Dodaj do ulubionych

Scisly sojusz GW z PIS-em i mamy sprawiedliwa RP

06.03.06, 17:20
Co PIS nie moze to mu GW pomoze i mysz sie nie przeslizgnie ,juz nie mowiac o
zadnym kandydacie z hakami w zyciorysie.
To nie pierwszy raz GW pomaga oczyscic szeregi , aby ci co zostana godni byli
pelnic funkie publiczne.
Taki plk Biegalski, przez cale 16 lat szedl do gory i awansowal jak burza, by
wreszcie zostac jednym z 15 dyrektorow okregowych wieziennictwa i stanal do
konkursu na samego glownego szefa i wygral go.
I nagle GW powiedziala stop.Bieglalski pacyfikowal jakis wiezniow,byl
wprawdzie wsam raz dla postkomuny,AWS-u,SLD ale do czystych rak Prawa i
Sprawiedliwosci nie pasuje.
Dziekujemy ci , Wyborcza, coz bysmy bez ciebie zrobili,nie wszystkie
stanowiska chceny przeciez swoimi obsadzac, ktos musi nam pomoc tych innych
lustrowac.
Obserwuj wątek
    • asienka32 Re: Scisly sojusz GW z PIS-em i mamy sprawiedliwa 06.03.06, 18:32
      A gdzie miłosierdzie ponad podziałami wyborczej, które każe wszystkich, którzy
      popełniali błędy w przeszłości otoczyć troskliwą opieką?
      • dr.szfajcner Re: Scisly sojusz GW z PIS-em i mamy sprawiedliwa 06.03.06, 18:37
        asienka32 napisała:

> A gdzie miłosierdzie ponad podziałami wyborczej, które każe wszystkich,
        którzy
        > popełniali błędy w przeszłości otoczyć troskliwą opieką?

Totez Michni nie domaga sie zeby Kaczynki L. kazal powiesoic
        na galesi Kaczynskiego J, jako listowie ( a raczej dynia).
        Michnik jest milosirny i przebacza Kczynskim, Kiszczakom i Ziobrom
        i innym lajdakom.
        Taka juz jego francowata milosierna natura.

• mlot.na.lewactwo Re: Scisly sojusz GW z PIS-em i mamy sprawiedliwa 06.03.06, 18:53
          > Michnik jest milosirny i przebacza Kczynskim, Kiszczakom i Ziobrom
          > i innym lajdakom.

Michnik milosierny niczym Jezus Chrystus.
          łajdak michnik przebacza łajdakom... to sie porobiło. Kiszczaka nawet umilował
          jak brata!
        • zhureck Re: Scisly sojusz GW z PIS-em i mamy sprawiedliwa 06.03.06, 18:58
          Szwajcner, na Boga, przepuszczaj te swoje teksty przez jakiegoś spell-checkera
          to tego się po prostu nie da czytać!

> Totez Michni nie domaga sie zeby Kaczynki L. kazal powiesoic
          > na galesi Kaczynskiego J, jako listowie ( a raczej dynia).
          > Michnik jest milosirny i przebacza Kczynskim, Kiszczakom i Ziobrom
          > i innym lajdakom.
          > Taka juz jego francowata milosierna natura.
          >
      • krystian71 16 lat grubej kreski dla cienkich Bolkow 06.03.06, 19:02
        cotam jakis klawisz.Jak wiesc gminna niesie, postanowiono nie robic lustracji w
        srodowisku sadowniczym,w plonnej nadziei,ze srodowisko zlustruje sie samo.
        I co? I nic, przez 16 lat nie zlustrowal sie ani jeden sedzia
        Moze by sie tak GW zlitowala nad biednym Ziobrem i jeszcze raz mu podeslala
        pare smakowitych danych , tu u mnie sa tacy co dawali 6 lat bez zawiasow za
        nalepienie ulotki i dalej sobie orzekaja a Ziobro musi z nimi pracowac, poki
        ich emerytura badz smierc nie rozlaczy.
        • asienka32 Re: 16 lat grubej kreski dla cienkich Bolkow 06.03.06, 19:06
          Fakt, ze Henio zaczął redaktorom GW przeszkadzać dopiero jak otrzymał nominację
          z rąk PiSowskiego premiera.
          Wcześniej - był jednym z dyrektorów okręgowych, bodajze najdłuzej piastujacych
          to stanowisko.
          • krystian71 no i o czym to swiadczy ???? he,he 06.03.06, 19:09

• asienka32 Re: no i o czym to swiadczy ???? he,he 06.03.06, 19:20
              Ja mam swoją teorię na ten temat.
              • krystian71 ja tez 06.03.06, 19:24
                czysci ludzie nie nadawali sie do zajmowania jakichkolwiek stanowisc w III RP.
                Kazdy potrzebowal miec jakiegos trupa w szafie, dzieki temu byl bardziej
                posluszny, wdzieczny , spolegliwy , latwiejszy do kierowania.
                • asienka32 Re: ja tez 06.03.06, 19:26
                  Eee być moze wielu tak działało, ale nie on.
                  • krystian71 Re: ja tez 06.03.06, 19:29
                    no totu nie teoria potrzebna, ale zwykle fakty
    • lolowedzynski Re: Scisly sojusz GW z PIS-em i mamy sprawiedliwa 06.03.06, 18:52
      Uważam że gdybyście mogli to przeprowadzić, to nawet babki klozetowe musiałyby
      mieć legitymację pisu.
      • krystian71 jak juz nikt nie moze, to GW pomoze 06.03.06, 19:04
        tak trzymac panowie,a ten co przez 16 lat GW nieprzeszkadzal...Na Bialorus z nim
      • i-love-2-ski Re: Scisly sojusz GW z PIS-em i mamy sprawiedliwa 06.03.06, 19:18
        lolowedzynski napisał:

> Uważam że gdybyście mogli to przeprowadzić, to nawet babki klozetowe musiałyby
        > mieć legitymację pisu.

a ja mysle towarzyszu,ze mowicie jak byly ekspert PZPR,zaloze sie,ze jeszcze
        macie te czerwona legitymacyjke w portkach.
        • krystian71 o czesc Rachelciu, kope lat 06.03.06, 19:27
          no i widzisz,jak tu wesolo, afera goni afere:))
          Ziobro kogos powolal, a GW przypomnialo sie po 16 latach,ze to jakis brzydki
          klawisz co politycznych palowal.
          Przez 16 lat podobna funkcje pelnil, ale to GW nie przeszkadzalo.
          Nic to, zgnile sliwki trzeba usuwac, prokurator juz bada nominacje
          I tyle zysku z tej GownianejWyborczej :))
          • i-love-2-ski Re: o czesc Rachelciu, kope lat 06.03.06, 19:32
            krystian71 napisała:

> no i widzisz,jak tu wesolo, afera goni afere:))
            > Ziobro kogos powolal, a GW przypomnialo sie po 16 latach,ze to jakis brzydki
            > klawisz co politycznych palowal.
            > Przez 16 lat podobna funkcje pelnil, ale to GW nie przeszkadzalo.
            > Nic to, zgnile sliwki trzeba usuwac, prokurator juz bada nominacje
            > I tyle zysku z tej GownianejWyborczej :))

oj tia zgnile sliwki trzeba usuwac,tylko cholera gdzie one gnija,a raczrj u
            kogo:) chyba Lysiak z Salonem by sie tu przydal,bo cos nie zgadzaja mi sie ani
            osoby,ani ich przynaleznosci partyjne jesli chodzi o szwindle i aferki:)
    • a.adas Ha ha ha, niekompetencji Ziobry winna GW 06.03.06, 19:01
      szedł jak burza, ale w III RP
      Teraz budujemy IV (odnowioną moralnie i rozliczoną z przeszłością), ale o tym
      pewnie juz nie pamiętasz
      • krystian71 nie jakaj sie adas, tylko czytaj uwaznie 06.03.06, 19:08
        szedl jak burza, ale nie Ziobro, tylko ten Super-Klawisz
        16 lat kariery , a Michnik przesciez czuwal i afery wykrywal i na dyktafon
        nagrywal.
        Kto by mogl przypuszczac,ze klawisz ma jakis feler skoro juz zostal szefem
        okregu w III RP :))))he,he,he
        I masz, GW podala, juz go lustruja i zadnego zgnilego jabluszka nie dopuszcza.
        GW tez sie do czegos moze przydac
        • a.adas Re: nie jakaj sie adas, tylko czytaj uwaznie 06.03.06, 19:17
          A dlaczego Lysko moze być posłem PiS, a Tusk nie moze być prezydentem?

wiesz? "Bo funkcja nie ta!"
          • i-love-2-ski Re: nie jakaj sie adas, tylko czytaj uwaznie 06.03.06, 19:19
            a.adas napisał:

> a Tusk nie moze być prezydentem?
            >
            > wiesz? "Bo funkcja nie ta!",nie jakajlo bo przegral,a losers i to jeczacych
            jak ty nikt nie chce w rzadzie,po co oni komu. zreszta kumaja sie oni z twoimi
            kochanymi koszuszkami,wiec tak juz nie lkaj jak baba.
            • a.adas Re: nie jakaj sie adas, tylko czytaj uwaznie 06.03.06, 19:21
              A dlaczego przegrał? I dlaczego "szedł na niemieckim pasku"?
              WIesz kim jest Alojzy Lysko, i to od urodzenia?
              • i-love-2-ski Re: nie jakaj sie adas, tylko czytaj uwaznie 06.03.06, 19:25
                a.adas napisał:

> A dlaczego przegrał?

czy ty juz wziales woje pastylki na glowe,bo cos cieniutko z mysleniem alojzku?
                • a.adas Re: nie jakaj sie adas, tylko czytaj uwaznie 06.03.06, 19:30
                  Twoich nie brałem... mam swoje...:))))
                  • krystian71 ja tylko jednego znam.Łyska z pokladu Idy.:))) 06.03.06, 19:32

• i-love-2-ski Re: nie jakaj sie adas, tylko czytaj uwaznie 06.03.06, 19:34
                    a.adas napisał:

> Twoich nie brałem... mam swoje...:))))

no pewnie,ze moich nie brales,to widac golym okiem,ze zle kojarzysz. nie wiesz
                    czemu tusk nie wygral wyborow i nie zostal wsadzony na fotel co najmniej prezia.
                    he,he wiadomo ten zawsze jest dla tych co dostaja kopa w d..
                    Jak mowie idz ty do dobrego lekarza i przestan te smutasy tu powtarzac co dzien
                    te same.
                    • krystian71 Re: nie jakaj sie adas, tylko czytaj uwaznie 06.03.06, 19:37
                      podejrzewam,ze jakala cos z pochodzeniem sugeruje.
                      I jak zawsze kula w plot.
                      Tusk nie dlatego nie wygral,ze mial dziadka w wermachcie, ale dlatego,ze
                      sklamal.Miedzy innymi.
                      Bo przede wszystkim sie wyborcy na jego cieniznie poznali
          • a.adas PS Co jak co,ale Ziobro TEZ w III szedł jak burza 06.03.06, 19:20
            Michnik to wszystko zaplanował. Z czerwonymi Marsjanami i masonami - do wczoraj
            pilotowali karierę klawisza, by ostatecznie Ziobro wskazał na niego palcem.
            • krystian71 Re: PS Co jak co,ale Ziobro TEZ w III szedł jak b 06.03.06, 19:35
              no widzisz jak pitolisz.A sprawa jest prostsza.
              Michnik sie rzuca jak wsza na kolnierzu, gdy widzi jakas nominacje, ale PIS-u,
              wczesniej Mazowiecki go przekonal,ze gruba kreska to jest to :)))
              A co z tym Lyskiem z pokladu Idy.Senatorem zostal?
              A myslalem,ze tylko cesarz Kaligule mial taka fantazje
              • a.adas Re: PS Co jak co,ale Ziobro TEZ w III szedł jak b 06.03.06, 19:52
                I zupełnie przypadkowo jest to dopiero 3 nominacja PRLowskiego aparatczyka (i to
                z tych, które ujrzały swiatło dzienne) na wysokie stanowisko w ministerstwie
                Ziobry. Co jest - kadry prawej sprawiedliwosci wykuwały się za komuny?

Michnika juz od roku nie ma, ale w Świecie pewnie tego nie zauważyłeś. Pewnie
                dlatego, ze nuuuuuuuuuudzi Cie ta spraaaaawa zydowska. I powyzej pewnego poziomu
                GW często piszę o awansach podobnych kreatur jak Biegalski. I za AWS, i za SLD i
                teraz PiS. W sumie masz rację - gdyby nie GW, to B. zostałby uzrędnikiem i w IV
                RP byłoby lepiej.

Wiesz gdzie dzwoni...
                Nie Łysek (bo on był polskim koniem), a Lysko (czy to celowe zniemczenie?) -
                posłem, z listy PiS, dwa dni przed "wybuchem" sprawy dziadka z Werhmachtu.
                • krystian71 Re: PS Co jak co,ale Ziobro TEZ w III szedł jak b 06.03.06, 20:07
                  i co z tym lyskiem, wena ci sie skonczyla?

gdyby nie GW, to B. zostałby uzrędnikiem i w IV
                  > RP byłoby lepiej.
                  czemu przekrecasz moje slowa? Ja napisalem,ze byloby gorzej.
                  Na Swiecie sam wiesz jak jest.Temat jest tak samo nuuuudny.
                  Ze Michnika od roku nie ma ,sam wim, ale taki juz jego los, zawsze i do konca
                  beda jego nazwkiiskiem sobie geby wycierac, juz tak ikona zostal tego,co w
                  Polsce najbardziej od 16 lat brudne pokrecone znienawidzone .
                  Mogl o tym myslec wczesniej, moze by sie jakiegos pomnika albo ulicy dosluzyl :)
                  • a.adas Re: PS Co jak co,ale Ziobro TEZ w III szedł jak b 06.03.06, 20:33
                    Ikony mają to do siebie, że
                    a) się zmieniają
                    b) ważniejsze od tego co przedstawia jest to co wyobraza sobie patrzący

Wena... wiesz, jak to Rachelka wyniuchała - mam dziś kłopoty z prochami, więc
                    nie wpadłem na pomysł by wpisać Alojzy Lysko do szukaj na GW, wiec nie wiem co
                    dalej pisać

PS Aż tak nudno na Świecie, że aż na Kraj się trzeba przenosić?:)
                    Nie powiesz, że nie świętowaliscie zwyciestwa Hamasu?
                    • i-love-2-ski Re: PS Co jak co,ale Ziobro TEZ w III szedł jak b 06.03.06, 20:41
                      a.adas napisał:

>
                      >
                      > PS Aż tak nudno na Świecie, że aż na Kraj się trzeba przenosić?:)
                      > Nie powiesz, że nie świętowaliscie zwyciestwa Hamasu?

a ty ciagle placzesz po szaronie,czy juz ci przeszlo pejsachowo? na swiecie
                      KUKAJA twoi przyjaciele,to sobie tutaj pobaraszkujemy,az ci sie sprzykrzymy i
                      sie od nas odkleisz jakajlo:)
                      • a.adas Re: PS Co jak co,ale Ziobro TEZ w III szedł jak b 06.03.06, 21:23
                        Płakać to nie, ale szkoda.

Szaron był (paradoksalnie dzięki... życiorysowi) najlepszym człowiekiem do
                        posprzątania kilku starych spraw po izraelskiej stronie... teraz emocje znowu
                        mogą wziać górę nad interesem państwa izraelskiego.

A przynajmniej na razie optymalnym wyjściem jest istnienie dwóch wrogich sobie,
                        ale państw - z rozwiazanymi najważniejszymi problemami (także - moze głownie -
                        wewnętrznymi) natury politycznej. Trzeba też sobie poradzić z przeszłymi
                        faktami, mitami, koncepcjami oraz marzeniami, tak aby nie rzutowały na
                        teraźniejsze decyzje. Szaron dosyć ostro "weryfikował" niektóre zydowskie
                        dogmaty z ostatniego 50lecia.

A co do Hamasu. Są chyba tylko dwie możliwości - albo religijnie
                        zrewolucjonizuje Palestńczyków (którzy pod tym względem są dosyć "europejscy")
                        albo będzie sie musiał zmienić - rządzenie to też takie "głupstwa" jak szpitale,
                        szkoły, brak wody itd.
                        • krystian71 Re: PS Co jak co,ale Ziobro TEZ w III szedł jak b 07.03.06, 09:04
                          rządzenie to też takie "głupstwa" jak szpitale
                          > ,
                          > szkoły, brak wody itd.

i za to wlasnie przeszedl w wyborach.Hamas i tylko on juz od dawna taka
                          dzialalnosc uprawial
                    • krystian71 Re: PS Co jak co,ale Ziobro TEZ w III szedł jak b 06.03.06, 20:41
                      ja chcialem o tym Lysko, to ty zaczales i nie skonczyles tak pieknie jakMiller.
                      Zwyciestwo hamasu jeszcze zdazylem przeswietowac, sprawdz w wyszukiwarce, peklo
                      duzo szkla.
                      Al Fatah Arafata byl strasznie skorumpowany, a ja nad wszystko na swiecie nie
                      cierpie korupcji .
                      A Ty, z jakiego powodu ze swiata uciekles , bo nie mialem okazji spytac.
                      Ale to juz jutro,bye
                      • a.adas Re: PS Co jak co,ale Ziobro TEZ w III szedł jak b 06.03.06, 21:28
                        Ha, nawet nie pamiętam za bardzo kiedy zniknąłem ze Świata (tego forumowego;). I
                        chyba bez powodu. Na pewno nie przerzuciłem się od razu na Kraj. Zresztą
                        zaczynam wpadać w ciąg i tu;) Moze czas sie ewakuować?;)

Bo chwyt z Lysko był idiotyczny. Oderwany od tematu i wpisujacy się w schematy
                        tego Forum. Mea culpa.

PS Ale to nie zmienia mego zdania: "niech sie wstydzi ten co robi, a nie ten co
                        widzi", czy jakoś tak
    • aaki wreszcie gw ma zasady-lepiej póżno niż wcale 06.03.06, 19:12
      :-)
      • antoni.goczal PiS boi się prawdy, bo "układ" to ich UKŁAD ! 06.03.06, 19:30
        No i se chłopaki nagrabili ... .
    • abstrakt2003 krystek 06.03.06, 20:02
      o co ci chodzi?
      =====================
      Uważasz że ten pan jest OK?
      Masz pretensje do GW że dopiero teraz wzięła pod lupe tego pana i ujawniła jego
      przeszłość?
      =====================
      krystek ten pan był szefem aresztu w czasie gdy SW dokonała brutalnej
      pacyfikacji wzięźnów politycznych. Nie "jakiś tam"!!!!!!!!!!
      Dla mnie to zwykła szuja bez zasad jest! karierowicz!
      =====================
      Dlaczego Ziobro kolejny raz nominuje ludzi z takimi plamami w życiorysie!?
      Czy on naprawdę nie ma lepszych ludzi!?
      =====================
      Wiesz co Krzystek zachowujesz się jak stary UBek!
      • krystian71 abstrakt. 06.03.06, 20:15
        analfabeta jestes.? Inni rozumieja , a ty nie ?
        Oczywiscie,ze szczura nie bronie, ciesze sie,ze wpadl , a szczegolnie,ze rekami
        GW , ktorej przez pierwszych 16 lat nie przeszkadzal.
        A tez do cholery wazna funkcje pelnil.
        Szef jednego z 15 okregow wiezienniczych to nie jest bele co.
        Abstrakt, przykro mi, ale jeszcze raz napisze.
        Ty glupi jestes?
        A skad sie wsrod PIS-u ma wziac specjalista -klawisz????:)))
        A nawet,gdyby kogos takiego, swojego znalezli, to tez sam bys sie najglosniej
        wydzieral,ze znowu PIS KOLESIA mianuje.
        Przeciez Ziobro sam zapowiadal,ze otwarte konkursy beda.
        Mianowal zle, to fakt, ale tego samego dnia po enuncjacji prasowej prokutator
        klawisza sprawdza.
        Abstrakt, ty masz zle dni.
        Ty strasznie czepialski sie zrobiles.
        Chyba ,ze masz jakies klopoty w domu, to ci tego starego ubeka wybacze.
        Ostatni raz :)))
        • abstrakt2003 krystek 06.03.06, 20:25
          mam bardzo dobre dni! :D
          Dlatego tego analfabete ci wybaczę.
          ============
          Dlaczego czepiasz się GW? Czy ta gazeta w swoich obowiązkach ma prześwietanie
          wszystkich urzędników państwowych? Bo chyba nie sugerujesz ze GW świadomie
          przez tyle lat zatajała prawdę o tym panu?
          Dlaczego czepiasz się GW ale wybaczasz min Ziobro?
          Przecież to on odpowiada za ludzi których nominuje a nie GW!?>
          Poza tym co są warte te konkursy skoro wygrywają je ludzie z taką przeszłością!?
          ============
          Co do jednego się z tobą zgodzę. PiS nie ma skąd wziąć fachowców. Nie tylko
          więziennictwa ale praktycznie w kazdej dziedzinie.
          • krystian71 Re: krystek 06.03.06, 20:37
            analfabete latwiej niz ubeka :))) ale niech ci bedzie.

Czy ta gazeta w swoich obowiązkach ma prześwietanie
            > wszystkich urzędników państwowych? Bo chyba nie sugerujesz ze GW świadomie
            > przez tyle lat zatajała prawdę o tym panu?

ma, bo sie uwaza za czwarta wladze, ma , bo to od dawna robi.

Nie sugeruje,bo malo wiem o tym panu, natomiast wcale nie sugeruje, ale jestem
            pewien , ze calkiem swiadomie GW zatajala przeszlosc innych panow, i nie tylko
            zatajala, wrecz ja przekrecala, robiac z Kiszczaka i Jaruzelskiego "ludzi
            honoru" z okrzykiem-"pdpier@olcie sie od generala"
            Czy ty tego do cholery nie pamietasz?
            Czy cie to nie razilo?
            Ja sie GW nie czepiam, ja zwyczajnie jej nie wierze, nie wierze w jej dobre
            intencje , nie wierze w fakty przez nia podane, nawet w prognoze pogody, tak mi
            swoja hipokryzja przez te lata zalazla za skore.
            Zwlaszcza,ze 16 lat temu to byla moja gazeta.
            Potrafisz to zrozumiec,czy do konca bedziesz mi zla wole wyrzucac.?
            A na razie do jutra, hipek, dolaczam do rodziny,bo mnie zlinczuja :))
    • frau_blada Spisali sie na medal:)))))) 06.03.06, 20:16

• cimoszenka Przygłupie 06.03.06, 20:24
      nie "jakiś więżniów" tylko opozycjonistów niedorobiony przygłupie...
      a teraz możesz się wyryrać pajacu.
    • hamlet1111 Re: Scisly sojusz GW z PIS-em i mamy sprawiedliwa 06.03.06, 20:34
      To nie jest wina Min. Ziobry że wybrał go na szefa więziennictwa, ponieważ
      "winni zawsze są inni" i to powinno wystarczyć pismakom z GW za wytłumaczenie.
      • emeryt.z.mojrzeszowa Re: Scisly sojusz GW z PIS-em i mamy sprawiedliwa 06.03.06, 20:53

a moze Ziobro nie ma w czym wybierac...wszyscy byli w PRL-u...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka