ossey 26.03.07, 22:16 To fajny gosc...lubi wypic , szczery...taki typ rubasznego polskiego szlachciura. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzeka1 Re: Polubilem Jozka 26.03.07, 22:18 Mnie zachwycił noelogizm "józiolenie", piekne słowo:) Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Polubilem Jozka 26.03.07, 22:22 Chyba wejdzie a stale do polskiego slownictwa...i to bedzie autentyczna zasluga w wzbogacaniu polskiego slownictwa. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: a co oznacza to słowo? 26.03.07, 22:26 Mówienie co ślina na język przyniesie, ot takie tam pogwarki, bajdurzenie itp.Ładnie brzmi, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Ładnie. 26.03.07, 22:27 Takie oślinione słowo. Ale ma synonim: ględzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Ładnie. 26.03.07, 22:29 No ale ględzenie brzmi tak pospolicie, a józiolenie po prostu ładnie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda To prawda. 26.03.07, 22:30 "józiolenie" ma klimat nieco protekcjonalny ... Odpowiedz Link Zgłoś
a-siek Re: Polubilem Jozka 26.03.07, 22:34 ossey napisał: > To fajny gosc...lubi wypic , szczery...taki typ rubasznego polskiego szlachciu > ra. Do Szkła kontaktowego zadzwoniła właśnie pani Grażyna z Gdańska /Gdańsk przeprasza za p. Grażyne/ i mówiąc mniej więcej tak: Oleksy jest ok, bo pitolił nawalony, a Lipiński jest be bo u Beger był trzeźwy ;) Ech jak ja lubię ten cięty dowcip Szkła. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: I miala racje 26.03.07, 22:44 Wyobraz sobie nawalonego Lipinskie...to jeszcze moge sobie wyobrazic...ale ta Beger. Filmik po 23 by puszczali z zapowiedzia ze tylko dla osob powyzej 21 roku zycia i wreszcie bysmu sie dowiedzieli co znaczaja te ku..ki w oczach Renatki Odpowiedz Link Zgłoś
a-siek Ossey... ja chyba powinnam sobie strzelić jakieś 26.03.07, 22:51 piwko, żeby wejść na fale p. Grażyny ... Na trzeźwo jakaś taka pryncypialna jestem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Ossey... ja chyba powinnam sobie strzelić jak 26.03.07, 22:55 a-siek napisała: > piwko, żeby wejść na fale p. Grażyny ... > > Na trzeźwo jakaś taka pryncypialna jestem ;) > ale czy widzisz róznicę? Olin józilił po pijaku, a Lipek z premedytacja bez kielicha a. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg nie 26.03.07, 23:04 nawalony pieprzy bez sensu w przeciwienstwie do nienawalonego Wierzysz gadce nawalonego (domyslam sie ,że nie masz z nimi do czynienia) A. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: O! 26.03.07, 23:19 A to ciekawe... bo ja (i z tego co wiem nie tylko ja) po alkoholu robię się bardziej szczery:) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: O! 26.03.07, 23:27 Bo to nie ma normy. Jeden z moich starych przyjaciół, w takiej sytuacji opowiada niestworzone historie :) Ludzie sfrustrowani konfabulują, aby ich pocieszać, niedowartościowani upijają się w guście "pani nie wie, kto ja jestem", kobieciarze - wiadomo, pracownicy obmawiają szefów (i w tych opowieściach szef zawsze jest zły) a opuszczeni mężowie twierdzą, jakoby ich byłe zony były paskudne, głupie i złe. Różnie bywa, ale pijany człowiek nie jest sobą :) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: O! 26.03.07, 23:32 Nawet z twojej wyliczanki wynika że jest bardziej sobą niż przed wypiciem. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: O! 26.03.07, 23:37 Jeśli za "bycie sobą" uznamy oglądanie świata sfrustrowanych poprzez frustrację, to tak. Tylko zwykle nie ma to wiele wspólnego z rzeczywistością. PS Znam, oczywiście, również ludzi, którzy są tylko bardziej weseli lub bardziej sentymentalni - róznie :) Ja w kazdym razie nie traktuję słów nietrzeźwych ludzi serio. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: O! 27.03.07, 09:20 Najpierw musiałabyś znać psychikę Oleksego, by stwierdzić, czy wylazły z niego frustracje, czy najzwyklejsze osądy kolegów. Na szczęście to wszystko jakoś pewnie sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
a-siek Re: nie 26.03.07, 23:18 andrzejg napisał: > nawalony pieprzy bez sensu > w przeciwienstwie do nienawalonego > > Wierzysz gadce nawalonego (domyslam sie ,że nie masz z nimi do czynienia) > > A. A facet próbujacy zbajerwać kobitkę /Lipiński kontra Beger/ w zaciszu hotelowego pokoju nie pieprzy bez sensu? Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Asienko...to po maluchu 26.03.07, 23:03 dobrze zrobi na sen...Twoje zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
a-siek Re: Asienko...to po maluchu 26.03.07, 23:07 ossey napisał: > dobrze zrobi na sen...Twoje zdrowie. I to jest bardzo dobry pomysł. Stawiam tequille, a niech nas podsłuchują :) Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Asienko...to po maluchu 26.03.07, 23:34 Proponuje tequille bum bum...w drugiej kolejce. Odpowiedz Link Zgłoś
a-siek Re: Asienko...to po maluchu 26.03.07, 23:39 ossey napisał: > Proponuje tequille bum bum...w drugiej kolejce. Odpowiedz Link Zgłoś
a-siek Re: Asienko...to po maluchu 26.03.07, 23:40 Impreza się rozkręca, ale niestety jutro trzeba wstać do fabryki... Strzemiennego na pohybel czerwonym i ... znikła :) Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: Polubilem Jozka 26.03.07, 22:41 ossey napisał: > To fajny gosc.. ocho, Oleksy jest juz w koalicji...! Odpowiedz Link Zgłoś
s-k-i-n Re: Polubilem Jozka 26.03.07, 23:51 koalicja narodowa to koalicjaponad podziałami Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen "jestem głęboko przekonana" że ........ 27.03.07, 09:53 zdobył wielu zwolenników po ujawnieniu taśm prawdy - moja napewno :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś