Dodaj do ulubionych

Tchórzliwy Warchoł

13.07.07, 10:49
Wylał wiadro pomyj na kaczora i ten śmieszny rząd. Zastanawia się teraz czy
dalej można tak rządzić. ;)
hehehe ... dla dobra Polski jak zaznaczył , bo to jest dobry rząd ..hehehe
Obserwuj wątek
    • kicior99 Re: Tchórzliwy Warchoł 13.07.07, 10:52
      trzeba mieć nieziemski tupet aby zmieszać rząd z błotem na pograniczu procesu i
      na koniec powiedziec że niekoniecznie trzeba wyjśc z rządu.
      • warczacy_z_wilkami Re: Tchórzliwy Warchoł 13.07.07, 10:56
        " musimy usiąść z premierem i Giertychem i SZCZERZe porozmawiać". :)
      • mike.recz trzeba mieć nieziemski tupet 13.07.07, 11:01
        Właśnie nie.Wystarczy być Andrzejem.
    • joella.r rydzykowym sie tez podlizał, zmiażdżył Kwasa 13.07.07, 10:53
      o Żakowskim nie zapomniał dodać, że się z nim nigdy nie zgadza, ale teraz wyjątkowo tak
      normalka
    • kiiiko wy zdaje się nic nie rozumieć 13.07.07, 10:55
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=65840568
    • woda.woda Nie sądziłeś chyba, 13.07.07, 11:01
      że Samoobrona zrezygnuje z posad i apanazy?

Durny Leeper, przecież za jakiś czas znowu dostanie po łbie :)
      • kiiiko Re: Nie sądziłeś chyba, 13.07.07, 11:04
        ty wszędzie widzisz tylko prozę i przyziemność
      • bard333 Tzn. Lepper jest znowu zły??? 13.07.07, 11:21
        Bo jeszcze wczoraj był dobry, jak każdy, cierpiętnik bezwzględnie atakowany przez faszystowski rząd Kaczora i jego siepaczy...

Ech, jak ludzie maja krótka pamięć...;)))
        • woda.woda A był kiedyś "dobry"? 13.07.07, 11:23

• bard333 czytając wczoraj, czy przedwczoraj niektórych 13.07.07, 11:41
            którzy z obrzydzeniem wcześniej wspominali Leppera, mogłem odnieść takie wrażenie...

Choćby ta blondynka dziennikarska Żakowski i jego fani, licznie plujący jadem na tym forum...;)
            • woda.woda Ja pisałam wczoraj, 13.07.07, 11:44
              że Lepper jest dobry?
              Nie przypominam sobie.
              Od kilku dni za to usiłuję dowiedzieć się, o co jest on oskarżony i dowiedzieć
              się nie mogę.
              • bard333 wiesz nie za bardzo mam czas wszytko sledzić 13.07.07, 11:57
                są wakacje i nie chce mi się denerwować... Ale chyba każdy widzi, że gdyby nie ostrzeżenie w ostatniej chwili Leppera, wziąłby milion łapówy, to mało?

Skoro nawet tylko jeden swiadek by się na niego znalazł podparty choćby śladem dowodu, jest winny!

W więzieniach siedzi tysiące ludzi, skazanych na podstawie zeznań świadków, nie tylko koronnych, więc takie same zasady powinny obowiązywac Leppera i jego bande...

I nieźle się bawię teraz czytając i słuchając jak niektórzy bronią Leppera, nie widząc jego przeszłości, jego partyjnych koleżków i tego, że gdyby nie jakiś pomiot starych służb wyprowadzaliby Leppera w kajdankach...

Teraz następny Lepper 9 razy się zastanowi zanim weźmie choćby 100 złotych i tak powinno być!
                • woda.woda Nie zstosuj więc 13.07.07, 12:01
                  odpowiedzialności zbiorowej i pisz tylko to, co wiesz.

Ale chyba każdy widzi, że gdyby nie
                  > ostrzeżenie w ostatniej chwili Leppera, wziąłby milion łapówy

Nie, nie każdy widzi. To tylko domniemanie niczym nie poparte.

> Skoro nawet tylko jeden swiadek by się na niego znalazł podparty choćby
                  śladem
                  > dowodu, jest winny!

Ale nie ma nawet śladu dowodu.

PS. Nie ma znaczenia, kim jest Lepper. To obywatel, którego oskarża się o
                  korupcję bez udowodnienia mu winy. A na to zgody nie ma.
                  • wanda43 Re: Nie zstosuj więc 13.07.07, 12:45
                    >PS. Nie ma znaczenia, kim jest Lepper. To obywatel, którego oskarża się o

Pisze o tym procederze od dawna.Teraz dotknął v-cepremiera rządu /bylo nie bylo/ oraz Rybe wrobionego przez agenta K.
                  • wanda43 Re: Nie zstosuj więc 13.07.07, 12:45
                    >PS. Nie ma znaczenia, kim jest Lepper. To obywatel, którego oskarża się o

Pisze o tym procederze od dawna.Teraz dotknął v-cepremiera rządu /bylo nie bylo/ oraz Rybe wrobionego przez agenta K.
                  • bard333 Przecież nie pisałem o Tobie, poza tym 13.07.07, 13:08
                    nie wierzę, że rozpetuje sie burze bez podparcia papierami. Lepper przcyśnięty do ściany, próbuje ugryźć jak każdy ranny zwierz...:) Ale jest juz skończony, wiem że ma inteligentnych obrońców i tych na których pasku chodzi, ale i przeciwnik nie głupi...
                    • woda.woda To mów tak, 13.07.07, 13:10
                      że wierzysz, a nie wiesz.

Z wiarą nikt rozsądny dyskutować nie będzie :)

Na wwiarę dowodów się nie wymaga.
                      • bard333 gdybym był pewien, to i reszta Polski tez by o tym 13.07.07, 13:26
                        wiedziala, a Lepper by siedzial juz za kratami, gdzie jego miejsce. Bawi mie (jak pisałem) wybielanie jego osoby przez "ałtorytety" i forumowych krzykaczy...

Zawsze wiedziałem, że Kaczor wywali tego komiotka.
                        • woda.woda Chyba nie zrozumiałeś. 13.07.07, 13:31
                          Nikt nie wybiela Leppera. Ludzie domagają się tylko praworządności - w tym
                          wypadku przedstawienia mu zarzutów - a tego nie potrafisz zrobić ani ty, ani
                          nikt inny. jeśli w wyniku procesu sądowego okazałoby się, że Lepper jest
                          winien, nikt by go nie bronił.

Inaczej myśląc, godzimy się na sytuację, że pewnego dnia padną SŁOWA
                          oskarżające o korupcjĘ Barda tylko na podstawie tego, że KTOŚ TAK POWIEDZIAŁ.
                          • bard333 etam, ja sie nie boję... bo jestm uczciwy 13.07.07, 13:45
                            Poczekajmy jeszcze chwilę, bo na razie to słysze tylko jazgot dziennikarzy, którzy prześcigają sie codzień w "rewelacjach", a pospiech jest wskazany przy łapaniu pcheł...;))

A teraz to Ty konfabulujesz mówiąc o mozliwościach oskarżen uczciwych ludzi...;).

Dziś czytam, że koleś który siedzi w areszcie twierdzi iż z Lepperem mniej niz o milionie sie nia gada, to co to ma być???!!!

Albo ta durna Begerowa, która w swej bezdennej głupocie i cyniźmie aż się tapla, o innych tuzach SO nie pisząc, uchodzą teraz za gwiazdy i prawie mędrców stanu...

Wystarczy, że Kaczor na kogoś krzywo spojrzy, by ten natychmiast stawał się "ostatnia nadzieją białych..."

śmieszne to i żenujące...

• woda.woda A Lepper 13.07.07, 13:50
                              w tej sprawie nie jest uczciwy? Jaką nieuczciwość popełnił?
                              • bard333 ja tego nie wiem i Ty też, ale nie wierzę 13.07.07, 13:57
                                że bez mocnych dowodów ktos robiłby taką akcję...

Poczekajmy, pośpiech jest......;)

• woda.woda Re: ja tego nie wiem i Ty też, ale nie wierzę 13.07.07, 14:07
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=65842297&a=65851506
                  • cics Domniemanie niewinności 13.07.07, 13:16
                    Rozważmy sobie taki wariant. K. jest agentem CBA, R. - "lobbystą"
                    manipulowanym przez K. Lepper traktuje R. jako dobrego znajomego któremu można
                    zaufać, ale nigdy nie bylo mowy między nimi o łapówce. Nikt nie ostrzega Ryby,
                    K. bierze pieniądze , dzieli się z Rybą . Wpadają agenci CBA , zakladają Rybie
                    kajdanki na rece i składają propozycję nie do odrzucenia. Zaniesiesz teczkę do
                    gabinetu Leppera i zostawisz ,niby przez zapomnienie , przy jego biurku, to
                    zostaniesz świadkiem koronnym i unikniesz kary.
                    Nawet, jesli brzmi to jak political fiction , to żaden z faktów ( a nie
                    insynuacji ) podanych do tej pory publicznie, nie zaprzecza takiej wersji.
                    I na tym właśnie polega domniemanie niewinności ( to dla tych którym się
                    wydaje,że słowo premiera ,ministra lub prokuratora jest równoznaczne z
                    wyrokiem)
                • sierzant_nowak Re: wiesz nie za bardzo mam czas wszytko sledzić 13.07.07, 12:29
                  > ostrzeżenie w ostatniej chwili Leppera, wziąłby milion łapówy, to mało?

za co? Za zalatwienie sprawy, ktorymi zajmuje sie pisowski pion kierowany przez Kowalczyka? I to w dodatku zalatwienie sprawy, ktora z pkt. widzenia Min. Rolnictwa nie miala przeciwskazan do zalatwienia (vide m.in podpis Kowalczyka wlasnie)?
                  • mike.recz "Prowokacja CBA fatalnie przygotowana" 13.07.07, 13:16
                    Według wersji CBA, spreparowane przez agentów dokumenty o odrolnieniu działki
                    na Mazurach nie mogły być zaakceptowane, bo celowo opatrzono je wadami
                    prawnymi. Tymczasem odpowiadający w resorcie rolnictwa za przekształcenia
                    gruntów wiceminister Henryk Kowalczyk (PiS) mówi radiu RMF FM: - Bez względu na
                    to, czy byłaby to prowokacja, z korupcją czy bez korupcji, to ten wniosek by
                    normalnie, w procedurze, przeszedł do końca.
                    www.tvn24.pl/0,1514121,0,1,wiadomosc.html
    • wbrew1 Re: Jesteś w poważnym błędzie, 13.07.07, 11:06
      Obecnie to najlepsza dla niego taktyka.
      Czas gra na korzyść Leppera.
      W tej sytuacji on nie może wyjść z koalicji, bo to skutkuje wyrzuceniem z
      lukratywnych posad tysięcy ludzi SO. Pomimo osobistego poniżenia dumę schował i
      poświęca się dla dobra ludzi SO. Ja to odrzucam, ale taki jest elektorat SO,
      Lepper to doskonale wyczuwa. Robi dokładnie to czego ci ludzie od niego
      oczekują. Ma warczeć, ale brać z pańskiego stołu.
      Inaczej bedzie, gdy pomimo jego deklaracji, Premier zerwie koalicję.
      To bedzie poniżające dla tych ludz w terenie, a Lepper wyjdzie na męczennika.
      • kiiiko Re: Jesteś w poważnym błędzie, 13.07.07, 11:09
        Ty chyba nie oglądałeś konferencji Leppera?
        • wbrew1 Re: Jesteś w poważnym błędzie, 13.07.07, 11:12
          kiiiko napisała:
          > Ty chyba nie oglądałeś konferencji Leppera?

Właśnie ta konferencja utwierdza mnie w takim przekonaniu.
          Powtarzam.
          Mentalność elektoratu SO jest taka: jak biją to wrzeszcz, ale jak dają, to
          bierz co się da.
          Przykre to, ale prawdziwe.

• wbrew1 Re: Jesteś w poważnym błędzie, 13.07.07, 11:17
          Ponadto.

Przecież chyba znasz trochę naszych rodaków.
          Zazwyczaj mało kto mówi, że jest zbyt słaby, nieporadny i dlatego mało zarabia,
          ma małą emeryturę, itp.
          Zazwyczaj ludzie mówią tak, że za mało dają.

Socjologowie nazywają to bodajże postawą roszczeniową.
          Takim elektoratem "obdzielili się" koalicjanci.
          I dletego cała koalicyjna trójca tak gra, jak gra.
      • woda.woda Otóż to. 13.07.07, 11:11
        Ma warczeć, ale brać z pańskiego stołu.
        > Inaczej bedzie, gdy pomimo jego deklaracji, Premier zerwie koalicję.
    • hummer Bolek Śmiały skróciłby klechę o głowę 13.07.07, 13:32
      A ciało rzucił psom na pożarcie. Wniosek mamy słabego wodza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka