Dodaj do ulubionych

Rozumowanie funta kłaków nie warte!

04.12.06, 14:39
Pora najwyższa oświecić formową „inteligencje” bo na medialnej scenie
politycznej i tłoczą się sensacyjne i dramatyczne newsy niczym bałtyckie
dorsze w sieciach rybaków z Helu.
Postanowiłem je chronologicznie zestawić po to, żeby na oczach formowej
gawiedzi błysnąć wnioskowaniem jakiego nie powstydziliby się Żakowski,
Staniszkis, Lis i prof. Śpiewak razem wzięci.
A oto zespół sensacyjnych i dramatycznych newsów:

1- Przy okrzykach niezadowolenia GW i min. Ziobry , Lew Rywin opuszcza
więzienie po
odsiedzeniu połowy kary

2- Marcinkiewicz przegrywa prezydenckie wybory z kandydatką Platformy. Media
informują,
że stało się to dzięki diabolicznym zabiegom Adama Michnika.

3- Konflikt polityczno-personalny w Platformie pomiędzy Tuskiem a Rokitą.
Media mówią
i piszą możliwym wejściu Rokity do rządu. Premier Kaczyński milczy
przyjaźnie,
po
po uprzednim, ogłoszeniu
konieczności rekonstrukcji rządu. Tusk strofuje Rokitę publicznie.

4- Media, na pierwszych stronach , donoszą o faszystowskich wyskokach
młodzieżówki LPR-u a znani komentatorzy nie pozostawiają suchej nitki na
R.Giertychu domagając się Jego dymisji. W obronie Giertycha staje Lepper.
Premier żąda szczegółowych wyjaśnień.

5 – GW, na pierwszych stronach, donosi o seksualnych kontaktach Leppera i
posła Łyżwińskiego z prostytutką z przymusu ,która znalazła zatrudnienie
najpierw w biurze posła a potem została radną i łódzkim sejmiku.
Prokuratura wszczyna śledztwo z urzędu. Media żądają dymisji Leppera.
Premier jest poruszony.

6- Media czekają na rezultaty obrad Rady PO mającej, dzisiaj właśnie,
zadecydować kto zostanie szefem klubu parlamentarnego Platformy. Bezwstydnie
sugerują, powołując się, przy tym, na Tuska, że Rokita tym szefem nie
zostanie.

Tak wygląda moja dynamiczna baza sensacyjnych, chronologicznie napływających
newsów, nie mających, pozornie ze sobą, niczego wspólnego.
A jednak udało mi się je zestawić w jeden ciąg, logicznie powiązanych,
politycznych posunięć, których celem jest pewne wymuszenie, ale o tym jakie
to wymuszenie i kto na kim będzie coś wymuszał napisze, jeśli sami nie
odgadniecie … potem.
Obserwuj wątek
    • asienka32 Moim zdaniem sprawy są dwie 04.12.06, 14:47
      Pierwsza to rozłożenie PO na łopatki i zrobienie gruntu pod nową proeuropejska
      partię dla wykształciuchów
      Druga - skompromitowanie i rozbicie koalicji oraz doprowadzenie do
      przedterminowych wyborów. Wynik wyborów samorzadowych jest tak druzgocący dla
      SO i LPR, ze będą się trzymać władzy za wszelką cenę, więc opozycja sięga do
      wyciągania brudów w brukowym stylu.

A ze sprawą Rywina i oburzeniem Ziobry byłabym ostrożna. O tym zadecydowały sąd
      penitencjarny podlegający pod MS.
      • homosovieticus Słowo o trzeciej sprawie. 04.12.06, 14:58
        Wyjscie Rywina na wolność a własciwie Jego przedterminowe zwolnienie jest dla
        mnie dowodem,ze nie istniała GTW a Rywin działał z "upowaznienia" sił
        zwiazanych z WSI. Siły te, moim zdaniem, mógł, w Duzym Pałacu, reprezentoważ
        człowiek odp[owiedzialny za BBN.
        Wątpie więc w szczerość, wyrażanego przez Ziobrę publicznie, swego oburzenia.
        • asienka32 Re: Słowo o trzeciej sprawie. 04.12.06, 15:08
          homosovieticus napisał:

> Wyjscie Rywina na wolność a własciwie Jego przedterminowe zwolnienie jest dla
          > mnie dowodem,ze nie istniała GTW Rywin działał z "upowaznienia" sił
          > zwiazanych z WSI. Siły te, moim zdaniem, mógł, w Duzym Pałacu, reprezentoważ
          > człowiek odp[owiedzialny za BBN.

Moim zdaniem GTW /jak zwał tak zwał - była to niewątpliwie wpływowa grupa
          ludzi/ była i razem z władzami Agory negocjowali korzystne zmiany w ustawie
          medialnej. Za pośrednictwem Rywina.
          Zmiany nie doszły do skutku, szantaż nie miał już sensu, więc GW opublikowała
          artykuł zwalajac całą winę na Rywina. Niewykluczone, ze w tle przewijały się
          WSI.

> Wątpie więc w szczerość, wyrażanego przez Ziobrę publicznie, swego oburzenia.

Tu pełna zgoda.
          • homosovieticus Re: Słowo o trzeciej sprawie. 04.12.06, 15:18
            Gdyby, z Rywinem, było tak jak sądzisz, to Ziobro potrafiłby tą wiedzę wydobyć
            od Rywina znacznie wczesniej bo Lew nie musiałby się obawiać macek ludzi z
            GTW,którzy sami już nic nie znaczą( areszt Oli) a ich możliwości "wykonawcze "
            są zerowe.Inaczej natomiast przedstawia się sprawa z ludźmi powiązanymi z SS.
            • asienka32 Re: Słowo o trzeciej sprawie. 04.12.06, 17:35
              homosovieticus napisał:

> Gdyby, z Rywinem, było tak jak sądzisz, to Ziobro potrafiłby tą wiedzę
              wydobyć
              > od Rywina znacznie wczesniej bo Lew nie musiałby się obawiać macek ludzi z
              > GTW,którzy sami już nic nie znaczą( areszt Oli) a ich
              możliwości "wykonawcze "
              > są zerowe.Inaczej natomiast przedstawia się sprawa z ludźmi powiązanymi z SS.

Myślisz, że Rywin się kogokolwiek obawia?
              • homosovieticus Re: Słowo o trzeciej sprawie. 04.12.06, 17:37
                Rywin, jak każdy człowiek powiazany z SS obawia się tylko losu Litwinienki.
                • asienka32 Re: Słowo o trzeciej sprawie. 04.12.06, 18:21
                  homosovieticus napisał:

> Rywin, jak każdy człowiek powiazany z SS obawia się tylko losu Litwinienki.

Ja myślę, ze nikt mu nic nie zrobi już dzisiaj. Jest skończony na salonach i
                  niewiarygodny.
                  • homosovieticus Re: Słowo o trzeciej sprawie. 04.12.06, 18:24
                    Ponieważ zobaczył rozwiazanie wiec powiedział co wiedział i... wyszedł na
                    wolność.
                    • asienka32 Re: Słowo o trzeciej sprawie. 04.12.06, 19:41
                      homosovieticus napisał:

> Ponieważ zobaczył rozwiazanie wiec powiedział co wiedział i... wyszedł na
                      > wolność.

Próbował wychodzić od samego poczatku. Dopiero teraz sąd wyraził zgodę.
                      • homosovieticus Re: Słowo o trzeciej sprawie. 04.12.06, 19:43
                        Ale juz po robocie Antka.
                        • asienka32 Re: Słowo o trzeciej sprawie. 04.12.06, 19:46
                          homosovieticus napisał:

> Ale juz po robocie Antka.

Zbieżność dat rzeczywiscie jest, ale czy to nie przypadek?
                          • homosovieticus Re: Słowo o trzeciej sprawie. 04.12.06, 19:49
                            Oczywiscie,że przypadek. Światem polityki głównie przypadki rządzą.Podobnie
                            Platformą.
                            • asienka32 Re: Słowo o trzeciej sprawie. 05.12.06, 09:37
                              homosovieticus napisał:

> Oczywiscie,że przypadek. Światem polityki głównie przypadki rządzą.Podobnie
                              > Platformą.

Nie napisałam oczywiście. Po prostu się zastanawiam nad tym :(
                              • homosovieticus Re: Słowo o trzeciej sprawie. 05.12.06, 14:43
                                Cieszę się,że się zastanawiasz nad tą gama niezwykle interesujacych przypadków.
                                Większość forumowiczów mozna traktować jak stadko niezbyt domyślnych
                                czytelników gazet.
                                Ty jesteś inna.
                                • asienka32 Re: Słowo o trzeciej sprawie. 05.12.06, 17:26
                                  homosovieticus napisał:

> Cieszę się,że się zastanawiasz nad tą gama niezwykle interesujacych
                                  przypadków.
                                  > Większość forumowiczów mozna traktować jak stadko niezbyt domyślnych
                                  > czytelników gazet.
                                  > Ty jesteś inna.

Inna może być i komplementem i obelgą, szczególnie tu na forum.
                                  Ale i ja kiedyś prezentowałam poglądy zgodne z tą jedyną słuszną linią. Ale
                                  goscinne występy przedstawicieli Agoty przed rywinową komisja nieco otwoorzyły
                                  mi oczy.
                                  Nobody is perfect.
                                  • homosovieticus Re: Słowo o trzeciej sprawie. 05.12.06, 17:49
                                    A mogłabyś mi opowiedzieć jak to się stało,że własnie te poglądy uznałaś za
                                    wyjątkowo interesujące i słuszne?
                                    Czy zanim poznałaś poglady reprezentowane przez tzw. środowisko Agory, znałaś
                                    inne?
                                    • asienka32 Re: Słowo o trzeciej sprawie. 05.12.06, 18:23
                                      homosovieticus napisał:

> A mogłabyś mi opowiedzieć jak to się stało,że własnie te poglądy uznałaś za
                                      > wyjątkowo interesujące i słuszne?

Nie ma poglądów jedynie słusznych. Są tylko mniej lub bardziej zbliżone do
                                      prawdy.
                                      A poza tym to świat jest interesujacy a poglądy powstają wskutek jego
                                      obserwacji. Interesujace poglądy ma np. prof. Szyszkowska co wcale nie oznacza,
                                      ze się z nią utożsamiam.

> Czy zanim poznałaś poglady reprezentowane przez tzw. środowisko Agory, znałaś
                                      > inne?

Czuję się troszkę jak u psychoanalityka.
                                      • homosovieticus Re: Słowo o trzeciej sprawie. 05.12.06, 18:35
                                        Krępuje Cię to?
                                        Psychoanalityk internetowy może być, jeśli potrafi, pryjemnym i pożytecznym
                                        rozmówcą.
                                        • cichociemnym ten psychoanalityk netowy to niby ty????????!!!!!! 05.12.06, 18:40
                                          lecz sie u psychiatry zadufany w sobie, zarozumiały, bufoniasty świrze.
                                        • asienka32 Re: Słowo o trzeciej sprawie. 06.12.06, 09:07
                                          homosovieticus napisał:

> Krępuje Cię to?
                                          > Psychoanalityk internetowy może być, jeśli potrafi, pryjemnym i pożytecznym
                                          > rozmówcą.

Kluczowe słowo: intencje.
                                        • asienka32 A co Ty na to mój osobisty psychoanalityku? 06.12.06, 13:22
                                          fakty.interia.pl/prasa/news/sabotaz-samoobrony,824597,16
                                          Samoobrona jest gotowa zablokować ujawnienie raportu z likwidacji Wojskowych
                                          Służb Informacyjnych, jeżeli premier Jarosław Kaczyński nie "wyciszy" afery
                                          związanej z rzekomym wykorzystywaniem seksualnym kobiet przez liderów tej
                                          partii.
                                          • homosovieticus Re: A co Ty na to mój osobisty psychoanalityku? 06.12.06, 15:43
                                            Opinia w tej sprawie wykracza poza kompetencje przecietnego, internetowego
                                            psychoanalityka. Masz jednak wiele szcescia, trafiłas bowiem na okaz zupełnie
                                            nieprzecietny, odnaczający się ilorazem IQ ponad 236 i głową wielką jak sklep
                                            wielkopowierzchniowy.
                                            "Tonący bata z piasku się chwyta"- tak brzmi moja odpowiedż. Samoobrona, a
                                            dokładniej jej dotychczasowe kierownictwo, walczy o polityczny byt i życiowy
                                            dobrobyt i ma do tego prawo.
                                            Byt polityczny zostanie obroniony, Lepper zostanie ostatecznie "ujeżdżony"a
                                            raport z likwidacji WSI zostanie częściowo upubliczniony.
                                            Zadowolona?
                                            • asienka32 Re: A co Ty na to mój osobisty psychoanalityku? 06.12.06, 17:39
                                              homosovieticus napisał:

> Opinia w tej sprawie wykracza poza kompetencje przecietnego, internetowego
                                              > psychoanalityka. Masz jednak wiele szcescia, trafiłas bowiem na okaz zupełnie
                                              > nieprzecietny, odnaczający się ilorazem IQ ponad 236 i głową wielką jak sklep
                                              > wielkopowierzchniowy.
                                              > "Tonący bata z piasku się chwyta"- tak brzmi moja odpowiedż. Samoobrona, a
                                              > dokładniej jej dotychczasowe kierownictwo, walczy o polityczny byt i życiowy
                                              > dobrobyt i ma do tego prawo.
                                              > Byt polityczny zostanie obroniony, Lepper zostanie ostatecznie "ujeżdżony"a
                                              > raport z likwidacji WSI zostanie częściowo upubliczniony.
                                              > Zadowolona?

To zależy, czy Twoją odpowiedzią czy dalszymi prognozami co do SO i raportu WSI.
                                              • homosovieticus Re: A co Ty na to mój osobisty psychoanalityku? 06.12.06, 17:41
                                                I jednym, i drugim.
                                                • asienka32 Re: A co Ty na to mój osobisty psychoanalityku? 06.12.06, 17:41
                                                  homosovieticus napisał:

> I jednym, i drugim.

Niezadowolona.
                                                  • homosovieticus Re: A co Ty na to mój osobisty psychoanalityku? 06.12.06, 17:42
                                                    :((
                                                  • asienka32 Re: A co Ty na to mój osobisty psychoanalityku? 06.12.06, 17:44
                                                    homosovieticus napisał:

> :((

To usługa płatna ekstra a nie psychoanaliza w ramach NFZ. Nie obiecywałam, ze
                                                    będzie łatwo.
                                                  • homosovieticus Re: A co Ty na to mój osobisty psychoanalityku? 06.12.06, 17:45
                                                    Powody niezadowolenia chciałbym poznać. Jeśli można.
                                            • asienka32 A więc po kolei: 06.12.06, 17:54
                                              homosovieticus napisał:

> Opinia w tej sprawie wykracza poza kompetencje przecietnego, internetowego
                                              > psychoanalityka. Masz jednak wiele szcescia,

arogant

trafiłas bowiem na okaz zupełnie
                                              > nieprzecietny, odnaczający się ilorazem IQ ponad 236

cynik

i głową wielką jak sklep
                                              > wielkopowierzchniowy.

do tego paskuda ;)

> "Tonący bata z piasku się chwyta"- tak brzmi moja odpowiedż. Samoobrona, a
                                              > dokładniej jej dotychczasowe kierownictwo, walczy o polityczny byt i życiowy
                                              > dobrobyt i ma do tego prawo.
                                              > Byt polityczny zostanie obroniony, Lepper zostanie ostatecznie "ujeżdżony"a
                                              > raport z likwidacji WSI zostanie częściowo upubliczniony.

Raport z WSI albo ujawniać w całości, albo wcale. A dalszy byt polityczny
                                              Samoobrony nienajlepiej wrózy Polsce.

> Zadowolona?

No i ?
                                              • homosovieticus Re: A więc po kolei: 06.12.06, 17:58
                                                Jam zadowolony. Mój usmiech to potwierdza. :))
                                                Ptawda, pieknym nie jestem.
                                                A raport, to oręż polityczny i o tym jak on zostanie użyty mają prawo decydować
                                                rządzacy a nie media, nawet tak urocze jak asienka32
                                                • asienka32 Re: A więc po kolei: 06.12.06, 18:02
                                                  homosovieticus napisał:

> Jam zadowolony. Mój usmiech to potwierdza. :))
                                                  > Ptawda, pieknym nie jestem.
                                                  > A raport, to oręż polityczny i o tym jak on zostanie użyty mają prawo
                                                  decydować
                                                  >
                                                  > rządzacy a nie media, nawet tak urocze jak asienka32

Pod jednym warunkiem. Że asienka32 nie jest podstawiona przez WSI. ;)
                                                  • homosovieticus Re: A więc po kolei: 06.12.06, 18:07
                                                    Nawet wtedy. Mamy przecież, matwe instytucjonalnie WSI i żywego Wassermana, i
                                                    ON już powinien wiedzieć kto kogo podstawia i dlaczego w "Metafiznym kabarecie".
                                                  • asienka32 Re: A więc po kolei: 06.12.06, 19:12
                                                    homosovieticus napisał:

> Nawet wtedy. Mamy przecież, matwe instytucjonalnie WSI i żywego Wassermana, i
                                                    > ON już powinien wiedzieć kto kogo podstawia i dlaczego w "Metafiznym
                                                    kabarecie"
                                                    > .

... a jednak komuś lub czemuś ta afera ma służyć.
                                                  • homosovieticus Wlaśnie po to zalożylem ten wątek, żeby 06.12.06, 21:26
                                                    na ten temat porozmawiać.
                                                    Na pytanie komu miala slużyć ta afera staralem się odpowiedzieć w bardzo
                                                    enigmatyczny sposób.Widzę,że mi się to udalo.Oczekuję jakiś sugestii ze strony
                                                    pozostalych forumowiczów. Liczylem na cichociemnego... i dalej liczę.
                                                  • asienka32 Re: Wlaśnie po to zalożylem ten wątek, żeby 06.12.06, 23:43
                                                    homosovieticus napisał:

> na ten temat porozmawiać.
                                                    > Na pytanie komu miala slużyć ta afera staralem się odpowiedzieć w bardzo
                                                    > enigmatyczny sposób.Widzę,że mi się to udalo.Oczekuję jakiś sugestii ze
                                                    strony
                                                    > pozostalych forumowiczów. Liczylem na cichociemnego... i dalej liczę.

No to więcej się nie odzywam w tym wątku :)
                                                  • homosovieticus Re: Wlaśnie po to zalożylem ten wątek, żeby 06.12.06, 23:46
                                                    Dlatego,że nie masz żadnych domyslów?
                                                  • asienka32 Re: Wlaśnie po to zalożylem ten wątek, żeby 06.12.06, 23:47
                                                    homosovieticus napisał:

> Dlatego,że nie masz żadnych domyslów?

Mam domysły, o których w tym i innych wątkach piszę...
                                                  • homosovieticus Re: Wlaśnie po to zalożylem ten wątek, żeby 06.12.06, 23:49
                                                    Szkoda,że ich nie znam.
                                                  • asienka32 Re: Wlaśnie po to zalożylem ten wątek, żeby 07.12.06, 00:03
                                                    homosovieticus napisał:

> Szkoda,że ich nie znam.

Każdy załatwia coś dla siebie. Panienka - karierę i wygodniejsze życie.
                                                    Łyżwinski - seks z kobietą, która w normalnych warunkach nie splunęłaby na
                                                    niego.
                                                    Wyborcza i opozycja - próbują rozwalić koalicję i doprowadzić do wyborów albo
                                                    przynajmniej maksymalnie ją skompromitować.
                                                    Byli fsze i współpracownicy WSI - zablokować raport.

Banalna sprawa - stary obleśny typ punkął ładną kobietę, sprawa się wydała i
                                                    dziś żyje własnym życiem. A Polacy żyją sensacją. Do czASU NOWEJ SENSACJI.
                                                  • homosovieticus Re: Wlaśnie po to zalożylem ten wątek, żeby 07.12.06, 04:42
                                                    Wykluczasz starannie przygotowaną prowokację?
                                                  • asienka32 Re: Wlaśnie po to zalożylem ten wątek, żeby 07.12.06, 07:31
                                                    homosovieticus napisał:

> Wykluczasz starannie przygotowaną prowokację?

Nie wykluczam niczego.
                                                    Ale wg mnie było to raczej dzialanie ex post czyli wykorzystanie wydarzeń,
                                                    które nastąpiły.
                                                  • homosovieticus Re: Wlaśnie po to zalożylem ten wątek, żeby 07.12.06, 07:36
                                                    M.Karnowski także wspomina o "diabolicznej prowakacj". Ciekawym czy zgadniesz
                                                    komu ją przypisuje?
                                                  • asienka32 Re: Wlaśnie po to zalożylem ten wątek, żeby 07.12.06, 08:15
                                                    Paradoksalnie Kaczyński też może zyskać na tej prowokacji.
                                                  • homosovieticus Re: Wlaśnie po to zalożylem ten wątek, żeby 08.12.06, 10:52
                                                    Na tej prowokacji zyska wyłącznie Jarosław Kaczyński jakjo Premier i jako
                                                    polityk. Stracą wszyscy Jego oponenci. Najwiecej straci Michnik-czyli GW, i to
                                                    zarówno w sensie materialnym jak i na wiarygodności. Platforma straci Rokitę co
                                                    spowoduje,że jej dotychczasowe kierownictwo okaże się jedynie gronem osób
                                                    zainteresowanych prezydenturą Tuska a nie przemianami w Polsce.
                                                    Dzisiejsza "propozycja Tuska " skierowana poprzez media do Kaczyńskiego jest,
                                                    tego procesu, widocznym poczatkiem
                                                    Rzeczą znamienna,że SLD i PSL bardzo ostrożnie odsądzało od czci i wiary jurną
                                                    Samoobronę.
                                                    Powód jest Ci chyba znany?
                                                  • asienka32 Re: Wlaśnie po to zalożylem ten wątek, żeby 08.12.06, 11:06
                                                    homosovieticus napisał:

> Na tej prowokacji zyska wyłącznie Jarosław Kaczyński jakjo Premier i jako
                                                    > polityk. Stracą wszyscy Jego oponenci.

Wyłącznie to może nie. Wiele do zyskania ma Lepper, jeśli wybroni się z
                                                    zarzutów i umiejętnie wybrnie z tej kłopotliwej sytuacji.
                                                    W przeciwnym razie - zatonie. Ale ja śmiem postawić tezę, że tacy jak on nie
                                                    toną.

GieWu?
                                                    Nie straci i nie zyska. Twardogłowi nie wyciągną żadnej lekcji, myślący dawno
                                                    już odwrócili się od Michnika.

Platforma straci Rokitę co
                                                    >
                                                    > spowoduje,że jej dotychczasowe kierownictwo okaże się jedynie gronem osób
                                                    > zainteresowanych prezydenturą Tuska a nie przemianami w Polsce.
                                                    > Dzisiejsza "propozycja Tuska " skierowana poprzez media do Kaczyńskiego jest,
                                                    > tego procesu, widocznym poczatkiem

Platforma chce stracić Rokitę i pogrążyć Tuska. W obecnym kształcie długo razem
                                                    nie pociągną. Zbyt mocno są rozdarci w temacie koalicji z SLD.
                                                    Ich elektorat to głównie antypisowcy, którzy dla zasady nie zagłosują na
                                                    komuchów. Myślę, że dostrzegają potrzebę stworzenia PO - bis z nowymi twarzami.
                                                    Dzisiejsza propozycja Tuska to krok w kierunku koalicji z SLD. Po nowych
                                                    wyborach nie będzie innej alternatywy. Chyba, ze chcą wpakować się na pasztet
                                                    taki jaki ma obecnie PiS.

> Rzeczą znamienna,że SLD i PSL bardzo ostrożnie odsądzało od czci i wiary
                                                    jurną
                                                    > Samoobronę.
                                                    > Powód jest Ci chyba znany?

Ktokolwiek jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień...
                                                  • homosovieticus Re: Wlaśnie po to zalożylem ten wątek, żeby 08.12.06, 11:15
                                                    Ogólnie dobrze.
                                                    Siadaj.
                                                    Dostatecznie.
                                                    Nie chiałem tego napisac wprost. Ale "tuskowa propozycja" to dowód że za nic
                                                    mają Jego doradcy ambicje intelektualne "młodych i wykształconych ludzi
                                                    zamieszkujacych duże miasta".
                                                    Powód?
                                                    Oni sami nie są ani młodzi, ani wykształceni. Oni maja dyplomy.
                                                  • asienka32 Re: Wlaśnie po to zalożylem ten wątek, żeby 08.12.06, 11:23
                                                    homosovieticus napisał:

> Ogólnie dobrze.
                                                    > Siadaj.
                                                    > Dostatecznie.
                                                    > Nie chiałem tego napisac wprost. Ale "tuskowa propozycja" to dowód że za nic
                                                    > mają Jego doradcy ambicje intelektualne "młodych i wykształconych ludzi
                                                    > zamieszkujacych duże miasta".
                                                    > Powód?
                                                    > Oni sami nie są ani młodzi, ani wykształceni. Oni maja dyplomy.

Ale ja nie odpowiadałam na pytanie o ocenę propozycji Tuska.
                                                  • homosovieticus Re: Wlaśnie po to zalożylem ten wątek, żeby 08.12.06, 11:26
                                                    Ale napisałas co o niej myslisz. Wiec napisałem i ja.
                                                  • asienka32 Re: Wlaśnie po to zalożylem ten wątek, żeby 08.12.06, 11:30
                                                    homosovieticus napisał:

> Ale napisałas co o niej myslisz. Wiec napisałem i ja.

Ja napisałam co myślę o propozycji, ale w jednym bardzo wąskim i wynikajacych z
                                                    kontekstu rozmów o przyszłosci PO aspekcie.
                                                    A o tym co myślę trzeba by napisać dużo wiecej.
                                                  • homosovieticus Re: Wlaśnie po to zalożylem ten wątek, żeby 08.12.06, 11:40
                                                    A jesli poprosze, to się odważysz napisać o tym, co myslisz na temat koncepcji
                                                    programowej partii zwanej Platformą?
                                                  • asienka32 Re: Wlaśnie po to zalożylem ten wątek, żeby 08.12.06, 11:53
                                                    homosovieticus napisał:

> A jesli poprosze, to się odważysz napisać o tym, co myslisz na temat
                                                    koncepcji
                                                    > programowej partii zwanej Platformą?

Jest to populizm w czystej postaci obliczony na to, ze:
                                                    Wariant I - dzięki kompromisowi być moze PO nakłoni PiS do rozwiązania Sejmu w
                                                    sposób korzystny politycznie dla PO /wariant mniej parwdopodobny/.
                                                    Wariant II - jeśli Kaczyński odrzuci propozycję to PO będzie miało na kolejne
                                                    miesiące argument o pieniactwie PiS, ich braku skłonnosci do zawierania
                                                    kompromisów no i o szemranych współkoalicjantach /wariant bardziej
                                                    prawdopodobny/.

W praktyce oferta PO sprowadza się do poparcia budżetu, którego projekt i tak
                                                    zostanie poparty, bo póki co Kaczyński ma większosciową koalicję i wykurzenia
                                                    PiSu jego własnymi rękami z pozycji najliczniejszej sejmowej partii. Co do
                                                    umiejętnosci myślenia i analizowania elektoratu PO - nie przesadzałabym, cóż to
                                                    za intelektualny wysiłek popierać kogoś, o wszyscy znajomi wokół popierają i w
                                                    torzarzystwie nie wypada inaczej nawet myśleć.

• homosovieticus Re: Wlaśnie po to zalożylem ten wątek, żeby 08.12.06, 12:08
                                                    Prawdę mówiąc, miałem na myśli programową propozycję Platformy a nie ostatni,
                                                    medialny "wygłup" Tuska.
                                                  • asienka32 Streszczenie oferty Donalda: 08.12.06, 11:58
                                                    Oferta Tuska: załatwimy wam problem /budżet/ który i tak macie dawno już
                                                    załatwiony bez łaski PO a Wy nam oddajcie władzę.
                                                  • homosovieticus Dlatego nazwałem oferte Tuska "medialnym wygłupem" 08.12.06, 12:13
                                                    Nie dziwi mnie to jednak bo tusk zachowuje sie jak ambitny piolityczny dureń.
                                                    Polityczny dureń to taki dureń ,który chce czegoś, ale tylko dla siebie.
                                                    Podobnie zachowuje się Lepper.
                                                  • asienka32 Re: Dlatego nazwałem oferte Tuska "medialnym wygł 08.12.06, 16:25
                                                    homosovieticus napisał:

> Nie dziwi mnie to jednak bo tusk zachowuje sie jak ambitny piolityczny dureń.
                                                    > Polityczny dureń to taki dureń ,który chce czegoś, ale tylko dla siebie.
                                                    > Podobnie zachowuje się Lepper.

Nie do końca wygłup to jest. Myślę, że trochę osób daje się nabierać na takie
                                                    gesty. I o to chodzi w końcu.
                                                  • homosovieticus Re: Dlatego nazwałem oferte Tuska "medialnym wygł 08.12.06, 16:30
                                                    Własnie dlatego jest to polityczny wygłup,że nabierą się tylko na niego naiwne
                                                    osóbki.
                                                  • asienka32 Re: Dlatego nazwałem oferte Tuska "medialnym wygł 08.12.06, 16:31
                                                    homosovieticus napisał:

> Własnie dlatego jest to polityczny wygłup,że nabierą się tylko na niego
                                                    naiwne
                                                    > osóbki.

Ja trochę inaczej rozumiem znaczenie politycznego wygłupa.
                                                  • homosovieticus Re: Dlatego nazwałem oferte Tuska "medialnym wygł 08.12.06, 16:40
                                                    Jak?
                                                  • asienka32 Re: Dlatego nazwałem oferte Tuska "medialnym wygł 08.12.06, 16:44
                                                    homosovieticus napisał:

> Jak?

Polityczny wygłup ma to do siebie, ze najwiecej traci jego autor.
                                                    Tutaj raczej jest skalkulowane na budowanie obrazu PO przyjaznej każdemu dla
                                                    dobra ogółu i zdolnej do kompromisu.
                                                    Czyli polityczna szopka pod przygłupów.
                                                  • homosovieticus Re: Dlatego nazwałem oferte Tuska "medialnym wygł 08.12.06, 16:55
                                                    Dla mnie polityczny wygłup to tyle co niewypał, który nie znajdzie uznania w
                                                    oczach wiekszości politycznych komentatorów, co niechybnie nastapi.
                                                  • asienka32 Re: Dlatego nazwałem oferte Tuska "medialnym wygł 08.12.06, 16:59
                                                    homosovieticus napisał:

> Dla mnie polityczny wygłup to tyle co niewypał, który nie znajdzie uznania w
                                                    > oczach wiekszości politycznych komentatorów, co niechybnie nastapi.

Przy takim zapotrzebowaniu na medialne pranie kaczorów, jakie dziś obserwujemy -
                                                    mozesz nie mieć racji.
                                                  • homosovieticus Re: Dlatego nazwałem oferte Tuska "medialnym wygł 08.12.06, 17:51
                                                    "Zapotrzebowanie na medialne pranie kaczorów " występuje głównie w mediach i
                                                    miejskich ośrodkach ,w których "rzad dusz" sprawuja nadal ludzie zwiazani z
                                                    komuną.
      • humbak Re: Moim zdaniem sprawy są dwie 04.12.06, 18:25
        > Pierwsza to rozłożenie PO na łopatki i zrobienie gruntu pod nową proeuropejska
        > partię dla wykształciuchów

Zwłaszcza że jak się dowiedzieliśmy już wielokrotnie Platforma okazała się PiSem bis;)
    • buffalo_bill Zieeeeeeeeeeeew... 04.12.06, 14:54
      Homoś, Twoja wiara w kosmiczny spisek przeciw rządowi Jarka Kaczyńskiego jest
      powszechnie na FK znana. Rozumiemy Cię i współczujemy. Zespół maniakalno
      -depresyjny to ciężka przypadłość.

Ale wymyśl coś nowego, bo to nudne.

Zieeeeeeeeeeeew...
      • kotek.filemon Re: Zieeeeeeeeeeeew... 04.12.06, 14:56
        > Homoś, Twoja wiara w kosmiczny spisek przeciw rządowi Jarka Kaczyńskiego jest
        > powszechnie na FK znana.

Udzieliła mu się przypadłość Prezesa...
        • homosovieticus Moje kochane forumowe przygłupy! To nie jest 04.12.06, 15:02
          spisek przeciw Premierowi.
          Wasze rozumne czytanie jest tak znane jak i Wasza umiejetność poprawnego
          wnioskowania z politycznych FAKTÓW przedstawianych w mediacj.
          O platońskich cieniach w jaskini słyszeliscie?
          • buffalo_bill Nasz miły forumowy przygłupie. Nie nudź 04.12.06, 15:16
            Każda z Twoich "demaskatorskich" teorii kończy się tak samo. I chyba tylko
            ten kto pierwszy raz zajrzy na FK jest w stanie zagłębiać się w ten bełkot.

Zieeeeeeeeeeeew...

Choć z drugiej strony miło, że Ci się poprawia - zamiast za Genialnego Stratega
            zacząłeś uważać się, jak widzę, za Platoński Cień w Jaskini. To miła odmiana,
            aczkolwiek i ona nie wróży rychłego powrotu do zdrowia.
          • kotek.filemon Re: Moje kochane forumowe przygłupy! To nie jest 04.12.06, 15:26
            > O platońskich cieniach w jaskini słyszeliscie?

Puszczane przez ciebie bąki nie rzucają cieni...
            • homosovieticus Re: Moje kochane forumowe przygłupy! To nie jest 04.12.06, 15:29
              Platon, piszac o cieniach, miał na mysli takich mądrali jak Ty
      • w11mil albo nie przeczytales albo nie zrozumiales postu 04.12.06, 18:08
        załozyciela wątku

buffalo_bill napisał:
        > Homoś, Twoja wiara w kosmiczny spisek przeciw rządowi Jarka Kaczyńskiego
        • homosovieticus On nie czyta.On tylko strzela.Najczęściej glupstwa 06.12.06, 23:44
          Od dluższego czasu a wlasciwie od zawsze.
    • jola_iza To się nazywa! 04.12.06, 15:07

>PARANOJA-Paranoja to starsza nazwa utrwalonych zaburzeń urojeniowych. W istocie paranoja to występowanie usystematyzowanych i logicznie ze sobą powiązanych urojeń. Najczęściej są to urojenia prześladowcze, ksobne, wielkościowe. Musisz się leczyć

homosovieticus napisał:
      > Tak wygląda moja dynamiczna baza sensacyjnych, chronologicznie napływających newsów, nie mających, pozornie ze sobą, niczego wspólnego.> A jednak udało mi się je zestawić w jeden ciąg, logicznie powiązanych,
      > politycznych posunięć, których celem jest pewne wymuszenie, ale o tym jakie
      > to wymuszenie i kto na kim będzie coś wymuszał napisze, jeśli sami nie
      > odgadniecie … potem.
      • homosovieticus Prawda jest,ze mogłem przedstawić swoje, chore, 04.12.06, 15:13
        rozumowanie precyzyjniej, Nie zrobiłem tego, bom leń.Prawdą, równiez jest,że
        powinnaś wiecej czasu poświecić własnemu mysleniu, jesli Cię na nie stać,
        zanim przystapisz do przepisywania prymitywnych, medycznych tekstów.
        • jola_iza Re: Prawda jest,ze mogłem przedstawić swoje, chor 04.12.06, 15:17
          Ja nie mam ochoty na uzewnętrznianie moich przemyśleń, szczególnie w Twoich wątkach, Przepisałam, Ci po to, żebyś mógł czym prędzej udać się do lekarza zgodnie z zaleceniami medycznych autorytetów.
          • homosovieticus Re: Prawda jest,ze mogłem przedstawić swoje, chor 04.12.06, 15:19
            Dzięki, za okazana pomoc i serce.
    • logo.vlad Żeby to kto inny pisał, 04.12.06, 15:10
      to domniemywałbym że chodzi o konsumpcję przystawek i amputację Rokity...
      • homosovieticus Re: Żeby to kto inny pisał, 04.12.06, 15:24
        :))

No i jeszcze o coś, co było i jest przedmiotem planów i jednocześnie troski KK.
    • homosovieticus forumowa"inteligiencja" pławi się w domysłach a 04.12.06, 17:34
      prawda o przyczynach ostatnich, niespodziewanych i sensacyjnych ataków na LPR i
      SO leży tuż pod ręka, w całej, swojej, gołej krasie.
      Powtarzam, wg. mojej analizy, nie jest to żaden spisek przeciwko PiS-owi
    • homosovieticus Pojawił sie drugi post myslacego forumowicza! 04.12.06, 18:03
      Mamy drugą jaskółke politycznej wiosny ale do odrodzenia się mysli na forum
      droga wydaje się być daleką.
    • humbak Re: Rozumowanie funta kłaków nie warte! 04.12.06, 18:19
      No składa się to w jedną całość. Tyle że nie do końca. Jeśli miałaby to byc prowokacja wychodząca z jedengo źródła mielibyśmy poważny konstrast, albowiem metody stosowane w stosunku do koalicji są dość prymitywne i banalne (skandalik obyczajowy, filmik z imprezki...), zaś PO oberwało ze zdecydowanie grubszej rury.
      • homosovieticus Re: Rozumowanie funta kłaków nie warte! 04.12.06, 18:22
        Każdemu wg. zasług jego.
        • humbak Re: Rozumowanie funta kłaków nie warte! 04.12.06, 18:28
          No nie wiem. Wiadomo powszechnie że w polityce przechodzi więcej świństw niż w życiu codziennym. Zwłaszcza jeśli osoba, której podkłada się kłody ma jakiś cel.
          • homosovieticus Re: Rozumowanie funta kłaków nie warte! 04.12.06, 18:34
            Z tego celu juz zrezygnowała bo wytłumaczono jej,że jestUTOPIJNYM i ż zycia
            nalezy brac to co realne.
            • humbak Re: Rozumowanie funta kłaków nie warte! 04.12.06, 18:39
              Myślisz że odpuścili na dobre? Kaczyński zdawał mi się idealistą. Choć z drugiej strony faktycznie za wiele się nie dzieje:/
              • homosovieticus Re: Rozumowanie funta kłaków nie warte! 04.12.06, 18:41
                Idelistą ale praktycznym i znającym kuchnie polityczną.Z celu nie zrezygnuje.
                • humbak Re: Rozumowanie funta kłaków nie warte! 04.12.06, 18:46
                  CZyli że jak? Stara się przeczekać?
                  • homosovieticus Re: Rozumowanie funta kłaków nie warte! 04.12.06, 18:50
                    Alez skad. To On rozdaje karty ale musi spełnic to o czym pisałem w
                    watku "genialnym pomysle" :))
                    • humbak Re: Rozumowanie funta kłaków nie warte! 04.12.06, 18:51
                      Przeoczyłem. Zaraz grzebnę i przejrzę w wolnej chwili. A póki co spadam. Pozdrawiam
                      • homosovieticus Re: Rozumowanie funta kłaków nie warte! 04.12.06, 19:04
                        Czytaj z przymróżeniem oka.
    • homosovieticus Zgodnie z przewidywaniem ustalenia obowiazują 04.12.06, 18:32
      i ...czekamy na ruch Mistrza.
      Zarząd Platformy odroczył sprawę głosowania kandydatury Rokity na szefa KPP
    • sanitarny Re: Rozumowanie funta kłaków nie warte! 04.12.06, 18:44
      dla mnie jest wszystko jasne,Rywin na ministra kultury a pani z Samoobrony
      naczelnym seksuologiem kraju.Kropka
      • homosovieticus A Co z Tuskiem? 04.12.06, 18:48
        :)
    • edgar.g Jak ja kocham, te Wasze teorie spiskowe 04.12.06, 19:57

• homosovieticus Re: Jak ja kocham, te Wasze teorie spiskowe 05.12.06, 05:44
        Ale żadne teorie nie kochaja Cibie. A wiesz, Ty nieszczęśniku, z jakiego powodu?
    • gniewko_syn_ryba Re: Rozumowanie funta kłaków nie warte! 04.12.06, 20:11
      7- emisja filmu "Seksmisja" dzisiaj w TVP1... ;)))))))))))))))))))))
      • homosovieticus "Na forum rozlegl się glośny śmiech mlodocianego 05.12.06, 05:47
        idioty"- Sheakspeare
    • qwardian Re: Rozumowanie funta kłaków nie warte! 04.12.06, 20:23
      Ja to widzę w ten sposób. Obecny układ polityczny, koalicja versus liberalna
      platforma, jest bardzo niekorzystny dla partii Borowskiego i demokraci.pl z
      resztą gangsterów, sierot, które nie załapały się na platformę. Wypada czekać i
      zobaczyć, czy efekt na organizm tych dwóch ugrupowań będzie podobny jak polon
      210 na Litwinienkę. Na razie co można stwierdzić, że wyraźnie straciły wagę i
      trochę włosów, mają lekko zapadnięte policzki. Nie ma się co dziwić, że Der
      Dziennik, Paradowska z Polityki, Gazeta koszerna, gimnastykują się żeby
      przerwać ten zaklęty krąg. Oni się duszą i należy to zachować jak najdłużej.
      • homosovieticus Zaczynasz dostrzegać kontury toczącej się walki 05.12.06, 05:51
        pomiędzy odwiecznymi przeciwnikami.Masz więc powód do zadowolenia. :)
        • omik13 Re: Zaczynasz dostrzegać kontury toczącej się wal 05.12.06, 09:51
          trwa oranie przed siewem jaki ma być zebrany w 2010 roku
          ponowna prezydentura Kaczyńskiego
          więc wybory na wiosnę
          3 lata rządów PO czy czegoś tam ale nie PiS-u a w 2010 znów wybór miedzy tymi co
          chcą zmian a tymi co na zmianach zarabiają
          ot co
          cała filozofia
          • homosovieticus Re: Zaczynasz dostrzegać kontury toczącej się wal 05.12.06, 16:12
            To interesująca interpretacja całej gamy sensacyjnych newsów napływajacych do
            dynamicznej bazy politycznych faktów.
            • cichociemnym "interpretacja całej gamy sensacyjnych newsów..... 05.12.06, 17:22
              napływajacych do dynamicznej bazy politycznych faktów".
              czy normalny człowiek coś takiego by wymyślił? Znów bełkot z kruchty.
              • homosovieticus Normalni ludzie nie są od wymyślania czegokolwiek. 05.12.06, 17:32
                Swietnie to ilustruje Twoje wściekłe oburzenie na moje utalentowanie i
                wyjątkową, pozytywną kreatywność uszlachetniajacą odbiorce, kimkolwiek on
                jest.Nawet osłem.
                • cichociemnym zarozumialcu, homosiu 05.12.06, 18:25
                  ty nawet jak na kiblu siedzisz to bardziej ten kibel ciebie uszlachetnia niż ty
                  jego. Twój kał jak opuszcza twoje marne jestestwo, radosnym jest że nie jest
                  już częścią ciebie.
                  • homosovieticus Oświadczam kategorycznie, że: 06.12.06, 15:49
                    nie zamienię swojej głowy swira, na Twoją głowę wypełnioną odchodami.
    • cichociemnym homokatabasie - widzę, pogorszyło ci się, 05.12.06, 15:17
      ponadto wytłumacz mi te twoje, pożal sie Boże, "neologizmy":
      "że się zastanawiasz nad tą gama niezwykle interesujacych przypadków".
      - co to znaczy?
      tĄ sprawę? tĄ wiedzę? - fieju! TĘ sprawę i TĘ wiedzę !!!
      rozumne czytanie - co to znaczy?
      i ten kwiatuszek: "dynamiczna baza chronologicznie napływqających newsów" -
      całkiem ci od...
      I jeszcze jedno: przysłowie brzmi - warte funta kłaków - czyli NIC a nie tak
      jak ty bzdurzysz "niewarte funta kłaków". Qrewsko elokwentny jesteś, szkoda
      gadać.A ta twoja myśl polityczna! przejrzysta, logiczna, wyrazista - jasnowidz
      żeś czy ki ch..?
      Piszesz:"żeby na oczach formowej gawiedzi błysnąć wnioskowaniem jakiego nie
      powstydziliby się Żakowski, Staniszkis, Lis i prof. Śpiewak razem wzięci".-
      widzisz jołopie, oni nie BŁYSKAJĄ WNIOSKOWANIEM tylko wyciągają wnioski i tym
      różnisz się od nich małpoludzie.
      "leży tuż pod ręka, w całej, swojej, gołej krasie" - ja pier....ę toż to poezja!
      z kruchty hehehe
      "Na forum rozległ się glośny śmiech młodocianego idioty"- Sheakspeare - powiedz
      erudyto z jakiej to sztuki cytat?
      Będzie na razie bo zaraz rzygnę........

• homosovieticus W rękaw się staraj bo zapaskudzisz, do reszty, 05.12.06, 16:10
        całe wysypisku- matołkowaty polonisto.
        • cichociemnym jak zwykle brak ci i argumentów i wiedzy.... 05.12.06, 17:20
          ćwoku z kruchty. Jesteś poyebanym pseudointelektualistą pustaku, bełkoczesz
          frazesy, zasłyszane zwroty, składajac je bez ładu i sensu. Jesteś typowym
          chamem z awansu z którego sutanna zrobiła "kogoś" bo inaczej kury byś macał, a
          teraz twoja bezczelna, niczym nie uzasadniona pycha podpowiada ci
          żeś "yntelektualystą" który ma prawo pouczać innych.Popierdzieliło ci się
          całkiem w tym wygolonym, pustym łbie ty żałosny ,mały człowieczku. Szkoda dla
          ciebie czasu.
          • homosovieticus dlaczego więc tracisz czas na obsypywanie mnie, 05.12.06, 17:29
            typowego durnia i chama z awansu społecznego, udającego nieudolnie
            intelektualistę inwektywami?
            Zastanów się czy tak postępowałby wykształcony gentelman?
            • cichociemnym bo cie nie lubię kmiocie 05.12.06, 18:17
              a ponieważ nie mogę chlastnąć cię przez pysk szpicrutą(wiesz chociaż co to
              jest?) to przynajmniej powiem ci co o tobie myślę
              • homosovieticus A ja Cie polubiłem prawie od razu, tzn. od Twojej 06.12.06, 15:55
                pierwszej reakcji na moja uwagę o rzucajacej się w oczy sprzecznosci pomiędzy
                Twoim nickie, a ujawnionymi sympatiami politycznymi i wyznawanym systemem
                wartości.
    • cichociemnym dynamiczny homokatabas w medialnej gamie...... 05.12.06, 17:25
      kretynizmów = piewca IV RP
      • homosovieticus Złość odbiera Ci resztki rozumku niezwykle małego 05.12.06, 17:34
        Wystawiając Cię na pośmiewisko na wysypisku.
        • cichociemnym durniem jesteś ............... 05.12.06, 18:18
          homokatabasie. Na mierzwę nie można się złościć, nią można tylko gardzić.
          • homosovieticus Własnie to mnie dziwi najbardziej,że powracasz 05.12.06, 18:24
            nieustannie do pogardzanego durnia. Miłość i nienawiść to uczucia ambiwalentne.
            Pamiętaj o tym, ale na nic nie licz.Brzydzę się zoofilią.
            • cichociemnym Re: Własnie to mnie dziwi najbardziej,że powracas 05.12.06, 18:28
              bo mam nadzieję, że tak ci obrzydzę to forum że pójdziesz stąd w PiSdu (w co
              zresztą wątpię - kto ci będzie wtedy płacił za twój debilizm).
              • homosovieticus Re: Własnie to mnie dziwi najbardziej,że powracas 06.12.06, 15:51
                To płonna nadzieję. Zabawiasz mnie bowiem doskonale. Dostarczasz także
                interesującego materiału badawczego.
    • homosovieticus Następna jaskółka fragmentarycznie rozumiejąca 06.12.06, 15:59
      układanke- pułapke z pozornie porozrzucanych sensacyjnych doniesień mediów.

forum.gazeta.pl/forum/73,46481,1540823.html?f=28&w=53470827&a=53470827&rep=1
      • artsg Re: Następna jaskółka fragmentarycznie rozumiejąc 06.12.06, 23:57
        homosovieticus napisał:

> układanke- pułapke z pozornie porozrzucanych sensacyjnych doniesień mediów.
        >
        > forum.gazeta.pl/forum/73,46481,1540823.html?f=28&w=53470827&a=53470827&rep=1

Mam swoją hipotezę ale wolę o tym na forum nie pisać
        • homosovieticus Re: Następna jaskółka fragmentarycznie rozumiejąc 06.12.06, 23:59
          Czego się obawiasz bardziej Giwi, czy Macierewicza?
          :))
    • homosovieticus Jeśli moja, z takim kunsztem zbudowana, dynamiczna 06.12.06, 16:35
      baza sensacyjnych newsów działa wg. algorytmy samouczacego się to wybór
      Zdrojewskiego na szefa KPP pomoże Jarosławowi Kaczyńskiemu na zastosowanie w
      polityce, zaczerpnietej z bridża, technice "podwójnego przymusu" co pozwoli Mu
      wygrać, zapowiedziany publicznie, wysoki kontrakt o ujawnienie agentury w
      mediach.
      • homosovieticus Ustawa o możliwosci ujawnienia agentów WSI, 08.12.06, 10:57
        którzy umocowani zostali w mediach, polityce i biznesie jest już prawie gotowa
        i dzisiaj jeszcze może będzie przedmiotem dyskusji w Sejmie. Samoobrona
        dotrzymała słowa. Poseł Łyzwiński ma coraz wieksze szanse nie zostać Ojcem.
    • homosovieticus Czy forumowe gaduły zorientowały się już kto 08.12.06, 15:46
      urządził taką wspaniałą prowokacje, kto się dał na nią złapac i komu ona miała
      służyć?
    • homosovieticus Los GW a rękach szefa Samoobrony. Los dawnej 09.12.06, 19:41
      gazety "Solidarnośći" dziwnym trafem może znaleźć się ponownie w rękach
      niezadowolonych polskich chamów.
      Ciekawym jaki manerw taktyczny wymyśli teraz Nadredaktor?
      Może wstąpi do PiS-u albo wybierze życie klasztorne.
      • homosovieticus Stasiński prosi o wyrozumiałość. Mówi,ze zawód 10.12.06, 17:08
        dziennikarza zwiazany jest z dużym ryzykiem. Lepper odpowiada,że zawód polityka
        jest zwiazany z jeszcze wiekszym ryzykiem i domaga się wielomilionowej wpłaty
        na "Samoobronę".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka