Dodaj do ulubionych

List do eminencji biskupa

IP: *.proxy.aol.com 06.02.03, 20:50
Do Eminencji"

Oj biskupie, biskupie
dostanie Ci się po dupie...

Choć żeś ubóstwo ślubował
pomniki, pałace budujesz.
Pychą i butą gwiazd sięgasz,
ciemny narodzik rujnujesz!

Przepych, kościoły, plebanie,
wierne swe owce wciąż doisz.
Pełen obłudnej miłości.
Że Ty się Stwórcy nie boisz !?

Prali biskupów dziadowie,
pewnie i wnuki prać będą.
Wkurzeni chciwością, złodziejstwem,
niedługo Twe dupsko obsiędą.

...oj biskupie, biskupie
dostanie Ci się po dupie.....

Kalisz 20.04.1999
Obserwuj wątek
    • Gość: jan A.Mickiewicz "Mnich w piekle " IP: *.multicon.pl 06.02.03, 22:02
      A teraz, czytelniku, opowiedziec pora, co sie tam w piekle dzialo jednego
      wieczora. Lucyfer , gdy mu nowi przybyli poddani, huczne bale po calej
      wytrabili otchlani i rozkazali diabelstwu spijac gosci zdrowie : gosciem byl
      jeden papiez i dwaj monarchowie,czterech gubernatorow,pietnastu celnikow,
      trzech tlustych kardynalow, osmiu kanonikow i prostego mnichostwa ze cztery
      tuziny. Wszyscy razem w ogniste zwaleni krainy.....( A.Mickiewicz ) z
      dedykacja dla ks. Tadka z Torunia :)
    • Gość: µ Re: List do eminencji biskupa IP: *.proxy.aol.com 07.02.03, 00:08
    • Gość: Diabel Re: List do eminencji biskupa IP: *.proxy.aol.com 07.02.03, 12:06
      Gość portalu: Diabel napisał(a):

> Do Eminencji"
      >
      > Oj biskupie, biskupie
      > dostanie Ci się po dupie...
      >
      > Choć żeś ubóstwo ślubował
      > pomniki, pałace budujesz.
      > Pychą i butą gwiazd sięgasz,
      > ciemny narodzik rujnujesz!
      >
      > Przepych, kościoły, plebanie,
      > wierne swe owce wciąż doisz.
      > Pełen obłudnej miłości.
      > Że Ty się Stwórcy nie boisz !?
      >
      > Prali biskupów dziadowie,
      > pewnie i wnuki prać będą.
      > Wkurzeni chciwością, złodziejstwem,
      > niedługo Twe dupsko obsiędą.
      >
      > ...oj biskupie, biskupie
      > dostanie Ci się po dupie.....
      >
      > Kalisz 20.04.1999
    • Gość: * Re: List do eminencji biskupa IP: *.proxy.aol.com 09.02.03, 13:07
    • Gość: liberał ignorant ! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 09.02.03, 13:26
      Do biskupa mówi się ekscelencjo, do kardynała eminencjo. Zbyt duzy z Ciebie
      ignorant, aby uwierzyć żeś diabeł. Bo diabeł jest inteligentny ! Ty, nie !
      • Gość: Czarny ;-) Re: ignorant ! IP: *.kabel.telenet.be 09.02.03, 13:34
        Gość portalu: liberał napisał(a):

> Do biskupa mówi się ekscelencjo, do kardynała eminencjo. Zbyt duzy z Ciebie
        > ignorant, aby uwierzyć żeś diabeł. Bo diabeł jest inteligentny ! Ty, nie !

Kto mowi, ten mowi. Dla mnie to kazdy z nich Burek ma na imie.
        • Gość: liberał Re: ignorant ! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 09.02.03, 16:08
          Każdy Burek myśli, że każdy inny to też Burek... Oto mamy świat Burków.
      • Gość: Diabel Re: ignorant ! IP: *.proxy.aol.com 09.02.03, 13:34
        A ty jestes buc, falszywy liberale od rydzyka !
      • Gość: Diabel Parch liberal poprawia JPII ! Zarozumialy debil !! IP: *.proxy.aol.com 09.02.03, 13:43
        Przeczytaj rydzykowy Osle z Torunia jak JPII zwracal sie do Macharskiego.
        Podaje ci link, przedmadrzaly, pyszny ignorancie.

www.opoka.org.pl/biblioteka/T/TH/THO/turowicz_jp2.html
        • Gość: liberał Re: Parch liberal poprawia JPII ! Zarozumialy deb IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 09.02.03, 16:06

> Przeczytaj rydzykowy Osle z Torunia jak JPII zwracal sie do Macharskiego.
          > Podaje ci link, przedmadrzaly, pyszny ignorancie.

idioto ! Właśnie Macharski jest kardynałem, stąd eminencjo... Ty ignorancie.
          • Gość: Diabel Re: Parch liberal poprawia JPII ! Zarozumialy deb IP: *.proxy.aol.com 09.02.03, 16:11
            Ale jest tez arcybiskupem, palncie ! Zreszta szczerze mowiac mam te ich tytuly
            tam gdzie slonce nie dochodzi. Do wszystkich czarnych mowie per pan !
            • Gość: liberał Re: Parch liberal poprawia JPII ! Zarozumialy deb IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 09.02.03, 16:43

> Ale jest tez arcybiskupem, palncie ! Zreszta szczerze mowiac mam te ich
              tytuly
              > tam gdzie slonce nie dochodzi. Do wszystkich czarnych mowie per pan !

Ksiądz Arcybiskup Fr. Kardynał Macharski , stąd Eminencjo. A skoro mówisz per
              pan tzn. że brak Tobie elementarnej kultury. Ty nie jesteś diabeł, tylko cham !
              • Gość: Czarny ;-) Re: Parch liberal poprawia JPII ! Zarozumialy deb IP: *.kabel.telenet.be 09.02.03, 17:14

> Gość portalu: Diabel napisał(a):
                >
                > > Ale jest tez arcybiskupem, palncie ! Zreszta szczerze mowiac mam te ich
                > tytuly
                > > tam gdzie slonce nie dochodzi. Do wszystkich czarnych mowie per pan !
                >
                > Ksiądz Arcybiskup Fr. Kardynał Macharski , stąd Eminencjo. A skoro mówisz
                per
                > pan tzn. że brak Tobie elementarnej kultury. Ty nie jesteś diabeł, tylko
                cham !

;-)
                Skad ja biedny niedouczony szarak mam wiedziec jaki on ma tytul zawodowy?
              • Gość: Diabel Re: Parch liberal poprawia JPII ! Zarozumialy deb IP: *.ipt.aol.com 09.02.03, 18:47
                Ty jestes cham, rydzykowy pierdolcu !! Co mnie obchodza jacys biskupi i
                kardynalowie !! Mowilem ci, ze mam ich w doopie !
                • Gość: liberał emocje ? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 09.02.03, 19:32
                  O, puściły nerwy ? U diabła ? Co, koniec już bliski, nieprawdaż ?
      • Gość: Liberał II. Re: ignorant ! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 09.02.03, 17:12

> Do biskupa mówi się ekscelencjo, do kardynała eminencjo. Zbyt duzy z Ciebie
        > ignorant, aby uwierzyć żeś diabeł. Bo diabeł jest inteligentny ! Ty, nie !
        >Człowiek inteligentny i mający w przeciwieństwie do ciebie rozum,do pyskatego
        pasożyta nie będzie się zwracał ekscelencjo.Do gnid należy się zwracać bez
        specjalnych form grzecznościowych,bo jeszcze bardziej przewróci im się w tych
        zakłamanych łbach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka