Dodaj do ulubionych

We wrzesniu nowa ksiazka Jerzego Roberta Nowaka

27.08.06, 13:49
O klamstwach Grossa - polecam wszystkim zainteresowanym
Obserwuj wątek
    • hrabia.m.c Re: We wrzesniu nowa ksiazka Jerzego Roberta Nowa 27.08.06, 13:51
      to
      Terry Pratchett po psełdonimem pisze?
    • trydzyk agent sowiecki wydaje ksiazke? n/t 27.08.06, 13:51
      • hrabia.m.c Re: agent sowiecki wydaje ksiazke? n/t 27.08.06, 13:53
        za kase agenta stasi
      • rakunica Profesor Nowaka niegodnys w d. pocalowac 27.08.06, 15:36
        Nie rozpowszechniaj klamstw wzorem Grossa. I z szacunkiem odnos sie do
        profesora Jerzego Roberta Nowaka. Takich intelektualistow broniacych polskich
        interesow nie mamy zbyt wielu. Sa na wage zlota.

Kim jestescie wy, ktorzy robice sobie posmiewisko z wyjatkowo szlachetnych i
        odwaznych ludzi? Kim sa wasi rodzice, dziadkowie? Nauczyli was anonimowo pluc
        na uczciwych ludzi? To zwykle dranstwo i tchorzostwo. Padalce w kominiarkach.

Anna Kozlowska
        • trydzyk wierzysz sowieckiemu agentowi? 27.08.06, 15:38
          Nie wiem, jak mozna wierzyc w brednie PRL-owskiego dzialacza.

F.
          • rakunica Re: wierzysz sowieckiemu agentowi? 27.08.06, 15:51
            Profesor Nowak nie pisze bredni. Opiera sie na dokumentach i faktach. Gdybys
            znal troche historie PRLu wiedzialbys, ze profesor pisze prawde.

Dlaczego w tym watku tak wielu osobom przeszkadza ktos, kto ujawnia klamstwa i
            broni naszych polskich spraw?

Kim wy jestescie? Niemila wam Polska - swiat otwarty, anonimowi kundle
            grossopodobni.

Anna Kozlowska
            • trydzyk Re: wierzysz sowieckiemu agentowi? 27.08.06, 17:30
              > Dlaczego w tym watku tak wielu osobom przeszkadza ktos, kto ujawnia klamstwa i
              > broni naszych polskich spraw?

Od kiedy to komunistyczni aparatczykowie "ujawniaja klamstwa" ?

F.
        • hrabia.m.c Re: Profesor Nowaka niegodnys w d. pocalowac 27.08.06, 15:47
          rakunica napisała:

> Nie rozpowszechniaj klamstw wzorem Grossa. I z szacunkiem odnos sie do
          > profesora Jerzego Roberta Nowaka. Takich intelektualistow broniacych polskich
          > interesow nie mamy zbyt wielu. Sa na wage zlota.
          >
          > Kim jestescie wy, ktorzy robice sobie posmiewisko z wyjatkowo szlachetnych i
          > odwaznych ludzi? Kim sa wasi rodzice, dziadkowie? Nauczyli was anonimowo pluc
          > na uczciwych ludzi? To zwykle dranstwo i tchorzostwo. Padalce w kominiarkach.
          >
          > Anna Kozlowska

jak cie pijak w tramwaju obrzyga to co?
          a wypociny tego niby naukowca to zwykle rzygi
          • bat_na_szuje spośród wszystkich śmieci na tym forum - ty jesteś 27.08.06, 17:41
            spośród wszystkich śmieci na tym forum - ty jesteś jednym
            z najbardziej odrażających.
            Nie wiem jakiego jesteś rodowodu,
            ale przypuszczam, że twoja własna matka
            nie chciałaby się do ciebie przyznać

zaślepiony z nienawiści "hrabia.m.c."?
    • eciepecie8 Re: We wrzesniu nowa ksiazka Jerzego Roberta Nowa 27.08.06, 13:55
      Nononononono, fani Radia Maryja przeczytają książkę!
      • snatcher Re: We wrzesniu nowa ksiazka Jerzego Roberta Nowa 27.08.06, 14:03
        eciepecie8 napisała:

> Nononononono, fani Radia Maryja przeczytają książkę!

Przeczytaj i ty moze lepiej zrozumiesz jaka krecia robote robi naszemu krajowi
        Gross.Co ma do tego RM?
        • eciepecie8 Re: We wrzesniu nowa ksiazka Jerzego Roberta Nowa 27.08.06, 14:06
          Jeśli chodzi o krecią robotę, to ja wolę poczytać o Kreciku. A streszczenie
          Nowaka i tak bedzie na moim ulubionym forum humorystycznym ojczyzna.pl
          • snatcher Re: We wrzesniu nowa ksiazka Jerzego Roberta Nowa 27.08.06, 14:16
            eciepecie8 napisała:

> Jeśli chodzi o krecią robotę, to ja wolę poczytać o Kreciku. A streszczenie
            > Nowaka i tak bedzie na moim ulubionym forum humorystycznym ojczyzna.pl

Gross ma takich jak ty za Polskich IDIOTOW.Pamietaj o tym.
            • eciepecie8 Re: We wrzesniu nowa ksiazka Jerzego Roberta Nowa 27.08.06, 14:17
              Przeżyję. Kaczyńscy i Rydzyk też mnie mają za POLSKĄ IDIOTKĘ.
              • rakunica Idiotka 27.08.06, 15:27
                I maja racje, idiotko. Na szczescie idioci sa w mniejszosci a mniejszosc to nie
                wiekszosc. W demokracji wiekszosc decyduje.

Anna Kozlowska
                • eciepecie8 Re: Idiotka 27.08.06, 15:32
                  Ja zawsze jestem w mniejszości, pani Aniu. W mniejszości czytających więcej niż
                  jedną książkę na rok, myjących zęby częściej niź raz tygodniu. I całkiem mi
                  dobrze w tej mniejszości. I jeśli osób nie padających z zachwytu przed
                  autorytetem Nowkaka nazywa się idiotami, to owszem, mogę być idiotką. A kiedy
                  demokracja wpisze jego wybitne dzieła na listę lektur szkolnych?
                  • eciepecie8 Re: Idiotka 27.08.06, 15:36
                    A, pani Aniu, mam jeszcze pytanie. Czy państwo Gwiazdowie przeprosili gdzieś
                    oficjalnie, że przez swoją lekkomyślność zdenerwowali kilkanaście osób? Pewnie
                    na wirtualnej Polonii. Mogę prosić link?
                    • rakunica Re: Idiotka 27.08.06, 16:40
                      eciepecie8 napisała:

> A, pani Aniu, mam jeszcze pytanie. Czy państwo Gwiazdowie przeprosili gdzieś
                      > oficjalnie, że przez swoją lekkomyślność zdenerwowali kilkanaście osób? Pewnie
                      > na wirtualnej Polonii. Mogę prosić link?

Nie musieli przepraszac. Oni uwazali, ze jest wszystko normalnie. Podobno
                      czesto przedluzali sobie pobyt w gorach, nie mogac sie nimi nacieszyc. Tym
                      razem bylo inaczej - p. Andrzej przeszedl w czerwcu powazna chorobe.
                      Przedluzajacy sie pobyt wywolal niepokoj u rodziny i przyjaciol. Ciesze sie, ze
                      nic im sie nie stalo i rozumiem doskonale niechec rozstania z gorami. Sama
                      lubie gorskie wloczegi.

Nie jestem bliska prywatnie pp. Gwiazdom. Nie mam pojecia jak zareagowali na
                      rozpoczecie akcji poszukiwawczej. Nie uwazam, ze powinni przepraszac
                      kogokolwiek poza tymi najblizszymi, ktorzy szczerze sie o nich martwili.

Nie wiem rozwniez czy na WIrtualnej Polonii cos bylo po ich powrocie. Nie
                      sledze dokladnie wszystkich wpisow z braku czasu.

Anna Kozlowska
                  • hrabia.m.c Re: Idiotka 27.08.06, 15:42
                    inni terz czytają,
                    cały 1 rok zajmuje im przeczytanie książki tow.Nowaka
                    że nic nie zrozumieć nie moga ,to nie ich wina:)
                  • rakunica Re: Idiotka 27.08.06, 16:03
                    Czytac nalezy ze zrozumieniem i wartosciowe lektury. Ilosc liter nie dodaje
                    rozumu.

Te ksiazki nie sa pisane dla dzieci. Sa pisane dla doroslych, wierzacych
                    klamcom, zdezorientowanych ludzi. Zeby je zrozumiec, nie trzeba byc
                    intelektualista - trzeba byc Polakiem, ktoremu zalezy na zyciu u siebie, w
                    wolnym i sprawiedliwym kraju.

Poza tym, ksiazki to tylko pomoc. Najlepiej uczyc sie od ludzi - zyc z nimi,
                    rozmawiac, wiedziec co sie dzieje w roznych miejscach i srodowiskach.

Anna Kozlowska
                    • eciepecie8 Re: Idiotka 27.08.06, 16:07
                      rakunica napisała:

> Czytac nalezy ze zrozumieniem i wartosciowe lektury. Ilosc liter nie dodaje
                      > rozumu.
                      >

Święta prawda, pani Aniu, święta prawda. I dlatego daruję sobie lekturę pana
                      Nowaka.
                    • belkot_belkot_belkot Re: Idiotka 27.08.06, 16:11
                      rakunica napisała:

> Zeby je zrozumiec, nie trzeba byc
                      > intelektualista - trzeba byc Polakiem,

Stawiasz za wysokie wymagania :)
                      Poważnie mówiąc bardziej mnie interesuje prawda obiektywna, a nie prawda "tylko
                      dla Polaków".
    • jrjrjr Re: We wrzesniu nowa ksiazka Jerzego Roberta Nowa 27.08.06, 14:18
      A kiedy ukaże się nowa książka o paranoicznych bredzeniach Jerzego Roberta
      Nowaka!
      • hrabia.m.c Re: We wrzesniu nowa ksiazka Jerzego Roberta Nowa 27.08.06, 15:04
        jrjrjr napisał:

> A kiedy ukaże się nowa książka o paranoicznych bredzeniach Jerzego Roberta
        > Nowaka!

konsyljum psychiatrów już nad nia pracuje,
        ale materia nad wyraz obszerna ,wiec to trochę potrfa.
        • alex.4 Re: We wrzesniu nowa ksiazka Jerzego Roberta Nowa 27.08.06, 15:18
          Nowak miał dobra szkołe kłamstw. Pracownik ambasady PRL w bratnich Węgrzech
    • belkot_belkot_belkot Jeden łgaż o innym łgażu 27.08.06, 15:34
      i co w tym może być ciekawego?!
      • rakunica Re: Jeden łgaż o innym łgażu 27.08.06, 15:43
        To nie o ciekawostki chodzi, cymbale. To chodzi o polski honor i prawde
        historyczna. Poza tym nawet oszczerstw nie umiesz, tepoto, rzucac poprawnie.

Najlepiej przeczytaj ktorakolwiek ksiazke profesora JRN. Moze zrozumiesz, ze sa
        ludzie, dla ktorych sa wazniejsze sprawy niz tania rozrywka. Tacy ludzie staja
        w obronie nas wszystkich, Polakow. Nalezy im sie najwiekszy szacunek i
        wsparcie, a nie rzucanie klod pod nogi. Czyje interesy w ten sposob wspierasz?

Anna Kozlowska
        • trydzyk Re: Jeden łgaż o innym łgażu 27.08.06, 15:44
          > Najlepiej przeczytaj ktorakolwiek ksiazke profesora JRN. Moze zrozumiesz, ze s
          > a
          > ludzie, dla ktorych sa wazniejsze sprawy niz tania rozrywka

jakie wazniejsze sprawy? ciepla posadka w ambasadzie PRL w Budapeszcie?

F.
          • eciepecie8 Re: Jeden łgaż o innym łgażu 27.08.06, 15:51
            Ciekawe. Dlaczego w oficjalnej biografii nie ma slowa o tej ambasadzie?
            www.jerzyrobertnowak.com/
            a a propos taniej rozrywki - przypominam, ze dzis Mandaryna uczy tańczyć damę z
            ku..kami
            • trydzyk Re: Jeden łgaż o innym łgażu 27.08.06, 17:31
              > Ciekawe. Dlaczego w oficjalnej biografii nie ma slowa o tej ambasadzie?

Z takiego epizodu w karierze nikt nie bylby dzisiaj dumny. A Nowak do milosnikow
              prawdy raczej nie nalezy.

F.
        • belkot_belkot_belkot Re: Jeden łgaż o innym łgażu 27.08.06, 15:54
          rakunica napisała:

> To nie o ciekawostki chodzi, cymbale. To chodzi o polski honor i prawde
          > historyczna.

Nieraz słyszałem Nowaka i niestety z przykrością muszę stwierdzić, że podobnie
          jak Gross nie jest historykiem tylko mitomanem. Podobnie jak Gross wymyśla
          jakieś tezy, a potem dorabia do nich dowody. Nie da się kłamstwem i
          pseudohistorycznym bełkotem obronić polskiego honoru i wykazać jakiejkolwiek
          prawdy.
          • kika113 Re: Jeden łgaż o innym łgażu 27.08.06, 16:10
            Warto przeczytać przynajmniej dla równowagi i poznania tego zagadnienia z
            drugiej strony, a nie tylko ze strony Grossa, choć GW bardzo się stara i
            promuje tylko jednostronne spojrzenie na pogrom w Kielcach. Gross też zreszta
            przemilcza pewne aspekty tej sprawy.
            • belkot_belkot_belkot Re: Jeden łgaż o innym łgażu 27.08.06, 16:14
              kika113 napisała:
              > Warto przeczytać przynajmniej dla równowagi i poznania tego zagadnienia z
              > drugiej strony, a nie tylko ze strony Grossa

Oooooooo. Jestem pod wrażeniem.
              Pośrednio przyznałaś że jedno i drugie podejście jest nieuczciwe bo wybiórcze.
              • kika113 Re: Jeden łgaż o innym łgażu 27.08.06, 16:20
                Zawsze podchodzę krytycznie do różnych teorii i staram się poznać różne aspekty
                danej sprawy, żeby wyrobić sobie na jakiś temat zdanie. To chyba oczywiste.
                • belkot_belkot_belkot Re: Jeden łgaż o innym łgażu 27.08.06, 16:23
                  Brawo :)
                  Żeby w Radiu Maryja mieli takie podejście. Ech...
                  • hrabia.m.c Re: Jeden łgaż o innym łgażu 27.08.06, 16:25
                    I żeby Nowak miał takie podejscie
                    Eeeech.
                    • kika113 Re: Jeden łgaż o innym łgażu 27.08.06, 16:30
                      I vice versa, a nie spijania tylko madrości z ust Michnika.
                      • belkot_belkot_belkot Re: Jeden łgaż o innym łgażu 27.08.06, 17:28
                        Michnik niestety "prawdą w oczy kole" :)
          • rakunica Re: Jeden łgaż o innym łgażu 27.08.06, 16:26
            belkot_belkot_belkot napisał:

> rakunica napisała:
            >
            > > To nie o ciekawostki chodzi, cymbale. To chodzi o polski honor i prawde
            > > historyczna.
            >
            > Nieraz słyszałem Nowaka i niestety z przykrością muszę stwierdzić, że podobnie
            > jak Gross nie jest historykiem tylko mitomanem. Podobnie jak Gross wymyśla
            > jakieś tezy, a potem dorabia do nich dowody. Nie da się kłamstwem i
            > pseudohistorycznym bełkotem obronić polskiego honoru i wykazać jakiejkolwiek
            > prawdy.

Troche juz przezylam na tym swiecie i troche widzialam. Ogromna ilosc faktow,
            ktore opisuje prof. JRN znam z wlasnego doswiadczenia i z ust ludzi, ktorym ufam.

Wiem wiec, ze pisze prawde i pisze ja w imieniu takich jak ja, dla dobra mojego
            kraju. To mi wystarcza. Inne osoby, ktore osmieszaja profesora Nowaka, usiluja
            pomniejszyc jego zaslugi w pokazywaniu prawdy - dla mnie nie sa autorytetami.
            Szanuje tych, ktorych mnie nauczono szanowac w moim domu rodzinnym. Umiem
            rozrozniac dobro od zla, klamstwo od prawdy. Wiem, ze moi rodzice, dziadkowie i
            reszta rodziny - nie mylili sie, wpajajac mlodszemu pokoleniu - w tym i mnie, ze
            czlowiek musi zyc zgodnie z pewnymi zasadami moralnymi. Wpajali nam te zasady.
            Sprawdzaja sie one w zyciu, chociaz nielatwo sie nimi kierowac.

Nie wstydze sie wiec swojego zyciorysu a z przodkow jestem dumna - byli dobrymi
            ludzmi i Polakami. Dlatego moge sie podpisywac wlasnym imieniem i nazwiskiem
            broniac czlowieka, ktory promuje takie same wartosci - bo wiem co jest wazne,
            wiem co to jest honor mojego kraju. Wiem takze, czego nalezy sie wstydzic.

Pelna najwiekszego uznania dla Pana prof. Jerzego Roberta Nowaka

Anna Kozlowska
            • hrabia.m.c Re: Jeden łgaż o innym łgażu 27.08.06, 16:32
              To nowak jest już "profysor" ?
              to tak jak pierwszy kartofel:))))))))
            • belkot_belkot_belkot Re: Jeden łgaż o innym łgażu 27.08.06, 17:12
              rakunica napisała:
              > Pelna najwiekszego uznania dla Pana prof. Jerzego Roberta Nowaka

To to wszystko tak na poważnie?!?!?!?!
              Ja tam bym go tak po nogach nie całował... ale bo ja wiem...
              Nie zamierzam ci go obrzydzać.
              Jak dla mnie brak mu kultury i obiektywizmu.
            • trydzyk Re: Jeden łgaż o innym łgażu 27.08.06, 17:33
              > Pelna najwiekszego uznania dla Pana prof. Jerzego Roberta Nowaka

Z niego taki profesor, jak z Goebellsa doktor.

F.
    • mysz_polna5 Re: We wrzesniu nowa ksiazka Jerzego Roberta Nowa 27.08.06, 16:53
      snatcher napisał:

> O klamstwach Grossa - polecam wszystkim zainteresowanym

********************************************************************************

Sama wzmianka o ukazaniu sie tej ksiazki wywolala juz epileptyczne drgawki u
      niektorych! Ha! Ciekawa reakcja:)))))))))))))))))))))))))

Bo czymze innym, jak nie epileptyznym atakiem /brrr!/, sa 'recenzje' niektorych
      z was na tej liscie o tej niewydanej i nieprzeczytalnej jeszcze ksiazce,
      okreslone slowami: "klamstwa. brednie, dla fanow RM. Nowak, agent sowiecki,
      prawda tylko dla Polakow, paranoiczne bredzenie". Dosyc, tyle zapamietalam z
      waszych wypowiedzi, i az dziw bierze, ze jeszcze nie wyciagnieto amaty z
      wystrzalami 'antysemita', 'antysemici'? Ha!

Dlaczego proby przedstawienia ciemnych kart poczynan Zydow w stosunku do
      Polakow spotykaja sie z takim histerycznym odporem? Odporem, albo tez
      przemilczaniem!

Mam tu m.in. na mysli ksiazke Jana Chodakiewiecz "Zydzi i Polacy 1918-1955".
      Jest to ksiazka pokazujaca w sposob obiektywny wielostronne i skomplikowane
      relacje miedzy Polakami i Zydami. Ta praca jest przemilaczana w USA, gdzie pan
      Jan Chodakiewicz jest pracownikiem naukowym /profesorem/ pracujacym na
      amerykanskiej uczelni, a takze ksiazka ta jest trudna do zdobycia w Polsce.
      Wydana zostal przez wydawnictwo Fronda w 2000r. O wznowieniu jej nic nie
      slysze. Ja chetnie bym ja tez kupila, tak jak kupie ~ o ile mnie sie to uda ~
      ksiazke Nowaka.

Ksiazke Jana Chodkiewicza czytalam, bo ktos mnie ja pozyczyl. Ot co!

I tu jeszcze dodam. Chodakiewicz szuka prawdy , niczego z gory nie zakladajac,
      odwrotnie jak Gross.
      Wszystko wskazuje na to, ze ksiazka Chodakiewicz utracana jest CELOWO, bo jest
      niewygodna!

• elfhelm bardziej to wierzę chyba Urbanowi 27.08.06, 16:55
      ten się przynajmniej nie przemalował
    • antithesis Brawo! 27.08.06, 16:56
      Ciesze sie,ze pojawil sie odwazny,ktory pogrzebie wierutne klamsta groSSa.
      • mysz_polna5 Re: Brawo! 27.08.06, 17:08
        antithesis napisała:

> Ciesze sie,ze pojawil sie odwazny,ktory pogrzebie wierutne klamsta groSSa.

********************************************************************************
        Nomen~omen. Taka sama literowa koncowke maja GraSS & GroSS. Ha!
        • trydzyk Re: Brawo! 27.08.06, 17:43
          > Nomen~omen. Taka sama literowa koncowke maja GraSS & GroSS. Ha!

Podobnie zadziwiajaca jest zbieznosc nazwiska "Kurski" ze slowem "Kur...ski". Ha!

F.
          • mysz_polna5 Re: Brawo! 27.08.06, 17:49
            trydzyk napisał:

> > Nomen~omen. Taka sama literowa koncowke maja GraSS & GroSS. Ha!
            >
            > Podobnie zadziwiajaca jest zbieznosc nazwiska "Kurski" ze slowem "Kur...ski".
            H
            > a!
            > F.

"Kur...ski", to kwestja interpretacjii manipulacji. Twojej oczywiscie.
            SS, to dwie czytelne litery. Bez przestawian i manipulacji. Ot co!

• belkot_belkot_belkot Re: Brawo! 27.08.06, 17:31
        antithesis napisała:
        > Ciesze sie,ze pojawil sie odwazny,ktory pogrzebie wierutne klamsta groSSa.

Ale kto to weźmie do ręki?!
        Ja bym się brzydził i jednej i drugiej książki
    • akkj Re: We wrzesniu nowa ksiazka Jerzego Roberta Nowa 27.08.06, 17:06
      snatcher napisał:

O, musze przeczytać. Ciekawe co ta komunistyczna zakłamana szmata tym razem
      sobie uroi?
    • mysz_polna5 Re: We wrzesniu nowa ksiazka Jerzego Roberta Nowa 27.08.06, 17:33

Hehehehehe! Juz teraz napewno wiem, ze te ksiazke kupie! :)))))))))))))))))
      • trydzyk Re: We wrzesniu nowa ksiazka Jerzego Roberta Nowa 27.08.06, 17:42
        nastepna milosniczka "tworczosci" komunistycznych aparatczykow.

F.
        • mysz_polna5 Re: We wrzesniu nowa ksiazka Jerzego Roberta Nowa 27.08.06, 17:50
          trydzyk napisał:

> nastepna milosniczka "tworczosci" komunistycznych aparatczykow.
          >
          > F.

Nie bredz!
          Zeby nia zostac, lub nie. Musze ja wpierw przeczytac. "Recenzenci" z tej listy,
          bardzo mnie do tego namawiaja! Ot co!
          • scoutek Re: We wrzesniu nowa ksiazka Jerzego Roberta Nowa 27.08.06, 17:54
            czytaj myszko czytaj
            i tak nic nie zrozumiesz
            jak cala reszta zreszta
            to na bardzo wysokim poziomie abstrakcji jest
            • mysz_polna5 Re: We wrzesniu nowa ksiazka Jerzego Roberta Nowa 27.08.06, 18:07
              scoutek napisała:

> czytaj myszko czytaj
              > i tak nic nie zrozumiesz
              > jak cala reszta zreszta
              > to na bardzo wysokim poziomie abstrakcji jest

Hmmmm, a ty juz o tym wiesz, przed
              przeczytaniem:)))))))))))))))))))))...o...o...o!
              • trydzyk Re: We wrzesniu nowa ksiazka Jerzego Roberta Nowa 27.08.06, 18:09
                > Hmmmm, a ty juz o tym wiesz, przed
                > przeczytaniem:)))))))))))))))))))))...o...o...o

Wystarczy poczytac dokonania tego wybitnego autora w l. 1956-89.

F.
              • scoutek Re: We wrzesniu nowa ksiazka Jerzego Roberta Nowa 27.08.06, 18:10
                mysz_polna5 napisała:
                > Hmmmm, a ty juz o tym wiesz, przed
                > przeczytaniem:)))))))))))))))))))))...o...o...o!

wwsluchuje sie uwaznie w glos profesora to wiem na co go stac
                poza tym wcale nie wiesz czy czasem nie jestem korektorem, wydawca, albo
                redaktorem i ze nie mialam z ksiazka profesora do czynienia
                • mysz_polna5 Re: We wrzesniu nowa ksiazka Jerzego Roberta Nowa 27.08.06, 18:18
                  scoutek napisała:

> mysz_polna5 napisała:
                  > > Hmmmm, a ty juz o tym wiesz, przed
                  > > przeczytaniem:)))))))))))))))))))))...o...o...o!

> wwsluchuje sie uwaznie w glos profesora to wiem na co go stac
                  > poza tym wcale nie wiesz czy czasem nie jestem korektorem, wydawca, albo
                  > redaktorem i ze nie mialam z ksiazka profesora do czynienia

Tego nie wiem, bo niby skad!
                  Jednak opinie o kims lub czyms podejmuje na podstawie wlasnych odczuc, czy
                  doswiadczen!
                  O ksiazce Nowaka, nie moge dyskutowac. Nie chwalilam jej ani potepialam, bo w
                  takiej sytuacji bylaby to glupota z mojej strony. A tego unikam jak ognia. No
                  za wyjatkiem chwil, kiedy chce mnie sie powyglupiac:)))))))))))! W tym
                  przypadku jestem serio!

Zadziwil mnie tylko forumowy jazgot, wywolany wzmianka o wydaniu tej ksiazki we
                  wrzesniu. I na ten temat mowilam!

• scoutek Re: We wrzesniu nowa ksiazka Jerzego Roberta Nowa 27.08.06, 18:20
                    mysz_polna5 napisała:

no wlasnie
                    nie wiesz a gadasz
                    i wiesz lepiej

EOT
                    • mysz_polna5 Re: We wrzesniu nowa ksiazka Jerzego Roberta Nowa 27.08.06, 18:36
                      scoutek napisała:

> mysz_polna5 napisała:
                      >
                      >
                      > no wlasnie
                      > nie wiesz a gadasz
                      > i wiesz lepiej

*******************************************************************************

Slucham?
                      Oczywiscie, ze nie wiem kim jestes. I nawet mnie to nie interesuje!

To ze hipotetycznie mozesz byc zwiazana z wydaniem tek ksiazki, to twoja
                      sprawa ... i to nic a nic nie wyjasnia mi, co jest trescia tej ksiazki,ani w
                      jaki sposob jest to przedstawione. Jak przeczytam to sie dowiem. I prosze mi tu
                      niczego nie sugerowac, ani nic starac sie nic UTRACIC. Ot co!

• janbezziemi J.R.Nowak ładnie pisał o kompartii Wegier! 27.08.06, 17:54
        Nowa ksiązka? A może wznowienie ksiązki J.R.Nowaka: "Wegry. Wychodzenie a
        kryzysu 1956". Wydawnictwo Ksiązka i Wiedza, rok 1984 (sic!). Nakład 15 tys.
        egz. Na okładce w rekomendacji czytam m.in.: "opierając sie na bogatym
        materiale faktograficznycm autor ukazuje wielowarstwowe metody polityczne
        stosowane od pierwszych chwil przez WSPR (partię komunistyczną - dodaję dla
        tych, ktorzy skrotów nie znają)) i rząd Kadara. Całkowite odcięcie się od
        błędów przeszłosci (...), walka na dwa fronty: z rewizjonizmem i dogmatyzmem,
        umozliwienie dostępu bezpartyjnych do wszystkich stanowisk - metody te
        stosowane konsekwetnie i cierpliwie zaowocowały konsolidacja społeczeństwa
        wobec partii i stabilizacji państwa". Ilu powstańców rozstrzelano,ilu
        powieszono o tym pan Nowak milczy. I on teraz bedzie nadal nas pouczał, choc w
        innym temacie? Zgroza! Siedz cicho,Profesorze! I wstydż sie choc trochę!
        • trydzyk Re: J.R.Nowak ładnie pisał o kompartii Wegier! 27.08.06, 17:59
          Dobry byl i taki pozostal :)

Jego obecna tworczosc zawiera wlasnie takie same "prawdy", jak w opisanej przez
          ciebie ksiazce.

F.
    • to_jaaa Re: We wrzesniu nowa ksiazka Jerzego Roberta Nowa 27.08.06, 17:55
      natcher napisał:

ani chybi - udowodni, że pogrom to tylko wymysł żydowskiej propagandy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka