Dodaj do ulubionych

Kaczynscy maja plan

11.11.05, 18:43
Chca przprowadzic swoj tajny plan chocby z diablem, a Samejbronie jest
wszystko obojetne, tak dlugo, jak dugo jest przy korycie. Pozostaje tylko
pytanie. Co to za plan?
Obserwuj wątek
    • kaczkadziwaczka7 narazie Polacy maja zastepczego premiera i lppera 11.11.05, 18:45
      • przyladek.nadziei I co dalej? 11.11.05, 18:47
        Przeciez Kaczory na tym nie poprzestana.
        • major.hab.dudek Re: I co dalej? 11.11.05, 19:02
          Co dalej ? he he
          Mają już policję jawną i tajną w swoich łapkach. Prokuraturę też. Za chwilę będą
          tworzyć znane nam juz speckomisje sejmowe. Rwą się do powołania pod przykrywką
          walki z korupcją tzw Centr.Biura Antykorupcyjnego.
          Mając to wszystko każdego niewygodnego polityka mozna będzie zgnoić , np
          kandydata w przyszłych wyborach prezydenckich :)
          Kaczory już zaczęli grę tzw służbami i przyszlym CBA o prezydencką reelekcję w
          2010 roku.
          • przyladek.nadziei Re: I co dalej? 11.11.05, 19:06
            major.hab.dudek napisała:

> Co dalej ? he he
            > Mają już policję jawną i tajną w swoich łapkach. Prokuraturę też. Za chwilę
            będ
            > ą
            > tworzyć znane nam juz speckomisje sejmowe. Rwą się do powołania pod przykrywką
            > walki z korupcją tzw Centr.Biura Antykorupcyjnego.
            > Mając to wszystko każdego niewygodnego polityka mozna będzie zgnoić , np
            > kandydata w przyszłych wyborach prezydenckich :)
            > Kaczory już zaczęli grę tzw służbami i przyszlym CBA o prezydencką reelekcję
            w
            > 2010 roku.

Czyli co? Panstwo policyjne? W kazdej rodzinie agent, z kazdej rozmowy raport,
            wszystkie mohery pod bronia?
            • major.hab.dudek Re: I co dalej? 11.11.05, 19:24
              przyladek.nadziei napisał:

> major.hab.dudek napisała:
              >
              > > Co dalej ? he he
              > > Mają już policję jawną i tajną w swoich łapkach. Prokuraturę też. Za chwi
              > lę
              > będ
              > > ą
              > > tworzyć znane nam juz speckomisje sejmowe. Rwą się do powołania pod przyk
              > rywką
              > > walki z korupcją tzw Centr.Biura Antykorupcyjnego.
              > > Mając to wszystko każdego niewygodnego polityka mozna będzie zgnoić , np
              > > kandydata w przyszłych wyborach prezydenckich :)
              > > Kaczory już zaczęli grę tzw służbami i przyszlym CBA o prezydencką reele
              > kcję
              > w
              > > 2010 roku.
              >
              > Czyli co? Panstwo policyjne? W kazdej rodzinie agent, z kazdej rozmowy raport,
              > wszystkie mohery pod bronia?
              ---------
              Eeeee ,tak to nie. Nie te czasy. Unia ,prawa człowieka , w miarę wolne media
              ,internet, organizacje pozarządowe . Wg mnie chodzi o utrącanie(w majestacie
              prawa) tzw resortami siłowymi ,prokuraturą ,inspekcjami skarbowymi , CBA itp
              partii które osiągną min. 5 % w sondażach ,no i głównie przyszłych konkurentów w
              wyborach prezydenkich Anno 2010 roku. Tak ,stawką jest reelekcja braciszka.
              Ponadto ma to być straszak na obecnych politykow np z Samoobrony i LPR - Hatrol
              ,Wielkopolski Bank Rolniczy :)

--
              rat.bzzz.net/
    • leszab Re: Kaczynscy maja plan 11.11.05, 19:29
      To napewno jest bardzo dobry plan.
      • przyladek.nadziei Re: Kaczynscy maja plan 11.11.05, 19:34
        leszab napisał:

> To napewno jest bardzo dobry plan.

Znasz konkrety?
    • pies_na_czarnych Re: Kaczynscy maja plan 11.11.05, 19:35
      Najgorsze jest to, ze oni nie maja zadnego planu :o(
      Probuja zciagac rozne pomysly ze wszystkich stron i zlepic je w calosc. Cos z
      Fiel Castro (gospodarka), cos z Pinochet (budowa stadionow), Dzierzynski
      (policja). Maja spokony czas do poniedzialku. Zobaczymy co skleca :o((
      • przyladek.nadziei Re: Kaczynscy maja plan 11.11.05, 19:39
        pies_na_czarnych napisała:

> Najgorsze jest to, ze oni nie maja zadnego planu :o(
        > Probuja zciagac rozne pomysly ze wszystkich stron i zlepic je w calosc. Cos z
        > Fiel Castro (gospodarka), cos z Pinochet (budowa stadionow), Dzierzynski
        > (policja). Maja spokony czas do poniedzialku. Zobaczymy co skleca :o((

Tylko nie mow, ze plan jest taki:

"Szabel nam nie zabraknie,
        Szlachta na koń wsiędzie,
        Ja z synowcem na czele
        I jakoś to będzie!"
    • pan.nikt Re: Kaczynscy maja plan 11.11.05, 19:38
      jak żółć i jad się z platfusów wylewa.
      Tak, to wasz koniec platfusy, i nie czas lać łzy.
      Polacy nie będą PO was płakali.
      • przyladek.nadziei Re: Kaczynscy maja plan 11.11.05, 19:40
        pan.nikt napisał:

> jak żółć i jad się z platfusów wylewa.
        > Tak, to wasz koniec platfusy, i nie czas lać łzy.
        > Polacy nie będą PO was płakali.

Idz w PiSdu.
        • pan.nikt Re: Kaczynscy maja plan 11.11.05, 19:45
          No właśnie.
          Potwierdzasz tezę o jadzie platfusów
      • pies_na_czarnych Re: Kaczynscy maja plan 11.11.05, 19:42
        pan.nikt napisał:

> jak żółć i jad się z platfusów wylewa.
        > Tak, to wasz koniec platfusy, i nie czas lać łzy.
        > Polacy nie będą PO was płakali.

Polacy to w 39 do Londynu wyjechali. Na ich miejsce zabugowcy zostali przez
        Stalina przyslani.
        • przyladek.nadziei Re: Kaczynscy maja plan 11.11.05, 19:43
          pies_na_czarnych napisała:

> pan.nikt napisał:
          >
          > > jak żółć i jad się z platfusów wylewa.
          > > Tak, to wasz koniec platfusy, i nie czas lać łzy.
          > > Polacy nie będą PO was płakali.
          >
          >
          > Polacy to w 39 do Londynu wyjechali. Na ich miejsce zabugowcy zostali przez
          > Stalina przyslani.

"– Powiedział Pan, że nie trzeba w wolnej Polsce uciekać się do historii, żeby
          mówić o polityce – a tu się okazuje, że portret społeczeństwa, jaki się z „Pana
          Tadeusza” wyłania, zawiera cechy, które i dzisiaj nas niepokoją.
          – To prawda. Wcale tego nie chciałem, myślałem o „Panu Tadeuszu” jako o
          pięknym, bezinteresownym utworze, jako o zanurzeniu w dzieciństwie – a każdy
          chce dzisiaj zanurzyć się w dzieciństwie. Skoro mamy iść do Europy, każdy chce
          wiedzieć, jak się nazywa, jakim mówi językiem, kim byli jego rodzice, jaka jest
          jego przeszłość – choćby po to, żeby się troszkę od innych odróżniać, jak już
          do tej Europy wejdziemy. Tymczasem postacie Gerwazego czy Sędziego, zagrane
          przez moich przyjaciół Daniela Olbrychskiego i Andrzeja Seweryna, trochę ten
          plan zmieniły. Ja sam nie przypuszczałem, że te postacie nabiorą takiego życia,
          takiej krwi. Siedząc za kamerą przysłuchiwałem się czasem ze zdumieniem – co
          oni do mnie mówią?! Przecież sam im te teksty dałem do grania, znałem każde
          słowo, a mimo to przeżywałem zaskoczenie. Choćby ta scena, kiedy Sędzia mówi do
          księdza Robaka: „Szabel nam nie zabraknie, szlachta na koń wsiędzie, / Ja z
          synowcem na czele i? – jakoś to będzie!”... Robiłem już film „Kanał”, który był
          dokładnie o tym; zrobimy powstanie, siądziemy na koń, a potem jakoś to
          będzie...
          Przenikliwość Mickiewicza jest zdumiewająca. A przecież tym biednym emigrantom
          wydawało się, że zła przeszłość już jest za nimi. Co jeszcze mógłby zrobić Los,
          żeby ich nauczyć? Stracili wolność, stracili Polskę wielką od morza do morza,
          jakie jeszcze doświadczenie może im dać Historia? Okazuje się, że nic nie
          pomaga. I ciągle oglądamy wokół siebie te same cechy polskiego charakteru,
          które nas gubią. Co mówił do nas niedawno w telewizji Nowak-Jeziorański?
          Głównym wrogiem Polski są Polacy."

www.tygodnik.com.pl/kontrapunkt/37/pan-tadeusz-na-wolnosci.html
    • major.hab.dudek Re: Kaczynscy maja plan 11.11.05, 19:54
      Skrzydlo OPUS Dei w PiS chce też katolickiego frankizmu w wersji light-soft :
      www.zieloni.org/ - artykuł Adama Fularza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka