obraza.uczuc.religijnych 22.11.06, 13:12 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3748940.html Rozliczcie się ze styczniowej medialnej tragedii a później pomyślcie trzy razy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asienka32 Nie ma obowiazku wpłacania... a firmy państwowe 22.11.06, 13:22 powinny mieć ustawowy zakaz wpłacania pieniędzy i wspierania w jakikolwiek sposób Caritas, Owsiaka, Kwaśniewskiej i innych tego typu organizacji. obraza.uczuc.religijnych napisał: > serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3748940.html > Rozliczcie się ze styczniowej medialnej tragedii a później pomyślcie trzy > razy. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych A państwo z C. rozliczyli się ze zbiórki 22.11.06, 13:23 10 mln dla ofiar w MTK? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: A państwo z C. rozliczyli się ze zbiórki 22.11.06, 13:25 obraza.uczuc.religijnych napisał: > 10 mln dla ofiar w MTK? Dałeś pieniądze - żądaj rozliczenia. Nie dałeś - zostaw problem tym co dali. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Dobra. Jak ktoś obrabuje bank 22.11.06, 13:27 w którym nie trzymam kasy to pochwalę sprawców. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Dobra. Jak ktoś obrabuje bank 22.11.06, 13:30 obraza.uczuc.religijnych napisał: > w którym nie trzymam kasy to pochwalę sprawców. To przestępstwo. A w przypadku Caritas przestępstwa nie ma. Ludzie dają pieniadze dobrowolnie i jeśli ufają organizacji - Tobie nic do tego. Chyba, że masz podejrzenia popełnienia przez nią przestępstwa. Wtedy zawiadom prokuraturę. Odpowiedz Link Zgłoś
antypisiorek Te asienka....robisz w caritasie? 22.11.06, 13:35 chyba tak jak widzę Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Bank może upaść z powodu 22.11.06, 13:37 podjęcia nieodpowiednich kroków przez właścicieli. Ja w nim kasy nie mam bo podejrzewam że kierują nim durnie, ale ludzie mu zaufali. Rozumiem, że nie powinienem nic do tego mieć i nie domagać się wyjaśnień? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Trochę nie wiesz, o czym piszesz 22.11.06, 13:44 caritas jest fundacją i jako taka ma obowiązek publicznego rozliczania się z pieniędzy, które ludzie wpłacili. Na stronie caritas jest informacja o darczyńach w akcji pomocy poszkodowanym w katastrofie budowlanej w Katowicach www.caritas.pl/sponsorzy.php natomiast rzeczywiście nie widzę roliczenia się z tej kasy yak, jak zrobiono to w sprawie: Sprawozdanie ze zbiórki publicznej na rzecz ofiar tsunami (za okres od 1 stycznia 2006 r. do 30 czerwca 2006 r. ) www.caritas.pl/news.php? id=5098&d=5 Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Trochę nie wiesz, o czym piszesz 22.11.06, 13:53 .. ale obowiazek zdaje się dotyczy rocznego sprawozdania z działalnosci a nie rozliczania sie z jednorazowych akcji. Jeśli się mylę, poproszę o odp przepis prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Trochę nie wiesz, o czym piszesz 22.11.06, 13:54 Owszem, nie mylisz się, że roczny, natomiast mylisz sie twiwrdząc, że tylko ci, którzy wpłacili pieniądze mogą interesować się rozliczeniami finansowymi fundacji, która jest osoba prawną, nie fizyczną Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Trochę nie wiesz, o czym piszesz 22.11.06, 14:04 woda.woda napisała: > Owszem, nie mylisz się, że roczny, natomiast mylisz sie twiwrdząc, że tylko ci, > > którzy wpłacili pieniądze mogą interesować się rozliczeniami finansowymi > fundacji, która jest osoba prawną, nie fizyczną Interesować może się każdy. Tyle, że suwerennym prawem obywatela jest dysponowanie własnymi pieniędzmi. Może je sobie wpłącać na Rydzyka, Caritas, Owsiaka, Lambdę albo na tacę a Tobie ani mnie, ani nikomu innemu nic do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
pomrocznosc.jasna Re: Trochę nie wiesz, o czym piszesz 22.11.06, 14:07 Również nic do tego, gdy wpałacającymi są spółki skarbu państwa?, bo te nagminnie wypełniają kieszeń caritasowi. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Trochę nie wiesz, o czym piszesz 22.11.06, 14:10 pomrocznosc.jasna napisał: > Również nic do tego, gdy wpałacającymi są spółki skarbu państwa?, bo te > nagminnie wypełniają kieszeń caritasowi. Napisałam parę postów wcześniej o tym, ze podmioty powiązane ze Skarbem Pańśtwa i samorzadem powinny mieć ustawowy zakaz wspierania fundacji i akcji charytatywnych wszelkiego rodzaju. Odpowiedz Link Zgłoś
pomrocznosc.jasna Re: Trochę nie wiesz, o czym piszesz 22.11.06, 14:12 No i co z tego, że powinny ? Wpłacają, a zatem wpłacamy my wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Trochę nie wiesz, o czym piszesz 22.11.06, 14:15 pomrocznosc.jasna napisał: > No i co z tego, że powinny ? Wpłacają, a zatem wpłacamy my wszyscy. Ale to jest zarzut do władz spółki, ze wpłaca pieniądze na przejrzyście rozliczone przedsięwzięcie a nie do fundacji pobierajacej pieniądze, nieprawdaż? Środki prywatnej fundacji nie są srodkami publicznymi. Za to środki państwowej spółki - owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
pomrocznosc.jasna Re: Trochę nie wiesz, o czym piszesz 22.11.06, 14:18 Zarzuty możesz sobie stawiać komu chcesz, ja chcę czytelnego rozliczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Trochę nie wiesz, o czym piszesz 22.11.06, 14:07 Nikomu nic do tego, komu kto przekazuje pieniądze - jeśli robi to zgodnie z prawem. Natomiast wszystkim nam coś do tego, czy osoba prawna (tu fundacja) zgodnie z prawem rozlicza się z powierzonych sobie pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Trochę nie wiesz, o czym piszesz 22.11.06, 14:13 woda.woda napisała: > Nikomu nic do tego, komu kto przekazuje pieniądze - jeśli robi to zgodnie z > prawem. > Natomiast wszystkim nam coś do tego, czy osoba prawna (tu fundacja) zgodnie z > prawem rozlicza się z powierzonych sobie pieniędzy A skąd wiesz, że rozlicza niezgodnie z prawem? Owsiak np. zgodnei z prawem organizuje Woodstock za pieniądze orkiestry, co się wielu osobom nie podoba. W tym mnie. I po prostu nie wpłacam na WOŚP ani grosza. Zgodnie z prawem, a zgodnie z twoim widzimisię to nie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
pomrocznosc.jasna Re: Trochę nie wiesz, o czym piszesz 22.11.06, 14:16 Czy wy Rydzykowcy odchrzanicie się wreszcie od Owsiaka ? W porównaniu do waszych malwersantów to człowiek święty. A za co organizuje woodstock, wielokrotnie wyjaśniał - za odsetki. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Trochę nie wiesz, o czym piszesz 22.11.06, 14:30 pomrocznosc.jasna napisał: > Czy wy Rydzykowcy odchrzanicie się wreszcie od Owsiaka ? W porównaniu do > waszych malwersantów to człowiek święty. A za co organizuje woodstock, > wielokrotnie wyjaśniał - za odsetki. Czemu? Caritas można rozliczać, a świętego Owsiaka nie? Odsetki he he he he. W zależności od tego ile minie od momentu wpłaty do momentu zakupu sprzętu przy kwocie 30 mln można nieźle z nich żyć. A na to nikt uwagi nie zwraca, w końcu kupił to co obiecywał, co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
pomrocznosc.jasna Re: Trochę nie wiesz, o czym piszesz 22.11.06, 14:33 > Czemu? Caritas można rozliczać, a świętego Owsiaka nie? Świętego Owsiaka można i mozna to zrobić bez żadnego problemu. Wszystko masz na jego stronie podane jak na tacy, bez niedomówień. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Trochę nie wiesz, o czym piszesz 22.11.06, 14:37 pomrocznosc.jasna napisał: > > Czemu? Caritas można rozliczać, a świętego Owsiaka nie? > > Świętego Owsiaka można i mozna to zrobić bez żadnego problemu. Wszystko masz na > > jego stronie podane jak na tacy, bez niedomówień. Podaj mi proszę tę cześć regulaminu, która mówi, co wchodzi w działalnosć statutową WOŚP. Nie wyciąg, w którym WOSP zajmuje się m. in. tylko całość. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Trochę nie wiesz, o czym piszesz 22.11.06, 14:20 > A skąd wiesz, że rozlicza niezgodnie z prawem? Nie napisałm nic takiego. Napisałam, że nie ma sprawozdania finansowego z przeprowadzonej akcji charytatywnej - chyba, że jest gdzies tak ukryte, że trudno je znaleźć. Organizacja charytatywna powinna każdorazowo rozliczyć się z przeprowadzonej akcji. Byc może akcja "katowicka" nie jest jeszcze zakończona. trudno to osądzić, ponieważ o tej akcji na stronie Caritasu nie ma żadnej wzmianki oprócz listy darczyńców. > Owsiak np. zgodnei z prawem > organizuje Woodstock za pieniądze orkiestry, co się wielu osobom nie podoba. W > tym mnie. Nie musi Ci się podobać. O tym decyduje Rada Fundacji. > Zgodnie z prawem, a zgodnie z twoim widzimisię to nie to samo. Tej bzdury nie skomentuję, masz prawdopodobnie - jak wielu - kóopoty z rozumieniem pisanego tekstu Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Trochę nie wiesz, o czym piszesz 22.11.06, 14:29 asienka32 napisała: > Interesować może się każdy. Tyle, że suwerennym prawem obywatela jest > dysponowanie własnymi pieniędzmi. Może je sobie wpłącać na Rydzyka, Caritas, > Owsiaka, Lambdę albo na tacę a Tobie ani mnie, ani nikomu innemu nic do tego. Mylisz się Asienko. Wpłaca się na jakiś cel. Jeśli pieniązki poszły na inny już nie tak szczytny - np nowa fura dla prezesa Radia czy Caritasu to interesuje mnie to jak najbardziej ponieważ okradziona państwo. Pieniądze były podatków nie ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Trochę nie wiesz, o czym piszesz 22.11.06, 14:32 hummer napisał: > asienka32 napisała: > > > Interesować może się każdy. Tyle, że suwerennym prawem obywatela jest > > dysponowanie własnymi pieniędzmi. Może je sobie wpłącać na Rydzyka, Carit > as, > > Owsiaka, Lambdę albo na tacę a Tobie ani mnie, ani nikomu innemu nic do t > ego. > > Mylisz się Asienko. Wpłaca się na jakiś cel. Jeśli pieniązki poszły na inny już > nie tak szczytny - np nowa fura dla prezesa Radia czy Caritasu to interesuje m > nie to jak najbardziej ponieważ okradziona państwo. Pieniądze były podatków nie > ma :) > Wpłaty na fundacje nie są podatkami a fundacja nie jest jednoską sektora fin. publicznych, wiec nie bardzo rozumiem. Jeśli ktoś mi da 150 zł na benzynę a ja za to kupię sobie nową kieckę, to Twój problem czy tego co dał? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Trochę nie wiesz, o czym piszesz 22.11.06, 14:37 asienka32 napisała: > Wpłaty na fundacje nie są podatkami a fundacja nie jest jednoską sektora fin. > publicznych, wiec nie bardzo rozumiem. To nie jest wpłata na Fundacje ale na konkretną pomoc "Pieniądze można wpłacać na konto nr 90 1560 1111 0000 9070 0011 6398 z dopiskiem "Halemba"" Jeśli Halemba oznacza zakup fury dla ojca to ja dziękuję IV RP. > Jeśli ktoś mi da 150 zł na benzynę a ja za to kupię sobie nową kieckę, to Twój > problem czy tego co dał? Napij się melisy. Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Masz dowody defraudacji? 22.11.06, 14:39 To zgłoś prokuraturze, albo pod stół i szczekaj Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Gdzie on pisze o defraudacji? 22.11.06, 14:40 Też masz problemy z rozumieniem tekstu? Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Co jest tematem tego wątku? 22.11.06, 14:46 Ni mniej ni więcej, tylko to, ze Caritas Polska defrauduje pieniądze ze społecznych zbiórek. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Co jest tematem tego wątku? 22.11.06, 14:48 > Ni mniej ni więcej, tylko to, ze Caritas Polska defrauduje pieniądze ze > społecznych zbiórek. Czyżby? Tematem tego wątku jest to, że fundacja Caritas dotąd nie roliczyła się z przeprowadzenia "akcji katowickiej" Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Masz dowody defraudacji? 22.11.06, 14:41 ab_extra napisał: > To zgłoś prokuraturze, albo pod stół i szczekaj Szkoda pieniędzy i na tę fundację i na służby IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Trochę nie wiesz, o czym piszesz 22.11.06, 14:42 hummer napisał: > asienka32 napisała: > > > Wpłaty na fundacje nie są podatkami a fundacja nie jest jednoską sektora > fin. > > publicznych, wiec nie bardzo rozumiem. > > To nie jest wpłata na Fundacje ale na konkretną pomoc > "Pieniądze można wpłacać na konto nr 90 1560 1111 0000 9070 0011 6398 z dopiski > em "Halemba"" Jeśli Halemba oznacza zakup fury dla ojca to ja dziękuję IV RP. A co ma do tego IV RP. Caritas działa od lat jako organizacja POZARZĄDOWA. > > > Jeśli ktoś mi da 150 zł na benzynę a ja za to kupię sobie nową kieckę, to > Twój > > problem czy tego co dał? > > Napij się melisy. > Argumentów brak, to obrażasz rozmówcę. Niby wersal, a zwykła słoma z ciebie hummerku wychodzi. Coś ten Wrocław ostatnio na forum kuleje. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Trochę nie wiesz, o czym piszesz 22.11.06, 14:44 asienka32 napisała: > hummer napisał: > > > asienka32 napisała: > > > > > Wpłaty na fundacje nie są podatkami a fundacja nie jest jednoską se > ktora > > fin. > > > publicznych, wiec nie bardzo rozumiem. > > > > To nie jest wpłata na Fundacje ale na konkretną pomoc > > "Pieniądze można wpłacać na konto nr 90 1560 1111 0000 9070 0011 6398 z > dopiski > > em "Halemba"" Jeśli Halemba oznacza zakup fury dla ojca to ja dziękuję IV > RP. > > A co ma do tego IV RP. Caritas działa od lat jako organizacja POZARZĄDOWA. Jak Ci ukradnę portfel to tez policja mnie nie ma prawa ścigać bo nie jestem organizacją rządową :) > > > Jeśli ktoś mi da 150 zł na benzynę a ja za to kupię sobie nową kiec > kę, to > > Twój > > > problem czy tego co dał? > > > > Napij się melisy. > > > Argumentów brak, to obrażasz rozmówcę. Niby wersal, a zwykła słoma z ciebie > hummerku wychodzi. Coś ten Wrocław ostatnio na forum kuleje. Tylko troszczę się o Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Trochę nie wiesz, o czym piszesz 22.11.06, 14:52 > Jak Ci ukradnę portfel to tez policja mnie nie ma prawa ścigać bo nie jestem or > ganizacją rządową :) A jeśli ja nie mam nic przeciwko temu? To mój portfel w końcu? > Tylko troszczę się o Ciebie. Jestem wzruszona. Do łez. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Trochę nie wiesz, o czym piszesz 22.11.06, 15:00 asienka32 napisała: > > Jak Ci ukradnę portfel to tez policja mnie nie ma prawa ścigać bo nie jes > tem > or > > ganizacją rządową :) > > A jeśli ja nie mam nic przeciwko temu? To mój portfel w końcu? No fakt. :) Ciekawe jeszcze przeciw czemu nie miałabyś przeciwskazań :) > > Tylko troszczę się o Ciebie. > > Jestem wzruszona. Do łez. Aż tak, to nie chcialem. Jeszcze się rozmażesz. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Trochę nie wiesz, o czym piszesz 22.11.06, 15:16 > No fakt. :) Ciekawe jeszcze przeciw czemu nie miałabyś przeciwskazań :) A to już pozostawię Twojej wyobraźni :) > > > Tylko troszczę się o Ciebie. > > > > Jestem wzruszona. Do łez. > > Aż tak, to nie chcialem. Jeszcze się rozmażesz. Spoko. Wbrew temu co wypisuje mysz o kaczystach, używam dobrego tuszu. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Nudno by było czasami tu bez Ciebie :) 22.11.06, 15:30 asienka32 napisała: > > No fakt. :) Ciekawe jeszcze przeciw czemu nie miałabyś przeciwskazań :) > > A to już pozostawię Twojej wyobraźni :) > > > > > Tylko troszczę się o Ciebie. > > > > > > Jestem wzruszona. Do łez. > > > > Aż tak, to nie chcialem. Jeszcze się rozmażesz. > > Spoko. Wbrew temu co wypisuje mysz o kaczystach, używam dobrego tuszu. > Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Nudno by było czasami tu bez Ciebie :) 22.11.06, 17:50 Nudno jest tu bez ciebie. Nudno do obłędu! Jestem jeszcze wraz z wiewiórką i pieskiem, Piszę, czytam i palę, wciąż mam oczy niebieskie, Lecz to wszystko tylko siłą rozpędu. Wciąż jeszcze świt jest szary, zmierzch niebiesko -złoty, Dzień przechodzi na jedną, noc na drugą stronę I róże zakwitają bez wielkiej ochoty: Bo tak są już przyzwyczajone.... Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Chcesz argumentu? Proszę bardzo 22.11.06, 14:44 -------------------------------------------------------------------------------- > Jeśli ktoś mi da 150 zł na benzynę a ja za to kupię sobie nową kieckę, to Twój > problem czy tego co dał? jeśli ktoś da fundacji na beznynę a ta kupi sobie sukienkę, problem ma zarząd funadcji na podstawie art. 14 Ustawy o findacjach czy znowu nie zrozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Chcesz argumentu? Proszę bardzo 22.11.06, 14:53 A jakie są za to sankcje?\ Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Chcesz argumentu? Proszę bardzo 22.11.06, 14:55 Odsyłam do Ustawy, nie jest długa ani skomplikowana.. Twój problem polega na tym, że nie rozróżniasz osoby prawnej od osoby fizycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Chcesz argumentu? Proszę bardzo 22.11.06, 14:59 woda.woda napisała: > Odsyłam do Ustawy, nie jest długa ani skomplikowana.. > Twój problem polega na tym, że nie rozróżniasz osoby prawnej od osoby fizycznej > . A ty osoby prawnej od podmiotu publicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Chcesz argumentu? Proszę bardzo 22.11.06, 15:03 > A ty osoby prawnej od podmiotu publicznego. na jakiej podstawie tak twierdzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Chcesz argumentu? Proszę bardzo 22.11.06, 15:08 woda.woda napisała: > > A ty osoby prawnej od podmiotu publicznego. > > na jakiej podstawie tak twierdzisz? Na takiej samej na jakiej ty twierdzisz, ze nie rozróżniam osoby fizycznej od prawnej. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Chcesz argumentu? Proszę bardzo 22.11.06, 15:11 Jeśli podajesz przykład, że tym samym jest kradziez Twojego prywatnego portfela i przeznaczenie pieniędzy fundacji na sukienke zamiast na benzynę, dla mnie jest tak, ze nie rozróżniasz osoby prawnej od osoby fizycznej. Teraz proszę przykład na to, że ja nie rozróżniam osoby prawnej od osoby publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Chcesz argumentu? Proszę bardzo 22.11.06, 15:14 woda.woda napisała: > Jeśli podajesz przykład, że tym samym jest kradziez Twojego prywatnego portfela > > i przeznaczenie pieniędzy fundacji na sukienke zamiast na benzynę, dla mnie > jest tak, ze nie rozróżniasz osoby prawnej od osoby fizycznej. > > Teraz proszę przykład na to, że ja nie rozróżniam osoby prawnej od osoby > publicznej. Uważasz, że fakt bycia przez fundację osobą prawną obliguje ją do jawności prowadzenia finansów takiej jak w przypadku podmiotu publicznego czyli dysponująego publicznymi środkami. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Chcesz argumentu? Proszę bardzo 22.11.06, 15:20 > Uważasz, że fakt bycia przez fundację osobą prawną obliguje ją do jawności > prowadzenia finansów takiej jak w przypadku podmiotu publicznego czyli > dysponująego publicznymi środkami. tak napisałam gdzieś? czy to tylko Twoja imaginacja? napisałam, że fandacja sa obowiązek podania do publicznej wiadomości sprawozdania finansowego zgodnie z art. 2.p.3 Ustawy Chyba ponosi Cię fantazja Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Chcesz argumentu? Proszę bardzo 22.11.06, 15:23 > Chyba ponosi Cię fantazja Tak samo jak Ciebie. W kwestii nadirterpretacji sprawy portfela. > tak napisałam gdzieś? czy to tylko Twoja imaginacja? > napisałam, że fandacja sa obowiązek podania do publicznej wiadomości > sprawozdania finansowego zgodnie z art. 2.p.3 Ustawy A wymagasz rozliczeń konkretnych akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Chcesz argumentu? Proszę bardzo 22.11.06, 15:28 > A wymagasz rozliczeń konkretnych akcji. Tak. Jeśli pieniadze gromadzone sa na koncie celowym (jak w tym wypadku) należy rozliczyć się finasowo i merytorycznie po zakończeniu akcji i podac to do publicznej wiadomości Caritas jest organizacją pożytku publicznego i jako taką obowiązują ją dodatkowo przepisy dotyczące pp. Odpowiedz Link Zgłoś
don_fabiano Re: Chcesz argumentu? Proszę bardzo 22.11.06, 18:42 Czy kiedykolwiek Caritas rozliczył się z czegokolwiek przed kimkolwiek ??? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Trochę nie wiesz, o czym piszesz 22.11.06, 14:39 > Jeśli ktoś mi da 150 zł na benzynę a ja za to kupię sobie nową kieckę, to Twój > problem czy tego co dał? jeśli ktoś da fundacji na beznynę a ta kupi sobie sukienkę, problem ma zarząd funadcji na podstawie art. 14 Ustawy o findacjach Odpowiedz Link Zgłoś
foruminek Re: Nie ma obowiazku wpłacania... a firmy państwo 22.11.06, 19:09 asienka32 napisała: > powinny mieć ustawowy zakaz wpłacania pieniędzy i wspierania w jakikolwiek > sposób Caritas, Owsiaka, Kwaśniewskiej i innych tego typu organizacji. No właśnie. Podpisuje pod tym obiema rękami. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Hieny z Caritasu poczuły kasę. 22.11.06, 13:27 Na moim osiedlu od dwóch lat pod firmą Caritas normalny sklep spożywczy działa. Ciekawe, na jakich zasadach? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian10 Re: Hieny z Caritasu poczuły kasę. 22.11.06, 13:29 A może ojciecdyrektor weźmie się za zbiórke? Stocznie uratował :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Obraża się tylko najintymniejsze uczucia religijne 22.11.06, 13:52 Pomimo swojej intymności, dla osiągnięcia celu politycznego,można jednak wystawić je na widok publiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Na miejscu caritasu wytoczyłbym ci proces 22.11.06, 13:53 o zniesławienie. Podeślę im link Odpowiedz Link Zgłoś
antypisiorek Re: Na miejscu caritasu wytoczyłbym ci proces 22.11.06, 14:43 Podsyłaj frajerze albo frajerko :)))) Będziemy mieli kolejnego męczennika :))) Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Szkoda słów 22.11.06, 13:54 KK pracuje za "Bóg zapłać", a rozlicza się tylko arcybaca z Lublina. A Rydzyk to juz przykład kliniczny. Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Możesz wytoczyć Caritasowi proces 22.11.06, 13:56 Albo Caritas wytoczy tobie Odpowiedz Link Zgłoś
pomrocznosc.jasna Re: Możesz wytoczyć Caritasowi proces 22.11.06, 14:05 Coś ci padło na mózg z tymi procesami ? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Możesz wytoczyć Caritasowi proces 22.11.06, 14:05 ab_extra napisał: > Albo Caritas wytoczy tobie Czyś ty chłopie z ... procesu powstał ??? Caritas, jako organizm użyteczności publicznej, MA obowiązek rozliczania się z każdorazowej akcji nie wspominając rocznych rozliczeń.... Jeżeli tego nie robi, to jest do ścigania z urzedu.... w ten czy inny sposób.... Uważaj, bo w proces się obrócisz.... :| Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: Możesz namówić Caritas do jawności finansów? 22.11.06, 14:07 Bo do dziś nie ma rozliczenia za tragedię w Katowicach, a podstawowym obowiązkiem tej i innych fundacji jest transparentność. Odpowiedz Link Zgłoś
luci-c Re: Hieny z Caritasu poczuły kasę. 22.11.06, 15:11 Caritas ciągnie do kasy jak konia do owsa Odpowiedz Link Zgłoś
prawie_magister Re: Hieny z Caritasu poczuły kasę. 22.11.06, 15:12 obraza.uczuc.religijnych napisał kupę bzdur, pewnie rozumek u nie go jak u matki kurki czyli kurzy rozumek współczuję! Odpowiedz Link Zgłoś
luciferrr Re: Hieny z Caritasu poczuły kasę. 22.11.06, 15:14 o kasę,czyli fundamenty trzeba dbać Odpowiedz Link Zgłoś
don_fabiano Jestem tego samego zdania !!! 22.11.06, 18:28 Hieny z Caritasu poczuły kasę. Ludziska jak zwykle w dobrej wierze powpłacają pieniążki i co dalej ? Caritas kapnie troszkę na otarcie łez, a z resztą zrobi to co zazwyczaj robił dotychczas. Odpowiedz Link Zgłoś
aferal.z.partii.demokratycznej a hieny zPiSu robią kampanię wyb w mediach Rydzyka 22.11.06, 19:07 Odpowiedz Link Zgłoś
prawie_magister Re: a hieny zPiSu robią kampanię wyb w mediach Ry 22.11.06, 19:16 a gó.. wam durnie do tego komu ja daję kasę, wy nie dajecie wieć nie szczekajcie! Odpowiedz Link Zgłoś
don_fabiano Re: a hieny zPiSu robią kampanię wyb w mediach Ry 22.11.06, 20:45 Jeśli dajesz na górników to znaczy, że na górników, a nie na następny samochód dla pasibrzucha. Tak sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
pomrocznosc.jasna Re: a hieny zPiSu robią kampanię wyb w mediach Ry 22.11.06, 22:47 jakbyś niedouczony człowieku przeczytał wszystkie posty, to byś wiedział, że nie o twoją kasę tu chodzi. Ty możesz swoją zawiązać w chustkę i zanieść ojcu dyrektorowi. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly.elektron Re: Hieny z Caritasu poczuły kasę. 22.11.06, 22:17 a skad wiesz, ze sie nie rozliczyli ??? podaj zrodla Odpowiedz Link Zgłoś
pomrocznosc.jasna Re: Hieny z Caritasu poczuły kasę. 22.11.06, 22:45 Zabawna jesteś wesoła. Podaj źródło, że się rozliczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch55 Re: Hieny z Caritasu poczuły kasę. 24.11.06, 18:33 Wiadomo już ile uzbierali ? Tak tylko pytam pro forma. Uczciwej odpowiedzi się nie spodziewam. Chyba że stanie się cud... Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Hieny z Caritasu - 70% koszty własne. 24.11.06, 19:05 28% procent na biednych (kler) 2% dla rodzin ofiar. :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś