Gość: Remik Ich Troje IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.03, 12:56 Chłopaki cieniują, to widać. Dowody przeciw Rywinowi są mocne i nie wierzę, że mają coś "w rękawie". Pozostaje im nadrabiać bezczelnością, mataczyć i zagrywać procedurami. Zresztą pewnie dla Rywina każdy dodatkowy dzień (wciąż jeszcze) na wolności to sukces i tylko to się liczy. Dziwię się, że prokurator wciąż nie zapuszkował skurczybyka, właśnie żeby zapobiec matactwu. A jeszcze, sądząc z jego słabej psychiki (to opisane przez Michnika jęczenie "Zabijcie mnie, rozstrzelajcie" na konfrontacji u Millera) nawet jedna noc w areszcie sprawiłaby pewnie, że Rywin zacząłby śpiewać jak skowronek, kto go wysłał i po co. A może właśnie o to chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ben Re: Ich Troje IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.02.03, 13:06 Mysle ze nikt nikomu nic nie zrobi ta cala banda cwanych DEBILI i malo inteligentnych CHAMOW poprzedniego systemu ma doskonale opanowane ,robienie wody z mozgu przecietnemu czlowiekowi i ba3wja sie dobrze kosztem narodu nabijajac kase do oporu .Czas skoniczyc z tym zlem z tymi Rywinami (mlot jakich malo)Kwiatkowskimi ,Czarzastymi Michnikami itp wsadzic za kraty nie gnija za udreke narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: Ich Troje IP: *.gdynia.mm.pl 22.02.03, 21:56 Gość portalu: ben napisał(a): > Mysle ze nikt nikomu nic nie zrobi ta cala banda cwanych DEBILI i malo > inteligentnych CHAMOW poprzedniego systemu ma doskonale opanowane ,robienie > wody z mozgu przecietnemu czlowiekowi i ba3wja sie dobrze kosztem narodu > nabijajac kase do oporu .Czas skoniczyc z tym zlem z tymi Rywinami (mlot jakich > > malo)Kwiatkowskimi ,Czarzastymi Michnikami itp wsadzic za kraty nie gnija za > udreke narodu. Ty sie chyba z kimś na głowy zamieniłes a ten ktos Cie oszukała i dał Ci, mówiąc eufemistycznie, pupę. Jesli Adama Michnika uważasz za człowieka poprzedniego systemu to gratuluje świadomości politycznej, a w więzieniu to Pan Michnik już siedział, własnie dlatego że sprzeciwiał sie dreczeniu narodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KrzyCh Re: Dzień Rywina IP: *.acn.pl 22.02.03, 13:06 W tych bałaganie karno-biznesowym chcę zwrócić uwagę na kilka spraw: - u naszego, aktualnie najlepszego "wielkiego brata" od wielu lat dowody z nagrań magnetofonowych nie są przez sądy uwzględniane, a to ze względu na "możliwości techniczne", które tamtejsze sądy mają w należnym respekcie, a to że "nasze media" pasjonują się tym co udostępnił im Michnik jest tylko świadectwem... małego zaawansowania technologicznego tego środowiska i zaslepienia każdą możliwością "dopier...nia" (jak to mawia Michnik) tym z SLD i zarobienia "plusów dodatnich" u swoich "niezależnych nadawców i wydawców" - marszałek Nałęcz prezentuje kwalifikacje do prowadzenia sejmiku gminnego, ale jak ktoś tak zapatrzony w siebie i dbający w autokreację w tv może - w dodatku bez żadnego obycia z praktyką prawa procesowego - innego czynić; dlatego "popisuje się" i raz "wisi na ustach świadka Michnika" by później w prostacko-profesorski sposób sekować pełnomocników świadka Rywina, czyli tak jakby i Rywina; - eksperci komisji i członkowie komisji wykazują schizofrenię stwierdzając, że "przysięga" od Rywina nie może być odebrana, bo jest "podejrzanym" w postępowaniu (innym), a póżniej gdy tenże Rywin powołuje się, że na swój "status podejrzanego", to oni mówią, że teraz to on jest świadkiem i pownien odpowiadać na ich pytania... horrendum logiczne w całej okazałości, i jak tu mieć nadzieję, że ludzie z takimi kwalifikacjami intelektualnymi będą potrafili wyciągnąć jakiekolwiek logiczne, zasadne formalnie wnioski; - wczoraj podczas przesłuchania Kwiatkowskiego "pyszny" był przewodniczący Nałęcz; najpierw uchylał pytanie, np. Ziobry, a po jego sprzeciwie poddawał ten sprzeciw wobec swojej decyzji pod głosowanie komisji i w trakcie tego głosowania konsekwentnie... wstrzymywał się, czyli nie popierał swojej wcześniejszej decyzji; czy ten facet posługuje się rozumem? ile trzeba mieć IQ żeby tak publicznie się zachowywać? co on zamierza jeszcze zrobić, żeby się wyróżnić w tv? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: differ Re: Dzień Rywina IP: *.net.pulawy.pl / 10.192.30.* 22.02.03, 13:09 wypowiedzi Rywina to kuriozum. jak na przykład wyjaśnić takie stwierdzenie: "Nie powoływałem się na nikogo, a zwłaszcza na pana premiera Millera"? powiem w skrócie wierszowanie: jego słowa to jałowa mowa. "jego głos jak suchej trawy przez która wiatr dmnie, jak chrobot szurzej łapy na rozbitym szkle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KrzyCh Re: Dzień Rywina IP: *.acn.pl 22.02.03, 13:10 W tych bałaganie karno-biznesowym chcę zwrócić uwagę na kilka spraw: - u naszego, aktualnie najlepszego "wielkiego brata" od wielu lat dowody z nagrań magnetofonowych nie są przez sądy uwzględniane, a to ze względu na "możliwości techniczne", które tamtejsze sądy mają w należnym respekcie, a to że "nasze media" pasjonują się tym co udostępnił im Michnik jest tylko świadectwem... małego zaawansowania technologicznego tego środowiska i zaslepienia każdą możliwością "dopier...nia" (jak to mawia Michnik) tym z SLD i zarobienia "plusów dodatnich" u swoich "niezależnych nadawców i wydawców" - marszałek Nałęcz prezentuje kwalifikacje do prowadzenia sejmiku gminnego, ale jak ktoś tak zapatrzony w siebie i dbający w autokreację w tv może - w dodatku bez żadnego obycia z praktyką prawa procesowego - innego czynić; dlatego "popisuje się" i raz "wisi na ustach świadka Michnika" by później w prostacko-profesorski sposób sekować pełnomocników świadka Rywina, czyli tak jakby i Rywina; - eksperci komisji i członkowie komisji wykazują schizofrenię stwierdzając, że "przysięga" od Rywina nie może być odebrana, bo jest "podejrzanym" w postępowaniu (innym), a póżniej gdy tenże Rywin powołuje się, że na swój "status podejrzanego", to oni mówią, że teraz to on jest świadkiem i pownien odpowiadać na ich pytania... horrendum logiczne w całej okazałości, i jak tu mieć nadzieję, że ludzie z takimi kwalifikacjami intelektualnymi będą potrafili wyciągnąć jakiekolwiek logiczne, zasadne formalnie wnioski; - wczoraj podczas przesłuchania Kwiatkowskiego "pyszny" był przewodniczący Nałęcz; najpierw uchylał pytanie, np. Ziobry, a po jego sprzeciwie poddawał ten sprzeciw wobec swojej decyzji pod głosowanie komisji i w trakcie tego głosowania konsekwentnie... wstrzymywał się, czyli nie popierał swojej wcześniejszej decyzji; czy ten facet posługuje się rozumem? ile trzeba mieć IQ żeby tak publicznie się zachowywać? co on zamierza jeszcze zrobić, żeby się wyróżnić w tv? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Zawiodłem się na forumowiczach.... IP: *.chello.pl 22.02.03, 13:13 Jeszcze wczoraj całe forum huczało od wypowiedzi krytycznych wobec Rywina i jego "adwokatów". Jedno oświadczenie tego, wydawałoby się, do cna skompromitowanego człowieka, przestępcy i kłamcy z kategorii tych najgorszych i najbardziej szkodliwych dla interesów naszego Państwa, spowodowało, że dziś już spora część osób na forum pisze o rzekomym spisku i intrydze Agory i Michnika, pojawiają się szczere głosy współczucia dla Rywina i obrzydliwe ataki na p. Michnika i p. Rapaczyńską. Prawników pan Rywin ma co prawda beznadziejnych, ale z przerażeniem obserwuję, jak łatwo zrobił wodę z mózgów sporej części forumowiczów. Ten cwaniaczek liczy właśnie na to - obrona przez atak, odwracanie kota ogonem i robienie niezbyt wyrobionej i chwiejnej w swoich poglądach publice wody z mózgu. Jeden okrzyk Rywina, a już część tłuszczy zawraca i kieruje się z kosami na pałac Michnika, żeby przedstawić rzecz obrazowo. Od długich wieków w mentalności wielu ludzi niewiele się jak widać zmieniło. Apeluję o trochę rozwagi, chłodnej analizy i zastanowienia się, kto w tym sporze jest stroną trzymającą się zasad, stroną, która dowiodła wieloma działaniami, obecnie i w przeszłości, swojej uczciwości, a kto wulgarnym parweniuszem i karierowiczem, na którym ciążą w dodatku zupełnie oczywiste dowody winy. K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: Zawiodłem się na forumowiczach.... IP: 195.116.133.* 22.02.03, 13:19 cyt(...)"cna skompromitowanego człowieka, przestępcy i kłamcy z kategorii tych najgorszych i najbardziej szkodliwych dla interesów naszego Państwa" A przepraszam skad to wiesz??? Co to sa interesy naszego panstwa- czy to sa interesy ktore sa dobre dla Agory? Czy juz zapadl prawomocny wyrok zeby tak mowic o Rywinie bo ja nie pamietam takiego zdarzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Zawiodłem się na forumowiczach.... IP: *.chello.pl 22.02.03, 13:38 Gość portalu: Lukasz napisał(a): > cyt(...)"cna skompromitowanego człowieka, przestępcy i > kłamcy z kategorii tych najgorszych i najbardziej szkodliwych > dla interesów naszego Państwa" A przepraszam skad to wiesz??? > Co > to sa interesy naszego panstwa- czy to sa interesy ktore sa > dobre dla Agory? Czy juz zapadl prawomocny wyrok zeby tak mowic > o Rywinie bo ja nie pamietam takiego zdarzenia? Na szczęście w formułowaniu swoich opinii (a nawet przekonań, żeby użyć mocniejszego słowa) nie muszę brać pod uwagę wyroków sądów. Tak jak nie brałem pod uwagę w swoich opiniach wyroku sądu w Los Angeles po pamiętnej sprawie OJ Simpsona (akurat przebywałem wtedy w Stanach i wiedziałem o wszystkich szczegółach sprawy - może w Polsce nie była tak nagłośniona), a sam wyrok uznałem za obrazę inteligencji swojej osobiście i społeczeństwa amerykańskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: Zawiodłem się na forumowiczach.... IP: 195.116.133.* 22.02.03, 16:31 Gość portalu: K. napisał(a): > Na szczęście w formułowaniu swoich opinii (a nawet przekonań, > żeby użyć mocniejszego słowa) nie muszę brać pod uwagę wyroków > sądów. Tak jak nie brałem pod uwagę w swoich opiniach wyroku sądu > w Los Angeles po pamiętnej sprawie OJ Simpsona (akurat > przebywałem wtedy w Stanach i wiedziałem o wszystkich szczegółach > sprawy - może w Polsce nie była tak nagłośniona), a sam wyrok > uznałem za obrazę inteligencji swojej osobiście i społeczeństwa > amerykańskiego. KU*** kolejny nieomylny jak posel Ziobro!Czlowieku od tego czy Rywin jest winny czy nie jest sad a nie jakis K!Tym sie roznimy w podejsciu do sprawy!Wine trzeba udowodnic!A to co ty o tym sadzisz to jest twoje prywatne zdanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Zawiodłem się na forumowiczach.... IP: *.chello.pl 22.02.03, 17:51 Gość portalu: Lukasz napisał(a): > Gość portalu: K. napisał(a): > > KU*** Spokooooojnie. > kolejny nieomylny jak posel Ziobro!Czlowieku od tego czy > Rywin jest winny czy nie jest sad a nie jakis K!Tym sie roznimy > w podejsciu do sprawy!Wine trzeba udowodnic!A to co ty o tym > sadzisz to jest twoje prywatne zdanie! > Ależ oczywiście, jest to tylko moje prywatne zdanie. Całe to forum nazywa się "Wasze opinie" i to, co napisałem to, jak słusznie zauważyłeś, tylko moja opinia. Chyba cierpisz na podobne zaburzenia co mecenasi Rywina - mylisz to forum z salą sądową i z niepojętych przeze mnie przyczyn starasz się narzucić mi rozumowanie sędziowskie. Ja sędzią nie jestem, a gdybym był, to natychmiast wyrzuciłbym z umysłu to, co tu napisałem, bo jest zupełnie oczywiste, że sędzia nie może się kierować na przykład tym, że ma zaufanie do Michnika na podstawie jego doychczasowych działań, i ma zaufanie do jego gazety na podstawie jej regularnej lektury. Natomiast ja NIE JESTEM SĘDZIĄ i mogę na tym opierać swoje zdanie! I w tym zdaniu utwierdzają mnie solidne bądź co bądź dowody, a także dzisiejsze zachowanie pana Rywina. Podkreślam - w tym ZDANIU, OPINII. Czy to tak trudno zrozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oto jest pytanie Re: Zawiodłem się na forumowiczach.... IP: *.wa.bigpond.net.au 22.02.03, 13:21 dziwie sie tobie, ze poklepujesz ludzi, ktorzy byli na premierze "Pianisty" pomimo takiego dranstwa (wedlug nich)... czy ludzie honorowi tak postepuja? czy nikczemni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Zawiodłem się na forumowiczach.... IP: *.chello.pl 22.02.03, 13:32 Gość portalu: oto jest pytanie napisał(a): > > dziwie sie tobie, ze poklepujesz ludzi, ktorzy byli na > premierze "Pianisty" > pomimo takiego dranstwa (wedlug nich)... > czy ludzie honorowi tak postepuja? > czy nikczemni? Masz oczywiście rację. Chodziło mi w mojej wypowiedzi bardziej o Michnika i Agorę i ataki na nich niż o prominentów SLD, choć muszę powiedzieć, że akurat w tej sprawie wątpię, żeby od nich wyszła ta cała sprawa. Choć oczywiście podawnaie ręki Rywinowi po tej całej aferze nie świadczy o nich dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oto jest pytanie Re: Zawiodłem się na forumowiczach.... IP: *.wa.bigpond.net.au 22.02.03, 15:40 czy naprawde wierzysz, ze Rapaczynska nakrzyczala oburzona(niby) na Rywina gdy jej to zaproponowal, a potem Rywin nachalanie sie narzucal Michnikowi zeby jeszcze z nim sprobowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Zawiodłem się na forumowiczach.... IP: *.chello.pl 22.02.03, 16:34 Gość portalu: oto jest pytanie napisał(a): > czy naprawde wierzysz, ze Rapaczynska nakrzyczala oburzona(niby) > na Rywina > gdy jej to zaproponowal, a potem Rywin nachalanie sie narzucal > Michnikowi zeby > jeszcze z nim sprobowac? Odsyłam do stenogramów dostępnych na stronach GW i Sejmu, a ponieważ, jak widać, przed zabraniem głosu nie znalezłeś/aś chęci by do nich zajrzeć to dla ułatwienia wyjaśnię: pani Rapaczyńska zeznała, że po propozycji Rywina spokojnie oznajmiła mu, że przekazuje sprawę Adamowi Michnikowi i o żadnym "krzyczeniu" czy "oburzeniu" nigdy nie było mowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: TAK!!! IP: *.piorunek.pl 22.02.03, 20:51 Podzielam całkowice Twoje rozczarowanie polską mentalnością...Straciłam juz nadzieję na to,ze nasi rodacy zaczną myśleć.(przynajmiej ich wiekszośc) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rywin naudzywa praw!!! Dzień Rywina IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.03, 13:16 Rywin ma obowiazek odpowiadac na pytania ktore go nie narazaja na odpowiedzialnosc!!! Panowie poslowie sie dzis nie spisali, bo faktycznie zadali tylko jedno pytanie, na ktore odmowa odpowiedzi Rywina byla w 100% bezzasadna (pyt. p.Lewandowskiego o znajomosc z MIchnikiem). 1. przed Komisja Rywin zeznaje jako swiadek, nie jako podejrzany; 2. Nie ma potrzeby nowelizowac w tym zakresie ustawy o komisji sledczej, bo istniejace przepisy wyraznie reguluja te kwestie 3. stosuje sie tu przepisy Kpk o swiadkach, ktorzy (w przeciwienstwie do oskarzonego) nie moga odmowic zeznac w calosci, tylko na pojedyncze pytanie i to tylko wtedy gdyby moglo ono narazic ich lub rodzine na hanbe lub odpowiedzialnosc (art. 183 kpk); zgodnie z kpk nawet wspoloskarzony moze zeznawac jako swiadek w sprawie przeciwko drugiemu wspoloskarzonego - i wtedy nie moze odmowic zeznan w calosci!!! 4. Brak kontroli odmowy udzielenia odpowiedzi nie ma charakteru absolutnego. w sytuacji, gdy jest oczywiste, ze odpowiedz na dane konkretne nie stanowi zadnego zagrozenia dla swiadka, ine ma on prawa zaslaniac sie art. 183. I nie przysluguje mu zadna ochrona , gdy nie odpowiada na pyt. Lewandowskiego, jak dlugo zna Michnika. 5. W konsekwencji, za brak odpowiedzi na to pytanie mozna zastosowac wobec niego sankcje, zgodnie z art. 12 ustawy o komisji sledczej. Odpowiedz Link Zgłoś
mworks Re: Dzień Rywina 22.02.03, 13:18 Czy to jeszcze Rywingate, czy juz Rywinshow??? Dzisiejsze przesłuchanie rozwiało moje wątpliwości.Mam też nową wizję tego co się stało..to podstepny Michnik i Rapaczyńska uknuli potężny spisek na Rywina i Kwiatkowskiego, ktorzy są jedynymi legalnymi prawodawcami w dziedzinie audiowizualnej!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adwokaci i eksperci do wymiany Re: Dzień Rywina IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.03, 13:20 Poziom prawniczy ekspertow komisji jest kompletnie ZALOSNY. Na szczescie podobny poziom umiejetnosci reprezentuja adwokaci pana Rywina. KOMISJO, cala nadzieja w tobie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszmasz Re: Dzień Rywina IP: *.net.pulawy.pl / 10.192.30.* 22.02.03, 13:21 rywin to taki kabalarz z dwoma przydupasami po bokach. nagle okazuje się że wszystko jest odwrotnie: sprawa zakończy się (jako, że żyjemy w pol(szcze)) tak: rywin będzie przesłuchiwał komisję a ostarżonym zostanie michnik. strukturalnie nic się nie zmieni - tylko elementy zamienią się miejscami - relacje opozostaną te same. hokus pokus polsko ma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeszcze ŻYWY w śród WAS Re: Dzień Rywina IP: *.biskupin.wroc.pl / 10.6.3.* 22.02.03, 13:27 Myślę, że Lew Rywin po dzisiejszym wystąpieniu powinien opuścić gmach Sejmu w kajdanach. Jeżeli inaczej się stało, to znaczy że nasze państwo jest NIC NIE WARTE i jest gniazdem różnego rodzaju GNID, OSZUSTÓW I WSZELKIEJ SWOŁOCZY JAKĄ MOŻNA SOBIE WYMYŚLEĆ. Z poważaniem Jeszcze ŻYWY w śród WAS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yahoo Re: Dzień Rywina IP: 217.153.70.* 22.02.03, 13:38 1. Dzisiejszy dzień w Sejmie to kpina z prawa w Polsce. rywin powinien juz byc zatrzymany (tak jak Kluska, Modrzejewski, Wieczerzak Jamroży, i wielu innych normalnych zwykłych ludzi). Za miesiąc w areszcie sam by wszystko mówił... 2. Adwokaci Rywina to nie wilczki ale przedszkolaki! Fatalnie mu doradzają. 3. Michnik sam jest sobie winnien pisząc dawno temu na pierwszych stronach GW, że Jaruzelski, Kiszczak i Gruba Kreska sa OK. To teraz ma III Rzeczpospolitą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fora Re: Dzień Rywina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.03, 23:38 tobie za miesiac w areszcie nie chcialoby sie tak gadac. twojej rodzinie tym bardziej. pomysl zanim komus tego zyczysz. siedziec za czyjes polityczne gierki i krzywdzic mase ludzi. a to Polska wlasnie. zawisc, zadrosc, wsadzic wszystkich ktorzy sa wyzej niz bezrobotni i sprzataczki bo pewnie nakradli, jasne. a prawdziwi przestepcy chodza po ulicach. oni wlasnie steruja wszystkim: sadami, prokuratura, wami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: styx Właśnie leci kabarecik czyli sejmowy proces inkwizycyj IP: *.bielsko.dialog.net.pl 22.02.03, 13:47 Dotychczas tylko pytania posłów Samoobrony i Ligi Polskich Rodzin porażały głupotą, zaś pytania Posłów Prawa i Sprawiedliwości sugestywnością zmierzającą do udowodnienia tez, do których są przekonani, a jak widać z pytań ich przekonania nie zmienią żadne dowody. Dziś zabłysnął ekspert, który mając na względzie stopień zaawansowania prac komisji uznał, że nie można wykluczyć z komisji posłów, którzy rażąco naruszają zasadę bezstronności. Innymi słowy przyznał, że pełnomocnicy Rywina mają rację, ale zasady prawa tracą znaczenie dla polityki. Do tego okazało się, że członkowie komisji nie mają szacunku do siebie i powagi sprawy, którą rozpoznają prowadząc sobie telefoniczne pogaduszki w czasie obrad. Na koniec zaś Przewodniczący przed zakończeniem postępowania dokonał oceny wiarygodności dowodów uznając ekspertyzy zapisów magnetofonowych za niepodważalne-Brawo za bezstronność. Może i są niepodważąlne, ale nie można oceniać dowodów przed zakończeniem postępowania. Odpowiedz Link Zgłoś
czepiel Re: Dzień Rywina 22.02.03, 13:55 a co z afera pedofilow ? Rywin to temat zastepczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tola Re: Dzień Rywina IP: *.biskupin.wroc.pl / 10.6.2.* 22.02.03, 14:40 Sądzilam, że wszyscy świadkowie zeznający przed Komisją mają te same prawa i bedą w analogiczny sposób traktowani.Pan Adam Michnik w dowolnym momencie prowadził wykład polityczny na wybrany przez siebie temat i gadał ile chciał - nawiasem mówiąc ciekawie. Pani Wanda Rapaczyńska była traktowana jak dama i może słusznie. Panu Robertowi Kwiatkowskiemu było znacznie gorzej,ale może - zdaniem niektórych - zasłużlł sobie. Ale to co zobaczyłam i usłyszałam dzisiaj to jakiś horor.Przewodniczący i cała reszta przedstawicieli zapomnieli gdzie są - sprawiali wrażenie wygłodniałych szakali. Nie chodzi tu o przedmiot sprawy, ale o stosowane metody, "równe traktowanie". Panowie Posłowie to jest styl "dajcie człowieka, a paragraf i wyrok już jest". Jestem oburzona i wściekła, że ciągle daję się nabierać na tzw. polską demokracje. Czego my uczymy młodzież, to mają być standardy europejskie? TOLA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASDFG Re: Dzień Rywina IP: *.gostyn.sdi.tpnet.pl 22.02.03, 13:58 CZY TO PRAWDA ZE MICHNIK I RYWIN TO ZYDZI?CZY WIECIE KTO JESZCZE Z ELITY KULTURALNO POLITYCZNEJ W POLSCE JEST ZYDEM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: Dzień Rywina IP: *.gdynia.mm.pl 22.02.03, 22:05 Gość portalu: ASDFG napisał(a): > CZY TO PRAWDA ZE MICHNIK I RYWIN TO ZYDZI?CZY WIECIE KTO > JESZCZE Z ELITY KULTURALNO POLITYCZNEJ W POLSCE JEST > ZYDEM? Wiemy, wiemy , ale nie powiemy...a wiesz dlaczego? Bo to nie ma żadnego znaczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: Dzień Rywina IP: *.wabrzezno.sdi.tpnet.pl 22.02.03, 14:06 wątpię w to, czy moja wypowiedź pojawi się na ekranie, jednak spróbuję: panie Michnik - pan za dużo knuje, na moje to pan jest tu podejrzany: po pierwsze - pół roku czekać, aby donieść do prokuratury? - zbierał pan dokumenty? po drugie - nie myślałm, że ma pan problemy z pamięcią podczas zbierania dokumentów - wówczas chyba wyjątkowo człowiek stara wszystko pamiętać!!! /notawać, nagrywać/ po trzecie - co się stało, że nie odpowiadał pan na pytania obrońców Rywina? I jeszcze jedno - staram się być obiektywna, nie jestem za nikim ale czy prawda wyjdzie na jaw?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: Dzień Rywina IP: *.gdynia.mm.pl 22.02.03, 22:06 Gość portalu: Polka napisał(a): > wątpię w to, czy moja wypowiedź pojawi się na ekranie, jednak > spróbuję: panie Michnik - pan za dużo knuje, na moje to pan jest > tu podejrzany: > po pierwsze - pół roku czekać, aby donieść do prokuratury? - > zbierał pan dokumenty? > po drugie - nie myślałm, że ma pan problemy z pamięcią podczas > zbierania dokumentów - wówczas chyba wyjątkowo człowiek stara > wszystko pamiętać!!! /notawać, nagrywać/ > po trzecie - co się stało, że nie odpowiadał pan na pytania > obrońców Rywina? > > I jeszcze jedno - staram się być obiektywna, nie jestem za nikim > ale czy prawda wyjdzie na jaw?????? Teraz mi wstyd że też jestem Polką... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Płock Re: Dzień Rywina IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 22.02.03, 14:08 Adwokaci Rywina na pewno też za pieniądze i po znajomości dostąpili tej zamkniętej kasty - nieudolność i debilizm w najczystszej postaci - na marginesie optuję za wolnym rynkiem w prawnym biznesie - tak jak to chociażby w Niemczech jest, 90 % obecnej palestry to żałosni zdziercy bez polotu za to nadęci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr7777 Re: Dzień Rywina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.03, 14:21 Rywin jest już na dnie. Stracił caly publiczny szacunek, jakim cieszył sie jako producent filomowy. Większość reżyserów będzie unikała jak ognia współpracy z nim, przeciętnemu Polakowi jego nazwisko będzie kojarzyło się wyłącznie z aferą korupcyjną, przestanie chodzić na bankiety itp. Pozostanie mu tylko wsparcie wiernego dziennika "Trybuny" i jego naczelnego - M. Barańskiego jednej z najwiekszych kanalii stanu wojennego. Rywin prawdopodobnie zdał sobie z tego sprawę dlatego miał do wyboru dwa wyjścia. Albo zdradzić wszystko co wie i w konsekwencji spuścić na dno swoich mocodawców albo milczeć licząc na pomoc ludzi z kręgu władzy. Wybrał to drugie czym obnażył głupotę członków komisji. Otóż rozsądek wskazywał aby Rywina przesłuchać na końcu po zebraniu całego materiału dowodowego przeciwko niemu. Podobnie jak należało zacząć śledztwo od źródeł czyli od momentu powstania projektu ustawy o co wnioskował wcale nie taki głupi poseł Kopczyński. Ale posłowie SLD woleli skupić się na głównych bohaterach afery a drugorzędnych zostawić na potem - czytaj nie przesłuchać nigdy. No i co najważniejsze jak w każdej partii szachów jest jeden cel - chronić króla (Millera). Dla tego celu są gotowi poświęcać pionki a nawet figury jak Kwiatkowski. Dwa gońce - Ziobro i Rokita mają za mało możliwości aby dać SLD mata. To, że przewodniczący Nałęcz na prawie się nie zna, niestety widać. Ale jest przecież historykiem - powinein wiedzieć, że każde badanie hostoryka też musi zakładać określoną kolejność. Dziś przewodniczący i eksperci doprowadzili do kompromitacji komisji i całego trybu postępowania. Eksperci założyli a NAłęcz na ślepo to przyjął, że przesłuchiwany ma prawo odmówić odpowiedzi na pytanie wtedy kiedy chce powołując się na obawę odpowiedzialności karnej a komisji nic do tego. W efekcie zaprzepaszczono szansę wyciągnięcia od Rywina nie tyle samego czynu co okoliczności towarzyszących. Niestety nieudolność przewodniczącego sprawiła, że cały dzień pracy komisji można spisać na straty. Z jednym wyjątkiem. Każdy myślący doszedł do wniosku, że Rywin boi się odpowiedzialności karnej. A zatem wiadomo, że jest umoczony i to nie tylko w tę sprawę. Opinia publiczna rządi się innymi prawami niż sąd. Przed sądem trzeba oskarżonemu udowodnić winę wobec opinii publicznej to osoba publiczna musi się wytłumaczyć. Rywin nie zrobił tego pomijając jego żałosne "oświadczenie". A jego, pozal się Boże, adwokaci tylko mu zaszkodzili w oczach widzów. Tak to tajemniczy i groźny lew okazał się słabym kociakiem. Boję się, że inni też mogą pójść w ślady Rywina i pod pretekstem art. 183 k.p.k. odmawiać odpowiedzi na pytanie. Ale z drugiej strony chyba Miller i inni zdają sobie sprawę, że oznacza to polityczne samobójstwo i wykażą się rozsądkiem przynajmniej w tym zakresie. Czekam na konferencję prasową Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Dzień Rywina IP: *.ssnet.pl 22.02.03, 14:17 Niedobrze mi się robi kiedy widzę jak można z siebie robić szmatę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Dzień Rywina IP: *.p.lodz.pl 22.02.03, 14:18 Problem nie tkwi w tym, że Rywin uchyla się od odpowiedzi, nawiasem mówiąc jego wina jest oszywista i w zasadzie miał on na celu jedynie zarobić, ale to że trudno będzie oskarżyć Kwiatkowskiego, Czarzastego i POZOSTAŁYCH, którzy stali za ta sprawą, bowiem niechce mi się wierzyć temu, że nikt z bezpośredniego otoczenia Millera (albo on sam) nie wiedzieli o planach łapówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezary Re: Dzień Rywina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.03, 14:25 Wbrew opiniom wielu osób zabierających tu głos nie spodziewałem się innego zachowania od pełnomocników p. Lwa Rywina. Doskonale pasują do swego klienta. O brak wychowania można mieć pretensję nie do nich lecz do ich rodziców. A i tak zaskoczyli mnie pozytywnie tym, że nie użyli ani razu w swych wypowiedziach pod adresem Komisji Śledczej słów uważanych u nas powszechnie za nieobraźliwe jak "przypier....c" lub "ku..a". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: User Re: Dzień Rywina IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.03, 14:25 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > Lew będzie przewlekał czy powie cokolwiek. Otwarta kpina z polskiego prawa i po > czucia bezradności - może dużo bardziej aszkodzić polskiemu systemowi polityczn > emu. Co Ty - :-) mozna jeszcze zaszkodzic? - bez zartow. > > Zobaczymy, jak mocny się czuje i jakie wsparcie ma od 'towarzystwa" i "grupy tr > zymającej władzę". Wystaczy, ze ma kase i bez wzgledu na to winny czy nie, to w naszym kraju musialby miec pecha. a co do winy - poczekajmy. User Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miroj Re: Dzień Rywina IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.03, 14:35 Postępowanie Michnika i Rapaczyńskiej jest podłe ,wciągneli Rywina podstępem czysto po żydowsku a pózniej go szantażowali!!!!!!! MICNIK święty nie wziął piniędzy za akcje??????? Zapisł cioci Krysi!!!!!!!! Polecam książkę P A.Bojarkiej pt.''Czego nauczył mnie August'' tam jest zawarty opis tej całej swiętej ZYDOKOMUNY. Panie Nałecz i S-ka przestańcie się ośmieszać!!!!!!!!!!! Panie ROKITA nie uda się wstać zgrobu politycznego!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: santana Re: Dzień Rywina IP: *.crowley.pl 22.02.03, 14:54 Zapomniałeś koleś, jeszcze dorzucić "Protokoły mędrców Syjonu", które jak widać codziennie czytasz do poduszki.Jak się czyta i słucha takich jak ty, to nie dziwi mnie, że w tym kraju Samoobrona ma swoich posłów i tyle w sondażach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katazryna Re: Dzień Rywina IP: *.gdynia.mm.pl 22.02.03, 22:09 Gość portalu: miroj napisał(a): > Postępowanie Michnika i Rapaczyńskiej jest podłe ,wciągneli > Rywina podstępem czysto po żydowsku a pózniej go > szantażowali!!!!!!! > > MICNIK święty nie wziął piniędzy za akcje??????? Zapisł cioci > Krysi!!!!!!!! > Polecam książkę P A.Bojarkiej pt.''Czego nauczył mnie August'' > tam jest zawarty opis tej całej swiętej ZYDOKOMUNY. > > Panie Nałecz i S-ka przestańcie się ośmieszać!!!!!!!!!!! > Panie ROKITA nie uda się wstać zgrobu politycznego!!!!!!!!!!! Żenujące...Ty jesteś naprawde taki(a) ograniczony(a) czy tylko udajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Rapaczyński czy Rapaczyńska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.03, 14:43 Nie za bardzo rozumiem, dlaczego Rywin (a) i Kawitkowski (a) nie odmieniają poprawnie nazwiska Pani Prezes Rapaczyńskiej. Czy chodzi tu o coś więcej? Poza tym sprawa jest jasna. Szkoda tylko, że nie uda się pójśc dalej w SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toto Re: Rapaczyński czy Rapaczyńska IP: *.tele2.pl 22.02.03, 15:00 Pani Wanda mieszkala w USA i w dokumentach miala nieodmienna wersje nawiska Rapaczynski, ale teraz juz ma Rapaczynska. > Nie za bardzo rozumiem, dlaczego Rywin (a) i Kawitkowski (a) nie > odmieniają poprawnie nazwiska Pani Prezes Rapaczyńskiej. > Czy chodzi tu o coś więcej? > Poza tym sprawa jest jasna. Szkoda tylko, że nie uda się pójśc > dalej w SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr7777 Re: Rapaczyński czy Rapaczyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.03, 17:57 Gość portalu: ciekawy napisał(a): > Nie za bardzo rozumiem, dlaczego Rywin (a) i Kawitkowski (a) nie > odmieniają poprawnie nazwiska Pani Prezes Rapaczyńskiej. > Czy chodzi tu o coś więcej? Bo są głupi. W jezyku poskim nazwiska odmienia się przez przypadki i rodzaje. Ale skoro już ktoś poruszył ten temat - zdaje się, że firma Rywina (HEritage Films) to firma francuska. dlaczego zatem Kwiatkowski i posłowie wymawiają z angielska "heritejdż" albo "heritydż" skoro należałoby mówić "eritaż" > Poza tym sprawa jest jasna. Szkoda tylko, że nie uda się pójśc > dalej w SLD. Może się uda. Oby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Lew nie potrafi gadać elokwentnie IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 22.02.03, 14:48 Tak tu rozprawiacie o pełnomocnikach Rywina, jak o cieniu, rzucanym przez maszt, zamiast popatrzeć jaka flaga na maszcie wisi. Oczywiście meritum dzisiejszego wystąpienia Rywina jako świadka w Sejmie jest jego oświadczenie. Jakoś mało kto do niego się odwołuje, zajmując się tylko wątpliwymi cieniami. A oto co powiedział w pierwszych zdaniach: -" Nie działałem w żadnej grupie i nie złożyłem propozycji łapówki. Oświadczam, że podstępne nagranie mojej rozmowy z Michnikiem jest narzędziem zręcznej manipulacji. Adam Michnik chciał, bym rzucił cień na premiera Millera (i Kwiatkowskiego oczywiście). Padłem ofiarą wyrafinowanej intrygi Wandy Rapaczyńskiej i Agory. To Rapaczyńska skłoniła mnie, bym włączył się w jej grę.".... Moglibyście przynajmniej pogratulować Naczelnemu, że choć przez dwa miesiące miał co pisać w gazetach i utaplał co nieco rządzącą koalicję, SLD, TVP w błocie - przy pomocy niektórych z Was na tym forum. Milczenie Rywina tłumaczę, zabawiając się w psychologa, po prostu jego małymi zdolnościami oracyjnymi. Mówiąc krótko - Lew Rywin to 100% świetny i zasłużony producent filmowy, ale 0% polityka i mówcy. Akurat Michnik jest tu całkowitym jego przeciwieństwem - całe życie parał się polityką i gadaniem, a nie zna się choćby na magnetofonach czy krawatach. W tym kontekście rozumiem i tłumaczę niechęć udzielania odpowiedzi Komisji Sejmowej, w której krakowskie Ziobro i Rokita rozgrywają swe partyjne kariery i bezpardonową walkę z SLD, rządząca koalicją, premierem etc. Rywin nie chce dać się wciągnąć w ich podstępne, pokrętne pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tola Re: Dzień Rywina IP: *.biskupin.wroc.pl / 10.6.2.* 22.02.03, 14:51 Wysłałam o 14:40 swoje zdanie i co? TOLA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toto WYSOKIE KARY PIENIEZNE NA PELNOMOCNIKOW IP: *.tele2.pl 22.02.03, 14:51 za obraze komisjij, a przy kolejnym incydencie odsunac ich od sprawy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adwokat Re: WYSOKIE KARY - czy wiesz o czym piszesz??? IP: *.qdnet.pl 22.02.03, 15:04 Twoja inteligencja i poziom mnie poraża. Znam nieźle Marka iPiotra -są po prostu dobrzy. Ralinowskiego razem współpracujemy czasem i z sukcesami. Przecież to Nałęcz i cała komisja wyszli ignorantów. Jak brakowało argumentów merytorycznych to odbierał głos w stylu stylu stalinowskiego prokuratora. W tym postępowaniu stosuje się kpk, a odnoszę wrażenie że większośc ludzi na forum kojarzy się to nie z kodeksem postępowania karnego ale z jakoąś komsisją postępowania w komitecie (centralnym). Wysokie kary - a za co za to że dobrze wypełniają swoje zawodowe obowiązki? Życzę ci abyśkiedyś spotkał się z nimi - są bardzo profesjonalni i abyś tylko takich adwokatów tylko spotykał. A w całej sprawie przecideż chodzi o obronę Rywina w postępowaniu karnym a nie o ten cyrk zwanym komisją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ambiwalentny Czy aby na pewno adwokat? IP: *.net.autocom.pl 22.02.03, 15:45 Nie sadzę żeby jakikolwiek profesjonalista, gdziekolwiek na świecie, pozwolił sobie na nazwanie komisji parlamentarnej cyrkiem. To, czy adwokaci dobrze wypełnili swoje zadanie (czytaj: czy to co doradzili p.Rywinowi rzeczywiście działa na jego korzyść) jest jeszcze niepewne. I już tak na marginesie. Człowiek któremu postawiono zarzuty nie musi czekać do procesu, aby przedstawić dowody niesłusznosci oskarżeń. Jeżeli takowe istnieją, czemu nic o nich nie wiadomo prokuraturze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adwokat Re: Czy aby na pewno adwokat? tak IP: *.qdnet.pl 22.02.03, 21:11 NIestety albo stety jestem adwokatem - od kilku lat i to chyba skutecznym. Także miałem pewną praktykę w USA (tak jak Marek Małecki) tylko ja na południu a on w Chicago. I gwarantuję Ci że takie zachowanie jaki przedstawił Nałęcz byłyby tam niedopuszczalne- odbieranie głosu w połowie zdania, nie dopuszczenie do złożenia oświadczenia, ciągłe odwoływanie sie do ekspertów, to ciągłe yyyyyy, eeeeee, aaaaaa. No i jeszcze propozcyja J.M.Rokity aby głosować kwestię odebrania przyrzeczenia od Rywina, gdy przepis jest łoptalogicznie prosty. Czyli komisja ma głosowac czy stosować prawo czy nie - super !!!!! Podtrzymuję swoją ocenę - to jest cyrk ( a pierwsze posiedzenie to był koszmar) i to mało profesjonalny - lepsi są już aplikanci pierwszego roku. Odnośnie drugiej części Sorry ale widzę, że nie prowadziłeś nigdy obrony w procesie karnym. A gdzie jest powiedziane, że wszystkie dowody niewinności trzeba przedkłądać już na samym początku - po postanowieniu o przedstawieniu zarzutów. Przecież jest coś takiego jak tzw taktyka obrończa - i niestety tego ludzie nie rozumieją - dopiero zaczynają pojmować gdy to ich dotyczy bezpośrednio lub kogoś z rodziny! Ile razy mam takie przypadki, że później ktoś mi dziękuję POziom wiedzy prawnej społeczeństwa jest niestety żałosny, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ambiwalentny Re: Czy aby na pewno adwokat? tak IP: *.net.autocom.pl 22.02.03, 21:45 Gość portalu: Adwokat napisał(a): > Odnośnie drugiej części > Sorry ale widzę, że nie prowadziłeś nigdy obrony w procesie karnym. > A gdzie jest powiedziane, że wszystkie dowody niewinności trzeba przedkłądać > już na samym początku - po postanowieniu o przedstawieniu zarzutów. Przecież > jest coś takiego jak tzw taktyka obrończa - i niestety tego ludzie nie > rozumieją - dopiero zaczynają pojmować gdy to ich dotyczy bezpośrednio lub > kogoś z rodziny! Ile razy mam takie przypadki, że później ktoś mi dziękuję > > POziom wiedzy prawnej społeczeństwa jest niestety żałosny, Proces karny jeszcze sie nie zaczął. Pełnomocnicy p. Rywina nie wystepują jako obrońcy w procesie. Do procesu może nie dojść, jeżeli prokuratura nie dopatrzy się w działaniach p. Rywina znamion przestępstwa. Ale w tym celu p. Rywin musi współpracować z prokuraturą. Jeżeli tak jest to przepraszam. Narazie wyrażamy swoje opinie na podstawie niepełnych informacji. Rzeczywiście , może wszystko wyjdzie na jaw dopiero na procesie. Czy jednak, mając w ręku niezbite dowody niewinności klienta doradzałby mu pan czekanie do procesu? Podtrzymuję opinię, że profesjonalista nie nazwie komisji parlamentarnej cyrkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adwokat Re: Czy aby na pewno adwokat? tak IP: *.qdnet.pl 22.02.03, 23:48 Jeżeli byłoby to dla dobra klienta to tak ujawniłbym pewne dowody później A poza tym wobec Rywina toczy się postępowanie karne - ma przedstawione zarzuty (inaczej niebyło by poręczenia ani nie zatrzymano by paszportu) on jest już podejrzanym i ma swoich pełnomocników, którzy mają go bronić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yahoo DO ADWOKATA IP: 217.153.70.* 22.02.03, 15:56 Gość portalu: Adwokat napisał(a): > Znam nieźle Marka iPiotra -są po > prostu dobrzy. > są bardzo profesjonalni i abyś tylko > takich adwokatów tylko spotykał. Jestes chyba albo ślepy/a albo głuchy/a, że nie widzisz ich gaf i beznadziejnego doradctwa rywinowi. Wystarczy przeczytac forum i zorientować się z raczej jednostronnym przyjęciem ich działań. Odmową odpowiedzi na wszystkie pytania Komisji rywin w odczuciu opinii publicznej przyznał się do swojej winy. Byc może u prokuratora kapusty czy głąba bedzie mówił - tamten i tak nic nie zrozumie (szukał lipcowego billingu nowego telefonu rywina, którego rywin ma od grudnia :) Polecam stronę www.rmp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: WYSOKIE KARY - czy wiesz o czym piszesz??? IP: *.proxy.aol.com 22.02.03, 16:26 Gość portalu: Adwokat napisał(a): > Twoja inteligencja i poziom mnie poraża. Znam nieźle Marka iPiotra -są po > prostu dobrzy. Ralinowskiego razem współpracujemy czasem i z sukcesami. > Przecież to Nałęcz i cała komisja wyszli ignorantów. Jak brakowało argumentów > merytorycznych to odbierał głos w stylu stylu stalinowskiego prokuratora. W tym > > postępowaniu stosuje się kpk, a odnoszę wrażenie że większośc ludzi na forum > kojarzy się to nie z kodeksem postępowania karnego ale z jakoąś komsisją > postępowania w komitecie (centralnym). > Wysokie kary - a za co za to że dobrze wypełniają swoje zawodowe obowiązki? > Życzę ci abyśkiedyś spotkał się z nimi - są bardzo profesjonalni i abyś tylko > takich adwokatów tylko spotykał. > A w całej sprawie przecideż chodzi o obronę Rywina w postępowaniu karnym a nie > o ten cyrk zwanym komisją qrwa cwaniaczku, ze stworzyliscie sobie tak dla siebie prawo i operujecie w nim w imieniu narodu, to nie znaczy ze wasze przekrety to temat tabu. Zapierdol... zostala ustawa o prawach komisji sejmowej i wiele innych pozwalajacych wam dowolnie manipulowac procesem. Kooperujecie z gangsterami, przygotowujecie dla nich falszywe dowody i nikt na podstawie tak przez was skonstruowanego prawa nie ma mozliwosci was za to ukarac. Zamknij dziub i zastanow jak daleko odeszliscie od korzeni prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adwokat Nie musicie nas lubić ale nie obrażajcie IP: *.qdnet.pl 22.02.03, 21:18 Nie musiecie nas lubić ale przynajmniej nie obrażajcie. Minimum kultury, Wiem o czy pisze - gdyż to klienci przychodzą i proszę o wyciągnięcie A tak w ogóle to z miastem nie mam nic wspólnego . Odmówiłem dwa razy. Wyobraś sobie że twój brat jest aresztowany (np pod zarzutem hadnli narkotykami) , albo twój syn (zarzut rozboju) I przychodzisz skamlesz o obronę (tak to wygląda). I nie myśl ze to może ciebie nie dotyczyć. Mam takie przytpadku z super dobrych, grzecznych domów. Wtedy co będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: Nie musicie nas lubić ale nie obrażajcie IP: *.proxy.aol.com 22.02.03, 21:58 sz.p. adwokacie to BYL zawod, ktory kazdy szanowal. Podobnie sedzia czy prokurator. Dzis te zawody sa posmiewiskiem gawiedzi. Te zawody szanuje sie w kazdym innym panstwie. I ja tez ten zawod szanuje.Za kilka lat przeczyta pan w GW, ze ulubiony zawod dla mlodziezy jest gangster i prostytutka. I stwierdzi pan, ze zostal popelniony blad w mysleniu. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: WYSOKIE KARY - czy wiesz o czym piszesz??? IP: *.proxy.aol.com 23.02.03, 13:49 Gość portalu: Adwokat napisał(a): > Twoja inteligencja i poziom mnie poraża. Znam nieźle Marka iPiotra -są po > prostu dobrzy. Ralinowskiego razem współpracujemy czasem i z sukcesami. > Przecież to Nałęcz i cała komisja wyszli ignorantów. Jak brakowało argumentów > merytorycznych to odbierał głos w stylu stylu stalinowskiego prokuratora. W tym > > postępowaniu stosuje się kpk, a odnoszę wrażenie że większośc ludzi na forum > kojarzy się to nie z kodeksem postępowania karnego ale z jakoąś komsisją > postępowania w komitecie (centralnym). > Wysokie kary - a za co za to że dobrze wypełniają swoje zawodowe obowiązki? > Życzę ci abyśkiedyś spotkał się z nimi - są bardzo profesjonalni i abyś tylko > takich adwokatów tylko spotykał. > A w całej sprawie przecideż chodzi o obronę Rywina w postępowaniu karnym a nie > o ten cyrk zwanym komisją prosze pana opinie o poziomie czy klasie czlowieka wyrabiamy my-opinia publiczna,czytelnicy prasy czy ogladacze tv. Media o tym wiedza i walcza o kazdy wlaczony telewizor. osobiscie dziwie sie, ze spec medialny dobral sobie tak niemedialnych i nieprzekonywujacych doradcow. Ci panowie moga byc swietni ale na innym polu. To jest przede wszystkim spektakl medialny. Aparycja, wiek, male rozeznanie w temacie, sposob wyrazania itp. itd. absolutnie nie pretendowalo obu do udzialu w tym show. Jesli chcieli cos zyskac, to raczej stracili wszystko. Obyty laik prawny poprowadzilby to lepiej. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: WYSOKIE KARY PIENIEZNE NA PELNOMOCNIKOW IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 22.02.03, 15:43 Więcej. aresztować a nawet rozstrzelać, debilu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adwokat Poziom bez komentarza IP: *.qdnet.pl 22.02.03, 21:28 Niestety jak brakuje argumentów pojawia się taki poziom Gratuluję dobrego samopoczucia i życzę abyś w razie potrzeby (np za wypadek samochodowy) trafił na takiego adwokata (nie stety sa tacy) który wpakuje ciebie np do Rawicza na 2 lata do celi z jakimś druciarzem, który odbyt rozepchnie ci noga od stołka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hepik Re: Poziom bez komentarza IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.03, 07:55 Gość portalu: Adwokat napisał(a): > Niestety jak brakuje argumentów pojawia się taki poziom > > Gratuluję dobrego samopoczucia i życzę abyś w razie potrzeby (np za wypadek > samochodowy) trafił na takiego adwokata (nie stety sa tacy) który wpakuje > ciebie np do Rawicza na 2 lata do celi z jakimś druciarzem, który odbyt > rozepchnie ci noga od stołka. Jeśli Ty jesteś adwokatem to ja królem Bahrajnu.Zarzucasz brak poziomu,zwykły kmiotek z ludu niewinną opinią wyprowadza Cię z równowagi i już straszysz go Rawiczem,druciarzem,nogą od stołka w odbycie? Ty ,członek palestry? Jeśli jesteś anaprawdę adwokatem to nie powierzyjbym Tobie obrony nawet w sprawie kradzieży kury przezemnie,bo dostałbym dożywocie.Na marginesie,nawet w Rawiczyu druciarz(to taki ,który obciąga innym-inaczej cwel)nie wsadzi nogi w odbyt raczej na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e/m Michnik kłamał IP: 213.155.168.* 22.02.03, 14:55 To widać po jego wypowiedzi i pozostałych osób Odpowiedz Link Zgłoś