Gość: XYZ tempaki IP: 217.97.130.* 21.08.03, 08:25 Ciekawe czy którykolwiek z was, tchórzy faszerowanych macgównem, nie mający odwagi tu żyć, za to dający sobie prawo komentować wszystko, słyszał o art. 5 kodeksu postępowania karnego? Nie? Więc przypominam: każdy jest niewinny do chwili skazania go prawomocnym wyrokiem. W waszych wypowiedziach czuć tylko prymitywną nienawiść, żadnej refleksji. Juz ich skazaliście. A czy choć jedeno z was zna materiał dowodowy? Albo pchoćby procedurę karną? Nie znacie! Za to juz ferujecie wyroki, bo wam media z mózgów gówno zrobiła. Ciekawe, że nagle okazało się, że jaden z odkarżonych siedzi za ubezpieczenia (stłuczki i odszkodowania), czyli to co robi połowa z was. Drugi z tego co "Wybiórcza" napisała, za łapówkę wręczoną lekarzowi. K..a! Przeciez lekarzom wszyscy dają. Wy nie????? Sami lekarze twierdzą, że nic w tym złego. Ja uważam, że tak, ale czy lekarz siedzi??? Nie! Siedzi komuch. Pokażcie mi choc jeden inny przykład gdzie zamknęli łapówkodawcę, a nie zamknęli łapówkobiorcy. I gdzie zarzuty o udział w grupie przestępczej? Gdzie ta mafai??? W chorych mózgach prokuratorów, których w 2000 i 2001 poobsadzał Kaczyński! To ludzie jego pokroju. A wy odmóżdżeni emigracyjnym żarciem i radjem ma ryja, szczekacie jak pieski na sygnał Kaczej kliki. Uffff. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek84 Re: tempaki IP: *.in.brzesko.net.pl / 192.168.3.* 21.08.03, 08:42 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Ciekawe czy którykolwiek z was, tchórzy faszerowanych macgównem, > nie mający odwagi tu żyć, za to dający sobie prawo komentować > wszystko, słyszał o art. 5 kodeksu postępowania karnego? Nie? > Więc przypominam: każdy jest niewinny do chwili skazania go > prawomocnym wyrokiem. W waszych wypowiedziach czuć tylko > prymitywną nienawiść, żadnej refleksji. Juz ich skazaliście. A > czy choć jedeno z was zna materiał dowodowy? Albo pchoćby > procedurę karną? Nie znacie! Za to juz ferujecie wyroki, bo wam > media z mózgów gówno zrobiła. Ciekawe, że nagle okazało się, że > jaden z odkarżonych siedzi za ubezpieczenia (stłuczki i > odszkodowania), czyli to co robi połowa z was. Drugi z tego > co "Wybiórcza" napisała, za łapówkę wręczoną lekarzowi. K..a! > Przeciez lekarzom wszyscy dają. Wy nie????? Sami lekarze > twierdzą, że nic w tym złego. Ja uważam, że tak, ale czy lekarz > siedzi??? Nie! Siedzi komuch. Pokażcie mi choc jeden inny > przykład gdzie zamknęli łapówkodawcę, a nie zamknęli > łapówkobiorcy. I gdzie zarzuty o udział w grupie przestępczej? > Gdzie ta mafai??? W chorych mózgach prokuratorów, których w 2000 > i 2001 poobsadzał Kaczyński! To ludzie jego pokroju. A wy > odmóżdżeni emigracyjnym żarciem i radjem ma ryja, szczekacie jak > pieski na sygnał Kaczej kliki. > Uffff. ========================================= przydał by ci się dobry psychiatra...... (tylko przez małe c) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: tempaki IP: 217.97.130.* 21.08.03, 09:05 Gość portalu: jacek84 napisał(a): > Gość portalu: XYZ napisał(a): > > > Ciekawe czy którykolwiek z was, tchórzy faszerowanych macgównem, > > nie mający odwagi tu żyć, za to dający sobie prawo komentować > > wszystko, słyszał o art. 5 kodeksu postępowania karnego? Nie? > > Więc przypominam: każdy jest niewinny do chwili skazania go > > prawomocnym wyrokiem. W waszych wypowiedziach czuć tylko > > prymitywną nienawiść, żadnej refleksji. Juz ich skazaliście. A > > czy choć jedeno z was zna materiał dowodowy? Albo pchoćby > > procedurę karną? Nie znacie! Za to juz ferujecie wyroki, bo wam > > media z mózgów gówno zrobiła. Ciekawe, że nagle okazało się, że > > jaden z odkarżonych siedzi za ubezpieczenia (stłuczki i > > odszkodowania), czyli to co robi połowa z was. Drugi z tego > > co "Wybiórcza" napisała, za łapówkę wręczoną lekarzowi. K..a! > > Przeciez lekarzom wszyscy dają. Wy nie????? Sami lekarze > > twierdzą, że nic w tym złego. Ja uważam, że tak, ale czy lekarz > > siedzi??? Nie! Siedzi komuch. Pokażcie mi choc jeden inny > > przykład gdzie zamknęli łapówkodawcę, a nie zamknęli > > łapówkobiorcy. I gdzie zarzuty o udział w grupie przestępczej? > > Gdzie ta mafai??? W chorych mózgach prokuratorów, których w 2000 > > i 2001 poobsadzał Kaczyński! To ludzie jego pokroju. A wy > > odmóżdżeni emigracyjnym żarciem i radjem ma ryja, szczekacie jak > > pieski na sygnał Kaczej kliki. > > Uffff. > ========================================= > przydał by ci się dobry psychiatra...... > (tylko przez małe c) To twój jedyny argument???? Ieżeli nie masz innych niz agresja i obelgi, to sobie daruj. Odpowiedz Link Zgłoś
qndzia tempaku xyz 21.08.03, 12:50 Nikt tutaj nie twierdzi, że oskarżeni są winni. Przeczytaj sobie dobrze wszystkie powyższe wypowiedzi. Faktem natomiast jest, że starachowiccy samorządowcy mieli być aresztowani przez CBŚ. Raczej nie za wyrzucanie petów na ulicy lecz za kontakty z lokalnymi gangsterami. To ty oskarżasz co drugiego Polaka o wymuszanie odszkodowań. Idź sobie kup "trybunę" i na ławeczkę do parku ty ubeku z LSD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: tempaku xyz IP: 217.97.130.* 21.08.03, 13:08 qndzia napisał: > Nikt tutaj nie twierdzi, że oskarżeni są winni. Przeczytaj sobie dobrze > wszystkie powyższe wypowiedzi. Faktem natomiast jest, że starachowiccy > samorządowcy mieli być aresztowani przez CBŚ. Raczej nie za wyrzucanie petów na > > ulicy lecz za kontakty z lokalnymi gangsterami. > To ty oskarżasz co drugiego Polaka o wymuszanie odszkodowań. Idź sobie > kup "trybunę" i na ławeczkę do parku ty ubeku z LSD. Urząd Bezpieczeństwa został zlikwidowany w latach 60. Ja natomiast urodziłem się w roku 1973 więc z prostej arytmetyki wynika, że nie mogłem być w UB. Jak pisała dzisiejsza "Wybiórcza" nie ma w akcie oskarżenia słowa o organizacji przestępczej czy gangsterach. Czytam, większość polskich gazet. Trybune też. W odróżnieniu od ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marynat Re: tempaku xyz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.03, 19:24 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Urząd Bezpieczeństwa został zlikwidowany w latach 60. Ja > natomiast urodziłem się w roku 1973 więc z prostej arytmetyki > wynika, że nie mogłem być w UB. ------ Gówniany argument. Inkwizycję "zlikwidowano" jeszcze dawniej, a inkwizytorów wciąż na kopy. W Polsce z "prostej arytmetyki" nic nie wynika. Ani z dwóch półgłówków nie sklecisz głowy, ani z dwóch półdupków dupy - jeśli to będą np dwa lewe półdupki. Wszędzie polityka. Koszmar. I te niewiniątka ze Starachowic, które trzeba sądzić bez świadków, żeby w razie czego nie było poruty jak się któryś bęcwał wygada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alp Re: tempaku xyz IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 23:36 Gość portalu: marynat napisał(a): > Gość portalu: XYZ napisał(a): > > > Urząd Bezpieczeństwa został zlikwidowany w latach 60. Ja > > natomiast urodziłem się w roku 1973 więc z prostej arytmetyki > > wynika, że nie mogłem być w UB. > ------ > Gówniany argument. Inkwizycję "zlikwidowano" jeszcze dawniej, a inkwizytorów > wciąż na kopy. W Polsce z "prostej arytmetyki" nic nie wynika. Ani z dwóch > półgłówków nie sklecisz głowy, ani z dwóch półdupków dupy - jeśli to będą np > dwa lewe półdupki. Wszędzie polityka. Koszmar. I te niewiniątka ze > Starachowic, które trzeba sądzić bez świadków, żeby w razie czego nie było > poruty jak się któryś bęcwał wygada... Marynat, uważaj! Spiskowcy czają się wokół! NKWD podsłuchuje szklanką przez ścianę. "Niewiniątka ze Starachowic" już wydały wyrok na ciebie. Dostaniesz pięć lat bez oglądania "sajnesfikszynów". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: intelektualistko ondzio IP: 217.97.130.* 21.08.03, 13:28 qndzia napisał: > Nikt tutaj nie twierdzi, że oskarżeni są winni. Przeczytaj sobie dobrze > wszystkie powyższe wypowiedzi. Faktem natomiast jest, że starachowiccy > samorządowcy mieli być aresztowani przez CBŚ. Raczej nie za wyrzucanie petów na > > ulicy lecz za kontakty z lokalnymi gangsterami. > To ty oskarżasz co drugiego Polaka o wymuszanie odszkodowań. Idź sobie > kup "trybunę" i na ławeczkę do parku ty ubeku z LSD. Na Twoja wyraźną prośbę przeczytałem. I oto co wyczytałem: qundzia: "A jagiełło miał iść do pierdla za współpracę z bandziorami i co? Sprawa utajniona, bandziory z organizacji przestępczej LSD będą uniewinnieni". Jeżeli kogoś nazywasz bandziorem, to znaczy że jest on w twojej ocenie winnym popełnienia przestępstwa. To raz. Dwa: aresztować może tylko Sąd, na wniosek prokuratora, nie zaś CBŚ. Trzy: Nawet w przypadku członków SLD, "kontakty z bandziorami" nie stanowią przestępstwa, a z tego co czytłąem, zostali aresztowani, za wyłudzenia odszkodowań i wręczenie łapówki lekarzowi. Nie ciekawi cię dlaczego aresztowano tego, który dał łapówkę, a nie tego który wziął? Tacy jesteści oburzeni (zresztą słusznie), że aresztowano chłopaka za podrobienie legitymacji. Hehehe sam kiedyś podrobiłem, żeby mnie do kina na film od 15 lat wpuścili. I co? Jako "ubek i członek LSD" do paki. To się nazywa... hmmmm..... dualizm moralny?? Odpowiedz Link Zgłoś
qndzia Re: intelektualistko ondzio 21.08.03, 13:49 Na zdrowy rozum - jeśli samorządowcy są niewinni, to po co obrońca wnioskuje o utajnienie rozprawy? Czyżby po to, żeby sprawie "ukręcić łeb"? Zgadzam się z tezą, że aresztować może tylko sąd na wniosek prokuratora. Pośrednio jednak po akcji CBŚ (o której uprzedził Jagiełło, Sobotka, Długosz itd) samorządowcy zostaliby aresztowani. Wybacz jednak twoja teza 3 jest rozbrajająca. Kontakty polityków z gangsterami nie są przestępstwem? Zastanów się co ty mówisz. Kontakty polityków z LSD z gansterami z Pruszkowa to największy skandal! Narkotyki, zbrodnie, pranie brudnych pieniedzy - tym się mają zajmować politycy (opłacani z moich podatków). Czy raczej spektrum ich zainteresowań powinna stanowić gospodarka, bezrobocie, polityka zagraniczna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: intelektualistko ondzio IP: 217.97.130.* 21.08.03, 14:23 qndzia napisał: > Na zdrowy rozum - jeśli samorządowcy są niewinni, to po co obrońca wnioskuje o > utajnienie rozprawy? Czyżby po to, żeby sprawie "ukręcić łeb"? Zgadzam się z > tezą, że aresztować może tylko sąd na wniosek prokuratora. Pośrednio jednak po > akcji CBŚ (o której uprzedził Jagiełło, Sobotka, Długosz itd) samorządowcy > zostaliby aresztowani. > Wybacz jednak twoja teza 3 jest rozbrajająca. Kontakty polityków z gangsterami > nie są przestępstwem? Zastanów się co ty mówisz. > Kontakty polityków z LSD z gansterami z Pruszkowa to największy skandal! > Narkotyki, zbrodnie, pranie brudnych pieniedzy - tym się mają zajmować politycy > > (opłacani z moich podatków). Czy raczej spektrum ich zainteresowań powinna > stanowić gospodarka, bezrobocie, polityka zagraniczna?" "Na zdrowy rozum"? Kobieto to, po co cały ten cyrk, z sądami? Od razu na gałąź. Ciekawi mnie skąd ty bierzesz te poglądy?? Jak są nie winni to... Kiedyś juz tak było zdaje się. Za raz za raz. Aha. Kiedyś stosowano twoją recepturę sprawiedliwości. Wrzucano związaną kobietę do wody, w raz z obciążeniem oczywiście. Jeżeli wypłynęła, to czarownica. Na stos. A jak nie no to ups! Niewinna. Kolejna spraw. Od kiedy to CBŚ zajmuje się, takimi duprelami? Oni zdaje się są od mafi. A w tej sprawie oprucz pezpodstawnych oskarżeń prasy, nic o tym nie ma (nawet "Wybiórcza juz o tym nie pisze). Czyżby CBŚ robiło to na czyjś obstalunek? Teza trzecia: miałem na myśli "bandziorów" w ogólniości nie mfię. Poza tym, sam z nimi kontakt nie jest przestępstwem. I nigdzie nie napisałem, że przystoi to politykom. A te pierdoły o kontaktach SLD z Pruszkowem. To juz zupełne brednie. Ciekawe, że tak szybciutko ukręcili łeb sprawie Piskorskiego. Ale jak ty to mówisz LSD, to co innego. Można sobie poużywać. A i przypomnij sobie taką sprawę, kiedyś dziennikarzy oskarzono o kontakty z pruszkowem i co? I nic. Odpowiedz Link Zgłoś
qndzia Re: intelektualistko ondzio 21.08.03, 15:42 "oprócz" pisze się przez "ó" a nie przez "u" (oprucz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodek Re: intelektualistko ondzio IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 23:42 qndzia napisał: > "oprócz" pisze się przez "ó" a nie przez "u" (oprucz) To fakt! Ale dał ciała, no nie? Cały wysiłek argumentacyjny przez jedno małe "ó" - w pizdu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: intelektualistko ondzio IP: 217.97.130.* 22.08.03, 09:07 qndzia napisał: > "oprócz" pisze się przez "ó" a nie przez "u" (oprucz) To są twoje argÓmenty? RZałosna jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alp Re: tempaki IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 23:18 Gość portalu: jacek84 napisał(a): > przydał by ci się dobry psychiatra...... > (tylko przez małe c) A dlaczego tak sądzisz? Mógłbyś uzasadnić swoją opinię czy tylko chciałeś mu "dowalić"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: tempaki IP: 195.116.133.* 21.08.03, 08:57 Tempaku, z twoją głową jest źle! Bardzo źle! Zacznij się leczyć, i to od razu! Jako psychiatra chętnie przyjme Cię bez łapówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: tempaki IP: 217.97.130.* 21.08.03, 09:08 Gość portalu: lekarz napisał(a): > Tempaku, z twoją głową jest źle! Bardzo źle! Zacznij się leczyć, i to od razu! > Jako psychiatra chętnie przyjme Cię bez łapówki. Jeżeli na inwektywach i aagresji kończy się twoja aktywność intelektualna, to współczuję. Zwłaszcza twoim pacjentom. Może byś tak znalazł, choć jeden argument do dyskusji. A jaeżeli twój zasób wiedzy na, to nie pozwal, to daj sobie sposób, bo taki prymityw nie jest mnie w stanie obrazić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Doktor od siedmiu boleści :-)) IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 23:46 Gość portalu: lekarz napisał(a): > Tempaku, z twoją głową jest źle! Bardzo źle! Zacznij się leczyć, i to od razu! > Jako psychiatra chętnie przyjme Cię bez łapówki. Psychiatra tak nie reaguje. Zanim zaczniesz grać rolę, najpierw się jej naucz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Re: Biedny, głupiutki XYZ co ty wypisujesz? IP: krecik:* / 192.168.1.* 21.08.03, 09:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Biedny, głupiutki XYZ co ty wypisujesz? IP: 217.97.130.* 21.08.03, 12:46 Kolejny raz apeluje: ARGUMENTY! Nic nie jesteście w stanie powiedzic mądrego tylko obrażacie dwersazy. Więc kto tu jest "biedny" i "głupiutki"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudex Re: "tempaki" to ludzie ktorzy mysla tak ja ty IP: 80.48.245.* 21.08.03, 10:04 5 artykuł 5 artykułem ale tu chodzi o osby publiczne. jesli chcesz zyc w normalnym kraju to takie rozprawy winny byc jawne a a "nagonka" prasy nie ma tu nic do rzeczy. niech wkoncu ci wszyscy radni i politycy naucza sie, ze jak zajmujesz stanowisko publiczne to nie ma ze rodzina, sprawy osobiste itp. poznie to wyglad jak wyglada. oni sami sabie szkodza wnioskiem o utajnienie rozprawy, bo jak sie okaze ze sa nie winni to cala polska bedzie gadac, ze znowu szwindel i afera. a sedzia tez popelnil blad ze na to poszedl i mam nadzie ze za to "odpowie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: odp dla rudex IP: 217.97.130.* 21.08.03, 12:56 Gość portalu: rudex napisał(a): > 5 artykuł 5 artykułem ale tu chodzi o osby publiczne. jesli > chcesz zyc w normalnym kraju to takie rozprawy winny byc jawne a > a "nagonka" prasy nie ma tu nic do rzeczy. niech wkoncu ci > wszyscy radni i politycy naucza sie, ze jak zajmujesz stanowisko > publiczne to nie ma ze rodzina, sprawy osobiste itp. poznie to > wyglad jak wyglada. oni sami sabie szkodza wnioskiem o > utajnienie rozprawy, bo jak sie okaze ze sa nie winni to cala > polska bedzie gadac, ze znowu szwindel i afera. a sedzia tez > popelnil blad ze na to poszedl i mam nadzie ze za to "odpowie" Wreszcie osoba, z którą można wymienić poglądy! Uważam, że masz rację tylko częściowo. W kwestii "nagonki" medialnej". Uważam, że poziom polskiego dziennikarstwa jest żałosny, ale to nie zwalnia osób publicznych od uczciwości. I tu się z tobą zgadzam. Natomiast w kwestii formalnoprawnej, nie. Podstawą państwa prawa jest równość wobec niego. Niezależnie kim jesteś, masz takie same prawa w procesie karnym. I skoro oskarżeni mieli wystarczające argumenty do żądania utajnienia sprawy, a Sąd nie znalazł argumentów przeciw (zapewne prokuratura nie składała wniosków przeciwnych), orzeczono jak orzeczono. W tym właśnie momencie muszę ci przypomnieć, że od 1997 r. obowiązuje w Polsce system kognicyjny, również w procesie karnym, co oznacza spór równouprawnionych stron. Sąd waży dowody, a nie prowadzi postępowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: tempaki IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 23:28 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Ciekawe czy którykolwiek z was, tchórzy faszerowanych macgównem, > nie mający odwagi tu żyć, za to dający sobie prawo komentować > wszystko, słyszał o art. 5 kodeksu postępowania karnego? Nie? > Więc przypominam: każdy jest niewinny do chwili skazania go > prawomocnym wyrokiem. W waszych wypowiedziach czuć tylko > prymitywną nienawiść, żadnej refleksji. Juz ich skazaliście. A > czy choć jedeno z was zna materiał dowodowy? Albo pchoćby > procedurę karną? Nie znacie! Za to juz ferujecie wyroki, bo wam > media z mózgów gówno zrobiła. Ciekawe, że nagle okazało się, że > jaden z odkarżonych siedzi za ubezpieczenia (stłuczki i > odszkodowania), czyli to co robi połowa z was. Drugi z tego > co "Wybiórcza" napisała, za łapówkę wręczoną lekarzowi. K..a! > Przeciez lekarzom wszyscy dają. Wy nie????? Sami lekarze > twierdzą, że nic w tym złego. Ja uważam, że tak, ale czy lekarz > siedzi??? Nie! Siedzi komuch. Pokażcie mi choc jeden inny > przykład gdzie zamknęli łapówkodawcę, a nie zamknęli > łapówkobiorcy. I gdzie zarzuty o udział w grupie przestępczej? > Gdzie ta mafai??? W chorych mózgach prokuratorów, których w 2000 > i 2001 poobsadzał Kaczyński! To ludzie jego pokroju. A wy > odmóżdżeni emigracyjnym żarciem i radjem ma ryja, szczekacie jak > pieski na sygnał Kaczej kliki. > Uffff. Kodeks kodeksem, art. 5 KPK stanowi tylko powtórzenie art. 42 ust. 3 Konstytucji RP, który mówi: "Każdego uważa się za niewinnego, dopóki jego wina nie zostanie stwierdzona prawomocnym wyrokiem sądu." Niemniej tępaki pisze się przez "ę", tak jak tępy i tępota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZBYSZEK sędzia asesor Marcin Kotulski jest ZEREM !!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.08.03, 08:36 MAM NA MYSLI JEGO KOMPETENCJE ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: sędzia asesor Marcin Kotulski jest ZEREM !!! IP: *.torun.mm.pl 21.08.03, 10:44 To nawet nie jest mianowany sędzia, tylko asesor, młody chłopak który trzesie teraz dupą, bo cała Polska na niego patrzy. Po prostu bał się patrzenia na ręce. Ciekae czemu takiemu niedoswiadczonemu, podatnemu na wpływy chłopakowi dano sprawę, którą interesują się media. Przecież prees sdu widział ze bedzie cyrk medialny na rozpoczęciu procesu??? Swoją drogą powinno się w Polsce wprowadzić zasadę, że procesy osób publicznych - funkcjonariuszy państwowych, znanych biznesmenów - odbywają się w innym mieście. W takich Starachowicach załozę się, ze wszyscy sie znają: prezes sądu, szef prokuratury, komendant policji, władze miejskie, znani bandyci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: sędzia asesor Marcin Kotulski jest ZEREM !!! IP: 217.97.130.* 21.08.03, 13:02 Gość portalu: ZBYSZEK napisał(a): > MAM NA MYSLI JEGO KOMPETENCJE ;) A jakie ty masz kompetencje, żeby go oceniać? Zanasz materiał dowodowy? Widziałeś akt oskarżenia? Zapoznałeś się aktami spray? Myślę, że nie. Więć może poczekaj z ferowaniem wyroków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: sędzia asesor Marcin Kotulski jest ZEREM !!! IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 23:51 Gość portalu: ZBYSZEK napisał(a): > MAM NA MYSLI JEGO KOMPETENCJE ;) A wiesz coś konkretnego o tych jego "zerowych" kompetencjach czy tylko dajesz wyraz swojej frustracji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek84 Re: Afera starachowicka: zaczął się proces areszt IP: *.in.brzesko.net.pl / 192.168.3.* 21.08.03, 08:38 Pzeciez utajnienie procesu starachowickiego i zatrzymania w ABW to dzialania majace ten sam cel: zastraszyc, ukryc, zbagatelizowac, nie ujawnic. Wymiar sprawiedliwosci zawsze byl na uslugach mafiozow - stad mamy tylu porzadnych obywateli. Zbrodniarzowi Jaruzelskiemu LSD urzadza owacje na stojaco - ma za co. Dzieki niemu utrzymali zdobycze a nawet poszlo latwiej niz sie komukolwiek z nich snilo. A jak "gorąco" był przyjmowany na zjeździe SLD !!! Mamy Polskę czerwoną, bandycką ale taką widocznie pragnęła większość ( durniów i idiotów). (cześć słów z innego postu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igor Re: Afera starachowicka: zaczął się proces areszt IP: 157.158.34.* 21.08.03, 08:45 A co z ..niezawisłością sądu? Przecież aż w oczy razi uległość tego sędziego wobec adwokatów ..mafii! Ten sąd nie jest ..niezawisły. Sędzia robi to co mu każe ...mafia!!! Ale odczytując wyrok też powinien zaznaczyć, że jest to wyrok wydany w imieniu....mafii!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały gość Zaczął się spektakl w reżyserii SLD IP: hpcache:* 21.08.03, 08:50 Widać było że sędzia to młody szczyl obawiający się kontroli społecznej swej "fachowości" w prowadzeniu sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzast@gazeta.pl Re: Afera starachowicka: zaczął się proces areszt IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.03, 08:52 Kto jeszcze opowie mi bajeczkę o niezawisłości sądów w Polsce? Sędzia przecież też człowiek i chce żyć wśród niestety, takich a nie innych rządzicieli. Woli się nie narażać i spełniać dyktowane warunki, nawet, bez wskazówek i oficjalno- towarzyskich poleceń. To wszystko jest na tyle chore, że trudno z tym ł...... dyskutować. Maksymilian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudex Po co sąd wystawia się na taki opinie IP: 80.48.245.* 21.08.03, 09:51 W takie sprawie tajna rozprawa? to jakiesgrube nieporozumienie. Przeciez oskarzeni są politykami, osobami publicznymi. Sąd powinien to wziąść pod uwagę, a tak wystawia na krytykę cały wymiar sprawiedliwości. Trochę wyobraźni panie sędzio!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Po co sąd wystawia się na taki opinie IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 22.08.03, 00:03 Gość portalu: rudex napisał(a): > W takie sprawie tajna rozprawa? to jakiesgrube nieporozumienie. > Przeciez oskarzeni są politykami, osobami publicznymi. Sąd > powinien to wziąść pod uwagę, a tak wystawia na krytykę cały > wymiar sprawiedliwości. Trochę wyobraźni panie sędzio!!!! Nie znasz, Kolego, zasad, a mentorzysz jak profesor. Art. 45 ust. 2 Konstytucji RP mówi: "Wyłączenie jawności rozprawy może nastąpić ze względu na moralność, bezpieczeństwo państwa i porządek publiczny oraz ze względu na ochronę życia prywatnego stron lub inny ważny interes prywatny. Wyrok ogłaszany jest publicznie." Jak więc widzisz nie ma tu mowy o żadnych "osobach publicznych", a jest za to mowa o "ochronie życia prywatnego stron". Sąd nie ocenia więc czy jest to "taka sprawa", tylko czy nie istnieje zagrożenie dla dóbr osobistych np. żony oskarżonego. Gdyby sąd kierował się "oczekiwaniami społecznymi", to powinien wydać oskarżonych tłumowi i przyglądać się z okna trybunału jak dzika tłuszcza zaspokaja swoją żądzę krwi i wiesza ich na latarniach. Odpowiedz Link Zgłoś
perski_dziadzio UCZCIWY i KOMPETENTNY sędzia 21.08.03, 11:42 Uczciwy i kompetentny sędzia nie musiałby utajniać swojej nieuczciwości lub niekompetencji. Na razie. Pa. Wasz Dziarski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiszowaty Niezawisle sady w PL. HAHAHAHA IP: *.inetia.pl 21.08.03, 11:49 Niezla klika w tych Starachowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alp Re: UCZCIWY i KOMPETENTNY sędzia IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 22.08.03, 00:06 perski_dziadzio napisał: > Uczciwy i kompetentny sędzia nie musiałby utajniać swojej nieuczciwości lub > niekompetencji. > > Na razie. Pa. > Wasz Dziarski Powiedział, co wiedział. Czyli nic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo zawsze i wszędzie SLD znienawidzone będzie IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 11:53 Jeśli ktoś wątpi w to że w Polsce funkcjonuje czerwona mafia to chyba już dawno wyzbył się tej dziecinnej wiary, SLD to największe nieszczęście tego kraju, tylko najlepiej zorganizowane mafie miały wpływ na tych podobno "sprawiedliwych", a oni nimi poprostu sterują tak jak Z prokuratora Kapusty zrobili bigos i nie chcą żeby komisja śledcza afery Rywina spróbowała jak smakuje ta zgniła potrawa przyprawiona czerwoną papryką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lupa Re: zawsze i wszędzie SLD znienawidzone będzie IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 22.08.03, 00:09 Gość portalu: Przemo napisał(a): > Jeśli ktoś wątpi w to że w Polsce funkcjonuje czerwona mafia to > chyba już dawno wyzbył się tej dziecinnej wiary, SLD to > największe nieszczęście tego kraju, tylko najlepiej > zorganizowane mafie miały wpływ na tych > podobno "sprawiedliwych", a oni nimi poprostu sterują tak jak Z > prokuratora Kapusty zrobili bigos i nie chcą żeby komisja > śledcza afery Rywina spróbowała jak smakuje ta zgniła potrawa > przyprawiona czerwoną papryką. Masz, chłopcze, ciekawe spostrzeżenia. Jak na niepełnosprawnego umysłowo, oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mag SKANDAL!!!! IP: ukieproxy:* / 10.3.17.* 21.08.03, 12:04 To byli wybrani przez obywateli przedstawiciele, jako tacy popełnili przestępstwo (albo nie) i obywatele mają prawo do tego, aby wiedzieć czy są czy nie są niewinni! Hańba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp SKANDAL czy brak wiedzy? IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 22.08.03, 00:19 Gość portalu: Mag napisał(a): > To byli wybrani przez obywateli przedstawiciele, jako tacy > popełnili przestępstwo (albo nie) i obywatele mają prawo do > tego, aby wiedzieć czy są czy nie są niewinni! Hańba! Oczywiście, ludzie maja prawo wiedzieć czy sa winni czy niewinni. I będą wiedzieć, kiedy sąd ogłosi wyrok. Nie znaczy to jednak, że każdy ma prawo "karmić się" cudzymi szczegółami intymnymi, jeśli takowe są np. w protokołach przesłuchań i będą przedmiotem wyjaśnień na sali sądowej. Wystarczy, że np. oskarżony zezna (oczywiście nie wiem, co zezna to tylko przykład), że dał łapówkę, bo żona ma raka i chciał zapewnić jej lepszą opiekę w szpitalu. Już to wystarczy aby wyłączyć (częściowo) jawność procesu, bo żona ma prawo do ochrony informacji o swoim stanie zdrowotnym. Niestety, podobnie jak wielu tu piszących, masz znikomą wiedzę prawniczą i zbyt małą wyobraźnię aby oceniać trafność decyzji sędziego. Odpowiedz Link Zgłoś
perski_dziadzio SKANDAL w Starachowicach, brak wiedzy w Głusku 22.08.03, 12:55 Gość portalu: ppp napisał(a): > Oczywiście, ludzie maja prawo wiedzieć czy sa winni czy > niewinni. I będą wiedzieć, kiedy sąd ogłosi wyrok. Nie znaczy to > jednak, że każdy ma prawo "karmić się" cudzymi szczegółami > intymnymi, jeśli takowe są np. w protokołach przesłuchań i będą > przedmiotem wyjaśnień na sali sądowej. Zrozum, wielonickowy głąbie z Głuska, że to nie sprawa rozwodowa, ani o molestowanie czy gwałt, ani o szpiegostwo na rzecz obcego wywiadu, tylko o pospolite oszustwo dokonane przez funkcjonariuszy publicznych! Tym ludziom zaufało społeczeństwo i ma ono prawo wiedzieć, jakie były mechanizmy wstąpienia na przestępczą ścieżkę. Teraz tego się nie dowie, bo w postępowaniu niejawnym UZASADNIENIE WYROKU JEST TAJNE!!! Z jawności można było wyłączyć część postępowania dotyczącą tego, co naruszałoby tajemnicę państwową. A że naruszona może być prywatność tych drani? Wystarczyło być uczciwym i nie byłoby sprawy! Sędzia utajnił sprawę, bo: a/ chodziło o jego koleżków z SLD, b/ jest niekompetentny i upublicznienie tego mogło mu zaszkodzić, c/ co do jego uczciwości - patrz pkt a/. Na razie. Pa. Wasz Dziarski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Przemądrzały dziadzio sztorcuje głąba IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 23.08.03, 02:18 perski_dziadzio napisał: > Zrozum, wielonickowy głąbie z Głuska, że to nie sprawa rozwodowa, ani o > molestowanie czy gwałt, ani o szpiegostwo na rzecz obcego wywiadu, tylko o > pospolite oszustwo dokonane przez funkcjonariuszy publicznych! Tym ludziom > zaufało społeczeństwo i ma ono prawo wiedzieć, jakie były mechanizmy wstąpienia > > na przestępczą ścieżkę. Teraz tego się nie dowie, bo w postępowaniu niejawnym > UZASADNIENIE WYROKU JEST TAJNE!!! Z jawności można było wyłączyć część > postępowania dotyczącą tego, co naruszałoby tajemnicę państwową. A że naruszona > > może być prywatność tych drani? Wystarczyło być uczciwym i nie byłoby sprawy! > Sędzia utajnił sprawę, bo: > a/ chodziło o jego koleżków z SLD, > b/ jest niekompetentny i upublicznienie tego mogło mu zaszkodzić, > c/ co do jego uczciwości - patrz pkt a/. Zdaję sobie sprawę, że próby objaśniania czegokolwiek "uczonemu" koledze przez "głąba z Głuska", są niejako z góry skazane na porażkę, niemniej jest możliwym, iż kto inny zechce skorzystać z tej informacji, więc spróbuję. 1. To sędzia zna materiał, a nie ty czy ja i on wie lepiej czy sprawa kwalifikuje się do wyłączenia jawności czy nie. Twoja zarozumiałość w tej kwestii jest godna podziwu. 2. Zaufanie okazane samorządowcom w wyborach nie jest podstawą do żądania obnażania ich prywatności w procesie karnym. Jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Z tytułu wyborów ponosi się odpowiedzialność polityczną. Niestety, zdaje się, że nie rozumiesz tej różnicy mieszając dowolnie obie materie. 3. Ja jeszcze nie wiem czy oskarżeni rzeczywiście "wstąpili na przestępczą ścieżkę", będę to wiedział po prawomocnym wyroku. Na razie są oskarżeni przez prokuraturę. Ty jednak zdajesz się wiedzieć wszystko z góry. Jasnowidz jakiś czy co? 4. Nie ma takiej sankcji, że jeśli ktoś nawet popełnił przestępstwo, to nie przysługuje mu prawo do ochrony prywatności. To sprawiedliwość "podwórkowa", made in "geniusz Dziarski". 5. Twoja "diagnoza" ("sędzia utajnił sprawę bo:") to tylko domniemanie, a nie dowiedziony fakt. Domniemanie dyktowane przez negatywne emocje (wrogość wobec SLD i wszystkiego, co z nim związane), co powinno cię zawstydzać, o ile - oczywiście - masz coś takiego jak wstyd. 6. Obrażanie rozmówcy ("głąbie z Głuska") świadczy (źle) o obrażającym, a nie obrażanym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Afera starachowicka: zaczął się proces areszt IP: *.tytanet.com.pl 21.08.03, 12:17 Cytat: "W czasie rozprawy będą rozpoznawane okoliczności z życia prywatnego i bardzo szeroko pojętego życia rodzinnego oskarżonych. Osoby te są osobami publicznymi. Jawność rozprawy mgłaby doprowadzić do naruszenia ich dóbr osobistych" Jeżeli są (dobrowolnie) osobami publicznymi to wiedzieli z góry że nie będą mieli jako takiego życia prywatnego. Tak więc nie rozumiem wyjaśnień sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Afera starachowicka: zaczął się proces areszt IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 22.08.03, 00:29 Gość portalu: Janek napisał(a): > Cytat: "W czasie rozprawy będą rozpoznawane okoliczności z > życia prywatnego i bardzo szeroko pojętego życia rodzinnego > oskarżonych. Osoby te są osobami publicznymi. Jawność rozprawy > mgłaby doprowadzić do naruszenia ich dóbr osobistych" Jeżeli są > (dobrowolnie) osobami publicznymi to wiedzieli z góry że nie > będą mieli jako takiego życia prywatnego. Tak więc nie rozumiem > wyjaśnień sądu. A od kiedy to osoba publiczna jest skazana na "niemanie" życia prywatnego? Niestety, w Polsce jest tak, że Polacy chcą demokracji, pod warunkiem, że wybrani przez nich demokratycznie przedstawiciele, będą chodzić we włosiennicach i będzie można lać ich po mordzie, kiedy się zechce. Ta małostkowość jest po prostu obrzydliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Junek Re: Afera starachowicka: zaczął się proces areszt IP: 159.155.110.* 21.08.03, 12:17 Prowokacja na całej linii. Jak można wyznaczyć do prowadzenia tak poważnej podatnej na naciski sprawy - nieopierzonego młokosa (asesora), który nie jest jeszcze pełnoprawnym sędzią. Brawo panie prezesie sądu w Starachowicach. Przed tym młodym dopiero rozpoczyna się kariera (właściwie on już ją zrobił), panowie z SLD nie zapomną mu tego. Tylko patrzeć jak szybko będzie awansował. Aż się ciska pytanie, czy u nas w Polsce da się zrobić porządek z chorym wymiarem sprawiedliwości. Te osoby (sędzia, prokurator) są nie do ruszenia i niezatapialni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marynat Re: Afera starachowicka: zaczął się proces areszt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.03, 12:57 Po kiego grzyba cały ten proces? Przecież ten sędzia ich nie skaże nawet na grzywnę w wysokości symbolicznej złotówki, bo naruszyłby " ważny interes prywatny oskarżonych". I nie tylko tych oskarżonych, ale całej starachowickiej "grupy trzymającej władzę". Na samą myśl o tym z kim by zadarł - asesorek dostaje dygotków. O jawności i przejrzystości życia publicznego, to my sobie możemy pogadać w Warszawie, a nie na - rządzonej przez SLD - prowincji. Tam mafia prędzej stworzy partyzantkę niż się podda. A w Świętokrzyskiem duch Moczara wiecznie żywy!... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiszowaty Ława Przysieglych IP: *.inetia.pl 21.08.03, 13:12 powinna sadzic takich megabandziorow a nie walacy w majty ze strachu asesorek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Marynat dyszący żądzą IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 22.08.03, 00:37 Gość portalu: marynat napisał(a): > Po kiego grzyba cały ten proces? Przecież ten sędzia ich nie skaże nawet na > grzywnę w wysokości symbolicznej złotówki, bo naruszyłby " ważny interes > prywatny oskarżonych". I nie tylko tych oskarżonych, ale całej > starachowickiej "grupy trzymającej władzę". Na samą myśl o tym z kim by > zadarł - asesorek dostaje dygotków. O jawności i przejrzystości życia > publicznego, to my sobie możemy pogadać w Warszawie, a nie na - rządzonej > przez SLD - prowincji. Tam mafia prędzej stworzy partyzantkę niż się podda. A > w Świętokrzyskiem duch Moczara wiecznie żywy!... Jak jesteś, marynat, taki jasnowidz, i wszystko wiesz z góry, to napisz lepiej jakie będą numery w totolotku. Ty nie chcesz, koleś, sprawiedliwości. Ty chcesz zaspokojenia swojej żądzy wpieprzenia tym, których utożsamiasz z przedmiotem swojej nienawiści. Żeby "nakarmić" twoją żądzę trzeba by linczu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marynat Re: Marynat dyszący żądzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 03:42 Gość portalu: ppp napisał(a): > Ty nie chcesz, koleś, sprawiedliwości. Ty chcesz zaspokojenia > swojej żądzy wpieprzenia tym, których utożsamiasz z przedmiotem > swojej nienawiści. Żeby "nakarmić" twoją żądzę trzeba by linczu! ------ Przeceniasz moją chcicę. Wystarczyłby mi normalny, uczciwy proces tych panów. Relacjonowany przez prasę - jak setki innych procesów. No - może trochę obszerniej, ze względu na sensacyjność sprawy. Ci aresztowani radni, ten starosta - tygodniami pełniący funkcję z aresztu, te "jagiellońskie" przecieki i "długoszowe" cynki. Jakieś "sobótkowe" dymy (ponoć bez ognia) na horyzoncie. A dla ciebie co? Jawność rozprawy = lincz? To chyba ty jesteś jasnowidzem i wiesz jakie brudy mogłyby wyjść na jaw, jeśliby pan sędzia rozprawy nie utajnił. Czy jest we mnie nienawiść do wszelakiego łajdactwa, znieczyszczającego atmosferę w naszym pięknym kraju? Raczej poczucie ładu. Uważam, że dla przestępców najwłaściwszym miejscem nie są organa władzy państwowej, samorządowej ani partyjnej - tylko więzienienie. I nie powinno się tych spraw ani mieszać, ani łączyć. Już któryś raz tłumaczę, że przestepca jest przestępcą dlatego, że popełnił przestępstwo. A nie dlatego, że mu je udowodniono "w trybie kodeksowym" przed sądem. Dla mnie ktoś kto popełnił przestepstwo o którym wszyscy w środowisku dokładnie wiedzą - jakie, ale kto dzięki różnym "kruczkom prawnym" nie został skazany - jest przestępcą, któremu się udało oszukać wymiar sprawiedliwości i wywinąć od odpowiedzialności. A dla sympatyzujących z nim polityków - jest niewinny, ergo - uczciwy. Więcej nawet - jest "super koleś". Sprytny, bo chciano go "skrzywdzić" i się nie dał. I tym się różnimy, że ja uważam, że to nie jest w porządku, żeby tacy ludzie sprawowali w moim państwie władzę. Cóż - jeśli ich sąd nie skaże - to ich fart, niech sie cieszą, że nie będą siedzieć. Ale - tak jak ci piłkarze, którzy handlowali meczami - powinni zostać zdyskwalifikowani moralnie i wylecieć poza nawias polityki. To jest nawet w interesie SLD, żeby sie pozbyć takiego kompromitującego balastu, ale miejscowy establishment ma zawsze "gdzieś" interes inny niż swojej kliki. I będzie kolegów twardo bronić. Również przy pomocy pozasądowych środków nacisku na sędziego. Bo czemu nie? Zawsze skutkowało, to i tym razem zadziała! Czy młody asesor sędziowski znajdzie w sobie dość siły by się takiej presji oprzeć? Pożyjemy - zobaczymy. Ja jestem pesymistą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Marynat dyszący żądzą IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 22.08.03, 12:40 Akceptuję twoje "założenia ideowe", sęk jednak w tym, że Ty niejako z góry wiesz, iż oskarżeni są przestępcami i niemal całą argumentację opierasz na tym nieuprawnionym założeniu. Jednym słowem stosujesz zasadę domniemania winy, podczas gdy we wszystkich rozwiniętych systemach prawnych obowiązuje zasada domniemania niewinności oskarżonego. Nie wymyślono jej bynajmniej po to, aby zrobić wygodę tym, którzy umieją "wywinąć się", choć są oczywisście i tacy, ale dlatego by nie krzywdzić niewinnych, których niesłusznie oskarżono. Zasadę: "lepiej skazać stu niewinych, niżby jeden przęstępca miał ujść sprawiedliwości" (ludowej) stosował Dzierżyński i Stalin. W powszechnym "użytku" cywilizowanego świata jest jednak zasada przciwna: lepiej by stu przestepców uniknęło kary, niż jeden niewinny miał być skazany. Takie prawo dyktuje głęboki humanizm, który traktuje człowieka jak dobro najwyższe i dobro to chroni. Sformułowanie "wszyscy wiedzą, że to przęstepca" to ciężkie nadużycie, oparte właśnie o zasadę domniemania winy. To kategoria wymyślona przez zwolenników linczu. Używając jej w swoim tekście w ten właśnie sposób okazujesz się zwolennikiem linczu. Gdyby w orzekaniu o winie opierać się na zbiorowych przeświadczeniach, a nie na dowodach, francuski sędzia piłkarski, którego stadion okrzyczał "rogaczem" (u nas krzyczało się kiedyś: sędzia kalosz!), powinien po powrocie do domu dać żonie po buzi. Żeby była tzw. jasność: nie popieram żadnych nadzwyczajnych przywilejów władzy i cwaniaków władzę tę sprawujących, obojętne spod jakiego politycznego znaku. Podobnie jak większość uważam, że sprawowanie władzy zobowiązuje do większej uczciwości niż przeciętna, bo też i szkody, jakie może wyrządzić nieuczciwy przedstawiciel władzy, sa większe. Sprawowanie władzy nie może jednak oznaczać upośledzenia i dyskryminacji m.in. skutkować ograniczeniem prawa do ochrony dóbr osobistych, czego domagają się zwolennicy jawności procesu "za wszelką cenę". Wierzę, że sędzia (asesor), choć młody (a może właśnie dlatego, że młody i odważny) jest dobrze wykształcony i wie co robi - kieruje się zasadami prawa, a nie prezentuje konformistycznej uległości wobec "społecznego poczucia sprawiedliwości", zależnego od niskiej - niestety - kultury prawnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Afera starachowicka: zaczął się proces areszt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.03, 14:51 www.se.com.pl/iso/dzisiaj/komentarze/komentarze.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Afera starachowicka: zaczął się proces areszt IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 22.08.03, 00:40 Gość portalu: lol napisał(a): > www.se.com.pl/iso/dzisiaj/komentarze/komentarze.shtml Głupi i prostacki komentarz, w dodatku kłamliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Procesy za zamkniętymi drzwiami. Skąd my to znamy? 21.08.03, 22:41 Polskie sądy. Szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia ppp vel wujo vel elka vel bodek itd. 22.08.03, 00:55 Widzę, że się jakaś starachowicka macka pleni na tym wątku. brrrrrrrrrrrr!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rozenkranc Re: ppp vel wujo vel elka vel bodek itd. 22.08.03, 01:28 basia.basia napisała: > Widzę, że się jakaś starachowicka macka > pleni na tym wątku. > > brrrrrrrrrrrr!!! Gratulacje dla pani śledczej! P.S. Zbyt mało wiedzy (o internecie), a zbyt wiele wniosków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: ppp vel wujo vel elka vel bodek itd. IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 22.08.03, 12:45 basia.basia napisała: > Widzę, że się jakaś starachowicka macka > pleni na tym wątku. > > brrrrrrrrrrrr!!! Spiskowa teoria dziejów ma się nadzwyczaj dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś