Dodaj do ulubionych

Cimoszewicz: nie nastąpiło cudowne rozmnożenie ...

• koneser10 Cimoszewicz łże jak pies 21.08.05, 00:31
      jeszcze nie tak dawno Cimoszewicz zapewnial iz 20 kwietnia 2002 to byla sobota
      i one na pewno nie byl w pracy i nie mogl podpisac zadnego oswiadczenia
      majatkowego z ta data - mialo to swiadczyc przeciwko dokumentowi jaki
      przedstawiala Jarucka (datowany na 20 kwietnia 2002 roku). Teraz okazuje sie iz
      Cimoszewicz nie widzi nic dziwnego w tym iz w MSZ spoczywa oswiadczenie z ta
      sama data. Cimoszenko wycofaj sie juz teraz. A przy okazji corka zaplacila juz
      podatki w USA od dochodu jaki osiagnela ze sprzedazy akcji Orlenu ? Skoro
      Cimoszenko obracal akcjami Orlenu na polecenie corki i do niej przetransferowal
      caly zysk z tej operacji. Zakladam, ze corka tak czulego na punkcie
      praworzadnosci kandydata na pewno zaplacila nalezny podatek dochodowy w kraju w
      ktorym pomieszkuje. No chyba, ze Cimoszenko wystapil tutaj jako słup w operacji
      ominiecia przepisow podatkowych USA - w takim wypadku to kolejny dowod na to iz
      nie nalezy na niego glosowac.
    • fxvi Po Rywingate - Cimoszkogate... 21.08.05, 02:39
    • abracadabra1 Re: Cimoszewicz: nie nastąpiło cudowne rozmnożeni 21.08.05, 03:42
      Dla mnie wszystko toto to chwyty brudne i ponizej pasa
      Nawet nie czytam tych wszystkich artykulow i pokrzywionych wypowiedzi bo nie
      chce aby mnie stress dopadl
      Jedyny kandydat na prezydenta zostal wykapany doslownie zbrukany w blocie ex
      solidarnosci i rodzin przestepczych , nie rozumiem z czego on sie musi
      tlumaczyc przed tak wielka publicznoscia jaka jest nasza Rzeczpospolita , ja
      jestem czlowiek malutki i tez moj ojciec dysponuje moimi malymi pieniedzmi
      poniewaz mieszkam za granica i na pewno nie pisze jakichs oswiadczen jest to w
      rodzinie .
      Oczywiscie nikt z nas nie kandyduje na urzad panstwowy ale wy Polacy zwykli
      ludzie czy nigdy nie robiliscie OSZUSTW pisze wielkimi literami bo kiedys
      kûpowanie dolarow na czarno i kupowanie wodki na mecie to bylo wlasnie takie
      wielkie oszustwo skarbu panstwa ze HO HO i mozna to porownac w dzisiejdzych
      czasach do zakupu akcji na rzecz corki etc ...
      Czy wszyscy jestesmy czysci mam na mysli tych co osadzaja Cimoszewicza ?
      Zadnych grzeszkow ? Jesli nie , to gratuluje jakie zdrowe spoleczenstwo nam
      wyroslo
      Mnie sie zawsze kojarzy z dowcipem o zlotej rybce , ze zyczyc sasiadowi aby mu
      krowa zdechla ot i taka polska mentalnosc .
      Im bardziej go brukaja tym bardziej jestem za nim i podoba mi sie jego
      arogancja , wyglada na to , ze czlowiek umie sobie poradzic z kazdym problemem
      czy przeskrobal czy nie nie moj biznes ale podoba mi sie to , ze jest uczciwy i
      nie daje sobie w kasze dmuchac , gdyby wszystkich kandydatow tak publicznie
      przeskanowac to wyszloby dopiero szydlo z wora na ich machlojki bo ja nikomu
      nie wierze , dla mnie kazdy poliyuk to WIELKA SZUJA ale cenie tych co nie
      zmieniaja pogladow w zaleznosci skad wieje wiatr .
      Taki pan jak Cimoszewicz- prezydnt kraju walczlyby do ostaniej kropli krwi o
      swoje i wlasne mam na mysli interes Polski w Europie i swiecie , nie mowiacv o
      tym , ze reprezentatywny jest i bardzo madry
      Clintona tez chcieli zbrukac a ta jego sex-afera wyszla mu tylko na dobre wsrod
      fanow wiec uwazjcie im wiecej oskarzen na nie tym wiecej kibicow na TAK

• alfredkujot Re: Cimoszewicz: nie nastąpiło cudowne rozmnożeni 21.08.05, 04:18
        nastepny "dialektyk"

abracadabra1 napisała:

> Dla mnie wszystko toto to chwyty brudne i ponizej pasa .

Owszem to co napisales to brudny chwyt ponizej pasa.

> Nawet nie czytam tych wszystkich artykulow i pokrzywionych wypowiedzi bo nie
        > chce aby mnie stress dopadl .

Owszem to moze zstersowac - czytanie ciebie.

> Jedyny kandydat na prezydenta zostal wykapany doslownie zbrukany w blocie ex
        > solidarnosci i rodzin przestepczych , nie rozumiem z czego on sie musi
        > tlumaczyc przed tak wielka publicznoscia jaka jest nasza Rzeczpospolita ,

No ze nie ty rozumiesz to nie znaczy ze inni tez nie rozumieja.

ja
        > jestem czlowiek malutki i tez moj ojciec dysponuje moimi malymi pieniedzmi
        > poniewaz mieszkam za granica i na pewno nie pisze jakichs oswiadczen jest to
        w
        >
        > rodzinie .

No jestes "malutki", nie da sie nie zauwazyc.

> Oczywiscie nikt z nas nie kandyduje na urzad panstwowy ale wy Polacy zwykli
        > ludzie czy nigdy nie robiliscie OSZUSTW pisze wielkimi literami bo kiedys
        > kûpowanie dolarow na czarno i kupowanie wodki na mecie to bylo wlasnie
        > takie
        > wielkie oszustwo skarbu panstwa ze HO HO i mozna to porownac w dzisiejdzych
        > czasach do zakupu akcji na rzecz corki etc ...

Wspominasz system za ktory ponosi miedzy innymi odpowiedzilnosc i cimoszewicz.
        To system ktory tworzyl zakazy i nakazy ,system paranoidalny ktory
        pozbawial obywateli tego kraju godnosci i szacunku dla siebie
        samych,samodzielnosci.
        Czynil z nas zlodzieji i kretaczy. Bo wlasna inicjatywa, byla rzecza
        nie chetnie widziana, wolnosc mysli i slowa takze nie.
        System ten nazywany jest rezimem. Przytaczanie-robienie ludziom
        zarzutow z tego powodu ze przekraczali albo lamali system rezimowych
        nakazow i zakazow nazywany prawem jest perwersja .

> Czy wszyscy jestesmy czysci mam na mysli tych co osadzaja Cimoszewicza ?

No jaki ty jestes czyscioszek to widac.

> Zadnych grzeszkow ? Jesli nie , to gratuluje jakie zdrowe spoleczenstwo nam
        > wyroslo .

No, z poprzedniego systemu cala masa, czytanie nie tego co trzeba,
        jazda na gape...

> Mnie sie zawsze kojarzy z dowcipem o zlotej rybce , ze zyczyc sasiadowi aby
        mu
        > krowa zdechla ot i taka polska mentalnosc .

No ot taka mentalnosc degenerata. Polacy to tacy zazdrosnicy...
        zazdroszcza cimoszewiczowi ze nakradl...

> Im bardziej go brukaja tym bardziej jestem za nim i podoba mi sie jego
        > arogancja , wyglada na to , ze czlowiek umie sobie poradzic z kazdym
        problemem

No ja nie dziwie sie ze podoba ci sie jego arogancja..
        On sobie pewnie tak radzi jak ty....

> czy przeskrobal czy nie nie moj biznes ale podoba mi sie to , ze jest uczciwy
        i
        >
        > nie daje sobie w kasze dmuchac ,

To przeskrobal czy jest uczciwy ?

gdyby wszystkich kandydatow tak publicznie
        > przeskanowac to wyszloby dopiero szydlo z wora na ich machlojki bo ja nikomu
        > nie wierze , dla mnie kazdy poliyuk to WIELKA SZUJA ale cenie tych co nie
        > zmieniaja pogladow w zaleznosci skad wieje wiatr .

I takim jest cimoszewicz ?

> Taki pan jak Cimoszewicz- prezydnt kraju walczlyby do ostaniej kropli krwi o
        > swoje i wlasne mam na mysli interes Polski w Europie i swiecie , nie mowiacv
        o
        > tym , ze reprezentatywny jest i bardzo madry
        > Clintona tez chcieli zbrukac a ta jego sex-afera wyszla mu tylko na dobre
        wsrod
        >
        > fanow wiec uwazjcie im wiecej oskarzen na nie tym wiecej kibicow na TAK

Wsrod pewnego rodzaju kibicow. Socjopatow zlodzieji i kretaczy-"dialektykow"
        >
        >
        • abracadabra1 Re do Alfredkujot 21.08.05, 04:50
          "Uwielbiam" tych co cytuja wypowiedz z komentarzem swoim wlasnym
          Robienie krzywego zwierciadla z czyjejs wypowiedzi kojarzy mi sie z tymi co
          studiuja cale zycie biblie i to jedyna ksiazka jaka przeczytali w zyciu wiec
          interpretuja ja po swojemu .
          Ciesze sie , ze nie dorwales sie jeszcze do mojej ortografii bo to za
          • fromwindsor Czlowieku, zdejm buty i wyluzuj, za duze cisnienie 21.08.05, 05:01
            abracadabra1 napisała:

> "Uwielbiam" tych co cytuja wypowiedz z komentarzem swoim wlasnym
            > Robienie krzywego zwierciadla z czyjejs wypowiedzi kojarzy mi sie z tymi co
            > studiuja cale zycie biblie i to jedyna ksiazka jaka przeczytali w zyciu wiec
            > interpretuja ja po swojemu .
            > Ciesze sie , ze nie dorwales sie jeszcze do mojej ortografii bo to za

stad te objawy niemocy goleniowej i pomrocznosci jasnej w twych wypowiedziach.
            Poplatanie skutkow i przyczyn nie prowadzi do najlepszych wnioskow wiec twoje
            wywody abracadabra , to istna....kadabra.
        • abracadabra1 Re do Alfredkujot 21.08.05, 04:57
          "Uwielbiam" tych co cytuja wypowiedz z komentarzem swoim wlasnym
          Robienie krzywego zwierciadla z czyjejs wypowiedzi kojarzy mi sie z tymi co
          studiuja cale zycie biblie i to jedyna ksiazka jaka przeczytali w zyciu wiec
          interpretuja ja po swojemu .
          Ciesze sie , ze nie dorwales sie jeszcze do mojej ortografii bo to zawsze jest
          argument u zatwardzialego przeciwnika a u mnie wystepowaly problemy ze znakami
          przestankowymi , ktorych ostanio wcale nie uzywam.
          Jak powiedzial Cimoszewicz - te pieski , ktore nie moga ugryzc zawsze staraja
          sie obsikac i TO jest prawda .
          Mozesz mnie jeszcze raz przecytowac ale poniewaz nie masz wlasnego zdania
          jestes dla mnie tylko takim ratlerkiem co szczeka za plecami pana i obsikuje
          jego buty
          • fromwindsor Swoj za swoim i do swojego, przy swoim stoi... 21.08.05, 05:15
            abracadabra1 napisała:

> "Uwielbiam" tych co cytuja wypowiedz z komentarzem swoim wlasnym
            > Robienie krzywego zwierciadla z czyjejs wypowiedzi kojarzy mi sie z tymi co
            > studiuja cale zycie biblie i to jedyna ksiazka jaka przeczytali w zyciu wiec
            > interpretuja ja po swojemu .
            > Ciesze sie , ze nie dorwales sie jeszcze do mojej ortografii bo to zawsze
            jest argument u zatwardzialego przeciwnika a u mnie wystepowaly problemy ze
            znakami przestankowymi , ktorych ostanio wcale nie uzywam.
            > Jak powiedzial Cimoszewicz - te pieski , ktore nie moga ugryzc zawsze staraja
            > sie obsikac i TO jest prawda .
            > Mozesz mnie jeszcze raz przecytowac ale poniewaz nie masz wlasnego zdania
            > jestes dla mnie tylko takim ratlerkiem co szczeka za plecami pana i obsikuje
            > jego buty

...i o swoje po swojsku proszac.
            Wiec pros o tego "swojaka", azeby zostal tym "twoim prezydyntem". I z pewnoscia
            ten prezydynt tez sie nie obrazi "na brak znakow przestankowych" nie tylko w
            twoim pismie ale tez i w twoim mysleniu. To mu nawet chyba ulatwiloby kampanie,
            gdyby dorwal tak pare tysiecy takich "swoich" jak ty.
            Cimoszewicz tez bez znakow "przestankowych" klamie, na wdechu i wydechu
            i gdyby go wybrali to bylibyscie "sami swoi" i wtedy bylby godny Pac palaca i
            godny palac Paca.

• alfredkujot Re: Re do Alfredkujot 21.08.05, 05:50
            abracadabra1 napisała:

..........
            > Mozesz mnie jeszcze raz przecytowac ale poniewaz nie masz wlasnego zdania
            > jestes dla mnie tylko takim ratlerkiem co szczeka za plecami pana i obsikuje
            > jego buty .

No skoro sprowadzasz sprawe do "wymiany uprzejmosci "nie pozostaje mi nic
            innego jak powiedziec ze ja ciebie rozumiem , twoja wyrozumialosc
            dla socjopatow , zaangazowanie w obrone jedynego slusznego kandydata-kretacza
            klamcy i zlodzieja ,
            nie moze byc innego-wg ciebie.A poniewaz takich jak ty jest wiecej nalezy
            pomyslec o
            bacznej obserwacji urn podczas wyborow.
            • abracadabra1 Re: Re do Alfredkujot 21.08.05, 06:54
              No , nawet pan Walesa sie odwrocil plecami od oszolomow mimo, ze sam
              zapoczatkowal ten trend ...
              Ale Rydzyk j&k widac zbiera zniwa co widac dokladnie na forum gazety
              a co do falszowania wyborow nie martw sie , wies ciemna i pod wplywem kazania z
              ambony ale miasto zyje swoim zyciem , inteligencja nie da sie omamic i
              wierze , ze wygra rozum nad ciemniactwem
              • alfredkujot Re: Re do Alfredkujot 21.08.05, 10:30
                abracadabra1 napisała:

> No , nawet pan Walesa sie odwrocil plecami od oszolomow mimo, ze sam
                > zapoczatkowal ten trend ...
                > Ale Rydzyk j&k widac zbiera zniwa co widac dokladnie na forum gazety
                > a co do falszowania wyborow nie martw sie , wies ciemna i pod wplywem kazania
                z
                >
                > ambony ale miasto zyje swoim zyciem , inteligencja nie da sie omamic i
                > wierze , ze wygra rozum nad ciemniactwem .

No skoro sprowadzasz sprawe do "wymiany uprzejmosci "nie pozostaje mi nic
                innego jak powiedziec ze ja ciebie rozumiem , twoja wyrozumialosc
                dla socjopatow , zaangazowanie w obrone jedynego slusznego kandydata-kretacza
                klamcy i zlodzieja ,
                nie moze byc innego-wg ciebie.A poniewaz takich jak ty jest wiecej nalezy
                pomyslec o
                bacznej obserwacji urn podczas wyborow.
    • wojtek2784 A jak wygra Cimoszewicz , to będzie skandal ... 21.08.05, 04:01
      Jeżeli wygra ten były komunista /od dziecka do sztandar wyprowadzić / to będzie
      skandal na cały świat. Rozproszeni po świecie Polacy będą mieli prawo wystąpić
      o azyl polityczny w krajach gdzie przebywają. Rządy tych krajów będą zmuszone
      taki azyl polityczny im przyznać.Wygrana dawnego komunisty w Polsce to gorsza
      afera niż rządy Łukaszenki na Białorusi. Na srebrne wesele Solodarności w
      Polsce, taki "prezent", nie może być większego skandalu niż wygrana tow.
      Cimoszewicza.
      • abracadabra1 Re: A jak wygra Cimoszewicz , to będzie skandal . 21.08.05, 05:06
        Na Kwasniewskiego " bylego komuniste " jak to nazywasz glosowala wiekszosc
        Polakow przez dwie kadencje i teraz juz nie moze niestety .
        Dobrze , ze jest jeszcze Cimoszewicz po gnojeniu go nie wiem jak dlugo bedzie
        kandydatem ale zycze , ze przetrzyma ta gnojowke i sie nie wycofa bo
        zwolennikow ma tyle co Kwasniewski czyli jest zagrozeniem dla oszolomow
        • fromwindsor Miliony "oszolomow" nie zaglosuje na Cimoszewicza 21.08.05, 05:51
          abracadabra1 napisała:

> Na Kwasniewskiego " bylego komuniste " jak to nazywasz glosowala wiekszosc
          > Polakow przez dwie kadencje i teraz juz nie moze niestety .
          > Dobrze , ze jest jeszcze Cimoszewicz po gnojeniu go nie wiem jak dlugo bedzie
          > kandydatem ale zycze , ze przetrzyma ta gnojowke i sie nie wycofa bo
          > zwolennikow ma tyle co Kwasniewski czyli jest zagrozeniem dla oszolomow

..."Cimoszewicz po gnojeniu go nie wiem jak dlugo bedzie kandydatem ale zycze ,
          ze przetrzyma ta gnojowke..."

O napewno, on do gnojowki przywykly, od dawna tam siedzi gleboko ze swoja
          dzialalnoscia gieldowo- sprawozdaniowa . Czerwien jedynie od czasu, do czasu
          przeblyskuje przez te brunatnosc.

Przyznaje , ze wedle twojej definicji jestem jednym z tych milionow oszolomow,
          ktore wkrotce wykopia z zycia publicznego tych "poprawnych" Kwasniewsko-
          podobnych i klonow Cimoszewiczowych.
          Szkoda, ze nie masz szans kandydowania- bylaby to podwojna przyjemnosc.

• t324911 Moze by tak prokurator 21.08.05, 05:58
            zamknal tego goscia . Kilka dni temu twierdzil ze Jarocka sfalszowala jego
            oswiadczenie . Teraz twierdzi ze to jego oswiadczenie . Jarocka oficjalnie
            oskarzyl w prokuraturze . Do pudla z tym kombinatorem i jego sztabem wyborczym .
            • fromwindsor Re: Moze by tak prokurator 21.08.05, 06:10
              t324911 napisał:

> zamknal tego goscia . Kilka dni temu twierdzil ze Jarocka sfalszowala jego
              > oswiadczenie . Teraz twierdzi ze to jego oswiadczenie . Jarocka oficjalnie
              > oskarzyl w prokuraturze . Do pudla z tym kombinatorem i jego sztabem
              wyborczym
              > .

t324911, rozumiem Twoje intencje ale jest jeden szkopul.
              Obawiam sie, na podstawie tego, co sie obecnie wokol wyprawia, ze zakladasz
              blednie, iz znajdzie sie JEDEN TAKI prokurator, ktory rzuci tym kamieniem
              PRAWDY i SPRAWIEDLIWOSCI w Cimoszewicza.
              Obym sie mylil, bo Polska zasluguje na chociaz jednego takiego prokuratora a
              nie dziesiatki takich jak Cimoszewiczow.

• t324911 Re: Moze by tak prokurator 21.08.05, 06:18
                Ciagle mysle ze sie znajdzie . Za kilka miesiecy ci co dzis mogli cos zrobic a
                nie zrobili beda szukac pracy i cos czuje ze beda mieli klopoty ze
                znalezieniem . :))
      • fromwindsor Wojtek, jeden komunista prezydent juz jest - 21.08.05, 05:31
        wojtek2784 napisał:

> Jeżeli wygra ten były komunista /od dziecka do sztandar wyprowadzić / to
        będzie skandal na cały świat. Rozproszeni po świecie Polacy będą mieli prawo
        wystąpić o azyl polityczny w krajach gdzie przebywają. Rządy tych krajów będą
        zmuszone taki azyl polityczny im przyznać.Wygrana dawnego komunisty w Polsce to
        gorsza afera niż rządy Łukaszenki na Białorusi. Na srebrne wesele Solodarności
        w Polsce, taki "prezent", nie może być większego skandalu niż wygrana tow.
        > Cimoszewicza."

- nie zauwazyles?
        Komunisci maja przewage w obecnej kadencji Sejmu
        Marszalkiem Sejmu jest komunista
        Marszalkiem Senatu jest komunista
        premierem jest byly komunista ( troche o zachwianej tozsamosci)

I WSZYSCY ONI ZOSTALI JUZ RAZ WYBRANI W DEMOKRATYCZNYCH WYBORACH przez ten sam
        elektorat, ktory bedzie wybieral wkrotce.
        Rozumiem o czym myslisz ale nie w tym szansa na...wizy do Stanow i Kanady - -
        sorry:(
        Jedyna szansa na wizy do Stanow i Kanady, to skonczenie raz i na zawsze z
        komunistycznym pomiotem w jakichkolwiek wybieralnych wladzach Polski a wtedy
        zaczna ten Narod szanowac na swiecie tak, jak powinien byc szanowany.

Ale ten Narod MUSI sie sam szanowac i to jest ten pierwszy i JEDYNY warunek.

Wiec kazdy, kto ma prawo glosowania, powinien pojsc i glosowac. I glosowac tak,
        by odzyskac te godnosc, jaka nam w oczach opinii swiata dala Solidarnosc.
        A wtedy przynajmniej na 30-lecie Solidarnosci, sesja polaczonych izb Polskiego
        parlamentu bedzie prowadzona przez prawdziwych spadkobiercow i tworcow tego
        ruchu a nie komunistow - zlodzieji, ktorzy ukradli rewolucje.
    • jethrox Wy antycimoszkowi frustraci - złóżcie zażalenia do 21.08.05, 05:12
      własnych gaci...
      Za nieudane intrygi i prowokacje...
      • fromwindsor Znawco prawa 21.08.05, 05:40
        jethrox napisał:

> własnych gaci...
        > Za nieudane intrygi i prowokacje...

Czy skonczyles juz z czyszczeniem biura Cimoszewicza, czy tez jestes w drodze
        do prokuratorii?
        Bo widac, znasz sie na definicjach "intryg i prowokacji"

To postawa Cimoszewicza, w ocenie zdecydowanej wiekszosci swiadomych i
        przestrzegajacych prawo czlonkow spoleczenstwa jest PROWOKACJA.
        Prowokacja, jak do tej pory bezkarna.
        Oby niedlugo...
        A co do intryg, to zapytaj Kwasniewskiego o pare lekcji- jest mistrzem.
      • piotr228 Oswiadczenie na kazdy dzien tygodnia 21.08.05, 09:58
        Rzeczywiscie za duzo gadamy o WC. Nie jest to kandydat, o ktorym warto tyle
        gadac. Wiemy dobrze co ten kandydat soba reprezentuje. Pamietamy jak pisal
        teksty o imperializmie amerykanskim i wychwalal Zwiazek Radziecki. Pamietamy
        jego rady dla ofiar powodzi z 1997r. Pamietamy o tym jak bronil Bialorus przed
        sankcjami. Zawsze bedziemy biedniejsi przez to, ze doprowadzil do uchwalenia
        ustawy o emeryturach gorniczych. Sprawa oswiadczen na kazdy dzien tygodnia, czy
        tez oszustwa gieldowego, ktore sie z tym wiaze, to drobiazgi nie warte
        wzmianki. Jesli ktos bedzie po tym wszystkim bedzie glosowal na WC to
        oczywistym jest, ze na dobru kraju mu nie zalezy.
    • danner Re: Cimoszewicz: nie nastąpiło cudowne rozmnożeni 21.08.05, 05:43
      W. Cimoszewicz argumentował, że upoważnienie Jaruckiej
      jest fałszywe i nie mogło powstać 20 kwietnia, ponieważ
      tego dnia ministerstwo nie pracowało. Trzecie oświadczenie
      majątkowe W. Cimoszewicza, o którym informuje "Rzeczpospolita"
      datowane jest właśnie na 20 kwietnia. Zatem, czy to trzecie
      oświadczenie majątkowe W. Cimoszewicza jest również
      nieprawdziwe, bo nie mogło powstać tego dnia? Skąd ta
      zbieżność dat?

Czy trzecie oświadczenie majątkowe nie jest właśnie tym,
      które zostało podmienione przez A. Jarucką z upoważnienia
      W. Cimoszewicza? Pytanie tylko gdzie pozostaje oryginalne
      podmienionte oświadczenie - z akcjami Orlenu.
      • fromwindsor Cimoszewicz i sztuka ciuciubabki 21.08.05, 06:02
        danner napisał:

> W. Cimoszewicz argumentował, że upoważnienie Jaruckiej
        > jest fałszywe i nie mogło powstać 20 kwietnia, ponieważ
        > tego dnia ministerstwo nie pracowało. Trzecie oświadczenie
        > majątkowe W. Cimoszewicza, o którym informuje "Rzeczpospolita"
        > datowane jest właśnie na 20 kwietnia. Zatem, czy to trzecie
        > oświadczenie majątkowe W. Cimoszewicza jest również
        > nieprawdziwe, bo nie mogło powstać tego dnia? Skąd ta
        > zbieżność dat?
        >
        > Czy trzecie oświadczenie majątkowe nie jest właśnie tym,
        > które zostało podmienione przez A. Jarucką z upoważnienia
        > W. Cimoszewicza? Pytanie tylko gdzie pozostaje oryginalne
        > podmienionte oświadczenie - z akcjami Orlenu.

No widzisz danner, a wedlug Nalecza, to prokurator w czasie przesluchania
        Cimoszewicza nie miala nic takiego na mysli.
        Wyobraz sobie - nic i to w przeciagu "dlugich i wyczerpujaco dokladnych" 9
        godzin rozmowy z Cimoszewiczem 0 swiadkiem.
        O zubrach gadali?
        A moze bawili sie w "ciuciubabke"?
        Znasz to?
        Bo Cimoszewicz w to gra juz od paru tygodni i jeszcze nikt go nie zlapal.
        Ha.

Pozdrawiam, o tym samym "cudzie"( uzywajac jezyka Cimoszewicza) z datami
        pisalem ladnych pare godzin temu na tym forum.
    • yanuss Re: Cimoszewicz: nie nastąpiło cudowne rozmnożeni 21.08.05, 07:37
      Nowe a jednak stare pojecie. "Ponadstandartowa uczciwosc" - jak demokracja
      socjalistyczna, albo albo.. Wystarczy byc uczciwym, normalnie, niekoniecznie
      "ponadstandartowo". Podobnie jak wystarczy byc grzecznym a nie ponadstandartowym
      bufonem i milosnikiem tytulomanii.. Smieszny, maly czlowieczek z plastusiem
      Naleczem, ponadstandartowym, lojalnym lewicowcem...
    • zenek68 prawdziwe,prawdziwsze,najprawdziwsze zeznania... 21.08.05, 07:48
      nowa teoria względności zwana od nazwiska twórcy teorią Cimoszewicza mówi że
      ludzie są uczciwi,uczciwsi i najuczciwsi. nagroda Nobla , nagroda
      im.Rosenzweigowej i nagroda im.Wiaczesława Mołotowa patrona byłych ministrów
      spraw zagranicznych należy się twórcy tej teorii jak siano koniowi....
      • amrra Re: prawdziwe,prawdziwsze,najprawdziwsze zeznania 21.08.05, 09:23
        Jak masz kłopoty z czytaniem To nie głosuj na cimoszewicza
        - problemy z czytaniem, rozumieniem, LUBISZ przekręcanie faktów,
        kłamstwo,Krącą CIę fałszerstwo, wrabianie - NIE GŁoSUJ na cimoszewicza

Są kandydaci i dla takich ludzi
        cały rządek rządnych władzy... popaprańców i wszyscy TWOI

Jak napisał kiedyś ksiądz tischner sa trzy rodzaje prawdy:
        prawda
        tys prawda
        i gó..no prawda
        i jeszce trzeba je umieć odróżnić
        • a.gajewski1 Juz raz na Kwasniewskiego glosowalem i SLD 21.08.05, 10:08
          starczy tego dobrego. Przepraszam wszystkich, ktorzy musieli odczuc to na swojej
          skorze(portfelu). Nie popelnie tego bledu z ponadpartyjnym kandydatem
          • quasimodos1 Re: Juz raz na Kwasniewskiego glosowalem i SLD 21.08.05, 10:13
            I tak trzymać. Pozdrawiam
          • uu1 Re: Juz raz na Kwasniewskiego glosowalem i SLD 21.08.05, 11:02
            > starczy tego dobrego. Przepraszam wszystkich, ktorzy musieli odczuc to na
            swoje
            > j
            > skorze(portfelu). Nie popelnie tego bledu z ponadpartyjnym kandydatem
            Starczy to jest uwiąd. Głosowania - wystarczy.
        • zenek68 amrra-mam litość dla zwieżont i kobiet ale nie dla 21.08.05, 10:37
          ubeków,komuchów i jedynie słusznych pijawek, hien i innych pasożytuf....
          • uu1 Re: Miej litość dla ortografii (polskiej). 21.08.05, 11:03
            • zenek68 ortografia tj. mój bunt...w młodości długie włosy 21.08.05, 11:09
              a wasz bunt na czym polega młoda osobo ? na głosowaniu na uczciwych innaczej ?
              • uu1 Re: Bunt przeciwko podstawowemu wykształceniu? 21.08.05, 11:13
                • alfredkujot Re: Bunt przeciwko podstawowemu wykształceniu? 21.08.05, 11:39
                  A moze bunt przeciw robieniu wody z mozgu-tzw prania.
                  Nachalnej indokrynacji...
                  Zdrowy rozsadek nie koniecznie
                  musi korelowac dodatnio z poprawna ortografia.
                  • uu1 Re: Bunt przeciwko podstawowemu wykształceniu? 21.08.05, 11:46
                    > Zdrowy rozsadek nie koniecznie
                    > musi korelowac dodatnio z poprawna ortografia.
                    Z czystymi pazknociami i butami też nie. Ale tak jakoś milej wygląda taki
                    rozmówca.
                • zenek68 uu1 - poloniska z negatywnej selekcji ? 21.08.05, 14:54
                  znęcająca sią psychicznie nad uczniami w podstawówce , przez to że ma urodę
                  klaczy belgijskiej ?
                  • uu1 Re: Prawdziwy gentleman z Ciebie. Z Klewek. 21.08.05, 15:09
                    • zenek68 ma się tę klasę...nie przechwalając się.... 21.08.05, 15:16
                      .
                      • uu1 Re: Trzecią skończoną? 21.08.05, 15:24
                        • zenek68 ale za to w WUML-u... 21.08.05, 15:31
                          tj. Wojskowym Uniwersytecie Marksistowsko-Leninowskim jakbyś nie wiedziała o co
                          chodzi brzydka niechciana polonistko z negatywnej selekcji..
                          • uu1 Re: Był i cywilny?. No, no Zenuś. Brawo. 21.08.05, 15:34
        • piotr228 WC reprezentuje soba g...no prawde. Od zawsze 21.08.05, 12:42
          amrra napisała:

> Jak masz kłopoty z czytaniem To nie głosuj na cimoszewicza
          > - problemy z czytaniem, rozumieniem, LUBISZ przekręcanie faktów,
          > kłamstwo,Krącą CIę fałszerstwo, wrabianie - NIE GŁoSUJ na cimoszewicza
          >
          > Są kandydaci i dla takich ludzi
          > cały rządek rządnych władzy... popaprańców i wszyscy TWOI
          >
          > Jak napisał kiedyś ksiądz tischner sa trzy rodzaje prawdy:
          > prawda
          > tys prawda
          > i gó..no prawda
          > i jeszce trzeba je umieć odróżnić

Jesli WC nie klamie, to jeszcze gorzej. Jesli dotrzyma slowa i zafetuje kolejny
          raz reforme systemu podatkowego, wtedy jestesmy zalatwieni na kolejne 10 lat.
    • quasimodos1 Re: Cimoszewicz: nie nastąpiło cudowne rozmnożeni 21.08.05, 09:47
      W Radio Zet Nałęcz przeszedł dzisiaj sam siebie. Razem z Szymczychą sięgnęli
      dna. Szymczychę od dawna nie traktuję poważnie, bo dla mnie to wyjątkowy pajac
      i typ bezczelny z najlepszej moskiewskiej szkoły, a Nałęcz wzbudza we mnie po
      prostu odrazę. Dobrze go Giertych zapytał - Czy to prawda, że teraz zamierza
      pan przenieść się do Samoobrony. W sumie Cimoszenkę i Leppera wiele nie różni.
      Od dawna natomiast nie słyszałem Frasyniuka w tak dobrej kondycji, nie lubię
      go, ale dzisiaj zgadzałem się z nim w 110%.
      • quasimodos1 Re: Cimoszewicz: nie nastąpiło cudowne rozmnożeni 21.08.05, 09:55
        Dzisiaj chyba ostatecznie prysł mit odnowy lewicy. Wystarczyło posłuchać
        Olejniczaka. Jako minoister sprawiał wrażenie człowieka, który przynajmniej
        ideowo jest przekonany do swoich teorii i chce jakiś zmian. Teraz natomiast to
        zwykły kacyk, który przypomina Cimoszewicza w bucie i arogancji. Dobrze tylko,
        że najprawdopodobniej SLD wraz ze swoim śmiesznym kandydatem na prezydenta będą
        przez kilka lat w opozycji. Wcale się nie zdziwię, jak po przegranych wyborach
        Cimoszewicz jakoś nie będzie się kwapił na powrót do brodatych pieszczochów z
        Białowieży.
    • aaaaaby Komuchy łżą 21.08.05, 10:13
      Czy chcemy kolejnego prezydenta który delikatnie rzecz biorąc mija się z prawdą?
      • uu1 Re: A masz innego kandydata? 21.08.05, 11:05
        • alfredkujot Re: A masz innego kandydata? 21.08.05, 11:32
          nie ma innych kandydatow. Ja w ogole proponuje zeby prezio
          z "pierwsza dama"chwilowo przechodnia zostal w palacu w cholere.
          Po co nam wybory jak nie ma w czym wybierac.
          Niech prezio oglosi cos takiego jak "stan wyja-tkowy"
          wytlumaczy ze ma racje stanu, z powodu zagrozen dla ukladu itd
          i odwola wybory bo po cholere takie wybory - kandydat jest tylko jeden
          to co ? Pojda ludzie wybierac miedzy kim ?Jak kandydat tylko jeden jest ?

Troche problemow moze byc...moga sie czepiac w tyj brukseli...
          • uu1 Re: To jest żart? Ja pytam poważnie. 21.08.05, 11:35
            • alfredkujot Re: To jest żart? Ja pytam poważnie. 21.08.05, 11:49
              Czy twoje pytanie jest zartem ?

Czy moze juz jest rozwazanym scenariszem ?
              Napisalem w przyplywie czarnego humoru i na podstwie wieloletnich obserwacji
              organizacji paramafijnej pzpr-sld.
              • uu1 Re: To jest żart? Ja pytam poważnie. 21.08.05, 11:57
                Odrzucasz w sposób stanowczy kandydaturę Wł. Cimoszewicza. Rozumiem to.
                Namawiasz innych do takiego samego zachowania. Rozumiem, choć mam uwagi do
                formy. Potrafisz więc powiedzieć - kandydat XYZ jest lepszy, bo..
                • alfredkujot Re: To jest żart? Ja pytam poważnie. 21.08.05, 12:37
                  uu1 napisała:

> Odrzucasz w sposób stanowczy kandydaturę Wł. Cimoszewicza.

Tak to prawda tak jak nie godze sie na to co w ciagu ostatnich lat
                  pzpr-sld uczynilo z tego kraju.
                  Rozumiem to.

Nie sadze.

> Namawiasz innych do takiego samego zachowania.

Nikogo do niczego nie namawiam w wraz z innymi na forum
                  dyskutujemy o tym co mialo miejsce-do czego kandydat jest zdolny
                  a raczej niezdolny.

Rozumiem, choć mam uwagi do
                  > formy.

Ja znam ten "argument" kregow z pzpr-sld .

Potrafisz więc powiedzieć - kandydat XYZ jest lepszy, bo..

Nie rozwazam kandydatury na prezydenta w ten sposob.
                  To sprowadza na manowce pt "mniejsze zlo"
                  Ja sie przygladam na to kim jest cimoszewicz , jaka ma spelniac role
                  I wg moich standardow nie jest osoba godna zeby sprawowac ten urzad.
                  koniec kropka.
                  Beda wybory, ja sie nie musze tlumaczyc na kogo i dlaczego bede glosowal.
                  A tematem ktorym sie zajmujemy chwilowo na forum sa matactwa cimoszewicza.
                  • uu1 Re: To jest żart? Ja pytam poważnie. 21.08.05, 12:47
                    > > Odrzucasz w sposób stanowczy kandydaturę Wł. Cimoszewicza.
                    >
                    > Tak to prawda tak jak nie godze sie na to co w ciagu ostatnich lat
                    > pzpr-sld uczynilo z tego kraju.
                    > Rozumiem to.
                    >
                    > Nie sadze.
                    Jesteś niedrodnym synem swojej formacji.
                    Rozumiem, choć mam uwagi do
                    > > formy.>
                    Ja znam ten "argument" kregow z pzpr-sld .
                    Podejrzewałem, że miałeś silne związki z tymi kręgami. Nie dali posady i są be.
                    A tematem ktorym sie zajmujemy chwilowo na forum sa matactwa cimoszewicza
                    Zajmujemy się pomówieniami Wł. Cimoszewicza przez ludzi podszywajacych się pod
                    prawicę.

• alfredkujot Re: To jest żart? Ja pytam poważnie. 21.08.05, 13:13
                      uu1 napisała:

> > > Odrzucasz w sposób stanowczy kandydaturę Wł. Cimoszewicza.
                      > >
                      > > Tak to prawda tak jak nie godze sie na to co w ciagu ostatnich lat
                      > > pzpr-sld uczynilo z tego kraju.
                      > > Rozumiem to.

Nie sadze.
                      > >
                      > Jesteś niedrodnym synem swojej formacji.

Nie nazwalem swoich preferencji wyborczych, nie wiem o jakiej
                      formacji mowisz.

> Rozumiem, choć mam uwagi do
                      > > > formy.>
                      > Ja znam ten "argument" kregow z pzpr-sld .

No to jest do zauwazenie- uzywal tego "argumentu"np cimoszewicz i kwasniewska.
                      Forma im sie nie podobala -dlatego nie odpowiadali na pytania.

> Podejrzewałem, że miałeś silne związki z tymi kręgami.

A z kim mialem miec ? Przeciez ja zyje na tym swiecie od kilkudziesieciu
                      lat to trudno bylo sie o pzpr-sld nie otrzec-byli wszedzie.Aktywisci,komisarze
                      przewodniczacy i inne patalajstwo.

Nie dali posady i są be.

Unikalem dziadostwa .Nie bylo latwo.

> A tematem ktorym sie zajmujemy chwilowo na forum sa matactwa cimoszewicza
                      > Zajmujemy się pomówieniami Wł. Cimoszewicza przez ludzi podszywajacych się
                      pod
                      > prawicę.
                      >
                      To teraz sie tak nazywa ?Aktualna wersja ? Cimoszewicz kreci i klamie
                      a tu sie okazuje ze to pomowienia ?

• uu1 Re: To jest żart? Ja pytam poważnie. 21.08.05, 13:32
                        Nie nazwalem swoich preferencji wyborczych, nie wiem o jakiej
                        > formacji mowisz.
                        W skrócie - formacji ludzi odmawiających innym prawa do posiadania odmiennego
                        zdania.
                        > A z kim mialem miec ? Przeciez ja zyje na tym swiecie od kilkudziesieciu
                        > lat to trudno bylo sie o pzpr-sld nie otrzec-byli wszedzie.Aktywisci,komisarze
                        > przewodniczacy i inne patalajstwo.
                        Ja żyję 31 lat i ciągle stykam się z tałatajstwem ze wszystkich formacji
                        politycznych.
                        > Unikalem dziadostwa .Nie bylo latwo.
                        Ja unikam występowania w reprezentacji Polski w siatkówce. Wprawdzie nikt mi
                        nie proponował ale ..unikam.
                        > To teraz sie tak nazywa ?Aktualna wersja ? Cimoszewicz kreci i klamie
                        > a tu sie okazuje ze to pomowienia ?
                        >
                        Z całą pewnościę kręci i kłamie R. Giertych, L. Kaczyński, D. Tusk. Na to są
                        dowody a nie dywagacje (celowo używam tego słowa) chorych z nienawiści i
                        strachu.
                        • alfredkujot Re: To jest żart? Ja pytam poważnie. 21.08.05, 14:07
                          uu1 napisała:

> Nie nazwalem swoich preferencji wyborczych, nie wiem o jakiej
                          > > formacji mowisz.
                          > W skrócie - formacji ludzi odmawiających innym prawa do posiadania odmiennego
                          > zdania.

Poprosze o cytat .W ktorym miejscu ci odmawiam . Miej sobie .

> > A z kim mialem miec ? Przeciez ja zyje na tym swiecie od kilkudziesieciu
                          > > lat to trudno bylo sie o pzpr-sld nie otrzec-byli wszedzie.Aktywisci,komi
                          > sarze
                          > > przewodniczacy i inne patalajstwo.
                          > Ja żyję 31 lat i ciągle stykam się z tałatajstwem ze wszystkich formacji
                          > politycznych.

No trzy pokolenia pzpr-sld degenerowalo to spoleczenstwo, nie dziwi mnie.
                          Ten proces jakby chcieli kontynuowac....

> > Unikalem dziadostwa .Nie bylo latwo.
                          > Ja unikam występowania w reprezentacji Polski w siatkówce. Wprawdzie nikt mi
                          > nie proponował ale ..unikam.

No nie koniecznie ""dialektyku".Nie bylem zainteresowany"reprezentowaniem"
                          w tej druzynie...

> > To teraz sie tak nazywa ?Aktualna wersja ? Cimoszewicz kreci i klamie
                          > > a tu sie okazuje ze to pomowienia ?
                          > >
                          > Z całą pewnościę kręci i kłamie R. Giertych, L. Kaczyński, D. Tusk. Na to są
                          > dowody a nie dywagacje (celowo używam tego słowa) chorych z nienawiści i
                          > strachu.

Do zaobserwowania jest specyficzna cecha formacji pzpr-sld.
                          Swoje cechy, swoje leki przypisuja innym. To fachowcy nazywaja
                          przeniesieniem.
                          • uu1 Re: Strzyżono - golono. 21.08.05, 14:16
                            • alfredkujot Re: Strzyżono - golono. 21.08.05, 14:33
                              kastrowano ten narod, niszczono cenne jednostki.
                              Wspomina sobie perwersyjnie naczelny o Pawle Jasienicy np....
                              Kradna wszystko , teraz jest atak na zbiorowa swiadomosc Polakow,
                              chca nas pozbawic tozsamosci, wiedzy historycznej...
                              "dialektycy"...

• uu1 Re:Spisek narodów świata przeciw "alfredkujotowi". 21.08.05, 15:11
                                • qin Re:Tow,uu1 21.08.05, 17:35
                                  Nie rozliczyliśmy komunistów i oto skutki.Gruba linia forsowana przez
                                  Mazowieckiego,Frasyniuka dobrowadziła to bardzo dziwnych i zarazem smutnych
                                  sytacji oto przykład Jerzy Wiatr ideolog PZPR-owski aparatczyk,minister oświaty
                                  w rządzie SLD mógł powiedzieć w czerwcu 1996r.podczas przekazywania archiwum
                                  Wolnej Europy do zbiorów Archiwum Akt Dawnych w Warszawie My i wy walczyliśmy
                                  do niepodległośc tylko innymi metodamijakimi???.lata 1956,1968,1979,1981/My to
                                  były aparat PZPR-owski i Wy to dziennikarze Wolnej Europy/podszywanie sie pod
                                  szyldami postulatów strajkujących stoczniowców z 1980 przez SLD
                                  Te lata od 1945 do 1989 to terror systemu totalitarnego jego aparatczycy
                                  funkcjanuja b.dobrze w SLD Miller,Cimoszewicz,Oleksy,Jagiełło,
                                  Kwaśniewski,Wiatr,Dyduch,Nikolski,Jaskiernia i pozostali towarzysze. Znamy ich
                                  sa bohaterami niejednej afery i nadużyć,powiązań z mafią,korupcią.
                                • qin Re:Tow,uu1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.08.05, 17:36
                                  Nie rozliczyliśmy komunistów i oto skutki.Gruba linia forsowana przez
                                  Mazowieckiego,Frasyniuka dobrowadziła to bardzo dziwnych i zarazem smutnych
                                  sytacji oto przykład Jerzy Wiatr ideolog PZPR-owski aparatczyk,minister oświaty
                                  w rządzie SLD mógł powiedzieć w czerwcu 1996r.podczas przekazywania archiwum
                                  Wolnej Europy do zbiorów Archiwum Akt Dawnych w Warszawie My i wy walczyliśmy
                                  do niepodległośc tylko innymi metodamijakimi???.lata 1956,1968,1979,1981/My to
                                  były aparat PZPR-owski i Wy to dziennikarze Wolnej Europy/podszywanie sie pod
                                  szyldami postulatów strajkujących stoczniowców z 1980 przez SLD
                                  Te lata od 1945 do 1989 to terror systemu totalitarnego jego aparatczycy
                                  funkcjanuja b.dobrze w SLD Miller,Cimoszewicz,Oleksy,Jagiełło,
                                  Kwaśniewski,Wiatr,Dyduch,Nikolski,Jaskiernia i pozostali towarzysze. Znamy ich
                                  sa bohaterami niejednej afery i nadużyć,powiązań z mafią,korupcią.
                                  • uu1 Re:do <qin>. 21.08.05, 17:50
                                    Tytułując mnie towarzyszem chcesz mnie ośmieszyć? Bez sensu. Mówię cały czas o
                                    wyborach prezydenckich. Popieram Wł. Cimoszewicza. Mam do tego prawo? Czy nie o
                                    taka wolność walczyli przywołani przez Ciebie dziennikarze? Nigdzie nie
                                    znajdziesz mojego postu z poparciem dla SLD. Natomiast chcę, żeby moim
                                    prezydentem był człowiek, który się do tego (wg mnie) nadaje. Tyle i aż tyle.
                                    Pozdrawiam.
                                    • alfredkujot Re:do <qin>. 21.08.05, 18:06
                                      uu1
                                      Popieram Wł. Cimoszewicza. Mam do tego prawo? Czy nie o
                                      >
                                      > taka wolność walczyli przywołani przez Ciebie dziennikarze? Nigdzie nie
                                      > znajdziesz mojego postu z poparciem dla SLD. Natomiast chcę, żeby moim
                                      > prezydentem był człowiek, który się do tego (wg mnie) nadaje. Tyle i aż tyle.
                                      > Pozdrawiam.

Przeciez ci nikt nie zabrania , wybory sa w kabinie zrobisz co chcesz .
                                      Glosuj sobie i uwazaj co chcesz ?Chcesz na cimoszewicza to glosuj na
                                      cimoszewicza
                                      Przeciez ci nikt nie zabroni isc do urny ?
                                      Twoje pretensje nie sa zrozumiale.
                                    • qin Re:do <uu1>. 21.08.05, 18:32
                                      To była prowakacja chciałam azebyć odpisał,korespondowałam z tobą pare tygodni
                                      temu dość długo miałam inny adres który nie moge uzywać teraz bo natychmiast
                                      blokuje mi sie komputer.Nie bede głosowała na Cimoszewicza
                                      ponieważ :reprezentuje formacje /SLD/ niejasnych powiazań mafijnokorupcyjnych z
                                      polityką.
                                      Lista nazwisk u p.Joli.Nic dziwnego ze nasz magister jak w końcu wyjechał z
                                      domu letniskowego to można było zabaczyć jak strasznie ośiwiał.To jest dla
                                      niego duza stawka,tak sie starał do końca ochranić swoich podpisał za pózno i
                                      najważniejsze zarzuty w FOZu przedawniły się.Pozdrawiam.uu1
                                      • uu1 Re:do <uu1>. 21.08.05, 20:28
                                        Miło mi. Rozumiem, że znasz moje poglądy na politykę i polityków. Pozwolisz, że
                                        pozostaniemy przy swoich kandydatach na prezydenta. Pozdrawiam.
                                        • qin Re:do <uu1>. 21.08.05, 22:19
                                          UU1 przypominasz mi znajomego który przyjechał wcześniej do domu i zobaczył
                                          swoja zone w łóżku jak w filmie,miał dowód a mimo to mówił po latach ze jest
                                          kochaną i wierną żonką.Co ślepemu po oczach.
                    • nnina13 Też czekam na podpowiedź 22.08.05, 00:06
                      Tak jak wiele osób obserwuję Cimoszewicza, bo dopóki nie zdecydował się na
                      kandydowanie nie wiedziałam na kogo głosować.
                      To co dzieje się wokół niego budzi niepokój ale utwierdza w przekonaniu, że
                      skoro tak mu kopią dołki tzn. że boją się przeciwnika.
                      Też nie chcę wybierać mniejszego zła, ale uważam że musimy iść do urn, bo
                      historia potoczy się bez naszego udziału i zostanie wybrany ten którego
                      elektorat akurat będzie wracał z niedzielnej mszy.
                      Do tego dopuścić nie możemy.
                      Kiedyś słyszałam że Kaczyński twierdził że Cimoszewicz jest bardzo uczciwą
                      osobą. Teraz milczy a jego "żołnierze" zasiadający w komisji za podstawę do
                      oskarżeń biorą połowiczne, sugestywne cytaty z prasy, natomiast skopiowane
                      papiery za dowody w sprawie. Cyrk!
                      No i na kogo głosować? Mam jednak nadzieję, że Cimoszewicz nie będzie oskarżony.
                      Starczy nam jeden karany kandydat (Lech K.)
                      Wiadomo że w rządzie zasiądzie prawica, myślę że Cimoszewicz jako jedyny nadaje
                      się do reprezentowania Polski za granicą, ma do tego najlepsze przygotowanie.
                      Tu będzie i tak miał piekło na Ziemi więc jak wygra wybory to właśnie będzie
                      dla niego kara.
    • zib11 Pamięć wybiórcza. 21.08.05, 10:46
      Cimoszka jest oczywiscie osobnikiem o osobowości padalca,jednak są tacy,ktorzy
      lubią gady,ich sprawa.Rzecz raczej w tym abyśmy nie wybrali kolejnego
      nieomylnego bufona,a jest to cecha której(w róznym stopniu )można doszukać się
      u większości kandydatów przy czym liderem w samonadmuchaniu jest bez wątpienia
      ponadpartyjny kandydat mafii zwanej sld.
      Kolejne plebiscyty jesienne,kolejne markowanie demokracji,znowu ludzie pójda
      do "wyborów"(zapewne znowu mniej),i znowu wybrały już komitety centralne mafii
      zwanych partiami.
      Kwasniak z unią "demokratyczną" zafundowali nam pseudodemokrację,ktora w
      rzeczywistości niewiele rózni się od tzw.demokracji socjalistycznej z
      poprzedniego okresu,znowu obywatele nie mają nic do powiedzenia,znowu decydują
      te same komitety centralne,a obywatel ma dwa wyjścia może sobie ponarzekać lub
      się spakować.
      • uu1 Re: Pamięć wybiórcza. 21.08.05, 11:07
        Masz wiele racji - szczególnie jeśli chodzi o partie. Ale czy przekręcanie
        nazwisk tę rację wzmacnia?
    • alexcomp Re: Cimoszewicz: nie nastąpiło cudowne rozmnożeni 21.08.05, 10:51
      Panie Marszałku, trzeba się było ubezpieczyć od cudownych rozmnożeń !!!!
    • vlad.palownik Cimoszewicz na plenum KC PZPR 15.X.1983 r. 21.08.05, 11:12
      Przemówienie Włodka na Plenum KC PZPR w 1983 roku.
      Przemówienie na zakończenie obrad XIII Plenum KC PZPR
      wygłoszone 15 października 1983 r.,przez Cimoszewicza

Z XIII Plenum wychodzimy bogatsi o wiele cennych opinii i wniosków. Dyskusja była żywa. niezwykle aktyw­na. Zgłosiło się do niej 77 towarzyszy. Wystąpiło 44 mów­ców. Pozostali przekazali swe wystąpienia do protokołu.
      Referat Biura Politycznego ujął kluczowe problemy ideologiczne w sposób analityczny i szczegółowy. Został on przyjęty przez Komitet Centralny. Dlatego też odnio­sę się do niektórych tylko spraw.
      Jak można by scharakteryzować główną przewodnią linię naszego plenum? Chyba tak:
      Po pierwsze naszej partii potrzeba więcej klasowej, ideowo-teoretycznej świadomości. W tym, powtarzając za Leninem, powinniśmy upatrywać główne źródło zwięk­szania sił partii.
      Po drugie naszej partii potrzeba więcej codziennej aktywności, przetwarzającej ideologię w fakty, w rze­czywistość społeczną.
      I po trzecie naszej partii potrzeba więcej czynów potwierdzających stabilność i nieodwracalność linii IX Zjazdu, przysparzającej nam robotniczego, społecz­nego zaufania.
      Tematykę XIII Plenum podyktowało życie. Za nami wielki odcinek drogi. Już prawie cztery dziesięciolecia Pol­ski Ludowej. Już przeszło trzy lata szczególnie ostrego star­cia z siłami reakcji, z wewnętrznymi i zewnętrznymi zagrożeniami socjalizmu. Już przeszło dwa lata realizacji linii IX Zjazdu.
      Nadzwyczajne środki stanu wojennego, nieustępliwa walka z przeciwnikiem, jak i cierpliwe dążenie do poro­zumienia, a przede wszystkim konsekwencja w urzeczy­wistnianiu socjalistycznej odnowy zaowocowały widocz­nymi powszechnie postępami normalizacji. Osiągnięć nie powinniśmy jednak przypisywać wyłącznie sobie. Obok tych, którzy od początku byli na pierwszej linii, przy­czynili się do postępu również ci, którzy dokonywali wyboru stopniowo. W ocaleniu narodowym mają nie­mały udział również i ci obywatele, którzy mimo ura­zów i wątpliwości opowiadali się w krytycznych momen­tach i dziś opowiadają się nadal za ładem, spokojem społecznym i pracą.
      Normalizacja nie jest celem samym w sobie. Jest do­piero wstępnym warunkiem powodzenia, dalszego postę­pu. Przyszłość zależeć będzie od tego, jak normalizację wykorzystamy.
      W swej książce o roku 1944 Zbigniew Załuski suge­stywnie ukazał ogromny wpływ, jaki na zwycięstwo Pol­ski Ludowej miały pozornie szare, nieefektowne dni lu­belskich początków. To przecież wtedy utrwalały się fakty rozstrzygające o zwycięstwie lewicy polskiej, o umocnieniu władzy ludowej. Tak jak Manifest Pol­skiego Komitetu Wyzwolenia Narodowego był zapowie­dzią nowej historycznej drogi narodu, tak IX Zjazd był tej drogi uwierzytelnieniem, proklamacją naszego po­wrotu do źródeł.
      Wielu towarzyszy pamięta, jaką wagę przywiązywała partia w pierwszych powojennych latach do tego, aby tworzyć codziennie jakiś konkretny fakt utwierdzający ludzi pracy w przeświadczeniu, że to jest ich władza, ich ustrój. To samo odnieść można do obecnego okresu. Stworzyliśmy już konieczne przesłanki, niezbędną kon­strukcję tego, co potocznie nazwano socjalistyczną odnową. Teraz, w powszedniej pracy, w codziennej roz­mowie z klasą robotniczą, ze społeczeństwem rozstrzy­gają się losy programu IX Zjazdu.
      Przyjęte przez XII Plenum Komitetu Centralnego Sprawozdanie z prac komisji KC PZPR powołanej dla wyjaśnienia przyczyn i przebiegu konfliktów społecz­nych w dziejach Polski Ludowej, wskazuje wyraźnie, że wszystkie dotychczasowe konflikty społeczno-ekonomiczne w Polsce miały jeden wspólny mianownik osła­bienie politycznej i moralno-psychologicznej więzi partii z klasą robotniczą. Więzi, która rozstrzyga o sile naszej partii, o jej miejscu w życiu społeczeństwa. Im więcej będzie konkretnych, namacalnych potwierdzeń, że nie ustajemy w naprawianiu błędów, że rzeczywiście wpro­wadzamy reformy, że potrafimy je wprowadzić, tym bardziej skurczy się pole oddziaływania przeciwnika, przybywać będzie społecznego zaufania do naszej ideo­logii, do naszej polityki.
      Nasza linia jest i musi być jasna, prosta. Na obecnym etapie nie wystarcza już zapowiedź, że nie ma powrotu do anarchii sprzed 13 grudnia 1981 roku, że nie ma po­wrotu do deformacji występujących przed sierpniem 1980 roku. Te słowa powinny być, jeśli można użyć ta­kiej przenośni, wypisane w każdej partyjnej legitymacji. Jesteśmy bowiem nadal w ostrej walce. Nie toczy się już ona na ulicach, na ogół nie na powierzchni życia, lecz przede wszystkim w jego głębi, w warstwie spo­łecznej świadomości. Podjęcie przez Komitet Centralny problematyki ideologicznej jest odpowiedzią partii na tę właśnie sytuację.
      Stan wojenny został zniesiony, lecz nie słabnie ani na chwilę agresja propagandowa, wielopłaszczyznowe dzia­łanie wroga. Nie zrezygnował on z zamiarów, jakie po­krzyżowaliśmy 13 grudnia. Udało się nam w sposób za­sadniczy osłabić przeciwnika, zepchnąć go do defensywy, ale konieczna jest nadal stanowczość i konsekwencja. Pojawiają się bowiem różne metody pośrednie, próby osiągnięcia tych samych celów, ale trochę inaczej, w in­nym tempie, innymi środkami. Utrzymywanie stanu nie­pewności, bojkoty i `szeptanki", rocznicowe awantury i demagogia socjalna oto niektóre formy walki prze­ciwnika rodem z okresu przedgrudniowego. Z tego też wynikają i nadzieje na swego rodzaju `drugi etap", na to, że władza nie wytrzyma nacisku Zachodu, że się zmę­czy, zagapi, da się zaczarować różnymi księżycowymi ofertami. Służą temu celowi także nikczemne nawoływa­nia do utrzymania imperialistycznych restrykcji. Ich po­pis dał ostatnio w amerykańskiej prasie przebywający na Zachodzie jeden z byłych liderów byłego stowarzy­szenia dziennikarzy.

Rachuby przeciwnika na nasze cofanie się są niereali­styczne. Z obranej drogi nic nas zepchnąć nie zdoła. Jednoznaczna, bojowa atmosfera naszego plenum po­twierdziła to raz jeszcze. Dziś jest to już droga wypró­bowana, potwierdzona. Stanowi ona pryncypialną, a jed­nocześnie twórczą kontynuację tego. co było najlepsze, najpłodniejsze w całym czterdziestoleciu Polski Ludowej.
      Ideologiczne, polityczne, wychowawcze zadanie polega dziś na tym, aby klasa robotnicza, jak najwięcej obywa­teli, praktycznie cały naród rozumiał zarówno istotę, sens, jak i uwarunkowania obecnej sytuacji. Mamy do czynienia z obolałością tkanki społecznej. W sensie poli­tycznym nadal więc jesteśmy w swoistym stanie wyjąt­kowym. Teraz za każdy błąd płaci się podwójnie, a każdy krok prawidłowy jest o połowę mniej dostrzegalny.
      XIII Plenum dokonało oceny stanu naszej partii, jej ideowego wnętrza. Uznaliśmy, iż nie przestała ona ani na chwilę być kierowniczą siłą w państwie. Ale po wstrząsach, które przeżyła, odzyskuje dopiero swą prze­wodnią rolę w społeczeństwie. Dlatego krytycyzm i sa­mokrytycyzm w toku naszych obrad jest szczególnie uzasadniony, szczególnie ważny i potrzebny.
      Odbudowa więzi partii z jej klasą, z ludźmi pracy, odzyskanie zaufania to zadanie dla nas najważniejsze. Dzień po dniu, krok po kroku musimy likwidować dystans, jaki powstał między partią i częścią świata pracy. Można to osiągnąć tylko w jeden, jedyny sposób: ludzie powin­ni czuć, że partia jest im życiowo potrzebna, że jest blisko nich, że stanowi najpewniejszą oporę w walce z trudnościami i bolączkami, z marazmem i zastojem, z wszelkimi rodzajami zła, że program, który posiada, że zadania, które wytycza, mają na celu jedynie dobro narodu.
      Nasza działalność po IX Zjeździe, po 13 grudnia nie może być zwolniona od wnikliwej oceny. Musimy codziennie rozliczać się z tego jak przezwy­ciężamy kryzys, jak uzdrawiamy, reformujemy poszcze­gólne dziedziny życia. Wiemy, że zrobiliśmy wiele, ale przecież nie zrobiliśmy wszystkiego, co by należało.
      Dotyczy to również i kierownictwa partii. Jest ono dalekie od samozadowolenia. Na przykład nie udało nam się dotychczas wystarczająco posunąć do przodu tak do­niosłych problemów, jak kompleksowo rozumiana pro­blematyka młodzieży, wychowania. Pod c
    • giuseppe53 Czerwona,pyszalkowata swinia i przestepca 21.08.05, 12:06
      patrz jw.
    • jerzy.kosecki Re: dla mnie oczywistym jest, że Cimoszewicz 21.08.05, 12:08
      to krętacz. Ale najważniejsze, aby LPR była poniżej SLD - bedzie to moja
      satysfakcja i zemsta dziejowa na oszołomie i kłamcy Giertychu, który w swojej
      paranoicznej nienawiści twierdził, że "zycie Jaruckiej jest w
      niebezpieczenstwie".
    • karis21 Re: Cimoszewicz: nie nastąpiło cudowne rozmnożeni 21.08.05, 12:10
      Przyczepiacie się do Cimoszewicza jak męndy do jaj panie Cimoszewicz głowa do
      góry w ten sposób te burki nie myte robią za darmoche panu popularność i
      przekonałem się że nie będę głosował na nikogo co ma śmierdzącą jadaczkę a że
      jest przez to popularny to będę na pana panie Cimoszewicz panie prezydencie
      elekcie.HEJ HEJ KACZORY DONALDY DO ZOBACZENIA ZA PIĘĆ LAT W WYBORACH
      PREZYDENCKICH PA PA PA PA PA........
    • paulina.99 Nie przesadzajmy 21.08.05, 12:21

Grzechy jakie ma Cimoszek ma każdy z nas. Nasza uczciwość i demokracja nie
      zawsze jednakowo dla wszystkich znaczy. Jeżeli wybroni się z postawionych mu
      niedociągnięć czy jak by to zwał to znaczy, że radzi sobie z awanturnictwem
      politycznym i to dobrze. Trzeba przejść przez mękę żeby być prezydentem .
      Każdemu kandydatowi można postawić różne zarzuty tylko inni mają mniej wrogów.
      Ja to mam pecha bo żaden kandydat mnie nie przekonuje.

• bolekfun1 masz brudne ręce? - I TY MOŻESZ ZOSTAĆ CIMOSZENKĄ! 21.08.05, 12:31
        paulina.99 napisała:

>
        > Grzechy jakie ma Cimoszek ma każdy z nas. Nasza uczciwość i demokracja nie
        > zawsze jednakowo dla wszystkich znaczy. Jeżeli wybroni się z postawionych mu
        > niedociągnięć czy jak by to zwał to znaczy, że radzi sobie z awanturnictwem
        > politycznym i to dobrze. Trzeba przejść przez mękę żeby być prezydentem .
        > Każdemu kandydatowi można postawić różne zarzuty tylko inni mają mniej wrogów.
        > Ja to mam pecha bo żaden kandydat mnie nie przekonuje.
        >

TYPOWA KOMUSTYCZNA TAKTYKA OBRONY !!!!
        WSZYSCY MAJĄ BRUDNE RĘCE NIE TYLKO MY !!!!
        • cimcipuch3 masz brudne ręce? - I TY MOŻESZ ZOSTAĆ CIMOSZENKĄ 21.08.05, 17:24
          > paulina.99 napisała:
          >
          > >
          > > Grzechy jakie ma Cimoszek ma każdy z nas. Nasza uczciwość i demokracja ni
          > e
          > > zawsze jednakowo dla wszystkich znaczy. Jeżeli wybroni się z postawionych
          > mu
          > > niedociągnięć czy jak by to zwał to znaczy, że radzi sobie z awanturnictw
          > em
          > > politycznym i to dobrze. Trzeba przejść przez mękę żeby być prezydentem .
          >
          > > Każdemu kandydatowi można postawić różne zarzuty tylko inni mają mniej wr
          > ogów.
          > > Ja to mam pecha bo żaden kandydat mnie nie przekonuje.
          > >
          >
          > TYPOWA KOMUSTYCZNA TAKTYKA OBRONY !!!!
          > WSZYSCY MAJĄ BRUDNE RĘCE NIE TYLKO MY !!!!

WC akceptuje jak przystało na komucha
          posługiwanie się tylko
          -absolutnie uprawnionymi kłamstwami- !!!!
          he he he !!

WPROST 21.08.2005 :
          "Najprawdopodobniej skorzystamy z przepisów pozwalających na uproszczone procedury sądowe w okresie kampanii wyborczej i wystąpimy przeciwko Romanowi Giertychowi w związku w tym, że posługuje się
          -absolutnie nieuprawnionymi kłamstwami-
          w swoich publicznych wypowiedziach" - powiedział Cimoszewicz na konferencji prasowej

• alfredkujot Re: Nie przesadzajmy 21.08.05, 12:44
        paulina.99 napisała:

>
        > Grzechy jakie ma Cimoszek ma każdy z nas.

Taaaak ?

Nasza uczciwość i demokracja nie
        > zawsze jednakowo dla wszystkich znaczy.

No my obserwujemy co znaczy uczciwosc i demokracja
        wg pzpr-sld.....i takich jak ty.

Jeżeli wybroni się z postawionych mu
        > niedociągnięć czy jak by to zwał to znaczy, że radzi sobie z awanturnictwem
        > politycznym i to dobrze.

Niedociagniec ? tak sie teraz mataczenia w sld nazywa ?

Trzeba przejść przez mękę żeby być prezydentem .

No zal chlopa po co on sie tak meczy ?

> Każdemu kandydatowi można postawić różne zarzuty tylko inni mają mniej
        wrogów.
        > Ja to mam pecha bo żaden kandydat mnie nie przekonuje.

No tak to jest jak sie ma pecha....
        >
        >
        >
        >
        >
        • mg2005 Wkład WCeta w rozwój języka polskiego 21.08.05, 14:53
          Myślę,że dzięki aferze Włodzimierza C. język polski zyska nowe słowo:
          czasownik "cimoszyć" -kręcić,mataczyć; także:plątać się w zeznaniach,
          zagonić się w kozi róg.

Odpowiednio:rzeczownik "cimoszenie".
          • cimcipuch3 CIMOSZENKA AKCEPTUJE TYLKO UPRAWNIONE KŁAMSTWA !!! 21.08.05, 17:33

CIMOSZENKA AKCEPTUJE TYLKO UPRAWNIONE KŁAMSTWA !!!
            mg2005 napisał:

> Myślę,że dzięki aferze Włodzimierza C. język polski zyska nowe słowo:
            > czasownik "cimoszyć" -kręcić,mataczyć; także:plątać się w zeznaniach,
            > zagonić się w kozi róg.
            >
            > Odpowiednio:rzeczownik "cimoszenie".

apropos
            z ostatniej chwili
            jeszcze jeden kwiatek z polszczyzny doktora cimoszenki
            21.08.2005 WPROST :

"Najprawdopodobniej skorzystamy z przepisów pozwalających na uproszczone procedury sądowe w okresie kampanii wyborczej i wystąpimy przeciwko
            Romanowi Giertychowi w związku w tym, że posługuje się
            --
            • qin Re: Cim Towarzysz do lasy. 21.08.05, 17:48
              Słyszałam odpowiedz Giertycha,powiedział ze nie boli sie ,ponieważ wypowiadał
              sie jako przedstawiciel komisji sejmowej a wiec nie odpowiata to proponawanemu
              przez WC trybowi rozpatrywania przez sąd i może udowodnić ze towarzysz
              Cimoszenko skłamał przed komisją.Wczoraj obyłam na stronach www.Cimoszenko.
              polecam!!!!!!!!!
    • zenek68 o uu1 nieślubna wnuczka wc-kandydata ? 21.08.05, 14:56
      robisz błędy rzeczowe brzydka polonistko ...
    • uu1 Re: Przeczytaj Dekalog. Pouczająca lektura. 21.08.05, 15:31
      • zenek68 co to jest Dekalog?Cimoszewicz musi przegrać. 21.08.05, 15:36
        ja tylko tanio kupić drogo sprzedać....ale musi przegrać..
        • uu1 Re: Sorki. Gonisz w piętkę. 21.08.05, 15:42
          • zenek68 pogoniłem ale z psem do lasu.WC musi przegrać. 21.08.05, 16:42
            bo jest nieuczciwy a najgorsze że wyborców ma za idiotów. Jak z magistrem
            Kwachowi się udało to myśli że wszystko można wcisnąć biednym oszukanym polskim
            ludziom. może liczyć na 20% elektoratu ubecko-komuszego z tego samego szamba co
            on. resztę musi oszukać .taka jest prawda.jest to prawda najprawdziwsza w-g
            teorii względności WC kandydata...
            • uu1 Re: Który z kandydatów nie ma wyborców za idiotów? 21.08.05, 16:59
              • zenek68 nie ma takiego.Cimoszewicz musi odejść ! 21.08.05, 17:06
                lubię trzeźwomyślących ale nie baby i do tego polonistki. moją wychowawczynią
                w pierwszej klasie SP była polonistka. od początku ją porządałem ale bez
                wzajemności i dlatego nie lubię wrednych polonistek..
                • uu1 Re: Musiałeś jej pożądnie porządać. 21.08.05, 17:21
                  • zenek68 aż blat ławki uczniowskiej się unosił ,przez co .. 21.08.05, 20:11
                    miałem kłopoty z rówieśniczkami i to mi zostało do dziś...
                    Cimoszewicz musi odejść.
                    • uu1 Re: Teraz wiem, kto za Ciebie myśli. 21.08.05, 20:23
                    • zenek68 żołądek - jasne.właśnie upiekliśmy na grilu indyka 21.08.05, 21:29
                      z moim przyjacielem czworonożnym również Zenusiem. a dla Zenusia świński ogon
                      co jak mi powiedział jest niezgodne z jego religią ale co się nie robi dla
                      pancia aby dotrzymać mu towarzystwa -powiedział mi przy piątej butelce
                      Carlsberga. a udziec indyczy ponacinać i poprzetykać kandyzowaną skórką
                      pomarańczową i dużo majeranku i piec na ruszcie dwie godziny ,nie za blisko
                      płomieni .w żadnym wypadku nie dodawać czosnku...feeeee
    • fafik_wielki ponadstandardowego zachowania 22.08.05, 00:44
      ponadstandardowe to jest faktycznie...

ja bym jednak oczekiwał od kandydata na prezydenta trzymania się standardu
      klasycznej, prymitywnej i prostackiej uczciwości - nie kłamać, nie kręcić,
      przyznać się do błędu itp. frajerstwa
    • johndoe Akcje BMC 22.08.05, 08:58
      witam!
      prosze o skromne wyjasnienie.
      Jezeli marszalek C. jest taki uczciwy , ze wpisal sprzedaz akcji BMC w specjalnym oswiadczeniu, to w jaki oswiadczeiu w pisal, ze je posiada?
      Jezeli o ich sprzedazy powiadamia w oswiadczeniu z 20 kwietnia, ktore to oswiadczenie jest poprawka do osiadczenia z poczatku kwietnia czy tez moze stycznia /?/, to 31 grudnia 2001 roku, te akcje chyba posiadal.
      W ośiadczeniu sejmowym nie ma ani słowa o tych akcjach. To juz drugie po Orlenie, o ktorych zapomnial?
    • palestrina2005 Nioech się tłumaczy Cimoszenko 22.08.05, 17:30
      Byle szybko bo wyborcy już stracili do niego cierpliwość.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka