Dodaj do ulubionych

Pani prezydent, klamstwo grzechem jest:)))))!

27.12.06, 12:52
I po co bylo tak klamac i mamic? Obciaza pami swoje delikatne
sumienie:)))))))))))))
Wziac miotle i zaczac zamiatac, to prosty fach kazdej sprzataczki. Budowac,
to rola prezydenta.
Czy pani obowiazki sie nie pomylily? Hmmm ... widac, ze jednak lepiej sie
pani czuje z miotla. 'Gratuluje' warsiawiakom gustu i wyboru!

fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/a-jednak-czystki-w-stolecznym-
ratuszu,851478,2943
Obserwuj wątek
    • elfhelm Bredzisz tradycyjnie 27.12.06, 12:55
      Wyrzuciła - i słusznie - zestaw dyrektorów i "szefów" czyli różnych politruków
      odpowiedzialnych za cztery lata warszawskiej zapaści.
      • mysz_polna5 Re: Bredzisz tradycyjnie 27.12.06, 13:01
        elfhelm napisał:

> Wyrzuciła - i słusznie - zestaw dyrektorów i "szefów" czyli różnych politruków
        > odpowiedzialnych za cztery lata warszawskiej zapaści.

Tak sie sklada, ze od 4 lat nie ma mnie w Warszawie. Latem tego roku tam bylam.
        Miasto bardzo sie zmienilo na korzysc.

Wymien, na czym ta zapasc polega. Mowi konkretami. Nie kieruj sie polityczna
        nienawiscia. Mowiac o konkretach, wymien zapasc do jakiej doprowadzil b.
        prezydent Warszawy, Lech Kaczynski.

• elfhelm Re: Bredzisz tradycyjnie 27.12.06, 13:03
          Ile powstało obwodnicy? Ile mostów w budowie? Ile km wyremontowanych dróg? Ile
          mieszkań socjalnych? Co z zabudową wokół PKiN? Jak tam budowa stadionów?
          • mysz_polna5 Re: Bredzisz tradycyjnie 27.12.06, 13:07
            elfhelm napisał:

> Ile powstało obwodnicy? Ile mostów w budowie? Ile km wyremontowanych dróg? Ile
            > mieszkań socjalnych? Co z zabudową wokół PKiN? Jak tam budowa stadionów?

Mnie o to pytasz?
            Jezeli takie byly plany jak tu wyzej wymieniles, bo pewnie jestes w tym na
            biezaco i doskonale zorientowny, to podaj PRZYCZYNY, dlaczego nie zostaly
            zrealizowane.

Mow konkretami, tak jak o to prosilam, zamiast bzykac!
            • nabucco1954 Dziwię sie..... 27.12.06, 13:10
              alfhelmowi że chce mu się dyskutować z taką CD (ci.. durną) jak ty :-)
              • mysz_polna5 Re: Dziwię sie..... 27.12.06, 13:23
                nabucco1954 napisał:

> alfhelmowi że chce mu się dyskutować z taką CD (ci.. durną) jak ty :-)

Spieprzaj dziadu:)))))))))))))))))))))))))))
            • elfhelm Re: Bredzisz tradycyjnie 27.12.06, 13:11
              > Mnie o to pytasz?

Oczywiście. Skoro miasto zmieniło się na lepsze, to chyba dlatego, że rozwiązano
              część problemów komunikacyjnych, wybudowano nowe obiekty sportowe na europejskim
              poziomie i przejechano walcem po blaszanych kioskach w reprezentacyjnych
              punktach miasta. No bo chyba nie dlatego, że dostawiono trzy klomby, a prywatne
              firmy postawiły kolejne biurowce.

> to podaj PRZYCZYNY, dlaczego nie zostaly
              > zrealizowane.

Paraliż decyzyjny. Przecież to oczywiste. W sprawach reprywatyzacji decyzji
              urzędnicy nie podejmują przez kilka lat. Miasto nie miało biura wydziału ds.
              inwestycji. Kwestię przedłużenia połączenia do Sulejówka nowy dyrektor załatwił
              w ciągu paru dni. Itp.
              • karbat Re: mysz polna 5 27.12.06, 13:15
                do dzis przezywa ,przetrawia i wydala ,,,,a mialo byc tak pieknie

Marcinkiewicz bedzie prezydentem Warszawy ,,,jedyny kandydat ktory ,,, tylko
                on gwarantuje itp itp wystukiwala przez pol roku pierdoly
                • mysz_polna5 Re: mysz polna 5 27.12.06, 13:22
                  karbat napisał:

> do dzis przezywa ,przetrawia i wydala ,,,,a mialo byc tak pieknie
                  >
                  > Marcinkiewicz bedzie prezydentem Warszawy ,,,jedyny kandydat ktory ,,, tylko
                  > on gwarantuje itp itp wystukiwala przez pol roku pierdoly

Czy cos mowisz, czy tez masz zamiar cos powiedziec? Odwagi
                  chopie :)))))))))))))!
              • mysz_polna5 Re: Bredzisz tradycyjnie 27.12.06, 13:21
                elfhelm napisał:

> > Mnie o to pytasz?

> Oczywiście. Skoro miasto zmieniło się na lepsze, to chyba dlatego, że
                rozwiązan
                > o
                > część problemów komunikacyjnych, wybudowano nowe obiekty sportowe na
                europejski
                > m
                > poziomie i przejechano walcem po blaszanych kioskach w reprezentacyjnych
                > punktach miasta. No bo chyba nie dlatego, że dostawiono trzy klomby, a
                prywatne
                > firmy postawiły kolejne biurowce.

> > to podaj PRZYCZYNY, dlaczego nie zostaly
                > > zrealizowane

Wiec, o co ci biega? Jezeli napisalam, ze miasto sie zmienilo, to czy sadzisz,
                ze pisalam o trzech klombach?
                Napisalam, ze nie bylo mnie w Warszawie prawie 4 lata. Korzystne zmiany widac
                golym okiem!

Same one nie powstaly? Wiec, gdzie ta ZAPASC? Co?

> Paraliż decyzyjny. Przecież to oczywiste. W sprawach reprywatyzacji decyzji
                > urzędnicy nie podejmują przez kilka lat. Miasto nie miało biura wydziału ds.
                > inwestycji. Kwestię przedłużenia połączenia do Sulejówka nowy dyrektor
                załatwił
                > w ciągu paru dni. Itp.

Czy nie posiadanie wydzialu d.s inwestycji to zapasc? Nie rozsmieszaj
                mnie :))))))))))))
                Czy byl to priorytet, czy tez byly inne wazniejsze? Natomiast, co do Sulejowka,
                to nie wiem o czym mowisz. Jak wyzej napisalam, nie bylo mnie troche w miescie!
                A ty cienko przedziesz, choc glosno grzmisz? Nie udawaj Zeusa :)))))))))))))
                • nabucco1954 ech szczu..myszyco 27.12.06, 13:29
                  może elfhelm grzmi jak Zeus, ale ty pierdzisz - puszczasz zajadliwce
                  podkołderniki takie że śmierdzi na całym forum.
                  • mysz_polna5 Re: ech szczu..myszyco 27.12.06, 13:38
                    nabucco1954 napisał:

> może elfhelm grzmi jak Zeus, ale ty pierdzisz - puszczasz zajadliwce
                    > podkołderniki takie że śmierdzi na całym forum.

***************************************88

Spieprzaj dziadu.
                    I nie chlaj tyle denaturatu, skoro myszy_polnej od szczura nie odrozniasz! Ha!
                    • nabucco1954 Re: ech szczu..myszyco 27.12.06, 13:55
                      myszka to miłe sympatyczne gryzoniatko a tyś regularną szczurzycą z rydzozębami
                      i cuchnącym odechem :-). A piję w zasadzie tylko dżin i białe wytrawne. Wal się
                      gryzoniu.
                      • mysz_polna5 Re: ech szczu..myszyco 27.12.06, 14:09
                        nabucco1954 napisał:

> myszka to miłe sympatyczne gryzoniatko a tyś regularną szczurzycą z
                        rydzozębami
                        >
                        > i cuchnącym odechem :-). A piję w zasadzie tylko dżin i białe wytrawne. Wal
                        się

Moj obraz stworzyles na obraz i podobienstwo swoje! Wyrazy wspolczucia ...
                        przyjmij... kanalio. A teraz:

Spiprzaj dziadu

• nabucco1954 Re: ech szczu..myszyco 27.12.06, 14:34
                          spadaj kanalio z zepsutymi zębami - u was, PiSdzielców to oznaka przynależności
                          partyjnej?
                          • mysz_polna5 Re: ech szczu..myszyco 27.12.06, 14:38
                            nabucco1954 napisał:

> spadaj kanalio z zepsutymi zębami - u was, PiSdzielców to oznaka
                            przynależności

> partyjnej?

Ale jaja:)))))))))))))))))))))))))))))) Ho ho!
        • gorby1 Bredzisz -miala zostawic kaczorom wladze w UM ? 27.12.06, 13:19
          Powinna tez wywalic kaczego glownego ksiegowego.
    • haen1950 Re: Pani prezydent, klamstwo grzechem jest:)))))! 27.12.06, 13:24
      Nikogo nie wywaliła. Sami zwiali, do pałaców rządowych i prezydenckich. Teraz
      czyści pisowskie spółki biznesowe z udziałem miasta, tzn. pozbywa się ich, żeby
      nie przynosiły miastu strat. Masz mój watek poniżej.
      • mysz_polna5 Re: Pani prezydent, klamstwo grzechem jest:)))))! 27.12.06, 13:36
        haen1950 napisał:

> Nikogo nie wywaliła. Sami zwiali, do pałaców rządowych i prezydenckich. Teraz
        > czyści pisowskie spółki biznesowe z udziałem miasta, tzn. pozbywa się ich,
        żeby

> nie przynosiły miastu strat. Masz mój watek poniżej.

Czyzby to byla mowa do myszy_polne5?
        Ja mam swoje zrodlo, ktore podalam, czyli interia.pl

A te twoja uwage o czyszczeniu spolek, moge domniemywac tak, jak ty domniemales.

Czysci po PiS, aby spolki te przejely POSlDowskie spoly. Juzesmy doswiadczyli i
        przkonali sie jak byli zaradni. Pamiec jest ciagle swieza! Brrr.

Pozostaje moja drobna uwaga, ktora otworzylam watek.
        Pani prezydent jest klamczuszka! O fe, nieladnie. Klamstwo grzechem jest, pani
        Haniu! A ty nie udawaj, ze tego nie rozumiesz. Nie do myszy z takimi bajerami.
        Ot co!
    • indris Link nie działa 27.12.06, 13:36
      A ciekaw jestem, czy już wylała Gelberga z synekury szefa MPT ?
      • mysz_polna5 Re: Link nie działa 27.12.06, 13:40
        indris napisał:

> A ciekaw jestem, czy już wylała Gelberga z synekury szefa MPT ?

No to wejdz sobie na dzisiejsze :
        interia.pl
        Tytul" "A jednak czystki w stolecznym ratuszu".
      • ave.duce Re: Link nie działa - działa, tak jak mysz_polna5. 27.12.06, 13:41
        indris napisał:

fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/a-jednak-czystki-w-stolecznym-
        ;)
        • ave.duce Re: działa, tak jak mysz_polna5 > help ! :))) 27.12.06, 13:45
          fakty.interia.pl/kraj/polska_lokalna
          fakty.interia.pl/kraj/polska_lokalna/news/zegnaja-sie-z-praca,851478
          ;)
          • mysz_polna5 Re: działa, tak jak mysz_polna5 > help ! :))) 27.12.06, 13:48
            ave.duce napisała:

> fakty.interia.pl/kraj/polska_lokalna
            > fakty.interia.pl/kraj/polska_lokalna/news/zegnaja-sie-z-praca,851478
            > ;)

To jest jest nie ten link. Ja powolalam sie na inny.
            • ave.duce Re: działa, tak jak mysz_polna5 > help ! :))) 27.12.06, 13:55
              mysz_polna5 napisała:

> ave.duce napisała:
              >
              > > fakty.interia.pl/kraj/polska_lokalna
              > > <a
              href="fakty.interia.pl/kraj/polska_lokalna/news/zegnaja-sie-z-praca,851478"
              target="_blank">fakty.interia.pl/kraj/polska_lokalna/news/zegnaja-sie-z-praca,851478</a>
              > > ;)
              >
              >
              > ***********************************************
              >
              >
              > To jest jest nie ten link. Ja powolalam sie na inny.

No to go podaj!

A czy treść taka sama merytorycznie?

;)
              • ave.duce Re: Żródło... 27.12.06, 14:07
                tiny.pl/93s4
                ;)
                • mysz_polna5 Re: Żródło... 27.12.06, 14:16
                  ave.duce napisała:

> tiny.pl/93s4
                  > ;)

fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/a-jednak-czystki-w-stolecznym-ratuszu,851478,2943
                  • ave.duce Re: Żródło... to ŻW > twój link to mysie źródełko 27.12.06, 14:24
                    mysz_polna5 napisała:

> ave.duce napisała:
                    >
                    > > tiny.pl/93s4
                    > > ;)
                    >
                    >
                    > <a
                    href="fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/a-jednak-czystki-w-stolecznym-ratuszu,851478,2943"
                    target="_blank">fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/a-jednak-czystki-w-stolecznym-ratuszu,851478,2943</a>
                    • mysz_polna5 Re: Żródło... to ŻW > twój link to mysie źród 27.12.06, 14:50
                      ave.duce napisała:

Mozemy sie nie zgadzac w ocenach pewnych sytuacji. Takie jest moje i twoje
                      prawo.
                      I jesli tak jest, bo jest ... to mozemy tez ze soba porozmawiac, predstawic
                      swoje racje i, nie obrazac sie wzajemnie.

Jestes druga osoba na tej liscie, ktory usilowal rozmawiac merytorycznie.
                      Inni natomiast zlecieli sie tu jak stado wscieklych wilkow i, z wyszczerzonymi
                      klami i kapiaca slina z pyska, usilowali mnie ugryzc, zamiast przedstawic
                      swoje argumenty. W takiej atmosferze o pomylke latwo... bo przeciez o to im
                      chodzi!
                      Pozdrawiam
                      • ave.duce Re: Żródło... to ŻW > twój link to mysie źród 27.12.06, 15:43
                        Ok, "kto jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamieniem"...

:PPP

b/o
        • mysz_polna5 Re: Link nie działa - działa, tak jak mysz_polna5 27.12.06, 13:45

Juz zginal?
          I to jest konkretny przyklad 'obiektywizmu' polskich newsow!
          Czyli, klamstwo, klamstwo i jeszcze raz klamstwo ... czyli cichutkie zamiatanie
          pod dywanik.

To juz bylo przrabiane, ale praktyki nie mozna sie pozbyc! Brrr
          • ave.duce Re: Link nie działa - działa, tak jak mysz_polna5 27.12.06, 13:46
            mysz_polna5 napisała:

>
            >
            > Juz zginal?
            > I to jest konkretny przyklad 'obiektywizmu' polskich newsow!
            > Czyli, klamstwo, klamstwo i jeszcze raz klamstwo ... czyli cichutkie zamiatanie
            >
            > pod dywanik.
            >
            > To juz bylo przrabiane, ale praktyki nie mozna sie pozbyc! Brrr

Popatrz trochę dalej/wyżej niż własny nosek...

;)
          • jaa_ga Masz! I otwórz! Sama go nam podesłałaś 27.12.06, 14:20
            NIGDZIE nie zginął
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=54500374&a=54500374
      • radak Re: Link nie działa 30.12.06, 01:00
        indris napisał:

A co ty, indris, taki zajadły na tego Gelberga? Babę ci odbił, czy co?
    • grzmucin Re: Pani prezydent, klamstwo grzechem jest:)))))! 27.12.06, 15:04
      > I po co bylo tak klamac i mamic? Obciaza pami swoje delikatne
      > sumienie:)))))))))))))

Ani z artykułu, do którego podałaś link (mniejsza z tym, że w sposób
      niechlujny), nie wynika nic na temat niedotrzymywania obietnic przedwyborczych.
      Swoją drogą, trochę za wcześnie, by rozliczać Gronkowca, co? Niezrozumiałe jest
      też to, że kiedy ktoś tobie pisze o niedotrzymanych obietnicach Kaczyńskiego
      (obwodnica, mossty,...) ty każesz mu wskazać konkrety, a sama wcale nie jesteś
      konkretna.

> Wziac miotle i zaczac zamiatac, to prosty fach kazdej sprzataczki. Budowac,
      > to rola prezydenta.

Żeby zacząć budować najpierw trzeba oczyścić teren ze śmieci i gnoju.

> 'Gratuluje' warsiawiakom gustu i wyboru!

Jeszcze cię trzyma złość, że Kazek przegrał? :)
      • mysz_polna5 Re: Pani prezydent, klamstwo grzechem jest:)))))! 27.12.06, 15:40
        grzmucin napisał:

> > I po co bylo tak klamac i mamic? Obciaza pami swoje delikatne
        > > sumienie:)))))))))))))

> Ani z artykułu, do którego podałaś link (mniejsza z tym, że w sposób
        > niechlujny), nie wynika nic na temat niedotrzymywania obietnic
        przedwyborczych.
        > Swoją drogą, trochę za wcześnie, by rozliczać Gronkowca, co? Niezrozumiałe
        jest
        > też to, że kiedy ktoś tobie pisze o niedotrzymanych obietnicach Kaczyńskiego
        > (obwodnica, mossty,...) ty każesz mu wskazać konkrety, a sama wcale nie jesteś
        > konkretna.
        >
        > > Wziac miotle i zaczac zamiatac, to prosty fach kazdej sprzataczki. Budowa
        > c,
        > > to rola prezydenta.
        >
        > Żeby zacząć budować najpierw trzeba oczyścić teren ze śmieci i gnoju.

> > 'Gratuluje' warsiawiakom gustu i wyboru!

> Jeszcze cię trzyma złość, że Kazek przegrał? :)

________________________________________________________________________________

Nie trzyma mnie zlosc, bo Kazek przegral. Natomiast uwazam, ze Hanka bedzie
        gorszym prezydentem od Kazka. Dlaczego? Kazek oprocz juz sprawdzonych ludzi z
        PiS, mialby tez poparcie / przychylnosc/ PiSowskoego rzadu. Jak dla mnie jest
        to jednym z argumentow, ze majac tak sprzyjajacy uklad, wiecej mozna zrobic dla
        miasta. Per analogia. Gdyby PO, chcialo wspolpracowac z PiS, Polska by na tym
        zyskala!

Hanka teraz wziela miotle i wymiata. Urzadza po swojemu. Ma prawo, bo szef musi
        miec ludzi do ktorych ma zaufanie. Ale, czy sie kieruje tylko taka motywacja?
        Wyglada na to, ze przynaleznoscia i zaleznosci partyjna. Ona chcac cos zrobic,
        bedzie musiala ukladac sie z ludzmi z SLD, ktorzy sie wczesniej nie sprawdzili.
        Przeciez to oni, stanowili do /tej pory/ wiekszosc radnych w dzielnicowych
        radach miasta.

Mowisz, ze za wczesnie na rozliczene pani prezydent. Odpowiadajac serio. Tak
        masz racje. Jest jeszcze za wczesnie. Ale coz, ja tu na fk jestem od ponad
        roku, i w tym przypadku skorzystalam ze 'swiatlych' uwag robionych przez
        przeciwnikow PiS, ktorzy zadali obwodnic, mostow, tanich domow, itp ... od
        kogo? Od Marcinkiewicza, czy od PiS? Pewnie od Marcinkiewicz, ktory byl po
        prezydenta przez kilka m-cy, czy PiS, rzadzace, a wlasciwie nie magace sie
        skupic na rzadzeniu przez ponad rok.
        Im gorzej, tym lepiej. Czy jest to powod do radosci? Jak dla mnie nie!

• haen1950 Re: Pani prezydent, klamstwo grzechem jest:)))))! 27.12.06, 15:51
          Myszo, zostaw na razie Hankę w spokoju. Wejście w administrację miała pierwsza
          klasa. Wiem coś o tym. Uspokoiła od razu wszystkich, ze sprzataczkami włącznie.
          Wyznaczyła jasne kryteria i wymagania. Scedowała błyskawicznie swoje
          uprawnienia, za kaczorów wielokrotnie powodowało to okropny bajzel. Ci nikomu
          nie ufali. Jedyną jej wadą jest to, że podobno nadstawia ucha Julce, która ma
          osobiste porachunki z połową Warszawy, ale nie sadzę, żeby to długo trwało.
          Nie ma w ogóle porównania z tym, co wyprawiał kaczor cztery lata temu.
    • alistair-p Re: Pani prezydent, klamstwo grzechem jest:)))))! 30.12.06, 01:22
      Deratyzacja i parę pułapek na myszy rozwiąże niedługo problem.Dezynsekcja też
      się przyda na drobniejsze robactwo.Ośrodek sportu już się czyści.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka