herr_hebrew nie morderca a zabójca 03.01.07, 15:43 Mordercą jest ktoś, kto z premedytacja, celowo zadaje śmierć. Zabójca - ktoś, kto pozbawia życia drugiego człowieka bez takiej intencji, niekiedy przez przypadek (np. potrąci samochodem wybiegającego na jazdnię albo rzuci kamieniem, by spłoszyć ptaki, a trafi sąsiada). Odpowiedz Link Zgłoś
synu Re: nie morderca a zabójca 03.01.07, 15:47 Ciekawy wyklad ale co on ma wspolnego z pytaniem? :) Odpowiedz Link Zgłoś
herr_hebrew Re: nie morderca a zabójca 03.01.07, 15:48 Inna kwalifikacja moralna i prawna. Odpowiedz Link Zgłoś
synu Re: nie morderca a zabójca 03.01.07, 15:52 > Inna kwalifikacja moralna i prawna. Ale czego? :) Widze, ze sporo ludzi tak to odebralo ale naprawde nie mialem na mysli "wyczynow" Jackiewicza. Chodzilo mi bardziej o granice jakich jeszcze nie przekroczono. Oczywiscie "natchnelo" mnie to zdarzenie ze smiertelnym pobiciem tego 50 letniego (pewnie) menela ale nie o to sie pytalem. Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor4 [...] 03.01.07, 15:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
banme1 Jak PiS uzasadnia prawo do zabicia Czlowieka? 03.01.07, 15:47 Ze pedofil, a moze lewak, moze bankier? Praworzadnosc pisuarow jest gorsza od hitlerowskeij. Jakie prawo mial POSEL PiSu by zabic CZLOWIEKA? Odpowiedz Link Zgłoś
zwykly321 [...] 03.01.07, 15:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zwykly321 Re: synu dureń. Byl juz kiedys taki przypadek? 03.01.07, 15:46 Pamięta ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Posel - morderca. Byl juz kiedys taki przypad 03.01.07, 16:03 Który poseł i kogo zamordował ? Odpowiedz Link Zgłoś
synu Re: Kto kogo zamordował ? 03.01.07, 16:22 Cierpliwosci. Tez pytalem i tez czekam :) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Nigdy nie myślałam,że stanę w obronie posła PiSu. 03.01.07, 16:51 Dawida Jackiewicza znam osobiście ( nie ma się czym chwalić) i o jednym jestem przekonana w 100% - taki z niego bandzior i morderca jak ze mnie baletnica. Walnął w pysk pijaka i tyle. Gdyby pijak nie zaczynał i spokojnie szedł ulicą,Dawid też by przeszedł.Mam nadzieję,że nie stanie się ofiarą własnej partii,która zechce pokazać jaka prawa jest i sprawiedliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Czy niewinna ofiara PiSuarowego siepacza 03.01.07, 16:54 zeszła była już z tego świata, że taka dyskusja na ten temat ?... Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Zeszła.Ale to niestety ani siepacz ani niewinna 03.01.07, 17:20 ofiara.Wiesz,że pisuarów niecierpię ale Dawid Jackiewicz mimo kompromitującej go przynależności partyjnej na pewno nie jest osiedlowym chuliganem. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada mordercą jest ten, kto zamordował 03.01.07, 17:40 prosta sprawa. Bez względu na swój charakter czy zasługi. Na razie jednak nie ma podstaw, aby stwierdzić, że poseł zamordował czy choćby zachował sie niestosownie do zagrożenia. Ale to sprawa prokuratora, ew. sądu. Mnie zadziwia, że nikt wcześniej nie pomógł zaczepianej kobiecie z dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: mordercą jest ten, kto zamordował 03.01.07, 17:42 pandada napisał: > Mnie zadziwia, że nikt wcześniej nie pomógł zaczepianej kobiecie z dzieckiem. Żeby trafić za kratki za współudział w zbrodni ??? Tyś chyba na głowę upadł... :P Odpowiedz Link Zgłoś
pandada można policję wezwać 03.01.07, 17:57 mój kuzyn obezwładniał wielu ludzi i nigdy żadnego nie zabił. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Zanim przyjedzie będzie już po Tobie 03.01.07, 18:07 To są sekundy a radiowozy się nie teleportują,niestety. Kuzyn miał szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada w wielkim mieście? 03.01.07, 18:52 ta pani miała dużo czasu na wezwanie p[olicji. Może w jakiejś wiosce sytuacja byłaby trudna, ale we Wrocławiu? Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Nawet w największym 03.01.07, 19:00 W 30 sekund radiowóz nie dojedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Nawet gdyby, to nie zamordował 03.01.07, 17:55 tylko "pobił ze skutkiem śmiertelnym".Mnie też zadziwia.Ale pijacy w naszym społeczeństwie są pod szczególną ochroną. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada jak się trochę zastanowiłem, to się dziwić 03.01.07, 18:05 przestałem. 3 razy pacyfikowałem pijanych chuliganów w tłumie. Nikt mi nie pomagał. Wręcz przeciwnie - z tłumu leciały okrzyki, żebym dał spokój (raz tak krzyczała moja wychowawczyni z SP). Odpowiedz Link Zgłoś
ojgoj Re: Nigdy nie myślałam,że stanę w obronie posła P 03.01.07, 17:19 malaszaramysz napisała: > Dawida Jackiewicza znam osobiście ( nie ma się czym chwalić) ---> Spotykasz się z ludźmi, których się wstydzisz? Toż to masochizm. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Umiesz czytać ze zrozumieniem? 03.01.07, 17:25 Napisałam,że go znam osobiście.Nie napisałam,że utrzymuję z nim kontakty towarzyskie. Nie spotykam się z nim,staram się przechodzić na drugą stronę ulicy na sam widok.Uważam,że kompromituje go przynależność partyjna.Nie znaczy to jednak,że jest bandytą,złodziejem,osiedlowym kibolem czy kimś w tym rodzaju. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiundz Ze wszystkim się zgadzam, ale to jest nie do 03.01.07, 17:28 przyjęcia: "Uważam,że kompromituje go przynależność partyjna". Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Cóż Dobrodzieju, 03.01.07, 17:34 dla mnie przynależność do PiS to pełna kompromitacja. Szkoda Dawida bo to w gruncie rzeczy fajny facet. Mam tylko nadzieję,że Ziobro i Kaczki nie zrobią z niego ofiary losu tzn, nie zechcą pokazać jacy oni są prawi i sprawiedliwi,fujjjjjjj. Szkoda też,że poszedł się kompromitować do Sejmu. Ratowanie wrocławskich zabytków szło mu lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiundz Teraz jest ok: dla Ciebie :)) 03.01.07, 17:38 > dla mnie przynależność do PiS to pełna kompromitacja. A co do reszty znam sylwetkę Pana posła i nie dziwię się, że znalazł się w PiS, jak mnóstwo wartościowych osób :) Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil jestes z Tęczowej Koalicji? 03.01.07, 17:51 malaszaramysz napisała: > dla mnie przynależność do PiS to pełna kompromitacja. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz ???? 03.01.07, 17:57 Czegoś nie łapię. Jestem zmęczona,może wyraziłam się niepoprawnie ,przepraszam. Uważam,że gorszej kompromitacji dla człowieka od przynależności do PiS nie ma.No może jeszcze Młodziesz Wszapolska. P.s. Dawno mnie na forum nie było. Co to jest "Tęczowa koalicja" Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil to sojusz sił którym zagrazaja Kaczory 03.01.07, 18:25 malaszaramysz napisała: > Co to jest "Tęczowa koalicja" np.: www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/teczowa;koalicja;przeciw;braciom;kaczynskim,238,0,189678.html# Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Dziękuję:-)))))) 03.01.07, 18:57 Przyznaję się, jestem siłą a może "siłką",której poczuciu estetyki,wolności,szczęścia,lubienia ludzi,uczciwości zwykłej zagrażają kaczory. Odpowiedz Link Zgłoś
ojgoj Umiesz czytać ze zrozumieniem? 03.01.07, 17:40 malaszaramysz napisała: > Napisałam,że go znam osobiście.Nie napisałam,że utrzymuję z nim kontakty > towarzyskie. > Nie spotykam się z nim,staram się przechodzić na drugą stronę ulicy na sam > widok.Uważam,że kompromituje go przynależność partyjna.Nie znaczy to jednak,że > jest bandytą,złodziejem,osiedlowym kibolem czy kimś w tym rodzaju. ---> Czy ja napisałem, że utrzymujesz z nim kontakty towarzyskie? Napisałem, że go spotykasz, czyli np. rozmawiasz jak się nawet przypadkowo spotkasz. O osobie, która się konsekwentnie omija szerokim łukiem, nie można pisać, że zna się ją osobiście. Skoro tak, to nic o nim "osobiście" nie wiesz - bo wiesz tyle co my wszyscy z mediów. Dziwna jest również ta ocena ludzi na podstawie poglądów ... Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Umiesz czytać ze zrozumieniem? 03.01.07, 17:42 "która się konsekwentnie omija szerokim łukiem, nie można pisać, że zna się ją osobiście." Oczywiście, że można. Nie rozumiesz, co znaczy "znac osobiście". Odpowiedz Link Zgłoś
ojgoj Oceniasz ludzi na podstawie wyglądu i zasłyszanych 03.01.07, 17:45 woda.woda napisała: > Oczywiście, że można. > Nie rozumiesz, co znaczy "znac osobiście". ... opinii? Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Konsekwentnie udowadniasz,że nie umiesz czytac 03.01.07, 17:53 ze zrozumieniem.Gdybym nie znała osobiście Jackiewicza to bym nie miała żadnego powodu,żeby go szerokim łukiem omijać:-)))))))))) Co by mi w końcu obcy facet na ulicy przeszkadzał? Tak się składa,że wpółpracowaliśmy przy paru niezłych projektach.Dwa,trzy lata temu znajomość z członkami PiSu nie była tak kompromitująca jak teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil mogłabys napisac w jakich kregach sie obracasz? 03.01.07, 17:55 malaszaramysz napisała: > temu znajomość z członkami PiSu nie była tak kompromitująca jak teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil interesuję się środowiskami nienawidzącymi PIS 03.01.07, 18:02 (takie tam hobby z pogranicza socjologii) Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil motywy nienawisci do PIS bywaja bardzo rózne 03.01.07, 18:18 czasem sa racjonalne (zagrozenie interesow) czasem są efektem propagandy (obawa przed "homofobią Kaczorów") Tak czy owak zjawisko to warte jest zbadania Odpowiedz Link Zgłoś
ojgoj Konsekwentnie udowadniasz,że nie umiesz czytać 03.01.07, 18:10 malaszaramysz napisała: > Tak się składa,że wpółpracowaliśmy przy paru niezłych projektach.Dwa,trzy lata > temu ... Twierdzisz, że dwa, trzy lata temu pracowaliście przy "niezłych projektach"? Jakim cudem? On już wtedy był urzędnikiem państwowym i nie wolno mu było nic takiego robić. Czyżby "na lewo"? Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Jak to nie wolno? 03.01.07, 18:16 V-ce prezydentowi miasta nie wolno współtworzyć projektów mających na celu ratowanie detali architektonicznych albo rewitalizację dzielnic? Gdzie to jest napisane? Odpowiedz Link Zgłoś
ojgoj Re: Jak to nie wolno? 03.01.07, 18:25 malaszaramysz napisała: > V-ce prezydentowi miasta nie wolno współtworzyć projektów mających na celu > ratowanie detali architektonicznych albo rewitalizację dzielnic? Gdzie to jest > napisane? Nie wolno brać udziału w przedsięwzięciach, które w jakikolwiek sposób mogą łączyć się z kompetencjami wynikającymi z pełnionej funkcji. Sam ma zatwierdzać fundusze a później brać dodatkowe pieniądze za współpracę przy renowacji? Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Jak to nie wolno? 03.01.07, 18:55 No to popełniliśmy cholerne przestępstwo. Jutro sama się zgłoszę do prokuratury. Dobrze,że udało się ocalić trochę detali z rozbieranych kamienic.Pójdę siedzieć, jasna cholera. Mam nadzieję,że ktoś mi cebulę do więzienia wyśle. Typowanie kamienic do remontu,łażenie po ulicach,szukanie i fotografowanie perełek architektury.25 lat ciężkich robót.Jak nic. Odpowiedz Link Zgłoś
ojgoj Co za dyletanci je rozbierają,że aż trzeba"ocalić" 03.01.07, 19:03 malaszaramysz napisała: > Dobrze,że udało się ocalić trochę detali z rozbieranych > kamienic. To oni nie mają obligatoryjnego obowiązku ratowania tych "cennych detali" i np. oddawać konserwatorowi zabytków lub do muzeum? A w ogóle kto pozwalał rozbierać i niszczyć kamiennice tak ciekawie i cennie historycznie zdobione? Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Skąd Ty jesteś? 03.01.07, 19:05 Bez złośliwości pytam,odpowiedz. Wytłumaczę Ci o co chodzi jak Cię to interesuje ale to nie temat na ten wątek.Jak nie jesteś z Wrocławia ani z okolic może być Ci trochę trudno pewne rzeczy zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
ojgoj Skąd Ty jesteś? 03.01.07, 19:10 malaszaramysz napisała: > Wytłumaczę Ci o co chodzi jak Cię to interesuje ale to nie temat na ten > wątek.Jak nie jesteś z Wrocławia ani z okolic może być Ci trochę trudno pewne > rzeczy zrozumieć. Nie z Wrocławia, ale trochę Wrocław znam. Zabytki jako takie i opieka nad nimi mnie interesuje. Często słyszę i czytam w mediach o niezbyt prawidłowej opiece sprawowanej przez nowych właścicieli, którzy wiele lat temu przejmowali zabytki za bezcen. Odpowiedz Link Zgłoś
luci-c Re: Posel - morderca. Byl juz kiedys taki przypad 03.01.07, 17:06 Premier o morderstwo oskarżył posła Rokitę,ale nie wiem jakie on ma kwity na posła Jasia. Odpowiedz Link Zgłoś
bubba49 Re: Sens idiotycznym postom nadaje statystyka :) 03.01.07, 17:29 zapominasz języka w gębie Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Sprawca nieśżęśłiwego wypadku 03.01.07, 17:43 tak jest bardziej precyzyjnie Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 "Walnąć w mordę" dla mnie przynależność do PiS to 03.01.07, 17:48 pełna kompromitacja" itp. Tak z ciekawości - za kogo Wy się uważacie? Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Dawid i pijany Goliat. Mimo wszystko ... 03.01.07, 17:48 .. Stary Testament jest bardziej krwawy od polskiej rzeczywistosci. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Nie sądziłem, że kobiety mogą pochwalać czyn 03.01.07, 17:49 niezgodny z prawem ze skutkiem smiertelnym i jeszcze się tym szczycić. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 I odwrotnie porządnego i uczciwego poniżąć za pogl 03.01.07, 17:52 ądy. Dobrze że mogę Was poznać bez spotykania się z Wami. Odpowiedz Link Zgłoś
ojgoj A koledzy jej męża"przypadkowo"się tam znaleźli 03.01.07, 17:57 hasz0 napisał: Nie sądziłem, że kobiety mogą pochwalać czyn > niezgodny z prawem ze skutkiem smiertelnym i jeszcze się tym szczycić. ... tuż po zdarzeniu i "przypadkowo" odwieźli pijaka do wspólnego znajomego na oddział. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Jej mąż pracuje w pogotowiu ratunkowym 03.01.07, 18:12 Rozwiązanie bardzo proste.Nie znaleźli się przypadkowo, taką mają podłą robotę ,ze muszą pijaków z ulic zwozić. W szpitalach też ludzie pracują,czasami ci sami ,co w karetkach.Masz swoją całą wielką tajemnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ratowanie to faktycznie "podła" robota 03.01.07, 18:29 taką mają podłą > robotę ,ze muszą pijaków z ulic zwozić. > W szpitalach też ludzie pracują,czasami ci sami ,co w karetkach Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Zwożenie pijaków to "podła "robota 03.01.07, 18:51 Ratuje to się ofiary wypadków, ludzi,którzy nagle zachorowali itd. Pijaków się zwozi.Powinna robić to policja ,nie pogotowie ratunkowe. 4 osoby doskonale wykształconego personelu, w tym lekarz z II stopniem specjalizacji, autko ze sprzętem warte ok 400 000 PLN do szarpania się z pijakami na ulicy? Bogate z nas społeczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
ojgoj Wcześniej napisałaś"mąż"-nie "jej mąż" :) 03.01.07, 18:33 malaszaramysz napisała: Jej mąż pracuje w pogotowiu ratunkowym A "jej mąż", czyli czyj mąż? Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Wcześniej napisałaś"mąż"-nie "jej mąż" :) 03.01.07, 18:46 Mój, to Ty albo haszO napisaliście o mniej per "ona".Dostosowałam się do towarzystwa:-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Nie sądziłem, że kobiety mogą pochwalać czyn 03.01.07, 18:29 hasz0 napisał: > niezgodny z prawem ze skutkiem smiertelnym i jeszcze się tym szczycić. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Lub 03.01.07, 18:31 twierdzić zgodnie z sentencją G,B,Show'a: "Tak się składa,że wpółpracowaliśmy przy paru niezłych projektach.Dwa,trzy lata temu znajomość z członkami PiSu nie była tak kompromitująca jak teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg przedtem uciekło bez tekstu 03.01.07, 18:33 byłes tam ,że jesteś taki pewien winy Jackiwicza? A. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Ty nigdy nic nie zrozumiesz? 0 albo 1 czarne 03.01.07, 18:38 głupek jesteś jeżeli tak piszesz Poczytaj swoje posty w tej sprawie A. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg a tak swoją drogą to ciekawie wam sie odmienia 03.01.07, 18:40 dota wszystkie prawiczki stosowały zero-jedynkowa klasyfikację czynów a tu nagle, gdy swoi u władzy, gdy trzeba się rumienić za gwałcicieli i innych hajlujacych, nagle poznaliście ułamki.... buhahaha A. Odpowiedz Link Zgłoś