Dodaj do ulubionych

Poc o izraelskie wycieczki przyjezdzaja do Polski?

09.07.06, 14:38
Im sie w nasym pieknym kraju nic nie podoba... ani Polacy, ani Polska, ani
polskie ulice, ani polskie hotele (ludzie z tych miejsc odwiedzanych wiedza o
czym mowie), ani polski minister, ani polskie inicjatywy, by wycieczki
polsko-zydowskie laczyc, a nie izolowac...

Proponuje, aby nasz biedny kraj przestal sponsorowac i nadzorowac te wspolne
programy edukacyujno-kluturalne, bo nie ciesza sie ani zainteresowaniem, ani
uznaniem strony izraelskiej.

To prosba skierowan do ministra Giertycha w zwiazku ze skandalicznym
komentarzem jakigos rzecznika ambasady kraju, ktory od 30 lat nie szanuje
prawa miedzynarodowego i jest nieustajacym powodem konfliktow w Azji.
Obserwuj wątek
    • nielubiegazety2 Witaj :) A ja Cię wysłałem na wakacje :))) 09.07.06, 14:40
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=44933788&a=44934656
      • frau_blada Re: Witaj :) A ja Cię wysłałem na wakacje :))) 09.07.06, 14:42
        Jutro.
        I ciesze sie bardzo.

Juz mam dosc tego forumowego lewactwa.
        Az sie czytac nie chce tych wulgaryzmow i chamskich tekstow na FK.
        • gat45 Odpowiedz sobie samej udzielona ? 09.07.06, 20:29
          frau_blada napisała:

>
          > Juz mam dosc tego forumowego lewactwa.
          > Az sie czytac nie chce tych wulgaryzmow i chamskich tekstow na FK.
          >
          =============

Wiec wynikaloby, ze Pani bywa na tym Forum z takich samych powodow, co
          wycieczki z Izraela w Polsce, prawda ?
          • scoutek Re: Odpowiedz sobie samej udzielona ? 09.07.06, 20:37
            glupota frau mnie po prostu powala....
        • sierzant_nowak Najfajniej bedzie jak wrocisz :D 10.07.06, 12:21
          Twojego premiera juz nie bedzie... :D
    • forum-i-ja Re: Poc o izraelskie wycieczki przyjezdzaja do Po 09.07.06, 14:42
      na szczescie to nie ty decydujesz o tym,kto tu ma przyjezdzac.
      I wbrew temu co piszesz,im sie tu PODOBA.I szeroko otwieraja oczy ze
      zdziwienia,bo widza zupelnie nie to,o czym im opowiadano.I dlatego te wycieczki
      sa potrzebne.Bo Polacy tez widza,ze mlodzi Zydzi sa dokladnie tacy sami jak ich
      polscy rowiesnicy.Jak wszyscy mlodzi ludzie na calym swiecie.
      Dopoki mkolejny ponury Giertych nie zrobi im prania mozgu i nie wetknie paly do
      reki.
      • frau_blada Dziwne. Co i rusz jest afera, ze nas po powrocie 09.07.06, 14:45
        znowu obsmarowali.

I nie porownuj naszyej mlodziezy z izraelska. Nasza jest rzeczywiscie ostatnio
        okropna, ale nigdy sie tak nie drze, nie chodzi po ulicach jak po pastwisku i
        nie smieci.
      • emelem1 Widzą 09.07.06, 17:42
        forum-i-ja napisała:
        I wbrew temu co piszesz,im sie tu PODOBA.I szeroko otwieraja oczy ze
        > zdziwienia,bo widza zupelnie nie to,o czym im opowiadano

lepiej np. wyglądają kamienice na Kazimierzu w Krakowie niż jak były ich(Zydów)
    • smok62 O Jezu, wiesz jaki byłby wrzask 09.07.06, 14:43
      już nie tylko trafilibyśmy na czołówki lewackich szmatławcow zachodnich. ale
      podejrzewam nawet od papieża byśmy dostali naganę. Chociaż można przyjąć,że
      zyskamy poparcie mułłów. Mnie sie to nawet podoba. Jadę na wakacje do krajów
      arabskich -to będe bohaterem :)
      • forum-i-ja Re: O Jezu, wiesz jaki byłby wrzask 09.07.06, 14:45
        bohater pd konwojem z kalasznikowami.A moze sprobuj pijezdzic bez obstawy po
        Tunezji,Egipcie czy Algerii.Wtedy pogadamy.Jak uda ci wrocic w calosci.
        • smok62 wyobraż sobie jeżdziłem t 09.07.06, 14:52
          i po algierii i po maroku i po tunezji i po egipcie -uwielbiam Arabów i oni
          mnie. Bo na początek przedstawiam im mój stosunek do zydów. Zróbcie to i
          zobaczycie jaki wywołuje to piorunujący efekt :)
    • agata1120 Re: Poc o izraelskie wycieczki przyjezdzaja do Po 09.07.06, 14:44
      Z prostego powodu: zeby zlozyc hold pomordowanym przodkom.
      • forum-i-ja Re: Poc o izraelskie wycieczki przyjezdzaja do Po 09.07.06, 14:46
        ktorych blada proponowala kiedys odeslac do izraela
        • snajper55 Re: Poc o izraelskie wycieczki przyjezdzaja do Po 09.07.06, 14:55
          forum-i-ja napisała:

> ktorych blada proponowala kiedys odeslac do izraela

To niech pozbiera popioły tych spalonych w obozach smierci, tych spaloych w
          Jedwabnem i innych miejscach kaźni. Jak już wszystkie zbierze, to może odesłać.

S.
          • gniewko_syn_ryba Re: Poc o izraelskie wycieczki przyjezdzaja do Po 09.07.06, 15:09
            snajper55 napisał:

> To niech pozbiera popioły tych spalonych w obozach smierci, tych spaloych w
            > Jedwabnem i innych miejscach kaźni.

A zwłaszcza prochy żydowskich dzieci spalonych w piecu chlebowym w Proszowicach
            !!! ;))))))))))
            • snajper55 Re: Poc o izraelskie wycieczki przyjezdzaja do Po 09.07.06, 15:15
              gniewko_syn_ryba napisał:

> A zwłaszcza prochy żydowskich dzieci spalonych w piecu chlebowym w Proszowi
              > cach !!! ;))))))))))

No i niech się poczty zwrotnej spodziewa. Paczuszki z Katynia, cmetarza Orląt,
              spod Monte Cassino, kresów wschodnich i wielu innych miejsc.

S.
              • gniewko_syn_ryba Re: Poc o izraelskie wycieczki przyjezdzaja do Po 10.07.06, 12:09
                Jest tylko taka "drobna" różnica, że we wspomniane przez ciebie miejsca nikt (a
                zwłaszcza polskie ministerstwo edukacji) nie organizuje OBOWIĄZKOWYCH wyjazdów
                młodzieży w wieku przedpoborowym i nie zmusza do współpracy i współfinansowania
                żadnych miejscowych organizacji. Kto chce, to jedzie ale płaci sam za siebie. Ja
                np. nigdy nie byłem pod Monte Cassino chociaż walczył tam mój dziadek, ani w
                Kazachstanie gdzie czas wojny "miło i przyjemnie" spędzała moja rodzina...
                • snajper55 Re: Poc o izraelskie wycieczki przyjezdzaja do Po 10.07.06, 12:19

> Jest tylko taka "drobna" różnica,że we wspomniane przez ciebie miejsca nikt (a
                  > zwłaszcza polskie ministerstwo edukacji) nie organizuje OBOWIĄZKOWYCH wyjazdów
                  > młodzieży w wieku przedpoborowym

A co nas obchodzi kto jak swoją młodzież patriotyzmu i historii uczy ? Nie
                  słyszałem zresztą, aby to było dla żydowskiej młodzieży obowiązkowe. Poza tym
                  co to ma wspólnego z odsyłaniem prochów przodków ?

> i nie zmusza do współpracy i współfinansowa nia żadnych miejscowych organizac
                  > ji. Kto chce, to jedzie ale płaci sam za siebie.

Marsz Żywych to międzynarodowy program edukacyjny, w którym Polska uczestniczy.

S.
                  • gniewko_syn_ryba Re: Poc o izraelskie wycieczki przyjezdzaja do Po 10.07.06, 12:26
                    snajper55 napisał:

> A co nas obchodzi kto jak swoją młodzież patriotyzmu i historii uczy ? Nie
                    > słyszałem zresztą, aby to było dla żydowskiej młodzieży obowiązkowe.

Poczytaj relacje uczestników (do pogadania nie zachęcam bo reakcja "opiekunów"
                    mogłaby być nieprzewidywalna... ;))) )

Poza tym
                    > co to ma wspólnego z odsyłaniem prochów przodków ?

Wszystko ;)))
                    >
                    > Marsz Żywych to międzynarodowy program edukacyjny, w którym Polska uczestniczy.

1. W jakim kraju leży Oświęcim ?
                    2. Jakie inne narody poza Żydami, Niemcami i Polakami w nim uczestniczą ?...
                    • snajper55 Re: Poc o izraelskie wycieczki przyjezdzaja do Po 10.07.06, 14:29

> > Poza tym co to ma wspólnego z odsyłaniem prochów przodków ?
                      >
                      > Wszystko ;)))

Nic nie ma. Co może mieć wspólnego barbarzyństwo z programem edukacyjnym ?

> 1. W jakim kraju leży Oświęcim ?

W Polsce. No i co z tego ?

> 2. Jakie inne narody poza Żydami, Niemcami i Polakami w nim uczestniczą ?...

Nie narody, tylko państwa.
                      "W Marszu przewidziany jest udział ok. 8 000 osób wielu narodowości i wyznań,
                      które przyjadą z przeszło 60 krajów i regionów, w tym z Izraela, USA, Kanady,
                      Australii, Południowej Afryki, Ameryki Południowej, Francji, Niemiec i Belgii.
                      Z Polski uczestniczyć będzie w Ceremonii ok. 1 000 uczniów i studentów. "
                      www.yforum.pl/aktualnosci/mz_0404.php

S.
                      • gniewko_syn_ryba Re: Poc o izraelskie wycieczki przyjezdzaja do Po 10.07.06, 17:51
                        snajper55 napisał:

> > 1. W jakim kraju leży Oświęcim ?
                        >
                        > W Polsce. No i co z tego ?

Jak w takiej sytuacji Polska mogłaby NIE uczestniczyć w tym programie ?...
                        >
                        > > 2. Jakie inne narody poza Żydami, Niemcami i Polakami w nim uczestniczą ?
                        > ...
                        >
                        > Nie narody, tylko państwa.
                        > "W Marszu przewidziany jest udział ok. 8 000 osób wielu narodowości i wyznań,
                        > które przyjadą z przeszło 60 krajów i regionów, w tym z Izraela, USA, Kanady,
                        > Australii, Południowej Afryki, Ameryki Południowej, Francji, Niemiec i Belgii.
                        > Z Polski uczestniczyć będzie w Ceremonii ok. 1 000 uczniów i studentów. "

Pytanie o NARODY nie było pomyłką...
                        • snajper55 Re: Poc o izraelskie wycieczki przyjezdzaja do Po 10.07.06, 19:40

> Pytanie o NARODY nie było pomyłką...

Program edukacyjny Marsz Żywych nie finansują narody, tylko państwa.

S.
                          • gniewko_syn_ryba Re: Poc o izraelskie wycieczki przyjezdzaja do Po 10.07.06, 19:57
                            snajper55 napisał:

> Program edukacyjny Marsz Żywych nie finansują narody, tylko państwa.

Czaisz różnicę między słowami "uczestniczą" i "finansują" ???... I czy wszystkie
                            z wymienionych przez ciebie państw współfinansują MŻ ???...
                            • snajper55 Re: Poc o izraelskie wycieczki przyjezdzaja do Po 10.07.06, 22:36

> Czaisz różnicę między słowami "uczestniczą" i "finansują" ???... I czy wszyst
                              > kie z wymienionych przez ciebie państw współfinansują MŻ ???...

Co finansują ? Przyjazd uczestników ? Ich noclegi ? Za to płacą uczestnicy lub
                              organizacje ich wysyłające.

S.
                              • gniewko_syn_ryba Re: Poc o izraelskie wycieczki przyjezdzaja do Po 10.07.06, 22:41
                                Eeeeh, dyskusja z tobą to "ja o zupie, ty o d..."... :( Zadałem konkretne
                                pytania, a ty zamiast na nie odpowiedzieć, wykręcasz się sianem...
                                • snajper55 Re: Poc o izraelskie wycieczki przyjezdzaja do Po 10.07.06, 22:51

> Eeeeh, dyskusja z tobą to "ja o zupie, ty o d..."... :( Zadałem konkretne
                                  > pytania, a ty zamiast na nie odpowiedzieć, wykręcasz się sianem...

Po prostu proszę o sprecyzowanie pytania. Co niby mają te państwa finansować,
                                  skoro koszty udziału w Marszu ponoszą jego uczetnicy ?

S.
      • smok62 to niech za to płacą z ałasnej kieszeni 09.07.06, 14:46
        my ich nie mordowaliśmy, niech zwracają się o zwrot kosztów do Berlina.
        • agata1120 Re: to niech za to płacą z ałasnej kieszeni 09.07.06, 14:52
          I placa z wlasnej kieszeni. Jezeli chodzi ci o pieniadze, to i Polacy troche
          zarabiaja na izraelskich wycieczkach (przynajmniej w Krakowie).
          A narzekanie ze Zydzi przyjezdzaja na groby swoich rodzicow czy dziadkow to juz
          szczyt glupoty, niecheci, nie wiem jak to nazwac.
          • frau_blada Nie narzekamy. Mowimy tylko, zeby nie szly na to 09.07.06, 14:57
            pieniadze polskich podatnkiow. Zamiast na edukacje wycieczek zydowskich moze
            lepiej przeznaczyc pieniadze na lekcje wyrownawcze dla dzieci z polskiej sciany
            wschodniej.

Szczerze powiedziawszy edukacja wycieczek zydowskch mnie w ogole nie interesuje,
            podobnie jak hinduskich czy nigeryjskich.
            • snajper55 Pieiądze idą na edukację młodzieży polskiej. nt 09.07.06, 15:05
              frau_blada napisała:

> pieniadze polskich podatnkiow. Zamiast na edukacje wycieczek zydowskich moze
              > lepiej przeznaczyc pieniadze na lekcje wyrownawcze dla dzieci z polskiej
              sciany
              > wschodniej.
              >
              > Szczerze powiedziawszy edukacja wycieczek zydowskch mnie w ogole nie
              interesuje
              > ,
              > podobnie jak hinduskich czy nigeryjskich.
              >
      • frau_blada To czemu programy edukacyjne sponsoruje MEN? 09.07.06, 14:47
        Moze niech sie spoykaja wycieczki izraelskie i niemieckie w Oswiecimiu i same
        sobie za to placa.
        Rosjanie placa Polakom za wyjazdy na Kresy czy daleko Syberie, zeby oddac hold
        przodkom?
        • snajper55 Bo i Polacy biorą w nim udział. ___nt 09.07.06, 15:02
          frau_blada napisała:

> Moze niech sie spoykaja wycieczki izraelskie i niemieckie w Oswiecimiu i same
          > sobie za to placa.
          > Rosjanie placa Polakom za wyjazdy na Kresy czy daleko Syberie, zeby oddac hold
          > przodkom?
      • lux_et_veritas I przy okazji pielęgnować nienawiść do Polaków. 09.07.06, 14:48
        A pielęgnowana jest przez organizatorów dość dobrze, wszak niektórzy z
        wycieczkowiczów budzą się w czasie pobytu w Polsce w środku nocy i,
        cytuję, "chcą urządzać pogromy na Polakach".
        • frau_blada To z Rzepy.... He, he, he 09.07.06, 14:52
          Pamietam dyskusje na FK na ten temat!
        • snajper55 Re: I przy okazji pielęgnować nienawiść do Polakó 09.07.06, 15:06
          lux_et_veritas napisał:

> A pielęgnowana jest przez organizatorów dość dobrze, wszak niektórzy z
          > wycieczkowiczów budzą się w czasie pobytu w Polsce w środku nocy i,
          > cytuję, "chcą urządzać pogromy na Polakach".

A skąd to cytujesz ? Ja moge zacytować dużo ciekawsze wypowiedzi o Żydach z
          tego na przykład forum.

S.
          • frau_blada Z Rzepy... Z Rzepy. Wypowiedz mlodego zyda 09.07.06, 17:47
            po wizycie w Polsce.
            • snajper55 Re: Z Rzepy... Z Rzepy. Wypowiedz mlodego zyda 09.07.06, 19:28
              frau_blada napisała:

> po wizycie w Polsce.

Jakie sny mają młodzi Polacy po wizycie w Katyniu ?

S.
    • x2468 Re: Poc o izraelskie wycieczki przyjezdzaja do Po 09.07.06, 14:47
      W tym samym celu dla ktorego bladz twarz chodzi do ogrodu zoologicznego.
      • frau_blada Podziwiac matke nature? 09.07.06, 14:53

• p.smerf Re: Poc o izraelskie wycieczki przyjezdzaja do Po 09.07.06, 14:57
      Możę im to rabin zaleca jako pokutę za najcięższe grzechy?
      • karbat Re: Poc o izraelskie wycieczki przyjezdzaja do Po 09.07.06, 15:13
        pieniadze polskich podatnikow hahaha
        prowokujesz niezle frau_blada az taka glupia to ty nie jestes ;)

no to, zerwac wszystkie kontakty i wymiane mlodziezowa i wszystkie wycieczki
        z calego swiata ( zawsze jest gdzies ,ktos ,kto pluje na Polakow )

a jak zaczna inni w innych krajach podobnie myslec, o polskich
        wycieczkach,wymianie itp :o
        (i nie beda chcieli wykladac kasy swych podatnikow ,hm)

• rydzyk_smigly Gdybyś, tow. Albino Siwak wiedziała 09.07.06, 16:30
      wraz z resztą swojej człekokształtnej brygady to, że sprawy wycieczek do Polski
      izraelskiej młodzieży są uregulowane umową międzyresortową między MEN a jego
      izraelskim odpowiednikiem, podpisaną podczas wizyty Wałęsy w 1991roku, to
      zastanowiłabyś się nieco przed spuszczeniem palucha na klawiaturę.

Gdybyś dowiedziała się, że podobna umową jest podpisana z Ukrainą może byś
      stroiła mniej głupawe wirtualne miny. Gdybyś zaś wiedziała, że wyjazdy te
      finansowane są przez Jewish Agency i Claims Conference (to ta organizacja,
      która w ramach industrii holokaustowej wyłudziła od banków szwajcarskich 1,2
      mld dol, nad czym leje krokodyle łzy twój idol, Michalkiewicz) to może naszła
      by ciebie (i twoich kompanionów) chwila refleksji.

Otóż Izrael buduje swoją tożsamość narodową m.in. na historii Holocaustu – stąd
      wycieczki szkolnej młodzieży do Polski i na Ukrainę. Dla nich to tak, jak dla
      nas Katyń, Ostaszków, Starobielsk, Oświęcim czy Monte Cassino. Chciałbym
      wierzyć, że jako naczelna propagandzistka forum kraj a jednocześnie osoba
      mieniąca się „patriotką” z równą mocą protestowałabyś, gdyby w ramach umowy
      między Polską a Rosją nasza młodzież wysyłana była szlakiem męczeństwa przodków
      i na czele odpowiedniej agendy rządowej w Rosji stanął narodowiec o
      podejrzanych sympatiach, co do którego zachodziłoby podejrzenie, że może
      utrudniać właściwe wykonanie programu.

Sądzę, że jednak do tego nie dojdzie, albowiem w Polsce nie ma ani takiego
      programu ani sponsorów. Dlatego możesz za bezdurno spuszczać swoje paluchy na
      przybrudzoną od spamu klawiaturę.
      • forum-i-ja Re: Gdybyś, tow. Albino Siwak wiedziała 09.07.06, 16:33
        daj spokoj,to bezcelowe.Nie przekonasz ich niczym.Ta grupa to zywe
        skamienialosci.Taki skansen w sercu Unii.
      • frau_blada Po co im MEN do przyjazdow skoro za swoje jezdza? 09.07.06, 17:53
        Umowa miedzyresortowa podpisana przez rzad ubekistanu mnie nie interesuje.
        Czy zainicjowal ja moze TW Skubiszewski?
        • rydzyk_smigly Durna baba 09.07.06, 18:29
          Konkordat również, traktat z Niemcami, NATO?

frau_blada napisała:

> Umowa miedzyresortowa podpisana przez rzad ubekistanu mnie nie interesuje.
          > Czy zainicjowal ja moze TW Skubiszewski?
          • frau_blada Traktat z NIemcami! Buahahahahahahahaha 09.07.06, 18:32
            Dlatego jest do d****, bo NIemcy mieli papiery na Skubiego, ze byl agentem.
            Jakby mial honor to by sie podal do dymisji a nie negocjowal, wspolpracownik jeden!
      • kkkaczory_biss_brothers Re: Gdybyś, tow. Albino Siwak wiedziała 10.07.06, 11:33
        Zydzi w Polsce byli mordowani przez Niemców, natomiast Polacy w CCCP przez
        aparat przemocy tamtego państwa. Widzisz tę subtelną różnicę???
        • andrzej.01 Gościnni i cywilizowani Polacy o innych 10.07.06, 12:00
          Pewien Żyd powiedział:
          "Granic nie mają tylko wszechświat oraz ludzka głupota.
          Co do wszechświata nie mam pewności".
          - Albert Eistein

Wątek potwierdza !
    • dr.szfajcner Re: Poc o izraelskie wycieczki przyjezdzaja do Po 09.07.06, 16:37
      frau_blada napisała:

> Im sie w nasym pieknym kraju nic nie podoba... ani Polacy, ani Polska, ani

Napisalas ze nie klamiesz swiadomie hau_blada.
      Jestes nacpana czy pijana?
    • weteran3 pierwszy wyraz temetu to napisałeś świadomie? 09.07.06, 17:38
      on coś znaczy w innym języku..
      • frau_blada Re: pierwszy wyraz temetu to napisałeś świadomie? 09.07.06, 17:46
        To literowka... a co?
    • gruby Po to samo, po co polskie do Katynia! 09.07.06, 17:45
      Niezłą analogią sa także polskie pielgrzymki do Czestochowy i Rzymu
      • frau_blada Ruscy nam organizuja programy edukacyjne? Nie slys 09.07.06, 17:46
        zalam!
      • emelem1 Re: Po to samo, po co polskie do Katynia! 09.07.06, 17:48
        gruby napisał:

> Niezłą analogią sa także polskie pielgrzymki do Czestochowy i Rzymu

tak włosi ,rosjanie nam sponsorują wycieczki
        • frau_blada I muzea...... za 80 baniek! 09.07.06, 17:49

• rydzyk_smigly To muzeum jest dla pamięci obywateli polskich 09.07.06, 18:26
            nie zapominaj, Albino Siwak tego forum.
            Działkę dał Kaczor - pisz do niego o zwrot.

www.jewishmuseum.org.pl/index.php?page=1030000000
            • frau_blada Mam nadzieje, ze powstanie Muzeum Kresow 09.07.06, 18:31
              z osobna sala pamieci pt.Zydzi i Polacy na kresach w czasach zbrodniczej
              okupacji sowieckiej.
              Dzialke mozna wykorzystac na inny cel. Budujacy kulturowo Polakow w Polsce.
              Zydzi maja juz swoje muzeum w Izraelu. Nowoczesne, wypelnione eksponatami,
              projekcjami multimedialnymi. Po co to duplikowac?
              Niech zarabia zydowskie muzeum.
    • abstrakt2003 Zapytaj się Żydów 09.07.06, 17:49
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25695
      • frau_blada A mnie ich punkt widzenia nie interesuje 09.07.06, 17:55
        Moga jezdzic nawet w kosmos.
        Interesuje mnie po co zydzi i Izraelczycy przyjezdzaja do Polski i pytam
        forumowiczow z FK.
        • rydzyk_smigly Po co Polacy jeżdzą do Katynia, niespełna rozumu 09.07.06, 18:30
          babsztylu?
          • frau_blada Za swoje i nikt z pieniedzy podatnika 09.07.06, 18:51
            sie tam do niczego nie doklada!
        • abstrakt2003 frał ależ to Żydzi najlepiej wiedzą 09.07.06, 18:31
          gdzie i po co się włóczą! A co na tem temat moze przeciętyny forumowicz z
          Polski?
    • gruby190 Dzieki durniom ekonomicznym Polska jest biedna 09.07.06, 17:57
      frau_blada napisała:
      Proponuje, aby nasz biedny kraj przestal (...)

Nasz biedny kraj nigdy nie przestanie być biednym, dopóki bedą w nim mieli tyle
      do powiedzenia durnie, którym przeszkadza coroczny przyjazd 20 tysiecy
      turystów. Mądre narody modlą sie do swoich bogów aby takich turystów było
      wiecej a nasze prawdziwe rydzyki tak jak przedtem komuniści dbaja, aby
      ideologia górowała nad ekonomią i żeby Polska nadal była biedna :-((((
      • haen1950 Re: Dzieki durniom ekonomicznym Polska jest biedn 09.07.06, 18:01
        Meine Frau uczesniczyła w stypie po jej ukochanym premierze i nieco przesadziła
        z koszerną. Och, te ustawiczne torsje w tym PiSie.
        • karbat [...] 09.07.06, 18:06
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • andrzej.01 Agresja złego człowieka 09.07.06, 18:37
            Trzeba być zdecydowanie złym człowiekiem, by wyjazd na groby bliskich, czy to w
            kraju czy za granicę, nazywać wycieczką. Jest to obraźliwe dla zmarłych i dla
            żyjących.
            Tak czynią tylko źli ludzie.
            Nie chcę, by wśród Polaków znalazło się zbyt dużo takich.
            To zakały naszego narodu, które chcą nas ośmieszyć i poniżej w oczach świata.
            Przez takich słuszymy potem antypolskie głosy z zagranicy.
            To oni starają się wytworzyć pogardę do naszych, polskich wartości.
    • joannabarska frau_blada jest chora 09.07.06, 18:21
      Frau_blada,Ty sie wreszcie zamknij, bo ja nie wytrzymam i tak Ci dam popalic...
      • frau_blada Komuszysko grozi! Ja tylko pytam betoniarko! :))) 09.07.06, 18:23

• abstrakt2003 Ale pytasz nie tego kto wie tylko! 09.07.06, 18:32
          I czego ty oczekujesz?
          • frau_blada Pytam ludzi z FK o te dzisiejsza hucpe z Giertyche 09.07.06, 18:35
            m.
            Skoro nie chca razem z gojami jezdzic do Oswiecimia, ktore goje i ich rodzice
            utrzymuja, to po co w ogole przyjezdzaja?
            Ja tylko pytam.
    • reakcjonista1 Żydzi mogą nie przyjeżdżać 09.07.06, 18:35
      ale zapraszamy Żydówki :))
      • frau_blada Seksista i do tego budowniczy sily Syjonu! :) 09.07.06, 18:36

• gruby190 Pod patronatem Lecha Alesksandra? ;-))) 09.07.06, 18:51
      W dniach 1-9 lipca 2006 r. w Krakowie odbywa się XVI Festiwal Kultury
      Żydowskiej.
      Patronat nad obchodami objął Prezydent RP Lech Kaczyński.

VIDE: www.prezydent.pl/x.node?id=82
    • danutki Re:wklejam zainteresowanie tematem 09.07.06, 18:55
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=44938460
      odpowiedzi musicie poszukac sobie sami
    • danutki Re: chca sie przekonac sami czy to prawda,ze 09.07.06, 19:02
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=44934360
    • danutki Re:Prezydent Polski ambasadorem Izraela? 09.07.06, 19:28
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=43979681
    • danutki Re: po taka chociazby dedykacje 09.07.06, 21:11
      wyryta na bramie wiadacej do obozu

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=44945800
      • biedronka24 Frau- wycieczki przyjezdzaja dla naszych hotelarzy 10.07.06, 10:01
        mlodziez pracowicie nastawiana przez rozne danutki demoluje hotele a posazni
        wujkowie szkody naprawiaja... Nie wiesz? Zapytaj sie w branzy.
        Taki sport jakie wychowanie mlodzieniaszkow.....
        • frau_blada Temat znam :))) 10.07.06, 10:28
          Podobno smieca jeszcze gorzej niz Arabowie, a to przeciej jedna grupa smicka.
          :)
          • scoutek Re: Temat znam :))) 10.07.06, 10:31
            frau, a widzialas jak smieca Niemcy, pod warunkiem, ze nie sa u siebie?
            no i co z tego wynika?
            • biedronka24 To nie chodzi o smiecienie czlowieku 10.07.06, 10:34
              ale o niszczenie z premedytacja.
              Jakby tylko smiecili toby ich hotelarze tak nie lubili. A lubia bo maja remonty
              gwarantowane. I wszystko byloby pieknie. Tylko jak potem taki mlodzieniaszek
              uzna, ze jesli poderznie komus gardlo to tez wujek zaplaci to moze byc przeciez
              problemik prawda? Ja tylko tak z ciekawosci pisze bo zastanawiam sie jak sie
              potem takowy problem rozwiazuje...
          • biedronka24 smiecenie to jedno a przyzwolenie na dewastacje 10.07.06, 10:32
            drugie. Hotelarze te wycieczki uwielbiaja bo zeby ´klopotu nie bylo´ starszyzna
            za remont placi... Tylko kurcze jak mozna zaplacic za czyjas popsuta psychike.
            Psychike mlodych ludzi, ktorzy ucza sie ze im wszystko wolno?
            • frau_blada Widac maja kiepskiego MInistra Edukacji 10.07.06, 10:38
              MOze im Romka wyslac, zeby ich podciagnal?
              • biedronka24 cos w kazdym razie u nich mocno szwankuje 10.07.06, 10:45
                w polskim domu rodzinnym w przeciwienstwie do niemieckiego - gdzie tylko
                policjant moze wytlumaczyc co wolno- i najwyrazniej izraelskiego - calkiem
                dobrze jeszcze sprawdzaja sie rodzice.
                Moze to te kibuce ? ;)
                • frau_blada Re: cos w kazdym razie u nich mocno szwankuje 10.07.06, 10:53
                  Nie mam pojecia.
                  Sadze, ze to roznica kulturowa. Cywilizacja europejska i azjatycka jednak sie
                  miedzy soba roznia.
                  :)
                  • biedronka24 Lubisz prowokowac 10.07.06, 11:11
                    a ja jednak nadal uwazam ze dobrze jest jak sie wlasciwe wzorce wynosi z domu.
                    Problem tylko tam gdzie sie je zgubi. Panstwo ani kibuce tych wzorcow
                    najwyrazniej nie ucza. Masz tez przyklad z Niemiec. Tu tez nie dziala jak sie
                    towarzystwo rozbisurmani i lubi pluc. Bo to jest b. cool. I tluc szyby na
                    przystankach.
                    Wiesz jaki jest super efekt w Niemczech? Jak dzieciakom wolno pic wode na
                    lekcjach bo upaly to juz biedactwa nic innego nie robia tylko wode pija. Uczyc
                    sie nie moga. Pija nie dlatego ze potrzebuja tylko dlatego ze wolno.
                    Teraz te fakty z hotelarstwa skojarzylam z zachowaniem pewnego malca z dobrej
                    rodziny bo naukowcow - malzenstwa izraelsko armenskiego. Malec latal z kijem za
                    moim mezem bo nie nauczony tego co nawet zwierzeta potrafia. Zwyklej hierarchii
                    i tego ze czlowiek starszy moze byc nie tylko madrzejszy ale i silniejszy. A
                    bezstresowe wychowanie w Niemczech? Ot zeby ich nie zestresowac historia pozwala
                    sie dzieciakom na urojenia. I tak coreczka (znow super rodzina naukowcow, moi
                    przyjaciele) wie o wojnie tyle, ze Niemcy po upadku Hitlera ´podzieleni byli na
                    4ry czesci ´zabory´ z ktorych jednym zarzadzali Polacy´:(. To juz drugi taki
                    ewenement po tym ´wywolaniu wojny przez Polakow´ u dzieciecia z malzenstwa z
                    ktorych jeden z rodzicow z pochodzenia wroclawianin :(.

Tragedia. To raczej nie rejon geograficzny, ale niestety pomysl na wychowanie...
                    A Izrael? Heh, zdaje sie Korczaka nawet zapomnieli. Bo o ile pamietam Korczak
                    bezstresowego wychowania nie propagowal....
                    Ale najwyrazniej byl antysemita ;)))))))
                    • frau_blada Re: Lubisz prowokowac 10.07.06, 11:19
                      :))))

Oczywiscie, ze sobie zartuje z ta kultura. Sa po prostu ludzie dobrze i gorzej
                      wychowani.
                      Problem w tym, ze jak kiedys sie jechalo za granice, to trzeba bylo znac
                      obyczaje kraju. Teraz nie trzeba. No moze nie calkiem. Nieraz chrzescijanie
                      znaja, bo za noszenie krzyzyka moga im obciac glowe.
                      Niestety to, co sama zaobserwowalam i opowiesci znajomych utwierdzaja mnie w
                      przekonaniu, ze chyba dobrze, ze wycieczki mlodziezy w wiekszosci stoluja sie i
                      nocuja w ,,swoich'' hotelach, bo remontowanie hotelu to nie jest rzecz normalna,
                      ktora wykonuje sie po przyjeciu grupy. :)
                      • biedronka24 Wlasnie 10.07.06, 12:08
                        Ciekawe czy gdyby Oswiecim byl ulokowany w Afryce to tez by sobie tak
                        towarzystwo beztrosko poczynalo..
                        Bo jakos tak sobie mysle ze po pierwszym faktycznym ataku ´antysemityzmu´ byliby
                        tak grzeczni jak nigdy ;))))))))
                        Ba chodziliby wtedy juz na pewno z uzasadnionych powodow tylko wyznaczonymi
                        szlakami i po wyznaczonych dzielnicach ;)))))))

Ech milych wakacji. A ja dalej musze walczyc z wentylatorem o odrobinke powietrza ;)
    • nonno1 Re: Po co Polacy odwiedzają np. Katyń czy Monte 10.07.06, 10:05
      Cassino?
      A przecież groby żydowskie wielokrotnie przekraczają liczebność naszych grobów.
      Chcesz ich nie dopuścić do oddania hołdu swym przodkom?

A skąd wiesz, że im się to czy tamto nie podoba? Rozmawaiłeś z nimi?

Zresztą wiele rzeczy w POlsce nam też się nie podoba. A gdy jesteśmy za granicą
      to musimy się wszystkim zachwycać?
      • frau_blada Re: Po co Polacy odwiedzają np. Katyń czy Monte 10.07.06, 10:30
        Poczytaj sobie wywiady i opisy wycieczek do Polski.
        • nonno1 Re: Pewnie publikowane przez ND? 11.07.06, 10:35
          Ja sam osobiście spotykałem się z przynajmniej kilkoma Izraelczykami młodymi i
          starszymi. Nic takiego nie było. Ale można znaleźćkij na psa, gdy się bardzo chce.
    • joannabarska Kompromitowanie forum 10.07.06, 10:36
      frau-blada kompromituje Polaków i całe to forum. Jak tego admin.nie widzi, to
      jej sprawa.
      • frau_blada Betoniarko, zadawanie pytan to nie jest kompromito 10.07.06, 10:41
        wanie.
        Juz Ci raz o tym pisalam. Nie dotarlo?

A na czym polega ta kompromitacja?
        Moze Ty slowa kompromitacja nie rozumiesz?
        • joannabarska Tys "frau" betoniarką klasy extra! 10.07.06, 11:03
          Ptasi móżdzek chociaz by sie przydał tobie, bo betoniarka z ciebie klasy extra.
          Nie chce mi sie nawet gadac z ludzmi zaprogramowanymi przez nature inaczej.
          ("tobie","ciebie" - celowo z malej litery!)
          • frau_blada Ja nie jestem komuszysko, wiec betoniarka byc nie 10.07.06, 11:06
            moge.

joannabarska napisała:

> Ptasi móżdzek chociaz by sie przydał tobie, bo betoniarka z ciebie klasy extra.
            >
            > Nie chce mi sie nawet gadac z ludzmi zaprogramowanymi przez nature inaczej.
            > ("tobie","ciebie" - celowo z malej litery!)

No widzisz nie dosc, ze betoniarka to jeszcze zle wychowana. :)))
    • niepoprawnypolitycznie Im ma się nie podobać 10.07.06, 10:36
      Nie mogą zobaczyć normalnego kraju normalnych ludzi. Muszą być przekonani, że
      wszyscy ich nienawidzą i szykują im taki los. W innym przypadku mogliby nie
      chcieć ganiać z karabinami po stepach Palestyny, a że w Polsce obowiązuje prawo
      krwi, to spora część mogłaby uzyskać polskie paszporty i pożegnać się z
      Obiecaną Ziemią i zamieszkać np. w Polsce, albo Niemczech. A tego Izrael bynie
      przeżył.
    • danutki Re: Poc o izraelskie wycieczki przyjezdzaja do Po 10.07.06, 10:56
      masz do nich pretensje,ze nie pielgrzymuja na Jasna Gore lub inne miejsce kultu
      religijnego na terenie Polski?
      zacytuje znany ci chyba urywek
      "tam serce twe,gdzie skarb twoj"
      to chyba z przypowiesci o perle
    • danutki Re: Poc o izraelskie wycieczki przyjezdzaja do Po 10.07.06, 11:14
      smieszna jestes z tym pytaniem Frau
      czy nie prosciej zadac to pytanie ministrowi od turystyki i infrastruktury
      gospodarczej oraz transportu?
      nie ma takowego ministerstwa?
      a coz za problem powolac,chociazby po to,bys juz nie musiala zadawac tych
      smiesznych pytan

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka