sitkok Re: PiS kontra PO: ataki na liderów 06.10.05, 13:48 W środę Prawo i Sprawiedliwość w człowieka numer 3 w Platformie Obywatelskiej - Grzegorza Schetynę. A gdzie w tym zdaniu orzeczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Hm...Marcinkiewicz powinien raczej być w PO 06.10.05, 14:06 "W 1999 roku Marcinkiewicz został szefem doradców premiera Jerzego Buzka. Zorganizował gabinet premiera, złożył podpis pod apelem o uwolnienie kubańskich więźniów politycznych i opublikował artykuł, w którym proponował zalążek późniejszego programu Platformy Obywatelskiej „3 razy 15”: „zmniejszenie podatku dochodowego od osób prawnych do 22 procent oraz podatku dochodowego od osób fizycznych do 14–15 procent (dla wszystkich) doprowadzi do przyspieszonego rozwoju przemysłu i usług”...." www.przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=525&Itemid=50 Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Hm...Marcinkiewicz powinien raczej być w PO 06.10.05, 14:44 To by trochę wyjaśniało. Może dlatego rynek: powyborczy.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?531241 Odpowiedz Link Zgłoś
danwar1 Re: PiS kontra PO: ataki na liderów 06.10.05, 14:10 przeczytajcie i oceńcie: www.wybory2005.wp.pl/kat,9913,wid,7898341,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: PiS kontra PO: ataki na liderów 06.10.05, 14:23 Jeżeli ten tekst jest prawdziwy, kompromitacja pełna. Czerwona kartka. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: PiS kontra PO: ataki na liderów 06.10.05, 14:33 Wyrwane z kontekstu, w realiach po stanie wojennym, w okresie przygnębienia. Nikt nie chciał iść na rzeź. Czasy się zmieniły i "optyka" myślenia , marzenia i możliwości są inne. Wysocki wywołując Powstanie Listopadowe był głupszy niżTusk w 1987. Tak sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: PiS kontra PO: ataki na liderów 06.10.05, 14:42 Napisałem - jeżeli tekst jest prawdziwy. Bez obrazy ale Twoje argumenty mogą być użyte do obrony każdego, w każdym czasie. Ale to nie są uczciwe argumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
kowianeczka Re: PiS kontra PO: ataki na liderów 06.10.05, 14:44 Odpowiedz pani uu1. Masz okazje. k. Odpowiedz Link Zgłoś
cvcvncvbn Re: PiS kontra PO: ataki na liderów 06.10.05, 14:46 Wśród ewangelików i prawosławnych zapanowała konsternacja. Otrzymali broszurę Lecha Kaczyńskiego "Polska katolicka w chrześcijańskiej Europie", którą kandydat na prezydenta rozesłał do parafii w całym kraju. Tymczasem oni katolikami nie są miasta.gazeta.pl/lublin/1,48724,2954399.html A to czytali kandydaci?!: "Jeżeli jednak porzucają wiarę Abrahama i ich część w obietnicy danej Abrahamowi oraz nadzieje podane przez proroków, wtedy pomimo swego pochodzenia nie są Żydami w biblijnym znaczeniu tego terminu. Ich obrzęd obrzezania jest wyłącznie farsą a wykonywanie obrzędów w które nie wierzą jest świętokradztwem. W ten sposób Żydzi, którzy nie ufają Boskiemu świadectwu-którzy porzucili Abrahama i proroków, Mojżesza i Zakon i którzy są agnostykami i tylko przestrzegają formy i ceremonie nazywane żydowskimi w sposób pełen hipokryzji, mogą równie dobrze i bez większej miary hipokryzji przyłączyć się do jednej z sekt chrześcijańskich, z którą są w harmonii w takiej samej mierze w jakiej nie są w harmonii z Zakonem i prorokami. Jednak ci Żydzi, którzy wierzą w obietnice dane Abrahamowi, w boskie świadectwo podane przez proroków i posłanie Mojżesza oraz Zakonu, nie mogą i nie wolno im identyfikować się z żadnym innym narodem i inną religią. Uczynienie tego byłoby zapieraniem się ośmieszaniem siebie samych jako Żydów oraz odcinaniem się od tych specjalnych ziemskich błogosławieństw, które z Boskiego postanowienia należą do nich od dni Abrahama i które niedługo zostaną wypełnione." www.hatikvah.pl/izrael_proroctwa/w12.htm Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Masz taki mały problemik ze swoimi korzeniami? 06.10.05, 15:15 Całe twoje chrześcijaństwo wywodzi się z judaizmu. Wszyscy pierwsi chrześcijanie byli Żydami, Jezus też. Założył sektę wyznawców Nowego Testamentu, która została wyklęta przez starozakonnych. Potem ta sekta przekształciła się w kościół chrześcijański. Takie są Twoje korzenie. I patrz co się dzisiaj dzieje w kościele katolickim. Też nie cierpią sekt, bo wiedzą czym one im grożą :-) cvcvncvbn napisał: > A to czytali kandydaci?!: > "Jeżeli jednak porzucają wiarę Abrahama i ich część w obietnicy danej Abrahamowi i oraz nadzieje podane przez proroków, wtedy pomimo swego pochodzenia nie są Żydami .... Odpowiedz Link Zgłoś
cvcvncvbn Re: Masz taki mały problemik ze swoimi korzeniami 06.10.05, 15:25 taziuta napisał: > Całe twoje chrześcijaństwo wywodzi się z judaizmu. Wszyscy pierwsi > chrześcijanie byli Żydami, Jezus też. Założył sektę wyznawców Nowego > Testamentu, która została wyklęta przez starozakonnych. Potem ta sekta > przekształciła się w kościół chrześcijański. Takie są Twoje korzenie. > I patrz co się dzisiaj dzieje w kościele katolickim. Też nie cierpią sekt, bo > wiedzą czym one im grożą :-) > > cvcvncvbn napisał: > > > A to czytali kandydaci?!: > > "Jeżeli jednak porzucają wiarę Abrahama i ich część w obietnicy danej > Abrahamowi i oraz nadzieje podane przez proroków, wtedy pomimo swego > pochodzenia nie są Żydami .... Nie mam problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Masz taki mały problemik ze swoimi korzeniami 06.10.05, 16:05 To miło. Choć z twoich postów można było wysnuć ciut inny wniosek, sorry :-) cvcvncvbn napisał: > Nie mam problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: PiS kontra PO: ataki na liderów 06.10.05, 14:35 Królowa Bona umarła! Bębnione od dawna, obdyskutowane setki razy. A linku do oryginału jak nie było - tak nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: PiS kontra PO: ataki na liderów 06.10.05, 14:46 Imperium atakuje (nie chodzi o film)! Słyszę o sprawie po raz pierwszy. Czekam na oryginał. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: PiS kontra PO: ataki na liderów 06.10.05, 15:03 Tiepier ja! Z podanego fragmentu ciężko coś wywnioskować. Fahrenheit 9/11 się kłania :( Stawiam hipotezę, że Tusk mówił o wyborze między Polską zacofaną a nowoczesną. Między Polską bazującą na mitach i uprzedzeniach a Polską silną swoją gospodarką, ustrojem i społeczeństwem. Tak to w skrócie widzę. A Ty masz ochotę "dźwigać na barkach" Polskę stojącą Rydzykiem, ksenofobią i dumną biedą? PS - właśnie qchnia nikt linku podać nie chce :( Może sam pogrzebię w wolnej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Wredna_jędza ma ochotę :-) 06.10.05, 15:08 chateau napisał: > ... > A Ty masz ochotę "dźwigać na barkach" Polskę stojącą Rydzykiem, ksenofobią i > dumną biedą? Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Wredna_jędza ma ochotę :-) 06.10.05, 15:34 No cóż. Każdemu według potrzeb ;) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Ale ja jej nie pozwolę;) 06.10.05, 16:45 I dla jej własnego dobra zagłosuję przeciwko Łechowi Taczyńskiemu. Będzie wdzięczna, jak zrozumie bezmiar mojego miłosierdzia, ale nie liczę na podziękowania, bo jak odetniemy Kaczora od stolca, to nie nabroi tak, jakby mógł na stolcu, więc być może moje bohaterstwo będzie heroizmem jednego z bezimiennych patriotów, jakich nasz Ojczyzna od wieków rodzi na tony. W sumie mój pkt widzenia najlepiej mógłby zostać zrozumiany, gdyby kaczka został preziem i by nabroił, ale taki jest właśnie paradoks, że ja wcale nie mam ochoty mówić 'a nie mówiłem?' :)) Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: PiS kontra PO: ataki na liderów 06.10.05, 16:25 No i kupa. Archiwum miesięcznika Znak kończy się na roku 1999, wcześniej nic nie ma. Czyli tekstu z inkryminowanym fragmentem niet. Czemu mnie to nie dziwi? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: PiS kontra PO: ataki na liderów 06.10.05, 16:39 Nie taka kupa; jeszcze niedawno czytalem to w Bayerische Staatsbiblithek, bo sam nie moglem uwierzyc, ze tak Tusk powiedzial. Ale powiedzial (nr. 11-12 Znaku z 1987). Ponizej bardziej obszerny cytat przyszlego "prezydenta wszystkich Polakow" . Miesięcznik „Znak” rozpisał w roku 1987 (nr. 11-12) ankietę; Czym jest polskość? W której Donald Tusk na str. 190 m.in. tak odpowiedział; „Polskość to nienormalność – takie skojarzenie narzuca mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu” „Piękniejsza od Polski, jest ucieczka od Polski tej ziemi, konkretnej, przegranej, brudnej i zaniedbanej. I dlatego tak często nas ogłupia, zaślepia, prowadzi w krainę mitu. Sama jest mitem. Tak, polskość kojarzy się z przegraną, z pechem, z nawałnicami. I trudno by było inaczej”. „Gdzie mam szukać metryki urodzenia mojego dziadka? Gdzie odnaleźć ślad babki? Do czego przyczepić cofającą się wstecz myśl? Do niczego – do opowiadań, prawie do legend tego kraju, który wynajął sobie w Europie pokój przechodni i przez dziesięć wieków usiłuje urządzić się w nim z wszelkimi wygodami i ze złudzeniem pokoju z osobnym wejściem, wyczerpując całą swą energię w kłótniach i walkach z przechodzącymi”. chateau napisał: > No i kupa. Archiwum miesięcznika Znak kończy się na roku 1999, wcześniej nic ni > e > ma. Czyli tekstu z inkryminowanym fragmentem niet. Czemu mnie to nie dziwi? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 I co złego w tym tekście? Gorycz? Żal? Smutek? 06.10.05, 16:53 Dla mnie ten tekst to świadectwo tragicznego przywiązania do swego miejsca na Ziemi. Jakbyś zacytował resztę, a nie tylko kawałek nie oddający pełnego kontekstu, musiałbyś przyznać, że w swym tekście Tusk wyraża troskę o Polskę i deklaruje chęć pozostania i pracy dla Niej, tak, by nikt więcej nie musiał czuć tej jego goryczy. Dziś, po prawie 20 latach od powstania tego esseju, Tusk mówi: Bądźmy dumni z Polski!, bo tyle się udało zmienić na lepsze i udowodniliśmy, że razem potrafimy przenosić góry. Jak chcesz wyrywać z kontekstu, to weź hymn Wybickiego: "(...)Polska nie (...)" a dobrze wiesz, że nie o to chodziło;) Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: PiS kontra PO: ataki na liderów 06.10.05, 17:01 Sam piszesz "m.in." To gdzie jest CAŁY tekst? PS - nie zmieniam niczego, co pisałem wcześniej. Mamy inne spojrzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Wizytowka najblizszego przyjaciela Tuska 06.10.05, 15:19 Przypominam: J. Lewandowski byl wspolzalozycielem z D. Tuskiem KLD, byli razem polsami w Sejmie; gdy ich koles Bielecki byl premierem, Lewandowski "ministrowal". Oto wizytowka tego pana, przygotowana przez "Wprost" i krakowska prokurature; . www.wprost.pl/ar/?O=74608 Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Ups, i co na to Tusko-luby ? :-) 06.10.05, 15:25 Dodaj jeszcze, że Bielecki zlikwidował PGR-y, nie oferując nic w zamian byłym ich pracownikom. Ile to bezrobotnych przybyło od jednego podpisu? :-) silesius.monachijski napisał: > Przypominam: J. Lewandowski byl wspolzalozycielem z D. Tuskiem KLD, byli razem polsami w Sejmie; gdy ich koles Bielecki byl premierem, > Lewandowski "ministrowal". Oto wizytowka tego pana, przygotowana przez "Wprost" i krakowska prokurature; > . Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Co jest grane w "Tuskotece"? 06.10.05, 15:25 forum.wprost.pl/ar/?O=341878&NZ=0 Odpowiedz Link Zgłoś
saba1953 Re: PiS kontra PO: ataki na liderów 06.10.05, 15:27 A mi Śląsk Wrocław jest winien 8 000 zł (bez odsetek i kosztów sądowych)od 3-ch lat.ale pan Schetyna ma się dobrze jak większość polskich złodzei z układami. Mam wyrok sądowy i nie mogę dostać swoich pieniędzy. Firma krzak jak twierdzi komornik. Takich mamy polityków o czystych rękach. Sądzę że w PiSie też nie jest lepiej jak Kaczor załatwiał kolesiowi przetarg na budowę mostu w Warszawie. Na Tuska niewiele jest bo to największy obibok w parlamencie. Będziemy mieli rządy że pożal się Boże. Odpowiedz Link Zgłoś
fikost150 W samo południe 06.10.05, 15:36 Jarosław i Lech Kaczyńscy to twardziele i na dodatek z zasadami, takich trzeba do walki z kapitalizmem politycznym III RP. Fragment z Newsweek 40/05 Jest rok 1991 i trwa kolejna runda negocjacji, mających wyłonić rząd Jana Olszewskiego. Po dwóch stronach stołu siedzą młodsi o 14 lat Donald Tusk i Jarosław Kaczyński. Zirytowany Tusk w pewnym momencie wypala: mówicie o sobie, że jesteście chrześcijańscy demokraci, a czytaliście tę encyklikę Lelum Polelum? [chodzi o Rerum Novarum - przyp. red.] Kaczyński drętwieje, by za moment wyciągnąć spod marynarki niedawno kupiony pistolet. - Zginiesz za te słowa - mówi z krzywym uśmiechem i mierzy w Tuska. Tak się kiedyś negocjowało! Odpowiedz Link Zgłoś
hernandez hehe jak na razie jest dobrze NOWE WYBORY!!:)) 06.10.05, 15:44 i sukces SLD gotowy i bardzo dobrze!! Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Nad Kaczyńskim czuwa Duch Święty, Maryja i Rydzyk 06.10.05, 15:45 Biedny, osamotniony Donald. Tusk, jesteśmy z panem choćby tylko żeby położyć tamę Kaczyńskim. TUSK prezydentem III RP! Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Kaczyński do Radia Maryja na spikera!!!! 06.10.05, 15:50 Precz z Kaczyńskim!!! Podpisuje się pod tym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: Kaczyński do Radia Maryja na spikera!!!! 06.10.05, 16:17 Wychowała cie Gazeta Wyborcza i telewizja "publiczna". Dlatego piszesz to co piszesz. A może warto czasem pomyśleć samemu? A może warto posłuchać tego znienawidzonego radia i samemu wyrobić sobie zdanie - a nie powtarzać tego co Adaś Michnik nawtykał wam do pustych łbów. Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: Kaczyński do Radia Maryja na spikera!!!! 06.10.05, 16:36 Sam może masz pusty łeb! Po drugie nie czytam GW tylko wchodze na forum a co do telewizji to włączam tylko jak leci coś zabawnego bo po co się wkurzać. Co do RM to słuchałam ale ile można słuchać o Żydach i innych nacjach, a teraz o Tusku że jest taki i taki.... Kaczka wiedziała że sojusz z Grzybem mu się opłaci i o parę procent ma wieksze poparcie. Aaaa wiesz jak kościół podchodzi do sprawy RM? Nie zgadzaja sie z głoszonymi hasłami i nawołaniami przez Grzyba. A jak Rydz obraził Macharskiego wyzywając go od Zydów (a jakby był to co w tym złego?, ale dla rydzola to zle) a Dziwisza od chlopczykow. Ten czlowiek rozkrada tylko ludzi i klamie ze to na cele dobroczynne, a dlaczego jeszcze nikomu nie pomogl?! Odpowiedz Link Zgłoś
gniewek.113 Mnie już zmęczył ten medialny wyścig wyborczy. 06.10.05, 16:04 Plan Kwaśniewskiego polega na tym, żeby Belka pełnił obowiązki premiera tak długo, jak to tylko możliwe. Wiadomo, że nowy rząd powstanie dopiero po drugiej turze. Komuchy powymieniają prokuratorów i zakotwiczą ich. To, co dzieje się w MSZ to też część planu postkomunistów. Społeczeństwo miało okazję samodzielnie, bez udziału polityków przeprowadzić dekomunizację, ale oczywiście Polacy dali ciała (jak zwykle nie chciało im sie ruszć d żeby iść zagłosować).. SLD wszedł do sejmu z uśmiechem tego kmiota-małolata i będzie próbował blokować ustawy dekomunizacyjne (zapowiedział to Olejniczak). Młode komuchy twierdzą, że SLD to już nie ta sama partia.. A ja twierdzę, że nic się u nich nie zmieniło, bo nadal będą bronić swoich betonowych staruchów-aferałów. Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas DLACZEGO DONALD OŻENIŁ SIĘ PRZED WYBORAMI??? 06.10.05, 16:13 Jak to się stało ,że nasz Donald wziął ślub ze swoją towarzyszką życia dopiero teraz. Przed wyborami. Ano dlatego ,że właśnie są wybory a on jest kandydatem na prezydenta. Całe życie mu nie był potrzebny ślub kościelny - aż tu nagle taka zmiana.... Po prostu wypadało mieć ślub kościelny gdy się będzie kandydować... Czyli religię traktujemy koniunkturalnie panie Tusk ???? Rzygać się chce. Tusk ,każdego dnia udowadnia jaki jest obłudny. Jeśli wygra te wybory to w pełni "zastąpi" prezia Kwaśniewskiego. To ten sam typ obłudnika. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: DLACZEGO DONALD OŻENIŁ SIĘ PRZED WYBORAMI 06.10.05, 16:14 bo to byl jego wybor sondazowy; chcial wyprobowac, czy mu urosnie i o ile mordzinas napisał: > Jak to się stało ,że nasz Donald wziął ślub ze swoją towarzyszką > życia dopiero teraz. Przed wyborami. > > Ano dlatego ,że właśnie są wybory a on jest kandydatem na prezydenta > . > > Całe życie mu nie był potrzebny ślub kościelny - aż tu nagle taka > zmiana.... > > Po prostu wypadało mieć ślub kościelny gdy się będzie kandydować... > > Czyli religię traktujemy koniunkturalnie panie Tusk ???? Rzygać się > chce. > > Tusk ,każdego dnia udowadnia jaki jest obłudny. Jeśli wygra te wybory > to w pełni "zastąpi" prezia Kwaśniewskiego. To ten sam typ obłudnika. > Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski TUSK ODDAJ FISKUSOWI TE 9 MILIONOW1 06.10.05, 16:09 www.wyborczy.pl/index.php?akcja=artykul&id=2125&sekcja=przeglad_prasy Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Znalazlem brakujace ogniwo w teorii Darwina!! 06.10.05, 16:13 Prosze mnie zglosic do Nobla w dziedzinie nauk scislych! . www.sejm.gov.pl/poslowie/posel4/409.htm Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: Znalazlem brakujace ogniwo w teorii Darwina!! 06.10.05, 16:15 Chyba nagrody Bobla... A może Bubla?! Szkoda słów... Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Uwaga Tusk, Radio Maryja i Rydzyk tuż, tuż 06.10.05, 16:16 Ogłaszam wielką mobilizację armii walczacej dla PO. Nieprzyjaciel u bram! Kaczory wzięły pod siebie cały proletariat PRL. Wiemy co to jest populizm i hasła bez pokrycia ale nasze doły społeczne to poziom madrassa szkół w Pakistanie. Dla nich to Radio Maryja, Rydzyk i prezydent Kaczyński. Gdyby wygrał to dwa lata po wyborach upieką go i zjedzą ale na teraz te jego obiecanki to jak Gierek z Jaroszewiczem. Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: Uwaga Tusk, Radio Maryja i Rydzyk tuż, tuż 06.10.05, 16:20 chris12 napisał: > Ogłaszam wielką mobilizację armii walczacej dla PO. Nieprzyjaciel u bram! > Kaczory wzięły pod siebie cały proletariat PRL. Wiemy co to jest populizm i > hasła bez pokrycia ale nasze doły społeczne to poziom madrassa szkół w > Pakistanie. Dla nich to Radio Maryja, Rydzyk i prezydent Kaczyński. Gdyby > wygrał to dwa lata po wyborach upieką go i zjedzą ale na teraz te jego > obiecanki to jak Gierek z Jaroszewiczem. Jak Pan Bóg chce ukarać to rozum odbiera. Jesteś tego klinicznym przykładem. Nauczyciel Adaś Michnik jest zapewne z ciebie zadowolony. Kaczory Rydzyki Radia MAryja - to są argumenty w dyskusji... Żenada. Żenada Żenada. Czytaj dalej Gw. Wypłuczą ci resztki komórek mózgowych Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Uwaga Tusk, Radio Maryja i Rydzyk tuż, tuż 06.10.05, 16:23 chris12 napisał: > Ogłaszam wielką mobilizację armii walczacej dla PO. Nieprzyjaciel u bram! > Kaczory wzięły pod siebie cały proletariat PRL. Wiemy co to jest populizm i > hasła bez pokrycia ale nasze doły społeczne to poziom madrassa szkół w > Pakistanie. Dla nich to Radio Maryja, Rydzyk i prezydent Kaczyński. Gdyby > wygrał to dwa lata po wyborach upieką go i zjedzą ale na teraz te jego > obiecanki to jak Gierek z Jaroszewiczem. że ty głupstwa plecież chrys-te, to jest dla wszystkich oczywiste Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Jaaaak taaaam Dooonuusioowiiii sstoiiii? 06.10.05, 16:24 maaaam naadzieeejeee, zeee wyyysoookoo, pood saaam czuuuub. taaaaak trzyyyymaaac i nieeee spuuuuszczaac. scissssssskaaaam - aaaadaaas Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Znów te spamy... a ona tylko mówiła prawdę:)) 06.10.05, 16:46 Bolesną dla Kaczek:)) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 A Kaczka siedzi i nabija w butelkę...naiwnych:))) 06.10.05, 17:07 Odpowiedz Link Zgłoś
rach_ciach A co to jest "POPIS"?__________Nie ma PO w Polsce! 06.10.05, 17:37 Niedługo pajace z PO bedą wdzięczni jeśłi PiS ich zaprosi do jakichkolwiek rozmów. Choćby do obsady stanowiska "klozetowego" w sejmie. PO się po chamsku "podwiesza pod PiS,ale tylko do czasu. Sen o wielkości pryśnie po wyborach prezydenckich. Nie ma PO - jest sitwa lobbystów! Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta A co to jest PIS? - rach-ciach i po ptokach :-) 06.10.05, 17:41 To znaczy, po kaczkach :-) Dobrze się stało, że PiS uzyskał najwięcej stołków w sejmie. Nareszcie nam się kaczki skompromitują i w przyszłości będą równie mocne jak dziś Słomka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rach_ciach Jeszcze macie czas............możecie popyskować. 06.10.05, 17:50 Nadchodzi kara... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Mamy czas, przeczekamy i kaczki - Światowid :-) 06.10.05, 17:56 POWRÓCIŁEM, I PRZYGLĄDAM SIĘ WAM GRZESZNICY! I WIDZĘ, ŻE PRZESTALIŚCIE WE MNIE WIERZYĆ! NAWET WASZ KANDYDAT KACZYŃSKI MÓWI, ŻE NIGDY NIE PRZESTANIE BYĆ KATOLIKIEM! A CO Z WIARĄ WASZYCH PRZODKÓW? NU ZAJAC, PAGADI! :-) /Światowid/ rach_ciach napisał: > Nadchodzi kara... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Very dobre. :-)) 06.10.05, 18:05 Dziękuję. Teraz czekam na taką ripostę racha-ciacha, żeby mi w pięty poszło :-) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Very dobre. :-)) 06.10.05, 18:07 zaraz Ci wjedzie z Krzyżakami, spali Twoje hramy, wymorduje kapłanów, wypije Twoje miody, a wszystko dla zbawienia duszy. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: rach_ciach idź w PiSdoo:)) 06.10.05, 18:22 No i widzisz, co zrobiłeś? Wypłoszyłeś racha-ciach! Wymiękł :-) doktorhabilitowany.1 napisał: > Odpowiedz Link Zgłoś
rach_ciach Prof. Jadwiga Staniszkis___________Jaki prezydent? 06.10.05, 17:38 Prof. Jadwiga Staniszkis (...) Jaki powinien być nowy prezydent? Z tego rozdania jeżeli już - to Lech Kaczyński. To człowiek kompetentny, umiejący korzystać z wiedzy innych, mający bardzo dobrych współpracowników. Do tego cechuje go skromność i uczciwość, a poza tym zdaje sobie sprawę z odpowiedzialności władzy . Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Kocham Staniszkis, ale bez wzajemności :-( 06.10.05, 17:45 Gdyby jeszcze choć trochę rozumu miała :-) rach_ciach napisał: > Prof. Jadwiga Staniszkis > (...) > Jaki powinien być nowy prezydent? > Z tego rozdania jeżeli już - to Lech Kaczyński. To człowiek kompetentny, > umiejący korzystać z wiedzy innych, mający bardzo dobrych współpracowników. Do tego cechuje go skromność i uczciwość, a poza tym zdaje sobie sprawę z > odpowiedzialności władzy . Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Kocham Staniszkis, ale bez wzajemności :-( 06.10.05, 18:05 Rozgrywka brydżowa. Wuj gra z przyjacielemdomu, siostrzeniec z ciocią. Siostrzeniec - 2 piki. Ciocia - szlem w piki. Kontra, ciocia rekontra. Wyłożony stolik - renons pikowy. Siostrzeniec - żeby ciocia miała chociaż jedną małą piczkę! Wuj - ba. Odpowiedz Link Zgłoś
mago13 Schetyna lepszy od Cimoszewicza 06.10.05, 17:46 właśnie ukazała sie 27 -09-2005r. korekta oświadczenia majątkowego Schetyny że zapomniał wpisać ze nabył 14.250tys. udziałów za 140.000 zł w 2004r.Gdzie prokurator ,a najlepiej Miodowicz Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Czy Tusk nie odpowiada za dobór współpracowników? 06.10.05, 17:50 mago13 napisała: > właśnie ukazała sie 27 -09-2005r. korekta oświadczenia majątkowego Schetyny > że zapomniał wpisać, ze nabył 14.250tys. udziałów za 140.000 zł w 2004r. > Gdzie prokurator ,a najlepiej Miodowicz? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Szkoła Cimoszewicza;) 06.10.05, 18:14 Tu masz rację. Współpracowników i przyjaciól dobierał fatalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Szkoła Cimoszewicza;) 06.10.05, 18:18 Wygląda na to, że Tusk też. Czy nie powinien się teraz wycofać? :-) uu1 napisała: > Tu masz rację. Współpracowników i przyjaciól dobierał fatalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Szkoła Cimoszewicza;) 06.10.05, 18:27 Bój się Boga, że zwrócę uwagę:)) I co zostawić Kaczkę samą, żeby wszystkie dafnie wyżarła? No way! Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Szkoła Cimoszewicza;) 06.10.05, 18:38 No dobra, niech się podda próbie wyborczej. I tak ma szczęście, że nie żyjemy w kaczym średniowieczu. Ta próba mogłaby wyglądać zupełnie inaczej :-) doktorhabilitowany.1 napisał: > Bój się Boga, że zwrócę uwagę:)) I co zostawić Kaczkę samą, żeby wszystkie > dafnie wyżarła? No way! Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Czy Pisuarki PiSsed off? Bo coś mi tu cicho... 06.10.05, 18:43 Dobranocka leci? Nikt nas nie atakuje... szykują coś? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta To jest temat duchów - zniknął już z GW :-) 06.10.05, 18:46 doktorhabilitowany.1 napisał: > Dobranocka leci? Nikt nas nie atakuje... szykują coś? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Czy Pisuarki PiSsed off? Bo coś mi tu cicho.. 06.10.05, 18:50 Dla skrócenia oczekiwania. Dwaj faceci rozmawiają przy kieliszku. - Eh, życie, okrutne życie, - wzdycha jeden z nich, Miałem wszystko, o czym człowiek może marzyć: cichy dom, pieniądze, dziewczynę.. - I co się stało? - Żona wróciła z wczasów tydzień wcześniej.. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Trzy duchy tu tylko zostały :- 06.10.05, 18:55 uu1 napisała: > Dla skrócenia oczekiwania. > Dwaj faceci rozmawiają przy kieliszku. > - Eh, życie, okrutne życie, - wzdycha jeden z nich, Miałem wszystko, o czym > człowiek może marzyć: cichy dom, pieniądze, dziewczynę.. > - I co się stało? > - Żona wróciła z wczasów tydzień wcześniej.. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Może znów coś się stało z czasem w GW 06.10.05, 18:59 i jest piąta rano? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Jezu, ten temat zniknął z portali GW!!! 06.10.05, 19:01 Grasują tu tylko duchy :-) doktorhabilitowany.1 napisał: > i jest piąta rano? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Czy Pisuarki PiSsed off? Bo coś mi tu cicho.. 06.10.05, 18:57 Dwaj Żydzi, po wielu latach rozłąki, spotkali się przypadkiem w pociągu. Jadą, jadą i milczą... po godzinie jeden nie wytrzymał i mówi: - Icek, nie widzieliśmy sie tyle lat, może byś choć spytał 'jak leci'? - Jak leci? - spytał Icek. - Szkoda gadać... Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 K..wa! Nic się nie dzieje... wybory:( 06.10.05, 19:22 Trochę się ponaparzali, J. kaczka nie może dostać teczki z IPN;), wypadki, malwersacje, pijani kierowcy, łapówki... nikt nie zrobił nic dobrego - jak zwykle, czy dziennikarze olali? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Doktorze, zapraszam na inne fora, ten temat zdechł 06.10.05, 19:27 doktorhabilitowany.1 napisał: > Trochę się ponaparzali, J. kaczka nie może dostać teczki z IPN;), wypadki, > malwersacje, pijani kierowcy, łapówki... nikt nie zrobił nic dobrego - jak > zwykle, czy dziennikarze olali? Odpowiedz Link Zgłoś
aisug Re: PiS kontra PO: ataki na liderów 07.10.05, 13:59 sterowane media z Wybiórczą na czele myślą że ludzie to idooci i nie widzą jak sie opluwa KAczkę tylko po to żeby pozostać u żłobu.Zbyt dużo do stracenia proszę państwa. Jeszcze sie dowiemy, że Lech bije żonę i molestuje dzieci, a Jarek sypia z kotem.Haneczka powie jak wyrywa kroplówki chorym w hospicjum. Brawo PO, tylko żygać można. Odpowiedz Link Zgłoś