Dodaj do ulubionych

PO przetrwało najtrudniejsze. Nie będzie POPiSu

22.01.06, 17:32
Czy to możliwe, że PO gra w III lidze? I wszystkie te podchody to tylko po to, żeby się w tej lidze utrzymać?
Na pierwszy rzut oka sytuacja wydaje się prosta. Pomijam Rokitę, to tylko nic nieznaczący błazen. W PO rządzi Schetyna, przekazuje polecenia układu (Kulczyk, służby itp.) Tuskowi i on je realizuje, czasem przypałęta się Rokita. Wskazywałyby na to pieniądze, które podobno hojnie spłynęły od Kulczyka przed wyborami i walka na śmierć i życie o MSWiA. Ale to co stało się później jest już trochę nieracjonalne z punktu widzenia układu, tzn. owszem PO szkodzi ile się da, ale bez pomysłu jak to robić skutecznie w przyszłości. O wiele skuteczniej mogłaby sypać piach w tryby rządu naprawiającego Polskę, gdyby weszła do koalicji. Tak działałby Tusk, który ma w tym doświadczenie.
Być może wyjaśnienie tego dziwnego zachowania PO jest znacznie prostsze. PO to tak naprawdę tylko zmontowany przez media teledysk. To, że ma jakichś wybitnych polityków czy specjalistów od czegokolwiek to jedna wielka ściema. Nie ma NIKOGO. Tusk i Rokita to klakierzy, KOmorowski i Niesiołowski to w najlepszym przypadku agresywna, zapluwająca się II liga, do tego kanalie Piskorski i Hiena Waltz i.. i to wszystko!!! PO nic sobą nie reprezentuje, zadbał o to Schetyna, wyciął WSZYSTKICH, którzy mogliby stanowić jakiekolwiek zagrożenie, wstawił tylko posłuszne miernoty na listy. Ma w ten sposób 70 posłów, którzy bezwraunkowo spełniają każde jego polecenia i nigdy nie dopuszczą do układu POPiS. Reszta jest słaba i podzielona. A dla Schetyny osobiście każdy silny rząd stanowi zagrożenie i jest mu całkiem dobrze w obecnej sytuacji. Możliwe, że wcale nie są dla niego najistotniejsze polecenia służb, a realizuje własne lokalne IIIligowe interesy drobnego cwaniaczka.
Tusk i Rokita przez własną nieudolność i lenistwo wyszli na błaznów, zresztą na takich samych jak wyborcy, którym się wydawało, że PO to partia inteligentów, a w rzeczywistości robi z nich durnia prostak załatwiający swoje mętne interesy przy wódce z jemu podobnymi.
Obserwuj wątek
    • lej_czerwonego Re: PO przetrwało najtrudniejsze. Nie będzie POPi 22.01.06, 17:55
      Warto sobie przypomniec poczatki. W koncu PO zalozyl agent wywiadu PRL Andrzej
      Olechowski. Kariera tego pana, udzial w wielu radach nadzorczych i dopuszczenie
      do konfitur przemawia za hipoteza, ze byl swoj. Zreszta wokol PO krecilo sie
      wielu "ciekawych" ludzi, wspomnijmy fakt, ze przy tworzeniu reformy finansow
      publicznych Zycie Gilowskiej pomagal Wojciech Misiag, byly czlonej RN Funduszu
      Obslugi Zadluzenia Zagranicznego i podobnie jak Olechowski TW.

Z pewnoscia PO zostalo zmajstrowane przez sluzby, ostentacyjne poparcie Tuska
      przed II tura wyborow nie powinno pozostawiac w tym temacie watpliwosci.
      Schetyna nie sadze, by w rozmowach poruszal temat co bedzie z Polska za 5 lat.
      Raczej interesuje go to, czy Kaczor zamierza dobrac sie do dupy "PO-biznesowi"
      i szemranym ukladom.

A Rokita to kompletny pajac, bez dwoch zdan. Co on jeszcze w tym towarzystwie
      robi?
      • sierzant_nowak siostro, pigulki ;-) 22.01.06, 18:20
        leczcie sie chlopcy, leczcie sie...
        • pink.freud Re: siostro, pigulki ;-) 22.01.06, 18:25
          Byłeś leczony delbetą i innym polecasz?:)))
        • lej_czerwonego Sierzant 22.01.06, 18:28
          Ty niestety uwierzyles sondazom, ze jestes inteligetny i nalezysz do tzw.
          elity. Jednak jakakolwiek twoja wypowiedz od razu rozwiewa watpliwosci.
      • pink.freud Re: PO przetrwało najtrudniejsze. Nie będzie POPi 22.01.06, 18:24
        Owszem służby majstrowały przy zakładaniu PO, ale po odsunięciu Olechowskiego ich wpływ się zmniejszył. Obecne zachowanie PO nie świadczy, żeby miało jakąkolwiek wizję przyszłosći. Oczywiście interesy Schetyny i w ogóle biznesowych POcwaniaczków są zgodne z interesami układu, ale Schetynie brak umiejętności i chyba ambicji, żeby realizować coś więcej niż lokalne interesy. Do tego świetnie nadawałby się Tusk, ale jego nadmierne uzależnienie od Schetyny spowodowało obecny chaos.
        • m.rycho Re: PO przetrwało najtrudniejsze. Nie będzie POPi 22.01.06, 18:50
          Fajnych błaznów ma PIS na FK.
          • lej_czerwonego Kolejny, ktorego oszukaly sondaze :))) 22.01.06, 18:51
            LOL
            • idiotyzmy-kacze Re: Kolejny, ktorego oszukaly sondaze :))) 22.01.06, 18:55
              Czytając twoje posty wiem, że w twoim przypadku sondaże się nie myliły. Masz IQ na poziomie średnio inteligentego szympansa
              • lej_czerwonego To jednak zawsze wiecej niz IQ pierwotniakow 22.01.06, 18:59
                Do ktorych sie zaliczasz. Jestes na poczatku ewolucji, moze za 100 pokolen
                bedziesz cos soba reprezentowal. Uswiadom to sobie.
          • pink.freud Re: PO przetrwało najtrudniejsze. Nie będzie POPi 22.01.06, 19:00
            Poczytaj sobie frajerze:)))
            media.wp.pl/kat,38200,wid,8097984,wiadomosc.html?P%5Bpage%5D=6
            media.wp.pl/kat,38200,wid,8097984,wiadomosc.html?P%5Bpage%5D=6
            • idiotyzmy-kacze Re: PO przetrwało najtrudniejsze. Nie będzie POPi 22.01.06, 19:42
              Poczytaj sobie frajerze
              www.raportnowaka.com/news.php?typ=pis&id=78
              www.raportnowaka.com/news.php?typ=pis&id=80
              www.raportnowaka.com/news.php?typ=pis&id=77
              • pink.freud Re: PO przetrwało najtrudniejsze. Nie będzie POPi 22.01.06, 19:54
                Nie chce mi się odpowiadać na te brednie, zamieszcze tylko komentarze pod tymi artykułami:

bezrobotny
                wszystkie solidaruchy to złodzieje i oszuści

piotr
                100% jestem za panem panie pośle nie bede głosował na braci K nigdy ani na platforme obywatelska w sumie tylko na pana moge oddać głos panie pośle Nowak

yoPS
                Niektóre oskarżenia tchną antysemityzmem i zakrawającymi niemal na paranoję oskarżeniami, którym brakuje dowodów. Cóż w tym złego, ze swoim majątkiem zarządzają "ludzie Izraela"? Przypominam o historii - gdyby nie Żydzi i rozwijany przez nich handel i produkcja w latach międzywojennych nie byłoby dobrobytu Warszawy.

ziobro
                Noiwak, ja mam pytanie, dlaczego nie zadajesz pytania jako zwykły poseł, pytania poselskie do rządu, co chyba w każdy czwartek i tak jak często to oglądam tak pańskich pytan nie widze, przecież masz takie możliwosci, pokazłbyś się, a nie tylko się zapowidać, zwłaszcza, że wotum dla ministra finansów Ci przenieśli na blisko dwa tygodnie :d
          • pink.freud Re: PO przetrwało najtrudniejsze. Nie będzie POPi 22.01.06, 19:02
            I tu jeszcze trochę
            wiadomosci.wp.pl/kat,9932,wid,8074259,prasaWiadomosc.html?ticaid=1f29
    • idiotyzmy-kacze Cóż mogę odpowiedzieć na te brednie i majaczenia 22.01.06, 18:54
      Jesteś śmiesznym małym człowieczkiem, zecietrzewionym jak ten wredny kaczy kurdupel, a w twojej głowie nie powstają myśli tylko jakaś zmęczona myślowa rzygowina. Spóbuj jednak sięgnać głeboko do tego czerepu i odpowiedz mi na jedno proste pytanie - jak to jest, że każdy człowiek wywalony z tej "powiązanej z układem PO" staje się krystalicznie uczciwy gdy tylko znajdzie się w PiSuarze ? Czy wejście do PiSuaru oznacza zmycie wszystkich grzechów ?
      • pink.freud Re: Cóż mogę odpowiedzieć na te brednie i majacze 22.01.06, 19:04
        Brzydki, brzydki kaczor robi ci poprostu osobiście na złość:)))
        • idiotyzmy-kacze Re: Cóż mogę odpowiedzieć na te brednie i majacze 22.01.06, 19:37
          Widzę, że pytanie było za trudne. Moża się było tego spodziewać po kaczym politruku
    • bladatwarz Njagorsze jest to, ze Tusek odwala robote 22.01.06, 19:26
      A jak beda wybory, to wroci tryumfalnie lewica, a PO dalej bedzie robic to co
      silniejszy koalicjant mu kaze. I raczej bedzie skazany na SLD, bo PiS po
      wczesniejszych wyborach przejdzie do opozycji.
      To, co robi PO to typowa zagrywka, zeby agenci dalej w Polsce krecili lody, nikt
      im nie przeszkadzal.
      • idiotyzmy-kacze Re: Njagorsze jest to, ze Tusek odwala robote 22.01.06, 19:39
        Czy J. Kaczyński opublikował już swoją teczkę ? Bo jakoś umknęło to mojej uwadze.
        • p.smerf Re: Njagorsze jest to, ze Tusek odwala robote 22.01.06, 19:42
          > Czy J. Kaczyński opublikował już swoją teczkę ? Bo jakoś umknęło to mojej uwadz
          > e.

Tak, była tam zapomniana kanpka, jeden egzemplarz NIE i żarcie dla kota.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka