przyladek.nadziei 11.11.05, 18:43 Chca przprowadzic swoj tajny plan chocby z diablem, a Samejbronie jest wszystko obojetne, tak dlugo, jak dugo jest przy korycie. Pozostaje tylko pytanie. Co to za plan? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaczkadziwaczka7 narazie Polacy maja zastepczego premiera i lppera 11.11.05, 18:45 Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.nadziei I co dalej? 11.11.05, 18:47 Przeciez Kaczory na tym nie poprzestana. Odpowiedz Link Zgłoś
major.hab.dudek Re: I co dalej? 11.11.05, 19:02 Co dalej ? he he Mają już policję jawną i tajną w swoich łapkach. Prokuraturę też. Za chwilę będą tworzyć znane nam juz speckomisje sejmowe. Rwą się do powołania pod przykrywką walki z korupcją tzw Centr.Biura Antykorupcyjnego. Mając to wszystko każdego niewygodnego polityka mozna będzie zgnoić , np kandydata w przyszłych wyborach prezydenckich :) Kaczory już zaczęli grę tzw służbami i przyszlym CBA o prezydencką reelekcję w 2010 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.nadziei Re: I co dalej? 11.11.05, 19:06 major.hab.dudek napisała: > Co dalej ? he he > Mają już policję jawną i tajną w swoich łapkach. Prokuraturę też. Za chwilę będ > ą > tworzyć znane nam juz speckomisje sejmowe. Rwą się do powołania pod przykrywką > walki z korupcją tzw Centr.Biura Antykorupcyjnego. > Mając to wszystko każdego niewygodnego polityka mozna będzie zgnoić , np > kandydata w przyszłych wyborach prezydenckich :) > Kaczory już zaczęli grę tzw służbami i przyszlym CBA o prezydencką reelekcję w > 2010 roku. Czyli co? Panstwo policyjne? W kazdej rodzinie agent, z kazdej rozmowy raport, wszystkie mohery pod bronia? Odpowiedz Link Zgłoś
major.hab.dudek Re: I co dalej? 11.11.05, 19:24 przyladek.nadziei napisał: > major.hab.dudek napisała: > > > Co dalej ? he he > > Mają już policję jawną i tajną w swoich łapkach. Prokuraturę też. Za chwi > lę > będ > > ą > > tworzyć znane nam juz speckomisje sejmowe. Rwą się do powołania pod przyk > rywką > > walki z korupcją tzw Centr.Biura Antykorupcyjnego. > > Mając to wszystko każdego niewygodnego polityka mozna będzie zgnoić , np > > kandydata w przyszłych wyborach prezydenckich :) > > Kaczory już zaczęli grę tzw służbami i przyszlym CBA o prezydencką reele > kcję > w > > 2010 roku. > > Czyli co? Panstwo policyjne? W kazdej rodzinie agent, z kazdej rozmowy raport, > wszystkie mohery pod bronia? --------- Eeeee ,tak to nie. Nie te czasy. Unia ,prawa człowieka , w miarę wolne media ,internet, organizacje pozarządowe . Wg mnie chodzi o utrącanie(w majestacie prawa) tzw resortami siłowymi ,prokuraturą ,inspekcjami skarbowymi , CBA itp partii które osiągną min. 5 % w sondażach ,no i głównie przyszłych konkurentów w wyborach prezydenkich Anno 2010 roku. Tak ,stawką jest reelekcja braciszka. Ponadto ma to być straszak na obecnych politykow np z Samoobrony i LPR - Hatrol ,Wielkopolski Bank Rolniczy :) -- rat.bzzz.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
leszab Re: Kaczynscy maja plan 11.11.05, 19:29 To napewno jest bardzo dobry plan. Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.nadziei Re: Kaczynscy maja plan 11.11.05, 19:34 leszab napisał: > To napewno jest bardzo dobry plan. Znasz konkrety? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Kaczynscy maja plan 11.11.05, 19:35 Najgorsze jest to, ze oni nie maja zadnego planu :o( Probuja zciagac rozne pomysly ze wszystkich stron i zlepic je w calosc. Cos z Fiel Castro (gospodarka), cos z Pinochet (budowa stadionow), Dzierzynski (policja). Maja spokony czas do poniedzialku. Zobaczymy co skleca :o(( Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.nadziei Re: Kaczynscy maja plan 11.11.05, 19:39 pies_na_czarnych napisała: > Najgorsze jest to, ze oni nie maja zadnego planu :o( > Probuja zciagac rozne pomysly ze wszystkich stron i zlepic je w calosc. Cos z > Fiel Castro (gospodarka), cos z Pinochet (budowa stadionow), Dzierzynski > (policja). Maja spokony czas do poniedzialku. Zobaczymy co skleca :o(( Tylko nie mow, ze plan jest taki: "Szabel nam nie zabraknie, Szlachta na koń wsiędzie, Ja z synowcem na czele I jakoś to będzie!" Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Kaczynscy maja plan 11.11.05, 19:38 jak żółć i jad się z platfusów wylewa. Tak, to wasz koniec platfusy, i nie czas lać łzy. Polacy nie będą PO was płakali. Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.nadziei Re: Kaczynscy maja plan 11.11.05, 19:40 pan.nikt napisał: > jak żółć i jad się z platfusów wylewa. > Tak, to wasz koniec platfusy, i nie czas lać łzy. > Polacy nie będą PO was płakali. Idz w PiSdu. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Kaczynscy maja plan 11.11.05, 19:45 No właśnie. Potwierdzasz tezę o jadzie platfusów Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Kaczynscy maja plan 11.11.05, 19:42 pan.nikt napisał: > jak żółć i jad się z platfusów wylewa. > Tak, to wasz koniec platfusy, i nie czas lać łzy. > Polacy nie będą PO was płakali. Polacy to w 39 do Londynu wyjechali. Na ich miejsce zabugowcy zostali przez Stalina przyslani. Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.nadziei Re: Kaczynscy maja plan 11.11.05, 19:43 pies_na_czarnych napisała: > pan.nikt napisał: > > > jak żółć i jad się z platfusów wylewa. > > Tak, to wasz koniec platfusy, i nie czas lać łzy. > > Polacy nie będą PO was płakali. > > > Polacy to w 39 do Londynu wyjechali. Na ich miejsce zabugowcy zostali przez > Stalina przyslani. "– Powiedział Pan, że nie trzeba w wolnej Polsce uciekać się do historii, żeby mówić o polityce – a tu się okazuje, że portret społeczeństwa, jaki się z „Pana Tadeusza” wyłania, zawiera cechy, które i dzisiaj nas niepokoją. – To prawda. Wcale tego nie chciałem, myślałem o „Panu Tadeuszu” jako o pięknym, bezinteresownym utworze, jako o zanurzeniu w dzieciństwie – a każdy chce dzisiaj zanurzyć się w dzieciństwie. Skoro mamy iść do Europy, każdy chce wiedzieć, jak się nazywa, jakim mówi językiem, kim byli jego rodzice, jaka jest jego przeszłość – choćby po to, żeby się troszkę od innych odróżniać, jak już do tej Europy wejdziemy. Tymczasem postacie Gerwazego czy Sędziego, zagrane przez moich przyjaciół Daniela Olbrychskiego i Andrzeja Seweryna, trochę ten plan zmieniły. Ja sam nie przypuszczałem, że te postacie nabiorą takiego życia, takiej krwi. Siedząc za kamerą przysłuchiwałem się czasem ze zdumieniem – co oni do mnie mówią?! Przecież sam im te teksty dałem do grania, znałem każde słowo, a mimo to przeżywałem zaskoczenie. Choćby ta scena, kiedy Sędzia mówi do księdza Robaka: „Szabel nam nie zabraknie, szlachta na koń wsiędzie, / Ja z synowcem na czele i? – jakoś to będzie!”... Robiłem już film „Kanał”, który był dokładnie o tym; zrobimy powstanie, siądziemy na koń, a potem jakoś to będzie... Przenikliwość Mickiewicza jest zdumiewająca. A przecież tym biednym emigrantom wydawało się, że zła przeszłość już jest za nimi. Co jeszcze mógłby zrobić Los, żeby ich nauczyć? Stracili wolność, stracili Polskę wielką od morza do morza, jakie jeszcze doświadczenie może im dać Historia? Okazuje się, że nic nie pomaga. I ciągle oglądamy wokół siebie te same cechy polskiego charakteru, które nas gubią. Co mówił do nas niedawno w telewizji Nowak-Jeziorański? Głównym wrogiem Polski są Polacy." www.tygodnik.com.pl/kontrapunkt/37/pan-tadeusz-na-wolnosci.html Odpowiedz Link Zgłoś
major.hab.dudek Re: Kaczynscy maja plan 11.11.05, 19:54 Skrzydlo OPUS Dei w PiS chce też katolickiego frankizmu w wersji light-soft : www.zieloni.org/ - artykuł Adama Fularza Odpowiedz Link Zgłoś