frau_blada 09.08.06, 23:01 Rozpedzic towarzystwo na 4 wiatry. Zostawic tylko probostwo na Wawelu i bedzie wreszcie swiety spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
henryk.log [...] 09.08.06, 23:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Zamknac krakowska Kur*ie 09.08.06, 23:04 Tylko do zakonów się nie zbliżać mi tu:) Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada Re: Zamknac krakowska Kur*ie 09.08.06, 23:07 Zakony krakowskie nie donosily. Za to niektorzy zakonnicy wynosili rozne przedmioty. Ostatnio jeden kamedul sie popisal. :) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Zamknac krakowska Kur*ie 09.08.06, 23:15 Hmmm.. nie wiem o czym mówisz szczerze mówiąc. Możesz wyjaśnić? Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada Re: Zamknac krakowska Kur*ie 09.08.06, 23:27 Wyniosl rzezbe do domu znajomej. wiadomosci.onet.pl/1364547,11,1,1,,item.html Wykradl rzezbe 7 braciom, ktorzy biedni swoim zakonem i klasztorem sie zajmuja. Nie dziwota, ze niczego nie zauwazyli. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Zamknac krakowska Kur*ie 09.08.06, 23:32 No niezły cyrk... cóż kamedułą być nie łatwo. Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada Mozesz sprobowac 09.08.06, 23:34 Ja niestety nie... :( Kobiety nie maja szans... O ile wiem mozna sie u nich w klasztorze zatrzymac na pewien czas odosobnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Mozesz sprobowac 09.08.06, 23:38 Hmmm... może jest coś żeńskiego tego typu? Nie znam się na zakonach za bardzo... słyszałem tylko że kameduli wynaleźli smsy;) Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada Re: Mozesz sprobowac 09.08.06, 23:45 Jak to zenskiego? Do klasztoru sie idzie odpoczac i pobyc w odosobnieniu. :) humbak napisał: > Hmmm... może jest coś żeńskiego tego typu? Nie znam się na zakonach za bardzo.. > . słyszałem tylko że kameduli wynaleźli smsy;) Tego z kolei ja nie znam. Kiedy wynalezli? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Mozesz sprobowac 10.08.06, 00:00 > Jak to zenskiego? > Do klasztoru sie idzie odpoczac i pobyc w odosobnieniu. :) Nio tak, ale do żeńskiego mogliby wpuścić i kobietę pewnie. Zdaje się że nie wszyscy mają zresztą takie wymagania jak Kameduli. Może Tyniec? Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada Sorki. Ja myslalam, ze Ty sie do zenskiego chcesz 10.08.06, 00:02 wybrac i sobie zartujesz. Oczywiscie, ze sa takie same wyjazdy do klasztorow zenskich. :) W Tyncu sa benedyktyni czyli tez plec meska. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Sorki. Ja myslalam, ze Ty sie do zenskiego ch 10.08.06, 00:08 OWszem, męska, ale oni chyba nie stawiają wymagń co do płci- w każdym razie nic o tym nie piszą: www.tyniec.mm.com.pl/pl/wspolczesny/domgosci.asp Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada Re: Sorki. Ja myslalam, ze Ty sie do zenskiego ch 10.08.06, 00:32 A to nie wiedzialam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Zamknac krakowska Kur*ie 09.08.06, 23:05 biskupow pod sciane!! ach1 katolicy,nawet swoich zjedzą dla politycznego dupowłazstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Kiepski pomysl 09.08.06, 23:06 frau_blada napisała: > Rozpedzic towarzystwo na 4 wiatry. Zostawic tylko probostwo na Wawelu i bedzie > wreszcie swiety spokoj. Wawelem rzadzi proboszcz ks. infulat Janusz Bielanski. Bedzie jeszcze o nim glosno bo niektorym znany jest juz pod psedonimeme TW "Waga". Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada A kto powiedzial, ze on ma zostac? 09.08.06, 23:09 Honorowo zostawic Macharskiego a reszte wypedzic z miasta. Razem z Tygodnikiem Powszechnym i Znakiem, i Wieziami z Friszke na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum Re: A kto powiedzial, ze on ma zostac? 09.08.06, 23:14 Nawet nie chcesz poczekac az Macharski rozwize jakos problemy rodzinne? Odpowiedz Link Zgłoś
trvanlive.bydlisko Skąd ja to znam, te hasła? Aha Espana 1936... 09.08.06, 23:20 Wtedy też tacy jedni tak krzyczeli, żeby rozpędzić biskupów. A Dolores Ibarura krzyczała, że nie przejdą (no pasaran!) Nie ma co, fajne wzorce... Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada Re: A kto powiedzial, ze on ma zostac? 09.08.06, 23:23 Za szwagra nie bedzie przeciez pokutowac. Chyba ze sie z rodzina zblizyl w czasie choroby. Jak na jego smierc czekali ksieza, a wiedziala o tym cala hierarchia w calej Polsce, to moze go sily opuscily i sie przed rodzina otworzyl. Nigdy nie byl rozmowny ks.M., wiec nie sadze, zeby szwagier za duzo mial do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada Re: A kto powiedzial, ze on ma zostac? 09.08.06, 23:27 Szwagier to nie rodzina. :) Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum Re: A kto powiedzial, ze on ma zostac? 09.08.06, 23:34 frau_blada napisała: > Za szwagra nie bedzie przeciez pokutowac. Za szwagra moze nie, ale za protegowanie takiego szwagra to ze 3 dziesiatki rozanca powinien odmowic. Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada ks,Macharski to sie chyba pali ze wstydu 09.08.06, 23:38 Ale w kur*i go nie lubia, skoro dwoch agentow wysoko postawionych kryja, a jego wystawili. Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum To zostawic wylacznie parafie Mariacka, 09.08.06, 23:50 frau_blada napisała: > Ale w kur*i go nie lubia, skoro dwoch agentow wysoko postawionych kryja, a jego > wystawili. Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada W sumie na Rynku, blizej centrum, nie trzeba sie w 09.08.06, 23:58 spinac na wzgorze. OK. :) Zostawic probostwo mariackie, a reszte kur*i rozpedzic. I trzeba dopilnowac, zeby sie Znak i TP gdzies przeniosly, bo chwaly miastu od dawna nie przynosza. :) Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum Mu tylko zartowalysmy 10.08.06, 00:15 TW Przybysz thor.wm.pl/forum/viewtopic.php?t=11361&postdays=0&postorder=asc&start=15&sid=ad9e0c0102fb8ed9ff03106060b84764 na dole strony. Nurni jeden, my jeden, a Twoi dwaj? Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada A ja nie zartuje :) 10.08.06, 00:31 No dobra zartuje. Niech zostana, ale maja chodzic w worach pokutnych. :) Troche mnie jednak nadecie z jakim mowia, ze kur*ia to kur*ia tamto, kur*ia sie wypowie, kur*ia podejmie decyzje, zaczyna mi dzialc na nerwy. A ks.Zaleskiemu zrobili swinstwo. Jescze ten Necek bezczelnie mowi, ze oni reklame ksiazce ks.Zaleskiego robia, publikujac wczesniej prywatny list... Ksiazka ks.Zaleskiego bez pomocy kur*ii sie sprzeda. Od kiedy to ktos kompletnie nieznany (taki ks.Necek) moze zareklamowac ksiazke kogos znanego? A ja myslalam, ze oni poszli po rozum do glowy... Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Poszli ale nie znaleźli 10.08.06, 14:34 W Krakowie z postaci przez pomyłkę uznawanych za opiniotwórcze należy zostawić tylko Smoka i Rokitę. O wynik rywalizacji jestem spokojny. W sumie zgryz, boć to po części moje miasto rodzinne. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Re: Poszli ale nie znaleźli 10.08.06, 15:00 Po kądzieli. Część mojej nabliższej rodziny tam mieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum Re: A kto powiedzial, ze on ma zostac? 09.08.06, 23:39 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=23354900 Basia.basia pisala o tym ponad rok temu. "1. Pseudonimy agentów z otoczenia Karola Wojtyły od kiedy znalazł się w zainteresowaniu SB. Nie są znane wszystkie nazwiska ale to jest tylko kwestia czasu (potrzebna m.in. decyzja Kieresa by odtajnić zbiór zastrzeżony), niektóre z tych osób żyją. W publikacjach IPN padły już dwa znane nazwiska, są to Julian Polan-Harschin (szwagier kardynała Macharskiego) oraz Tadeusz Nowak (dyrektor administracyjny Tygodnika Powszechnego);" Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie przezyli szwedow... 10.08.06, 00:30 ... przetrwali zabory hitlera stalina i bieruta - to sie moga tylko pochylic z milosierdziem nad ideowymi pogrobowcami wczesnych komunistow stanowiacymi trzon zwolennikow pis-u i innych lpr-ow mowiac krotko masz dobre towarzystwo ale nie wroze twojemu pomyslowi zadnej kariery Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada Re: ale proces beatyfikacyjny! 10.08.06, 12:59 Juz uruchomiony. Do niczego Kur*ia sie nie przyda i w nimczym nie pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
wirwieder Zamknąć chorych na umysle 10.08.06, 14:18 Zamknąć chorych na umysle - zbudowac nowe szpitale zamiast więzien. Odpowiedz Link Zgłoś