Gość: Marcin IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.10.01, 16:13 Niezły cyrk był... Jak strofował posłów prawicy, mało nie spadłem pod stół :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Janusz2 Re: Kto widział jak Lepper prowadzi obrady Sejmu? IP: 194.92.234.* 26.10.01, 16:17 Gość portalu: Marcin napisał(a): > Niezły cyrk był... Jak strofował posłów prawicy, mało nie spadłem pod stół :) A jak obrażał Prezydenta Kwaśniewskiego też się tak swietnie bawiłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Kto widział jak Lepper prowadzi obrady Sejmu? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.10.01, 16:30 A co to ma do rzeczy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indris PAP o Lepperze w Sejmie IP: *.ibspan.waw.pl 26.10.01, 17:01 26.10.Warszawa - Wicemarszałek Andrzej Lepper zarządził w piątek 10-minutową przerwę w obradach Sejmu, po tym jak Michał Kamiński (PiS) zaprotestował przeciwko limitowaniu czasu zadawania pytań premierowi w sprawie expose. Wcześniej Lepper wyłączył mikrofon jednemu z posłów Ligi Polskich Rodzin Antoniemu Stryjewskiemu, który zadając pytania wykroczył znacznie poza wyznaczony czas. Poseł przez dłuższą chwilę mówił jeszcze, choć nie było go w ogóle słychać. Wicemarszałek kilkakrotnie zwracał uwagę posłom, żeby przestrzegali czasu określonego na zadanie pytania. Po przerwie posłowie mają zdecydować, czy ten czas ma być limitowany. Do zadania pytań premierowi zgłosiło się ok. 50 posłów. (PAP) 26.10.Warszawa (PAP) - Na wniosek Klubu Prawa i Sprawiedliwości wicemarszałek Andrzej Lepper zarządził w piątek kolejną przerwę w obradach Sejmu. "W imieniu klubu PiS proszę o zarządzenie 10-minutowej przerwy, aby zebrał się Konwent Seniorów i ustosunkował się do niespotykanego w dziejach parlamentaryzmu III RP sposobu prowadzenia obrad" - powiedział Ludwik Dorn. Jego prośbę poparł Roman Giertych z Ligi Polskich Rodzin. Przerwa została zarządzona po tym, jak posłowie zdecydowali - wbrew wnioskowi Michała Kamińskiego z PiS, że zadanie pytania do premiera dotyczące expose może trwać tylko minutę. Na protesty z prawej strony sali Lepper odpowiadał: "Te polemiki są zbyteczne. Byłbym zdziwiony, gdybyście poszli spać i nie zrobili żadnej wolty". Na sali obrad zjawił się marszałek Marek Borowski i zarządził zebranie Prezydium Sejmu.(PAP) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: PAP o Lepperze w Sejmie IP: *.hud.gov 26.10.01, 17:09 Normanie na posiedzeniach sejmu czy senatu sie sypia, teraz widze, ze tak dobrze to nie bedzie. Za duzo nowych waraiatow i pajacow. 4 lata kompromitacji instytucji, gratuluje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABACAB Re: Wreszcie ktoś pogoni ich wszystkich miotłą IP: *.pekao.com.pl 26.10.01, 17:07 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Kto widział jak Lepper prowadzi obrady Sejmu? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.10.01, 18:02 Rzeczywiście , że prawa strona to nie prawica. To kompletne dno.Na ich tle Lepper błyszczy inteligencją. Do czego to doszło. Kpiny z Sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
pomeranka Re: Kto widział jak Lepper prowadzi obrady Sejmu? 26.10.01, 18:51 Widziałam. I wcale dobrze sobie radził. Był konsekwentny i się nie pogubił w procedurze. Był lepszy niż Płażyński na początku, jak zauważył Miller. Od razu dodam - nie jestem zwolenniczką Andrzeja!!! I baaardzo daleko mi do lewicy. Ale fakt faktem - nagonka i tendencyjność przy komentowaniu i przedstawianiu Andrzeja jest wysoce naganna. Prawda, gość jest populistą i demagogiem. Widziałam, jak to było z tym wyłączeniem mikrofonu. Kilka ostrzeżeń, kiedy poseł był niereformowalny i miał gdzieś to, co jakby nie było, mówił prowadzący obrady. A Lepper był tylko konsekwentny. Jak ostrzegł, tak zrobił. A potem słyszę w Teleekspresie, jak to sie ten cham i prostak nie zachował. To poniżej pasa. Poza tym, co ciekawe, naprawde sprawni prowadził te obrady. Można się z niego śmiać i szydzić, ale facet jest skuteczny i nie daje się zapędzić w kozi róg przez zadęte polityczne elity. I co ciekawe jeszcze - słuchałam rano wszystkich wystąpień klubów po expose Millera. W tym Leppera. I wiecie co? Nikt się z niego nie śmiał i z tego co mówił. Owszem, były smiechy, ale humorystyczne (jak np. zwracał się do posłów Platformy, czy jak mówił, że nie rozumie, skąd Balcerowicz bierze wysokość stóp procentowych) ale w zadny razie nie popisał się brakiem znajomości tematu na tyle, żeby wzbudzić śmiech. Obserwuję tego faceta od dawna. Pamiętam, jak jakieś 10 lat temu, czerwony na twarzy wraz z rodzina rozdawał ulotki. Sam. Kiedy wyłaziła mu sloma z butów jak coś zaczynał mówić i puszczały mi nerwy. Ale on przeszedł długa drogę i nasze kochane elity nie moga przełknąć tego, że siedzi obok nich w Parlamencie. Czytałam niedawno z nim wywiad w Rzeczypospolitej. Ogladałam Linię Spacjalną z jego udziałem. W pewnych momentach byłam zażenowana jego poziomem. Tym bardziej byłam ciekawa, jak poprowadzi obrady...:) I serio, mile sie rozczarowałam. Ufff. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indris Do pomeranki IP: *.ibspan.waw.pl 26.10.01, 19:25 Moje najszczersze gratulacje. Pierwszy raz czytam, jak ktoś z prawicy wypowiada sięo Lepperze bez przysłowiowej piany na ustach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Do pomeranki IP: *.telia.com 26.10.01, 20:54 To chyba normalne ,okazujac piane ,nerwy,zlosc wystawiamy sobie opinie niezrownowazonego,bez kultury nie nadajacego sie do polemizowania.Ta osoba pokazala prawdziwa klase. Odpowiedz Link Zgłoś
pomeranka Re: Do pomeranki 26.10.01, 21:40 Dziękuję za uznanie :) Choć przyznaję, że spodziewałam sie gromów. Odnoszę wrażenie, że wielu osobom po cichu, na swój bardzo specyficzny sposób, styl Leppera sie podoba, tylko mówienie o tym glośno jest aktualnie nie w modzie. Bo przecież to burak, prostak i oszołom. Ale czy rzeczywiście daje on nam tak często podstawy, żeby tak sadzić? Łapie się też i na tym, że sama często czekam na jego wpadki i oczekuję humoresek. Ale jakoś tych pierwszych jest co raz mniej. I tak na dobrą sprawę należy podziwiać faceta, który nie ma kompleksów i zadziwiająco spokojnie podchodzi do nagonki na siebie. Nie szczędzi mu tego ani prasa, ani politycy z innych ugrupowań. Miller się szybciej nieco w tym połapał i stosuje zupełnie inną taktyke wobec niego. Troche go połechtał, przyjął na salony. I go ma. Choć nie sądzę, że Lepper się tanio sprzeda, a na to wszyscy liczą i śledzą każdy krok, jak mu będzie odbijać władza, by zakrzyknąć triumfalnie: to było do przewidzenia! Jemu już odbija ale niekoniecznie tak, jakby inni to chętnie widzieli. On sie wymyka stereotypom, nie jest żałosny tak jak Janowski czy Pęk w poprzedniej kadencji. Jest cholernie skuteczny i ma duże poparcie, czego dotyczchasowe kółeczko wzajemnej adoracji nie może mu wybaczyć. W sumie to czuję pewną satysfakcję. Oto jakiś chłopek-roztropek utarł nosa paru nawiedzonym cwaniakom na etacie poselskim :) I do tego widać, że robi postępy! Nie wiem, naprawde nie wiem, jak Jan Maria znosi takie upokorzenie...:) Pewnie Lepper nie do końca wie, jak zrobić to o co tak zajadle walczy. Na co by też wskazywało wypychanie PSL do kolalicji SLD-UP. Ale ja osobiście nie mam nic przeciwko Lepperowi w Parlamencie. Może prochu nie wymysli i będzie nadal trwał ze swoja retoryką o rolnikach, emerytach, rencistach i bezrobotnych. Ale niech krzyczy i niech depcze po piętach komu trzeba. Niech wytyka, obnaza i mówi to czego inni nie robią, bo kalkuluja bardziej pokrętnie niż on. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MENEL Re: Kto widział jak Lepper prowadzi obrady Sejmu? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.01, 21:39 DZIĘKI ZA TE SŁOWA, WRESZCIE KTOS lEPPERA OCENIA NEUTRALNIE. wIĘKSZOŚĆ TUTEJSZY CH GOŚCI FORUM TO PATAFIANY ULEPIONE PRZEZ TENDENCYJNĄ TELEWIZORNIE, DLA NICH NIESKUTECZNI "POLITYCY" PRWICY TO NORMA - GŁUPOTA I KRÓTKOWZROCZNOŚC. SLD TO TEZ SKURWIELE,ZOBACZYMY CO ZROBIĄ MOIM ZDANIEM NIC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAT Re: Kto widział jak Lepper prowadzi obrady Sejmu? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.01, 22:22 Popmeranka-powieś się!!11 Menel_twoja xywa jest super1 i też się powieś! A teraz do mullera!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leosiek Re: Kto widział jak Lepper prowadzi obrady Sejmu? IP: *.idzik.pl 27.10.01, 10:30 Gość portalu: KAT napisał(a): > Popmeranka-powieś się!!11 > Menel_twoja xywa jest super1 i też się powieś! > A teraz do mullera!!!!!! Zabys nie zalowal tych slow krecie.....sam sie powies. POMERANKA na prezydenta!!!!!! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komodor Re: Kto widział jak Lepper prowadzi obrady Sejmu? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.10.01, 11:04 bardzo bym chciał widzieć jak ty wisisz ponieważ jesteś nawet na tym forum rzadko spotykaną kanalią.Ale generalnie - dzieki ci.To właśnie wskutek takich ludzi jak ty, ich wypowiedzi i zachowania jesteście tam gdzie jestescie - w niebycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAT Re: Kto widział jak Lepper prowadzi obrady Sejmu? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.01, 11:09 Wolę być tam gdzie jestem niż tak jak ty obrażać papieża! Powieś się pod ścianą płaczu albo w knessecie żydku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Kto widział jak Lepper prowadzi obrady Sejmu? IP: *.waw.cdp.pl 29.10.01, 15:26 Gość portalu: KAT napisał(a): > Wolę być tam gdzie jestem niż tak jak ty obrażać papieża! > Powieś się pod ścianą płaczu albo w knessecie żydku! Arab się odezwał. KAT, zajmij sięlepiej swoim wielbłądem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acer Re: Kto widział jak Lepper prowadzi obrady Sejmu? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.01, 08:35 Gość portalu: komodor napisał(a): > bardzo bym chciał widzieć jak ty wisisz ponieważ jesteś nawet na tym forum > rzadko spotykaną kanalią.Ale generalnie - dzieki ci.To właśnie wskutek takich > ludzi jak ty, ich wypowiedzi i zachowania jesteście tam gdzie jestescie - w > niebycie. Raczej w odbycie... świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ethanol Re: Kto widział jak Lepper prowadzi obrady Sejmu? IP: 151.112.27.* 27.10.01, 02:02 sie zdziwicie jak lepper premierem zostanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwat Re: WIDZE p.Leppera za pare lat prezydentem. IP: *.telia.com 27.10.01, 16:39 Zarty na bok,ale jak noga nie powinie sie,to moze bedzie prezydentem .Tak przyjrzec sie tej calej nowej mysli jaka w prowadzil napewno bedzie hamulcem w niejednym wiekszym przekrecie.Jego ludzie caly czas pracuja i zbieraja informacje i w ten sposob za pare lat nikt mu nie podskoczy kto niema czystego sumienia ani czystych rak.Przyszlosc moze pokazac ze byl bardzo potrzebny, aby wprowadzic posluch i wieksza samokotrole ludzi przy wladzy,byc moze zlikwiduje do pewnego stopnia naduzycia itp.Metoda czysto demokratyczna nie mozna takiego porzadku zaprowadzic,poniewaz kraj byl biedny i ludzie sa biedni i bardzo latwym materialem do obrobki.Mam nadzieje ze sie nie myle i tak bedzie polskiemu chlopu mozna wierzyc,jak jest zdeterminowany zrobi wszystko i nie zdradzi.Sam sie przekonalem o tym na wlasnej skorze za komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
miluszka Re: WIDZE p.Leppera za pare lat prezydentem. 31.10.01, 19:40 Lepper to nie tylko populizm i jaja w Sejmie ale także brak poszanowania prawa lub dopasowywanie go do swoich potrzeb. Moze śmiesznie jest jak czerwony na gebie prostak poucza wielce szanownych panow politykow i lud go bedzie za to kochal. Ja jednak uwazam, ze jesli ktos nie szanuje prawa i uwaza, ze kredytow nie trzeba splacac to rokuje to jak najgorzej na przyszlosc. Jesli A.L. zyska jeszcze na znaczeniu, to tym bardziej z nikim się nie bedzie liczyl i bedzie uwazal, ze wolno mu wszystko. Chodujemy sobie przyszły duzy klopot. M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: Lepper kontruje IP: *.hud.gov 31.10.01, 20:19 Lepper ustala standardy ...... Autor: Gosc portalu: J. Data: 27-10-2001 00:28 Lepper o wypowiedzi Rokity: "Zgrywa sie pan na wielkiego intelektualiste, a nic pan nie zrozumial z tego, co powiedzial pan premier i ja. Chyba dlatego, ze szkoly pan skonczyl za komuny, której pan tak nienawidzi. A gdyby nie komuna, to bys pan siedzial na zakutej wsi, zabitej dechami i bys pan w ogóle szkoly nie skonczyl" Troche logiki pana Leppera 1) Rokita wielki intelektualista nic nie zrozumial co pan premier powiedzial i pan Lepper sie zgodzil Logika: Rokita sie nie zgadza wiec nie rozumie tego co pan premier powiedzial tak jak to zrobil marszalek Lepper, ktory sie zgadza wiec rozumie pana premiera 2) Rokita skonczyl szkole za komuny, ktorej nienawidzi Logika: Jak sie skonczylo szkole to sie nie poninno nienawidzic komuny, ale poniewaz nie rozumie Rokita pana premiera to dlatego, ze skonczyl szkole za komuny, wiec niewiele to pomogla Rokocie do zrozumienia pana premiera, wiec nielubienie komuny moze byc uzsadnione panie marszalku. 3) Gdyby nie komuna to Rokita nie skonczylby zadnej szkoly i siedzial we wsi zabitej dechami Logika: Gdyby Rokita siedzial we wsi zabitej dechami wtedy sluchalby pana marszalka i go popieral, gdyz pan marszalek zrozumial i zaakceptowal to co powiedzial pan premier i Rokicie do tego, zadna szkola jest nie potrzebna, a przy okazji nie musialby nienawidzic komuny. PS To wyksztalcenie za komuny wcale nie bylo takie dobre do nienanienawidzenia komuny, zrozumienia pana premiera, i popierania pana Leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aster Lepper ma jaja IP: *.230-201-24.mtl.mc.videotron.ca 04.11.01, 16:27 Lepper ma jaja i jest twardy. Ostatni taki to byl Pilsudski. Wszyscy, ktorzy sie go czepiaja robia to ze strachu. Nazywanie rzeczy po imeniu i wprost to dla nich prostactwo. Jezeli duza czesc spoleczenstwa go popiera, znaczy to, ze ma dosc roznych mydlkow bez charakteru z pelna gama frazesow na kazdy temat. Oni tam przeciez mysla tylko o wlasnej kieszeni i przywilejach. Mam nadzieje, ze Lepper sie nie zeszmaci, bo przyjdzie nam dlugo czekac na nastepna szanse aby to wszystko wyprostowac w Rzplitej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALK Re: Lepper ma jaja IP: *.chello.pl 04.11.01, 20:53 Gość portalu: aster napisał(a): > Lepper ma jaja. I nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
marczello Cyrkowiec Lepper 05.11.01, 09:14 Gość portalu: Marcin napisał(a): > Niezły cyrk był... Dokladnie - CYRK. Tam jest miejsce Leppera. W cyrku (chyba, ze w koncu trafi do wiezienia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: je_szw Re: Kto widział jak Lepper prowadzi obrady Sejmu? IP: 212.160.156.* 05.11.01, 10:05 Pozwalam sobie na włączenie do dyskusji nad istotą Lepperyzmu i przedstawić kilka tez na ten temat: Trudno nie odnieść wrażenia, że za sprawą m.in. Samoobrony pełną reprezentację w Sejmie mają polscy głupcy. Lepper jest syntezą, zwierciadłem naszej społeczności, ludzi sfrustrowanych, nie mających odrobiny pojęcia o gospodarce i jej mechanizmach. Gdyby tak bliżej przyjrzeć się frustratom, to łatwo byłoby wykazać, że to są przede wszystkim ludzie gnuśni, nieudacznicy i sieroty komuny ciągle oczekujący manny z nieba. Tym ludziom można tylko zacytować hasło wyborcze Clintona: "Gospodarka głupku !" Szanowny frustracie, puknij się więc w czerep i zrozum przynajmniej to, że abyś ty mógł dalej gnuśnieć potrzebny jest zespół kompetentnych ludzi do zarządzania gospodarką. Zrozum, aby ci dać trzeba najpierw wyprodukować, a tego nie zapewni ci byle głupek z pgr-u. To co zauważyłem w niektórych wypowiedziach - niekiedy dość wyważonych - to nieumiejętność rozróżnienia, że czym innym jest skuteczność w destrukcji (Lepper) a czym innym skuteczność w rozsądnym zarządzaniu (rządzeniu). Brak takiego rozróżnienia powoduje, że wielu nawet wykształconych ludzi wpada w pułapkę lepperyzmu. Aby Lepper miał moralne prawo patrzeć innym na ręce, musiałby je mieć sam czyste. Tego też nie rozumieją, lub nie chcą przyjąć do wiadomości, zwolennicy Leppera. Ewolucja Leppera to nie tylko poprawa sprawności formułowania myśli, to także ewolucja jego cynizmu, za którym stoją ci którzy może nawet nie wiedzą, że wyhodowali żmiję na swej piersi (cwanacy czerwoni i naiwniacy z UP). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Kto widział jak Lepper prowadzi obrady Sejmu? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.11.01, 21:18 Lepper rośnie na przywódcę jakiego dawno w Polsce nie było. Argument, że ma sprawy sądowe nieistotny. Przykład Berlusconiego /premiera Włoch/ wyrażnie to udowadnia. Nie zabił, nie ukradł. Walczył nie o swoje. Tak trzymać panie Andrzeju i nie dać się nikomu kupić. W następnej kadencji za rozliczenie złodzieji /niezależnie od koloru/ ma pan mój głos. Nic pan nie rób tylko rozliczaj. Odpowiedz Link Zgłoś