luci-c 06.12.05, 16:01 "Kupa mięsa z hormonami" ( przytulona dziewczyna do chłopaka ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: Złote myśli ojca Tadeusza 06.12.05, 16:08 "Trzeba sr.ć, sr.ć, sr.ć..." Odpowiedz Link Zgłoś
ptasia_grypa Re: Złote myśli ojca Tadeusza 09.12.05, 13:12 kosciol.mlodziezy.psychicznej napisał: > "Trzeba sr.ć, sr.ć, sr. tak powiedział? w homilii? Odpowiedz Link Zgłoś
principius Re: Złote myśli ojca Tadeusza 06.12.05, 16:15 "Bóg jest właściecielem wszystkich banków świata,nawet tych żydowskich" Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Złote myśli ojca Tadeusza: dłuższy frag. 06.12.05, 16:25 ...Ostatnio zobaczyłem gazetę ktoś gdzieś położył, powiedzieli mi, że kupił - bo o ks. Jankowskim jest, bo coś mu przykleić, oczernić go! Co zrobiłem - nie, nawet nie będę patrzył, na pierwszej stronie zobaczyłem, pierwsze... potargałem! Potargałem, potem tę potarganą gazetę, bardzo dokumentnie potarganą, zostawiłem. Zobacz! ... Tak samo, tak róbcie! Tak robić, nie patrzyć! Żeby to zło nas nie zatruło, bo to zło zostanie. To tak, za przeproszeniem, jakbyś stanął w jakieś odchody na drodze. To później wejdziesz do domu, może miał ktoś taką przygodę, to musisz czyścić i czyścić. A tu jest jeszcze gorzej, bo duszę zbrudzisz. Nie wolno duszy zbrudzić... or.org.pl/monitoring/rm/20020508-rydzyk/20020508-rydzyk.html Odpowiedz Link Zgłoś
aferal.z.po Re: Złote myśli ojca Tadeusza 06.12.05, 16:36 naród jest mądry ale jest wygłupiony Odpowiedz Link Zgłoś
et_cetera Re: Złote myśli ojca Tadeusza 10.12.05, 20:57 aferal.z.po napisał: > naród jest mądry ale jest wygłupiony Rydzyk jest wygłupiony ale niemądry Odpowiedz Link Zgłoś
luci-c Re: Złote myśli ojca Tadeusza 06.12.05, 17:47 "Nieporządek wokół Ciebie świadczy o nieporządku w Tobie" Odpowiedz Link Zgłoś
gorby [...] 06.12.05, 17:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
incognitto Luci, przygotowujesz jakiś występ może? 06.12.05, 19:42 na okolicznośc rocznicy? no to chyba przyjdę 8-go na Bielany, będę Ci biła brawo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
luci-c Re: Luci, przygotowujesz jakiś występ może? 07.12.05, 11:50 incognitto napisała: > > na okolicznośc rocznicy? > no to chyba przyjdę 8-go na Bielany, będę Ci biła brawo > :-) [...] Wiadomość zostałaBY usunięta ze wzglądu na złamanie prawa lub regulaminu :))) pozdrawiam incognittę Odpowiedz Link Zgłoś
incognitto Re: Luci, przygotowujesz jakiś występ może? 07.12.05, 18:11 luci-c napisał: > incognitto napisała: > > > > na okolicznośc rocznicy? > > no to chyba przyjdę 8-go na Bielany, będę Ci biła brawo > > :-) > > [...] > > Wiadomość zostałaBY usunięta ze wzglądu na złamanie prawa lub regulaminu aha:) a ja czasami mam ochotę przekroczyć regulamin czytając złote mysli nabliższych współpracownikow prezydenta Kwaśniewskiego w rodzaju "Zabójstwo staruszki, to błąd młodości", ale nie z tego powodu, ze taki szymczycha mnie rozczarował, ale dlatego, ze narod dwie kadencji olka wielbił i o mało co nie wybral jolki na prezydenta. > :))) > pozdrawiam incognittę również, bardzo serdecznie a ja się jutro wybieram. Serio. Zaczynam lubić ojca Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
luci-c Re: Luci, przygotowujesz jakiś występ może? 07.12.05, 23:24 incognitto napisał: > aha:) > a ja czasami mam ochotę przekroczyć regulamin czytając złote mysli nabliższych > współpracownikow prezydenta Kwaśniewskiego w rodzaju "Zabójstwo staruszki, to b > łąd młodości", ale nie z tego powodu, ze taki szymczycha mnie rozczarował, ale > dlatego, ze narod dwie kadencji olka wielbił i o mało co nie wybral jolki na prezydenta. Zgadzam się a Tobą,incognitto:jedną złota myśl szymczychy równoważą dwie złote myśli rydzyka. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
incognitto Re: Luci, przygotowujesz jakiś występ może? 08.12.05, 15:43 luci-c napisał: > incognitto napisał: > > Zgadzam się a Tobą,incognitto:jedną złota myśl szymczychy równoważą dwie złote > myśli rydzyka. > :)) nie chce się targować, ale jesli chcielibyśmy użyć wagi ..państwowej, to powagi, znaczenia działalności, wypowiedzi tych dwoch 'srodowisk' w ogole nie można porównywać. -- Ot. - Ewangelia dziś: Błogosławieni Ci co są sercem czyści jak zbawieni, Już oglądają Boga.../Norwid/ Odpowiedz Link Zgłoś
h2oh55 Re: Złote myśli ojca Tadeusza 06.12.05, 20:21 Znany ichtiolog Rydzyk na falach radyjka: "Słabe i śnięte ryby płyną z prądem" Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Złote myśli ojca Tadeusza 06.12.05, 21:32 [Perelki tworczosci kolegow Rydzyka byly jak dotad smieszne, az w koncu staly sie grozne.] Ksiadz Tiso, posluszny Hiterowi szef panstwa slowackiego zostal nazwany przez publicyste "Naszego Dziennika" - "Postacia szlachetnej slowianszczyzny". Autor gloryfikuje czyny prohitlerowskiego ksiedza, uwaza, ze slusznie zabijal i nieslusznie zostal uznany po wojnie za winnego zdrady i udzialu w ludobojstwie. W tej wersji ksiadz Tiso pad ofiara komunistow i luteranow mszczacych sie za jego narodowo - katolicki patiotyzm. Nie zgadzam sie jednak osobiscie z komentarzem publicysty Gazety Wyborczej, jakoby "pochwala hitlerowskich kolaborantow [...] nie zyskala dzis znaczacej aprobaty". Przeciez liczba czytelnikow "Naszego Dziennika" i sluchaczy Radia Maryja wskazuje, ze pochwala taka zyskuje aprobate. Takie teksty sa przygotowaniem gruntu, pod przyszla dzialalnosc Rydzyka. Pikanterii dodaje fakt, w jaki "Nasz Dziennik" jest srzedawany. Mianowicie, bez problemu moge zauwazyc, ktore ekspedientki RUCH'u sa sluchaczkami RM, w ich kiosku "Nasz Dziennik" jest wystawiony w szybie, gdy reszta gazet lezy na normalnej kupce. Takiego eksponowania gazety nie widzialem od czasow, gdy raz pojawil sie jakis dziennik dla ludzi starszych z apelem na pierwszej stronie "Nasza redakcja jest biedna, nie mozemy sobie pozwolic, aby nasza gazeta przeznaczona dla emerytow i rencistow byla kolorowa, przyciagajaca wzrok ... bo musiala by znacznie wiecej kosztowac. Kioskarzu! prosimy Cie, wystaw ja w szybie, niech jest widoczna, niech ma szanse stac sie gazeta ludzi starszych". "Nasz Dziennik" i Rydzyk z pewnoscia biedni sie sa, jednak jako gazeta - wychwalacz wspolpracy z hitlerowcami, musi rowniez miec nalezyta reklame, organizowana przez tajne rzesze ludzi, ktore jak widac ulokowani sa nawet w czesci kioskow panstwowego, a moze za niedlugo sprywatyzowanego, RUCH'u. (Znalezione w internecie) -------------------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Złote myśli ojca Tadeusza 06.12.05, 21:39 o. Rydzyk: – "Polska stała się terenem misyjnym dla pogan. Ich wysłannikami są prostytutki przy drogach. Siać... trzeba siać, siać, siać..." x x x telefon do RM: – Ja sobie taką modlitwę wymyśliłam sama. Mogę powiedzieć? – Prosimy... – Jak to dobrze, że jesteś, ojcze Rydzyku, jak to dobrze, że ciebie ta mama urodziła, niepokalana ... Odpowiedz Link Zgłoś
ius_et_lex Re: Złote myśli ojca Tadeusza 06.12.05, 21:41 joannabarska napisała: > o. Rydzyk: – "Polska stała się terenem misyjnym dla pogan. Ich wysłannika > mi są > prostytutki przy drogach. Siać... trzeba siać, siać, siać..." > > x x x > Siać? A nie stać?;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Złote myśli ojca Tadeusza 06.12.05, 21:46 ius_et_lex napisał: > joannabarska napisała: > > > o. Rydzyk: – "Polska stała się terenem misyjnym dla pogan. Ich wysł > annika > > mi są > > prostytutki przy drogach. Siać... trzeba siać, siać, siać..." > > > > x x x > > > > Siać? A nie stać?;-))) > =========================Tak znalazłam w internecie. Może siać od s i o? Jak na kury!-------------- Odpowiedz Link Zgłoś
verbaveritatis Re: Złote myśli ojca Tadeusza 06.12.05, 21:49 recesja.icm.edu.pl/rm/teksty.htm TU MACIE BOGACTWO! Odpowiedz Link Zgłoś
ius_et_lex Re: Złote myśli ojca Tadeusza;-))))))))))) 06.12.05, 21:54 Wybacz, takie skojarzenie miałem: prostytutki = STAĆ przy drodze...:-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly33 [...] 06.12.05, 22:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej [...] 06.12.05, 22:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly33 [...] 06.12.05, 22:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej [...] 06.12.05, 22:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ius_et_lex Re: myśli ojca Tadeusza n/t 33 wesołej panienki??? 06.12.05, 22:05 o. Rydzyk: – "Polska stała się terenem misyjnym dla pogan. Ich wysłannikami są prostytutki przy drogach... Odpowiedz Link Zgłoś
naryt Re: Złote myśli ojca Tadeusza 11.12.05, 14:48 Telefon do RM. - Niech będzie pochwalonony... - Teraz i zawsze... - Ja chciałem ojcu pwoiedzieć, że... - Słuchamy, słuchamy. - Chciałem powiedzieć, żę... no... - Proszę mówić, jesteśmy na antenie. - ch... ci w d... - Niekulturalny słuchacz jakiś. Odpowiedz Link Zgłoś
ufo54 Re: Złote myśli ojca Tadeusza 11.12.05, 14:43 Obciachowo to kupować. Nawet gdybym musiał to bym się wstydził kupić. Kiedyś patrzyłem jak facet kupuje Trybunę. Przyjrzałem mu się dokładnie. A wyglądał na inteligenta. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Parostatek... 06.12.05, 22:08 Na me. "Parostatkiem..." W starych annałach k.Biskupa jest takie zdjęcie, istny cud: płynący w falach wśród lasek stadka Tadek i tłumek moherów stu... Tłum fanatyków pokład już zdobi Radio Maryja w słońcu lśni dobry fotograf to zdjęcie zrobił Rydzyk jak żywy, aż się cni! Z Ojcem Tadkiem w piękny rejs statkiem na parę i kilka „girls” Przy wtórze klątw Kapłana głośnych modlitw już od rana tak śpiewnie „kasa” gra... Moherowy beret włóż i koło radia ciało złóż bo tutaj głos modlitwy, bo tutaj głosem nienawiści, tak cudnie Rydzyk gra.. Rydzyk Kapłanem był na tym statku wśród majtek wzbudzał wieczny strach, krzyczał aż drżały w ołtarzach kwiatki: I opozycja stała w łzach. Lecz kiedy Tadek miał humor dobry; poparcie wiernych zaczęło grzać Tadek cos nucił... „że ziem nie rzucim...” marzył ze wieki będzie trwać... Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello :-)))))))))))))))))))))))))))) 11.12.05, 19:22 Trochę rymy dopracować i można tłoczyć ! Odpowiedz Link Zgłoś
relatywista.pl jubeleusz 06.12.05, 22:20 W czwartek jebeleusz rydzykowego radia,będzie nowy wysyp sentencji ojczulka Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: jubeleusz 06.12.05, 22:34 www.ojciec-dyrektor.de/ Znacie? To OK! Odpowiedz Link Zgłoś
verbaveritatis Re: jubeleusz 06.12.05, 22:39 www.racjonalista.pl/kk.php/s,2712 I to dla zainteresowanych tematem... Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: jubileusz.. Czy znamy to??? znamy, znamy! :-) 06.12.05, 22:54 www.ojciec-dyrektor.de/lpr1.gif Pani Joanno! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
h2oh55 Re: Złote myśli ojca Tadeusza 07.12.05, 12:58 Chyba ojciec dyrektor cenzuruje ten wątek,są już 4 ingerencje. Czyżby jego władza sięgała aż forum "Gazety"? Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Złote myśli ojca Tadeusza 07.12.05, 14:06 Te ingerencje dotyczyły tylko wymiany "zdań" między internautami, co dobrze pamiętam. Tym razem nie ojciec dyrektor, ale zwyczaje forum.. Odpowiedz Link Zgłoś
luci-c Re: Złote myśli ojca Tadeusza 07.12.05, 14:37 Do studentów:"Jak się wciągniecie,nie będziecie mieli czasu wyprać skarpetek". Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Złote myśli ojca Tadeusza 07.12.05, 15:08 ojcze podziwiam konsekwencje ,w sianiu i zbieraniu w skutecznym strzyzeniu owiec i baranow. Twoje odkrywcze madrosci sa bez miary ,bezdennie wymozdzone , tylko w Polsce kraju na wskros katolickim mozesz miec takie sukcesy ,mohery WIERZA w ciebie. W Polsce bedzie lepiej ,sprawiedliwiej i dostatniej..... dzieki modlitwom. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka.nad.i Re: Złote myśli ojca Tadeusza 07.12.05, 16:40 módlmy się by moher się nie sfilcował Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: Złote myśli ojca Tadeusza 07.12.05, 18:25 Posłuchałem w telewizji TRWAM kazania b-pa łowickiego (pomocniczego) Józefa Zawitkowskiego. On ma swoistą metodę na kazania (homilie) - łączy bardziej lub mniej znane cytaty z twórczosci naszych pisarzy. Poniewaz zwykle nie mówi, co z czego zapożyczył, jest to zwykły plagiat. Lud klaszcze oczywiscie, bo sądzi,ze wszystko wymyslił sobie łowicki purpurat. A oklaski jako zywo pzypominały te, które czasem słyszymy w Kinie Polska, kiedy wyswietla ono kroniki filmowe z czasów stalinowskich. Brakowało mi tylko skandowania w rodzaju : "Józef - Rydzyk", "Józef - Rydzyk". A ojczulek dyrektor przemawiał, i owszem, mówił, że Radio Maryja jest przesladowane. Fakt, ze jest: do Torunia przyjechali tylko niektórzy spośród rządzących. Widziałem Wassermanna, podobno był i Marek Jurek, ze o róznych "pękach" nie wspomnę. Dosyc na ten temat, bo nawet klikac się juz nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
naryt Re: Złote myśli ojca Tadeusza 11.12.05, 14:52 > tylko w Polsce kraju na wskros katolickim mozesz miec takie sukcesy ,mohery > WIERZA w ciebie. Niekoniecznie. Ludzie niezrównoważeni psychicznie albo nawet chorzy znajdą się wszędzie. Przecież to nie ma nic wspólnego z katolicyzmem. To sekta. Odpowiedz Link Zgłoś
psiajucha666 Re: Złote myśli ojca Tadeusza 12.12.05, 07:48 Chciałabym zauważyć, że to o. Grzybek nakręcił moherową aferę. Teraz w nowym nakryciu głowy i poczuciu dobrze spełnionego obowiązku, w nowym nakryciu głowy pomyka swoim bentleyem w poszukiwaniu wysłanników szatana. W ramach buntu olecam posta MOHEROWE STRINGI www.isabell-21.blog.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
indris Złote myśli publicystów ojca Tadeusza 07.12.05, 18:21 "Podstawą autentycznej opozycji jest bowiem zasadnicza zgoda na program rządowy" (ks. prof. Jerzy Bajda "Nasz Dziennik" 7.12.2005) Całość jest tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: Złote myśli publicystów ojca Tadeusza 07.12.05, 18:41 Od czasu, kiedy wbrew naukowo i politycznie poprawnym prognozom "Pan Bóg uniżył pysznych, a wywyższył pokornych" (tych pokornych, którzy nie wstydzili się przez najpokorniejsze Radio Maryja rozmawiać z Narodem), trwa bardzo energiczna i zawzięta wojna z tymże Narodem i nowym rządem polskim wybranym demokratycznie. Ksiądz profesor Czesław Bartnik wyjaśnił, że to, co robi obrażona Platforma w sojuszu z niezawodną lewicą (niezawodną w niszczeniu Polski), nie odpowiada stylowi autentycznej opozycji demokratycznej. Podstawą autentycznej opozycji jest bowiem zasadnicza zgoda na program rządowy, jako odpowiadający prawdziwym interesom Polski, i równoczesna swoboda wypowiedzi wewnątrz parlamentu, w toku dyskusji nad szczegółami dotyczącymi realizacji programu. Ks. Bajda nie po raz pierwszy bredzi na łamach "ND". Ale mając takie nazwisko...Nie ma co się dziwic... Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Złote myśli publicystów o. Tadeusza 07.12.05, 20:01 Moja kandydatura: "Jedyny chrześcijański polityk w dzisiejszej Europie to Władimir Putin" (ks. Bajda w "Naszym Dzienniku", 2004). Odpowiedz Link Zgłoś
diablica.26 Złota myśl na czasie, bo właśnie na ekrany 07.12.05, 18:36 weszła ekranizacja 4 częsci HP: "Pewna matka zapytała mnie, co w takim razie ma czytać jej syn. Odpowiedziałem, że lepiej niech już czyta "Mein Kampf" Hitlera, niż "Harry`ego Pottera" Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: Złota myśl na czasie, bo właśnie na ekrany 07.12.05, 18:42 Na jaką chorobę cierpi ten dyrektor? Odpowiedz Link Zgłoś
verbaveritatis Duża doza tolerancji potrzebna! 07.12.05, 18:51 Paranoja to starsza nazwa utrwalonych zaburzeń urojeniowych. W istocie paranoja to występowanie usystematyzowanych i logicznie ze sobą powiązanych urojeń. Najczęściej są to urojenia prześladowcze, ksobne, wielkościowe, hipochondryczne i erotyczne. Urojenia są głównym objawem tej choroby i nie towarzyszą im zwykle omamy ani też inne objawy schizofrenii. Ryzyko zachorowania na tą jednostkę chorobową w czasie życia wynosi 0,1%. Utrwalone zaburzenia urojeniowe zaczynają się zwykle pomiędzy 35-45 r.ż., częściej występuje u kobiet, emigrantów, w środowisku wiejskim i u osób z niższym wykształceniem. W razie podejrzenia paranoi należy zwrócić się o pomoc do psychiatry. Leczenie paranoi polega na podawaniu leków przeciwpsychotycznych. W stosunku do chorego powinno się wykazywać dużą dozę tolerancji, należy ograniczyć się do wyraźnego negowania prawdziwości treści wytwórczych bez omawiania ich i tłumaczenia ich nieprawdziwości, co zwykle nie przynosi pożądanego rezultatu. Hasło udostępnione przez serwis Poradnik Medyczny Odpowiedz Link Zgłoś
diablica.26 Re: Złota myśl na czasie, bo właśnie na ekrany 07.12.05, 18:53 Wg mojej diagnozy zespół parafreniczny. Objawy: usystematyzowane urojenia oraz omamy. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka.z.zapalkami1 Re: Złote myśli ojca Tadeusza 07.12.05, 18:57 Tadeusz Prymas Rydzyk wszysto co powie to jest złotomyślne. Odpowiedz Link Zgłoś
cyfer_blat Re: Złote myśli ojca Tadeusza 07.12.05, 22:38 "Nie mam żadnego mybacha,mam tylko bentleya" Odpowiedz Link Zgłoś
abc12323 " Toruń przeprasza za Radio Maryja ! " 07.12.05, 22:41 Dzięki ,Torunianie :) serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,35076,3035332.html?i=8 Odpowiedz Link Zgłoś
incognitto Toruń przeprasza ?? 08.12.05, 15:38 abc12323 napisała: > Dzięki ,Torunianie :) no no, nie rozpędzaj się tak:) kogoś pytała ta gąska w czapce o zdanie? niech każdy mowi za siebie na uroczystości wczorajszej widzialam w tivi prezydenta miasta , pewnie on jest bardziej uprawniony do reprezentowania opinii ogółu mieszkańcow. nie zdziwila mnie jego obecność, bo przeciez tak per saldo to miasto dużo Rydzykowi zawdzięcza Odpowiedz Link Zgłoś
aferal.z.po o tym czy murzyn moze być innego koloru niż czarny 07.12.05, 22:55 patrzcie! Murzyn ! czy on naprawdę jest czarny? czy on jest prawdziwy? nie! , jest biały! polski murzyn! tylko u nas możecie zobaczyć białego murzyna... Odpowiedz Link Zgłoś
terenia.nasweter [...] 07.12.05, 23:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bracia_zbrojek Re: Na kolana bydlatka ! 08.12.05, 00:10 "Anonimowe centrum"? Gdy goły facet wyjdzie na ulicę, to kazdy zwróci na niego uwagę. Nie potrzeba tworzyc żadnego centrum, bo ludzie mają ( na ogół ) i oczy, i uszy! Jak lubisz, Tereniu ,klęczec, nie mamy nic przeciw temu! Ale nie obrażaj innyc! Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Na kolana przed rycykiem terciu_bydlątką ! 08.12.05, 01:45 + odpowiedz cytując !! Pani Tereniu! -"obogaconaś" ty niewiasto "Radyjem" niczym PiSiorek "Peca" po krotochwilach z klerykami w refektarzu!!! ..p. sooko rycyka !! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
diablica.26 Re: Na kolana przed rycykiem terciu_bydlątką ! 08.12.05, 08:54 A co Terenia napisała? Odpowiedz Link Zgłoś
gienia.gienia Re: Na kolana przed rycykiem terciu_bydlątką ! 08.12.05, 12:35 diablica.26 napisała: > A co Terenia napisała? Ch.. wie, bo Admim to skasował. Odpowiedz Link Zgłoś
diablica.26 Re: Na kolana przed rycykiem terciu_bydlątką ! 08.12.05, 16:24 Tyle to i ja wiem, pytałam Pana Henryka, bo czytał :-)))) Złote myśli kaczystów i moherów też mnie fascynują, prawie tak jak radosna twórczość Łojca Dyrechtora :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
gregorak Re: Złote myśli ojca Tadeusza 08.12.05, 13:18 "Człowieka nie można kopnąć, chyba, że czerwonego." Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Nauka nie poszła w las... 08.12.05, 13:30 - Jak znowu podejdą, niech ich pani pogoni parasolką - radziła druga. - Bije pani po kostkach, a później w aparat! - i pokazała, jak się to powinno zrobić. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3054175.html?nltxx=856991&nltdt=2005-12-08-09-05 Odpowiedz Link Zgłoś
bracia_zbrojek Re: Nauka nie poszła w las... 08.12.05, 15:22 Jak czytamy teksty o dochodzeniu do władzy Hitlera w Niemczech, widzimy tu duzo analogii. Na szczęście sytuacja polityczna Europy jako całosci jest dzisiaj inna niż wtedy. Odpowiedz Link Zgłoś
luci-c Re: Złote myśli ojca Tadeusza 08.12.05, 16:11 "...lewicowa rewolta wciąż trwa" Odpowiedz Link Zgłoś
ubogacony_w_walce_o_wolnosc Drżyjcie liberały! Kpicie z ukrzywdzonego Bohatera 08.12.05, 16:21 Odpowiedz Link Zgłoś
cyfer_blat Re: Drżyjcie liberały! Kpicie z ukrzywdzonego Boh 08.12.05, 18:17 drżyjcie postmoderniści i relatywiści,cykliści i masoni... Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka.z.zapalkami1 Re: Drżyjcie liberały! Kpicie z ukrzywdzonego Boh 18.12.05, 17:08 tylko ZSSR-u brak,oj brak Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Dwa najnowsze cytaty z "Naszego Nocnika" 01.01.06, 02:21 1. "W całej eurokonstytucji chrześcijańskie słowo "miłość" nie pojawiło się ani razu, pojawia się tylko wielokrotnie "seks". Przecież taka mentalność to jest jakaś choroba społeczno-kulturowa. Jak ludzie wykształceni i rozumni mogą czymś takim żyć?" (ks. Czesław Bartnik, "Nasz Dziennik" 31 XII 2005) 2. "Jaką wolność ma człowiek ubogi, nędzarz, ciągle bezrobotny, przymierający głodem, żyjący z łaski bogacza, bezdomny, nieszczęśliwy, opuszczony, żyjący na marginesie społecznym, spychany na bok przez innych bezdusznych i pozbawionych uczuć ludzkich, a opływających we wszelkie dobra i w siłę władzy...? Jaką wolność ma człowiek wpędzony w narkomanię, nałogi, alkoholizm, przestępczość, złe wychowanie, w zdemoralizowane wychowanie ze strony starszych i decydentów społecznych, w bankructwo przez niepowodzenie lub przez konkurencję...?" - domyślam się, że pod postacią tego nędzarza i bezrobotnego autor mówi o ojczulku Rydzyku i prałacinie Jankowskim... (ks. Czesław Bartnik, "Nasz Dziennik" 31 XII 2005) Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
qlezanka Jak wykonczyc Radio Maryja? 08.12.05, 16:21 Krotka procedura postepowania :) Normalni ludzie, zapraszam na poczte... 1.W UP znajdują się specjalne druki o następującej treści: " Radio Maryja Dar dla Radia Maryja w Toruniu Bank Pocztowy....." 2.Wypełniamy druk i wpłacamy na konto Radia Maryja 1 grosz (słownie: jeden grosz). W urzędzie mogą nie chciec przyjąć wpłaty na jeden grosz, ale wtedy należy się kłócić bo Pani w okienku nie ma prawa odmówić przyjęcia wpłaty, nawet na jeden grosz. UWAGA!!!!nie płacimy nic za przekaz, ponieważ płaci za niego odbiorca - taka jest umowa Radia z pocztą. 3.Za nami staje nasz kolega i też wpłaca jeden grosz. 4.Za nim staje nasz drugi kolega i również wpłaca jeden grosz. 5.Następnie znowu my wpłacamy grosz i tak w kółko. 6.Powtarzamy całą operacje 120 razy (w sumie będzie ich 360, gdyż 3x120=360) 7.Pytacie czy to ma sens? Oczywiście, za każdą operację Radio płaci 3,60 Poczcie Polskiej. 3,6x360=1296zł!!!W sumie niezła sumka... 8.1296zł odjąć 3,6zł wpłacone przez nas daje 1292,4zł!!!!! ujemnego wsparcia dla Radia Maryja. 9.Wpłacać pieniądze mogą również ludzie niewierzący!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Jak wykonczyc Radio Maryja? 08.12.05, 21:29 To się,jak gdzies czytałam, zmieniło. O.dyrektor czuwa, chyba teraz od 5 zł... Odpowiedz Link Zgłoś
skin.pl Re: Złote myśli ojca Tadeusza 08.12.05, 17:32 to ty nie wiedziałeś o tyM? myślałeś że co? że jaka jest trawa? niebieska? Odpowiedz Link Zgłoś
pupa.i.geba Re: Złote myśli ojca Tadeusza 08.12.05, 18:58 Rydzyk do słuchaczy:patrzę na was.jaka tam za tymitwarzami rewolucja. Odpowiedz Link Zgłoś
skin.pl Re: Złote myśli ojca Tadeusza 08.12.05, 21:32 a co w tym śmiesznego że sie patrzy? Odpowiedz Link Zgłoś
pupa.i.geba Re: Złote myśli ojca Tadeusza 08.12.05, 22:00 kin.pl napisał: > a co w tym śmiesznego że sie patrzy? Nic,to sa przecież złote myśli,a nie anegdoty. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkadziwaczka7 a ten o bialym Murzynie, rasistowski cymes ojca. 08.12.05, 21:39 Odpowiedz Link Zgłoś
aferal.z.po Re: a ten o bialym Murzynie, rasistowski cymes oj 09.12.05, 01:01 najlepsze jest to że tak właśnie się nazywa jeden z posłów LPR... Odpowiedz Link Zgłoś
per_prokura Re: Złote myśli ojca Tadeusza 08.12.05, 22:41 jakie złote myśli,przecież on nie mysli Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Złote myśli ojca Tadeusza 08.12.05, 22:50 per_prokura napisał: > jakie złote myśli,przecież on nie mysli ================================================================================ Bez myślenia kasy sie nie zdobędzie, chyba, że się ją w cudowny sposób znajdzie! "ŚMIEJMY SIĘ Z GŁUPICH, CHOĆ I PRZEWIELEBNYCH" - Ignacy Krasicki Odpowiedz Link Zgłoś