Dodaj do ulubionych

Finlandia legalizuje związki homoseksualne

IP: 193.178.168.* 30.09.01, 16:03
Finlandia legalizuje związki homoseksualne

Parlament fiński przyjął w piątek ustawę pozwalającą parom homoseksualnym na
legalizację ich związku i korzystanie z większości uprawnień, przysługujących
małżeństwom heteroseksualnym.

Pary homoseksualne będą mogły korzystać z tych samych uprawnień
majątkowych i fiskalnych, co pary heteroseksualne. Nie będą miały jednak prawa
adoptowania dzieci ani przyjmowania nazwiska partnera przy legalizacji związku,
czego domagali się Zieloni.

http://dziennik.pap.com.pl/rozmaitosci/20010928192551.html

Czekamy na Polske.
Obserwuj wątek
    • Gość: Adam Trzeba powiadomić KAT-a i MMM-a to wyjadą z tegp Forum do Finów IP: *.chello.pl 30.09.01, 16:17
      Gość portalu: Emendmes napisał(a):

> Finlandia legalizuje związki homoseksualne
      >
      > Parlament fiński przyjął w piątek ustawę pozwalającą parom homoseksualnym na
      > legalizację ich związku i korzystanie z większości uprawnień, przysługujących
      > małżeństwom heteroseksualnym.
      >
      > Pary homoseksualne będą mogły korzystać z tych samych uprawnień
      > majątkowych i fiskalnych, co pary heteroseksualne. Nie będą miały jednak prawa
      > adoptowania dzieci ani przyjmowania nazwiska partnera przy legalizacji związku,
      >
      > czego domagali się Zieloni.
      >
      > http://dziennik.pap.com.pl/rozmaitosci/20010928192551.html
      >
      > Czekamy na Polske.

• Gość: marcin W Polsce raczej sie nie doczekamy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.09.01, 22:41
      Woli politycznej brak będzie i w Sejmie IV kadencji - SLD nie ma większości, PO
      jest przeciw (mimo posiadania w swoich szeregach polityków, którzy są
      zdecydowanie za), PSL też jest "tradycyjne", Samoobrona, LPR i PiS tym bardziej
      się na to nie zgodzą. Niby więc kto miałby uchwalić prawo choćby do
      rejestrowanych jednopłciowych związków cywilnych? W tej dziedzinie Polska stoi
      w miejscu, a całe społeczeństwo się uwstecznia myląc pederastę z pedofilem,
      narkomanem, menelem i wszystkim co się kojarzy źle. Uwstecznia się, bo po
      prostu mało o gejach wie (nie chce się dowiedzieć i właściwie nie ma skąd).
      marcin.sobczyk@poczta.gazeta.pl
      • Gość: Ja Re: W Polsce raczej sie nie doczekamy IP: *.acn.waw.pl 30.09.01, 23:09
        O... dopoki nasz narod bedzie w tej kwestii tak wyedukowany jak jest teraz, to
        nasze prawnuki sie tego nie doczekaja...

Osobiscie jestem za zalegalizowaniem zwiazkow homoseksualnych (sam bardzo lubie
        lezbijki, znaczy sie ogladac, hehe), jednakze bez praw adopcyjnych.
        • marcin.sobczyk Kwestia adopcji 01.10.01, 00:01
          No cóż, szczerze mówiąc bardzo wątpie w to, że dziecko wychowywane przez
          kochającą parę gejowską czy lesbijską będzie miało gorzej od niekochanego
          dziecka w heteroseksualnej rodzinie albo, co gorsza, dziecko w sierocińcu. A
          geje i lesbijki jakoś rodzą się właśnie w rodzinach hetero, więc nie przemawia
          do mnie argument, że dzieci będą homo, bo rodzice są homo.
          • Gość: luka Re: Kwestia adopcji IP: 217.67.196.* 01.10.01, 08:12
            marcin.sobczyk napisał(a):

> No cóż, szczerze mówiąc bardzo wątpie w to, że dziecko wychowywane przez
            > kochającą parę gejowską czy lesbijską będzie miało gorzej od niekochanego
            > dziecka w heteroseksualnej rodzinie albo, co gorsza, dziecko w sierocińcu.

Dziecko potrzebuje w procesie prawidłowego wychowania i ojca i matkę. Stawianie
            dziecka w sytuacji, w której ma dwóch tatusiów lub dwie mamusie, poczyni
            spustoszenie w psychice dziecka, kiedy dowie się na lekcji biologii szczegółów na
            temat rozmnażania ludzi.

> A
            > geje i lesbijki jakoś rodzą się właśnie w rodzinach hetero, więc nie przemawia
            > do mnie argument, że dzieci będą homo, bo rodzice są homo.

Jeżeli dorośli są homo, to dzieci ani są, ani nie są homo - po prostu w ogóle nie
            są, bo niby jak mają się urodzić u pary zboczeńców?
            Jeżeli natomiast to Twoje powyższe zdanie było skonstruowane niezręcznie, a
            chodzi Ci w rzeczywistości o proces wychowawczy w rodzinie pedalskiej lub
            lesbijskiej - to zgodzić się nie można. Dziecko, obserwując zwierzęce zachowania
            swoich... no właśnie, kogo? Przecież nie rodziców, nie mam, nie tatusiów... Tych
            dwóch osób, które nie tworzą wszak rodziny, a jedynie nienormalny związek, będzie
            niestety chłonęło te niewłaściwe zachowania ze szkodą dla swego rozwoju
            psychicznego; nawet jeśli nie skończy się to popadnięciem w zboczenie, to z
            pewnością będzie wykazywało niedorozwój emocjonalny. Dwóch pseudotatusiów nie
            zapewni dziecku takiej więzi, jaka tworzy się, gdy matka karmi je piersią.
            • Gość: Ja Re: Kwestia adopcji IP: *.net.external.hp.com 01.10.01, 16:00
              Nie zgadzam sie, ze homoseksualisci (lesbijki cze geje) sa zboczencami...

Natomiast, jesli chodzi o wiez dziecka z matka, to jest to bardzo wazny aspekt
              w prawidlowym rozwoju dziecka. Zwlaszcza karmienie piersia.
              • Gość: luka Re: Kwestia adopcji IP: 213.77.91.* 01.10.01, 16:13
                Gość portalu: Ja napisał(a):

> Nie zgadzam sie, ze homoseksualisci (lesbijki cze geje) sa zboczencami...

Normalni przecież nie są...
                • Gość: Ja Re: Kwestia adopcji IP: *.acn.waw.pl 01.10.01, 17:21
                  Obawiam sie, ze jednak sa... Na pewno sa bardziej normalni od zwyklych,
                  heteroseksualnych gwalcicieli... Na pewno sa bardziej normalni od zwyklych,
                  heteroseksualnych pedofili...

Jasne, ze sa normalni. Maja dwie rece, dwoje oczu, glowe, nogi... Wiec... w
                  czym problem?
                  Ich seksualizm to ich sprawa. Chcesz by i tobie zagladac w lozko? Czy robisz to
                  po "bozemu" czy moze lubisz oralnie? A moze lubisz analnie...?
                  KOGO TO OBCHODZI... Dopoki czlowiek NIE krzywdzi drugiego czlowieka, wszystko
                  jest w porzadku.
                  • Gość: luka Re: Kwestia adopcji IP: 217.67.196.* 02.10.01, 08:04

> Obawiam sie, ze jednak sa... Na pewno sa bardziej normalni od zwyklych,
                    > heteroseksualnych gwalcicieli... Na pewno sa bardziej normalni od zwyklych,
                    > heteroseksualnych pedofili...

Twoje obawy to jedno, a fakty to drugie.

> Jasne, ze sa normalni. Maja dwie rece, dwoje oczu, glowe, nogi... Wiec... w
                    > czym problem?

Czy osoba, która dostała wylewu krwi do mózgu, też jest zdrowa? Ma ręce, oczy,
                    głowę, nogi... A że sparaliżowana i zrobić z tych części ciała nie może użytku?
                    Nie odróżniasz seksualizmu od anatomii?

> Ich seksualizm to ich sprawa. Chcesz by i tobie zagladac w lozko? Czy robisz to
                    > po "bozemu" czy moze lubisz oralnie? A moze lubisz analnie...?
                    > KOGO TO OBCHODZI... Dopoki czlowiek NIE krzywdzi drugiego czlowieka, wszystko
                    > jest w porzadku.

Mnie to nie obchodzi, a nawet brzydzi.
                    Niech sobie trwają w tych swoich zwierzęcych związkach, ale nie zagrabiają pojęć
                    i instytucji przynależnych normalnym ludziom (rodzina, małżeństwo, dzieci).
                    • Gość: marcin.s Re: Kwestia adopcji IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 02.10.01, 20:22
                      > Twoje obawy to jedno, a fakty to drugi
                      Fakty są bezsprzeczne - homoseksualiści nie różnią się bardziej od
                      heteroseksualistów niż mankuci od praworęcznych albo czarni od białych.

> Nie odróżniasz seksualizmu od anatomii?
                      1. Seks analny jest dość popularny również wśród heteroseksualistów.
                      2. Czy w człowieku chodzi tylko o seks? Nie rozumiesz, że dwóch facetów może
                      łączyć tak samo silne uczucie jak mężczyznę i kobietę?

> 1. Mnie to nie obchodzi, 2. a nawet brzydzi.
                      Chcesz jednocześnie korzystać z opinii 1. obiektywnego obserwatora i 2.
                      subiektywnie wypowiadającej się strony. Poza tym to, że Cię coś brzydzi jest
                      niewystarczającym powodem do uznania, że to coś jest nie w porządku.

> Niech sobie trwają w tych swoich zwierzęcych związkach, ale nie zagrabiają
                      pojęć i instytucji przynależnych normalnym ludziom (rodzina, małżeństwo, dzieci).
                      Jeśli ktoś jest inny niż Ty, a nie szkodzi swoim postępowaniem innym ludziom, to
                      należałoby chyba powstrzymać się od wartościujących sądów.
                      • Gość: luka Re: Kwestia adopcji IP: 217.67.196.* 03.10.01, 08:20
                        Gość portalu: marcin.s napisał(a):

> Fakty są bezsprzeczne - homoseksualiści nie różnią się bardziej od
                        > heteroseksualistów niż mankuci od praworęcznych albo czarni od białych.

Oczywiście - i jedni i drudzy to ludzie. Wariat jednak również nie różni się
                        zewnętrznie od człowieka normalnego. Mimo to jest specjalnie traktowany.

> 1. Seks analny jest dość popularny również wśród heteroseksualistów.

Co to ma do rzeczy?

> 2. Czy w człowieku chodzi tylko o seks? Nie rozumiesz, że dwóch facetów może
                        > łączyć tak samo silne uczucie jak mężczyznę i kobietę?

Proszę wybaczyć, ale to Ty używasz argumentacji, która miesza anatomię z
                        seksualizmem: "ręce, nogi, oczy"... Różnice anatomiczne i psychiczne nie są
                        tożsame.

> Chcesz jednocześnie korzystać z opinii 1. obiektywnego obserwatora i 2.
                        > subiektywnie wypowiadającej się strony. Poza tym to, że Cię coś brzydzi jest
                        > niewystarczającym powodem do uznania, że to coś jest nie w porządku.

Znowu proszę wybaczyć - wyraziłem się najwyraźniej niejasno, gdyż nie śmiem
                        podejrzewać Cię o funkcjonalny analfabetyzm.
                        1. Pedały mnie nie obchodzą w tym sensie, iż nie interesuje mnie, co robią będą
                        ze sobą tete-a-tete, tak samo, jak nie obchodzi mnie, co robi pan Kowalski z
                        panią Kowalską we własnym domu.
                        2. Pedały mnie brzydzą ze względów estetycznych, obyczajowych i higienicznych,
                        ale nie wyciągam z tego żadnych wniosków - posądzanie mnie, iż homosie są
                        nienormalni tylko dlatego, że mnie brzydzą, jest nadinterpretacją.
                        Krótko mówiąc - obiektywnie są mi i obojętni (przynajmniej dopóty, dopóki nie
                        domagają się specjalnych praw) i obrzydliwi (podobnie jak zoofile czy pedofile).

> Jeśli ktoś jest inny niż Ty, a nie szkodzi swoim postępowaniem innym ludziom, t
                        > o należałoby chyba powstrzymać się od wartościujących sądów.

O które osądy Ci konkretnie chodzi? A wymienione przeze mnie ofensywne poczynania
                        tych zboczeńców są jednak szkodliwe.
          • Gość: JK Twoje Marcin rozumowanie nie jest najwyższego lotu. IP: 217.153.50.* 01.10.01, 16:08
            Jeśli w domach hetero jest źle to nie znaczy, że dzieci trzeba dawać do zabawy
            pedałom. To znaczy, że trzeba edukować społęczeństwo do włąściwej opieki nad
            dziećmi. A pedziów i lesbije leczyć, leczyć a nie związki, adopcja.
            • Gość: Ja Re: Twoje Marcin rozumowanie nie jest najwyższego lotu. IP: *.net.external.hp.com 01.10.01, 16:26
              Bzdura! Jak mozesz leczyc cos, co nie jest choroba? Znam dwoch gejow, i sa z
              tym szczesliwi. Czemu ktos mialby im to zabrac? Dlaczego tzw. moralisci maja
              ich uszczesliwiac na sile? Jesli im z tym dobrze, chca tego... to po jaka
              cholere to zmieniac? Zajmijcie sie swoim zyciem seksualnym, uczuciowym. To je
              zmieniajcie, a nie zagladajcie innym do lozka.

Jesli nie lubisz seksu oralnego, to tez go zabronisz innym? Bo jest
              to "niesmaczne"? Jesli nie lubisz szpinaku, to zabronisz jego sprzedazy w
              sklepach, bo jets "niesmazny"?

Nie rozumiem tego uszczesliwiania na sile... Zabraniania ludziom byc takimi
              jakimi chca!
              Zalosne to, doprawdy...

Homoseksualizm jest taka sama choroba jaka jest kolor skory czy kolor wlosow...
              Polecam Prof. Starowicza czy innych seksuologow.
              • Gość: luka Re: Twoje Marcin rozumowanie nie jest najwyższego lotu. IP: 213.77.91.* 01.10.01, 16:36

> Bzdura! Jak mozesz leczyc cos, co nie jest choroba? Znam dwoch gejow, i sa z
                > tym szczesliwi.

Z okoliczności, iz są szczęśliwi, wcale nie wypływa wniosek, że są zdrowi.

> Homoseksualizm jest taka sama choroba jaka jest kolor skory czy kolor wlosow...
                > Polecam Prof. Starowicza czy innych seksuologow.

Podobnie zoofilia, nekrofilia, pedofilia...

• Gość: JK Starowicz jest takim samym geniuszem jak ty IP: 217.153.50.* 02.10.01, 18:32
                Jak można kolor skóry porównywać do dewiacji seksualnej ? Zastanów się a potem
                pisz. Ja nikomu nie zaglądam pod lóżko i nie o to chodzi. Chodzi o nie
                propagowanie zboczonych obyczajów. Mi przynajmniej.
                • Gość: Ja Re: Starowicz jest takim samym geniuszem jak ty IP: *.acn.waw.pl 02.10.01, 20:43
                  Niezmiermie mi przyjemnie, ze zostalem porownany do Prof. Lwa Starowicza.
                  • Gość: JK Ja za porównanie do Starowicza bym np.: sie obraził ale ... IP: 217.153.50.* 03.10.01, 15:00
                    • Gość: Ja Re: Ja za porównanie do Starowicza bym np.: sie obraził ale ... IP: *.net.external.hp.com 03.10.01, 15:26
                      A to czemu? Przeciez... to bardzo ceniony seksuolog!
                      • Gość: JK Wolne żarty. Starowicze, Czaplińscy, dywizje profesorów, ... itd IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.01, 22:08
                        • Gość: Ja Re: Wolne żarty. Starowicze, Czaplińscy, dywizje profesorów, ... itd IP: *.acn.waw.pl 04.10.01, 08:38
                          Aha, zapomnialem, ze dla ciebie jedynym profesorem jest mezczyzna w czarnej
                          sutannie... no to faktycznie...
                          • Gość: JK Juz ci przecież pisałem, że jesteś głupi IP: 217.153.50.* 04.10.01, 14:04
                            Pleciesz jak Piekarski na mękach. Nic nie rozumiesz z tekstu, który czytasz.
                            Spadaj.
          • Gość: Ja Re: Kwestia adopcji IP: *.net.external.hp.com 01.10.01, 16:13
            Nie mialem na mysli, ze dziecko wychowujace sie w rodzinie homoseksualnej
            nabedzie te same zachowania (aczkolwiek moze).
            Chodzilo mi o pewna, naturalna, wiez dziecka z matka. Wydaje mi sie, ze jest to
            niesamowicie wazne do prawidlowego rozwoju dziecka.
        • Gość: Zenek Re: W Polsce raczej sie nie doczekamy IP: *.sanjose-03-04rs16rt.ca.dial-access.att.net 01.10.01, 06:00
          Ale dwoch pedalow zagladajacych sobe w odbytnice nikt nie lubi, przeciez to
          zezwierzecenie a nie styl zycia
          • Gość: Ja Re: W Polsce raczej sie nie doczekamy IP: *.net.external.hp.com 01.10.01, 16:03
            A kto ci kaze na nich patrzec? To nie zezwierzecenie tylko seks...
            Ja nie mam nic do gejow, poki mnie nie zaczepiaja... a jesli zaczepia, to
            delikatnie mowie, ze nie bawi mnie to... Ot, proste.
            Nikt nie zmusza cie, zebys zagladal im do lozka.

A to, ze sie caluja na ulicy... No i co z tego??? Zwykle pary tez sie caluja...
        • Gość: JK Twoja edukacja szwankuje, bo robisz błędy ortograficzne. IP: 217.153.50.* 01.10.01, 16:06
      • Gość: JK Nie chcę pseudo nowoczesności w towarzystwie homola. IP: 217.153.50.* 01.10.01, 16:04
        Gość portalu: marcin napisał(a):

> Woli politycznej brak będzie i w Sejmie IV kadencji - SLD nie ma większości, PO
        > jest przeciw (mimo posiadania w swoich szeregach polityków, którzy są
        > zdecydowanie za), PSL też jest "tradycyjne",
        > --> A tradycja to coś złego ? Wolę tradycję od zboczeń i zboczeńców.
        > Samoobrona, LPR i PiS tym bardziej
        > się na to nie zgodzą. Niby więc kto miałby uchwalić prawo choćby do
        > rejestrowanych jednopłciowych związków cywilnych?
        > ---> I po co miałby takie głupie prawo uchwalać ? Legalizować zrównanie odbytu
        > z odpowiednią częścią ciała ? To już przesada. Chcą mieć kontakt z
        > odchodami to ich sprawa. Ale niech nie tworzą parodii normalności.
        > W tej dziedzinie Polska stoi
        > w miejscu, a całe społeczeństwo się uwstecznia myląc pederastę z pedofilem,
        > narkomanem, menelem i wszystkim co się kojarzy źle. Uwstecznia się, bo po
        > prostu mało o gejach wie (nie chce się dowiedzieć i właściwie nie ma skąd).
        > --->Dobrze, że Polska stoi w miejscu a nie wpada w dziurę, którą wybiła w
        > ziemii olbrzymia głupota zdegenerowanych osobników.
        > marcin.sobczyk@poczta.gazeta.pl
        > ---> Marcin, zastanów się. Nie wstyd ci takie bzdety wypisywać. Uważasz, że
        > postęp polega na degeneracji społeczeństw ?

Na koniec: jak złodziej jest złodziejem, tak pedał jest pedałem. Kto niby ma
        decydować który pedzio jest OK a który be ? Stowarzyszenie homoli czy może
        zieloni ? Wbijcie sobie wreszcie do głowy, że homoseksualizm jest zboczeniem.
        • Gość: Ja Re: Nie chcę pseudo nowoczesności w towarzystwie homola. IP: *.net.external.hp.com 01.10.01, 16:28
          Wbij sobie do glowy, ze posiadanie pieprzykow na ciele jest zboczeniem...

Kto ci naopowiadal tych bzdur, ze homoseksualizm jest zboczeniem????
          • Gość: luka Re: Nie chcę pseudo nowoczesności w towarzystwie homola. IP: 213.77.91.* 01.10.01, 16:37

> Kto ci naopowiadal tych bzdur, ze homoseksualizm jest zboczeniem????

A więc czym jest, normą?
          • Gość: mk Re: Ale ja z powodu pieprzyków nie proszę o specjalne traktowanie. IP: *.nyc-t.navipath.net 01.10.01, 16:59
            • marcin.sobczyk Geje nie prosza o specjalne traktowanie! 02.10.01, 15:53
              Geje przecież nie proszą o specjalne, tylko o NORMALNE traktowanie. Specjalne
              traktowanie miałoby się przejawiać tym, że chcą w obliczu prawa być dla siebie
              czymś więcej niż luźno związaną tylko parą kochanków?

Każdy ma prawo związać się trwale (tzn. również oczekiwać społecznej akceptacji
              dla tego związku) z wybraną osobą. Postulat wprowadzenia prawa do
              homoseksualnych związków cywilnych to prośba o normalne, a nie specjalne
              traktowanie.
              • Gość: luka Re: Geje nie prosza o specjalne traktowanie! IP: 217.67.196.* 02.10.01, 16:09
                marcin.sobczyk napisał(a):

> Każdy ma prawo związać się trwale (tzn. również oczekiwać społecznej akceptacji
                > dla tego związku) z wybraną osobą. Postulat wprowadzenia prawa do
                > homoseksualnych związków cywilnych to prośba o normalne, a nie specjalne
                > traktowanie.

1. Nie oczekuj ode mnie akceptacji dla swego zboczenia. Toleruję tę dewiację i
                wystarczy. Domaganie się akceptacji to właśnie przejaw postulatu specjalnego
                traktowania.
                2. A kto wam zabrania zawrzeć umowę cywilno-prawną?
                • Gość: Emendems Re: Geje nie prosza o specjalne traktowanie! IP: 193.178.168.* 02.10.01, 16:31
                  Gość portalu: luka napisał(a):

> marcin.sobczyk napisał(a):
                  >
                  > > Każdy ma prawo związać się trwale (tzn. również oczekiwać społecznej akcep
                  > tacji
                  > > dla tego związku) z wybraną osobą. Postulat wprowadzenia prawa do
                  > > homoseksualnych związków cywilnych to prośba o normalne, a nie specjalne
                  > > traktowanie.
                  >
                  > 1. Nie oczekuj ode mnie akceptacji dla swego zboczenia. Toleruję tę dewiację i
                  > wystarczy. Domaganie się akceptacji to właśnie przejaw postulatu specjalnego
                  > traktowania.
                  > 2. A kto wam zabrania zawrzeć umowę cywilno-prawną?

Luka, czy ty nie masz lekkiego hopla na naszym punkcie. Tryskasz nienawiscia do
                  gejow, pomimo, ze nic zlego ci nie zrobilismy. Moze znajdz sobie jakies nowe
                  hobby?

• Gość: luka Re: Pedały nie prosza o specjalne traktowanie! IP: 217.67.196.* 03.10.01, 08:25
                    Gość portalu: Emendems napisał(a):

> Luka, czy ty nie masz lekkiego hopla na naszym punkcie.

Nie mam. Nie interesują mnie wasze zboczone praktyki, więc jesteście mi obojętni.

> Tryskasz nienawiscia do
                    > gejow, pomimo, ze nic zlego ci nie zrobilismy. Moze znajdz sobie jakies nowe
                    > hobby?

Uprzejmie proszę o wskazanie konkretnych przykładów mojej "nienawiści", albo będę
                    musiał z przykrością uznać, że homosie to oszczercy. Tym bardziej, że
                    zaproponowane przeze mnie rozwiązanie problemu prawnego waszych związków
                    pominąłeś z niewiadomych względów milczeniem - chyba nie chodzi Ci tylko o bicie
                    piany?
              • Gość: kingfish Re: Geje nie prosza o specjalne traktowanie! IP: *.nyc-t.navipath.net 02.10.01, 16:45
                Jeśli prosisz o legalizowanie związku homoseksualnego dla którego ten związek
                nie był przeznaczony to prosisz o specjalne traktowanie.
                • Gość: Ja Re: Geje nie prosza o specjalne traktowanie! IP: *.acn.waw.pl 02.10.01, 23:52
                  Zwiazek nie byl przeznaczony dla zwiazku?

CZYM sie rozni zwiazek homo-seksualny od hetero-seksualnego? Nie chodzi o
                  aspekt fizyczny (w sensie seksu).
                  Popatrzmy...
                  Zwiazek = milosc, wzajemny szacunek, partnerstwo, zaufanie, wzajemne wspieranie
                  sie i tak dalej, i tak dalej...

Podaj mi choc jeden przyklad, ktorego NIE spelniaja homoseksualisci? Mowa o
                  tych, ktorzy sa w stalym zwiazku. No co - nie potrafia zywic glebokiego uczucia
                  do drugiej osoby? Nie potrafia sie wspierac? Nie potrafia ze soba rozmawiac,
                  dawac sobie prezentow, ogladac ze soba filmow? Nie potrafia siebie szanowac?

A wiec...? W czym jest problem? Aha... Bo pan wklada drugiemu panu czlonka do
                  odbytu. Uuuu... Powazna sprawa... A co, jesli mezczyzna uprawia seks analny z
                  kobieta? To tez nie jest normalne? No, to czemu to robicie?

A czemu kochacie puszyste, albo rude? A czemu kochacie niebieskookie a nie
                  lubicie brunetek? A czemu lubicie na jezdzca a nie lubicie na stojaca?

A co was obchodzi jak robia to inni? Czy to nie ich sprawa? Co, jesli bede
                  uprawial seks stojac na glowie (co wszak nie nalezy donormalnosci) to nie bede
                  mogl wziasc slubu, bo to jest zboczenie? Ludzie, wyscie po prostu...
                  powariowali.

To nie homoseksualisci maja problem, tylko WY...

Napietnowac nalezy gwalcicieli. Przemoc w rodzinie. Patologie... A nie, nikogo
                  nie krzywdzacych gejow, ktorzy po prostu chca zyc normalnie.

A moze to chodzi o to, ze sie boicie? Tylko nie wiem czego... Tym sie nie da
                  zarazic...

A moze sie boicie, ze "wam staje" na widok faceta...? Uuuu... utnijcie sobie...
                  toz to grzech smiertelny...
                  • Gość: luka Re: Pedały nie prosza o specjalne traktowanie! IP: 217.67.196.* 03.10.01, 08:35

> CZYM sie rozni zwiazek homo-seksualny od hetero-seksualnego? Nie chodzi o
                    > aspekt fizyczny (w sensie seksu).
                    > Zwiazek = milosc, wzajemny szacunek, partnerstwo, zaufanie, wzajemne wspieranie
                    > sie i tak dalej, i tak dalej...
                    > Podaj mi choc jeden przyklad, ktorego NIE spelniaja homoseksualisci? Mowa o
                    > tych, ktorzy sa w stalym zwiazku. No co - nie potrafia zywic glebokiego uczucia
                    > do drugiej osoby? Nie potrafia sie wspierac? Nie potrafia ze soba rozmawiac,
                    > dawac sobie prezentow, ogladac ze soba filmow? Nie potrafia siebie szanowac?
                    > A wiec...? W czym jest problem? Aha... Bo pan wklada drugiemu panu czlonka do
                    > odbytu. Uuuu... Powazna sprawa... A co, jesli mezczyzna uprawia seks analny z
                    > kobieta? To tez nie jest normalne? No, to czemu to robicie?
                    >
                    > A czemu kochacie puszyste, albo rude? A czemu kochacie niebieskookie a nie
                    > lubicie brunetek? A czemu lubicie na jezdzca a nie lubicie na stojaca?
                    >
                    > A co was obchodzi jak robia to inni? Czy to nie ich sprawa? Co, jesli bede
                    > uprawial seks stojac na glowie (co wszak nie nalezy donormalnosci) to nie bede
                    > mogl wziasc slubu, bo to jest zboczenie? Ludzie, wyscie po prostu...
                    > powariowali.
                    >
                    > To nie homoseksualisci maja problem, tylko WY...

Cały ten przydługi, a przez to nudny i zbędny wykład dotyczy nie związku cywilno-
                    prawnego, a stanu "chodzenia ze sobą", narzeczeństwa, romansu, bycia parą itd.
                    Nie w tym rzecz, kolego - chodzi tu o instytucję małżeństwa, która jest
                    zastrzeżona tylko dla osób różnej płci.
                    Nikt wam nie zabrania tworzenia związków opartych na miłości (?), partnerstwie,
                    szacunku i tak dalej, łącznie z uregulowaniem ich np. umową notarialną ze
                    skutkami prawnymi. Nie zgadzamy się tylko na to, by określać je mianem małżeństwa.
                    Nie musisz trudzić się opisywaniem braku różnic między związkiem pedalskim a
                    heteroseksualnym, wystarczy lektura krótkiej definicji słowa "małżeństwo" w
                    pierwszym lepszym słowniku.

> Napietnowac nalezy gwalcicieli. Przemoc w rodzinie. Patologie... A nie, nikogo
                    > nie krzywdzacych gejow, ktorzy po prostu chca zyc normalnie.

To sobie żyjcie! Dlaczego ciągle z waszej strony słychać tylko łkanie i szloch,
                    że rzekomo nie możecie żyć normalnie? Czy nie jest to przypadkiem przejaw
                    szantażu, będącego krokiem w kierunku zawłaszczenia instytucji małżeństwa? Czyż
                    nie jest to objaw nachalnego domagania się akceptacji, gdyż tolerancja to dla was
                    za mało?

> A moze to chodzi o to, ze sie boicie? Tylko nie wiem czego... Tym sie nie da
                    > zarazic...

HIV-em nie da się zarazić? Musisz być bardzo bogatym człowiekiem, skoro
                    dysponujesz szczepionką przeciw AIDS...

> A moze sie boicie, ze "wam staje" na widok faceta...? Uuuu... utnijcie sobie...
                    > toz to grzech smiertelny...

A oto standardowy argument wszystkich homosiów - skoro heteroseksualiści nie chcą
                    nas zaakceptować, to z pewnością są kryptopedałami.
                    Całe szczęście, że to Twój ostatni argument, gdyż sprowadziłeś dyskusję na tak
                    żenująco niski poziom, że do dalszej rozmowy z Tobą musiałbym oddelegować swój
                    neseser.
                    • Gość: Ja Re: Pedały nie prosza o specjalne traktowanie! IP: *.acn.waw.pl 03.10.01, 09:02
                      Ciiii... Nie z "Waszej" tylko "Ich"... Ja NIE jestem homoseksualista... a to,
                      ze ich bronie... wcale mnie nim nie czyni...
                      • Gość: luka Re: Pedały nie prosza o specjalne traktowanie! IP: 213.77.91.* 03.10.01, 12:48

> Ciiii... Nie z "Waszej" tylko "Ich"... Ja NIE jestem homoseksualista... a to,
                        > ze ich bronie... wcale mnie nim nie czyni...

Przepraszam! Masz rację.
              • Gość: JK Bądź proszę poważny IP: 217.153.50.* 02.10.01, 18:47
                Jakie związki ? To może za chwilę z koniem będzie można ? Bo zieloni się
                oburzą, że zwierzęta są źle traktowane ! Do lekarza z takimi. Leczyć a nie
                karykaturalne prawa tworzyć ! Śmiechu warte: pedał przebiera się w kiecki,
                nadstawia odbyt i udając nowoczesnego człowieka domaga się prawa do absurdu.
                • Gość: kingfish Re: właśnie o tym mówię. Zgoda!! IP: *.nyc-t.navipath.net 02.10.01, 18:59
          • Gość: JK Pomyśl jesli potrafisz IP: 217.153.50.* 02.10.01, 18:41
            W przyrodzie wystęępuje rodzaj męski i żeński. Kozy, osły, słonie, szympansy no
            i ludzie. Budowa anatomiczna jest różna w zależności od rodzaju. Przeznaczenie
            poszczególnych części ciała jest zdefiniowane od tysięcy lat. Zatem jak ktoś
            zaczyna do tego samego rodzaju się seksualnie dobierać i kombinuje sobie albo
            sztucznego penisa (po co jak są naturalne ?) alnbo zaczyna wykorzystywać odbyt
            to jest albo zdegenerowany (zdeprawowany) albo są genetyczne błedy w jego
            budowie, tzn.: geny sie tak po...liły, że chce z tym samym rodzajem co jest
            wbrew naturze osła, kozy, słonia, szympansa, człowieka i kogo tam jeszcze.
            To nie są bzdury. Bzdura jest tworzenie mitu, że homoseksualizm jest normą,
            wspaniałą a hetero to na ogół głupki albo biją dzieci i ich nie powinni mieć.
            To jest filozofia new age czyli gówna do kwadratu. Jak naprawdę wygląda
            szczęśliwość wielka homoli to widać na ich obrzydliwych spędach takich jak np.:
            w Berlinie. Hałasliwie się domagają większych praw od heteroseksualistów,
            bełkocą coś o prześladowaniach.
            Leczyć ich a conajmniej nie dopuszczać do propagowania takiego stylu życia.
            • Gość: marcin.s Zboczony obraz geja w społeczeństwie (i umyśle JK) IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 02.10.01, 20:28
              Geje przebierający się w kiecki i nadstawiający odbyt??
              To kompletnie zidiociały obraz homoseksualisty funkcjonujący w społeczeństwie,
              które pojęcia nie ma jak się sprawy mają. Ciekawe ilu gejów darzą szacunkiem albo
              mają w rodzinach ci wojujący propagatorzy jedynie słusznego modelu społeczeństwa
              rodem ze średniowiecza. Założę się, że wielu, tylko że nic o tym nie wiedzą, bo
              geje, widząc tego rodzaju biorącą się nie wiadomo skąd nienawiść, nie mają siły
              się ujawnić.

JK: nie zasługujesz niestety na to, aby Cie traktować poważnie i nieobraźliwie.
              Ale niech będzie moja strata :)
              • Gość: Ja Re: Zboczony obraz geja w społeczeństwie (i umyśle JK) IP: *.acn.waw.pl 02.10.01, 20:47
                Ech.. takich jak JK mamy w polskim, jakze tolerancyjnym spoleczenstwie caly
                ogrom.
                Patrzac na takich ludzi, widzac ich zacietrzewiona, sredniowieczna
                mentalnosc... nabieram pewnosci, ze nie mozemy byc od tej samej malpy ;)
                • Gość: JK I tu się zgadzam IP: 217.153.50.* 03.10.01, 15:15
                  Ja nie pochodzę od małpy, pozostawiam to Darwinowi i tobie. Cieszę się, że nie
                  mamy nic wspólnego. Ale nawet małpy dobierają się parami a nie zbokolami więc
                  chyba w genach coś ci się poprzestawiało. Najbardziej tolerancyjni są homole
                  szczególnie ci z parady berlińskiej.
                  • Gość: Ja Re: I tu się zgadzam IP: *.net.external.hp.com 03.10.01, 15:25
                    Moje geny sa w porzadku... Ja jestem heteroseksualista.
              • Gość: JK Uważaj, żebym ja cię nie potraktował obraźliwie IP: 217.153.50.* 03.10.01, 15:05
                Na czym innym mianowicie polega homoseksualizm ? Może na trzymaniu się za
                rączkę ? A telewizję oglądasz ? Np.: z parady berlińskiej ? Jeżeli dwóch
                mężczyzn się w sobie "zakochało" to jak spełniają swoją "miłość" ? Zastanów się
                i nie podniecaj niezdrowo. A średniowiecze tylko dla idiotów było zacofaniem.
                Ucz się lepiej historii to sam się przekonasz.
            • Gość: Ja Re: Pomyśl jesli potrafisz IP: *.acn.waw.pl 03.10.01, 00:02
              CZYM sie rozni zwiazek homo-seksualny od hetero-seksualnego? Nie chodzi o
              aspekt fizyczny (w sensie seksu).
              Popatrzmy...
              Zwiazek = milosc, wzajemny szacunek, partnerstwo, zaufanie, wzajemne wspieranie
              sie i tak dalej, i tak dalej...

Podaj mi choc jeden przyklad, ktorego NIE spelniaja homoseksualisci? Mowa o
              tych, ktorzy sa w stalym zwiazku. No co - nie potrafia zywic glebokiego uczucia
              do drugiej osoby? Nie potrafia sie wspierac? Nie potrafia ze soba rozmawiac,
              dawac sobie prezentow, ogladac ze soba filmow? Nie potrafia siebie szanowac?

A wiec...? W czym jest problem? Aha... Bo pan wklada drugiemu panu czlonka do
              odbytu. Uuuu... Powazna sprawa... A co, jesli mezczyzna uprawia seks analny z
              kobieta? To tez nie jest normalne? No, to czemu to robicie?

A czemu kochacie puszyste, albo rude? A czemu kochacie niebieskookie a nie
              lubicie brunetek? A czemu lubicie na jezdzca a nie lubicie na stojaca?

A co was obchodzi jak robia to inni? Czy to nie ich sprawa? Co, jesli bede
              uprawial seks stojac na glowie (co wszak nie nalezy donormalnosci) to nie bede
              mogl wziasc slubu, bo to jest zboczenie? Ludzie, wyscie po prostu...
              powariowali.

To nie homoseksualisci maja problem, tylko WY...

Napietnowac nalezy gwalcicieli. Przemoc w rodzinie. Patologie... A nie, nikogo
              nie krzywdzacych gejow, ktorzy po prostu chca zyc normalnie.

A moze to chodzi o to, ze sie boicie? Tylko nie wiem czego... Tym sie nie da
              zarazic...

A moze sie boicie, ze "wam staje" na widok faceta...? Uuuu... utnijcie sobie...
              toz to grzech smiertelny...
              • Gość: JK Grzechem śmiertelnym jest twoja głupota IP: 217.153.50.* 03.10.01, 15:22
                Ja nie mam problemu bo nie muszę sobie kału z penisa ścierać. Pomyliło ci się
                wszystko. Blondynki, rude, puszyste z pedałami. Nie można oddzielać jednej
                sfery od drugiej. Życie to całość a nie rozdział 7 tylko. Zastanów się jaka
                jest różnica i nie opowiadaj pierdół. Nawet seks analny z mężczyzny z kobietą a
                mężczyzny (?) z mężczyzną (?) nie da się porównać. Człowieku zastanów się co
                wypisujesz. Żebyś się wściekł łącznie z entuzjastami new age i pedalstwa to i
                tak będzie to pedalstwo a nie jakiś tam wzniosły stosunek (odbytowo-penisowy).
                Daj sobie spokój, idź na dziewczynki i ciesz się ich urodą. Lepsze to niż
                oglądanie gówna.
                • Gość: Ja Re: Grzechem śmiertelnym jest twoja głupota IP: *.net.external.hp.com 03.10.01, 15:30
                  Hm... jakos nie zauwazylem aby podczas stosunku analnego na mym penisie
                  zostawalo gowno. Chyba musisz uwazac na panie z jakimi sypiasz i prosic je o
                  branie kapieli ;)

Otoz, ja ciesze sie widokiem kobiet... Jestem jak najbardziej heteroseksualny.
                  Nie wiem, czemu bierzesz mnie za geja? Bo ich bronie?
                  • Gość: JK Re: Grzechem śmiertelnym jest twoja głupota IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.01, 22:15
                    Nie wiem dlaczego rżniesz panie (panienki) od tyłu ? Pomyliły ci się tsrony
                    świata ? Mi nic brązowego nie zagraża, a ciebie za geja biorę na podstawie
                    twoich wypowiedzi.
                    • Gość: Ja Re: Grzechem śmiertelnym jest twoja głupota IP: *.acn.waw.pl 04.10.01, 08:36
                      Czemu od tylu? Bo czasem lubie. Nie pomylily mi sie strony... urozmaicam swoj
                      seks.
                      Moje wypowiedzi wskazuja, ze jestem gejem? I to ty mnie glupkiem nazywasz?
                      • Gość: JK Tak, nazywam cię po imieniu. IP: 217.153.50.* 04.10.01, 14:20
      • Gość: debika Re: W Polsce raczej sie nie doczekamy IP: 192.168.1.* / *.com.pl 01.10.01, 17:14
        Fakt, ze jest to bardzo delikatny problem ,wynika chociazby stad, ze wiele over-
        cywilizowanych krajow podjelo ten temat dopiero niedawno i z wielka
        ostroznoscia. Biedni homoseksualisci beda mieli zawsze problemy niezaleznie od
        tego, czy ich zwiazki zostana zalegalizowane czy nie. Na pewno latwiej zyloby
        sie im gdyby posiadali pewne prawa przynalezne zwiazkom heteroseksualnym, ale
        ostracyzmu spolecznego raczej by to nie zmniejszylo. W Polsce na pewno nie ma
        klimatu do rozwiazywania tych spraw i raczej nic tutaj nie nalezy forsowac na
        sile, bo to przyniesie przeciwny skutek. Ja sluchajac Eltona Johna czy Michala
        Bajora nie wnikam w to ze kochaja inaczej, ja kocham ich tworczosc a tym samym
        i ich...
    • Gość: Zenek UNIA = prawa dla zboczencow IP: *.sanjose-03-04rs16rt.ca.dial-access.att.net 01.10.01, 06:05
      Pchajcie sie do uni to za 20 lat zwiazek heteroseksualny bedzie nielegalny.
      Zgnita Europa zanim sie zawali napewno to zrobi
      • Gość: zyx Re: UNIA = prawa dla zboczencow IP: *.rdu.bellsouth.net 01.10.01, 06:35
        zdrowa Polska stoi niezgnita, dzieki bezkarnosci pedofilstwa wsrod kleru polskiego.
        Powodzenia dla czystej i prawprzadnej Polski.
        O zachod sie nie boj.

Gość portalu: Zenek napisał(a):

> Pchajcie sie do uni to za 20 lat zwiazek heteroseksualny bedzie nielegalny.
        > Zgnita Europa zanim sie zawali napewno to zrobi

• Gość: ABACAB Szanowni P.T. homoseksualiści IP: *.pekao.com.pl 01.10.01, 15:42
      Szanowni P.T. homoseksualiści
      Obojętnośc lub zgoła niechęc do płci odmiennej
      to jednak schorzenie - skutkuje tym, że nie można
      mieć potomstwa. (Są też inne choroby powodujące ten sam
      skutek.) Ja czuję wewnętrzny sprzeciw wobec uznania
      schorzenia za normę - raczej trzeba się leczyć, jeżeli
      to możliwe. Jeżeli nie - jest to choroba nieuleczalna -
      też nie jedyna w medycynie.
      • Gość: Ja Re: Szanowni P.T. homoseksualiści IP: *.net.external.hp.com 01.10.01, 16:08
        Przeciez homoseksualizm to nie choroba...

Znasz moze Prof. Lwa-Starowicza? Poczytaj jego ksiazki i felietony... Poza tym,
        poczytaj takze innych seksuologow...
        • Gość: Puchatek Re: Szanowni P.T. homoseksualiści IP: *.stacje.agora.pl 01.10.01, 16:14
          Drobne sprostowanie - prof.Lew - Starowicz jest profesorem - seksuologiem, czyli doktorem medycyny. Nie
          rozumiem, dlaczego wypowiada się na tematy dotyczące psychologii - nie jest w tej dziedzinie fachowcem.
          Proponuję poczytać raczej psychologów (a wśród nich zdania są bardzo podzielone...).
          P
        • Gość: ABACAB Re: Szanowni P.T. homoseksualiści IP: *.pekao.com.pl 01.10.01, 16:31
          No cóż, nie tylko w tego typu kwestiach fachowcy prezentują
          sprzeczne opinie na pewne tematy - to samo dotyczy np. historii.
          Każdy musi wyrobić sobie sam jakąś opinię - byle tylko
          była w niej wystarczająca doza obiektywizmu a nie np. ja nie mam
          skłonności homoseksualnych wobec drwię sobie z chorych na to,
          lub odwrotnie: mam takie skłonności a więc powinien być to
          powszechny standard.
          Jest to ten sam problem czy używać wobec osób kalekich lub
          niepełnosprawnych określenia 'sprawny inaczej' i udawać, że
          wszystko jest w normie czy też nie. Nie ma na to jednoznacznej
          odpowiedzi - czasami warto demonstrować, że nie widzi się
          kalectwa a w innym przypadku trzeba pokażać, że się widzi
          i pomóc wsiąść komuś do autobusu.

• Gość: JK Jest sporo takich głupków IP: 217.153.50.* 02.10.01, 18:53
          Starowicz (opowiada pieerdoły ale jak ma chęć to nie na oddbyt sąsiada tylko
          pewnie na sąsiadkę), Czapliński (ten to jest dopiero szczurek) no i ty.
          Pe4dalizm to choroba, wbij sobie to do głowy.
          • Gość: marcin.s Jest też sporo ignorantów IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 02.10.01, 20:33
            > Pedalizm to choroba, wbij sobie to do głowy.
            Jak już, to pedalstwo.
            Homoseksualizm jakiś długi czas temu przestał być uznawany za chorobę przez
            Światową Organizację Zdrowia. Autorytetem więc w tej materii nie jesteś.

Poza tym słowo "pedał" jakby przestaje byc obraźliwe. Wysil się bardziej.
            • Gość: luka Re: Jest też sporo ignorantów IP: 217.67.196.* 03.10.01, 08:40
              Gość portalu: marcin.s napisał(a):

> Homoseksualizm jakiś długi czas temu przestał być uznawany za chorobę przez
              > Światową Organizację Zdrowia. Autorytetem więc w tej materii nie jesteś.

Zgadza się, WHO dokonała tego podczas demokratycznego głosowania, większością
              głosów, co oznacza, że wykreślenie homoseksualizmu z rejestru chorób jest decyzją
              polityczną a nie naukowo-medyczną.

> Poza tym słowo "pedał" jakby przestaje byc obraźliwe. Wysil się bardziej.

To normalne określenie, którego używa się, aby wyrazić swój sperzeciw wobec
              importu tego potworka językowego - "g...". Co zresztą jest kolejnym przejawem
              natarczywości, tym razem semantycznej, pedalstwa.
          • Gość: Ja Re: Jest sporo takich głupków IP: *.acn.waw.pl 02.10.01, 20:48
            Oczywiscie, panie naukofcu....
    • Gość: kuku Rowerów ci u nas dostatek - pedał każdy rower ma - nowe niepotrzebne IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.01, 15:55
      Gość portalu: Emendmes napisał(a):

> Finlandia legalizuje związki homoseksualne
      >
      > Parlament fiński przyjął w piątek ustawę pozwalającą parom homoseksualnym na
      > legalizację ich związku i korzystanie z większości uprawnień, przysługujących
      > małżeństwom heteroseksualnym.
      >
      > Pary homoseksualne będą mogły korzystać z tych samych uprawnień
      > majątkowych i fiskalnych, co pary heteroseksualne. Nie będą miały jednak prawa
      > adoptowania dzieci ani przyjmowania nazwiska partnera przy legalizacji związku,
      >
      > czego domagali się Zieloni.
      >
      > http://dziennik.pap.com.pl/rozmaitosci/20010928192551.html
      >
      > Czekamy na Polske.

• Gość: Emendmes Jestem gejem i tak jest dobrze! IP: 193.178.168.* 01.10.01, 17:42
        Jak powiedzial nowy, obecny burmistrz Berlina:

Ich bin Schwul und das ist gut so!

:-) pozdrawiam homo i niehomo :-)
        • Gość: ABACAB Re: Jestem gejem i tak jest dobrze! IP: *.pekao.com.pl 02.10.01, 15:39
          Dobrze - jak dla kogo. Dziewczyny chyba nie są zadowolone.
          • Gość: Emendems Re: Jestem gejem i tak jest dobrze! IP: 193.178.168.* 02.10.01, 17:31
            Gość portalu: ABACAB napisał(a):

> Dobrze - jak dla kogo. Dziewczyny chyba nie są zadowolone.

Sa zadowolone, bo zamiast klepac je po tylku, spotykam sie z nimi na ploty przy
            kawie :-) a klepaniem zajmumja sie po prostu kochajacy inaczej (niz ja) .-)
        • Gość: JK Piłsudski by powiedział: "a my was w dupie mamy". IP: 217.153.50.* 02.10.01, 18:49
          Co ty mi tu po niemiecku. Aby zadać sobie szyku ? Popularna polska nazwa geja
          to pedał. A ty dajesz czy korzystasz ?
    • Gość: micz Re: Finlandia legalizuje związki homoseksualne IP: *.*.*.* 02.10.01, 22:58
      Ludzie swiat sie konczy!Pedaly chca wychowywac dzieci i udawac ze wszystko jest
      normalnie. Ba nawet sie oburzaja ze smiemy twierdzic inaczej. No to moze za
      chwile bedzie mozna wyjsc na ulice ze swoim ukochanym pieskiem i publicznie sie
      z nim calowac a na laweczce w parku zrobic male bara bara. Wsytd i hanba. Jak
      mozna sie tak zezwierzecic. Tego juz nie mozna leczyc, to trzeba wypalac
      rozgrzanym zelazem. I mam nadzieje ze Polska pozostanie normalnym krajem i nie
      da sie wciagnac w te Europejskie bzdury gdzie nawet zabijanie ludzi uwaza sie
      za ulge w cierpieniu.
      • Gość: Ja Re: Finlandia legalizuje związki homoseksualne IP: *.acn.waw.pl 02.10.01, 23:29
        Nie boj nic... majac spoleczenstwo pelne takich zacofanych obywateli jak ty, do
        Europy nie trafimy predko. Moze... politycznie tak. Ale mentalnie... za jakies
        kilka pokolen.
        • Gość: micz Re: Finlandia legalizuje związki homoseksualne IP: *.*.*.* 02.10.01, 23:45

> Nie boj nic... majac spoleczenstwo pelne takich zacofanych obywateli jak ty, do
          >
          > Europy nie trafimy predko. Moze... politycznie tak. Ale mentalnie... za jakies
          > kilka pokolen.

I bardzo dobrze. Majac takich "do przodu" jak ty trafimy do bagna szybciej niz
          sie tego spodziewasz. Gratuluje pogladow. Wiecej takich i swiat na pewno bedzie
          normalny, tylko dla kogo???
          • Gość: Ja Re: Finlandia legalizuje związki homoseksualne IP: *.acn.waw.pl 02.10.01, 23:55
            Dla kogo normalny swiat?

DLA LUDZI, panie kolego... Dla ludzi...

Jakie bagno... Milosc jest bagnem? Oj... chyba nie tego uczy cie twoj
            katechizm...
            • Gość: micz Re: Finlandia legalizuje związki homoseksualne IP: *.*.*.* 03.10.01, 00:10

> Dla kogo normalny swiat?
              >
              > DLA LUDZI, panie kolego... Dla ludzi...
              >
              > Jakie bagno... Milosc jest bagnem? Oj... chyba nie tego uczy cie twoj
              > katechizm...

Nie! To nie jest milosc, to jest zmutowane uczucie takie jak milosc do ludzi
              ktorych sie uszczesliwia eutanazja. Pozatym to czego uczy mnie moj katechizm nie
              wyszlo na zle ludziom przez 2000 lat wiec nie widze aby sie mialo to zmienic.
              Problem w tym ze niektorym to troche przeszkadza a moze sie tego boja.Jak na
              razie ten kraj jest i mam nadzieje ze pozostanie katolicki, a jezeli tobie to nie
              pasuje to nie pasuje to wyjedz sobie na zachod gdzie zyja tobie podobni i nie
              staraj sie nikogo uszczesliwic za wszelka cene. Tylko zebyscie potem nie szukali
              Boga tak jak teraz robi to USA. I nie staraj sie walczyc z katolikami bo to nic
              nie da.Pokoj tobie.
            • Gość: micz Re: Finlandia legalizuje związki homoseksualne IP: *.*.*.* 03.10.01, 00:16
              Przeanalizuj sobie wszystke posty z tego tematu a potem powiedz kto jest
              wiekszoscia i czy ci ludzie przypadkiem nie reprezentuja normalnej czesci
              spoleczenstwa.
            • Gość: micz Re: Finlandia legalizuje związki homoseksualne IP: *.*.*.* 03.10.01, 00:21
              Jeszcze jedno. Koncze te dyskusje gdyz nikt nie jest w stanie ciebie przekonac
              co widac w powyzszych komentarzach gdzie probujesz kazdego uszczesliwic na sile
              a ludzie tego nie lubia. Zauwaz ilu ludzi probowales przekonac i jaki jest tego
              skutek. Zegnam.
              • Gość: Ja Re: Finlandia legalizuje związki homoseksualne IP: *.acn.waw.pl 03.10.01, 09:07
                To nie ja staram sie uszczesliwic na sile... I mnie nie interesuje, zeby kogos
                przekonac. Pisze, co uwazam...
                Poza tym... NIE da sie przekonac naszego spoleczenstwa... Tkwi w
                sredniowieczu... A ja nie jestem jakims misjonarzem...
        • Gość: luka Re: Finlandia legalizuje związki homoseksualne IP: 217.67.196.* 03.10.01, 08:44

> Nie boj nic... majac spoleczenstwo pelne takich zacofanych obywateli jak ty, do
          > Europy nie trafimy predko.

Uprzejmie przepraszam, ale Polska znajduje się w Europie od lat ponad 1000, a
          przez wieki była przedmurzem świata chrześcijańskiego, oddzielającym nas od
          azjatyckiego barbarzyństwa.
          Czuję się trochę niezręcznie, że muszę dorosłym ludziom przypominać wiedzę ze
          szkoły podstawowej, ale trudno takie horrendum pozostawić bez cienia komentarza.

• Gość: Emendems Re: Finlandia legalizuje związki homoseksualne IP: 193.178.168.* 03.10.01, 11:42
            Gość portalu: luka napisał(a):

> Gość portalu: Ja napisał(a):
            >
            > > Nie boj nic... majac spoleczenstwo pelne takich zacofanych obywateli jak t
            > y, do
            > > Europy nie trafimy predko.
            >
            > Uprzejmie przepraszam, ale Polska znajduje się w Europie od lat ponad 1000, a
            > przez wieki była przedmurzem świata chrześcijańskiego, oddzielającym nas od
            > azjatyckiego barbarzyństwa.
            > Czuję się trochę niezręcznie, że muszę dorosłym ludziom przypominać wiedzę ze
            > szkoły podstawowej, ale trudno takie horrendum pozostawić bez cienia komentarza
            > .
            >

Ok, Luka przyjmuje twoje przeprosiny.
            • Gość: luka Re: Finlandia legalizuje związki homoseksualne IP: 213.77.91.* 03.10.01, 12:51

> Gość portalu: luka napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: Ja napisał(a):
              > >
              > > > Nie boj nic... majac spoleczenstwo pelne takich zacofanych obywateli
              > jak t
              > > y, do
              > > > Europy nie trafimy predko.
              > >
              > > Uprzejmie przepraszam, ale Polska znajduje się w Europie od lat ponad 1000
              > , a
              > > przez wieki była przedmurzem świata chrześcijańskiego, oddzielającym nas o
              > d
              > > azjatyckiego barbarzyństwa.
              > > Czuję się trochę niezręcznie, że muszę dorosłym ludziom przypominać wiedzę
              > ze
              > > szkoły podstawowej, ale trudno takie horrendum pozostawić bez cienia komen
              > tarza
              > > .
              > >
              >
              > Ok, Luka przyjmuje twoje przeprosiny.

Nie ten kontekst, nie ten adresat, samochwała w kącie stała...
            • Gość: luka Re: Finlandia legalizuje związki homoseksualne IP: 213.77.91.* 03.10.01, 12:52

> Gość portalu: luka napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: Ja napisał(a):
              > >
              > > > Nie boj nic... majac spoleczenstwo pelne takich zacofanych obywateli
              > jak t
              > > y, do
              > > > Europy nie trafimy predko.
              > >
              > > Uprzejmie przepraszam, ale Polska znajduje się w Europie od lat ponad 1000
              > , a
              > > przez wieki była przedmurzem świata chrześcijańskiego, oddzielającym nas o
              > d
              > > azjatyckiego barbarzyństwa.
              > > Czuję się trochę niezręcznie, że muszę dorosłym ludziom przypominać wiedzę
              > ze
              > > szkoły podstawowej, ale trudno takie horrendum pozostawić bez cienia komen
              > tarza
              > > .
              > >
              >
              > Ok, Luka przyjmuje twoje przeprosiny.

Nie ten kontekst, nie ten adresat, samochwała w kącie stała...
          • Gość: Ja Re: Finlandia legalizuje związki homoseksualne IP: *.net.external.hp.com 03.10.01, 15:41
            Chyba musisz wyslac ten neseser, moze bedzie yntelygentnejszy od ciebie, hehe...
            Nie chodzilo mi o geograficzna przynaleznosc do Europy...
            • Gość: luka Re: Finlandia legalizuje związki homoseksualne IP: 213.77.91.* 03.10.01, 15:52

> Chyba musisz wyslac ten neseser, moze bedzie yntelygentnejszy od ciebie, hehe..
              > .
              > Nie chodzilo mi o geograficzna przynaleznosc do Europy...

A jaką?
              • Gość: Ja Re: Finlandia legalizuje związki homoseksualne IP: *.net.external.hp.com 03.10.01, 16:01
                > > Nie chodzilo mi o geograficzna przynaleznosc do Europy...
                >
                > A jaką?

Hehe... Daj ten neseser.
                • Gość: luka Re: Finlandia legalizuje związki homoseksualne IP: 213.77.91.* 03.10.01, 16:15

> Hehe... Daj ten neseser.

Neseserku, idź do tego osobnika i spróbuj dowiedzieć się od niego, na czym polega
                  przynależność mentalna do jednego z kontynentów. Kiedy ci powie, że nie chodzi mu
                  o kontynent w sensie geograficznym, ale o politpoprawny etos, to poinformuj go,
                  że zgniły pedalsko-etatystyczny smrodek ulatniający się s Brukseli nie jest
                  aromatem ducha kultury śródziemnomorskiej, ale odorem z socjalitycznej świątyni
                  dumania. Jeżeli o to mu chodzi, to wracaj, gdyż istotnie facet ma rację - nigdy
                  Polska nie była w zasięgu takiej parszywej Europki.
    • Gość: asiawu Re: Finlandia legalizuje związki homoseksualne IP: 10.128.135.* / *.acn.pl 03.10.01, 10:31
      zastanawia mnie, czy ci wszyscy którzy są za legalizacją związków
      homoseksualnych zwą się katolikami.. czy chodzą do Kościoła na pasterkę, idą
      święcić jajka w Wielką Sobotę, zgadzają się być chrzestnymi rodzicami, biorą
      ślub kościelny, chrzczą swoje dzieci, posyłają je na religie, przyjmują księdza
      na wizytę duszpasterską, itepe.. no i oczywiście czytają i uznają Jedyną Prawdę
      czyli Biblię.. jeśli tak to muszę Wam drodzy Bracia i Siostry przypomnieć słowa
      Boga zapisane w Księdze Kapłańskiej w 18 rozdziale, 22 wersecie: „Nie będziesz
      obcował z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą. To jest obrzydliwość!” oraz
      w tejże samej księdze w rozdziale 20, wersecie 13: „Ktokolwiek obcuje cieleśnie
      z mężczyzną, tak jak obcuje się z kobietą, popełnia obrzydliwość. Obaj będą
      ukarani śmiercią, sami te śmierć na siebie ściągnęli.” Amen..
      asiawu
      • Gość: Ja Re: Finlandia legalizuje związki homoseksualne IP: *.net.external.hp.com 03.10.01, 12:15
        I to sie wlasnie nazywa katolicka moralnosce, hehe...

Oczywiscie, ze NIE jestem katolikiem ani chrzescijaninem... Nie potrzebuje
        takich protez.
        • Gość: JK I to się właśnie nazywa głupota IP: 217.153.50.* 03.10.01, 15:28
          Nawet nieuku nie wiesz, że to stary testament. A wiesz zatem co to znaczy ? To
          znaczy, że niektórzy mogą cię okrzyknąć atysemitą bo krytykujesz co tam
          napisane. Widzisz już daaawno wiedzieli, że to obrzydliwość. Mieli rację. A
          proteza to by ci się przydała. Głowy.
          P.S.Ciebie rżnie jakiś facio w odbyt czy ty jakiegoś oczywiście w odbyt ?
          • Gość: Ja Re: I to się właśnie nazywa głupota IP: *.net.external.hp.com 03.10.01, 15:38
            hehehe... alez ty jestes wesoly...

To, ze nie jestem katolem nie znaczy, ze nie czytalem biblii.
            Niemniej jednak, nie podoba mi sie ta ksiazka - wole Basnie Andersena ;)

I... prosze, wytlumacz mi, skad przypuszczenie, ze posuwam faceta w odbyt, albo
            mnie ktos w odbyt posuwa? Chyba masz jakis problem z tym, hehe... Juz chyba
            drugi raz mi to zarzucasz...
            Otoz, dla twej informacji : jestem heteroseksualista. Uprawiam seks z
            kobietami...

Aha - i dlaczego "to sie nazywa glupota"? Bo jestem niewierzacy? Hehehe...
            dobry argument...
            • Gość: kingfish Re: Ja, jest to strata czasu. IP: *.nyc-t.navipath.net 03.10.01, 16:17

Dla JK brak wiary to głupota a on wierzy że kiedyś tam w przeszłości bał ktoś
              kto chodził po wodzie. Czerwony kaprurek i Alibababa jest bardziej
              prawdopodobną literaturą.
              • Gość: Ja Re: Ja, jest to strata czasu. IP: *.net.external.hp.com 03.10.01, 16:27
                To juz inna historia. Czy bog jest, czy go nie ma... Coz - nikt tego nie wie.
                Mozna w to wierzyc lub nie. Ja akurat nie wierze... Nie czuje sie jednak z tego
                powodu gorzej ;)
                • Gość: JK Oj chłopcze, chłopcze,... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.01, 22:26
                  Dlatego włąsnie, że jestes szczęsliwy swoim ateizmem, musisz co rusz się
                  utwierdzać w przekonaniu, że masz rację. Myslisz, że jak sto razy powtórzysz to
                  będzie to prawda. A tu g...no, nie da rady. No cóż. Nie każdy może być
                  filozofem a ty na takiego mi nie wyglądasz sądząc po tekstach. Zatem chłopcze
                  ucz się, czytaj literature obowiązkową, historia matką nauk. Powie ci, że w
                  pewnym wieku większość młodzianów uważa, że wszyscy się mylą oprócz nich. Ale
                  to mija. Z wiekiem.
                  • Gość: Ja Re: Oj chłopcze, chłopcze,... IP: *.net.external.hp.com 04.10.01, 12:34
                    Co ty... pleciesz?
                    Co ma wspolnego z tym wszystkim ateizm? Masz z tym jakis problem...? Chyba
                    tak... bos sie uczepil... Pojebany jestes czy co?
              • Gość: JK No i widzisz głupku IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.01, 22:22
                Nawet nie rozumiesz o czym mowa a wymądrzasz się. Wcale nie mówiłem o wierze,
                religii. Mówiłem kmiotku o tym, że nie można stosowac zasady: "kowal zawinił,
                Cygana powiesili". Też za trudne ? Niech ci ktoś wytłumaczy.
                • Gość: Ja Re: No i widzisz głupku IP: *.acn.waw.pl 04.10.01, 08:44
                  Chyba ci sie cos na oczeta rzucilo, albo podczas nadgorliwej modlitwy glowa w
                  klepisko walnales.
            • Gość: JK Juz ci tę głupotę twoja uzasadnię IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.01, 22:19
              Że to jest głupota pisałem w odniesieniu do twojej wypowiedzi obciązającej
              katolików za to co jest napisane w starym testamencie. O zgrozo, ty tego nie
              zrozumiałeś. Mamy więc do czynienia rzeczywiście z głupotą.
              Co do posuwania to wulgaryzowałem celowo aby potrząsnąć tobą i sprowokowac do
              zastanowienia nad tym, co wypisujesz. Ale bez skutku. Zastanawianie sie nie
              jest twoją cechą.
              • Gość: Ja Re: Juz ci tę głupotę twoja uzasadnię IP: *.acn.waw.pl 04.10.01, 08:40
                Zacytuj moja wypowiedz obciazajaca katolikow za to co jest napisane w
                testamencie... jakos sobie nie moge przypomniec... albo cos namieszales.
                • Gość: JK Skleroza nie boli IP: 217.153.50.* 04.10.01, 10:58
                  Jeszcze będę ci twoje wypowiedzi cytował. Chyba do cna zgłupiałeś. Apage.
                  • Gość: Ja Re: Skleroza nie boli IP: *.net.external.hp.com 04.10.01, 12:12
                    Cytuj... bo albo pomieszales autorow, albo nadinterpretowales.

Gdzie napisalem, ze obwiniam katolikow za to co jest napisane w starym
                    testamencie? Ty faktycznie masz jakis problem...
                    • Gość: JK A jak mam problem to co ? IP: 217.153.50.* 04.10.01, 14:07
                      Jestem może przez to nietolerancyjny, ze średniowiecza czy też ciemnogród ?
                      Problemów nie mają tylko nienormalni. Żyją w świecie iluzji.
        • Gość: asiawu Re: Finlandia legalizuje związki homoseksualne IP: 10.128.135.* / *.acn.pl 04.10.01, 10:12

> I to sie wlasnie nazywa katolicka moralnosce, hehe...
          >
          > Oczywiscie, ze NIE jestem katolikiem ani chrzescijaninem...
          ..no to facet masz problem a raczej bedziesz go mial..
          >Nie potrzebuje takich protez.
          ..zobaczymy co bedziesz mowil gdy "będą znaki na słońcu, księżycu i na gwiazdach,
          a na ziemi lek bezradnych narodów, gdy zahuczy morze ifale."..

• Gość: Ja Re: Finlandia legalizuje związki homoseksualne IP: *.net.external.hp.com 04.10.01, 10:42
            > ..no to facet masz problem a raczej bedziesz go mial..

Taaaaa? A na jakiej podstawie to sobie wywnioskowalas - na podstawie jedynie
            slusznej wiary??? Ja nie mam zadnego problemu i nie sadze, ze bede mial.

> ..zobaczymy co bedziesz mowil gdy "będą znaki na słońcu, księżycu i na gwiazdac
            > h, a na ziemi lek bezradnych narodów, gdy zahuczy morze ifale."..

Hm... strasznie mnie to zatrwozylo, hehehe... I na serio w to wierzysz?
            • Gość: Crotalus Re: Finlandia legalizuje związki homoseksualne IP: 157.25.121.* 04.10.01, 14:53

> > ..no to facet masz problem a raczej bedziesz go mial..
              >
              > Taaaaa? A na jakiej podstawie to sobie wywnioskowalas - na podstawie jedynie
              > slusznej wiary??? Ja nie mam zadnego problemu i nie sadze, ze bede mial.
              >
              > > ..zobaczymy co bedziesz mowil gdy "będą znaki na słońcu, księżycu i na gwi
              > azdac
              > > h, a na ziemi lek bezradnych narodów, gdy zahuczy morze ifale."..
              >
              > Hm... strasznie mnie to zatrwozylo, hehehe... I na serio w to wierzysz?

Hardyś. Ale wszystko jest kwestią czasu... Gdy człowiek nie myśli o śmierci wtedy
              jest hardy, a jak przychodzi...

• Gość: Ja Re: Finlandia legalizuje związki homoseksualne IP: *.net.external.hp.com 04.10.01, 15:10
                > Hardyś. Ale wszystko jest kwestią czasu... Gdy człowiek nie myśli o śmierci wte
                > dy
                > jest hardy, a jak przychodzi...

Mylisz sie. Mysle o smierci. Wiem, ze kiedys umre. Kiedys... moze umre z powodow
                naturalnych, moze zgine w wypadku? Nie wiem. Kiedys umre. Napewno...

Boje sie smierci, gyz oznacza dla mnie definitywny koniec. Zgasne... i przestane
                istniec. To, czego doswiadczylem w swoim zyciu... rozpadnie sie wraz z moimi
                tkankami.
                Nie wierze w niebo ani pieklo. Nie wierze w reinkarnacje. Nie wierze w
                zmartchwywstanie.
                Wierze w absolutny koniec.

Staram sie wyciagnac z zycia maksimum radosci, jaka jestem w stanie sobie wziasc
                teraz. Potem juz nie bede mial tej szansy.
                • Gość: Crotalus Re: Finlandia legalizuje związki homoseksualne IP: 157.25.121.* 04.10.01, 15:19

> > Hardyś. Ale wszystko jest kwestią czasu... Gdy człowiek nie myśli o śmierc
                  > i wte
                  > > dy
                  > > jest hardy, a jak przychodzi...
                  >
                  > Mylisz sie. Mysle o smierci. Wiem, ze kiedys umre. Kiedys... moze umre z powodo
                  > w
                  > naturalnych, moze zgine w wypadku? Nie wiem. Kiedys umre. Napewno...
                  >
                  > Boje sie smierci, gyz oznacza dla mnie definitywny koniec. Zgasne... i przestan
                  > e
                  > istniec. To, czego doswiadczylem w swoim zyciu... rozpadnie sie wraz z moimi
                  > tkankami.
                  > Nie wierze w niebo ani pieklo. Nie wierze w reinkarnacje. Nie wierze w
                  > zmartchwywstanie.
                  > Wierze w absolutny koniec.
                  >
                  > Staram sie wyciagnac z zycia maksimum radosci, jaka jestem w stanie sobie wzias
                  > c
                  > teraz. Potem juz nie bede mial tej szansy.

Zazdroszczę pewności myślenia.

• Gość: Ja Re: Finlandia legalizuje związki homoseksualne IP: *.net.external.hp.com 04.10.01, 15:32
                    Pewnosc myslenia...

To religie generuja niepewnosc. To religie daja kijek i marchewke. Bedziesz
                    zly - pieklo, bedziesz dobry - niebo. Religie interpretuja co jest dobre, co
                    jest zle.

Jestem pewny tego, ze umre tak jak tego, ze w tej chwili pije kawe. Zauwaz
                    jednak, ze nie napisalem, ze _wiem_ co bedzie... Ja w to tylko wierze.

Poza tym... moze przeniesmy to do innego watku... Ten jest o homoseksualizmie i
                    akceptacji tegoz (lub jej braku)...
    • Gość: FY Conti Re: Finlandia legalizuje związki homoseksualne - RAJ DLA CONTIEGO IP: 204.52.178.* 04.10.01, 17:16
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka