Dodaj do ulubionych

kato-narodowe łapska precz od Generała

01.05.06, 13:27
Jaruzelskiego, największego obok Gierka i Piłsudskiego polskiego męża stanu w
XX wieku! Kato-narodowe łajno, których ideologiczni bracia (naziści)
odpowiedzialni są za najgorsze cierpienia Narodu Polskiego w historii, których
polaczkowaci protoplaści, jako członkowie bandyckich organizacji WiN czy NSZ,
mordowali Polaków. Informacja Wojskowa, w czasach gdy służył tam Jaruzelski,
służyła przedewszystkim zwalczaniu band, Jaruzelski też przykładał rękę do
niszczenia faszystowskich ścierw z WiN czy NSZ, więc tylko mu pogratulować a
nie go potępiać.
Obserwuj wątek
    • smok62 Wykupiłeś bilet do Mińska? 01.05.06, 13:32
      Tam rządzi taki sam gość jak twój idol jaruzel. Tylko chyba trochę przyzwoitszy
      bo nie wydawał swoich kolegów na śmierć.
    • nielubiegazety2 Jaruzelski pies sowiecki n\t 01.05.06, 13:32

• humbak Re: kato-narodowe łapska precz od Generała 01.05.06, 13:35
      Faszystowskich ścierw? Tornson, brak mi słów. Wiedziałem że twoje pomysły są
      dzikie, ale takie rzeczy wypisywać to już chamstwo jest.
      • ariadna-enta Re: kato-narodowe łapska precz od Generała 01.05.06, 15:58
        Szkoda dyskutować z tym przygłupem ,on od dawna broni tych stalinowskich
        ścierw ,które wymordowały zwłaszcza w latach 1944-1956 tysiące Polaków,nie
        licząc uwięzionych i tych,którym zniszczono życie. Nie wspomnę o zabitych i
        osadzonych w gułagach Rosjan. Ten potomek stalinowców broni tych,którzy w 1939
        napadli na Polskę i kumali się z Hitlerem,a potem tylko dlatego zmienili front
        bo ich wielki Niemiecki "przyjaciel" wystawił do wiatru i zmuszeni byli z nimi
        walczyć.
        Trzeba mieć nierówno pod sufitem,żeby bronić zarówno nazistów ,jak i tych spod
        sierpa i młota- jedni idrudzy dosyć napsuli Polakom krwi.
        • humbak Re: kato-narodowe łapska precz od Generała 01.05.06, 16:00
          Z tego co wiem sami chcieli swego "przyjaciela" wystawić do wiatru, tyle że on
          był szybszy.
    • pogromca_smokow Gdzie ci do Piłsudskiego? 01.05.06, 13:38
      Przestań mieszać Piłsudskiego z takimi jak Gierek czy Jaruzel zdrajcami i
      bandytami. Długo jeszcze będziemy się po nich leczyć. Fuj, czytanie takich
      postów zdecydowanie nie przystoi normalnym ludziom.
    • nielubiegazety2 Słuchaj [- - - -] Właśnie wczoraj napisałem post o 01.05.06, 13:41
      pewnym faszyście

Poza tym uważam, że twój post wypełnia znamiona przestępstwa.
    • t-800 Jaruzelski - komunistyczny zbrodniarz 01.05.06, 13:44

• nurni doczekaliscie towarzyszu 01.05.06, 13:45
      Przyjdzie wam pojsc siedziec.

Jeszcze zeby znalezc sposob byscie oddali to co nakradliscie to nie pamietalbym
      po was nawet szumu spuszconej wody.
    • tornson No co jest faszyści? Tylko inwektywami potraficie 01.05.06, 13:48
      rzucać? No proszę co macie na obronę bandytów których niszczył m.in. Jaruzelski?
      • humbak Re: No co jest faszyści? Tylko inwektywami potraf 01.05.06, 13:54
        Jaruzelski niszczył opozycję. Ci "bandyci" walczyli o niepodległość. Ojczyzny.
        Fakt są tam i czarne karty, ale źli ludzie zawsze się znajdą. Pamiętaj też że
        ci "bandyci" w nowej PRLowskiej rzeczywistości nie mieli lekko. O ile wogóle w
        kraju pozostali.
        • tornson Re: No co jest faszyści? Tylko inwektywami potraf 01.05.06, 14:14
          humbak napisał:

> Jaruzelski niszczył opozycję.
          A czym była wtedy opozycja? Agentura Londynu? Sieroty po przegranych faszystach?
          Ci których w tych czasach niewinnie skazano zostali zrechabilitowani po 1956
          roku, a oprawcy ukarani lub zepchnięci na margines. To że Jaruzelski nawet po
          upadku stalinizmu wiele w Polsce znaczył, świadczy jednoznacznie iż zwalczał
          bandytów a nie niewinnych opozycjonistów.

> Ci "bandyci" walczyli o niepodległość. Ojczyzny.
          Ci bandyci walczyli o niepodległości dla kapitalistycznych wyzyskiwaczy,
          arystokratów, a przedewszytkim dla faszystowskiej ideologii (Polska tuż przed
          IIWŚ była państwem uznanym w świecie za faszyzujące), czyli małego ułamka
          narodu, komuniści walczyli o wolność dla całego narodu.

> Fakt są tam i czarne karty, ale źli ludzie zawsze się znajdą.
          Czarne i białe karty to były ogólnie wśród antykomunistycznej opozycji, podobnie
          jak były wśród komunistów. Jednak NSZ i WiN to ta część opozycji która oznacza w
          100% zło.

> Pamiętaj też że
          > ci "bandyci" w nowej PRLowskiej rzeczywistości nie mieli lekko. O ile wogóle w
          > kraju pozostali.
          Ty nie mieszaj AK z NSZ. Wiem że AK miało ciężko, ale prześladowania wobec
          AKowców zostały potępione już w 1956, a ja ucząc się histowii w młodszych
          klasach podstawówki, jeszcze z komunistycznych podręczników, czytałem zarówno o
          męstwie AK jak i AL w walce z okupantem. Jednak prześladowania AK wynikały w
          dużej mierze z braku całkowitego odcięcia się AKowców od bandytów NSZ.
          • humbak Re: No co jest faszyści? Tylko inwektywami potraf 01.05.06, 14:16
            Sorki chłopie, ale ja z Tobą dyskutować więcej nie będę. Szkoda mi czasu.
            • tornson Nie ty mnie przepraszaj, ale niech ciebie 01.05.06, 14:25
              przeproszą ci którzy skazili siebie antykomunistyczną sieczką propagandową,
              która nie tylko wypaczyła twoje poglądy o komunie, ale nawet sprawiła iż poprzez
              zidoktrynowanie ciebie paroma dogamtycznymi hasełkami nie potrafisz nawet
              skutecznie bronić swoich antykomunistycznych poglądów.

---

Dla większości osób, które teraz wypowiadają się tak źle o Polsce Ludowej, gdyby
              nie PRL, szczytem kariery byłby pomocnik furmana.
              • sierzant_nowak Re: Nie ty mnie przepraszaj, ale niech ciebie 01.05.06, 15:10
                "antykomunistyczną sieczką propagandową" - czyli przeciwienstwo "komunistycznej, czystej prawdy plynacej ze wszystkich panstwowych srodkow przekazu poprzedniego systemu" ? :D
              • humbak Re: Nie ty mnie przepraszaj, ale niech ciebie 01.05.06, 15:11
                Ostatni wpis. Nie wiem czy potrafię- nie zamierzam próbować- szkoda wysiłku.
                • sierzant_nowak czlowieku - LUZ! :D Tornosna traktuj jako zabawke 01.05.06, 15:12
                  a nie przejmuj sie tym, co z tej "krynicy madrosci" plynie :D
                  • humbak Re: czlowieku - LUZ! :D Tornosna traktuj jako zab 01.05.06, 15:15
                    Zauważyłem. Gadałem już z takimi... Guciem na przykład. Ten to dopiero był
                    boski:)
                    • sierzant_nowak to apologeta PRLu i socjalizmu jako takiego 01.05.06, 15:18
                      z tym ze szanowny tatus i dziadek siedzieli wysoko w PZPR :D Przedstawiciel tej klasy, ktora Orwell przedstawial jako swinie :D
                      • humbak Re: to apologeta PRLu i socjalizmu jako takiego 01.05.06, 15:20
                        Łozumiem... tak sądzę. Się chłopak w domu nasłuchał zapewne.
      • mak67 Re: No co jest faszyści? Tylko inwektywami potraf 01.05.06, 14:01
        Rozumiem, że chodzi ci też o bandytów z Poznania, Gdańska, Szczecina istanu
        wojennego do których kazał strzelac twój generał
        • sierzant_nowak tak, tych wszystkich bandytow z solidarnosci 01.05.06, 15:11
          ktorzy zmusili ojca i dziadka tornsona to zabrania sie za prace, gdy w poprzednim systemie, dzieki pozycji w PZPR takie na przyklad materialy na budowe domu mozna bylo po prostu "zalatwic" :D W tym samym czasie, gdy uczciwie pracujacy robotnicy czekali na M w bloku po 20 lat.
    • drapak.pl Re: kato-narodowe łapska precz od Generała 01.05.06, 15:17
      i pomyśleć, że profesor maciej giertych lizał tyłek stalinowskiemu oprawcy.
    • ratatatam [...] 01.05.06, 15:37
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • emerytka2006 Tomson, generalnie masz rację 01.05.06, 19:58
      ... już wczoraj broniłam tutaj Generała przed atakami, jak chcesz to poczytaj:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=41113585&a=41113585
      Problem z Jaruzelskim polega na tym, że reprezentuje on sobą wysoką klasę,
      kulturę osobistą i wiedzę, czego nie mogą scierpieć krytykowani przez Ciebie
      apologeci AK i Londynu (zalęgli się teraz w IPN i brużdżą) - Jaruzelski jest
      szanowany w świecie (nie tylko w Rosji i na Białorusi, ale we Francji i
      Niemczech, nawet sami Amerykanie śmieją się z polskich obsesji, choć wiele na
      nich skorzystali) i tego mu te różne Dudki, Gontarczyki czy Cenckiewicze nie
      mogą wybaczyć (napisałam już, że nadawaliby się raczej do wywożenia makulatury
      z IPN niż pracy koncepcyjnej).

Nazwałeś żołnierzy NSZ "faszystowskimi ścierwami" i tu przesadziłeś - pamiętaj,
      że była wojna, istniały takie okręgi, w których nie można się było zapisać do
      umiarkowanej partyzantki (Bataliony Chłopskie, Armia Krajowa, GL-AL), by
      walczyć z wrogiem trzeba było iść np. do NSZ albo UPA (inna rzecz, że NSZ
      często z wrogiem nie walczyła, a w każdym razie nie z tym wrogiem, który
      zarażał Polsce biologiczną eksterminacją). Winę za działalnia partyzantki
      nacjonalistycznej ponoszą raczej smutni panowie z Londynu, a nie młodzież,
      która chciała walczyć przeciwko Niemcom, a później została zbałamucona
      ideologią antykomunistyczną i antyradzicką (w większości byli to chłopaki po
      paru klasach, gdzie im tam analizować Marksa albo bawić się w geopolitykę?).

Generalnie całą akcję antyjaruzelską uznaję za wpisującą się w pomysł
      ostatecznego zerwania z PRL (w myśl piosenki z kabaretu Olgi Lipińskiej "a nas
      przy tym nigdy nie było/wianki dziewicze na naszej skroni/to przecież tylko
      kilka osób robiło/to oni, to oni, to oni!"), wmówienia ludziom, ze był to
      system porównywalny do III Rzeszy, że Jaruzelski był Hitlerem etc.

Niestety na zniuansowaną ocenę tamtej epoki nie ma aktualnie co liczyć (ja też
      nie jestem apologetką: było i ograniczanie swobód obywatelskich, i uzależnienie
      od Rosji, i braki zaopatrzeniowe - jednak jak patrzę na propagandę IPN, to po
      prostu już idę w zaparte w obronie lat 1944/89, tak mnie ten bełkot denerwuje) -
      jeszcze przez najbliższe lata (a Kolegium IPN znowu obsadzi w tym roku
      prawica) przyjdzie nam wysłuchiwać bredni, dopóki ludzie się nie zdenerwują i
      nie podpalą tego Instytutu niczym robotnicy z Radomia.

Cóż, Panie Tomson - mało optymistycznie na dziś, ale przeżyjemy to!
      • mak67 Re: Tomson, generalnie masz rację 01.05.06, 20:05
        Szkoda emerytko, ze nie spotkałaś podkomendnych generała w Poznaniu, Gdańsku,
        Gdyni czy w szczecinie moze nie pisałabyś głupot
      • tornson Z tych samych względów i ja obstaję za komuną 02.05.06, 12:09
        nie wytykając jej błędów. Owszem zdają sobie sprawę z niedociągnięć minionego
        ustroju, ale moi rozmówcy, często w wyjątkowo chamski i prostacki sposób, tak
        mocno o nich przypominają, jeszcze je bardziej demonizując, a czasem wymyślając
        wprost fanatyczne durnoty, że mi pozostaje tylko bronić ustroju.

emerytka2006 napisała:

> Generalnie całą akcję antyjaruzelską uznaję za wpisującą się w pomysł
        > ostatecznego zerwania z PRL (w myśl piosenki z kabaretu Olgi Lipińskiej "a nas
        > przy tym nigdy nie było/wianki dziewicze na naszej skroni/to przecież tylko
        > kilka osób robiło/to oni, to oni, to oni!"), wmówienia ludziom, ze był to
        > system porównywalny do III Rzeszy, że Jaruzelski był Hitlerem etc.
        >
        > Niestety na zniuansowaną ocenę tamtej epoki nie ma aktualnie co liczyć (ja też
        > nie jestem apologetką: było i ograniczanie swobód obywatelskich, i uzależnienie
        >
        > od Rosji, i braki zaopatrzeniowe - jednak jak patrzę na propagandę IPN, to po
        > prostu już idę w zaparte w obronie lat 1944/89, tak mnie ten bełkot denerwuje)
        > -
        > jeszcze przez najbliższe lata (a Kolegium IPN znowu obsadzi w tym roku
        > prawica) przyjdzie nam wysłuchiwać bredni, dopóki ludzie się nie zdenerwują i
        > nie podpalą tego Instytutu niczym robotnicy z Radomia.
        >
        > Cóż, Panie Tomson - mało optymistycznie na dziś, ale przeżyjemy to!
        • zwykly2 Re: W. Jaruzelski. Notka biograficzna. 02.05.06, 12:47
          Wojciech JARUZELSKI, urodził się w 1923 roku. W wojsku od 1943 r. W latach 1945-
          1947 bierze udział w walkach z polskim podziemiem. W 1947 r. wstąpił do PPR i
          szybko awansował. W 1956 r. zostaje najmłodszym generałem w Ludowym Wojsku
          Polskim. Był szefem Głównego Zarządu Politycznego Wojska Polskiego, szefem
          sztabu generalnego, a w latach 1962–1968 wiceministrem obrony narodowej. Od
          1968 r. minister obrony narodowej. Odpowiedzialny za użycie armii do krwawego
          tłumienia wystąpień grudniowych na Wybrzeżu w 1970 r. Członek Biura
          Politycznego KC PZPR w ekipie Gierka. Od 1981 r. premier i I sekretarz KC PZPR.
          13 grudnia 1981 r. wprowadził w Polsce stan wojenny i stanął na czele Wojskowej
          Rady Ocalenia Narodowego – WRON. W połowie lat osiemdziesiątych zrzekł się
          urzędu premiera i został przewodniczącym Rady Państwa. Odmówił przyjęcia
          stopnia Marszałka. Autor nieudanych reform gospodarczych. Aby ratować
          skompromitowaną partię komunistyczną zgodził się na rozmowy Okrągłego Stołu. W
          1989 r. został wybrany prezydentem PRLu. Sprawował urząd do czasu wyboru na to
          stanowisko Lecha Wałęsy.
    • ratatatam usunieto moj wpis o tym kremlowskim slugusie 01.05.06, 20:04
      i zdrajcy, wiec powtorze moje pytanie: czy generalnego gubernatora Hansa Franka
      takze byscie bronili? przeciez Jaruzelski pelnil tu identyczna jak Hans Frank
      role! Administrowal z nadania , w imieniu i w interesie sowieckiego okupanta
      powierzonym mu terytorium - dopuszczajac sie licznych zbrodni - od dzialanosci
      agenturalnej po strzelanie do robotnikow na wybrzezu i stan wojenny.
      • mak67 Re: usunieto moj wpis o tym kremlowskim slugusie 01.05.06, 20:13
        Zapominasz, ze zaatakowałeś człowieka honoru i przyjaciela AM a to już jest
        powazne wykroczenie
      • siekiera77 Re: usunieto moj wpis o tym kremlowskim slugusie 02.05.06, 12:57
        a mnie usunieto
        wpis zebys Go w doope pocalowal
        1:1 :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka