Gość: PijanyBiskup IP: proxy / *.sa.bigpond.net.au 23.12.02, 10:12 Nastepny... W sekcie jestes czlowieczku? Bo oficjalne stanowisko Kosciola jest inne! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: s_o Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert IP: *.idg.com.pl / 172.16.5.* 23.12.02, 10:31 ..może się boi że Polacy w końcu zmądrzeją i zacząną mniej rzucać na "co łaska"? ..albo inaczej - skończą się dostawy świezych ministrantów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stach Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert IP: *.stacje.agora.pl 23.12.02, 10:35 Gość portalu: s_o napisał(a): > ..może się boi że Polacy w końcu zmądrzeją i zacząną mniej > rzucać na "co łaska"? > > ..albo inaczej - skończą się dostawy świezych ministrantów!!! Jak mam wybierac miedzy glupota biskupa a glupota i chamstwem antyklerykalizmu to krew mnie zalewa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Głupota antyklerykałów i głupota biskupa IP: 62.233.204.* 23.12.02, 14:05 Gość portalu: Stach napisał(a): > Jak mam wybierac miedzy glupota biskupa a glupota i chamstwem > antyklerykalizmu to krew mnie zalewa... Święte słowa! Po obu stronach przydałby się chłodny kompres na główki rozgorączkowane i raczej puste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vomit Re: Głupota antyklerykałów i głupota biskupa IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 24.12.02, 01:38 Pierdolisz. Nie od dziś wiadomo, że katole to kurwy, menty i bezmyślne bukłaki na spermę. Yhva elohim eth. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goldie Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert IP: *.mimuw.edu.pl 23.12.02, 10:33 Jestem autentycznie zgorszony. Kiedyz to Tygodnik Powszechny odmawial biskupom prawa do wypowiadania sie na temat konstytucji?! A kto, do licha ciezkiego, udostepnial im wlasne lamy? Wyborcza zreszta tez. O ile tez rozumiem, to nadmierna podejrzliwosc nie jest cnota chrzescijanska, a raczej paskudna przywara. Tez bym wolal, zeby glowny negocjator byl osoba nieposzlakowana, ale ocenianie jego obecnego dziela poprzez niegdysiejsze grzeszki to chyba jednak lenistwo intelektualne i malostkowosc. A co do tego "zabezpieczania ziemi", to zginely na niej rowniez setki tysiecy Niemcow, Ukraincow, Litwinow i Zydow, nieraz broniac jej jako wlasnej! Nasze prawa do tzw. ziem odzyskanych to ewidentna rekompensata za (tez niezbyt prapolskie) Kresy Wschodnie, a przywolywanie argumentow piastowskich to demagogiczna propaganda komunistyczna. Nie wzywam, bron Boze, do oddawania ich, ale nie uzywajmy w obronie ich polskosci smiesznych argumentow. 2. No i co - wykupia i przylacza do Niemiec?! A malo to maja Niemcy klopotow z dawnym NRD - potrzebne im jeszcze biedniejsze i do tego wrogo nastawione "Prusy"? Do tego grunt w dawnym NRD wcale nie jest drozszy niz u nas - a nieruchomosci wrecz tansze. Zobaczycie - Polacy wykupia Brandenburgie! Ksieze Biskupie - odrobinke zaufania. Unia nie chce nas wydoic, bo by musiala nas potem dokarmiac - biora nas przeciez na domownika. Szczesc Boze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stach Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert IP: *.stacje.agora.pl 23.12.02, 10:39 Wesolych Swiat Goldie ! Gość portalu: Goldie napisał(a): > Jestem autentycznie zgorszony. Kiedyz to Tygodnik Powszechny > odmawial biskupom prawa do wypowiadania sie na temat > konstytucji?! A kto, do licha ciezkiego, udostepnial im wlasne > lamy? Wyborcza zreszta tez. > > O ile tez rozumiem, to nadmierna podejrzliwosc nie jest cnota > chrzescijanska, a raczej paskudna przywara. Tez bym wolal, zeby > glowny negocjator byl osoba nieposzlakowana, ale ocenianie jego > obecnego dziela poprzez niegdysiejsze grzeszki to chyba jednak > lenistwo intelektualne i malostkowosc. > > A co do tego "zabezpieczania ziemi", to zginely na niej rowniez > setki tysiecy Niemcow, Ukraincow, Litwinow i Zydow, nieraz > broniac jej jako wlasnej! Nasze prawa do tzw. ziem odzyskanych > to ewidentna rekompensata za (tez niezbyt prapolskie) Kresy > Wschodnie, a przywolywanie argumentow piastowskich to > demagogiczna propaganda komunistyczna. Nie wzywam, bron Boze, do > oddawania ich, ale nie uzywajmy w obronie ich polskosci > smiesznych argumentow. > 2. No i co - wykupia i przylacza do Niemiec?! A malo to maja > Niemcy klopotow z dawnym NRD - potrzebne im jeszcze biedniejsze > i do tego wrogo nastawione "Prusy"? Do tego grunt w dawnym NRD > wcale nie jest drozszy niz u nas - a nieruchomosci wrecz tansze. > Zobaczycie - Polacy wykupia Brandenburgie! > > Ksieze Biskupie - odrobinke zaufania. Unia nie chce nas wydoic, > bo by musiala nas potem dokarmiac - biora nas przeciez na > domownika. Szczesc Boze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yes Biskup ma rację!!!!! IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 23.12.02, 10:42 Dobrze gada. Ta część kleru, która popiera wejście do unii to zwykle sprzedawczyki Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goldie Re: Biskup ma rację!!!!! IP: *.mimuw.edu.pl 23.12.02, 10:52 Gość portalu: yes napisał(a): > Dobrze gada. Ta część kleru, która popiera wejście do unii to > zwykle sprzedawczyki Polski. Patrzcie Panstwo, co za głębia argumentacji... Chciałbym Ci jedynie, yes, zwrócić uwagę, że albo jest się sprzedawczykiem (i wtedy bez dodatkowych określeń), albo sprzedawcą. No więc albo sprzedawczykami (i koniec), albo sprzedawcami Polski. Ale to już nie tak brzmi, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nadworny Blazen. Cos sie tu nie kleji Panie Anyklerykale! IP: 203.98.78.* 23.12.02, 10:58 Gość portalu: yes napisał(a): > Dobrze gada. Ta część kleru, która popiera wejście do unii to > zwykle sprzedawczyki Polski. Swiecki ktory popiera wejscie do unii to jakos jest wylaczony z tej oceny? Nie popieram biskupa, ale ten przynajmniej mowi do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek_5710 Re: Cos sie tu nie kleji Panie Anyklerykale! IP: *.cezex.pl 23.12.02, 11:05 Gość portalu: Nadworny Blazen. napisał(a): > Gość portalu: yes napisał(a): > > > Dobrze gada. Ta część kleru, która popiera wejście do unii to > > zwykle sprzedawczyki Polski. > > Swiecki ktory popiera wejscie do unii to jakos jest wylaczony z > tej oceny? > > Nie popieram biskupa, ale ten przynajmniej mowi do rzeczy. A ja nie popieram ale go rozumiem. On rzeczywiscie ma co stracić a niewiele zyskać - boi się że się nie znajdzie się w nowej rzecziwistości - na to trzeba autorytetu wewnętrznego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: Biskup ma rację!!!!! IP: *.if.uj.edu.pl 23.12.02, 11:55 Ciekawe, dlaczego na b. rozsadna wypowiedz goldie wskazujaca, ze ks. biskup zwyczajnie klamie nie odpowiedzial nikt z jego obroncow? A przemadre ekspertyzy ekonomiczne dowodzace, ze w Unii bedzie gorzej, znam juz od 50 lat: dokladnie tak samo uzasadniano odmowe uczestnictwa w Planie Marshalla! I zapewne ci sami eksperci na sowieckim zoldzie dzis dostarczaja argumentow Radiu Maryja. Wesolych Swiat dla wszystkich. Sprobujcie, prosze, mniej nienawisci i wiecej zrozumienia dla innych. Chris z Krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert IP: *.dip.t-dialin.net 23.12.02, 11:33 Gość portalu: Goldie napisał(a): > Jestem autentycznie zgorszony. Kiedyz to Tygodnik Powszechny > odmawial biskupom prawa do wypowiadania sie na temat > konstytucji?! A kto, do licha ciezkiego, udostepnial im wlasne > lamy? Wyborcza zreszta tez. > > O ile tez rozumiem, to nadmierna podejrzliwosc nie jest cnota > chrzescijanska, a raczej paskudna przywara. Tez bym wolal, zeby > glowny negocjator byl osoba nieposzlakowana, ale ocenianie jego > obecnego dziela poprzez niegdysiejsze grzeszki to chyba jednak > lenistwo intelektualne i malostkowosc. > > A co do tego "zabezpieczania ziemi", to zginely na niej rowniez > setki tysiecy Niemcow, Ukraincow, Litwinow i Zydow, nieraz > broniac jej jako wlasnej! Nasze prawa do tzw. ziem odzyskanych > to ewidentna rekompensata za (tez niezbyt prapolskie) Kresy > Wschodnie, a przywolywanie argumentow piastowskich to > demagogiczna propaganda komunistyczna. Nie wzywam, bron Boze, do > oddawania ich, ale nie uzywajmy w obronie ich polskosci > smiesznych argumentow. > 2. No i co - wykupia i przylacza do Niemiec?! A malo to maja > Niemcy klopotow z dawnym NRD - potrzebne im jeszcze biedniejsze > i do tego wrogo nastawione "Prusy"? Do tego grunt w dawnym NRD > wcale nie jest drozszy niz u nas - a nieruchomosci wrecz tansze. > Zobaczycie - Polacy wykupia Brandenburgie! > > Ksieze Biskupie - odrobinke zaufania. Unia nie chce nas wydoic, > bo by musiala nas potem dokarmiac - biora nas przeciez na > domownika. Szczesc Boze. Brawo Goldie! Mamy politycznie dojrzalych pasterzy. Niech to diabli...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pr.Oszołom z RM Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.02, 11:02 Oczywiście że ks biskup Ryczan ma rację....on ma wątpliwości zaś ja mam tego pewność że rząd Millera nas wycykał w Kopenhadze..przy pomocy kontrolowanych przez siebie mediów (gł.TVP) porażke przedstawia jako sukces...30% mamy dopłacić z własnego a nie z unijnego budżetu polskiemu rolnikowi..znów gruszki na wierzbie..komu on zabierze? pielęgniarkom nauczycielom?..moim zdaniem należałoby zabrać Radzie Ministrów!!...przeczytałem niektóre wasze wypowiedzi...widać ze wy jeteście totalnie zaślepieni tymi brukselskimi gwiadkami..nawet wątpić nam nie każecie...to juz żeśmy jako naród przerabiali prze 1989!! A Papież też niejednokrotnie krytykował UE...i jeszcze jedno..my nie jesteśmy przeciew Europie tylko przeciw UE...są dwie koncepcje jednoczenia 1 konfederacyjna związek suwerennych państw..koncepcja de Gaulla i za taką Wspólną Europa sie opoiwadamy i 2. Federacyjna czyli to co mamy teraz i co będzie być kmoże w przeszłości czyli Stany Zjednoczone Europy z jendym r rządem parlamentem..a fukcje parlamentów narodowych zostaną sprowadzone do eleentów dekoracyjnych czyli coś na kształt naszych sejmików wojewóddzkich...temu my mówimy NIE!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert IP: *.acn.waw.pl 23.12.02, 11:14 > dopłacić z własnego a nie z unijnego budżetu polskiemu rolnikowi.. troche mnie irytuje zauwazanie TYLKO problemu rolnictwa w aspekcie przylaczenia do UE. Na doplatach do rolnikow swiat sie nie konczy.... ;-) > na wierzbie..komu on zabierze? pielęgniarkom nauczycielom?..moim zdaniem > należałoby zabrać Radzie Ministrów!!... moze jeszcze RADIU MARYJA i temu aferzyscie Rydzykowi, jestem pewny ze byloby tego wiele wiele WIECEJ .... JESTEM PRZECIWNY WSZELKIM OBIAwOM NIETOLERANCJI, KLERYKALIZMOWI, ZAKLAMANIA I NIEUCZCIWOSCI BEZ WZGLEDU NA PROWIENIENCJE POLITYCZNA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kzk - ultra liberał Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert IP: *.ipartners.pl / 217.153.119.* 23.12.02, 11:27 Popieram w całośći i dodam od siebie. Mówi się o tym, że Irlandia zyskała ale kilka lat temu Gospodarka UE rozwijała się w wysokim tempie. I na ten jeden maleńki kraj "zrzuciło się" ponad 10 innych. Dystans Irlandia-UE był znacznie mniejszy niż Wschód Europy - UE. Dziś przy recesji na 10 państw Wschodniej Europy ma pracować 15 Zachodniej. Są dwa wyjścia: - 15-tka się poświęca zabiera swoim rolnikom, nauczycielom itd. i daje nam. Ma za to bunty społeczne. - 15-tka żyje na obecnym poziomie. Okruchy z Pańskiego Stołu spadają na Wschód. Obietnice, że jak wejdziemy di Unii to przyjadą inwestorzy jest bzdurą. Wyższe podatki likwidacja Specjalnych Stref Ekonomicznych - wszyscy jadą np. na Ukrainę. pomyśl a nie powtarzaj tego co usłyszysz w TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZAK Re: Bp Ryczan: mamy prawo ...DO Kzk ultra... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.02, 11:47 Gość portalu: Kzk - ultra liberał napisał(a): > > pomyśl a nie powtarzaj tego co usłyszysz w TVP. Jeśli nie Unia to co ?-pomyśl i oświć mnie . pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kunta Re: Bp Ryczan: mamy prawo ...DO Kzk ultra... IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 23.12.02, 11:49 Pisze się "oświeć mnie" polaczku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: Bp Ryczan: mamy prawo ...DO Kzk ultra... IP: *.jgora.dialog.net.pl 25.12.02, 21:10 Gość portalu: ZAK napisał(a): > Gość portalu: Kzk - ultra liberał napisał(a): > > > > > pomyśl a nie powtarzaj tego co usłyszysz w TVP. > > Jeśli nie Unia to co ?-pomyśl i oświć mnie . > pozdr. Dla Ciebie - strach i niepewność jutra. Dla normalnch i odpowiedzialnych Polaków, budowa państwa z wolnym rynkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bjb Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 23.12.02, 11:14 Gość portalu: PijanyBiskup napisał(a): > Nastepny... W sekcie jestes czlowieczku? Bo oficjalne > stanowisko Kosciola jest inne! Co ty hochsztaplerze wiesz o kościele jesteś ,parszywym zdrajcą narodu Polskiego- zdajesz pętaczku sobie sprawę z tego - co czeka zdrajców narodu Polskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piootruch Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.02, 11:35 Gość portalu: bjb napisał(a): > Gość portalu: PijanyBiskup napisał(a): > > > Nastepny... W sekcie jestes czlowieczku? Bo oficjalne > > stanowisko Kosciola jest inne! > Co ty hochsztaplerze wiesz o kościele > jesteś ,parszywym zdrajcą narodu Polskiego- zdajesz pętaczku > sobie sprawę z tego - co czeka zdrajców narodu Polskiego Leczyć cię powinni i to w zakładzie zamkniętym. Gdzie w was mieści zię tyle złości i nienawiści, czy wy "święci" katolicy czytaliście kiedykolwiek Biblię, chyba nie bo może coś byście zrozumieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak-Ślązak Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 23.12.02, 11:47 Pan Polak - Katolik ma rację. Nikt nie uzbroił kleru w patent na mądrość. Takimi metodami nie zdobędą autorytetu. Szkoda, bo w nicość obracają autorytety. Polak-Ślązak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak-Mazowszan Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 23.12.02, 11:50 Podpisujcie jak ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
jusup Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert 23.12.02, 12:19 Gość portalu: Piootruch napisał(a): > Gość portalu: bjb napisał(a): > > > Gość portalu: PijanyBiskup napisał(a): > > > > > Nastepny... W sekcie jestes czlowieczku? Bo oficjalne > > > stanowisko Kosciola jest inne! > > Co ty hochsztaplerze wiesz o kościele > > jesteś ,parszywym zdrajcą narodu Polskiego- zdajesz pętaczku > > > > sobie sprawę z tego - co czeka zdrajców narodu Polskiego > > Leczyć cię powinni i to w zakładzie zamkniętym. Gdzie w was > mieści zię tyle złości i nienawiści, czy wy "święci" katolicy > czytaliście kiedykolwiek Biblię, chyba nie bo może coś byście > zrozumieli. Czy ty naprawdę sądzisz, że te słowa wypowiedział jakiś autentyczny przeciwnik wstępowania UE? Bo mam wrażenie że zwolennicy integracji dyskutujecie sami z sobą. Po naszej stronie tez nie brak ludzi zaślepionych, ale nie są oni tak głupi by wypowiadać słowa, które tylko by ich ośmieszały i nikogo nie przekonywały. O wiele bardziej prawdopodobne wydaje mi się, że to jeden z waszych rzuca takie debilizmy, bo mając przeciwnika kredytyna łatwiej wam odpierać zarzuty. Tak np. w TVP kształtowana jest dyskusja z przeciwnikami wstępowania do Unii - zaprasani są wykreowani w pewien sposób Janowski i Lepper (Niller nie na darmo go wspierał) by ośmieszać przeciwników - nikt poważny nie bywa zaroszony. A są tacy - zapewniam was. Miler woli, by nikt nie wnosił wątpliwości. ALe .. Jedynym celem promowania rozszerzenia ze strony Unii jest osłabienie konkurencyjności Polski w bardziej subtelny sposób. Już nie cła zaporowe, ale normy. I te nnormy nie tylko na rynek "15" ale i nowych państw. Czy nei wydaje ci sie wam idiotyzmem np normy sprzedaży mleka? Notabene jako sukces Kpenhagi przedstawia się zwiększenie limitu produkcji mleka - co jest nieprawdą, przesunięto jedynie pewną kwotę ze sprzedaży detaicznej do hurtowej . DLa mnie idiotyzmem jest to że oni sie tym musieli zajmować. Unia to wysokie podatki, obciążenia społeczne (moglibyśmy konkurować tańszą siłą roboczą - wchodząc do Unii pozbawiamy się tej możliwości), normy, koncesje (raj dla polityków i urzędników - a jaka korupcja)... Idiotyzm goni idiotyzm Natomiast pytanie o alteratywę - jeśli mamy w referendum powiedzieć nie a później przez następne lata pod wodzą tego byądź innego rządu nadal się przystosowywać do norm unijnych w nadziei polityków na lepszy dla nich wynik kolejngo referendum - to rzeczywiści brak alternatywy. Bo a chę wolnego handlu - a Unia Europejska jest tylko ograniczeneim wolnego handlu. Bo chcę wolnośći w gospodarce - a Unia tę wolność zabiera Bo chcę rozwoju gospodarczego Polski - a Unia oznacza stagnację, bezrobocie, brak perspektyw ... Taka jest prawda, a że dziei nachalnej propagandzie wydaje się Wam, że coś będzie lepiej ... Gorzkie będzie Wasze rozczarowanie. Najszybciej rozczarują sie zaś ci, którzy liczą na jakiekolwiek sumy wpompowywane w naszą gospodarkę - mam nadzieję jednak, że WY jesteście ludźmi w mairę inteligentnymi i na tego nie oczekujecie :D A biskup - ma prawo do własnego zdania. Ma prawo do wyrażenia swoich obaw. Byłby małym człowiekiem, gdyby uważał, że Unia to błąd, a nie powiedział tego bo tak postanowił episkopat. I to nie znaczy , że jest w jakiejś sekcie.... W Biblii jest powiedziane, że jesteśmy wolnymi ludźmi, z wolną wolą. Odpowiedzialni będziemy za własne czyny ... Natomiast niektórym Eurofilom przypomnę, że w Biblii nie wzmianki o Unii Eurpoejskiej, więc niechęć do przystąpienia do niej nie jest automatycznie grzechem ... :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wierzacy Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert IP: *.sa.bigpond.net.au 23.12.02, 11:58 Gość portalu: bjb napisał(a): > Gość portalu: PijanyBiskup napisał(a): > > > Nastepny... W sekcie jestes czlowieczku? Bo oficjalne > > stanowisko Kosciola jest inne! > Co ty hochsztaplerze wiesz o kościele Chyba nieco wiecej niz Ty... > jesteś ,parszywym zdrajcą narodu Polskiego- zdajesz pętaczku > sobie sprawę z tego - co czeka zdrajców narodu Polskiego Ciekawe, ale ja jestem czlowiekiem wierzacym - czym mi grozisz czlowieku? I gdzie ta Twoja tolerancja i milosc do blizniego Wierzacy Czleku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba Uczony teolog z Ministerstwa Finansów III RP IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 23.12.02, 11:58 Gość portalu: bjb napisał(a): > Gość portalu: PijanyBiskup napisał(a): > > > Nastepny... W sekcie jestes czlowieczku? Bo oficjalne stanowisko Kosciola jest inne! > Co ty hochsztaplerze wiesz o kościele jesteś ,parszywym zdrajcą narodu Polskiego- zdajesz pętaczku sobie sprawę z tego - co czeka zdrajców narodu Polskiego **************************************************************************** A moze byś się wziął do roboty, teologu. Nie za grzebanie po necie ci płacimy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yes Re: Uczony teolog z Ministerstwa Finansów III RP IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 23.12.02, 12:02 To uczeń Balcerowicza i innych oszołomów więc połajanki wobec niego nie poskutkują. Typowy cymbał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 23.12.02, 12:31 Gość portalu: bjb napisał(a): > Gość portalu: PijanyBiskup napisał(a): > > > Nastepny... W sekcie jestes czlowieczku? Bo oficjalne > > stanowisko Kosciola jest inne! > Co ty hochsztaplerze wiesz o kościele > jesteś ,parszywym zdrajcą narodu Polskiego- zdajesz pętaczku > sobie sprawę z tego - co czeka zdrajców narodu Polskiego z adresu IP wynika, ze jestes z Ministerstwa Finansow...... To juz tam sekta RM sie zadomowila ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witold17 Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert IP: *.rzeszow-moniuszki.sdi.tpnet.pl 23.12.02, 22:10 Gość portalu: Jaro napisał(a): > z adresu IP wynika, ze jestes z Ministerstwa Finansow...... > To juz tam sekta RM sie zadomowila ? > To pewnie portier, dorwał się na dyżurze do komputera i pisze to co słyszał przed chwilą w radiu ojca Sromotnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yossarian Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert IP: *.gazeta.pl 23.12.02, 11:17 Pamietam wypowiedzi tego pana (bu duszpasterzem to on nie jest) w nieisniejacym juz katolickim radiu Jedosc w Kielcach. Bylo to niedlugo po jego przyjsciu do Kielc. Wypowidzi dotyczyly programu WC kwadrans i Wielkiej Orkiestry Swiatecznej Pomocy. Bylo mi wstyd, ze ten czlowiek ma cokolwiek wspolnego z Kielcami. Teraz jest mi wstyd tym bardziej. Pochwala dla Cejrowskiego, negacja dla Owsiaka i UE - kompromitacja. Zal mi Kielc, zal mi ze tacy ludzie uprawiaja tu rzad dusz. Ja podziekowalem za prace w radiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezary Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert IP: *.unregistered.net.telenergo.pl / 192.168.3.* 23.12.02, 11:33 Ludu kielecki módl się gorąco za swoiego głupiego biskupa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak-Katolik Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 23.12.02, 11:40 Gdy hierarchia Kościoła w Polsce nadal tkwi w mrocznych czasach walki z państwem, obok dokonują się przemiany. MOzna je dostrzegać i wyjść im na przeciw. Można udawać, że nic się nie dzieje - i udawać zdziwionych. Można rano głosić Słowo Boże, a w radio siać nienawiść. Tylko, czy do budowania jutra konieczna jest nienawiść i rozpamiętywanie wczoraj. Polak-Katolik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert IP: *.unregistered.net.telenergo.pl / 192.168.3.* 23.12.02, 11:41 Ryczan na codzień kolaboruje z ciemnotą i głupotą.Należy żałować,że ni ma św inkwizycji,bo niechybnie trafił by na stos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 23.12.02, 11:43 Idiota jesteś. Po chrześcijańsku wybaczamy ci Oleczku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakonnik... Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.02, 11:58 Gość portalu: hans napisał(a): > Idiota jesteś. Po chrześcijańsku wybaczamy ci Oleczku hans -przeginasz!- chrześcijanin żywemu nie wybaczy... wiem to z doświadczenia ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 23.12.02, 12:00 To tak samo jak "starsi bracia w wierze". Tylko staram się naśladować dobre wzorce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PK Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert IP: *.oaza-dd.com 23.12.02, 12:06 Zdaje mi się, że w tych sprawach w KK nie obowiązuje dyscyplina. I bardzo dobrze. A biskup ma faktycznie - jak każdy - prawo do swojego zdania odrębnego. A my mamy prawo jego zdanie zaakceptować albo odrzucić. Co kto lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
jusup Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert 23.12.02, 12:32 Ludzie kochani - doczytałem do końca i widzę, że jesteście jednak ostro porąbani. Ta prounijna papka zrobiła z was całkowicie nie myśłaćych ludzi - nie mam pretensji nawet o to, że macie inne zdanie niż ja o UE - nie chcę socjalizmu, marazmu gospoodarczego, wysokich podatków, braku wolnej konkurencji - a to za sobą UE niesie. Możecie tego chcieć, możecie też tego nie chcieć, lecz nie widzieć tych zagrożeń - wy natomiast powtarzacie tylko pewne banały i odmawiacie ludziom prawa do własnego zdaia. Czy biskup Ryczan powiedział coś obrażającego kogoś? Nie chce do UE tylko. A już słyszę "Kompromitacja", "Wstyd", "Skandal"... Przypominają się czasy jedenj jedynej słusznej drogi .. do socjalizmu. Młodzież z partią.. Biskupi-patrioci... a ci inni to sługusy imperializmu .... Żałośni jesteście eurofile ... To wy jesteście najgorsze oszołomy, bo to w was nie ma zera tolerancji dla inaczej myślaćych a w imię tolerancji domagacie się tylko jednego słusznego światopoglądu ... Żeby nie okazać się w waszych oczach "sługami ciemnogrodu" trzeba bezwarunkowo popierać wstąpienie do Związku Socjalistycznych Republik Europejskich i to bezwarunkowo, najlepiej bez negocjacji, trzeba być za orkiestrą Owsiaka, a przeciw Cejrowskiemu... Jedynie słuszne poglądy .. A najśmieszniejsze jest to, że nie jest to efektem waszych poglądów, lecz po prostu przejawem braku jakiejkolwiek próby samodzielnego myśłenia.. Tylko utarte schematy, zwalniające od wysiłku umysłowego, za to zapewniające właściwe poglądy... Nikt nie nazwie mnie oszołomem, bo może trzeba błoby bronić swoich poglądów i w towarzystwie bym źle wyglądał... Chcecie - będziemy w Unii, ale zapewniam was - źle na tym gospodarczo wyjdziemy .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PK Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert IP: *.oaza-dd.com 23.12.02, 12:44 O rany, to na mój post jest odpowiedź? 8-| Odpowiedz Link Zgłoś
jusup Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert 23.12.02, 15:21 Gość portalu: PK napisał(a): > O rany, to na mój post jest odpowiedź? 8-| Nie :D To była odpowiedź na te wszystkie wcześniejsze śmieszne i zajadłe ataki ... Twój post był zupełnie OK pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: christek Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert IP: *.dip.t-dialin.net 23.12.02, 13:46 Swieta racja..kazdy wolny czlowiek ma ptraqwo do wlasnej opini...tylko male ale..ja tutaj wyglaszajac swoja publicznie mam swiadomosc ze przeczytasz ja Ty lub pari jeszcze..bedziesz za lum nie ale to i tak nie bedzoie mialo prawie zadnych konsekwencji...Jesli natomiast BISKUP wyglasza swoja opinie publicznie to to juz ma inna wage...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr. Tuleja. Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert IP: *.12.14.vie.surfer.at 23.12.02, 12:33 Co ten pedal,sprzedawczyk,ma do gadania w sprawach Polski?.Jezeli jeszcze porusza temat kolaboracji to daje dodatkowy dowod chamstwa i bezczelnosci,bo w kolaboracji nikt mu nie dorowna.Jezeli ten nierob,pasozyt tak zainteresowany jest losem tego Panstwa,to niech wezmie sie do jakiejs pracy na jego rzecz i rzecz spoleczenstwa a nie wydziera zaklamanej mordy,nie wstydzac sie,ze to jedyne co oprocz rabowania potrafi.Jak to jest dla tego pasozyta za trudne,to niech zajmie sie jeszcze inna posiadana umiejetnoscia:molestowaniem nieletnich i bezbronnych klerykow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yes do Dr. Tu-leje IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 23.12.02, 12:38 Nie bedę z tobą polemizował w tym temacie tylko ograniczę się do stwierdzenia, że jesteś małym zalęknionym cwelem, który daje dupy i ciągnie fallusy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr. Tuleja. Re: do goscia"yes" IP: *.12.14.vie.surfer.at 23.12.02, 13:04 Zalekniony nie jestem,bo pisze otwarcie o tym o czym sam pewnie tez bys chcial, tchorzliwy,ciemny zaklamany chamie,a dawanie dupy i ciagniecie druta to domena,a wrecz dar Bozy koscielnych pojebusow,cierpiacych na schizofrenie wpojona im od czasu polewania im poraz pierwszy lba zimna woda a pozniej posypywanego popiolem.O polemice rzeczywiscie nie ma co mowic,bo ludzi twojego pokroju powinno sie trzymac w pokojach bez klamek,poniewaz na wolnosci sa nie tylko niebezpieczni dla otoczenia,ale rowniez dla samych siebie.W "bohaterskiej" obronie kretyna, rownego tobie,chciales pewnie pokazac swoje zaangazowanie w dzialalnosc K.Kat. i swoja "gleboka" wiare,ale tym wlasnie pokazales wlasciwe oblicze katolika,- malego,glupiego,chorego czlowieka,zaklamanego idioty,ktory nie zdaje sobie sprawy,ze nie przestrzegajac kanonow wiary,o ktora tak walczy,osmiesza rowniez cala ta bande,ktora reprezentuje w swoich boh.wywodach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moi Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert IP: *.net.autocom.pl 23.12.02, 12:39 broń Boże , żeby dziecię boże brało we wladanie świat; brr, gdyby Bog chrześcijan istniał naprawdę, to byłby prawdziwy koszmar; na szczęście to tylko rozpanoszona bełkocząca "sekta która przestała byc sektą"; i choc trudno mieć zastrzeżenia do wielu głoszonych przez tą instytucje kwestii etycznych, zawartość teologiczna (zeby było z kielecka) otwiera scyzoryk w kieszeni; hmm lubie obrażać uczucia religijne chrześcijan, oni sami jako geja obrażają mnie notorycznie, więc nie widzę powodu powstrzymywać się przed oddawaniem ciosów; eh, mimo wszystko wesołych świąt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yes Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 23.12.02, 12:40 Jesteś cwel z cyckami. Wesołych Świąt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hpkrakow Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert IP: *.net.autocom.pl 23.12.02, 14:02 Pod rozwagę – hpkrakow : „Bywa, że przed społeczeństwem staje konieczność dokonania wyboru przesądzającego jego dalsze losy dalsze losy” – str .392 - TROJA PÓŁNOCY-[Zofia Kossak –Zygmunt Szatkowski – IW-PAX-19]. ........„Przed tysiącem lat z okładem, nad brzegami Łaby, stały naprzeciw siebie dwa wrogie obozy : Od zachodu Sasi, od wschodu plemiona słowiańske.”- str. 384 .....„ Słowianie wszędzie zostali wytępieni lub wypędzeni....“- str 385 ....” Ważniejszym grodom zwycięzcy nadali nowe imiona, względnie przerobili dawne. Zwierzyn- Schwerin, Dymin-Demmin, Wyszomir – Wismar itp......“ - str. 387 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba Pan Ryczan ma prawo wątpić w co sobie chce watpić IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 23.12.02, 12:39 zanim natomiast zacznie robiś w Polsce agitację (czy anty-, czy pro-) podpierając się siłą swego urzędu, pan Ryczan musi najpierw określić bez kręcenia, które państwo jest punktem odniesienia dla jego lojalności - Polska, czy Watykan może. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czech Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert IP: *.visp.energis.pl 23.12.02, 13:03 Pan biskup ubolewa, że w komuniźmie nie mógł się mieszać do polityki. Ja z Kościoła odszedłem po tym, jak zaczął się mieszać do polityki - sorrki - nie Kościół, tylko jego urzędnicy, bo to jest różnica. Odepchnęła mnie obłuda, chciwość, faryzeuszostwo itd, co nie przystoi duchownym. Dla mnie pozostali pośrednikami, a ci z reguły czerpia tylko zysk z tego co ktoś ma. Dla mnie zastanawiające jest, co też Miller i jego grupa obiecali Kk, że dostali od nich aż takie poparcie. Gdzie te konfitury stoją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student UW Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert IP: *.chello.pl 23.12.02, 13:08 Czasami mam wrażenie, że polski Kośiół rozpowszechnia idee rodem ze średniowiecza. Ludzie!-my będąc krajem położonym w Europie nie mamy innego wyjścia niż Unia Europejska. Tzn w sumie mamy: Nie wchodzimy do UE i pozostajemy na zawsze takim Ciemnogrodem z naszymi górnolotnymi hasłami w stylu: Polska cierpiąca za wszystkie narody itp. No cóż, jak zostaniemy sami w Europie, to rzeczywiście być może spełnią się marzenia rodziny radia wiadomo jakiego: Będziemy cierpieć z biedy na wieki wieków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomas Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert IP: 212.244.185.* 23.12.02, 13:31 Proponuję przeczytanie na dzisiejszej stronie "Naszego Dziennika" jak to można pochwalić negocjacje takiej potęgi gospodarczej ja Malta i porównać je z negocjacjami Polski. W ich przypadku uzyskanie prawa do dopłat bezpośrednich dla milionów maltańskich rolników z ich budżetu to sukces. A jak to jest oceniane w naszym przypadku? Przypomnijcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba Naszego Dziennika prawdy objawione IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 24.12.02, 00:31 Gość portalu: Tomas napisał(a): > Proponuję przeczytanie na dzisiejszej stronie "Naszego Dziennika" jak to można pochwalić negocjacje takiej potęgi gospodarczej ja Malta i porównać je z negocjacjami Polski. W ich przypadku uzyskanie prawa do dopłat bezpośrednich dla milionów maltańskich rolników z ich budżetu to sukces. A jak to jest > oceniane w naszym przypadku? Przypomnijcie. ************************************************************************ Tomuś, a skąd ty wziąłeś "miliony maltańskich rolników" - z Naszego Dziennika? Toz wszystkich Maltańczyków jest alles do kupy 373 tys., z czego 80% mieszka w miastach. Zródło: encyklopedia.wp.pl/index.html "MALTA (Republika Malty), państwo w Europie Pd., na w.: Malta, Ghawdex, Kemmuna i in., na M. Śródziemnym; 316 km2; 373 tys. mieszk. (1995), Maltańczycy; katolicy; w miastach 83% ludności; stol., największe m. i port Valletta; j.u.: maltański, ang.; republika. Powierzchnia wysp (Malta, Ghawdex, Kemmuna) nizinna z wieloma wapiennymi wzgórzami; klimat podzwrotnikowy śródziemnomor.; makia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan " jestesmy za Unia a nawet przeciw"- normalka IP: *.multicon.pl 23.12.02, 14:11 "Poparcie" k.k. to pocalunek smierci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol w. kolejny czarny pajak IP: proxy / 142.108.17.* 23.12.02, 14:14 wydalil z siebie oswiadczenie. powtorzmy wszyscy - najpierw europa a potem ksieza na ksiezyc ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Kościół Kielecko-katolicki IP: 62.233.204.* 23.12.02, 14:18 Brawo, księże biskupie! Wsspaniała wypowiedź, akurat na miarę diecezji, której biskup jest zwierzchnikiem. A swoją drogą mają pecha te nieszczęsne Kielce, że zawsze muszą być symbolem skrajnej głupoty i ciemniactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Ryczan IP: *.proxy.aol.com 23.12.02, 16:17 Zgodnie z logika bp ryczana, powinnismy przestac chodzic do kosciola, bo czesc ksiezy to kolaboranci sb. to taka typowa cecha kleru - na katechezie historie o szawle/pawle i przebaczeniu, a w praktyce, kamienowanie kazdego, kto popelnil kiedys blad. oj, chyba sobie bp ryczan ministranta od dawna nie wyruchal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOLF Ks.RYCZAN=POWROT DO DADUPIA EUROPY! IP: *.sympatico.ca 23.12.02, 21:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czeslaw z USA Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert IP: *.pop1.net 24.12.02, 02:53 Witam serdecznie i pragne przekazasc moc gorocych zyczen z okazji Sw. Bozego Narodzenia dla wszystkich Polakow. Sprawa U.E. otrzymoje wiecej uwagi niz zasluguje na to. W bardzo podchwytliwy i manipulacyjny sposob grupka ludzi, zapewne bardzo mala, wzbudza stany emocjonalne w masach ludzi. Stary i wytarty tryk bolszewizmu i Nazzi-onalizmu. Pierwsze kroki do podjecia kontroli nad bezwladem mas. Emocjionalnie pobudzne masy mozna przekladac jak sie chce i kiedy sie chce. Prostymi ostatnimi dwom przykladami tego typu manipulownia masami byly Rewolucja bolszewicka i rewolucja Nazzi w Niemczech. Napewno niektorzy z nas pamietaja jak sie to skoncyzlo. Czy napewno sie skonczylo? Mysle, ze samo wejscie R.P. do U.E., niejest glownym celem danje grupki manipolatorow. Tak samo jak same w/w "rewolucje" niemialy na celu dobra ludu ktory tak usilnie probowali uszczesliwic na swoj czerwony bolszewicki kolor, czy brazawo-czarny system Nazzi. Dziwi mnie, ze nikt w Polsce niespojzy na historie podobnych spraw w Europie, i nieproboje spojzec na caloksztalt calej checy z E.U.. Prima Aprilis to polski dzien 1go Kwietnia, a nie na caly rok, a moze wiecej? Z drugiej beczki mozna wyciagnac wniosek i chodzi to w wnioski przy sprawach negocjacyjnych, ze Polska jest w zaslabym stanie finansowym i gospodarczym, aby odegrala jaka kolwiek powazna role przy stole negociacji nietylko przy tak mniej waznych sprawach - jak czy wejsc czy niewejsc do E.U. Dziwie sie, ze zad R.P. niema powazniejszych spraw na glowie tylko, czy wsposcic Hansa czy Johna do Polski, bo jeszcze cos niezostalo zkradzione przez poprzednia ekipe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poslaniec Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert IP: *.210.211.132.Dial1.NewYork1.Level3.net 24.12.02, 21:59 Zgadzam sie Czeslaw ale nie o tym chcialem teraz.Najbadziej co mnie w tym wszystkim zastanawia to postawa czesci dostojnikow koscielnych ,np Arb Pieronek, Zycinski.Dosc powszechnie sie mowi ze doszlo do pewnej niepisanej umowy,w zamian za poparcie UE i odciecie sie od RM ,rzad Milera obiecywal zakaz aborcli ,czy nawet starania o ze tak powiem "chrzescijanska Europe unie".Nagle przyszlo pewne rozczarowanie wypowiedz Pana Dyducha z SLD ktory wyraznie opowiedzial sie przeciw aborcji.Nie wiem (choc bardzo ROZNIE! juz o tym mysle) ,ale delikatnie nazwalbym to naiwnoscia tej opcji w kosciele.Ja zwykly czlowiek chcialbym w to wierzyc ze to tylko naiwnosc ,ale nie mysle ze ludzie tak swiatli i tak wyksztalceni jak nasi dostojnicy koscielni sa az do tego stopnia latwowierni(oczywiscie ze nie dotyczy wszystkich tylko kilku).Dzisiaj np Jego Eminencja Arcb Zycinski krytykuje Pana Dyducha,ale jeszcze wczoraj wspolnie z Jego Eminencja Arcb Pieronkiem zastanawiali sie i to na lamach GW kto zamknie RM.? Nie pojmuje tutej czym sie kierowano w takich "kalkulacjach",przeciez wiadomo jest nie od dzisiaj ze lewacy z SLD czy libertyni z UW ZAWSZE walczyli z kosciolem ,a na uklady szli tylko wtedy jak juz musieli albo bardzo cos potrzebowali(poparcie dla UE).Wypowiedz Duducha jest tlumiona tuszowana przez Milera a nawet GW,ale jak dlugo mysle ze tylko do referendum.A potem sila rzeczy ten antylerykalizm ,antykatolicyzm,nienawisc do kosciola "czarnych"musi wetrysnac spod skorupy i to jeszcze ze zdwojona sila.I teraz pytanie czyzby czesc naszych dostojnikow tego nie dostrzegala (zagrozenia) ,nie rozumiala i w koncu tych obecnych rozczarowan NIE UMIELI PRZEWIDZIEC???!.Jak mozna bylo wchodzic w jakies uklady z partiami ktorej posel (Gadzina)zapraszal prostytutki do sejmu?.Nie rozumiem na co liczono ,ze byly ministrant Oleksy przechsci Europe na katolicyzm?, no przeciez naobiecac mozna wszystko.W zasadzie nie dziwi mnie ani SLD,ani liberalowie bo oni jasno sie okreslili kim sa i do czego daza.Nie moge natomias zrozumiec dlaczego ,czesc WW biskupow odcina sie od np RM,ND,LPR i tego nurtu,wiedzac jednoczesnie ze znajdzie tam przeciez zagorzalych przeciwnikow aborcji i zwolennikow kosciola katolickiego oraz chrzescijanstwa.Nie dosc ze sie odcinacie Szanowni Pasterze ,to jeszcze wspolnie z naszymi naturalnymi przeciwnikami(SLDowski rzad,GW) atakujecie nas.Czy naprawde Wam sie wydaje ze za cene pozbycia sie RM i poparcia dla nowej ewropjskiej rebubliki rad,utrzymacie zakaz aborcji w Polsce lub socjal liberalnej uni? ,albo ze moze Vargenchen i Szreder nawroca sie na katolicyzm(no chyba ze wszesniej Michnik tez).Jestem tylko zwolennikiem RM i nie odpowiadam tu za nikogo ale mysle za nas wszyskkich to juz po prostu zaczyna bolec nie mowiac ze zadajemy sobie coraz wiecej ROZNYCH!pytan ktore pozostaja bez odpowiedzi.Napisalem podobne wpisy na forum unia europejska (watek:"Arcb Zycinski:Najpierw Europa a potem dzieciobojstwo") i tak jak tam chce przestrzec przed odchodzeniem od kosciola nanawet jesli sie zgadzamy ze cos chwilowo czesciowo jest nie tak.Raz ze dopiero by sie bazyliszek cieszyl ,a poza tym to musimy pamietac ze idziemy tam do Boga a nie do ludzi.Jakkolwiek Zycze juz wszystkim bez wyjatku Wesolych Swiat i prosze o wybaczenie jesli kogos urazilem ale musialem to powiedziec co mnie nie daje spokoju i pewno jeszcze nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Nizizm Radia Maryja ? IP: *.acessonet.com.br 26.12.02, 04:01 Gość portalu: Poslaniec napisał(a): > Zgadzam sie Czeslaw ale nie o tym chcialem teraz.Najbadziej co mnie w tym > wszystkim zastanawia to postawa czesci dostojnikow koscielnych ,np Arb > Pieronek, Zycinski.Dosc powszechnie sie mowi ze doszlo do pewnej niepisanej > umowy,w zamian za poparcie UE i odciecie sie od RM ,rzad Milera obiecywal zakaz > > aborcli ,czy nawet starania o ze tak powiem "chrzescijanska Europe unie".Nagle > przyszlo pewne rozczarowanie wypowiedz Pana Dyducha z SLD ktory wyraznie > opowiedzial sie przeciw aborcji.Nie wiem (choc bardzo ROZNIE! juz o tym > mysle) ,ale delikatnie nazwalbym to naiwnoscia tej opcji w kosciele.Ja zwykly > czlowiek chcialbym w to wierzyc ze to tylko naiwnosc ,ale nie mysle ze ludzie > tak swiatli i tak wyksztalceni jak nasi dostojnicy koscielni sa az do tego > stopnia latwowierni(oczywiscie ze nie dotyczy wszystkich tylko kilku).Dzisiaj > np Jego Eminencja Arcb Zycinski krytykuje Pana Dyducha,ale jeszcze wczoraj > wspolnie z Jego Eminencja Arcb Pieronkiem zastanawiali sie i to na lamach GW > kto zamknie RM.? Nie pojmuje tutej czym sie kierowano w > takich "kalkulacjach",przeciez wiadomo jest nie od dzisiaj ze lewacy z SLD czy > libertyni z UW ZAWSZE walczyli z kosciolem ,a na uklady szli tylko wtedy jak > juz musieli albo bardzo cos potrzebowali(poparcie dla UE).Wypowiedz Duducha > jest tlumiona tuszowana przez Milera a nawet GW,ale jak dlugo mysle ze tylko do > > referendum.A potem sila rzeczy ten antylerykalizm ,antykatolicyzm,nienawisc do > kosciola "czarnych"musi wetrysnac spod skorupy i to jeszcze ze zdwojona sila.I > teraz pytanie czyzby czesc naszych dostojnikow tego nie dostrzegala > (zagrozenia) ,nie rozumiala i w koncu tych obecnych rozczarowan NIE UMIELI > PRZEWIDZIEC???!.Jak mozna bylo wchodzic w jakies uklady z partiami ktorej posel > > (Gadzina)zapraszal prostytutki do sejmu?.Nie rozumiem na co liczono ,ze byly > ministrant Oleksy przechsci Europe na katolicyzm?, no przeciez naobiecac mozna > wszystko.W zasadzie nie dziwi mnie ani SLD,ani liberalowie bo oni jasno sie > okreslili kim sa i do czego daza.Nie moge natomias zrozumiec dlaczego ,czesc WW > > biskupow odcina sie od np RM,ND,LPR i tego nurtu,wiedzac jednoczesnie ze > znajdzie tam przeciez zagorzalych przeciwnikow aborcji i zwolennikow kosciola > katolickiego oraz chrzescijanstwa.Nie dosc ze sie odcinacie Szanowni > Pasterze ,to jeszcze wspolnie z naszymi naturalnymi przeciwnikami(SLDowski > rzad,GW) atakujecie nas.Czy naprawde Wam sie wydaje ze za cene pozbycia sie RM > i poparcia dla nowej ewropjskiej rebubliki rad,utrzymacie zakaz aborcji w > Polsce lub socjal liberalnej uni? ,albo ze moze Vargenchen i Szreder nawroca > sie na katolicyzm(no chyba ze wszesniej Michnik tez).Jestem tylko zwolennikiem > RM i nie odpowiadam tu za nikogo ale mysle za nas wszyskkich to juz po prostu > zaczyna bolec nie mowiac ze zadajemy sobie coraz wiecej ROZNYCH!pytan ktore > pozostaja bez odpowiedzi.Napisalem podobne wpisy na forum unia europejska > (watek:"Arcb Zycinski:Najpierw Europa a potem dzieciobojstwo") i tak jak tam > chce przestrzec przed odchodzeniem od kosciola nanawet jesli sie zgadzamy ze > cos chwilowo czesciowo jest nie tak.Raz ze dopiero by sie bazyliszek > cieszyl ,a poza tym to musimy pamietac ze idziemy tam do Boga a nie do > ludzi.Jakkolwiek Zycze juz wszystkim bez wyjatku Wesolych Swiat i prosze o > wybaczenie jesli kogos urazilem ale musialem to powiedziec co mnie nie daje > spokoju i pewno jeszcze nie rozumiem. MOŻE TY CAŁE ŻYCIE MASZ JAKIEŚ UKŁADY I SPISKI .. A NIE POMYŚLAŁEŚ, ŻE BISKUPI POLSCY ( WIĘKSZOŚĆ ) JAK I OJCIEC ŚWIĘTY, WIDZĄ DOBRO UNII EUROPEJSKIEJ DLA NASZEJ OJCZYZNY ? MUSZĄ MIEĆ UKŁADY Z KOMUNĄ, BO NIE MYŚLĄ I NIE MÓWIĄ JAK GŁOSZĄCY NAZIZM - RYDZYK? TRUDNO MYŚLEĆ JAK SIĘ TYLKO KARMII "NASZYM DZIENNIKIEM" I RADYJKIEM "MARYJA". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.02, 20:54 Watpię więc myślę.. myślę więc jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert IP: *.jgora.dialog.net.pl 25.12.02, 21:06 Gość portalu: PijanyBiskup napisał(a): > Bo oficjalne > stanowisko Kosciola jest inne! Co? Hahahaha, a może sprowadź to do dogmatu... Jeśli papież lubi także np. czerwone wino, to jest to oficjalne stanowisko kościoła? A może każdy katolik także powinien to lubić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biskup. Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert IP: *.12.14.vie.surfer.at 25.12.02, 23:11 Gość portalu: pollak napisał(a): > Gość portalu: PijanyBiskup napisał(a): > > > Bo oficjalne > > stanowisko Kosciola jest inne! > > Co? Hahahaha, a może sprowadź to do dogmatu... Jeśli papież lubi także np. czer > wone wino, to jest to oficjalne stanowisko kościoła? A może każdy katolik także > powinien to lubić? <U dupy nam lata oficjalne,czy niepoficjalne stanowisko kosciola.Te sukinsyny powinny interesowac sie stanowiskiem Narodu,ale stanowiskiem zdrowej jego czesci,bo najwyzsza juz dla nich pora,zaczyna sie robic cieplo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 26.12.02, 04:15 Nie naród, ale doraźne cele i interesy Watykanu są mottem przewodnim postepowania funkcjonariuszy kościelnych. Dzięki takiemu a nie innemu stanowisku Watykanu nie jeden naród zniknął już z tej ziemi. Typowy chwyt instrumentalny. Wypowiedzi Watykanu na temat narodu bardzo wyraźnie odzwierciedla jego polityka w historii 1000-letniej Polski. Interes to interes. Jeżeli mam możliwość robienia interesu właśnie tą nie najzdrowszą częścią narodu, czy pozostała część będzie mnie interesowała poza maksymalizacją korzyści? Warneńczyk jest jednym z bardzo wielu przykładów. Gość portalu: Biskup. napisał(a): > Gość portalu: pollak napisał(a): > > > Gość portalu: PijanyBiskup napisał(a): > > > > > Bo oficjalne > > > stanowisko Kosciola jest inne! > > > > Co? Hahahaha, a może sprowadź to do dogmatu... Jeśli papież lubi także np. > > czer > > wone wino, to jest to oficjalne stanowisko kościoła? A może każdy katolik > także > > powinien to lubić? > <U dupy nam lata oficjalne,czy niepoficjalne stanowisko kosciola.Te sukinsyn > y > powinny interesowac sie stanowiskiem Narodu,ale stanowiskiem zdrowej jego > czesci,bo najwyzsza juz dla nich pora,zaczyna sie robic cieplo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: Bp Ryczan: mamy prawo wątpić w uczciwość pert IP: *.jgora.dialog.net.pl 26.12.02, 10:20 Gość portalu: Biskup. napisał(a): > <U dupy nam lata oficjalne,czy niepoficjalne stanowisko kosciola. Hahaha! To powiedz to temu frustratowi, który założył ten wątek. Te sukinsyn > y > powinny interesowac sie stanowiskiem Narodu,ale stanowiskiem zdrowej jego > czesci,bo najwyzsza juz dla nich pora,zaczyna sie robic cieplo. Tu jak widzę poziom frustracji także wysoki, hehe. Aż miło popatrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś