Dodaj do ulubionych

Uprasza się Przemysława Edgara Gosiewskiego

04.08.06, 23:16
o publikację 250 wrednych wystąpień członków PO, bo pamięć ludzka jest zawodna
a cała Polska powinna móc zapoznać się ze sposobami wroga, by reagować czujnie
- np. w sondażach, utrwalić dla potomności, dawać dziatkom przykłady
niepatriotycznych zachowań itp.
Obserwuj wątek
    • wiewiorzasta Re: Uprasza się Przemysława Edgara Gosiewskiego 04.08.06, 23:18
      basia.basia napisała:

> o publikację 250 wrednych wystąpień członków PO, bo pamięć ludzka jest zawodna
      > a cała Polska powinna móc zapoznać się ze sposobami wroga, by reagować czujnie
      > - np. w sondażach, utrwalić dla potomności, dawać dziatkom przykłady
      > niepatriotycznych zachowań itp.

Niech wyda w formie broszury i niech każda polska Rodzina dostanie! A co!
      • minimal Re: Uprasza się Przemysława Edgara Gosiewskiego 04.08.06, 23:21
        jak dasz mu na to kase jestem za :) jak wezmie z publicznych lapy obciac. jemu
        i Tobie. za pomysl :) moze by PO zasponsorowala w ramach osmieszania
        przeciwnika? no chyba ze nie bedzie inkomu do smiechu...
        • wiewiorzasta Re: Uprasza się Przemysława Edgara Gosiewskiego 04.08.06, 23:31
          minimal napisał:

> jak dasz mu na to kase jestem za :) jak wezmie z publicznych lapy obciac.

I tak mu oboje płacimy za te wycinanki. Niech będzie chociaż jakaś zabawa z tego :)

> jemu
          > i Tobie. za pomysl :)

Aż tak blisko Edgara nie jestem, żeby mnie posłuchał :) Raz go widziałam na żywo
          - w dorożce przejeżdżał obok.

> moze by PO zasponsorowala w ramach osmieszania
          > przeciwnika? no chyba ze nie bedzie inkomu do smiechu...

Mnie będzie ;P
    • po_godzinach Masz mój podpis. 04.08.06, 23:20
      • ave.duce Re: A moich 500 ! Nauczyłam się od Renki !!! 04.08.06, 23:22

• kataryna.kataryna Re: Uprasza się Przemysława Edgara Gosiewskiego 04.08.06, 23:21
      Popieram :)))
      Chętnie poczytam o dolarze po 5 złotych, krachu na giełdzie, Hiroszimie,
      bojkotowaniu prezydenta, wyprowadzaniu ludzi na ulicę, impiczmencie, siedzeniu
      przy szpitalnym łóżku Maćka, oblubienicy zdradzającej przed ślubem, przyjaźni do
      Zyty.
      • iza.bella.iza Re: Uprasza się Przemysława Edgara Gosiewskiego 04.08.06, 23:31
        kataryna.kataryna napisała:

> Popieram :)))
        > Chętnie poczytam o dolarze po 5 złotych, krachu na giełdzie, Hiroszimie,
        > bojkotowaniu prezydenta, wyprowadzaniu ludzi na ulicę, impiczmencie, siedzeniu
        > przy szpitalnym łóżku Maćka, oblubienicy zdradzającej przed ślubem, przyjaźni d
        > o
        > Zyty.

Przecież skrzętnie zgromadziła własne dossier z wszystkimi nienawistnymi
        tekstami liderów PO:) Wystarczy tylko wydrukować i pogrązyć się w lekturze. jak
        nie masz drukarki to mogę Ci własnej użyczyć, a co mi tam:)))

• kataryna.kataryna Re: Uprasza się Przemysława Edgara Gosiewskiego 04.08.06, 23:39
          iza.bella.iza napisała:

> Przecież skrzętnie zgromadziła własne dossier z wszystkimi nienawistnymi
          > tekstami liderów PO:)

Gromadziłam? Robiłam coś jeszcze o czym nie wiem?

• iza.bella.iza Re: Uprasza się Przemysława Edgara Gosiewskiego 04.08.06, 23:41

> iza.bella.iza napisała:
            >
            >
            > > Przecież skrzętnie zgromadziła własne dossier z wszystkimi nienawistnymi
            > > tekstami liderów PO:)
            >
            >
            >
            >
            > Gromadziłam? Robiłam coś jeszcze o czym nie wiem?
            >
            >
            >

Nadymasz się niczym oberKaczka, a to tylko drobna złośliwostka z mojej strony była.
      • minimal Re: Uprasza się Przemysława Edgara Gosiewskiego 04.08.06, 23:31
        kataryna.kataryna napisała: Chętnie poczytam o dolarze po 5 złotych, krachu na
        giełdzie, Hiroszimie, bojkotowaniu prezydenta, wyprowadzaniu ludzi na ulicę,
        impiczmencie, siedzeniu przy szpitalnym łóżku Maćka, oblubienicy zdradzającej
        przed ślubem, przyjaźni do Zyty.

na razie raptem 9. dorzucam nienawisc wsrod blizniakow, brak wynikow na
        olimpiadzie zimowej, brak efektow w negocjacji kasy z unii, skok na skok,
        pukanie do drzwi nad ranem, program gospodarczy ktorego nie bylo a o ktory
        smiano zapytac, hospicja glodujace, ucieczke 2 milionow obywateli w ciagu 8
        miesiecy, dziadka o ktorego pierwszy pytal Najsztub a po lbie dostal Kurski,
        tajne obrady przed kamerami, becikowe.

wypromowanie Marcinkiewicza na prezia Wawy do tej listy nie pasuje. za to Edgar
        powinien ucalowac Tuska w usta :)

---
        666
      • basia.basia Re: Uprasza się Przemysława Edgara Gosiewskiego 04.08.06, 23:45

> Popieram :)))
        > Chętnie poczytam o dolarze po 5 złotych, krachu na giełdzie, Hiroszimie,
        > bojkotowaniu prezydenta, wyprowadzaniu ludzi na ulicę, impiczmencie, siedzeniu
        > przy szpitalnym łóżku Maćka, oblubienicy zdradzającej przed ślubem, przyjaźni d
        > o
        > Zyty.

Czy chcesz mi dać do zrozumienia, że oskarżenie PO o sfinansowanie kampanii
        wyborczej przez PZU jest równoważne z np. wieszczeniem, że złotówka bardzo
        osłabnie albo bemzyna podrożeje? Albo pomówienie dziadka Tuska, że na ochotnika
        poszedł do Wehrmachtu i ma proniemieckie sympatie to ten sam kaliber co
        siedzenie przy łóżku jakiegoś Maćka (jakiegoś, bo się nie wgłębiałam w tę
        sprawę) czy dywagacje na temat ewentualności impiczmentu w razie złamania prawa
        przez prezydenta?

A tak w ogóle, jeśli masz tę listę z 25o pozycjami to chętnie się z nią
        zapoznam. Pomagasz Gosiewskiemu? Osłupiałam Kataryna jak przeczytałam Twój
        post. Czy mam rozumiem, że Ty nie uważasz, że postępowanie Kurskiego jest
        haniebne i nie przystoi posłowi na Sejm, zwłaszcza posłowi Prawa i
        Sprawiedliwści? I czy uważasz, że bagatelizowanie przez Jarosława całej sprawy
        jest w porządku?
        • minimal Re: Uprasza się Przemysława Edgara Gosiewskiego 04.08.06, 23:48
          basia.basia napisała: pomówienie dziadka Tuska, że na ochotnika poszedł do
          Wehrmachtu.

a to Kurski wyciagnal sprawe dziadka? ciekawe...
          • elfhelm Re: Uprasza się Przemysława Edgara Gosiewskiego 05.08.06, 00:12
            > a to Kurski wyciagnal sprawe dziadka? ciekawe...

ochotnika tak
        • kataryna.kataryna Re: Uprasza się Przemysława Edgara Gosiewskiego 04.08.06, 23:51
          basia.basia napisała:

> A tak w ogóle, jeśli masz tę listę z 25o pozycjami to chętnie się z nią
          > zapoznam. Pomagasz Gosiewskiemu? Osłupiałam Kataryna jak przeczytałam Twój
          > post. Czy mam rozumiem, że Ty nie uważasz, że postępowanie Kurskiego jest
          > haniebne i nie przystoi posłowi na Sejm, zwłaszcza posłowi Prawa i
          > Sprawiedliwści? I czy uważasz, że bagatelizowanie przez Jarosława całej sprawy
          > jest w porządku?

Przepraszam ale nie mam pojęcia o czym piszesz. Przecież wątek jest o jakiejś
          liście Gisiewskiego a nie o Kurskim. Skąd te wszystkie pytania? Czy ten wątek ma
          jakieś drugie dno, którego nie zauważyłam i powiedziałam coś nie tak?
          • bryt.bryt wyjasnienie 04.08.06, 23:54

(...)
            > Przepraszam ale nie mam pojęcia o czym piszesz. Przecież wątek jest o jakiejś
            > liście Gisiewskiego a nie o Kurskim. Skąd te wszystkie pytania? Czy ten wątek
            > ma jakieś drugie dno, którego nie zauważyłam i powiedziałam coś nie tak?

To dosc proste, i nie potrzeba tu drugiego dna. Urzedujacy premier uwaza, ze
            PiS ewentualnie wyciagnie konsekwencje wobec Kurskiego (ewentualnie, bo to, ze
            prokuratura nic nie znalazla, to tez jeszcze nie jest nic istotnego) dopiero,
            jak PO odszczeka wredne ataki Niesiolowskiego, Tuska, Rokity, Spiewaka i innych.
            A lista Gosiewskiego zawiera wlasnie te wredne ataki PO na PiS.
            • kataryna.kataryna Re: wyjasnienie 04.08.06, 23:55
              bryt.bryt napisał:

> kataryna.kataryna napisała:
              >
              > (...)
              > > Przepraszam ale nie mam pojęcia o czym piszesz. Przecież wątek jest o jak
              > iejś
              > > liście Gisiewskiego a nie o Kurskim. Skąd te wszystkie pytania? Czy ten w
              > ątek
              > > ma jakieś drugie dno, którego nie zauważyłam i powiedziałam coś nie tak?
              >
              > To dosc proste, i nie potrzeba tu drugiego dna. Urzedujacy premier uwaza, ze
              > PiS ewentualnie wyciagnie konsekwencje wobec Kurskiego (ewentualnie, bo to, ze
              > prokuratura nic nie znalazla, to tez jeszcze nie jest nic istotnego) dopiero,
              > jak PO odszczeka wredne ataki Niesiolowskiego, Tuska, Rokity, Spiewaka i innych
              > .
              > A lista Gosiewskiego zawiera wlasnie te wredne ataki PO na PiS.

A gdzie można o tym przeczytać w tym wątku?
              • iza.bella.iza Re: wyjasnienie 04.08.06, 23:59

> A gdzie można o tym przeczytać w tym wątku?

Trzeba mieć po prostu szeroki ogląd sytuacji i umieć rozumieć aluzje. To nie
                Baśki wina, że od jakiegoś czasu nadajesz i odbierasz na innych falach.
                • minimal Re: wyjasnienie 05.08.06, 00:01
                  iza.bella.iza napisała: Trzeba mieć po prostu szeroki ogląd sytuacji i umieć
                  rozumieć aluzje.

:)))))))))))))))))) to cytat z Dziewczyn Do Wziecia? :))))))))))))))))))))
                  • iza.bella.iza Re: wyjasnienie 05.08.06, 00:03
                    minimal napisał:

> iza.bella.iza napisała: Trzeba mieć po prostu szeroki ogląd sytuacji i umieć
                    > rozumieć aluzje.
                    >
                    > :)))))))))))))))))) to cytat z Dziewczyn Do Wziecia? :))))))))))))))))))))

Nie, cuś na kształ dialogów z Barei:) Temu Misiu itp...
              • bryt.bryt Re: wyjasnienie 04.08.06, 23:59

(...)
                > A gdzie można o tym przeczytać w tym wątku?

Moze i nie mozna, ale ja wszedlem do internetu kilkanascie minut temu i juz
                wiem, co powiedzial o Kurskim i atakach PO Jarek, a z przeszlosci pamietam, co
                ma do tego Edgar i wnioski wyciagnalem calkiem sprawnie.
                • kataryna.kataryna Re: wyjasnienie 05.08.06, 00:02
                  bryt.bryt napisał:

> kataryna.kataryna napisała:
                  >
                  > (...)
                  > > A gdzie można o tym przeczytać w tym wątku?
                  >
                  > Moze i nie mozna

Można czy nie można? Nie interesuje mnie kiedy wszedłeś do internetu i co wiesz.
                  Ja się odezwałam w wątku w którym nie było nic o Kurskim i do głowy mi nie
                  przyszło, że to jest o nim i do niego się trzeba odnosić, żeby się człowiekowi
                  do gardła nie rzucono.
                  • bryt.bryt Re: wyjasnienie 05.08.06, 00:05

(...)
                    > Można czy nie można? Nie interesuje mnie kiedy wszedłeś do internetu i co
                    > wiesz.
                    > Ja się odezwałam w wątku w którym nie było nic o Kurskim i do głowy mi nie
                    > przyszło, że to jest o nim i do niego się trzeba odnosić, żeby się człowiekowi
                    > do gardła nie rzucono.

Mam nadzieje, ze zartujesz. Z Twoim zmyslem analitycznym i zainteresowaniem
                    polityka az trudno pomyslec, ze nie dalo sie tego poskladac do kupy.
                    A teraz, kiedy juz znasz kontekst, moze skomentujesz sytuacje?
            • basia.basia Re: wyjasnienie 05.08.06, 00:00
              bryt.bryt napisał:

> To dosc proste, i nie potrzeba tu drugiego dna. Urzedujacy premier uwaza, ze
              > PiS ewentualnie wyciagnie konsekwencje wobec Kurskiego (ewentualnie, bo to, ze
              > prokuratura nic nie znalazla, to tez jeszcze nie jest nic istotnego) dopiero,
              > jak PO odszczeka wredne ataki Niesiolowskiego, Tuska, Rokity, Spiewaka i innych
              > .
              > A lista Gosiewskiego zawiera wlasnie te wredne ataki PO na PiS.

Kaczyński nazwał je bezczelnymi, kłamliwymi itp. i podparł się prawem symetrii,
              które chyba sam wymyślił (stwierdił, że to w polityce obowiązuje) natomiast
              listę tych ataków posiada Gosiewski i sam słyszałam jak w TVN24 powiedział,
              że ma 250 udokumentowanych przypadków.
              • kataryna.kataryna Re: wyjasnienie 05.08.06, 00:04
                basia.basia napisała:

> Kaczyński nazwał je bezczelnymi, kłamliwymi itp. i podparł się prawem symetrii,
                > które chyba sam wymyślił (stwierdił, że to w polityce obowiązuje) natomiast
                > listę tych ataków posiada Gosiewski i sam słyszałam jak w TVN24 powiedział,
                > że ma 250 udokumentowanych przypadków.

Nie napisałaś o tym tutaj a nie każdy oglądał. Atakowanie mnie, że się nie
                odnoszę do czegoś co Kaczyński powiedział jest nie fair bo w tym wątku nic o
                Kaczyńskim nie ma i nie można zakładać, że każdy wie kiedy jakaś wypowiedź
                Gosiewskiego padła i w jakim kontekście.
                • basia.basia "lżyć" 05.08.06, 00:32

>
                  > Nie napisałaś o tym tutaj a nie każdy oglądał. Atakowanie mnie,

Nie atakuję Cię tylko wyrażam zdziwienie i pytam.

że się nie
                  > odnoszę do czegoś co Kaczyński powiedział jest nie fair bo w tym wątku nic o
                  > Kaczyńskim nie ma i nie można zakładać, że każdy wie kiedy jakaś wypowiedź
                  > Gosiewskiego padła i w jakim kontekście.

A ponieważ jesteś niezorientowana to za wp.pl podaję co premier dzisiaj powiedział:

"Jak powiedział, najpierw PO powinna wyciągnąć wnioski wobec tych, "którzy
                  bezustannie lżą" PiS. Jeżeli Donald Tusk, Jan Rokita, Stefan Niesiołowski, Paweł
                  Śpiewak zostaną postawieni przed odpowiednimi instancjami PO, to my wtedy
                  będziemy mówić o postawieniu Jacka Kurskiego, ale w tej sytuacji, włos mu z
                  głowy nie spadnie - oświadczył szef PiS.

Jak podkreślił, w takich sprawach obowiązuje zasada symetrii. Jeżeli jedna
                  strona nieustannie, nieomal każdego dnia, obraża, to trudno, żeby druga strona
                  stosowała jakieś sankcje, nawet jeśli ktoś się pomylił - powiedział J. Kaczyński.

Premier "nie ma żadnych wątpliwości", że jeśli rzeczywiście nie było podstaw dla
                  oskarżeń wobec PO, to Jacek Kurski po prostu się pomylił i z pewnością nie
                  chciał nikogo pomówić. Szef PiS zastrzegł jednocześnie, że nie ma wiadomości o
                  tym, czy zarzuty Kurskiego się potwierdziły, czy nie."

I przy okazji:

lżyć
                  lżyć ndk VIb, lżę, lżysz, lżyj, lżył, lżony
                  «obrzucać kogoś obelgami, znieważać; wymyślać komuś»
                  Lżyć kogoś brutalnie, grubiańsko.

lżyć się «lżyć jeden drugiego»
                  Lżyli się nie przebierając w słowach.
                  • ypsilon.ypsi Re: "lżyć" 05.08.06, 11:33
                    Ech, czepiacie się Kataryny! przecież od dawna wiemy że słowa krytyczne na temat
                    PiSu przez klawiaturę jej nie przechodzą, dajcie już spokój - to jest przypadek
                    niereformowalny.
    • francois.jenois Re: Uprasza się Przemysława Edgara Gosiewskiego 04.08.06, 23:23
      masz pierwszy z brzegu przykład
      wiadomosci.wp.pl/kat,9912,wid,8440376,prasaWiadomosc.html
      przez jakieś soje wewnętrzne przepychanki PO nie daje szansy PiS...na wygraną w
      równej walce, co jest defacto przygotowanym atakiem na Pis własnie :P
    • henryk.log Uprasza się w_tym_zakresie_gosieskiego ! 04.08.06, 23:24
      > o publikację 250..

..sadzę że tak winien być formułowany apel do p. Edgara :-)
      • elfhelm Panie Heniu plakat będzie! 04.08.06, 23:34
        www.joemonster.org/article.php?sid=6250
        :)))
        • ave.duce Re: Panie Heniu plakat będzie! I kasa ??? 04.08.06, 23:36
          dla Pana Henryka ??? ŁOmatko !!! Jadę...

;)))
          • henryk.log Re: Panie Heniu plakat będzie! I kasa ??? ;P 06.08.06, 10:26
            ave.duce napisała:
            > dla henryka ??? ŁOmatko !!! Jadę...
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=38995&w=46417763&a=46450540
            > ;)))
        • henryk.log Ohyda ! P. elfhelm-ie, ja się jeszce z Joe policz 04.08.06, 23:39

• henryk.log Ohyda,P. elfhelm-ie, ja się jeszce z Joe policzę:D 04.08.06, 23:41
            ps
            chorera, widziałem wcześniej i mniemałem, że Nikt nie zauważy! :-)))))))))))
        • iza.bella.iza Re: Panie Heniu plakat będzie! 04.08.06, 23:40
          elfhelm napisał:

> www.joemonster.org/article.php?sid=6250
          > :)))

Dorzucam się do kapelusza:))))))))))))))))
          • henryk.log :a którego "Panie Heniu " masz na myśli p. izko?;P 05.08.06, 00:04
            bi.gazeta.pl/ludzie/6/16/z2766G.jpg
        • iza.bella.iza Re: Panie Heniu plakat będzie! 05.08.06, 00:19
          Tu jest dobra fotka do cyklu "Obywatel IV RP" i obywatel na fotce tym razem jest
          frontem do klienta:)

serwisy.gazeta.pl/aliasy/mod/zoom.jsp?xx=3519265
          • minimal Re: Panie Heniu plakat będzie! 05.08.06, 00:22
            Kazimierz Marcinkiewicz...
            Fot. Aleksander Prugar / AG

:) to ten sam fotopstryk ktory pare dni temu urzadzal prowokacje na placu
            Krasinskich :)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=645&w=46173672
            AG? przeca on ponoc nie pracuje dla Agory :)
            • iza.bella.iza Re: Panie Heniu plakat będzie! 05.08.06, 00:26
              No cóż - fotograf nie musi być mocny intelektualnie. Do robienia dobrych zdjęć
              wystarczy dobre oko i trochę refleksu.
              • minimal Re: Panie Heniu plakat będzie! 05.08.06, 00:28
                iza.bella.iza napisała:

> No cóż - fotograf nie musi być mocny intelektualnie. Do robienia dobrych zdjęć
                > wystarczy dobre oko i trochę refleksu.

i kaski dla meneli przebranych za krzyzakow :)
    • iza.bella.iza Re: Uprasza się Przemysława Edgara Gosiewskiego 04.08.06, 23:28
      basia.basia napisała:

> o publikację 250 wrednych wystąpień członków PO, bo pamięć ludzka jest zawodna
      > a cała Polska powinna móc zapoznać się ze sposobami wroga, by reagować czujnie
      > - np. w sondażach, utrwalić dla potomności, dawać dziatkom przykłady
      > niepatriotycznych zachowań itp.

A do tego wyda się suplement, w którym wydrukuje się wszystkie preteksty do tych
      ataków, jakie Platformie dał PiS:)

p.s. Właśnie się dowiedziałam co Edgar dziś rano powiedział fałszywym donosie
      Kurskiego:) Rzekła mianowicie, że osoba, która fałszywe donosy składa w
      prokuraturze podlega odpowiedzialności karnej i dla Jacusia nie tu wyjąku. Oj,
      coś czuję, że dni Edgara w rządzie są policzone i że PiS wystawi jego
      kandydaturę na burmistrz Słupska:)
      • ayran Re: Uprasza się Przemysława Edgara Gosiewskiego 04.08.06, 23:32
        Słubska chyba
        orka.sejm.gov.pl/osw5.nsf/($All)/A78C5A3F60035283C1257081002EB891/$File/OSW0_093.pdf?OpenElement
        • basia.basia Re: Uprasza się Przemysława Edgara Gosiewskiego 04.08.06, 23:36
          ayran napisał:

> Słubska chyba
          > <a
          href="orka.sejm.gov.pl/osw5.nsf/($All)/A78C5A3F60035283C1257081002EB891/$File/OSW0_093.pdf?OpenElement"
          target="_blank">orka.sejm.gov.pl/osw5.nsf/($All)/A78C5A3F60035283C1257081002EB891/$File/OSW0_093.pdf?OpenElement</a>

:))))))))))))))))
        • ave.duce Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))) b/t b/o 04.08.06, 23:37
          ayran napisał:

> Słubska chyba
          > <a
          href="orka.sejm.gov.pl/osw5.nsf/($All)/A78C5A3F60035283C1257081002EB891/$File/OSW0_093.pdf?OpenElement"
          target="_blank">orka.sejm.gov.pl/osw5.nsf/($All)/A78C5A3F60035283C1257081002EB891/$File/OSW0_093.pdf?OpenElement</a>
          • henryk.log Re: w_tym_zakresie_edgar_.ze_Słubska Panią tak 05.08.06, 00:39
            rozbawił ? :-)

ave.duce napisała:

> Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))) b/t b/o
            • ave.duce Re: w_tym_zakresie_edgar_.ze_Słubska Panią tak 05.08.06, 00:44
              henryk.log napisał:

> rozbawił ? :-)
              >
              > ave.duce napisała:
              >
              > > Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))) b/t b/o

Zaręczam PanA, że tak!

;)))

Dobranoc!

;)))
              • henryk.log Zaręczam Panią, że na każdego przyjdzie kryska na 05.08.06, 01:35
                Dobranoc:D

lub

img204.imageshack.us/img204/4564/z3488141gqy1.jpg
                • ave.duce Re: Zaręczam Panią, że na każdego przyjdzie krysk 05.08.06, 08:49
                  henryk.log napisał:

> Dobranoc:D
                  >
                  > lub
                  >
                  > img204.imageshack.us/img204/4564/z3488141gqy1.jpg

Dzień dobry!

lub:

j.pudelek.pl/p/2006/06/22/191920.jpg

:P
        • iza.bella.iza Burmistrz Słubska:)))))) 04.08.06, 23:37
          Strasznie się czepiasz:) Sam kiedyś napisałeś "chlep" - pamiętasz?
          :))))

A ja w tym wątku też walę literówki niczym Edgar. Jego urok działa na mnie chyba
          zbyt porażająco.
          • ayran Re: Burmistrz Słubska:)))))) 04.08.06, 23:39
            iza.bella.iza napisała:

> Strasznie się czepiasz:) Sam kiedyś napisałeś "chlep" - pamiętasz?
            > :))))

Pamiętam. Co sobie przypomnę, to się budzę zlany potem. (miejscownik od słowa
            "pot" nie "później".)
            • ayran Re: Burmistrz Słubska:)))))) 04.08.06, 23:41
              Mój Boże - narzędnik.
              • iza.bella.iza Re: Burmistrz Słubska:)))))) 04.08.06, 23:44
                ayran napisał:

> Mój Boże - narzędnik.

:)))))))))))))))
            • iza.bella.iza Re: Burmistrz Słubska:)))))) 04.08.06, 23:43
              ayran napisał:

> iza.bella.iza napisała:
              >
              > > Strasznie się czepiasz:) Sam kiedyś napisałeś "chlep" - pamiętasz?
              > > :))))
              >
              > Pamiętam. Co sobie przypomnę, to się budzę zlany potem. (miejscownik od słowa
              > "pot" nie "później".)

A ja jak sobie przypmnę Twoją reakcję na ten "chlep", to robi mi bardzo wesoło.
              Ja dzisiaj na FK w wątku o Rokicie napisałam "tą" zamiast "tę" i chyba nie
              zmruże oka o rana "z tych nerw":)
              • iza.bella.iza Re: Burmistrz Słubska:)))))) 04.08.06, 23:45
                O, Boże! Znowu kiksy:
                "Ja dzisiaj na FK w wątku o Rokicie napisałam "tą" zamiast "tę" i chyba nie
                zmruże oka o rana "z tych nerw":)"

Już chyba pora mi spać anie natrząsać się z Edgara:(
        • elfhelm Czy SłuBsk leży w mitycznej Wolsce? 05.08.06, 00:15
    • nurni 250 ?......... nie chce mi sie wierzyc 04.08.06, 23:37
      A w ktorym to konkretnie miesiacu dzialacze PO ograniczyli sie ledwie do 250?

Koncyliacyjny kandydat-test-na-porozumienie na marszalka Senatu Stefan
      Niesiolowski "wypowiadal sie" dwa trzy razy dziennie. Koncyliacyjnie.

No chyba ze akurat obskoczyl i Lisa i TVN24 i kilka rozglosni radiowych - wtedy
      dochodzil do dychy dziennie.

Gdzie reszta?
      I ktorego miesiaca dotyczy ow zbior?
      • po_godzinach Pewnie, że jest tego więcej. 04.08.06, 23:38
        250 to pierwsza transza.
      • basia.basia Re: 250 ?......... nie chce mi sie wierzyc 04.08.06, 23:46
        nurni napisał:

> A w ktorym to konkretnie miesiacu dzialacze PO ograniczyli sie ledwie do 250?
        >
        > Koncyliacyjny kandydat-test-na-porozumienie na marszalka Senatu Stefan
        > Niesiolowski "wypowiadal sie" dwa trzy razy dziennie. Koncyliacyjnie.
        >
        > No chyba ze akurat obskoczyl i Lisa i TVN24 i kilka rozglosni radiowych - wtedy
        >
        > dochodzil do dychy dziennie.
        >
        > Gdzie reszta?
        > I ktorego miesiaca dotyczy ow zbior?

Pytanie należy kierować do Gosiewskiego, który tę liczbę wymienił
        2 godziny temu w TVN24.
        • bryt.bryt z 213 na 250 w kilkanascie dni ... ladnie 04.08.06, 23:57
          basia.basia napisała:

(...)
          > Pytanie należy kierować do Gosiewskiego, który tę liczbę wymienił
          > 2 godziny temu w TVN24.

Juz 250? Jakis tydzien, czy dwa miej wiecej temu, przy okazji rajdu Edgara po
          rozglosniach radiowych, dowiedzielismy sie, ze tych atakow bylo 213. Teraz juz
          250. Nawet nie zauwazylem, ze PO tak czesto sie wypowiadala w tym czasie.
    • husyta Możesz fałszywie oskarżać innego o przestępstwo, 04.08.06, 23:39
      zasady jezuitów widoczne w polityce PiS

"Możesz fałszywie oskarżać innego o przestępstwo, żeby bronić swego honoru"

"Nie mamy obowiązku dotrzymywać przyrzeczeń, jeśli nie mieliśmy takiej
      intencji od samego początku", o. Escobar
    • echo_o Baszko... 04.08.06, 23:42
      Kruca fiks !
      Dlaczego nie ma w Tobie ni krzty diabelskiej, bo babskiej, bo przenikliwej -
      ciekawości względem Rokity ?
      I jego fantasmagorii ?
      I fatalistycznych tego Jasia_Kubusia przypadków nie penetrujesz.

To tylko przykład.

Dlaczego zawsze tropisz, depczesz po piętach PiSowskim liderom, a nie zabierasz
      głosu w wątkach poświęconych degrengoladzie POwskich mędrców.
      Wtedy milczysz.
      Nie ma Cię...

Jak Cię lubię, Basiu - gonisz w piętkę :)
      • iza.bella.iza Przygania kocioł..... 04.08.06, 23:49
        echo_o napisała:

> Kruca fiks !
        > Dlaczego nie ma w Tobie ni krzty diabelskiej, bo babskiej, bo przenikliwej -
        > ciekawości względem Rokity ?
        > I jego fantasmagorii ?
        > I fatalistycznych tego Jasia_Kubusia przypadków nie penetrujesz.
        >
        > To tylko przykład.
        >
        > Dlaczego zawsze tropisz, depczesz po piętach PiSowskim liderom, a nie zabierasz
        > głosu w wątkach poświęconych degrengoladzie POwskich mędrców.
        > Wtedy milczysz.
        > Nie ma Cię...
        >
        > Jak Cię lubię, Basiu - gonisz w piętkę :)

telecho, echo, echo, echo, echo.....
        • echo_o Bella ? Oj, widać, że nie... Zadowolona ? ... 04.08.06, 23:52
          Ja nie.
          Bo musiałam się zniżyc do Twojego nisko_podłogowego poziomu.
          • iza.bella.iza Podglądasz mnie? 04.08.06, 23:56
            Musi Ci być niewygodnie na tej drabinie sięgającej siódmego piętra, bidulko:(

echo_o napisała:

> Ja nie.
            > Bo musiałam się zniżyc do Twojego nisko_podłogowego poziomu.

Raczej podskoczyć ponad dno, na którym spoczywasz od dawna
            • echo_o Podglądać Cię ? To byłby masochizm i... 05.08.06, 00:07
              ...anty_estetyzm.

Sio!

Rozmiawiam z Basią.
              Tobie nic do tego.
              • iza.bella.iza Pukasz od spodu, bidulko:( n/t 05.08.06, 00:11
      • basia.basia Echo, echo, echo, .... 04.08.06, 23:55
        echo_o napisała:

> Dlaczego zawsze tropisz, depczesz po piętach PiSowskim liderom, a nie zabierasz
        > głosu w wątkach poświęconych degrengoladzie POwskich mędrców.
        > Wtedy milczysz.
        > Nie ma Cię...
        >
        > Jak Cię lubię, Basiu - gonisz w piętkę :)

Jest wielka różnica pomiędzy oszczerstwem a opinią czy wieszczeniem tego czy
        owego. Poza tym za każdym razem gdy ktoś z PO wygłosi coś niepochlebnego w
        kierunku PiS nie słyszę odniesienia się do meritum tylko warzask, że to
        bezczelność. To jest śmieszne i obraża moją inteligencję. A dzisiejszy komentarz
        Jarosława Kaczyńskiego o tym "włosie Kurskiego" oraz symetrii uważam za poniżej
        krytyki i jak przez chwilę miałam nadzieję, że się zmieni na lepsze gdy prezes
        obejmie rząd tak w niedługim czasie zorientowałam się, że nic z tego. Nigdy nie
        pojmę jak inteligentny człowiek i do tego prawnik, i jeszcze szef partii ze
        Sprawiedliwościa w nazwie mógł w ten sposób wyłożyć co to jest prawo i
        sprawiedliwość. To było haniebne. To był cynizm w czystej postaci.

W sobotę w Dzienniku był duży wywiad z Kaczyńskim i on tam wyłożył swoją wizję
        układu politycznego w Polsce. To mi ostatecznie odebrało nadzieję na
        ucywilizowanie koalicji rządowej.
        • bryt.bryt Re: Echo, echo, echo, .... 05.08.06, 00:01
          basia.basia napisała:

>(...)To było haniebne. To był cynizm w czystej postaci.(...)

Dokladnie tak.
        • echo_o Barbaro, Basiu, Basieńko... 05.08.06, 00:03
          basia.basia napisała:

> W sobotę w Dzienniku był duży wywiad z Kaczyńskim i on tam wyłożył swoją wizję
          > układu politycznego w Polsce. To mi ostatecznie odebrało nadzieję na
          > ucywilizowanie koalicji rządowej.

```````````````````````````````````````````

Przecież Ty tej nadziei nigdy nie miałaś.
          Więc kłamczuszysz na przodku :)
          Przecież stawiasz tamę dla samego jej stawiania.
          Ja w ucywilizowanie Leppera też nie wierzę. Boleję, że jest ktoś taki.
          Boleję nad wieloma sprawami. I często biję się w piersi swoich przekonań.

Jednak moje zadziwienie Tobą wynika z przedziwnej, absolutnej bezkrytyczności
          wobec PO, w sytuacji gdy Twoje kochane PO jest...niczym. Nie jest w stanie nie
          tylko wygenerować koncepcji, nurtu, wiodacej idei, a co dopiero wspomniec o
          metodach.
          Jest bliżej nieokreśloną magmą interesów, koligacji, zadawnionych powiązań,
          roszczeń, zobowiązań, naczyń połączonych...

Ty zawsze milczych w wątkach atakujących PO.
          To dla mnie nie jest normalne.
          Ty przybrałaś pozę atakującą na oślep.
          Na przekór.
          Na przekór czemu ?
          W co wierzysz Ty, Basiu ?
          W co wierzy, Twoja (jaka ?) PO ?

• iza.bella.iza PiS doczekał się swojego Majakowskiego:))) 05.08.06, 00:10
            echo_o napisała:

>
            > Ty zawsze milczych w wątkach atakujących PO.
            > To dla mnie nie jest normalne.
            > Ty przybrałaś pozę atakującą na oślep.
            > Na przekór.
            > Na przekór czemu ?
            > W co wierzysz Ty, Basiu ?
            > W co wierzy, Twoja (jaka ?) PO ?
            >

Echo w mową wiązaną a Kazio prozą raczą nas wzruszającą, pełna rewolucyjnego
            żaru literaturą!
            • ave.duce Re: Nie - swojego Majakowskiego, tylko 05.08.06, 00:15
              "Majakowskiego" na miarę P(i)su...(Ira siad?).

;)

Majakowski BYŁ dobrym, a nawet wybitnym poetą.

iza.bella.iza napisała:

> echo_o napisała:
              >
              >
              > >
              > > Ty zawsze milczych w wątkach atakujących PO.
              > > To dla mnie nie jest normalne.
              > > Ty przybrałaś pozę atakującą na oślep.
              > > Na przekór.
              > > Na przekór czemu ?
              > > W co wierzysz Ty, Basiu ?
              > > W co wierzy, Twoja (jaka ?) PO ?
              > >
              >
              >
              > Echo w mową wiązaną a Kazio prozą raczą nas wzruszającą, pełna rewolucyjnego
              > żaru literaturą!
          • basia.basia Kimkolwiek jesteś... 05.08.06, 00:17
            echo_o napisała:

> basia.basia napisała:
            >
            > > W sobotę w Dzienniku był duży wywiad z Kaczyńskim i on tam wyłożył swoją
            > wizję
            > > układu politycznego w Polsce. To mi ostatecznie odebrało nadzieję na
            > > ucywilizowanie koalicji rządowej.
            >
            > ```````````````````````````````````````````
            >
            > Przecież Ty tej nadziei nigdy nie miałaś.
            > Więc kłamczuszysz na przodku :)

Różne rzeczy mogę odpuścić ale zarzucanie mi kłamstwo taką rzeczą nie jest.
            Nie zamierzam Ci dowodić, że nie jestem kurskopodobna, bo Ty sama mogłaś sobie
            zadać trud i sprawdzić co pisałam jak PiS (a potem Lech) wygrali wybory.
            Mogłaś (ale Ci się nie chciało) sprawdzić na kogo głosowałam i dlaczego, bo
            o tym pisałam.

> Ty zawsze milczych w wątkach atakujących PO.
            > To dla mnie nie jest normalne.

To jest nieprawda. Analizowałam np. sprawę odejścia Zyty z PO i mimo, że ją
            lubię pisałam, że popełniła parę błędów i nie umiała się do tego przyznać.

> Ty przybrałaś pozę atakującą na oślep.

Bzdura!

> Na przekór.
            > Na przekór czemu ?
            > W co wierzysz Ty, Basiu ?
            > W co wierzy, Twoja (jaka ?) PO ?
            >

Zapytaj abe.abe a ona odpwoie Ci na te pytania.

Na koniec powiem Ci, że chcę i marzę o tym, by były szybko wybory parlamentarne
            i by PiS stracił władzę, bo wtedy PO będzie miała szansę a jest wg mnie jedyną
            szansą na uzdrowienie sytuacji na wielu polach. Rozpisywałam się już
            wielokrotnie na temat przyszłej (wymarzonej przeze mnie) koalicji POPiS, bo
            dalej uważam że ona jest naszą szansą ale tylko z takimi ludźmi z PiS, którzy
            nie są zarażeni "kurszczyzną".
            • echo_o Aż tak ? W takie tony uderzasz ? Szkoda... 05.08.06, 00:28
              basia.basia napisała:

> Różne rzeczy mogę odpuścić ale zarzucanie mi kłamstwo taką rzeczą nie jest.
              > Nie zamierzam Ci dowodić, że nie jestem kurskopodobna, bo Ty sama mogłaś sobie
              > zadać trud i sprawdzić co pisałam jak PiS (a potem Lech) wygrali wybory.
              > Mogłaś (ale Ci się nie chciało) sprawdzić na kogo głosowałam i dlaczego, bo
              > o tym pisałam.

Chyba nie odpowiadasz na moje pytanie.
              Może rozmawisz sama ze sobą, Basiu (kimkolwiek jesteś - przykry ton).

>
              > > Ty zawsze milczych w wątkach atakujących PO.
              > > To dla mnie nie jest normalne.
              >
              > To jest nieprawda. Analizowałam np. sprawę odejścia Zyty z PO i mimo, że ją
              > lubię pisałam, że popełniła parę błędów i nie umiała się do tego przyznać.

Nie Basiu.
              Sprawa odejścia Zyty z PO jest integralną częścią prawdy o PO jako takiej.
              Teraz to właśnie możemy dostrzec.
              Ty, z uporem nie wiem jakiej proweniencji, ale nie wątpię, że szlachetnej, nie
              chcesz tego do siebie dopuścić.

> > Ty przybrałaś pozę atakującą na oślep.
              >
              > Bzdura!

> Zapytaj abe.abe a ona odpwoie Ci na te pytania.

Dlaczego mam pytać Anię ?
              Pytam Ciebie !

> Na koniec powiem Ci, że chcę i marzę o tym, by były szybko wybory parlamentarne
              > i by PiS stracił władzę, bo wtedy PO będzie miała szansę a jest wg mnie jedyną
              > szansą na uzdrowienie sytuacji na wielu polach.

Na jakich polach, Basiu ?

Na jakich ???????????????

To jest równia pochyła...

> Rozpisywałam się już
              > wielokrotnie na temat przyszłej (wymarzonej przeze mnie) koalicji POPiS, bo
              > dalej uważam że ona jest naszą szansą ale tylko z takimi ludźmi z PiS, którzy
              > nie są zarażeni "kurszczyzną".

I vice versa.

Tusk i Schetyna - na wygodną chmurkę.
              I o to mi chodzi.
              Nie potrafisz personalnie zanalizować PO jako partii.
              Przekonaj mnie chocby do jednej postaci, która tworzy trzon tego ugrupowania.
              Ale tak naprawdę...

ps. nie bądź wredną babą w stylu podobno belli Iz i podobno dowcipnyc ave's.
              Basiu...
              • basia.basia W takie! 05.08.06, 00:41
                Nie znoszę takiego stylu dyskutowania i przeważnie się wtedy wycofuję.
                Wątek jest o słabości Gosiewskiego do dokumentowania wszelkich niepochlebnych
                PiSowi peowskich wypowiedzi. Dzisiaj list zawiera już 250 pozycji a słyszymy o
                niej od dawna. Uważam to za szczyt śmieszności - w ogóle mówienie o podobnym
                zajęciu. Poważni ludzie nie powinni się zajmować bzdurami.

Nie widzę powodu, by w tym wątku analizować moje zastrzeżenia do PO oraz takoż
                nie rozumiem dlaczego krytykowanie (uzasadnione) wstrętnych zachowań niektórych
                ludzi PiS ma mnie narażać na krytykę mojego charakteru akurat przez Ciebie.
                Nie wiedziałam dotąd, że to lubisz. Ja nie.
                • echo_o Re: W takie! 05.08.06, 00:59
                  basia.basia napisała:

> Nie znoszę takiego stylu dyskutowania i przeważnie się wtedy wycofuję.

Otóż właśnie nie wycofałaś się, Basiu.
                  Ty zaintonowałaś dyskusję w tym stylu.
                  W stylu, którego podobno nie znosisz...

> Wątek jest o słabości Gosiewskiego do dokumentowania wszelkich niepochlebnych
                  > PiSowi peowskich wypowiedzi. Dzisiaj list zawiera już 250 pozycji a słyszymy o
                  > niej od dawna. Uważam to za szczyt śmieszności - w ogóle mówienie o podobnym
                  > zajęciu. Poważni ludzie nie powinni się zajmować bzdurami.

A jednocześnie przemilczasz (i tylko z powodu Twojego przedziwnego upodobania do
                  wybiórczego niezauważania) bzdury, karykaturalnie niesprawiedliwe machinacje,
                  których dopuszczają się Twoi idole, o których egzemplifikację tak grzecznie
                  prosiłam i o ich programowy elementarz, też - po raz kolejny, bezskutecznie -
                  prosiłam.

>
                  > Nie widzę powodu, by w tym wątku analizować moje zastrzeżenia do PO oraz takoż
                  > nie rozumiem dlaczego krytykowanie (uzasadnione) wstrętnych zachowań niektórych
                  > ludzi PiS ma mnie narażać na krytykę mojego charakteru akurat przez Ciebie.

Ja Ciebie nie krytykowałam.
                  Poprosiłam o szczere wyjaśnienie Twoich racji.
                  Zaznaczyłam miejsca, w których Ty sama postawiłaś akcent.
                  Na pewnm forum napisałam, że dobrze się różnić.
                  Nadal w to wierzę.
                  Tylko, że Ty się się różnisz.
                  Ty się postanowiłaś poróżnić.
                  Ok.
                  Tyle, że nadal mnie nie przekonałaś, tylko trochę dotknęłaś - widocznie musiałaś.

:)

> Nie wiedziałam dotąd, że to lubisz. Ja nie.

Czyżby ?

Wątpię...

Zaintonowałaś bardzo agresywnie.
                  Już się do tej atmsferki nie podłączę.
                  Bo i PO_co ?
                  .../////////
                  • basia.basia Re: W takie! 05.08.06, 01:09
                    echo_o napisała:

>
                    > Zaintonowałaś bardzo agresywnie.

Ja uważam, że to Ty zachowałaś się conajmniej niegrzecznie.
                    Oto stosowne cytaty:

>>> Więc kłamczuszysz na przodku :)

>>>Ty przybrałaś pozę atakującą na oślep.

> Już się do tej atmsferki nie podłączę.

Ja również.

Dobranoc
                    B.
                    • ave.duce Re: W takie! 05.08.06, 08:52
                      basia.basia napisała:

> echo_o napisała:
                      >

>
                      > > Już się do tej atmsferki nie podłączę.
                      >
                      > Ja również.
                      >

A Kazio Pacynka się nie bał i się podłączył:

img.web.de/c/00/5B/65/F6.420

• henryk.log Re: ?? pani psorka_katechetka ?? :-)) n/t 05.08.06, 00:07
        echo_o napisała:

> ... gonisz w piętkę :)
        • echo_o o! intelektualny (hm czy aby tylko ?) kastrat na.. 05.08.06, 00:08
          ...posterunku.
          • henryk.log Re: o! echo-o, nie czujesz , że rozedrganie twe 05.08.06, 00:12
            niesie po Fk się ? :-))
    • ayran Re: Uprasza się Przemysława Edgara Gosiewskiego 05.08.06, 00:14
      Mocno konfliktujący wątek. Państwo się chyba nie lubią. Dobranoc.
      • iza.bella.iza Re: Uprasza się Przemysława Edgara Gosiewskiego 05.08.06, 00:20
        ayran napisał:

> Mocno konfliktujący wątek. Państwo się chyba nie lubią. Dobranoc.

Kto się lubi, ten się czubi. Nie przejmuj się:) Dobranoc.
    • rekontra Basia w desperacji :)) 05.08.06, 08:43
      Basia napisała:
      "Wątek jest o słabości Gosiewskiego do dokumentowania wszelkich niepochlebnych
      PiSowi peowskich wypowiedzi. Dzisiaj list zawiera już 250 pozycji a słyszymy o
      niej od dawna. Uważam to za szczyt śmieszności - w ogóle mówienie o podobnym
      zajęciu. Poważni ludzie nie powinni się zajmować bzdurami."

Basiu, w ferworze polemicznym napisałaś o szcycie śmieszności, o tym co cechuje
      poważnych ludzi (właściwie czego nie wypada im czyynić) i co jest bzdurą, a co
      nią nie jest. Naprawdę, nie domyślasz się, że to jest czymś normalnym?
      że dokumentowanie wypowiedzi czołowych polityków głównej partii opozycyjnej
      jest jak najbardziej PROFESJONALNYM działaniem ?
      Basiu piszesz ironicznie o liście i poznaniu "sposobów wroga" . Sa rónież inne
      przyczyny tworzenia listy.
      Główna przyczyna jest bardziej prozaiczna. Media bezczelnie łżą, bezczelnie są
      stronnicze, za nic mają prawdę. Musizsz sobie zdać sprawę, że "plując" (sorki
      za określenie) na PiS, na Gosiewskiego, na Kaczyńskich, czynicsz tak w
      towarzystwie 95% mediów, że nie płyniesz ze swoimi poglądami pod prąd, a z
      prądem antypisowskim. Kaczyńscy są oblęźeni przez stada czyhających na
      jakikolwiek błąd z ich strony pismaków, czepiają się ich słów bez umiaru,
      przeinacza sięwypowiedzi (ostatnia wypowiedź o karze śmeirci).

A wczorajsza konferencja prasowa, poytania jakie mieli dzienikarze, świadczą o
      tym, co ich głónie interesuje - jak napisał szczerze zausznik Mazowieckiego -
      nieważne koszty, kto poniesie, PiS trzeba zniszczyć. (wolne tłumaczenie)

W programie Teraz My przydarzył się JEDEN wypadek przy pracy panom Seki &
      Moroz. Zebrali kilkanaście wypowiedzi Tuska o kaczyńskim. Tusk, jak pewnie
      zauważyłas, gdy wypowiada się o Kaczynskich nie panuje nad nienawiścią w
      oczach, spoglądea spode łba, żyłki na skroniach mu prawie pękają.
      I cóż się stało? Tusk zaskoczony zbaraniał, tego się nie spodziewał że zobaczy
      sieibie w akcji i jednocześnie usłyszy co mówi i jak mówi. Kogo zobaczył ?
      Siebie jako hipokrytę.

Piszesz o skali ataków, zdaje się, że "pomówienie" billboardowe było haniebne.

A wielomiesieczne sugerowanie, że w teczce Kaczxynskiego coś jest co źle o nim
      świadczy, czym było na twojej skali haniebności? Jeżei się uwzględni że
      bohaterska działalność opozycyjna Tuska tyle ma wspólnbego z rzeczywistością
      ile dzielne wdrapywanie się na kominy z wypisywaniem zleceń na wdrapywanie się
      za biurkiem, a obydwaj kaczyńscy od lat siedemdziesiątcyh działali w opozycji.
      A insynuacje Rokity o jego strachu w okolicachh piątej rano nie było haniebne
      Basiu? a słowa o zamachu stanu? o dyktatorze Kaczyńskim? o zagorżeniu
      demokraxcjio Gomułce?

Jeżeli chodzi o proniemieckie sympatie Tuska, to należy poczytać prasę, różne
      wypowiedzi, otworzyć oczy. Zeby była jasność - ma pełne prawo do
      filogermanizmu. W historii Polski wielu było rusofili i wielu germanofili i
      byli patriotami, chociaż częstokroć sięzdarzało, że ich działani szkodziły
      Polsce. Ale czy nie można o tym mówić? A to że powinniśmy być w dalszym ciągu
      proamerykańscy, to po rurze wszyscy powinni już wiedzieć. Kierunek na Merkel
      kosztem USA okazał się wielką pomyłką. Czeekamy na tarczę antyrakietową, by
      związać nasze bezpieczeństwo z USA, bo jak widać, na Niemcy czy Francję nie
      mamy co liczyć. A te drobne gesty są pod publiczkę, zwykły pijar, rura pod
      Bałtykiem z jednej strony i pudełko kredek na otarcie łez dla Tuska z drugiej.

Piszesz Basiu o dziatkach i przykładach niepatriotycznych zachowań itp.
      Brak konkretów, ale czy budowanie psychozy strachu - a na tym polega głównie
      działalność opozycyjna PO, nie jest niepatriotyczne? Czy środki po jakie sięga
      PO są adekwatne? Czy po takie środki sięgano gdy rządził Kwach z MillereM?
      Myślę Basiu, że jesteś zdesperowana, gdyż mija 9 miersięcy, a PiSowi nie spada
      i wcale się na to nei zanosi, a prawo symetrii obowiązuje w polirtyce jak
      najbardziej, nie tylko w dyplomacji. Choaciaż, PiS z tego prawa nie korzysta,
      stąd ostatni szok - przeszacowane 25 % poparcia dla PO.

PO przegrało swą szansę, kilkakrotnie przegrało. Walki wewnętrze pwowodują, że
      są tak agresywni, że wzajemnie się przelicytowują wq atakach na PiS.
      Dlaczego żaden z dzienikarzy nie zwróci siędo PiSu o udostępnienie tej listy
      250?? Prawda krok dość oczywisty?
      • basia.basia Re: Basia w desperacji :)) 05.08.06, 16:47
        rekontra napisał:

> że dokumentowanie wypowiedzi czołowych polityków głównej partii opozycyjnej
        > jest jak najbardziej PROFESJONALNYM działaniem ?

Obelżywych?

> Media bezczelnie łżą, bezczelnie są
        > stronnicze, za nic mają prawdę. Musizsz sobie zdać sprawę, że "plując" (sorki
        > za określenie) na PiS, na Gosiewskiego, na Kaczyńskich, czynicsz tak w
        > towarzystwie 95% mediów, że nie płyniesz ze swoimi poglądami pod prąd, a z
        > prądem antypisowskim.

Mam inne zdanie. Są stronnicze, gonią za sensacją, zajmują się z upodobaniem
        bzdurami ale nie wszystkie. Piszą i mówią też o aktywności Ziobry i rezultatach
        jego pracy (pisałam niejednokrotnie, że robi on dobrą robotę a byłoby jeszcze
        lepiej gdyby się nie wdawał w polityczne przepychanki). Podobnie jest z MSW,
        Sikorskim, Religą. Jak znajdą coś do krytykowania to robią to ze szczególną
        lubością ale przyczepiać się można do tej "lubości" a nie reszty. Niestety ta
        ekipa daje im aż nadto powodów do wytykania tego czy owego i dlatego, że jest
        ich tak wiele mamy efekt "lubości".

> Kaczyńscy są oblęźeni przez stada czyhających na
        > jakikolwiek błąd z ich strony pismaków, czepiają się ich słów bez umiaru,
        > przeinacza sięwypowiedzi (ostatnia wypowiedź o karze śmeirci).

Przeinaczyli? To znaczy?

"L. Kaczyński powiedział, że osobiście był, jest i pozostanie zwolennikiem kary
        śmierci. Uważa, że państwo, wycofując się z tej kary, daje niewyobrażalną
        przewagę sprawcy nad jego ofiarą. "W Europie należy dyskutować o tym; myślę, że
        Europa pod tym względem zmieni z czasem swoją opinię - powiedział Kaczyński. -
        Europejska cywilizacja ma drogi, które prowadzą nas w przyszłość, ale ma też
        ślepe uliczki. To jest jedna z nich"."

A tu Gosiewski o tym jak należy sprawę przeprowadzić:
        wiadomosci.onet.pl/1365898,11,item.html
        Mogę jeszcze dać linki, że LPR zbiera głosy za referendum w sprawie wprowazdenia
        kary śmierci, i że Lepper też jest za karą śmierci.

>
        > A wczorajsza konferencja prasowa, poytania jakie mieli dzienikarze, świadczą o
        > tym, co ich głónie interesuje - jak napisał szczerze zausznik Mazowieckiego -
        > nieważne koszty, kto poniesie, PiS trzeba zniszczyć. (wolne tłumaczenie)

Oglądałam. Pozwolono im zadać tylko 3 pytania i wcale się nie dziwię, że zadali
        te na "gorące" teamty.

>
        > W programie Teraz My przydarzył się JEDEN wypadek przy pracy panom Seki &
        > Moroz. Zebrali kilkanaście wypowiedzi Tuska o kaczyńskim. Tusk, jak pewnie
        > zauważyłas, gdy wypowiada się o Kaczynskich nie panuje nad nienawiścią w
        > oczach, spoglądea spode łba, żyłki na skroniach mu prawie pękają.
        > I cóż się stało? Tusk zaskoczony zbaraniał, tego się nie spodziewał że zobaczy
        > sieibie w akcji i jednocześnie usłyszy co mówi i jak mówi. Kogo zobaczył ?
        > Siebie jako hipokrytę.

Nie widziałam ale ze słów, których użyłeś wynika że zauważamy różne rzeczy. Nie
        użyłabym określenia "nienawiść". Co do roboty panów Morozowskiego i Sekielskiego
        to zwłascza Morozowski działa mi na nerwy i od dawna nie oglądam jego popisów.
        To wyjątkowo nierzetelny i stronniczy program.

>
        > Piszesz o skali ataków, zdaje się, że "pomówienie" billboardowe było haniebne.
        >
        > A wielomiesieczne sugerowanie, że w teczce Kaczxynskiego coś jest co źle o nim
        >
        > świadczy, czym było na twojej skali haniebności?

Najpierw Kaczyński domagał się ujawnienia teczki Tuska i doczekał się! Było
        rzeczą naturalną domagać się wzajemności.

Jeżei się uwzględni że
        > bohaterska działalność opozycyjna Tuska tyle ma wspólnbego z rzeczywistością
        > ile dzielne wdrapywanie się na kominy z wypisywaniem zleceń na wdrapywanie się
        > za biurkiem, a obydwaj kaczyńscy od lat siedemdziesiątcyh działali w opozycji.

Działalność opozycyjna Jarka jest żadna w porównaniu z Lechową i nie rób tu
        niezgodnej z prawdą propagandy.

> A insynuacje Rokity o jego strachu w okolicachh piątej rano nie było haniebne
        > Basiu?

No cóż. Niewiele się pomylił. Wystarczyło, że Kurski wieczorem pomówił PO,
        że PZU finansowała jej kampanię a następnego dnia ABW przystąpiła do akcji.
        Przykładów używania machiny państwowej w sprawach bez większego znaczenia dla
        państwa jest więcej.

> praw a słowa o zamachu stanu? o dyktatorze Kaczyńskim? o zagorżeniu
        > demokraxcjio Gomułce?

Już mi się nie chce dalej. To są opinie mieszczące się w normie i mogłabym
        uzasadniać ale nie będę, bo i tak się nie zgodzimy, co do tego że nie mieści się
        w normie sugerowanie, że Tusk ma kłopoty psychiatryczne albo, że PO realizuje
        interesy esbeckiego czy postkomunistycznego lobby i chce kontynuować rozkradanie
        Polski.

Niestety Jarosława Kaczyńskiego zdominowała wizerunek PiS, ze szkodą dla PiS. Ma
        on klakierów i żołnierzy, którzy bezkrytycznie naśladują szefa. Szkoda.
    • rekontra czy lewactwo nie może skupić swych wątłych sił 05.08.06, 11:16
      na wyjaśnianiu meandrów politycznych zamysłów Kalisza, Frasyniuka,
      Onyszkiewiicza czy Szmajdziońskiego, a nie na obronie platformersów?

a fe ...
      • wiewiorzasta Aż się chce przy okazji zapytać 05.08.06, 11:20
        czy "prawactwo" nie może zająć się wyjaśnianiem meandrów zamysłów politycznych
        Kaczyńskich, zamiast zajmować się prawie bez przerwy platformesami...

I jeszcze jedno pytanie - retoryczne - czy państwo u steru (żłobu?) mogłoby się
        wreszcie zająć tym, co obiecywali, zamiast wycinankami?
        • rekontra co uszczęknęłaś dla siebie ? 05.08.06, 11:38
          wiewiorzasta napisała:

> czy "prawactwo"

brzmi niczego sobie

> Kaczyńskich, zamiast zajmować się prawie bez przerwy platformesami...

bo oni ciągle się pałętają pod nogami

> I jeszcze jedno pytanie - retoryczne - czy państwo u steru (żłobu?) mogłoby
          się wreszcie zająć tym, co obiecywali, zamiast wycinankami?

a ty na co czekasz? na lustrację, likwidację WSI ?
          co uszczęknałaś dla siebie z programu PiS?
          • wiewiorzasta Re: co uszczęknęłaś dla siebie ? 05.08.06, 12:17
            rekontra napisał:

> bo oni ciągle się pałętają pod nogami

Tzn. co? Nie dają się na przykład oczerniać Kurskiemu? No rzeczywiście, straszne...

I chciałam ci jeszcze przypomnieć, bo może przeoczyłeś, że PiS z przystawkami
            rządzi, a nie Olejniczak czy Frasyniuk, więc jako rządzący są skazani na
            krytykę. To tak w ramach wyjaśnienia na czym polega m.in. demokracja.

> a ty na co czekasz? na lustrację, likwidację WSI ?
            > co uszczęknałaś dla siebie z programu PiS?

Tanie państwo. Które nie przewiduje np. płacenia z moich podatków kasy Edgarowi
            za zabawy nożyczkami.
          • andrzejg ot własnie filozofia pisowca 05.08.06, 12:35
            rekontra napisał:

>
            > > Kaczyńskich, zamiast zajmować się prawie bez przerwy platformesami...
            >
            > bo oni ciągle się pałętają pod nogami

Toż rozwiążcie niepotrzebne partie, te co sie pałętają i pyszczą
            Niech będzie porządek - przewodnia partia, czyli PiS i jej satelity.

Marzenia powrotu starego z nowymi twarzami???

A.
            • ave.duce Ein Volk, Ein IV Reich, Zwei Katschoren !!! ;))) 05.08.06, 15:40
              andrzejg napisał:

> rekontra napisał:
              >
              > >
              > > > Kaczyńskich, zamiast zajmować się prawie bez przerwy platformesami.
              > ..
              > >
              > > bo oni ciągle się pałętają pod nogami
              >
              > Toż rozwiążcie niepotrzebne partie, te co sie pałętają i pyszczą
              > Niech będzie porządek - przewodnia partia, czyli PiS i jej satelity.
              >
              > Marzenia powrotu starego z nowymi twarzami???
              >
              > A.
            • x2468 Re: ot własnie filozofia pisowca 05.08.06, 17:43
              Wzor jest.Dokladnie sprawdzony.PZPR i dwa stronnictwa.
    • frau_blada 250? Moze ich byc wiecej :))) 05.08.06, 12:38

• goniacy.pielegniarz Re: Uprasza się Przemysława Edgara Gosiewskiego 05.08.06, 12:48
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=45258697&a=45258697
      • basia.basia Pocieszyłeś mnie:) 05.08.06, 16:09
        goniacy.pielegniarz napisał:

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=45258697&a=45258697
        >

Edgar wyliczył ataki PO na PiS:)))
        Autor: goniacy.pielegniarz ☺
        Data: 14.07.06, 19:13

Wyszło mu 222. Jak ta liczba dojdzie do 666, to Edgar będzie mógł ogłosić,
        kto tak naprawdę stoi za PO.

Bo oberwałam za to, że się z Edgara natrząsam. Razem raźniej:)

• goniacy.pielegniarz A kto pocieszy Edgara? 05.08.06, 16:34
          Tak szybko i nagle zniknął z mediów.
          • basia.basia Re: A kto pocieszy Edgara? 05.08.06, 16:48

> Tak szybko i nagle zniknął z mediów.
            >

Wcale nie zniknął! Wczoraj kłócił się z Julią Piterą w TVN24 i codziennie gdzieś
            "występuje". Nie mógłby bez tego żyć:)
            • goniacy.pielegniarz Re: A kto pocieszy Edgara? 05.08.06, 16:49
              basia.basia napisała:

> Wcale nie zniknął! Wczoraj kłócił się z Julią Piterą w TVN24 i codziennie
              gdzie
              > ś
              > "występuje". Nie mógłby bez tego żyć:)

Ale wcześniej wyskakiwał nawet z lodówki, a teraz trzeba czekać, aż się pojawi
              w jakimś wybranym programie. To już prawdziwa degradacja.
              • goniacy.pielegniarz p.s. 05.08.06, 16:51
                Czytałaś blog Marcinkiewicza? Gdyby nie to, że o tym było tak głośno, to
                czytając ten jego blog, byłbym pewien, że to ktoś sobie z niego robi jaja.
                • basia.basia Re: p.s. 05.08.06, 17:34

> Czytałaś blog Marcinkiewicza? Gdyby nie to, że o tym było tak głośno, to
                  > czytając ten jego blog, byłbym pewien, że to ktoś sobie z niego robi jaja.

Próbowałam ale to jest jak tzw. literatura dla kucharek. Próbki były też na
                  forum. A czytałeś sensacyjne wieści o skorumpowaniu Kazia i prawdziwych powodach
                  dymisji? Niesamowite! A ja myślałam, że go pogrążyła sprawa Zyty, bo ktoś nim
                  pokierował a tu masz!

A co do Gosia, to nie ma już czasu biegać do 3 radiostacji dziennie:)

>
                  >
                  • goniacy.pielegniarz Re: p.s. 05.08.06, 17:46
                    basia.basia napisała:

> Próbowałam ale to jest jak tzw. literatura dla kucharek.

:))

Tak, Kazik minął się z powołaniem. Nie wiem tylko, czy powinien być satyrykiem
                    czy autorem dialogów do telenowel.

> Próbki były też na
                    > forum. A czytałeś sensacyjne wieści o skorumpowaniu Kazia i prawdziwych
                    powodac
                    > h
                    > dymisji? Niesamowite! A ja myślałam, że go pogrążyła sprawa Zyty, bo ktoś nim
                    > pokierował a tu masz!

Jeszcze nie czytałem.

> A co do Gosia, to nie ma już czasu biegać do 3 radiostacji dziennie:)

Właśnie o to Jarkowi chodziło, biorąc go jako kukłę do rządu.
                  • ave.duce Re: p.s. JeZdem kucharkOM??? ;))) b/t 05.08.06, 17:47

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka