Dodaj do ulubionych

13 tysięcy ofiar Pisu

22.09.07, 14:21
No i wszystko jasne, nareszcie ktoś policzył ofiary 2 lat rządów kaczek: to pan Tusk, wyszło mu, że kaczki są winne smierci tylu osób. Gdy usłyszałam tę radosną twórczość umysłową, wymiękłam. Powinni walić, gdy chcą w kaczki, ale niech te argumenty będą LOGICZNE. Jakoś umknęło, że wiele wypadków nie mam nic wspólnego ze stanem dróg, ale z pijaństwem kierowców- owszem, statystyki są nieubłaglne, no chyba że są specjalne szwadrony pisu, któe poją alkoholem, a potem siłą do auta wciskają, by winny na pewno została któraś kaczka.
Obserwuj wątek
    • porter77 Re: 13 tysięcy ofiar Pisu 22.09.07, 14:35
      mieszkancy Augostowa z Tuskiem!!! uratował pan i ekooszołomy slimaki ale na rzecz kampani wyborczej Platformy Obywatelskiej zgineło nas kilku mieszkancow przejechanych przez TIR-y
    • kamyk448 Re: 13 tysięcy ofiar Pisu 22.09.07, 14:40
      marzeka1 napisała:

A to nie wszyscy1!!! A Ci co umarli bo niedostali przeczepów.
      A Ci co nie otrzymali opieki medycznej na skutek strajków i bałaganu w służbie zdrowia.
      A Ci zastraszeni przez Służby specjalne i ABW którzy dostali urazów psychicznych?
      A cała reszta rozsądnego narodu co popada w depresję i do tej pory nie może otrząsnąć się z mroków i ciemności w którą wpycha ją Kaczor?

Kto jest tym stratom winny? KACZOR!!!!!
      • porter77 Re: 13 tysięcy ofiar Pisu 22.09.07, 14:46
        a moja babcia dostała zawału jak usłyszała Tuska-to chyba Tusk jest morderca
        • kamyk448 Re: 13 tysięcy ofiar Pisu 22.09.07, 14:53
          porter77 napisał:

> a moja babcia dostała zawału jak usłyszała Tuska-to chyba Tusk jest morderca
          Jasne Tusk zabija z ekranu a Rokita to popełnił najcięższe zbrodnie czynnie gdzie mord jest tylko cięższą zbrodnią.
      • marzeka1 Re: 13 tysięcy ofiar Pisu 22.09.07, 14:46
        Ty tak serio? Depresje leczy się u psychiatry, no ale skoro łatwiej się z nią pogodzić obwiniając kaczora, niech i to będzie jego wina...
        P.S. Kaczka zorganizowała strajk,nie przyjmowała pacjentów ubezpieczonych (bp prywatnie ci często strajkujący lekarze-owszem, przyjmowali)?
        • rzewuski1 Re: 13 tysięcy ofiar Pisu 22.09.07, 14:49
          i ktos chce sadzic Jaruzelskiego za jego rzekome zbrodnie
          ale jemu daleko było do Piłsudskiego i jego wyczynów a co dopiero do
          tej liczby
        • kamyk448 Re: 13 tysięcy ofiar Pisu 22.09.07, 14:59
          marzeka1 napisała:

> Ty tak serio? Depresje leczy się u psychiatry, no ale skoro łatwiej się z nią p
          > ogodzić obwiniając kaczora, niech i to będzie jego wina...
          > P.S. Kaczka zorganizowała strajk,nie przyjmowała pacjentów ubezpieczonych (bp p
          > rywatnie ci często strajkujący lekarze-owszem, przyjmowali)?

Pewnie że serio. Zobacz ilu młodych ucieka z naszego kochanego kraju aby żyć godnie.
          Myślisz że jadą tylko bo tam są pieniądze? Nie, jadą bo tu nie ma perspektyw, tutaj można co najwyżej wegetować i ulegać tym koszmarom Kaczym. To jest depresja, może nie w znaczeniu klinicznym ale zwyczajowym ( dół, brak perspektyw, ciemność, pesymizm, rewanżyzm, frustracja, zawiść, mściwość itp.) To serwuje nam Kaczor.
          Frustrat się cieszy, człowiek pełen zapału i czynu popada w uwiąd albo wyjeżdża.
    • trala-lala Życie w IV RP jest tak beznadziejne, że 22.09.07, 15:03
      marzeka1 napisała:

> Jakoś umknęło, że wiele wypadków nie mam nic wspólne
      > go ze stanem dróg, ale z pijaństwem kierowców.

ci co nie uciekli na zachód piją na umór :)

BTW. A o "nadużyciu semantycznym" czy "skrócie myślowym" koleżanka nie słyszała
      ? Sądziłem, ze ten sposób "retoryki" został przez PiS wyniesiony do rangi
      jedynej obowiązującej ;o)
    • kamyk448 Re: 13 tysięcy ofiar Pisu 22.09.07, 15:08
      marzeka1 napisała:

Jakoś umknęło, że wiele wypadków nie mam nic wspólne
      > go ze stanem dróg, ale z pijaństwem kierowców- owszem, statystyki są nieubłagln
      > e, no chyba że są specjalne szwadrony pisu, któe poją alkoholem, a potem siłą d
      > o auta wciskają, by winny na pewno została któraś kaczka.

Nieprawda. Pijani kierowcy nie są przyczyną wypadków ze skutkiem śmiertelnym. Alkohol nie wpływa na ilość wypadków ze skutkiem śmiertelnym. Tak mówią statystyki.
      NIe jestem oczywiści zwolennikiem jazdy na gazie ale ściganie pijanych kierowców nie zmniejsza i nie zmniejszy liczby ofiar wypadków.
      Tusk ma 100% racji - to stan dróg. To głupie rozwiązania komunikacyjne, to drzewa przy drogach, to szum informacyjny w tysiącach znaków drogowych na krótkich odcinkach dróg itp.
      • marzeka1 Re: 13 tysięcy ofiar Pisu 22.09.07, 15:21
        Tylko jakoś w tej statystyce nie zmieścił się mój ojciec, któy kiedyś trafił na pijanego kierowcę:( Statystyka to masa, a znam pojedyncze historie, kiedy to nie stan drogi, a pijany kierowca przyczynił się do śmierci.
    • piotr-gda Przecież to "liberałowie" i wierzą, że rząd 22.09.07, 15:09
      jest w ogóle w stanie kwestię wypadków załatwić. Obniżyć maks. prędkość do
      20km/h w miastach i 25km/h poza nimi, wyciąć wszystkie drzewa przy poboczach i
      obłożyć je gumą i pluszem, za niezapięcie pasów czy jazdę po małym piwie karać
      długoletnim więzieniem i ciężkimi robotami, a najlepiej przydzielić każdemu
      kierowcy kuratora tudzież w ogóle zakazać samochodowej swawoli i zadekretować
      ruch wyłącznie szynowy ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka