Dodaj do ulubionych

Kaczynski wygra wybory

10.10.05, 09:48
Pisze to z pozycji zwolennika Tuska. Kaczynski ma kilka waznych argumentów:
walka z korupcja ( wielu w to wierzy),zwraca uwage na Polske potrzebujaca
opieki socjalnej...to jak pokazuja wczorajsze wybory chyba zagwarnatuja mu
wygrana.
Tusk za mało jest przekonywujacy i za mocno popieraja go ludzie z " układów".
Obserwuj wątek
    • ayran Re: Kaczynski wygra wybory 10.10.05, 10:00
      ossey napisał:

> Pisze to z pozycji zwolennika Tuska. Kaczynski ma kilka waznych argumentów:
      > walka z korupcja ( wielu w to wierzy),zwraca uwage na Polske potrzebujaca
      > opieki socjalnej...to jak pokazuja wczorajsze wybory chyba zagwarnatuja mu
      > wygrana.
      > Tusk za mało jest przekonywujacy i za mocno popieraja go ludzie z " układów".

Tez myślę, że wygra Kaczyński i również robię to z pozycji zwolennika może nie
      tyle Tuska, ile PO. Kaczyński ma po prostu sprytniejszych sztabowców. Ale może
      to i lepiej - niech PiS bierze całość odpowiedzialności za swoje obietnice,
      które zresztą - jak je wycisnąć - nie są aż tak strasznie nieodpowiedzialne.
      • ossey Re: Kaczynski wygra wybory 10.10.05, 10:06
        Mysle ze "progarm wyborczy" PiS-u( a na to sie zapowiada) zostanie odpowiednio
        podrasowany pod kontem gospodarczym i z tego powodu plus " zamordyzm" PiS-u w
        przestrzeganiu prawa moze dac naprawde bardzo dobre wyniki.
      • ja.kaczynski Kaczynski wygra wybory zdecydowanie. 10.10.05, 10:07
        Podajcie swoje namiary po moich wygranych wyborach :))).
      • normalny.normals Re: Kaczynski wygra wybory 10.10.05, 10:53
        ayran napisał:

>
        > Tez myślę, że wygra Kaczyński i również robię to z pozycji zwolennika może nie
        > tyle Tuska, ile PO. Kaczyński ma po prostu sprytniejszych sztabowców. Ale może
        > to i lepiej - niech PiS bierze całość odpowiedzialności za swoje obietnice,

Obawiam się że, odpowidzalności za obietnice i porażki PiS nie weźmie. W końcu
        po to wziął sobie chłopca do bicia-PO, żeby swoje niepowodzenia i niedotrzymane
        obietnice wyorcze złożyć właśnie na nich. Platforma będzie firmowała poronione
        pomysły gospodarcze PiS-u (odsyłam do dzisiejszego Newsweeka pt: "Zaklęcia
        Marcinkiewicza") i w następnych wyborach poniesie taką samą klęskę jak PiS.
        Moim zdaniem po wygranej Kaczyńskiego PO powinna oddać całą władzę w ręce PiS i
        nie wchodzić w koalicję z bliźniakami.
        • ayran Re: Kaczynski wygra wybory 10.10.05, 10:59
          normalny.normals napisał:

> Moim zdaniem po wygranej Kaczyńskiego PO powinna oddać całą władzę w ręce PiS
          i
          > nie wchodzić w koalicję z bliźniakami.

Myślę, że po wygranej Kaczyńskiego, najpóźniej w ciągu 2-3 miesięcy, Platforma
          tak własnie zrobi. Żeby wygrać wybory, sztabowcy PiS-u będą musieli zaatakować
          Tuska i ludzi z jego otoczenia na tyle ostro, że nie da się po tym wspólnie
          rządzić.
    • diablica.26 Re: Kaczynski wygra wybory 10.10.05, 10:13
      Kaczor wygra przede wszystkim dlatego, że zwolennicy Endrju go poprą. Poza tym
      bezczelniej bajeruje i obiecuje mieszkanka z dżakuzi, ludzie to kupią :-)
      • ja.kaczynski Re: Kaczynski wygra wybory 10.10.05, 10:15
        Ty tez prosze, podaj namiary. Niezaleznie :).
      • jaerk Re: Kaczynski wygra wybory 10.10.05, 10:49
        diablica.26 napisała:

> Kaczor wygra przede wszystkim dlatego, że zwolennicy Endrju go poprą. Poza tym
        > bezczelniej bajeruje i obiecuje mieszkanka z dżakuzi, ludzie to kupią :-)
        Ile to - 3 mln. w osiem lat?? + dżakuzi (wykonane przez profesjonalne ekipy z
        uprawnieniami???;-)
    • indris Argumenty za Kaczorem... 10.10.05, 10:21
      ...nie są zbyt przekonujące, co piszę właśnie jako zwolennik państwa
      socjalnego. Wystarczy zdać sobie sprawę z tego, jakie są rzeczywiste możliwości
      prezydenta w Polsce. A są to w polityce wewnętrznej głównie mozliwości
      przeszkadzania (przez weto). Ale polityki liberalnej prezydent państwu narzucić
      nie będzie mógł, bo o ustawach decyduje jednak Sejm, gdzie liberałowie są w
      zdecydowanej mniejszości.
      Argumentami na rzecz Tuska mogą być za to perspektywy polityki zagranicznej,
      gdzie prezydent ma znacznie więcej do powiedzenia. Wydaje się, że Tusk
      zapowiadałby tę politykę bardziej proeuropejska i mniej fanatycznie
      proamerykańską. Widać to np. w zapowiedziach symbolicznej "pierwszej wizyty":
      Bruksela u Tuska i Waszyngton u Kaczora. Widać to też w stosunku do
      haniebnego "zaangażowania się" Polski w krwawe bagno irackie. Kaczor objawiał
      chęci do pozostawienia w Iraku polskich wojsk, Tusk raczej akceptował decyzje
      obecnego rzadu, żeby tę nieszczęsną obecność zakończyć wraz z bieżącym rokiem.
      Jeżeli sztab Tuska będzie umiał zręcznie wykorzystać te elementy, to ma spore
      szanse by wygrać.
      • lej_czerwonego Naiwnosc Tuska 10.10.05, 10:24
        Kaczor ma absolutna racje widzac w USA jedynego sensownego sojusznika.
        A Tusk liczacy, ze Niemcy sie zreflektuja z gazociagiem po naszych perswazjach
        jest po prostu smieszny.
      • ja.kaczynski Re: Argumenty za Kaczorem... 10.10.05, 10:26
        indris napisał:

" Jeżeli sztab Tuska będzie umiał zręcznie wykorzystać
        te elementy, to ma spore szanse by wygrać."

Szanse sa teoretycznie. Jak w loterii.
        Ale nie wygra :))).
      • ossey Re: O jednej rzeczy Tusk z Kaczynskim nie 10.10.05, 10:29
        mówia w sposób wyrazisty: postawienie na rozwój rodzinnej, małej i sredniej
        przdesiebiorczosci. Sadze ze to jest klucz do wygrania wyborów.Tusk w tym
        temacie byłby zdecydowanie bardziej wiarygodny od Kaczynskiego.
        • porter11 Re: O jednej rzeczy Tusk z Kaczynskim nie 10.10.05, 11:00

Pewnie dlatego w Warszawie powstaje najwięcej małych firm w Polsce. Ja mam
          firmy w Warszawie i Łodzi. W obsłudze przez urzędy miejskie jest różnica jak
          pomiędzy Nowym Jorkiem i Nowym Targiem na korzyśc Warszawy.
          -----------------------------------------
          Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą.
          (c) bzyk7
    • kacosk Re: Kaczynski wygra wybory 10.10.05, 10:24
      oj wygra
    • normalny.normals Re: Kaczynskiego walka z korupcją w polityce 10.10.05, 10:43
      Czy właśnie tak ma wyglądać oczyszczenie polityki z układów? Taka będzie odnowa
      moralna w IV RP? Jeśli tak, to ja JUŻ dziękuję za rządy takiej koalicji. Miało
      byc lepiej a wszyło jak zwykle...
      www.wprost.pl/ar/?O=81746
    • deltalima Wyborco - pamiętaj! 10.10.05, 10:52
      "Socjalizm wszystkim równo nosa utrze, biednych zniszczy dzisiaj, bogatych
      pojutrze." - Aleksander hr. Fredro
      • ja.kaczynski Bardzo Ciebie lubie :))). 10.10.05, 11:01
      • loppe Re: Wyborco - pamiętaj! 10.10.05, 11:08
        "Komuna wszystkim równo nosa utrze, BOGATYCH zniszczy dzisiaj, biednych
        pojutrze." - trochę się Fredro jednak chyba pomylil z ta kolejnościa kogo kiedy
    • szpikulec1 Re: Kaczynski wygra wybory 13.10.05, 03:34
      dobrze powiedziane
      • pjuk sukces Kaczora to dramat Cimoszenki i Salonu 13.10.05, 04:16
        "Wierzę w to, że to wspólne zwycięstwo zbuduje z Polski dom, w którym pan się
        także będzie dobrze czuł, panie marszałku". Tusk do Cimoszenki na koniec debaty
        u Lisa 08.09.2005
        • zapomoga Amen. Tylko Kaczor. 13.10.05, 04:20
    • kacosk Re: Kaczynski wygra wybory 13.10.05, 07:49
      Leszek PREZYDENTEM
    • zabanowana.mysz.biala Re: kaczynski NIE wygra!!! 13.10.05, 08:04

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Wersja mobilna