Dodaj do ulubionych

Ten rzad jest chory.

10.07.06, 21:50
Chory jest ten kraj. Kraj w ktorym cala wladze przejnuje jedna partia, 2-ch
braci blizniakow na 2-ch naajwyzszych stanowiskach w tym kraju. Nie zgadzam
sie na to. W Polsce nie bedzie porzadku nigdy, poki wladze sprawowac beda
osoby nie nadajace sie na sprawowane przez nich stanowiska. Polska scena
polityczna to smiech na sali, jeden wielki cyrk. Jak nic sie nie zmieni RP
bedzie dazyla do systemu totalitarnego panstwa. Wedlog mnie rzady w tym kraju
powinni zaczac sprawowac ludzie nowi, swiezy, nie kierowani dobrem swojej
partii tylko dobrem narodu, przyszlosci. Premier Marcinkiewicz zostal
politycznym klaunem. Dlaczego? Poniewaz wierzyl w Polske, chcial zmian, robil
co mu kazano. Jest zbyt lagodny. Na to stanowisko powinno sie osadzac ludzi z
twarda psychika - aby nie byli marionetkami PiSowego prezydenta.
Obserwuj wątek
    • frank_drebin Ale, ktory rzad ten jeszcze Marcinkiewicza czy 10.07.06, 21:51
      ten rzad juz Kaczynskiego ??? ;)
      • daalgoo Re: Ale, ktory rzad ten jeszcze Marcinkiewicza cz 10.07.06, 21:55
        Jesli nie zgadzasz sie z tym co sie w Polsce dzieje to to pokaz. Zorganizuj
        ludzi, rob pikiet, demonstracje, to jedyna droga zeby cie zobaczyli.
        PS. jak cos zorganizujesz to daj znak, przyjade.
    • hrabia.m.c Re: Ten rzad jest chory. 10.07.06, 21:54
      Fakt
      syfilis go zrzera:))
    • nielubiegazety2 Ciociu. Może się mylę, ale w demokracji winner 10.07.06, 21:54
      takes it all.
    • pies_na_czarnych Re: Ten rzad jest chory. 10.07.06, 21:54
      "Premier Marcinkiewicz zostal
      politycznym klaunem. Dlaczego? Poniewaz wierzyl w Polske, chcial zmian, robil
      co mu kazano".

Sama odpowiedzialas!
      Gdyby robil to co nalezy nie bylby blaznem.
      • alistair-p Re: Ten rzad jest chory. 10.07.06, 22:03
        Mnie wydaje się że Kazio uwierzył w coś co mu obiecano.Naiwny !!!.Teraz jako
        komisarz Warszawy złoży mandat poselski,zdobędzie w stolicy 20% głosów i
        wyjedzie uczyć fizyki na ziemiach odzyskanych.
    • juleczka Demonstracja? A kto na to pozwoli? 10.07.06, 21:59
      Jestem troche daleko, jakbym byla w tym monencie w Warszawie moze cos by sie
      dalo zorganizowac. Tylko co? Petycja? Petycje nic nie daja, znikaja. Jedyna
      szansa sa media. Demonstracja ale gdzie? W Warszawie? Po marszu rownosci juz
      chyba na zadne domonstracje sie nie zgodza :)
      • alistair-p Re: Demonstracja? A kto na to pozwoli? 10.07.06, 22:04
        Nie muszą się zgadzać,mają przyjąć do wiadomości,to prawo konstytucyjne.
      • nielubiegazety2 Oj Ciociu. Spokojna Twoja potargana. Daj znać 10.07.06, 22:05
        gdy ktoś zabroni Ci demonstracji.
        Najpierw poszukaj chętnych.
        • daalgoo Re: Oj Ciociu. Spokojna Twoja potargana. Daj znać 10.07.06, 22:08
          Drukuj naklejki, wlepki, narduki na koszulki, wszystko co sie da. Trzeba
          stworzyc silne podziemie do walki z bylym podziemiem.
          A tak w ogole to niech sie blizniaki boja, bo tak samo jak oni teraz sadza
          starych komunistow, tak za kilkanascie lat, my modzi, bedziemy sadzic ich jako
          starch narodowcow!!!
          • nielubiegazety2 Kombinuj. Szczęść Lenin :) 10.07.06, 22:11

• juleczka A chodzilbys w takiej koszulce? 10.07.06, 22:13
            Pamietaj ze na naklejki i koszulki itd potrzebne sa pieniaki a te skad? Od
            sponsorow? Chyba jak Samoobrone przekonamu zeby pomogli. Za co podziekuje juz na
            wstepie. Dobra, ty zajmij sie szukaniem sponsorow, moze ktos sie zglowi do
            grafiki a ja bede przekonywac do akcji ludzi na forach. Moze Owsiakowi zostalo
            troszke kaski to dolozy... Hmmm....
            • daalgoo Re: A chodzilbys w takiej koszulce? 10.07.06, 22:14
              ja cie moge sfinansowac... :)
              • juleczka ok 10.07.06, 22:20
                Wracam do kraju w polowie sierpnia wiec juz zacznij robic te ulotki a jka wroce
                to przejme chwale <hahaha>
            • nielubiegazety2 Ciocia ja już mam koszulkę. Jestem homofobem. 10.07.06, 22:43
              I podkoszulkę: Jestem "faszystą".
              • w11mil są słuszne koszulki i niesłuszne koszulki 10.07.06, 22:45
                Twoje są niesłuszne!

nielubiegazety2 napisał:
                > I podkoszulkę: Jestem "faszystą".
                >
      • lewiczka Poczekamy 3 lata i zagłosujemy na Samoobronę 10.07.06, 22:08
        Jak demokracja, to demokracja. Innego wyjścia nie ma.
    • juleczka Tylko czemu mam demonstrowac? 10.07.06, 22:09
      Czy to cos zmieni? Wiem ze to najgorsze mozliwe podejscie. Demokracja - kazdy ma
      prawo sie wypowiadac co mysli na dano temat. Ale co daja te demonstracje? Strajk
      glodowy moze by dal ale zwykly przemarsz i postanie pod jakims rzadowym
      budynkiem? Kogo to interesuje? Chyba tylko lekarzy i pielegniaki bo zajmiemy ich
      miejsce. A tak poza tym? Czego mozna oczekiwac? Referendum? Przeciez i tak
      zrobia co chca wiec po co sie wywyzszac...
    • w11mil młodzież polska nie jest szczególnie inteligentna 10.07.06, 22:12
      juleczka napisała:
      > Chory jest ten kraj. Kraj w ktorym cala wladze przejnuje jedna partia,
      itd
      • travel_wawa Juleczka prawdę pisze. 10.07.06, 23:31

• t0g Re: Ten rzad jest chory? A skad, ten rzad jest jak 10.07.06, 22:13
      najbardziej "logiczna konsekwencja" sytuacji i stanu umyslow w Polsce.

juleczka napisała:

> Chory jest ten kraj. Kraj w ktorym cala wladze przejnuje jedna partia, 2-ch
      > braci blizniakow na 2-ch naajwyzszych stanowiskach w tym kraju. Nie zgadzam
      > sie na to.

Ale to lud tak zadecydowal, narod - w wolnych wyborach - wiec Twoja zgoda czy
      brak zgody niewiele znaczy.

To raczej polski lud (czy narod, jak kto woli) nie bardzo wie, czego chce - od
      17 lat trwa taniec "od sciany do sciany", raz na prawo, raz na lewo.

Jezeli jestes mloda, to mozesz miec nadzieje, ze za Twojego zycia rzeczy sie
      pozmieniaja. Stare pokolenie, majace sieczke w glowie, zejdzie ze sceny, a nowe
      pokolenie, juz po europejsku myslace, urzadzi kraj na nowoczesna modle.

Ja jestem ze startszego pokolenia, za mojego zycia na pewno sieczka nie zdazy z
      umyslow poznikac, wiec wole na polskie sprawy patrzec z bezpiecznej odleglosci
      10 000 km.
      • juleczka Mloda. 10.07.06, 22:18
        Jestem mloda. Nawet bardzo. Ale wypiowiadam sie na tym forum poniewaz chcialabym
        zostac w Polsce. Teraz jestem baaardzo daleko, inny kontynent ale mimo tego
        wchodze na strony polskie, sprawdzam co sie dzieje w polskim rzadzie i prawde
        mowiac plakac mi sie chce jka czytam najnowsze doniesienia. Naprawde chcialabym
        ukonczyc studia i zostac w Polsce. Ale nie wiem czy to ma sens. Nie widze tu
        zadnej przyszlosci. Nawet nie chodzi tu o mnie, mysle raczej o swoim potomstwie,
        co ja im dam jak zostane w RP? Poza dobrymi imprezami i kacem co niedziele nie
        bede wiedzieli jak wyglada zycie. Jak jest pieknie gdzie indziej. Jak chcesz
        pracy i po 2-ch dniach ja masz.
        • daalgoo Re: Mloda. 10.07.06, 22:20
          Julka ja tez jestem z zagranicy :) Kto jeszcze jest z zagranicy?
        • w11mil nie wszystko co piszą w gazecie i mówią 10.07.06, 22:21
          w telewizorze jest prawdą

juleczka napisała:
          > wchodze na strony polskie, sprawdzam co sie dzieje w polskim rzadzie i prawde
          > mowiac plakac mi sie
          • juleczka Taaaaa 10.07.06, 22:29
            Moze i nie jest prawda ale pokazane sa czasto fakty. Ich sie doszukuje. A tak
            poza tym to jak inaczej moge wiedziec co sie dzieje w panstwie? TYLKO media o
            tym informuja.
            • daalgoo Re: Taaaaa 10.07.06, 22:31
              ... kolega chce ci powiedziec tylko, zebys zaczela czytac Nasz Dziennik, bo tam
              cala prawda ukryta jest...
            • w11mil co sie straszliwego dzieje w państwie? 10.07.06, 22:32
              - w odróżnieniu od Ciebie jestem tutaj na miejscu

juleczka napisała:
              > Moze i nie jest prawda ale pokazane sa czasto fakty. Ich sie doszukuje. A tak
              > poza tym to jak inaczej moge wiedziec co sie dzieje w panstwie? TYLKO media o
              > tym informuja.
              • travel_wawa Re: co sie straszliwego dzieje w państwie? 10.07.06, 22:38
                W sumie nic straszliwego. Bardziej smutnego.
                Teraz prezydentem i premierem będą ludzie, których bedziemy się wstydzić.

Marcinkiewicz był nie tylko popularny, ale miał doskonałe notowania w Unii
                Europejskiej.

Nie zdziwię się, jeśli kaczor wyniesie flagę unijną z sali posiedzeń rządu...
                • w11mil skąd te kompleksy? 10.07.06, 22:41
                  chociaż to typowe dla Polaków - najwazniejsze jest to, co powiedzą Europejczycy

travel_wawa napisał:
                  >miał doskonałe notowania w Unii Europejskiej.
                  • daalgoo Re: skąd te kompleksy? 10.07.06, 22:44
                    A co? Mamy sie interesowac co o nas Japonczycy mowia, a moze Eskimosi?!
                    Czlowieku, nie zyjesz na marsie!
                    • w11mil myslisz że np. Włocha zmartwi Twoja opinia 10.07.06, 22:47
                      o Berlusconim?

daalgoo napisał:
                      > A co? Mamy sie interesowac co o nas Japonczycy mowia, a moze Eskimosi?!
                      > Czlowieku, nie zyjesz na marsie!
                      • daalgoo Re: myslisz że np. Włocha zmartwi Twoja opinia 10.07.06, 22:51
                        zmartwi :)
                  • travel_wawa Bo jesteśmy Europejczykami!!!!!!!! 10.07.06, 22:56
                    I wreszcie po wielu latach nie tylko nie jesteśmy oddzieleni od reszty
                    kontynentu żadną barierą, na przekroczenie której wymagana jaest łasta
                    stosownych władz, ale mamy szansę zintegrować się ekonomicznie i socjalnie z
                    resztą kontynentu.

Wy byście chcieli dalej ubłoconego zaścianka, w którym wszystko co rodzime
                    trzeba ustawowo zachwalać, a prawda jest taka, że jesteśmy społeczeństwem zbyt
                    prostackim, żeby cokolwiek osiągnąc samemu. Trzeba implementować rozwiązania
                    sprawdzone w Europie zamiast tracić czas i silić się na oryginalność, byleby
                    było "po polskiemu".
                  • t0g Re: Nie wpadaj w rozpacz, Juleczko 10.07.06, 22:56
                    Istotnie, dla ludzi, ktorzy sie troche otarli o swiat, sytuacja w Polsce moze w
                    tej chwili wydawac sie nieco przygnebiajaca.

Ale takich, jak Ty - ktorzy widzieli wiecej, niz tylko swoj grajdol - jest wielu
                    i bedzie coraz wiecej.

U wladzy w Polsce sa w tej chwili wciaz jeszce ludzie, ktorych "edukacja
                    polityczna" przypadla w PRL-u.

To jest tak, jak z pociagiem. Moze pojechac w jedna strone - moze pojechac w
                    przeciwna. Ale czy jedzie w przod, czy w tyl, to PO TYCH SAMYCH TORACH jedzie.

Myslenie nowego pokolenia juz nie bedzie wpasowane w te same sztywne ramy,
                    pozwalajace na ruch tylko "na prawo" albo "na lewo". Jestes bardzo mloda, ty
                    jeszcze tego doczekasz. Optymizmu troche!
                    • w11mil teraz, kiedy znam wyniki matur przyznaję Ci rację 10.07.06, 22:59

t0g napisał:
                      > Myslenie nowego pokolenia juz nie bedzie wpasowane w te same sztywne ramy,
                      • t0g Re: O, juz znasz wyniki? Zdales? 10.07.06, 23:19
                        Jesli zdales, to gratulacje.
    • travel_wawa Spokojnie, to nie potrwa długo... 10.07.06, 22:15
      W Unii Europejskiej taki styl rządzenia po prostu nie przejdzie.
      Smutne, bo czeka nas kompromitacja w oczach Europejczyków, bedzie troszkę
      pośmiewiska, ale to sie rozsypie.

Dzisiaj kaczorstwo wdepnęło w wielkie G.
      A elektorat z roku na rok staje sie coraz młodszy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka