Dodaj do ulubionych

Zamknac krakowska Kur*ie

09.08.06, 23:01
Rozpedzic towarzystwo na 4 wiatry. Zostawic tylko probostwo na Wawelu i bedzie
wreszcie swiety spokoj.
Obserwuj wątek
    • henryk.log [...] 09.08.06, 23:03
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • humbak Re: Zamknac krakowska Kur*ie 09.08.06, 23:04
      Tylko do zakonów się nie zbliżać mi tu:)
      • frau_blada Re: Zamknac krakowska Kur*ie 09.08.06, 23:07
        Zakony krakowskie nie donosily. Za to niektorzy zakonnicy wynosili rozne
        przedmioty. Ostatnio jeden kamedul sie popisal. :)
        • humbak Re: Zamknac krakowska Kur*ie 09.08.06, 23:15
          Hmmm.. nie wiem o czym mówisz szczerze mówiąc. Możesz wyjaśnić?
          • frau_blada Re: Zamknac krakowska Kur*ie 09.08.06, 23:27
            Wyniosl rzezbe do domu znajomej.
            wiadomosci.onet.pl/1364547,11,1,1,,item.html
            Wykradl rzezbe 7 braciom, ktorzy biedni swoim zakonem i klasztorem sie zajmuja.
            Nie dziwota, ze niczego nie zauwazyli.
            • humbak Re: Zamknac krakowska Kur*ie 09.08.06, 23:32
              No niezły cyrk... cóż kamedułą być nie łatwo.
              • frau_blada Mozesz sprobowac 09.08.06, 23:34
                Ja niestety nie... :( Kobiety nie maja szans...
                O ile wiem mozna sie u nich w klasztorze zatrzymac na pewien czas odosobnienia.
                • humbak Re: Mozesz sprobowac 09.08.06, 23:38
                  Hmmm... może jest coś żeńskiego tego typu? Nie znam się na zakonach za bardzo... słyszałem tylko że kameduli wynaleźli smsy;)
                  • frau_blada Re: Mozesz sprobowac 09.08.06, 23:45
                    Jak to zenskiego?
                    Do klasztoru sie idzie odpoczac i pobyc w odosobnieniu. :)

humbak napisał:

> Hmmm... może jest coś żeńskiego tego typu? Nie znam się na zakonach za bardzo..
                    > . słyszałem tylko że kameduli wynaleźli smsy;)

Tego z kolei ja nie znam. Kiedy wynalezli?
                    • humbak Re: Mozesz sprobowac 10.08.06, 00:00
                      > Jak to zenskiego?
                      > Do klasztoru sie idzie odpoczac i pobyc w odosobnieniu. :)

Nio tak, ale do żeńskiego mogliby wpuścić i kobietę pewnie. Zdaje się że nie wszyscy mają zresztą takie wymagania jak Kameduli. Może Tyniec?
                      • frau_blada Sorki. Ja myslalam, ze Ty sie do zenskiego chcesz 10.08.06, 00:02
                        wybrac i sobie zartujesz.
                        Oczywiscie, ze sa takie same wyjazdy do klasztorow zenskich.
                        :)
                        W Tyncu sa benedyktyni czyli tez plec meska.
                        • humbak Re: Sorki. Ja myslalam, ze Ty sie do zenskiego ch 10.08.06, 00:08
                          OWszem, męska, ale oni chyba nie stawiają wymagń co do płci- w każdym razie nic o tym nie piszą:
                          www.tyniec.mm.com.pl/pl/wspolczesny/domgosci.asp
                          • frau_blada Re: Sorki. Ja myslalam, ze Ty sie do zenskiego ch 10.08.06, 00:32
                            A to nie wiedzialam. :)
    • hrabia.m.c Re: Zamknac krakowska Kur*ie 09.08.06, 23:05
      biskupow pod sciane!!

ach1
      katolicy,nawet swoich zjedzą dla politycznego dupowłazstwa.
    • nurni Kiepski pomysl 09.08.06, 23:06
      frau_blada napisała:

> Rozpedzic towarzystwo na 4 wiatry. Zostawic tylko probostwo na Wawelu i bedzie
      > wreszcie swiety spokoj.

Wawelem rzadzi proboszcz ks. infulat Janusz Bielanski.

Bedzie jeszcze o nim glosno bo niektorym znany jest juz pod psedonimeme
      TW "Waga".
      • frau_blada A kto powiedzial, ze on ma zostac? 09.08.06, 23:09
        Honorowo zostawic Macharskiego a reszte wypedzic z miasta.
        Razem z Tygodnikiem Powszechnym i Znakiem, i Wieziami z Friszke na czele.
        • my.uczennice.vii.liceum Re: A kto powiedzial, ze on ma zostac? 09.08.06, 23:14
          Nawet nie chcesz poczekac az Macharski rozwize jakos problemy rodzinne?
          • trvanlive.bydlisko Skąd ja to znam, te hasła? Aha Espana 1936... 09.08.06, 23:20
            Wtedy też tacy jedni tak krzyczeli, żeby rozpędzić biskupów.
            A Dolores Ibarura krzyczała, że nie przejdą (no pasaran!)
            Nie ma co, fajne wzorce...
          • frau_blada Re: A kto powiedzial, ze on ma zostac? 09.08.06, 23:23
            Za szwagra nie bedzie przeciez pokutowac.
            Chyba ze sie z rodzina zblizyl w czasie choroby. Jak na jego smierc czekali
            ksieza, a wiedziala o tym cala hierarchia w calej Polsce, to moze go sily
            opuscily i sie przed rodzina otworzyl. Nigdy nie byl rozmowny ks.M., wiec nie
            sadze, zeby szwagier za duzo mial do powiedzenia.
            • frau_blada Re: A kto powiedzial, ze on ma zostac? 09.08.06, 23:27
              Szwagier to nie rodzina. :)
            • my.uczennice.vii.liceum Re: A kto powiedzial, ze on ma zostac? 09.08.06, 23:34
              frau_blada napisała:
              > Za szwagra nie bedzie przeciez pokutowac.

Za szwagra moze nie, ale za protegowanie takiego szwagra to ze 3 dziesiatki
              rozanca powinien odmowic.
              • frau_blada ks,Macharski to sie chyba pali ze wstydu 09.08.06, 23:38
                Ale w kur*i go nie lubia, skoro dwoch agentow wysoko postawionych kryja, a jego
                wystawili.
                • my.uczennice.vii.liceum To zostawic wylacznie parafie Mariacka, 09.08.06, 23:50
                  frau_blada napisała:

> Ale w kur*i go nie lubia, skoro dwoch agentow wysoko postawionych kryja, a jego
                  > wystawili.
                  • frau_blada W sumie na Rynku, blizej centrum, nie trzeba sie w 09.08.06, 23:58
                    spinac na wzgorze.
                    OK. :)
                    Zostawic probostwo mariackie, a reszte kur*i rozpedzic. I trzeba dopilnowac,
                    zeby sie Znak i TP gdzies przeniosly, bo chwaly miastu od dawna nie przynosza.
                    • my.uczennice.vii.liceum Mu tylko zartowalysmy 10.08.06, 00:15
                      TW Przybysz
                      thor.wm.pl/forum/viewtopic.php?t=11361&postdays=0&postorder=asc&start=15&sid=ad9e0c0102fb8ed9ff03106060b84764
                      na dole strony.
                      Nurni jeden, my jeden, a Twoi dwaj?
                      • frau_blada A ja nie zartuje :) 10.08.06, 00:31
                        No dobra zartuje. Niech zostana, ale maja chodzic w worach pokutnych.
                        Troche mnie jednak nadecie z jakim mowia, ze kur*ia to kur*ia tamto, kur*ia sie
                        wypowie, kur*ia podejmie decyzje, zaczyna mi dzialc na nerwy.
                        A ks.Zaleskiemu zrobili swinstwo. Jescze ten Necek bezczelnie mowi, ze oni
                        reklame ksiazce ks.Zaleskiego robia, publikujac wczesniej prywatny list...
                        Ksiazka ks.Zaleskiego bez pomocy kur*ii sie sprzeda. Od kiedy to ktos kompletnie
                        nieznany (taki ks.Necek) moze zareklamowac ksiazke kogos znanego?

A ja myslalam, ze oni poszli po rozum do glowy...
                        • karlin Poszli ale nie znaleźli 10.08.06, 14:34
                          W Krakowie z postaci przez pomyłkę uznawanych za opiniotwórcze należy zostawić
                          tylko Smoka i Rokitę.

O wynik rywalizacji jestem spokojny.

W sumie zgryz, boć to po części moje miasto rodzinne.
                          • frau_blada Re: Poszli ale nie znaleźli 10.08.06, 14:57
                            Jak to po czesci?
                            • karlin Re: Poszli ale nie znaleźli 10.08.06, 15:00
                              Po kądzieli.

Część mojej nabliższej rodziny tam mieszka.
              • my.uczennice.vii.liceum Re: A kto powiedzial, ze on ma zostac? 09.08.06, 23:39
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=23354900
                Basia.basia pisala o tym ponad rok temu.

"1. Pseudonimy agentów z otoczenia Karola Wojtyły od kiedy znalazł się w
                zainteresowaniu SB. Nie są znane wszystkie nazwiska ale to jest tylko kwestia
                czasu (potrzebna m.in. decyzja Kieresa by odtajnić zbiór zastrzeżony),
                niektóre z tych osób żyją. W publikacjach IPN padły już dwa znane nazwiska,
                są to Julian Polan-Harschin (szwagier kardynała Macharskiego) oraz Tadeusz
                Nowak (dyrektor administracyjny Tygodnika Powszechnego);"
    • bush_w_wodzie przezyli szwedow... 10.08.06, 00:30

... przetrwali zabory hitlera stalina i bieruta - to sie moga tylko pochylic z
      milosierdziem nad ideowymi pogrobowcami wczesnych komunistow stanowiacymi trzon
      zwolennikow pis-u i innych lpr-ow

mowiac krotko masz dobre towarzystwo ale nie wroze twojemu pomyslowi zadnej
      kariery
    • darl ale proces beatyfikacyjny! 10.08.06, 07:36
      ale proces beatyfikacyjny!
      • frau_blada Re: ale proces beatyfikacyjny! 10.08.06, 12:59
        Juz uruchomiony. Do niczego Kur*ia sie nie przyda i w nimczym nie pomoze.
    • wirwieder Zamknąć chorych na umysle 10.08.06, 14:18
      Zamknąć chorych na umysle - zbudowac nowe szpitale zamiast więzien.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka