anna-dark Pierdzielił bez sensu, wszystko donaldek obiecał 01.10.05, 23:44 Pierdzielił bez sensu, wszystko donaldek obiecał korby napisał: > Sami oceńcie kto jest lepszy. Kaczyński, wielka feta, stek nic nie mówiących > obietnic, które każdy chce usłyszeć. Tusk, spokój i stonowana wypowiedź, > poprzedzona chwilą ciszy z wiadomego powodu. Ten ostatni akcent zrobił spore > wrażenie, po bełkocie Marcinkiewicza. > > korby Odpowiedz Link Zgłoś
gejeb Re: TUSK PREZYDENTEM WSZYSTKICH GEJÓW 01.10.05, 23:47 POPIERAMY i zagłosujemy Odpowiedz Link Zgłoś
steppenwolf3 Re: TUSK PREZYDENTEM WSZYSTKICH GEJÓW 02.10.05, 01:45 A czy nie uważacie ze lechu tez jest nasz? Może nawet sobie tego nie uświadamia. Moim zdaniem to podswiadomość powoduje ta jego zlosliwosc. Jak on sie biedak meczy. Pomozmy mu. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Tak "anna-dark", Tusk pokazuje umiarkowanie 02.10.05, 08:14 które może być ważne przy będącym przy władzy, popieprzonym PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
senger Re: Tusk w Dworze Artusa 01.10.05, 23:53 WSPOLCZUJE RODZINOM TYCH KTORZY GINA NA DROGACH. APEL DO NOWEGO PREZYDENTA. CZAS JUZ ZAOSTRZYC KARY ZA WYKROCZENIA I PRZESTEPSTWA DROGOWE. MANDATY DO 1000 ZL, REKWIROWAC SAMOCHODY PIRATOW DROGOWYCH NA POCZET KOSZTOW I ODSZKODOWAN WYPADKOW. NOWY RZAD I PREZYDENT POWINIEN WPROWADZIC ZASADNICZA REFORME POLICJI. WYKURZYC Z KRZAKOW LAPOWNIKOW RADAROWCOW, I ZNACZNIE ZWIEKRZYC ILOSC JEZDZACYCH CYWILNYCH PATROLI. PREMIOWAC AKTYWNYCH POLICJANTOW, A POZYSKANE SRODKI Z MANDATOW PRZEZNACZYC NA NOWOCZESNY SPRZET DLA POLICJI I INWESTYCJE POPRAWIAJACE BEZPIECZENSTWO NA JEZDNIACH. OPODATKOWAC KIEROWCOW 1 ZL OD LITRA PALIWA W RAMACH OBECNEJ CENY, Z PRZEZNACZENIEM NA BUDOWE DROG, BEZ MOZLIWOSCI WYDANIA NA INNE CELE. OSADZIC I UKARAC TYCH KTORZY DOLOZYLI KULCZYKOWI 300 MIL ZL DO A2 I DOPLACILI 800 MIL ZL DO A1 MINISTROWI KURYLCZYKOWI Z NASZY PIENIEDZY, ZEBRANYCH NA BUDOWE NOWYCH DROG. WTEDY ZACZNIE NAM SIE BEZPIECZNIEJ I WYGODNIEJ JEZDZIC. WYZWANIE DLA TUSKA I KACZYNSKIEGO Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly To samo mowil Tusk Polakom na Bialorusi 02.10.05, 00:04 skonczylo sie rozgoniemiem i oslabieniem Polonii Bialoruskiej i w decydujacym momencie represji pani Borys plakala, ze pan Tusk nie dotrzymal obietnicy. Do slow pana Tuska nalezy podchodzic z najwieksza ostroznoscia, bo gdy nas napadna Rusy, czyz bedzie umial dotyrzymac slowa i obronic narod? Odpowiedz Link Zgłoś
r2d2_c3p0 Donald Task = Donald Przedsiębiorczy (jeżeli już) 02.10.05, 02:30 Tusk!!! Task to z angielskiego zadanie, zajęcie, przedsięwzięcie. A więc. Prezydent przedsiębiorczy. I całe szczęscie :-) Tusk - kieł Czyli może prezydentura z zębem, ze swadą i z zacięciem. DONALD. TAK TRZYMAĆ. CZAS OBUDZIĆ W POLAKACH PRZEDSIĘBIORCZOŚĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Rozpływam się w szczęściu i w sosie PO 02.10.05, 01:42 Dziękuje ci donaldzie (nie kaczorowi), za zanik wzrostu gospodarczego za dwa lata. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Skoro PO i PiS są skazani na siebie to byłoby 02.10.05, 08:22 lepiej gdyby istniała równowaga sił w układzie sejm - prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
kap0 Re: Tusk w Dworze Artusa 02.10.05, 02:53 o takich osobnikach jak kwasniewski tusk michnik cimoszewicz geremek i inni to ja mam takie zdanie to sa takie przebrane wszy dlaczego przebrane Normalna wesz to taka ktora mnie gryzie i mowi ze jest moja wsza natomiast przebrana wesz to taka ktora mnie gryzie i probuje mi wmawiac ze jest taka sama jak ja czasami nawet czlowiek jest w stanie w to uwierzyc ale predzej czy pozniej poczuje to i wtedy postanawia cos z tym zrobic Oczywiscie najlepiej nie pozwolic wchodzic na siebie takim nie dawno odrzucony zostal sld-duza wesz teraz przyhamowany zostal mutant PO w niedziele czas na ich szefa i bedzie PO wszawicy Odpowiedz Link Zgłoś
henryad Re: Tusk w Dworze Artusa 02.10.05, 04:47 "...Mało kto pamięta, że była taka partia, która nazywała się partią aferałów, KL-D, która odpowiadała za mnóstwo afer prywatyzacyjnych i korupcyjnych, i której liderem był Donald Tusk. Nikt nie pamięta dziś, że Donald Tusk, był aktywnym działaczem, wiceprzewodniczącym Unii Wolności i to przez siedem lat, od 1994 roku do 2001..." "Polakowi nie jest potrzebna własność. Polak ma pracować" - powiedział TUSK. - - - Inna złota myśl TUSKA: "Polska jest mitem" - czyli istnienie Polski jest TUSKOWI niepotrzebne. Pieniądze jakimi dysponuje PO i Tusk na kampanię wyborczą, - niestety nie dają absolutnie żadnej gwarancji, że po wygranych wyborach przeciętnemu Kowalskiemu będzie się żyło lepiej. Bo oto nie kto inny jak Donald Tusk w minionym roku powiedział publicznie w dyskusji nad ustawą uwłaszczeniową autorstwa posła Adama Bieli, że cyt. "Polakowi nie jest potrzebna własność. Polak ma pracować". A kto, jak nie Tusk powiedział, że nie możemy wybierać pomiędzy "czerwonym" i "czarnym" ? Jeśli nie "czerwoni", - to oczywiste, że SLD i reszta komuchów precz !!! Ale jeśli chodzi o tzw. "czarnych", to czy przypadkiem Tusk nie miał na myśli zateizowania Polski ? ( bo przcież nie ma osób duchownych u steru władzy ani nie mają oni i nigdy nie mieli bezpośredniego wpływu na politykę państwa ). A skoro ma być Polska ateistyczna, to oznacza, że Tusk i PO jest za uprawianiem kultu pieniądza. A to już jest bardzo niezdrowe dla przeciętnego Kowalskiego. Donald Tusk- Polskośc to nienormalność! Polskość to nienormalność (...)Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu (...)Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski tej na ziemi, konkretnej, przegranej, brudnej i biednej(...)- tak Donald Tusk wypowiadał się w 1987 roku w wywiadzie dla czasopisma "Znak". Odpowiedz Link Zgłoś
witomir "POLSKOŚĆ TO NIENORMALNOŚĆ"- D. TUSK 02.10.05, 05:03 1. W ankiecie na temat polskości opublikowanej w miesięczniku ZNAK w nr 11-12 z 1987 roku – str. 190 Donald Tusk tak mówi o sobie: “Jak wyzwolić się od tych stereotypów, które towarzyszą nam niemal od narodzenia, wzmacniane literaturą, historią, powszechnymi resentymentami? Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń? Polskość to niemoralność – takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnie ochoty dźwigać... Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski – tej ziemi konkretnej, przegranej, brudnej i biednej. I dlatego tak często nas ogłupia, zaślepia, prowadzi w krainę mitu. Sama jest mitem”. 2. W dniach 12-14 czerwca 1992 roku, jako wiceprzewodniczący ZG ZK-P, tuż po upadku rządu Bieleckiego, Donald Tusk uczestniczył w II Kongresie Kaszubskim, który odbywał się w Domu Technika w Gdańsku przy ul. Rajskiej 6. 13 czerwca do uczestników Kongresu wygłosił programowe przemówienie zatytułowane: “Pomorska idea regionalna jako zadanie polityczne”. Przedstawił w nim program pełnej autonomii Pomorza (Kaszub), które winno posiadać nie tylko własny rząd, ale i własne wojsko i własny pieniądz. Na takie dictum siedzący przy mnie goście (ks. prof. Janusz Pasierb, posłowie z WAK Alojzy Szablewski i Feliks Pieczka, szefowie Wielkopolan i Górnoślązaków oraz inni) wyrażali swe oburzenie, gdyż oni nie widzieli Kaszub poza Polską, ani Polski bez Kaszub. Siedzący w pierwszym rzędzie poseł Feliks Pieczka nie wytrzymał i wskoczył na estradę, podszedł do mikrofonu i wygłosił pozaprogramowe, piękne, patriotyczne kontrprzemówienie podkreślając, iż oddzielenie Kaszub od Polski byłoby nie tylko przestępstwem wobec polskiej racji stanu, ale i wobec interesu Kaszubów. Przypomniał też zebranym fragment hymnu kaszubskiego, który w języku polskim brzmi: “nie ma Kaszub bez Polonii, a bez Polski Kaszub”. Wobec powyższego pytam, czy Prezydentem Polski może zostać człowiek, dla którego polskość jest urojeniem i który od wielu już lat wykazuje się działaniami na rzecz dezintegracji Polski i Narodu Polskiego, działaniami na rzecz rozbijania jedności naszego Narodu i Państwa? Ludzie! Obudźcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
micro5 Re: Kto steruje D TUSKIEM 02.10.05, 05:34 Kto steruje D TUSKIEM, ponieważ on sam jest niezdolny do pracy co widac po wystąpieniach w Sejmie kto pociąga za sznurki czyli wkłada w jego usta slogany.Może prześledzić bardzo dokładnie jego działaność od ukończenia szkoły średniej.Ktoś napisał jakiś czas temu że zaskoczeniem dl Polaków będzie kandydat na prezydenta bo nad nim pracuje . Efekt chyba widać w postaci Donalda Tuska. Mojego głosu on nie dostanie Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Re: Kto steruje D TUSKIEM 02.10.05, 05:56 Tusk miał bardzo nieprzyjemna wypowiedź o Olszewskim i jego rządzie. Powiedział, że gdyby czas się cofnął, jeszcze raz doprowadziłby do odwołania "ludzi, którzy marnowali dzień po dniu, miesiąc po miesiącu"! Ale Tusk uczestniczy we władzy z małymi przerwami od 16 lat a przecież to jest właśnie zmarnowany dla Polski czas! Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 "roro68", Tusk zadeklarował jaką formację popiera 02.10.05, 08:19 Bo masz rację, że on "tam był" ale byli tam niestety prawie wszyscy ubiegający się o miejsca w sejmie, senacie i fotelu prezydenckim. Odpowiedz Link Zgłoś
henryad [...] 02.10.05, 05:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Ale przyssałeś się po katolicku, pijesz krew jego? 02.10.05, 09:37 Rozlicz Rydzyka! Rozlicz PiS ZChN! Zastanów sie co to sa obiecanki cacanki! Nie przyjmę chleba od oszołoma, któremu chleb zytni kojarzy się z żydnim! Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark [...] 02.10.05, 10:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_dywity BEZPIECZNI Z TUSKIEM SĄ ZŁODZIEJE Z KLD UW SLD 02.10.05, 10:14 Ale czy o bezpieczeństwo złodzieji nam tu chdzi i gwarancje bezpieczeństw dla malwersantów. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Chcesz zbiednieć - głosuj na Tuska!!! 02.10.05, 10:16 Chcesz zbiednieć - głosuj na Tuska!!! jola_dywity napisała: > Ale czy o bezpieczeństwo złodzieji nam tu chdzi i gwarancje bezpieczeństw dla > malwersantów. Odpowiedz Link Zgłoś
ritterausleidenschaft Chcesz skarlec - głosuj na Kaczynskiego! 02.10.05, 11:12 jestes solidarna z Kaczynskimi? No to przestan rosnac! Rozwoj ciala jest szkodliwy - a najbardziej niebezpieczny - rozwoj mozgu ... Skuteczna terapia na zatrzymanie rozwoju: gierka comp. "Perfect Dark Zero": bum, bum, bum, krew, krew, krew, zabity, zabity, zabity ... Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: Chcesz skarlec - głosuj na Kaczynskiego! 02.10.05, 14:17 ritterausleidenschaft napisał: > jestes solidarna z Kaczynskimi? No to przestan rosnac! > Rozwoj ciala jest szkodliwy - a najbardziej niebezpieczny - rozwoj mozgu ... > > Skuteczna terapia na zatrzymanie rozwoju: > gierka comp. "Perfect Dark Zero": bum, bum, bum, krew, krew, krew, zabity, > zabity, zabity ... To chyba tekst zespolu laoche Odpowiedz Link Zgłoś
tu-sk-ubaniec GŁOSUJ NA TUSKA TO CZŁOWIEK Z KWASAMI !!!!!!!!!!! 02.10.05, 18:51 patrząc na tuska, jego przeszłość no i jego kwaśna wiecznie urodę to raczej człowiek z KWASAMI ! niż z zasadami :( Odpowiedz Link Zgłoś
tu-sk-ubaniec Re: GŁOSUJ NA TUSKA TO CZŁOWIEK Z KWASAMI !!!!!! 02.10.05, 18:53 tu-sk-ubaniec napisał: > patrząc na tuska, jego przeszłość > no i jego kwaśna wiecznie urodę > to raczej człowiek z KWASAMI ! > niż z zasadami :( ale przy dużej niedokwasocie i pijackiej zgadze może być przydatny !!! Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.szczesny [...] 02.10.05, 21:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: TUSK Kłamliwa legenda o Kaszubie 02.10.05, 14:15 Nie zasmiecaj Netu swoimi postami idz klepac paciorki oj wlasnie nadaje Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 PiS już jest, dajmy szansę innemu prezydentowi 02.10.05, 08:02 Kiedy większość przedwyborczych zapowiedzi PiS się sprawdzi wybierzemy w następnej kadencji L. Kaczyńskiego na prezydenta. NIE dla władzy asbolutnej, której nawet Lepper się nie domaga a chce takiej klan Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: chris12 nie odróżnia wyborów 02.10.05, 11:07 od gry w chowanego. Jak Kasia nie znajdzie, to będzie kryła Ania. Twój kandydat jet powiązany z szemranym biznesem i to go wyklucza. Kapiszi? Odpowiedz Link Zgłoś
jola994 Brunon Synak w imieniu Zrzeszenia Kaszubsko-Pomors 02.10.05, 08:08 juz się zaczyna dupolizanie.Tusk nie powinien na to pozwalać Odpowiedz Link Zgłoś
saszamisza Re: Tusk w Dworze Artusa 02.10.05, 08:20 "Tusk, spokój i stonowana wypowiedź". I oto chodzi. A w tej wypowiedzi ani słowa o tym , że Tusk i jego rokitowska PO to program dla bogatych, dla przedsiębiorców typu Kluski i innych , których pełno wśród posłów PO. Ich hasło to dogodzić nam, a wtedy my wam biedakom może coś fajnego zrobimy. Frajerzy będą głosować na Tuska, a potem będą płakać. Tusk jest faktycznie fajnym gościem, tylko nie na tę imprezę. Jestem pewiem, że jak wygra to słuch po nim zaginie, nie jest typem działacza. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Do zmiany konstytucji, sejm a nie Tusk rzadzi 02.10.05, 08:28 Prezydent nie ma tej władzy o jakiej mówisz. GŁOSZONE obietnice PiS sa dla mnie lepsze niż te zapowiedane przez PO ale... Ekonomiści twierdzą, że nawet najbogatszy kraj w Europie nie dał by rady wprowadzić ich w życie. Odpowiedz Link Zgłoś
krociech Jak SLD nie skrewi, to będą... 02.10.05, 08:49 ... a jak skrewi, to zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
rach_ciach [...] 02.10.05, 09:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 [...] 02.10.05, 09:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard461 Re: Tusk bedzie lepiej gdy przegrasz wybory 02.10.05, 09:23 W tej sytuacji w jakiej znalazl sie nasz kraj zdecydowanie lepiej bedzie gdy cala wladz znajdzie sie w rekach jednego ugupowania Prawa i Sprawiedliwosci. To czego dokonaja i czego nie dokonaja bedzie mozna dostrzec jak na dloni a ja moge jedynie zyczyc im powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Re: Tusk w Dworze Artusa 02.10.05, 09:38 Przed konwencja PiSu tez byla chwila ciszy, ale o tym zapomnieli w tv powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Re: Tusk w Dworze Artusa 02.10.05, 10:10 Nie wiem jak wam ale mi fizycznie Tusk przypomina wizerunki cesarza Kaliguli. Od dawna mam takie skojarzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Re: Tusk w Dworze Artusa 02.10.05, 10:14 Np. tu: www.xenon-kino.de/Medaia/caligula06.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
vitriolic Jesteś perwersyją , zepsutą dziewczynką.... 02.10.05, 11:17 i wszystko kojarzysz ze swoimi sennymi marzeniami, ale Donald taki nie jest. To czuły, kochający i delikatny facet. Będziesz się z nim nudzić. Kaczora też nie polecam, chociaż podobno mają przewagę bo w zimnej wodzie też mogą... Sam byłbym zainteresowany, ale żona przez ramię kuka.... Odpowiedz Link Zgłoś
vitriolic Re: Jesteś perwersyją , zepsutą dziewczynką.... 02.10.05, 11:24 ....to pokłosie dawno zasłyszanego dowcipu. Babina na dworcu autobusowym chce się dostać do miejscowości Zimna Woda(jest taka!). Pyta kierowcy autobusu: Czy w Zimnej Wodzie staje? Zirytowany kierowca odpowiada: Chyba kaczorowi. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Jesteś perwersyją , zepsutą dziewczynką.... 02.10.05, 11:32 Nie wiem jak jest u Ciebie ale pewien gość opowiadał, że on z żoną, na spacerze zawsze trzymają się za ręce. Bo jak puści - to ona zaraz robi zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
vitriolic Re: Jesteś perwersyją , zepsutą dziewczynką.... 02.10.05, 11:50 to z pewnością jakiś męski szowinista rozsiewa te plotki....:) Nie wierz w to, a zresztą sam wiesz jakjest...........ciągle kuka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Jesteś perwersyją , zepsutą dziewczynką.... 02.10.05, 11:54 Oczywiście. Szowiniści dzielą się na: szowinistów i męskich szowinistów. Tak jak nie ma kobiet brzydkich. Są tylko ładne i bardzo ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
nozwwodzie Re: Tusk w Dworze Artusa 02.10.05, 10:18 gosia_chello napisała: > Nie wiem jak wam ale mi fizycznie Tusk przypomina wizerunki cesarza Kaliguli. > Od dawna mam takie skojarzenie. Oj, Gosia jak jestes taka wrazliwa na meska urode, to mam dla ciebie dobra rade, glosuj na Marka Borowskiego, bo to najlepszy kandydat na stanowisko Prezydenta RP. Moze nie najmlodszy, ale za to najmadrzejszy z calej "plejady" kandydatow i na dodatek gwarantuje niezaleznosc prezydenta od partii rzadzacych i opozycyjnych. Swietny negocjator i doskonaly polityk. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Re: Tusk w Dworze Artusa 02.10.05, 10:19 Alez wrecz przeciwnie. Cesarz Caligula to bardzo odrazajacy typ ... Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Tusk w Dworze Artusa 02.10.05, 10:28 gosia_chello napisała: > Alez wrecz przeciwnie. > Cesarz Caligula to bardzo odrazajacy typ ... Mam pytanie!A który senator z PO kojarzy się Tobie z koniem? Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Tusk w Dworze Artusa 02.10.05, 11:17 uu1 napisała: > A może być w zastępstwie poseł? A który? Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Tusk w Dworze Artusa 02.10.05, 11:25 uu1 napisała: > Jasnogórski Koń Który Łże. Na siłę może.Choć akurat ten koń bardziej kojarzy mi się z Bucefałem! Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Tusk w Dworze Artusa 02.10.05, 11:46 uu1 napisała: > A końkordat? Toż to cały tabun!!! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Tusk w Dworze Artusa 02.10.05, 11:52 W końcu możemy przebić Kaligulę. Miejsc jest sto. A RP IV - XIII. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Tusk w Dworze Artusa 02.10.05, 12:03 uu1 napisała: > W końcu możemy przebić Kaligulę. Miejsc jest sto. A RP IV - XIII. Ale też należy znaleść kogoś kto potem tą stajnię posprząta.Tu mitologiczny heros nie podoła!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Tusk w Dworze Artusa 02.10.05, 12:13 Fakt. Nec Hercules contra plures. Ale stado pracowitych, opętanych misją kaczek? Spoko. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Tusk w Dworze Artusa 02.10.05, 12:22 uu1 napisała: > Fakt. Nec Hercules contra plures. Ale stado pracowitych, opętanych misją > kaczek? Spoko. :-) Też nie poradzą!Ale jak spoko to spoko!To słowo podniosło mnie na duchu:-) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Tusk w Dworze Artusa 02.10.05, 12:52 Nie wiem jak u Ciebie ale u nas piękna pogoda. Obiad i spacer. I dystans do całej menażerii. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
vitriolic Re: Tusk w Dworze Artusa 02.10.05, 13:23 Łaciny nie znam, ale domyślam się, że chodzi o stare góralskie porzekadło: ...i Herkules dupa,kiedy wrogów kupa. Nic to, przekonanie o własnej misji, posłannictwie doda im jeszcze po jednej parze skrzydeł. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Tusk w Dworze Artusa 02.10.05, 13:26 Tylko, że one steru nie mają. Lecą na azymut czyli węch. Wszędzie wyczują komucha i wszystko roz..ą. Metoda Pol Pota. Odpowiedz Link Zgłoś
nozwwodzie Re: Tusk w Dworze Artusa 02.10.05, 10:41 gosia_chello napisała: > Alez wrecz przeciwnie. > Cesarz Caligula to bardzo odrazajacy typ ... Dlatego glosuj na Borowskiego! Bo to fajny typ. Odpowiedz Link Zgłoś
ritterausleidenschaft a mnie tusk przypomina sting'a ... 02.10.05, 13:19 ... skoro juz mowa o podobienstwach. przy czym nalezy tu sprostowac: nie "fizycznch" a "fizjonomicznych" ;-) a ten znakomity aktor, ktory zagral calligule to Malcolm McDowell (zob. tez „A Clockwork Orange“) - rowniez ma nieco podobienstwa ze "sting'iem" ... Odpowiedz Link Zgłoś
mika68 skoro Tusk na pocz. lat 90. był przeciw Kościołowi 02.10.05, 10:43 po co akurat w trakcie rozpoczęcia swojej kampanii wziął ślub...kościelny??? Czy ktoś może mi to wytłumaczyć? Na pocz. lat 90-tych Tusk wielokrotnie podkreśłał publicznie swoje negatywne stanowisko w sprawie konkordatu, opłacaniu przez państwo wizyt Jana Pawła II? Ten ślub kościelny to taki listek....??? W sumie to układa się wszystko w jedną całość. Tsuk zawsze zmieniał poglądy wraz z powiewem wiatru zmian politycznych! Jak Kongres zaczął tonąć wskoczył na tratwę Unii Wolności, jak Unia się skompromitowała to zaczął pływać na platformie....szkoda, ze nie wiertniczej:))) Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Dlaczego nie należy głosować na Donalda Tuska!!! 02.10.05, 10:54 Siedem powodów: 1. TUSK jest twórcą KLD, najbardziej skorumpowanej w dziejach demokratycznej Polski partii politycznej, która dała zgubny przykład - JAK ROZKRADAĆ W MAJESTACIE PRAWA MAJĄTEK NARODOWY! 2. TUSK jest niepoprawnym liberałem, który w neoliberalizmie widzi receptę na poprawę życia Polaków, tymczasem jest to prosta droga do pogłębienia nierówności społecznych i wykluczenia społecznego! 3. TUSK wywodzi się w prostej linii z tych kręgów mentalnych i kulturowych, które stworzyły KLD, UD, UW! Skoro społeczeństwo wyrzuciło UW (demokraci pl) na śmietnik historii, to również TUSKA oraz tą koszmarną PO, należy WYRZUCIĆ NA ŚMIETNIK HISTORII!!! 4. TUSK odpowiada za nieszczęście "okrągłego stołu", w którym aktywnie uczestniczył! 5. TUSK uczestniczył - jako główny reżyser, w antydemokratycznym puczu Lecha Wałęsy, który to pucz doprowadził do obalenia rządu Jana Olszewskiego, a w konsekwencji do dalszego niszczenia teczek tajnych współpracowników SB, zakłamywania najnowszej historii Polski, tryumfu kłamstwa nad prawdą, ochrony współpracownikó SB, i sądowego "oczyszczania" sb-ków z agenturalnej przeszłości w majestacie prawa, czyli do KPINY Z PRAWDY I SPRAWIEDLIWOŚCI!!! 6. TUSK jest popierany przez lecha Wałęsę, który skutecznie zniszczył I-szą SOLIDARNOŚĆ, któremu obce jest dążenie do prawdy, który jest gotów poświęcić ideały SOLIDARNOŚCI i dążenie do prawdy po to, by ukrywać swoją agenturalną przeszłość!!! 7. TUSK jest popierany przez RELIGĘ, który zawiódł srodze swych sympatyków, rezygnując w sposób haniebny z kandydowania, który nie potrafił nawet wyartykułować paru sensownych haseł w ramach Partii Centrum, której to partii nie potrafił nawet sensownie zorganizować. Popierając neoliberała DONALDA TUSKA, Religa zdradził ideały chrześcijańskiej demokracji, które rzekomo przyświecały stworzonej przez niego Partii Centrum. PO, to w tej chwili to Partia Odszczepieńców lub partia Przegranych Obywateli!!! Zatem hasłem DONALDA TUSKA powinno być postmodernistyczne, neoliberalne zawołanie: WYBIERAJCIE MNIE, JA WIEM JAK WAS OKRADAĆ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nozwwodzie Re: Dlaczego nie należy głosować na Donalda Tuska 02.10.05, 11:13 do jm19 Bardzo sluszne powody dla ktorych nie warto glosowac na Tuska, w pelni sie zgadzam. A oto kilka powodow dla ktorych warto glosowac na Borowskiego, ten kandydat gwarantuje: 1. stabilna ustrojowo Polske, 2. uczciwe, odpartyjnione państwo 3. państwo, szanujące prawa kobiet , zwalczające wyzysk pracowników, biedę i wykluczenie społeczne oraz wszelkie formy dyskryminacji , 4. młoda Polske, czyli postawienie na edukację, przedsiębiorczość i nowe technologie ("mniej teczek - wiecej tornistrow") 5. ze Polska bedzie jednym z liderów integracji europejskiej, szanowanym partnerem międzynarodowy Taki jest w wielkim skrocie program Borowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Re: Dlaczego nie należy głosować na Donalda Tuska 02.10.05, 12:11 do: nozwwodzie: Już ci chciałem przyznać rację ,ale przeczytałem na innym forum dzisiejsze wypowiedzi Borowskiego w Zetce i mnie zatkało. To o czym mówił, dokładnie przeczy tezom i hasłom, które przedstawiłeś ! Odpowiedz Link Zgłoś
ritterausleidenschaft dlaczego zaglosuje na tuska ;-) 02.10.05, 14:15 ad 1. jezeli juz: to byl (czas przeszly) a nie jest. >JAK ROZKRADAĆ W MAJESTACIE PRAWA MAJĄTEK NARODOWY! to jest teza, ktora nalezy dowiesc - moze lustracja, ktorej domaga sie sam tusk. ad 2. skrotu myslowy, ze liberalizm to "droga do updaku spolecznego", nie mozna w zaden sposob potwierdzic, bo praktyka pokazuje odwrotnosc. socjal-demokracja, ktora stoi na przeciwnym biegunie do liberalizmu nie sprawdzila sie w zadnym kraju zachodnim - wszyskie gospodarki socjalistyczne upadaja zob. szwecja, francja, niemcy ... (nota bene w "socjalistycznych niemczech" zwalnia (sic!) sie wlasnie masowo pracownikow nawet w najwiekszych super-koncernach: daimler-benz, volkswagen, siemens ..., nie mowiac juz o zniszczonej przez socjalistow tzw. sredniej warstwie gospodarczej) ad 3 prosze sprecyzowac o ktore "mentalne i kulturowe tradycje" sie rozchodzi, bo jesli macie na mysli "demokracje", to byloby fatalnym, wyrzucanie jej "na smietnik" - skoro demokracja jest "odpadem na smietnik" to jaka alternatywe nam proponujecie? dyktature proletariatu? ad 4 "okragly stol" nalezy do (podziwianej przez caly cywilizowany swiat) pokojowej historii obalenia komunizmu w polsce, w ktorej duza role odegral rowniez nasz niezapomniany papiez. czego byscie wy chcieli - obalenia komunizmu w ramach wojny domowej jak w bylej jugoslawii? ad 5. to jest teza (powtorzona zreszta), ktora nalezy dowiesc - moze lustracja, ktorej domaga sie sam tusk. ad 6. w tym nie ma nic niemoralnego! Walesa moze popierac kogo chce. Nie popiera Kaczynskich, ani Postkomunistow bo widocznie ma swoje powody ku temu. Poza tym stawiacie absurdalne zarzuty pod adresem czlowieka, ktory badz co badz stanal na czele ruchu, ktory obalil komunizm ... ad 7. na szczescie w polsce istnieje prawo do wolnego wyboru, kto kogo popiera. jesli p. Religa postanowil poprzec tuska a nie pp. kaczynskich, to przeciez to jego wola i jego sprawa a nie tuska. > PO, to w tej chwili to Partia Odszczepieńców lub partia Przegranych Obywateli!! Trzymajmy sie faktow, PO = Platforma Obywatelska. > Zatem hasłem DONALDA TUSKA powinno być postmodernistyczne, neoliberalne > zawołanie: > > WYBIERAJCIE MNIE, JA WIEM JAK WAS OKRADAĆ!!! To jest "chamska insynuacja" lub jak wolicie "tania agitacja", a nie fakty! jm19 napisał: > Siedem powodów: > > 1. > TUSK jest twórcą KLD, najbardziej skorumpowanej w dziejach demokratycznej > Polski partii politycznej, która dała zgubny przykład - > JAK ROZKRADAĆ W MAJESTACIE PRAWA MAJĄTEK NARODOWY! > > 2. > TUSK jest niepoprawnym liberałem, który w neoliberalizmie widzi receptę na > poprawę życia Polaków, tymczasem jest to prosta droga do pogłębienia > nierówności społecznych i wykluczenia społecznego! > > 3. > TUSK wywodzi się w prostej linii z tych kręgów mentalnych i kulturowych, które > stworzyły KLD, UD, UW! > Skoro społeczeństwo wyrzuciło UW (demokraci pl) na śmietnik historii, to > również TUSKA oraz tą koszmarną PO, należy > WYRZUCIĆ NA ŚMIETNIK HISTORII!!! > > 4. > TUSK odpowiada za nieszczęście "okrągłego stołu", w którym aktywnie > uczestniczył! > > 5. > TUSK uczestniczył - jako główny reżyser, w antydemokratycznym puczu Lecha > Wałęsy, który to pucz doprowadził do obalenia rządu Jana Olszewskiego, a w > konsekwencji do dalszego niszczenia teczek tajnych współpracowników SB, > zakłamywania najnowszej historii Polski, tryumfu kłamstwa nad prawdą, ochrony > współpracownikó SB, i sądowego "oczyszczania" sb-ków z agenturalnej przeszłości > > w majestacie prawa, czyli do KPINY Z PRAWDY I SPRAWIEDLIWOŚCI!!! > > 6. > TUSK jest popierany przez lecha Wałęsę, który skutecznie zniszczył I-szą > SOLIDARNOŚĆ, któremu obce jest dążenie do prawdy, który jest gotów poświęcić > ideały SOLIDARNOŚCI i dążenie do prawdy po to, by ukrywać swoją agenturalną > przeszłość!!! > > 7. > TUSK jest popierany przez RELIGĘ, który zawiódł srodze swych sympatyków, > rezygnując w sposób haniebny z kandydowania, który nie potrafił nawet > wyartykułować paru sensownych haseł w ramach Partii Centrum, której to partii > nie potrafił nawet sensownie zorganizować. > Popierając neoliberała DONALDA TUSKA, Religa zdradził ideały chrześcijańskiej > demokracji, które rzekomo przyświecały stworzonej przez niego Partii Centrum. > > PO, to w tej chwili to Partia Odszczepieńców lub partia Przegranych Obywateli!! > ! > > Zatem hasłem DONALDA TUSKA powinno być postmodernistyczne, neoliberalne > zawołanie: > > WYBIERAJCIE MNIE, JA WIEM JAK WAS OKRADAĆ!!! > Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Dlaczego nie powinieneś głosować na Tuska!!! 02.10.05, 22:19 Czcigodny ritterausleidenschaft! 1. Ludzie z dawnego KLD "przefarbowywali" sie politycznie kilkakrotnie i obecnie stanowią zdemoralizowaną elitę PO! 2. Zauważ, że neoliberalizm się kończy jako idea. Nie jest to już recepta na rozwój. Liberalny model "rozwoju" niszczy miejsca pracy i obniża drastycznie ich standard socjalny!!! 3. Proszę bardzo: niebywała zarozumiałość i przemożna chęć pouczania innych przez Rokitę, Tuska, Waltz i innych. Wszyscy oni mają na czole niewidoczny napis: JESTEM NAJMĄDRZEJSZY GENIUSZ! (syndrom Grzegorza Kołłodki). Stąd właśnie bierze się buta i arogancja Tuska. Szczytem bezczelności było publiczne kontestowanie hasła wyborczego Lecha Kaczyńskiego: silny prezydent - uczciwa Polska. Było to żenujące wymądrzanie się własnie w "mentalno-kulturowym" stylu UNITÓW!!! 4. Okrągły stół pozwolił na zachowanie w strukturach państwa agentury dawnej SB oraz dowartościował komunistów, którzy w majestacie prawa stali się legalnymi postkomunistami i nie mogli być rozliczeni z komunistycznych zbrodni! 5. Obejrzyj film Jacka Kurskiego "Nocna zmiana", to wszystko zrozumiesz!!! Rola Tuska w puczu Wałęsy była haniebna!!! 6. Wałęsa zniszczył I-szą SOLIDARNOŚĆ i sprzeniewierzył się prawdzie (wyparł się agenturalnej współpracy, co jest faktem!). Podpieranie się takim "autorytetem" podważa wiarygodność etyczno-moralną TUSKA!!! 7. Religa popierając Tuska udowodnił, że jest człowiekiem bezideowym. No bo co ma wspólnego chrześcijańska demokracja (Partia Centrum) z neoliberalizmem (PO) - NIC!!! Zatem PO przyciąga różnych przegranych i rozkojarzonych ideowo i politycznie bankrutów! Podważa to wiarygodność polityczną i ideową TUSKA!!! Jeżeli postarasz się zrozumieć neoliberalizm, to jego istota polega na okradaniu pracobiorców z miejsc pracy, głównie przez ich deprecjację a także przez drastyczne obniżanie bezpieczeństwa socjalnego pracobiorców. Jest to dodatkowo KRADZIEŻ W MAJESTACIE PRAWA!!! Jak widzisz nie masz żadnych powodów do czynienia mi zarzutów, chyba, że boisz się PRAWDY? Pamiętaj: TYLKO PRAWDA NAS WYZWOLI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ritterausleidenschaft na szczescie mamy kaczynskiego 02.10.05, 10:59 jasnogorskiego wybranca i zbawce narodu polskiego, ktory wreszcie obiecal otworzenie tych utesknionych wrot do niebianskich palacow solidarnosci ludzkiej. ojej, ojej, chlopie ... mam nadzieje, ze ty zaglosujesz na kaczynskiego, bo czulbym sie nieswojo, gdyby ludzie z twoim mozdzkiem popierali tuska - sorry. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
t.duszynski Tusk powiedzial,a co pozostali?bezstronnosc,rzete 02.10.05, 11:01 Gratuluje partyjnej gazecie pseudeudoliberalow.Dlaczego nie ma informacji o innych kandydatach.Zwracam sie do staruchow z Gazety Wyborczej,ktorym byc moze skleroza nie zżarla do reszty rozumy.Pamietacie o co walczylismy za czasow Komuny.Gdzie sa te idealy? Odpowiedz Link Zgłoś
aiwaplatz Polecam myślącym - znalazłem na Interii. 02.10.05, 11:10 Bezpieczni inaczej !!!!! X /dzisiaj 09:44/ Panie Tusk przez 10 lat mielismy prezydenta WSZYSTKICH PIJAKÓW , a Pan będzie raczej prezydentem WSZYSTKICH ŁAJDAKÓW. Dlaczego?Mówi Pan o tym , że chce zlikwidować bezrobocie , a jednocześnie domaga się szybkiej prywatyzacji przedsiębiorstw i szpitali.W mieście, w którym mieszkam przeprowadzono już prawie we wszyskich zakładach prywatyzację , efekt obecnie pracuje w nich 20 - 25% załogi ze stanu z lat 1992 - 93 i za mniejsze pieniądze.Ktoś tutaj kłamie , ale nie ja. Jeżeli ktoś mi nie wierzy , zapraszam do miasta Brzegu w woj, opolskim.Zapytajcie się zwykłych ludzi jak to było i jak jest , a oni powiedzą wam prawdę nie TUSK i Jego partyjni kolesie , od nich się prawdy nie dowiecie.Pan TUSK reprezentuje krwiożerczy kapitał, który ludzi i ich problemy ma za nic, a istotą jest dla niego pieniądz , a nie dobro ogólnoludzkie.Jeżeli prywatyzacja to z kapitałem pracowniczym , na inną nie wyrażam zgody.Pamiętam jak za rządów AWS jeden z braci Kaczyńskich chciał postawić przed sądem UBEKA z Katowic za przekręty finansowe , kto stracił posadkę ? Prokurator GENERALNY Kaczyński.Wniosek, żyjemy w państwie, którym rządzą służby specjalne obsadzone ludźmi z dawnej postkomunistycznej epoki , którą to a propo popiera TUSK i jego ludzie z PO choć mam nadzieję , że nie wszyscy.Panie TUSK ten filmik o tym jak to pan walczył jako działacz Solidarnosci nie pasuje mi do Pańskiej osobowości, bo to co Pan zrobił z rządem Olszewskiego stawia Pana w szeregu przydupasów postkomunistów, zresztą spora grupa w Waszych szeregach to dawni działacze PZPR , wstydzicie się o tym powiedzieć?Weźmy np; takiego Puszczewicza Krzysztofa , który był w PZPR , a teraz startował z Waszych list jako kandydat na posła , a jak faszyści dojdą do władzy to zostanie z pewnością faszystą , bo gó.. ma to do siebie , że zawsze wypływa na wierzch.Po II wojnie światowej w NIEMCZECH odsunięto faszystów od władzy , u Nas dzięki takim ludziom jak Pan nie zrobiono tego samego z POSTKOMUNISTAMI , efekt bardzo duże bezrobocie , korupcja jeszcze większa , a przeciętny obywatel jest sfrustrowany i negatywnie oraz nieufnie nastawiony do kolejnych rządów, o czym świadczy frekwencja wyborcza.POLACY SKORO NASI ODWIECZNI WROGOWIE , A WIĘC NIEMCY I ROSJANIE BĘDĄ ZANIEPOKOJENI KIEDY PREZYDENTEM ZOSTANIE LECH KACZYNSKI MUSI TO BYĆ SYGNAŁ DLA WAS , ŻE JEST ON POLAKIEM W KAŻDYM CALU I NIE BĘDZIE JADŁ Z RĄCZKI ANI PUTINOWI , ANI SZREDEROWI , JAK TO ROBIŁ KWAŚNIEWSKI.CZAS NA TO ABY POLSKĄ RZĄDZILI POLACY A NIE AGENCI OBCYCH WYWIADÓW.GŁOSUJCIE NA LECHA KACZYŃSKIEGO TYLKO ON JAKO PREZYDENT MOŻE SPOWODOWAĆ , ŻE W TYM KRAJU LUDZIOM ZACZNIE SIĘ ŻYC LEPIEJ I BEZBIECZNIEJ, A DONOSICIELE, KRĘTACZE , ZLODZIEJE, HOCHSZTAPLERZY, ZDRAJCY I KAMELEONY NIECH DRŻĄ BO NADCHODZI SPRAWIEDLIWA KARA.CO DO WROSTU BRACI KACZYNSKICH, JEDNYM BÓG DAWAŁ ROZUM INNYM WZROST PATRZ MINISTER POL , WIDAĆ WYBRALI TO PIERWSZE. Odpowiedz Link Zgłoś