Dodaj do ulubionych

jak Religa dostał sie na operacje bez kolejki?

31.05.07, 14:59
w jaki sposób Religa dostał sie na operacje bez kolejki?
zoperowano go zamiast kogoś mniej ważnego? czy też dał w łape?

pamiętam że kiedy ja miałem robić operacje na nfz, po 8 miesiącach
oczekiwania okazało sie że skończyły sie limity, następny termin pół roku
później nie wypalił z powodu remontu oddziału

czy jedenym ratunkiem jest zapisanie się do pisu?
Obserwuj wątek
    • ego_centryk Bardzo słuszne choć bardzo niepoprawne politycznie 31.05.07, 15:03
      pytanie! Przypuszczam, że odsądzą cię tu od czci i wiary, ale ja w pełni się z
      tobą zgadzam. To samo było w przypadku posła Gruszki. A pospólstwo niech zdycha.
    • ego_centryk I czemu w ogóle go operowali, skoro to 1-sza faza? 31.05.07, 15:28
      Słyszałem, że lekarze z powodu strajku pracują jak na ostrym dyżurze i
      przyjmują tylko pacjentów z bezpośrednim zagrożeniem życia. Skoro Religa ma 95%
      szans wyzdrowienia, to nie było jeszcze zagrożenie życia. Więc jak to, panowie
      doktory, są równi i równiejsi? A może kogoś w fazie terminalnej nie
      zoperowaliście, bo Szanowny Pan Minister grzecznie poprosił? Ręka rękę myje?
    • p.smerf Re: jak Religa dostał sie na operacje bez kolejki 31.05.07, 15:30
      A to Ty sądzisz, że on o tej swojej chorobie dowiedział się wczoraj rano? Skąd
      wiesz od jak dawna się leczy i kiedy zdecydowano, że musi być operowany?
      • ego_centryk Re: jak Religa dostał sie na operacje bez kolejki 31.05.07, 15:35
        Oczywiście, że tak. Może nie wczoraj, ale kilka dni temu. Sam to mówił. Że
        asystentka namówiła go na badania, które zaniedbywał. Nie miał pojęcia, że jest
        chory. Ledwo mu to z badań wyszło i od razu poszedł na stół. Zdecydowano o tym
        najdalej w ciągu tygodnia. Czy to w porządku, podczas gdy zwykli ludzie w o
        wiele gorszym stanie czekają po 6-12 miesięcy na operację?
    • haen1950 Re: jak Religa dostał sie na operacje bez kolejki 31.05.07, 15:33
      Ciekawe, jak się Religa odwdzięczy za uratowanie życia? Specpremia? Kwiaty?
      Upominek? Czy spieprzaj dziadu.
    • kubala11 Re: jak Religa dostał sie na operacje bez kolejki 31.05.07, 15:38
      A skad wiesz, że bez kolejki? gw napisała albo inne fakty i mity lub nie czy
      moze dowiedziałes sie tego od pani Pochanke albo Lisa? Chyba, ze pracujesz w
      jego przychodni, albo jestes jego lekarzem (czego nie podejrzewam).
      • zwykly321 Re: jak Religa dostał sie na operacje bez kolejki 31.05.07, 15:44
        Ja osobiście w trzecim dniu otrzymałem telegram: proszę przyjeżdżac.
        Jestem zwykły polak.
        A tak nawiasem przerzut następuje w jednej, w każdej chwili.... To nie
        zagrożenie życia?
        Bo potem operacja, to już...
        • hummer Przerzut do mózgu? :) 31.05.07, 15:46
          zwykly321 napisał:

> Ja osobiście w trzecim dniu otrzymałem telegram: proszę przyjeżdżac.
          > Jestem zwykły polak.

"polaku". :)

> A tak nawiasem przerzut następuje w jednej, w każdej chwili.... To nie
          > zagrożenie życia?
          > Bo potem operacja, to już...
          • zwykly321 Re: Przerzut do mózgu? :) 31.05.07, 15:49
            Oczywiście tacy jak Ty znają lepsze sposoby..
            Trzeba było obejrzec w TVP1 "Matki Polki".
            Chociaż podejrzewam, że znasz to z autposji....
      • ego_centryk Re: jak Religa dostał sie na operacje bez kolejki 31.05.07, 16:15
        A stąd wiem, że bez kolejki, że Religa sam mówił, że gdyby nie badania sprzed
        kilku dni, na które namówiła go asystentka, to nie miałby pojęcia, że jest
        chory. No chyba, że u nas są kolejki na 3-4 dni. Ale chyba są dłuższe, nie?
        • kubala11 Re: jak Religa dostał sie na operacje bez kolejki 31.05.07, 16:19
          A może płaci sobie za operację sam a nie nfz. Wiesz na pewno ,że nie?
          • ego_centryk Re: jak Religa dostał sie na operacje bez kolejki 31.05.07, 16:22
            Nawet jeżeli, to lekarze z powodu strajku mieli zajmować się tylko przypadkami
            zagrożenia życia. Religa ze swoimi 95% szans na wyleczenie nie jest zagrożony.
            Sugerujesz, że minister zdrowia dał w łapę za możliwość operacji w czasie
            strajku? To by było nieładne ze strony pana Zbyszka, oj, nieładne... :)
            • kubala11 Re: jak Religa dostał sie na operacje bez kolejki 31.05.07, 16:27
              Jesli sobie zapłacił (nie wiem czy tak czy nie) to w d.upie ma jakies strajki,
              bo wybiera sobie szpital jaki jemu pasuje. Poza tym przypominam, ze na ponad
              700 szpitali strajkuje cos koło 175, tak wiec zdecydowana mniejszośc. W
              wiekszości sa to szpitale nierentowne i w razie jakiejkolwiek restrukturyzacji
              przeznaczone do odstrzału (czyt. likwidacji).
        • p.smerf Re: jak Religa dostał sie na operacje bez kolejki 31.05.07, 16:23
          Na prawdę są dłuższe? Czy jak wpadniesz pod tramwaj albo dostaniesz zapalenia
          wyrostka robaczkowego czy zawału to każą Ci przyjść za 5 miesięcy?
          • ego_centryk Re: jak Religa dostał sie na operacje bez kolejki 31.05.07, 16:36
            Gdybyś nie zauważył - bo mogłeś nie zauważyć - to Religa nie wpadł pod tramwaj,
            tylko ma raka płuc. I takim z rakiem płuc wyznaczają termin operacji często
            nawet późniejszy niż za pięć miesięcy. No chyba, że są Religami. Wtedy 5 dni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka