Dodaj do ulubionych

Kto widział jak Lepper prowadzi obrady Sejmu?

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.10.01, 16:13
Niezły cyrk był... Jak strofował posłów prawicy, mało nie spadłem pod stół :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Janusz2 Re: Kto widział jak Lepper prowadzi obrady Sejmu? IP: 194.92.234.* 26.10.01, 16:17
      Gość portalu: Marcin napisał(a):

> Niezły cyrk był... Jak strofował posłów prawicy, mało nie spadłem pod stół :)

A jak obrażał Prezydenta Kwaśniewskiego też się tak swietnie bawiłeś?

• Gość: Marcin Re: Kto widział jak Lepper prowadzi obrady Sejmu? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.10.01, 16:30
        A co to ma do rzeczy???
    • Gość: Indris PAP o Lepperze w Sejmie IP: *.ibspan.waw.pl 26.10.01, 17:01
      26.10.Warszawa - Wicemarszałek Andrzej Lepper zarządził w piątek 10-minutową
      przerwę w obradach Sejmu, po tym jak Michał Kamiński (PiS) zaprotestował
      przeciwko limitowaniu czasu zadawania pytań premierowi w sprawie expose.

Wcześniej Lepper wyłączył mikrofon jednemu z posłów Ligi Polskich Rodzin
      Antoniemu Stryjewskiemu, który zadając pytania wykroczył znacznie poza
      wyznaczony czas. Poseł przez dłuższą chwilę mówił jeszcze, choć nie było go w
      ogóle słychać.

Wicemarszałek kilkakrotnie zwracał uwagę posłom, żeby przestrzegali czasu
      określonego na zadanie pytania. Po przerwie posłowie mają zdecydować, czy ten
      czas ma być limitowany.

Do zadania pytań premierowi zgłosiło się ok. 50 posłów. (PAP)

26.10.Warszawa (PAP) - Na wniosek Klubu Prawa i Sprawiedliwości wicemarszałek
      Andrzej Lepper zarządził w piątek kolejną przerwę w obradach Sejmu.

"W imieniu klubu PiS proszę o zarządzenie 10-minutowej przerwy, aby zebrał się
      Konwent Seniorów i ustosunkował się do niespotykanego w dziejach
      parlamentaryzmu III RP sposobu prowadzenia obrad" - powiedział Ludwik Dorn.

Jego prośbę poparł Roman Giertych z Ligi Polskich Rodzin.

Przerwa została zarządzona po tym, jak posłowie zdecydowali - wbrew wnioskowi
      Michała Kamińskiego z PiS, że zadanie pytania do premiera dotyczące expose może
      trwać tylko minutę.

Na protesty z prawej strony sali Lepper odpowiadał: "Te polemiki są zbyteczne.
      Byłbym zdziwiony, gdybyście poszli spać i nie zrobili żadnej wolty".

Na sali obrad zjawił się marszałek Marek Borowski i zarządził zebranie
      Prezydium Sejmu.(PAP)

• Gość: Kibic Re: PAP o Lepperze w Sejmie IP: *.hud.gov 26.10.01, 17:09
        Normanie na posiedzeniach sejmu czy senatu sie
        sypia, teraz widze, ze tak dobrze to nie bedzie.
        Za duzo nowych waraiatow i pajacow.
        4 lata kompromitacji instytucji, gratuluje!
    • Gość: ABACAB Re: Wreszcie ktoś pogoni ich wszystkich miotłą IP: *.pekao.com.pl 26.10.01, 17:07
      j.w.
    • Gość: Janek Re: Kto widział jak Lepper prowadzi obrady Sejmu? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.10.01, 18:02
      Rzeczywiście , że prawa strona to nie prawica. To kompletne dno.Na ich tle
      Lepper błyszczy inteligencją. Do czego to doszło. Kpiny z Sejmu.
      • pomeranka Re: Kto widział jak Lepper prowadzi obrady Sejmu? 26.10.01, 18:51
        Widziałam. I wcale dobrze sobie radził. Był konsekwentny i się nie pogubił w
        procedurze. Był lepszy niż Płażyński na początku, jak zauważył Miller.
        Od razu dodam - nie jestem zwolenniczką Andrzeja!!! I baaardzo daleko mi do
        lewicy. Ale fakt faktem - nagonka i tendencyjność przy komentowaniu i
        przedstawianiu Andrzeja jest wysoce naganna. Prawda, gość jest populistą i
        demagogiem. Widziałam, jak to było z tym wyłączeniem mikrofonu. Kilka
        ostrzeżeń, kiedy poseł był niereformowalny i miał gdzieś to, co jakby nie było,
        mówił prowadzący obrady. A Lepper był tylko konsekwentny. Jak ostrzegł, tak
        zrobił. A potem słyszę w Teleekspresie, jak to sie ten cham i prostak nie
        zachował. To poniżej pasa.
        Poza tym, co ciekawe, naprawde sprawni prowadził te obrady. Można się z niego
        śmiać i szydzić, ale facet jest skuteczny i nie daje się zapędzić w kozi róg
        przez zadęte polityczne elity.
        I co ciekawe jeszcze - słuchałam rano wszystkich wystąpień klubów po expose
        Millera. W tym Leppera. I wiecie co? Nikt się z niego nie śmiał i z tego co
        mówił. Owszem, były smiechy, ale humorystyczne (jak np. zwracał się do posłów
        Platformy, czy jak mówił, że nie rozumie, skąd Balcerowicz bierze wysokość stóp
        procentowych) ale w zadny razie nie popisał się brakiem znajomości tematu na
        tyle, żeby wzbudzić śmiech.
        Obserwuję tego faceta od dawna. Pamiętam, jak jakieś 10 lat temu, czerwony na
        twarzy wraz z rodzina rozdawał ulotki. Sam. Kiedy wyłaziła mu sloma z butów jak
        coś zaczynał mówić i puszczały mi nerwy. Ale on przeszedł długa drogę i nasze
        kochane elity nie moga przełknąć tego, że siedzi obok nich w Parlamencie.
        Czytałam niedawno z nim wywiad w Rzeczypospolitej. Ogladałam Linię Spacjalną z
        jego udziałem. W pewnych momentach byłam zażenowana jego poziomem.
        Tym bardziej byłam ciekawa, jak poprowadzi obrady...:) I serio, mile sie
        rozczarowałam.
        Ufff.
        • Gość: Indris Do pomeranki IP: *.ibspan.waw.pl 26.10.01, 19:25
          Moje najszczersze gratulacje. Pierwszy raz czytam, jak ktoś z prawicy wypowiada
          sięo Lepperze bez przysłowiowej piany na ustach.
          • Gość: Polak Re: Do pomeranki IP: *.telia.com 26.10.01, 20:54
            To chyba normalne ,okazujac piane ,nerwy,zlosc wystawiamy sobie opinie
            niezrownowazonego,bez kultury nie nadajacego sie do polemizowania.Ta osoba
            pokazala prawdziwa klase.
            • pomeranka Re: Do pomeranki 26.10.01, 21:40
              Dziękuję za uznanie :)
              Choć przyznaję, że spodziewałam sie gromów.
              Odnoszę wrażenie, że wielu osobom po cichu, na swój bardzo specyficzny sposób,
              styl Leppera sie podoba, tylko mówienie o tym glośno jest aktualnie nie w
              modzie. Bo przecież to burak, prostak i oszołom.
              Ale czy rzeczywiście daje on nam tak często podstawy, żeby tak sadzić? Łapie
              się też i na tym, że sama często czekam na jego wpadki i oczekuję humoresek.
              Ale jakoś tych pierwszych jest co raz mniej. I tak na dobrą sprawę należy
              podziwiać faceta, który nie ma kompleksów i zadziwiająco spokojnie podchodzi do
              nagonki na siebie. Nie szczędzi mu tego ani prasa, ani politycy z innych
              ugrupowań. Miller się szybciej nieco w tym połapał i stosuje zupełnie inną
              taktyke wobec niego. Troche go połechtał, przyjął na salony. I go ma. Choć nie
              sądzę, że Lepper się tanio sprzeda, a na to wszyscy liczą i śledzą każdy krok,
              jak mu będzie odbijać władza, by zakrzyknąć triumfalnie: to było do
              przewidzenia!
              Jemu już odbija ale niekoniecznie tak, jakby inni to chętnie widzieli. On sie
              wymyka stereotypom, nie jest żałosny tak jak Janowski czy Pęk w poprzedniej
              kadencji. Jest cholernie skuteczny i ma duże poparcie, czego dotyczchasowe
              kółeczko wzajemnej adoracji nie może mu wybaczyć.
              W sumie to czuję pewną satysfakcję. Oto jakiś chłopek-roztropek utarł nosa paru
              nawiedzonym cwaniakom na etacie poselskim :) I do tego widać, że robi postępy!
              Nie wiem, naprawde nie wiem, jak Jan Maria znosi takie upokorzenie...:)
              Pewnie Lepper nie do końca wie, jak zrobić to o co tak zajadle walczy. Na co by
              też wskazywało wypychanie PSL do kolalicji SLD-UP.
              Ale ja osobiście nie mam nic przeciwko Lepperowi w Parlamencie. Może prochu nie
              wymysli i będzie nadal trwał ze swoja retoryką o rolnikach, emerytach,
              rencistach i bezrobotnych. Ale niech krzyczy i niech depcze po piętach komu
              trzeba. Niech wytyka, obnaza i mówi to czego inni nie robią, bo kalkuluja
              bardziej pokrętnie niż on.

• Gość: MENEL Re: Kto widział jak Lepper prowadzi obrady Sejmu? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.01, 21:39
          DZIĘKI ZA TE SŁOWA, WRESZCIE KTOS lEPPERA OCENIA NEUTRALNIE. wIĘKSZOŚĆ TUTEJSZY
          CH GOŚCI FORUM TO PATAFIANY ULEPIONE PRZEZ TENDENCYJNĄ TELEWIZORNIE, DLA NICH
          NIESKUTECZNI "POLITYCY" PRWICY TO NORMA - GŁUPOTA I KRÓTKOWZROCZNOŚC. SLD TO
          TEZ SKURWIELE,ZOBACZYMY CO ZROBIĄ MOIM ZDANIEM NIC.
          • Gość: KAT Re: Kto widział jak Lepper prowadzi obrady Sejmu? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.01, 22:22
            Popmeranka-powieś się!!11
            Menel_twoja xywa jest super1 i też się powieś!
            A teraz do mullera!!!!!!
            • Gość: Leosiek Re: Kto widział jak Lepper prowadzi obrady Sejmu? IP: *.idzik.pl 27.10.01, 10:30
              Gość portalu: KAT napisał(a):

> Popmeranka-powieś się!!11
              > Menel_twoja xywa jest super1 i też się powieś!
              > A teraz do mullera!!!!!!

Zabys nie zalowal tych slow krecie.....sam sie powies. POMERANKA na
              prezydenta!!!!!! ;-)
            • Gość: komodor Re: Kto widział jak Lepper prowadzi obrady Sejmu? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.10.01, 11:04
              bardzo bym chciał widzieć jak ty wisisz ponieważ jesteś nawet na tym forum
              rzadko spotykaną kanalią.Ale generalnie - dzieki ci.To właśnie wskutek takich
              ludzi jak ty, ich wypowiedzi i zachowania jesteście tam gdzie jestescie - w
              niebycie.
              • Gość: KAT Re: Kto widział jak Lepper prowadzi obrady Sejmu? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.01, 11:09
                Wolę być tam gdzie jestem niż tak jak ty obrażać papieża!
                Powieś się pod ścianą płaczu albo w knessecie żydku!
                • Gość: snajper Re: Kto widział jak Lepper prowadzi obrady Sejmu? IP: *.waw.cdp.pl 29.10.01, 15:26
                  Gość portalu: KAT napisał(a):

> Wolę być tam gdzie jestem niż tak jak ty obrażać papieża!
                  > Powieś się pod ścianą płaczu albo w knessecie żydku!

Arab się odezwał. KAT, zajmij sięlepiej swoim wielbłądem.

• Gość: acer Re: Kto widział jak Lepper prowadzi obrady Sejmu? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.01, 08:35
                Gość portalu: komodor napisał(a):

> bardzo bym chciał widzieć jak ty wisisz ponieważ jesteś nawet na tym forum
                > rzadko spotykaną kanalią.Ale generalnie - dzieki ci.To właśnie wskutek takich
                > ludzi jak ty, ich wypowiedzi i zachowania jesteście tam gdzie jestescie - w
                > niebycie.

Raczej w odbycie... świata.
    • Gość: ethanol Re: Kto widział jak Lepper prowadzi obrady Sejmu? IP: 151.112.27.* 27.10.01, 02:02
      sie zdziwicie jak lepper premierem zostanie
      • Gość: Obserwat Re: WIDZE p.Leppera za pare lat prezydentem. IP: *.telia.com 27.10.01, 16:39
        Zarty na bok,ale jak noga nie powinie sie,to moze bedzie prezydentem .Tak
        przyjrzec sie tej calej nowej mysli jaka w prowadzil napewno bedzie hamulcem w
        niejednym wiekszym przekrecie.Jego ludzie caly czas pracuja i zbieraja
        informacje i w ten sposob za pare lat nikt mu nie podskoczy kto niema czystego
        sumienia ani czystych rak.Przyszlosc moze pokazac ze byl bardzo potrzebny, aby
        wprowadzic posluch i wieksza samokotrole ludzi przy wladzy,byc moze zlikwiduje
        do pewnego stopnia naduzycia itp.Metoda czysto demokratyczna nie mozna takiego
        porzadku zaprowadzic,poniewaz kraj byl biedny i ludzie sa biedni i bardzo
        latwym materialem do obrobki.Mam nadzieje ze sie nie myle i tak bedzie
        polskiemu chlopu mozna wierzyc,jak jest zdeterminowany zrobi wszystko i nie
        zdradzi.Sam sie przekonalem o tym na wlasnej skorze za komuny.
        • miluszka Re: WIDZE p.Leppera za pare lat prezydentem. 31.10.01, 19:40
          Lepper to nie tylko populizm i jaja w Sejmie ale także brak poszanowania prawa
          lub dopasowywanie go do swoich potrzeb. Moze śmiesznie jest jak czerwony na
          gebie prostak poucza wielce szanownych panow politykow i lud go bedzie za to
          kochal. Ja jednak uwazam, ze jesli ktos nie szanuje prawa i uwaza, ze kredytow
          nie trzeba splacac to rokuje to jak najgorzej na przyszlosc. Jesli A.L. zyska
          jeszcze na znaczeniu, to tym bardziej z nikim się nie bedzie liczyl i bedzie
          uwazal, ze wolno mu wszystko. Chodujemy sobie przyszły duzy klopot.
          M
          • Gość: Kibic Re: Lepper kontruje IP: *.hud.gov 31.10.01, 20:19
            Lepper ustala standardy ......
            Autor: Gosc portalu: J.
            Data: 27-10-2001 00:28

Lepper o wypowiedzi Rokity: "Zgrywa sie pan na wielkiego intelektualiste, a nic
            pan nie zrozumial z tego, co powiedzial pan premier i ja. Chyba dlatego, ze
            szkoly pan skonczyl za komuny, której pan tak nienawidzi. A gdyby nie komuna,
            to bys pan siedzial na zakutej wsi, zabitej dechami i bys pan w ogóle szkoly
            nie skonczyl"

Troche logiki pana Leppera

1) Rokita wielki intelektualista nic nie zrozumial co pan premier powiedzial i pan Lepper sie
            zgodzil

Logika: Rokita sie nie zgadza wiec nie rozumie tego co pan premier powiedzial tak jak to zrobil
            marszalek Lepper, ktory sie zgadza wiec rozumie pana premiera

2) Rokita skonczyl szkole za komuny, ktorej nienawidzi

Logika: Jak sie skonczylo szkole to sie nie poninno nienawidzic komuny, ale poniewaz nie rozumie
            Rokita pana premiera to dlatego, ze skonczyl szkole za komuny, wiec niewiele to pomogla Rokocie do
            zrozumienia pana premiera, wiec nielubienie komuny moze byc uzsadnione panie marszalku.

3) Gdyby nie komuna to Rokita nie skonczylby zadnej szkoly i siedzial we wsi zabitej dechami

Logika: Gdyby Rokita siedzial we wsi zabitej dechami wtedy sluchalby pana marszalka i go popieral,
            gdyz pan marszalek zrozumial i zaakceptowal to co powiedzial pan premier i Rokicie do tego, zadna
            szkola jest nie potrzebna, a przy okazji nie musialby nienawidzic komuny.

PS
            To wyksztalcenie za komuny wcale nie bylo takie dobre do nienanienawidzenia komuny, zrozumienia
            pana premiera, i popierania pana Leppera.
            • Gość: aster Lepper ma jaja IP: *.230-201-24.mtl.mc.videotron.ca 04.11.01, 16:27
              Lepper ma jaja i jest twardy. Ostatni taki to byl Pilsudski.
              Wszyscy, ktorzy sie go czepiaja robia to ze strachu.
              Nazywanie rzeczy po imeniu i wprost to dla nich prostactwo.
              Jezeli duza czesc spoleczenstwa go popiera, znaczy to, ze ma dosc
              roznych mydlkow bez charakteru z pelna gama frazesow na kazdy temat.
              Oni tam przeciez mysla tylko o wlasnej kieszeni i przywilejach.
              Mam nadzieje, ze Lepper sie nie zeszmaci, bo przyjdzie nam dlugo czekac
              na nastepna szanse aby to wszystko wyprostowac w Rzplitej.
              • Gość: ALK Re: Lepper ma jaja IP: *.chello.pl 04.11.01, 20:53
                Gość portalu: aster napisał(a):

> Lepper ma jaja.
                I nic więcej.
    • marczello Cyrkowiec Lepper 05.11.01, 09:14
      Gość portalu: Marcin napisał(a):

> Niezły cyrk był...
      Dokladnie - CYRK. Tam jest miejsce Leppera. W cyrku (chyba, ze w koncu trafi do
      wiezienia).

• Gość: je_szw Re: Kto widział jak Lepper prowadzi obrady Sejmu? IP: 212.160.156.* 05.11.01, 10:05
      Pozwalam sobie na włączenie do dyskusji nad istotą
      Lepperyzmu i przedstawić kilka tez na ten temat:

Trudno nie odnieść wrażenia, że za sprawą m.in.
      Samoobrony pełną reprezentację w Sejmie mają polscy
      głupcy. Lepper jest syntezą, zwierciadłem naszej
      społeczności, ludzi sfrustrowanych, nie mających
      odrobiny pojęcia o gospodarce i jej mechanizmach.
      Gdyby tak bliżej przyjrzeć się frustratom, to łatwo
      byłoby wykazać, że to są przede wszystkim ludzie
      gnuśni, nieudacznicy i sieroty komuny ciągle
      oczekujący manny z nieba. Tym ludziom można tylko
      zacytować hasło wyborcze Clintona: "Gospodarka
      głupku !" Szanowny frustracie, puknij się więc w
      czerep i zrozum przynajmniej to, że abyś ty mógł dalej
      gnuśnieć potrzebny jest zespół kompetentnych ludzi do
      zarządzania gospodarką. Zrozum, aby ci dać trzeba
      najpierw wyprodukować, a tego nie zapewni ci byle
      głupek z pgr-u.

To co zauważyłem w niektórych wypowiedziach - niekiedy
      dość wyważonych - to nieumiejętność rozróżnienia, że
      czym innym jest skuteczność w destrukcji (Lepper) a
      czym innym skuteczność w rozsądnym zarządzaniu
      (rządzeniu). Brak takiego rozróżnienia powoduje, że
      wielu nawet wykształconych ludzi wpada w pułapkę
      lepperyzmu.

Aby Lepper miał moralne prawo patrzeć innym na ręce,
      musiałby je mieć sam czyste. Tego też nie rozumieją,
      lub nie chcą przyjąć do wiadomości, zwolennicy
      Leppera.

Ewolucja Leppera to nie tylko poprawa sprawności
      formułowania myśli, to także ewolucja jego cynizmu, za
      którym stoją ci którzy może nawet nie wiedzą, że
      wyhodowali żmiję na swej piersi (cwanacy czerwoni i
      naiwniacy z UP).
      • Gość: Janek Re: Kto widział jak Lepper prowadzi obrady Sejmu? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.11.01, 21:18
        Lepper rośnie na przywódcę jakiego dawno w Polsce nie było. Argument, że ma
        sprawy sądowe nieistotny. Przykład Berlusconiego /premiera Włoch/ wyrażnie to
        udowadnia. Nie zabił, nie ukradł. Walczył nie o swoje. Tak trzymać panie
        Andrzeju i nie dać się nikomu kupić. W następnej kadencji za rozliczenie
        złodzieji /niezależnie od koloru/ ma pan mój głos. Nic pan nie rób tylko
        rozliczaj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka