jdbad 06.06.07, 13:56 www.gazetawyborcza.pl/1,75478,4205887.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kotek.filemon Re: A czytaliście to? 06.06.07, 14:00 - A jeśli któryś z nauczycieli jest niewierzący? - pytam. - Nie ma takiej możliwości. Przecież szkoła ma imię Jana Pawła II - zapewnia Załęska. >>> Na takie dictum na miejscu organu założycielskiego szkoły wypier...liłbym na zbity ryj w 30 sekund. Ale do tego potrzeba władzy państwowej która ma jaja a nie wydmuszki poświęcone przez katabasów... Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor7 Gazownia napisała? Nie wygłupiaj się, to nie jest 06.06.07, 14:02 wiarygodne źródło. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: A czytaliście to? 06.06.07, 14:03 Nie jest to nic innego, jak polecenie po linii partyjnej. Czemu ci biedacy się oburzają? Odpowiedz Link Zgłoś
a-siek Dyrektorka - kretynka to neistety codzienność 06.06.07, 14:10 w szkołach i przedszkolach publicznych. Każdy kto ma dziecko w wieku szkolnym coś na ten temat wie. Ja widziałam jako rodzic dwa przedszkola i jedną szkołę - tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Dyrektorka - kretynka to neistety codzienność 06.06.07, 14:15 a-siek napisała: > w szkołach i przedszkolach publicznych. > > Każdy kto ma dziecko w wieku szkolnym coś na ten temat wie. Ja widziałam jako > rodzic dwa przedszkola i jedną szkołę - tragedia. to nie usprawiedliwia skandalicznego zachowania ksiedza Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Proboszcz jest ponad... 06.06.07, 14:17 Ciekawe, czy dowiemy się jak się to skończyło? Odpowiedz Link Zgłoś
a-siek Ksiądz ma suwerenność w tym co plecie 06.06.07, 14:21 a dyrektor szkoły powinien tego typu pomysły pacyfikować, a kazdą próbę szykanowania parafian ze strony klechy zgłąszać biskupowi. Nie zbudujesz społeczeństwa obywatelskiego bez nauczenia ludzi korzystania z dostepnych prawnie srodków dochodzenia własnych praw. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad I sądzisz, że ja o tym nie wiem? 06.06.07, 14:22 a-siek napisała: > a dyrektor szkoły powinien tego typu pomysły pacyfikować, a kazdą próbę > szykanowania parafian ze strony klechy zgłąszać biskupowi. > > Nie zbudujesz społeczeństwa obywatelskiego bez nauczenia ludzi korzystania z > dostepnych prawnie srodków dochodzenia własnych praw. > Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Ksiądz ma suwerenność w tym co plecie 06.06.07, 14:31 a-siek napisała: > a dyrektor szkoły powinien tego typu pomysły pacyfikować, a kazdą próbę > szykanowania parafian ze strony klechy zgłąszać biskupowi. > > Nie zbudujesz społeczeństwa obywatelskiego bez nauczenia ludzi korzystania z > dostepnych prawnie srodków dochodzenia własnych praw. to prawda ale dyrektor szkoly nie ma ZADNEGO wplywu na katechetow, a co dopiero na ksiedza i patrzac ogolniej na caloksztalt zachowan ksiezy w Polsce - np. na ojca dyr. ktory bezkarnie obraza Pierwsza Dame - dyrektor szkoly nie bedzie sie wychylal, bo ma za ministra faceta, ktory pralatowi Jankowskiemu wreczyl order Edukacji Narodowej wiec prosze, nie plec mi tu andronow o dochodzeniu praw spoleczenstwa obywatelskiego Odpowiedz Link Zgłoś
cics Re: Dyrektorka - kretynka to neistety codzienność 06.06.07, 14:16 We większości krajów europejskich taka dyrektorka zapewne straciłaby pracę w szkole publicznej, a czy jakikolwiek polski rząd odważyłby się usunąć takiego dyrektora ze stanowiska,mimo ewidentnego przekroczenia uprawnień ? Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Niestety z całą pewnością nie. 06.06.07, 14:17 cics napisał: > We większości krajów europejskich taka dyrektorka zapewne straciłaby pracę w > szkole publicznej, a czy jakikolwiek polski rząd odważyłby się usunąć takiego > dyrektora ze stanowiska,mimo ewidentnego przekroczenia uprawnień ? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Poprosimy teraz 06.06.07, 14:21 o jakieś sekciarskie stwierdzenie z "programu" UPR o szkołach prywatnych i publicznych i odwrócenie uwagi d tematu. Może reakcjonista1 ci pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Niewykluczone :))) 06.06.07, 14:23 obraza.uczuc.religijnych napisał: > o jakieś sekciarskie stwierdzenie z "programu" UPR o szkołach prywatnych i > publicznych i odwrócenie uwagi d tematu. Może reakcjonista1 ci pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
a-siek Proszę bardzo 06.06.07, 14:27 w prywatnej szkole dyrektor ma prawo robić co chce a rodzice decydować o tym, czy chcą aby dzieci do tej szkoły chodziły. W publicznej jest rejonizacja i komuna. Kiedyś obowiazkowe pochody, dziś msze. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Dyrektorka - kretynka to neistety codzienność 06.06.07, 14:32 A ja przeżyłem wprowadzenie religii do szkół. I najciekawsze było dla mnie, że moja niuńka na skutek ewidentnego debilizmu katechetki wyniosła się na lekcje etyki, sama z siebie. Potem spotkałem się z proboszczem na imieninach. Lekko mu nawymyślałem za kadry. Krygował się. Chodzi o forsę dla swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Ksiądz księdzem 06.06.07, 14:24 ale dlaczego dyrektorka szkoły jest taka głupia? Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Bez obrazy, ale może dlatego, że jest ... 06.06.07, 14:26 Nie dokończę, bo nie chcę urazic tych wierzących inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Może :) 06.06.07, 14:28 niemniej jednak natychmiast powinna zostac odwołana. I powinni o to zadbać rodzice i nauczyciele. Ale wiem, że tak się nie stanie. A za proboszcza powinien zabrać się jego biskup. I tez się nie zabierze. U nas po prostu nic nie funkcjonuje jak nalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Tak. 06.06.07, 14:31 Na nic więcej nie zasługujemy popełniając grzech zaniechania. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Proponuję 06.06.07, 14:34 A to wodo nie do mnie. Chodzę jak głupia jakaś i co z tego mam? Ale Cię popieram. woda.woda napisała: > zacząć chodzić na wybory > Odpowiedz Link Zgłoś
gryziec Re: A czytaliście to? 06.06.07, 14:29 Tu lepsze jaja: www.katecheza.plock.opoka.org.pl/news.php?readmore=210 Ciekawe czy pozostałe JanyPawły też się zbuntują Odpowiedz Link Zgłoś
indris Coś jeszcze lepszego... 06.06.07, 14:42 ...było gdzieś na POdhalu. Były tam dwie ulice: Ojca Świętego i Jana Pawła II. I te ulice krzyżowały się ! Miejscowi nazywali to skrzyżowaniem papieża z papieżem. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Coś jeszcze lepszego... 06.06.07, 14:43 Powiedzmy, że to nawet zabawne, ale sytucja z artykułu już taka zabawna nie jest. indris napisał: > ...było gdzieś na POdhalu. Były tam dwie ulice: Ojca Świętego i Jana Pawła II. > I te ulice krzyżowały się ! Miejscowi nazywali to skrzyżowaniem papieża z > papieżem. Odpowiedz Link Zgłoś