pamin1 26.10.05, 07:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taziuta Re: Koalicja PO i PiS: bój o MSWiA 26.10.05, 07:08 No to mamy pierwszy test na kompromisowość/bezkompromisowość Kaczyńskich. Chcą utworzyć rząd z PO – muszą pójść na kompromis! Komorowski ma tutaj rację – to PiS wygrał wybory i jemu powierzono misję tworzenia rządu i to PiS-owi (a nie PO) albo się ta misja powiedzie, albo nie. Ja stawiam na bezkompromisowość Kaczorów. Nie pójdą na żadne zgniłe kompromisy. Ani w kraju z PO, ani za granicą z tymi zbokami z Brukselii :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tomekp1 Re: Koalicja PO i PiS: bój o MSWiA 26.10.05, 08:32 PO stawia warunki i to takie ze chcieliby rządzic wszystkim /przegana partia/ O czym to świadczy kto chce porozumienia napewno nie PO. Powinni się liczyc z tym że przegrali wybory i większość nie chce ich rządów. Odpowiedz Link Zgłoś
barbaragoralska Re: Koalicja PO i PiS: bój o MSWiA 26.10.05, 08:45 Przecież tu chodzi o teczki. Po co społeczeństwo ma sie do wiedzicie to i owo o pewnych ludziach. Odpowiedz Link Zgłoś
sojowa Dlaczego Kaczynski nie chce by Lepper placil PIT? 26.10.05, 10:00 dlaczego milionerzy ze wsi nie placa ZUS? jak dlugo moj ojciec na zasilku bedzie placil PIT podczas gdy wiesniaki ani PIT ani ZUS niezaleznie od wysokosci dochodow? Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: PiS, PSL i Samoobora - stworzą nowy rząd 26.10.05, 11:08 Tak być powinno Odpowiedz Link Zgłoś
atomm PiS, LPR i Samoobrona - Rydzyk na premiera... 26.10.05, 14:28 Pupulizm i socjalizm w najgorszym wydaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
olek_wstrachu PO = Postkomunę Ocalimy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.10.05, 17:16 Odpowiedz Link Zgłoś
olek_wstrachu Re: PO = Postkomunę Ocalimy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.10.05, 17:18 nic z tych rzeczy towarzsze tusk i rakieta ! postkomuna nie przezimuje 4tej RP na placówkach zagranicznych z waszą pomocą :) Odpowiedz Link Zgłoś
michniczy_fun Re: PO = Postkomunę Ocalimy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.10.05, 17:59 olek_wstrachu napisał: > nic z tych rzeczy > towarzsze tusk i rakieta ! > postkomuna nie przezimuje > 4tej RP na placówkach > zagranicznych z waszą pomocą :) A MOZE TAK KOALICJA PO + SLD ??? Odpowiedz Link Zgłoś
michniczy_fun KOALICJA= PO + SLD ?????????????????????? 26.10.05, 18:01 michniczy_fun napisała: > olek_wstrachu napisał: > > > nic z tych rzeczy > > towarzsze tusk i rakieta ! > > postkomuna nie przezimuje > > 4tej RP na placówkach > > zagranicznych z waszą pomocą :) > > A MOZE TAK KOALICJA PO + SLD ??? Odpowiedz Link Zgłoś
wstaniek_waniek Re: KOALICJA= PO + SLD ?????????????????????? 26.10.05, 18:25 michniczy_fun napisała: > michniczy_fun napisała: > > > olek_wstrachu napisał: > > > > > nic z tych rzeczy > > > towarzsze tusk i rakieta ! > > > postkomuna nie przezimuje > > > 4tej RP na placówkach > > > zagranicznych z waszą pomocą :) > > > > A MOZE TAK KOALICJA PO + SLD ??? PAZERNOŚĆ NA STOŁKI GUBI TOWARZYSZY TUSKA I RAKIETĘ ! Odpowiedz Link Zgłoś
ironlord Re: PiS, PSL i Samoobora - stworzą nowy rząd 26.10.05, 16:29 i niech tworzą wiesniaki muszą trzymać się w kupie. Po nie nie wchodzi w to gó... Odpowiedz Link Zgłoś
decento A ja zapisuję się do PO! 26.10.05, 10:46 Mam wyższe wykształcenie, znam biegle trzy języki, zjeżdziłem świat. Mam własne zdanie, bez pomocy czarnych i czerwonych. I nie chcę żeby ktoś mnie przez przypadek kojarzył z większością PIS-SLD- Samoobrona-LPR-PSL. Odpowiedz Link Zgłoś
pan12345 Re: Dlaczego Kaczynski nie chce by Lepper placil 26.10.05, 15:42 płacą Jasiu, płacą (trochę inaczej) a beneficjętami jesteśmy my w mieście, gdyby płacili inaczej jajko kosztowało by 1,50zł. a nie 40 groszy. Odpowiedz Link Zgłoś
ironlord Re: Dlaczego Kaczynski nie chce by Lepper placil 26.10.05, 16:31 bzdura, o cenie decyduje rynek. Jakby byla normalna konkurencja, a nie ręczne sterowanie, zapewniam Cię że jajka kosztowały by mniej niż 1,5 zł. No chyba żeby nagle rolnicy przestali produkować jajka :) Odpowiedz Link Zgłoś
zephyrus Re: Koalicja PO i PiS: bój o MSWiA 26.10.05, 09:33 Różnica była 2%. Więc co najwyżej "2% mniej ludzi chce ich rządów niż PiSu" :> Odpowiedz Link Zgłoś
ironlord Re: Koalicja PO i PiS: bój o MSWiA 26.10.05, 16:28 z drugiej strony różnica była minimalna wieć jeśli PiS chce żądzić wspólnie z PO niech idzie na ustępstwa ale nie takie że daje marne ochłapy. Mam nadzieje że PO nie wejdzie w koalicje z PiS Odpowiedz Link Zgłoś
pro-adas313 Re: Koalicja PO i PiS: bój o MSWiA 26.10.05, 08:37 taziuta napisał(a): "Komorowski ma tutaj rację – to PiS wygrał wybory i jemu powierzono misję tworzenia rządu i to PiS-owi (a nie PO) albo się ta misja powiedzie, albo nie. Ja stawiam na bezkompromisowość Kaczorów. Nie pójdą na żadne zgniłe kompromisy." Rację masz Ty, a nie p. Komorowski. Czy PO weźmie więcej, czy mniej w rządzie, będzie to przede wszystkim rząd PiS. Media w swojej bezstronności i rzetelności informowania [;-)] nie pozwolą społeczeństwu uważać inaczej. Jeśli więc PiS JUŻ ZOSTAŁ okrzyknięty przyszłym sprawcą >domniemanych-na-pewno- niepowodzeń-które-się-wydarzą< (łącznie z przebijaniem opon przeciwnikom politycznym, co była uprzejma zasugerować p. H. Gronkiewicz Walz w TOK-FM dziś przed siódmą), to obecna w rządzie PO w KAŻDYM przypadku będzie pomocnikiem czynienia zła. Po prostu dlatego, że w tym rządzie będzie uczestniczyć. Pomocnik odpowiada tak samo jak sprawca. Jeśli więc PO nie chce odpowiadać, to niech odważnie odmówi koalicji. Niech wyraźnie oświadczy, że ryzykuje przedterminowe wybory parlamentarne. Teraz, gdy wyborcy przekonali się, że kłamią lansujące PO media i sondażownie, to w nowych wyborach PO prowadzona przez sztab p.Schetyna i p.Protasiewicz NA PEWNO pokona PiS i sama będzie stawiać warunki. Uporczywie domagając się MSWiA Platforma mimowolnie potwierdza podejrzenia, że wykonuje misję dopilnowania chronionych tam interesów czerwonego. Ktoś w końcu musi zapewnić dyskrecję tej księgi wejść i wyjść do pałacu prezydenckiego. Czyż nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Koalicja PO i PiS: bój o MSWiA 26.10.05, 08:48 masz rację, im (PO) nadal się wydaje, że można mataczyć, że naród jest głupi, ale wystarczy wyjść na ulice by posłuchać ludzi, już jest po PO, jak mozna opowiadać takie brednie z oponmai, atakami o 5 rano niewinnych ludzi, oni nie mają dobrze z głowami w tym PO Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit PO NIE CHODZI O POLSKĘ BY TYLKO NIE ROZLICZYĆ 26.10.05, 10:22 Złodziejstwa i z ramienia PO i Sld to o to tu naprawdę chodzi,Naprawa zrujnowanego kraju to proces na dekady. Odpowiedz Link Zgłoś
miecia9 _______PO próbowała zrobić z siebie elitarny klub 26.10.05, 10:29 Trochę fałszujac sondaże ;))))) Sondaże wskazywały ze to na nich głosowała inteligencja te same sondaże wskazywały, ze "mąż stanu" "wybitny polityk i wybitna osobowość" Tusk wygra wybory buhaaaaaa ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak glupias... 26.10.05, 11:09 sondaze nie klamaly - one dotyczyly rozkladu poparcia w spoleczenstwie, nie wyniku wyborow. Zrozumiec to masz szanse, jak zrobisz prosty eksperyment myslowy :] W kapeluszu masz 3 pileczki biale i 1 czarna po czym losujesz z tego dwie. Jezeli okaze sie, ze wylosowalas 1 biala i 1 czarna to znaczy, ze klamal ten, kto mowil ze w kapeluszu jest 75% do 25%? Zarzucac sondazowniom nierzetelnosc w sytuacji, gdy poszlo glosowac 50% uprawnionych (to wlasnie to losowanie) to oznaka ograniczenia umyslowego. Odpowiedz Link Zgłoś
miecia9 ____sondaże mówiły, ze wygra TUSK 26.10.05, 11:16 Sondaże obarczone są dużym błędem dlatego nikt kto ma choć trochę rozumu nie wierzy w nie tak jak Ty Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak dalej nie rozumiesz... 26.10.05, 11:42 sondaze to podawnia "zawartosci kapelusza" - i odbywa sie z dosc duza precyzja. Natomiast WYNIK GLOSOWANIA to wynik wylosowania z tego kapelusza czesci pilek. Jezeli losujesz tylko polowe, to wynik moze byc kompletnie rozny od PRECYZYJNEGO szacunku zawartosci. Rozumiesz? Ja doskonale sobie zdawalem sprawe z tego, ze przy wyrownanych wynikach sondazy moze sie wszystko podczas wyborow zdarzyc... Odpowiedz Link Zgłoś
pro-adas313 Re: glupias... 26.10.05, 11:20 sierzant_nowak napisał: "sondaze nie klamaly - one dotyczyly rozkladu poparcia w spoleczenstwie, nie wyniku wyborow. Zrozumiec to masz szanse, jak zrobisz prosty eksperyment myslowy :] W kapeluszu masz 3 pileczki biale i 1 czarna po czym losujesz z tego dwie. Jezeli okaze sie, ze wylosowalas 1 biala i 1 czarna to znaczy, ze klamal ten, kto mowil ze w kapeluszu jest 75% do 25%? Zarzucac sondazowniom nierzetelnosc w sytuacji, gdy poszlo glosowac 50% uprawnionych (to wlasnie to losowanie) to oznaka ograniczenia umyslowego." Zakładam, że sondażownie potrafią posługiwać się metodami statystyki (gałąź nauk matematycznych). W takim razie powinny umieć wyłaczyć z pomiaru tego typu czynniki niepewności, albo wskazać, że margines błędu wynosi np. aż 10%, albo ostrzec, że to tylko zabawa. To samo dotyczy mediów rozpowszechniających sondaże. Szczególnie, jeżeli z wyraźnym zamiarem dodania komuś wiatru w żagle. Jeżeli sondażownie są aż tak bezradne wobec rzeczywistości, to co są warte przewidywania wzrostu, względnie załamania sie gospodarki, itd. głoszone przez wszelkiej maści ekspertów ? Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak nie rozumiesz... 26.10.05, 11:45 > Zakładam, że sondażownie potrafią posługiwać się metodami statystyki (gałąź > nauk matematycznych). W takim razie powinny umieć wyłaczyć z pomiaru tego typu > czynniki niepewności, albo wskazać, że margines błędu wynosi np. aż 10%, albo > ostrzec, że to tylko zabawa. I byly przeciez rozmowy z przedstawicielami grup badawczych. Mowili, ze blad statystyczny danych moga oszacowac dosc dokladnie i nie powinien wynosic wiecej niz ok 3%. Tylko ze to jest badanie "zawartosci kapelusza". Znalismy ja dosc dokladnie. Tylko ze WYNIK LOSOWANIA WYBORCZEGO, zalezny od decyzji typu "pojsc/nie pojsc do wyborow" albo zmian zdania w ostatniej chwili u tych wahajacych sie - jest NIE DO OSZACOWANIA DOKLADNIE... I sondazownie nigdy nie twierdzily inaczej. Poza tym - dokladnie sprawdzily im sie badania tendencji. Linie trendow przecinaly sie w dniu wyborow i tak sie stalo w rzeczywistosci... Odpowiedz Link Zgłoś
miecia9 Re: nie rozumiesz... 26.10.05, 11:54 zawartość kapelusza chciała zeby wygrał Tusk a kapelusz wybrał Kaczkę cholera złośliwość przedmiotów martwych Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak mniej wiecej tak 26.10.05, 12:05 tylko ze to nie tyle "zlosliwosc przedmiotow martwych" co efekt niedojrzalosci spoleczenstwa :-( Odpowiedz Link Zgłoś
miecia9 Re: mniej wiecej tak 26.10.05, 12:15 Jeśli chcieli wybrać Tuska i nie poszli na wybory to cienkie z nich inteligenty. Po prostu zatuskani inteligenci chcieli choć przez chwilę poczuć się elitarnie (znaczy wtedy kiedy rozmawiali z ankieterem) Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak Re: mniej wiecej tak 26.10.05, 12:18 > Jeśli chcieli wybrać Tuska i nie poszli na wybory to cienkie z nich inteligenty Ty dalej pewne rzeczy mylisz... :] Na Tuska glosowala wiekszosc inteligencji. co NIE ZNACZY, ze caly elektorat Tuska i PO to inteligencja... Nie ma nigdzie analiz frekwencji wg. wyksztalcenia - ale stawialbym na znaczacy "pik" wsrod studentow i ludzi z wyzszym wyksztalceniem Odpowiedz Link Zgłoś
miecia9 Re: mniej wiecej tak 26.10.05, 12:24 nie zaprzeczysz, ze próbuje się stworzyć taki stereotyp na Tuska głosowały elity na Kaczkę moherowe berety. TO MIT. Wśród głosujacych na Kaczkę było mnóstwo inteligentnych ludzi (sama takich znam). A i sama Kaczka jest inteligentniejsza od Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
pan12345 Re: glupias... 26.10.05, 15:45 sierzant_nowak napisał: > sondaze nie klamaly - one dotyczyly rozkladu poparcia w spoleczenstwie, nie wyn > iku wyborow. Zrozumiec to masz szanse, jak zrobisz prosty eksperyment myslowy : > ] W kapeluszu masz 3 pileczki biale i 1 czarna po czym losujesz z tego dwie. Je > zeli okaze sie, ze wylosowalas 1 biala i 1 czarna to znaczy, ze klamal ten, kto > mowil ze w kapeluszu jest 75% do 25%? > > Zarzucac sondazowniom nierzetelnosc w sytuacji, gdy poszlo glosowac 50% uprawni > onych (to wlasnie to losowanie) to oznaka ograniczenia umyslowego. > CÓŻ ZA BEŁKOT, DOBRZE POWIADAJĄ, ŻE W PLATFORMIE TO ZŁODZIEJE, Q.... I ANALFABECI, dlatego dużymi. Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: _______PO próbowała zrobić z siebie elitarny 26.10.05, 14:37 Po pierwsze widze ze PiSuarzy maja ciekawy pomysl pisania "______" przed tekstem. Tego uczyli was w szkole propagandy. Gdyby nie to, ze jestes kobieta pomyslalbym ze ta kteska wynika z kompleksu dlugosci :P... Co do sondarzy to akurat one dzialaly przeciwko PO i Tuskowi bo nie zmobilizowalo jego zwolennikow, a takze umozliwilo mi wygranie bardzo ciekawego zakladu z moja kolezanka ;). Oczywiscie glosowalem na PO i Tuska, ale wiedzialem ze Tusk przegra. Niestety dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
ironlord Re: _______PO próbowała zrobić z siebie elitarny 26.10.05, 16:36 Nie pitol głupot bo ostatnie sondarze niestety wskażywały na porażkę PO. Widać było w wieczorze że wiedzą iż przegrają. Odpowiedz Link Zgłoś
ironlord Re: Koalicja PO i PiS: bój o MSWiA 26.10.05, 16:34 Pożyjemy zobaczymy kto jeszcze będzie piszczał z tej wspaniałej Lepperowsko- Rydzykowej polityki PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Re: Koalicja PO i PiS: bój o MSWiA 26.10.05, 09:11 pro-adas313 napisał: Uporczywie domagając się MSWiA Platforma mimowolnie potwierdza podejrzenia, że > wykonuje misję dopilnowania chronionych tam interesów czerwonego. Ktoś w końcu > musi zapewnić dyskrecję tej księgi wejść i wyjść do pałacu prezydenckiego. Czyż > > nie ? Jak zwykle zamiast argumentów i meritum sprawy ideolo, ściema i spiskowa teoria dziejów, a od tego nie wzrasta bezpieczeństwo na ulicach. wyborach PO prowadzona przez sztab p.Schetyna i p.Protasiewicz NA PEWNO pokona > PiS i sama będzie stawiać warunki. > A co jeśli PO wystawi Stefana Niesiołowskiego i Pawła Śpiewaka? Zyziu i Dyziu dostaną piany-tylko i wyłącznie albowiem niczego innego prócz ujadania nie potrafią. Odpowiedz Link Zgłoś
miecia9 ______szczyt głupoty 26.10.05, 10:44 zabawny jesteś soszan z ta spiskową teorią dziejów. PO to polityczni awanturnicy zawsze odwrócą kota ogonem. To właśnie Wy zarzucacie że PiS będzie budził nas o 3 rano, robił łapanki na ulicy. Nic głupszego już chyba nie można wymyślić Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Bawią mnie już ci PiS-owcy 26.10.05, 09:24 I pewnie śmiał bym się głośno, gdyby nie myśl, że za chwilę wszyscy pójdziemy z torbami. Czego się czepiacie PO? Chce sobie PiS rządzić na swoich warunkach - to niech rządzi i nie patrzy na PO. To PiS odpowiada za stworzenie rządu, a nie PO! Tylko, żeby rządzić trzeba mieć jakiś pomysł. A poza pomysłem na wsadzenie kilku kolesi do pierdla (nie mówię nie) nic więcej w główkach nie ma. Żal mi was biedacy, bo znowu dostaniecie w tyłek. Znacie takie powiedzenie: zanim gruby schudnie, chudy umrze? PiS mógł Wam obiecywać złote góry, ale skąd na to kasa? Czyście kiedyś widzieli, by jakikolwiek biedak szukał roboty u innego biedaka? Ale przecież wg Was ludzie majętni są be i pewnie to sami skorumpowani liberałowie. Skończy się tak, że będziecie dalej jezdzić za robotą do liberalnej Anglii. Odpowiedz Link Zgłoś
3mam3 Do wielbicieli Kaczyzm 26.10.05, 09:37 Wydrukujcie sobie dużymi literami to, co napisał abstracto, przeczytajcie parę razy, bo napisał krótko i trafnie. Może uda się wam coś zrozumieć i popatrzeć realnie na rzeczywistość abstracto napisał: > I pewnie śmiał bym się głośno, gdyby nie myśl, że za chwilę wszyscy pójdziemy z > > torbami. Czego się czepiacie PO? Chce sobie PiS rządzić na swoich warunkach - > to niech rządzi i nie patrzy na PO. To PiS odpowiada za stworzenie rządu, a nie > > PO! Tylko, żeby rządzić trzeba mieć jakiś pomysł. A poza pomysłem na wsadzenie > kilku kolesi do pierdla (nie mówię nie) nic więcej w główkach nie ma. Żal mi > was biedacy, bo znowu dostaniecie w tyłek. Znacie takie powiedzenie: zanim > gruby schudnie, chudy umrze? PiS mógł Wam obiecywać złote góry, ale skąd na to > kasa? Czyście kiedyś widzieli, by jakikolwiek biedak szukał roboty u innego > biedaka? Ale przecież wg Was ludzie majętni są be i pewnie to sami skorumpowani > > liberałowie. Skończy się tak, że będziecie dalej jezdzić za robotą do > liberalnej Anglii. Odpowiedz Link Zgłoś
miecia9 Takiego lamentu nie słyszałam nawet jak wygrał Kwa 26.10.05, 10:02 Kwach. Ludzie z rozpaczy że przgraliście powywracało się Wam w tych Waszych małych zatuskanych rozumkach Odpowiedz Link Zgłoś
miecia9 Re: Bawią mnie już ci zatuskani inteligenci 26.10.05, 10:47 Te Wasze spiskowe teorie dziejów. Ten strach, ze Kaczkaprzyjdzie do Was o 3 rano, i że bedzie robił łapanki na ulicy. buhhhaaaa ha ha aż oplułam klawiatrę ze śmiechu. Nic głupszego już chyba nie można wymyślić Z rozpaczy po przegranej powywracało się Wam w tych Waszym małych zatuskanych rozumkach Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Re: Bawią mnie już ci PiS-owcy 26.10.05, 10:51 abstracto napisał: > Tylko, żeby rządzić trzeba mieć jakiś pomysł. A poza pomysłem na wsadzenie > kilku kolesi do pierdla (nie mówię nie) nic więcej w główkach nie ma. Żal mi > was biedacy, bo znowu dostaniecie w tyłek. Znacie takie powiedzenie: zanim > gruby schudnie, chudy umrze? PiS mógł Wam obiecywać złote góry, ale skąd na > to kasa? Czyście kiedyś widzieli, by jakikolwiek biedak szukał roboty u > innego biedaka? A dociera cos do ciebie z zewnątrz? Czy słuchasz tylko swojego bełkotu? Politycy z obu partii zgodnie przyznają że w kwestiach programowych dot. gospodarki, finansów różnice są b. małe i bez problemu mogliby dojść do porozumienia. Przestań więc bredzić o puszczeniu społeczeństwa w skarpetach przez PiS bo w ten sposób pośrednio przyznajesz że PO chce tego samego. Absurd i manipulacja. Problem tkwi w szoku, który przeżyła/wa PO po 2 porażkach. Skoro już w poniedz. zachodniopomorska PO uznała bezsensowność koalicji to mamy obraz woli politycznej przynajmniej części platformersów. Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Re: Bawią mnie już ci PiS-owcy 26.10.05, 10:59 zima0001 napisał: > A dociera cos do ciebie z zewnątrz? Czy słuchasz tylko swojego bełkotu? > Politycy z obu partii zgodnie przyznają że w kwestiach programowych dot. > gospodarki, finansów różnice są b. małe i bez problemu mogliby dojść do > porozumienia. Jak to bardzo małe, skoro Kaczyński przez całą kampanię powtarzał, że liberalne pomysły PO to groza i beznadzieja. Czyżby kłamał? Dlaczego Wam tak bardzo zależy na koalicji? Niech sobie PiS rządzi sam, skoro ma takie świetne pomysły na Polskę. Ja głosowałem na PO po to, by koszmarki PiS- u nie weszły w życie. Odpowiedz Link Zgłoś
miecia9 _____No i zrobili Ci wodę z mózgu abstrakto 26.10.05, 11:13 no bardzo małe różnice. Nic Ci to nie mówi. Pomyśl troszkę myślenie nie boli. Zostałeś biedaku okłamany przez swoje ukochane PO. Okłamane w tym sensie, że PiS-owi próbowano dorobić gębę. Kampania PO była bardzo brutalna i zrobiła wielu małym ludkom wodę z mózgu Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Re: _____No i zrobili Ci wodę z mózgu abstrakto 26.10.05, 11:22 miecia9 napisała: > Zostałeś biedaku okłamany przez swoje ukochane PO. Okłamane w tym sensie, że > PiS-owi próbowano dorobić gębę. Kampania PO była bardzo brutalna i zrobiła > wielu małym ludkom wodę z mózgu Wiesz co serduszko; siedzisz na tym wątku i bajasz. Przeczytaj może co poniżej napisał sierżant i zastanów się nad sobą, swoimi wyborami i Twoją dość specyficzną logiką Odpowiedz Link Zgłoś
miecia9 Re: _____No i zrobili Ci wodę z mózgu abstrakto 26.10.05, 11:26 sierżant nowak nie jest dla mnie autorytetem poczytaj sobie jakie głupoty pisze nt. sondaży (trochę powyżej) Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Re: _____No i zrobili Ci wodę z mózgu abstrakto 26.10.05, 11:33 Wiesz co Miecia; trudno mi z Tobą dyskutować, bo poza tym, że uważasz mnie za oszukanego biedaka nie dajesz żadnych argumentów, w oparciu o które można toczyć jakiś sensowny spór. Odpowiedz Link Zgłoś
miecia9 Re: _____No i zrobili Ci wodę z mózgu abstrakto 26.10.05, 11:39 ale ja nie mam ochoty na dyskusję. Czytam sobie Te Wasze zatuskane argumenty żaden mnie nie przekonuje Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Re: _____No i zrobili Ci wodę z mózgu abstrakto 26.10.05, 11:58 To bywaj Miecia, bywaj. Tylko nie głosuj na następnych wyborach na Leppera albo Giertycha. Oni tez Wam będą obiecywać, że puszczą aferzystów w skarpetkach, a uczciwym zapewnią dożywotnie gwarancje szczęśliwego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
miecia9 wierzysz w to, ze Kaczka bedzie urządzać łapapanki 26.10.05, 12:20 irytuję mnie takie prostackie porównania. Głosowałes na PiS kochasz Leppera, Giertycha Odpowiedz Link Zgłoś
atomm Juz raz chcial urzadzac - za Olszewskiego 26.10.05, 14:32 Teraz juz nikt nie jest w stanie go powstrzymac On jest chory na wladze.... Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak g.... prawda :] 26.10.05, 11:13 > Politycy z obu partii zgodnie przyznają że w kwestiach programowych dot. > gospodarki, finansów różnice są b. małe i bez problemu mogliby dojść do > porozumienia. tak bylo przed wyborami. Jak kaczusie rozpedzily sie w wyborach i obiecaly: 1. ZADNYCH ustepstw w prawie pracy (kaczynski na zjezdzie solidarnosci) 2. ZADNEGO oslabienia zwiazkow zawodowych (j.w.) 3. ograniczenie mozliwosci samozatrudnienia (j.w.) 4. ograniczenie/wstrzymanie prywatyzacji - PKP, kopaln, szpitali, edukacji 5. utrzymanie KRUSu 6. "Balcerowicz musi odejsc" 7. RPP bardziej pokorna to pokaz mi, kiedy PO mowilo cokolwiek, co daloby sie z powyzszym pogodzic ?? Odpowiedz Link Zgłoś
falownik Re: Bawią mnie już ci PiS-owcy 26.10.05, 15:02 "Politycy z obu partii zgodnie przyznają że w kwestiach programowych dot. gospodarki, finansów różnice są b. małe" - Hmm, ciekawe. Co powiesz na to, że PiS to partia strachu przed nowoczesnością, Europą, tolerancją (np. parada gejów), gospodarką rynkową. PiS to partia prosocjalna a prezydent-elekt zapewnia, że zawetuje każdą ustawę ograniczającą świadczenia socjalne. Obawy o pobudki o 3-ciej rano i łapanki na ulicy są oczywiście śmieszne. Nie chodzi o to, że za rządów PO Polska stałaby się krajem mlekiem i miodem płynącym, lecz o to, że PO zrobiłaby w tym kierunku wyraźne i niemałe kroki. Kaczkom zależy przede wszystkim na rozliczeniach z agentami, służbami i prokuratorami a nie na dobru kraju i pojedynczych obywateli. Ta wiedza powinna dać każdemu do myślenia. Niestety nie można pominąć milczeniem nowych kompanów PiS-u. Jak wielkimi hipokrytami i durniami są władni PiS-u, którzy mówią głośno, że "Andrzej Lepper może być w-ce marszałkiem Sejmu". Ludzie! Przecież świetnie pamiętacie, co robił Lepper 4 lata temu, gdy w-ce marszałkiem był. Krew mnie zalewa, jak bliźniacy-idioci zabiegają o popracie takiego człowieka a także Rydzyka i Pięknego Romana. Czy na prawdę chcemy rządów PiS-Samoobrona-LPR jak ktoś już wcześniej na tym formu napisał ? W tej sytuacji rozumiem opory PO przed wejściem w taką koalicję. Kaczki wzięły całą władzę, łączenie z marszałkiem Sejmu Jurkiem. Na miejscu Tuska, Rokity i całego PO odmówiłbym wejścia w koalicję z PiS-em i przeszedł do opozycji. Tylko w takiej sytuacji PO nie będzie chłopcem do bicia i pomiatania przez PiS. Jestem młodym, wykształconym człowiekiem, który wkracza na rynek pracy i rządy PO napawały mnie znacznym optymizmem. Dlaczego ? Poniważ ich program był prorynkowy, zapowiadano cięcia socjalne (które są bardzo potrzebne), liniowe podatki PIT, CIT i VAT, większe otwarcie na Europę i Świat - własnie takie działania przyczyniłyby się realnie do zmniejszenia bezrobocia. PO ma na prawdę realny i dobry program, w przeciwieństwie to socjalnego PiS-u. Cóż, w tej sytuacji Polska zacznie się rozwijać najwcześniej za 4 lata. Pozdrawiam Marek Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: Bawią mnie już ci PiS-owcy 26.10.05, 16:59 > Politycy z obu partii zgodnie przyznają że w kwestiach programowych dot. > gospodarki, finansów różnice są b. małe i bez problemu mogliby dojść do > porozumienia. A skąd te informacje? O ochronie zdrowia PO mówi, że plany PiS są na tyle księżycowe, że nie chcą mieć z tym nic wspólnego. O podatku liniowym nie słyszeliśmy od PiS tylko tego, że jest wymysłem szatana. Wszelkie inne inwektywy chyba już były. O ubezpieczeniach społecznych PO mówi "uwolnić", PiS mówi "nigdy". I tak dalej. Marcinkiewicz z Rokitą wstępnie mówili, że różnice dotyczą 20% (o ile pamiętam) programu. Tylko, że to było te kluczowe 20%. Nikt sie nie spiera, że złodziei trzeba karać, dzieci uczyć w szkołach, a chorych leczyć (a tego rodzaju komunały wypełniały program PiS). > Przestań więc bredzić o puszczeniu społeczeństwa w skarpetach przez PiS bo w > ten sposób pośrednio przyznajesz że PO chce tego samego. Interesująca logika. Po pierwsze PiS nie chce puścić społeczeńtwa w skarpetkach (nie słyszałem takich deklaracji). Ale realizacja ich pomysłów tym się może skończyć. Niechcący. Po drugie PO chciała mieć Tuska jako hamulcowego takich pomysłów. Nie ma - więc musi szukać innego skutecznego sposobu ich zablokowania - i jak go nie znajdzie, powinni *bez* *chwili* *wahania* przejść do opozycji, bo inaczej ich własny elektorat rozniesie ich na strzępy przy najbliższej okazji. > Problem tkwi w szoku, który przeżyła/wa PO po 2 porażkach. Tanie psychologizowanie bez wpływu na rzeczywistość. Panowie i z PO, i z PiS, od zbyt dawna są w polityce, by robiło to na nich tak wielkie wrażenie. Obie formacje (i każdy z ich czołowych polityków) były i pod wozem i na wozie ładne parę razy. W jedną i drugą niedzielę pewnie kogoś zakłuło tu lub ówdzie. I tyle. > Skoro już w poniedz. zachodniopomorska PO uznała bezsensowność koalicji > to mamy obraz woli politycznej przynajmniej części platformersów. Do tanga trzeba dwojga. Zaś PiS - bardzo konsekwentnie - jeszcze przed wyborami parlamentarnymi - zajmował się na przemian ogłaszaniem, że PO to jedyny możliwy koalicjant, oraz lżeniem, przeinaczaniem, zakłamywaniem i wyszydzaniem ich programu. Zamiast np. walczyć programowo z SLD czy Samoobroną. Dzięki czemu wygrał o 2% czy 3% z PO, ale przegrał możliwość posiadania przez koalicję PO-PiS większości absolutnej. I tym samym przegrał w przedbiegach swój własny (podobno kluczowy) postulat zmian konstytucyjnych. Czyli już poświęcił część swego programu dla ambicji bliźniaków. PiS jest (niestety) w 100% konsekwentny w obłudzie i dwulicowości. Co daje niezły materiał do myślenia o tym, czy z takim ludźmi chce się tworzyć koalicję. Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 Rokita szefem MSWiA :))))))))))))))))))))))))))))) 26.10.05, 09:49 hhhahahahahahahahahahhahahahahahhahahhhahahhahahahahahhaha i tylko tyle szkoda gadać Odpowiedz Link Zgłoś
mirdek Kompromis wg PIS 26.10.05, 07:17 Kompromis wg PIS - dajemy wam to i to zgadzacie się jest kompromi, jeśli nie PO będzie winna. Zaproponowanie zarówno MON jak i spraw zagranicznych to chyba kpina, ale i tak najlepsza była propozycja dla Rokity Ministra Oświaty w randze wicepremiera. To jest II część filu "Zatopić PO - zemsta kaczorów" - scenariusz: Rydzyk - Kaczyński, reż. Kaczyński. Mam nadzieję że PIS dalej będzie korzystał z podpowiedzie Ojca Dyrektora i stworzy koalicję z LPR PSL i Samoobroną. Odpowiedz Link Zgłoś
1gadacz12 Niepotrzebna panika 26.10.05, 08:09 A coz w tym dziwnego, ze ostro dyskutuja? Roznie programowe obu partii sa w niektorych dziedzinach spore. Do tego dochodza ambicje, charaktery, itd., itd. Ale dogadaja sie. Zapewniam Was. Musza sie dogadac. Stoja przed kolosalna odpowiedzialnoscia za dobro naszego kraju. Agresywne albo cyniczne czy tez wulgarne wypowiedzi niektorych uczestnikow tego forum nie zmieniaja faktu, ze wiekszosci i tak zalezy na kompromisie. Chronicznych i niepoprawnych krytykantow nikt nigdy nie zadowoli, nawet sam Pan Jezus gdyby poraz drugi pojawil sie na tym ziemskim padole i zostal wybrany na prezydenta RP. Przydatnosc narzekaczy, krzykaczy i krytykantow jest zerowa. Nalezy myslec optymistycznie. Zauwazam, ze jak dotad GW odgrywa pod tym wzgledem pozytywna role. POPiS jeszcze sie popisze - w dobrym tego slowa znaczeniu. Jesli to nie nastapi (teoretycznie mozliwe) to chyba ostatecznie strace wiare w dobra wole politykow z POPiSu. Wierze jednak, ze wiekszosc z nich ma dobra wole. Zamknac geby krzykacze, krytykanci i narzekacze i zabrac sie do roboty, i to od zaraz!!! No jazda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1gadacz12 Re: "Myśleć optymistycznie" a naiwnie to...roznica 26.10.05, 08:27 Czekalem na ta pierwsza riposte i oto sie pojawila. Nie ma niespodzianki. Pochodzi on od kogos, ktorego przydatnosc jest zerowa (przynajmniej w tym momencie). Osiagniecie czegokolwiek zaczyna sie od silnej woli dotarcia do celu nawet jesli wydaje sie to w oczach innych naiwne, szalone albo jakies tam jeszcze - w kazdym raznie nie do zrealizowania. Sluchaj no cartilos35. Zamiast pierdziec w fotel zaloz tenisowki i dres i przebiegnij ze dwa kilometry. To Ci odswiezy umysl i doda wiary, ze byc moze nastepnym razem uda Ci sie zwiekszyc dystans o 500 metrow a kolejnego dnia o nastepne dwiescie. Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus Re: "Myśleć optymistycznie" a naiwnie to...roznic 26.10.05, 08:30 myślę że PiS ma silną wolę objęcia tzw resortów siłowych i przyjrzenia się ekonomicznym dokonaniom PO. Nie widzę w tym nic złego, choć zapewne i moją przydatność uznasz za zerową. Jakoś to przezyje, drogi Autorytecie z Psiej Wólki. Odpowiedz Link Zgłoś
1gadacz12 Re: "Myśleć optymistycznie" a naiwnie to...roznic 26.10.05, 08:38 Dobrze zaczales ale slabo skonczyles. Wyraziles swoja opinie a potem nerwy Cie poniosly i usilowales mnie obrazic. Za nieprzydatnych uwazam tylko tych, ktorzy oprocz bezuzytecznych komentarzy (na ogol chamskich) nic wiecej nie maja do powiedzenia. Ja nie jestem zadnym sedzia ani z Koziej ani z Psiej Wolki i mysle, ze nikt Ciebie konkretnie nie uznalby za nieprzydatnego na podstawie wyrazonego przez Ciebie zdania. Ty tez powinienes sie przebiec, co najmniej 3-4 km na dobry poczatek. a.barbarus napisał: > myślę że PiS ma silną wolę objęcia tzw resortów siłowych i przyjrzenia się > ekonomicznym dokonaniom PO. Nie widzę w tym nic złego, choć zapewne i moją > przydatność uznasz za zerową. Jakoś to przezyje, drogi Autorytecie z Psiej > Wólki. Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus Re: "Myśleć optymistycznie" a naiwnie to...roznic 26.10.05, 08:40 Jasne, najlepiej niech wszyscy biegają, wtedy nikt ci tu nie podskoczy. Chyba słabo wierzysz w swój intelekt. To charakterystyczne dla wszystkich fanów sportu. Odpowiedz Link Zgłoś
1gadacz12 Re: "Myśleć optymistycznie" a naiwnie to...roznic 26.10.05, 09:15 Drazy Cie niepewnosc. Musisz jeszcze pobiegac.... Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 "Słuchaj no" gadacz12 ! Uzdrowicielu ! ... 26.10.05, 09:09 Przedstawione terapie są przynajmniej 5 km za mną. Odpowiedz Link Zgłoś
1gadacz12 Re: "Słuchaj no" gadacz12 ! Uzdrowicielu ! ... 26.10.05, 09:17 Biegaj dalej az sie zmeczysz, Carlitos35. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Nie "zmęczę się" bo... 26.10.05, 09:21 mam umiar. I odpowiednie towarzystwo.- 1gadacz12 napisał: > Biegaj dalej az sie zmeczysz, Carlitos35. Odpowiedz Link Zgłoś
1gadacz12 Re: Nie "zmęczę się" bo... 26.10.05, 09:48 Jestes w porzadku gosciem Carlitos. Jak sadze niepotrzebnie sie czepiam. Na dzis mam dosc biegania. Jutro polatam. Pozdro. Gadacz. Odpowiedz Link Zgłoś
mirdek Re: Niepotrzebna panika 26.10.05, 08:19 To już nie jest dyskusja. Dyskutują zespoły robocze w ciszy gabinetów, bez dziennikarzy. PIS zachowuje się jakby wygrał przewagą 20% a nie 2%.Teraz badają jak daleko można się posunąć - jak bardzo uległa będzie PO. Wszystkiego co obiecał PIS nie da się zrobić - za pośrednictwem RM mogą zwalić winę na PO. Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Niepotrzebna panika 26.10.05, 08:52 współczuję słabego zdrowia... psychicznego Odpowiedz Link Zgłoś
mirdek Re: Niepotrzebna panika 26.10.05, 08:53 Co za błyskotliwa polemika. Potweirdziłeś tylko pozim dyskusji zwolenników PIS i RM. Gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
1gadacz12 Re: Niepotrzebna panika 26.10.05, 09:19 recepta dla Was obu: dres, trampki i biegac, biegac.....biegac..... az sie rozjasni. Odpowiedz Link Zgłoś
asmag PO nie może wchodzic do rządu PiSuarów 26.10.05, 14:41 To nie ma sensu. PiSowi jest bliżej do Samoobrony, PSL i LPR a nie do Platformy. Rozdawnictwo cudzych dóbr (nowe zasiłki, zapomogi, emerytury extra dla górników), zwiększanie deficytu budżetowego, zwiększanie podatków to właśnie program tych czterech partii, przecwiny do programu Platformy. Do tego jeszcze powoływaia mnóstwa nowych urzędów (prokuratoria, komisja prawdy i sprawiedliwości ew. nie daj Boże inne) to także wspólny mianownik wszystkich czterech populistycznych partii i kości niezgody z Platformą. Do tego wszystkie resorty siłowe w rękach PiSu oznacza inwigilację przeciwników politycznych (wiadomo, Ziobro z Dornem uwzględnią na kogo i jak sprokurowac haka, a służby specjalne Wassermanna pomogą). W polityce zewnętrznej Kaczor to skrzyżowanie Łukaszenki i Mecziarza ze Słowacji - nasz kraj czeka izolacja na arenie międzynarodowej. na pewno też rozwiązą Trybunał Konstytucyjny, jak tylko uchyli kilka paranoidalnych ustaw uchwalonych przez PiSuary i ich kumpli ludowo- narodowo-katolickich. Platforma nie może do tego przyłozyc reki (chociaż Rokita rwie się do władzy). I ja i moi znajmoi nie zagłosujemy już nigdy na Platformę, jak wejdą do koalicji z burakami z PiSu. Niech dziady spierprzają same. Odpowiedz Link Zgłoś
as75 [...] 26.10.05, 08:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: Koalicja PO i PiS: bój o MSWiA 26.10.05, 07:21 Trudno sobie wyobrazic zeby wszystko poszlo jak po masle. Spokojnie to tylko rozmowy. Powinni sie podzielic po polowie ,i gospodarczymi i silowymi i socjalnymi. Jak minister z jednej to wice z drugiej. Latwo mnie radzic ale zobaczymy,powinni sie dogadac. Odpowiedz Link Zgłoś
citisus Rokita, głupcze ... 26.10.05, 07:31 Na całym świecie wygrywająca partia, lub mająca poparcie większości obsadza wszystkie stanowiska i nikt w tym nie doszukuje się spisku. Tak działa demokracja. Jesteś przeciw ???? Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Rokita, głupcze ... 26.10.05, 07:36 citisus napisał: > Na całym świecie wygrywająca partia, lub mająca poparcie większości obsadza > wszystkie stanowiska i nikt w tym nie doszukuje się spisku. > > Tak działa demokracja. Jesteś przeciw ???? No to niech PiS rządzi ,po co mu PO? Odpowiedz Link Zgłoś
kiks11 Re: Rokita, głupcze ... 26.10.05, 07:41 erg_samowzbudnik napisał: > > No to niech PiS rządzi ,po co mu PO? Otóż PO jest potrzebne do legitymizowania ich debilnych pomysłów i jeszcze do tego, żeby było kogo obciążyć za tą piękną katastrofę gospodarczą. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Rokita, głupcze ... 26.10.05, 07:45 Zgadza się w 100%.PiS nie jest w stanie samodzielnie rzadzić,nie ze wzgledu na ilość mandatów , tylko brak fachowców i programu . Chcą się podpierać PO a w przypadku niepowodzenia wszystko na nich zwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Tak jakby PO miało program i fachowców :-))) 26.10.05, 09:07 właśnie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Rokita, głupcze ... 26.10.05, 08:54 gdyby nie chodziło o większość parlamentarną PiS dawno powiedziałby im bay bay nie wmawiaj doświadczonym politykom, że nie potrafią rządzić, nie pleć bredni Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Chyba - bye-bye, jeśli miało byc po ang.- 26.10.05, 09:24 ajkaj napisała: > gdyby nie chodziło o większość parlamentarną PiS dawno powiedziałby im bay bay > nie wmawiaj doświadczonym politykom, że nie potrafią rządzić, nie pleć bredni Odpowiedz Link Zgłoś
mirdek Re: Rokita, głupcze ... 26.10.05, 07:36 A kto jest przeciw niech obsadza, ale proponowanie PO Min. Spraw Zagranicznych i MON gdzie zwierzchnictwo ma Prezydent nie jest dążęniem do kompromisu. Przed wyborami gdy PO miała kilkunasto procentową przewagę na PIS Kaczyński chciał gwarancji dla PIS, że po wyborach jako druga partia otrzyma stanowisko marszłka i MSWIA. Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus Re: Rokita, głupcze ... 26.10.05, 08:32 ...czyli nic nowego - wszyscy w PO wiedzieli że PiS chce MSWiA. Skąd więc teraz takie larum? Odpowiedz Link Zgłoś
mirdek Re: Rokita, głupcze ... 26.10.05, 08:52 Jesteś w błędzie. PIS, gdy w sondażach przed wyborami prowadziła PO chciał gwarancji, że po wyborach jako druga partia dostanie marszałka i MSWIA - skoro teraz PO jest deruga to............. Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Rokita, głupcze ... 26.10.05, 08:55 a spłacić zobowiązania, choćby te z kampanii? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Citisus, ty głupcze :-) 26.10.05, 07:43 Dla obsadzenia wszystkich stanowisk, to PiS musiałby mieć większość ponad 50% posłów w Sejmie. A takiej ilości posłów nie ma. Jeśli więc chce rządzić, to potrzebuje koalicjanta. Musi go jakoś do siebie przekonać, a jak na razie to kiepsko im idzie :-) citisus napisał: > Na całym świecie wygrywająca partia, lub mająca poparcie większości obsadza > wszystkie stanowiska i nikt w tym nie doszukuje się spisku. > > Tak działa demokracja. Jesteś przeciw ???? Odpowiedz Link Zgłoś
szwet14 Re: Rokita, głupcze ... 26.10.05, 08:06 Poparcie wiekszosci??! Chyba zartujesz. Polowa spoleczenstwa zrezygnowala z glosowania, wyrazajac tym BRAK POPARCIA dla Kaczynskich. Reszte procentowo latwo policzyc. Konsekwencje sa jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
citisus Re: Rokita, głupcze ... 26.10.05, 08:34 szwet14 napisała: > Poparcie wiekszosci??! Chyba zartujesz. A może zrezygnowała bo na Tuska głosować nie chciała i poparła biernie Kaczyńskiego ? Co, taki sam argument .. Odpowiedz Link Zgłoś
szwet14 Re: Rokita, głupcze ... 26.10.05, 08:52 Sytuacja dokladnie taka sama - chyba nie trzeba sie rozdrabniac, nie? Dlatego musza dzialac wspolnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Rokita, głupcze ... 26.10.05, 08:19 > Na całym świecie wygrywająca partia, lub mająca poparcie większości obsadza > wszystkie stanowiska i nikt w tym nie doszukuje się spisku. > > Tak działa demokracja. Jesteś przeciw ???? słusznie, tylko, że tutaj nikt nie wygrał wyborów, to znaczy nie ma zdecydowanej przewagi. mamy pat, bo dopiero dwie główne siły w parlamencie mają sensowną większość. Gdyby PiS po prostu wygrał nie było potrzeby żadnych pertraktacji. Odpowiedz Link Zgłoś
citisus Re: Rokita, głupcze ... 26.10.05, 08:31 W wielu krajach działają rządy mniejszościowe i dobrze się mają. A prawda wygodniejsza jest większość w parlamencie. Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Rokita, głupcze ... 26.10.05, 08:52 właśnie, Rokita, jesteś przeciw demokracji? Odpowiedz Link Zgłoś
miramax87 Re: Rokita, głupcze ... 26.10.05, 10:02 Tyle, że PiS nie otrzymał "poparcia większości" i nie jest w stanie rządzić samodzielnie. Jakby mógł wziąć wszystko toby wziął. Zrozum, że PiS nie dzieli się z PO władzą "z dobrej woli" tylko dlatego, że sam ma zaledwie tylu posłów w Sejmie że nie jest w stanie przeprowadzić żadnej ustawy. Z kolei PO ma na tyle dużo posłów w Sejmie, by od biedy sama szukać partnerów koalicyjnych do własnego rządu. Tyle, że według tradycji parlamentarnej tworzenie rządu to odpowiedzialność największej partii. To nie tak jak w AWS-UW. Tym razem mamy do czynienia z niemal równie silnymi partnerami. A PiS zachowuje się, jakby robił łaskę że pozwala PO ze sobą rządzić. A skoro muszą rządzić z kimś, to muszą zaproponować warunki na jakich ten ktoś zechce się odpowiedzialnością podzielić. Odpowiedz Link Zgłoś
asmag Tylko, jesli ma większośc 26.10.05, 14:48 PiS jej nie ma. Z PO wygrał różnicą 2% a nie 20 (a zachowują się, jakby było odwrotnie). Natomiast resorty siłowe w rękach PiSu to niebezpieczeństwo dla demokracji i obywateli. policja i prokuratura będą zajmowac się wyłącznie przeciwnikami politycznymi PiSu i Kaczorów osobiście, a służby specjalne będa fabrykowac na nich dokumenty. Chętnie oddaja Platformie resorty, o których nie mają pojęcia (MSZ, finanse, zdrowie, infrastruktura). Sami chcą dzielic i karac. Poza tym PiS nie wie co to fair play. Nawet jak powołają rząd z Platformą, to będa realizowac tylko swoje cele, szukając poparcia właśnie u swoich ulubionych koalicjantów - Samoobrony, LPR i PSL. latego rząd Platformy z PiSem nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks11 Dogadanie się z Kaczorami? Raczej niemożliwe 26.10.05, 07:39 Arogancja, buta i zacietrzewienie, kryte pozą małej skrzywdzonej dziewczynki w przypadku jakiegokolwiek twardszego stanowiska przeciwnika w dyskusji. To ludzie, którzy naprawdę nic nie zrobili i nie zrobią, bo poprostu sami nie potrafią, a ich zaplecze to ho ho... okna można otwierać nie wyfruną. Najprościej wziąć te ministerstwa, gdzie nie trzeba wiedzy ekonomicznej, pomysłów, odwagi mówienia ludziom prawdy, że żeby lepiej trzeba pracować, a nie czekać na lewą kasę od państwa. Ministerstwa siłowe to sama przyjemność i wreszcie to samozadowolenie... mamy władzę, absolutna i pełną, teraz nikt się nie wymknie naszej kontroli i ocenie, stworzymi IV RP prawa i siły. To bardzo inteligentni i bezczelni jednocześnie ludzie, pełni przekonania o tym, że są lepsi od innych, zaszczepiający fanatyzm i zadający uwielbienia dla siebie, nie tolerujący ludzi o innych przekonaniach. Byłem członkiem PC, krótko, bo tylko od zebranian a którym złożyłem deklarację o wstapieniu do zebrania, na którym wycofałem się. Zrobiłem to bo zdjął mnie strach, że wstapiłem do partii wodzowskiej, niewiele mającej wspólnego z demokracją. Spotkało mnie za to tak wiele kłopotów i problemów sprokurowanych przez tych fanatków, że do dzisiaj robi mi się zimno. Ci panowie nie sa zdolni do normalnego współżycia społecznego, są bardzo niebezpieczni. Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus Re: Dogadanie się z Kaczorami? Raczej niemożliwe 26.10.05, 08:34 "Ci panowie nie sa zdolni do normalnego współżycia społecznego, są bardzo niebezpieczni." Dokładnie to samo myślę o PO. Odpowiedz Link Zgłoś
mirek800 Re: Dogadanie się z Kaczorami? Raczej niemożliwe 26.10.05, 08:38 Prosze, typowy wielbiciel Kaczorow. Zero argumentow, ale duzo piany na ustach i obledu w oczach (to moge sobie tylko wyobrazic). Odpowiedz Link Zgłoś
jolly_bb Re: Koalicja PO i PiS: bój o MSWiA 26.10.05, 07:39 powinno stac sie tak: po odpuszcza komorowskiego (robia tuska, albo kogos z pisu) pis odpuszcza mswia (robia rokite) w zamian za np msz (bo najlepiej nadaje sie radek sikorski z pis) i mamy rzad, nawet nie taki zly, jesli tylko bedzie mial rozsadny program. Odpowiedz Link Zgłoś
mirdek Re: Koalicja PO i PiS: bój o MSWiA 26.10.05, 07:53 Moim zdaniem tak: Kaczyńscy nie zgodzą się ani na Komorowskiego ani na MSWIA, jeśli PO ustąpi PIS z biegiem czasu będzie żądał więce i więcej. Jako powiedzieł Kaczyński - zgodzicie się na propozycje - mamy kompromis (hehehehe) nie - marszałkiem będzie Zych, który wczoraj zachował się bardzo przyzwoicie. Odpowiedz Link Zgłoś
jerr Re: Koalicja PO i PiS: bój o MSWiA 26.10.05, 07:53 Jeszcze niedawno PIS chwalil sie swoim programem gospodarczym osmieszajac PO ze ich program sklada sie z kilku kartek powyjmowanych z roznych dokumentow i luzno ze soba zwiazanych. I teraz nagle chca oddac Platformie calos kontroli nad gospodarka? Coz za obluda. PIS nie ma pojecia o zarzadzaniu panstwem i jego ekonomia. Czarna rozpacz i nedzna przyszlosc. Tylko to nas czeka. Coraz bardziej przypomina mi sie sytuacja sprzed 8-miu lat kiedy to UW poszla na ustepstwa w czasie negocjacji z AWS. Co z tego wyszlo wszyscy wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 podzielam pesymizm i sceptycyzm: 26.10.05, 08:17 jerr napisał: > Jeszcze niedawno PIS chwalil sie swoim programem gospodarczym osmieszajac PO ze > > ich program sklada sie z kilku kartek powyjmowanych z roznych dokumentow i > luzno ze soba zwiazanych. I teraz nagle chca oddac Platformie calos kontroli > nad gospodarka? Coz za obluda. PIS nie ma pojecia o zarzadzaniu panstwem i jego > > ekonomia. Czarna rozpacz i nedzna przyszlosc. Tylko to nas czeka. > Coraz bardziej przypomina mi sie sytuacja sprzed 8-miu lat kiedy to UW poszla > na ustepstwa w czasie negocjacji z AWS. Co z tego wyszlo wszyscy wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj [...] 26.10.05, 08:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: Koalicja PO i PiS: bój o MSWiA 26.10.05, 07:54 jolly_bb napisał: > powinno stac sie tak: > po odpuszcza komorowskiego (robia tuska, albo kogos z pisu) > pis odpuszcza mswia (robia rokite) w zamian za np msz (bo najlepiej nadaje sie > radek sikorski z pis) > i mamy rzad, nawet nie taki zly, jesli tylko bedzie mial rozsadny program. T:Dobry pomysl ,a jak podzielic gospodarcze ? i inne? Barcelewicz ma miejmy nadzieje odejsc. To oczywiscie tylko forum ale wiadomo kto to czyta ? Glosowalem na PiS I Kaczora i wiem ze z nimi sie mozna dogadac. Do jutra. Odpowiedz Link Zgłoś
ab554 Re: Koalicja PO i PiS: bój o MSWiA 26.10.05, 07:57 W jedynce w rozmowie z Komorowskim redaktor "darl troche lacha" z PO, w mediach troche zmadrzeli . Nauczyli sie od"prostych ludzi"myslec , ale to dopiero poczatki . Dogadaja sie- jolly ma racje. Odpowiedz Link Zgłoś
3mam3 Za duża była ta połknięta ryba wyborcza 26.10.05, 07:50 i Kaczory zaczynają się nią dławić. Chcą teraz znaleść kogoś kto zapłaci za ich głupawe obietnice. Odpowiedz Link Zgłoś
kris_me podział łupów wojennych 26.10.05, 07:54 Rozmowy PiS z PO o kształt nowego rządu wyglądają nie jak ustalenia koalicji która chce rządzić dla "dobra ogółu" ale jak podział łupów wojennych. Myślę że w podobnym stylu wyglądały rozmowy państw zaborczych prowadzone przy okazji rozbiorów Polski. Jeśli się dogadają to już kamień na kamieniu nie zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_aszek [...] 26.10.05, 07:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_aszek PO - słuchajcie rozsądnych głosów!!! 26.10.05, 08:54 www.wprost.pl/ar/?O=82346 Odpowiedz Link Zgłoś
zeneeek PO = UW-BIS 26.10.05, 07:57 W trakcie rozmów wychodzi wreszcie kto jest skąd - politycy PO to po prostu stara Unia Wolności - Rokita uderza w histeryczne tony, ostrzega przed państwem policyjnym - jak Michnik w 1991 .... tragedia... a wyglądał na sensownego człowieka... do tego posmarowali Radę Europy, żeby postraszyła Kaczora, że jak karę smierci wprowadzi to mu powiedzą "ciao"... Strach wśród lewactwa potworny, do tego stopnia, że prawdziwi lewicowcy w stylu Borowskiego głosowali na "liberała" Tuska... Trzeba przetrzymać histerię i robić swoje... Odpowiedz Link Zgłoś
mirdek Re: PO = UW-BIS 26.10.05, 08:01 Więc po ci PISowi PO nich rządzą sami. Mają wsparcie Prezydenta i Ojca Dyrektora, mogą tworzyć doraźne kolaicje. Ale boją się, że skończą jak AWS Czy PIS uruchomił już zapisy na 3 mln mieszkań? Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj [...] 26.10.05, 09:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus Poproszę o definicję lewicy 26.10.05, 08:38 Poproszę o definicję lewicy... według mnie cztery lata rządów liberałów z SLD wystarczyły, żeby wahadło wyborcze wskazało lewicę Kaczyńskich. I dobrze. Trzeba mysleć faktami nie etykietkami. Odpowiedz Link Zgłoś
atomm Re: Poproszę o definicję lewicy 26.10.05, 14:35 Rzeczywiscie musisz sie nieco douczyc... Od kiedy partia socjaldemokratyczna jest liberalna?? no chyba ze wg ciebie liberalizm zaklada powstawanie coraz to nowych podatkow i obciazen dla spoleczenstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
lubliniak Re: PO = UW-BIS 26.10.05, 15:12 Nie ma się co wstydzić UW. Lepsza była niż wszystkie partie, które są w sejmie. Przynajmniej mówili to, co myśleli. A że Tobie się nie podoba.. Trudno. Uw na tle dzisiejszego sejmu błyszczy jak gwiazda zaranna. Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 [...] 26.10.05, 08:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_aszek Re: Wyglada na to, ze GW nie lubi prawdziwego 26.10.05, 08:19 pamin1 napisał: > Głosowałem na PO i jak parę milionów innych Polaków oczekuję, że weźmie > współodpowiedzialność za państwo. Że nie da się otumanić ani przestraszyć. > > Maciej Rybiński Też głosowałem na PO! Ale nie oczekuję od PO tego samego co Maciej Rybiński! Oczekuję od PO odpowiedzialności za państwo, a nie współodpowiedzialności za ambicje Kaczyńskich! PiS-owi należy weryfikacja przedwyborczego populizmu! Niech sami zapełniają kongresówce i galicji lodówki! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 [...] 26.10.05, 08:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
narat Koalicja PO i PiS: bój o MSWiA 26.10.05, 08:06 Oj coś mi się zdaje, że Jan Maria ma dużo racji w swoim stwierdzeniu. PiS po wygraniu wyborów parlamentarnych i prezydenckich pokazuje pazurki, a momentami arogancję i butę Oprócz tego, że kaczki chcą spisić Polske, to może się wkrótce okazać, że chcą ją również zlepperować. Jeszcze odbije się czkawką tym wyborcom, którzy głosowali na PiS, nie piszę naród, bo o wynikach wyborów zdecydowało 68% mieszkańców wsi i 69% ludzi z wykształceniem podstawowym. Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Koalicja PO i PiS: bój o MSWiA 26.10.05, 09:03 trzeba być idiotą i na pewno nie Polakiem by pisac takie teksty; 48%głosów oddała na L. Kaczyńskiego Warszawa, rozumiem, że to slumsy... wiesz co, pajacu, ty nie dziel Polski i Polaków, bo wystarczająco mocno robi to PO, Waltz, Tusk,dosyć tego: prości ludzie, Polska a i b itp. Jest Polska A, to ludzie pragnący żyć uczciwie i godnie w dobrym kraju i Polska Z (zakręcić, zakombinować, zdobyć, zakłamać,zmanipulować...) tzw. liberalnaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
nwrcn ludzie pragnący żyć uczciwie .. hehehheheheheheh 26.10.05, 10:19 > Jest Polska A, to ludzie pragnący żyć uczciwie i godnie w dobrym kraju > i Polska Z (zakręcić, zakombinować, zdobyć, zakłamać,zmanipulować...) tzw. > liberalnaaaaaaa Ciekawe gdzie jest ta Polska?????? Polacy maja wpojone od dziecka i szkoly: Polak potrafi, Kto kombinuje ten ma!!! po co sie oszukiwac i idealizowac??? ja nie mam juz zludzen! Odpowiedz Link Zgłoś
narat Re: Koalicja PO i PiS: bój o MSWiA 26.10.05, 10:32 ajkaj napisała: > trzeba być idiotą i na pewno nie Polakiem by pisac takie teksty; > > 48%głosów oddała na L. Kaczyńskiego Warszawa, rozumiem, że to slumsy... > wiesz co, pajacu, ty nie dziel Polski i Polaków, bo wystarczająco mocno robi to > PO, Waltz, Tusk,dosyć tego: prości ludzie, Polska a i b itp. > Jest Polska A, to ludzie pragnący żyć uczciwie i godnie w dobrym kraju > i Polska Z (zakręcić, zakombinować, zdobyć, zakłamać,zmanipulować...) tzw. > liberalnaaaaaaa Bardzo wygodnie wyzywać kogoś na forum od pajaców, ja natomiast odpowiem ci,że ty jesteś zapewne w grupie prostych ludzi i to bardzo prostych, może nawet prostaków skoro uważasz, że Polska liberalna to Polska kombinatorów i oszustów. Kombinatorstwo i oszukiwanie wysysają Polacy z mlekiem matki, mają to w genach i to obojętne, którą siłę polityczną reprezentują. Ja nie dzielę Polaków na lepszych i gorszych, mądrzejszych i głupszych. To co przedstawiłem procentowo odnośnie wyników wyborów, to tylko czysta statystyka opublikowana w prasie po wyborach prezydenckich. Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 czy drogi admin moze mi uzasadnic, dlaczego 26.10.05, 08:09 zdjal moja wiadomosc? Czy chodzi o to, ze tzw. dziennikarze GW nie lubia red. Rybinskiego. Czy tez nie lubia dziennikarstwa bezemocjalnego, trzezwego i rzetelnego? Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: czy drogi admin moze mi uzasadnic, dlaczego 26.10.05, 08:33 pamin1 napisał: > zdjal moja wiadomosc? Czy chodzi o to, ze tzw. dziennikarze GW nie lubia red. > Rybinskiego. Czy tez nie lubia dziennikarstwa bezemocjalnego, trzezwego i > rzetelnego? T:Drogi admin ci nie odpowie bo nie moze napisac o sobie to co i tak wszyscy wiemy od dawna. Najlepiej rznac glupa ,przez forum to i tak nie to samo co przy stole. Zawsze sie mozna schowac za telewizorem ,i nie trzeba spogladac komus prosto w oczy. Wyglada na to ucieli twoj kolejny post ,pewno za chwile moj tez gdzie ciebie cytowalem. Gazeto wyborcza ale dajesz obciach ,i sie odkrywasz .Taka robota tylko udawadniasz ze Rydzyk zawsze o was mowil prawde!. Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Re: czy drogi admin moze mi uzasadnic, dlaczego 26.10.05, 08:37 tychik1 napisał: > pamin1 napisał: > > > zdjal moja wiadomosc? Czy chodzi o to, ze tzw. dziennikarze GW nie lubia > red. > > Rybinskiego. Czy tez nie lubia dziennikarstwa bezemocjalnego, trzezwego i > > > rzetelnego? > T:Drogi admin ci nie odpowie bo nie moze napisac o sobie to co i tak wszyscy > wiemy od dawna. > Najlepiej rznac glupa ,przez forum to i tak nie to samo co przy stole. > Zawsze sie mozna schowac za telewizorem ,i nie trzeba spogladac komus prosto w > oczy. > Wyglada na to ucieli twoj kolejny post ,pewno za chwile moj tez gdzie ciebie > cytowalem. > Gazeto wyborcza ale dajesz obciach ,i sie odkrywasz .Taka robota tylko > udawadniasz ze Rydzyk zawsze o was mowil prawde!. To jest i zenujace i niesmaczne. GW stosuje metody komuchow i ich cenzury. Jestem ciekawy co i kto ma cos na Michnika, ze ten chodzi jak piesek na smyczy komuchow i ich pociotkow? Tak sie zeszmacic..... GW osiagnela poziom Trybuny Ludu i sowieckich gadzinowek. Odpowiedz Link Zgłoś
enkibilal Re: czy drogi admin moze mi uzasadnic, dlaczego 26.10.05, 08:51 wpisz sobie do cv, że byłeś prześladowany przez różowych - może jakąś fuchę u Kaczyńskich dostaniesz jako bojownik o IV RP Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Re: czy drogi admin moze mi uzasadnic, dlaczego 26.10.05, 08:58 enkibilal napisał: > wpisz sobie do cv, że byłeś prześladowany przez różowych - może jakąś fuchę u > Kaczyńskich dostaniesz jako bojownik o IV RP W twoim przypadku rowniez nie bede obrazal psa, bo bym go tym stwierdzeniem obrazil. Odpowiedz Link Zgłoś
3mam3 Re: czy drogi admin moze mi uzasadnic, dlaczego 26.10.05, 09:02 pamin1 napisał: > W twoim przypadku rowniez nie bede obrazal psa, bo bym go tym stwierdzeniem > obrazil. No to i sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytanie - zostajesz wywalany, bo jak otworzysz swoją buzię, to tylko po tu by kogoś obrażać. W dyskusji kochanieńki trzeba mieć argumenty a nie pałkę. Idź sobie lepiej na jakieś forum rydzykowe czy lepperowe - tam twój poziom Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Re: czy drogi admin moze mi uzasadnic, dlaczego 26.10.05, 09:17 3mam3 napisała: > pamin1 napisał: > > > W twoim przypadku rowniez nie bede obrazal psa, bo bym go tym stwierdzeni > em > > obrazil. > > > No to i sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytanie - zostajesz wywalany, bo jak > otworzysz swoją buzię, to tylko po tu by kogoś obrażać. W dyskusji kochanieńki > trzeba mieć argumenty a nie pałkę. Idź sobie lepiej na jakieś forum rydzykowe > czy lepperowe - tam twój poziom Wlasnie dostosowalem sie do poziomu....Jesli ty kolego w twojej pierwszej reakcji stwierdzasz, ze moje posty sa glupie (akurat nic nie napisalem, tylko wkleilem tekst Rybinskiego), to chyba nie oczekujesz, ze ci z usmiechem podziekuje. A to ze pisesz, ze sa glupie (mimo, ze nic nie napisalem)swiadczy nie za dobrze o tobie i twojej domniemanej inteligencji. Co oznacza okreslenie "tam twoj poziom"? Jezyk ma klopot z wyrazeniem tego co "pomysli" glowa? Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: czy drogi admin moze mi uzasadnic, dlaczego 26.10.05, 10:06 Ale ten caly admin gawu obcina ,mam tego dosyc.Szkoda ze tylko GW ma tak dobre forum (Mam na mylsi technicznie).Ide spac ciekawe ile do jutra zostanie?. Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: czy drogi admin moze mi uzasadnic, dlaczego 26.10.05, 10:23 A nie pomyslales, ze wklejajac artykul tutaj i robiac to bez wiedzy i zgody autora mozesz lamac prawo? W koncu jako zwolennik Prawa i Sprawiedliwosci powinienes zwracac na to uwage. Jesli sie myle, niech ktos mnie wyprowadzi z bledu. ALe przeciez to wlasnosc intelektualna pana ktory ten artykul napisal dla jakiejs gazety.. Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Re: czy drogi admin moze mi uzasadnic, dlaczego 26.10.05, 10:30 evald napisał: > A nie pomyslales, ze wklejajac artykul tutaj i robiac to bez wiedzy i zgody > autora mozesz lamac prawo? W koncu jako zwolennik Prawa i Sprawiedliwosci > powinienes zwracac na to uwage. > > Jesli sie myle, niech ktos mnie wyprowadzi z bledu. ALe przeciez to wlasnosc > intelektualna pana ktory ten artykul napisal dla jakiejs gazety.. Dlatego drogi kolego podalem zrodlo i autora tekstu. Przepraszam, gdzie jest napisane, ze jestem zwolennikiem PiS-u? Kolejny forumowy prorok wszystko lepiej wiedzacy? Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: czy drogi admin moze mi uzasadnic, dlaczego 26.10.05, 10:39 Nie jestem akurat ekspertem od prawa, wiec nie rozstrzygne tego (moze ktos inny tak) ale wydaje mi sie, ze podanie autora nie zmienia wiele, jesli jego tekst jest kopiowana dowolnie i rozprowadzana bez jego zgody. Co do tego, ze jestes zwolennikiem, to bylo moje przypuszczenie. Jesli nie to juz sobie wyjasnilismy i wycofuje sie z tego zalozenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pro-adas313 Re: czy drogi admin moze mi uzasadnic, dlaczego 26.10.05, 11:08 odpowiadam evald -owi i pamin1 -owi: Forum niniejsze jest prasą w rozumieniu prawa prasowego. Jeśli zgodzić się z opinią prof. Traple, że w stosunkach prawa autorskiego pojęcie prasy należy tłumaczyć wąsko, to pozostaje art. 25 ust. 4 ustawy prawo autorskie. Z niego odrębnie wynika, że na takim jak tu forum wolno zamieszczać cytaty. Jeśli cytat użyty przez pamin1 zawierał wskazanie autora i miejsca publikacji, to pamin1 nie naruszył osobistych praw autorskich autora. W ramach dozwolonego użytku cudzych autorskich praw majątkowych można bez zgody autora umieścić cytat na podstawie art. 10 ust. 1 Konwencji Berneńskiej oraz na podstawie art. 25 ust. 1 pkt 2 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych. Jeżeli autorowi należy się wynagrodzenie, to powinna zapłacić GazWyb, bo to ona rozpowszechnia na tym forum. Widocznie nie chce płacić i dlatego usuwa. Informuję, że sam nie mam nic wspólnego ani z administratorem, ani z GazWybem, Brrr! Odpowiedz Link Zgłoś
meezer Re: czy drogi admin moze mi uzasadnic, dlaczego 26.10.05, 12:30 włascicielem tekstu jest autor i gazeta, która go opublikowała. Nie powinien się tutaj znaleźć. p.s. nie jestem adminem i w tym wypadku się z nim zgadzam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaan1 PiS wygrał i dobiera......... 26.10.05, 08:14 ...sobie ludzi do do wspólego gospodarstwa. Stare powiedzonko ZYCHA cyt" Rządy się zmieniają,a problemy pozostają" całe PO powinno być dumne,że daje im się szansę naprawy tego co zostawili po sobie, tzn.niesmak.Byli nic nie zrobili i co? dalej to samo.Płażyński,Olechowski głosował na PiS , coś to chyba mówi.Pan Prezydent na Tuska i mamy to co mamy.Było do przewidzenia.Wszystkiego dobrego dla PiS.Tak trzymać.Marszałek ZYCH to dobry neutralny i nie kolesiowski kandydat. Tyle rządów przeżył i dalej w dobrej kondycji.Wypiąć się na tych co gardzą tronem Marszałka.Znowu PO i szantaże.Z PO bedzie to co było, cigła walka. Odpowiedz Link Zgłoś
jk49 Re: PiS wygrał i dobiera......... 26.10.05, 08:21 Miażdżąca przewaga dwóch procent,jaką uzyskał PIS w wyborach parlamentarnych widać upoważnia ich do rozsztawiania wszystkich po kątach. Marszałek tak, ale tylko ten, którego wskażemy. Koalicja jak najbardziej, ale będzie tak jak my chcemy. I bez dyskusji, bo pożałujecie. Przerabialiśmy dokładnie taki sam scenariusz w Warszawie. Dość tego. Mam nadzieję, że PO pozostanie twarde. Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: PiS wygrał i dobiera......... 26.10.05, 10:31 Moze Tobie sie wydaje ze PiS ma prawo do pelnej wladzy i to on dobiera kogo mu sie podoba i jak podoba a ten ktos nie ma prawa odmowic? Chcialem przypomniec ze wybral przy malej frekwencji o 2 pkt proc. Owszem PiS wygrala, niewiele ale wygrala. To czlowiek z PiSu jest premierem i to na jego barkach ciezy ciezar stworzenia rzadu. PiS zawsze moze stworzyc rzad mniejszosciowy albo z swoimi przyjaciolmi,ktorzy pomogli wybrac Kaczynskiego, czyli Samoobrona (jakis czas temu Dorn mowil ze obie partie maja podobny program) + PSL + LPR. A przy okazji pozbeda sie tak przez nich krytykowanych liberalow. Zyc nie umierac. Zreszta czego oni oczekuja. Noobiecywali gwiazdki z nieba, calkowicie skrytykowali i powiedzieli ze PO nie ma programu gospodarczego, a teraz licza, ze PO bez zadnych obaw wejdzie do rzadu, ktory jesli PiS bedzie chcial realizowac swoje obietnice przedwyborcze musi poniesc kleske. CO smieszniejsze PiS chce oddac PO wlasnie resorty zwiazane z gospodarka i sluzba zdrowia, a ten program PO tak strasznie krytykowalo. Czyzby PiS sama sie przyznawala ze klamala w wyborach i o PO ma lepszy program gospodarczy i pomysl na sluzbe zdrowia? A moze szukaja kozla ofiarnego. Sami wezma cala wladze silawo, beda mogli zrobic kilka popisowych akcji, szczuc przeciwnikow politycznych i ich szantazowac, a PO niech dostanie po tylku za ich obietnice... Bardzo madre, ale PO nie powinna wejsc do tego rzadu porazki. PiS najpierw naobiecywalo teraz chce oddac odpowiedzialnosc komus innemu. Sami sie przestraszyli swojego programu. Odpowiedz Link Zgłoś
maria291 Koalicja PO i PiS 26.10.05, 08:15 Madrosc a cwaniactwo to dwie rozne cechy. Najczesciej wygrywa cwaniactwo bo nie przebiera w srodkach nie liczac sie z nikim i niczym. Ze wzgledu na ochrone wlasnej godnosci nie powinno sie z cwaniakami zawierac zadnych ukladow . "Chlopcow do bicia" niech PiS szuka w swoich szeregach. Odpowiedz Link Zgłoś
3mam3 Re: Koalicja PO i PiS 26.10.05, 08:28 maria291 napisała: > Madrosc a cwaniactwo to dwie rozne cechy. Najczesciej wygrywa cwaniactwo bo nie > > przebiera w srodkach nie liczac sie z nikim i niczym. Ze wzgledu na ochrone > wlasnej godnosci nie powinno sie z cwaniakami zawierac zadnych > ukladow . "Chlopcow do bicia" niech PiS szuka w swoich szeregach. Bardzo to trafnie ujęłaś. Popieram. PO nie może dać się wmanipulować w odpowiedzialność za sprawy ekonomiczne i realizowanie chorych obietnic wyborczych PiSu. Ale, ale, już powinno przybyć ok. 50 000 nowych mieszkań z obiecanych 3 mln. Czy PiS zdoła to nadrobić - może ich przyjaciele lepperowcy pomogą, albo ojciec Dyrektor się dorzuci? Odpowiedz Link Zgłoś
vitt1 Re: Koalicja PO i PiS 26.10.05, 11:00 Ciekawe, czy PIS jest zdolny do kompromisów - np. z dwóch rzeczy: marszałek i MSWiA zgoda na Komorowskiego.Dawałaby szanse powiedzieć, ze robią jakiś krok do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk . PO to smiecie , dlaczego ja na nich głosowałem 26.10.05, 08:16 wstydze sie panowie Rokita i Tusk , poprostu mi wstyd przed znajomymi .... Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 A za co "wstyd", można wiedzieć ? 26.10.05, 08:37 brynk napisał: > wstydze sie panowie Rokita i Tusk , poprostu mi wstyd przed znajomymi .... Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Dlaczego klamiesz? 26.10.05, 10:41 Sadzac z Twoich pogladow, najblizej Ci do LPR. Wiec nie klam, ze glosowales na PO, bo to "brzydko jak sku..syn" Odpowiedz Link Zgłoś
maciej48 Aferały muszą mieć MSW 26.10.05, 08:18 No bo jak tu sprawom łeb ukręcać bez wpływu na śledztwa, kiedy baronom biznesu finansującym pospolite ruszenie Tuska i Rokity grozi dobranie się do skóry przez Komisję Aferalną, Janie Mario R. ratuj , bo jeszcze i Lewandowskiemu złodziejską prywatyzację Wedla ktoś wypomi, a co gorsza udowodni ile wziął w europejską łapę od PepsiCO. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodygniewny1 Marcinkiewicz:"wara od służb"u Monisi Olejnik 26.10.05, 08:22 przed chwilą powiedział in spe premier w radiu zet.Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Marcinkiewicz:"wara od służb"u Monisi Olejnik 26.10.05, 10:45 No tekst na poziomie premiera:). No tak na wladze silowa maja zawsze wiedzacy lepiej i sprawiedliwi PiS. DLa mnie zaczyna coraz bardziej wygladac na to co twierdzilem przed wyborami, ze PiS to partia z pewnymi zapedami totalitarnymi. DLa dobra Polski nie mozna oddawac calej wladzy PiS bo majac prezydenta, premiera i wszystkie sluzby silowe moga zrobic wszystko, a nie chcialbym zeby ludzie chorzy na wladze decydowali w calosci o losach panstwa. NO i teraz wiem, czemu dostali poparcie od prasy faszystowskiej :). Odpowiedz Link Zgłoś
jsb22 Wyborcy przechylili szalę.... 26.10.05, 08:24 A co wyborcy wybrali niech J.M. Rokita szanuje. Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Re: Wyborcy przechylili szalę.... 26.10.05, 09:31 Kolego, ja wybierałem Po nie po to, by teraz realizowali kosmiczne pomysły Kaczyńskich. Proste?! Jak sobie PiS chce urządzać igrzyska, to niech sobie to robi na własną rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Re: Wyborcy przechylili szalę.... 26.10.05, 09:40 abstracto napisał: > Kolego, ja wybierałem Po nie po to, by teraz realizowali kosmiczne pomysły > Kaczyńskich. Proste?! Jak sobie PiS chce urządzać igrzyska, to niech sobie to > robi na własną rękę. Albo z tymi którzy go poparli, czyli Lepperem i Giertychem. Dlaczego u licha oczekujecie, że koalicjantem ma być partia, z której reprezentantem Kaczyński stoczył największy bój, twierdząc, że pomysł Tuska i PO na Polskę, jest zupełnie inny od pomysłu K. i PiS-u, podczas gdy, jak widać, wizja Samoobrony i LPR jest dość zbliżona. Czyżbyscie się bali takiej "naturalnej" koalicji? Jak pokazały wybory jest Wam po drodze. Więc śmiało oddajcie swój los w ręce Leppera i Giertycha. He,he... Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus hm... 26.10.05, 08:25 ...wreszcie wiemy czego naprawdę boi się Platforma, mająca w swym składzie dawnych członków KLD - kto nie pamięta: tzw. aferałów. To albo jakaś paranoja, albo lęk przed odkryciem ciemnych sprawek. Przecież gdyby jedna partia wygrała tak wysoko, by rządzić samodzielnie, też w jednym ręku znalazłyby się wszystkie resorty siłowe. Konstytucja tego nie zabrania. PiSie nie daj się :) Odpowiedz Link Zgłoś
winetou74 NIE WCHODŹCIE W KOALICJĘ Z PiSem!!!!!!!! 26.10.05, 08:35 To jets dla was stryczek polityczny!!!! Tam będą same pomysły degradujące państwo i będziecie się musieli pod tym podpisywać!!! PO ZOSTAŃCIE W OPOZYCJI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: NIE WCHODŹCIE W KOALICJĘ Z PiSem!!!!!!!! 26.10.05, 08:44 racja, nam PO nie jest potrzebne do niczego, mamy dość cwaniactwa w Polsce, tu ma kto rządzić, jest wielu mądrych Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: NIE WCHODŹCIE W KOALICJĘ Z PiSem!!!!!!!! 26.10.05, 08:53 w tym Polaków katolików. "I nie damy sobie pluć !" ajkaj napisała: > racja, nam PO nie jest potrzebne do niczego, mamy dość cwaniactwa w Polsce, tu > ma kto rządzić, jest wielu mądrych Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: NIE WCHODŹCIE W KOALICJĘ Z PiSem!!!!!!!! 26.10.05, 11:03 Jak slysze stwierdzenia w stylu "wielu prawdziwych/dobrych Polakow" to nieodparcie dostrzegam wplyw RM :). Rydzyk jest ekspertem od dzielenia na lepszych i gorszych (wg swojego widzi mi sie) i okreslaniem co znaczy prawdziwa Polskosc. Np. ja glosowalem na PO i na Tuska i zrobilbym to ponownie. Kaczynski do ktorego wczesniej czulem lekka sympatie, tak mi podpadl, ze nigdy nie zaglosuje na PiS i Kaczynskiego. Jestem tego pewny. Chyba ze rzeczywiscie ich rzad bedzie na prawde b. dobry, wtedy przyznam sie do bledu, ale na razie wyglada na katastrofe... Ja bardzo chce zeby w Polsce bylo lepiej, zeby sie rozwijala i to wlasnie jest patriotyzm, a nie pierniczenie o prawdziwych polakach i rozliczaniu. I nie patrze pod katem kto mi da wiecej (przy okazji zabierajac innym). Patrze na to co jest dobre dla Polski jako calosci i dla jej rozwoju. Trzeba sie zastanawiac co bedzie za kilka lat. Moze np. zwiekszenie pomocy panstwa NIEKTORYM cos da w tej chwili (ale tylko niektorym co nie jest solidaryzmem spolecznym, ale wyzyskiem jednych przez drugich) ale pieniadze nie biora sie z powietrza. Jesli kraj rozwinie sie, wzrosnie PKB, bedzie wiecej pieniedzy na pomoc, a jak przesadzi sie z pomoca i zarznie sie gospodarke/zniecheci ludzi do pracy (jak mozna miec cos zadarmo to po co pracowac) to nie bedzie sie rozwijac to a co za tym idzie i na pomoc dla biednych nie bedzie wiecej pieniedzy. To takie zamkniete kolo. Kraj jest biedny, wiec damy wiecej biednym, a to spowoduje brak rozwoju i tak w kolko macieju. Liberalizm umozliwia rozwoj, socjalizm tylko dzielenie biedy i egzystowanie w biedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
antykaczka Media Markt nie dla ...głosujących na Kaczke 26.10.05, 08:36 Głupota ludzi nie ma granic, zapomnieli już, że SLD też obiecywało osłony socjalne i podwyżki rent i emerytur a w zamian dostaliśmi podwyżki akcyzy na paliwo co automatycznie podniosło ceny niemal wszytskich towarów i usług. Durnie uwierzyli w durne obietnice? Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus Re: Media Markt nie dla ...głosujących na Kaczke 26.10.05, 08:50 Jak na razie są i osłony i podwyżki (wprawdzie niewielkie) rent i emerytur. Co do akcyzy, vatu i innych - to koszt wejścia do Unii. Rozumiem, że PO zlikwiduje osłony, a kto wie czy zostawi renty i emerytury... przecież stare nieroby nie powinny dostawać pieniędzy za nieróbstwo, w dodatku ściąganych z podatków od wypruwających z siebie żyły biednych biznesmenów... Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus PS 26.10.05, 08:52 A jak obniżymy podatki biznesmenom, to może któryś z nich zatrudni kogoś... za 300 złotych miesięcznie pod stołem. Odpowiedz Link Zgłoś
mirek800 [...] 26.10.05, 09:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 Żadnych warunków, żadnej koalicji zPiS 26.10.05, 08:38 W Polsce większośc wybrała Kaczorów to niech teraz poznaja jak oni potrafia rządzic. Głupim narodem powinni rządzic głupcy. Odpowiedz Link Zgłoś
kbamm Polska "państwem" demokracji parlamentarnej ;-)))) 26.10.05, 08:43 Koń by się uśmiał :-))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś