dzieciatko_o_dyrektora 10.02.06, 07:11 Policjantow tez teraz bedzie Lepper nominowal ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
galba I bardzo dobrze 10.02.06, 07:19 Kolejna obietnica wyborcza spełniona. Koniec z przeciekami do mafii, SLD, PO i GW. Odpowiedz Link Zgłoś
pryvaciarz A kiedy inni? 10.02.06, 08:21 Członkowie PZPR, ZSL, SD, inne elementy komunistycznego aparatu przemocy: milicjanty i ich bachory, komunistyczne trepy, komunistyczne prokuratory, komunistyczne sędzie, ormowce, zomowce, irchowce etc. Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus wkrótce 10.02.06, 08:41 Wkrótce, a wtedy... zostaniesz tu sam i zgasisz światło. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cygnus11 Re: wkrótce 10.02.06, 08:47 nie boj nie boj. Zapewne ciebie tu nie bedzie. Komunisci tez mowili ze jak odejda to sie swiat zawali Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus Re: wkrótce 10.02.06, 09:09 A czy ja mówię, że się coś zawali? Napisałem tylko, że ubędzie sporo Polaków. Poza tym nigdy nie słyszałem, by jacyś "komuniści" tak mówili. Zresztą... pokaż mi choć jednego komunistę w Polsce, a przyznam że nie jestem barbarus a lupanarus. Polska to taki dziwny kraj antysemitów bez Żydów i antykomunistów bez... komunistów. Oczywiście nawet mi do głowy nie przychodzi żądać od Ciebie definicji komunizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
bw29 Re: wkrótce 10.02.06, 09:40 nie komunista ale komuch pospolity. to wielka róznica Odpowiedz Link Zgłoś
der.die.das Szkaoda, że tak późno. 10.02.06, 12:06 www.amikoj.com www.gazeta-bawarska.pl www.strzelin.info www.wiazowianie.boo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gulaga7 Re: wkrótce 10.02.06, 10:36 Michnik,Geremek,Urban to nie Zydzi? Kazdy z nas ma ich w swoim otoczeniu-a ty mowisz ,ze ich nie ma???I nic nie robili takiego w ostatnich latach aby ludzi zrazic do siebie? A moze ty barbarusie znasz jakas tajemna definicje Zyda? Co do antykomunizmu-dzieci wiedza ,ze chodzi o sprzeciw przeciw czerwonym okupantom-kiedys ludziom Moskwy-obecnie klikom biznesowo-politycznym o PZPRowskiej proweniencji. Odpowiedz Link Zgłoś
critic Re: wkrótce 10.02.06, 12:09 Polowanie na czarownice na masową skalę i nic więcej. Wszędzie, gdzie dostał się PiS zaczaynają się masowe zwolnienia, bez jednego słowa wyjaśnienia. Zobaczymy jak będziecie jęczeli, kiedy zabraknie im "komunistów" i wezmą się za zwykłych szaraczków. Odpowiedz Link Zgłoś
enjo Re: wkrótce 10.02.06, 14:31 A celem owego "polowania na czarownice" jest zrobienie miejsca dla swoich. Mam okazję obserwować od wewnątrz "politykę kadrową" nowego kierownictwa - wśród kryteriów decyzji o zwolnieniach nie ma żadnych kryteriów merytorycznych. A łatka komunisty jest potrzebna tylko po to, żeby uzasadnić te wszystkie działania. Odpowiedz Link Zgłoś
zibiwrocek A ja mam inny ogląd. PiS brakuje kadr - nie mieli 10.02.06, 16:32 zamiaru robić takiej czystki ale spotkali się z próbami bojkotowania przez niższe szczeble swoich decyzji i teraz tną do dna i nie mają kim zastępować zwalnianych. Na zwolenników PO nie mogą liczyć (lojalność) bo im odbiło. A wbrew pozorom w polsce nie ma kompetentnych ludzi na pęczki. Skończy się sporym ograniczaniem urzędników. I dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9823 Re: wkrótce 10.02.06, 20:09 cygnus11 napisał: > nie boj nie boj. Zapewne ciebie tu nie bedzie. Komunisci tez mowili ze jak > odejda to sie swiat zawali narazie SB i UB mają się dobrze narazie ścigane są ich ofiary!!! Odpowiedz Link Zgłoś
belial13 Re: A kiedy inni? 10.02.06, 11:03 i prywaciarze złodzie ktorzy kradli przez wiele lat i kradną dalej Odpowiedz Link Zgłoś
pryvaciarz Re: A kiedy inni? 10.02.06, 12:22 belial13 napisał: > i prywaciarze złodzie ktorzy kradli przez wiele lat i kradną dalej Chodzi o kogoś z Łodzi? Ale możesz pozostać przy swoich lewicowych poglądach. Nikt ci nie będzie strzelał w tył głowy albo wyrywał paznokcie. Odpowiedz Link Zgłoś
ada1979 [...] 10.02.06, 07:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 CHaos to tworzy PO i podległe jej media! Piszczą, 10.02.06, 08:13 bo stracha mają i to tak ogromnego jak Everest! Ciążenie na główkę widać! Odpowiedz Link Zgłoś
zibi1010 Kolejna propagandowa hucpa! 10.02.06, 08:08 Jacy to oni ("Dornowi")piekni i wspaniali - dokanczaja weryfikacje, tyle ze znow na zasadzie - jak jestes "nasz" wierny piesek, to nawet SBecka przeszlosc nie przeszkadza tak bardzo - co najmniej kilku "bylych" zostaje w KGP i to na eksponowanych stanowiskach! - pytanie tylko dlaczego???, bo nie chodzi bynajmniej o "zwalczajacych z narazeniem zycia gangi" Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 ...zabrakło kilka latek do cieplutkiej emeryturki? 10.02.06, 08:15 Zawiedziony Prawem i Sprawiedliwością? Odpowiedz Link Zgłoś
zibi1010 Re: ...zabrakło kilka latek do cieplutkiej emeryt 10.02.06, 08:23 tales1 napisał: > Zawiedziony Prawem i Sprawiedliwością? Czytaj Wasc ze zrozumieniem - czy ja bronie bylych SBekow? - nie!Wykazuje tylko, ze "swoich" PISuary znowoz przechowuja stosujac zasade "bierny, mierny ale wierny i w takim przypadku nie szkodzi, ze z SB" Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Zibi, przestań! Bo pomyślę, że jesteś ograniczony! 10.02.06, 09:58 To PiS przechowuje swoich z SB? Nie, nie, nie ma sensu z tobą dyskutować! Szkoda czasu, nie nadrobi się zaległości z podstawówki i gimnazjum w 5 minut! Chyba, że jesteś Renia Beger! Odpowiedz Link Zgłoś
lidkawozniak Re: I bardzo dobrze 10.02.06, 09:24 He he. Teraz będą przecieki do PiS, LPR, Samoobrony (!) i Radia Maryja. Głupoty Pan piszesz Panie Galba. Odpowiedz Link Zgłoś
gw_klamie A kiedy koniec SB w GW? 10.02.06, 07:42 Na to przyjdzie pewnie jescze troche poczekać. Moze Maleszka zapoczątkuje akcje spoleczną: Oczyscmy życie społeczne z GW-na. Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Re: A kiedy koniec SB w GW? 10.02.06, 08:02 No właśnie. Kiedy "GW" zwolni funkcjonariuszy pracujących w redakcji? Nawet Maleszki nie wyrzucili tylko przesunęli go na inne stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Re: Nigdy! Kto by wtedy tam pracował? NIKT! 10.02.06, 08:59 he, he, tak mogłoby być Odpowiedz Link Zgłoś
avin Re: A kiedy koniec SB w GW? 10.02.06, 11:36 baltazarus napisał: > No właśnie. Kiedy "GW" zwolni funkcjonariuszy pracujących w redakcji? Nawet > Maleszki nie wyrzucili tylko przesunęli go na inne stanowisko. Nie wystarczy ci , ze zostali odizolowani od zdrowej czesci spoleczenstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
aisug Re: A kiedy koniec SB w GW? 10.02.06, 17:57 baltazarus napisał: No właśnie. Kiedy "GW" zwolni funkcjonariuszy pracujących w redakcji? Nawet > Maleszki nie wyrzucili tylko przesunęli go na inne stanowisko. ==================================================== nie chodzi tylko o GW (chociaz jest na 1-szym miejscu) ale o weryfikację dziennikarzy i redaktorków naczelnych wszystkich mediów. Tylko że wtedy niemal wszystkie gazety zniknęłyby z kiosków i ekrany telewizorów by śnieżyły Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Re: SB w policji - może się przydać 10.02.06, 07:44 Nie ważne jakiej rasy jest pies . Ważne żeby był czujny i głośno sżczekał. I tylko takie kryteria powinny obowiązywać. A wprowadzenie kryteriów politycznych do obsady stanowisk w policji spowoduje że będziemy mieli dużo ładnych rasowych okazów niestety do niczego nie przydatnych. Przecież to już raz przerabialiśmy. Po ilu szkodach Polak zmądrzeje ??? Ps. Najlepszymi gliniarzami II RP byli funkcjonariusze carskiej ohrany, a to znaczy że nasi dziadowie byli mądrzejsi od nas. Odpowiedz Link Zgłoś
cygnus11 Re: SB w policji - może się przydać 10.02.06, 09:15 wiesz pies musi miec jednego pana i byc mu wierny. I w odroznieniu od SB-kow tak najczesciej jest. Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Re: Koniec SB w policji-dlaczego tak późno? 10.02.06, 07:58 Policjantów może mianowac kazdy,kto zostal demokratycznie wybrany.Równiez Lepper,ktory placi podatki,prowadzi wzorowo gospodarstwo,utzymuje rodzine i ma prawo do bezpieczenstwa,ktorego niezapewnia starzy ubecy. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.m7 Re: Koniec SB w policji 10.02.06, 07:58 dzieciatko_o_dyrektora napisała: > Policjantow tez teraz bedzie Lepper nominowal ? Gdzies ty sie dzieciatko polskiego uczyla? W Hamburgu? Odpowiedz Link Zgłoś
sisgw w policji nie było "weryfikacji" ? 10.02.06, 07:59 co za dureń to pisze. W MO nie było bo rozwiązali, tak jak SB. Pamięć szwankuje czy zfałszowana? Jet To kolejna czystka, - stanowiska dla swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
sarmata [...] 10.02.06, 08:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
1309alek Re: Koniec SB w policji 10.02.06, 08:02 Bienkowski nie popelnij bledu ,ktory raz juz zostal popelniony w MSW,w miejsce zwalnianych dobrych funkcjonariuszy policji przyjeto i obsadzono na stanowiskach zolnierzy powiazanych z mafia.Ile nadal jest przeciekow,to wszystko sa macki zdalnie skierowane,osobiscie nie wierze w zlych funkcjonariuszy bylych SB,to sa kompetentni ,oddani sluzbie ludzie,a ta wymiana to nic innego jak chec zajecia lukratywnych stanowisk przez mlodziez ,tak bylo i w WOP,tonic dobrego nie przyniesie. Odpowiedz Link Zgłoś
bw29 Re: Koniec SB w policji 10.02.06, 08:12 tak tak 1309alek kompetentni ,oddani sluzbie ludzie buhahahahaha wspaniali tylko troche skorumpowani. wszystko lepsze od korupcji nawet młodzi niedoswidczeni ludzie. nie sa skazeni korupcja i wiedza przynajmniej ze korupcja to zło.komunista nie rozumie tego, dla niego wziąc w łape to takie niewinna przewałka Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus a konkretnie? 10.02.06, 08:47 wspaniali tylko troche skorumpowani .............. Chętnie poznałbym statystyki - np. jaki procent wśród skorumpowanych funkcjonariuszy policji stanowią byli esbecy? Na razie jesteśmy świadkami bicia piany przez narodowych socjalistów. Odpowiedz Link Zgłoś
ademko a co z SG i Armia 10.02.06, 08:07 a dlaczego nie Straż graniczna gdzie prace dostaje sie za łapówke i która jest cicha przystania dla betonu z armii a moze tak i w armii pozwolic części 30 letniej kadry odejśc juz na wysoka zasłużona emeryture Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 NARESZCIE WRACA NORMALNOŚĆ! UMOCZENI WON! 10.02.06, 08:09 Wywalić ubeków i oczyszczać ze zdemoralizowanych czerwonoróżowych szeregi policji! Dorn zrobi taki porządeczek, że niektórzy sami odejdą! Odpowiedz Link Zgłoś
thehard Coś z historii. 10.02.06, 08:10 Stalin też kiedyś pozbył się oficerów ze swojej armii i się obudził z ręką w nocniku. 11% kadry jakoś doświadczonej zawodowo to może trochę za dużo jak na czas zapowiadanej wojny gangów. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 .... historii uczyłeś się na kursach na Łubiance? 10.02.06, 08:21 Tęsknota za dawnymi czasami? Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Re: Coś z historii. 10.02.06, 19:46 Wprost przeciwnie, bo sporo z tych 11% moze akurat przypadkiem miec cos wspolnego z tymi gangami... thehard napisał: > Stalin też kiedyś pozbył się oficerów ze swojej armii i się obudził z ręką w > nocniku. 11% kadry jakoś doświadczonej zawodowo to może trochę za dużo jak na > czas zapowiadanej wojny gangów. Odpowiedz Link Zgłoś
domk1 FRANC MAUER TEŻ WYLECIAŁ Z ROBOTY? 10.02.06, 08:13 A tak w ogóle nie chce mi się z wami gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
domk1 [...] 10.02.06, 08:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Koniec SB w policji 10.02.06, 08:37 I dobrze. Trudno tu się z decyzją Pana Dorna nie zgodzić. Duże brawa. Aczkolwiek można mieć wiele wątpliwości co do poziomu jego pracy w MSWiA. Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus Koniec SB w policji - co to kogo obchodzi? 10.02.06, 08:40 Większość czynnych intelektualnie Polaków nawet dziś nie bardzo wie, co to było "SB" i ma tę formację głęboko w nosie, jak wszystko co tyczy historii. Sprawy w ogóle by nie było, gdyby nie media i kilku głęboko upośledzonych na sferze uczuć wyższych polityków. Ani mnie ziębi ani grzeje los byłych i obecnych funkcjonariuszy MO i SB, policji, ORMO (dziś straży miejskiej) a także wywiadu i kontrwywiadu. Wiem że każde państwo musi takie służby posiadać, by trzymać w ryzach swoich obywateli. Czy w policji będą oficerowie byłej SB czy nie, poziom bezpieczeństwa pozostanie taki sam. Nadmiar strażników miejskich i różnych ochroniarzy na każdym kroku wcale nie przekłada się na bezpieczeństwo choćby samochodu pozostawionego na ulicy, bo ci pierwsi patrzą wyłącznie na to, czy uiściłem opłatę parkingową. Co robią ochroniarze w każdym niemal kiosku - dalibóg nie wiem. Lud stał się aż tak groźny? Za komuny wystarczył jeden staruszek z manlicherem. Reasumując - bezpieczeństwo obywateli nijak się ma do liczby byłych esbeków w policji. Śmiem nawet twierdzić, że jeśli są profesjonalistami, jakoś być może ich obecność działała pozytywnie na pozostałą kadrę. Ale co szkodzi urządzić kolejne igrzyska? Odpowiedz Link Zgłoś
pioskee Re: Koniec SB w policji - co to kogo obchodzi? 10.02.06, 08:48 I po co marnowac czas na takie bzdurne gadanie. Wyżej Napieralski (liderek lsd) też ujada jak piesek millerka ("nowe" kadry lsd sa głupsze niż sądziłem). Nie przeszkadza SB w policji? Aha. A moze też nie będą przeszkadzały np. pedofile w szkolnictwie i przedszkolach? - Może są pedagogicznymi fachowcami. Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus Re: Koniec SB w policji - co to kogo obchodzi? 10.02.06, 08:53 A moze też nie będą przeszkadzały np. pedofile w szkolnictwie i przedszkolach? ............... Jeśli już, to "przeszkadzali". Oczywiście że będą, bowiem realizacja (tylko - sic!) pedofilskich skłonności to przestępstwo. Natomiast służba nawet w SB na razie za przestępstwo nie została uznana. Ale żeby zrozumieć różnicę, trzeba uzyć inteligencji a nie emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
domk1 TWÓJ ROZSĄDNY GŁOS ZGINIE W JAZGOCIE OSZOŁOMÓW 10.02.06, 08:52 Rzeczywiście - niewielu już wie co to było SB czy KGB. Ale oszołomom wydaje się, że naród żyje agentami, sbkami, lustracją. A naród ma to w d..... I to bardzo głęboko. Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: TWÓJ ROZSĄDNY GŁOS ZGINIE W JAZGOCIE OSZOŁOMÓ 10.02.06, 11:35 domk1 napisał: > Rzeczywiście - niewielu już wie co to było SB czy KGB. > Ale oszołomom wydaje się, że naród żyje agentami, sbkami, lustracją. > A naród ma to w d..... > I to bardzo głęboko. A pytałes się tego "narodu" ,że wypowiadasz się w jego imieniu??? Wybory pokazały czego chcą Polacy. Więc zanim coś napiszesz to wpierw pomyśl. Odpowiedz Link Zgłoś
ekslibris Re: Koniec SB w policji 10.02.06, 08:47 Bez podniety. Prawdziwi SB-cy to ludzie ambitni i honorowi. Nie uchronili Polski przed biedą, bezrobociem, niesprawiedliwością, głupotą, szalejącą gruźlicą, kolejkami pod osiedlowymi śmietnikami, dziećmi spędzającymi wakacje pod trzepakami na podwórkach, brakiem jakiejkolwiek nadziei na własny dach nad głową, wyzyskiem i upodleniem człowieka i dawno już oddali legitymacje i broń odchodząc ze służby! Socjalizmu nie zbudowali, a kapitalizm niech się sam buduje bez ich udziału bo to ustrój niesprawiedliwy i nieludzki! Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba na mundurowe emerytury sobie pójdą... 10.02.06, 08:52 ...i dopiero wtedy będą mieli pole do popisu w knuciu. Mają wiedzę, a regulaminowe sankcje im żadne nie grożą. Odpowiedz Link Zgłoś
ted12344 Re: Koniec SB w policji 10.02.06, 08:54 Rok temu pracowałem w olsztyńskiej poliklinice (szpital MSWiA). W roku 2003 otrzymaliśmy 14,5 mln zł a w 2004 11,5 mln zł z budżetu państwa. Pieniądze załatwiał Zbigniew Sobotko i Jerzy Dziewulski. W zamian wszystkie przetargi na dostawę sprzętu medycznego do szpitala miała wygrywać firma CCmed. Dyrektor tej firmy powiedział mi kiedyś ( gdy nie chciałem rozstrzygnąć przetargu na ich korzyść) żebym nie wydziwiał, bo oni wpłacili Sobotce 10 mln zł a ja mam tylko wykonać odpowiednią robotę. Nie zgodziłem się i poinformowałem ABW, następnie Prokuraturę Okręgową w Olsztynie a sprawy zaczęło prowadzić CBŚ w Olsztynie. Minister MSWiA R. Kalisz zwolnił dyrektora szpitala a na jego miejsce przyszedł człowiek , który miał już brud za pazurami (gdy on był dyrektorem w tym szpitalu zginęło 11 mln zł), następnie CBŚ zaczął szukać ludzi, którzy mieli potwierdzić, że to ja przyjąłem łapówkę. Bardzo się starali ale nie znaleźli, a w MSWiA utworzono specjalny zespół, który miał mnie załatwić. Straciłem pracę. W Sądzie Pracy w Olsztynie po pół roku pozostawania bez pracy przywrócono mnie do pracy jednak bez żadnego odszkodowania i wynagrodzenia za czas pozostawania bez pracy, a w uzasadnieniu sędzia napisała bagatelizując zasadniczą kwestię zwolnienia, tak jakbym to ja był winien całej sytuacji, bo informowałem o jakiejś korupcji. Odwołany dyrektor staje przed Rzecznikiem Dyscypliny Finansów Publicznych z zemsty za to, że ujawnił przestępcze machinacje. Teraz skorumpowany prokurator skierował przeciwko nam akt oskarżenia do sądu o nadużycia przy przetargach. Moja sprawa jest wyraźnym przykładem jak gangsterzy polityczni wykorzystują struktury Państwa do swojej przestępczej działalności. Można różnie oceniać rząd premiera Marcinkiewicza, ale próba obrony tych którzy okradali nasze Państwo nie wystawia im najlepszego świadectwa. Polska dryfowała w kierunku demokracji latynoamerykańskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus piernik i wiatrak 10.02.06, 09:01 Załużmy nawet, że to prawda, choć każdy może napisać podobny tekst. Ale co to ma do zwolnień byłych esbeków z policji? Odpowiedz Link Zgłoś
fakopis hehee i do mafii pojda!~co za tepak ten duurn 10.02.06, 09:26 a swoja widze i uklady w podziemiu wykorzystaja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alcane Re: hehee i do mafii pojda!~co za tepak ten duurn 10.02.06, 10:12 Przeca lone juz w tej mafii dawno som.Cos niekumaty jakis jestes.Pewnie wyborca PO?? Odpowiedz Link Zgłoś
igel1 Re: Koniec SB w policji 10.02.06, 09:34 Czas przyszedl juz dawno!1 Moze tez ich sie rozliczy?!! Mam taka nadziej.. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Nikt tak nie bedzie pamietal twoich grzechow 10.02.06, 09:45 z przeszlosci jak katolik. W tym przypadku katolik Dorn. I nigdy ci ich nie wybaczy (juz ponad 15 lat minelo), chocbys sie nie wiem jak staral. Odpowiedz Link Zgłoś
diadja_pietja KIM SĄ PRZECIWNICY ZWALNIANIA SB-KÓW, 10.02.06, 09:55 wypowiadający się na tym forum? SB - kami,czy krewnymi SB - ków ? Odpowiedz Link Zgłoś
diadja_pietja Re: KIM SĄ PRZECIWNICY ZWALNIANIA SB-KÓW, 10.02.06, 09:57 diadja_pietja napisał: > wypowiadający się na tym forum? SB - kami,czy krewnymi SB - ków ? Oni piszą na tym forum. Zapamiętajcie ich nicki. Odpowiedz Link Zgłoś
bw29 Re: KIM SĄ PRZECIWNICY ZWALNIANIA SB-KÓW, 10.02.06, 10:00 mam to nieszczeście ze otacza mnie paru bylych sb-kow czy jak ich tam nazwać, bylych działczy, itp i ich styl odnoszenia sie do ludzi, wywyższania, braku odpowiedzialnosci, unikania odpowiedzilanosci, i przede wszystkim cynizm wypisany na mor.. jeden zrobi jakas aferę wylatuje i kolega przyjmuje go do innej firmy na jeszcze lepszych warunkach.. tak tak popieram skończyć z nimi...szkoda tylko ze tak pozno... Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: KIM SĄ PRZECIWNICY ZWALNIANIA SB-KÓW, 10.02.06, 10:46 diadja_pietja napisał: > wypowiadający się na tym forum? SB - kami,czy krewnymi SB - ków ? Wyrzucac kogos za SB-cka przeszlosc to glupota i bezprawie. W panstwie prawa wolno karac tylko za udowodnione przestepstwa, a nie za sama przynaleznosc do czegokolwiek. Taka jest moja opinia i agresywne ataki na moja osobe jej nie zmienia. Dziwie sie tylko ile w Was Katolkach jest agresji, checi zemsty i nienawisci. Umiejetnosci wybaczania tez nie posiadacie. Taka juz jest ta Wasza wiara. Po owocach ja poznacie... Odpowiedz Link Zgłoś
obalymkaczyzm Re: KIM SĄ PRZECIWNICY ZWALNIANIA SB-KÓW, 10.02.06, 10:53 piwi77 napisał: Dziwie sie tylko ile w Was Katolkach jest agresji, checi zemsty i > nienawisci. Czyli rozumiem, że jesteś Żydem, tak jak większość z UB. Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: KIM SĄ PRZECIWNICY ZWALNIANIA SB-KÓW, 10.02.06, 10:56 Akurat w UB większośc była szmalcownikami. Zydzi to jednostki. Nie interesuje mnie ich prywatna wojna tylko nasza przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
obalymkaczyzm Re: KIM SĄ PRZECIWNICY ZWALNIANIA SB-KÓW, 10.02.06, 11:12 gelimer napisał: > Akurat w UB większośc była szmalcownikami. Zydzi to jednostki. Nie interesuje > mnie ich prywatna wojna tylko nasza przyszłość. Natan Grunspan-Kikiel w MBP byl wiceministrem i generalem brygady, ale znany jest jako Roman Romkowski. Mojzesz Bobrowicki, tez wiceminister MBP i tez general, stal sie Mieczyslawem Mietkowskim. Nachym Alster, I z-ca przewodniczacego Komitetu ds. Bezpieczenstwa Publicznego i wiceminister MSW zostal Antonim Alsterem. Lajb-Wolf Ajzen, z-ca komendanta szkoly sluzby bezpieczenstwa w Kujbyszewie, z-ca dyrektora Biura Personalnego MBP, dyrektor gabinetu ministra MBP, z-ca Komendanta Centrum Wyszkolenia MBP, wicedyrektor IV, nastepnie III Departamentu, przybral nazwisko Leon Andrzejewski. Julia Brustiger, dyrektor Departamentu Politycznego MBP, zostala Julia Brystygier. Jozef Goldberg, dyrektor Departamentu Sledczego MBP, nazwal sie Jozefem Rozanskim. I tak dalej... Prof. Paczkowski, przy oczywistych w tego typu badaniach zastrzezeniach metodologicznych (prelegent uznal m.in., iz kryteria uznania kogos za Zyda sa "niejasne"), stwierdzil, iz w latach 1944-1956, na 447 osob w centrali resortu bezpieczenstwa publicznego, pelniacych funkcje kierownicze (od naczelnika wydzialu wzwyz), bylo 131 Zydow. Daje to lacznie ponad 29% Zydow na stanowiskach kierowniczych w MBP! GAZETA POLSKA z 22 czerwca 1995 r. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: KIM SĄ PRZECIWNICY ZWALNIANIA SB-KÓW, 10.02.06, 11:57 gelimer napisał: > Akurat w UB większośc była szmalcownikami. Zydzi to jednostki. Nie interesuje > mnie ich prywatna wojna tylko nasza przyszłość. Dokladnie! Szmalcownictwo podobnie jak ludobojstwo nie powinno podlegac przedawnieniu. Dorn mialby tu duze pole do popisu bo szmalcownikow jeszcze wielu zyje. Ale na sciganie szmalcownikow nigdy nie bylo i chyba juz nie bedzie, u nas koniunktury. I kapitalu politycznego na tym sie nie zbije... Odpowiedz Link Zgłoś
michalo8 Re: 37% 10.02.06, 11:00 IPN wydal niedawno biuletyn w ktorym pisze ze w kierownictwie UBecji 37% stanowila mniejszosc Zydowska, 10% Rosjanie, a reszta to Polacy. W terenie wiekszosc stanowili Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.m7 Re: KIM SĄ PRZECIWNICY ZWALNIANIA SB-KÓW, 10.02.06, 11:07 piwi77 napisał: > diadja_pietja napisał: > > > wypowiadający się na tym forum? SB - kami,czy krewnymi SB - ków ? > > Wyrzucac kogos za SB-cka przeszlosc to glupota i bezprawie. W panstwie prawa > wolno karac tylko za udowodnione przestepstwa, a nie za sama przynaleznosc do > czegokolwiek. Taka jest moja opinia i agresywne ataki na moja osobe jej nie > zmienia. Dziwie sie tylko ile w Was Katolkach jest agresji, checi zemsty i > nienawisci. Umiejetnosci wybaczania tez nie posiadacie. Taka juz jest ta Wasza > wiara. Po owocach ja poznacie... Dzien Dobry. Lubie sobie czasami poczytac, co ludzie pisza na roznych forach. Rzadko wstawie wlasny tekst...Tak jak teraz. Nie zauwazylem, zeby ktos obrazil Cie ad personam. Zareagowales bardzo pobudliwie na ogolnie postawione pytanie. To oczywiscie moze dac do myslenia...Sam natomiast obrazasz w Twoich postach uczucia religijne innych, piszac ogolnie, ze katolicy sa be. Mierzenie wszystkich jedna miarka (katolicy nienawidza) jest dowodem nietolerancji. Jest moim zdaniem niemoralne, wymaganie tolerancji dla siebie, gdy sie jej nie posiada dla innych. Milego dni. Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Re: KIM SĄ PRZECIWNICY ZWALNIANIA SB-KÓW, 10.02.06, 11:11 Z daleka zalatuje moherem !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
michalo8 Re: KIM SĄ PRZECIWNICY ZWALNIANIA SB-KÓW, 10.02.06, 11:15 bo pisze prawde? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: KIM SĄ PRZECIWNICY ZWALNIANIA SB-KÓW, 10.02.06, 12:00 pawel.m7 napisał: > piwi77 napisał: > > Mierzenie > wszystkich jedna miarka (katolicy nienawidza) jest dowodem nietolerancji. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: KIM SĄ PRZECIWNICY ZWALNIANIA SB-KÓW, 10.02.06, 12:02 pawel.m7 napisał: > piwi77 napisał: > > Mierzenie > wszystkich jedna miarka (katolicy nienawidza) jest dowodem nietolerancji. Moze byc najwyzej niesprawiedliwe ale z tolerancja nie ma nic wspolnego. Nietolerancja to jest np. zakaz odbywania Parady Rownosci. Odpowiedz Link Zgłoś
diadja_pietja Re: KIM SĄ PRZECIWNICY ZWALNIANIA SB-KÓW, 10.02.06, 11:09 piwi77 napisał: > diadja_pietja napisał: > > > wypowiadający się na tym forum? SB - kami,czy krewnymi SB - ków ? > > Wyrzucac kogos za SB-cka przeszlosc to glupota i bezprawie. W panstwie prawa > wolno karac tylko za udowodnione przestepstwa, a nie za sama przynaleznosc do > czegokolwiek. Taka jest moja opinia i agresywne ataki na moja osobe jej nie > zmienia. Dziwie sie tylko ile w Was Katolkach jest agresji, checi zemsty i > nienawisci. Umiejetnosci wybaczania tez nie posiadacie. Taka juz jest ta Wasza > wiara. Po owocach ja poznacie... Ośmieszasz się,biedny człowieku. Nie jestem katolikiem. Funkcjonariusze III i IV Departamentu pracowali w instytucji przestępczej. Poducz się historii. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: KIM SĄ PRZECIWNICY ZWALNIANIA SB-KÓW, 10.02.06, 11:46 Oczywiscie, ze SB byla przestepcza, ja nie bronie SB jako instytucji. Domagam sie jednak aby kazdy przypadek ludzki analizowac osobno. A poza tym lubie krytykowac wtedy kiedy to jest niekoniunkturalne. Dzisiaj to nie sztuka krytykowac SB. Dlatego teraz tego nie czynie. Baczniej przygladam sie za to KK. Tez ma na sumieniu, a na jego krytyce dzisiaj mozna tylko stracic. Widzicie, zawsze pod prad, ale ja to lubie... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.m7 Re: KIM SĄ PRZECIWNICY ZWALNIANIA SB-KÓW, 10.02.06, 12:24 piwi77 napisał: > Oczywiscie, ze SB byla przestepcza, ja nie bronie SB jako instytucji. Domagam > sie jednak aby kazdy przypadek ludzki analizowac osobno. A poza tym lubie > krytykowac wtedy kiedy to jest niekoniunkturalne. Dzisiaj to nie sztuka > krytykowac SB. Dlatego teraz tego nie czynie. Baczniej przygladam sie za to KK. > > Tez ma na sumieniu, a na jego krytyce dzisiaj mozna tylko stracic. Widzicie, > zawsze pod prad, ale ja to lubie... No to na pewno krytykowales SB w latach 70-tych i 80-tych. Wtedy bylo to niekoniunkturalne. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: KIM SĄ PRZECIWNICY ZWALNIANIA SB-KÓW, 10.02.06, 12:27 Forum to nie miejsce na cv Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: KIM SĄ PRZECIWNICY ZWALNIANIA SB-KÓW, 10.02.06, 14:31 piwi77 napisał: > > Wyrzucac kogos za SB-cka przeszlosc to glupota i bezprawie. W panstwie prawa > wolno karac tylko za udowodnione przestepstwa, a nie za sama przynaleznosc do > czegokolwiek. A za przynależność do organizacji zbrodniczej (SB,UB, Gestapo)? Odpowiedz Link Zgłoś
vinogradoff Re: KIM SĄ PRZECIWNICY ZWALNIANIA SB-KÓW, 10.02.06, 19:24 diadja_pietja napisał: > wypowiadający się na tym forum? SB - kami,czy krewnymi SB - ków ? Tu nie idzie wcale o obrone tych b. funkcjonariuszy b. SB bo oni na zwolnieniu specjalnie nie straca majac dosc wyslugi minimum 16 lat od lustracji plus kilka lat sluzby w SB a mowi sie , ze lacznie i 30 lat. Problem w tm ,ze nie oni tworzyli polityke PRL-u, stawiali zadania SB a byli tylko i wylacznie narzedziem w reku wladzy i sluzyli tej wladzy jaka wowczas byla tak jak kazdy wszedzie stara sie sluzyc swej wladzy bedac funkcjonariuszem co z natury rzeczy nie moze byc negatywnie oceniane o ile nie lamali obowiazujacego wowczas prawa. Warto tez pamietac, ze PRL trwala ok. 45 lat i inni , wczesniej urodzeni mieli okazje dotrwac w sluzbie do emerytury bez zadnych niepokojow a na tych nieszczesnikow pada lustracja wylacznie z powodu daty urodzenia i logicznie z tym zwiazanej daty rozpoczecia sluzby w SB. mozna sobie wyobrazic , ze dzisiejszych nowowstepujacych do aktualnej SB funkcjonariuszy za kilka lat jakas kolejna wladza wywala zbiorowo jako umoczonych w sluzbe w czasach godnych potepienia. Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Czy Nadredaktor jeszcze nie grzmi, 10.02.06, 09:53 ze to zamach na nasza mloda demokracje? Odpowiedz Link Zgłoś
michalo8 Re: Czy Nadredaktor jeszcze nie grzmi, 10.02.06, 11:04 na razie pewnie konsultuje sie z Urbanem Odpowiedz Link Zgłoś
burczymucha4 Re: Koniec SB w policji 10.02.06, 09:58 Tak trzymać Panie Dorn , zabrać im te wysokie emerytury dać trzy miesięczne odprawy i kopa na bruk ! Jak to robili i robią z robotnikami . Zakazać dodatkowej pracy w spółkach spółeczkach w radach gminnych itp. Widać TVP jakie stare grzyby tam siedzą chyba się za młodu niewypracowali a teraz chcą pracować społecznie? nie jest nie prawdą bo biorą dodatkowo pieniądze . Zajmują tysiącom ludzi miejsca pracy . Kto to widział zeby 30 letni człowiek był emerytem jak straży granicznej i wojskowi itp. To oni stworzyli tą armię młodych emerytów w Polsce nie ma w świecie takiego kraju ,żeby tacy młodzi ludzie byli emerytami za społeczne pieniądze . Niech każdy pracuje na siebie do 65 lat , a jak będzie chory to niech ubiega się o rentę tam go uzdrowią i uznają za zdolnego do pracy . Odpowiedz Link Zgłoś