Dodaj do ulubionych

Cz Polska to kraj nienawiści?czy tylko na forum

13.11.05, 18:12
Zajrzałem i ogarnąło mnie przerażenie,setki nienawistnych słów.
Wczoraj na TV Kultura pokazano świetny film o b.Jugosławi,boję się,
boję,że mój kraj staje się podobny.Wiem,że wielu tu piszących płonie
nienawiścią.Pytam dlaczego?
Obserwuj wątek
    • seth11 Re: Cz Polska to kraj nienawiści?czy tylko na for 13.11.05, 18:16
      To tylko na forum. Nie widziałem żeby się tłukli na ulicy.:)

• b-beagle Re: Cz Polska to kraj nienawiści?czy tylko na for 13.11.05, 18:24
        Prawdziwe życie jest poza forum
      • hawranekslonko Re: Cz Polska to kraj nienawiści?czy tylko na for 13.11.05, 20:59
        POLSKA to kraj ludzi tolerancynych przyjaznych i sprawiedliwych nie patrz na
        politykow PIS SAMOOBRONA LPR PSL
      • mirmat1 Paryz plonie,Madryt,Londyn wybucha a keller bredzi 13.11.05, 21:58
        Naprawde chorzy na nienawisc sa polakozercy, ktorzy nabrali juz w PRL nawyki na
        opluwanie wszystkiego co traci patriotyzmem.
        • kropekuk To wg.Mirmata GADANIE patriotyzmem traci? 13.11.05, 22:26
          Buhahaha!!! Polacy ozorem lepsza ojczyzne beda obie budowac.
          A "Londyn wybucha" bo wlasnie paru Pakis "poczulo sie" islamskimi patriotami:)
        • miecia9 Obawiam się, ze ta nienawiść jest planowym działan 14.11.05, 10:27
          Kto podzielił Polskę na moherową i eltarną. Wg mnie PR-owcy PO. Sondaże nie
          oddają rzeczywistości, wg sondaży miał wygrać Tusk.
          A podział ten umacniają dodatkowo politycy PO i to jacy politycy z najwyższej
          półki (Tusk w komentarzu do expose "całą Polska nazywa koalicję moherową",
          gwizdy i pomrukiwania posłów PO w sejmie podczas wystąpienia Kaczyńskiego). To
          jest skandal i chamstwo.
          Wylazł moher i wirtualna inteligencja PO.

************L I S T O T W A R T Y*************
          Kochane zatuskane!
          Na wstępie mojego listu całuję Was serdecznie i pytam co u Was słychać. U nas
          wszystko dobrze.

Donald T – prawie jak prezydent
          Gabinet cieni – prawie jak rząd

Skład gabinetu ceni leni

1. Pierwsza przekupa IV RP - Hanna G-Walcowata. Ostatnio cień walcował w
          gabinecie Balcerowicza teraz walcuje w gabinecie prezydenta Warszawy

2. Mandaryna sceny politycznej - Donald T (śpiewa co mu Schetyna pozwoli
          czyli pełen playbeck polityczny)

3. Ojciec chrzestny - Schetyna (steruje partią z tylnego siedzenia)

4. Ostatni frustrat - JM Rokita

5. Wściekły katolik - Niesiołowski

6. .Żołnierz Schetyny.......Komorowski

PiS wziął się do roboty, a PO wciąż marudzi, szuka dziury w całym, doszukuje
          się jakichś niebezpieczeństw. Dość mam przekup, mamdaryn i frustratów. PO to
          lobbing mafi

Na tym kończę i pozdrawiam całą zatuskaną kołtunerie w necie

Moherowy beret

PS
          Ciemnogród swój rozum ma i swoje wie a nawet więcej

**********L I S T Z A M K N I Ę T Y*************
          • golota20 Re: Obawiam się, ze ta nienawiść jest planowym dz 23.11.05, 20:22
            Skład gabinetu ceni leni
            >
            > 1. Pierwsza przekupa IV RP - Hanna G-Walcowata. Ostatnio cień walcował

Pieknie podsumowales!!!!!!
            Brawo!!!!!!!!!!!!!!

Moherowych jest wiecej w Polsce niz inteligencji.
            To jest fakt.

A fakty trzeba respektowac.....

Inteligenty niech wyedukuja moherowych.....

To tym samym moherow nam sie umniejszy....

• p.smerf Re: Cz Polska to kraj nienawiści?czy tylko na for 13.11.05, 18:24
      Dla odprężenia opwiem ci autentyczną przygodę, którą sam przeżyłem. Mieszkałem w
      pensjonacie obok którego był normalny dom z podwórkiem. Kilka razy dziennie
      ulicą przechodził jakiś obcy pies, mijając bramę zaczynał awanturę z psem z
      podwórka. W życiu nie widziałem takiej zaciekłości. Psy rzucały sie na siatkę
      ogrodzenia a rzadko spotykaną wściekłością. Łącznie z pianą z pysków. Pomyślełm
      sobie: jak to dobrz że odgradza ich ta siatka. Któregoś dnia usłyszałem kolejną
      psią awanturę, wyjrzałem na balkon i... zdębiałem. Brama posesji była otwarta!
      Psy tak samo się wściekle obszczekiwały, ale nie robiły sobie żadnej krzywdy.
      Nawet nie próbowały się dotknąć!
      Po prostu niektórzy muszą sobie "poszczekać" :-)
      • zwykly2 Re: To tylko odreagowanie frustracji - nic złego. 13.11.05, 18:33
        • keller1 Re: To tylko odreagowanie frustracji - nic złego. 13.11.05, 18:35
          oby tak było!
    • b.krakus kto sieje wiatr, zbiera burzę… 13.11.05, 18:38
      być może jest to na razie burza w szklance wody, ale ona się spotęguje i rozleje
      • p.smerf Re: kto sieje wiatr, zbiera burzę… 13.11.05, 19:21
        A to już zależy wyłącznie od polityków. Wojna Jugosławii zaczęła się przecież od
        drobnych nieprozumień sąsiedzkich. Gdyby się politycy nie wtrącali, kłócący się
        -być może - daliby sobie po pyskach i na tym by się skończyło. Ale "Naród"
        poczuł się urażony, "Duma" została naruszona, "Religia" została skalana i
        skończyło się morzem trupów. A sprawcy? Jak to sprawcy, zawsze jakoś się "wyżywią".
        • wasyyl jugosławia 13.11.05, 19:29
          porównanie do jugosławii jest zdecydowanie na wyrost i świadczy o kompletnej
          ignorancji historyczno-politycznej.
          • kropekuk Ujecie problemu w Jugoslawii - doskonale, jak na 13.11.05, 19:32
            tak lakoniczna forme (a moze dziecko ciagle wierzy w bajke o zlych Serbach?).
            Do Polski nie ma co porownywac - zbyt monolityczna etnicznie, historycznie i
            religijnie.
            • p.smerf Re: Ujecie problemu w Jugoslawii - doskonale, jak 13.11.05, 20:02
              A czy ja mówię, że będziemy się rżnąć? Ale to od polityków zależy czy będziemy
              się - jako naród - konsolidować czy na siłę dzielić. Np. dzisiaj w "7 dniu
              tygodnia" Dorn wysnuł teorię, że Tusk mówiąc o "mocherowej koalicji" tragicznie
              podzielił polskie społeczeństwo (użył chyba sformułowania, że "przeciągnął
              kolczasty drut w poprzek społeczeństwa". Jeśli polskie społeczeństwo daje się
              podzielić beretem to strach się bać.
              • p.smerf Re: Ujecie problemu w Jugoslawii - doskonale, jak 13.11.05, 20:06
                Uups... koalicja miała być oczywiście moherowa.
                • b.krakus spoko, papciu… 13.11.05, 20:23
                  w takich okolicznościach i emocjach każdemu może się zdarzyć, a imć dorn niech
                  nam nie wciska kitu, bo to oni wydłubali te okopy świętej, kaczej trójcy…
                  I co, dla dobra powszechnego mamy się teraz pogodzić z życiem w pislandii, a
                  takiego wała!!!
                  • dr.vlad [...] 23.11.05, 10:53
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • keller1 Re: jugosławia 13.11.05, 20:09
            może i na wyrost, nie przeczę,jednakże pobudziło to ludzi do zabrania głosu na
            temat polskich podziałów.Czasami trzeba "walnąć w łeb aby się ocknąć".,pozdr
    • xtrin Re: Cz Polska to kraj nienawiści?czy tylko na for 13.11.05, 19:34
      Jak to mówią - przykład idzie z góry.
    • lucand1 Re: Cz Polska to kraj nienawiści?czy tylko na for 13.11.05, 20:14
      Ta nienawiść jest sztucznie wytwarzana przez te setki esbeków i innych
      palantów ,którzy siedzą przy komputerach Agory ,podając sie za internautów,a są
      ześmieconymi ,dobrze opłacanami agentami Michnixa i temu podobnych agentów..To
      oni sieja tą nienawiść.Przeglądając strony internetowe nie ma możliwości
      takiej ,aby uwierzyć ,że 80% Polaków/internautów/ jest bezmózgomi
      palantami,nieznającymi swojej przeszłóści i ludzi którzy ją
      wytworzyli/np.Michnik,Geremek,Mazowiecki i.tp./.Podziwiać tylko tych co wierzą
      w to co sieja media.
      • keller1 Re: Cz Polska to kraj nienawiści?czy tylko na for 13.11.05, 20:21
        dodać należy jeszcze to,że operują cudzymi cytatami publikowanymi w mediach i
        nie tylko,rzadko coś od siebie.
      • melisa-bb Re: Cz Polska to kraj nienawiści?czy tylko na for 13.11.05, 21:28
        Podzial sie zaczął od momentu jak nasi wspaniali dziennikarze( nie wszyscy),
        zaczęli analizowac wyniki wyborów, podzielili Polske na głupców głosujących na
        PIS i Kaczynskiego i tych rzekomo mądrzejszych którzy zagłosowali na PO.
        Krople goryczy przelał Tusk.Obserwujac wystapienia dziennikarzy w Niemczech
        zwiazane z tworzeniem koalicji słyszy sie komentarze mniej zjadliwe a bardziej
        merytoryczne .
    • bryt.bryt Polska to kraj lodem plynacy 13.11.05, 20:49
      Nalej wody do formy, wloz do lodowki i okladaj lodem skronie. Polepszy sie.
      • keller1 Re: Polska to kraj lodem plynacy 13.11.05, 20:54
        rusz głową nie rękami,bo to wielu potrafi,klik,klik,klik,klik...itd
    • bebe3 Re: Proponuję podział wzdłuż Wisły 13.11.05, 20:55
      Będzie to zgodne mniej więcej z tym jak Polska głosowała:)
      • hawranekslonko Re: Proponuję podział wzdłuż Wisły 13.11.05, 21:01
        POLSKA JEST JEDNA nie zalezy od strony WISLY
        • orys100 Re: Proponuję podział wzdłuż Wisły 13.11.05, 21:14
          Polska jest jedna ale ..
          Polacy są madrzy i głupi ...
          • bebe3 Re: Proponuję podział wzdłuż Wisły 13.11.05, 21:21
            orys100 napisał:

> Polska jest jedna ale ..
            > Polacy są madrzy i głupi ...
            No właśnie:)
            Podzielimy sie wzdłuż Wisły na głupich i mądrych
    • travel_wawa Tak. Podziekuj Kaczyńskim , Lepperowi i Rydzykowi. 13.11.05, 21:26
      I pozostałym polskim faszystom.
      • bebe3 Re: Tak. Podziekuj Kaczyńskim , Lepperowi i Rydzy 13.11.05, 21:28
        travel_wawa napisał:

> I pozostałym polskim faszystom.

Travel przystopuj! Juz jeden internauta miał sprawę za obrazę.
        Musisz nauczyć się przekazywac treść w grzeczniejszych słowach
        • travel_wawa Niestety to nie moja złośliwość... 13.11.05, 22:02
          tylko moja trzeźwa ocena, że grozi nam faszyzacja.
          Bardzo chciałbym, aby ewolucja zdarzeń w naszym kraju w tym kierunku się nie
          potoczyła.
          Widzę, jednak, że narodowy socjalizm w wykonaniu PiS i Samoobrony ma w Polsce
          wielu zwolenników. Fanatycznych zwolenników.

A jeśli mam pójść do więzienia za przekonania, proszę bardzo.
          • bebe3 Re: Niestety to nie moja złośliwość... 13.11.05, 22:07
            To prawda. Ludziom wydaje sie,że historia nie może się powtórzyć,że to 21 wiek.
            Ale partia przez ciebie wspomniana doszła do władzy w bardzo podobnej sytuacji
            społecznej, duże bezrobocie, frustracja. Lekarstwem miała byc silna władza.
            Głosiła hasła socjalno-narodowe....ehhh:(
            • travel_wawa Rozwój budownictwa mieszkaniowego, autostrady... 13.11.05, 22:09
              ...no i jeszcze samochód dla każdego, czyli "ludowy" samochód.
              • mysz_polna5 Re: Rozwój budownictwa mieszkaniowego, autostrady 13.11.05, 22:12
                travel_wawa napisał:

> ...no i jeszcze samochód dla każdego, czyli "ludowy" samochód.

Jak umiesz liczyc, to licz na siebie.
                A nie na zasilek, darmowe mieszkanie i na oslode 'ludowy' samochod.
                Wiec nie judz, i przestan chrzanic glupoty! Hop hop!
                • travel_wawa aluzji myszka nie poniała... 13.11.05, 22:25

• mysz_polna5 Re: myszka, poniala ~ i to b. dobrze~ poniala~ 13.11.05, 22:27
    • karlin Polska to kraj nienawiści dawkowanej 13.11.05, 21:30
      Przez media, przez Salon.

To i tak dziwne, że tak wielu się tej kuracji oparło.
      • po_godzinach Re: Polska to kraj nienawiści dawkowanej 13.11.05, 22:00
        Nie każdy ma predyspozycje do nienawiści.

• gocanowo nasz kochany kosciol k., media, pseudopolitycy 13.11.05, 22:04
        dyzurni podgrzewacze nastrojow, nurzanie sie w krzywdach historycznych, poczucie
        bycia lepszym niz inni. Moze jeszcze nie narodem wybranym, ale lepszym.
        Wszystko to tworzy nasze piekielko.
        A tutejsze forum jest wycinkiem, moze nieco karykaturalnym, naszej rzeczywistosci
    • frank_drebin Bez przesady z ta nienawiscia. Na forum to glownie 13.11.05, 22:03
      pryszczaci zwolennicy roznych partii gadaja bzdury zachaczajace o nienawisc.
      • bebe3 Re: Zadam proste pytanie. 13.11.05, 22:08
        • bebe3 Re: Zadam proste pytanie. 13.11.05, 22:09
          Kto nas podzielił? Kto wymyślił słynny podział na Polskę liberalna i solidarną?
          • frank_drebin Jesli czujesz. ze kraj jest podzielony to widac 13.11.05, 22:13
            musisz mieszkac w jakims specyficznym rejonie Polski. Ja widze, ze zycie sie
            toczy. ludzie nie wisza sobie u szyi z powodu glosowania na kogos itp. A twoje
            pytanie mozna uzupelnic bardzo prosto - komu zalezy na utrwalaniu tego
            mitycznego podzialu .. ? Ktos w koncu w czwartek w sejmie cos powiedzial i to
            nie byl nikt z PiS ...
            • bebe3 Re: Jesli czujesz. ze kraj jest podzielony to wid 13.11.05, 22:22
              Może rów wykopany przez P.Kaczyńskiego jest za głęboki:(
              Faktem jest ,że z podziałami spotykam sie wszędzie, w rozmowach sąsiedzkich,
              koleżeńskich, a ostatnio nawet robiąc zakupy na bazarze.
              Nad marchewką pokłóciło sie kilka starszych kobiet. Wyglądało do może i
              śmiesznie, ale po żednych wyborach takich podziałów nie zaobserwowałam.
              Tak jest po raz pierwszy
              • keller1 Re: Jesli czujesz. ze kraj jest podzielony to wid 14.11.05, 10:09
                aksamitna droga,mocherowy rów
    • panidalloway Re: Cz Polska to kraj nienawiści?czy tylko na for 14.11.05, 11:14
      Podziały, nienawistne kibicowanie poltyczne, to znaczy coraz mniejszy brak
      zainteresowania praktycznymi skutkami działań ekonomicznych, politycznych,
      prawwnych i innych, a skupienie się na sprawach personalnych, miłości i
      nienawiści do wodzów, zamienienie zainteresowania sprawami państwa na
      wyłapywanie nieszczęśliwych wypowiedzi, które nadają sie do demonizacji i
      zastąpienia uczciwej analizy jakimś idiotycznym a pognębiajacym hasłem to
      największe nieszczęście jakie się nam przydarzyło.
      Było w Ojczyźnie trochę krzywd, ale było też wielu, którzy wykorzystali ten
      fakt, brutalnie opluwając ostatnie piętnastolecie i odmawiając nie tylko zasług
      ale podstawowej uczciwości i honoru ludziom, którzy w dobrej wierze i z wielkim
      wysiłkiem chcieli budować naszą wolną, acz nie świętą ojcZyznę.
      Planowo niszczono dobre imię GW, UD, UW, Michnika, Mazowieckiego, Tygodnika
      Powszechnego, który był ostro krytykowany, choć nie było chyba ani jednej z nim
      polemiki. Brali w tym udział zarówno zwolennicy PO jaki PiSu i jego obecnej
      koalicji. Seanse nienawiści (autocenzura podpowiada mi, żeby z tego określenia
      zrezygnować, ale co tam) zastępowały rzeczową krytykę. I to jest to, co
      naprawdę przyniosła Polsce nadzieja Na POPiS. Przemawia przeze mnie
      rozgoryczenie i dlatego to co piszę nie jest pełne miłości. Mam nadzieję, że
      nie tylko Polacy ale również ci poltycy, którzy reraz na właśnej skórze czują,
      jak to jest walczyć z oślizgłym gadem pomówień, przeinaczeń i kłamstw z
      leciutką mgiełką prawdy stukną sie wreszcie w czółko.
      W czsie kampani prezydenckiej ktoś zapytał Tuska "Dlaczego Pana popiera GW, a
      Pana Kaczyńskiego RM?" Tusk zrobił bardzo zadowoloną minę i odpowiedział z
      dumą, że każdy ma to, na co zasługuje. Po chwili dopiero zorientował się, że
      się "zdemaskował".

• mamlago2 Jak nie wiadomo o co chodzi , to pewno chodzi 14.11.05, 13:12
      o podziały i o ...
    • ariadna-enta Re: Cz Polska to kraj nienawiści?czy tylko na for 14.11.05, 14:41
      Myślę,że ta nienawiśc jest tylko na forum -po prostu anonimowość skłania często
      do głupiego prowokowania bo w realu wielu nie miałoby odwagi prosto w oczy
      wyzwać kogoś od{ tu dowolne epitety},poza tym jest to forma spędzania wolnego
      czasu i "zabawy". Normalnie nie spotykam się z czymś takim.
      • elfhelm Re: Cz Polska to kraj nienawiści?czy tylko na for 14.11.05, 14:42
        Normalnie mało kto odważy się pogadać o polityce :)
    • dokowski Wychowanie religijne uczy nienawiści 14.11.05, 14:58
      keller1 napisał:

> Wiem,że wielu tu piszących płonie nienawiścią.Pytam dlaczego?

maska miłości bliźniego nigdy nie była w stanie przesłonić prawdziwego oblicza
      chrześcijństwa
      • keller1 Re: Wychowanie religijne uczy nienawiści 14.11.05, 18:39
        po co mieszasz religie/podkreślam religie nie "ę"/ widzisz twoja wypowiedź
        jest prowokacją,sama w sobie!
        • dokowski To jest szczere przekonanie ateisty, a nie prowoka 15.11.05, 11:27
          keller1 napisał:

> twoja wypowiedź jest prowokacją,sama w sobie!

Wielokrotnie w poważnych i głębokich dyskusjach forumowych dowodziłem, jak
          szkodliwy i demoralizujący wpływ ma religijne wychowanie na psychikę, morale i
          osobowość dziecka. Tezy tej dowodzi cała historia i analiza współczesnych
          wojen. To religie są głównym żródłem nienawiści. Rozejrzyj się po świecie,
          przeczytaj jeszcze raz te posty, w których znalazłeś tyle nienawiści.

Antysemityzm, islamski fundamentalizm, a także reakcje na nie, to tylko
          przykłady nienawiści, której źródłem jest wychowanie religijne. Na naszym
          polskim podwórku mamy nienawiść szerzoną przez RM i mamy tutaj pełne nienawiści
          posty moherowe i antymoherowe - tej nienawiści by nie było, gdyby nie religijne
          wychowanie.

"Mają oczy, a nie widzą", za to wszędzie widzą prowokację, tylko belki we
          własnym oku nie widzą.
          • bac1 Re: To jest szczere przekonanie ateisty, a nie pr 15.11.05, 11:31
            Dziekuje za tę "wypowiedż".
            Pozdrawiam.
    • przyladek.dobrej.nadziei Re: Cz Polska to kraj nienawiści?czy tylko na for 14.11.05, 18:41
      Jak ktos trafnie zauwazyl "sciezki miedzy sasiadami pozarastaly".
    • piaf.e [...] 14.11.05, 18:48
      • keller1 Re: ja nie nienawidzę 14.11.05, 18:53
        ulżyj sobie,tylko się nie napinaj....!
        • piaf.e Re: ja nie nienawidzę 15.11.05, 10:54
          keller1 napisał:

> ulżyj sobie,tylko się nie napinaj....!

tym kulturalnym akcentem moznaby zakonczyc watek o nienawisci forumowej.
          Koalicji forumowej nie bedzie, rewolucji tez nie,butalek z benzynom nie trza
          szykowac.
          o rydzykowej moralnosci kraju i kosciola mowic nie wolno.
          5 tej polnej i innym wolno wszystko.
          ale jak to mowia do tąd dzban wode nosi .......
          pozdrawiam wszystkich bardzo goraco.
          • ave.duce Re: ja nie nienawidzę - Nie łam się;-))) n/t 15.11.05, 11:13
            Pozdrawiam:-)))
          • keller1 Re: ja nie nienawidzę 15.11.05, 16:47
            i (.)
    • trevik Krotko i zwiezle: 15.11.05, 11:47
      To jest dokladnie to, co Ziemkiewicz okresla jako Polactwo. Ja nie bede sie
      rozpisywal na temat "polactwa", polecam kupic ksiazke Ziemkiewicza,

T.
    • dokowski W Poznaniu zwyciężyła nienawiść, policja dała ... 22.11.05, 11:34
      ... się poszczuć Wszom, zareagowała wg psychologii tłumu - eskalacja
      nienawiści, hasła: "Żydzi do gazu", "bij pedałów" itp. rozpaliły w policjantach
      emocje, aż ruszyli do ataku.

Zauważmy, że w Warszawie policjanci nie dali się poszczuć, wszyscy jakoś
      rozumieli, że Kaczor to zły człowiek, że jego rozkazy i zakazy w tej sprawie
      były bezprawne, sprzeczne z Konstytucją, wydane z powodu zaślepienia
      nienawiścią. W Warszawie nienawiść przegrała, w Poznaniu jednak nienawiść
      zwyciężyła.
      • solaris_ Re: W Poznaniu zwyciężyła nienawiść, policja dała 22.11.05, 12:54
        "zrobię wszystko by mnie znienawidzili"
        nie rozumiem takiego postępowania,
        podobała mi się wypowiedź jednego człowieka o odmiennej orientacji,a brzmiała:
        "...uważam,że tak jak żyję nie naruszam niczyjch dóbr,sąsiedzi wiedzą i nie
        czuję z ich strony wrogości, więc muszę paradować i podkreślać swoją inność"
        • solaris_ Re: W Poznaniu zwyciężyła nienawiść, policja dała 22.11.05, 12:58
          sorry,przepraszam wkradł się błąd,oczywiście "że nie muszę" a nie jak napisałem
          w ostatnim zdaniu "więc muszę"
          • dokowski Było dobrze 24.11.05, 09:34

• solaris_ Re: W Poznaniu zwyciężyła nienawiść, policja dała 22.11.05, 12:59
          solaris_ napisał:

> "zrobię wszystko by mnie znienawidzili"
          > nie rozumiem takiego postępowania,
          > podobała mi się wypowiedź jednego człowieka o odmiennej orientacji,a
          brzmiała:
          > "...uważam,że tak jak żyję nie naruszam niczyjch dóbr,sąsiedzi wiedzą i nie
          > czuję z ich strony wrogości, więc nie muszę paradować i podkreślać swoją
          inność"
          • dokowski Teraz jest bez sensu. Jeżeli facet chce żeby go... 23.11.05, 09:46
            ... nienawidzili, jeżeli nie czuje wrogości sąsiadów, to specjalnie zorganizuje
            paradę, żeby poczuć tę wrogość.

Zresztą nawet jeśli takie są motywacje uczestników parady, bo mają zbyt dobrych
            sąsiadów, a chcą być nienawidzeni, to nadal nie ma prawnych przesłanek, aby
            zlikwidować wolność słowa, zgromadzeń i wyrażania poglądów.

Chcąc obalić Konstytucję musisz mieć coś więcej niż takie pełne nienawiści
            insynuacje. Satyryk, który sobie robi jaja z Kościoła, będzie nienawidzony
            przez katolików, tak jak w PRL nienawidzony był przez czerwonych satyryk, który
            robił sobie jaja z PZPR. Czy z tego powodu powinno się zakazać satyry?
          • keller1 Re: W Poznaniu zwyciężyła nienawiść, policja dała 23.11.05, 19:53
            nareszcie odmienny ale mądry!!!:-)))))))))
            • kropek_oxford Jasne, ty zawsze byles zwolennikiem ZOMO. Jak 23.11.05, 19:58
              twoj ETATOWY ETYK PRL, prof. Jankowski. Buhahaha!!! Komusze myslenie w Polsce
              wiecznie zywe, poki ostatni uczniowie owych etatowych etykow komuny nie wymra:)

--
              Ein Volk, IV Reich, Zwei Katchoren
              • keller1 Re: Jasne, ty zawsze byles zwolennikiem ZOMO. Jak 23.11.05, 20:02
                to już teraz oxford, no popatrz,to chyba nie dowartościowanie!
                tyle jeszcze uniwersytetów przed tobą.
                tylko nie mów o UW!!!
                • kropek_oxford [...] 23.11.05, 20:04
                  • keller1 Re: A CZEMU mam nie mowic o Uniwersytecie Warszaw 23.11.05, 20:11
                    to ty stąd uciekłeś,i zastanawiam się dlaczego może wkrótce będzie
                    weryfikacja /odtajnienie teczek/więc się dowiemy więcej!
                    A ten "porządny" student to ty,o ile mi wiadomo to zaliczyłeś siebie do
                    wykładowców,ale chyba podłogi!
                    • kropek_oxford To "wykladowcow podlog" TEZ na UW beda weryfikowac 23.11.05, 20:24
                      Nb. Z nikad nie ucieklem. A poza tym znajdz mi glupiego, ktory pracy w
                      Oxfordzie odmowil? Wladek Bartoszewski Jr? Tez "uciekl"? Tez sie "teczki boi"?
                      • keller1 Re: To "wykladowcow podlog" TEZ na UW beda weryfi 23.11.05, 20:26
                        a co wiesz o Józku...?
                      • keller1 Re: To "wykladowcow podlog" TEZ na UW beda weryfi 23.11.05, 20:26
                        Stalinie!
                        • kropek_oxford Ze zmarl z 15 lat ZANIM sie urodzilem:))) n/t 23.11.05, 20:28
    • beksiulek Re: Cz Polska to kraj nienawiści?czy tylko na for 22.11.05, 13:04
      keller1
      < nie jesteś osamotniony w swoich odczuciach :(
      • atsieta Re:SKORO ŁĄCZY SIĘ POLITYKĘ Z RELIGIĄ 22.11.05, 16:00
        I TO Z GOSPODARKĄ TO MAMY TO CO MAMY I NIE MA CO SIĘ TEMU DZIWIĆ ZE NIENAWIŚĆ ROSNIE. MOŻE KOMUŚ NA TYM ZALEŻY?WYSTARCZY PRZYJŻEĆ SIĘ WOJNIE W BYŁEJ JUGOSŁAWI!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka