pla_cebo 29.05.07, 22:54 Co jest gorsze: male przekreciki malej mafii z samoobory czy duze w bialych kolnierzykach, korzystajace z poparcia tzw. elit??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wujaszek_joe przejęcie agend rolniczych to mały przekręcik? 29.05.07, 22:58 wiesz jakie tam są pieniądze? myślisz że ci ludzie po co tam przyszli, kraj uzdrawiać? jeszcze usłyszymy stamtąd o strasznych aferach. i jedynym zdziwionym będzie jarek który ich tam wpuścił Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: przejęcie agend rolniczych to mały przekręcik 29.05.07, 23:00 wujaszek_joe napisał: > jeszcze usłyszymy stamtąd o strasznych aferach. No, już "obrońcy demokracji" przebierają nogami i nie mogą się doczekać, jak wrócą na stołki. Sondaże nieżyczliwe, więc niewykluczone, że będą prosić o pomoc bratnie państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: przejęcie agend rolniczych to mały przekręcik 29.05.07, 23:57 -800 napisał: > wujaszek_joe napisał: > > > jeszcze usłyszymy stamtąd o strasznych aferach. > > No, już "obrońcy demokracji" przebierają nogami i nie mogą się doczekać, jak > wrócą na stołki. Sondaże nieżyczliwe, więc niewykluczone, że będą prosić o > pomoc bratnie państwa. To prawda, ale niech zyja swoimi urojeniami. Na Podlasiu znowu sondaze zawiodly:) I to drastycznie. Gdyby w tej chwili odbyly sie wybory to PiS pewnie by je wygralo:) No i jest jeszcze Rokita ktory przy Palikocie dlugo miejsca nie zagrzeje:))) Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: przejęcie agend rolniczych to mały przekręcik 29.05.07, 23:01 To maly. Rolexander powiedzialby, ze jest nie warty uwagi:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ross128 Re: przejęcie agend rolniczych to mały przekręcik 29.05.07, 23:04 znaczy jest tak samo jak za golenia? No coś takiego, a miała być rewolucja moralna i prawo i sprawiedliwość:) A tu są przekręty ubecji z samoobory i to jawne:) Rozpędziła się ta rewolucja moralna, oby tylko zdążyła wyhamować przed jakąś ścianą bo inaczej jak nie przy... :) Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: przejęcie agend rolniczych to mały przekręcik 29.05.07, 23:07 ross128 napisał: > znaczy jest tak samo jak za golenia? Niekoniecznie, elektorat ubeckiego wodza z samoobory troche sie zmniejsza? Nie zauwazyles tego? Odpowiedz Link Zgłoś
ross128 Re: przejęcie agend rolniczych to mały przekręcik 29.05.07, 23:09 to znaczy ze w ramach rewolucji moralnej prawo do przekrętów jest odwrotnie proporcjonalne do wielkości elektoratu?:))) No to taki korwin mikke z jego uprem może spokojnie sprzedać Zamek Królewski szwedom i przelać budżet na partyjne konto:)) Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: przejęcie agend rolniczych to mały przekręcik 29.05.07, 23:12 ross128 napisał: Takie bzdety, z ktorymi nie mozna dyskutowac:) Wiec zegnam ten dziwny nick... Odpowiedz Link Zgłoś
ross128 Re: przejęcie agend rolniczych to mały przekręcik 29.05.07, 23:14 ja placuś rozwijam tylko twoją - pardon - myśl:) Nie rozumiesz co sam piszesz? Przykre w sumie:) Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: przejęcie agend rolniczych to mały przekręcik 29.05.07, 23:17 ross128 napisał: > ja placuś rozwijam tylko twoją - pardon - myśl:) Nie rozumiesz co sam piszesz? > Przykre w sumie:) Przykre w sumie, ze tak latwo was poznac:) Cieniasy wybiorcze... Odpowiedz Link Zgłoś
ross128 Re: przejęcie agend rolniczych to mały przekręcik 29.05.07, 23:20 placuś, ja ci zadałem proste pytanie, na które srednio rozgarnięty uczeń gimnazjum by dał radę odpowiedzieć:) Jakoś ty nie możesz sobie z nim poradzić?:) Jeszcze bardziej przykre:) Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: przejęcie agend rolniczych to mały przekręcik 29.05.07, 23:25 ross128 napisał: > placuś, ja ci zadałem proste pytanie, na które srednio rozgarnięty uczeń > gimnazjum by dał radę odpowiedzieć:) Jakoś ty nie możesz sobie z nim poradzić?: > ) > Jeszcze bardziej przykre:) Placus swoich pogladow nie zmienil:) Ale czas na ludzi ktorych lubi placus przyjdzie dopiero po oczyszczeniu przedpola:) Wtedy dopiero zbudujemy niemafijna, niekorporacyjna Polske. I tak bedzie, zobaczysz sam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ross128 Re: przejęcie agend rolniczych to mały przekręcik 29.05.07, 23:29 placuś, ośmielasz się podawać w wątpliwość słowa wielkiego kartoflanego wodza że po pierwsze: to on już będzie uwaaadzy do śmierci cieplnej wszechświata, i po drugie: że on i jego ubecko-nazistowsko-socjalistyczna kułalicja to jest najlepsze władza od czasów wyjścia zycia na ląd??? widać jesteś zomowcem z kpp, żydokomunistyczną szarą siecią i nawet irasiadem!:) Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe kogo z Układu już posadzono? 29.05.07, 23:07 jak tam nasze szacowne komisje prawdy, sprawiedliwości, bankowości? czy były szef NIKu wytłumaczył się czemu kiedyś mu się podobała IIIRP a potem już nie? a majątki hojarskiej, beger łyżwinskich itd itp to dla ciebie małe przekręciki... Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: kogo z Układu już posadzono? 29.05.07, 23:09 wujaszek_joe napisał: > jak tam nasze szacowne komisje prawdy, sprawiedliwości, bankowości? > czy były szef NIKu wytłumaczył się czemu kiedyś mu się podobała IIIRP a potem > już nie? Masz jakies cytaty na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: kogo z Układu już posadzono? 29.05.07, 23:13 > Masz jakies cytaty na ten temat? na jaki temat? źle mu było u Wałęsy? albo w rządzie AWS? co on właściwie w tym NIKu robił? Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: kogo z Układu już posadzono? 29.05.07, 23:15 wujaszek_joe napisał: > > Masz jakies cytaty na ten temat? > na jaki temat? > źle mu było u Wałęsy? albo w rządzie AWS? > co on właściwie w tym NIKu robił? Masz te cytaty? Odpowiedz Link Zgłoś
rzyd.komunista.z.po "prezesował" - ale niechętnie, wbrew sobie!!! 29.05.07, 23:40 wujaszek_joe napisał: > co on właściwie w tym NIKu robił? Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: kogo z Układu już posadzono? 29.05.07, 23:15 Poproś w NIK, to ci dadzą protokoły pokontrolne podpisane przez Kaczora L ;PP Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Źródło: Teresa Torańska, My Warszawa 1994 29.05.07, 23:16 -------------------------------------------------------------------------------- Jarosław Kaczyński: - ... założyliśmy spółkę Telegraf, chcieliśmy zrobić z niej dużą firmę, która miałaby wystarczające obroty, by przy okazji sfinansować wydawanie dobrego, wielonakładowego, poważnego tygodnika, co - jak wiadomo - wymaga dofinansowania przez dłuższy czas. Podniósł się wrzask, obsmarowano nas w prasie, że wzięliśmy forsę od różnych komunistycznych firm. Teresa Torańska: - Bo wzięliście. J.K.: - Oni kupili akcje, zgodnie z prawem. Bo widzisz, na tym polega polski fenomen, że pieniądze, duże pieniądze mają tylko oni. T.T.: - Ale jak się kooperuje z Tuderkiem, byłym aktywistą PZPR-u, nie krzyczy się o dekomunizacji! J.K.: - A dlaczego nie? Zrozum, że w przeciwnym razie nikt by w Polsce nie mógł powiedzieć o dekomunizacji. Zrozum, nam postawiono alternatywę: albo stójcie z tubą na rogu ulicy, jeśli was będzie stać na tubę, i sobie krzyczcie, co chcecie; albo jeśli chcecie stworzyć tu jakąś realnę siłę społeczną, do której potrzebne są pieniądze, to weźcie wodę w usta, mówcie, że wszystko jest OK (...). Otóż my taki wybór odrzucamy. To jest szantaż, to jest uniemożliwienie prowadzenia działalności politycznej, poważnej działalności politycznej". Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Źródło: Teresa Torańska, My Warszawa 1994 29.05.07, 23:19 Nawet juz nie czytam. Nikt ci wodo.wodo jeszcze nie powiedzial, ze oprocz prikazu nic nie potreafisz zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Nie pasuje ci cytat? 29.05.07, 23:20 Nie pasuje ci, że Kaczyński forsę od komuchów brał ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe bo w dobrej mierze brał. 29.05.07, 23:22 i nic się nie dziwił że tak łatwo mu panstwowe pieniądze dają. to żaden układ, to rewolucja moralna Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Kasy potrzebował, ot co :) 29.05.07, 23:24 A kasa komuchów mu nie śmierdzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Czasem niechcacy i GW napisze troche niewygod- 29.05.07, 23:15 nej jej prawdy ;) "Ale mówi się, że każda partia robi czystki, gdy przejmuje władzę. - Jestem urzędnikiem od prawie dziesięciu lat. Przeżyłem Unię Wolności, AWS, SLD, potem znowu prawicę i targi były zawsze. Jak chciało się być urzędnikiem i wdrażać swoje wizje pracy dla tzw. dobrze pojętego etosu i dbałości o instytucję, to zawsze szło się na rękę politykom. Każda partia chciała stanowisk dla swoich ludzi. I zawsze się trzech, czterech wymieniało. Pan to wie, bo tak robił? - Wiem, bo widziałem. Byłem w KRUS na stanowiskach dyrektorskich w oddziałach rejonowych. Wymieniano dyrektorów na moim poziomie. Widziałem, jak przychodzą po linii politycznej. To w zasadzie w czym problem? Przyszli kolejni i wymieniają. - Ale nigdy nie spotkałem się z czystką na taką skalę, jaką robi Samoobrona. To nawet nie jest czystka. To jest po prostu wymiana 100 procent kadry." www.gazetawyborcza.pl/1,75480,4178784.html?as=6&ias=6&startsz=x O skali facetowi nie wierze zwyczajnie z prostego powodu z calego wywiadu wynika, ze bral udzial w procederze od wielu lat i dopiero jak polecial - poczul jaki jest "moralny" ;) To nie obrona nikogo. To zauwazenie faktow. Kazda partia wymienia na swoich. I zadna do tej pory nie wpadla na to, ze moze byc tak te urzedy, urzedziki, agencje, agentow w ogole i caly ten socjalizm w powietrze wysadzic. Dlatego mam prawo twierdzic, ze poza zmianami kosmetycznymi w nazwach mamy nadal socjalizm do bolu. Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Pytanie estetyczne:))) 29.05.07, 23:21 Smutne jest to (ale nie dziwne) ze Frasyniuk okazal sie jezeli nie czlonkiem mafii to ludkiem wspolpracujacym z nia. Straszne... Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe coś nowego konfabulujesz? 29.05.07, 23:23 i pewnie ma konto w szwajcarii? z dziwnymi przelewami? Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: coś nowego konfabulujesz? 29.05.07, 23:27 wujaszek_joe napisał: > i pewnie ma konto w szwajcarii? z dziwnymi przelewami? On nie, tam maja konta rodzice chrzestni:))) Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: PiS powstało aby chronić tyłki gangsterom. 29.05.07, 23:49 Ciebie sieroto po stalinowskich urojeniach nic nie zmieni juz:) A mowia w agorze, ze eutanzja jest dobra, moze sie zalapiesz? Odpowiedz Link Zgłoś