Dodaj do ulubionych

Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia

• lexpistols Re: twinki 2 -A czytałeś chłopcze prace Kuronia? 01.10.06, 16:41
      Czytałem różnica, jest taka, że Kuroń nigdy nie ukrywał swoich poglądów i za to
      siedział w więzeniu, a Kaczor wtedy kwakał o Leninie, teraz to ukrywa i kwaka
      sobie o Bogu i Narodzie, pierd.... menda
    • pasbud Re: Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 16:41
      no..phh.. wie pani. no, teoretycznie to można nawet sejm obciążyć . rozmawiałem
      juz z ministrem ziobro na ten temat...... - pan poseł PIS Adam Lipinski. nie
      wspomne juz o całości tych rozmów włącznie z językiem rynsztoku.i to ciągłe
      dzieleni Polski i POlaków . ta retoryka nie da sie jej wytrzymac. dla władzy
      PIS jest w stanie zrobić wszytsko.wiwat rewolucjo moralna!
      • pies_na_lewizne Re: rewolucja moralna jest OK 01.10.06, 17:00
        pasbud napisał:

> wiwat rewolucjo moralna!

Lewizna chce przchodzic rewolucje moralna? A czemu nie, to calkiem chwalebne,
        czesto sie zastanawialem kiedy ja wreszcie zaczniecie przechodzic!
        Na pewno lepszy bedzie z niej pozytek niz z pazdziernikowej ;)
    • dzakarta Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 16:47

Stoczniowcy, weźcie się do roboty , bo cały kraj do was bez przerwy dokłada a
      wy się obijacie na wiecach! Ile jeszcze te deficytowe stocznie wezmą kredytów
      gwarantowanych przez państwo, które spłacają potem wszyscy obywatele!
      Walczyliście o kapitalizm, o gospodarkę wolnorynkową a zachowujecie się jak
      państwowy, deficytowy zakład komunistyczny!
      Precz z pisuarem i lpr-em - reliktami postkomuny!!!
      • pies_na_lewizne Re: Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 16:54
        dzakarta napisał:

>
        > Stoczniowcy, weźcie się do roboty , bo cały kraj do was bez przerwy dokłada a
        > wy się obijacie na wiecach!

Ci stoczniowcy (i ich poprzednicy) stawili czola komunie abys Ty teraz mogl
        pisac co chcesz na forach, nawet ludzi obrazac.
        • zenutek Re: Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 17:12
          "Ci stoczniowcy (i ich poprzednicy) stawili czola komunie abys Ty teraz mogl
          pisac co chcesz na forach, nawet ludzi obrazac". - Ci stoczniowcy, to
          darmozjady, ciągle naród musi do nich dokładać, obecnie także (ok. 600 mln zł -
          po rozłączeniu)... a "ich poprzednicy" to obecnie zomowcy..... Nie wstyd Ci za
          twojego ideologa......????
          • pies_na_lewizne Re: Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 17:59
            zenutek napisała:

> "Ci stoczniowcy (i ich poprzednicy) stawili czola komunie abys Ty teraz mogl
            > pisac co chcesz na forach, nawet ludzi obrazac". - Ci stoczniowcy, to
            > darmozjady, ciągle naród musi do nich dokładać, obecnie także (ok. 600 mln
            > zł - po rozłączeniu)... a "ich poprzednicy" to obecnie zomowcy..... Nie wstyd
            > Ci za twojego ideologa......????

Darmozjady? Przeciez pracuja na te swoje wyplaty to dlaczego zaraz darmozjady?
            Podejrzewam ze pracuja ciezej od Ciebie lub mnie. Czyz nie jest to prawda w
            twoim wypdku? Ja od razu mowie ze tak ciezko jak oni to ja nie pracuje.

A ze panstwo doplaca do tej stoczni? Ja nie wiem czy warto czy nie... czasem
            jednak warto doplacac i utrzymac jakis przemysl ktory jest potrzebny i daje
            krajowi wieksza niezaleznosc albo po to by przeczekac zla koniunkure.... nawet
            w bardzo rozwinietych demokratycznych krajach Zachodu czasem rzady dotuja
            niektore (prywatne!) zaklady, dajac im bezposrednie dotacje albo ulgi
            podatkowe, jak im zalezy zeby nie splajtowaly...

A protestowales jak komuna doplacala do wielu innych nierentownych zakladow?
            I jesli myslisz ze komuna byla taka szlachetna to nie zapominaj ze dokladala
            pieniedzmi wypracowanymi przez spoleczenstwo.

"Ich poprzednicy to obecnie zomowcy"? Nic o tym nie wiem. Ale pamietaj ze w
            dzisiejszych czasach zomowcy to juz inni zomowcy niz za komuny. Sa po to aby
            bronic porzadku publicznego i demokratycznego a nie byc uzywani zeby
            spoleczenstwo za morde trzymac. W kazdym demokratycznym kraju zachodu za
            odpowiedniki naszych zomowcow... i ludzie sie ciesza z ich istnienia bo
            zapewniaja im bezpieczenswtwo, tak jak policja i wojsko i straz pozarna.

Czy byles moze komunista za komuny a teraz jestes uwlaszonym liberalem albo
            jego synem? No bo wiesz, niestety punkt widzenia czesto zalezy od punktu
            siedzenia.
            • kvakva Re: Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 19:11
              Darmozjady? Przeciez pracuja na te swoje wyplaty to dlaczego zaraz darmozjady?
              Podejrzewam ze pracuja ciezej od Ciebie lub mnie. Czyz nie jest to prawda w
              twoim wypadku? Ja od razu mowie ze tak ciezko jak oni to ja nie pracuje.
              Napisałeś "pracują", kwestia czy zarabiają. Wiem, że to bolesne dla
              nich ale ja bym im tą stocznię dał w prezencie. Myślisz, że by chcieli? Nie
              sądzę. Dlaczego? Bo komu potem skoczyć do gardła po pieniądze? Samemu sobie?
              Górnicy opanowali wymuszanie kasy do perfekcji dając przykład stoczniowcom.
              Padło na podatny grunt... Nie mam pretensji do zwykłych robotników ale jeśli
              jest tak źle to czemu jest tak dobrze w kieszeniach zarządzających? Prześledź
              uważnie historię Stoczni i stwierdzisz nieskończone pasmo sukcesów. Warunek?
              Patrz przez pryzmat portfeli wierchuszki stoczniowej.
        • cloclo80 Re: Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 18:04
          Dlatego nawyzsza pora podniesc d... i przerwac wyglupy Kaczkina.
          • pies_na_lewizne Re: Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 18:44
            cloclo80 napisał:

> Dlatego nawyzsza pora podniesc d... i przerwac wyglupy Kaczkina.

jesli bedziesz to robic respektujac normy prawne i zasady demokratyczne to
            czemu nie?
            Masz prawo wyrazac swoje poglady, nawet angazowac sie w dzialalnosc politycza,
            to wywalczyli dla Ciebie stoczniowcy.
    • lexpistols Kaczor mnie ostatnio tak cieszy, to żałosna kreat 01.10.06, 16:48
      ura coraz bardziej się pogrąża, aż miło patrzeć jak pisiory się topią we
      własnym szmbie, Kaczor może sobie pierdzieć gębą co chce, a i tak notowań nie
      poprawi, jeszcze trochę i Kaczory tak sie skompromitują, że więcej ich
      niezobaczymy
    • pozarski Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 16:52
      "W Gdansku", powiedzial Kaczkin, "rozpoczela sie walka o wolnosc w Polsce i na
      swiecie." No, moze na Nowym Swiecie.
    • brokowisko Niech Zyje !!! TVPis - jest jeszcze wolna TVN 24 01.10.06, 16:55
      Zapomnialem o trwam i o oj rydzu! A co to ma wspolnego z wolna , dobra Polska !
      Kretacze z PiSu ! Towarzysze z PiSu ! Niech zyja !
    • kvakva Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 16:57

Myśmy w niewoli dżungli się rodzili,
      a ci, co naszą wciąż deptali godność,
      wszystkie więzienia nami zapełnili
      nie zawahawszy się przed żadną zbrodnią.
      Lecz gdy na drodze do wyswobodzenia
      kłody pod nogi rzucał stary świat,
      PiSowska flaga nad nami płonęła,
      ten awangardy ludzkiej czysty znak.

W Kolebce wtedy nowy świat się zrodził,
      rozpromieniony prezesowską prawdą.
      Szóstą część świata wspaniale oswobodził
      zryw - który także Kaczor myślą natchnął.
      I gdy w szeregi nasze, w nasze dzieła
      znienacka motłoch pewny siebie wpadł -
      Czerwona flaga nad nami płonęła,
      ten awangardy ludzkiej czysty znak.

No nie śliczne? Ja tylko wykonałem delikatny tuning nie zmieniając sensu...
      Oryginał na mirrors.sinuspl.net/www.pk.bezuprzedzen.pl/wflaga.htm
    • sumienie.lk Brawo Duce !!! 01.10.06, 16:57
      Poskomuniści potrafią takie imprezki robić.
    • drogibronislaw Re: Ciebie to po prostu święta ziemia nosić nie 01.10.06, 17:01
      Masz na myśli region Izraela i okolic? Czyżbyś stamtąd ...??
    • uhder Re: Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 17:01
      I o to chodziło. Wreszcie komuna padnie. W mojej wsi czekaliśmy na to 15 lat.
      Piszę ten post w imieniu ogółu.
    • rojek40 Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 17:02
      Labedzi spiew kaczorow.Skonczyliscie w sposob na jaki zasluzyliscie. Dwa tysiace sympatykow z calej
      Polski to najlepsza cenzurka.Tak koncza nieudacznicy.
      • ottt Rojek, ja jestem w Gdańsku- 2 tyś? Chyba jak 01.10.06, 17:20
        tvn policzy to może tyle wyjdzie. A jak policzy tuskowców 7.10 to pewnie
        wyjdzie 100tyś i 60% poparcia w sondażach.
        :D
    • zenutek Zabrakło tylko jednego..... 01.10.06, 17:07
      W tym przemówieniu zabrakło tylko jednego.... że to właśnie PiS obalił komunizm
      w 1989 roku. Panie Kaczyński... na następnym spędzonym wiecu, musisz to
      powiedzieć.... niech wreszcie ten "ciemny lud" wie, kto w tym kraju obalił
      poprzedni ustrój. Tylko jak tu przebrnąć przez "okrągły stół", ale i na to
      Kurski z Kamińskim znajdą wytłumaczenie..... może jakieś lekarstwo?????
    • terence Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 17:07
      "Kiedy na telebimach pojawiały się twarze liderów PO - Donalda Tuska, Bronisława
      Komorowskiego i Jana Rokity - tłum gwizdał i rozlegały się salwy śmiechu."
      no tak wróg jest jasny, godzina nienawiści jak u Orwella
      nie dziwie się że wymyślił to menda Kurski, ciemny lud lubi takie propagandówki
      i z chęcią je kupuje, ciemny lud kupi wszystko jak mawia Kurski...
      • zenutek Re: Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 17:21
        A co najważniejsze, to wielki prezes, namawiał do umiarkowania w krytyce, do
        opanowania opozycji.... śmiesznie to brzmiało przy tej propagandzie.....
    • lubelskie PIS = PRL BIS 01.10.06, 17:10
      PIS to partia rzywcem zerżnięta z PZPR !!!
      • lolek0000 PIS = kaniec PRL-u BIS i syjonistów. 01.10.06, 17:26
        PiS to partia która żywcem zerżnie PZPR i agentów obcych wywiadów, w tym tych z
        wermachtu, luftwaffe i abwehry.
    • chwd.pis4 Tak upadała komuna - patrzcie uważnie młodzi 01.10.06, 17:10
      Już nie trzeba wam opowiadać jak upadała komuna. Dokładnie tak, jak zalicza
      padaczkę PiS. Niedługo klakierów będą wozić autobusami za sobą ale nie dajcie
      się nabrać temu PiSowemu ścierwu. To jest agonia Kaczyńskich i ich zakłamanego
      systemu.
      • ottt Re: Tak upadała komuna - przy bezustannym poparciu 01.10.06, 17:16
        mediów i sondaży. Tak właśnie odejdzie PO i dołączy do zgnojonych komuchów z
        SLD-cji, SDPL-u i PD-ałków.
        PiS nie potrzebuje kłamliwych i nudnych tekstów Tuska i Komorowskiego, którzy
        ściągawkami od Oleksego i Dyducha podzielili sie z Olejniczakiem.
      • jo5348 Re: Tak upadała komuna - patrzcie uważnie młodzi 01.10.06, 17:18
        Owszem, agonia. Im prędzej, tym, lepiej. Nie każcie nam długo czekać, bo to
        szambo trudno zdzierżyć. Kartoflanka na kaczyźnie - nowe polskie danie.
      • sugarless Ja tam byłem, tam ludzie autetycznie popierają 01.10.06, 17:24
        Kaczyńskiego,to raczej Wałęssa nie pojawia się bez obstawy ,od dłuższego czasu
        Wałęsa boi się chodzić po Gdańsku ,Kaczyński mowił dobrze np. że nie ma PO
        swojej stronie mediów np.TVN reprezentuje kapitał zagraniczny ,dziwie się
        internautą nieświadomych swiich wypowiedzi ,Tusk ,Wałęsa Balcerowicz i Kwa
        śnieski którzy storzyli dzisiejszą rzecziwistosć ,największe
        bezrobocie ,emigracja za chlebem o największej skali w dziejach państwa
        polskiego
    • gdl4519 Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 17:16
      Jestem z Gdańska i doskonale pamiętam wiece w stoczni im.Lenina w 1968r (byłam
      wtedy studentką).Po tych wiecach stoczniowcy szli uzbrojeni w kawałki kabli i
      inne pały w kierunku Politechniki Gdańskiej ,wspomagajac aktywnie oddziały
      Milicji Obywatelskiej. Jeszcze chwila i bedzie tak samo.
      • pmonroe Brawo Kaczor - szacuneczek 01.10.06, 17:26
        Rozlozymy postkomune na lopatki !
      • zenutek Re: Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 17:29
        A gdzie teraz by poszli???? Czyżby pod dom Tuska????? Zobaczymy jak Stocznia i
        jej Solidarność będzie cichutko piszczała, jak nie dostaną 600 mln złotych, bo
        w budżecie brak.....
        A tak na poważnie: Solidarność sięga dna..... To PiS stacza Solidarność na
        dno...
      • pies_na_lewizne Re: Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 17:34
        gdl4519 napisała:

> Jestem z Gdańska i doskonale pamiętam wiece w stoczni im.Lenina w 1968r (byłam
        > wtedy studentką).Po tych wiecach stoczniowcy szli uzbrojeni w kawałki kabli i
        > inne pały w kierunku Politechniki Gdańskiej ,wspomagajac aktywnie oddziały
        > Milicji Obywatelskiej. Jeszcze chwila i bedzie tak samo.

widze ze Ci te studia niewiele pomogly... bredzisz. To sa juz inne czasy...
        czas myslec nowymi kategoriami a nie ciagle operowac komuszym postrzeganiem
        swiata.
    • pies_na_lewizne Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 17:26
      > [Jarosław Kaczyński] Wezwał wszystkich do opamiętania i naprawy
      > Rzeczypospolitej. Wzywał uczciwych ludzi, by nie bali się prawdy.

Lewicowcy, to sie tez Was tyczy. Wezcie sie do roboty, do naprawy
      Rzeczpospolitej, budujcie swoja opozycje, ale demokratyczna, bez histerii, bez
      wscieklosci, bez piany, Polska jest duza, Wy tez macie w niej swoje miejsce.
      Bedzie to juz jednak inna Polska i z tym musicie sie pogodzic. Nie bedziecie
      miec szczegolnych przywilejow, bedziecie miec rowne prawa, tak jak w kazdym
      nowoczesnym i demokratycznym kraju.

> Premier powiedział też, że przyjechał na wiec, żeby zapewnić, że likidacja
      > polskiego postkomunizmu będzie kontynuowana. Dodał, że ci, którzy - jak się
      > wyraził - "opluwają obecnie rząd, stoją tam, gdzie 26 lat temu stało ZOMO".

Dlaczego mielibyscie bronic postkomunizmu, ukladu? Przeciez on musial kiedys
      sie skonczyc i ten czas wreszcie nadszedl. To se ne vrati, trzeba sie z tym
      pogodzic. Przestancie pluc, wezcie sie do roboty, w zgodzie budowac wspolna
      Polske.
      • terence Re: Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 17:41
        sądzisz cieciu ze wszyscy co nie popierają PiS to od razu czerwoni, lewaki czy
        komuchy? to niezła ta twoja paranoja
        PiS to komuna mentalna psująca państwo! racje miał Lechu, oni potrafia tylko
        burzyć a nie budować
        lecz w gruncie rzeczy jest to sprawa smaku tak smaku...
        • pies_na_lewizne Re: Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 18:18
          terence napisał:

> sądzisz cieciu ze wszyscy co nie popierają PiS to od razu czerwoni, lewaki czy
          > komuchy? to niezła ta twoja paranoja PiS to komuna mentalna psująca państwo!
          > racje miał Lechu, oni potrafia tylko burzyć a nie budować lecz w gruncie
          > rzeczy jest to sprawa smaku tak smaku...

Co to te(Twoje)rence takie skore do wystukiwania obelg?
          Uzylem po prostu skrotu myslowego, troszke z przekory.
          Ja to burza a nie buduja? Zburzyli WSI i natychmiast w jego miejsce zbudowali
          zreformowane i zweryfikowane sluby, nawet dwie ;)!
          Oni przede wszystkim remontuja i modernizuja, chociaz czasem trzeba pewne
          budynki burzyc i budowac na ich miejsce nowe, np. gdy sa zbyt wyeksploatowane,
          przezarte grzybem, szpeca, sa nieekonomiczne w eksploatacji, itp...

A jakie Ty masz poglady polityczne i jaka jest Twoja wizja Polski?
      • e-4l Re: Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 17:45
        Postkomuniści też mają prawo być, jest chyba demokracja?
        • ginger123 Re: Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 17:55
          Kaczynski swoja obecnoscia zbeszczescil Stocznie Gdanska na terenie tego
          zakladu bywali ludzie ,rzeczywiscie walczyli w wolnosc i demokracje( nie mowie
          tutaj o Walentynowicz,Gwiazdach) ten glupej najpierw zawiazuje koalicje z
          sAMOOBRONA A POTEM MA PRETENSJE do ludzi i nazywa ich zomowcami ten cholerny
          psychol,ktory dla utrzymania wladzy sprzedaly wlasna matke!
          • pies_na_lewizne Re: Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 18:37
            ginger123 napisała:

> Kaczynski swoja obecnoscia zbeszczescil Stocznie Gdanska na terenie tego
            > zakladu bywali ludzie ,rzeczywiscie walczyli w wolnosc i demokracje( nie
            > mowie tutaj o Walentynowicz,Gwiazdach) ten glupej najpierw zawiazuje
            > koalicje z sAMOOBRONA A POTEM MA PRETENSJE do ludzi i nazywa ich zomowcami
            > ten cholerny psychol,ktory dla utrzymania wladzy sprzedaly wlasna matke!

Widze ze mamy odmienny poglad na to co demokraja. A no coz, ludzie miewaja
            rozne poglady.

PiS zakladal koalicje z SO bo PO stawial wygorowane warunki, np. koniecznie im
            zalezalo na resorcie MSW ... nie wiem akurat dlaczego im na tym resorcie tak
            zalezalo ze bez niego ani rusz...

To prawda PiS pprzejechal sie na tej koalicji z SO... ale teraz obiecali ze nie
            zejda juz ponizej pewnych standartow. Daj im szanse.

No ale tu chyba wszystko chodzi o to jakiej Polski ty bys chcial, nie? Chyba od
            tego by trzeba dyskusje zaczac... Bo jesli Twoja wizja jest dramatycznie inna
            niz PiS'u, to ich sukcesy bedziesz widzial jako (swoje i ich) kleski... a ich
            kleski jako (Twoje) sukcesy...

No wiec wlasnie, jakiej Ty bys Polski chcial?
            • terence Re: Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 19:17
              bez ideologii za to z pracą i bez bezrobocia, wyższe płące, jawniejszej
              polityki, mniej frazesów, więcej działania, mniej kłótliwości szczeólnie w
              polityce zagranicznej i z UE, mniej lizania tylniej części ciała Bushowi, nie
              dla wysyłania wojsk do Afganistanu itp itd i jeszcze wiele wiele PiSowi można
              zarzucić
              aaa i jeszcze mniej ideologii grzyba Rydza
              księża precz z polityki
              • pies_na_lewizne Re: Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 23:27
                terence napisał:

> bez ideologii

Nie lubisz ideologii to co Ty czlowieku robisz tu na tym forum, dlaczego
                czytasz GWno? Czyzbys chcial mi powiedziec ze tu nie ma ideologii?

Acha, moze tylko od rzadu nie chcesz.... No ale jesli bylby to rzad
                PO+SLD+SO+PSL to juzbys chcial czy tez nie?
                Czy ty nazywasz program danej partii za ideologie? Bo jesli tak, to w porzadku.
                Ale na ten program glosowalo najwiecej obywalteli. I ten rzad chcial i dalej
                chce realizowac swoj program na ktory ma przyzwolenie spoleczne. Ale opozycja w
                bardzo ideologicznie zaciekly sposob te poczynania na kazdym kroku zwalczala.
                Czy wolales wtedy do PO zeby uzywala mniej ideologii?

> za to z pracą i bez bezrobocia,

PiS objal gospodarke rozwalona, majatek narodowy rozkradziony, stopy procentowe
                ustaloone przez NBP tak wysokim poziomie ze biznesowi nie oplacalo sie ich brac
                (a wiec zastoj)... powszechna korupcja, wyciek finansow publicznych, itp, itd...

To jest praca na dekade a nie na 12-cie miesiecy. Mimo tego, rzad uzyskal
                zaskakujace rezultaty gospodarcze mimo szkodzenia przez PO.

> wyższe płące

z pustego i Salomon nie naleje. Wyzsze place moga byc tylko jesli bedzie wyzsza
                wydajnosc, albo jesli np. powstana nowe dziedziny gospodarki gdzie placic mozna
                wiecej. Z tym sie wiaze potrzeba wielkiego nacisu na szkolnictwo, nauke itd itp.

> jawniejszej polityki

Nawiazujesz do "afery bufetowej"? Tak wygladaja kuluary negocjacji politycznych
                u wszystkich partii. Co, chcesz aby nagrywano i publikowano wszystkie takie
                negocjacje?

> mniej frazesów,

Tusk i Rokita sa mistrzami frazesow, tez ich prosiles zeby stonowali?

> więcej działania,

Ten rzad dziala w piorunujacym wprost tempie i juz wiele osiagnal. Ale zawsze
                moga szybciej i wiecej, czego im zycze.

> mniej kłótliwości

co do dziedziny krajowej, Tusk i Rokita sa MISTRZAMI KLOTLIWOSCI

> [mniej kłótliwości] szczeólnie w polityce zagranicznej i z UE, mniej lizania
                > tylniej części ciała Bushowi, nie dla wysyłania wojsk do Afganistanu itp itd

A ty wolalbys zeby lizali tylek UE, jak ich poprzednicy? Polska nie jest
                wasalem EU, jest rownoprawnym czlonkiem, i nasze zdanie musi sie liczyc tak
                samo jak zdanie kazdego innego kraju unii. I my bedziemy wspoltworzyc jej
                polityke a nie tylko wykonywac jej polecenia.

Co do USA to jest on gwarantem naszej niepodleglosci. Sojusz z USA daje Polsce
                mocniejsza pozycje w EU, czy to Ci akurat sie podoba czy nie. W odroznieniu od
                socjalistycznej UE, USA jest krajem prawdziwie demokratycznym, i najwieksza
                potega swiata, Ty bys nie chcial miec najwiekszej potegi swiata za alianta? Co
                do Afganistanu, to lewactwo najchedtniej by nadstawilo .... ahem.... policzka
                Al-Kaidzie, natomiast ludzie trzezwo myslacy uwazaja ze terroryzm trzeba
                zwalczac to gdzie sie rodzi a nie czekac az zapuka do drzwi.

> i jeszcze wiele wiele PiSowi można zarzucić

jak sie jest "chorym z nienawisci" do PiSu to rzeczywiscie mozna ;)
                To jest moj malutki zart, w razie gdybys juz chcial szaty na tym forum
                rozdzierac i wrzeszczec ze "zwollenik PiSu nazwal 80% spoleczenswta chorymi z
                nienawisci do PiSu!!!!!!!!"

> aaa i jeszcze mniej ideologii grzyba Rydza

ks. Rydzyk ma demokratyczne prawo wypowiadac sie na wszystkie tematy ktore
                uwaza za istotne.

> księża precz z polityki

Dlaczego? Maja takie samo prawo jak kazdy obywatel. A jak ksieza-autorytety
                moralne wykreowane przez GWno zajmuja sie polityka to tez im tak mowisz?
        • pies_na_lewizne Re: Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 18:23
          e-4l napisał:

> Postkomuniści też mają prawo być, jest chyba demokracja?

Pewnie wpadniesz w szok gdy Ci odpowiem, ze sie z Toba absolutnie zgadzam?
          Polska jest dla WSZYSTKICH Polakow... jak rowniez dla gosci z obcych krajow
          ktorym zechce udzielic gosciny czy przyjac do swojego grona.

Chodzi o to zeby rozwalic pewne grupy interesow i pewne chore powiazania, aby
          moc budowac Polske nowoczesna i demokratyczna, w ktorej WSZYSCY beda mieli
          rowne szanse, takze postkomunisci.
    • exkrement Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 17:27
      LUDZIE! Obudźcie się! Przecież te klony mają już wszystko poza NBP i Trybunałem Konstytucyjnym!!! Przejrzyjcież na oczęta a jak nie to chodźcie na takie wiece i skandujcie: Wiesław! Wiesław! Będzie uczciwie!
    • xax Re: A parada PO nie przypomina ci Gierka, baranie 01.10.06, 17:27
      Branie !!! Czy wtym kraju nie może być normalnie.PO przynajmiej coś robi a
      barany z pisuarami jak za gierka.
    • bobbie2 Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 17:28
      Ruszyly szturmowki PiS do akcji, oszukancy szukaja poparcia i tym razem pani
      Walentynowicz znow dala sie nabrac, tak jak kiedys Walesa ja wykorzystal tak
      teraz kaczory.Ile glupoty moze wytrzymac ten prosty czlowiek???
    • rudy_rudolf pewnie tłum był podstawiony 01.10.06, 17:32
      nie chce mi się wierzyć, żeby tłum samowolnie popierał Kaczyńskiego.Pewnie ktoś
      ich uformował przed wiecem i kazał co mają mówić!!

najfajniejsze ekartki na www.asiaq.pl

szkolenia za 200zł! www.grupa-kreatywna.pl
    • wlodwoz Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 17:38
      Kaczyńscy! Wasz czas minął zanim się zaczął. Jednak jesteście upierdliwi. Ani
      taktu ani ,tym bardziej - inteligencji! Idżcie do mamusi na obiadek niedzielny i
      nie zawracajcie d. Polakom.
      • pmonroe Polacy popieraja PiS 01.10.06, 17:40
        Polacy popieraja PiS.
        |Wiec w Gdansku - dobrym dowodem na to.
        • filut69 to co wygląda na to że mnie już wypisałeś? 01.10.06, 17:55
          Z grona Polaków? Myślę że za wcześnie. A poza tym brak ci uprawnień.

Wiec z Grdańsku to wyreżyserowana i opłacona przez podatników heca propagandowa
          kaczystów. Musieli podjąć próbę podreperowania swojego "nieskażonego"
          wizerunku. Dla mnie pozostali małymi kombiantorami, którzy źle skończą. Mam
          tylko nadzieję, że ten ich koniec nie będzie nas zbyt drogo kosztował.
          • raven40p Re: to co wygląda na to że mnie już wypisałeś? 01.10.06, 18:14
            juz ty sie o to koles nie martw jak kto skonczy, martw sie o to zebys ty dobrze
            skonczyl.
            gdzie miales oczy jak poprzednie ekipy komuchow duzo gorsze rzeczy na koszt
            podatnikow robily.
            mam nadzieje, ze zanim odejda uporaja sie przedtem i pociagna do
            odpowiedzialnosci tych ktorzy duzo wiecej kosztowali polskiego podatnika i
            chodza sobie spokojnie na wolnosci.
            • filut69 propagandowa papka pisu 01.10.06, 18:27
              od roku macie wszystko w swoich rękach a nie słyszę o procesach i wyrokach.
              Przecie i sędziowie są wasi. Wniosek jest prosty pisuarowe kłamstwo. Układ
              warszawski? To ten który pomaga wam się utrzymać przy władzy w Warszawie?
              W bankach? Masz na myśli skoki? Afery? oczekuję konkretów nie propagandy.
              Jedną aferą którą na codzień widzę jest wasze parcie na kasę i władzę.
              Nie poporządkuję się hasłu karmmy kaczki bo nie dość że pokraczne to jeszcze
              szkodliwe. Znam pisuary dobrze i wiem czego się można po was spodziewać.
              I na pewno nie jest to nic dobrego dla kraju... A kolesi to w pisie sobie
              poszukaj. Może nawet prawdziwą miłość tam spotkasz, wśród swoich
              • raven40p Re: propagandowa papka pisu 01.10.06, 18:38
                a co koles, nie pasuje ci, ze ty nie jestes u koryta?
                jak chcesz przykladow, pogrzeb troche w bibliotekach o roznych miliardowych
                aferach zwlaszcza takich jak fozz. gdzie ty zyles do tej pory, jezeli nic o
                nich nie slyszales. uwazasz, ze w ciagu roku mozna wymienic caly aparat
                sedziowski, jeszcze jeden dowod na to jak naiwny jestes.
                a propos pokracznosci, miales przedtem prezydenta, ktory nie byl taki
                pokraczny. i czym on sie zasluzyl dla polski. dla siebie i dla swojej rodzinki
                na pewno. no i nie zapomnij o jego nienagannym wyksztalceniu.
                a propos konkretow, jakos ty ich sam nie podajesz.
                wole takich jak kaczynscy, oddanych patriotow, ktorzy staraja sie to
                zrealizowac co obiecali wyborcom, a nie takich, ktorych potomkowie do polakow
                strzelali i sluzyli w armiach zaborcow.
                • filut69 kolesie to u ciebie w partii są a ja członkiem pis 01.10.06, 21:54
                  nie jestem. Miliardowe afery mówisz, od roku nic w tej sprawie nie
                  zrobiliście,poza pomyjami wylewanymi na wszystkich oprócz waszych(to kategoria
                  mocno zmienna. Walczycie z układami ale dla pozostania przy korycie
                  zaakceptujecie każdego (samabrona i "układ warszawski") Hipokryzja i pomyje to
                  powinn być wasza nazwa.
                  Ja towarzyszu się do koryta nie pcham żyje spokojnie zgodnie z prawem podatki
                  za wysokie płacę leczę się prywatnie dzieci szkolę za własne państwo daje mi
                  gó... Myślę że jak tak dalej pójdzie to zamkniecie mnie za poglądy. Ot i
                  wszystko.Nie mam parcia na stolec tak jak wy.
                  Co do grzebania w archiwach to fozz pamiętam dobrze nawet jaruś kaczka coś o
                  tym wie a o telegrafie czy fundacji solidarności pewnie wie znacznie więcej,
                  Aparat sędziowski wymienić na swój powiadasz ??? ciekawe, ciekawe ale w linii
                  waszej partii.Prokueaturę macie swoją a aktów oskarżenia jak nie było tak i nie
                  ma. Pewnie też nei będzie bo trudności przejściowe na odcinku produkcji dowodów.
                  Dotychczasowi prezydenci nie byli moimi idolami, ale twój potworek to wyjątkowo
                  nieudany model.Kompletny niewypał.
                  Szczególnie w sferze zagranicznej to co robicie to jest sabotaż. I szkodzenie
                  interesowi Polski.I wkrótce się o tym wszyscy przekonamy. Co do konkretów to
                  przypomnę ci temat: propagandowa heca kaczystów mająca podreperować wizerunek
                  wodzusiów po aferze begeerowej. To jest temat dyskusji. Polacy służący w
                  armiach zaborców piszesz o działalności pana rajmunda K po wojnie czy pana
                  dornbauma? bo troszku się zgubiłem...:)))
                  pis na wodę propaganda
              • terence Re: propagandowa papka pisu 01.10.06, 18:41
                prawo i sprawiedliwość to wy macie w nazwie i w dupie...
            • adam228 Re: to co wygląda na to że mnie już wypisałeś? 01.10.06, 19:33
              PIS jest WIELKI.
              W wyborach zwycięży.
              • wikal Re: to co wygląda na to że mnie już wypisałeś? 01.10.06, 19:55
                adam228 napisał:

> PIS jest WIELKI.
                > W wyborach zwycięży.
                To prawda! WIELKI z PiS-u przekręciarz!I niczego nie wygra, jeśli gnida kurska
                ma "poprawić jego wizerunek" Dobry kawał! Do tego mamy Króla-Słońce - państwo
                to ja , a ci którzy pójdą protestować przeciwko mnie to otumanieni
                postkomuniści, walczący przeciwko Polsce. Ale stek bzdur. W dodatku twój prezes
                obraził już tylu ludzi, że niedługo będzie sobie codziennie musiał organizować
                wiece klakierów, by podnieść swoje kacze ego. Żenada i żałość!
    • zwiatrem1 Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 17:39
      Precz z komuna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • brokowisko 1852 osoby z zacma ! 01.10.06, 17:40
      I 52 osoby na miejscach ZOMO i jeden facet na miejscu Gomulki i Gierka !
    • jackback Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 17:40
      1976 Gierek i wiece poparcia no czysty Gierek
      • opt Re: Gdańsk: PiS organizuje wiec poparcia 01.10.06, 18:23
        To już widoczna oznaka końca,kiedy trzeba sobie organizować wiece poparcia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka