Dodaj do ulubionych

" Nie płakałem po papieżu "

21.02.06, 20:14
Wszyscy wiemy , że w tym kraju jest wielu ludzi , którzy nie płakali po
śmierci papieża . Przecież nie ma w tym nic złego . Dlaczego nie pozwala nam
się tego mówić ?
Obserwuj wątek
    • lola.ferrari Re: " Nie płakałem po papieżu " 21.02.06, 20:15
      adam81w napisał:

> Wszyscy wiemy , że w tym kraju jest wielu ludzi , którzy nie płakali po
      > śmierci papieża . Przecież nie ma w tym nic złego . Dlaczego nie pozwala nam
      > się tego mówić ?

A kto Ci nie pozwala?
      • dox1 Re: " Nie płakałem po papieżu " 21.02.06, 21:24
        lola.ferrari napisała:

> adam81w napisał:
        >
        > > Wszyscy wiemy , że w tym kraju jest wielu ludzi , którzy nie płakali po
        > > śmierci papieża . Przecież nie ma w tym nic złego . Dlaczego nie pozwala
        > nam
        > > się tego mówić ?
        >
        >
        >
        >
        > A kto Ci nie pozwala?

CENZURA!!!
    • wladyslaw.studnicki No dobrze, nie płakałeś. Ale czy myślisz że ogół 21.02.06, 20:16
      Polaków chce abyś ich o tym informował? Czy ogół Polaków życzy sobie by za
      państwowe pieniądze organizowac festiwal o tym że nie płakałeś?
      • ave_duce Re: Ogół Polaków? A co to takiego??? 21.02.06, 20:19
        wladyslaw.studnicki napisał:

> Polaków chce abyś ich o tym informował? Czy ogół Polaków życzy sobie by za
        > państwowe pieniądze organizowac festiwal o tym że nie płakałeś?
      • adam81w a czy ty myslisz ze ja i ogol Polakow chce 21.02.06, 20:24
        by ich i mnie wsrod nich ciagle informowac o tym JAK TO WSZYSCY PLAKALI PO
        PAPIEZU ? dziwne ze nie widzisz dzbla w swoim oku a belke w moim .

poza tym gdyby wszystkim pOlakom tak nie narzucano w kwietniu tamtego roku
        odgornej sztucznej Zaloby Narodowej to takie akcje jak ta z koszulka " nie
        plakalem po papiezu " nie bylaby potrzebna . bo kazdy by wiedzial ze JA mam
        prawo tak myslec .

a niestey to prawo caly czas mi sie zabiera .
        jestescie tacy pewni swojej racji a p... jak potluczeni .
        gdy w tamtym roku wq kwietniu napisalem pare postwo nie obrazajac papieza ale
        wlasnie " a ja nie plakalem po papiezu " to za raz to bylo wycinane odgornie
        przez gazete . wiec co ? chyba nie macie racji mowiac ze mozna bylo tak
        myslec . nie !!!! wolno bylo myslec tylko w jeden sposob .
        Ja juz pomijam jaka narodowa histeria powstala po smierci tego czlwoieka .
        a jesli ja mam prawo do swojej opini to mam takze prawo uwaac to co sie wtedy
        dzialo za histerie .

Poza tym tez moge sobie informowac Polakow o czym mi sie zywnie podoba i malo
        mnie obchodzi czy im wam sie to podoba .
        • 1normalnyczlowiek Re: a czy ty myslisz ze ja i ogol Polakow chce 21.02.06, 21:01
          Wycinano, bo wyszedłeś na prymitywa, nie mówiąc kretyna.
          • adam81w Re: a czy ty myslisz ze ja i ogol Polakow chce 21.02.06, 21:14
            tak ? piszac " nie plakalem po papiezu " nic innego nie pisalem .
            • 1normalnyczlowiek Re: a czy ty myslisz ze ja i ogol Polakow chce 21.02.06, 21:32
              adam81w napisał:
              > tak ? piszac " nie plakalem po papiezu " nic innego nie pisalem .

Nie dlatego,że coś pisałeś, lecz dlatego że być może pisałeś to w wątku lub na
              forum, gdzie wszyscy (wszyscy piszący) np. wyrażali smutek. To było tak jak byś
              wszedł w trakcie pogrzebu i puścił sobie wesołą muzykę - bo ty nie masz powodu
              się smucić. Skoro było ci wesoło i chciałeś tańczyć, to mogłeś pójść na
              dyskotekę a nie na pogrzeb.
              • adam81w Re: a czy ty myslisz ze ja i ogol Polakow chce 21.02.06, 21:34
                napewno nie napsialem tego w dniu smierci papieza .

moze pare dni pozniej .
                to nie bylo jak wejscie na pogrzeb , gdyby tak bylo forum kraj nazywalo by sie
                Pogrzeb papieza i zaloba po papiezu a tak nie bylo to bylo forum dla wszytskich
                i uszanowalem to ze ludzie byli w zalobie , napisalem dopiero pare dni po
                smierci tej osoby
        • trevik Re: a czy ty myslisz ze ja i ogol Polakow chce 24.02.06, 16:17
          Alez oczywiscie mozesz o tym wszystkich informowac, ze po papiezu nie plakales.
          Tyle, ze nie ma woli do tego, aby za panstwowe pieniadze wspierac takich jak Ty
          aby o tym wszystkich informowali w imie niby walki o tolerancje, ktora jest
          tylko terapia szokowa uodparniajaca na bzdurne ideologie, aby sie ich nikt juz
          nie czepial (taka akcja zamiast rozwijac wrazliwosc powoduje jej stepienie i
          tumiwisizm w spoleczenstwie i zamiast ludzi laczyc to dzieli - o to
          organizatorom chodzi?).

Cenzury w tym wzgledzie nie ma zadnej - napisz sobie na koszulce, zrob
          "prasowanke", albo zamow nawet kubek z takim napisem i sie tym afiszuj jesli
          taka Twoja wola - to Ty wyjdziesz w koncu na chama i prostaka, tyle, ze rob to
          za swoje pieniadze i nie oczekuj od panstwa wsparcia w takich akcjach,

T.
    • dudus45 Re: " Nie płakałem po papieżu " 21.02.06, 20:16
      adam81w napisał:

> się tego mówić ?
      >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
      Można nie płakać po swoich rodzicach ale po papierzu - a fe!
      • gilbertt Re: " Nie płakałem po papieżu " 21.02.06, 20:19
        A masz coś przeciwko koszulce z napisem „Nie lubię Gejów”
        • kosciol.mlodziezy.psychicznej Czy jest różnica między: 21.02.06, 20:20
          "nie płakałem" a "nie lubię"?
          • gilbertt Re: Czy jest różnica między: 21.02.06, 20:21
            zasadnicza
            • kosciol.mlodziezy.psychicznej No właśnie. 21.02.06, 20:22
              • gilbertt Re: No właśnie. 21.02.06, 20:23
                co no właśnie ?
                • kosciol.mlodziezy.psychicznej No właśnie jest różnica między "nie płakałem" 21.02.06, 20:25
                  a "nie lubię".
                  • gilbertt Re: No właśnie jest różnica między "nie płakałem" 21.02.06, 20:25
                    już pisałem : zasadnicza
                  • adam81w A ja papieza tez nie lubie ! i co ? wolno mi 21.02.06, 20:27
                    moge sobie lubic i nie lubic kogo mi sie chce
                    • gilbertt Re: A ja papieza tez nie lubie ! i co ? wolno mi 21.02.06, 20:28
                      adam81w napisał:

> moge sobie lubic i nie lubic kogo mi sie chce

pewnie że tak
    • frau_blada Re: " Nie płakałem po papieżu " 21.02.06, 20:17
      A co to kogo obchodzi czy ktos plakal czy nie?
      Mnie nie interesuje czy byles na pogrzebie babci, czy zmowiles Zdrowas Mario na
      grobem, czy plakales nad trumna. To Twoja prywatna sprawa czy dotykaja Cie
      sprawy smierci osob, ktore znasz, lubisz, szanujesz, badz nie znosisz.
      Plakales? Dobrze. Nie? Tez dobrze.
    • artsg Re: " Nie płakałem po papieżu " 21.02.06, 20:18
      adam81w napisał:

> się tego mówić ?

Nie płakałem po śmierci Kuronia, nie będę płakał po śmierci Michnika
      • kosciol.mlodziezy.psychicznej I krzyż na drogę. 21.02.06, 20:19
    • atropa_belladonna Re: " Nie płakałem po papieżu " 21.02.06, 20:19
      Boszsze, tu nie chodzi o to, czy płakałeś, czy nie. Tylko po co taka durnowata
      manifestacja.
      • kosciol.mlodziezy.psychicznej Po to by manifestować. Proste. 21.02.06, 20:21
        • frau_blada Re: Po to by manifestować. Proste. 21.02.06, 20:22
          Ale po co?
          Czemu sluzy ta manifestacja?
          Jaki jest jej cel?
          • atropa_belladonna Ubiegłaś mnie ;) 21.02.06, 20:23
            frau_blada napisała:

> Ale po co?
            > Czemu sluzy ta manifestacja?
            > Jaki jest jej cel?
          • kosciol.mlodziezy.psychicznej Odkłamanie rzeczywistości. 21.02.06, 20:23
            A konkretnie odfałszowanie obrazu mieszkańców Polski.
            • atropa_belladonna Re: Odkłamanie rzeczywistości. 21.02.06, 20:34
              A jest zafałszowany? Ktoś Ci wmawiał, że płakałeś po JPII i czujesz się przez to
              pokrzywdzony? Chcesz o tym porozmawiać? ;)
            • frau_blada Co chcesz odklamywac? Nie rozumiem. 21.02.06, 20:48
              Co daje napis: Mam AIDS, Mam raka, Umieram, Nie staje mi, Mam stomie
              albo Wlasnie rzygalam, Smierdzi mi z ust, NIe myje sie.
              To moze byc sama prawda...

Co tym odklamujemy?

kosciol.mlodziezy.psychicznej napisał:

> A konkretnie odfałszowanie obrazu mieszkańców Polski.

W jaki sposob odfalszowujesz obraz mieszkancow Polski?
              Co sie zmienilo w tym obrazie po wydrukowaniu paru debilnych i prowokacyjnych
              hasel na koszulkach?
              • kosciol.mlodziezy.psychicznej Hasła jak głupie by nie były 21.02.06, 20:54
                to mozna sobie drukować. Powołano sie na nie dla uzasadnienia zakazu naruszania
                kultu jednostki. Rzekomej jedności narodu, pokolenia JP2 i tym podobnych
                pierdół. "Nie płakałem po papieżu" odkłamuje mendialną rzeczywistość, rzekomą
                jedność, skupienie i powagę.
                • frau_blada Re: Hasła jak głupie by nie były 21.02.06, 21:05

> to mozna sobie drukować. Powołano sie na nie dla uzasadnienia zakazu naruszania
                  >
                  > kultu jednostki.

A gdzie w Polsce masz kult jednostki?
                  U Urbana w ,,obwoznym sado-maso''?

Rzekomej jedności narodu, pokolenia JP2 i tym podobnych
                  > pierdół.

NIe bylo, bo to byl tylko moment dobroci, co zreszta szybko pokazali kibice. Ty
                  uwierzyles wjednosc? Czy dopiero teraz koszulki Ci oczy otworzyly?

"Nie płakałem po papieżu" odkłamuje mendialną rzeczywistość, rzekomą
                  > jedność, skupienie i powagę.

????????????
                  NIe rzekoma, tylko chwilowa, bo ludziom wtedy sie wydawalo, ze sa razem.
                  Kto chcial byc powazny ten byl, a kto nie ten nie.

Jak? Zastanow sie jak jedno zdanie i koszulka moga cos zmienic.
                  KOmu to haslo, ktore podajesz za przyklad, odfalszowalo obraz Polski?
                  Przez rok nie widzieli, ze ta zaloba po smierci JP II to byl tylko ,,tydzien
                  dobroci dla bliznich'' i teraz nagle zobaczyli palantow w T-shirtach i im sie
                  wszystko rozjasnilo....
                  • kosciol.mlodziezy.psychicznej Kult jednostki o nazwisku Wojtyła. 22.02.06, 14:55
                    Koszulki oczu otwierać nie musiały. Jedność polaczkostwa zawsze śmierdzi mi
                    kabaretem. Marnym kabaretem. A koszulka mogła zmienić to, że uświadomiła pewnej
                    ilości osób, że żadnej jedności i wzajemnej "dobroci" powszechnie nie było.
      • pandada Re: " Nie płakałem po papieżu " 21.02.06, 20:33
        ponieważ media nadawały, że wszyscy się smucą, wszyscy w żałobie. Jest zatem potrzeba odkłamania, aby nie być traktowanym jak powietrze.
        • atropa_belladonna Re: " Nie płakałem po papieżu " 21.02.06, 20:36
          Wszyscy tzn. media nadawały, że Urban płakał po JPII?
          • pandada Re: " Nie płakałem po papieżu " 21.02.06, 20:52
            Mówiono o Polakach. Pewnie niepłaczących uznano za nie-Polaków i się zgadzało, że "wszyscy", "po największym", przez tydzień. Że się jednoczymy, jesteśmy jednomyślni i zgodni... Mało ogladałem TV przez ten tydzień, ale i tak sporo widziałem.
            Raz jak przyszli sąsiedzi włączyliśmy TV i się trochę wspólnie obśmialiśmy z cieżkich westchnień hien.
        • 1normalnyczlowiek A wszyscy Polacy to jedna rodzina..... 21.02.06, 20:59
          pandada napisał:
          > ponieważ media nadawały, że wszyscy się smucą, wszyscy w żałobie. Jest zatem po
          > trzeba odkłamania, aby nie być traktowanym jak powietrze.

Protestowałeś jak usłyszałeś ten tekst? Przecież to zakłamanie.
          • pandada Re: A wszyscy Polacy to jedna rodzina..... 21.02.06, 21:15
            Protestowałem - do żony. Ona do mnie. Potem do sąsiadów.

Nie jątrzyłem wtedy, czułem się odsunięty na bok, nieistotny. Tydzień z żywotem, wspomnieniami, pielgrzymkami, "poezją"... "godzeniem się" kibiców, gaszeniem świateł, marszami, zniczami nad ranem usuwanymi spychaczami z ronda, i pierdołami "ale sie zmieniłem", "stałem się lepszy", "teraz go rozumiem", "zapożyczam się, aby jechać do Rzymu na pogrzeb", "każdy Polak powinien pojechać na pogrzeb"... a potem publiczna TV w programie informacyjnym ogłosiła, że Duch Święty Biblię na trumnie wertował i zamknął...
            • 1normalnyczlowiek Re: A wszyscy Polacy to jedna rodzina..... 21.02.06, 21:43
              pandada napisał:
              > Nie jątrzyłem wtedy, czułem się odsunięty na bok, nieistotny. Tydzień z żywotem
              > , wspomnieniami, pielgrzymkami, "poezją"... "godzeniem się" kibiców, gaszeniem
              > świateł, marszami, zniczami nad ranem usuwanymi spychaczami z ronda,

Po pierwsze tydzień, dwa to nie jest długo. Można wytrzymać jeśli nie przez
              szacunek dla JP2, to przez szacunek dla tych co się smucili (wśród nich być może
              byli także niektórzy Twoi znajomi).
              Po drugie: To były piękne dni...
              Piękne dlatego że chociaż przez moment nikt nie pędził, każdy do każdego się
              uśmiechał, był miły (nawet kierowcy).
              Piękne, bo przez chwilę wielu ludzi pokazało, że mają wyższe, na codzień głęboko
              ukryte, uczucia.
              Pięknie było zobaczyć choć przez chwilę kibiców różnych klubów razem, mimo że
              niewielu łudziło się, że to będzie trwałe.
              Przecież "najpiękniejsze są tylko chwile".
              • pandada Re: A wszyscy Polacy to jedna rodzina..... 22.02.06, 00:05
                - nie szanuję kłamstwa
                - nie szanuję obłudnych deklaracji, na wyścigi
                - nie szanuję indoktrynacji religijnej
                - nie szanuję przewrotnych biznesmenó, co jedną ręką łzy ocierają, adrugą forsę z megadodatków liczą

Moi znajomi??? Hm, może babcia rzeczywiście mocno to przeżywała. Siedziałem wtedy raczej w domu, bo nie miałem ochoty ani udawać poruszenia, ani narażać się ludziom i burzyć ich iluzji.
                Ja nie byłem w stanie siebie okłamywać, że od teraz ludzie będą lepsi. Uważałem, że będzie gorzej. I jest. Kłamstwo jest tak słodkie, bezmyślność uśmierza ból, fanatyzm nadaje sens.... czyli Rydzyk rządzi...

PS.
                Z tego, co pamiętam, to z sielskiej atmosfery pierwsi wyłamali się kibole. Zaraz potem Pospieszalski i członkowie orlenowskiej komisji.
                • 1normalnyczlowiek Re: A wszyscy Polacy to jedna rodzina..... 22.02.06, 00:29
                  - nie szanuję kłamstwa --> w żadnej postaci
                  - nie szanuję obłudnych deklaracji, na wyścigi --> jeśli są obłudne. To zależy w
                  dużym stopniu od oceny, jaki jest ten, który coś deklaruje
                  - nie szanuję indoktrynacji religijnej --> indoktrynacja nie, nauka - tak
                  - nie szanuję przewrotnych biznesmenów,co jedną ręką łzy ocierają,a drugą forsę
                  z megadodatków liczą --> pseudobiznesmeni i pseudoelity

Komisje niewiele się myliły - czy na pewno zobaczymy

• adam81w Re: A wszyscy Polacy to jedna rodzina..... 21.02.06, 21:38
            moze protestowal normalny . skad wiesz ?

a mzoe prostestowal ale go wycieli
            • 1normalnyczlowiek Re: A wszyscy Polacy to jedna rodzina..... 21.02.06, 21:47
              adam81w napisał:
              > moze protestowal normalny . skad wiesz ?
              > a mzoe prostestowal ale go wycieli

Nie protestowałem - jestem wyrozumiały i tolerancyjny (chyba że ktoś chce
              "nadepnąć na odcisk").
              • wzwod_poranny Re: A wszyscy Polacy to jedna rodzina..... 21.02.06, 21:51
                Nie onanizuję się!
                ..przy dzieciach.
    • loppe Re: " Nie płakałem po papieżu " 21.02.06, 20:27
      Ulżyj sobie i wypłacz sie tutaj nad swoją krzywdą:)
      • kosciol.mlodziezy.psychicznej Zniżamy się do poziomu Wildsteina i jego żali 21.02.06, 20:28
        z powodu nie przyjęcia do Salonu.
    • pulchna.lapka.w.pulpit "Nie bedę płakał po... 21.02.06, 20:28
      ...Kazimierzu" ;-)
      • 1normalnyczlowiek Re: "Nie bedę płakał po... 21.02.06, 21:04
        Prokomie i Krauze"
      • adam81w Re: "Nie bedę płakał po... 21.02.06, 21:46
        jak smiesz nie plakac po Kazimierzu ?
    • hrabia.m.c Re: co to jest papierz? 21.02.06, 20:28

• magnusg "Nie bede plakal jak zabija Szczuke"-tez tylko 21.02.06, 20:31
      takie sobie haselko.Albo "nie zal mi zabitych w III Rzeszy pederastow".Czy moge
      z takimi koszulkami dolaczyc do manifestantow?W koncu to tez tylko wolnosc
      slowa.
      • kosciol.mlodziezy.psychicznej A papieża zabili?!? 21.02.06, 20:32
        • aaki nie zabili=więc 21.02.06, 20:34
          "nie żal mi pederastów umierających na AIDS"
          • kosciol.mlodziezy.psychicznej Papież umarł na AiDS? 21.02.06, 20:34
            • adam81w Papiez pomogl wielu ludziom umrzec na aids 21.02.06, 20:37
              bo byl przeciwnikiem prezerwatyw
            • aaki Re: Papież umarł na AiDS? 21.02.06, 20:38
              nie
              proponuję po prostu taki napis na koszulce
              albo np "nie przepraszam za Jedwabne"
              • kosciol.mlodziezy.psychicznej Jaki związek z płakaniem po papieżu mają 21.02.06, 20:40
                umierający na AIDS geje?
                A co do drugiej propozycji to proszę bardzo. Ja chciałbym koszulkę "Gardzę
                patriotyzmem".
                • magnusg Re: Jaki związek z płakaniem po papieżu mają 21.02.06, 20:42
                  A dlaczego ja nie mam miec prawa manifestowania braku zalu z powodu
                  umierajacych pederastow?
                  • kosciol.mlodziezy.psychicznej Bo nie dokonuje się w przypadku ich śmierci 21.02.06, 20:46
                    takiego przekłamania jak przy śmierci papieża.
                    • magnusg Re: Bo nie dokonuje się w przypadku ich śmierci 21.02.06, 20:51
                      Chodzi o czysty fakt smierci jakiejs osoby,a nie dorabianie do tego
                      ideologii.Szczuka,Jaruga i ich wspolmanifestanci nie placza za Papiezem,a ja
                      nie placze za zdychajacymi na Aids pederastami.I jestem ciekaw czy w obecnosci
                      Pani Jarugi i Pani Szczuki moglbym w takiej koszulce sie obok nich pokazac-w
                      koncu propaguja tolerancje i wolnosc slowa.
                      • kosciol.mlodziezy.psychicznej Nie płaczą za papieżem bo nie mogą znieść 21.02.06, 20:57
                        nachalnej propagandy pokolenia JP2, rzekomej jedności narodowej i podobnych
                        chorych tworów. Przeciwstawiają się obłudzie. Pokazowemu brataniu kibiców itd.
                        • magnusg Re: Nie płaczą za papieżem bo nie mogą znieść 21.02.06, 21:01
                          A ja sie przeciwstawiam nachalnej propagandzie homolobby i chamskiemu
                          obnoszeniu sie publicznie ze swoim zboczeniem.
                          • pandada Re: Nie płaczą za papieżem bo nie mogą znieść 22.02.06, 00:07
                            Domyślam się, że przez tydzień, na wszystkich kanałach TV puszczano ci gejowskie love story.
                            • magnusg Re: Nie płaczą za papieżem bo nie mogą znieść 22.02.06, 09:14
                              Nie.Ale n.p. promuje sie ostatnio film z dwoma pederastami.I bez przerwy slysze
                              mialczenie Biedronia jak to mu zle w Polsce.
                        • adam81w Jp 2 i pojednanie kibicow to smiech na sali 21.02.06, 21:02
                          kto byl taki glupi zeby uwierzyc w te dwa dziennikarskie nowotwory ?????
                        • gniewko_syn_ryba Re: Nie płaczą za papieżem bo nie mogą znieść 21.02.06, 21:45

> nachalnej propagandy pokolenia JP2, rzekomej jedności narodowej i podobnych
                          > chorych tworów. Przeciwstawiają się obłudzie. Pokazowemu brataniu kibiców itd.

Co wspólnego z tym wszystkim ma okres p. Szczuki ?...
                          • kosciol.mlodziezy.psychicznej No właśnie. 22.02.06, 14:57
                            To hasło wykorzystano jako pretekst by zamknąć gęby tym, co nie płakali po
                            papieżu.
                      • adam81w Re: Bo nie dokonuje się w przypadku ich śmierci 21.02.06, 21:01
                        > nie placze za zdychajacymi na Aids pederastami

widzisz i zadasz szacunku dla papieza a sam nie masz szacunku dla smierci
                        innych ludziach . piszesz o nich zdychajacy . ladnie .

ja bym tak nigdy nie napisal o smierci papieza per zdy....
                        moge nie lubic papieza , moze mi sie nie podobac sztuczna i odgorna zaloba po
                        jego smierci , moge nie plakac po nim ale nigdy bym nie napisal czy pomyslal ze
                        zd... . czlowiek umiera . trzeba miec troche szacunku do osoby ludzkiej .
                        i geje to nie pederasci ! to geje !
                        • magnusg Re: Bo nie dokonuje się w przypadku ich śmierci 21.02.06, 21:05
                          Geje to nie jest wyraz polski.Wedlug slownika jedyna poprawna formy opisania
                          homoseksualnego mezczyzny jest w jezyku polskim wyraz-pederasta.
                          A to czy ladnie czy nie,to juz podejscie subiektywne.Dla mnie nie ladnie jest
                          obnosic sie publicznie z tymi napisami,ktore zaprezentowali uczestnicy
                          manifestacji.
                          • adam81w Re: Bo nie dokonuje się w przypadku ich śmierci 21.02.06, 21:12
                            do wszystkich ludzi nalezy odnosic sie z szacunkiem . ty niestety tego nie
                            umiesz .

o gejach pisze sie geje albo homoseksualisci

nie wiem skad ty masz swoj slownik jezyka polskeigho chyba z mlodziezy
                            wszechposlkiej .

ze ciebie obrazaja te haslo to co z tego ? napewno nie znaczy to ze mamy
                            zabronic chodzic w tych haslach . co by bylo gdyby kazdy w imie tego ze cos
                            kogos obraza zabranialny chodzic w czyms ? np kogos obraza kolor zolty i nie
                            chce by ludzie w nim chodizli to juz zabraniamy koloru zoltego bo komus sie nie
                            podoba i tak dalej .

codziennie cos mnie obraza . obrazaja mnie procesje bozego ciala np , kosicoly
                            zawsze zbudowane tak by gorowaly nad kazdym miastem . mimo to nie zadam by
                            tego zakazywac bo mamy wolnosc . wolnosc ma granice . ale w imie obrazania
                            czyichs uczuc glupota jest zabranianie chodzenia w jakism hasle .
                            • magnusg Re: Bo nie dokonuje się w przypadku ich śmierci 21.02.06, 21:17
                              no wiec sie pytam,czy z haslem -nie beda plakal jak zabija Szczuke- bede
                              zaakceptowany n.p. na nastepnym zjezdzie partii Zielonych albo na nastepnej
                              manifestacji tej Pani??
                              • adam81w Re: Bo nie dokonuje się w przypadku ich śmierci 21.02.06, 21:22
                                bede
                                > zaakceptowany n.p. na nastepnym zjezdzie partii Zielonych albo na nastepnej
                                > manifestacji tej Pani??

szczegolnie ze partia zielonych rzadzi calym naszym krajem :) o ranyyy ale
                                polewka :)

zaakceptowany nie bedziesz to chyba jasne . raczej wyproszony .
                                to glupota pchac sie miedzy ludzi " wielbimy X " z koszulka z haslem " nie
                                lubie X " . Ja sie w zadne takie miejsca nie pchalem . nie poszedlem do
                                kosciola z koszulka " nie plakalem po papiezu " . ja tylko zadalem zebym mogl
                                powiedziec na forum publicznym a wiec nie katolickim ze nie plakalem po ppaiezu
                                i zeby w tv publicznej czyli nas wszytskich czyli nie tylko katolickiej nie
                                lecialy przez caly miesiac zalobne kawalki po papiezu . jeden dzien bym jeszcze
                                zrozumial ale miesiac !!!!!!!!!!!!!!!
                                • magnusg Re: Bo nie dokonuje się w przypadku ich śmierci 21.02.06, 21:25
                                  A czy przyszlo ci juz do glowy,ze za nim pograzeni w zalobie byli nie tylko
                                  katolicy?I ze Pani Szczuka z taka koszulka w publicznej TV pcha sie do mojego i
                                  tysiecy innych domow z tym napisem??
                                  • adam81w Re: Bo nie dokonuje się w przypadku ich śmierci 21.02.06, 21:35
                                    a do mojego domu poprzez tv codziennie pcha sie kosicol katolicki ze swoja
                                    nachalna propaganda i indoktrynacja . czy nie uwazasz ze moze mi sie to nie
                                    podobac ? skoro juz tyisac razy powiedzialem ze nie chce byc katolikeim
                            • gniewko_syn_ryba Re: Bo nie dokonuje się w przypadku ich śmierci 21.02.06, 21:51
                              adam81w napisał:

> do wszystkich ludzi nalezy odnosic sie z szacunkiem .
                              (...)
                              > ze ciebie obrazaja te haslo to co z tego ?

To jak to jest z tym twoim szacunkiem do ludzi ???... Skoro nic cię nie
                              obchodzi, że twoje hasła mnie obrażają, to znaczy, że nie masz do mnie szacunku,
                              a więc sam sobie przeczysz...
                        • 1normalnyczlowiek To mam prawo myśleć jak chcę,czy nie? 21.02.06, 21:24
                          adam81w napisał:
                          > > nie placze za zdychajacymi na Aids pederastami
                          >
                          > widzisz i zadasz szacunku dla papieza a sam nie masz szacunku dla smierci
                          > innych ludziach . piszesz o nich zdychajacy . ladnie .

Dopiero jak się nadepnie Wam na odcisk to zaczynacie dopiero przychodzić po
                          rozum do głowy. W imię Waszych "ideałów" mam prawo mówić o homo pedarasta i mam
                          prawo myśleć i "wygłaszać swój pogląd", że według mnie pedarasta zdycha.
                          • adam81w Kazdy ma parwo myslec jak chce 21.02.06, 21:45
                            ale oczywiscie sa pewne granice wolnosci slowa np jak ktos zna przepis na
                            zrobienie bomby domowej to przeciez gdyby podal to na forum publicznym to
                            postapilby slusznie ? no raczej nie

i nie ma tu mowy o tym ze zcaczynamy mowic po ludzku dopiero gdy nam sie
                            nadepnie na odcisk . My i wy mamy po prostu inne swiatopoglady i zawsze beda
                            miedzy nami starcia . bo demokracja i religia sie wykluczaja . bo jesli ludzie
                            religjni zadaja dla siebie pewnych specajlnych praw to tym samym stawiaja sie
                            ponad innymi grupami ludzi .

twoj zarzut ze nie mam szacunku do innych ludzi jest chybiony totalnie .
                            ja nie pozwalam na obrazanie ludzi w imie wolnosci slowa . nie wolno ani mowic
                            pederasta o geju ani KATOL czy kartoffl o katoliku . nie uzylem tamtych slow
                            poprzednio . gdybym uzywal takich slow w tym watku moglbys uznac ze nie szanuje
                            katolikow . w tym przypadku ktory byl nie masz takiego prawa
                            • 1normalnyczlowiek Re: Kazdy ma parwo myslec jak chce 21.02.06, 21:59
                              adam81w napisał:
                              > twoj zarzut ze nie mam szacunku do innych ludzi jest chybiony totalnie .

Przeszukałem. Ani razu nie zarzuciłem, ani nawet nie sugerowałem (przynajmniej w
                              tym wątku), że nie masz szacunku dla innych ludzi.
                              Sytuację kasowania wtedy wątków lub wypowiedzi trudno teraz obiektywnie ocenić.
                              Może admini uznali, że według nich lepiej będzie przedłużyć tamten klimat.
                            • magnusg Re: Kazdy ma parwo myslec jak chce 22.02.06, 09:19
                              A ja nie uzywalem slow-pedal czy ciota- mowiac o homoseksualistach,tylko
                              poprawnego w jezyku polskim slowa pederasta.
                              I nie mow,ze religia i demokracja sie wykluczaja,bo to jakis antyreligijny
                              obled.
                              Ja ci tylko swoimi haslami o Szczuce udowodnilem,jak bardzo moga byc krzywdzace
                              takie hasla o Papiezu dla ludzi,ktorzy tego czlowieka lubili i jego smierc
                              przezywali.Pani Szczuka za Papiezem plakac nie musi,ale nie musi tez tego po
                              chamsku wykrzykiwac w TV.Parcie na szklo tej kobiety jest porazajace.Ona chyba
                              5 minut nie moze wytrzymac jak sie media nia nie interesuja.
                    • 1normalnyczlowiek Re: Bo nie dokonuje się w przypadku ich śmierci 21.02.06, 21:14
                      > takiego przekłamania jak przy śmierci papieża.

Od jutra we wszystkich wiadomościach: Wszyscy oprócz
                      kosciolamlodziezypsychicznej (tu nastąpi przerwa, przeprowadzenie
                      ogólnokrajowego referendum i ustalenie nazwisk pozostałych "niewszystkich"),
                      wymienienie nazwisk "niewszystkich" - koniec jednozdaniowej wiadomości
                      następnego dnia.
                • aaki zamiast gadac to sobie zamów lato się zbliża 21.02.06, 20:44
                  można wydrukowac sobie na podkoszulku co się chce
                  • kosciol.mlodziezy.psychicznej Nie wiedziałem że można. 21.02.06, 20:47
                  • adam81w jasne ze sobie zamowie . 21.02.06, 20:52
                    potem ci powiem ile razy jacys kretyni chcieli mnie pobic za moje poglady bo w
                    koncu wolno miec tylko jeden poglad ale nie na serio

kupie sobie i wyjde tak na miasto i zobaczymy w sumie kto dostanie po glowie ja
                    czy ktos bedzie chcial mnie pobic za moje poglady?
                    • magnusg Re: jasne ze sobie zamowie . 21.02.06, 20:54
                      "bede szczesliwy jak cie pobija"-moje haslo-i oczekuje,ze podejdziesz do niego
                      z tolerancja.
                      • adam81w Re: jasne ze sobie zamowie . 21.02.06, 21:04
                        podejde do niego tak ze jestes glupim chamem :)

mam nadzieje ze ty magnus trafisz na grupe niewyzytych gejow i ze zrobia ci z
                        tylka to co myslisz :) zycze milych doznan
                        • magnusg Re: jasne ze sobie zamowie . 21.02.06, 21:09
                          Facetow w rozowych sweterkach i ponczochach nigdy sie nie balem.Zreszta malo
                          kto ich sie boi-dlatego tez slowo homofobia jest totalnie chybione.Wiekszosc
                          sie ich poprostu brzydzi,a nie boi.
                • magnusg A jaki zwiazek z wolnoscia slowa ma okres Pani S.? 22.02.06, 09:21
                  ?
        • magnusg Re: A papieża zabili?!? 21.02.06, 20:38
          A co to za roznica jak umarl?Chodzi o zal lub jego brak z powodu smierci
          jakiejs osoby.
      • hrabia.m.c Re: "Nie bede plakal jak zabija Szczuke"-tez tylk 21.02.06, 20:34
        "pdziwiam złodzieja R.'
        ps
        nie mylic z redemptorystom:)
      • adam81w Napewno nikt ci nie bedzie narzucal zaloby po smie 21.02.06, 20:36
        rci szczuki ! na pewno nikt cienie bedzie zmuszal do sztucznej odgornej zaloby
        pop jej smierci magnus
        • magnusg Re: Napewno nikt ci nie bedzie narzucal zaloby po 21.02.06, 20:40
          A jak przyjde z taka koszulka na jej pogrzeb?
          • adam81w to dostaniesz po twarzy bo zachowasz sie nieladnie 21.02.06, 20:48
            na pogrzeb papieza tez nie przyszedlbym w takiej koszulki . jednak co innego
            jest nie przyjsc na pogrzeb osoby gdy odbywa sie w jednym miejscu na cmenatrzu
            jak w przypadku kiedys smierci pani Szczuki ( wtedy np z 12 kilometrow od
            cmenatzra mozna juz powiedziec " nie lubilem tej szczuki , nie placze po niej )
            a co innego gdy cmenatzrem robia caly kraj i nie ma miejsca gdzie nie zalowano
            by papieza ( wtedy nawet 20 kilometrow od cmentarza na ktorym chowa sie
            zmarlego nie mozna powiedziec " nie lubilem tego papieza , nie placze po nim "
            nie mozna tak powiedziec bo wladze odgornie narzucajac zalobe robia z
            terytorium calego kraju cmentarz ) . wtedy raczej nie ma miejsca by miec inne
            zdanie niz plakalem po tej osobie . czlowieka sie zaszczuwa ze musi plakac . A
            jesli mnie to nie rozczula ? to co ? mam sie zmuszac ?
            • magnusg Re: to dostaniesz po twarzy bo zachowasz sie niel 21.02.06, 20:58
              A to ty chcesz ustalac reguly,gdzie sie mozna pokazywac z taka koszulka,a gdzie
              nie??-to cenzura i zamach na wolnosc slowa.A twoja wypowiedz o uderzeniu w
              twarz to grozba pobicia-malo jestes tolerancyjny.
              • adam81w Re: to dostaniesz po twarzy bo zachowasz sie niel 21.02.06, 21:07
                to nie jest zadna grozba kretynie bo odpowiadam ci na pytanie twoje co by sie
                stalo gdyby ? dostalbys po twarzy pewnie . nie moiwlem ze odemnie ale od
                bliskich tej osoby

nie ja ustalam takie zasady gdzie wolno sie z czym pokazac . ustalaja to ludzie
                wspolnie . wrecz chamskie jest pokazywanie sie na pogrzebie jakiejs osoby w
                koszulce " X to glupek "
                • magnusg Re: to dostaniesz po twarzy bo zachowasz sie niel 21.02.06, 21:14
                  "to nie jest zadna grozba kretynie "-ale to jest zgodnie z art 216 paragraf 1
                  KK obraza.Slowo kretyn jest powszechnie uznawane za obrazliwe.Jak zaczyna
                  brakowac argumentow,to siegasz widac po prymitywne obelgi.

"nie ja ustalam takie zasady gdzie wolno sie z czym pokazac . ustalaja to ludzie
                  wspolnie"-jacy ludzie wspolnie??Gdzie to jest zapisane??Ja myslalem,ze od
                  legislacji w Polsce jest Parlament,a nie "ludzie wspolnie".
                  • adam81w Re: to dostaniesz po twarzy bo zachowasz sie niel 21.02.06, 21:17
                    jest powszechnie uznawane za obrazliwe

wszystko moze byc uznane za obrazliwe . mowienie o kims pederasta tez . wiec
                    uwazaj !

poza tym no coz niechybnie gadanie z toba konczy sie na uzycie pewnych
                    wyrazow . to niedouniknienia
                    • magnusg Re: to dostaniesz po twarzy bo zachowasz sie niel 21.02.06, 21:21
                      Pokaz mi jeden wyrok,gdzie sad orzekl uzywanie slowa pederasta za obrazliwe.To
                      ujest jak juz wyzej napisalem poprawne w jezyku polskim okreslenie
                      homoseksualisty.
                      Natomiast takie slowa jak kretyn,debil i temu podobne sa jak anjbradzie powodem
                      do sprawy przed sadem.Ale nie boj sie-nie bede cie scigal.Gdybym sie chcial
                      uzerac z kazdym prymitywem przed sadem,to by mi czasu zabraklo.
                      • adam81w Re: to dostaniesz po twarzy bo zachowasz sie niel 21.02.06, 21:23
                        ojej jak sie ciebie boje .
                        • magnusg Re: to dostaniesz po twarzy bo zachowasz sie niel 21.02.06, 21:27
                          Udowodniles tylko swoimi obelgami jaki jestes prymitywny.I to z reguly wlasnie
                          tacy jak ty zarzucaja innym ciemnogrod i brak kultury.
                          • adam81w Re: to dostaniesz po twarzy bo zachowasz sie niel 21.02.06, 21:28
                            i przesatn sie czepiac jednego slowa bo po rozmowie z toba kazdy pewnie tak
                            reaguje . przyznaj sie
                            • magnusg Re: to dostaniesz po twarzy bo zachowasz sie niel 21.02.06, 21:32
                              Czy to moja wina,ze wielu adwersarzy reprezentuje taki niski poziom kultury?
                      • adam81w Re: to dostaniesz po twarzy bo zachowasz sie niel 21.02.06, 21:27
                        a prymityw nie jest slowem obrazliwym ? oj chyba sam napisales cos co zarzuacsz
                        mi
                        • magnusg Re: to dostaniesz po twarzy bo zachowasz sie niel 21.02.06, 21:31
                          No jest.Ale to jest poniekad dopuszczalna nota bene prawnie w tym przypadku
                          forma rewanzu.Jesli ktos cie wyzywa i ty mu sie odgryziesz,to nie mozesz byc
                          sadowo z art 216 skazany.Skoro ty mnie wyzywasz od kretynow,to ja cie moge
                          wyzywac od prymitywow.Ale rownie dobrze juz bys mogl miec u kogos innego
                          problemy przed sadem.
                          • adam81w Re: to dostaniesz po twarzy bo zachowasz sie niel 21.02.06, 21:37
                            i tak samo ty i inni z tego forum mogli by miec problemy przed sadem . bo
                            nazwano mnie z 10 razy czy wiecj w tym watku a wogole na tym forum kretynem .
                            • magnusg Re: to dostaniesz po twarzy bo zachowasz sie niel 21.02.06, 21:39
                              Ja nie.Co inni robia mnie nie obchodzi.I kto ciebie obraza to twoja sprawa.Nie
                              daje ci to jednak prawa do ublizania innym,jesli oni wobec ciebie tego nie
                              robia.
    • gilbertt Re: " Nie płakałem po papieżu " 21.02.06, 20:35
      czy masz coś przeciwko koszulce z napisem „Nie lubię Gejów” nie wymagam
      głębokiej odpowiedzi – wystarczy tak/nie i krótkie uzasadnienie
      • hrabia.m.c Re: " Nie płakałem po papieżu " 21.02.06, 20:38
        gilbertt napisał:

> czy masz coś przeciwko koszulce z napisem „Nie lubię Gejów” nie wym
        > agam
        > głębokiej odpowiedzi – wystarczy tak/nie i krótkie uzasadnienie
        >
        twoja koszulka twoja sprawa,możesz nawet kochać,
        nic mi do tego.
        tylko upierz ją (koszulke) zanim do tramwaju wsiądziesz:)))0
      • pandada Re: " Nie płakałem po papieżu " 21.02.06, 20:56
        negatywna koszulka, nie podoba mi się, dyskryminuje.
        • magnusg Re: " Nie płakałem po papieżu " 22.02.06, 09:12
          Dla mnie napis -jestem gejem -jest tez negatywny,bo dyskryminuje normalnosc i
          promuje zboczenie.
          • pandada Re: " Nie płakałem po papieżu " 22.02.06, 17:11
            Myślisz, że z powodu tej koszulki będziesz leciał na facatów?
      • alienor Re: " Nie płakałem po papieżu " 22.02.06, 16:26
        Taka koszulka jest ok: mówi o tobie, twoich antypatiach i użyłeś słowa gej,
        które nie jest obraźliwe, jak np. pedał. Dla mnie ok.
    • wigor22 Re:"Nie płakałem po papieżu" i co to takie wazne? 21.02.06, 20:36
      wyniko s tygo ześ ty pirdulnity ceper i tyla.
      • konex2 Re:"Nie płakałem po papieżu" i co to takie wazne? 21.02.06, 20:43
        wigor22 napisał:

> wyniko s tygo ześ ty pirdulnity ceper i tyla.

> Ament!
      • justtolook Re:"Nie płakałem po papieżu" i co to takie wazne? 21.02.06, 20:48
        No ja też nie płakałem po Papieżu, ba! wcale nie był mi bliski i nie widze aby
        dokonał tyle ile mu sie przypisuje.OWszem jego wybór przyspieszył obalenie
        komunizmu-ale ten proces było wiele bardziej skomplkowany niż tylko przyjscie
        męża opatrznościowego.Gdybym napisał na koszlue "Nie płakałem po Kaczmarskim",
        albo Miłoszu czy Twardowskim też byście się tak oburzali, w czasach oświeceni
        ktos powiedział(wolter?)"Mogę sie z tobą nie zgadzać, ale umrę za prawo do
        wygłaszania twoich opinii"(CZy bardzo podobnie).Zamiast drzeć szaty, i robić
        teatr nad grobem trzeba było przeczytać jego ksiażki(to akurat zrobiłem).
        Moge napisać na koszulce co mi się podoba o ile nie wzywa to do nienawisci lub
        przemocy,jesli mi tego zabronicie złąmiecie moje prawo do wyrażania włąsnego
        światopoglądu
        • frau_blada Re:"Nie płakałem po papieżu" i co to takie wazne? 21.02.06, 21:16
          justtolook napisał:

> Moge napisać na koszulce co mi się podoba o ile nie wzywa to do nienawisci lub
          > przemocy,jesli mi tego zabronicie złąmiecie moje prawo do wyrażania włąsnego
          > światopoglądu

Blad. Mozesz korzystac ze swojej wolnosci, ale nie wolno Ci naruszac mojego
          prawa do wolnosci. A ja w ogole nie zycze sobie, zebys mi opowiadal co zwykle
          odczuwasz po smierci innych osob. Mnie to nie interesuje. Ja mam prawo nie
          wiedziec, co masz do powiedzenia w tym temacie.
          • 1normalnyczlowiek Cbdo 21.02.06, 22:11
            frau_blada napisała:
            >Ja mam prawo nie wiedziec, co masz do powiedzenia w tym temacie.

• frau_blada Re: Cbdo 21.02.06, 22:31
              Cbdo

Co to znaczy?
              • 1normalnyczlowiek Cbdo(Co było do okazania) - matematyczne 21.02.06, 22:34
                frau_blada napisała:
                > Cbdo
                > Co to znaczy?

Że się zgadzam z postawioną tezą.
                • frau_blada Re: Cbdo(Co było do okazania) - matematyczne 22.02.06, 00:08
                  Dzieki. NIe znalam tego.
          • justtolook Re:"Nie płakałem po papieżu" i co to takie wazne? 23.02.06, 23:03
            mylisz prawo wolnosci wypowiedzi nei wiem z czym, mow sobie co chcesz mozesz
            mnie sluchac lub nie- nie przywiazuje cie do krzesla przeciez. ale nie zabraniaj
            mi nosic takiego ubrnaia jakie sobie zycze
      • adam81w To bardzo wazne bo spoleczernstwu wmawia sie 21.02.06, 20:53
        ze mozna miec tylko poglad " plakalem po papiezu , papiez to moj idol " . wiec
        chodzac w tej koszulce pokazuje ze jednak jest inaczej i pokazuje zaklamanie
        pewnych ludzi . to bardzo wazne
    • kostka.s A niby dlaczego mialbym plakac ????? 21.02.06, 20:42
      Wymienie jedynie najmniej(!) wazny powod dla ktorego nie plakalem po papiezu -
      otoz jestem indywidualista i moja natura nastawia nie niechetnie do wszelkich
      owczych pedow i zachowan stadnych. A juz szczegolnie gdy usiluje sie mnie
      sterroryzowac po chamsku naciagana histeria. Mohery skrzykiwaly sie w kupe
      wykorzystujac smierc Wojtyly a ja, niby, mialem im w tym pomagac...
      • aaki ????? 21.02.06, 20:48
        a któż cie terroryzował????? powiedz w jaki sposób byles terroryzowany?
        wymien kilka szczegołów
        • adam81w Re: ????? 21.02.06, 20:50
          aaki nie pamietasz jaka byla atmosfera w kwietniu tamtego
          roku ????????????????????????????? to bylo chore . miesiac ramowka kazdej tv
          byla wypelniona Papiezem caly czas . mozna sie bylo .,.... nie mozna bylo miec
          innego zdania . bo od razu .....
          • aaki Re: ???? zaraz,zaraz? 21.02.06, 20:55
            ktos ci groził przemocą, pobiciem? w razie braku żałoby
            zostales zwolniony z pracy bo nie byles na czarno ubrany?
            zmuszano cie do modlitw i płaczu po papiezu?
            sluchacze radia maryja oblali ci drzwi farbą bo głosno grała wtedy u ciebie muzyka?
            nie mogles sie napic w pubie piwa?
            • kosciol.mlodziezy.psychicznej Nie mógł pójść do kina. 21.02.06, 20:58
            • adam81w nie mow ze nie zauwazyles histeriii 21.02.06, 21:32
              zmuszano cie do modlitw i płaczu po papiezu?

zmuszali mnie do modlitw . kosicol , religia zaczela isc w tv naokraglo , nie
              bylo nic innego .
              wytwarzano atmosfere ze to zle jak ktos nie placze po papiezu
        • pandada Re: ????? 21.02.06, 21:03
          He he, u nas jakiś pajac z elektrowni w godzinie śmierci jego wyłączył całą dzielnicę... Lody mi się rozpuściły.

Oczywiście kłamliwą TV ewangelizującą zawsze można wyłączyć, forum olać, z babek kupujących całe naręcza dodatków specjalnych się śmiać w duchu i wyobcować się z rzewnego stada... A co tam, że płacę za media.
          Ale jak się bawiłem z synkiem na placu zabaw w niedzielę nazajutrz po zgonie, a jakaś pani zaczęła mnie strofować, że się śmiejemy, to się zagotowałem.
          • aaki Re: ????? 21.02.06, 21:06
            bardzo cię to straumatyzowało?
            • pandada Re: ????? 21.02.06, 21:35
              Nie, nie bardzo. Było obrzydliwie i duszno, ale nie mam po tym śladów. Kibice znowu się naparzają, kierowcy się wyzywają, księża gwałcą dzieci... Festiwal zakłamania się skończył.
              Teraz już tylko chcę ludziom powiedzieć, że te "piękne chwile" były iluzją, a nas myślących inaczej, schowano wtedy za kotarą.
          • kostka.s Re: ????? 23.02.06, 04:37
            Nie pamietam juz gdzie to bylo ale babsztyle chcialy zlinczowac mloda kobiete bo
            miala na nogach czerwone kozaczki i wygladala wesolo. Gdy tylko pozbedziem sie
            konkordatu to ten tu Aaki udowadnial bedzie miesiac pozniej, ze konkordatu nie bylo.
      • adam81w heh nawet teraz gazeta wyciela mi jedna opinie 21.02.06, 20:49
        o papiezu w tym watku , tez nic takeigo nie napisalem . napsialem cos o
        prezerwatywach i aids i stosunku papieza do prezerwatyw
        • keller1 Re: heh nawet teraz gazeta wyciela mi jedna opini 21.02.06, 20:59
          ale dostrzegłem twój związek z prezerwatywą ,znasz OPK?
        • jorubijka Re: heh nawet teraz gazeta wyciela mi jedna opini 25.02.06, 06:28
          adam81w napisał:

> o papiezu w tym watku , tez nic takeigo nie napisalem . napsialem cos o
          > prezerwatywach i aids i stosunku papieza do prezerwatyw.

Jesli napisales ze uzywal to wcale nie dziwie sie, ze ci wykasowali. Oni maja
          szajbe na punkcie papieza i prezerwatyw.
      • 1normalnyczlowiek Re: A niby dlaczego mialbym plakac ????? 21.02.06, 22:15
        kostka.s napisał:
        > Wymienie jedynie najmniej(!) wazny powod dla ktorego nie plakalem po papiezu -
        > otoz jestem indywidualista i moja natura nastawia nie niechetnie do wszelkich
        > owczych pedow i zachowan stadnych.

A wiesz jak wielu ludzi czyta tę samą książkę? To jest owczy pęd (do wiedzy).
        Wiesz ilu ludzi po przeczytaniu książki wyciąga takie same pouczające wnioski?
        To jest efekt stadny.
        Jeśli chcesz być zgodny ze swoją naturą, musisz zaprzestać takich praktyk.
        • kostka.s Re: A niby dlaczego mialbym plakac ????? 21.02.06, 23:10
          kostka.s napisał:
          > Wymienie jedynie najmniej(!) wazny powod dla ktorego nie plakalem po papiezu -

> otoz jestem indywidualista i moja natura nastawia nie niechetnie do wszelkich
          > owczych pedow i zachowan stadnych.

A wiesz jak wielu ludzi czyta tę samą książkę? To jest owczy pęd (do wiedzy).
          Wiesz ilu ludzi po przeczytaniu książki wyciąga takie same pouczające wnioski?
          To jest efekt stadny.
          Jeśli chcesz być zgodny ze swoją naturą, musisz zaprzestać takich praktyk.

Wydaje ci sie zes madry a jestes tylko mondrala.

Ja jescze jem jak wszyscy, mam potrzeby fizjologiczne, myje sie jak wszyscy,
          ubieram, czytam gazety jak wielu i surfuje po stronach internetowych...

My jednakze mowimy tu o zachowaniach stadnych typu oplakiwanie papieza,
          Stalina, uczestnictwie w pochodach pierwszomajowych, ubieraniu sie w to co
          akurat modne...

To nie ja.

• 1normalnyczlowiek Re: A niby dlaczego mialbym plakac ????? 21.02.06, 23:46
            kostka.s napisał:
            > My jednakze mowimy tu o zachowaniach stadnych typu oplakiwanie papieza,
            > Stalina, uczestnictwie w pochodach pierwszomajowych, ubieraniu sie w to co
            > akurat modne...

Masz telewizor - możesz zmienić kanał lub włączyć DVD.
            Masz mieszkanie - możesz zamknąć drzwi i okna i włączyć klimatyzację.

Skoro o tym "tu mówimy", to czemu tu nie mówimy o zachowaniach stadnych
            uczestników homoparad, o zmuszaniu wszystkich do kochania zamiast do tolerancji,
            o głosicielach powszechnego zagrożenia homofobią, o owczym pędzie napisowców i
            karykaturzystów...
    • wislok1 Very niesmaczne, zwyczajnie chamota 21.02.06, 20:57
      Widaomo, że nie wszyscy płakali, ale nosić taki tekst to jawna prowokacja dla
      tych, co płakali.
      Ktoś świadomie i celowo wku.wia innych dla zabawy,dno
      • snajper55 Re: Very niesmaczne, zwyczajnie chamota 21.02.06, 21:01
        wislok1 napisał:

> Widaomo, że nie wszyscy płakali, ale nosić taki tekst to jawna prowokacja dla
        > tych, co płakali.

A noszenie napisu "mam okres" to jawna prowokacja wobec tych, co go nie mają ?

> Ktoś świadomie i celowo wku.wia innych dla zabawy,dno

Świadomie i celowo, choć nie dla zabawy. Które napisy Ciebie
        wku..ają ? "Jestem Żydem" ? "Mam AIDS" ?

S.
        • aaki Re: Very niesmaczne, zwyczajnie chamota 21.02.06, 21:05
          co sądzisz o kuszulce
          "nie przepraszam za jedwabne"
          • snajper55 Re: Very niesmaczne, zwyczajnie chamota 21.02.06, 23:24
            aaki napisała:

> co sądzisz o kuszulce
            > "nie przepraszam za jedwabne"

Jest w porządku.

S.
      • pandada Re: Very niesmaczne, zwyczajnie chamota 21.02.06, 21:19
        A ktoś ci zakazuje płakać? Rycz do woli. Widziałem zbliżenia tych łez. Czy to nie była aby prowokacja wobec tych, co nie płakali?
      • adam81w Wcale nie wiadomo . Wszedzie wmawiano ze wszyscy 21.02.06, 21:24
        plakali . nie klamcie wislok .
    • keller1 Re: Nie płakałem po papieżu " to czuć na odległość 21.02.06, 21:08
    • frank_drebin Cos mi ta cala "straszna" afera przypomina. Juz 21.02.06, 21:08
      wiem. Wypisz wymaluj przypomina mi to niedawna "martyrologie" paradowiczow w
      Poznaniu. Tez cala sprawa dmuchana przez merdia do niemozliwych granic i
      podobna histeria u "krzywdzonych" i "gnebionych", banie sie na zapas nie
      wiadomo czego itp. i td. I znowu mamy paru nowych "kombatantow" ....
      • zirby Re: Cos mi ta cala "straszna" afera przypomina. J 21.02.06, 21:17
        Zeby było smieszniej gigantyczna reklame tej wystawie (o ktorej pewnie juz w
        piatek pies z kulawą nogą by nie pamietał) załatwił bogobojny rektor UMSC.
        Szczuka pewnie w najbardziej śmiałych marzeniach nie zakładała takiego sukcesu
        medialnego. Ot, tak to po raz kolejny durne dewoty same sobi strzelił w stopę.
        Zamiast zbyć pogardliwym milczeniem podnieśli wrzask i nagle sprawa jest głośna.
        Jesli to zamysł zamierzony to wykombinował to ktoś kto ma marketingową kiepełe
        ja Einstein albo nawet Zweistein!:)))
        • frank_drebin Ze strzalem w stope sie zgadzam. Sa natomiast tez 21.02.06, 21:22
          jakies "pozytywy". GW stracila jednego ze swych nadwornych abp czyli
          Zycinskiego ;)
          zirby napisał:

> Zeby było smieszniej gigantyczna reklame tej wystawie (o ktorej pewnie juz w
          > piatek pies z kulawą nogą by nie pamietał) załatwił bogobojny rektor UMSC.
          > Szczuka pewnie w najbardziej śmiałych marzeniach nie zakładała takiego
          sukcesu
          > medialnego. Ot, tak to po raz kolejny durne dewoty same sobi strzelił w
          stopę.
          > Zamiast zbyć pogardliwym milczeniem podnieśli wrzask i nagle sprawa jest
          głośna
          > .
          > Jesli to zamysł zamierzony to wykombinował to ktoś kto ma marketingową
          kiepełe
          > ja Einstein albo nawet Zweistein!:)))
          >
    • petrokles Re: " Nie płakałem po papieżu " 21.02.06, 21:18
      A jakbym ja nosił na koszulce:
      Uchlałem się z radości, jak wykorkował komuch Kuroń.
      Byłoby to wysmakowame, czy chamskie?
      Czy mam prawo do manifestowania swoich pogladów i domagania się od zielonych
      2004, innego lewactwa i kogo tam jeszcze akceptacji i popierania mojego prawa do
      wyrażania wolności słowa?
      No bo jeżeli moje widzenie świata wyrażą się właśnie takim ujęciem problemu...
      • hrabia.m.c Re: " Nie płakałem po papieżu " 21.02.06, 21:22
        petrokles napisał:

> A jakbym ja nosił na koszulce:
        > Uchlałem się z radości, jak wykorkował komuch Kuroń.
        > Byłoby to wysmakowame, czy chamskie?
        > Czy mam prawo do manifestowania swoich pogladów i domagania się od zielonych
        > 2004, innego lewactwa i kogo tam jeszcze akceptacji i popierania mojego prawa d
        > o
        > wyrażania wolności słowa?
        > No bo jeżeli moje widzenie świata wyrażą się właśnie takim ujęciem problemu...

twoje tak sie wyraza,i nie musisz gdybać.
        • petrokles Re: " Nie płakałem po papieżu " 21.02.06, 21:25
          No dobrze, ale co z akceptacją, cz ci "Żyudzi", "spiralki", "Miesiączki" i inne
          zaakceptowali by mnie całym sercem?
          • zirby Re: " Nie płakałem po papieżu " 21.02.06, 21:27
            A po kiego ci akceptacja? Musisz miec urzedowy podpis i pieczatke ze poglady
            ktore glosisz sa twoimi pogladami? Nie masz na tyle sprawnosci intelektualnej
            zeby być tego świadomym?
          • hrabia.m.c Re: " Nie płakałem po papieżu " 21.02.06, 21:30
            Nie muszą Ciebie akceptowac,wystarczy ,że będą tolerować.
            i tylko tyle.
            ps
            można tolerować ,że nie płaczesz po "wykorkowaniu"Kuronia.
            ale jak się cieszysz to sobie wystawiasz świadectwo.
            Nie plakalem,ale nie znaczy to ,że czlowieka mi nie żal.
            • petrokles Re: " Nie płakałem po papieżu " 21.02.06, 21:54
              Czyli akceptujecie akcetację jedynie dla siebie.
      • pandada Re: " Nie płakałem po papieżu " 21.02.06, 21:36
        Niemożesz obrażać. Wymyśl co innego, wyjdź z szamba prawicowego słownika.
    • henryk.log Nie płakałem po papieżu, przykro mi ! n/t 22.02.06, 00:11

• ave_duce Re: Nie płakałem po papieżu, przykro mi ! n/t 22.02.06, 16:42
        henryk.log napisał:

>

Panie Henryku,
        jakież to dwuznaczne!

Do kuferka marsz!

;)
    • piotr7777 Re: " Nie płakałem po papieżu " 22.02.06, 00:41
      > się tego mówić ?
      Nic złego ale i nic dobrego. Obnoszenie się z tym jest czymś średnio mądrym.
      choć i tak mnie bardziej drażnią koszulki w rodzaju "jestem bezrobotny"
      albo "jestem chory na AIDS".
    • kostka.s Jeszcze brakowalo bym po tworcy wyznaniowego panst 22.02.06, 15:47
      panstwa plakal.

Topod dyktando Wojtyly zostala komuna postawiona w kacie by, trzesac sie ze
      strachu o wlasne glowy i portfele, podpisywala wszysko czego zazyczyl sobie
      kler. A zazyczyl on dla siebie swoistego panstwa w panstwie ktore kontrolowac
      bedzie RP. Zazyczyl sobie ogromnych odszkodowan z kieszeni i tak poszkodowanego
      podatnika, zazyczyl sobie konstytucji z wasalnym w stosunku do Kosciola i
      Watykanu, Art.25.4, zazyczyl sobie konkordat i zobowiazan finansowych panstwa w
      stosunku do Kosciola, zazyczyl sobie wziecie przez podatnika kleru na
      utrzymanie, zazyczyl sobie religii na kazdym kroku.

edynie kompletny debil moglby oczekiwac od mnie, iz zaplacze po tym polskim
      ober-dzierzymordzie.
      • kostka.s Re: Jeszcze brakowalo bym po tworcy wyznaniowego 22.02.06, 20:44
        Nie plakalem takze dlatego, ze nie cierpie klamcow. A ten klamal, ze podaza z
        duchem Soborugdy w tym samym czasie metodycznie i pieczolowicie odkrecal jego
        postanowienia. W efekcie Watykan znow nie akceptuje (choc niezbyt jawnie)
        liberalnej demokracji i oferuje w zamian systemowego knota znanego
        jako "demokracja z Bogiem", czyli ten syf ktory widzimy u nas. Oferuje bo syf
        ten zdecydowanie dziala na rzecz kleru.

Nie lubie takze obludnikow, a na oczach papcia masowo stawiano mu figury a ten
        udawal ze nie widzi tego jak i rodacego sie kultu jednostki.
        • zolnierz.bez.zapalek Re: Jeszcze brakowalo bym po tworcy wyznaniowego 24.02.06, 03:40
          kostka.s napisał:

Nie plakalem takze dlatego, ze nie cierpie klamcow. A ten klamal, ze podaza z
          duchem Soborugdy w tym samym czasie metodycznie i pieczolowicie odkrecal jego
          postanowienia. W efekcie Watykan znow nie akceptuje (choc niezbyt jawnie)
          liberalnej demokracji i oferuje w zamian systemowego knota znanego
          jako "demokracja z Bogiem", czyli ten syf ktory widzimy u nas. Oferuje bo syf
          ten zdecydowanie dziala na rzecz kleru.

Nie lubie takze obludnikow, a na oczach papcia masowo stawiano mu figury a ten
          udawal ze nie widzi tego jak i rodzacego sie kultu jednostki.

-------

Fakt ze klamca byl dyplomowany z niego - do takiego mistrzostwa koniecznie
          trzeba miec wrodzony talent :))))

Dizesiec lat temu wyrazilem opinie, ze jak tak dalej kroczyl bedzie Wojtyla w
          duchu Soborowym, to za kilka lat lefebvrysci powroca na lono kk, albowiem
          wyeliminowane zotana przyczyny dla ktorych odeszli - w protescie przeciwko
          liberalizmowi Soboru.

No i prosze - powracaja :)

• kostka.s Re: Jeszcze brakowalo bym po tworcy wyznaniowego 24.02.06, 15:53
            Fakt ze klamca byl dyplomowany z niego - do takiego mistrzostwa koniecznie
            trzeba miec wrodzony talent :))))

Dizesiec lat temu wyrazilem opinie, ze jak tak dalej kroczyl bedzie Wojtyla w
            duchu Soborowym, to za kilka lat lefebvrysci powroca na lono kk, albowiem
            wyeliminowane zotana przyczyny dla ktorych odeszli - w protescie przeciwko
            liberalizmowi Soboru.

No i prosze - powracaja :)

Rzeczywiscie Benek zapraszal ich do powrotu, jakis miesiac temu. I kto wie czy
            nie przyjma zaproszenia bo z wszystkich przyczyn odejscia LeFebvre od kk
            pozostal jedynie jezyk - oni trwaja przy obowiazkowej lacinie.
            • jorubijka Re: Jeszcze brakowalo bym po tworcy wyznaniowego 26.02.06, 04:01
              Nie oszukujmy sie, to poglebiajace sie bagienko to glownie zasluga
              papieza-Polaka, ktory zadbal o dobrobyt kleru, bo blizsza koszula cialu, a na
              narod sie wypial gladkimi slowami.
    • alienor Re: " Nie płakałem po papieżu " 22.02.06, 16:31
      Bierzecie te hasła z koszulek do bólu dosłownie. Nie chodzi o to, kto płakał, a
      kto nie. To tylko takie hasło, które może być wstępem do dyskusji, co dobrego,
      a co złego zrobił JPII, co z tego, co po nim zostało, jest cenne, a co spycha
      nas w Ciemnogród. I dyskusji o tym, co sprawia, że w Polsce ludzie boją się
      otwarcie przyznawać do tego, że nie uważają go za świętego, że widzą w nim
      ciemne strony.
    • margala Re: " Nie płakałem po papieżu " 22.02.06, 16:32
      adam81w napisał:

> się tego mówić ?

Przecież właśnie to robisz.

PozdrawiaM.
    • hulaj_dusza Re: " Nie płakałem po papieżu " I co z tego? 24.02.06, 01:59

• pkt4a Re: " Nie płakałem po papieżu " -nie ma po kim 26.02.06, 15:08
      "Bez miłosierdzia" :
      www.racjonalista.pl/ks.php/k,2
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka