hernandez My solidarnosc to mamy prawo SLD nie ma prawa 08.09.05, 09:23 ale pamietajmy Polska to panstwo prawa i rownoscie wobec niego ale nie dot. to bedzie za rzadow PiS wyborcow SLD bo CI jak widac maja mniejsze prawa. No ale faszysci z PiSu mam nadzieje rzadzic nie beda. Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Wszystkim ujadającym w tym wątku.na PIS 08.09.05, 09:25 Spójrzcie na siebie. Bluzgacie prawdziwie po europejsku. Słownictwo przypomniał Wam wczoraj Michnik. Jest ostatni moment na zburzemie murów fałszu, które salon wznosi od 15 lat. Muruje by zasłonić zwykłe znaczenie słów "sprawiedliwość", "prawda", "solidarność". Naprawdę możecie na trzeźwo spoglądać w lustro? Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko Co tam mury - Trusk czy Tusk 08.09.05, 09:30 Nie media trusk - powinno być Media TUSK ! To wyjaśnia zarzuty postawione przez PiS! PO ma się zrewanżowąć po wyborch!Szczegóły niedługo! A tak apropo: w Polsce czysty jest tylko papier toaletowy - przed użyciem! Odpowiedz Link Zgłoś
martaci1 TO SKANDAL! WWWWWWRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.09.05, 09:35 GDYBY ZAKONCZENIE MIALO BYC OPTYMISTYCZNE TO BY BYLO! A WYCIERANIE SOBIE GEBY KACZMARSKIM TO SWINSTWO! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: TO SKANDAL! WWWWWWRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!! 08.09.05, 09:41 martaci1 napisała: > GDYBY ZAKONCZENIE MIALO BYC OPTYMISTYCZNE TO BY BYLO! A WYCIERANIE SOBIE GEBY > KACZMARSKIM TO SWINSTWO! No właśnie. A kto sobie wyciera? Kto wystawił Kaczmarskiego przeciwko PiSowi? Odpowiedz Link Zgłoś
osservatorepolacco to może III cz. Dziadów też ulepszą?? 08.09.05, 09:36 nie wolno takich rzeczy robić, PIS chyba nie rozumie niuansów :((( zostawić Mury!! Odpowiedz Link Zgłoś
psx0 Re: PiS ulepszył "Mury" Jacka Kaczmarskiego 08.09.05, 09:37 to nie PiS wymyślił. Te zwrotkę słyszałem już kilkanaście lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: PiS ulepszył "Mury" Jacka Kaczmarskiego 08.09.05, 09:41 Gazeta powinna sobie dać spokój z "Kampanią kontrolowaną" bo nie może tropić przekłamań ktoś kto sam kłamie i gra nieczysto. Gdyby ta pożal się Boże dziennikarzyna poszukała w internecie to by bez trudu znalazła dowody na to, że piosenki nie przerobil PiS tylko już dawno funkcjonuje w takiej wersji. Oto dokument ostatni raz zmodyfikowany w maju 2003 gdzie jest w tej wersji co to niby teraz PiS ja przerobił. www.modn.elk.edu.pl/publikacje/2003/11_listop.doc Dlaczego ja go znalazłam w sieci w pięć minut a dziennikarka nie mogła? Odpowiedz Link Zgłoś
robertl Re: PiS ulepszył "Mury" Jacka Kaczmarskiego 08.09.05, 10:41 kataryna.kataryna napisała: > Gazeta powinna sobie dać spokój z "Kampanią kontrolowaną" bo nie może tropić > przekłamań ktoś kto sam kłamie i gra nieczysto. Gdyby ta pożal się Boże > dziennikarzyna poszukała w internecie to by bez trudu znalazła dowody na to, że > > piosenki nie przerobil PiS tylko już dawno funkcjonuje w takiej wersji. > > > Oto dokument ostatni raz zmodyfikowany w maju 2003 gdzie jest w tej wersji co > to niby teraz PiS ja przerobił. > > www.modn.elk.edu.pl/publikacje/2003/11_listop.doc > Dlaczego ja go znalazłam w sieci w pięć minut a dziennikarka nie mogła? jak to dlaczego? Gazeta jest obiektywna do bólu zwłaszcza względem Kaczorów,Ty natomiast jesteś nieobiektywna. Pozdrawiam super pracę wykonujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
pralinka.pralinka Re: Brawo Katarynko :) 08.09.05, 11:10 Ja tę wersję przerobioną słyszałam chyba przed 89 rokiem. Właśnie zmienioną, aby dodawać otuchy. Ale Ty znalazłaś dowód, nie tylko na istnienie tej wersji dawniej, ale również na tendencyjność i kłamstwa GW. Ze zdumieniem przeczytałam wiele postów powyżej pomstujących na PiS. Jednak GW ciągle mąci ludziom w głowach,aż przykro!!! I każdy chwyt jest dobry aby przywalić Kaczorom. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: PiS ulepszył "Mury" Jacka Kaczmarskiego 10.09.05, 13:14 kataryna.kataryna napisała: > www.modn.elk.edu.pl/publikacje/2003/11_listop.doc > Dlaczego ja go znalazłam w sieci w pięć minut a dziennikarka nie mogła? Może dziennikarze nie mają dostępu do Internetu (żeby nie było siary jak z tą Lalą Laleczną z MI)? Odpowiedz Link Zgłoś
zuluseq MAM ŚPIEWNIK Z 1981 ROKU !!! 08.09.05, 09:43 tam są słowa tej pieosenki wraz z ostatnią zwrotką ! piosenka podpisana jest tytułem "Pieśń młodego anarchisty". Pod tekstem adnotacja "autor tekstu nie znany..." Nie wiem jak było naprawde, ale mam wrażenie ze to kaczmarski zrombał tekst tej pisoenki i nie jest jego autorem. Wole tą optymistyczną wersje Odpowiedz Link Zgłoś
zuluseq K... czy to są sprawy, którymi powinni zajmować 08.09.05, 09:44 się politycy ???? Odpowiedz Link Zgłoś
pralinka.pralinka Re: K... czy to są sprawy, którymi powinni zajmow 08.09.05, 11:15 zuluseq napisał: > się politycy ???? Jak się nie ma haków na PiS to każdy temat jest dobry, aby przywalić. A to pan Witek, a to tekst piosenki, a to "wyrok" za pyskówkę (to ostatnie piszę w cudzysłowie, bo nie jest tak do końca przesądzone, czy aby Kaczor nie miał racji). Odpowiedz Link Zgłoś
zuluseq Re: K... czy to są sprawy, którymi powinni zajmow 08.09.05, 12:09 to nie kaczory zmieniły piosenke - ta zwrotka istniała jeszcze przed stanem wojennym Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos [...] 08.09.05, 12:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
szutnik Tzn Tera "Mury" już betonowe będą pp z GW??? 08.09.05, 13:45 Bo chyba tak nalezy rozumieć ulepszenie wprowadzone (rzekomo przez PiS, a tak naprawdę 15 lat wcześniej przez niejakiego NN.)Cegłę to już tylko na beton marki 350 można przerobić. Że co, że Głupie o tym betonie? A pewnie że tak Panie i Panowie z "Gazety". A Wasz artykulik to niby lepszy od tych moich bzdur? PiS poprawił? To Tolek Jabłoński jest już szefem PiS?? Myslałem, że kto inny... A jeśli już o poprawianie "Murów" na poważnie chodzi, to pierwszy był tekst i muzyka Katalończyka Louisa Llacha. Tekst spolszczyli PO RAZ PIERWSZY (i z katalońskiego, nie hiszpańskiego!!!) Filip Łobodziński (dziś m.in. "Przekrój") i Jarosław Gugała (dziś ambasador RP w Urugwaju), pod koniec lat 70-tych studenci Iberystyki. Na jakiejś zamkniętej imprezie usłyszał to w wykonaniu F.Ł. Kaczmarski i potem SAM PRZEROBIŁ!!!! Łobodziński zresztą podkreśla, że wersja Kaczmarskiego jest udoskonaleniem jego treści, z zachowaniem wymowy oryginału Llacha. A później to już wielu NN. "poprawiało" tekst wg własnego widzimisię, sam słyszałem chyba z 5 wersji... Taki to już los standardów Panie i Panowie z GW! Słuchacie może jazzu, Redaktorzy i NadRedaktorzy? To popatrzcie, co tam się robi ze standardami. To dopiero skandal, przerabiać np. Coltrane'a, co Redaktorzy??? Odpowiedz Link Zgłoś
pleszek Re: PiS ulepszył "Mury" Jacka Kaczmarskiego 08.09.05, 09:45 PiS - wstydu nie ma. Kto ich upoważnił do zmianiania utworu? Na takiej zasadzie można zmienić nawet hymn Rosyjski! KPINA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: PiS ulepszył "Mury" Jacka Kaczmarskiego 08.09.05, 09:55 pleszek napisał: > PiS - wstydu nie ma. Kto ich upoważnił do zmianiania utworu? A zmienili? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: PiS ulepszył "Mury" Jacka Kaczmarskiego 08.09.05, 10:13 Podczas zebrania przedwyborczego wstał gość i powiedział: - X nie może kandydować, ponieważ jego córka pracuje w agencji towarzyskiej. - Ależ ja nie mam córki - zawołał X. - A jakie to ma znaczenie - zawołał gość. I otrzymał gromkie brawa zgromadzonych. Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Nie wierz nigdy Gazecie .... 08.09.05, 09:56 Zwłasza gdy chcesz kogoś opluć. Odpowiedz Link Zgłoś
mgrzemow Jacek sie w grobie przewraca... 08.09.05, 09:55 Mury nigdy nie byly piosenka optymistyczna, to tekst o tym jak rewolucja zjada wlasne dzieci. Jacek zawsze byl wsciekly jak traktowalo sie ta piesn jak jakis hymn. Na dodatek ten dopisany tekt to kosmiczna grafomania. Autor powinien zaczac chodzic kanalami, bo ktoregos dnia jakis przechodzien po prostu da mu w morde... "... ale w gruncie rzeczy byle to sprawa smaku. Tak, smaku..." Odpowiedz Link Zgłoś
agi34 Re: PiS ulepszył "Mury" Jacka Kaczmarskiego 08.09.05, 10:01 To już jest skandal. O Mury w tym kraju była niejedna awantura...To jest utwór kultowy myślę, że nie tylko dla mnie.Jacek Kaczmarski nie życzył sobie by ludzie,którzy na etosie Solidarności zrobili karierę polityczną wykorzystywali ten utwór w jakikolwiek sposób, mówił o tym nie raz. To jest chamstwo. A teraz cytat oryginalny z Tuwima: LECZ NADE WSZYSTKO-SLOWOM NASZYM ZMIENIONYM CHYTRZE PRZEZ KRĘTACZY JEDYNOŚĆ PRZYWRÓĆ I PRAWDZIWOŚĆ NIECH PRAWO ZAWSZE PRAWO ZNACZY A SPRAWIEDLIWOŚĆ- SPRAWIEDLIWOŚĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
izmy Re: PiS ulepszył "Mury" Jacka Kaczmarskiego 08.09.05, 10:14 szczere uznanie za trafny cytat obawiam się jednak, że "PISuary" (spodobał mi się ów skądinąd niewybredny epitet) mogą się w tuwimowych kontekstach nie połapać Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Jeszcze szczersze uznanie za trafny cytat :)) 08.09.05, 11:25 Mocno i pewnie chodząca po polskiej ziemi, Umiłuj lud sprawiedliwy, co Polskę zbudził. A tam, kochanie, gdzie mieszkał Włodzimierz Lenin, Złóż kwiatek. To był przyjaciel prostych ludzi (Do córki w Zakopanem - Julian Tuwim) ------ ... dziś byli stalinowcy stanowią najpotężniejszą mafię świata, lepiej zorganizowaną niż Cosa Nostra, międzynarodowy homoseksualizm czy filateliści. Ich święta wspólnota polega na wzajemnym zmywaniu z siebie win i na genialnie skomponowanych żalach na swój zły los zgwałconej i wyeksploatowanej niewinności. Leopold Tyrmand w 1972 r. Odpowiedz Link Zgłoś
nemi13 Re: PiS ulepszył "Mury" Jacka Kaczmarskiego 08.09.05, 10:31 kolego trafiles w sedno . niech politycy sie od......a od solidarnosci . niech stworza swoja wizje i idee , a nie bazuja na uczuciach normalnych ludzi . przypominam ze niedlugo rozpocznie sie sezon polowan na kaczki ... Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos [...] 08.09.05, 12:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja_curka_zbujnika Do studioturos 08.09.05, 14:52 > A my mamy do zalatwienia pare wazniejszych spraw, niz rzekome "zmienianie slow" Ależ agi34 wcale nie wspomniała o "rzekomym zmienianiu słów" tylko o tym, że nie podoba jej się wykorzystywanie TEGO utworu w kampanii wyborczej. Może czytaj posty zanim po raz kolejny wkleisz ten sam tekst w odpowiedzi komuś, kto ma inne zdanie niż Ty... Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Do studioturos 08.09.05, 17:05 ronja_curka_zbujnika napisała: > > A my mamy do zalatwienia pare wazniejszych spraw, niz rzekome "zmienianie > slow" > Ależ agi34 wcale nie wspomniała o "rzekomym zmienianiu słów" tylko o tym, że ni > e podoba jej się > wykorzystywanie TEGO utworu w kampanii wyborczej. Może czytaj posty zanim po ra > z kolejny wkleisz > ten sam tekst w odpowiedzi komuś, kto ma inne zdanie niż Ty... nie sie nie podobalo przyklejanie przez olejniczaka do siebie 21 postulatow, taka sobie analogia (trudne slowo!) Odpowiedz Link Zgłoś
pavulon000 Re: PiS ulepszył "Mury" Jacka Kaczmarskiego 08.09.05, 10:10 l'estaca dostała nowy tekst. więc czym się oburzać. Odpowiedz Link Zgłoś
adamaleksander Re: PiS ulepszył "Mury" Jacka Kaczmarskiego 08.09.05, 10:23 Jacek Kaczmarski nie zasługuje na takie beznadziejne plagiaty pseudo artystów, którzy zdają się nie rozumieć podstawowych zasad twórczości. Poza tym to nie jest pieśń Solidarności, tylko Kaczmarskiego i nikt nie powinien mieć prawa do nadużywania jego twórczości, która z programem i osobowością PIS-u nie miała nic wspólnego. Panie Jacku - niech pan się nie przejmuje, czego innego mógłby sie pan spodziewać po takich ludziach, jak choćby bracia Kaczyńscy. Odpowiedz Link Zgłoś
but13 Wyborcza kłamie 08.09.05, 10:23 Gazeta Wyborcza kłamie, tekst nie został przerobiony przez PiS, gdyż taka wersja istniała już w latach 80-tych, a na pewno nie powstała teraz, na potrzeby kampanii PiS-u. Dowód tutaj: www.modn.elk.edu.pl/publikacje/2003/11_listop.doc Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Wyborcza kłamie 08.09.05, 10:32 but13 napisał: > Gazeta Wyborcza kłamie, tekst nie został przerobiony przez PiS, gdyż taka > wersja istniała już w latach 80-tych, a na pewno nie powstała teraz, na > potrzeby kampanii PiS-u. Dowód tutaj: > www.modn.elk.edu.pl/publikacje/2003/11_listop.doc A co kogo w gi-wi obchodza dowody ? Na oczach spoleczenstwa udowodniono cimoszewiczowi ze jest klamca i oszustem i co ? Prokurator nic tam nie zauwazyl . A dla gi-wi to jest krysztalowy... gi- wi milczec nie moze bo by sie w blocie utopila no to nas blotkiem czestuje. Odpowiedz Link Zgłoś
nemi13 Re: PiS ulepszył "Mury" Jacka Kaczmarskiego 08.09.05, 10:24 kaczorki odp.........a sie od murow . jacek jest w ......... i nie profanujcie jego piosenki . a plagiaty zostawcie na potem . wasz rodowod jest jest tak samo jasny jak firma telegraf . Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Zbrodnia to nieslychana 08.09.05, 10:27 Co tam operacje gieldowe krysztalowego cimoszewicza , co zam mafia paliwowa, co tam rozlozona sluzba zdrowia.... Po mrozacej w zylach krew aferze ze spotem reklamowym w ktorym wystapil aktor!!!!ktory to aktor na dodatek jest sympatykiem innej partii a i jeszcze zdarzylo grac sie mu homoseksualiste !!!!skandal . Zbrodnia!!!.Przestepstwo!! Do sadu aktora i PiS!!!!Gdzie prokurator !!!! Teraz mamy nastepna mrozaca krew w zylach afere PiS-u. Cos strasznego !!! Ja proponuje zeby wszystkich aktorow , autorow tekstow, kabareciarzy itp prewencyjnie pozamykac do pierdla. Juz nie raz poslugiwali sie tekstami zmarlych, parafrazujac i przerabiajac . Zbrodnia !!! klamstwo!!! Afera !!!!Prosze panstwa afera!!!!! gi-wi nie moze milczec bo byloby to blotem . Dlatego informuje nas o tej strasznej zbrodni ;-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
vlad29 Re: PiS ulepszył "Mury" Jacka Kaczmarskiego 08.09.05, 10:34 No i dokladnie tak to jest .. zaczyna sie od spraw malutkich .. z pozoru niewinnych .. ot 4 wersy do czyjejs tworczosci .. ot malutkie klamstweko na plakacie ot lekki makijarz prawdy .. a potem to juz wlasciwie mozna pokusic sie o cos wikszego ..Dla mnie osobiscie tworczosc Kaczmarskiego byla i jest dos waznym elementem pomagajacym poznawac swiat i nie jestem zachwycony tym ze ktos chce mi to przeslanie falszowac niezaleznie z jakiego etosu sie wywodzi a czy to PiS czy SLD czy inna formacja .. hmm przez takie wlasnie gierki nabieram pewnosci ze wszyscy sa niestety po jednych pieniadzach .. of i caly final niewinnego przerabiania .. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
robertl Re: PiS ulepszył "Mury" Jacka Kaczmarskiego 08.09.05, 10:35 Po pierwsze to nie PiS zmienił text tylko wykonawca piosenki Po drugie co na ten temat sądzi henryka Bochniarz i Władek Frasyniuk bo to oni chyba wiedzą co PiS może a co nie. No no Gazeto nie dopuszczasz autorskich wykonać - cóz za nietoleracja, Odpowiedz Link Zgłoś
faq wersja z optymistycznym zakonczeniem jest stara! 08.09.05, 10:42 Znana jest juz od dawna, nie mam pojecia, kto dopisal ostatnie cztery wersy, ale jesczze na studiach, na poczatku lat 90-tych slyszalam taka wersje. Pewnie ktos po 89' napisal. Czy mial prawo? Fakt, ze Kaczmar mial blogoslawienstwo Llacha, ale piesn potem juz zyla wlasnym zyciem. Troche jako wspolne dziedzictwo, troche jako hymn. Malo kto wiedzial, ze Llach jest tworca, czasem nawet nazwisko Kaczmarskiego bylo ludziom obce a Mury znali i spiewali. Wiec to nie PiS, nie Kaczki.. Zbyt nerwowo Gintrowski i spadkobiercy podeszli do przerobki. Ja bym sie raczej zastanowila, czy jakakolwiek partia moze roscic sobie prawa i tym samym zawlaszczac, wykorzystywac utwory o takim ladunku emocjonalnym, z taka historia i bedace wspolnym dobrem. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: wersja z optymistycznym zakonczeniem jest sta 08.09.05, 10:46 faq napisał: > Wiec to nie PiS, nie Kaczki.. Niestety nie PiS i nie Kaczki ale jak widać czytelnikom GW niewiele trzeba bo połowa z wypowiadających się w tym wątku uwierzyła - wystarczył odpowiedni tytuł i sonda. > Zbyt nerwowo Gintrowski i spadkobiercy podeszli do przerobki. Bo dziennikarka pytała pewnie "Co pan sądzi o tym, że PiS samowolnie przerobił "Mury" Odpowiedz Link Zgłoś
faq rzetelnosc dziennikarska... 08.09.05, 10:51 niestety w GW odeszla do lamusa... chyba nawet nie znaja slowa rzetelnosc.. czekam az Agora zacznie wydawac ten swoj tabloid, moze wtedy bande patalachow i niedouczonch dziennikarzyn z GW da sie tam przesunac i poziom sie poprawi.. ehhh marzenia scietej glowy.. Odpowiedz Link Zgłoś
cobolt SKANDAL!!! Kaczmar sie w grobie przewraca 08.09.05, 11:00 Jak mozna Kaczmarskiemu cos takiego zrobic? Przeciez on na pewno nie glosowalby na tych kretynow PiSuarow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zirby Re: SKANDAL!!! Kaczmar sie w grobie przewraca 08.09.05, 11:02 Sprawdz baranie KIEDY powstała wersja "Murów" z innym zakonczeniem, a potem siadaj do klawiatury i zapluwaj monitor. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: SKANDAL!!! Kaczmar sie w grobie przewraca 08.09.05, 11:03 cobolt napisał: > Jak mozna Kaczmarskiemu cos takiego zrobic? Przeciez on na pewno nie glosowalby > na tych kretynow PiSuarow!!! Ty o tym wiesz bo masz lacza z zaswiatem i dlatego mozesz mowic w imieniu Kaczmarskiego-rozumiem... . Ba , jestes uprawniony do stawiania diagnoz na tym swiecie ? marnujesz sie . Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia55 Re: PiS ulepszył "Mury" Jacka Kaczmarskiego 08.09.05, 11:20 Jakim prawem!!Mury Jacka Kaczmarskiego są symbolem.Nie zmienia się symbolów na czyjeś widzimisię.Jaccek Kaczmarski nie Zyje i nie wolno niszczyć zczegoś co jest jego wizytówką rozpoznawalną na całym świecie.Kaczyński,który tak bardzo chełpi się swoją praworządnością powinien jak najszybciej przeprosić spadkobierców Jacka Kaczmarskiego,wyborców i wycofać ten żenujący tekst ze swiojej kampani.Hańba panie Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Pyt: Na które oko Pani Jolunia55 jest ślepa? 08.09.05, 11:31 Odp: Jak komunistyczna Temida - na lewe. Kilkadzisiąt postów w tym wątku udowadnia, że przeróbka murów jest już pełnoletnia. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Pyt: Na które oko Pani Jolunia55 jest ślepa? 08.09.05, 11:36 nielubiegazety2 napisał: > Odp: Jak komunistyczna Temida - na lewe. > > Kilkadzisiąt postów w tym wątku udowadnia, że przeróbka murów jest już > pełnoletnia. No, nadziwic sie nie moge ilu nie nauczonych jest myslenia, samodzielnego Powtarzaja jak papugi bzdury. Reaguja jak psy Pawlowa , slinia im sie z mord leje gdy gi-wi sygnal da do plucia. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re:Temida nie była ślepa. 08.09.05, 11:43 Miała oczy przewiązane opaską aby nie widzieć która strona usiłuje ją przekupić. Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Re:Temida nie była ślepa. 08.09.05, 11:58 Ta komunistyczna ma opaskę pirata. Tylko na jednym oku. Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 większość od jednej osoby :D 08.09.05, 13:51 Od spamera "studioturos". Owszem, przeróbka jest pełnoletnia, nie jest autorstwa PiS. Nie zmienia faktu że jest ona właściwie nieznana ogółowi, a PiS powinien wykazać się większym wyczuciem i nie pozwolić na wykonywanie na swoich konwencjach wyborczych symbolu postawionego na głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
rododendron Re: PiS ulepszył "Mury" Jacka Kaczmarskiego 08.09.05, 11:21 szereg bledow wypaczen i podrob i oni chca sprawiedliwosci. Tak jak krk przerabia Pismo Sw. na swoje doktryny maryjne tak Pis przerabia autorskie utwory na swoje potrzeby - czyli oszusci spod znaku sprawiedliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: PiS ulepszył "Mury" Jacka Kaczmarskiego 08.09.05, 11:29 rododendron napisał: > szereg bledow wypaczen i podrob i oni chca sprawiedliwosci. Tak jak krk > przerabia Pismo Sw. na swoje doktryny maryjne tak Pis przerabia autorskie > utwory na swoje potrzeby - czyli oszusci spod znaku sprawiedliwosc Pismo swiete przerobil KRK na kaczynskiego potrzeby czyli na doktryny maryjne - Rozumiem .;-)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Racja II!! KACZOR przerobił Dekalog !!!!!!! 08.09.05, 11:42 Przykazanie IX - brzmienie wg Kaczora: Nie będziesz mówił przeciw bliźniemu twemu kłamstwa jako świadek. Przykazanie IX - brzmienie pierwotne: Nie będziesz mówił przeciw bliźniemu twemu kłamstwa jako świadek. Nie dotyczy Autorytetów, Ludzi Honoru, i Adjustatorów. -- ... dziś byli stalinowcy stanowią najpotężniejszą mafię świata, lepiej zorganizowaną niż Cosa Nostra, międzynarodowy homoseksualizm czy filateliści. Ich święta wspólnota polega na wzajemnym zmywaniu z siebie win i na genialnie skomponowanych żalach na swój zły los zgwałconej i wyeksploatowanej niewinności. Leopold Tyrmand "cywilizacja komunizmu, Londyn 1972 r. Odpowiedz Link Zgłoś
hokejus Re: PiS ulepszył "Mury" Jacka Kaczmarskiego 08.09.05, 11:22 Gazeto sprawdź informację zanim coś napiszesz. Ten tekst istniał dużo wcześniej. Przykład dostępny na strone kataryna.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia55 Re: PiS ulepszył "Mury" Jacka Kaczmarskiego 08.09.05, 11:40 Ludzie,obojętnie czy ta zwrotka istniała,czy nie Kaczyński nie miałprawa wykorzystać jej w swojej kampani bez zgody spadkobierców.Może Wiśniewski robić z siebie małpę gorszą niż robił to do tej pory,może przyklejać sobie sztuczne rzęsy i cycki.przebierać się za kobietę bo żyje i taka jest jego wola.Może artysta sprzedawać się dla potrzeb kampani/co według mnie artystów tylko ośmiesza i jest żenujące/Oni mogą,bo żyją.Ale dajcie Jackowi odpoczywać w pokoju i wara wam od jego pieśni Kaczory. Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Wara !!!!!! 08.09.05, 11:49 Nie widziałen na koncercie Jarre'a Joluni55 w tańcu św. Wita, wykrzykującej WARA!!! WARA!!! Może stałem za blisko sceny. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: PiS ulepszył "Mury" Jacka Kaczmarskiego 08.09.05, 11:57 jolunia55 napisała: > Ludzie,obojętnie czy ta zwrotka istniała,czy nie Kaczyński nie miałprawa > wykorzystać jej w swojej kampani bez zgody spadkobierców. O ? A to skad ci sie wzielo o tych spadkobiercach ? Nie ma zadnego cytatu autoryzowanego spadkobiercow w "rewelacjach"gi-wi Na jakiej podstwie dokonalas osadu ? Może Wiśniewski robić > z siebie małpę gorszą niż robił to do tej pory,może przyklejać sobie sztuczne > rzęsy i cycki.przebierać się za kobietę bo żyje i taka jest jego wola.Może > artysta sprzedawać się dla potrzeb kampani/co według mnie artystów tylko > ośmiesza i jest żenujące/Oni mogą,bo żyją.Ale dajcie Jackowi odpoczywać w > pokoju i wara wam od jego pieśni Kaczory. A dlaczego wara ? Co kryje sie za twoja "szlachetnoscia?" Moze lepiej zeby o Kaczmarskim zapomniec i nie odwolywac sie do jego tworczosci? I do odrobiny nadzieji w dopisanej zwrotce ? Odpowiedz Link Zgłoś