Dodaj do ulubionych

Międzynarodowy Dzień Życia

24.03.06, 16:00
Bez żadnych manifestacji, bez pompatyczych przemówień, a wyważona, spokojna
konferencja prasowa z okazji Miedzynarodowego Dnia Życia.RP i USA mają
odmienny od unijnych libertynów stosunek do wartości jaką jest ludzkie życie.
Nic dziwnego , ze w kolejnych krajach czlonkowskich EU przyrost naturalny
jest ujemny.Juz niedługo na tych starszych, bogatych europejczyków nie będzie
miał kto pracować i utrzymywać ich obecne status quo.Zupełnie odmiennie jest
w USA gdzie populacja jest w samych Stanach blisko 300 mln ( oczywista nalezy
brać pod uwagę zwiększajacą sie populację Latynosów, Metysów , ale i biali
maja co najmnie 2 dzieci ).
Mój kolega ze studiów Mariusz Dzierżawski od pewnego czasu prowadzi Fundację
Pro Life. W sposób cywilizowany tzn. bez żadnych manifestacji, nachalnych
wystapień w środkach masowego przekazu ale dobitnie i jednoznacznie wskazuje
kierunek w jakim ma iść rodzina w RP, jakimi wartościami ma sie
kierować.Bardzo dobrze, ze sa takie organizacje, które wnoszą w nasze zycie
optymizm i radość z narodzin nowych obywateli RP.
Jak widac mozna działac w sposób kulturalny, nie narzucajacy się i byc
zauważanym w przeciwieńsytwie do takich indywiduów jak była minister
Magdalena Sroda, Jaruga-Nowacka czy profesor Szsyszkowska ( o nie coś nie
słychać ostatnio ).
Mariusz tak trzymaj, to co robisz będzie miało na pewne pozytywne skutki w
przyszłości nowych pokoleń RP.....

"Wszystko jest piękne, wystarczy tylko umieć dobrze
spojrzeć" /Camille~Pissarro/
Obserwuj wątek
    • no.mercy a policzyles,ile wpuszczaja co roku w ramach 24.03.06, 16:02
      zielonej karty ?? I ile milionow przecieka od strony Meksyku???
      Dlatego w rozpaczy USA buduja teraz mur-sciane zaporowa,zeby choc zahamowac ta
      rzeke.
      • for3stu Re: a policzyles,ile wpuszczaja co roku w ramach 24.03.06, 16:07
        Polecam: Embriologia prof. dr hab. med. Hieronim BArtel. Znajdz mi tam slowo o
        dziecku przed urodzeniem.
        • no.mercy gdyby dziecko bylo gotowym czlowiekiem przed 24.03.06, 16:10
          urodzeniem,natura nie czekalaby 9 miesiecy.I nie stosowala aborcji w postaci
          poronienia.Zaklamanie K.K. jest bezgraniczne.Jesli Bog tak chce i wszystko jest
          jego wola,to zamknijmy szpitale,nie ratujmy nikogo,wyrzucmy lekarstwa.
          A najlepiej wrocmy do jaskin.
          • camille_pissarro Re: gdyby dziecko bylo gotowym czlowiekiem przed 24.03.06, 16:17
            Jeszcze nie padło żadne słowo o Bogu, nikt nie zaczął tematu aborcji, a juz
            próbuje sie skanalizować dyskusje w jednym li tylko zagadnieniu.
            Ba, nawet nam sie proponuje powrót do jaskiń , nie jesteś pierwsza juz jeden z
            internautów lokował mnie w skalnych domach.....
            • no.mercy nikogo tam nie wysylam.Dyskutant sam skrecil. 24.03.06, 16:19
            • gilbertt Re: gdyby dziecko bylo gotowym czlowiekiem przed 24.03.06, 16:29
              camille_pissarro napisał:

> Jeszcze nie padło żadne słowo o Bogu, nikt nie zaczął tematu aborcji, a juz
              > próbuje sie skanalizować dyskusje w jednym li tylko zagadnieniu.
              > Ba, nawet nam sie proponuje powrót do jaskiń , nie jesteś pierwsza juz jeden
              z
              > internautów lokował mnie w skalnych domach.....

Niestety wszyscy lewicowcy sprawę zawsze sprowadzą do jednego i tego samego .
    • janbezziemi Mądrzejsi niz cała Unia Europejska! 24.03.06, 16:12
      Ladnie okreslasz ludzi- per "indywiduum" A Ty kim jestes niby? Popierasz
      tego ,co TU nizej, w 100 proc.?
      Wolna Polska zdecydowanie opowiedziała się za życiem - powiedział marszałek
      Sejmu Marek Jurek podczas uroczystego posiedzenia Komisji Rodziny i Praw
      Kobiet, zorganizowanego z okazji II Narodowego Dnia Życia.
      Byliśmy pierwszym państwem, które na drodze demokratycznej odwróciło tendencję
      kultury śmierci i wybrało kulturę życia. Stanęliśmy w szeregu państw, które
      chronią życie poczęte - powiedział Jurek.
      Podczas piątkowego posiedzenia przyjęto dezyderat Komisji Rodziny i Praw Kobiet
      w sprawie poszanowania życia ludzkiego.
      Oczekuje on od premiera podjęcia działań w zakresie zakazu finansowania z
      budżetu Unii Europejskiej badań na komórkach macierzystych pochodzących z
      ludzkich embrionów oraz "niewyrażania zgody na współfinansowanie z budżetu
      narodowego programów prowadzonych przez organizacje międzynarodowe i
      pozarządowe skierowanych do krajów rozwijających się w części dopuszczającej
      pozbawianie życia poczętych jako metodę kontroli urodzeń". UNIA SOBIE, A MY
      SOBIE. NIECH SIĘ UCZĄ OD POLSKICH CHOMEINÓW.
      "U nas nieraz tak bywa, że im co mniej święte, tym więcej poswięcane." MARIA
      DĄBROWSKA
      • p.smerf Re: Mądrzejsi niz cała Unia Europejska! 24.03.06, 16:33
        > Byliśmy pierwszym państwem, które na drodze demokratycznej odwróciło tendencję
        > kultury śmierci i wybrało kulturę życia. Stanęliśmy w szeregu państw, które
        > chronią życie poczęte - powiedział Jurek.

Dokładnie tak. I od tego momentu zaczął się w Polsce spadek liczby urodzeń.
        Natomiast w czasie obowiązywania "zbrodniczych" ustaw komunistycznych, przyrost
        był w Polsce największy.
    • kaczka7112 A kiedy Dzień Życia Zyda z Jedwabnego? 24.03.06, 16:12
      Dobrze sie w domach zajetych po zabitych Zydach mieszka?
      • no.mercy Marek jurek,czolowy koltun.Typowy katolik polski 24.03.06, 16:15
        Niech sie urodzi.za wszelka cene.A potem niech sie z tym/bo czesto to nie
        czlowiek/ mecza sami,bezradni,olani przez panstwo.A jak bedzie zdrowe to
        dorosnie i znow bedzie kasa na tace.
    • leszek.sopot przeciwko wegetacji i życiu bez sensu 24.03.06, 16:21
      Każdy powinien popierać ludzkie życie. Nie tylko po to, aby nienarodzone dzieci
      się mogłu urodzić, ale po to, aby już narodzone wiedziały, że życie ma sens.
      Życie może znaczyć wegetację, gdy z dnia na dzień walczyć trzeba o przeżycie.
      Należy walczyć o to by życie wszystkich ludzi miało sens, a nie o to tylko aby
      płodzić się i rodzić. Nie jesteśmy zwierzętami, moglibyśmy więc z większym
      poświęceniem dbać o siebie na wzajem bo tylko żyjący mogą stworzyć sprzyjający
      świat dla tych nienarodzonych.
      Międzynarodowy Dzień Życia, jak rozumiem to także protest przeciwko karze
      śmierci. Jeśli organizacja Pro Life jest także przeciwko państwowemu zabijaniu,
      jeśli jej troską jest także nadawanie sesu społecznej egzystencji i walce ze
      znieczulicą to składam im jak najlepsze życzenia.
      • camille_pissarro Aby życie ludzkie miało sens, aby ludzie mogli 24.03.06, 16:33
        realizować swoje plany, aby stounki interpersonalne były normalne to taka sama
        Funducja Pro Life nie wystarczy.Zadania w tworzeniu szeroko rozumianego
        społeczeństwa obywatelskiego musżą być silnie wspierane ptrzez rząd RP.
        • leszek.sopot Re: Aby życie ludzkie miało sens, aby ludzie mogl 24.03.06, 16:35
          camille_pissarro napisał:

> realizować swoje plany, aby stounki interpersonalne były normalne to taka
          sama Funducja Pro Life nie wystarczy.Zadania w tworzeniu szeroko rozumianego
          > społeczeństwa obywatelskiego musżą być silnie wspierane ptrzez rząd RP.

Tak, i dlatego powinna wszystkich cieszyć każda organizacja opowiadająca się za
          nadawaniem życiu sensu i walcząca z zabijaniem - czy to przed narodzinami czy
          już żyjących ludzi.
        • no.mercy ale nie sa w najmniejszym nawet stopniu.Na razie 24.03.06, 16:36
          panstwo tepi wlasnych obywateli wszelkimi silami.
    • tezas prawdziwy obronca zycia - Jerzy Owsiak 24.03.06, 16:25
      Prawdziwym obronca zycia jest Owsiak, dzieki ktorego Orkiestrze Pomocy mozna
      bylo kupic do szpitali sprzet zycie to ratujacy. (W tym m.in. mój cioteczny
      brat miał w wieku 4 lat operacje serca, która można było przeprowadzic dzieki
      kupionemu z WOSP sprzętowi, a bez ktorej juz dawno by nie zyl.)

A nie samozwańczy ‘obroncowie zycia’- czytaj: osoby lubiace pomachac
      transparentami czy pouczac innych jak maja zyc, które nic konkretnego dla
      nikogo nie zrobily. I dla których Owsiak często jest sola w oku.
    • luceat fundacja europa 24.03.06, 16:35
      Warto również wspomnieć o nowopowstałej fundacji EUROPA działającej przy unii
      europejskiej .
      www.oecumene.radiovaticana.org/pol/Articolo.asp?c=71657
      efekty jej działania pewnie będę małe biorąc pod uwagę choćby działalność
      silnego lobby homoseksualnego, ale dobrze się stało że taka fundacja powstała.
      • no.mercy inaczej niz w radiu Maryja.tak 24.03.06, 16:36
        • luceat Re: inaczej niz w radiu Maryja.tak 24.03.06, 16:40
          Zupełnie inaczej
    • jola_iza Re: Pytam 24.03.06, 16:38
      Ja babcia wnuków czworga do której córki się nie przyznawać?
      do tej która ma czwórkę,przerwała pracę i szósty rok jest na wychowaczym?
      może do tej starszej co robi doktorat ,żyje siedem lat w związku nieformalnym i
      może kiedyś..?
      • camille_pissarro A dlaczego ja mam wyrokować ??? 24.03.06, 16:46
        Musisz to rozważyć w swoim własnym sumieniu - dla mnie obie są i będą kochanymi
        córeczkami ( mam dwie córki ), bez względu na wydarzenia losowe jakie ich
        spotkaja w życiu .....
        • jola_iza Re: A dlaczego ja mam wyrokować ??? 24.03.06, 16:50
          No więc może pozwolić ludziom decydować niech każdy ma swoje poglądy ,ale na
          litość nie wtrącajmy się !ZAUFAJMY!
          p.s obie kocham i ufam :)
          • camille_pissarro Tylko jedno konstruktywne pytanie???? 24.03.06, 17:02
            W, którym z postów w tym wątku, wtrącam się w czyjeś poglądy lub narzucam swój
            punkt widzenia ??? Proszę explicite wskazać.To raczej Twój post próbował mnie
            uwikłać w tego typu akcję.
            • jola_iza Re: Tylko jedno konstruktywne pytanie???? 24.03.06, 17:08
              przeczytaj swój pierwszy wpis czyli tytuł wątku .Jest na tyle sugestywny,że
              zmusił mnie do reakcji!
              • camille_pissarro Re: Tylko jedno konstruktywne pytanie???? 24.03.06, 17:17
                Żyjąc w demokratycznym kraju , obywatel jest poddawany różnym sugestiom czy
                prezentowanym przez innych opiniom - to w demokracji jest wyznacznikiem, dopóki
                odbywa soie w cywilizowany , nie naruszajacy wolnosci innej jednostki sposób,
                prosze wskazac , w którym miejscu naruszyłem Twoje granice wolnosci???
                Może i prezentuję inny punkt widzenia, nawet w tych dotyczących ludzkiego
                zycia, ale nie mogę się zgodzić , że naruszyłem w nich ( postach ) czyjeś
                godność.No chyba, ze irytuje Ciebie sam fakt, ze funkcjonuja wokół Ciebie
                ludzie , ktorzy maja inny zakres wartosci i poglądów od Twoich, w takim razie
                to Ty przekraczasz granice ich wolności.....
                • jola_iza Re: Tylko jedno konstruktywne pytanie???? 24.03.06, 17:31
                  Nie irytują mnie ludzie o innych poglądach.Cenię Twoje poglądy świadczy o tym
                  to ,że piszę.Problem w tym ,że Twoje poglądy są wytłumaczeniem do działań
                  INSTYTUCJI i temu mówię stanowczo NIE.

ps nie odpowiadam nowytorowi ,skinowi i innym :)
                  • camille_pissarro Re: Tylko jedno konstruktywne pytanie???? 24.03.06, 17:37
                    Jest na odwrót, to ja identyfikuję się z programem i punktem widzenia fundacji,
                    której przewodniczy kolega z okresu studiów.
      • p.smerf Re: Pytam 24.03.06, 16:51
        > Ja babcia wnuków czworga do której córki się nie przyznawać?

Dlaczego masz się nie przyznawać? Czy któreś z Twoich dzieci zeszło na złą drogę
        - z Twojej winy?
        Ja też mam trochę dzieci i wnuków. I każde z nich ma inne podejście do
        dzietności i małżeństwa. I co? Mam im odbierać prawo do decydowania o własnym
        życiu, wartościować ich na podstawie ilości posiadanych dzieci?

• jola_iza Re: Pytam 24.03.06, 16:55
          I o to pytam dlaczego ? Dlaczego instytucje mają decydować?
          • no.mercy zapytaj "ludzi" z PiS 24.03.06, 17:04
      • no.mercy obie sa Twoje i nie ma takiej potrzeby.Zycie samo 24.03.06, 16:53
        pokaze,ktory wybor byl lepszy.Nigdy nie wiadomo.Choc podziwiam odwage tej co
        przerwala.Bardzo podziwiam.
        • jola_iza Re: obie sa Twoje i nie ma takiej potrzeby.Zycie 24.03.06, 17:12
          nie ma lepszy oba są cool! niech żyje wolność ,wolność i swoboda:))
          a na marginesie : naprawdę takie mam córki!
    • colaborator Wyskrobac aborcjonistow 24.03.06, 17:10
      Ile ludzkich istnien by ocalalo, gdyby tak wyeliminowac tych rzeznikow.
      • for3stu Re: Wyskrobac aborcjonistow 24.03.06, 17:14
        ilu z nich umarlo by z glodu... ilu z nich zostaloby przestepcami... ilu z nich
        zamknietoby w beczkach po kapuscie.. och ile sczescia! robmy dzieci byle wiecej!
      • no.mercy czlowieku,poucz sie troche.Czy wiesz,ile zarodkow 24.03.06, 17:25
        i komorek jajowych ginie samoistnie.ile jest poronien.Po prostu organizm nie
        jest doskonaly i nie wszystkie bledy moze wychwycic.Ale po to czlowiek ma wolna
        wole i rozum,zeby decydowac samemu.Zwlaszcza dzis,kiedy praktycznie od samego
        poczatku wiadomo,co sie ma urodzic.
        • jola_iza Re: czlowieku,poucz sie troche.Czy wiesz,ile zaro 24.03.06, 17:33
          z nimi tak się nie da im trzeba kota pogonić:)
      • p.smerf Re: Wyskrobac aborcjonistow 24.03.06, 17:35
        > Ile ludzkich istnien by ocalalo, gdyby tak wyeliminowac tych rzeznikow.

Z całą pewnością, jako wybitny fachowiec, wytłumaczsz nam, dlaczego w czasie gdy
        obowiązywały w Polsce "zbrodnicze" ustawy, przyrost naturalny był bardzo wysoki,
        a gdy tylko wprowszono prawną ochronę nienarodzonych, to przyrost spadł, i
        ciągle spada? I założę, się, że gdyby ktoś wpadł na idiotyczny pomysł
        zaostrzenia kar, to spadnie do najniższego na świecie.
      • pandada Re: Wyskrobac aborcjonistow 24.03.06, 21:25
        Jeżeli rodzice ich chcą, to dlaczego mieliby być wyskrobywani?
    • nabucco4 zostało jeszcze kilka wolnych dni w kalendarzu... 24.03.06, 17:29
      proponuję więc ustanowić:
      - dzień plemnika
      - dzień jaja
      - dzień zygoty
      - dzień zapłodnienia
      - dzień poczęcia
      no i dzień ryćkania po bożemy bo bez tego ni ch....ja nic nie będzie.
      • no.mercy Re: zostało jeszcze kilka wolnych dni w kalendarz 24.03.06, 17:36
        w niedziele po rydzach i w moherku
    • news3 Re: Międzynarodowy Dzień Życia 24.03.06, 17:36
      Podobno Dzień Życia w polsce poświęcony był problemom polskiego ojcostwa?
      Tak przy okazji natknąłem się w tym zakresie na kolejny przykład na łamania praw człowieka i dyskryminację ze względu na płeć, prowadzone przez urzędników państwa!

users.nethit.pl/forum/read/tata/4019116/

• camille_pissarro Re: Międzynarodowy Dzień Życia 24.03.06, 18:19
        Zgadza się , w tym roku , ten dzień poświecony jest problemom polskich ojców.
        Nie zawsze, odpowiedzialność za wychowanie dzieci spada na ramiona obajga
        rodziców.W dzisiejszych czasach aby zabezpieczys byt rodziny ojcowie skazani są
        na pełną dyspozycyjność jaką wymaga z reguły od nich pracowdawca i temu
        wymogowi niestety muszą sie poddać a to z kolei powoduje zachwianie i
        perturbacje w kontaktach z dz
        • pandada Re: Międzynarodowy Dzień Życia 24.03.06, 21:28
          matki też często zapieprzają. Znowu jakieś stereotypy.
    • mlot.na.lewactwo Pro-life? 24.03.06, 18:50
      Toz to oszołomizm, przez to Polacy wyjezdzaja do Anglii, nie są dumni z Polski i
      są wspolpracownikami ojca Rydzyka
    • biedronka24 to popatrz Camille 24.03.06, 19:31
      z czym walczysz politycznie
      www.naszdziennik.pl/index.php?typ=kl&dat=20060323&id=kl14.txt
      Ja tam nie jestem ani pro ani anty. Kocham zycie i szanuje je. Bardzo.
      Moze wiec bedzie jakis cud i frakcja PO ktora laczy z PISem szacunek dla
      tradycji i wartosci uszanuje dobry kierunek dzialan rzadu, i sprobuje
      ostatecznie odciac sie od SLD. Dziecko na mnie nakrzyczalo ze nie wierze w cuda,
      dziecko z religia po niemiecku ;) alez oczywiscie ze sie zdarzaja. Najgorzej dla
      tych, co nie potrafia ich zauwazyc. Dla tych faktycznie- nie istnieja :)))))
      • jola_iza Re: to popatrz Camille 24.03.06, 19:49
        Biedronko też nie jestem ani, ani .Ale proszę wyjaśnij mi od jakich opinii SLD
        trzeba się odciąć w temacie?
      • camille_pissarro Re: to popatrz Camille 24.03.06, 19:50
        nie mam zamiaru z nikim walczyć.A należy tylko zauwazyć, ze skoro jest
        zapotrzebowanie na taki dziennik to nic mi do tego, podobnie jak istnieje spore
        zainteresowanie tygodnikiem "Nie", który ja np. uważam za pełną kaprolalii i
        obscenicznych ( eufemizm ) w swym wyrazie.Jednak dopóki sa ludzie , którzy
        żywia nim zainteresowanie to niech sie ukazuje, mnie tego typu wydawnictwo
        absolutnie nie epatuje swoja forma , wyrazem , trakatuje rzecz stricte
        merkantylnie. A czytelników tego szmatławca nawet nie kwalifikuje jako
        oponentów czy to w sferze politycznej czy obyczajowej , bo sa dla mnie
        hunwejbinami skrajnego libertynizmu...
        • jola_iza Re: to popatrz Camille 24.03.06, 19:58
          sorki ,czytam "szmatławca" czasami a już liczyłam na na fajnego oponenta:)
          • camille_pissarro Re: to popatrz Camille 24.03.06, 20:15
            to, że czytasz tego szmatławca mozna bylo rozpoznac po Twoich postach.
            Jak napisałem mam do czytelników tego szmatławca ambiwalentne odczucia, co nie
            znaczy , ze jestem gotów z nimi polemizowac , szkoda czasu, bo według mnie to
            jest pismo, które właśnie przekracza granice wolności innych, epatując swymi
            srodkami wyrazu, obsceniczną forma i i treścią...
            • biedronka24 obsceniczna forma 24.03.06, 20:23
              www.naszdziennik.pl/index.php?typ=al&dat=20060323&id=main
              czy aby na pewno znasz znaczenie tego wyrazenia?
              Bo mam watpliwosci.
            • jola_iza Re: to popatrz Camille 24.03.06, 20:49
              No cóż przykro mi pissarro ,że czytam szmatławca .Gwoli wyjaśnienia "Nie"
              gazetowe ostatnio czytałam rok temu za to Biblię wczoraj:) Nie jesteś gotów -
              szkoda bo warto czasem uczyć się nawet od diała.Czy jest przymus czytania? -to
              w sprawie epatowania.Forma jak forma można podyskutować.Treść obsceniczna -
              zapewniam cię ,że w Bliblii są bardziej
            • bracia_zbrojek Urban uwaza, prawica ściąga z "NIE" 24.03.06, 21:42
              A dla nas szmatławe są media Rydzyka - od "ND" po TV TRWAM (z RM włącznie).
              Tygodnik "Nie" trzeba czytac uwazniej, wiele afer wykrył przed innymi pismami,
              potem nawet prawica zeń sciąga wg. wlasnych zainteresowań, ale bez wskazania
              żrodła. Wie, ze Urban uważa i nie buja, bo jest zawsze na widelcu.
        • biedronka24 No coz 24.03.06, 20:07
          ja nie pisalam o tygodniku (?) Nie co do ktorego zdaje sie odnosi sie twoje
          zaiste piekne acz jedyne uzasadnienie.
          Podalam link do tekstu - masz mu cos konkretnego do zarzucenia? Jakis brak
          logiki? Konkretow? Czy przeszkadzaja ci czytelnicy - ktorych wszystkich tak
          malowniczo okreslasz- znasz ich? Nie przeszkadzaja ci czytelnicy Brigitte w
          ktorej oprocz przepisow na kawior z makaronem i informacji o tym ze gej jest
          najlepszym przyjacielem kobiety, siedzi sobie Korczak jak zywy?
          Coz takiego rewelacyjnego jest w Rzepie pod Gaudenem? Archaiczne struktury w
          dziale naukowym ? Czy rewelacje o zalamaniu rynku po wyborach? A moze jego
          zakres wiedzy dot. ekonomii?
          Czy tez ´golen´ rodzaju meskiego.....
          • biedronka24 a przyznam ci sie kamilku 24.03.06, 20:21
            ze ja w sumie i tego ´szmatlawca´ tez nie czytalam dopoki mnie poziom mediow
            stowarzyszonych mediow oraz paniczny lek niedoksztalconej Tuszki nie sklonil do
            zajrzenia z czystej ciekawosci co tam jest. No i znalazlam pare ciekawych rzeczy.
            Gdyby nie refleksja nad tym co jest gorsze - przerost formy nad trescia czy tez
            harmonia jednego i drugiego. Forma- ktora nie przeszkadza w przekazie i tresc,
            ktora moge skonfrontowac sztuczna rzeczywistosc kreowana przez te media tak
            przez ciebie chwalone.
            No i zrobilo sie ciekawie. Bo nagle sie okazalo ze jest wiele rzeczy o ktorych
            media centralne zapomnialy. Na przyklad zyciorys pewnego Lwowiaka..
            Coz libertynizm to swietne okreslenie i mysle ze na tym forum pojawilo sie we
            wlasciwym sobie miejscu. Ja dodam do tego kabotynizm- co o tym sadzisz czy do
            tuby propagandowej Michnika to pasuje? Ja sadze ze jak ulal.
            Przy czym w odroznieniu od ciebie nie nazywam tak ludzi ktorzy tego szmatlawca
            kupuja (bo widac jest zapotrzebowanie jeszcze na slupy ogloszeniowe) ale tych
            ktorzy zajmuja sie tzw. procederem moderacji i caly ten kiepskiego gatunku
            biznes napedzaja ;)
          • camille_pissarro Re: No coz 24.03.06, 20:24
            Co ja moge o ma powiedzieć , odnośnie tego konkursu.Jeśli ma on w swym
            pozytwywnym wyrazie, np. zapobiec usunięcia ciąży przez osobę , na której
            decyzję wpłynie jeden ze środków wyrazu w prezentowanym konkursie Naszego
            Dziennika to nalezy tylko skonstatować , chwała , mu za to, że taki konkurs
            miał w ogóle miejsce, taka jest moja opinia na postawioną przez Ciebie kwestię.
            • biedronka24 a jakie tu widzisz srodki wyrazu 24.03.06, 20:32
              oprocz informacji? Bo ja widze zachecenie do kreatywnosci i szukania wlasnych.
              Nie uslyszalam natomiast wyjasnienia twoich kontrowersyjnych lekko mowiac
              sformulowan i okreslen - dla mnie zupelnie nie pasujacych do kontekstu, sytuacji
              i nieuzasadnionych w stosunku do gazety- bo tego sie uczepiles.
              Po co uzywasz gornolotnych wyrazen skoro robisz literowki, bledy stylistyczne i
              interpunkcyjne? To taka maniera? bo tylko na chwile przyszlo mi na mysl ze
              jestes z nielicznych piszacych z zewnatrz, skoro tak twierdzil pewien -
              najwyrazniej naiwny wyborca PO. Ale przeciez on to samo twierdzil o naszym
              slodkim gabrysiu:))))
              • camille_pissarro Re: a jakie tu widzisz srodki wyrazu 24.03.06, 20:41
                gołym okiem widzę chodzi o te trzy kategorie :
                ": literackiej (wiersz, opowiadanie, nowela, reportaż), plastycznej (plakat,
                grafika, malarstwo, fotografia, montaż, gablota szkolna i parafialna) oraz
                multimedialnej (strona internetowa, film wideo, program radiowy, komputerowy
                program multimedialny).
                "

, ale właściwie o co toczymy spór, bo do niego ( tego konkursu) jak napisałem
                wczesniej mam nastawienie pozytywne , zatem nie widze sensu.
                No chyba, że np. fotografie w swej formie byłyby zbyt drastyczne, jak np. te w
                Łodzi , które zostały usuniete.Wolałbym aby taki pokaz miał miejsce w sali
                gdzie wstęp miałyby tylko te osoby , które same podjęłby decyzję aby je
                zobaczyć .
                • biedronka24 ja nie tocze sporu a pytam 24.03.06, 20:49
                  o zamieszczona informacje bo na tej podstawie ocenia sie medium na poczatek.
                  Ty napisales ze nie walczysz po czym dokonales porownan, uzyles wydumanych
                  epitetow zupelnie nie pasujacych do kontekstu i zdradzajacych nastawienie
                  emocjonalne a nie obojetne.
                  Ja pytalam o srodki wyrazu dziennika - bo chyba o tym pisales - a moze sie myle?
                  Informacja jest o konkursie- jakie widzisz wykroczenie w srodkach wyrazu?
                  dlugo tak bedziemy jeszcze gledzic o niczym?
                  Ladnie sie postarales z ta wolta ale widze ze jestes tez dyzurnym naganiaczem a
                  z takimi rzeczywiscie ciezko sie rozmawia.
                  • biedronka24 wlasciwie juz nie 24.03.06, 20:55
                    daruj sobie przeciez nie bez powodu stosowales te cala zabawe.
                    Znudziles mnie jak caly gadzinowka. I tym razem ewidentnie na dluzej
                  • camille_pissarro Otóz nie chodziło mi o srodki wyrazu Naszeg Dzienn 24.03.06, 21:00
                    a wyspecyfikowane w poprzednim postcie , formy tego konkursu.Nie znam Naszego
                    Dziennika , czytałem go kilka razy, ale trudno o tak iluzoryczny kontakt
                    przedstawiać sądy o gazecie.
                    Ja , jak domniemam jestem "sekowany ' za moje przywiązanie do Rzepy, która
                    czyutuje od blisko 3 lat po "rozwodzie " z GW.
                    Dla mnie zasada wolnego rynku prasy jest jedna, jesli istnieje zapotrzebowanie
                    na dane pismo, to ja nic przeciw jemu nie mam , mogę miec swoje zdanie i omijać
                    nieinteresujace mnie tytuły szerokim łukiem , podobnie jak za pomocą pilota aby
                    uzyskac inne opinie na bieżące kwestie mające miejsce w zyciu politycznym
                    przełączam z kanału TVN24 na PULS WIECZORU w TV PULS .
                    To właśnie zaleta demokracji jest , ze mam taki wybór i z tego jestem bardzo
                    kontent.
                    • jola_iza Re: Otóz nie chodziło mi o srodki wyrazu Naszeg D 24.03.06, 21:04
                      camille_pissarro napisał
                      > Dla mnie zasada wolnego rynku prasy jest jedna, jesli istnieje
                      zapotrzebowanie
                      > na dane pismo, to ja nic przeciw jemu nie mam
                      > z wyjątkiem SZMATŁAWCÓW :))
                      • camille_pissarro Re: Otóz nie chodziło mi o srodki wyrazu Naszeg D 24.03.06, 21:06
                        zgadza się nie mam, niech sie ukazują , ale ja omijam je "szerokim łukiem" ;-
                        )))))
                        • jola_iza Re: Otóz nie chodziło mi o srodki wyrazu Naszeg D 24.03.06, 21:18
                          i to jest trzecia prawda ks Tischnera .Chciałbyś ,żeby nazywać "SZMATŁAWCEM"
                          Gazetę Polską,Nasz Dzienik,Niedzielę,Najwyższy Czas?
                          • camille_pissarro Re: Otóz nie chodziło mi o srodki wyrazu Naszeg D 24.03.06, 21:29
                            nie zuwazyłem aby wymienione dzinniki miały w swych srodkach wyrazu i formie
                            cos wspólnego z tymi prezentowanymi w organie Jana Rema.....
                    • biedronka24 a to nie zrozumialam 24.03.06, 21:09
                      skad w takim razie w dyskusji pojawilo sie niejakie Nie i tak bogate opisy
                      tegoz, ktore zupelnie chyba nie maja zwiazku z tematem.
                      Natomiast w moim pierwszym poscie do ciebie bylo zapytanie o te smiertelna walke
                      PO z tym konkretnie medium. Bo jesli sie nie myle to z tym obozem politycznym
                      sie identyfikowales.
                      W kwestii tego jak wazny jest zrownowazoney rynek ekonomicznego i konkurencja
                      dla zachowania pluralizmu wypowiedzi nie roznimy sie raczej opinia.

Przywiazania do Rzepy nie pietnuje. Gorzej by bylo z Gaudenem i jej aktualnym
                      ksztaltem. Ale on jest bardzo proPO i za Gaudena....
                      • camille_pissarro Re: a to nie zrozumialam 24.03.06, 21:13
                        no widzisz , zakończmy zatem tą polemikę, kazdy pzrywiązany jest bowiem do
                        swego dziennika , tygodnika ,który wybierając oczywista kierował sie poglądami
                        jakie sa w nim reprezentowane.Ja wolałbym aby naczelnym został Janke,
                        Skórzeńskiemu tez niczego nie brakuje.Wydaje mi się , ze Norwedzy muszą
                        przemyśłec jeszcze sprawę .

THE END
                        • biedronka24 ja sie tak do tygodnikow nie przywiazuje 24.03.06, 21:21
                          a wybierajac je kieruje sie raczej rzetelnoscia informacji- nie pogladami-
                          zwlaszcza politycznymi.
                          to na zakonczenie. Czy tez mam napisac
                          KONIEC?

Zycze ci tez bo akurat tego i sobie by mimo wszystko Norwedzy sprawe przemysleli.
                          Ale zobaczymy.
                      • biedronka24 nie roznimy sie w pogladach generalnie 24.03.06, 21:17
                        bo w praktyce kazde panstwo ogranicza do pewnego stopnia obscenicznosci - te
                        ktore naruszaja wartosci jego kultury.
                        Ja jestem troche mniej liberalna - rowniez w wychowaniu dzieci i chyba niezle mi
                        idzie. Nie jestem nadopiekuncza ale i nie za bardzo liberalna.
                        Mysle np ze nie chcialabym martwic sie w Polsce o to o co martwie sie tu- tzn ze
                        gdybym kupila dziecku telefon to moglyby dotrzec do niego smsy na ktorych obcina
                        sie glowy albo sztucznie tworzy akty ludzi ze zwierzetami.
    • pandada Re: Międzynarodowy Dzień Życia 24.03.06, 21:19
      "Mój kolega ze studiów Mariusz Dzierżawski od pewnego czasu prowadzi Fundację
      Pro Life. W sposób cywilizowany tzn. bez żadnych manifestacji, nachalnych
      wystapień w środkach masowego przekazu ale dobitnie i jednoznacznie wskazuje
      kierunek w jakim ma iść rodzina w RP, jakimi wartościami ma sie
      kierować.Bardzo dobrze, ze sa takie organizacje, które wnoszą w nasze zycie
      optymizm i radość z narodzin nowych obywateli RP."

Po cholerę wybierać rząd, skoro Mariusz wskazuje nam drogę? Po co decydować samemu, skoro są tacy Dzierżawscy?

Ja osobiście uważam tego typu ruchy proplemienne za anachronizm. Największy przyrost w UE mają kraje skandynawskiei Francja, czyli te gdzie socjal jest najbardziej rozwinięty.

Ludzi nie trzeba straszyć brakiem rąk do pracy, żeby płodzili parobczaków. Należy im tylko stworzyć odpowiednie warunki dlawychowania dzieci, a ci którzy chcą je mieć wypełnią nadzieje plemiennych działaczy, traktujących dzieci jako masę.
      • camille_pissarro Re: Międzynarodowy Dzień Życia 24.03.06, 21:25
        to do czego prowadzi socjal w prawdziwym swym wymiarze najlepiej obecnie widac
        na przykładzie Francji. W porównaniu z nimi nasi młodzi ludzie po studiach
        to "przysłowiowe baranki".Ewakuują się z kraju , szukając chleba gdzie indziej,
        nie wzniecając przy tym zadnych burd.
        A socjal w wykonaniu PRL mnie nie interesuje, natomiast ten skandynawski jest
        dla nas obecnie nie do opsiagnięcia ze względu na taki a nie inny poziom
        rozwoju...
        • pandada Re: Międzynarodowy Dzień Życia 24.03.06, 21:53
          ludzie mają być ludźmi, a nie barankami. To społeczeństwo jest suwerenem w państwie.

Zdarzenia we Francji nie są powodowane przez socjal, lecz poczucie dyskryminacji młodego pracownika.
          • camille_pissarro Re: Międzynarodowy Dzień Życia 24.03.06, 21:58
            wzrost PKB oscylujący wokół zera i powiększajace sie bezrobocie we Francji ,
            też nie sa kwestiami socjału??
            o jakim poczuciu dyskryminacji młodych po studiach mówimy ???Brak mozliwości
            zwolnienia przez pracodawcę np. bumelanta po studiach przez blisko ( zdaje się
            8 lat ) nie mozna nazwać inaczej jak własnie "socjałem" ....

"Wszystko jest piękne, wystarczy tylko umieć dobrze spojrzeć" /Camille~Pissarro/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka