kataryna.kataryna 28.08.06, 11:04 Ale numer :))) galba.blox.pl/2006/08/Tak-dziala-zniewolony-umysl.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cichociemnym Kataryno. 28.08.06, 11:14 jest faktem że twoje posty są już na poziomie np. bladej czy numerowanej.A poziom caly czas nurkuje. Za ile się zaprzedałaś? A może to dziadek klimakter tak na ciebie działa? Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl Re: poziom nurkuje 28.08.06, 17:25 K.k skończy błyskotliwie wykpiwając literówki w "Wyborczej" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolompolski A może dziennikarz SPYTAŁ, kto jest na plakacie? 28.08.06, 11:14 Ja wiem, że polactwo w rodzaju Gejby woli wietrzyć spisek, ale niech sobie polactwo wyobrazi następujący dialog: Dziennikarz Gazety Wyborczej: A ten tam w środku, to kto? Absolutnie Anarchistyczny Artysta #1: Stachu, k***a, ty żeś skończył cztery klasy, jak się ten Szwab nazywał co nam Polskie najechał i chyba nawet Ruskich tyż? AAA#2: Hannawald! AAA#1: Nie, ciulu, wcześniej! AAA#2: Chilter albo tak cuś. AAA#1: Ano widzisz pan. Chliter. DGW: (skrobu skrobu w notesiku): Aha. Hitler. oszolompolski.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
eboshi Mistrzostwo świata :) 28.08.06, 11:14 Zestawienie Kaczyńskich z Hitlerem czy Matką Boską jest trywialne i już nudne. Ale Kaczyńscy z GW w rączce niańczeni przez Michnika będzie ciężkim orzechem do zgryzienia dla słabujących na rozumie. Ciekawe będą reakcje i komentarze. Dla mnie bomba :) Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: Mistrzostwo świata :) 28.08.06, 11:20 eboshi napisał: > Zestawienie Kaczyńskich z Hitlerem czy Matką Boską jest trywialne i już nudne. > > Ale Kaczyńscy z GW w rączce niańczeni przez Michnika będzie ciężkim orzechem do > zgryzienia dla słabujących na rozumie. Ciekawe będą reakcje i komentarze. `````````````````````````````````````````` Kto tu słabuje na rozumie w komentarzach to właśnie wykazałeś swoim :) Nieudolne zawracanie kijem Wisły wobec ewidentnej kompromitacji GW. Pan Jakub Głaz powinien się zamienić w Słup - soli albo samospalić się - z obciachu :))) Rzeczywiście bomba! Jeśli to prawda co Galba pisze, że to samo ukazało się w wersji papierowej GW, to już prawdziwa masakra :) Odpowiedz Link Zgłoś
eboshi Jak czegoś nie rozumiesz to poproś kogoś starszego 28.08.06, 11:37 żeby ci wytłumaczył - np. twoją panią przedszkolankę. Wpadka dziennikarza z GW wydaje się oczywista (bo podobieństwo jest wyraźne). Ale mnie to nie interesuje. Mnie interesuje sam plakat. Jedną z funkcji sztuki jest prowokowanie odbiorcy do myślenia (nie kazdego - ciebie np. trudno do tego zmusić) i to IMHO autorom się udało. Plakat jest wieloznaczny i niewygodny dla GW, dla Kaczyńskich, dla kościoła. Dlatego czekam z niecierpliwością na komentarze zainteresowanych stron :) Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 tak to bywa ze sztuka funkcjonalna 28.08.06, 12:21 biedactwo ze zwykle jednak jest wygodna. Szok tez jest wygodny spojrz na cykl utworow a la Tarantino. Chyba ze ktos nie mysli kompletnie jak dziennikarz GW :). Polecam odezwij sie do swojej przedszkolanki. Kto wie czego jeszcze cie nie nauczyla.... Odpowiedz Link Zgłoś
eboshi Bądź tak miła i idź sobie pyskować z koleżankami 28.08.06, 12:43 z magla. Mnie twoje opinie nie interesują. Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: Bądź tak miła i idź sobie pyskować z koleżank 28.08.06, 14:58 Jesteś jeszcze o kilka stopni niżej niż typowy wykształciuch. Odpowiedz Link Zgłoś
eboshi Re: Bądź tak miła i idź sobie pyskować z koleżank 28.08.06, 15:25 pro.filutek1 napisał: > Jesteś jeszcze o kilka stopni niżej niż typowy wykształciuch. Ja zadrzesz głowę do góry i spojrzysz przez lornetke to zobaczysz podeszwy wykształciuchowych butów :) Odpowiedz Link Zgłoś
zwykly2 [...] 28.08.06, 15:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
eboshi Chcesz miec zdjęcie Michnika pod poduszką ? 28.08.06, 15:42 Prosze bardzo i dobranoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
grzmucin Re: Mistrzostwo świata :) 28.08.06, 14:41 echo_o napisała: > Jeśli to prawda co Galba pisze, że to samo ukazało się w wersji papierowej GW, > to już prawdziwa masakra :) Zazwyczaj to co pisze Galba to zwykły bełkot opanowanego dziwaczną manią dokopania Gazecie Wyborczej człowieka :) Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: Dziennikarz Gazety wziął Michnika za Hitlera 28.08.06, 11:14 Ze szmaty "Prawy prosty" - każdy wie, o co chodzi.. A kataryna nie ma juz skrzydełek... Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil fakt, ze podobieństwo istnieje, ale o co chodziło 28.08.06, 11:20 autorowi plakatu?! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: fakt, ze podobieństwo istnieje, ale o co cho 28.08.06, 11:22 w11mil napisała: > autorowi plakatu?! Nie wiem ale efekt uboczny w postaci pomylenia Hitlera z Michnikiem przez dziennikarza Gazety jest niezły. Odpowiedz Link Zgłoś
cichociemnym Re: fakt, ze podobieństwo istnieje, ale o co cho 28.08.06, 11:30 zapultałaś się..... Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil miom zdaniem to dziennikarz GW się zapultał 28.08.06, 11:34 cichociemnym napisał: > zapultałaś się..... Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Kataryno, odsłoń przyłbicę:) 28.08.06, 11:39 Kataryno, odsłoń przyłbicę i ujawnij swój wizerunek. Nie wiem, jak wygląda Twoja twarz, ale jestem przekonany, że nawet ktoś z niewielką znajomością techniki komputerowej bez trudu upodobni ją do Hitlera :) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: fakt, ze podobieństwo istnieje, ale o co cho 28.08.06, 13:24 > Nie wiem ale efekt uboczny w postaci pomylenia Hitlera > z Michnikiem przez dziennikarza Gazety jest niezły. A może to Galba pomylił Michnika z Hitlerem? :) Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: fakt, ze podobieństwo istnieje, ale o co cho 28.08.06, 17:11 Jakub Głaz to Galba? Niech no tylko Rapaczynski się dowie! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ab554 Re: fakt, ze podobieństwo istnieje, ale o co cho 28.08.06, 11:25 Doskonale , idac tropem anarchistycznego myslenia zrecenzowal to Galba.Brawo za logike.Ja widze w tej aferze palec Bozy. Zemsta Czarnej Madonny? Odpowiedz Link Zgłoś
karlin O co chodziło? 28.08.06, 11:29 To pewnie autor tych list "Żydów Polskich", w których Michnik figuruje obok Kaczyńskich. Pragnę zauważyć, że na twarzy Michnika wykorzystano zręcznie cień, sugerujący znany powszechnie wąsik... Odpowiedz Link Zgłoś
trvanlive.bydlisko Kataryno-litości. Musisz się rozmieniać na drobne 28.08.06, 11:29 w takim marnym stylu? Z wypocin Galby i "tfurczości" jakiegoś kretyna robić wątek? Coś jest z Tobą nie tak. Kiedyś miałaś wielką formę, po której dziś zostały już tylko popłuczyny. W wątku Karlina pisałem o Twojej marnej ocenie sytuacji z Lepperem i "Nocną zmianą II". Nie będę się powtarzał. Jeśli interesuje Cię zdanie niegdyś zagorzałego czytelnika Twojego bloga, przeczytaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=47558022&a=47593494 Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil watek dotyczy dziennikarza Gazety Wyborczej 28.08.06, 11:33 trvanlive.bydlisko napisał: > Z wypocin Galby i "tfurczości" jakiegoś kretyna robić wątek? Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm mylisz się w11mil, kataryna by ci uwagę zwróciła 28.08.06, 12:12 "Wątek jest o tym o czym piszą ludzie." forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=47293192&a=47305999 Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: mylisz się w11mil, kataryna by ci uwagę zwróc 28.08.06, 22:20 elfhelm napisał: > "Wątek jest o tym o czym piszą ludzie." > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=47293192&a=47305999 :-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan [...] 28.08.06, 19:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log No nie, jak śmiesz Panie trvanlive.bydlisko ! :-) 28.08.06, 22:08 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=47558022&a=47636451 ..ręce, nogi z tylka powyrywam i kaczkom na pożarcie rzucę! :-) trvanlive.bydlisko napisał: > w takim marnym stylu? > Z wypocin Galby i "tfurczości" jakiegoś kretyna robić wątek? > Coś jest z Tobą nie tak. Kiedyś miałaś wielką formę, po której dziś zostały już > > tylko popłuczyny. > W wątku Karlina pisałem o Twojej marnej ocenie sytuacji z Lepperem i "Nocną > zmianą II". Nie będę się powtarzał. Jeśli interesuje Cię zdanie niegdyś > zagorzałego czytelnika Twojego bloga, przeczytaj: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=47558022&a=47593494 Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra chciałem Michnika sobie oprawić 28.08.06, 12:07 w wersji papierowej GW brak zdjęcia, jest tylko artykuł, a chciałem oprawić sobie Michnika wziętego za Hitlera :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ab554 Na forum Poznan tez ktos to zauwazyl... 28.08.06, 12:11 Piekny dzien , mimo wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra Re: Na forum Poznan tez ktos to zauwazyl... 28.08.06, 12:16 ab554 napisała: > Piekny dzien , mimo wszystko... :))))) warto był czekać aż manipulatirzy wpadną :)) Odpowiedz Link Zgłoś
niegalba Re: Dziennikarz Gazety wziął Michnika za Hitlera 28.08.06, 12:39 Układ już dobiera się galbie do tyłka. sralba.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Dziennikarz Gazety wziął Michnika za Hitlera 28.08.06, 13:04 Niestety, nick kataryna.kataryna zamienił się w latryna.latryna i wylądował u tego galby. Po co oni to robią? Odpowiedz Link Zgłoś
nurni zaraz, zaraz... 28.08.06, 13:11 Licza sie dobre checi ! A te dziennikarzyna mial wrecz najlepsze! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: zaraz, zaraz... 28.08.06, 13:26 nurni napisał: > Licza sie dobre checi ! > > A te dziennikarzyna mial wrecz najlepsze! Tu akurat zgoda :) Co ciekawe, na forum Poznań już nie ma Hitlera w tytule. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: zaraz, zaraz... 28.08.06, 13:29 kataryna.kataryna napisała: > Co ciekawe, na forum Poznań już nie ma Hitlera w tytule. :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ab554 Re: zaraz, zaraz... 28.08.06, 13:32 Na jedynce portalu nie ma juz calego artykulu. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: zaraz, zaraz... 28.08.06, 13:34 ab554 napisała: > Na jedynce portalu nie ma juz calego artykulu. Powoli go będą wycofywać, nic dziwnego po takiej wpadce. Żal, że w papierowej nie było zdjęcia i czytelników ominął ten żarcik z naczelnego. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: zaraz, zaraz... 28.08.06, 13:36 kataryna.kataryna napisała: Żal, że w papierowej > nie było zdjęcia i czytelników ominął ten żarcik z naczelnego. Trzeba archiwizowac natychmiast takie kwiatki. Mam oczywiscie obie wersje artykulu... :) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: zaraz, zaraz... 28.08.06, 13:49 nurni napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > Żal, że w papierowej > > nie było zdjęcia i czytelników ominął ten żarcik z naczelnego. > > Trzeba archiwizowac natychmiast takie kwiatki. > > Mam oczywiscie obie wersje artykulu... :) I słusznie bo któraś może zniknąć. Kiedyś na portalu błyskawicznie przeredagowano lead artykułu o Opus Dei po dyskusji w tym wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=33575503&wv.x=2&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 Piekne 28.08.06, 14:02 ale ja juz dawno nie dziwie sie poziomowi dziennikarskiemu tej ´srodkowoeuropejskiej´. Nie bardzo wiem czemu Wy sie dziwicie :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nurni juz sie zaczelo 28.08.06, 13:34 Plakat z Matką Boską, Hitlerem i Kaczyńskimi Jakub Głaz, Poznań2006-08-28, ostatnia aktualizacja 2006-08-27 19:36 Matka Boska o twarzy podobnej do Hitlera trzyma zaopatrzone w aureole głowy przypominające polskiego prezydenta i premiera. Jeden z nich trzyma papier z napisem "Gazeta". A teraz mamy : Prowokacyjne malowidło z Matką Boską i braćmi Kaczyńskimi Jakub Głaz2006-08-27, ostatnia aktualizacja 2006-08-28 11:47 Prowokacyjne malowidło zawisło w dniu święta Matki Boskiej Częstochowskiej na jednym z poznańskich skrzyżowań. Do autorstwa przyznają się anarchiści. Orwell :) Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: juz sie zaczelo 28.08.06, 19:45 Tu gazetowy orwell: img221.imageshack.us/img221/4430/gazeta2cg6.jpg A tu pisowy: przypomnę, że taki sam "Orwell" zadziałał w PiSie conajmniej dwa razy - raz po zawarciu koalicji z Samoobroną z portalu PiS "znkinęli" artykuł "Samoobrona, tajna broń WSI" (notabene przedruk z GP) - potem po orwellowsku artykuł pojawił się z powrotem: www.pis.org.pl/article.php?id=3421 Istnieją pisemne przekazy, że ten artykuł przez ok miesiąc nie znajdował się na serwerze PiS: www.ooops.pl/blog/?p=1682 pamieta ktos strone mniejpodatkow.pl? Przed wyborami mozna bylo sobie obliczyc ile zaplacimy przy stawkach ktore na pewno wprowadzi PiS, bo obiecał ;) - czyli 18 i 32% - strona wisiala i wisiala i kompromitowała PiS. Aż wreszcie po propagitce SLD "Łże-politycy" (<A HREF="">link</A> i została ona szybciutko usunięta. Jeszcze niedawno była w google cache, teraz się jeno wspomnienie: www.taniepanstwo.pl/news.php?readmore=67 Każdy ma takiego Orwella, na jakiego go stać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
liberus Galba 28.08.06, 14:35 kataryna.kataryna napisała: > Ale numer :))) > > galba.blox.pl/2006/08/Tak-dziala-zniewolony-umysl.html Wiarygodność czegokolwiek (nie wnikając nawet w tresc), co znajdzie się na stronie galby jest dla mnie od dłuższegi czasu bliska zeru. To taki netowy odpowiednik "Faktu", tylko o wyraźnym, bałwochwalczym odchyle prokaczorowym. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Galba 28.08.06, 14:37 liberus napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > Ale numer :))) > > > > galba.blox.pl/2006/08/Tak-dziala-zniewolony-umysl.html > > Wiarygodność czegokolwiek (nie wnikając nawet w tresc), co znajdzie się na > stronie galby jest dla mnie od dłuższegi czasu bliska zeru. > > To taki netowy odpowiednik "Faktu", tylko o wyraźnym, bałwochwalczym odchyle > prokaczorowym. No to trzymaj sie dziennikarza Glaza z rzetelnej GW. Nie zginiesz choc czasem zobaczysz Hitlera - tam gdzie go nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Galba 28.08.06, 14:42 > zobaczysz Hitlera - tam gdzie go nie ma. Jest czy nie ma - oto jest pytanie. Głaz zobaczył Hitlera, Galba zobaczył Michnika. Czyja interpretacja jest bardziej uzasadniona - autor raczy wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Galba 28.08.06, 15:03 xtrin napisała: > > zobaczysz Hitlera - tam gdzie go nie ma. > > Jest czy nie ma - oto jest pytanie. > Głaz zobaczył Hitlera, Galba zobaczył Michnika. > Czyja interpretacja jest bardziej uzasadniona - autor raczy wiedzieć. To jest chyba dobry pomysl bys zajal sie wlasnie tym dylematem. Jak juz zawina artykul z gazecianych serwisow (na razie zmienili tytul) to bedziesz mial sygnal ze myslec juz nie wypada. A Hitler z Gazeta Wyborcza w lapce to dosc intersujaca "instalacja". Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Galba 28.08.06, 17:57 > To jest chyba dobry pomysl bys zajal sie wlasnie tym dylematem. > > Jak juz zawina artykul z gazecianych serwisow (na razie zmienili tytul) to > bedziesz mial sygnal ze myslec juz nie wypada. Jeżeli to do mnie to przykro mi - nie poczuwam się. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Galba 28.08.06, 19:09 xtrin napisała: > > > To jest chyba dobry pomysl bys zajal sie wlasnie tym dylematem. > > > > Jak juz zawina artykul z gazecianych serwisow (na razie zmienili tytul) t > o > > bedziesz mial sygnal ze myslec juz nie wypada. > Jeżeli to do mnie to przykro mi - nie poczuwam się. No jasssne. Poczuwasz sie za to do wytykania komus urojonej nienawisci. Nienawidzi bo zauwazyl i natychniast wytknal gazecianym dziennikarzynom glupote. Jestes warty GW. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Galba 28.08.06, 19:34 > No jasssne. Przykro mi, nie poczuwam się do bycia mężczyzną. > Poczuwasz sie za to do wytykania komus urojonej nienawisci. A gdzież to ja komu nienawiść wytykam? Po prostu bawi mnie - choć i nieco znieszmacza - atak na GW w tej formie. > Nienawidzi bo zauwazyl i natychniast wytknal > gazecianym dziennikarzynom glupote. Jaką głupotę? Głupotę to strzeliła dziennikareczka pisząca o 50% "ale w ilu gramach". Tutaj mamy do czynienia z różną interpretacją mało wyraźnego obrazka. Gdzie w tym "głupota"? > Jestes warty GW. Ponownie się nie poczuwam :). A szkoda, bo GW pewnie grube miliony warta :(. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa Panie redaktorze Wroński trzeba być czujnym 28.08.06, 19:46 bo chyba w redakcji zalęgły sie krety. Czy to możliwe ze dziennikarz wybiórczej z własnej nie przymuszonej woli pomylił jakże boską, piekną twarz pierwszego redaktora z twarzą Hitlera. Panie redaktorze Wroński, co pan na to? Odpowiedz Link Zgłoś
grzmucin Re: Galba 28.08.06, 14:43 A ty wolisz się trzymać "blogera Galby"? ;) Moje gratulacje :) Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Galba 28.08.06, 17:17 Skoro Galba jest bardziej wiarygodny niż "największy, opiniotwórczy polski dzienik"... :-) Ha, ha, ha, ha! :-DDD Odpowiedz Link Zgłoś
liberus Re: Galba 28.08.06, 22:37 nurni napisał: > liberus napisał: > > > kataryna.kataryna napisała: > > > > > Ale numer :))) > > > > > > galba.blox.pl/2006/08/Tak-dziala-zniewolony-umysl.html > > > > Wiarygodność czegokolwiek (nie wnikając nawet w tresc), co znajdzie się n > a > > stronie galby jest dla mnie od dłuższegi czasu bliska zeru. > > > > To taki netowy odpowiednik "Faktu", tylko o wyraźnym, bałwochwalczym odch > yle > > prokaczorowym. > > No to trzymaj sie dziennikarza Glaza z rzetelnej GW. Nie zginiesz choc czasem > zobaczysz Hitlera - tam gdzie go nie ma. Tak szczerze mówiąc, to Wyborcza i Galba są siebie warci. Takie samo dno. Tandetna propaganda, tyle że po różnych stronach barykady. Tyle, że w Wyborczej zdarza się dobry reportaż w Dużym Formacie od czasu do czasu, a u Galby poziom zero jest constans. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil artykuł o którym pisze Galba istnieje 28.08.06, 14:39 liberus napisał: > Wiarygodność czegokolwiek (nie wnikając nawet w tresc), co znajdzie się na > stronie galby jest dla mnie od dłuższegi czasu bliska zeru. Odpowiedz Link Zgłoś
liberus Re: artykuł o którym pisze Galba istnieje 28.08.06, 22:39 w11mil napisała: > liberus napisał: > > Wiarygodność czegokolwiek (nie wnikając nawet w tresc), co znajdzie się n > a > > stronie galby jest dla mnie od dłuższegi czasu bliska zeru. Może i istnieje. Jak pisałem, nie wnikam w treść. Nie przeczę, że w swoich artykułach czasem zamieści prawdę. Pismo "Fakt", "Nie" czy "Nasz Dziennik" czy "Gazeta Wyborcza" też CZASEM piszą prawdę, co nie zmienia mojej opinii o nich jako o szmatławcach. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Galba "chory z nienawiści"! :)))) 28.08.06, 14:51 Oj, ależ prosto was wmanerwować... Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 [...] 28.08.06, 15:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Galba "chory z nienawiści"! :)))) 28.08.06, 17:56 Obrazek jest na tyle uproszczony, że może to być i Hitler i Michnik i Rydzyk i pewnie pani Jadwiga Kaczyńska. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Galba "chory z nienawiści"! :)))) 28.08.06, 18:03 I Ty. ;-) Gratuluję dobrego samopoczucia! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Galba "chory z nienawiści"! :)))) 28.08.06, 18:11 Ciekawa jestem, ilu z was dopatrzyłoby się tam Michnika, gdyby nie zdjęcie przedstawione przez Galbę :). A na moje samopoczucie takie bzdury wpływu nie mają, ale dziękuję za troskę. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Galba "chory z nienawiści"! :)))) 28.08.06, 18:20 xtrin napisała: > Ciekawa jestem, ilu z was dopatrzyłoby się tam Michnika, gdyby nie zdjęcie > przedstawione przez Galbę :). ---> W innym wątku od razu napisałem, że kojarzy mi się z AM z niedawno prezentowanego zdjęcia. Dopiero tu "zajrzałem" do galby. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Galba "chory z nienawiści"! :)))) 28.08.06, 18:22 No i brawo, myslisz jak galba! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Galba "chory z nienawiści"! :)))) 28.08.06, 18:26 I, co gorsze, jak autorzy tego plakatu: Neoliberalne media polujące na wszystko, co "przeciw" obecnej władzy, nawet w twarzy Adama Michnika widzą Adolfa Hitlera. Znamienne. Czy stać nas jako społeczeństwo na odrobinę więcej niż to, co mówią w mediach? www.rozbrat.org/glowna.htm Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Galba "chory z nienawiści"! :)))) 28.08.06, 18:42 I cały urok tego plakatu w tym, że każdy widzi co innego :). Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Galba "chory z nienawiści"! :)))) 28.08.06, 18:45 Dziennikarze "GW", demokraci.pl, icb "poplecznicy" itp. widzą Hitlera, reszta - Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Galba "chory z nienawiści"! :)))) 28.08.06, 18:46 t-800 napisał: > Dziennikarze "GW", demokraci.pl, icb Ich (miało być). Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Galba "chory z nienawiści"! :)))) 28.08.06, 18:49 Jeden widzi to, drugi co innego. A interpretować dlaczego można różnie. Może galba i jemu podobni po prostu podświadomie się w Michniku podkochują? :) Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Galba "chory z nienawiści"! :)))) 28.08.06, 18:50 Galba nie wiem - ale Ty to na pewno. No i autorzy plakatu pewnie też. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Galba "chory z nienawiści"! :)))) 28.08.06, 19:06 No nie no... ja pewnie w Hitlerze :p. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Galba "chory z nienawiści"! :)))) 28.08.06, 20:09 A może jednak sid.nd.e-wro.pl/prawda.gif ? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 demokrata.pl się odezwał... 28.08.06, 18:27 Neoliberalne media polujące na wszystko, co "przeciw" obecnej władzy, nawet w twarzy Adama Michnika widzą Adolfa Hitlera. Znamienne. Czy stać nas jako społeczeństwo na odrobinę więcej niż to, co mówią w mediach? www.rozbrat.org/glowna.htm Odpowiedz Link Zgłoś
kruder76 C.d. 28.08.06, 16:56 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3578946.html Panie "dziennikarzu" kończ waść - wstydu oszczędź. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Gazeta się przyznaje :) 28.08.06, 16:57 "Niektórzy obserwatorzy i goście forum portalu "Gazety" rozpoznali bowiem w twarzy, która zastąpiła oblicze Matki Boskiej... Adama Michnika, kpiąc że redakcja nie rozpoznała swojego naczelnego. I - według nieoficjalnych informacji ze skłotu - rzeczywiście miał być to Michnik." A anarchiści dołożyli swoje w oświadczeniu: "Neoliberalne media polujące na wszystko, co "przeciw" obecnej władzy, nawet w twarzy Adama Michnika widzą Adolfa Hitlera. Znamienne. Czy stać nas jako społeczeństwo na odrobinę więcej niż to, co mówią w mediach?". wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3578946.html Odpowiedz Link Zgłoś
grzmucin Re: Gazeta się przyznaje :) 28.08.06, 17:12 "W wydanym wczoraj oświadczeniu twórców plakatu, "Gazeta" dostaje prztyczka w nos: "Neoliberalne media polujące na wszystko, co "przeciw" obecnej władzy, nawet w twarzy Adama Michnika widzą Adolfa Hitlera. Znamienne. Czy stać nas jako społeczeństwo na odrobinę więcej niż to, co mówią w mediach?"." Wszyscy opanowani manią ślepego atakowania Gazety Wyborczej są pewnie zaskoczeni tym fragmentem (Jak to? GW przyznaje się, że dostała prztyczka??). Ale znając życie za chwilę będą triumfować. Pożałowania godne. A swoją drogą ciekawe, czy np. Nasz Dziennik przyznałby się, że dostał prztyczka, gdyby dostał (bo oczywiście zapewne nigdy nie dostał)? A może odwróciłby kota ogonem i przypuścił atak na... "neoliberalne, niepolskie media" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mak67 Re: Gazeta się przyznaje :) 28.08.06, 17:17 Jeden przypadek wiosny nie czyni. Normalnie GW zawsze ma rację a jak jej nie ma to patrz na poprzednie. Ta pomyłka to wynik stałej linii GW jak jest okazja dowalić przeciwnikom to każde fakty się nagnie Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Gazeta się przyznaje :) 28.08.06, 17:18 grzmucin napisał: > Wszyscy opanowani manią ślepego atakowania Gazety Wyborczej są pewnie zaskoczen > i > tym fragmentem (Jak to? GW przyznaje się, że dostała prztyczka??). Ale nie przyznali, że dostali prztyczka od Galby, bo on to pierwszy zauważył i opublikował. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
grzmucin Re: Gazeta się przyznaje :) 28.08.06, 17:36 t-800 napisał: > Ale nie przyznali, że dostali prztyczka od Galby Bo całokształt działalności Galby (w internecie) dyskwalifikuje go jako dyskutanta, czy osobę, o której można by wspomnieć choćby słowem w jakimś artykule :) Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Gazeta się przyznaje :) 28.08.06, 17:51 I pewnie dlatego dziś wspominają o nim w TVN 24. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Jesli to Michnik 28.08.06, 17:59 to plakat wlasciwie oddaje stan rzeczy. przeciez Adas to duchowy ojciec kaczek z KORu. Oj ludzie obudzcie sie wreszcie. Ten rzad to, moze patriotyczna, ale tez komunistyczna zadyma... Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Gazeta się przyznaje :) 28.08.06, 19:13 To je dobre: "W wydanym wczoraj oświadczeniu twórców plakatu, "Gazeta" dostaje prztyczka w nos: "Neoliberalne media polujące na wszystko, co "przeciw" obecnej władzy, nawet w twarzy Adama Michnika widzą Adolfa Hitlera. Znamienne. Czy stać nas jako społeczeństwo na odrobinę więcej niż to, co mówią w mediach?". Interpretacji plakatu więc przybywa." Interpretacji plakatu przybywa rzecze skompromitowana gazeta cytujac wypowiedz tworcow plakatu... :) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Dziennikarz Gazety wziął Michnika za Hitlera 28.08.06, 17:42 Właśnie mówili o tym w serwisie TVN24. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Dziennikarz Gazety wziął Michnika za Hitlera 28.08.06, 17:58 Zabawne a nawet kuriozalne nieporozumienie. Michnik, oczywiście - wszak On to swoją wspaniałą postawą antykorupcyjną w sprawie Rywina otworzył Polsce drogę do rządów antykorpc. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Dziennikarz Gazety wziął Michnika za Hitlera 28.08.06, 19:10 To apogeum psychozy antypisiorkowskiej w mediach pseudoliberalnych Odpowiedz Link Zgłoś
tajny.zwolennik.iv.rzeczpospol Re: Dziennikarz Gazety wziął Michnika za Hitlera 28.08.06, 19:15 Dziennikarz Gazety wziął Michnika za Hitlera ciekawe czy Michnik poda do sadu za to swego pracownika? Odpowiedz Link Zgłoś
demokrata.prl [...] 28.08.06, 19:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Oj skaczą skaczą 28.08.06, 20:44 Co im przeszkadzał ten wątek: Po co czytać Galbę.On pisze o oczywistych sprawach Autor: 1normalnyczlowiek Data: 28.08.06, 20:35 Dyskusja w innym wątku: Michnik czy Hitler? spowodowała, że w końcu przed chwilą przeczytałem co takiego pisze ten Galba. Zarówno jego analiza i ocena sytuacji w Polsce ani mnie nie dziwi, ani nie zaskakuje. Wątpię, żeby ktoś w jakiś merytoryczny sposób mógł zadać kłam, temu co pisze. Ja nie muszę go czytać, bo i po co. Po to by potwierdzać to co i sam bez trudu zauważam? Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Oj skaczą skaczą 28.08.06, 20:49 1normalnyczlowiek napisał: > Co im przeszkadzał ten wątek: > > Po co czytać Galbę.On pisze o oczywistych sprawach > Autor: 1normalnyczlowiek > Data: 28.08.06, 20:35 > > Dyskusja w innym wątku: Michnik czy Hitler? spowodowała, że w końcu przed > chwilą przeczytałem co takiego pisze ten Galba. Zarówno jego analiza i ocena > sytuacji w Polsce ani mnie nie dziwi, ani nie zaskakuje. Wątpię, żeby ktoś w > jakiś merytoryczny sposób mógł zadać kłam, temu co pisze. Ja nie muszę go > czytać, bo i po co. Po to by potwierdzać to co i sam bez trudu zauważam? Przeszkadzal bo to kryptoreklama. Zacheta do odwiedzenia bloga Galby. To niedopuszczalne. Ale mozesz zachecac do odwiedzenia zdychajacego (bo nudnego) blogu Plopli. Jeszcze Ci watek nawet przygwozdza jak to bylo ostatniego razu kiedy sam Plopli zebral o zainteresowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Oj skaczą skaczą 28.08.06, 20:54 nurni napisał: > Przeszkadzal bo to kryptoreklama. Zacheta do odwiedzenia bloga Galby. > To niedopuszczalne. ---> To spróbuję pod innym tytułem. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Oj skaczą skaczą 28.08.06, 20:59 1normalnyczlowiek napisał: > nurni napisał: > > Przeszkadzal bo to kryptoreklama. Zacheta do odwiedzenia bloga Galby. > > To niedopuszczalne. > > ---> To spróbuję pod innym tytułem. Nie z Giwi te numery. Nie mozna tak propagowac blogow. No chyba ze chcesz zareklamowac blog b cenzora Plopli. To wtedy mozna. Kolezanka Plopli chetnie go nawet przygwozdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Oj skaczą skaczą 28.08.06, 21:38 nurni napisał: > Nie z Giwi te numery. ---> Samotny, ale jeszcze jest. Czyli się udało. Nie mam najmniejszego zamiaru reklamować Galby. Zresztą, w tym wątku wystarczająco go zareklamowano. Interesuje mnie, do kogo taki blog polityczny powinien być kierowany - czy do zwolenników, czy bardziej do przeciwników danych opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Oj tego pana to GW juz nigdy nie poprosi o 28.08.06, 20:58 komentarz - niechcacy wyjasnil sposob ""myslenia" "dziennikarzy" GW: "mówi socjolog dr Krzysztof Podemski ... - Zresztą, mechanizm jest prosty. Przeciwnicy Kaczyńskich, podejrzewając ich o autorytaryzm i widząc zestawioną z nimi twarz zbliżoną do Hitlera automatycznie przypisują ją dawnemu kanclerzowi Rzeszy. Nawet jeśli różnica między stylem sprawowania władzy między tymi panami jest ogromna, bo w końcu Kaczyńscy nie mają krwi na rękach - tłumaczy kłopoty." wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3578946.html Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Oj tego pana to GW juz nigdy nie poprosi o 28.08.06, 21:01 frank_drebin napisał: > twarz zbliżoną do Hitlera Michnik to "twarz zbliżona do Hitlera"? Oj kiepsko im wychodzi to wycofywanie się z tej wpadki. Odpowiedz Link Zgłoś
ubek-bubek Czytałem że eksperci uważli Hitlera za żydka. 31.08.06, 00:57 Może są spokrewnieni? kataryna.kataryna napisała: > frank_drebin napisał: > > > twarz zbliżoną do Hitlera > > > > Michnik to "twarz zbliżona do Hitlera"? Oj kiepsko im wychodzi to wycofywanie > się z tej wpadki. Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Galba ? 28.08.06, 21:10 (gdziekolwiek jesteś) To jest Twój dzień! Wpłynałeś na linię GW! :))) Ty, 'ziarnko maku'... Oj wije się ta linia, wije dziś jak opętana wokół tego plakatu :) (wiem, że Miłosz..., że kontrowersje, że itd, ale ten wiersz od razu się wprosił) PRZPOWIEŚĆ O MAKU Na ziarnku maku stoi mały dom, Pieski szczekają na księżyc makowy I nigdy jeszcze tym makowym psom, Że jest świat większy, nie przyszło do głowy. Ziemia to ziarnko - naprawdę nie więcej, A inne ziarnka - planety i gwiazdy. A choć ich będzie chyba sto tysięcy, Domek z ogrodem może stać na każdej. Wszystko w makówce. Mak rośnie w ogrodzie, Dzieci biegają i mak się kołysze. A wieczorami, o księżyca wschodzie Psy gdzieś szczekają, to głośniej, to ciszej. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Galba ?....echo___oooo .... 28.08.06, 22:38 echo_o napisała: > (gdziekolwiek jesteś) .... • trio b.autor 03.03.2005 21:49 + odpowiedz Wstrzymały dech Kaśka,..???? Gnębi je pech Bo nie mogą obalić premiera, ach premiera! Ruszają w bój Własną piersią bronić Wieldsteina Michnik to zbój Nie zwycięży nas jego ferajna! Zwalczcie tę chuć Inny cel wam ojczyzna wytycza Zacznijcie knuć Jak tu pozbyć się Macierewicza. > To jest Twój dzień! > > Wpłynałeś na linię GW! :))) > Ty, 'ziarnko maku'... ..polska język trudna język.. Odpowiedz Link Zgłoś
weteran3 jak pogodzić anarchosyndykalizm z patriotyzmem ? 28.08.06, 22:15 ten plakat jest takim pytaniem dla mnie ciemnego kloszarda zresztą... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Niewiele sie pomylil 28.08.06, 22:56 Totalitaryzm "politycznej poprawnosci" bardzo przypomina ustawy norymberskie herrn adolfa kataryna.kataryna napisała: > Ale numer :))) > > galba.blox.pl/2006/08/Tak-dziala-zniewolony-umysl.html > > > Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Re: Dziennikarz Gazety wziął Michnika za Hitlera 28.08.06, 23:40 Ostatnio wyszukiwane przez Katarynę "kąski" coraz bardziej zbliżają się do rynsztoka. Smacznego. I gratuluję "autorytetu" w osobie Galby. Swój swego zawsze wywącha... Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Dziennikarz Gazety wziął Michnika za Hitlera 28.08.06, 23:44 Na Galbę powoływał się dzisiaj nawet TVN 24. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
grzmucin Re: Dziennikarz Gazety wziął Michnika za Hitlera 29.08.06, 00:08 Powoływał się :D To stwierdzenie jest daleko idącym nadużyciem ;) Bloger galba pewnie by chciał, by się na niego powoływano, ale nie w takich antypolskich, liberalnych mediach jak TVN, ale np. w Naszym Dzienniku. Czy to jest również marzeniem t-800? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Dziennikarz Gazety wziął Michnika za Hitlera 29.08.06, 16:18 grzmucin napisał: > Powoływał się :D > To stwierdzenie jest daleko idącym nadużyciem ;) No jasne! "Jeśli fakty przeczą mojej teorii, to tym gorzej dla faktów!" :-) > Bloger galba pewnie by chciał, by się na niego powoływano, ale nie w takich > antypolskich, liberalnych mediach jak TVN, ale np. w Naszym Dzienniku. Czy to > jest również marzeniem t-800? ;) Ja nie mam takich marzeń. To Twoja chora projekcja. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Dziennikarz Gazety wziął Michnika za Hitlera 29.08.06, 17:53 Ta Twoja drobna intryga z fotomontażem to niebywałe cwaniactwo. W Wyborczej brałaś lekcje? Odpowiedz Link Zgłoś