Dodaj do ulubionych

Kaczyński: Balcerowicz musi odejść

• eruve.elen Re: Kaczor zrobi wszystko dla stołka 18.10.05, 18:32
      pisze tam: "Jego ogromna agresywnosc i sklonnosc do zadawania ciosow ponizej
      pasa w czasie kampanii dowodza, ze Tusk nie ma doslownie zadnych skrupulow w
      dzialaniach dla zdobycia wladzy."

czy ktos w tym "artykule" nie zamienił słów "Kaczor i jego sztab wyborczy"?
      jeśli cały tekst jest taki to wybacz, ale - buahahaha. bo jak już, to obaj
      panowie (a raczej ich sztaby) są sobie równi.

więc raz jeszcze - buahahaha.
    • trogar Gazeta Polska to antykatolicki szmatławiec 18.10.05, 18:33
      Trudem udało mi sie przeczytać to błoto tam zawarte. jak mozna tak nienawidziec
      człowieka zeby go tak opisywać. Ten szmatławiec mieni się gazetą katolicką, ja
      bym to nazwał pseudokatolicką. Chrzescijaństwo to religia o miłosci Boga i
      bliźniego, a to co tam napisane, ten język to przeinaczanie faktów. Nic
      dziwnego, że episkopat polski i nasz ukochany papież odciął się od tej
      gadzinówki. Prawdziwy katolik powinien szanować Dar Boga jakim jest wolna wola.
      Głosowałem w wyborach parlamentarnych na PIS. Załuję tego!
      Nasz dziennik, radio maryja i gazeta polska to media antychrzescijańskie,
      szkodliwe dla Polski i dla naszego zbawiciela.
      Apeluję do ludzi mających wpływ na te media - OPAMIĘTAJCIE SIĘ
      Nie grzeszcei więcej przeciwko 8 przykazaniu!
    • langston PREMIER Z PO---- PREZYDENTEM KACZYNSKI!!! 18.10.05, 18:33
      PO powinna powiedziec:"Nasz premier-wasz prezydent" czyli dla dobra Polski PIS
      powinien dac PO premiera a prezydentam powinien zostac Kaczynski.

Tak byloby najlepiej dla Polski!!!
      Ale czy nasze "elyty" stac na to??
      • doktorhabilitowany.1 handelek stanowiskami??? 18.10.05, 18:39
        Hasło Kaczyńskich to TKM - oni sie nie dzielą łupem, chcą zgarnąć całą pulę. I
        dla celu zrobią wszystko: sprzedadzą dusze diabłu w ornacie, wybacza Lepperowi
        jego antypaństwową działalność, usankcjonują dyskryminację ze względu na
        pochodzenie, czy orientację seksualną. Wszystko by sie przypodobać złym
        skłonnościom części naszego Narodu. Mam jednak nadzieję, że większość odrzuca
        zło!
        • abba15 Re: handelek stanowiskami??? 18.10.05, 18:43
          doktorhabilitowany.1 napisał:
          > Hasło Kaczyńskich to TKM - oni sie nie dzielą łupem, chcą zgarnąć całą pulę. I
          > dla celu zrobią wszystko: sprzedadzą dusze diabłu w ornacie, wybacza Lepperowi
          > jego antypaństwową działalność, usankcjonują dyskryminację ze względu na
          > pochodzenie, czy orientację seksualną. Wszystko by sie przypodobać złym
          > skłonnościom części naszego Narodu. Mam jednak nadzieję, że większość odrzuca
          > zło!

Pieski zjadliwie ujadają,
          a Polacy ich w dupie mają
        • red_kapturek Re: handelek stanowiskami??? 18.10.05, 19:31
          doktorhabilitowany.1 napisał:

> Hasło Kaczyńskich to TKM - oni sie nie dzielą łupem, chcą zgarnąć całą pulę.
          I
          > dla celu zrobią wszystko: sprzedadzą dusze diabłu w ornacie, wybacza
          Lepperowi
          > jego antypaństwową działalność, usankcjonują dyskryminację ze względu na
          > pochodzenie, czy orientację seksualną. Wszystko by sie przypodobać złym
          > skłonnościom części naszego Narodu. Mam jednak nadzieję, że większość odrzuca
          > zło!

Jutro dowiemy się, że Lech Kaczyński wraz z premierem Jarosławem (żaden błąd)
          Marcinkiewiczem asystowali w Szpitalu Matki Polki usuwaniu ciąży. Radosne
          pacjentki po aborcji będą zabiegać o głosy dla filantropa z ludzką twarzą,
          znającego ból niechcianego porodu. I w ten sposób zmyją odium średniowiecznego
          wizerunku ukochanego prezia W-wy poza granicami naszego pięknego kraju, pełnego
          szumiących wierzb, klekotu bocianów oraz pszenicznych łanów.
    • r0b0l kaczor=leper. co na to miłośnicy PISSu??? 18.10.05, 18:37
      najpierw dekrety a teraz rewelacja: ukłon do gumofilców i buraków
      zarżnąć !!!
      • mordzinas PROFESOR LECH KACZYŃSKI O PREZYDENTEM !!!!! 18.10.05, 18:41
        Już w najbliższą niedzielę!!!!

Na przekór ludziom podłym i złym i nikczemnym.

Na przekór ludziom ,którzy dali się zmanipulować.

Na przekór "robionym" sondażom.

Na przekór wszystkim "poprawnym politycznie"

PROFESOR LECH KACZYŃSKI - PREZYDENT ZWYKŁYCH POLAKÓW.
        • r0b0l niech ktoś powie że Beger nie może być szefem NBP 18.10.05, 18:52
          owies dla wszystkich, siano dla konia, sloma do butów
          • sugarless Balcerowicz z Polaków zrobił żebraków!!!!!!!!!! 18.10.05, 21:45
        • eruve.elen Re: PROFESOR LECH KACZYŃSKI O PREZYDENTEM !!!!! 18.10.05, 18:52
          o. ornitolog czy fantasta? no chyba, że nienawidzisz 'zwykłych Polaków'...
      • ginevra81 Re: kaczor=leper. co na to miłośnicy PISSu??? 18.10.05, 19:23
        r0b0l napisał:

> najpierw dekrety a teraz rewelacja: ukłon do gumofilców i buraków
        > zarżnąć !!!

Nigdy nie lubiłam Leppera za jego aroganckie zachowanie, ale to nie przeszkodzi
        mi zagłosować na Kaczyńskiego w II turze wyborów. Kaczyński poza tym
        spontanicznym poparciem Leppera i Rydzyka, z tymi panami i księdzem, tak
        naprawdę niewiele ma wspólnego, łaczy ich tylko patriotyzm i katolicyzm i
        podobny pogląd na prywatyzację, przeprowadzoną w Polsce w sposób często
        barbarzyński (wiem co mówię, bo znam realia w swoim mieście), ze szkodą dla
        polskich zakładów i ludzi (utrata pracy i stąd wyższe bezrobocie).
        • r0b0l Re: kaczor=leper. co na to miłośnicy PISSu??? 18.10.05, 20:23
          >łaczy ich tylko patriotyzm i katolicyzm
          szczególnie katolicyzm ksenofobiczny w wydaniu Rydzyka
          co do prywatyzacji zgadzam się ale zawdzięczamy to tym których wybieraliśmy,
          zobaczysz jak kaczor sięgnie po to co sprywatyzowane i znacjonalizuje i na
          jakich warunkach. Jak zabraknie tych którym można sięgnąć do kieszeni to
          sięgnie wszystkim
          >lepper patriota... nie wygląda a rydzyk patriota?
          Tak , Hitler, Franco, Mussolini i ich psy byli również patriotami.
          Nie jest metodą robienie socjalizmu populistycznego od nowa,
          A jak Kaczyński się sprawił jako ekonomista to zapytaj Warszawiaków
        • eruve.elen Re: kaczor=leper. co na to miłośnicy PISSu??? 19.10.05, 00:09
          no właśnie, Kaczor ma z tymi panami mało wspólnego... co nie przeszkadza mu
          'bratać się' z nimi w celu zdobycia poparcia.

smutne, czy żałosne?
    • oszuwar Re: żydowska gazeto przestań oczerniać wszystkich 18.10.05, 18:38
      Dowiedz się całej prawdy o Donaldzie Tusku. Pogłębioną analizę kandydata na
      > Prezydenta RP znajdziesz,
      > tu: subocz.neohost.pl/forum/viewtopic.php?t=229
      > Lub
      > tu: www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20051018&id=my11.txt

> Zachęcam do uważnego przeczytania artykułu.
      ale fajne forum , wszystkich zarejstrowanych uzytkowników 55 buhaha
      • mordzinas NIE PRZEJMUJEMY SIĘ MANIPULACJAMI WYBIÓRCZEJ 18.10.05, 18:45
        PROFESOR LECH KACZYŃSKI BEDZIE PREZYDENTEM POLSKI!!!!

Już w niedzielę.

HAHAHAHAA. Szczekajcie kundelki wyborczej. szczekajcie!!!!
        • adas313 Szczekamy, szczekamy.... 18.10.05, 18:55
          ale jeśli Kaczor wygra to Ty za 4 lata będziesz nie szczekać a wyć.
          Z rozpaczy, głodu i nędzy.

Liberalne kundelki sobie poradzą. Nie w Polsce to za granicą.
          Tylko kto wtedy utrzyma opiekuńczą i solidarną IV RP?
          • r0b0l do budy kundle, zdrajcy i szumowiny! 18.10.05, 19:02
            My, Naród Polski zrobimy z wami porządek pod kierownictwem Prezydenta
            Kaczyńskiego i Naszego Przywódcy Duchowego O. Rydzyka.
            Będziecie wyć wy kundle antypolskie i antykatolickie i błagać o litość
            • adas313 Bredzisz 18.10.05, 19:09
              To O. Rydzyk jest antypolski i antykatolicki.

Antypolski bo wmawia Polakom że za wszystkie ich problemy są winni jacyś "inni",
              jest to klasyczna spychologia, unikanie odpowiedzialności. To Polacy wybrali
              popierany przez Rydzyka AWS, teraz wybrali PiS.
              W RM nie ma zachęt do inicjatyw obywatelskich czy pobudzania przedsiębiorczości,
              tylko lament, lament i lament.

Jest antykatolicki, bo dopuszcza pełne nienawiści ataki na przeciwników, co jest
              zachowaniem niegodnym chrześcijanina.

I małe pytanko: dlaczego Rydzyk cieszy się sporą sympatią środowisk
              okołolefebrystyczynych?
              • r0b0l zgnijesz w więzieniu!!! 18.10.05, 19:11

przeczytaj jeszcze raz co pisałem. Wyciągnij wnioski. Podpowiem że siedzę na
                walizkach ale jakby co to wieję tak jak stoję bez bagażu
            • koper-x daję 1000eur, za gram tego czym się naszprycowałeś 18.10.05, 19:37

• r0b0l Re: daję 1000eur, za gram tego czym się naszpryco 18.10.05, 19:40
                jestem społecznikiem: godzina słuchania RM plus 2 piwa
                A 1000 euro przekaż na rozwój TV Trwam
                ;-))
        • r0b0l za tydzień tej podłej GW już nie będzie 18.10.05, 18:55
          • wiewiorzasta Re: za tydzień tej podłej GW już nie będzie 18.10.05, 18:58
            Bo Kaczyński w ramach IV RP wprowadzi cenzurę, a wzorem swojego brata w
            'demokracji' Łukaszenki zamknie niewygodną gazetę dekretem?
            Buhahahaha :)))
          • czarek1 Re: za tydzień tej podłej GW już nie będzie 18.10.05, 18:59
            I gdzie wowczas bedziesz pisal te swoje kretynskie wypowiedzi?
            • r0b0l Będzie Forum w Naszym Dzienniku, jedynej slusznej 18.10.05, 19:07
              prasie.
              A Wy - Ci którzy pisali powyżej i śmieli używać języka polskiego - zostaniecie
              WYRZUCENI z Polski jako zdrajcy niegodni przebywania w Naszym Kraju. Nie trzeba
              nam tu zdrajców i warchołów depczących święta ziemię katolickich przodków
            • davidmors Re: za tydzień tej podłej GW już nie będzie 18.10.05, 20:38
              Sensowne marzenie, tylko zrealizować. Świat zyska na uczciwości po likwidacji
              redakcji Michnika.
          • henryk.log Re: za tydzień tej podłej GW już nie będzie 19.10.05, 21:19
            ??...i na czyim forum będziesz wtedy P. pluł(a) Na GW ??
        • r0b0l pogonimy te kundle obszczekujące Polske i Polaków 18.10.05, 18:57
          • koper-x no i mamy elektorat Kaczyńskiego... 18.10.05, 19:17

• r0b0l a sądziłeś że tylko zdrajcy Polski czytają tę GW? 18.10.05, 19:19
              już spisujemy numery IP, niedługo was rozliczymy
              • koper-x Re: a sądziłeś że tylko zdrajcy Polski czytają t 18.10.05, 19:26

• turtlezzz ZDRAJCY POLSKI TO KAPITALIŚCI ! 18.10.05, 21:24
                Sługusy Bałcerowicza !
                • adas313 Zdrajcy? Chyba zbawcy... brzmi podobnie. 18.10.05, 23:16
                  Historia ostatnich 20 paru lat pokazuje że kraje które odważyły się na
                  kapitalizm doznawały cudownego wręcz ozdrowienia i błyskawicznego rozwoju.

Ci którzy stawiali na "socjalność", "solidarność" lub "opiekuńczość" potrafili
                  jedynie doprowadzić do stagnacji i poważnych problemów nawet całkiem sprawne
                  gospodarki o gigantycznym potencjale.

• adas313 A mi coś świta że ten koleś to prowokator ;o))) 18.10.05, 19:19
              I ma świetną zabawę naszym kosztem.
              (Zresztą nie narzekam - mogę sobie pobluzgać na Kaczora a on mi co chwila tworzy
              nową okazję ku temu)
              • koper-x Re: A mi coś świta że ten koleś to prowokator ;o) 18.10.05, 19:30

• r0b0l jasne żem prowokator ;-)) 18.10.05, 19:38
                i prowokuję zwolenników PIS do wyjaśnienia niezbyt racjonalnych zachowań Wodza.
                A poza tym mam pytanie: czy w moim kraju nie może być normalnie?
                jak nie debile z zetchójen to czerwoni, jak nie czerwoni to bezprogramowi
                liberałowie, jak nie oni to w końcu chory na ambicje kurdupel proponujący PRL
                bis z domieszką kościelnej dyktatury.
                Oczywiście niczego nie spełni ze swoich obietnic a z kraju zrobi republikę
                kolesiów do którejś potęgi.
                Mafia LSD to przy tym piaskownica.
                Moim zdaniem Tusek jest najmniejszym złem dla kraju, przynajmniej nie będzie
                się wcinał w prywatne życie obywateli i nie będzie wydawał żadnych dekretów
                • adas313 Hehe... rozszyfrowałem :o)))) 18.10.05, 19:40
                  Co do meritum: i Tusk i Kaczor mają sporo wad.
                  Ale ten drugi nie ma żadnych zalet.
                  Więc wybór jest prosty.
                  • r0b0l Re: Hehe... rozszyfrowałem :o)))) 18.10.05, 19:46
                    jest prosty, niestety, jak kłębek drutu.
                    Zastanawiam się czy mi się to wszystko śni bo przecież miało być dobrze i
                    mieliśmy się czuć jak we własnym kraju.
                    A czujemy się jak we własnej republice bananowej i znów wybieramy mniejsze zło.
                    Obawiam się poważnie że przeciwnicy Balcerowicza jednak pójdą oddać głos na
                    tego który nie ma ani jednej zalety a że jest ich więcej...
                    czas się pakować na wszelki wypadek
                    • 28plk7b Re: Hehe... rozszyfrowałem :o)))) 18.10.05, 19:51
                      Balcerowicz doradzał w Gruzji,jedź tam to zobaczysz efekty
                      • adas313 Re: Hehe... rozszyfrowałem :o)))) 18.10.05, 19:53
                        W Gruzji widać efekty nie działań Balcerowicza, ale działań wasali Putina.
                        Który podobno jest wspaniałym prezydentem dla Rosji...
                      • r0b0l Re: Hehe... rozszyfrowałem :o)))) 18.10.05, 19:58
                        nie mam zdania o Balcerowiczu ale mam zdanie o osobnikach trąbiących hasło o
                        jego odejściu. W tym przypadku znak równości sam się stawia pomiędzy kaczorem i
                        leperem.
                        Zapewne kaczor pójdzie dalej o obieca leperowi stołek marszałka sejmu, byle
                        tylko dorwać się do koryta
                        Przyszły prezydent mający buraka po prawicy a rydzyka za plecami nie wróży
                        niczego dobrego. Do tego obietnice bez pokrycia oprócz tych o autorytarnych
                        rządach.
                        Wszędzie gdzie miernoty dorywały się do władzy kończylo się porażkami.
                        Narodów, nie przywódców.
                        Tusek też jest miernotą ale przynajmniej nieszkodliwą
                    • koper-x kaczor nie wygra 18.10.05, 19:54
                      nie jestem zwolennikiem tuska, ale będę na niego głosował, podobnie jak wszyscy
                      moi znajomi - też się mobilizujemy, niektórzy będą jechać 200km, żeby
                      zagłosować przeciw kaczorowi- nie pozowlimy, żeby wszytkoobiecujący paranoik
                      rządził tym krajem
                      • r0b0l ale matematyka jest bezwzględna 18.10.05, 20:13
                        15% od Lepera to duża siła, do tego elektorat LSD podejrzewam że zrobi na złość.
                        W najlepszym wypadku siły się wyrównają a Tusk mogący liczyć na dość jałowy
                        elektorat Borowskiego i szczątkowy Bochniarz wygra 1-2 %.
                        Wszystko zależy od narodu który się nie ruszył w pierwszej turze, także sporo
                        radiomaryjnych nie poszło zgodnie z dyrektywami swego wodza. Rydz postawił na
                        drugą turę swe zastępy a jest ich ze 3 miliony. Tak słucham tej rozgłośni bo
                        wypada wiedzieć czy już się pakować, kupować walutę i wyprzedawać aktywa

To będzie pojedynek inteligencji z gumofilcami, ksenofobów z resztą,
                        bezrobotnych z mającymi pracę, nierobów z ciężko pracującymi na swoim etc.
                        Kilka milionów pracujących za granicą lub szykujących się do wyjazdu ma
                        przyszłość kraju w poważaniu a szkoda bo to duża siła i rdzeń państwa
                        Nie jestem dobrej myśli bo kaczor może mieć coś jeszcze w rękawie
                        • koper-x ale wiara czyni cuda 18.10.05, 20:27
                          nie wszyscy od leppera poprą kaczora, a część popierających kaczora może się
                          zniechęcić poparciem go przez leppera

wielu moich znajomych nie głosowało w pierwszej turze, przeważnie ze względu że
                          są zameldowani gdzie indziej, ale teraz wszyscy jadą, bo żaden rozsądny,
                          aktywny człowiek, który ma jakiekolwiek ambicje nie pozwoli żeby rządził kaczor
                          • r0b0l czyli żenada bis 18.10.05, 21:01
                            było kiedyś tak że w 2 turze mieliśmy do wyboru Tymińskiego i Wałęsę. Bo
                            Mazowiecki odpadł w przedbiegach.
                            Szkoda że nie może być prof. Bartoszewski, to ostatni chyba Polak formatu
                            światowego.
                            Jak on sam ostatnio zauważył w całej Europie nie ma nikogo kogo można by nazwać
                            mężem stanu, nic tylko szumowiny sosjaldemokratyczne i pieski na wielkopańskiej
                            smyczy ( Blair )
                • koper-x uff 18.10.05, 19:45

• r0b0l niech przylecą i go zabiorą, dopłacę 18.10.05, 19:50
                    ...ale razem z kosmicznymi pomysłami na 4 i kolejne rzeczypospolite. albo jak
                    czasem nazywam żyćpospolitymi
              • turtlezzz No przecież od razu widać.. ;p 18.10.05, 21:23
    • mordzinas [...] 18.10.05, 18:43
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • mini_works Re: Kaczyński: Balcerowicz musi odejść 18.10.05, 18:44
      no to myślę,że jak ktoś do tej pory miał wątpliwości, czy głosować na Kaczora,
      to już ich nie ma. Kaczor znalazł bratnią duszę - Andrzeja!!!! Bosko !!!
      Ciekawe,czy też się strzaska na heban?
    • michupila ups polske trzeba zleperowac :)))) 18.10.05, 18:45
    • ja-kub Balcerowicz / Narutowicz 18.10.05, 18:50
      Balcerowicz to taki nasz Narutowicz III-ciej Rzeczypospolitej.
      Współcześni wieszają na nim psy, a dopiero ich potomkowie go docenią i będą się
      za was wstydzić.
      • eruve.elen Re: Balcerowicz / Narutowicz 18.10.05, 18:53
        chyba, że przyszłość będzie spod znaku Kaczki.
      • franciszekszwajcarski Re: Balcerowicz / Narutowicz 18.10.05, 19:12
        bez przesady. Narutowicz przeszedł do historii głównie tym, że go zabili.
        Balcerowicza można porównywać prędzej do Grabskiego - najlepszego premiera II RP
    • evald Re: Kaczyński: Balcerowicz musi odejść 18.10.05, 18:52
      To tlyko pokazuje jak Kaczynscy nisko upadli. Sa jak kameleony. Wszystko
      powiedza by wygrac, a ta niby afera dzisejsza to tylko sztuczna afera zeby
      odwrocic uwage od tego, ze oni szukali kwitow na dziadka Tuska. Niedobrze mi sie
      juz robi na dzwiek slow PiS. To Populizm i Socjalizm + oszczerstwa i klamstwa...
    • koper-x Kaczuszka Lepperuszka 18.10.05, 18:54

• honkers Re: Kaczyński: Balcerowicz musi odejść 18.10.05, 19:00
      Kaczyński to Lepper w przebraniu i trzeba go jak tamtego buraka na jesieni wykopać a na wiosnę posadzić.
      • koper-x Re: Kaczyński: Balcerowicz musi odejść 18.10.05, 19:10
        ja to bym go nie zasadzał, tylko bym zakopał tak głęboko, żeby za parę milionów
        lat przynajmnie jakaś ropa z niego była
    • r0b0l Skoro Jego Wyskokość Wódz tak mówi to ma tak być 18.10.05, 19:16
      bo na pewno Nasz Prezydent Kaczyński jest NIEOMYLNY i wie co dla Polski i
      Polaków najlepsze.
      A komu się nie podoba to go Andrzej Lepper sztachetą naprawi a O. Rydzyk
      odpuści grzechy jak już się będzie na stosie przypiekał
    • losiu4 Re: Kaczyński: Balcerowicz musi odejść 18.10.05, 19:16
      no i jak nie lubię Kaczorów i Lepperów: goście mają racje :)

Pozdrawiam

Losiu
    • the.bill1 BaLCEROWICZ MA INSTRUMENT, którego uzywa 18.10.05, 19:21
      w niecnych celach. Intelekt jest zawsze sługą wobec woli, a w jego przypadku
      wolna nie jest narodowa, ona jest międzynarodowa
      news.bbc.co.uk/1/hi/world/americas/4290944.stm
      • kloszu Re: BaLCEROWICZ MA INSTRUMENT, którego uzywa 18.10.05, 19:34
        Gazeta dajac taki tytuł pokazuje jaki to "gruby mur dzieli dziennikarzy od
        kierownictwa". Rozumiem ze mozna popierac danego kandydata ale profesjonalna
        gazeta powinna byc obiektywna. Takim dzialeniem zbliza sie do poziomu Naszego
        Dziennika i ojca R.
        • eruve.elen Re: BaLCEROWICZ MA INSTRUMENT, którego uzywa 18.10.05, 19:37
          a cóż jest nieobiektywnego w tym tytule?
          • 28plk7b [...] 18.10.05, 19:39
          • minimum1 Re: BaLCEROWICZ MA INSTRUMENT, którego uzywa 18.10.05, 19:41
            Rzeczpospolita notkę w dziale Z ostatniej chwili
            zatytułowała podobnie: "Kaczyński:Balcerowicz odejdzie"
            www.rzeczpospolita.pl/News/1,80,12647.html#12647
            • kloszu Re: BaLCEROWICZ MA INSTRUMENT, którego uzywa 18.10.05, 19:50
              Może Rzeczpospolita napisala podobnie ale jednak to nie jest hasło Leppera.
              Tytul GW ma na celu znizenie Kaczynskiego do poziomu Leppera. Jak ktoś tego nie
              widzi to jest imbecylem. Moim zdaniem taki dziennik jak gw nie powinnien na
              kazdym kroku popierac jednego z kandydatow jesli chce uchodzic za obiektywne
              zrodlo informacji.

ps.
              Szanuje Balcerowicza za to co zrobil.
              ps2
              Całkiem ciekawe stanowisko ma Korwin
              www.nczas.com/?a=show_article&id=2798
              • minimum1 Re: BaLCEROWICZ MA INSTRUMENT, którego uzywa 18.10.05, 20:19
                do poziomu Leppera zniżył się Kaczyński
              • eruve.elen Re: BaLCEROWICZ MA INSTRUMENT, którego uzywa 19.10.05, 00:02
                o rany... hasło "balcerowicz musi odejść" jest już niemal powiedzeniem. ja np.
                nie kojarzyłam go z lepperem, dopóki Ty nie zacząłeś o tym pisać.
                to jest coś (mam na myśli hasło), co już utkwiło w pamięci społeczeństwa i
                dobrze brzmi jak na tytuł - a tytuł MA BYĆ chwytliwy.

tak przy okazji - to Kaczyński rzuca takimi lepperopodobnymi oświadczeniami. to
                on obniża swój poziom - to fakty chyba? nie zdziwiła bym się specjalnie, gdyby
                większa część redakcji gw popierała Tuska jako sensowniejszego kandydata.

nie mnie oceniać w takim razie czy wyborcza jest stronnicza - ale z tego co
                pamiętam, o Tusku też nie zawsze się tu pisze w samych superlatywach.
              • eruve.elen Re: BaLCEROWICZ MA INSTRUMENT, którego uzywa 19.10.05, 00:07
                btw. Korwin-Mikke ma faktycznie interesujące poglądy na temat 'prezydentów' -
                dopóki nie zaczyna swoich bredni o agenturach i wpływach niemieckich... bo tego
                już się nie da czytać :/.
                gdyby tak zaprzestał dopowiadania bredni o agentach i teczkach do każdej swojej
                wypowiedzi, czasem, kurczę, warto może byłoby go posłuchać?
    • witomir Balcerowiczowi fanatycznemu monetaryście 18.10.05, 19:52
      ,który doprowadził do ruiny setki polskich podmiotów gospodarczych już
      podziękujemy!!!
      popatrzcie na wyniki sondy...
      • kloszu Re: Balcerowiczowi fanatycznemu monetaryście 18.10.05, 19:56
        Poztym tytul sugeruje ze Kaczynski uzyl dokladnie tego zwrotu. To juz jest
        manipulacja.
      • koper-x na jakiej podstawie twierdzisz, że to jego wina? 18.10.05, 19:59

• szabada Re: na jakiej podstawie twierdzisz, że to jego wi 18.10.05, 20:07
          Prof. Balcerowicz zrobil bardzo prosta rzecz. Wpedzil ludzi splacajacych kredyty
          oraz zaklady pracy w powazne zadluzenie. Co ciekawe, propaganda od kilkunastu
          lat glosi hasla o nierentownosci np. hut itp. Skoro na poczatku lat
          dziewiecdziesiatych z premedytacja zostaly one zadluzone, a potem dlug lawinowo
          narastal wskutek braku mozliwosci splacenia _sztucznego_ zadluzenia, to nic
          dziwnego, ze ich dochody nie mogly zbilansowac tego zadluzenia. Jeszcze bardziej
          beszczelny byl prof. Balcerowicz w przypadku wegla. Kopalnie nie mogly ustalac
          cen, wiec tym bardziej musialy sie zadluzac. Teraz, przy
          okazji prywatyzacji, ww. dlugi przejmuje budzet panstwa, czyli podatnicy.
          Oczywiscie w ksiegach nie ma dochodow, wiec zaklady sprzedawane sa po zanizonych
          cenach. Firmy, ktorych zadluzenie splacilismy, nagle staja sie rentowne. Istny
          cud, jakiego swiat nie widzial :))). Prof. Balcerowicz wykonczyl i wykancza
          polska gospodarke w sposob skuteczny, choc dzialanie to nie wymaga od sprawcy
          duzej wiedzy ekonomicznej.
          Wiele osob potrafi kogos zadluzyc, maksymalnie ograniczyc popyt wewnetrzy i
          spowodowac niemal 3.000.000 bezrobocie. Nie wiem czemu, szczegolnie zagraniczni
          eksperci od ekonomii, tak chwala czyny prof. Balcerowicza?
          • koper-x troche ekonomii 18.10.05, 20:19
            • szabada Re: troche ekonomii 18.10.05, 21:00
              1) niestety zadłużenie to efekt sprowadzenia do realnych wartości wskaźników
              ekonomicznych, które nijak się miały do rzeczywistości
              'realnych wartosci'? - pojecie tak ogólne, że go nie rozumiem. Za to wiem, ze
              'realne wartosci' nie przeszkodzily w sfinansowaniu 100%-towych doplat do
              posiadaczy ksiazeczek na samochody, natomiast juz wlasciciele ksiazeczek
              mieszkaniowych poznali realnosc 'realnych wartosci' bardzo realnie. No, ale
              widze, ze propaganda 'realnych wartosci' jest wciaz zywa, mimo, ze zabila tak
              wiele polskich zakladow i miejsc pracy.

2)ogrniczenie popytu jest konieczne w sytuacji kiedy brakuje pieniędzy na
              inwestycje, bo tylko oszczędzając mozna je znaleźć
              Zatem od czego sa i po co wymyslono banki? Gdyby w innych krajach ludzie
              kierowali sie powyzsza zasada, to bylby koniec takze tamtych zakladow pracy.

3)bezrobocie jest wysokie i jeszcze bardzo długo bedzie ponieważ
              > A)mamy złą strukturę gospodarki
              MAMY ZBYT NISKI POPYT WEWNETRZNY, BO LUDZIE OTZYMUJA GLODOWE PENSJE. W ZWIAZKU Z
              TYM NIE KUPUJA, WIEC NIE MA SENSU WYTWARZAC.
              > B) mamy strasznie niską efektywność pracy wynikającą z zacofania
              technologicznego, które można zlikwidować tylko poprzez import nowych
              technologii (inwestycje)
              MAMY BARDZO DOBRA EFEKTYWNOSC PRACY, TYLKO OSOBY NIA ZARZADZAJACE NIWECZA JEJ
              EFEKTY, np. sprzedajac za bezcen to, co inni ludzie wypracowali. Poza tym, od
              kiedy 'inwestycje' to import?
              > a nowe technologie będą tym tańsze im silniejsza będzie złotówka
              A NASZ EKSPORT, KTORY TWORZY MIEJSCA PRACY W POLSCE ORAZ WZROST GOSPODARCZY,
              OSLABNIE TAK, ZE PRZYBEDZIE LUDZI 'PRACUJACYCH' NA SMIETNIKACH I GLODNYCH DZIECI.
              • lynxu Re: troche ekonomii 20.10.05, 11:47
                Balcerowicz popełnił tylko jeden błąd i co ciekawe nie chodzi o prywatyzację.
                Prywatyzacja sama w sobie to jedyna szansa na to żeby przedsiębiorstwa nie tylko
                dziś ale przede wszystkim w przyszłości były konkurencyjne. Błędem Balcerowicza
                było zbyt wczesne otwarcie granic na import. Wtedy właśnie upadło dużo
                przedsiębiorstw, bo nie było w stanie sprostać zagranicznej konkurencji.

Co do tych banków... banki są po to właśnie żeby gromadzić te oszczędności. Nie
                ma oszczędności to są drogie kredyty. Zbyt duża emisja obligacji to jeszcze
                droższe kredyty.

Bezrobocie w Polsce jest, bo jest za duży socjal. Socjal nie służy zmniejszaniu
                bezrobocia a jego powiększaniu z dwóch powodów:
                -ludzie żyjący z zasiłków mają mniejszą motywację aby szukać pracy
                -pieniądze wydane na socjal mogłyby być dużo lepiej wykorzystane np. na
                tworzenie inkubatorów przedsiębiorczości albo obniżanie podatków.

Popyt wewnętrzny jest dosyć niski ale w sytuacji kiedy jest koniunktura tak jak
                teraz nie powinniśmy się uskarżać na popyt wewnętrzny, bo lepszego nie będzie a
                i ten które jest nie jest zły. Struktura naszej gospodarki rzeczywiście jest
                zła. W Polsce 16% ludności utrzymuje się z rolnictwa, w USA 2%. Tam natomiast te
                2% ludności daje 20 milionowe zatrudnienie w przemyśle spozywczym, w Polsce
                nawet nie 1 mln. Niech mi ktoś powie, że struktura naszego zatrudnienia
                przyczynia się do wydajnej pracy to go wyśmieję.

Co do mocnej złotówki to rzeczywiście nie należy za bardzo dbać o to żeby była
                mocna. Ale niestety tak czy inaczej będzie się umacniała głównie dlatego, że w
                Polsce wszystko jest tańsze niż w reszcie UE. Jeśli ceny nie wyrównają się
                poprzez inflację to będą się wyrównywały przez umacniającą się złotówkę.
      • adas313 Re: Balcerowiczowi fanatycznemu monetaryście 18.10.05, 20:02
        Do ruiny?
        Dzięki niemu te podmioty zaczęły w ogóle się pojawiać...
        • slmako KACZUCH CHRON CIE PANIE BOZE PRZED TYM 18.10.05, 20:07
          TO BY BYLO TWOJE NAJGORSZE SWINSTWO JAKIE MOGLES WYMYSLEC !!
          • abba15 Re: KACZUCH CHRON CIE PANIE BOZE PRZED TYM 18.10.05, 20:11
            slmako napisał:
            > TO BY BYLO TWOJE NAJGORSZE SWINSTWO JAKIE MOGLES WYMYSLEC !!

stań prosto i na baczność slmako
            bo mówisz do profesora prostaku.
            • echo66 Re: KACZUCH CHRON CIE PANIE BOZE PRZED TYM 18.10.05, 22:46
              abba15 napisał:

> slmako napisał:
              > > TO BY BYLO TWOJE NAJGORSZE SWINSTWO JAKIE MOGLES WYMYSLEC !!
              >
              > stań prosto i na baczność slmako
              > bo mówisz do profesora prostaku.

Kaczyński NIE JEST PROFESOREM, tylko doktorem habilitowanym.
              Nie zmyślaj, prostaku, odwiedż oficjalną stronę swojego duce!
            • slmako Re: KACZUCH CHRON CIE PANIE BOZE PRZED TYM 19.10.05, 08:48
              Czy ta abba masz pojecie o ekonomii. jesli panstwo bedzie posiadalo srodki i
              pieniadze to bedzie ja za komuny - dodruk w razie co. Jedfna sprawa. Druga to
              przyziemku Kaczuch nie jest profesorem praciku. A na bacznosc to ja stane przed
              batka Putinem doszlo do paly ? Wez no na szybki kurs marketingu si zapisz bos
              niedouczek
        • witomir Podmioty??? 18.10.05, 20:17
          Aż dziw, iż liberałowie nie zauważają zatracenia się ich ideałów własności i
          wolnej przedsiębiorczości w rzeczywistości kapitalizmu menadżerskiego,
          zdeterminowanej dominacją potężnych, bezimiennych (i ponadnarodowych) funduszy
          inwestycyjnych, do których z powodzeniem można zastosować kryterium
          socjalistycznej "własności uspołecznionej". Tak oto bohaterowie liberalnych
          epopei - kupcy, rzemieślnicy i producenci, zostali "niewidzialną ręką
          wielbionego przez liberałów kapitalizmu strąceni ze społecznego piedestału na
          rzecz specjalistów od rozporządzania cudzą własnością - "menadżerów" i spekulantów.
    • jakarta Re: Kaczyński: Balcerowicz musi odejść 18.10.05, 20:13
      Balcerowicza kopnąć w dupę i warto, a i przyjemność to niemała!

Problem w tym aby Kaczory nie wsadziły na ten stołek jeszcze gorszego patafiana
      i bufona, a na to się zanosi!
    • t.duszynski Balcerowicz musi odejść,bo nic nie umie...... 18.10.05, 20:18
      Nie ma w tym kraju Rodszyldoow i innyych ludkow tak silnych jak Lepper,ktorzy
      moga powiedziec- Balcerowicz spod Torunia,musi odejsc....
    • zgryzliwyzenek Kaczyński: nie moze nadejść 18.10.05, 20:21
      Wykoncz Kaczory! Nie licz na ptasia grype! MOBILIZACJA WYBORCZA - TY i TWOI
      ZNAJOMI NIKT NIE ZOSTAJE W DOMU - inaczej nadejdzie czarna noc Kaczorow.
      • abba15 Re: Kaczyński: nie moze nadejść 18.10.05, 21:01
        zgryzliwyzenek napisał:
        > Wykoncz Kaczory! Nie licz na ptasia grype! MOBILIZACJA WYBORCZA - TY i TWOI
        > ZNAJOMI NIKT NIE ZOSTAJE W DOMU - inaczej nadejdzie czarna noc Kaczorow.

Żebyś wiedział, że nadejdzie taka noc
        i zadrży wszelka bolszewickA swołocz.
    • mario.osh No tak. kaczka chce połozyć łapkę na wszystkim... 18.10.05, 20:27
      także na banku centralnym i wg. widzimisie rozdawac kaskę. kaczce odp..rdala
      coraz mocniej, widac ptasia grypa atakuje przede wszystkim zwoje mózgowe.

Nam, ludziom rozsadnym, nie pozostaje nic innego jak tylko ja odstrzelić w
      niedzielę. zanim mała stanie sie polskim "łukaczenkom"
      • davidmors Re: Nareszcie tego szkodnika Balcer. ktoś pogoni ! 18.10.05, 20:36
        Należałoby rozpuścić całą tą pasożytniczą Radę, speców od udawanej pracy,
        za wysokim wynadgrodzeniem. Co za oszczędność dla budzetu!!
        • mario.osh nie ssak tylko ptak. nie mors tylko głuptak 18.10.05, 20:45
          lepiej zamknij sie od środka w kurniku bo mandat dostaniesz.
          • abba15 Re: nie ssak tylko ptak. nie mors tylko głuptak 18.10.05, 20:59
            mario.osh napisał:
            > lepiej zamknij sie od środka w kurniku bo mandat dostaniesz.

uważaj bo też polują na pedały
            i żebyś nie dostał między gały
            • doktorhabilitowany.1 Nie abba tylko amba:)) 19.10.05, 00:49
              Jak zwykle;)
    • gcz5 Kaczyński musi odejść 18.10.05, 20:33
      Najwyższy czas na zmianę tematu z "Balcerowicz musi odejść" na "Kaczyński musi
      odejść".I tak wiadomo,że Balcerowicz odejdzie. Niepotrzebne zamieszanie.
      • abba15 Re: Kaczyński musi odejść 18.10.05, 20:42
        gcz5 napisał:
        > Najwyższy czas na zmianę tematu z "Balcerowicz musi odejść" na "Kaczyński musi
        > odejść".I tak wiadomo,że Balcerowicz odejdzie. Niepotrzebne zamieszanie.

Donald ma poparcie w kiciach jak słyszę,
        niech więc zostanie więziennym klawiszem

• szabada Re: Kaczyński musi odejść 18.10.05, 21:13
        Gdy Prezydent Tusk nie zawetuje podatku katastralnego, dopiero wtedy wiele osob,
        ktore go poparly w wyborach, zrozumie swoj blad. Brytyjczycy zrozumieli blad
        zbyt pozno, gdy walki z policja nic juz nie mogly zmienic. Ciekawe, czy Polacy
        beda bardziej waleczni? ;-)
    • w_dz Re: Kaczyński: Balcerowicz musi odejść 18.10.05, 20:51
      Dobre pytanie, odpowiedz oczywista. Celny strzał wiewiorzasta!
    • gabriel12 INTERNAŁCI RUSZCIE TYŁKI W NIEDZIELĘ-TUSK 18.10.05, 21:00
      • abba15 DONALD NA PREZYDENTA? chyba Madagaskaru 18.10.05, 21:03
        Re: INTERNAŁCI RUSZCIE TYŁKI W NIEDZIELĘ-TUSK

Donald ma poparcie w kiciach jak słyszę,
        niech więc zostanie więziennym klawiszem
      • r0b0l Re: INTERNAŁCI RUSZCIE TYŁKI W NIEDZIELĘ-KWAK 18.10.05, 21:12
    • mathyy [...] 18.10.05, 21:09
    • e.v.q.a WAŻNE !!!!!!!! 18.10.05, 21:20
      Z POWODU PTASIEJ GRYPY WYBORY SIE NIE ODBEDA BO ZAMKNIETO CALY DROB!!!

tak wiec mamy po problemie i szkoda strzepic jezyk (klawiature?) ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka