Dodaj do ulubionych

List Roberta Biedronia do GW - extra ;))))

26.12.05, 18:03
Ponoć Stefan Niesiołowski zapytał w eterze (na fali 96,6 FM ) "Gdzie byli
geje, gdy jego prześladowała komunistyczna władza ??"

"Otóż byli obok Niesiołowskiego , tylko on o tym nie wiedział " - ujawnia
Biedroń( ;))))))od autora niniejszego post'u )

Podobnie jak Niesiołowski "publicznie nie istnieli"."Spotkania - tylko na
dworcach , bo przecież barów, klubówi dyskotek nie mielismy".Byli
presłuchiwani i nakłaniani do współpracy.

No cóż chciałoby sie powiedzieć , że z "podobieństwa dziejów i losów
wspomnianych obu panów w PRL" nie dziwi , ze "formacja" Roberta Biedronia
domaga sie tego samego uznania i zasług co ruch na rzecz , którgo działał
S.Niesiołowski, biorąc nawet pod uwage fakt , że w czasie gdy S.Niesiołowski
był prześladowany to R.Biedronia na świecie jeszcze nie było ( co zresztą
przyznał sam Biedroń ). Ale juz w III RP w Poznaniu R.Biedroń doznał tych
samych metod represji co S.Niesiołowski W PRL'u - "byliśmy bicii aresztowani"

Obserwuj wątek
    • sawa.com Re: List Roberta Biedronia do GW - extra ;)))) 26.12.05, 18:25
      camille_pissarro napisał:

> Ponoć Stefan Niesiołowski zapytał w eterze (na fali 96,6 FM ) "Gdzie byli
      > geje, gdy jego prześladowała komunistyczna władza ??"
      >
      > "Otóż byli obok Niesiołowskiego , tylko on o tym nie wiedział " - ujawnia
      > Biedroń( ;))))))od autora niniejszego post'u )

Skąd u Ciebie Camillo ta nutka ironii w powyższym poście.
      W Poznaniu prezydent złamał prawo. Pisałam o tym zanim jeszcze Sąd to orzekł.
      Geje i gejki sa wśród nas. I bylo tak od początku świata - oczywiście naszego
      ludzkiego. I śmieszą mnie ci, którzy próbuja to zmienić prawnymi zakazami. Jest
      to jak zawracanie kijem Wisły.

>
      > Podobnie jak Niesiołowski "publicznie nie istnieli"."Spotkania - tylko na
      > dworcach , bo przecież barów, klubówi dyskotek nie mielismy".Byli
      > presłuchiwani i nakłaniani do współpracy.
      >
      > No cóż chciałoby sie powiedzieć , że z "podobieństwa dziejów i losów
      > wspomnianych obu panów w PRL" nie dziwi , ze "formacja" Roberta Biedronia
      > domaga sie tego samego uznania i zasług co ruch na rzecz , którgo działał
      > S.Niesiołowski, biorąc nawet pod uwage fakt , że w czasie gdy S.Niesiołowski
      > był prześladowany to R.Biedronia na świecie jeszcze nie było ( co zresztą
      > przyznał sam Biedroń ). Ale juz w III RP w Poznaniu R.Biedroń doznał tych
      > samych metod represji co S.Niesiołowski W PRL'u - "byliśmy bicii aresztowani"
      >
      >
      >
      • borbali Re: List Roberta Biedronia do GW - extra ;)))) 26.12.05, 18:44
        Do 1989 w historii Polski nie było problemu z homoseksualistami.Niech się
        kochają jak chcą,ale niech publicznie nie deprawują młodzieży.PRL dawał sobie z
        nimi radę.Może o.Rydzyk ze swoim "moherowym wojskiem"wypowie wojnę temu
        pedalstwu.
        • a.adas Re: List Roberta Biedronia do GW - extra ;)))) 26.12.05, 18:54
          Ciekawa teoria.
          To ja mam inną, równie zabawną:)

Otóż, PRLem przez całe 45 lata rządzli geje, rzadziej lesbijski, z racji swej
          orientacji w komplecie zwerbowani przez NKWD, a potem KGB. Nie od dziś wiadomo,
          że haki obyczjowe są najczęstszą (czasem w bliskim związki z motywami
          finansowymi) przyczyną werbunku w tzw. wyższych sferach.

Napiszę więcej, wiem to z dobrego źródła, i dziś FSB posiada tysiące gejowskich
          teczek polskich osobistości publicznych i żaden rząd Polski - także obecny, nie
          był wolny od ruskich gejoagentów. Dlatego sprawa ta wymaga jak najszybszego
          zlustrwania, bo inaczej gejoprawiczki z PiSu (albo z innej partii, to dla
          przykładu) rozprzedadzą Polskę
      • camille_pissarro Re: List Roberta Biedronia do GW - extra ;)))) 26.12.05, 18:49
        Nie nutka ale powiedziałbym dosadniej nuta ;)))
        Nie chodzi mi o złamanie prawa do zgromadzeń , które może i w Poznaniu miało
        miejsce, nie chodzi mi prawa gejów i lesbijek domagających sie równego
        traktowania z heteroseksualnymi ( nota bene czy nie sa traktowani jak normalni
        obywatele ponadto jak dotąd nie zauwazyłem aby rząd K.Marcinkiewicza wytaczał
        jakies armaty przeciw ruchom kochajacych inaczaj "
        Ale na Boga , nie dajmy się zwariować i porównywać "prześladowania" organizacji
        R.Biedronia do tych co walczyli o wolna i niepodległa RP, dzieki to takim
        ludziom jak S.Niesiołowski właśnie moga wreszcie artykułowac wszem i wobec (
        jak dla mnie zbyt ostentacyjnie , na szczęście jeszcze bez akcentów
        obscenicznych )swoje poglądy w sferze seksualności.
        Moze jeszcze za kilka lat sie okaze , że o wolność i niepodległość walczyli
        ramie w ramie z takimi tuzami jak L.Wałęsa, S.Niesiołowski, A.Michnik,
        J.Kuroń , K.Modzelewski , J.J.Lipski, Z.Bujak , W.Frasynyniuk, B.Labuda i
        szereg innych tuzów z braku czasu i miejsca nie wymienionych...
        Nie wykluczam oczywista , że w tak omnipotentnym ruchu społecznym na pewno tej
        orientacji ludzie tez byli , ale stanowili poważny odłam , bardzo w ta wątpię.
        • sawa.com Re: List Roberta Biedronia do GW - extra ;)))) 26.12.05, 19:22
          camille_pissarro napisał:

> Nie nutka ale powiedziałbym dosadniej nuta ;)))
          > Nie chodzi mi o złamanie prawa do zgromadzeń , które może i w Poznaniu miało
          > miejsce, nie chodzi mi prawa gejów i lesbijek domagających sie równego
          > traktowania z heteroseksualnymi ( nota bene czy nie sa traktowani jak
          normalni
          > obywatele ponadto jak dotąd nie zauwazyłem aby rząd K.Marcinkiewicza wytaczał
          > jakies armaty przeciw ruchom kochajacych inaczaj "
          > Ale na Boga , nie dajmy się zwariować i porównywać "prześladowania"
          organizacji
          >
          > R.Biedronia do tych co walczyli o wolna i niepodległa RP, dzieki to takim
          > ludziom jak S.Niesiołowski właśnie moga wreszcie artykułowac wszem i wobec (
          > jak dla mnie zbyt ostentacyjnie , na szczęście jeszcze bez akcentów
          > obscenicznych )swoje poglądy w sferze seksualności.

Nie słyszałam wypowiedzi Niesiołowskiego i masz rację, ze w obecnej
          rzeczywistości w publicznych wystąpieniach organizacji gejowskich jest dużo
          egzaltacji.
          A są i ataki słowne. Nie wiem który - Biedroń albo Niemiec, a może ktoś trzeci -
          wypowiadał się obraźliwie o katolikach. Wyglądało to wręcz na prowokację.
          • camille_pissarro Re: List Roberta Biedronia do GW - extra ;)))) 26.12.05, 19:30
            OK, cieszy mnie mnie , że udało się znaleźć consensus w naszych opiniach
            odnosnie tych "kochajacych inaczej".Doprawdy nie ma nic naprzeciw gejom i
            lesbijkom o ile są oni/one wstrzemięźliwi od głośnego ( obecnie az nadto )
            artykułowania swoich praw i dązeń do swych przywilejów.NIech się pobieraja,
            niech wspólnie opodatkowują ( potrzebna byłaby zmiana konstytucji , a w okresie
            rządów PiS'u i L.Kaczyńskiego na to nie maja co liczyć , co mnie wcale nie
            smuci ) ale np. już prawa do adoptowania dzieci bym juz nie uchwalał.
        • mariner4 Re: List Roberta Biedronia do GW - extra ;)))) 27.12.05, 09:14
          Zgadzam się z tobą. Chciałbym dodać, że fala zainteresowania homoseksualizmam
          opadnie. To będzie tak jak przed laty było z naturyzmem. Media o niczym innym
          nie informowały, a atmosfera sporu była gorąca. I co? Temat spowszedniał,
          naturyści mają te swoje plaże, ale już nie tyle, bo i moda się skończyła.
          W każdym razie emocji to już nie budzi. Gejów jest mniej więcej stały odsetek
          wsród ludzi (i zwierząt też) i tego nic nie zmieni.
          Gdyby zezwolono na tą manifestację w Poznaniu i paru innych miejscach to byli
          byśmy już na fali opadającej zainteresowania tą sprawą. A tak władza i
          kołtuneria podtrzymuja to jako temat nr 1.
          M.
      • pawka.morozow ależ sawo ! 26.12.05, 19:15

Geje i gejki sa wśród nas. I bylo tak od początku świata

adam ,ewa, kain , abel.
        I żadnego geja,ani lesbijki - tak wyglądał początek świata.
        Ale za to znalazł się morderca.
        Sodomici pojawili się później
        choćbyś zawracała Wisłę kijem to się zmieni, chyba że polityczna poprawność
        każe zmienić Biblię
        :))))
        • sawa.com Re: ależ sawo ! 26.12.05, 19:28
          pawka.morozow napisała:

>
          > Geje i gejki sa wśród nas. I bylo tak od początku świata
          >
          > adam ,ewa, kain , abel.
          > I żadnego geja,ani lesbijki - tak wyglądał początek świata.
          > Ale za to znalazł się morderca.
          > Sodomici pojawili się później
          > choćbyś zawracała Wisłę kijem to się zmieni, chyba że polityczna poprawność
          > każe zmienić Biblię
          > :))))

No, rzeczywiście nie od poczatku świata ale od powstania Sodomy i Gomory. :(((
    • stpaul Re: List Roberta Biedronia do GW - extra ;)))) 26.12.05, 19:34
      Słyszałem tę wypowiedź Niesiołowskiego i przeczuwałem, że tak będzie. No i
      proszę bardzo, stało się, Biedroń wydymał pana senatora.
      • camille_pissarro Re: List Roberta Biedronia do GW - extra ;)))) 26.12.05, 20:11
        Dlaczego sądzisz , że S.Niesiołowski poruszając ten temat stoi na straconej
        pozycji , ja absolutnie tak nie uważam???
      • copa.cojones Re: List Roberta Biedronia do GW - extra ;)))) 26.12.05, 20:27
        "..... Biedroń wydymał pana senatora."

Wątpie aby to odbyło sie za zgodą pana Senatora.
        Zatem został zgwałcony. A to juz podpada pod paragraf.
        :)
    • copa.cojones Tylko patrzeć jak "biedronie" zażądają uprawnień 26.12.05, 20:22
      kombatanckich.
    • michal00 [...] 26.12.05, 21:55
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • pink.freud [...] 26.12.05, 22:15
    • michal00 Re: List Roberta Biedronia do GW - extra ;)))) 26.12.05, 22:22
      Dostep do mediow nalezy wlasnie zapewnic - niech sie biedronie regularnie
      kompromituja.
      • michal00 to bylo do pink.freud 26.12.05, 22:23
        • pink.freud [...] 26.12.05, 22:34
    • diabelek_x Re: List Roberta Biedronia do GW - extra ;)))) 26.12.05, 22:53
      W Poznaniu poszarpali jednemu gejowi koszulke, a drugiemu guzik pod
      kolnierzykiem sie urwal i na skarge do Strasburga jeden z drugim polecial.
      he, he.
      • w11mil smiać się nie ma z czego 26.12.05, 23:06
        diabelek_x napisał:

> na skarge do Strasburga jeden z drugim polecial.
        > he, he.

Jednym z powodów którymi zaborcy usprawiedliwiali rozbiory Polski
        było "uciskanie mniejszości"
        • frank_drebin O, o, o post w dobrym kierunku. Na razie nie ma 26.12.05, 23:12
          jeszcze wspolnych sil wojskowych eurokolchozu, ktore moglyby spacyfikowac
          Polske w obronie "uciskanych" mniejszosci, ale w przyszlosci ktoz to wie ? A
          pewne scenariusze lacznie z nagonka medialna na temat "meczenstwa" i "gehenny"
          paradowiczow mozna juz przeciez zawczasu pocwiczyc ..............
          w11mil napisała:

> diabelek_x napisał:
          >
          > > na skarge do Strasburga jeden z drugim polecial.
          > > he, he.
          >
          > Jednym z powodów którymi zaborcy usprawiedliwiali rozbiory Polski
          > było "uciskanie mniejszości"
        • diabelek_x Re: smiać się nie ma z czego 26.12.05, 23:36
          > Jednym z powodów którymi zaborcy usprawiedliwiali rozbiory Polski
          > było "uciskanie mniejszości"
          =======================================
          Kto uciska w Polsce homoseksualistow?
          Juz za marszalka Pilsudzkiego (w 1932 roku) wykreslono w Polsce homoseksualizm
          z kodeksow karnych.
          "Postepowi" Niemcy musieli zaczekac az do poznych lat szescdziesiatych XX wieku,
          zarowno w RFN jak i NRD.
          • frank_drebin Diabelek czytaj cudzyslowy. Nikt nie uciska, ale 26.12.05, 23:43
            merdia i tzw. spin doctors zrobili w ostatnim czasie duzo, zeby wytworzyc
            atmosfere, ze w Polsce sa wprost urzadzane lapanki na homo plci obojga ...
            Zreszta jest jeszcze sprawa tzw. kasy. Biedroniom po odejsciu z urzedu ministry
            Srody urwaly sie pieniazki na sluszna walke, a z czegos trzeba zyc. Nie ma
            bardziej wygodnego sposobu zycia na cudzy koszt niz sluszna walka o prawa itp.
            Wiec moze dzieki histerii medialnej da sie wyciagnac pare zloty od UE na
            sluszna walke ;)
            diabelek_x napisał:

> > Jednym z powodów którymi zaborcy usprawiedliwiali rozbiory Polski
            > > było "uciskanie mniejszości"
            > =======================================
            > Kto uciska w Polsce homoseksualistow?
            > Juz za marszalka Pilsudzkiego (w 1932 roku) wykreslono w Polsce homoseksualizm
            > z kodeksow karnych.
            > "Postepowi" Niemcy musieli zaczekac az do poznych lat szescdziesiatych XX
            wieku
            > ,
            > zarowno w RFN jak i NRD.
            • pink.freud [...] 26.12.05, 23:52
            • michal00 Re: Diabelek czytaj cudzyslowy. Nikt nie uciska, 26.12.05, 23:52
              > Wiec moze dzieki histerii medialnej da sie wyciagnac pare zloty od UE na
              > sluszna walke ;)

Chyba im sie nie uda. UE ma na karku swoich pederastow, ktorzy kasa nie lubia
              sie dzielic. Co innego werbalne poparcie.
              • mmkkll Re: Diabelek czytaj cudzyslowy. Nikt nie uciska, 26.12.05, 23:57
                Werbalne poparcie przydałoby się dla tego faceta:
                www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2005/12/15/wgay15.xml&sSheet=/news/2005/12/15/ixworld.html
                Albo jakaś demonstracja pod francuską ambasadą :).
                • pink.freud Re: Diabelek czytaj cudzyslowy. Nikt nie uciska, 27.12.05, 00:00
                  Dokładnie, nie mozna podawać pederastom palca bo ci całą rękę wyrwą.
                  • mmkkll Re: Diabelek czytaj cudzyslowy. Nikt nie uciska, 27.12.05, 00:05
                    Ja to widzę trochę inaczej. Nie sprzeciwiałbym się legalizacji związków cywilnych, gdyby była pewność, że np. nie zostanie uchwalone idiotyczne "prawo" w rodzaju tego we Francji. Niestety jednak stosunek sporej części lewicy do wolności wypowiedzi pozostawia wiele do życzenia.
                    • w11mil Niepoprawni optymiści 27.12.05, 00:13
                      Tu nie chodzi o kasę czy legalizację związków. Boję się że chodzi o
                      przyprawienie Polsce gęby reżimu. Jak Ruscy nam się dobiora do tyłka (w sensie
                      metaforycznym) to na symaptię społeczenstw Zachodu nie będzie co liczyć
                      • michal00 Re: Niepoprawni optymiści 27.12.05, 00:15
                        "sympatia spoleleczenstw zachodu" mozemy sobie co najwyzej buty wytrzec.
                        • w11mil Re: Niepoprawni optymiści 27.12.05, 00:25
                          michal00 napisał:

> "sympatia spoleleczenstw zachodu" mozemy sobie co najwyzej buty wytrzec.
                          Wbrew pozorom nastroje społeczeństwa mają wpływ na decyzje polityków; nie
                          bardzo co prawda nie chciało im się "umierać za Gdańsk" ale tym łatwiej będzie
                          im wymigać się od umierania za "homofobiczną Polskę"
                          Podsumowując, skargi p. Biedronia mogą mieć dalekosięzne konsekwencje
                          • mmkkll Re: Niepoprawni optymiści 27.12.05, 00:28
                            Wydaje mi się, że zanim dojdzie w Europie do jakiegokolwiek konfliktu, Wspólnota Europejska będzie należała już do przeszłości. W związku z tym i reguły będą nieco inne.
                            • w11mil Re: Niepoprawni optymiści 27.12.05, 00:34
                              mmkkll napisał:

> Wydaje mi się, że zanim dojdzie w Europie do jakiegokolwiek konfliktu,

Już doszło: rura Rosja - Niemcy
                              I teraz wyobraź sobie przecietnego wyborcę Zachodu:
                              po jednej stronie pracowici Niemcy oraz sympatyczni i kochający pokój w Iraku
                              Rosjanie, po drugiej nietolerancyjni i niepostepowi Polacy
                              • michal00 Re: Niepoprawni optymiści 27.12.05, 00:35
                                teraz wyobraź sobie przecietnego wyborcę Zachodu:
                                > po jednej stronie pracowici Niemcy oraz sympatyczni i kochający pokój w Iraku
                                > Rosjanie, po drugiej nietolerancyjni i niepostepowi Polacy

Przecietny wyborca gowno ma do gadania. Jezeli Francja np. pokloci sie z
                                Niemcami, to Polacy szybko zrobia sie bardzo sympatyczni. Zawsze tak bylo.
                                • mmkkll Re: Niepoprawni optymiści 27.12.05, 00:38
                                  Na poziomie zwykłych ludzi sympatia francusko-niemiecka raczej nie istnieje.
                                  Kolejne zresztą rozróżnienie między polityką zagraniczną a nastrojami w społeczeństwie.

Zaś co do wcześniejszego wpisu - chodziło mi o konflikty militarne, choć - owszem- Rosja ma spore tradycje "walki o pokój". Ale są opinie, że gazociąg będzie niewypałem.
                                  • michal00 Re: Niepoprawni optymiści 27.12.05, 00:42
                                    Ale są opinie, że gazociąg będzie
                                    > niewypałem

W jakim sensie? Bo ze gaz nie stanieje, a konsument zaplaci za droga inwestycje
                                    przez Baltyk, to jest dosc jasne.
                                    • mmkkll Re: Niepoprawni optymiści 27.12.05, 00:43
                                      Również w sensie technicznym - łączny koszt budowy oraz możliwości przesyłowe.
                                      Ekspertem w tej sprawie nie jestem, ale trochę opinii na ten temat przeczytałem.
                                    • diabelek_x Re: Niepoprawni optymiści 27.12.05, 00:51
                                      Panie i Panowie.
                                      To Rosja ma na swoim terytorium ogromne zloza gazu ziemnego i ropy naftowej.
                                      To Kreml decyduje ktoredy te zrodla energii beda transportowane.
                                      To prezydent Rosji Putin Wlodzimierz ma dostep do walizeczki z czerwonym
                                      guziczkiem, ktorego nacisniecie moze wywolac koniec swiata.
                                      Nasza armia nie miala nawet srodkow aby pare tysiecy zolnierzy do Iraku
                                      przetransportowac.
                          • michal00 [...] 27.12.05, 00:33
                    • michal00 Re: Diabelek czytaj cudzyslowy. Nikt nie uciska, 27.12.05, 00:14
                      Ale takiej pewnosci byc nie moze, a doswiadczenie uczy, ze w systemie
                      demokratycznym dobrze zorganizowana i wystarczajaco bezczelna grupa jest w
                      stanie przeforsowac niemal kazde "prawo".
                      • mmkkll Re: Diabelek czytaj cudzyslowy. Nikt nie uciska, 27.12.05, 00:22
                        Prawdopodobnie pozostaje więc obserwacja rozwoju wypadków w krajach z "prawem" w rodzaju przytoczonego przeze mnie powyżej. Zastanawia mnie czy we Francji mają na tyle rozsądku, by w porę z tego typu rozwiązań zrezygnować(tzn. zrezygnować, zanim np. za ileś lat nie "zasugerują" tego rosnący w siłę muzułmanie).
                    • frank_drebin Kolejny post w dobrym kierunku. Jest bardzo prosta 27.12.05, 00:15
                      metoda na jakiekolwiek zwiazki, w tym konkubinaty - czyli podpisywanie umow
                      cywilnych okreslajacych prawa i obowiazki stron sie umawiajacych (niezalezne
                      jakich sa plci). Jak to nazwac to sprawa drugorzedna- niech bedzie zwiazek
                      partnerski na przyklad. Umowy takie nioslyby za soba wszelakie skutki podobne
                      do malzenstwa (podatkowe, dziedziczenie, dostep do partnera lezacego w szpitalu
                      itp.). Czyli byloby to spelnienie wszystkich postulatow Biedroniow. Jednak
                      jakos Biedronie mimo, tego ze to bardzo proste wyjscie i mogace miec poparcie
                      takze hetero zyjacych w konkubinatach nie ida ta droga. Wiec ... Jesli nie
                      idzie sie droga najprostsza z mozliwych - to chodzi o walke dla walki (zycie z
                      tzw. slusznej walki o prawa itp.), a nie o rozwiazanie problemu.
                      mmkkll napisał:

> Ja to widzę trochę inaczej. Nie sprzeciwiałbym się legalizacji związków
                      cywilny
                      > ch, gdyby była pewność, że np. nie zostanie uchwalone idiotyczne "prawo" w
                      rodz
                      > aju tego we Francji. Niestety jednak stosunek sporej części lewicy do
                      wolności
                      > wypowiedzi pozostawia wiele do życzenia.
                      • mmkkll Re: Kolejny post w dobrym kierunku. Jest bardzo p 27.12.05, 00:25
                        > idzie sie droga najprostsza z mozliwych - to chodzi o walke dla walki

Prawdopodobnie myślą destruktywnie, nie zaś - konstruktywnie.
                        Ew. potrzebują do swojej działalności "wroga"(kimkolwiek by on nie był).
            • diabelek_x Szyszkowska: Geje mnie zdradzili. 27.12.05, 00:20
              frank_drebin napisał:

> merdia i tzw. spin doctors zrobili w ostatnim czasie duzo, zeby wytworzyc
              > atmosfere, ze w Polsce sa wprost urzadzane lapanki na homo plci obojga ...
              > Zreszta jest jeszcze sprawa tzw. kasy. Biedroniom po odejsciu z urzedu
              ministry
              >
              > Srody urwaly sie pieniazki na sluszna walke, a z czegos trzeba zyc. Nie ma
              > bardziej wygodnego sposobu zycia na cudzy koszt niz sluszna walka o prawa
              itp.
              > Wiec moze dzieki histerii medialnej da sie wyciagnac pare zloty od UE na
              > sluszna walke ;)
              ===================================
              Jezeli chodzi o homoseksualistow to znam ich wielu , chociaz sam nim nie jestem.
              Mieszkalem kiedys prawie dwa lata na wyspie Mykonos na morzu Egejskim, ktora to
              wyspe geje licznie wtedy nawiedzali.
              A jezeli chodzi o polityke to nie ma tutaj wiekszego autorytetu jak b. senator
              Szyszkowska.
              gejowo.pl/news.php?id=5512
    • pan.nikt A co to za palant ten Biedroń?? 27.12.05, 01:38
      A co to za palant ten Biedroń??

Ba nawet "SZMATA"

I to nie moje określenie, ale określenie jego promotorki.
      Omc prezydent Szyszkowska się na nim poznała.
      A stało sie to w zwiazku z wyborami.

gejowo.pl/news.php?id=5512

fragment:
      Na kim się pani przejechała?

Przede wszystkim na Unii Lewicy, Polskiej Partii Pracy, Zielonych 2004 i
      przywódcach środowisk homoseksualnych.

W Internecie można przeczytać, że „Szyszkowska to matka wszystkich pedałów”.
      Zdradzili matkę?

Żadna matka! Jak to strasznie brzmi! Czy nie może pan tego pytania sformułować
      inaczej?!

Nie.

Dobrze. Odpowiem. Dotkliwie zawiodłam się na panu Szymonie Niemcu z
      Międzynarodowego Stowarzyszenia Gejów i Lesbijek na rzecz Kultury w Polsce i na
      panu Robercie Biedroniu – szefie Kampanii Przeciw Homofobii. Z tego kręgu nikt
      nie zaangażował się w moją kampanię, mimo iż działając na rzecz
      homoseksualistów, ściągnęłam na siebie wiele nienawiści i ataków. Jedynie osoby
      z Lambda – Warszawa oraz portal lesbijka.org okazały pomoc. Panowie zdradzili.
      Okazało się, że osobiste ambicje, możliwość znalezienia się na listach
      wyborczych SLD czy SdPl, są ważniejsze od zobowiązań i ideałów. Mówię tu
      oczywiście o liderach, bo samo środowisko przychodziło mi z pomocą.

Rok temu na konferencji, którą pani zorganizowała, byłem świadkiem wzruszającej
      sceny: Szymon Niemiec, odziany w gustowną trykotową bluzkę, klęczał przed panią
      ze złożonymi dłońmi i coś szeptał. W tle grał akordeon, było bardzo nastrojowo…

Pan Szymon zapewniał mnie wtedy o wiecznej przyjaźni. Później został jednym z
      szefów Unii Lewicy – ugrupowania, które publicznie ogłosiło, że jestem ich
      kandydatem w wyborach prezydenckich. Nigdy zresztą tego nie odwołano, lecz
      poparcie UL i wieczna przyjaźń pana Szymona nie zaowocowały choćby jednym
      podpisem. Szymon Niemiec i inni działacze UL, wybierają się do Sejmu z list
      SLD, który przedtem jednoznacznie krytykowali…

A jak zdradza Robert Biedroń?

Dyskretnie. Kampania Przeciw Homofobii stwierdziła, że nie będzie zbierać
      podpisów, bo jest organizacją apolityczną, a jej szef, czyli pan Biedroń,
      kandyduje z SLD, więc nie mogą pomagać konkurencji. Nie byłam dla nich
      konkurencją, kiedy walczyłam o ustawę o związkach partnerskich, nie byłam
      konkurencją, gdy omal nie pobito mnie na paradzie w Krakowie, nie byłam
      konkurencją, gdy mój dom pikietowało Stronnictwo Narodowe, a jakiś fanatyk
      wieszał mi na klamce torbę z ludzkimi odchodami. Ale teraz jestem. Mogłabym
      przecież zagrozić „prawdziwemu” kandydatowi lewicy, który ozdabia swoją osobą
      biskupie ingresy i słowem nie upomni się o prawa homoseksualistów, wręcz
      przeciwnie: jako marszałek Sejmu, Włodzimierz Cimoszewicz przesłał do Senatu
      zapewnienie, że Izba pod jego przewodnictwem nie będzie zajmować się projektem
      ustawy o związkach partnerskich.

Zgorzkniała pani w tej kampanii…

Ma pan nieco racji. Zmianom uległ nawet język, jakim się posługuję. Kiedyś
      właściwie nie używałam słowa „szmata”, a teraz samo ciśnie mi się na usta,
      ilekroć pomyślę o osobach, którym pomagałam nie tylko politycznie, ale czasem
      nawet finansowo, a które okazały się tak bardzo nielojalne. Na przykład:
      Zieloni 2004 – najmocniej dotknęła mnie postawa, nie tyle władz tej partii, ile
      jednego z jej działaczy – niebywale inteligentnego i wrażliwego człowieka –
      Krystiana Legierskiego, od niedawna właściciela modnego klubu Le Madame. To
      między innymi z panem Krystianem przygotowywałam ustawę o związkach
      partnerskich. Byliśmy przyjaciółmi. Oglądam pewnego dnia telewizję i przeżywam
      szok: Krystian Legierski stoi u boku Marka Borowskiego, tego samego, który jako
      marszałek blokował wszystkie inicjatywy na rzecz homoseksualistów! Ze
      słonecznikami w dłoniach agituje, żeby głosować na Borowskiego. Pojechałam do
      Le Madame i powiedziałam, że koniec naszej przyjaźni.
      • pan.nikt AA i dodajcie mu jeszcze przydomek HOMOTERRORYSTA 27.12.05, 02:03
        Pan Poniedziałek, nie chciał obnosić swojego homo, choć się do niego
        przyznawał. Nie chciał się udzielać w organizacjach pedalskich, to zmusili go
        szantażem.

Normalny HOMOTERRORYZM.

"....Będziesz nasz czy tego chcesz, czy nie
        Geje i lesbijki zacierają ręce. - Za rok dostaniemy prawo do małżeństw, potem
        przyjdzie czas na adopcję.

A to wszystko dzięki odwadze Jacka - mówią otwarcie. Poniedziałek stał się
        ich bohaterem. Stowarzyszenia homoseksualistów ślą Jackowi Poniedziałkowi
        listy z podziękowaniami za jego wkład w budowanie tolerancji w Polsce. On sam
        milczy, natomiast jego przyjaciele mówią, że Jacek nie da się wciągnąć do
        walki o prawa homoseksualistów. ...."

ZA SE Z dnia 22.12.2005
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka