Dodaj do ulubionych

List alfabetyczne

29.09.05, 08:54
A jak wygłądał by sejm gdyby była jedna alfabetyczna lista z
zaznaczeniemktóry kandydat do jakiej partii należy i jaki program ma zamiar
ealizować?
Czy wtedy do sejmu weszli by Rokita, Tusk, Kaczyńscy, Lepper i wielu innych z
pierwszych stron gazet.
Obserwuj wątek
    • gosc.z.korony Człowieku! Daj żyć komisjom wyborczym! 29.09.05, 08:56
      Czy pomyślałeś jaką mordęgą byłoby liczenie głosów? ;-)))
      • zwykly2 Re: Człowieku! Daj żyć komisjom wyborczym! 29.09.05, 08:58
        tu niema żadnego problemu, znam z autopsji pracę komisji.
        • gosc.z.korony ja też 29.09.05, 09:21
          dlatego jestem taki przerażony.
          • zwykly2 Re: ja też 29.09.05, 09:27
            To jest techika. Przecież wiesz jak łatwo to idzie przy Totku.
            • gosc.z.korony Zgoda 29.09.05, 09:38
              ale obecny system jest prostszy.
              Zaleta jego polega na możliwości wzrokowych konotacji.
              Pomyśl też o wyborcach zmuszonych do wertowania jakichś monotonnych skryptów.
              Coś na kształt list kandydatów przyjętych na studia.
              Nie wiem, może to tylko moje odczucie.
              • zwykly2 Re: Zgoda 29.09.05, 09:47
                Chodzi mi oto że, część wyborców (pracowałeś w komisji to wiesz że to prawda) a
                jest to niemała grupa głosuje na pierwszych z listy, dlatego ci otrzymują
                premię, moim zzdaniem nie zasłużoną.
    • zwykly2 Re: Lista alfabetyczna 29.09.05, 08:56
      sorry miałobyć jakwyżej.
    • nielubiegazety2 Nazywasz się Aaaaaaaaaaaby Marian ? 29.09.05, 09:03

• zwykly2 Re: Nazywasz się Aaaaaaaaaaaby Marian ? 29.09.05, 09:18
        Nie nie nazywamsię. Tylko poradż mi co mam zrobić jężeli odpowiada mi program
        PO, ale jestem przekonany że ludzie którzy chcą go realizować przedłożą stołki
        nad realizacje programu vide Jan Maria wielu imion Rokita który przyjmie od PiS
        każde miejsce w rządzie byle było dość wysokie?
        • nielubiegazety2 Ja nie mam problemu. Teoretycznie tezy PO (spora 29.09.05, 09:54
          ich część, zwłaszcza gospodarcza) brzmiały atrakcyjniej od pogramu PIS.

Jednak doszedłem do wniosku, że najpierw trzeba wyplenić gangrenę z życia
          polityczno-gospodarczego. Syf który ogarnął wszystkie sfery w tym sporą grupę
          polskich pseudobiznesmenów. PO gustuje w pierdu-pierdu organizowanym
          przez "wielki" biznes, który boi się konfrontacji nawet z obecnym kulawym
          prawem. PO nie gwarantuje zamiatania skutecznego (chyba, że pod dywan). Wręcz
          przeciwnie przeszłość platfusów nakazuje zachować nieufność, ostrożność i
          głęboką rezerwę w do głoszonych tez.
          Gadki szmatki o lustracji. W zasadzie to tylko głos Rokity. Gdyby wyciąć ten
          głos, zostaje mędzenie w zasadzie tak ale, jednak, ponieważ, azaliż.
          Krótko mówiąc brednie fałsz i obłuda.

Analiza programów obu pratii wskazuje, że obie to partie chadeckie, jeżeli
          zapomnieć o wczesnym i średnim Tusku - zwolenniku typowo lewackich poglądów na
          sferę obyczjową. Jego niedawny ślub kościelny to doskonała
          egzemplifikacja "nawrócenia" Tuskokwasa.
          Między bajki należy włożyć definiowanie PO jako liberałów. Chadecja z inaczej
          rozłożonymi akcentami niż w PIS.

Jak wynika z powyższego głosowałem na PIS i zagłosuję na Kaczyńskiego. To facet
          z weryfikowalnymi poglądami i stanowiskiem nie zmieniającym się co pół kadencji.

Tusk jest produktem wyłącznie medialnym i specjalistów od PR bufonem i
          człowiekiem bez kręgosłupa.

Jestem więcej niż pewien, że gdyby PeDecja i michnikomędzenie nie były tak
          skompromitowane, wołanie "stop korupcji" i poparcie dla lustracji nazwałby
          polowaniem na czarownice, zamachem na gospodarkę i wolny rynek.
          Tusk jest bez twarzy i bez jaj.

Każdy najlepszy program jest gó.no wart jeżeli nie mam zaufania do ludzi,
          którzy ten program głoszą.

I to by było na tyle.
          • zwykly2 Re: Ja nie mam problemu. Teoretycznie tezy PO (sp 29.09.05, 10:03
            Nic dodać nic ująć. Ale musiałem czekac na dobrą wolę żeby premierem został
            inny człowiek z większą determinacją na realizację wybranego programu. To jest
            co prawda moje zdanie, ale sądze że tak myśli wielu - ilu towłasnie przy tym
            systemie wyborczym jest nie do ustalenia. AZe tak może być jest reakcja na
            nominowanie Marcinkiewicz na premiera.
    • kwak31 Re: List alfabetyczne 29.09.05, 09:04
      Żeby wyborcom dodatkowo ułatwić zadanie, proponuję leciutko zaszyfrować nazwiska
      kandydatów. Prosty szyfr Cezara, nie jakaś tak funkcja jednokierunkowa. Ciekawe,
      jak wtedy by wyglądały wyniki?
      • maureen2 Re: List alfabetyczne 29.09.05, 09:41
        co to jest szyfr Cezara ?
        • kwak31 Re: List alfabetyczne 29.09.05, 09:46
          Rodzina prostych szyfrów stosowanych już za Cesarstwa Rzymskiego (stąd nazwa).
          Polega na zamianie każdej litery na literę znajdującą się o ileś pozycji dalej
          (tak zwane przesunięcie) w alfabecie.

Przykład: przyjmujemy przesunięcie 2, alfabet łaciński; napis "ala z kotem"
          zamienia się na "cnc b mqvgo".
          • zwykly2 Re: List alfabetyczne 29.09.05, 09:54
            Powiedz mi więc dlaczego kazdy z kandydatów chce być pierwszy na liście?
            I czy w ten sposób to oni ustalają listę posłow?
            • kwak31 Re: List alfabetyczne 29.09.05, 10:05
              Twoja propozycja ma jeszcze jedną słabość: zapomniałeś o możliwości zmiany
              nazwiska. Aaaaaaaaaaaaaleksych AAAAAAAAAbbbbbbbcccccccccowskich by się nam
              trochę namnożyło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka