Dodaj do ulubionych

PiS kontra PO: ataki na liderów

• sitkok Re: PiS kontra PO: ataki na liderów 06.10.05, 13:48
      W środę Prawo i Sprawiedliwość w człowieka numer 3 w Platformie Obywatelskiej -
      Grzegorza Schetynę.
      A gdzie w tym zdaniu orzeczenie?
    • mangold Hm...Marcinkiewicz powinien raczej być w PO 06.10.05, 14:06
      "W 1999 roku Marcinkiewicz został szefem doradców premiera Jerzego Buzka.
      Zorganizował gabinet premiera, złożył podpis pod apelem o uwolnienie kubańskich
      więźniów politycznych i opublikował artykuł, w którym proponował zalążek
      późniejszego programu Platformy Obywatelskiej „3 razy 15”: „zmniejszenie podatku
      dochodowego od osób prawnych do 22 procent oraz podatku dochodowego od osób
      fizycznych do 14–15 procent (dla wszystkich) doprowadzi do przyspieszonego
      rozwoju przemysłu i usług”...."
      www.przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=525&Itemid=50
      • chateau Re: Hm...Marcinkiewicz powinien raczej być w PO 06.10.05, 14:44
        To by trochę wyjaśniało.
        Może dlatego rynek: powyborczy.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?531241
    • danwar1 Re: PiS kontra PO: ataki na liderów 06.10.05, 14:10
      przeczytajcie i oceńcie:
      www.wybory2005.wp.pl/kat,9913,wid,7898341,wiadomosc.html
      • zhk Re: PiS kontra PO: ataki na liderów 06.10.05, 14:20

To jakaś prehistoria.
        • uu1 Re: PiS kontra PO: ataki na liderów 06.10.05, 14:23
          Jeżeli ten tekst jest prawdziwy, kompromitacja pełna. Czerwona kartka.
          • zhk Re: PiS kontra PO: ataki na liderów 06.10.05, 14:33

Wyrwane z kontekstu, w realiach po stanie wojennym, w okresie przygnębienia.
            Nikt nie chciał iść na rzeź. Czasy się zmieniły i "optyka" myślenia , marzenia
            i możliwości są inne. Wysocki wywołując Powstanie Listopadowe był głupszy
            niżTusk w 1987. Tak sądzę.
            • uu1 Re: PiS kontra PO: ataki na liderów 06.10.05, 14:42
              Napisałem - jeżeli tekst jest prawdziwy. Bez obrazy ale Twoje argumenty mogą
              być użyte do obrony każdego, w każdym czasie. Ale to nie są uczciwe argumenty.
              • kowianeczka Re: PiS kontra PO: ataki na liderów 06.10.05, 14:44
                Odpowiedz pani uu1. Masz okazje.

k.
                • uu1 Re: ??? 06.10.05, 14:48
                  • doktorhabilitowany.1 To musiała być propozycja! 06.10.05, 17:26

• cvcvncvbn Re: PiS kontra PO: ataki na liderów 06.10.05, 14:46
                Wśród ewangelików i prawosławnych zapanowała konsternacja. Otrzymali broszurę
                Lecha Kaczyńskiego "Polska katolicka w chrześcijańskiej Europie", którą kandydat
                na prezydenta rozesłał do parafii w całym kraju. Tymczasem oni katolikami nie są
                miasta.gazeta.pl/lublin/1,48724,2954399.html
                A to czytali kandydaci?!:
                "Jeżeli jednak porzucają wiarę Abrahama i ich część w obietnicy danej Abrahamowi
                oraz nadzieje podane przez proroków, wtedy pomimo swego pochodzenia nie są
                Żydami w biblijnym znaczeniu tego terminu. Ich obrzęd obrzezania jest wyłącznie
                farsą a wykonywanie obrzędów w które nie wierzą jest świętokradztwem.

W ten sposób Żydzi, którzy nie ufają Boskiemu świadectwu-którzy
                porzucili Abrahama i proroków, Mojżesza i Zakon i którzy są agnostykami i tylko
                przestrzegają formy i ceremonie nazywane żydowskimi w sposób pełen hipokryzji,
                mogą równie dobrze i bez większej miary hipokryzji przyłączyć się do jednej z
                sekt chrześcijańskich, z którą są w harmonii w takiej samej mierze w jakiej nie
                są w harmonii z Zakonem i prorokami. Jednak ci Żydzi, którzy wierzą w obietnice
                dane Abrahamowi, w boskie świadectwo podane przez proroków i posłanie Mojżesza
                oraz Zakonu, nie mogą i nie wolno im identyfikować się z żadnym innym narodem i
                inną religią. Uczynienie tego byłoby zapieraniem się ośmieszaniem siebie samych
                jako Żydów oraz odcinaniem się od tych specjalnych ziemskich błogosławieństw,
                które z Boskiego postanowienia należą do nich od dni Abrahama i które niedługo
                zostaną wypełnione."
                www.hatikvah.pl/izrael_proroctwa/w12.htm
                • taziuta Masz taki mały problemik ze swoimi korzeniami? 06.10.05, 15:15
                  Całe twoje chrześcijaństwo wywodzi się z judaizmu. Wszyscy pierwsi
                  chrześcijanie byli Żydami, Jezus też. Założył sektę wyznawców Nowego
                  Testamentu, która została wyklęta przez starozakonnych. Potem ta sekta
                  przekształciła się w kościół chrześcijański. Takie są Twoje korzenie.
                  I patrz co się dzisiaj dzieje w kościele katolickim. Też nie cierpią sekt, bo
                  wiedzą czym one im grożą :-)

cvcvncvbn napisał:

> A to czytali kandydaci?!:
                  > "Jeżeli jednak porzucają wiarę Abrahama i ich część w obietnicy danej
                  Abrahamowi i oraz nadzieje podane przez proroków, wtedy pomimo swego
                  pochodzenia nie są Żydami ....
                  • cvcvncvbn Re: Masz taki mały problemik ze swoimi korzeniami 06.10.05, 15:25
                    taziuta napisał:

> Całe twoje chrześcijaństwo wywodzi się z judaizmu. Wszyscy pierwsi
                    > chrześcijanie byli Żydami, Jezus też. Założył sektę wyznawców Nowego
                    > Testamentu, która została wyklęta przez starozakonnych. Potem ta sekta
                    > przekształciła się w kościół chrześcijański. Takie są Twoje korzenie.
                    > I patrz co się dzisiaj dzieje w kościele katolickim. Też nie cierpią sekt, bo
                    > wiedzą czym one im grożą :-)
                    >
                    > cvcvncvbn napisał:
                    >
                    > > A to czytali kandydaci?!:
                    > > "Jeżeli jednak porzucają wiarę Abrahama i ich część w obietnicy danej
                    > Abrahamowi i oraz nadzieje podane przez proroków, wtedy pomimo swego
                    > pochodzenia nie są Żydami ....

Nie mam problemu.
                    • taziuta Re: Masz taki mały problemik ze swoimi korzeniami 06.10.05, 16:05
                      To miło. Choć z twoich postów można było wysnuć ciut inny wniosek, sorry :-)

cvcvncvbn napisał:

> Nie mam problemu.
          • chateau Re: PiS kontra PO: ataki na liderów 06.10.05, 14:35
            Królowa Bona umarła!

Bębnione od dawna, obdyskutowane setki razy.

A linku do oryginału jak nie było - tak nie ma.
            • uu1 Re: PiS kontra PO: ataki na liderów 06.10.05, 14:46
              Imperium atakuje (nie chodzi o film)!
              Słyszę o sprawie po raz pierwszy.
              Czekam na oryginał.
              Pozdro.
              • chateau Re: PiS kontra PO: ataki na liderów 06.10.05, 15:03
                Tiepier ja!

Z podanego fragmentu ciężko coś wywnioskować. Fahrenheit 9/11 się kłania :(

Stawiam hipotezę, że Tusk mówił o wyborze między Polską zacofaną a nowoczesną.
                Między Polską bazującą na mitach i uprzedzeniach a Polską silną swoją
                gospodarką, ustrojem
                i społeczeństwem. Tak to w skrócie widzę.

A Ty masz ochotę "dźwigać na barkach" Polskę stojącą Rydzykiem, ksenofobią i
                dumną biedą?

PS - właśnie qchnia nikt linku podać nie chce :( Może sam pogrzebię w wolnej chwili.
                • taziuta Wredna_jędza ma ochotę :-) 06.10.05, 15:08
                  chateau napisał:

> ...
                  > A Ty masz ochotę "dźwigać na barkach" Polskę stojącą Rydzykiem, ksenofobią i
                  > dumną biedą?
                  • chateau Re: Wredna_jędza ma ochotę :-) 06.10.05, 15:34
                    No cóż. Każdemu według potrzeb ;)
                    • doktorhabilitowany.1 Ale ja jej nie pozwolę;) 06.10.05, 16:45
                      I dla jej własnego dobra zagłosuję przeciwko Łechowi Taczyńskiemu. Będzie
                      wdzięczna, jak zrozumie bezmiar mojego miłosierdzia, ale nie liczę na
                      podziękowania, bo jak odetniemy Kaczora od stolca, to nie nabroi tak, jakby
                      mógł na stolcu, więc być może moje bohaterstwo będzie heroizmem jednego z
                      bezimiennych patriotów, jakich nasz Ojczyzna od wieków rodzi na tony. W sumie
                      mój pkt widzenia najlepiej mógłby zostać zrozumiany, gdyby kaczka został
                      preziem i by nabroił, ale taki jest właśnie paradoks, że ja wcale nie mam
                      ochoty mówić 'a nie mówiłem?'
                      :))
                • chateau Re: PiS kontra PO: ataki na liderów 06.10.05, 16:25
                  No i kupa. Archiwum miesięcznika Znak kończy się na roku 1999, wcześniej nic nie
                  ma. Czyli tekstu z inkryminowanym fragmentem niet. Czemu mnie to nie dziwi?
                  • silesius.monachijski Re: PiS kontra PO: ataki na liderów 06.10.05, 16:39
                    Nie taka kupa; jeszcze niedawno czytalem to w Bayerische Staatsbiblithek, bo
                    sam nie moglem uwierzyc, ze tak Tusk powiedzial. Ale powiedzial (nr. 11-12
                    Znaku z 1987). Ponizej bardziej obszerny cytat przyszlego "prezydenta
                    wszystkich Polakow"
                    .
                    Miesięcznik „Znak” rozpisał w roku 1987 (nr. 11-12) ankietę; Czym jest
                    polskość? W której Donald Tusk na str. 190 m.in. tak odpowiedział; „Polskość to
                    nienormalność – takie skojarzenie narzuca mi się z bolesną uporczywością, kiedy
                    tylko dotykam tego niechcianego tematu”

„Piękniejsza od Polski, jest ucieczka od Polski tej ziemi, konkretnej,
                    przegranej, brudnej i zaniedbanej. I dlatego tak często nas ogłupia, zaślepia,
                    prowadzi w krainę mitu. Sama jest mitem. Tak, polskość kojarzy się z przegraną,
                    z pechem, z nawałnicami. I trudno by było inaczej”.

„Gdzie mam szukać metryki urodzenia mojego dziadka? Gdzie odnaleźć ślad babki?
                    Do czego przyczepić cofającą się wstecz myśl? Do niczego – do opowiadań, prawie
                    do legend tego kraju, który wynajął sobie w Europie pokój przechodni i przez
                    dziesięć wieków usiłuje urządzić się w nim z wszelkimi wygodami i ze złudzeniem
                    pokoju z osobnym wejściem, wyczerpując całą swą energię w kłótniach i walkach z
                    przechodzącymi”.

chateau napisał:

> No i kupa. Archiwum miesięcznika Znak kończy się na roku 1999, wcześniej nic
                    ni
                    > e
                    > ma. Czyli tekstu z inkryminowanym fragmentem niet. Czemu mnie to nie dziwi?
                    • doktorhabilitowany.1 I co złego w tym tekście? Gorycz? Żal? Smutek? 06.10.05, 16:53
                      Dla mnie ten tekst to świadectwo tragicznego przywiązania do swego miejsca na
                      Ziemi. Jakbyś zacytował resztę, a nie tylko kawałek nie oddający pełnego
                      kontekstu, musiałbyś przyznać, że w swym tekście Tusk wyraża troskę o Polskę i
                      deklaruje chęć pozostania i pracy dla Niej, tak, by nikt więcej nie musiał czuć
                      tej jego goryczy. Dziś, po prawie 20 latach od powstania tego esseju, Tusk
                      mówi: Bądźmy dumni z Polski!, bo tyle się udało zmienić na lepsze i
                      udowodniliśmy, że razem potrafimy przenosić góry.
                      Jak chcesz wyrywać z kontekstu, to weź hymn Wybickiego: "(...)Polska nie (...)"
                      a dobrze wiesz, że nie o to chodziło;)
                    • chateau Re: PiS kontra PO: ataki na liderów 06.10.05, 17:01
                      Sam piszesz "m.in."
                      To gdzie jest CAŁY tekst?

PS - nie zmieniam niczego, co pisałem wcześniej. Mamy inne spojrzenie.
    • silesius.monachijski Wizytowka najblizszego przyjaciela Tuska 06.10.05, 15:19
      Przypominam: J. Lewandowski byl wspolzalozycielem z D. Tuskiem KLD, byli razem
      polsami w Sejmie; gdy ich koles Bielecki byl premierem,
      Lewandowski "ministrowal". Oto wizytowka tego pana, przygotowana przez "Wprost"
      i krakowska prokurature;
      .
      www.wprost.pl/ar/?O=74608
      • taziuta Ups, i co na to Tusko-luby ? :-) 06.10.05, 15:25
        Dodaj jeszcze, że Bielecki zlikwidował PGR-y, nie oferując nic w zamian byłym
        ich pracownikom. Ile to bezrobotnych przybyło od jednego podpisu? :-)

silesius.monachijski napisał:

> Przypominam: J. Lewandowski byl wspolzalozycielem z D. Tuskiem KLD, byli
        razem polsami w Sejmie; gdy ich koles Bielecki byl premierem,
        > Lewandowski "ministrowal". Oto wizytowka tego pana, przygotowana
        przez "Wprost" i krakowska prokurature;
        > .
        • doktorhabilitowany.1 Poczekają na wyrok:) 06.10.05, 17:31

• silesius.monachijski Co jest grane w "Tuskotece"? 06.10.05, 15:25
      forum.wprost.pl/ar/?O=341878&NZ=0
    • saba1953 Re: PiS kontra PO: ataki na liderów 06.10.05, 15:27
      A mi Śląsk Wrocław jest winien 8 000 zł (bez odsetek i kosztów sądowych)od 3-ch
      lat.ale pan Schetyna ma się dobrze jak większość polskich złodzei z układami.
      Mam wyrok sądowy i nie mogę dostać swoich pieniędzy. Firma krzak jak twierdzi
      komornik. Takich mamy polityków o czystych rękach. Sądzę że w PiSie też nie jest
      lepiej jak Kaczor załatwiał kolesiowi przetarg na budowę mostu w Warszawie. Na
      Tuska niewiele jest bo to największy obibok w parlamencie. Będziemy mieli rządy
      że pożal się Boże.
    • fikost150 W samo południe 06.10.05, 15:36
      Jarosław i Lech Kaczyńscy to twardziele i na dodatek z zasadami, takich trzeba
      do walki z kapitalizmem politycznym III RP.

Fragment z Newsweek 40/05 Jest rok 1991 i trwa kolejna runda negocjacji,
      mających wyłonić rząd Jana Olszewskiego. Po dwóch stronach stołu siedzą młodsi
      o 14 lat Donald Tusk i Jarosław Kaczyński. Zirytowany Tusk w pewnym momencie
      wypala: mówicie o sobie, że jesteście chrześcijańscy demokraci, a czytaliście
      tę encyklikę Lelum Polelum? [chodzi o Rerum Novarum - przyp. red.] Kaczyński
      drętwieje, by za moment wyciągnąć spod marynarki niedawno kupiony pistolet. -
      Zginiesz za te słowa - mówi z krzywym uśmiechem i mierzy w Tuska. Tak się
      kiedyś negocjowało!
    • hernandez hehe jak na razie jest dobrze NOWE WYBORY!!:)) 06.10.05, 15:44
      i sukces SLD gotowy i bardzo dobrze!!
    • chris12 Nad Kaczyńskim czuwa Duch Święty, Maryja i Rydzyk 06.10.05, 15:45
      Biedny, osamotniony Donald.
      Tusk, jesteśmy z panem choćby tylko żeby położyć tamę Kaczyńskim.
      TUSK prezydentem III RP!
      • paola_23 Kaczyński do Radia Maryja na spikera!!!! 06.10.05, 15:50
        Precz z Kaczyńskim!!!
        Podpisuje się pod tym!!!
        • mordzinas Re: Kaczyński do Radia Maryja na spikera!!!! 06.10.05, 16:17
          Wychowała cie Gazeta Wyborcza i telewizja "publiczna".
          Dlatego piszesz to co piszesz.
          A może warto czasem pomyśleć samemu?
          A może warto posłuchać tego znienawidzonego radia i samemu wyrobić
          sobie zdanie - a nie powtarzać tego co Adaś Michnik nawtykał wam do
          pustych łbów.
          • paola_23 Re: Kaczyński do Radia Maryja na spikera!!!! 06.10.05, 16:36
            Sam może masz pusty łeb!
            Po drugie nie czytam GW tylko wchodze na forum a co do telewizji to włączam
            tylko jak leci coś zabawnego bo po co się wkurzać.
            Co do RM to słuchałam ale ile można słuchać o Żydach i innych nacjach, a teraz
            o Tusku że jest taki i taki....
            Kaczka wiedziała że sojusz z Grzybem mu się opłaci i o parę procent ma wieksze
            poparcie.

Aaaa wiesz jak kościół podchodzi do sprawy RM?
            Nie zgadzaja sie z głoszonymi hasłami i nawołaniami przez Grzyba.
            A jak Rydz obraził Macharskiego wyzywając go od Zydów (a jakby był to co w tym
            złego?, ale dla rydzola to zle) a Dziwisza od chlopczykow.
            Ten czlowiek rozkrada tylko ludzi i klamie ze to na cele dobroczynne, a
            dlaczego jeszcze nikomu nie pomogl?!
    • gniewek.113 Mnie już zmęczył ten medialny wyścig wyborczy. 06.10.05, 16:04
      Plan Kwaśniewskiego polega na tym, żeby Belka pełnił obowiązki premiera tak
      długo, jak to tylko możliwe. Wiadomo, że nowy rząd powstanie dopiero po drugiej
      turze. Komuchy powymieniają prokuratorów i zakotwiczą ich. To, co dzieje się w
      MSZ to też część planu postkomunistów. Społeczeństwo miało okazję samodzielnie,
      bez udziału polityków przeprowadzić dekomunizację, ale oczywiście Polacy dali
      ciała (jak zwykle nie chciało im sie ruszć d żeby iść zagłosować).. SLD wszedł
      do sejmu z uśmiechem tego kmiota-małolata i będzie próbował blokować ustawy
      dekomunizacyjne (zapowiedział to Olejniczak). Młode komuchy twierdzą, że SLD to
      już nie ta sama partia.. A ja twierdzę, że nic się u nich nie zmieniło, bo
      nadal będą bronić swoich betonowych staruchów-aferałów.
      • mordzinas DLACZEGO DONALD OŻENIŁ SIĘ PRZED WYBORAMI??? 06.10.05, 16:13
        Jak to się stało ,że nasz Donald wziął ślub ze swoją towarzyszką
        życia dopiero teraz. Przed wyborami.

Ano dlatego ,że właśnie są wybory a on jest kandydatem na prezydenta.

Całe życie mu nie był potrzebny ślub kościelny - aż tu nagle taka
        zmiana....

Po prostu wypadało mieć ślub kościelny gdy się będzie kandydować...

Czyli religię traktujemy koniunkturalnie panie Tusk ???? Rzygać się
        chce.

Tusk ,każdego dnia udowadnia jaki jest obłudny. Jeśli wygra te wybory
        to w pełni "zastąpi" prezia Kwaśniewskiego. To ten sam typ obłudnika.

• silesius.monachijski Re: DLACZEGO DONALD OŻENIŁ SIĘ PRZED WYBORAMI 06.10.05, 16:14
          bo to byl jego wybor sondazowy; chcial wyprobowac, czy mu urosnie i o ile

mordzinas napisał:

> Jak to się stało ,że nasz Donald wziął ślub ze swoją towarzyszką
          > życia dopiero teraz. Przed wyborami.
          >
          > Ano dlatego ,że właśnie są wybory a on jest kandydatem na
          prezydenta
          > .
          >
          > Całe życie mu nie był potrzebny ślub kościelny - aż tu nagle taka
          > zmiana....
          >
          > Po prostu wypadało mieć ślub kościelny gdy się będzie kandydować...
          >
          > Czyli religię traktujemy koniunkturalnie panie Tusk ???? Rzygać się
          > chce.
          >
          > Tusk ,każdego dnia udowadnia jaki jest obłudny. Jeśli wygra te
          wybory
          > to w pełni "zastąpi" prezia Kwaśniewskiego. To ten sam typ obłudnika.
          >
    • silesius.monachijski TUSK ODDAJ FISKUSOWI TE 9 MILIONOW1 06.10.05, 16:09
      www.wyborczy.pl/index.php?akcja=artykul&id=2125&sekcja=przeglad_prasy
    • silesius.monachijski Znalazlem brakujace ogniwo w teorii Darwina!! 06.10.05, 16:13
      Prosze mnie zglosic do Nobla w dziedzinie nauk scislych!
      .
      www.sejm.gov.pl/poslowie/posel4/409.htm
      • paola_23 Re: Znalazlem brakujace ogniwo w teorii Darwina!! 06.10.05, 16:15
        Chyba nagrody Bobla...
        A może Bubla?!
        Szkoda słów...
    • chris12 Uwaga Tusk, Radio Maryja i Rydzyk tuż, tuż 06.10.05, 16:16
      Ogłaszam wielką mobilizację armii walczacej dla PO. Nieprzyjaciel u bram!
      Kaczory wzięły pod siebie cały proletariat PRL. Wiemy co to jest populizm i
      hasła bez pokrycia ale nasze doły społeczne to poziom madrassa szkół w
      Pakistanie. Dla nich to Radio Maryja, Rydzyk i prezydent Kaczyński. Gdyby
      wygrał to dwa lata po wyborach upieką go i zjedzą ale na teraz te jego
      obiecanki to jak Gierek z Jaroszewiczem.
      • mordzinas Re: Uwaga Tusk, Radio Maryja i Rydzyk tuż, tuż 06.10.05, 16:20
        chris12 napisał:

> Ogłaszam wielką mobilizację armii walczacej dla PO. Nieprzyjaciel u bram!
        > Kaczory wzięły pod siebie cały proletariat PRL. Wiemy co to jest populizm i
        > hasła bez pokrycia ale nasze doły społeczne to poziom madrassa szkół w
        > Pakistanie. Dla nich to Radio Maryja, Rydzyk i prezydent Kaczyński. Gdyby
        > wygrał to dwa lata po wyborach upieką go i zjedzą ale na teraz te jego
        > obiecanki to jak Gierek z Jaroszewiczem.

Jak Pan Bóg chce ukarać to rozum odbiera.
        Jesteś tego klinicznym przykładem.
        Nauczyciel Adaś Michnik jest zapewne z ciebie zadowolony.

Kaczory Rydzyki Radia MAryja - to są argumenty w dyskusji...
        Żenada. Żenada Żenada.

Czytaj dalej Gw. Wypłuczą ci resztki komórek mózgowych
      • abba15 Re: Uwaga Tusk, Radio Maryja i Rydzyk tuż, tuż 06.10.05, 16:23
        chris12 napisał:
        > Ogłaszam wielką mobilizację armii walczacej dla PO. Nieprzyjaciel u bram!
        > Kaczory wzięły pod siebie cały proletariat PRL. Wiemy co to jest populizm i
        > hasła bez pokrycia ale nasze doły społeczne to poziom madrassa szkół w
        > Pakistanie. Dla nich to Radio Maryja, Rydzyk i prezydent Kaczyński. Gdyby
        > wygrał to dwa lata po wyborach upieką go i zjedzą ale na teraz te jego
        > obiecanki to jak Gierek z Jaroszewiczem.

że ty głupstwa plecież chrys-te,
        to jest dla wszystkich oczywiste
    • silesius.monachijski Jaaaak taaaam Dooonuusioowiiii sstoiiii? 06.10.05, 16:24
      maaaam naadzieeejeee, zeee wyyysoookoo, pood saaam czuuuub. taaaaak
      trzyyyymaaac i nieeee spuuuuszczaac. scissssssskaaaam - aaaadaaas
    • mar_wys KLONOM MÓWIMY NIE 06.10.05, 16:24
    • rach_ciach _____________Kompromitacja Hanny Gronkiewicz-Waltz 06.10.05, 16:36
      • doktorhabilitowany.1 Znów te spamy... a ona tylko mówiła prawdę:)) 06.10.05, 16:46
        Bolesną dla Kaczek:))
        • rach_ciach A świstak siedzi i zawija w papierki.............. 06.10.05, 16:54
          • doktorhabilitowany.1 A Kaczka siedzi i nabija w butelkę...naiwnych:))) 06.10.05, 17:07

• rach_ciach Lech Kaczyński wygra!_________Nie ma PO w Polsce! 06.10.05, 17:22
              • doktorhabilitowany.1 A co na to POPiS? :))) 06.10.05, 17:32

• rach_ciach A co to jest "POPIS"?__________Nie ma PO w Polsce! 06.10.05, 17:37
                  Niedługo pajace z PO bedą wdzięczni jeśłi PiS ich zaprosi do jakichkolwiek
                  rozmów. Choćby do obsady stanowiska "klozetowego" w sejmie.

PO się po chamsku "podwiesza pod PiS,ale tylko do czasu. Sen o wielkości
                  pryśnie po wyborach prezydenckich.

Nie ma PO - jest sitwa lobbystów!
                  • taziuta A co to jest PIS? - rach-ciach i po ptokach :-) 06.10.05, 17:41
                    To znaczy, po kaczkach :-)
                    Dobrze się stało, że PiS uzyskał najwięcej stołków w sejmie. Nareszcie nam się
                    kaczki skompromitują i w przyszłości będą równie mocne jak dziś Słomka :-)
                    • rach_ciach Jeszcze macie czas............możecie popyskować. 06.10.05, 17:50
                      Nadchodzi kara...
                      • taziuta Mamy czas, przeczekamy i kaczki - Światowid :-) 06.10.05, 17:56
                        POWRÓCIŁEM, I PRZYGLĄDAM SIĘ WAM GRZESZNICY! I WIDZĘ, ŻE PRZESTALIŚCIE WE MNIE
                        WIERZYĆ! NAWET WASZ KANDYDAT KACZYŃSKI MÓWI, ŻE NIGDY NIE PRZESTANIE BYĆ
                        KATOLIKIEM! A CO Z WIARĄ WASZYCH PRZODKÓW? NU ZAJAC, PAGADI! :-)
                        /Światowid/

rach_ciach napisał:

> Nadchodzi kara...
                        • uu1 Re: Very dobre. :-)) 06.10.05, 18:00
                          • taziuta Re: Very dobre. :-)) 06.10.05, 18:05
                            Dziękuję. Teraz czekam na taką ripostę racha-ciacha, żeby mi w pięty poszło :-)
                            • doktorhabilitowany.1 Re: Very dobre. :-)) 06.10.05, 18:07
                              zaraz Ci wjedzie z Krzyżakami, spali Twoje hramy, wymorduje kapłanów, wypije
                              Twoje miody, a wszystko dla zbawienia duszy.
                      • doktorhabilitowany.1 rach_ciach idź w PiSdoo:)) 06.10.05, 18:08

• taziuta Re: rach_ciach idź w PiSdoo:)) 06.10.05, 18:22
                          No i widzisz, co zrobiłeś? Wypłoszyłeś racha-ciach! Wymiękł :-)

doktorhabilitowany.1 napisał:

>
    • wojten Z taką kanalią jak J. Kurski trzeba grać ostro. 06.10.05, 17:03
    • rach_ciach Prof. Jadwiga Staniszkis___________Jaki prezydent? 06.10.05, 17:38

Prof. Jadwiga Staniszkis

(...)

Jaki powinien być nowy prezydent?

Z tego rozdania jeżeli już - to Lech Kaczyński. To człowiek kompetentny,
      umiejący korzystać z wiedzy innych, mający bardzo dobrych współpracowników. Do
      tego cechuje go skromność i uczciwość, a poza tym zdaje sobie sprawę z
      odpowiedzialności władzy .
      • taziuta Kocham Staniszkis, ale bez wzajemności :-( 06.10.05, 17:45
        Gdyby jeszcze choć trochę rozumu miała :-)

rach_ciach napisał:

> Prof. Jadwiga Staniszkis
        > (...)
        > Jaki powinien być nowy prezydent?
        > Z tego rozdania jeżeli już - to Lech Kaczyński. To człowiek kompetentny,
        > umiejący korzystać z wiedzy innych, mający bardzo dobrych współpracowników.
        Do tego cechuje go skromność i uczciwość, a poza tym zdaje sobie sprawę z
        > odpowiedzialności władzy .
        • uu1 Re: Kocham Staniszkis, ale bez wzajemności :-( 06.10.05, 18:05
          Rozgrywka brydżowa. Wuj gra z przyjacielemdomu, siostrzeniec z ciocią.
          Siostrzeniec - 2 piki. Ciocia - szlem w piki. Kontra, ciocia rekontra. Wyłożony
          stolik - renons pikowy. Siostrzeniec - żeby ciocia miała chociaż jedną małą
          piczkę! Wuj - ba.
          • doktorhabilitowany.1 :))))) 06.10.05, 18:10

• mago13 Schetyna lepszy od Cimoszewicza 06.10.05, 17:46
      właśnie ukazała sie 27 -09-2005r. korekta oświadczenia majątkowego Schetyny że
      zapomniał wpisać ze nabył 14.250tys. udziałów za 140.000 zł w 2004r.Gdzie
      prokurator ,a najlepiej Miodowicz
      • taziuta Czy Tusk nie odpowiada za dobór współpracowników? 06.10.05, 17:50
        mago13 napisała:

> właśnie ukazała sie 27 -09-2005r. korekta oświadczenia majątkowego Schetyny
        > że zapomniał wpisać, ze nabył 14.250tys. udziałów za 140.000 zł w 2004r.
        > Gdzie prokurator ,a najlepiej Miodowicz?
        • uu1 Re: Jeszcze by tego brakowało. 06.10.05, 18:07
          • doktorhabilitowany.1 Szkoła Cimoszewicza;) 06.10.05, 18:11
            Ale jestem:)))))
            • uu1 Re: Szkoła Cimoszewicza;) 06.10.05, 18:14
              Tu masz rację. Współpracowników i przyjaciól dobierał fatalnie.
              • taziuta Re: Szkoła Cimoszewicza;) 06.10.05, 18:18
                Wygląda na to, że Tusk też. Czy nie powinien się teraz wycofać? :-)

uu1 napisała:

> Tu masz rację. Współpracowników i przyjaciól dobierał fatalnie.
                • uu1 Re: Szkoła Cimoszewicza;) 06.10.05, 18:25
                  Powinien razem z kaczką. Ale...
                • doktorhabilitowany.1 Re: Szkoła Cimoszewicza;) 06.10.05, 18:27
                  Bój się Boga, że zwrócę uwagę:)) I co zostawić Kaczkę samą, żeby wszystkie
                  dafnie wyżarła? No way!
                  • taziuta Re: Szkoła Cimoszewicza;) 06.10.05, 18:38
                    No dobra, niech się podda próbie wyborczej. I tak ma szczęście, że nie żyjemy w
                    kaczym średniowieczu. Ta próba mogłaby wyglądać zupełnie inaczej :-)

> Bój się Boga, że zwrócę uwagę:)) I co zostawić Kaczkę samą, żeby wszystkie
                    > dafnie wyżarła? No way!

• doktorhabilitowany.1 Czy Pisuarki PiSsed off? Bo coś mi tu cicho... 06.10.05, 18:43
                      Dobranocka leci? Nikt nas nie atakuje... szykują coś?
                      • taziuta To jest temat duchów - zniknął już z GW :-) 06.10.05, 18:46

> Dobranocka leci? Nikt nas nie atakuje... szykują coś?
                      • uu1 Re: Czy Pisuarki PiSsed off? Bo coś mi tu cicho.. 06.10.05, 18:50
                        Dla skrócenia oczekiwania.
                        Dwaj faceci rozmawiają przy kieliszku.
                        - Eh, życie, okrutne życie, - wzdycha jeden z nich, Miałem wszystko, o czym
                        człowiek może marzyć: cichy dom, pieniądze, dziewczynę..
                        - I co się stało?
                        - Żona wróciła z wczasów tydzień wcześniej..
                        • taziuta Trzy duchy tu tylko zostały :- 06.10.05, 18:55
                          uu1 napisała:

> Dla skrócenia oczekiwania.
                          > Dwaj faceci rozmawiają przy kieliszku.
                          > - Eh, życie, okrutne życie, - wzdycha jeden z nich, Miałem wszystko, o czym
                          > człowiek może marzyć: cichy dom, pieniądze, dziewczynę..
                          > - I co się stało?
                          > - Żona wróciła z wczasów tydzień wcześniej..
                          • doktorhabilitowany.1 Może znów coś się stało z czasem w GW 06.10.05, 18:59
                            i jest piąta rano?
                            • taziuta Jezu, ten temat zniknął z portali GW!!! 06.10.05, 19:01
                              Grasują tu tylko duchy :-)

> i jest piąta rano?
                        • doktorhabilitowany.1 Re: Czy Pisuarki PiSsed off? Bo coś mi tu cicho.. 06.10.05, 18:57
                          Dwaj Żydzi, po wielu latach rozłąki, spotkali się przypadkiem w pociągu. Jadą,
                          jadą i milczą... po godzinie jeden nie wytrzymał i mówi:
                          - Icek, nie widzieliśmy sie tyle lat, może byś choć spytał 'jak leci'?
                          - Jak leci? - spytał Icek.
                          - Szkoda gadać...
                          • doktorhabilitowany.1 Idę na 'Fakty', troszku inspiracji... 06.10.05, 19:00

• doktorhabilitowany.1 K..wa! Nic się nie dzieje... wybory:( 06.10.05, 19:22
        Trochę się ponaparzali, J. kaczka nie może dostać teczki z IPN;), wypadki,
        malwersacje, pijani kierowcy, łapówki... nikt nie zrobił nic dobrego - jak
        zwykle, czy dziennikarze olali?
        • taziuta Doktorze, zapraszam na inne fora, ten temat zdechł 06.10.05, 19:27

> Trochę się ponaparzali, J. kaczka nie może dostać teczki z IPN;), wypadki,
          > malwersacje, pijani kierowcy, łapówki... nikt nie zrobił nic dobrego - jak
          > zwykle, czy dziennikarze olali?
          • doktorhabilitowany.1 Dzięki, zaczynałem odczuwać nostalgię;) 06.10.05, 19:37

• aisug Re: PiS kontra PO: ataki na liderów 07.10.05, 13:59
      sterowane media z Wybiórczą na czele myślą że ludzie to idooci i nie widzą jak
      sie opluwa KAczkę tylko po to żeby pozostać u żłobu.Zbyt dużo do stracenia
      proszę państwa. Jeszcze sie dowiemy, że Lech bije żonę i molestuje dzieci, a
      Jarek sypia z kotem.Haneczka powie jak wyrywa kroplówki chorym w hospicjum.
      Brawo PO, tylko żygać można.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka