Dodaj do ulubionych

głosowałam na PO i chcę koalicji z PIS.

29.10.05, 15:14
Jestem rozczarowana tym, że PO nie chce wejść do koalicji z PiS. Naprawdę na
takie rządy liczyłam idąc do wyborów. Być może byłyby ona realne przy
prezydencie Tusku. Jego przegraną przeżyłam jak własną porażkę. Potem została
tylko nadzieja, że uda się stworzyć silny rząd koalicyjny, choć może nie
najlepszy, bo z Pis, ale przynajmniej silny. Teraz jestem zawiedziona choć
tak po ludzku rozumiem niechęć PO do tej koalicji. Ale przykro mi jest, że
mój głos znów poszedł na marne, znów ludzie, którym zaufałam niewiele bedą
mieli do powiedzenia w sprawie kraju, w którym żyję. Nie będę nawet
komentować poczynań PiS w sprawie zniechęcenia PO do koalicji. Ale Panie i
Panowie z Platformy bądźcie ponadto, przecież tu chodzi o Polskę, nie
oddawajcie całej władzy jakbyscie dostali 1 procent poparcia. Wielu ludziom
zależało na tym, żebyście rządzili, no cóż, że z PiSem...
Obserwuj wątek
    • marcus_crassus Glosowalem na PO a zastanawialem sie nad PiSem 29.10.05, 15:15
      Nigdy z kaczorami. Teraz oddam moj glos predzej na SLD niz na oszlalala partie od ktorej na prawo sa juz tylko zgliszcza
      • echo_o Re: Glosowalem na PO a zastanawialem sie nad PiSe 29.10.05, 15:27
        marcus_crassus napisał:

> Nigdy z kaczorami. Teraz oddam moj glos predzej na SLD niz na oszlalala
        partie
        > od ktorej na prawo sa juz tylko zgliszcza
        ``````````````````````````````````````````````````````````````````````````
        Noooooo, Panie marcus_cracus. TA Pana deklaracja sprawia, że wszystkie Pana
        dotychczasowe wpisy stają się dla mnie w jednej chwili absolutnie CZYTELNE ! :)
        • mysz_polna5 Re: Glosowalem na PO a zastanawialem sie nad PiSe 29.10.05, 15:36

> marcus_crassus napisał:
          >
          > > Nigdy z kaczorami. Teraz oddam moj glos predzej na SLD niz na oszlalala
          > partie
          > > od ktorej na prawo sa juz tylko zgliszcza

A konkretnie. Co cie tak przeraza? No co?

• jasiuf Re: Glosowalem na PO a zastanawialem sie nad PiSe 29.10.05, 15:41
            mysz_polna5 napisała:

> > > Nigdy z kaczorami. Teraz oddam moj glos predzej na SLD niz na oszla
            > lala
            > > partie
            > > > od ktorej na prawo sa juz tylko zgliszcza
            >
            >
            > A konkretnie. Co cie tak przeraza? No co?

Wartcholstwo, TKM, brak odpowiedzialności, gospodarczy dyletantyzm, zawiść,
            populizm, intryganctwo, brak zasad moralnych, żądza władzy za wszelką cenę, etc...
            • mimolek Re: Glosowalem na PO a zastanawialem sie nad PiSe 30.10.05, 00:32
              jasiuf napisała:
              > Wartcholstwo, TKM, brak odpowiedzialności, gospodarczy dyletantyzm, zawiść,
              > populizm, intryganctwo, brak zasad moralnych, żądza władzy za wszelką cenę, etc

słowa, słowa, słowa...
        • verbaveritatis Glosowalem na SLD 29.10.05, 17:22
          Glosowałem na SLD i żałuje tylko,ze ta partia nie dostała choc 100 miejsc w
          parlamencie. Podoba sie czy nie, ale bez odmłodzonego SLD rządy bedą nijakie.
      • marcus_crassus moje posty sa bardzo czytelne 29.10.05, 16:39
        zawsze chcialem popierac oboz postsolidarnosciowy liczac ze wsrod tych ludzi bedziemy znajdziemy uczciwy rzad. pamietalem jednak co robili ci ludzie na poczatku lat 90 tych - gierki o wladze, podzialy, ambicje, klotnie.

balem sie ze to stanie sie teraz - ale czlowiek myslal - moze zmadrzeli??

okazalo sie ze nie zmadrzeli. Z kaczorami ktorzy spedzaja czas i mysla tylko o grach o wladze nic sie nie da zrobic. Oni zamiast myslec o Polsce beda godzinami studiowali jak tu innych wyprowadzic w maliny.

Mamy wiec alternatywe

a)rzad partii ktora pragnie tylko wladzy. chocby na zgliszczach Polski (parafrazujac kobre goryszewskiego - nie wazne czy polska bedize biedna czy bogata - wazne zeby byla pod rzadami PiS)

b)nierzad

c)jakis rzad PO z kims jeszcze

moje sugestie

PiS bez kaczorow.

SLD

bo nic innego po prostu nie ma. Co ja moge poradzic ze tak jest. To czysta matematyka.

Jesli mam wybrac - cala wladza w rece PiS vs jakas forma wspolrzadzenia SLD to wybieram znow "mniejsze zlo" a wiec to drugie.

A jeszcze niedawno pisalem ze po raz pierwszy idac do wyborow nie wybieram mniejszego zla (lubilem i PiS i PO)

rzeczywistosc okazala sie brutalna
      • saszamisza Re: Glosowalem na PO a zastanawialem sie nad PiSe 29.10.05, 19:40
        Kaczki sa OK. A Ty be.
    • abstrakt2003 głosowałam na PO i 29.10.05, 15:24
      nie chceę koalicji z PiS!
      ============================
      A dla czego? A dlatego:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=31149217&a=31157930
      • milesia1 Re: głosowałam na PO i 29.10.05, 15:44
        To wolisz rządy PiSu, mniejszościowego rządu co spowoduje, że niedługo tylko
        złoto w Polsce będzie coś warte?! popieranego przez Samoobronę i LPR?
        Przepraszam, ale nie rozumiem tej logiki. Jeżeli program PiS jest dla Ciebie
        nie do przyjęcia to dlaczego nie chcesz by ktoś im z bliska patrzył na ręce,
        dzielił tę władze, nie wszystkie resorty pchnął w bagno rozglądając się jedynie
        za wyimaginowanymi przeciwnikami ustroju IV RP? Ja nie ufam większości ludziom
        z PiS, jedyne w co wierzę to, że najważniejsze są dla nich ambicje własne i
        dlatego chciałabym, żeby w rządzie Polski zasiadali ludzie, którym ja wierzę i
        jeżeli jest taka szansa to po prostu chciałabym aby PO jeszce się zastanowiło
        nad tym. Choć chyba to próżne nadzieje.
        • trigo Re: głosowałam na PO i 29.10.05, 20:02
          Koalicja?
          I uważasz, ze to by było współrzadzenie?
          Też jestem przeciwko temu, by PiS mniejszościowo rządził, bo Polski nie stać na
          takie eksperymenty.
          Chyba, że chodzi o zamiane ludzi w ekstrementy,,,,, :(

Powtarzam, opozycja, ale konstruktywna! Baczne obserwowanie poczynania Kaczorów
          i monitowanie w razuie pojawienia się zjawisk niepożądanych....
    • xkx2 Re: głosowałam na PO i chcę koalicji z PIS. 29.10.05, 15:25
      A ja głosowałem na PiS i niechce kolaicji z liberalna PO
      • abstrakt2003 O wreszcie jaiś przyzwoity i konsekwe socjalista 29.10.05, 15:27
        się trafił!
        • xkx2 Re: O wreszcie jaiś przyzwoity i konsekwe socjali 29.10.05, 15:35
          Jesli dla Ciebie poglady antyliberalno anarodowe = socjalistyczne to sie nieco
          mylisz. A co do koalicji to dla mnie jedyna sensowna koalicja jest koalicja PiS
          + LPR + SAMOOBRONA + PSL.
          --------------------------------------------------------------------------------
          Tak dla PiS - Nie dla PO - Nie dla UE - Balcerowicz musi odejść.
          • abstrakt2003 Re: O wreszcie jaiś przyzwoity i konsekwe socjali 29.10.05, 15:43
            xkx2 napisała:

> Jesli dla Ciebie poglady antyliberalno anarodowe = socjalistyczne to sie
            nieco
            > mylisz. A co do koalicji to dla mnie jedyna sensowna koalicja jest koalicja
            PiS
            >
            > + LPR + SAMOOBRONA + PSL.
            > ------------------------------------------------------------------------------
            -
            > -
            > Tak dla PiS - Nie dla PO - Nie dla UE - Balcerowicz musi odejść.
            ===============================================================
            O! Jesteś 100% SOCJALISTĄ! Twoje wypowoiedzi o tym najlepiej świadczą!
            A że jesteś też narodowcem to taka hybryda jest już znana z historii
            ====
            NARODOWI SOCJALIŚCI
            ====
            Ukłony!
            • jasiuf Re: O wreszcie jaiś przyzwoity i konsekwe socjali 29.10.05, 15:46
              abstrakt2003 napisał:

> O! Jesteś 100% SOCJALISTĄ! Twoje wypowoiedzi o tym najlepiej świadczą!
              > A że jesteś też narodowcem to taka hybryda jest już znana z historii
              > ====
              > NARODOWI SOCJALIŚCI

Dla wyjaśnienia - partuia narodowych socjalistów założona na początku ubiegłego
              wieku w niemczech nazywała się NSDAP.

Początkowo lud ich kochał (zwłaszcza wodza - taki niewysoki facecik - od jarka
              rózni go charakterystyczny wąsik). Obiecywali zrobic pożądek, oczyścić kraj z
              tych co okradają uczciwych niemców i zapewnić wszystkim prawdziwym niemcom
              bezpieczeństwo socjalne.

Ale najpierw musieli zaprowadzić Prawo i Sprawiedliwość :)
              • pipipipi Dobre, smutne i prawdziwe 29.10.05, 21:57
                > > NARODOWI SOCJALIŚCI
                >
                > Dla wyjaśnienia - partuia narodowych socjalistów założona na początku
                ubiegłego
                > wieku w niemczech nazywała się NSDAP.
                >
                > Początkowo lud ich kochał (zwłaszcza wodza - taki niewysoki facecik - od jarka
                > rózni go charakterystyczny wąsik). Obiecywali zrobic pożądek, oczyścić kraj z
                > tych co okradają uczciwych niemców i zapewnić wszystkim prawdziwym niemcom
                > bezpieczeństwo socjalne.
                >
                > Ale najpierw musieli zaprowadzić Prawo i Sprawiedliwość :)

abstrakt dodam, że najpierw korzystali z żydowskich pieniędzy, a potem ich do
                komór, by nie spłacać długu (to tak ku przestrodze elektoratowi Samoobrony do
                przemyślenia)
          • jasiuf Re: O wreszcie jaiś przyzwoity i konsekwe socjali 29.10.05, 15:43
            xkx2 napisała:

> Jesli dla Ciebie poglady antyliberalno anarodowe = socjalistyczne to sie nieco
            > mylisz.

Socjalizm
            Z Wikipedii, wolnej encyklopedii.
            Jump to: navigation, search

Socjalizm - wieloznaczne pojęcie, odnoszące się do prób zmniejszenia nierówności
            społecznych i upowszechnienia świadczeń socjalnych, albo (i) poddania gospodarki
            kontroli społecznej (poprzez instytucje państwowe, samorządowe, korporacyjne lub
            spółdzielcze).

Jak więc widzisz kolega nic a nic sie nie pomylił.
            Wypadałoby sie troszkę poduczyć znaczenia podstawowych terminów używanych w
            dyskusji
          • trigo Re: O wreszcie jaiś przyzwoity i konsekwe socjali 29.10.05, 20:05
            Kto się myli, życie już wkrótce to pokaże.
            Więc nie mędrkuj.
            Pomysł TAAAKIEJ koalicji..... Cyk, i wszystko jasne ;)
            Oby nie wołać jak Wielki Goethe....
            więcej światła...
            Tego światłego, nie sztucznego!
        • fryda12 eurosocjalisci wyzywaja innych od socjalistow 29.10.05, 15:53
          narodowych. paradne :))
          • jasiuf Droga Frytko prosze nam nie padać 29.10.05, 15:55
            fryda12 napisała:

> narodowych. paradne :))

Dostarcza nam Pani niespożytych ilości rozrywki.
            Dzięki Pani wiemy co się dzieje na UPR'owskiej kanapie ;)
            • fryda12 to jest jedna z korzysci glosowania na liberalow 29.10.05, 15:58
              mozna sie posmiac z takich bon motow jak powyzej :)
              • jasiuf Re: to jest jedna z korzysci glosowania na libera 29.10.05, 16:02
                fryda12 napisała:

> mozna sie posmiac z takich bon motow jak powyzej :)

A cóż w tym śmiesznego że narodowi socjaliści rządzą Polską ?

> to jest jedna z korzysci glosowania na libera

Jest jeszcze druga - cała partia może usiąść na jednej kanapie
                • fryda12 oj, jasiu zajmij sie lepiej swoja partyjka :) 29.10.05, 16:54
                  PiSiaki kreca wami jak chca i przy najblizszych wyborach rzeczywiscie bedziecie
                  musieli w koalicje z LSD wchodzic, zeby chociaz prog przekroczyc. juz tam oni
                  specow od PRu maja zeby uwypuklic powszechnie znana prawde, ze PO kreca sluzby
                  specjalne i dlatego nie chce do koalicji, w ktorej moglaby objac tylko
                  gospodarke :)
                  • jasiuf Re: oj, jasiu zajmij sie lepiej swoja partyjka :) 29.10.05, 16:57
                    fryda12 napisała:

> PiSiaki kreca wami jak chca i przy najblizszych wyborach rzeczywiscie
                    > bedziecie musieli w koalicje z LSD wchodzic, zeby chociaz prog przekroczyc.

Prorokujesz nam to o czym sama marzyć nie możesz
                    Słyszałem, że ostatnio było walne zebranie twej macierzy.
                    Potem wszyscy uczestnicy jedną taksówką pojechali na wystawny bankiecik :)
                  • idiotyzmy-kacze Re: oj, jasiu zajmij sie lepiej swoja partyjka :) 29.10.05, 22:41
                    fryda12 napisała:
                    juz tam oni
                    > specow od PRu maja zeby uwypuklic powszechnie znana prawde, ze PO kreca sluzby
                    > specjalne i dlatego nie chce do koalicji, w ktorej moglaby objac tylko
                    > gospodarke :)

Tak źle Pisowi życzysz ? Jak tylko zaczną uwypuklac tę powszechnie znaną przez wariatów prawdę to poparcie dla PiSu będzie takie jak dla UPR.
    • lej_czerwonego Re: głosowałam na PO i chcę koalicji z PIS. 29.10.05, 15:33
      tiny.pl/q3zg
      • kacosk Re: głosowałam na PO i chcę koalicji z PIS. 29.10.05, 15:37
        a ja głosowałam na PIS i już nie chcę koalicji z PO bo coś mi śmierdzą
        • piotr7777 Re: głosowałam na PO i chcę koalicji z PIS. 29.10.05, 15:48
          Ja też głosowałem i jest mi obojętne czy koalicja powstanie czy nie - byleby w
          rządzie nie było pp. Wassermana i Ziobry.
          • milesia1 Re: głosowałam na PO i chcę koalicji z PIS. 29.10.05, 15:52
            ja jeszce widze jedno rozwiązanie;)Niech Pan Marcinkiewicz po utworzeniu rządu
            przejdzie do PO! Tak przeciez Panu zależało na tej koalicji i wyzwoliłby sie
            Pan spod wpływów obecnego szefa partii.
            • echo_o Re: głosowałam na PO i chcę koalicji z PIS. 29.10.05, 15:57
              milesia1 napisała:

> ja jeszce widze jedno rozwiązanie;)Niech Pan Marcinkiewicz po utworzeniu
              rządu
              > przejdzie do PO! Tak przeciez Panu zależało na tej koalicji i wyzwoliłby sie
              > Pan spod wpływów obecnego szefa partii.
              ````````````
              Co to to nie! Kazia nie oddamy ! :)
              Niech się Rokita od niego uczy i od tej `warcholskiej, konfliktowej` partii
              PiS, jak powinien zachowywać się nowoczesny, europejski polityk :)
              • jasiuf Re: głosowałam na PO i chcę koalicji z PIS. 29.10.05, 16:00
                echo_o napisała:

> Co to to nie! Kazia nie oddamy ! :)
                > Niech się Rokita od niego uczy i od tej `warcholskiej, konfliktowej` partii
                > PiS, jak powinien zachowywać się nowoczesny, europejski polityk :)

Myślisz, że skoro zdarzyło się kaziowi zjeść sushi to już jest europejskim
                politykiem na poziomie ? Przy tak wysoko postawionej poprzeczce każdy palacz
                cygar mógłby sie równac z Churchil'em :)
                • echo_o Re: głosowałam na PO i chcę koalicji z PIS. 29.10.05, 16:08
                  jasiuf napisała:

> Myślisz, że skoro zdarzyło się kaziowi zjeść sushi to już jest europejskim
                  > politykiem na poziomie ? Przy tak wysoko postawionej poprzeczce każdy palacz
                  > cygar mógłby sie równac z Churchil'em :)
                  ````
                  Ech, te niskopodłogowe złośliwości... :)
                  Przykład z Churchill'`m i cygarami jak kulą w płot. O klasie Churchill'a nie
                  cygara świadczyły, pali(ł) je również niejaki Fidel Castro (ulubione Cohiba`s),
                  ale zaprzestał tego nałogu (przy innym pt socjalizm) trwa nadal.

• jasiuf Re: głosowałam na PO i chcę koalicji z PIS. 29.10.05, 16:12
                    echo_o napisała:

> Ech, te niskopodłogowe złośliwości... :)
                    > Przykład z Churchill'`m i cygarami jak kulą w płot. O klasie Churchill'a nie
                    > cygara świadczyły, pali(ł) je również niejaki Fidel Castro (ulubione
                    > Cohiba`s),ale zaprzestał tego nałogu (przy innym pt socjalizm) trwa nadal.

Ale to nie wyjaśnia kwestii poziomu marcinkiewicza.
                    Czy brak planu połączony z żałosną powierzchownością i nachalnym skamleniem o
                    coś co nie ma sensu świadczy o klasie ?

IMHO świadczy to raczej o jej braku ;)
                    • echo_o Re: głosowałam na PO i chcę koalicji z PIS. 29.10.05, 16:24
                      jasiuf napisała:

> Ale to nie wyjaśnia kwestii poziomu marcinkiewicza.
                      > Czy brak planu połączony z żałosną powierzchownością i nachalnym skamleniem o
                      > coś co nie ma sensu świadczy o klasie ?
                      >
                      > IMHO świadczy to raczej o jej braku ;)
                      ````````

Żałosna powierzchowność ? Mnie jako kobiecie (musisz uwierzyć na słowo, że nią
                      jestem) powierzchowność Kazia bardzo, ale to bardzo się podoba właśnie! a w
                      porównaniu z Jasiem Marią w kapeluszu ??? (to brrrr...) Nie możesz wyczuwać
                      pewnych niuansów, jako facet...Zreszta de gustibus... Uzywając tego argumentu
                      (fizis) pokazujesz raczej swoje kryteria oceny polityków.
                      Możesz szydzić ze stylu prowadzenia negocjacji przez Marcinkiewicza, nazwyające
                      je skamleniem. Nawet tego nie skomentuję. Mnie chodziło o sposób ogólnego
                      zachowania, stonowanego, spokojnego w najgorszych i najbarziej nerwowych
                      momentach, bez paniki i histerycznej postawy np Rokity, który powinien raczej
                      w szekspirowskich tragediach się produkować. To tyle, bo i tak się nie
                      dogadamy, nie ta estetyka najwyraźniej :)
                      • jasiuf Re: głosowałam na PO i chcę koalicji z PIS. 29.10.05, 16:35
                        echo_o napisała:

> Żałosna powierzchowność ? Mnie jako kobiecie (musisz uwierzyć na słowo, że nią
                        > jestem) powierzchowność Kazia bardzo, ale to bardzo się podoba właśnie! a w
                        > porównaniu z Jasiem Marią w kapeluszu ??? (to brrrr...) Nie możesz wyczuwać
                        > pewnych niuansów, jako facet...Zreszta de gustibus... Uzywając tego argumentu
                        > (fizis) pokazujesz raczej swoje kryteria oceny polityków.

Oceniając jego powierzchownośc nie miałem na myśli jego atrakcyjności seksualnej
                        (bo na tym sie nie znam) tylko postawę. Ale Ok - powierzchowność mu odpuszczam.

> Możesz szydzić ze stylu prowadzenia negocjacji przez Marcinkiewicza,
                        > nazwyające je skamleniem. Nawet tego nie skomentuję. Mnie chodziło o sposób
                        > ogólnego zachowania, stonowanego, spokojnego w najgorszych i najbarziej
                        > nerwowych momentach, bez paniki i histerycznej postawy np Rokity, który
                        > powinien raczej w szekspirowskich tragediach się produkować.

A cóż w tym dziwnego. Jeśli człowiek coś przeżywa to reaguje emocjonalnie na
                        sytuacje których sie nie spodziewał.

Jeśli natomiast odgrywa się zaplanowaną wcześniej rolę to nie ma mowy o
                        emocjach. Jest wyuczony na pamięć tekst, który sie wygłasza. Aktor przez cały
                        spektakl wie jak sie sztuka zakończy, a przede wszystkim ma pewność, że po
                        zapadnięciu kurtyny trupy wstaną z desek, zetrą z masek sztuczne łzy i
                        poklepując się po plecach pójdą do kasy po gażę.

W zasadzie zamiast o polityku marcinkiewiczu winniśmy rozmawiać o jego
                        podrzędnym kunszcie aktorskim. Nędzny to aktor, który kreuje bohatera tak
                        jednostronnego i pozbawionego głębi. Dlatego wystawiają go do grania ogonów,
                        albo tak jak w tym wypadku robi za kaskadera zamiast jarka K. :)

• echo_o Re: głosowałam na PO i chcę koalicji z PIS. 29.10.05, 16:44
                          jasiuf napisała:

> Ale Ok - powierzchowność mu odpuszczam.

Łaskawco!

> A cóż w tym dziwnego. Jeśli człowiek coś przeżywa to reaguje emocjonalnie na
                          > sytuacje których sie nie spodziewał.

Nie mówię o emocjonalnym, tylko o histerycznym, a to zasadnicza różnica.

> Jeśli natomiast odgrywa się zaplanowaną wcześniej rolę to nie ma mowy o
                          > emocjach. Jest wyuczony na pamięć tekst, który sie wygłasza.

Czy aby na pewno mówisz o Marcinkiewiczu ? Bo mam wrażenie, że raczej o...
                          (zaniecham, przez grzeczność, nie chcę wchodzić w twóch schemat rozmowy)

> Aktor przez cały
                          > spektakl wie jak sie sztuka zakończy, a przede wszystkim ma pewność, że po
                          > zapadnięciu kurtyny trupy wstaną z desek, zetrą z masek sztuczne łzy i
                          > poklepując się po plecach pójdą do kasy po gażę.

Piszesz na FK o polityce i twierdzisz oto, że wiadomo jak się ta `sztuka`
                          zakończy ? Wiesz, jak to się mówi: 'wymiękam'. Po co ta cała pisanina...
                          Reszty nie skomentuję, bo wiesz...muszę wyjść z domu i całe szczęście ! :)
                          • jasiuf Znowu rejterada :( 29.10.05, 17:19
                            echo_o napisała:

> Piszesz na FK o polityce i twierdzisz oto, że wiadomo jak się ta `sztuka`
                            > zakończy ? Wiesz, jak to się mówi: 'wymiękam'. Po co ta cała pisanina...
                            > Reszty nie skomentuję, bo wiesz...muszę wyjść z domu i całe szczęście ! :)

Czemu zwolennicy PiS zawsze jak dochodzi do konkretów nagle przypominają sobie o
                            ważnym praniu i muszą uciekać.

Misja marcinkiewicza polega na stwarzaniu zasłony dymnej dla zakulisowych rozmów
                            kaczyńskich z Lepperm. Cały czas mamy do czynienia ze spektaklem w którym
                            marcinkiewicz jak mantrę powtarza że chce utworzyć rząd z PO podczas gdy cała
                            reszta PiS robi wszystko aby PO upokorzyć i ośmieszyć. To jest aż nazbyt widoczne.

Powiedz mi co poza pustymi słowami zrobił jakikolwiek działacz PiS aby koalicja
                            powstała ?

Powiedz mi jaki może być cel wypowiedzi ziobry, jurka, dorna, bielana,
                            kamińskiego (jakby co służę cytatami) w których w jednym zdaniu mówią, że PO
                            "przegrała", "poniosła porażkę", "jest oszołomiona", "zachowuje się jak dzieci",
                            "musi ochłonąć" i równocześnie "cały czas chcemy zawrzeć koalicję". Przecież
                            każdy kto sie chociażby otarł o negocjacje wię, że takie wypowiedzi MUSZĄ
                            zniechęcić drugą stronę.

Masz do wyboru tylko dwie możliwości:
                            1. Albo wszyscy luminarze PiS z wyjątkiem marcinkiewicza to idioci
                            2. Albo realizują bardzo konkretny plan NIE utworzenia koalicji z PO
                      • trigo Krzywousty 29.10.05, 20:45
                        hihi
                        i kaziu i jasiu.
                        Obaj !
                      • pipipipi Zejdźcie z Marcinkiewicza, bo to jedyny chyba... 29.10.05, 22:04
                        Zejdźcie z Marcinkiewicza, bo to jedyny chyba porządny PiS'owiec.
                        Reszta, sądząc po Ziobrach i Dornach, których podsuwają pod kamery to już chyba
                        zwykłe prostaczki, którym bliżej do yntelygencji Leppera i Człowieka Zwanego
                        Koniem.
                        Ale cóż, Marcinkiewicz to nie cała partia, to jedynie biedny człowiek, który
                        stara się, ale ma idiotów szefów.
                        • trigo Zejdźcie z Marcinkiewicza, bo to jedyny chyba 29.10.05, 22:30
                          Jestem tego samego zdania.
                          Jeśli piszę "Krzywousty" - to naprawdę z sympatią.
                          Reszta pisaków.... szkoda gadać....

pisuary to przy nich luxus morzem pachnący
                • t-800 Re: głosowałam na PO i chcę koalicji z PIS. 29.10.05, 16:16
                  jasiuf napisała:

> Przy tak wysoko postawionej poprzeczce każdy palacz
                  > cygar mógłby sie równac z Churchil'em :)

Tusk ma się równać do Churchila? No, no!
                  • jasiuf Nie uważasz PiSiorku 29.10.05, 16:26
                    t-800 napisał:

> jasiuf napisała:
                    >
                    > > Przy tak wysoko postawionej poprzeczce każdy palacz
                    > > cygar mógłby sie równac z Churchil'em :)
                    >
                    > Tusk ma się równać do Churchila? No, no!

Gadamy o marcinkiewiczu i jego "klasie" :)
                    • t-800 Re: Nie uważasz PiSiorku 29.10.05, 16:29
                      jasiuf napisała:

> t-800 napisał:
                      >
                      > > jasiuf napisała:
                      > >
                      > > > Przy tak wysoko postawionej poprzeczce każdy palacz
                      > > > cygar mógłby sie równac z Churchil'em :)

Czy Marcinkiewicz pali cygara?
                      • jasiuf Re: Nie uważasz PiSiorku 29.10.05, 16:36
                        t-800 napisał:

> > > > Przy tak wysoko postawionej poprzeczce każdy palacz
                        > > > > cygar mógłby sie równac z Churchil'em :)
                        >
                        > Czy Marcinkiewicz pali cygara?

Je sushi.
                        Mówiłem, ze nie uważasz :)
                        • t-800 Re: Nie uważasz PiSiorku 29.10.05, 16:42
                          To po co napisaliście (używam formy, używanej w Waszej rodzinie) ten tekst o
                          cygarach? Myślałem, że pijecie (patrz poprzedni nawias) do Tuska...
                          • jasiuf Re: Nie uważasz PiSiorku 29.10.05, 17:23
                            t-800 napisał:

> To po co napisaliście (używam formy, używanej w Waszej rodzinie) ten tekst o
                            > cygarach? Myślałem, że pijecie (patrz poprzedni nawias) do Tuska...

Nie myśl bo to nie jest to co wychodzi ci najlepiej
                            Przewiń wątek od początku, poproś kogoś starszego aby wytłumaczył ci trudniejsze
                            słowa i możesz wrócić do rozmowy.

PS. Widzę, że atakowanie rodziny adwersarza weszło już na stałe do arsenału
                            bulterierów PiS'u. Tak trzymajcie towarzyszu. Sekretarz kaczyński wam tego nie
                            zapomni - możecie być pewni syenkury - TKM + BMW :)
                            • t-800 Re: Nie uważasz PiSiorku 29.10.05, 17:30
                              A ja widzę, że Wy, Jasuf dalej trzymacie się instrukcji, choć już one nie
                              obowiązują. Nieustające pozdrowienia dla taty.
                              • jasiuf Spieprzaj dziadu :) 29.10.05, 17:48
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=31181366
                                • t-800 Re: Spieprzaj dziadu :) 29.10.05, 19:01
                                  He, he, he! Z prezentowanego przez Ciebie poziomu dyskusji wnioskuję, że jesteś
                                  sympatykiem Partii Demokratycznej - demokraci.pl. :-DDD
                                  • jasiuf Pudło :) 29.10.05, 20:02
                                    t-800 napisał:

> He, he, he! Z prezentowanego przez Ciebie poziomu dyskusji wnioskuję, że jesteś
                                    > sympatykiem Partii Demokratycznej - demokraci.pl. :-DDD

Ja za to nie musze zgadywać, że twoi idole to PiS, SO, LPR i RM
                                    Typowa mieszanka obłudy, warcholstwa i dewocjii.

A pozatym jesteś niewychowany.
                                    Przecież napisałem zgodnie z nową etykietą dworską "spieprzaj dziadu".
                                    Nie dotarło ?
                                    • trigo Re: Pudło :) 29.10.05, 20:57
                                      jasiuf napisała:

> Przecież napisałem zgodnie z nową etykietą dworską "spieprzaj dziadu".
                                      > Nie dotarło ?

widocznie nie :)
                                      albo nagła utrata pamięci :-o
                                      w końcu nie każdy prezydent europejskiej stolicy takimi słowami traktuje
                                      obywateli swojego miasta :D
                                  • trigo Spieprzaj dziadu :) 29.10.05, 20:55
                                    hahaha
                                    nieznajomość repertuaru Elekta?
                                    Mówił wszak tak w czasie pełnienia prezydentury stlicznej

Amniezaja czy pamięc wybiórcza?
                                    • t-800 Re: Spieprzaj dziadu :) 29.10.05, 21:46
                                      No nie. Doskonale pamiętam. Skąd takie wnioski?
                                      • trigo Re: Spieprzaj dziadu :) 29.10.05, 22:33
                                        Wiarę trzeba mieć w sercu, nie na transparencie.

A zabijanie Nadziei i Wiary w biednych ludziach to grzech śmiertelny, panie
                                        prezesie i panie elekcie.
                          • trigo ha ha ha 29.10.05, 20:51
                            niewesoło i śmiesznie
              • milesia1 Re: głosowałam na PO i chcę koalicji z PIS. 29.10.05, 16:04
                Nie wiedziałam, ze nowoczesny, europejski polityk tak kurczowo trzyma "maminej
                spódnicy" Ale w sumie to początek jego kariery, ma czas by wydorośleć i
                samodzielnie podejmować decyzje. W sumie to jedna z nielicznych osób z PiS co
                do której nie mam wątpliwości, że mu na władzy zależy jak na tlenie w powietrzu.
                • milesia1 Re: głosowałam na PO i chcę koalicji z PIS. 29.10.05, 16:11
                  Miało BYć: W sumie to jedna z nielicznych osób z PiS co
                  do której nie mam wątpliwości, że mu na władzy NIE zależy jak na tlenie w
                  powietrzu

• trigo Re: głosowałam na PO i chcę koalicji z PIS. 29.10.05, 20:59
                    milesia1 napisała:

> Miało BYć: W sumie to jedna z nielicznych osób z PiS co
                    > do której nie mam wątpliwości, że mu na władzy NIE zależy jak na tlenie w
                    > powietrzu
                    w końcu która wersja poprawna?
                    Czyżby zabezpieczenie się chorągiewki na dachu?
                    hehehe
                    jakie to smutne i śmieszne.
              • trigo Re: głosowałam na PO i chcę koalicji z PIS. 29.10.05, 20:37
                niom :P

"spieprzaj, dziadu" - hasłem sztandarowym?
                Tego ma się uczyć?
          • 9111951u Re: głosowałam na PO i chcę koalicji z PIS. 29.10.05, 17:53
            pewnie lepiej psuć złotówkę.
        • echo_o Re: głosowałam na PO i chcę koalicji z PIS. 29.10.05, 15:55
          kacosk napisała:

> a ja głosowałam na PIS i już nie chcę koalicji z PO bo coś mi śmierdzą
          ``````
          Nie wiem czy to smrodek, ale zapaszek nienajlepszy ulatnia.
          To tak jak z perfumami, każde mają kilka warst, tzw. nut zapachowych, które od
          momentu aplikacji na skórę utleniając się powoli uwalniane są eter. Jest tzw.
          nuta 'głowy', jest 'baza' i nuta 'serca'. O ostatecznej woni decyduje ostatnia
          nuta, która jest wypadkową i pochodną reakcji chemicznej wszystkich
          poprzednich. Hmm...
    • milesia1 Re: głosowałam na PO i chcę koalicji z PIS. 29.10.05, 15:58
      a dla panów kaczyńskich widzę jedno rozwiązanie, poddanie sie hipnozie i
      powtarzanie zdań typu: jestem normalnym człowiekiem, nie muszę mięć władzy, nie
      muszę być wodzem i tak mogę być szczęśliwy i pomagać innym. Wróg nie czai sie
      za każdym rogiem. Ludzie w rzeczywistości mają dobre zamiary. Nie trzeba
      zmieniać świata itp.
      • trigo Re: głosowałam na PO i chcę koalicji z PIS. 29.10.05, 21:08
        milesia1 napisała:

> a dla panów kaczyńskich widzę jedno rozwiązanie, poddanie sie hipnozie i
        > powtarzanie zdań typu: jestem normalnym człowiekiem, nie muszę mięć władzy,
        nie
        >
        > muszę być wodzem i tak mogę być szczęśliwy i pomagać innym. Wróg nie czai sie
        > za każdym rogiem. Ludzie w rzeczywistości mają dobre zamiary. Nie trzeba
        > zmieniać świata itp.
        hwh, taka terapy przydałaby się wielu, oj wielu ....
    • pro.filutek1 Re: głosowałam na PO i chcę koalicji z PIS. 29.10.05, 16:04
      Kazdy rozsądny człowiek rozumie że to najlepsze rozwiązanie dla Polski. Ale
      politycy mają nas w dupie.
      • pro.filutek1 Re: głosowałam na PO i chcę koalicji z PIS. 29.10.05, 16:04
        Przepraszam mają nas w du...żym poważaniu.
        • milesia1 Re: głosowałam na PO i chcę koalicji z PIS. 29.10.05, 16:07
          Właśnie to jest najsmutniejsze, że okazało się, że nie zależy im na losach
          Polski.
        • ufo126 Re: głosowałam na PO i chcę koalicji z PIS. 29.10.05, 21:20
          pro.filutek1 napisał:

> Przepraszam mają nas w du...żym poważaniu.

Twoim wypowiedziom też się uważnie przyjrzałem.SIEWCA FERMENTU DOBRZE
          SPREPAROWANEGO.Taki wniosek mi się nasuwa po tej pasjonującej lektorze.Cichy
          podrzegacz.CIEBIE TEŻ MAMY W D...pie.
          Mam nadzieje że nie obraziłem,ale piszę co myślę
    • elfhelm To jesteś milesiu w mniejszości chyba :))) 29.10.05, 16:46
    • ociecdyrektor No i co z waszych głosów 29.10.05, 16:56
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=31181182
    • loppe takich ludzi jak Ty jest mnóstwo 29.10.05, 17:31
      szczególnie już wśród posiadaczy kredytów wyrażonych w walutach obych
      • elfhelm ja nie znam nikogo 29.10.05, 17:49
        sam nie głosowałem na PO (tylko do Senatu i potem na Tuska), ale z moich
        znajomych wszyscy, co popierali PO i Tuska są przeciw koalicji.
        • loppe Re: ja nie znam nikogo 29.10.05, 17:53
          ale - pardon - nie podajesz czy mają te kredyty więc...
          • elfhelm Re: ja nie znam nikogo 29.10.05, 19:19
            loppe napisał:

> ale - pardon - nie podajesz czy mają te kredyty więc...

w większości nie mają. Co do pozostałych (m. in. mój wuj przedsiębiorca) i tak
            się nie mają czego obawiać. Złotówka będzie silna jeszcze ponad rok
            (Balcerowicz) a do tego czasu się spłaci.
            • loppe Re: ja nie znam nikogo 29.10.05, 19:29
              Ad. Złotówka będzie silna jeszcze ponad rok
              (Balcerowicz) a do tego czasu się spłaci.

Chyba żartujesz? Także za Balcerowicza euro stało 4,9zł. Nie chodzi mi
              bynajmniej o deprecjonowanie znakomitego LB, lecz o wielowatkośc tych spraw
              walutowych. Wierz mi - Leszek nie rządzi światem

• elfhelm Re: ja nie znam nikogo 29.10.05, 21:13
                no co Ty! rozwaliłaś mój mały świat, w którym dotąd żyłem.
                A teraz na poważniej. Rząd mniejszościowy nie spowoduje nadmiernych wahań i
                spadku złotówki. Zresztą chyba w piątek już było normalnie. Wahania polityczne
                aż tak nie wpłyną na kursy - inwestorzy nie są głupi. Wszystko wróci do normy.
                Poza tym PO w koalicji i tak nie zatrzymałoby rozdawnictwa sejmowej koalicji.
                Więc to nie ma sensu.

Co do dolara, to wysoki kurs mnie by osobiście cieszył (ze względów
                zarobkowych). Ale mogę się poświęcić w tym zakresie - ku chwale Ojczyzny!
        • 9111951u Re: ja nie znam nikogo 29.10.05, 17:54
          brak koalicji w tej sytuacji uderzy w polską gospodarkę i polską złotówkę nie
          mówiąć już o tym , żest to oszukiwanie wyborców.
    • 9111951u Re: głosowałam na PO i chcę koalicji z PIS. 29.10.05, 18:13
      Trafna analiza na dodatek empirycznie dowiedziona.
    • b-beagle Re: głosowałam na PO i chcę koalicji z PIS. 29.10.05, 18:18
      Koalicja z PIS jak najbardziej ale nie za wazelką cenę
      • 9111951u Re: głosowałam na PO i chcę koalicji z PIS. 29.10.05, 18:32
        rozumiem,że marszałek sejmu, 8 ministrów i wicepremier jest dla ciebie "wszelką
        ceną" .
        • idiotyzmy-kacze Re: głosowałam na PO i chcę koalicji z PIS. 29.10.05, 19:01
          nie za cenę realizacji programu gospodarczego PiSu. PiS musi zaakceptować program PO i tyle.
          • 9111951u Re: głosowałam na PO i chcę koalicji z PIS. 29.10.05, 19:11
            facet, czytasz i nic z tego czytania nie rozumiesz.
    • hamlet1111 Re: głosowałam na PO i chcę koalicji z PIS. 29.10.05, 18:31
      Polecę Komorowskim: Czy wziełabyś ślub z facetem, który na pewno bedzie bił i
      zdradzał żonę tylko dlatego, że on żąda tego małżeństwa?
    • idiotyzmy-kacze PO może wejść do koalicji z PiSem tylko pod 29.10.05, 19:00
      warunkiem, że realizowany będzie program gospodarczy PO a nie PiSu i wszystkie resorty gospodarcze będą w rękach PO. Marszałkiem oczywiście musi zostać Komorowski a wicemarszłkiem senatu Niesiołowski, odwołany musi zostać także Lepper. Ponieważ to Kaczor zagrał nie fair i on będzie musiał ustąpic więc naturalne jest że premierem zostaje Rokita. Myślę, że taki rząd powstanie przy trzecim rozdaniu jak już Kaczor trochę ochłonie. Sukces go oszołomił
      • 9111951u Re: PO może wejść do koalicji z PiSem tylko pod 29.10.05, 19:12
        tak jesteś za psuciem złotówki , bo co to cię obchodzi.
        • abstrakt2003 Co ty z tą złotówką!? 29.10.05, 19:31
          Złotówka to moneta 1 złotowa. Jej psucie może polegać na:
          - przecięciu
          - wywierceniu otwory
          - przetopienu
          - zmiażdżeniu w prasie
          - rozpuszczeniu w kwasie
          Waluta która jest środkiem płatniczym w Polsce nazywa się ZŁOTY!
      • echo_o Re: PO może wejść do koalicji z PiSem tylko pod 29.10.05, 19:14
        idiotyzmy-kacze napisał:

> warunkiem, że realizowany będzie program gospodarczy PO a nie PiSu i
        wszystkie
        > resorty gospodarcze będą w rękach PO. Marszałkiem oczywiście musi zostać
        Komoro
        > wski a wicemarszłkiem senatu Niesiołowski, odwołany musi zostać także Lepper.
        P
        > onieważ to Kaczor zagrał nie fair i on będzie musiał ustąpic więc naturalne
        jes
        > t że premierem zostaje Rokita. Myślę, że taki rząd powstanie przy trzecim
        rozda
        > niu jak już Kaczor trochę ochłonie. Sukces go oszołomił
        `````````````````````````````````````````````````````````

Widzę, że nastąpił w Twojej psychice gigantyczny przełom... Zapamiętaj tę datę:
        29.1o.2oo5. To bardzo ważna data - dla Ciebie. Piszesz jakby delikatniej, już
        nie tak napastliwie, nie tak autorytarnie, jakbyś, no jakbyś, hmm...jakby to
        ująć - zaczął nareszcie główkować.

Sytuacja jest cholernie trudna. Jestem pesymistką. Już nie boję się, że nie
        będzie koalicji PO-PiS, boję się o coś znacznie ważniejszego - o demokrację.
        Oglądając medialne igrzyska tego tygodnia, kąsając się na FK o PO i PiS
        zapomnieliśmy, że przegrani spoza kręgu tych dwóch partii nie powiedzieli
        ostatniego słowa. Tego własnie boję się najbardziej.
        • idiotyzmy-kacze Re: PO może wejść do koalicji z PiSem tylko pod 29.10.05, 19:19
          Moja pogarda dla PiSu a szczególnie do Kaczorów nie zmniejszyła się ani o jotę. Przede wszystkim dlatego, że tak ostro zagrali w kampanii na nucie socjalnej.
      • hrabia.mileyski Re: PO może wejść do koalicji z PiSem tylko pod 30.10.05, 01:05
        idiotyzmy-kacze napisał:

odwołany musi zostać także Lepper. P
        > onieważ to Kaczor zagrał nie fair i on będzie musiał ustąpic więc naturalne jes
        > t że premierem zostaje Rokita.

PIS jeszcze musi oddać 1,5mln wyborców SO, by legitymizować Rokitę, a najlepiej
        ogłosić, ze wybory to tylko taka gra wstępna, bo trzecia siła w państwie nie
        powinna w ogóle brać w nich udziału.

> warunkiem, że realizowany będzie program gospodarczy PO

PO ma już program?

Myślę, że taki rząd powstanie przy trzecim rozda
        > niu jak już Kaczor trochę ochłonie. Sukces go oszołomił

Jezu, a Ciebie co oszołomiło, zanim to napisałeś?

• trigo Re: głosowałam na PO i chcę koalicji z PIS. 29.10.05, 19:52
      A ja odwrotnie - z koalicji na takich zasadach nic nie będzie.
      Konstruktywna opozycja PO będzie lepiej napędzała PiS do działania.
      Dziś oglądałam w OBIEKTYWIE wypowiedzi ludzi z podłomzyńskich wsi.
      Wszyscy z taką pewnością mówili, że będzie lepiej, bo im Kaczyński to obiecał,
      że normalnie żal mi się zrobiło wiary ludzi w to, że skoro obiecano, to tak
      będzie.....
      A obietnic było naprawdę dużo.
      A mało realnych....
      no cóż, gdy będzie koalicja, będzie na kogo zwalić winę, ze z obietnic wyszły
      nici.
      I koalicjant dostanie po d...
      A tak, konstruktywna opozycja - to jest to!!!!
      NIGDY - koalicja na zasadach, które narzuca PiS.
      W końcu o wygranej jednego stronnictwa zadecydowało kilka procent - czyli
      poparcie oba ugrupowania mają prewie takie samo . Tyle, że żadna z tych partii
      nie stanowi samodzielnej większosci parlamentarnej....

I zaczęły się schody a obiecanki ewoluują w kierunku cacanek.
      Coraz bardziej ....
    • lortea Głosowałem na PIS i jedynie w najgorszych snach 29.10.05, 19:53
      kołatało mi że nie będzie koalicji z PO.
      • ufo126 Re: Głosowałem na PIS i jedynie w najgorszych sna 29.10.05, 20:04
        lortea napisał:

> kołatało mi że nie będzie koalicji z PO.

TROCHE TRUDU kosztowało mnie przeczytanie rwoich wypowiedzi z ostatnich
        tygodni,ale powiem ci ze po przeczytaniu nie wierzę w twoje krokodyle łzy.
        • lortea Gratuluję ciekawej i pouczającej lektury! 29.10.05, 20:05

• ufo126 Re: Gratuluję ciekawej i pouczającej lektury! 29.10.05, 21:13

Możesz sobie żądać dalej.
            Wciąż mam nadzieję że tej koalicji nie będzie.
          • trigo POPIS w języku portugalskim 29.10.05, 22:26

popis - rzyciowy produkt.
            Co to rzyć, chyba wiemy :)
            i w języku portugalskim popis znaczy to właśnie

precz z taką kolalicją.
            ps.
            jeśli ktoś bezczelnie mówi, że robi coś dla dobra Polski a Polsce szkodzi -
            powinuien być wyaliminowany z polityki polskiej.
            A co do dziadka Tuska, zdaje się że papież i jego brat także byli w wermahcie.
            O też zdezerterowali .....
            Kura - Kurski też zapadł na ptasi?
    • czarna_rozpacz głosowałam na PO i nie chcę koalicji z PIS. 29.10.05, 20:00
      czyli tzw. TKM w najgorszym wydaniu,
    • ufo126 Re: głosowałam na PO i chcę koalicji z PIS. 29.10.05, 20:00
      milesia1 napisała:

> Jestem rozczarowana tym, że PO nie chce wejść do koalicji z PiS. Naprawdę na
      > takie rządy liczyłam idąc do wyborów. Być może byłyby ona realne przy
      > prezydencie Tusku. Jego przegraną przeżyłam jak własną porażkę. Potem została
      > tylko nadzieja, że uda się stworzyć silny rząd koalicyjny, choć może nie
      > najlepszy, bo z Pis, ale przynajmniej silny. Teraz jestem zawiedziona choć
      > tak po ludzku rozumiem niechęć PO do tej koalicji. Ale przykro mi jest, że
      > mój głos znów poszedł na marne, znów ludzie, którym zaufałam niewiele bedą
      > mieli do powiedzenia w sprawie kraju, w którym żyję. Nie będę nawet
      > komentować poczynań PiS w sprawie zniechęcenia PO do koalicji. Ale Panie i
      > Panowie z Platformy bądźcie ponadto, przecież tu chodzi o Polskę, nie
      > oddawajcie całej władzy jakbyscie dostali 1 procent poparcia. Wielu ludziom
      > zależało na tym, żebyście rządzili, no cóż, że z PiSem...

kto ci w to uwierzy?nikt
    • krid Re: głosowałam na PO i chcę koalicji z PIS. 29.10.05, 20:09
      ja na listach do sejmu glosowalem na PO, a na liscie do senatu na PO i PiS.
      oczywiscie bylem tak samo przekonany, ze po i pis to jedna strona tego samego
      medalu, chociaz blizej mi bylo do rozwiazan PO. jednak teraz widze ze z pisem
      absolutnie niemozna robic zadnych ukladow. ci ludzi manipuluja opinia publiczna.
      jak mozna przed wyborami zapowiadac odsuniecie przestepcy leppera od wladzy a po
      wyborach robic z niego meza stanu? nawet im powieka nie drgnie kiedy mowia o
      wicemarszalku lepperze. polityk ktory nie szanuje wlasnych wyborcow napewno nie
      bedzie szanowal politykow i wyborcow innej partii. Od Pisu trzeba sie teraz
      odciac. glownym zadaniem PO jest glosno informowac opinie publiczna o
      manipulacjach Pisu.
      • wrobel_jeden Głosowałem na PiS i LK,chcę koalicji mimo,że: 29.10.05, 20:39

Brawo Tusk!!!!!!!!!
        Byłem kiedyś nawet w zarządzie krajowym KLD z racji funkcji we władzach
        wojewódzkich tej partii.Obserwowałem między innymi jak Przywieczerski(Dla
        niewtajemniczonych jeden z głównych oskarżonych w aferze FOZZ wtedy szef
        Uniwersalu będącego właścicielem Trybuny.To na pewno nie liberalna
        gazeta)finansował kampanię wyborczą jednego z najbliższych kolegów Tuska,który w
        późniejszym czasie przejął i zniszczył dziennik Życie.Te bliskie kontakty
        postkomunistycznego biznesu z liberałami są chyba głównym powodem dzisiejszego
        zamieszania.10 letnie korupcyjne rządy w Warszawie z SLD nie były żadnym
        zaskoczeniem.Przecież trzeba być kretynem aby uwierzyć że Piskorski dorobił się
        na giełdzie,jak publicznie twierdził.W PO jest bardzo wielu ludzi,którzy
        zniknęliby z życia politycznego,gdyby ujawniono prawdę o sposobie w jaki
        zarabiali pieniądze.Nigdy nie pozwolą na to aby wymiar sprawiedliwości był poza
        ich kontrolą.Nie miałem więc złudzeń,że ta konserwatywna twarz Platformy to
        jedynie wyborcza maska.Z PO nie jest możliwe dokonanie żadnej prawdziwej zmiany
        ponieważ wtedy tej partii już by nie było,tak samo jak nie byłoby SLD gdyby
        pozwoliło na ujawnienie prawdy o kulisach trzeciej Rzeczpospolitej.To byłaby
        historia Kulczyków i Gudzowatych...

~Zamyślony, 2005-10-28 20:01
        • krid Re: Głosowałem na PiS i LK,chcę koalicji mimo,że: 29.10.05, 21:44
          jesli jestes swiadkiem w jakiejs powaznej aferze to proponuje zebys zglosil sie
          z tym do prokuratury. PO wbrew temu co mowisz nie pcha sie do wladzy, zeby kryc
          jakies afery bo sama zerwala rozmowy koalicyjne. natomiast teraz cala polska
          widzi ze to PiS kryje leppera mimo ze wczesniej tak bardzo go krytykowala.
          wyglada na to ze bedziemy w IV RP miec dobrych i zlych oszustow.
          • wrobel_jeden Spytaj zamyślonego 29.10.05, 22:18
            krid napisał:
            jesli jestes swiadkiem w jakiejs powaznej aferze to proponuje zebys zglosil sie
            > z tym do prokuratury. PO wbrew temu co mowisz nie pcha sie do wladzy, zeby kryc
            > jakies afery bo sama zerwala rozmowy koalicyjne. natomiast teraz cala polska
            > widzi ze to PiS kryje leppera mimo ze wczesniej tak bardzo go krytykowala.
            > wyglada na to ze bedziemy w IV RP miec dobrych i zlych oszustow.

A ja śledzę fakty, nie głupoty i wyciągam wnioski.
            Zastanów się zanim coś napiszesz.
            W IV RP będziemy mieć tylko złych oszustów. Naotmiast na początku IV RP (zanim
            wszystko się nie wyjaśni), będziemy mieli dobrych i złych przestępców (czyli
            osoby skazane prawomocnym wyrokiem). Opinię o Lepperze mam podobną, tak jak
            wielu innych. Ale podstawowym zabiegiem socjotechnicznym obrońców chorych
            układów (nie moralistów), jest usprawiedliwianie swoich wielomilionowych
            przekrętów tym, że "inni też kradną" (mimo że inni "ukradli" lub pomylili się o
            złotówkę). Dlatego, przynajmniej na dziś, nie można stawiać na równi np. Leppera
            ukaranego za obrazę lub wysypywanie zboża ze złodziejami na ogromną skalę. Chyba
            że wymyślisz jakieś demagogiczne powody i powiesz, że oni robili to dla dobra
            Polski i jej obywateli.
            • pipipipi Do wrobel_jeden 29.10.05, 22:23
              > Dlatego, przynajmniej na dziś, nie można stawiać na równi np. Leppera
              > ukaranego za obrazę lub wysypywanie zboża ze złodziejami na ogromną skalę.

To już Lepper się odwołał i został oczyszczony z wyroku za zbiorowy lincz?
              To znaczy że Lepper jest cacy?

Podobno jednym zpierwszych rozporządzen Lenina było wypuszczenie kryminalistów
              i spalenie ich akt.
              Czyżbyśmy mieli powtórkę z rozrywki?
              • wrobel_jeden pipipipi - jednak demagogia? 29.10.05, 22:40
                pipipipi napisała:
                >To już Lepper się odwołał i został oczyszczony z wyroku za zbiorowy lincz?
                > To znaczy że Lepper jest cacy?
                > Podobno jednym zpierwszych rozporządzen Lenina było wypuszczenie kryminalistów
                > i spalenie ich akt.
                > Czyżbyśmy mieli powtórkę z rozrywki?

Porównanie jest na poziomie innych "argumentów" zwolenników PO (a może
                zwolenników dotychczasowych układów?). Koronnym argumentem w sprawach np.
                gospodarczych jest u Was bardziej twarzowe nakrycie głowy, jakim jest kapelusz,
                od moherowego bereta.
                Idąc za przykładem postkomunistów wmawiacie poglądy inne niż ktoś głosi.
                Lepper nie jest "cacy". To oczywiste. Ale z innych powodów.
                Dlaczego według Ciebie człowiek, który kogoś zamordował lub dokonał oszustw na
                wielką skalę, to taki sam kryminalista, jak człowiek skazany za obrażenie kogoś?
                Nie znam historii z "linczem". Oświeć mnie.
                • trigo Re: pipipipi - jednak demagogia? 29.10.05, 22:53
                  wrobel_jeden napisał:

> Lepper nie jest "cacy". To oczywiste. Ale z innych powodów.
                  > Dlaczego według Ciebie człowiek, który kogoś zamordował lub dokonał oszustw na
                  > wielką skalę, to taki sam kryminalista, jak człowiek skazany za obrażenie
                  kogoś

Jasne, idąc tym tropem doliniarz, który wyciąga łapy to bandzior mniejszego
                  kalibru. Tyle, ze wycąga łapy po nie swoje i często po dobra ludzi biednych....
                  To tak nie związane z tematemm, ale stosowanie prawa wg uznania wkurzyło mnie.
                  Albo prawo równe dla wszyskich, zgodnie z Konstytucją, albo może już nowa
                  konstytucja obowiązuje a ja nic o tym nie wiem :o
                  Mam nadzieję, że nie o takie zmiany w konstytucji chodzi....
                  • wrobel_jeden triggo - idziesz złym tropem 29.10.05, 23:15
                    Masz rację ale....
                    Nie wziąłeś pod uwagę ani Ty ani wielu innych pewnego podstawowego założenia,
                    które jest punktem wyjścia do oceny wielu rzeczywistych i hipotetycznych
                    sytuacji. Tym podstawowym założeniem a właściwie twierdzeniem (nie podlegającym
                    dyskusji przynajmniej dla uczciwych ludzi) jest to, że przez ostatnie 15 lat
                    prawo "stało na głowie" i modyfikowano je przy udziale nieuczciwych ludzi.
                    Stosowaniem prawa zajmowali się w znacznej części ludzie skorumpowani lub
                    podatni na wpływy polityczne. W związku z tym potrzebna jest zmiana prawa oraz
                    weryfikacja i ludzi i wyroków, żeby można było oddzielić prawdziwych przestępców
                    od tych, którzy padli ofiarą układów przestępczych lub politycznych.
                    Dopiero wtedy nastąpi sytuacja, o której piszesz, że prawo ma być równe dla
                    wszystkich. Tego wszyscy chcemy. Ale nie można pozwolić, by dalej grzebali w
                    prawie i przepisach oszuści.
            • trigo Re: Spytaj zamyślonego 29.10.05, 22:48
              wrobel_jeden napisał:

> A ja śledzę fakty, nie głupoty i wyciągam wnioski.
              > Zastanów się zanim coś napiszesz.

I cóż? Na wnioskach poprzestaniesz?
              Zło trzeba w zarodku niszczyć, a nie ograniczać się do roli obserwatora.
              Jest przestępstwo - musi być kara.
              A ty co?
              stoisz z boku i od czasu klikniesz nie-demagogicznie ;)
              • wrobel_jeden Re: Spytaj zamyślonego 29.10.05, 23:24
                trigo napisała:
                > I cóż? Na wnioskach poprzestaniesz?
                > Zło trzeba w zarodku niszczyć, a nie ograniczać się do roli obserwatora.
                > Jest przestępstwo - musi być kara.
                > A ty co?
                > stoisz z boku i od czasu klikniesz nie-demagogicznie ;)

Jak słusznie zauważasz wyciąganie wniosków jest potrzebne do działania.
                Ten "zarodek" jest teraz więc nie można stać z boku. Co nie oznacza, że już
                trzeba wyjść na ulicę.
            • krid Re: Spytaj zamyślonego 30.10.05, 01:34
              oczywiscie jestem za tym, zeby karac przestepcow takze z PO jesli tacy sa czy
              beda. niesledze wszystkich afer, wiec niewykluczam ze moga sie trafic. jednak
              przeszlismy przez kampanie wyborcza a to jest pewien test. wlasnie w kampani
              wyborczej wszelkie takie szelmostwa wyplywaja bo przeciwnicy chca wygrac jak
              najlepszym wynikiem. bylo pare takich historyjek, ale okazywalo sie ze takie
              oskarzenia sa nieudowodnione i wypowiadane anonimowo, dotycza osob ktore niezyja
              lub zyja ale platforma odrazu skutecznie zareagowala. twoje oskarzanie tez
              niewiadomo kogo dotyczy bo nie podajesz nazwiska tego najblizszego kolegi tuska.
              nie moge tego w zaden sposob zweryfikowac i dlatego niemoge tego brac za prawde
              lub nieprawde. co do piskorskiego i tego ze dorobil sie na gieldzie, powiem
              szczerze ze interesowalem sie przez dlugi okres gielda i stwierdzam ze mozna tam
              zrobic majatek i mozna tam stracic majatek wszystko zalezy od doswiadczenia i
              informacji. a co do leppera to wlasnie moim zdaniem mozna go przyrownac do
              wielomilionowych aferzystow. nawet niechce wyliczac ile kosztowalo to zboze czy
              blokady. chodzi tu o pewne przeslanie do ludzi, ktore lepper z soba niesie
              nieplacisz podatkow, niesplacasz kredytow, podrabiasz dokumenty, dokonujesz
              samosadow jestes usprawiedliwiony bo taka postawa jest nagradzana. tacy ludzie
              tworza prawo, tacy ludzie zasiadaja w sejmie sa w prezydium sejmu.
        • trigo Mam po dziurki w uszach polskich polityków 29.10.05, 22:40
          jakim prawem wszyscy - powołując się na interes Polski i polskiego Narodu robią
          wszystko, by jedno i drugie unicestwić?
          Ważna kabza i stolec, który najchętnije by do swoich czterech liter przyspawali
          na amen.
          Ludzie, ja chcę żyć tu i teraz i po to idę do wyborów, by i mnie i moim
          dzieciom nie chodziły po głowie myśli o emigracji.
        • trigo Re: Głosowałem na PiS i LK,chcę koalicji mimo,że: 29.10.05, 22:44
          wrobel_jeden napisał:

> Byłem kiedyś nawet w zarządzie krajowym KLD z racji funkcji we władzach
          > wojewódzkich tej partii.Obserwowałem między innymi jak Przywieczerski(Dla
          > niewtajemniczonych jeden z głównych oskarżonych w aferze FOZZ wtedy szef
          > Uniwersalu będącego właścicielem Trybuny.To na pewno nie liberalna
          > gazeta)finansował kampanię wyborczą jednego z najbliższych kolegów
          Tuska,który

> ~Zamyślony, 2005-10-28 20:01

Zamyślony - jesteś po prostu przestępcą.
          Kto, znając okoliczności przestępstwa, zatajka je - jest współwinny.
          Ale cóż, skoro po chrześcijańsku grzechy Leppera zostały wymazane ....
          Wszyscy nad śnieg biali? (wszyscy kałolicjanci PiSaków - LPR, SO....)
    • zabanowany.henryk Re: niegłosowałem na PO i nie chcę koalicji z PIS. 29.10.05, 20:54
      bo w tym przypadku różnicę między mniejszym i większym złem uznałem za
      niewystarczającą by spełnić obywatelski obowiązek!!
      • rlogin Re: niegłosowałem na PO i nie chcę koalicji z PIS 29.10.05, 23:46
        zabanowany.henryk napisał:

> bo w tym przypadku różnicę między mniejszym i większym złem uznałem za
        > niewystarczającą by spełnić obywatelski obowiązek!!

Obywatelski obowiązek kazał wybierać między PO i PiS? Przecież w wyborach
        startowały również inne partie...
        • zabanowany.henryk Re: niegłosowałem również na inne partie... 30.10.05, 00:22
          bo w ich przypadku również uznałem, że różnice między mniejszym i większym złem
          są niewystarczające dla spełnienia obywatelskiego obowiązku!!!!!!
          • rlogin Re: niegłosowałem również na inne partie... 30.10.05, 00:51
            zabanowany.henryk napisał:

> bo w ich przypadku również uznałem, że różnice między mniejszym i większym złem
            > są niewystarczające dla spełnienia obywatelskiego obowiązku!!!!!!

OK, rozumiem. Ale zapytam jeszcze: jaka (hipotetyczna) partia dawałaby
            wystarczające różnice dla spełnienia?
            • zabanowany.henryk Re: Hipotetyczna partia?:-) Ok! P. rlogin :-) 30.10.05, 11:49
              1. Gospodarka i Państwo - Borowski-SDRP
              2. Europa i Swiat - Cimoszewicz
              3. Swobody Obywatelskie - Urban(!):)
              4. Państwo - Kościoły - Republika Francuska
              ..i co P. na to??:-)
    • pipipipi Do milesi1 29.10.05, 21:50
      Ja znów głosowałam na PiS i również jestem rozgoryczona. Tyle, że bardziej od
      Ciebie bo tak naprawdę to mój, a nie Twój głos poszedł na marne.
      Gdyby PiS nie wygrał na 1 miejscu to może nie uderzyłaby mu woda sodowa do
      głowy i nie lżyłby partnera, z którym chciał wchodzić do koalicji.

A tak wogóle to co się z tym światem porobiło, że niektórzy uważają, że do
      przyjaźni wystarczy zacząć obrażać i wykpiwać przyszłego koalicjanta.
      Jestem zniesmaczona i wkur.wiona na siebie, ze tak dałam się otumanić.
      • wrobel_jeden pipipipi - już jest popo 29.10.05, 22:56
        Już zapomniałaś jak sfrustrowani po przegraniu wyborów do Sejmu entuzjaści PO
        chcieli podpuścić PiS, żeby ogłosiło JK premierem. To tak z dobrego serca, czy
        chcieli mieć argument do straszenia wyborców dwoma kaczorami? Przypomnij sobie
        jak i od kiedy politycy i forumowicze obrażali i obrażają elektorat PiS i LK.
        Kto w tym jest "lepszy"? Czy dwóch zatwardziałych przeciwników PiS, to jedyni
        dwaj ludzie nadający się na stanowiska wicemarszałków ze strony PO? Innych
        zdolnych już PO nie ma. Nie można było poddać pod głosowanie Sejmu i Senatu np.
        po dwóch kandydatów PO. Obraza majestatu?
        Na razie wystarczy znaków zapytania???
    • jethrox Nie głosowałem na POPiS - byłem mądry przed 30.10.05, 00:18
      szkodą.
    • leszab Re: głosowałam na PO i chcę koalicji z PIS. 30.10.05, 01:31
      Ja głosowałem na PIS i też chciałem tej koalicji.
      Teraz już niestety już nie wiem czy tego pragnę.
      PO nie chciało więc kij im w przełyk.Niech się teraz pocałują w tyłek.
      Teraz niech sobie robią koalicję z SLD.
      PA.
      LESZAB
      • kum.z.antalowki No a teraz się sPiSiajcie, zróbcie koalicję i lulu 30.10.05, 01:52
        Taka koalicja, to jak Towarzystwo Przyjaźni Doopy z Kijem. PiS wygrał, bo sie
        reklamował jak proszek do prania, PO było drugie - bo się zachwalało jak
        jogurt. To jeszce sobie przed zaśnięciem łyknijcie koalicyjnego kompromisu,
        czyli jogurtu z proszkiem do spania. Bon apetit'e i wesołego pawia!
  • roro68 PObłudnicy i uwole - panom już dziękujemy;-) 30.10.05, 01:32
    Ja głosowałem na PIS i też chciałem tej koalicji.
    Teraz już niestety już nie wiem czy tego pragnę.
    PO nie chciało więc kij im w przełyk.Niech się teraz pocałują w tyłek.
    Teraz niech sobie robią koalicję z SLD.
    PA.
    LESZAB
    Popieram! - miłej nocy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka