tocqueville 22.09.05, 22:46 co sądzicie o karze chłosty jaka proponuje JKM? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pamparampa Re: JKM: kara chłosty 22.09.05, 23:10 więzienie, poprawczak to kontakt z przestępczością, zepsuciem, niszczeniem psychiki. a chłosta?! na pewno w dłuższej perspektywie jest korzystniejsza od degeneracji z jaką młodzieniec może spotkać się w przybytkach przestępczości. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Dobry pomysł ale niezgodny z Konstytucją 22.09.05, 23:13 BTW Wskaźnik poparcia dla kary chłosty stosuje się też chyba jako wskaźnik tolerancji. Odpowiedz Link Zgłoś
login39 Wbij sie na pal. Zrob to. 23.09.05, 09:07 Na calym forum nie ma takiego drugiego wiesia. Nabij sie na pal. Zycze powodzenia. Jak ktos slusznie zauwazyl, jestes: "jednym z glupszych adiutantow Redaktora Naczelnego" (chodzi o Adama Michnika). Inna celna uwaga: "wybijajacy sie glupek cum lizus". Tego nie potrafie zweryfikowac: "Mnie on wygląda na Mareczka B." Odpowiedz Link Zgłoś
tocqueville Re: JKM: kara chłosty 22.09.05, 23:27 zastanówmy się nie ulegając emocjom... co jest złego w karze chłosty? czy jest gorsza niz np. trzydniowy areszt? a co sadzicie o dybach? za kardzież złodzej byłby karany zakuciem w miejscu publicznym np. na trzy godziny? Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Ja bym raczej kazal zlodziejowi wartosc skradzione 22.09.05, 23:29 rzeczy odpracowywac w miejscu publicznym - z tabliczka za co i ile:))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
login39 Takie rozwiazanie jest drozsze 23.09.05, 09:09 Bo wymaga straznika, za ktorego trzeba zaplacic (z podatkow). Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: JKM: kara chłosty 22.09.05, 23:33 Jak większość programu JKM :) Odpowiedz Link Zgłoś
wolnosciowiec Re: JKM: kara chłosty 22.09.05, 23:40 Ja też popieram. Dlaczego kara chłosty ma być jakaś mnie zywilizowana czy coś takiego niż kara więzienia. Przecież rodzice dają swemu dziecku klapsa, a nie trzymają w komórce. To by było dopiero nieetyczne! Odpowiedz Link Zgłoś
tocqueville Re: JKM: kara chłosty 22.09.05, 23:40 oczywiście kara musi byc współmierna do czynów wykluczam np. karę chłosty za kradzież rozważam (co nie znaczy że popieram) chłostę stosowaną np. jako karę za pobicie... Odpowiedz Link Zgłoś
ppppp7 Re: JKM: kara chłosty 22.09.05, 23:44 Co sądzimy? Sądzimy, że JKM robi z siebie błazna i przez takie głupoty ośmiesza swój program ekonomiczny, gdzie jest sporo sensownych rozwiązań. Odpowiedz Link Zgłoś
wolnosciowiec Re: JKM: kara chłosty 22.09.05, 23:47 Dzisiaj powiedział o karze chłosty w debacie w TVP i odniosłem wrażenie, że to nawet przemówiło dość do publiki. --------------------------------------------------------------------- Czerwona Strona Platformy Obywatelskiej - www.czerwonepo.z.pl Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Re: JKM: kara chłosty 22.09.05, 23:48 Raczej zaczyna mi wygladac na to, ze ktos przez "przypadek" wyciagnal akurat to co sadzi JKM o karze chlosty. Czyli niby bedac za JKM go osmiesza. W koncu ten temat akurat ma sie do glownych spraw bedacych tematem wyborow jak mrowka do TIR-a. Odpowiedz Link Zgłoś
tocqueville Re: JKM: kara chłosty 22.09.05, 23:54 coś sugerujesz korwnisto? :) to, ze sie nie zgadzam z JKM w wielu kwestiach nie oznacza, że nie moge zastanowic się nad tą kwestią Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: JKM: kara chłosty 22.09.05, 23:52 Nie jest to zły pomysl, chłosta nie wypacza umyslu tak jak wiezienie czy poprawczak, jest szybka i bolesna nauczka. Mozna wziac pod uwage ,ze jednak jest to kara uznawana za "niecywilizowana" wiec zamiast chłosty mozna by wprowadzic przymusowe(karany mieszkal by w domu ale pod nadzorem elektronicznym) ciezkie krótkoterminowe roboty publiczne. P.S. Realnosc wprowadzenia takiej kary to rzecz wzgledna, kwestia odpowiedniej "promocji" a ludzie na to sie zgodza. Odpowiedz Link Zgłoś