą,
            wolą wziąć zasiłek i kupić za to jabola, urżnąć się i potem wysłuchiwać takich
            oszołomów jak ty wygrażając "złodziejom z Solidarności co sprzedali Polskę przy
            okrągłym stole".
          • pantanal NIECH ZYJE LUKASZENKA ! 02.07.05, 17:57
            dzyndzelbaum napisała:

> O tym że są chorzy na schizofrenię ,powiedz w Polsce 2.2 mil głodujących
            > dzieci,0,5 mil bezdomnych ,5 mil bezrobotnych ,emigrantom głodowym pomiatanym i
            > poniżanym z powodu swej przemusowej sutuacji zafundowanej przez 16 lat rządów
            > ludzi o moralności kapo,lansujących tezę że pierwszy milon trzeba ukraść,tylko
            > nie powiedziamo komu.I ci co im owe miliony zawłaszczono,oszukano i sprowadzono
            > do roli w twojej wypowiedzi schizofreników,upominają się o prawo do życia z
            > godnością.I naiwnością jest sądzić że ten proces można kanalizować waszą
            > propagandą sukcesu.Rzeczywisty stan gospodarki, finansów ,to tragedia z 2 % PKB
            > upadkiem inwestycji i marazmem jesteśmy daleko za takimi "potęgami
            > gospodarczymi" jak np: Białoruś.Dla wielu jest to konstatacja śmieszna ? Po
            > bilansie ,niestety prawdziwa!!!!!
      • opelek44 Re: TYLKO SAMOOBRONA NAPRAWI POLSKĘ ! 02.07.05, 16:08
        Brawo dla tego co napisaB ten artykól.To czlowiek -prawdziwy patriota.Gdyby
        wiekszosc tak myslala napewno zmienilibysmy Polske >Jesccze raz gratulujei
        zycze wytrwalosci w trzezwym mysleniu -z powazaniem J>M>
        • kralik1 Re: TYLKO SAMOOBRONA NAPRAWI POLSKĘ ! 02.07.05, 18:35
          opelek44 napisał:

> Brawo dla tego co napisaB ten artykól.To czlowiek -prawdziwy patriota.Gdyby
          > wiekszosc tak myslala napewno zmienilibysmy Polske >Jesccze raz gratulujei
          > zycze wytrwalosci w trzezwym mysleniu -z powazaniem J>M>

...powiedzial opelek dopijajac ostatnia krople jalowcowki:)
      • prudent1 Re: TYLKO SAMOOBRONA NAPRAWI POLSKĘ ! 02.07.05, 16:38
        Ty masz swietny "nickname". Pasuje do takiego tepego, zindoktryzowanego umyslu
        jak Twoj. Nie mozna polemizowac ze schizofrenikami, takie jest to zycie
        niestety. Tacy wlasnie sa podatni na te bezczelne, chamskie wypowiedzi zwyklego
        demagoga i to na poziomie szkoly podstawowej.Nie pamietasz, ze ten Twoj
        tfu, "przywodca" byl czlonkiem PZPR do ostatniej chwili, masz jakas amnezje?
        Nie widzisz tego, co widza wszyscy? Co ten buraczany burak stworzyl dobrego?
        Przeciez w jego chorych wypowiedziach sa wylacznie NEGATYWNE wykrzykiwania! A
        lista poboznycvh zyczen tego tepaka? Takie banaly, ze rzygac mozna. Tylko ani
        slowa o SPOSOBIE realizacji.Bo to zwykly nieuk i PRZYBUDOWKA betonu
        pezetpeerowskiego.Slepy jestes, czy co? Czy to, ze Ty np.chcialbys miec
        Mercedesa, to jest program? To jest tylko tzw. pobozne zyczenie....
      • pantanal POLSKĘ NAPRAWI NIE-PROSTAK LEPPER? 02.07.05, 17:55
      • kralik1 Re: TYLKO SAMOOBRONA NAPRAWI POLSKĘ ! 02.07.05, 18:06
        dzyndzelbaum napisała:

> kraj razem z tymi postkomunistami z którymi ponoć walczyły.Postawa Wałęsy
        > polegająca na wzmacnianiu lewej nogi to nihilizm umysłowy.Tego prostaka ciężko
        > było zrozumieć,więc nawet mu można wybaczyć.Lecz jak wybaczyć tym którzy w
        > obronie robotników ,zafundowali tej naszej Ojczyźnie ,tak dramatyczny okres
        > ,zarówno nędzy jak też upadku wszelkich norm etycznych.Czy ludzie naprawdę
        > wyedukowani,zniszczyli by Polski przemysł.górnictwo,rolnictwo,hutnictwo
        > rozsprzedali by za grosze majątek wypracowany rękami pokoleń,by teraz młodzież
        > emigrowała za przesłowiowym chlebem. I dlatego dziękuję za pragmatyczną
        > Samoobronę ,dla której prozaiczna prawda że dobrobyt Polski można zbudować
        tylk
        > o
        > Polskimi rękami ,jest oczywista.

NASTEPNY RODZYNEK:-)
      • kralik1 Re: TYLKO SAMOOBRONA NAPRAWI POLSKĘ ! 02.07.05, 18:24
        dzyndzelbaum napisała:

> kraj razem z tymi postkomunistami z którymi ponoć walczyły.Postawa Wałęsy
        > polegająca na wzmacnianiu lewej nogi to nihilizm umysłowy.Tego prostaka ciężko
        > było zrozumieć,więc nawet mu można wybaczyć.Lecz jak wybaczyć tym którzy w
        > obronie robotników ,zafundowali tej naszej Ojczyźnie ,tak dramatyczny okres
        > ,zarówno nędzy jak też upadku wszelkich norm etycznych.Czy ludzie naprawdę
        > wyedukowani,zniszczyli by Polski przemysł.górnictwo,rolnictwo,hutnictwo
        > rozsprzedali by za grosze majątek wypracowany rękami pokoleń,by teraz młodzież
        > emigrowała za przesłowiowym chlebem. I dlatego dziękuję za pragmatyczną
        > Samoobronę ,dla której prozaiczna prawda że dobrobyt Polski można zbudować
        tylk
        > o
        > Polskimi rękami ,jest oczywista.

TO TY JOLA????
    • mlodygniewny1 czy jest biskup na konwencji w hali EXPO ? 02.07.05, 12:30
      rozmumiem,ze konwencja samoobrony,rozgrzeszy dzialaczy takich jak 44 letni
      posel filipek,ktory posuwal mloda 22 letnia dzialaczke samoobrony,no i samego
      przewodniczacego,znanego ogiera o nazwisku lepper endrju - to tego potrzebny
      jest biskup,ale to maja zalatwione.gdyby go tam nie bylo,to nic takiego
      sama konwencja moze to ucynic,bo hala expo,zostala pokropiona woda swiecona
      przez samego kardynala.bedziecie rozgrzeszeni.a zatem wladza w rece ludu!
      • opelek44 Re: czy jest biskup na konwencji w hali EXPO ? 02.07.05, 16:17
        Piszesz bzdury nie potwierdzone -zastanów sie to samo ja móglbym pisac o tobie
        ty dupku .Pieprznij glowa w mur to ci zaskoczy . Za wypisywanie takich
        oszczerstw bez pokrycia powinni ciebie za morde do odpowiedzialnosci karnej
        postawic.
        • pantanal a MOZE WYJEDZIESZ STAD OPELKU? OPELKIEM 02.07.05, 18:00
    • modar1 Re: Konwencja Wyborcza Samoobrony 02.07.05, 12:31
      Nie interesuje mnie meritum. Pragnę jedynie zwrócić uwagę na rzetelność
      Wyborczej. Jeśli pisała o Cimoszewiczu codziennie była jakaś publikacja o nim
      lub o ludziach z nim związnych zajmująca kilka szpalt. Samoobrona już nie jest
      ważna. U Cimoszewicza Piekarska puściła bąka Wyborcza już się zachwycała jaki
      piekny i "kolorowy"! Kwaśniewska beknęła a Wyborcza już jaki ma świerzy oddech!
      Rzetelność w iście polskim (wyborczym) stylu!
      • mlodygniewny1 Gazeta Wyborcza to prywatny dziennik,pisze co chce 02.07.05, 12:40
        gazeta wyborcza to komercyjne,prywatne przedsiewziecie,do tego wydawca gw -
        agora sa jest notowana na gieldzie warszawskiej,a zatem jest i musi byc
        przejrzysta i rzetelna w swych raportach finansowych - czego nie mozna
        powiedziec o finansach lepperowskiej samoobrony.najlepiej uczyni samoobrona jak
        zamiesci platne ogloszenie w gazecie wyborczej i wszytko wjasni ze swej
        dzialalnosci takim tepym wyborcom jak moja osoba.czekam na to ogloszenie -
        chcecie mnie pozysakc to musicie sie oglaszac w gazecie wyborczej.
      • util Re: Konwencja Wyborcza Samoobrony 02.07.05, 12:51
        modar1 napisał:

> Samoobrona już nie jest ważna.

No zgadza się. I Bubel, i Tejkowski i im podobni - też nie są.
        Wystarczą 2 akapity na temat tego folkloru. A jak masz potrzebę
        obcowania z ideami Samoobrony to na pewno oni wydają swoje szpalty.
        Zapłać za ich gazetę i czytaj do woli.
      • dzyndzelbaum Re: Konwencja Wyborcza Samoobrony 02.07.05, 13:15
        I tak cud że napisali???
        • pantanal Biedny Andrew. Przedtem robili mu za darmo 02.07.05, 18:02
          reklame, a teraz przstali. Zaskarz ich do sadu!
      • mbishop Re: Konwencja Wyborcza Samoobrony 02.07.05, 14:06
        modar1 napisał:

> Nie interesuje mnie meritum. Pragnę jedynie zwrócić uwagę na rzetelność
        > Wyborczej.

Chchwileczkę. A z jakiej racji Wyborcza ma robić kampanię Lepperowi? Informacje
        są rzetelne, a że każda ośmiesza Leppera to już tylko i wyłącznie jego zasługa.
      • pe1 Re: Konwencja Wyborcza Samoobrony 02.07.05, 14:21
        GW jest komercyjną gazetą wydawaną przez prywatne konsorcjum. Ma prawo pisać co
        jej się podoba, tym bardziej ma prawo prowadzić własną politykę informacyjną
        preferując określone wiadomości i filtrując je. Ma prawo nawet uprawiać
        przedwyborczą propagandę, bo do tego została powołana - vide nazwa "Gazeta
        WYBORCZA". Ty też masz wolny wybór - nie podoba się, to czytaj "NIE" albo "Nasz
        dziennik" i nie zawracaj gitary.
    • util "Każdy człowiek jest ważny... 02.07.05, 12:45
      ...ale niektórzy przewodniczący są ważniejsi"
    • wicurpix Re: Konwencja Wyborcza Samoobrony 02.07.05, 13:12
      Najbardziej jestem zniesmaczony formą wypowiedzi na forach: w polskich szkołach jest juz tak niski poziom? Nauczyciele nie potrafią nauczyć podstaw języka polskiego??? Istnieje coś takiego jak gramatyka, ortografia, składnia, etc.
      • dzyndzelbaum Re: Konwencja Wyborcza Samoobrony 02.07.05, 13:17
        Te homo na paradzie byłeś? I się zasapałeś?
        • mbishop Re: Konwencja Wyborcza Samoobrony 02.07.05, 14:07
          dzyndzelbaum napisała:

> Te homo na paradzie byłeś? I się zasapałeś?

No proszę. Jak pięknie i patriotycznie i merytorycznie.
        • wicurpix Re: Konwencja Wyborcza Samoobrony 02.07.05, 17:22
          Na 'te' to tramwaj staje bucu z ciemnej lepianki.
      • doktor.1 Re: Do wicurpix ! 02.07.05, 14:00
        Mnie też krew zalewa, jak czytam posty na różnych forach.
        Nauczyciele nie są zainteresowani, by młodzi ludzie pisali poprawnie,
        a szczególnie internauci na necie.
        Uczeń obarczony dziedzicznym lub nabytym lenistwem, przy braku "dopingu"
        ze strony rodziców, przynosi do szkoły zaświadczenie od lekarza,
        że jest ... dyslektykiem, by mieć specjalne preferencje w ocenianiu
        jego wyników przez polonistkę, by mieć "obniżoną poprzeczkę w postawieniu
        wymogów" ! Woła to o pomstę do nieba, albowiem wyszło na to, że obecnie
        mamy w szkołach stworzone wprost idealne warunki do ..... "produkowania
        wtórnych analfabetów" !!! A zapowiada się jeszcze gorzej, jeśli chodzi
        o coraz bardziej marginalne traktowanie naszego języka polskiego, chociażby
        w urzędach użyteczności publicznej (o czym pisze dzisiejszy Nasz Dziennik).
        Do nie przestrzegania zasad ortografii i gramatyki dołóż jeszcze interpunkcję,
        a także nie pisanie polskich znaków diakrostycznych (ą, ę, ł, ś, ć, ż, ź, ó).
        Socjologowie stwierdzili, że jeśli tekst ma być dłuższy niż 120 znaków,
        to dla młodego "pisarczyka" już zaczynają się schody, których nijak pokonać
        nie może. Jeszcze jako tako udaje się jemu napisać SMS-a, ale i tak z błędami
        ortograficznymi.

Ktoś z sektora oświaty nad takim stanem rzeczy usilnie i jak widać skutecznie
        pracuje.

Pozdrawiam.

• mbishop Re: Do doktora.1 02.07.05, 14:09
          doktor.1 napisał:

> Mnie też krew zalewa, jak czytam posty na różnych forach.
          > Nauczyciele nie są zainteresowani, by młodzi ludzie pisali poprawnie,
          > a szczególnie internauci na necie.

"Internauci na necie" - to jest wg. Ciebie literacka polszczyzna?

>
          > a także nie pisanie polskich znaków diakrostycznych (ą, ę, ł, ś, ć, ż, ź, ó).

Diakrytycznych. Ale to detal.

> Ktoś z sektora oświaty nad takim stanem rzeczy usilnie i jak widać skutecznie
          > pracuje.

A jakże. Spisek.
        • pe1 Re: Do wicurpix ! 02.07.05, 14:26
          Gdybyś się ODROBINĘ nad tym zastanowił(a) to byś się domyślił(a), że nie wszyscy
          mają możliwość pisania z polskimi znakami diakrytycznymi. Nie wszystkie wersje
          Windows i nie wszystkie wersje przeglądarek poprawnie wyświetlają te znaki (np.
          wersje narodowe - niemieckie, francuskie itd), poza tym jest spory odsetek ludzi
          nie używających Windows, ale np. komputerów Macintosh (dotyczy to zwłaszcza
          ludzi we Francji, Kanadzie czy USA) oraz systemów takich jak UNIX.
          Co mają zrobić ludzie, którzy piszą na forum będąc za granicą? Na drugi raz
          pomyśl trochę, zanim chlapniesz.
          • doktor.1 Re: Do pe1 !! 02.07.05, 14:59
            Wiem, co napisałem !!!
            Nie adresowałem poprzedniego tekstu do osób nie mąjących możliwości
            wynikających z systemu, jaki "postawiony" mają w swych komputerach.
            Tych akurat na forach jest może 10 - 20 %. Pozostali zaś taką możliwość mają.
            W mojej miejscowości prawie każdy (kogo znam osobiście lub tylko z widzenia)
            poniżej 25 roku życia, nie stosuje polskiej pisowni. Twierdzą, że to nie
            nowoczesne i ... trzeba stukać w dwa klawisze (lenistwo?)
          • kralik1 Re: Do wicurpix ! 02.07.05, 18:01
            pe1 napisał:

> Gdybyś się ODROBINĘ nad tym zastanowił(a) to byś się domyślił(a), że nie
            wszysc
            > y
            > mają możliwość pisania z polskimi znakami diakrytycznymi. Nie wszystkie wersje
            > Windows i nie wszystkie wersje przeglądarek poprawnie wyświetlają te znaki
            (np.
            > wersje narodowe - niemieckie, francuskie itd), poza tym jest spory odsetek
            ludz
            > i
            > nie używających Windows, ale np. komputerów Macintosh (dotyczy to zwłaszcza
            > ludzi we Francji, Kanadzie czy USA) oraz systemów takich jak UNIX.
            > Co mają zrobić ludzie, którzy piszą na forum będąc za granicą? Na drugi raz
            > pomyśl trochę, zanim chlapniesz.

Zgadza sie ale doktorek tylko mysli ze mysli, wiec nie oczekuj od niego zbyt
            wiele.
            pozdrowienia.
        • opelek44 Re: Do wicurpix ! 02.07.05, 16:28
          To prawda ale nie jest to najwazniejsze w tych czasach . Teraz trzeba odsunac
          od wladzy zlodzieii,mafiozów ,komunistów dawnych,solidaruchów
          zaklamanych,wybrac ludzi zupelnie nowych a zobaczymy napewno efekty!! Kazdy z
          nas ma jedno zycie a te dranie nam zabieraja bo czas ucieka-trzeba juz zmiany.
        • opelek44 Re: Do wicurpix ! 02.07.05, 16:35
          Daj spokój z pisownia -trzeba zmienic cos w tym kraju poprzez nowe wybory bo
          innego wyjscia nie ma. Wybrac innych moze naprawde zmieni sie? a wtedy
          pomyslimy o edukacii ludzkiej !!! WIDZISZ ZE KRAJ ZATRACIL JUZ WSZYSTKIE
          WARTOSCI? ZYCIE MAMY JEDNO -KRÓDKIE A TAK NAS -WYSZYKOWALI!!! NA KRAJ
          NEDZARZY!!!
          • wicurpix Re: Do wicurpix ! 02.07.05, 17:37
            Daj spokój z pisownia -trzeba zmienic cos w tym kraju poprzez nowe wybory bo
            innego wyjscia nie ma. Wybrac innych moze naprawde zmieni sie? a wtedy
            pomyslimy o edukacii ludzkiej !!! WIDZISZ ZE KRAJ ZATRACIL JUZ WSZYSTKIE
            WARTOSCI? ZYCIE MAMY JEDNO -KRÓDKIE A TAK NAS -WYSZYKOWALI!!! NA KRAJ
            NEDZARZY!!!

Jeszcze nie wszystkie wartości a język jakim się posługujemy nalezy wlaśnie do tych nielicznych jakie nam pozostały. Właśnie nasz język, który wśród innych wartości narodowych zajmuje podstawowa pozycję i jest ponadpartyjny, ponadpoglądowy, ponadreligijny. Jeśli ktoś nie potrafi sie wysłowić wówczas chetnie sięga po bardziej prymitywne formy argumentacji jak np. wysypywanie zboża nie zastanawiając się, że ktoś inny to zboże zasiał. Gdzie etyka i poszanowanie nakazów religijnych, którymi tak wielu wyciera sobie gębę?!
        • kralik1 Re: Do wicurpix ! 02.07.05, 17:59
          doktor.1 napisał:

> Mnie też krew zalewa, jak czytam posty na różnych forach.
          > Nauczyciele nie są zainteresowani, by młodzi ludzie pisali poprawnie,
          > a szczególnie internauci na necie.
          > Uczeń obarczony dziedzicznym lub nabytym lenistwem, przy braku "dopingu"
          > ze strony rodziców, przynosi do szkoły zaświadczenie od lekarza,
          > że jest ... dyslektykiem, by mieć specjalne preferencje w ocenianiu
          > jego wyników przez polonistkę, by mieć "obniżoną poprzeczkę w postawieniu
          > wymogów" ! Woła to o pomstę do nieba, albowiem wyszło na to, że obecnie
          > mamy w szkołach stworzone wprost idealne warunki do ..... "produkowania
          > wtórnych analfabetów" !!! A zapowiada się jeszcze gorzej, jeśli chodzi
          > o coraz bardziej marginalne traktowanie naszego języka polskiego, chociażby
          > w urzędach użyteczności publicznej (o czym pisze dzisiejszy Nasz Dziennik).
          > Do nie przestrzegania zasad ortografii i gramatyki dołóż jeszcze interpunkcję,
          >
          > a także nie pisanie polskich znaków diakrostycznych (ą, ę, ł, ś, ć, ż, ź, ó).
          > Socjologowie stwierdzili, że jeśli tekst ma być dłuższy niż 120 znaków,
          > to dla młodego "pisarczyka" już zaczynają się schody, których nijak pokonać
          > nie może. Jeszcze jako tako udaje się jemu napisać SMS-a, ale i tak z błędami
          > ortograficznymi.
          >
          > Ktoś z sektora oświaty nad takim stanem rzeczy usilnie i jak widać skutecznie
          > pracuje.
          >
          > Pozdrawiam.
          >

A policzyles swoje slowka pisarczyku?
        • pan.to.nima Re: Do wicurpix ! 02.07.05, 19:21
          doktor.1 napisał:
          > a także nie pisanie polskich znaków diakrostycznych (ą, ę, ł, ś, ć, ż, ź, ó)

To sa znaki diakrytyczne, a nie diakrostyczne, pouczajacy niedouku.

Czy naprawde sądzisz, ze ktos piszacy spoza granic przeinstaluje Windows, zeby
          zyskac dostep do polskich czcionek, albo bedzie wkopiowywal znaki diakrytyczne
          litera po literze?
    • synziemi Re: Konwencja Wyborcza Samoobrony 02.07.05, 13:25
      ledwo.gramotny napisał:

> A jak Andy będzie już premierem

Gdybys wiedzial cos o polityce to bys tez wiedzial, ze Andy nigdy nie bedzie
      premierem bo baza wyborcza Samoobrony jest za mala.
    • hirsh1 Z wielu przyszłych dyktatorów nabijali się przed 02.07.05, 13:42
      Z wielu przyszłych dyktatorów nabijali się przed ich dojściem do władzy.

Nie lekceważcie A. Leppera. Za 4 lata po rządach PO, PiS i innych, kiedy
      liderzy prawicy umoczą, się tak jak ich "lewicowi" poprzednicy, w afery i
      przekręty, przyjdzie czas na A. Leppera i jego ludzi.
      Wszystko przed nami.
      • indianski Re: Z wielu przyszłych dyktatorów nabijali się pr 02.07.05, 15:03
        Do tego czasu watroba mu siadzie .
        • www.twojenazwisko.pl Re: Z wielu przyszłych dyktatorów nabijali się pr 02.07.05, 21:02
          indianski napisał:

> Do tego czasu watroba mu siadzie .

Albo Go wreszcie posadzą...
    • werter-6 Re: Konwencja Wyborcza Samoobrony 02.07.05, 13:56
      Mam nadzieję, że do tago nie dojdzie
    • mloo Jest mały problem. Polska nie chce. 02.07.05, 14:05
      I co na to powie lepper? To że mu do stołka pilno to my już od dawna wiemy. Ale
      już nie chcemy ani owsa ani słomy z butów ani monstrum w postaci posła który
      nie mieści się na jednym krześle.
      • opelek44 Re: Jest mały problem. Polska nie chce. 02.07.05, 16:44
        PRZEPRASZAM DURNIU!!!!--LECZ ZA SIEBIE MÓW
    • wojtek2784 Re: Konwencja dla Polski 02.07.05, 14:15
      Lepper ma racje. Balcerowicz musi odejsc, poniewaz reprezentuje globalizm. To
      globalizm , podobnie jak komunizm jest ideologia ludzi opetanych przez wladze.
      Globalisci wykorzystuja caly swiat tylko dla wlasnych interesow. Swiat stal sie
      wlasnoscia kilkuset bogatych rodzin. To jest oligarchia ponadnarodowa.
      • pe1 Re: Konwencja dla Polski 02.07.05, 14:30
        Co to jest globalizm i w jaki sposób Leszek Balcerowicz REPREZENTUJE globalizm?
        Po prostu chrzanisz od rzeczy.

Operujesz terminami, których nie rozumiesz. Nie masz o tym bladego pojęcia,
        mądralo, podobnie jak twoi kolesie z oszołomskiej samoobrony. Liznęli kilka
        słówek na Internecie i teraz udają głupiomądrych.
        • dzikamalpa Re: Konwencja dla Polski 02.07.05, 15:43
          polecam w takim razie bardzo znana publikacja Martina i Schumanna "Pułapka
          globalizacji"... gdzie zjawisko globalizacji definiowane jest jako z natury
          antyhumanistyczne i antyludzkie usilujace operowac masami ludzkimi...
          globalizacja to proces uzyskiwania przez coraz mniejsze grono ludzi coraz
          wiekszych zyskow... podstawa sukcesow globalizacji ma byc pelna destabilizacja
          warunkow zycia przecietnych ludzi oraz uzaleznienie ich jako potencjalnych
          bezrobotnych od warunkow jakie podyktuja im mozni tego swiata... tacy ludzie
          jak balcerowicz sa straznikami globalizacji, bezwzglednie operujacymi idea
          wolnosci jednostki oraz zasada laissez faire w zyciu ekonomicznym, poslugujacy
          sie koncepcja homo oeconomicus, gdzie czlowiek traktowany jest
          instrumentalnie... autorzy ksiazki proponuja powrot do koncepcji homo socialis
          (nie mylic z socjalizmem), gdzie czlowiek traktowany jest podmiotowo, gdzie
          ekonomia posiada takze kontekst humanistyczny
          • pe1 Re: Konwencja dla Polski 02.07.05, 16:49
            > polecam w takim razie bardzo znana publikacja Martina i Schumanna "Pułapka
            > globalizacji"... gdzie zjawisko globalizacji definiowane jest jako z natury
            > antyhumanistyczne i antyludzkie usilujace operowac masami ludzkimi...

definiować to sobie można, jak się chce, wypisując przy tym straszne bzdury
            ta publikacja to czysta demagogiczna manipulacja zacietrzewionych antyglobalistów

> globalizacja to proces uzyskiwania przez coraz mniejsze grono ludzi coraz
            > wiekszych zyskow... podstawa sukcesow globalizacji ma byc pelna destabilizacja
            > warunkow zycia przecietnych ludzi oraz uzaleznienie ich jako potencjalnych
            > bezrobotnych od warunkow jakie podyktuja im mozni tego swiata...

wierutna bzdura.

globalizacja to złożony proces, w dużej mierze oparty o budowanie
            ponadnarodowych kapitałów, których działalność nie liczy się z tzw. interesami
            państwowymi państw macierzystych (bo takich państw często nie ma). Proces o tak
            zasadniczym wpływie na sytuację gospodarczą państw, jest potencjalnie groźny (a
            nawet rzeczywiście groźny sądząc po wielu objawach), ale jak każdy złożony
            proces, ma też i swoje zalety. Nie jest to miejsce, żeby o tym dyskutować. Sęk w
            tym, że demagogowie sprowadzają wszystko do czarnego i białego, tymczasem bilans
            korzystnych i niekorzystnych cech globalizacji gospodarki jest skomplikowanym i
            trudnym do zrozumienia pojęciem, nawet dla ekonomistów, a co dopiero prostaków
            ulegających wpływowi oszołomów.

> tacy ludzie
            > jak balcerowicz sa straznikami globalizacji, bezwzglednie operujacymi idea
            > wolnosci jednostki oraz zasada laissez faire w zyciu ekonomicznym, poslugujacy
            > sie koncepcja homo oeconomicus, gdzie czlowiek traktowany jest
            > instrumentalnie...

wierutne brednie, nie poparte żadnymi faktami

> autorzy ksiazki proponuja powrot do koncepcji homo socialis
            > (nie mylic z socjalizmem), gdzie czlowiek traktowany jest podmiotowo, gdzie
            > ekonomia posiada takze kontekst humanistyczny

niech sobie nawołują, to nawoływanie w przypadku Balcerowicza jest źle
            zaadresowane. Jest to człowiek bardzo wysokiej kultury i o głęboko zakorzenionym
            humanizmie, a nie bezduszny ekonomiczny potwór, jak niektórzy demagogowie
            próbują go odmalować. Podźwignięcie się naszej gospodarki z komunistycznej
            zapaści zawdzięczamy głównie jemu, a gdyby opozycja nie zablokowała dokończenia
            jego reform, mielibyśmy dzisiaj dobrobyt. To, że nie ma dobrobytu, a jest
            zaledwie "przyzwoicie" to zasługa właśnie ludzi głoszących konieczność
            odsunięcia Balcerowicza.

Najzabawniejsze jest w tym wszystkim to, że dzisiejsze oszołomy wciąż wykrzykują
            te swoje hasła o odejściu Balcerowicza tak, jakby miał skąd odchodzić. Dziś
            Balcerowicz jest zaledwie członkiem RPP i jego głos liczy się tak samo jak głos
            każdego innego szeregowego członka. Skąd on ma niby odchodzić? Odejść może co
            najwyżej z wybujałej wyobraźni oszołomów, którzy jeszcze nie zauważyli, jego już
            dawno nie ma.
            • dzikamalpa Re: Konwencja dla Polski 02.07.05, 17:38
              ta ksiazka jest tylko(az)glosem w dyskusji, autorzy starali sie ukazac rozne
              aspekty zjawiska, no ale skoro czytyla(e)s...oczywiscie zgodze sie z toba ze
              globalizacja ma zlozony charakter i jest procesem niejednoznacznym... postep
              technologiczny, globalizacja kontaktow, przeplyw informacji i kapitalu,
              ulatwienia komunikacyjne to pozytywne cechy procesu globalizacji... negatywnym
              nastepstwem globalizacji w sferze ekonomicznej jest fakt, ze beneficjentem tego
              zjawiska jest grupa ludzi majacych w swoim posiadaniu wiekszosc kapitalu
              znajdujacego sie na swiecie , ktorzy jednym ruchem z punktu widzenia ich
              ekonomii korzystnym moga pozbyc tysiace ludzi pracy... wlasnie ten
              ponadnarodowy kapital o ktorym wspomniala(e)s jest na tyle potezny aby wplywac
              na kondycje gospodarcza poszczegolnych panstw swiata, a takze wymuszac
              korzystne dla siebie decyzje... znana powszechnie jest koncepcja formuly
              spoleczenstwa 20:80, gdzie 1/5 ludzi na swiecie wystarczy, aby utrzymac
              gospodarke w jej rozmiarach, a co z reszta...konieczne jest przywrocenie
              prymatu polityki nad ekonomia(patrz korporocjami ponadnarodowymi)...
              balcerowicz dla Polakow jest symbolem tego systemu... gdzie rozczarowanie
              Polakow przemianami najlepiej oddaje cytat z tej ksiazki "chcielismy demokracji
              a dostalismy rynek papierow wartosciwych...
              napisalas:"Podźwignięcie się naszej gospodarki z komunistycznej
              zapaści zawdzięczamy głównie jemu, a gdyby opozycja nie zablokowała dokończenia
              jego reform, mielibyśmy dzisiaj dobrobyt"... takie myslenie jest wyjatkowo
              naiwne i wynika z pewnego zmitologizowania osoby leszka balcerowicza i to
              zarowno przez jego przeciwnikow i zwolennikow... analogiczne do postrzegania
              przez wielu Polakow marszalka Pilsudskiego, gdzie ludzie mowia ze gdyby zyl to
              losy II wojny swiatowej potoczylyby sie inaczej...
            • doktor.1 Re: Panie Lepper ! Balcerowicz musi odejść? cz.1 02.07.05, 18:03
              Leszek Balcerowicz ps. „Kasiarz”

Szczególna postać, którą ogół Polaków kojarzy z potężną inflacją na przełomie
              lat 80 i 90, twórcą „zbawiennego” planu schładzania polskiej gospodarki.
              Postać, która zapisała się na polskiej scenie politycznej sadystycznym
              działaniem ekonomicznym. Doprowadziło ono sektor bankowy i gospodarczy Polski
              do totalnego upadku, nie spotykanym dotychczas w Europie w takim wymiarze.
              Spośród wszystkich krajów ongiś będących pod okupacją sowiecką, - Polska
              najbardziej doświadczyła skutków „terapii szokowej” Balcerowicza, który
              wmawiał Polakom, iż tylko otwarcie rynku i utrzymanie wysokiego kursu złotówki
              będzie gwarantem sukcesu „transformacji ustrojowej” (czytaj: zamiany PRL na PRL-
              bis). Były aktywny członek KC PZPR i wykładowca w Wyższej Szkole Nauk Społeczno-
              Politycznych przy Komitecie Centralnym PZPR. Po roku 1989 członek Unii
              Demokratycznej, a po przekształceniu się UD w Unię Wolności jeszcze bardziej
              uaktywnił się w jej zarządzie. Realizator pokojowego planu rozbioru Polski,
              autorstwa George’a Sorosa– żydowskiego hochsztaplera i Jefrey’a Sachsa –
              drugiego „ancymona” światowej finansjery.
              J. Sachs przybył do Polski w sierpniu 1989 r. i został przedstawiony jako jeden
              z największych ekspertów międzynarodowych. „Sprawdzony” przez M. Bortnera
              okazał się być bezpośrednim sprawcą zniszczenia między innymi gospodarki
              boliwijskiej. Oficjalnie podwyższał liczby, piorąc dochody pieniężne
              przychodzące z handlu narkotykami. Chwalił się, że zorganizował
              tam „ożywienie”, które według jego oświadczenia było dopingowane przez kokainę.
              A w Polsce ochoczo wziął się za dyktowanie członkom „Solidarności”, robotnikom
              i intelektualistom, jak mają prowadzić sprawy w swoim kraju, aby najlepiej
              dorównać poziomowi państw Zachodu. Odbywało się to na terenie Stoczni
              Gdańskiej. Na czyje zaproszenie przyjechał i kto finansował jego pobyt
              w Polsce? Komu ta zbrodnia przyniesie zyski? Odpowiadam: tym człowiekiem był
              nowojorski miliarder, Żyd węgierskiego pochodzenia George Soros! Ten sam,
              który narzucił rządowi Rakowskiego tzw. terapię wstrząsową. To ten sam Soros,
              który atakował angielskiego funta i włoskiego lira. A więc pod egidą Fundacji
              Batorego w białych rękawiczkach Balcerowicz i jego mocodawcy rozczłonkowują
              Polskę kawałek po kawałku, aż do skutku.
              I w tym miejscu koniecznie trzeba zapytać: Dlaczego tych hachsztaplerów nie
              odsunięto od polskich finansów i gospodarki?

Odpowiedź jest również pytaniem: A komu z ludzi u władzy zależało na dobru
              Polski? Szperając we wszelkich materiałach, nie dopatrzyłem się takiej
              wpływowej osoby, która przegoniłaby na cztery wiatry cwanych majsterkowiczów,
              manipulujących przy polskiej bankowości i gospodarce. Taki stan rzeczy można
              nazwać okupacją bez jednego wystrzału, ale za to przy pomocy kas pancernych
              Narodowego Banku Polskiego, Międzynarodowego Funduszu Walutowego i Banku
              Światowego.
              L. Balcerowicz zaangażował się w realizację radykalnego programu,
              ale przytłaczał go ogrom zadania. Przedstawił program „stabilizacji”
              Międzynarodowemu Funduszowi Walutowemu na spotkaniu w Waszyngtonie.
              MFW zaaprobował program i jego realizacja rozpoczęła się w styczniu 1990 roku.
              Już po niespełna roku produkcja spadła o 30 %, co zyskało uznanie w oczach
              mafii – tj. MFW.
              Bezrobocie wzrosło „tylko” o 3 %, z czego MFW nie bardzo był zadowolony.
              Balcerowicz został zobowiązany do realizacji następnych wytycznych programu:
              zastosowania dyscypliny rynku w stosunku do przedsiębiorstw państwowych tak,
              by doprowadzić do ich upadłości i w konsekwencji do likwidacji.
              Zarówno siła robocza, jak i inne zasoby według planu powinny stać się
              ogólnodostępne, gdyż zachodnie firmy potrzebują taniej siły roboczej i innych
              zasobów w celu zasilenia rynku zachodniego.
              Ot i całą strategię mafiozów spod znaku Sorosa, Sachsa i Balcerowicza,
              któremu „fachowo” szczególnie pomagali: B. Geremek, W. Kaczmarek – zdolny uczeń
              aferzysty Davida Bogatina (ściganego przez amerykański wymiar sprawiedliwości)
              można ująć w takich oto punktach:
              - niszczyć, zamienić w masę upadłościową przemysł, gospodarkę,
              - wyprodukować armię bezrobotnych – taniej siły roboczej,
              - jej pracą i zasobami Polski „zasilić zachodnie rynki”.
              W marcu 1992 roku Balcerowicz poleciał do Waszyngtonu, aby złożyć tam kolejne
              sprawozdanie ze swojej niszczycielskiej misji oraz otrzymać kolejne instrukcje.
              Technika, którą posługiwał się Balcerowicz polegała między innymi na sztucznym
              utrzymywaniu waluty poprzez nowe pożyczki, które pozwalały przede wszystkim
              bogacić się zachodnim bankierom, zamiast tym, którzy produkują dobra czyli
              polskim producentom.
              Kierując się wytycznymi dyrygentów z MFW, Banku Światowego i innych agend
              międzynarodówki socjalistycznej spod znaku gwiazdy Dawida – Balcerowicz
              prowadził dywersyjną metodę sztucznego i ekonomicznie absurdalnego zadłużania
              przedsiębiorstw w zawrotnym ekspresowym tempie.

cdn.....
              • pe1 Re: Panie Lepper ! Balcerowicz musi odejść? cz.1 02.07.05, 18:16
                panie doktor, lecz się!
                • dzikamalpa Re: Panie Lepper ! Balcerowicz musi odejść? cz.1 02.07.05, 18:35
                  droga(i) pe... prosze przedstawiac kontrargumenty...
                • ganjin Re: Panie Lepper ! Balcerowicz musi odejść? cz.1 02.07.05, 23:50
                  Dajesz sobie szczec do glowy i mysle, ze jestes jelopem. Spiskowe teorie dziejow sa tak dobre jak kazda oficjalna teoria. Niby skad masz wiedziec jak jest naprawde jesli np. nie jestes G. Sorosem? Czyjakolwiek teoria, ze G. Soros celowo i niekorzystnie wplywal na polska gospodarke jest tak dobra jak inna mowiaca o tym jakim to blogoslawienstwem byly kapitaly Sorosa dla Polakow albo jeszcze inna twierdzaca, ze Soros i jego przedsiewziecia byly i sa dla Polski obojetne. Tak naprawde jest to niestwierdzalne dla np. 99.99% populacji znanego nam wszechswiata. Globalizacja zalicza sie do podobnych zjawisk...... jednakze gdy czasami widze chinskie np. wiertarki, do produkcji ktorych uzywa sie np. 10 jednostek energii na kazda i zaloze, ze do zrobienia okreslonej pracy potrzeba zuzyc 5 takich wiertarek to wychodzi mi, ze zuzylem oprocz energii elektrycznej potrzebnej do pracy wiertarek 50 jednostek energii (5wiertarek * 10 jednostek energii). Teraz zalozmy, ze wiertarka firmy Milwaukee jest wykonywana w USA przy uzyciu 20 jednostek energii i za pomoca takiej wiertarki wykonam te sama prace co za pomoca 5-ciu chinskich przy tym samym zuzyciu pradu. 50-20=30. Te trzydziesci jednostek energii zaoszczedzone na jakosci wykonania wiertarki Milwaukee przeklada sie na np. ceny ropy naftowej i inflacje pedzona kosztami a takze prawdopodobnie na niekorzystne i kosztowne zmiany srodowiskowe i klimatyczne (ceny do zaplacenia jeszcze nie znamy). Inflacja wynikajaca z produkcji dziadostwa. Przyszlo Ci to kiedy do glowy? To dopiero nadchodzi. Nawet Milton Friedman nie potrafilby tego tak pieknie ujac. Tylko nie mow mi teraz, ze twoje portki (z Chin) sa taaakie tanie. To tylko chwilowe zauroczenie, ktore minie jak sen pijanego gdy prognozy o szczycie wydobycia ropy w 2010 sie sprawdza, a wyglada, ze sie sprawdza. Chiny, Indie, Malezja i wiele innych krajow trzeciego swiata konkuruja w najgorszy z mozliwych sposobow zalewajac swiat niemilosierna tandeta. Chiny, o ile pamietam, zuzywaja do wyprodukowania kazdego dolara GDP 4 tyle energii co USA. Koszta nieefektywnosci globalizacji sa trudne do oszacowania i w wiekszosci niewidoczne dla podobnych do Ciebie matolow zyjacych iluzja, ze dyplom lub jego perspektywa spowodowaly w ich mozgach czarodziejskie zmiany pozwalajace im zaliczac sie do tzw. inteligencji i wysylac myslacych inaczej do lekarza. Balcerowicz i ta cala zapyziala RPP sa zbednym obciazeniem dla spoleczenstwa polskiego i powinni zostac zwolnieni gdyz jak do tej pory ich decyzje o podwyzce lub obnizaniu stop procentowych nie sa pewnie lepsze niz te dokonywane za pomoca rzutu moneta. Faktem natomiast jest, ze Balcerowicz narobil niewybaczalnych idiotyzmow dokonujac wyklutej w glowach roznych globalnych "medrcow" "terapii szokowej". Nie chce mi sie wyjasniac zawilosci reform Balcerowicza, o ktorych pewnie nic nie wiesz, i gdzie tkwily bledy. Zniszczenie bazy produkcyjnej w Polsce to podstawowy efekt pracy Balcerowicza. Chetnie wyrznalbym go w pysk choc nie jestem Polakiem. Tak na marginesie. Jestes prawnikiem czy ekonomista? Wiesz, ze istnieje wysokie prawdopodobienstwo, iz g sub ik = g sub ki. Wiecej pokory glupku.
                  • ganjin Re: Panie Lepper ! Balcerowicz musi odejść? cz.1 02.07.05, 23:59
                    Te trzydziesci
                    > jednostek energii zaoszczedzone na jakosci wykonania wiertarki Milwaukee przekl
                    > ada sie na np. ceny ropy naftowej i inflacje pedzona kosztami a takze prawdopod
                    > obnie na niekorzystne i kosztowne zmiany srodowiskowe i klimatyczne (ceny do za
                    > placenia jeszcze nie znamy).
                    Ma byc: Te trzydziesci jednostek energii NIEZAOSZCZEDZONE na jakosci wykonania wiertarki Milwaukee przeklada sie na np.
                    ceny ropy naftowej i inflacje pedzona kosztami a takze prawdopodobnie na niekorzystne i kosztowne zmiany srodowiskowe i
                    klimatyczne (ceny do zaplacenia jeszcze nie znamy).
                  • doktor.1 Re: Do ganjin !!! 03.07.05, 00:24
                    Widzę, że masz człowieku spore kłopoty z językiem polskim,
                    zarówno w czytaniu jak i pisaniu (okropny styl, gramatyka !),
                    co oczywiście jeszcze nie deklasuje cię do tego stopnia,
                    bym ci nie odpowiedział.
                    Ale tak na przyszłość: chcesz tu pisać? Popracuj nad językiem,
                    stylem, gramatyką i interpunkcją.
                    Otóż najpierw przeczytaj wszystkie trzy części, a następnie
                    wszystkie inne moje teksty na tym forum. Gdy już to uczynisz,
                    napisz.
                    I nie sądzę, byś znowu się zniżył do rynsztokowego języka
                    i wyzywał mnie od jełopów, głupków i twierdził, iż nie znam
                    zawiłości "reformy" Balcerowicza. Tekst ten zaczerpnąłem
                    z mojej książki pt. "Europejskie Eldorado", gdzie obnażyłem
                    mechanizm, jaki obowiązuje podczas obecnie trwającego
                    V rozbioru Polski. Nie jestem "sisiumajtkiem" drogi panie,
                    a człowiekiem po 50-tce, więc nie życzę sobie na przyszłość
                    z twojej strony żadnych epitetów. To ty zachowujesz się tak,
                    jakbyś tu żył, doświadczył na własnej skórze "dobrodziejstw"
                    po 1989 roku i miał monopol na wiedzę.
                    • ganjin Re: Do ganjin !!! 03.07.05, 00:59
                      Chlopie, bystry to Ty nie jestes. Te epitety byly adresowane do pe1, nie do Ciebie. "Europejskie Eldorado" to jakis, ze tak powiem, z braku slow, misnomer. Jezyka uzywam takiego na jaki zasluguja ludzie wypisujacy kopy bezmyslnych bzdur powtarzanych ad nauseam na tym forum.
                      Fakt, iz jestes po 50-tce nie czyni z Ciebie wiekszego medrca niz jestem ja w wieku lat 32, z czego 10 spedzone w Polsce, 5 w Japonii, 15 w wielkich Stanach Zjednoczonych, a reszte nie wiem gdzie. Mozart mial ponoc 6 lat jak zaczal pisac swoja muzyke. Umarl gdy mial 35 lat stajac sie po drodze slawa jakiej niektorzy nie osiagna chocby zyli 1000 lat. Zaslugi nie sa mierzone wiekiem. Zdaj sobie z tego sprawe "sokole". Lubie czytac i sluchac jednak mysle za siebie i nie mam autorytetow choc uwielbiam ludzi, ktorzy robia fajne i pozyteczne rzeczy. Fora internetowe sa demokratyczne i moge sobie uzywac na nich jak mi sie podoba ( i lepiej sie z tym oswoic predko ) co widac nie smakuje ludziom pamietajacym dobre czasy cenzury. Monopolu na wiedze nie ma nikt natomiast niektorzy maja spore sukcesy w probach monopolizacji glupoty. To ostatnie zdanie nie tyczy sie Ciebie choc pewnie tez nie wiesz co znaczy g sub ik = g sub ki.
                  • pe1 Re: Panie Lepper ! Balcerowicz musi odejść? cz.1 03.07.05, 18:00
                    > Zniszczenie bazy produkcyjnej w Polsce to po
                    > dstawowy efekt pracy Balcerowicza. Chetnie wyrznalbym go w pysk choc nie jestem
                    > Polakiem. Tak na marginesie. Jestes prawnikiem czy ekonomista? Wiesz, ze istni
                    > eje wysokie prawdopodobienstwo, iz g sub ik = g sub ki. Wiecej pokory glupku.

Jesteś żałosny ze swoimi wzorkami z pierwszego roku ekonomii. Liznąłeś kilka
                    trywialnych modeli makroekonomicznych i ci się wydaje, że pozjadałeś rozumy, co
                    zresztą widać w następnych postach, gdzie przyrównujesz się do geniuszy. Nie
                    nauczyli cię jeszcze, że modele są tylko modelami i służą do nauki elementarnych
                    mechanizmów a nie do wyrokowania o złożonych zjawiskach? To po co się powołujesz
                    na prymitywne wzory, które tyle mają z rzeczywistością wspólnego co prawo Ohma z
                    działaniem tranzystora?

To tobie brakuje elementarnej pokory, oszołomie. Stek bzdur, które wypisałeś to
                    efekt jakiejś totalnej schizofrenii. Bezładny zlepek plotek i opinii, które nie
                    są niczym innym poza opiniami, na dodatek wyjątkowo jadowitymi. Widać nie
                    dorosłeś na tyle, żeby rozróżniać pomiędzy faktami a opiniami, więc nie da się z
                    tobą racjonalnie dyskutować. Jeśli ktoś występuje publicznie z konkretnymi
                    zarzutami, to cywilozawny sposób argumentacji wymaga przytoczenia dowodów i
                    źródeł, a nie cytatów za kolejnymi oszołomami swojego pokroju. Jest wielu ludzi
                    w Polsce i zagranicą, którzy cierpią na kompleks Balcerowicza, ba niektóre
                    ośrodki uniwersyteckie jawnie go zwalczają. Ale ekonomia to nie nauka
                    przyrodnicza, gdzie tezy można jednoznacznie weryfikować i ludzie miewają różne
                    punkty widzenia. Wszyscy dobrze wiemy, że istnieje wiele dróg rozwiązywania
                    problemów ekonomicznych i ta wybrana przez Balcerowicza sprawdziła się
                    wspaniale. O jakiej ty chrzanisz zapaści gospodarki czy systemu bankowego, do
                    cholery? Przecież wszystko się wspaniale rozwija, a banki w naszym kraju po
                    prostu kwitną, a to wszystko pomimo rzekomo destrukcyjnych działań RPP. Tempo
                    rozwoju jest szybsze od wcześniejszych prognoz, maleje bezrobocie, rośnie PKB,
                    rośnie stopa życiowa obywateli. Coraz więcej nowoczesnych samochodów na ulicach,
                    coraz powszechniejszy dostęp do dóbr luksusowych. Tylko oszołomy takie jak ty i
                    doktorek1 wszędzie widzą nędzę i głód, może niedługo wmówicie nam, że połowa
                    Polaków umiera z głodu i dlatego reszta ma więcej pieniędzy? Na szczęście
                    drastycznie malejące poparcie dla ugrupowań oszołomskich pokazuje, że coraz
                    mniej ludzi daje sobie robić wodę z mózgu.
                    • ganjin Re: Panie Lepper ! Balcerowicz musi odejść? cz.1 04.07.05, 14:08
                      Piekne jest to jak glupote mozna maskowac ladnymi slowami i uchodzic posrod swoich (uzywajacych podobnych metod maskowania) za medrca . Wiekszosc polskich politykow i dyplomowych "inteligentow" to zasrancy tacy jak Ty nie rozumiejacy konceptow ironii i sarkazmu.
                      > Jesteś żałosny ze swoimi wzorkami z pierwszego roku ekonomii.
                      Kiedy pytalem czy jestes prawnikiem czy ekonomista chcialem wyrazic w jak duuuzym powazaniu mam te dwie oszukancze profesje. Wzor, o ktorym mowisz nie pochodzi z pierwszego ani tez z zadnego innego roku ekonomii lecz jest jednym z mozliwych opisow tensora symetrii pol grawitacyjnych. Oczywiscie jelopie jeden nie masz szans wiedziec co to jest tensor bo jestes zbyt zaangazowany w politykierstwo. Uwierz na slowo, ze jak zrozumiesz rachunek tensorow to twoj dotychczasowy swiat legnie w gruzach. Do tego jednakze momentu mam prawo Cie uwazac za jelopa.
                      Liznąłeś kilka
                      > trywialnych modeli makroekonomicznych i ci się wydaje, że pozjadałeś rozumy, co
                      > zresztą widać w następnych postach, gdzie przyrównujesz się do geniuszy.
                      Prawda jest, ze liznalem kilka modeli ekonomicznych i te trywialne pracuja najlepiej a polaczone ze soba staja sie niemozliwe do pojecia dla glabow twojej masci. Podobnie jest z V=IR. Proste z pozoru a uzyte z np. LEDs i kilkoma tranzystorami daje calkiem skomplikowane ICs.
                      Nigdy nie porownywalem sie do Mozarta ani do innego geniusza gdyz nie odczuwam potrzeby porownywania sie do nich i pewnie nigdy im nie dorownam. Podajac przyklad Mozarta chcialem wyjasnic, iz to nie wiek danej osoby decyduje o jej wartosci i zaslugach lecz prawdziwa wartosc wyrazona jakimis dzialaniami. Oczywiscie tego w swoim samozadowoleniu nie potrafiles za cholere wykumac. Jakie sa twoje dzialania pomijajac bezmyslne i bezcyfrowe ujadanie na tym forum?
                      O jakiej ty chrzanisz zapaści gospodarki czy systemu bankowego, do
                      > cholery? Przecież wszystko się wspaniale rozwija, a banki w naszym kraju po
                      > prostu kwitną, a to wszystko pomimo rzekomo destrukcyjnych działań RPP. Tempo
                      > rozwoju jest szybsze od wcześniejszych prognoz, maleje bezrobocie, rośnie PKB,
                      > rośnie stopa życiowa obywateli.
                      Powiedz to tym wszystkim, ktorzy wyjechali do UK w poszukiwaniu pracy (szacunki sa rozne od 200K do 600K) fujaro. To sie nazywa eksport bezrobocia. To jest efekt pracy "geniuszy" takich jak Balcerowicz i przytakiwaczy takich zombies (znajdz cybernetyczna definicje zombie) jak Ty. A moze nie chwycilem twojego sarkazmu?
                      Na szczęście
                      > drastycznie malejące poparcie dla ugrupowań oszołomskich pokazuje, że coraz
                      > mniej ludzi daje sobie robić wodę z mózgu.
                      No z tym to jeszcze sie zobaczy. Popatrz na wykresy poparcia dla partii nazistowskiej w Niemczech i wykresy bezrobocia przed WWII. Jak myslisz jaki sie rozwijala relacja tych dwoch wielkosci? Powiem Ci glabie, ze nie byla odwrotnie proporcjonalna. The wheel is still in spin, ain't it? You are a true moron. Be humble and learn tensors or you'll be held responsible in the sixth dimension where morons like you burn in the eternal flame of justice.
              • www.twojenazwisko.pl Re: Panie Lepper ! Balcerowicz musi odejść? cz.1 02.07.05, 20:36
                doktor.1 napisał:

> Szczególna postać, którą ogół Polaków kojarzy z potężną inflacją na przełomie
                > lat 80 i 90,

Z tego co pamiętam, to największą zasługa prof. Balcerowicza było sprowadzenie
                bardzo wysokiej inflacji do przyzwoitego poziomu. Tak więc sugerowanie,
                że "ogół Polaków" kojarzy Jego osobę z hiperinflacją jest co najmniej
                przeinaczeniem faktów.

Jeśli w pierwszym zdaniu swojego trzyczęściowego elaboratu aż tak bardzo mijasz
                się z prawdą, to łatwo sobie wyobrazić ile prawdy zawierają dalsze zdania. Tyle
                samo.
                • doktor.1 Re: www.twoje.nazwisko.pl !!! 02.07.05, 20:50
                  Masz zatem potężny kłopot z pamięcią !!!
                  "Eksperymenty" i majstrowanie Balcerowicza przy polskich finansach odczułem
                  bardzo boleśnie na własnej skórze !!!
                  Pod koniec roku 1989 zaciągnąłem kredyt inwestycyjny, a w związku z polityką
                  monetarną, którą zawiadywał nie kto inny jak L. Balcerowicz, - musiałem spłacić
                  z odsetkami wynoszącymi prawie 500 % !!! Zadłużenie sięgało prawie 1,5 miliarda
                  złotych (przed denominacją złotówki).
                  Dzięki niemu ogłosiłem upadłość firmy !!!

Ale co ja ci będę wypisywał !!!
                  Ty jak zwykle, - wiesz lepiej !!!
                  • www.twojenazwisko.pl Re: www.twoje.nazwisko.pl !!! 02.07.05, 20:55
                    doktor.1 napisał:

> Masz zatem potężny kłopot z pamięcią !!!

Nie narzekam na swoją pamięć.

> Ale co ja ci będę wypisywał !!!
                    > Ty jak zwykle, - wiesz lepiej !!!

A mnie się wydawało, że "wiedzenie lepiej" to Twoja domena...
            • doktor.1 Re: Panie Lepper ! Balcerowicz musi odejść? cz.2 02.07.05, 18:07
              Przedsiębiorstwa dotowane dotychczas przez państwo zabierające ich zyski,
              nie posiadały żadnej możliwości samokredytowania ze swoich zysków.
              Z dnia na dzień narzucał im kolosalne stopy oprocentowania wcześniej podjętych
              kredytów państwowych. W roku 1990 stopa oprocentowania skumulowała się
              w niebotyczną liczbę ponad 600% ! Prywatni drobni kredytobiorcy:
              przedsiębiorcy, rolnicy, ratując się przed bankructwem, wyprzedawali co się da,
              rolnicy wyprzedawali inwentarz, by spłacić bankowe długi. Takiej możliwości
              nie miały stocznie, fabryki, huty, kopalnie i inne większe zakłady przemysłowe.
              W następnym 1991 roku stopa oprocentowania zmalała do ok. 120 %. Majstrowanie
              stopami procentowymi miało na celu doprowadzenie do bankructwa większości
              polskich zakładów, a o to przecież chodziło w planie Sachsa-Balcerowicza.
              W tym rozboju dokonywanym na polskiej gospodarce swój udział miał Narodowy Bank
              Polski, który stał się wierzycielem polskiego przemysłu. Nie kto inny jak NBP
              udzielił dotacji w wysokości 4,5 miliarda dolarów rozkradanym bankom
              komercyjnym, jednocześnie odmawiając kredytu zadłużonym przedsiębiorstwom.
              Było to działanie sabotażowe, obliczone na zagładę finansów publicznych,
              nazwane potocznie terapią szokową. Bez najmniejszych skrupułów nazywam tę
              terapię jako bandycką, przestępczą, dywersyjną i sabotażową, skierowaną
              przeciwko Narodowi Polskiemu.
              Olbrzymie oprocentowanie kredytów, to nie wszystko, na co stać było profesora-
              kasiarza. Dołożył jeszcze sektorowi publicznemu obciążenie w postaci podatków
              i parapodatków (tzw. popiwek). Zadłużenie wystrzeliło w górę, osiągając
              pierwszą prędkość kosmiczną za sprawą odsetek od nie spłaconych kredytów,
              zaciągniętych w latach gospodarki państwowej, scentralizowanej. Następnym
              elementem „dokopania” polskiej gospodarce było wprowadzenie mechanizmów
              ekonomicznych, które zablokowały zbywanie wyprodukowanych dóbr na rynek.
              Tym mechanizmem był niekontrolowany, bezcłowy import towarów zachodnich.
              Towary te zalały polski rynek po konkurencyjnych cenach, zwłaszcza produkty
              rolne. Taka sytuacja pozwoliła swobodnie kombinować rzeszy cwaniaków, których
              mogliśmy ujrzeć na listach aferzystów. Poznaliśmy, jakie straty Polsce
              przyniosły afery: alkoholowa, tytoniowa, ziemniaczana, papierosowa, rublowa.
              Balcerowicz, jako dewastator prywatyzacyjny nazywał swoje działania „twardą
              stabilizacją”, „twardą liberalizacją”, „twardym otoczem makroekonomicznym
              przedsiębiorstw”.
              Ja to nazywam „twardym sku..syństwem”.
              Zamienianie gospodarki Polski w jedną wielką masę upadłościową stanowi część
              globalnego planu Sachsa-Sorosa- Balcerowicza.
              Denis Small – jeden z uczciwych znawców problemu, tak oto recenzuje
              niszczycielski „globalizm” tej żydo-mafii: „Narody euroazjatyckie,
              które ostatnio uwolniły się od komunizmu, są dziś zagrożone przez nową formę
              perwersji i niewolnictwa. Establishment anglo-amerykański zapowiedział im,
              że jeśli chcą wybrnąć z problemów ekonomicznych, muszą się one stać częścią
              wolnorynkowego systemu ekonomicznego zachodniego, a to oznacza, że muszą
              przyjąć warunki MFW, a reformy wolnego rynku są związane z l’enfant terrible
              uniwersytetu Harvarda, ekonomistą Jefrey’em Sachsem”.
              W tym samym czasie, gdy Balcerowicz zamieniał polską gospodarkę w masę
              upadłościową, a ministrowie „zniekształceń” własnościowych Lewandowski
              i Kaczmarek zajmowali się rozdawnictwem najlepszych kęsów tej masy hienom
              zagranicznym, Fundacja Batorego trudziła się nad zamienianiem
              polskiego systemu edukacji w zbiorowego apologeta wolnego rynku, „otwarcia
              na zachód” – na MFW, Unię Europejską. Fundacja każdego roku udziela stypendiów
              setkom naukowców, profesorów uczelni, szkół, ośrodkom kulturalnym, a także
              pismom otwartym na ich preferencje.
              Balcerowicz jako znaczący członek Fundacji Batorego, która firmuje całość
              działań przeciwko Polsce, wbija niemal wszystkie gwoździe w trumnę polskich
              finansów i gospodarki. Owa Fundacja roztoczyła parasol ochronny nad „kasiarzem-
              profesorem”, pod egidą której ów wbijający gwoździe czuje się na tyle
              bezkarnie, że nawet wbija je wtedy, gdy spod wieka słychać głos żyjącej jeszcze
              ostatkiem sił polskiej gospodarki.
              Fundacja Batorego jest jedną z kilkudziesięciu podobnych struktur dywersji
              gospodarczej, cywilizacyjnej i moralnej. Ta agenda Sorosa, twór światowej
              masonerii świetnie wyszkoliła L. Balcerowicza, na „eksperta” od rozbioru
              Polski. Centralną formułą organizacyjną tych zakusów jest powołany przez Sorosa
              i finansowany z jego funduszów, ale nie tylko z jego – tzw. Uniwersytet Europy
              Centralnej (CUE). Główny ośrodek tej dywersji mieści się w mieście dzieciństwa
              Sorosa – w Budapeszcie, a najważniejsze filie w Warszawie i Pradze. Celem
              dalekosiężnych planów Sorosa i jego mocodawców jest narzucenie krajom Europy
              Środkowo-Wschodniej akceptacji „rozbioru” ich świadomości narodowej i rozbioru
              ich państw narodowych. Do realizacji tych planów Soros powołał L. Balcerowicza.
              Ale największą przeszkodą na tej drodze jest poczucie więzi narodowej.
              Implikuje ona – ich zdaniem – wszelkie nacjonalizmy, szowinizmy itotalitaryzmy,
              ogranicza wolność jednostki, a także wolną grę sił w gospodarce i ekonomice.

cdn....
              • www.twojenazwisko.pl Re: Panie Lepper ! Balcerowicz musi odejść? cz.2 02.07.05, 20:54
                doktor.1 napisał:

> Zamienianie gospodarki Polski w jedną wielką masę upadłościową stanowi część
                > globalnego planu Sachsa-Sorosa- Balcerowicza.
                > Denis Small – jeden z uczciwych znawców problemu, tak oto recenzuje
                > niszczycielski „globalizm” tej żydo-mafii
                ?|?|?|?|?|?
                No i wydało się... dlaczego doktor.1 się nie podpisuje; bo jest tchórzliwym
                antysemitą...

Takie określenia sprawiają, że pozornie uczony wywód traci absolutnie
                jakąkolwiek wiarygodność.
                • doktor.1 Re: Do www.twoje.nazwisko.pl !!! 02.07.05, 21:15
                  Jesteś jak zwykle w stosunku do mnie "upierdliwy".
                  A kto Ci powiedział, że jestem .... antysemitą?
                  Mam wśród nacji żydowskiej więcej przyjaciół, niż Ci się wydaje !!!
                  Ilóż to ludziom, - rdzennym Polakom "dałem popalić" za to,
                  że rozsprzedają hektar po hektarze obcemu kapitaliście obszarnikowi,
                  także tym, którzy pomagali w zamianie Rzeczpospolitej w jedną wielką
                  masę upadłościową. A jeśli wśród nich znalazła się także grupa,
                  która ma narodowość żydowską, to absolutnie nie mogłem ich oszczędzić !
                  Wszak oni nie są pod żadną ochroną. Tak się nieszczęśliwie stało,
                  że to właśnie za ich przyczyną i ich nieczystych "geszeftów" mamy to,
                  co mamy, a dowodów mam tyle, że nie sposób tu je artykułować.
                  Nie potępiam człowieka za to, że jest Żydem, ale za to, co robi z moją
                  (chyba nie Twoją !) Ojczyzną.
                  Jeśli Ci to tak trudno zrozumieć, to dopytaj, a nie "z marszu" oskarżasz
                  mnie o antysemityzm.
                  • www.twojenazwisko.pl Re: Do www.twoje.nazwisko.pl !!! 02.07.05, 21:25
                    doktor.1 napisał:

> Jesteś jak zwykle w stosunku do mnie "upierdliwy".

Jestem w stosunku do Ciebie krytyczny, to wszystko.

> A kto Ci powiedział, że jestem .... antysemitą?

Wnioskuję to po Twoich wypowiedziach, jak choćby ta poniżej...

> Wszak oni nie są pod żadną ochroną. Tak się nieszczęśliwie stało,
                    > że to właśnie za ich przyczyną i ich nieczystych "geszeftów" mamy to,
                    > co mamy, a dowodów mam tyle, że nie sposób tu je artykułować.
                    > Nie potępiam człowieka za to, że jest Żydem, ale za to, co robi z moją
                    > (chyba nie Twoją !) Ojczyzną.
                    ?|?|?|?|?|?|?|?|?|?

Nie wiem, co sugerujesz, ale nie podoba mi się to.

Jesteś zapewne święcie przekonany, że masz na Polskę monopol, a sugerowanie
                    innym, że nie sa patriotami to Twoja ulubiona rozrywka?

> Jeśli Ci to tak trudno zrozumieć, to dopytaj, a nie "z marszu" oskarżasz
                    > mnie o antysemityzm.

Powtarzam raz jeszcze - nie oskarżam Cię "z marszu", tylko na podstawie Twoich
                    wypowiedzi.

Natomiast Ty sugerujesz, że Polska nie jest moją Ojczyzną, a to jest wyjątkowo
                    podłe i nikczemne.

Jeśli jesteś człowiekiem honoru - oczekuję oficjalnych przeprosin na tym forum
                    lub przesłanym mailem.

EOT
                    • doktor.1 Re: Do www.twoje.nazwisko.pl !!! 02.07.05, 22:01
                      Jeśli byłaby to Twoja Ojczyzna, to nie popierałbyś i broniłbyś tych,
                      którzy tę Ojczyznę rozkradli, a co zostało, - obrócili w gruzy !!!
                      I ja miałbym Cię przepraszać za to, że poddałem pod wątpliwość,
                      iż może to nie jest Twoja Ojczyzna ?
                      Ciekawi mnie, czy broniłbyś także w sądzie złodzieja,
                      który okradł Twoje mieszkanie i samochód ???

Nie przypisuj mnie, że moje sugestie, kto jest,
                      a kto nie jest patriotą, - są moją rozrywką !
                      Patriotyzm to poważna sprawa, nie zaś rozrywka !
                      Kreujesz się na takiego,
                      co to ma usta pełne patriotyzmu,
                      a zero czynów w obronie mojej Ojczyzny,
                      a wręcz przeciwnie, tu na forum sprzyjasz tym,
                      którzy Jej szkodzą.

Jeśli ktoś tu jest pozbawiony honoru, to zapewne nie ja !!!
                      I kto kogo powinien przeprosić ?

Masz rację: EOT

• kralik1 Re: Do www.twoje.nazwisko.pl !!! 02.07.05, 23:12
                        doktor.1 napisał:

> Jeśli byłaby to Twoja Ojczyzna, to nie popierałbyś i broniłbyś tych,
                        > którzy tę Ojczyznę rozkradli, a co zostało, - obrócili w gruzy !!!
                        > I ja miałbym Cię przepraszać za to, że poddałem pod wątpliwość,
                        > iż może to nie jest Twoja Ojczyzna ?
                        > Ciekawi mnie, czy broniłbyś także w sądzie złodzieja,
                        > który okradł Twoje mieszkanie i samochód ???
                        >
                        > Nie przypisuj mnie, że moje sugestie, kto jest,
                        > a kto nie jest patriotą, - są moją rozrywką !
                        > Patriotyzm to poważna sprawa, nie zaś rozrywka !
                        > Kreujesz się na takiego,
                        > co to ma usta pełne patriotyzmu,
                        > a zero czynów w obronie mojej Ojczyzny,
                        > a wręcz przeciwnie, tu na forum sprzyjasz tym,
                        > którzy Jej szkodzą.
                        >
                        > Jeśli ktoś tu jest pozbawiony honoru, to zapewne nie ja !!!
                        > I kto kogo powinien przeprosić ?
                        >
                        > Masz rację: EOT

Ej ty tam, chlopku roztropku, co to jest "twoja" ojczyzna?
                        To prawda powinienes wszystkich Polakow za swoje chamstwo tutaj przeprosic!!!!
                        I jeszcze jedno, nie ublizaj wszystkim, nazywajac sie Polakiem i patryjta, bo
                        Polska to nie jest szmata do wycierania mordy po obrzarstwie.
                        • doktor.1 Re: Do kralik1!!! - EOT prostaczku !!!!!!!! 02.07.05, 23:37
            • doktor.1 Re: Panie Lepper ! Balcerowicz musi odejść? cz.3 02.07.05, 18:15
              Każdego roku organizuje się międzynarodowe konferencje pod wymownym
              tytułem: „Jednostka kontra państwo”. Pieczę nad tymi konferencjami sprawuje
              nowojorskie „Towarzystwo Otwartego Społeczeństwa” oraz Uniwersytet Europy
              Centralnej. Takie antynarodowe sabaty organizuje się także na szczeblu
              prezydentów państw. Przykładem niech będzie konferencja w Piranie (Słowenia,
              czerwiec 1997), gdzie prezydent (nie)wszystkich Polaków Kwaśniewski jawnie
              zadeklarował rezygnację Polski z suwerenności, mówiąc dla Informacyjnej Agencji
              Radiowej:
              „rezygnacja z suwerenności nie jest wydarzeniem dramatycznym. Nie wierzę, żeby
              w Polsce problemem było przekazanie części uprawnień Unii Europejskiej”.
              A wyprany w fundacji mózg Balcerowicza doprowadził do jego działania w zakresie
              miksowania umysłów tych, którzy w Polsce są podatni na sugestie „nowoczesnej
              europejskości” spod stempla „globalnego umysłu” żydomasonerii, która stwierdza,
              że imperia przyszłości będą imperiami kontrolującymi umysły. Albowiem kontrola
              i kształtowanie ludzkiego myślenia przynosić będzie o wiele większe korzyści
              niż odbieranie siłą ziemi, obszarów całych państw.
              Balcerowicz – sługus światowej masonerii, określany jako „chłopiec na posyłki”
              ma zadanie doprowadzić do tego, co zaobserwowaliśmy w światowej sferze
              finansów. Z inspiracji chlebodawców Balcerowicza zachwiano funtem angielskim,
              włoskim lirem, nie mówiąc o walutach państw małych i słabych. Gwałtowne
              załamanie się kursu walut kilku państw Azji Południowo-Wschodniej było także
              robotą Sorosa, który tylko w lipcu 1997 roku spowodował obniżenie kursu
              tajlandzkiej waluty o 27 % w stosunku do dolara. Za to samo premier Malezji
              obrzucił Sorosa epitetami: „złodziej, łotr, spekulant”. Jakby tego było mało,
              Soros ze swoją pseudo-filantropijną bandą dobrał się do kasy państw Ameryki
              Południowej, a wspierał go dzielnie Międzynarodowy Fundusz Walutowy.
              Ewidentne skutki ich działania „odbijają się czkawką” w Argentynie, w której
              ludzie wyszli na ulicę z ostrym protestem przeciwko zbrodniczej polityce
              w sferze finansów i gospodarki, która doprowadziła do dokładnie tego samego,
              co dziś mamy w Polsce. Nie jest już żadną tajemnicą, iż Balcerowicz zrobił
              z Polski drugą Argentynę, czego Naród Polski jemu nigdy nie zapomni.
              Głuchy na wszelkie słowa krytyki opozycji, na dodatek komentujący każdy
              sprzeciw w sposób butny i chamski. Nie pomogły sejmowe wnioski o wotum
              nieufności dla L. Balcerowicza, gdyż mając za sobą „wazeliniarzy wszelkiej
              gojowskiej maści”, wniosek nie przyniósł oczekiwanego przez wnioskodawców
              efektu. Jego zbrodnicza działalność nadal trwa. Jako minister finansów miał
              wszelkie możliwości ku temu, by pod pozorem walki z inflacją, zachwiać kursem
              złotówki w relacji z dolarem amerykańskim do tego stopnia, że natychmiast
              eksport każdych polskich towarów „dostał w plecy”. Polskich eksporterów
              „wysłał na zieloną trawkę”, a osiągnięcie ujemnego bilansu handlu zagranicznego
              uznał za sukces. Trzeba mieć dużo tupetu, chamstwa, aby przy autorskim
              obezwładnieniu polskiej gospodarki, żyjąc w Polsce, mówiąc po polsku (jeszcze) –
              mieć czelność patrzeć Polakom prosto w oczy i albo ironicznie się uśmiechać,
              albo być obrażonym na tych, którzy pytają: Za ile judaszowych srebrników to
              zrobiłeś? Jest to rzecz nie pojęta, jak można być tak perfidnym.
              A jednak okazuje się, że można! To tylko kwestia: za ile.
              L. Balcerowicz, uznający siebie za autorytet w dziedzinie ekonomii dobrał się
              do nieukształtowanych jeszcze umysłów młodzieży. W ramach działalności Fundacji
              Wspierania Inicjatyw Proeuropejskich „Pro-Europa” prowadził cykl wykładów pod
              hasłem „Młodzież na drodze do Zjednoczonej Europy”.
              „Profesor-kasiarz” zrobiwszy swoje, udając obrażonego odchodzi ze stanowiska
              ministra finansów i po odejściu H. Gronkiewicz-Waltz do Londynu, bierze we
              władanie Narodowy Bank Polski, co nie przeszkadza jemu w aktywnej działalności
              w Radzie Polityki Pieniężnej, co przekłada się na jednoosobowe stymulowanie
              finansami Polski, a także na ograniczenie kompetencji ministra finansów M.
              Belki. Prezesowanie w NBP nie przeszkodziło jemu w przejściu do następnego
              etapu wprowadzania destabilizacji polskiej ekonomii i całej gospodarki. Mimo
              tylu krytycznych uwag, mimo ostrego sprzeciwu, butny i chamski Balcerowicz
              nadal utrzymuje wysoki kurs złotówki w stosunku do dolara, wysoką stopę
              oprocentowania kredytów w granicach 18-30 % (najwyższą w Europie!), obniża
              stopę oprocentowania lokat terminowych i jest współautorem projektu ustawy
              o opodatkowaniu zysków od odsetek z kapitału zdeponowanego w bankach. Rada
              Polityki Pieniężnej – sztuczny twór grabieżców stanowi „czapę”, która ma
              zadanie kontrolować, czy rozkładanie polskich finansów idzie zgodnie
              z wcześniej założonym planem.

„Wazeliniarze” wszelkiej gojowskiej maści zwracają się do niego per „panie
              profesorze”, także czasem media tytułują go profesorem.
              Otóż, tak jak kiedyś byli komunistyczni "marcowi docenci", tak teraz
              są "profesorowie z ustępu", ściślej z ustępu 2 Art. 80 Ustawy
              z dnia 12 września 1990r o szkolnictwie wyższym.
              Brzmi on następująco: „Na stanowisku profesora nadzwyczajnego można zatrudnić
              osobę, która posiada tytuł naukowy lub stopień naukowy doktora habilitowanego”.
              Stanowisko wiąże się z miejscem pracy i w myśl przepisów może być używane tylko
              za nazwiskiem. Jeśli dr hab. Balcerowicz jest aktualnie zatrudniony, np w SGH
              na stanowisku profesora nadzwyczajnego (stanowisko profesora zwyczajnego jest
              dla niego niedostępne) to można o nim napisać tak:
              dr hab. L. Balcerowicz, profesor nadzwyczajny SGH.
              Gdy rezygnuje z pracy, nie ma nic z profesorem wspólnego. Gdyby (jak prawdziwi
              profesorowie) miał tytuł uzyskany od prezydenta (ale wiadomo że go nie ma,
              bo nikt o taki tytuł nie wystąpił z braku prac naukowych i braku wypromowanych
              doktorów) mógłby pisać o sobie:
              dr hab. Leszek Balcerowicz
              Dyrektor NBP – rozkładacz polskiej gospodarki
              i bankowości.

-----------------------------------------------------

Powyższy tekst został b. dobrze udokumentowany faktograficznie
              i mimo usiłowań osądzenia autorów, nie znaleziono podstaw prawnych.
              • pe1 Re: Panie Lepper ! Balcerowicz musi odejść? cz.3 02.07.05, 18:18
                > Powyższy tekst został b. dobrze udokumentowany faktograficznie
                > i mimo usiłowań osądzenia autorów, nie znaleziono podstaw prawnych.

tak tak

gdzie te fakty? w raportach Macierewicza?

Lecz się, człowieku, bo ci bania pęknie od tych farmazonów
                • doktor.1 Re: PE !!! 02.07.05, 18:37
                  Jeśli tak stawiasz sprawę i wysyłasz mnie do psychiatry, to zrewanżuję ci się
                  prostaczku.
                  Skoro nie potrafisz przyjąć prawdy, albowiem jak sądzę "nie jest poprawna
                  politycznie" i niewygodna dla obrony twoich poglądów, więc nie pozostaje
                  mi nic innego, jak tylko skwitować takim oto stwierdzeniem:
                  "Gdyby twoja głupota umiała latać, to latałbyś na trasie Paryż - Nowy Jork
                  zamiast skasowanego Concorde'a".
                  • pe1 Re: PE !!! 02.07.05, 19:27
                    > Skoro nie potrafisz przyjąć prawdy, albowiem jak sądzę "nie jest poprawna

prawdy? jakiej znowu prawdy?

to są pijackie zwidy i bredzenie od rzeczy, ZERO związku z jakimikolwiek
                    sprawdzalnymi faktami. co ty mi tu będziesz chrzanić o prawdzie, konowale
                • kralik1 Re: Panie Lepper ! Balcerowicz musi odejść? cz.3 02.07.05, 19:36
                  pe1 napisał:

> > Powyższy tekst został b. dobrze udokumentowany faktograficznie
                  > > i mimo usiłowań osądzenia autorów, nie znaleziono podstaw prawnych.
                  >
                  > tak tak
                  >
                  > gdzie te fakty? w raportach Macierewicza?
                  >
                  > Lecz się, człowieku, bo ci bania pęknie od tych farmazonów

Ty dalej czytasz posty tego przyglupa???
                  • pe1 Re: Panie Lepper ! Balcerowicz musi odejść? cz.3 02.07.05, 19:40
                    masz rację, tego konowała trzeba olać, bo jego schiza jest nieuleczalna
        • opelek44 Re: Konwencja dla Polski 02.07.05, 16:47
          SPADAJ -NIE PIEPRZ SWOICH MADROSCI BO CIE PAJAK ZA OBRAZ WCIAGNIE!!!
          • kralik1 Re: Konwencja dla Polski 02.07.05, 19:39
            opelek44 napisał:

> SPADAJ -NIE PIEPRZ SWOICH MADROSCI BO CIE PAJAK ZA OBRAZ WCIAGNIE!!!

Lopolek, nie irytuj sie!!!
          • chilum Re: Konwencja dla Polski 02.07.05, 19:47
            >(...)BO CIE PAJAK ZA OBRAZ WCIAGNIE!!!

Ale suchar :-).
        • opelek44 Re: Konwencja dla Polski 02.07.05, 16:50
          WLASNIE TACY JAK TY DOPROWADZILI SWOIMI POGLADAMI DO TEGO DOBROBYTU -(WYBORY)
      • indianski Re: Konwencja dla Polski 02.07.05, 15:02
        szkoda komentowac
        • jowisz_1 Re: Konwencja dla Polski 03.07.05, 13:56
          Ale masz farta, wreszcie znalazłeś miejsce gdzie dyskutanci osiągają Twój
          poziom.
          Miłej niedzieli.
          Pzdr
      • lukasito Re: Konwencja dla Polski 02.07.05, 15:31
        To troche naciagane. Globalizacja jest procesem ogolnoswiatowym, pochodna
        westernizacji, czy jakby tego nie nazywac. Tak funkcjonuje wspolczesny swiat.
        Zwroc uwage, ze wsrod tych 'arcykapitalistow' jest coraz wiekszy odsetek ludzi
        z Azji i innych tradycyjnie postrzeganych jako biedniejsze rejonow swiata. Zeby
        probowac ja modyfikowac (bo zlikwidowac jej nie mozna) nalezaloby oddzialywac
        na wszystkie prawodastwa swiata, do czego przydalby sie jakis nowy, lepszy ONZ
        i wola polityczna z wielu panstw swiata. Ale tego nie da sie zrobic, bo kasa
        jest za duza. W moim odczuciu Balcerowicz nie ma do czynienia z wladza na tym
        poziomie. Jego glowna 'wina' jest to, ze proboje wplywac na podniesienie
        standardow gospodarczych w Polsce i czasem np. mowi politykom "nie ma kasy na
        wasze ideologiczne zachcianki, jedyne co mozecie zrobic, to usprawnic
        funkcjonowanie panstwa i wygospodarowac srodki np. oszczedzajac". Dobrym
        przykladem jest sprawa posla Gruszki (abstrachujac od Balcerowicza). Poslowie i
        FNZ nie uznali za stosowne przejac sie wczesniej losem ludzi po udarach mozgu,
        dla ktorych jak najszybsza rehabilitacja to jedyna szansa na powrot do w miare
        normalnego zycia. A ich reakcja, gdy dotknelo to jednego z nich byla proba
        ominiecia kolejki, bo 'on zasluguje, bo jest dobry'. A inni ludzie,
        reprezentujacy caly przekroj spoleczenstwa pewnie 'sa zli'... W tym wypadku,
        inaczej niz w wypadku atakow na Balcerowicza, chodzi o rzeczywiste problemy, a
        ta sytuacja ilustroje oderwanie naszych politykow od rzeczywistosci. Dosc
        marudzenia, koncze, zycze Ci sukcesow w walce z niesprawiedliwoscia. Tylko
        obawiam sie, ze jakiekolwiek przytakiwanie Lepperowi, ktoremu glownie chodzi o
        przejecie kontroli nad nasza kasa i wladze bez ogladania sie na parawo i
        logike, moze tylko zaszkodzic. Pozdrawiam
    • kichnij Re: Konwencja Wyborcza Samoobrony 02.07.05, 15:28
      Tak tak i patom wsio kukurudza. Szkoda publicznych pieniędzy na tych oszołomów.
    • 123d1 Re: Konwencja Wyborcza Samoobrony 02.07.05, 15:37
      brawo Lepper , jak dojdzie do wojny , to trudno ja jestem z Toba.
    • zhk Kiedy to sięskończy... 02.07.05, 15:52
      Zastanawiam się, kiedy te dewianty przestaną istnieć? Czy Polacy to tacy
      durnie (w części), że będą głosuwać na toto? Ten prymitywny bufon to obciach
      dla kraju.
      • opelek44 Re: Kiedy to sięskończy... 02.07.05, 16:53
        O SOBIE PISZESZ?- " BUFON"
        • kralik1 Re: Kiedy to sięskończy... 02.07.05, 19:41
          opelek44 napisał:

> O SOBIE PISZESZ?- " BUFON"

Nie, opolek, on pisal o takich jak ty i doktorek:)
    • gregsmile01 Andrew musi być w Sejmie... 02.07.05, 16:02
      ...tak samo jak Giertych i inni 'inteligentni inaczej' :) Ludzie , przecież bez
      nich polska scena polityczna byłaby nudna i co by nadawali w wiadomościach :)
      a tak poważnie to ciekawe kto jest w elektoracie Samoobrony, jakie
      wykształcenie, wiek i zamożność tego elektoratu ?
      • zhk To jasne 02.07.05, 16:05
        Aferzyści lub debile. Innej możliwości nie ma.
        • paraklet Coś takiego,Jola de Bility doktorem, to pewnie 02.07.05, 16:14
          Owsiana Laleczka otrzymała tytuł profesora(oczywiście od Geniusza Bałtyku)
          • 77qwerty wszystkiego najlepszego Panie Andrzeju 02.07.05, 16:25
            nie umiecie policzy6ć postów
            na forum ????
          • pantanal A moze doktor 1 to klon Joli? 02.07.05, 23:55
    • jacek2216 Re: Konwencja Wyborcza Samoobrony 02.07.05, 16:23
      Od Leppera, Tuska, Giertycha, Kaczorów, Bochniarzowej, Religi, Borowskiego,
      Cimoszewicza, Mikkego i innych durniów uchowaj nas Panie!
      • opelek44 Re: Konwencja Wyborcza Samoobrony 02.07.05, 17:30
        Nie mieszaj Pana do tych sku..eli!!!!
    • feliks-50 ha,ha,ha !! 02.07.05, 16:33
      Andriej ! wcześniej załóż sobie księstwo na własnej ziemi, to wtedy może
      będziesz panem na tym kawałku ziemi. (jak cię wybiorą ! - chyba , że taka mała
      dyktaturka ?)
      • zulus3 Lepper-Len patentowany,Przekret,mitoman !! 02.07.05, 16:36
      • opelek44 Re: ha,ha,ha !! 02.07.05, 17:34
        Wtym kraju potrzebna jest DYKTATURA- ALE MADRA , pOWINNO SIE TEZ WPROWADZIC
        STAN WOJENNY -AZ DO UPORZADKOWANIA.
        • pantanal W stanie wojeenym bedziemy jezdzic opelkami 02.07.05, 18:06
        • kralik1 Re: ha,ha,ha !! 02.07.05, 19:45
          opelek44 napisał:

> Wtym kraju potrzebna jest DYKTATURA- ALE MADRA , pOWINNO SIE TEZ WPROWADZIC
          > STAN WOJENNY -AZ DO UPORZADKOWANIA.

NO I WIDZISZ JAKI GLUPI JESTES?
    • observwator Re: Konwencja Wyborcza Samoobrony 02.07.05, 16:39
      Marzenia ściętej głowy: Leppera.
    • wicurpix Re: Konwencja Wyborcza Samoobrony 02.07.05, 17:15
      Ten człowiek cierpi za miliony, Napoleon Bonaparte to szczeniak przy nim!!!
    • antonioni1 Samoobrona 02.07.05, 17:18
      Typowy przykład frustracji pewnych grup społecznych, których nie wolno
      lekceważyć. Lepper ze swoją samą Bronią nie wygra. Kawał z niego chama i tyle.
      Ale co narozrabia to narozrabia. Ciekawe, kto zgarnie po nim schedę.
    • toniakqx Re: Konwencja Wyborcza Samoobrony 02.07.05, 17:30
      Pieknie wystapienie jak z piwiarni w Monachium z 1921 roku:)))))))
    • brynk pani Lepperowa - I Dama Rzeczpospolitej ... hihi 02.07.05, 17:51
      ... juz ja sobie wyobrazam , co Wy na to ? ....
      • pantanal Lepsza bedzie ta Chinka Tyminska 02.07.05, 18:05
        Co Wy na to?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka